KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #375 : Luty 01, 2009, 22:38:01 » |
|
2012 bĂŞdzie tym przeÂłomem, minie wtedy 2000 i 12 lat czyli okoÂło 734 000 dni - sÂłownie - siedemset trzydzieÂści cztery tysiÂące dni ÂłaÂłszu, kÂłamstwa i obÂłudy!
ta religia na prawdĂŞ nosi nazwĂŞ "Âżygacze kÂłamstw" - takie okreÂślenie daÂł im Jakub po tym co zrobili z jego bratem Jezusem, zachowaÂło siĂŞ to w dzieÂłach Âżydowskich, ktĂłre NIGDY nie zostaÂły cenzurowane bo nie widzieli w tym Âżadnego celu!!!
religia oparta na KÂŁAMSTWIE jest skazana na upadek z definicji...
KapÂłan 718'
KapÂłan 718 - nie przeczĂŞ, ale mĂłgÂłbyÂś podaĂŚ konkretne ÂźrĂłdÂło, skÂąd o tej rewelacji Jakuba wiesz? TORA -> EMPIK -> 80 ZÂŁ  i tam jest wszystko, caÂła prawda, to Âżadna rewelacja! denerwuje mnie juÂż to Twoje "a moÂżesz ÂźrĂłdÂło podaĂŚ?" TAK NIC NIGDY NIE ZROZUMIESZ - GWARANTUJĂ CI TO! 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 22:39:46 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #376 : Luty 01, 2009, 22:59:15 » |
|
denerwuje mnie juÂż to Twoje "a moÂżesz ÂźrĂłdÂło podaĂŚ?" TAK NIC NIGDY NIE ZROZUMIESZ - GWARANTUJĂ CI TO!
Pytam o Ÿród³o, bo nie jestem têp¹ maszyn¹, która przyswaja wprowadzone dane, a cz³owiekiem, który chce wiedzieÌ, co przyswaja i uznaje za prawdê i DLACZEGO. Zreszt¹, spójrz z drugiej strony. Tak krytykujesz KK i katolików, dlatego, ¿e œlepo wierz¹ w to, co im KK mówi. A z drugiej strony denerwuje Ciê to, ¿e ja robiê odwrotnie i bardziej refleksyjnie podchodzê do sprawy. Wiêc zdecyduj siê, które podejœcie uznajesz za stosowne. Bo katolicy (nie wszyscy oczywiœcie, chodzi mi o "szary t³um") robi¹ dok³adnie to, co tu postulujesz - nie pytaj¹ o Ÿród³o, a przyjmuj¹ "za dobr¹ monetê" - i za to ich krytykujesz. Tak wiêc jedno b¹dŸ drugie. A po Torê przeskoczê do biblioteki czy ksiêgarni, albo znajdê w necie i poczytam, có¿ te¿ ów Jakub tam namodzi³ 
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #377 : Luty 02, 2009, 00:02:24 » |
|
musi byÌ Tora z komenrtarzem specjalnym - w czystym tekœcie tego tak nie odczytasz! TORA to nie ksi¹¿ka! wa¿ne jest to jak siê czyta to co siê widzi... a co do tego co piszesz, ani takie podejœcie mi nie odpowiada ani takie - œrodkowe, zawsze jestem po œrodku ca³e ¿ycie i na dobre mi to wysz³o  718'
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #378 : Luty 02, 2009, 09:16:48 » |
|
to sobie poczekacie aÂż upadnie religia a tak naprawdĂŞ siĂŞ nawet nie doczekacie
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #379 : Luty 02, 2009, 09:25:16 » |
|
to sobie poczekacie aÂż upadnie religia a tak naprawdĂŞ siĂŞ nawet nie doczekacie
Ale ja nie twierdzê, ¿e upadnie. Zredukuje siê iloœÌ wiernych, mo¿e nieco ewoluuje - ale upadku bym raczej nie przewidywa³.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #380 : Luty 02, 2009, 09:25:24 » |
|
Dlaczego jesteÂś tego taki pewien?
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #381 : Luty 02, 2009, 09:29:21 » |
|
a kto wogĂłle takich bredni powiedziaÂł Âże upadnie  ?
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #382 : Luty 02, 2009, 09:29:28 » |
|
musi byĂŚ Tora z komenrtarzem specjalnym - w czystym tekÂście tego tak nie odczytasz! TORA to nie ksi¹¿ka! waÂżne jest to jak siĂŞ czyta to co siĂŞ widzi... a co do tego co piszesz, ani takie podejÂście mi nie odpowiada ani takie - Âśrodkowe, zawsze jestem po Âśrodku caÂłe Âżycie i na dobre mi to wyszÂło  718' przepraszam Âże siĂŞ wtrÂącĂŞ, z komentarzem specjalnym czyim??? to moÂże byĂŚ bardzo ciekawe. tora to : 1. בראשית - Bereszit (tÂłum. "Na poczÂątku"; pl. KsiĂŞga Rodzaju Âłac. Genesis) 2. שמות - Szemot (tÂłum. „Imiona"; pl. KsiĂŞga WyjÂścia; Âłac. Exodus) 3. ויקרא - Wajikra (tÂłum. "I zawoÂłaÂł"; pl. KsiĂŞga KapÂłaĂąska; Âłac. Leviticus) 4. במדבר - Bemidbar (tÂłum. "Na pustyni"; pl. KsiĂŞga Liczb; Âłac. Numeri) 5. דברים - Dwarim (tÂłum. "SÂłowa"; pl. KsiĂŞga PowtĂłrzonego Prawa; Âłac. Deuteronomium) co moÂżna znaleŸÌ w kaÂżdej Biblii. Czy to majÂą byĂŚ te dzieÂła Âżydowskie w ktĂłrych opublikowano sÂłowa Jakuba po tym co zrobili z jego bratem Jezusem?? JeÂżeli tak to ja tam nic takiego nie znalazÂłem
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #383 : Luty 02, 2009, 09:32:25 » |
|
Religia jeszcze dÂługo potrzebna bĂŞdzie tym, ktĂłrzy majÂą potrzebĂŞ wÂładzy, oraz tym, ktĂłrzy bez zwierzchnictwa nie potrafiÂą sobÂą pokierowaĂŚ. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #384 : Luty 02, 2009, 09:35:24 » |
|
Cysio to jest nieuniknione. Nie wiem czy wydarzy siĂŞ to w tym czy nastĂŞpnym roku ale siĂŞ wydarzy. Doktryna wojenna zwana ChrzeÂścijaĂąstwo upadnie ludzie porzucÂą tÂą wiarĂŞ na rzecz innej ktĂłra siĂŞ nam objawi lub juÂż siĂŞ objawiÂła. Dlaczego wierzysz i bronisz koÂścioÂła mimo tylu kÂłamstw o ktĂłrych piszemy tutaj na forum aby pokazaĂŚ wam iÂż nie wszystko jest takie ÂświĂŞta jak wam pokazujÂą.
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #385 : Luty 02, 2009, 09:39:18 » |
|
jeszcze raz pytam ; kto powiedzia³ ¿e ma upaœÌ ??
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #386 : Luty 02, 2009, 09:40:49 » |
|
jeszcze raz pytam ; kto powiedzia³ ¿e ma upaœÌ ??
Samuel i jego Team  EDIT: MoÂże to dziwne ale tu siĂŞ zgodzĂŞ z Samciem iÂż religie upadnÂą. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 09:41:45 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #387 : Luty 02, 2009, 09:42:32 » |
|
heh tak myÂślaÂłem ale wolaÂłem siĂŞ upewniĂŚ
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #388 : Luty 02, 2009, 09:46:34 » |
|
Cysio to jest nieuniknione. Nie wiem czy wydarzy siĂŞ to w tym czy nastĂŞpnym roku ale siĂŞ wydarzy. Doktryna wojenna zwana ChrzeÂścijaĂąstwo upadnie ludzie porzucÂą tÂą wiarĂŞ na rzecz innej ktĂłra siĂŞ nam objawi lub juÂż siĂŞ objawiÂła. Dlaczego wierzysz i bronisz koÂścioÂła mimo tylu kÂłamstw o ktĂłrych piszemy tutaj na forum aby pokazaĂŚ wam iÂż nie wszystko jest takie ÂświĂŞta jak wam pokazujÂą.
Czy ten "samcio" gdzieœ powiedzia³ ¿e ma upaœÌ religia chrzeœcijaùska i to na dodatek obrz¹dku rzymsko-katolickiego? a co z obrz¹dkiem prawos³awnym? albo z zielonoœwi¹dkowcami? albo z Luteranizmem, a mo¿e koœció³ anglikaùski, który nie podlega papie¿owi?
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #389 : Luty 02, 2009, 09:57:51 » |
|
Czy ten "samcio" gdzieœ powiedzia³ ¿e ma upaœÌ religia chrzeœcijaùska i to na dodatek obrz¹dku rzymsko-katolickiego? a co z obrz¹dkiem prawos³awnym? albo z zielonoœwi¹dkowcami? albo z Luteranizmem, a mo¿e koœció³ anglikaùski, który nie podlega papie¿owi? Jak dobrze pamiêtam to upadnie ta która... nie umie se przypomnieÌ :/ sorka Poszukaj w tym w¹tku na pewno gdzieœ to bêdzie.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #390 : Luty 02, 2009, 09:59:05 » |
|
Blad - albo religia jednego z plemion afrykaĂąskich, liczÂącego obecnie 4 czÂłonkĂłw, z ktĂłrych wszyscy sÂą w wieku powyÂżej 70 lat (dzieci juÂż mieĂŚ nie bĂŞdÂą, wiĂŞc i religia ich upadnie).
Po drugie, co innego upadek religii jako dogmatĂłw, a co innego upadek religii jako kodeksu moralnego.
Co innego upadek religii jako g³êbokiej wiary, a co innego upadek SYSTEMU religijnego.
W tym ostatnim ujêciu (upadek g³êbokiej wiary) chrzeœcijaùstwo nie mo¿e upaœÌ, bo ono ju¿ le¿y jak d³ugie.
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #391 : Luty 02, 2009, 10:02:13 » |
|
tene .... najwyÂżej to wyleci ...  //graba
|
|
|
|
|
|
|
maniek3713
Gość
|
 |
« Odpowiedz #392 : Luty 02, 2009, 10:42:29 » |
|
Witam i pozdrawiam wszystkich uczestników,jestem tutaj od niedawna i staram siê nad¹¿yÌ ,jak dla mnie bardzo ciekawe miejsce.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #393 : Luty 02, 2009, 10:58:18 » |
|
Witaj maniek3713  )) Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Baltazar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #394 : Luty 02, 2009, 11:34:28 » |
|
Czy ten "samcio" gdzieœ powiedzia³ ¿e ma upaœÌ religia chrzeœcijaùska i to na dodatek obrz¹dku rzymsko-katolickiego? a co z obrz¹dkiem prawos³awnym? albo z zielonoœwi¹dkowcami? albo z Luteranizmem, a mo¿e koœció³ anglikaùski, który nie podlega papie¿owi? Jak dobrze pamiêtam to upadnie ta która... nie umie se przypomnieÌ :/ sorka Poszukaj w tym w¹tku na pewno gdzieœ to bêdzie. Sesja nr 67 Andrzej: Dziêkujê bardzo. Nastêpne pytanie. Jest konflikt pomiêdzy religi¹ chrzeœcijaùsk¹ i muzu³maùsk¹... Czy Allach zwyciê¿y na ca³ym œwiecie? Samuel: Zaczekajcie... Zaczekajcie jeszcze trzy lata i bêdzie upadek wszystkich religii. Bóg... Bóg Najwy¿szy... W³aœciciel Ziemi - do niego nale¿y religia... Do niego nale¿¹ wszystkie istoty... Religie... Religie nie zosta³y ustanowione przez Boga, ale przez ludzi. Za s³owem "Mahomet" te¿ jest Bóg Najwy¿szy. Nie bêdzie zjednoczenia wszystkich religii. Bêdzie upadek wszystkich religii... Potem nast¹pi chaos... Po dwunastym roku dopiero nast¹pi odbudowanie religii i jednej... Jeden pasterz poprowadzi ca³¹ owczarniê. S³ucham. Nauczê was jak goglaÌ ! Wystarczy wejœÌ na google.pl i wpisaÌ projekt cheops upadek
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 11:35:13 wysłane przez Baltazar »
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #395 : Luty 02, 2009, 11:38:53 » |
|
Ciekawe: "Benedykt XVI prowadzi Koœció³ katolicki w stronê sekty
artyku³:"Koœció³ powinien potêpiÌ biskupa, który neguje holokaust"
"Joseph Ratzinger jest b³yskotliwym teologiem, pisze wspania³e homilie i niew¹tpliwie ma charyzmê. I prowadzi Koœció³ katolicki w kierunku wspólnoty sekciarskiej" - pisze austriacka gazeta "Die Presse".
W "atakach na relatywizm, pojednaniu ze spadkobiercami przedsoborowego schizmatyka (Marcela) Lefebvre'a, wreszcie powo³aniu Gerharda Marii Wagnera na biskupa pomocniczego Linzu" gazeta dostrzega "wyraŸn¹ koncepcjê" - chodzi o "ma³e, dobrze pilnowane stadko, któremu œwiat zewnêtrzny ze sw¹ ró¿norodnoœci¹ i wieloznacznoœci¹, ze sw¹ barwnoœci¹ i wielorakimi propozycjami, nijak nie mo¿e zaszkodziÌ" - czytamy w austriackim dzienniku.
"Ma powstaÌ Koœció³ 100-procentowych katolików, sprzysiê¿ona katakumbowa wspólnota bezlitoœnie dobrych" - pisze "Die Presse" na zakoùczenie.
|
|
|
|
|
|
|
maniek3713
Gość
|
 |
« Odpowiedz #396 : Luty 02, 2009, 11:49:40 » |
|
No i wÂłaÂśnie tak powolutku siĂŞ to toczy-wolny wybĂłr aÂż nastÂąpi samoistne rozdzielenie
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #397 : Luty 02, 2009, 12:13:05 » |
|
a ta wasza sesja z ktĂłrego roku jest ??
|
|
|
|
|
|
|
Baltazar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #398 : Luty 02, 2009, 12:17:35 » |
|
Sesja nr 67 z dnia 19 listopada 2006 http://www.pawelhorzela.com
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #399 : Luty 02, 2009, 12:56:25 » |
|
Sesja nr 67 z dnia 19 listopada 2006 Czyli co skoro za 3 lata to 2006 + 3 = 2009 Czyli maj¹ upaœÌ w 2009 roku No to nie sprawdzi siê ; siê rozczarujecie
|
|
|
|
|
|
|
|