Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 11:53:02

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 40 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: upadek religii 2009  (Przeczytany 399241 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #375 : Luty 01, 2009, 22:38:01 »

2012 bĂŞdzie tym przeÂłomem, minie wtedy 2000 i 12 lat czyli okoÂło 734 000 dni - sÂłownie - siedemset trzydzieÂści cztery tysiÂące dni ÂłaÂłszu, kÂłamstwa i obÂłudy!

ta religia na prawdĂŞ nosi nazwĂŞ "Âżygacze kÂłamstw" - takie okreÂślenie daÂł im Jakub po tym co zrobili z jego bratem Jezusem, zachowaÂło siĂŞ to w dzieÂłach Âżydowskich, ktĂłre NIGDY nie zostaÂły cenzurowane bo nie widzieli w tym Âżadnego celu!!!

religia oparta na KÂŁAMSTWIE jest skazana na upadek z definicji...

KapÂłan 718'

KapÂłan 718 - nie przeczĂŞ, ale mĂłgÂłbyÂś podaĂŚ konkretne ÂźrĂłdÂło, skÂąd o tej rewelacji Jakuba wiesz?

TORA -> EMPIK -> 80 ZÂŁ UÂśmiech

i tam jest wszystko, caÂła prawda, to Âżadna rewelacja!

denerwuje mnie ju¿ to Twoje "a mo¿esz ¼ród³o podaæ?" TAK NIC NIGDY NIE ZROZUMIESZ - GWARANTUJÊ CI TO!

718'
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 22:39:46 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #376 : Luty 01, 2009, 22:59:15 »

denerwuje mnie ju¿ to Twoje "a mo¿esz ¼ród³o podaæ?" TAK NIC NIGDY NIE ZROZUMIESZ - GWARANTUJÊ CI TO!

Pytam o ÂźrĂłdÂło, bo nie jestem tĂŞpÂą maszynÂą, ktĂłra przyswaja wprowadzone dane, a czÂłowiekiem, ktĂłry chce wiedzieĂŚ, co przyswaja i uznaje za prawdĂŞ i DLACZEGO.

ZresztÂą, spĂłjrz z drugiej strony. Tak krytykujesz KK i katolikĂłw, dlatego, Âże Âślepo wierzÂą w to, co im KK mĂłwi. A z drugiej strony denerwuje CiĂŞ to, Âże ja robiĂŞ odwrotnie i bardziej refleksyjnie podchodzĂŞ do sprawy. WiĂŞc zdecyduj siĂŞ, ktĂłre podejÂście uznajesz za stosowne. Bo katolicy (nie wszyscy oczywiÂście, chodzi mi o "szary tÂłum") robiÂą dokÂładnie to, co tu postulujesz - nie pytajÂą o ÂźrĂłdÂło, a przyjmujÂą "za dobrÂą monetĂŞ" - i za to ich krytykujesz.

Tak wiĂŞc jedno bÂądÂź drugie.

A po Torê przeskoczê do biblioteki czy ksiêgarni, albo znajdê w necie i poczytam, có¿ te¿ ów Jakub tam namodzi³ Mrugniêcie
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #377 : Luty 02, 2009, 00:02:24 »

musi byÌ Tora z komenrtarzem specjalnym - w czystym tekœcie tego tak nie odczytasz! TORA to nie ksi¹¿ka! wa¿ne jest to jak siê czyta to co siê widzi...

a co do tego co piszesz, ani takie podejÂście mi nie odpowiada ani takie - Âśrodkowe, zawsze jestem po Âśrodku caÂłe Âżycie i na dobre mi to wyszÂło UÂśmiech

718'
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #378 : Luty 02, 2009, 09:16:48 »

to sobie poczekacie aÂż upadnie religia a tak naprawdĂŞ siĂŞ nawet nie doczekacie
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #379 : Luty 02, 2009, 09:25:16 »

to sobie poczekacie aÂż upadnie religia a tak naprawdĂŞ siĂŞ nawet nie doczekacie

Ale ja nie twierdzê, ¿e upadnie. Zredukuje siê iloœÌ wiernych, mo¿e nieco ewoluuje - ale upadku bym raczej nie przewidywa³.
Mora
Gość
« Odpowiedz #380 : Luty 02, 2009, 09:25:24 »

Dlaczego jesteÂś tego taki pewien?
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #381 : Luty 02, 2009, 09:29:21 »

a kto wogĂłle takich bredni powiedziaÂł Âże upadnie CoÂś?
Blad
Gość
« Odpowiedz #382 : Luty 02, 2009, 09:29:28 »

musi byÌ Tora z komenrtarzem specjalnym - w czystym tekœcie tego tak nie odczytasz! TORA to nie ksi¹¿ka! wa¿ne jest to jak siê czyta to co siê widzi...

a co do tego co piszesz, ani takie podejÂście mi nie odpowiada ani takie - Âśrodkowe, zawsze jestem po Âśrodku caÂłe Âżycie i na dobre mi to wyszÂło UÂśmiech

718'

przepraszam Âże siĂŞ wtrÂącĂŞ, z komentarzem specjalnym czyim??? to moÂże byĂŚ bardzo ciekawe.
tora to :
    1. בראשית - Bereszit (tÂłum. "Na poczÂątku"; pl. KsiĂŞga Rodzaju Âłac. Genesis)
    2. שמות - Szemot (tÂłum. „Imiona"; pl. KsiĂŞga WyjÂścia; Âłac. Exodus)
    3. ויקרא - Wajikra (tÂłum. "I zawoÂłaÂł"; pl. KsiĂŞga KapÂłaĂąska; Âłac. Leviticus)
    4. במדבר - Bemidbar (tÂłum. "Na pustyni"; pl. KsiĂŞga Liczb; Âłac. Numeri)
    5. דברים - Dwarim (tÂłum. "SÂłowa"; pl. KsiĂŞga PowtĂłrzonego Prawa; Âłac. Deuteronomium)
co mo¿na znaleŸÌ w ka¿dej Biblii.
Czy to majÂą byĂŚ te dzieÂła Âżydowskie w ktĂłrych opublikowano sÂłowa Jakuba po tym co zrobili z jego bratem Jezusem??
JeÂżeli tak to ja tam nic takiego nie znalazÂłem
Thotal
Gość
« Odpowiedz #383 : Luty 02, 2009, 09:32:25 »

Religia jeszcze dÂługo potrzebna bĂŞdzie tym, ktĂłrzy majÂą potrzebĂŞ wÂładzy, oraz tym, ktĂłrzy bez zwierzchnictwa nie potrafiÂą sobÂą pokierowaĂŚ.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Mora
Gość
« Odpowiedz #384 : Luty 02, 2009, 09:35:24 »

Cysio to jest nieuniknione. Nie wiem czy wydarzy siĂŞ to w tym czy nastĂŞpnym roku ale siĂŞ wydarzy. Doktryna wojenna zwana ChrzeÂścijaĂąstwo upadnie ludzie porzucÂą tÂą wiarĂŞ na rzecz innej ktĂłra siĂŞ nam objawi lub juÂż siĂŞ objawiÂła. Dlaczego wierzysz i bronisz koÂścioÂła mimo tylu kÂłamstw o ktĂłrych piszemy tutaj na forum aby pokazaĂŚ wam iÂż nie wszystko jest takie ÂświĂŞta jak wam pokazujÂą.
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #385 : Luty 02, 2009, 09:39:18 »

jeszcze raz pytam ; kto powiedzia³ ¿e ma upaœÌ ??
Mora
Gość
« Odpowiedz #386 : Luty 02, 2009, 09:40:49 »

jeszcze raz pytam ; kto powiedzia³ ¿e ma upaœÌ ??
Samuel i jego Team  DuÂży uÂśmiech

EDIT: MoÂże to dziwne ale tu siĂŞ zgodzĂŞ z Samciem iÂż religie upadnÂą. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 09:41:45 wysłane przez Mora » Zapisane
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #387 : Luty 02, 2009, 09:42:32 »

heh tak myÂślaÂłem ale wolaÂłem siĂŞ upewniĂŚ
Blad
Gość
« Odpowiedz #388 : Luty 02, 2009, 09:46:34 »

Cysio to jest nieuniknione. Nie wiem czy wydarzy siĂŞ to w tym czy nastĂŞpnym roku ale siĂŞ wydarzy. Doktryna wojenna zwana ChrzeÂścijaĂąstwo upadnie ludzie porzucÂą tÂą wiarĂŞ na rzecz innej ktĂłra siĂŞ nam objawi lub juÂż siĂŞ objawiÂła. Dlaczego wierzysz i bronisz koÂścioÂła mimo tylu kÂłamstw o ktĂłrych piszemy tutaj na forum aby pokazaĂŚ wam iÂż nie wszystko jest takie ÂświĂŞta jak wam pokazujÂą.

Czy ten "samcio" gdzieœ powiedzia³ ¿e ma upaœÌ religia chrzeœcijaùska i to na dodatek obrz¹dku rzymsko-katolickiego? a co z obrz¹dkiem prawos³awnym? albo z zielonoœwi¹dkowcami? albo z Luteranizmem, a mo¿e koœció³ anglikaùski, który nie podlega papie¿owi?
Mora
Gość
« Odpowiedz #389 : Luty 02, 2009, 09:57:51 »

Czy ten "samcio" gdzieœ powiedzia³ ¿e ma upaœÌ religia chrzeœcijaùska i to na dodatek obrz¹dku rzymsko-katolickiego? a co z obrz¹dkiem prawos³awnym? albo z zielonoœwi¹dkowcami? albo z Luteranizmem, a mo¿e koœció³ anglikaùski, który nie podlega papie¿owi?

Jak dobrze pamiĂŞtam to upadnie ta ktĂłra... nie umie se przypomnieĂŚ :/ sorka
Poszukaj w tym wÂątku na pewno gdzieÂś to bĂŞdzie.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #390 : Luty 02, 2009, 09:59:05 »

Blad - albo religia jednego z plemion afrykaĂąskich, liczÂącego obecnie 4 czÂłonkĂłw, z ktĂłrych wszyscy sÂą w wieku powyÂżej 70 lat (dzieci juÂż mieĂŚ nie bĂŞdÂą, wiĂŞc i religia ich upadnie).

Po drugie, co innego upadek religii jako dogmatĂłw, a co innego upadek religii jako kodeksu moralnego.

Co innego upadek religii jako g³êbokiej wiary, a co innego upadek SYSTEMU religijnego.

W tym ostatnim ujĂŞciu (upadek g³êbokiej wiary) chrzeÂścijaĂąstwo nie moÂże upaœÌ, bo ono juÂż leÂży jak dÂługie.
Blad
Gość
« Odpowiedz #391 : Luty 02, 2009, 10:02:13 »

tene .... najwyÂżej to wyleci ... UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech //graba
maniek3713
Gość
« Odpowiedz #392 : Luty 02, 2009, 10:42:29 »

Witam i pozdrawiam wszystkich uczestników,jestem tutaj od niedawna i staram siê nad¹¿yÌ ,jak dla mnie bardzo ciekawe miejsce. Uœmiech
wiki
Gość
« Odpowiedz #393 : Luty 02, 2009, 10:58:18 »

Witaj maniek3713  UÂśmiech))

Pozdrawiam UÂśmiech
Baltazar
Gość
« Odpowiedz #394 : Luty 02, 2009, 11:34:28 »

Jak dobrze pamiĂŞtam to upadnie ta ktĂłra... nie umie se przypomnieĂŚ :/ sorka
Poszukaj w tym wÂątku na pewno gdzieÂś to bĂŞdzie.

Sesja nr 67

Andrzej: DziĂŞkujĂŞ bardzo. NastĂŞpne pytanie. Jest konflikt pomiĂŞdzy religiÂą chrzeÂścijaĂąskÂą i muzuÂłmaĂąskÂą... Czy Allach zwyciĂŞÂży na caÂłym Âświecie?

Samuel: Zaczekajcie... Zaczekajcie jeszcze trzy lata i bêdzie upadek wszystkich religii. Bóg... Bóg Najwy¿szy... W³aœciciel Ziemi - do niego nale¿y religia... Do niego nale¿¹ wszystkie istoty... Religie... Religie nie zosta³y ustanowione przez Boga, ale przez ludzi. Za s³owem "Mahomet" te¿ jest Bóg Najwy¿szy. Nie bêdzie zjednoczenia wszystkich religii. Bêdzie upadek wszystkich religii... Potem nast¹pi chaos... Po dwunastym roku dopiero nast¹pi odbudowanie religii i jednej... Jeden pasterz poprowadzi ca³¹ owczarniê. S³ucham.

NauczĂŞ was jak goglaĂŚ !

Wystarczy wejœÌ na google.pl i wpisaÌ projekt cheops upadek
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 11:35:13 wysłane przez Baltazar » Zapisane
sarah54
Gość
« Odpowiedz #395 : Luty 02, 2009, 11:38:53 »

Ciekawe:
"Benedykt XVI prowadzi Koœció³ katolicki w stronê sekty

artyku³:"Koœció³ powinien potêpiÌ biskupa, który neguje holokaust"

"Joseph Ratzinger jest b³yskotliwym teologiem, pisze wspania³e homilie i niew¹tpliwie ma charyzmê. I prowadzi Koœció³ katolicki w kierunku wspólnoty sekciarskiej" - pisze austriacka gazeta "Die Presse".

W "atakach na relatywizm, pojednaniu ze spadkobiercami przedsoborowego schizmatyka (Marcela) Lefebvre'a, wreszcie powo³aniu Gerharda Marii Wagnera na biskupa pomocniczego Linzu" gazeta dostrzega "wyraŸn¹ koncepcjê" - chodzi o "ma³e, dobrze pilnowane stadko, któremu œwiat zewnêtrzny ze sw¹ ró¿norodnoœci¹ i wieloznacznoœci¹, ze sw¹ barwnoœci¹ i wielorakimi propozycjami, nijak nie mo¿e zaszkodziÌ" - czytamy w austriackim dzienniku.

"Ma powstaÌ Koœció³ 100-procentowych katolików, sprzysiê¿ona katakumbowa wspólnota bezlitoœnie dobrych" - pisze "Die Presse" na zakoùczenie.

maniek3713
Gość
« Odpowiedz #396 : Luty 02, 2009, 11:49:40 »

No i wÂłaÂśnie tak powolutku siĂŞ to toczy-wolny wybĂłr aÂż nastÂąpi samoistne rozdzielenie
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #397 : Luty 02, 2009, 12:13:05 »

a ta wasza sesja z ktĂłrego roku jest ??
Baltazar
Gość
« Odpowiedz #398 : Luty 02, 2009, 12:17:35 »

Sesja nr 67 z dnia 19 listopada 2006

http://www.pawelhorzela.com
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #399 : Luty 02, 2009, 12:56:25 »

Sesja nr 67 z dnia 19 listopada 2006

Czyli co skoro za 3 lata to 2006 + 3 = 2009
Czyli maj¹ upaœÌ w 2009 roku

No to nie sprawdzi siĂŞ ; siĂŞ rozczarujecie
Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 40 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: