kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #900 : Styczeń 23, 2010, 20:29:33 » |
|
Sam¹ rozmow¹ w¹tpliwoœci nie rozwi¹¿esz-zw³aszcza,¿e informacj¹ z pierwszej rêki nikt nie dysponuje.Czasem warto ruszyÌ pupkê aby informacjê zdobyÌ,choÌby po to aby na tym forum coœ powiedzieÌ. Skoro pani Lucyna nie zaszczyca naszego forum,to tych informacji nam brakuje i go³a dyskusja jedynie domys³y nam podsunie a z domys³ów teorie nic nie warte czêsto siê rodz¹.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #901 : Styczeń 23, 2010, 20:46:19 » |
|
Dawno mnie tu nie byÂło, wiec poczÂątek tej dyskusji nie jest mi znany. ChĂŞtnie obejrzaÂłabym cytacik gdzie Enki stanowczo stwierdziÂł Âże religie upadnÂą do koĂąca 2009r, bo jakoÂś mi sie wydaje Âże sa to raczej oczekiwania forumowe niz jednoznaczna obietnica. Na razie na pierwszej stronie znalazÂłam taki cyt: MĂłwiÂąc o upadku religi (wszystkich), byÂło wspomniane Âże ostatecznie upadnÂą w roku 012. A widoczny upadek zacznie sie juz od roku 09. No wiec czekam na dokÂładny cytat Samcia, bo na razie moge sie tylko domyÂślac o co chodziÂło. Kot, tu jest forum dyskusyjne, i intencjÂą kaÂżdego forumowicza bytujÂącego na tym forum jest rozmowa na FORUM. To chyba jasne. IdÂźmy dalej. MiĂŞdzy zwolennikami i przeciwnikami toczy siĂŞ ROZMOWA - jedni sÂą za, inni przeciw, kaÂżdy jakoÂś argumentuje swoje stanowisko. To teÂż chyba jasne. JesteÂś pewny Âże rozmĂłwcy sÂą tylko "za lub przeciw" ? Widzimy swiat tylko na czarno-biaÂło czy tez dozwolone sa inne kolory?
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #902 : Styczeń 23, 2010, 21:57:06 » |
|
Odp: upadek religii 2009 « Odpowiedz # 888 : StyczeĂą 23, 2010, 12:17:56 » Odp: upadek religii 2009
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2010, 23:34:16 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #903 : Styczeń 23, 2010, 22:36:10 » |
|
Sam¹ rozmow¹ w¹tpliwoœci nie rozwi¹¿esz-zw³aszcza,¿e informacj¹ z pierwszej rêki nikt nie dysponuje.Czasem warto ruszyÌ pupkê aby informacjê zdobyÌ,choÌby po to aby na tym forum coœ powiedzieÌ. Ale¿ brednie. W³aœnie od Kota dowiedzieliœmy siê, ¿e sesje którymi raczy nas niejaka £obos/samcio nie s¹... informacjami z pierwszej rêki. Czy¿by w takim razie wklejane sesje by³y wymyœlone b¹dŸ od innej osoby ni¿ £obos? Czy na wizycie prywatnej £obos "sprawi", ¿e wypowiedziane s³owa siê cofn¹? Bo co do tego, ¿e religie nie upad³y to chyba nie ma co dyskutowaÌ. Zaznaczê przy okazji nieœmia³o, ¿e religie to nie tylko KK/chrzeœcijaùstwo. Kot niestety jako "koronnego" argumentu u¿ywa stwierdzenia, ¿e nie wszystko wiemy, ¿e nie mamy aktualnych informacji. Natomiast nie potrafi/nie chce powiedzieÌ sk¹d wie, ¿e nasze informacje s¹ nieaktualne - czyli tym samym jakie informacje s¹ aktualne. Jak widaÌ powy¿ej w tych insynuacjach ociera siê o brednie twierdz¹c, ¿e s³owa £obos nie s¹ informacjami z pierwszej rêki. To mo¿e ³askawie nas oœwieci kto jest t¹ pierwsz¹ rêk¹? Bardzo w to jednak w¹tpiê - w odzewie mo¿emy dostaÌ co najwy¿ej kolejne lanie wody i narzekania na sceptyków i KK.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #904 : Styczeń 23, 2010, 22:37:18 » |
|
JesteÂś pewny Âże rozmĂłwcy sÂą tylko "za lub przeciw" ? Widzimy swiat tylko na czarno-biaÂło czy tez dozwolone sa inne kolory?
UogĂłlnienie z mojej strony, jasne, Âże moÂżna to widzieĂŚ wielowymiarowo 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #905 : Styczeń 23, 2010, 23:02:41 » |
|
Drogi Artqu. Widzê,¿e wypalasz siê powoli i zaczynam w¹tpiÌ,czy sam wierzysz w to co piszesz. Ale wyt³umacze Ci,bo mo¿e ferment,który sam wprowadzasz -Tobie najbardziej szkodzi. Jeœli ju¿ pada termin o wiadomoœciach "z pierwszej rêki",to mo¿emy powiedzmy za takie traktowaÌ wiadomoœci z sesji publicznych. Owszem,ale.. Jak d³ugo ta wiadomoœÌ takie miano mo¿e nosiÌ? Tydzieù? Dwa tygodnie? Miesi¹c? Okej!! Ale nie pó³ roku,czy rok po sesji. Wiele siê dzieje i wiele istotnych zdarzeù nastêpuje z ka¿dym tygodniem a tym bardziej z ka¿dym miesi¹cem. Wiêc nie dziw siê,¿e w tym momencie uwazam wiadomoœci z sesji publicznych,jako nie z pierwszej rêki w sensie zdezaktualizowane. Dlatego proponujê,gdy ktoœ bez ³adu i sk³adu miota siê,krytykuje na lewo i prawo,szydzi,pajacuje i wierci siê niepotrzebnie innym ¿ycie podtruwaj¹c-jednoczeœnie brak wiedzy w temacie wykazuj¹c-niech skorzysta z dobrej rady i zaczerpnie wiedzy u Ÿród³a. Pozdrawiam Ciebie Bambino i wszystkich forumowiczów. 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #906 : Styczeń 23, 2010, 23:10:04 » |
|
Wiele siĂŞ dzieje i wiele istotnych zdarzeĂą nastĂŞpuje z kaÂżdym tygodniem a tym bardziej z kaÂżdym miesiÂącem. WiĂŞc nie dziw siĂŞ,Âże w tym momencie uwazam wiadomoÂści z sesji publicznych,jako nie z pierwszej rĂŞki w sensie zdezaktualizowane.
I w tym momencie wszyscy odetchnĂŞli z ulgÂą gdyÂż nalot zygzakowatej Nibiru jest juÂż nieaktualny ;P Kotku kochany - dziĂŞkujĂŞ Ci bardzo. Nawet nie wiesz jaki kamieĂą z serca mi spadÂł... Wszystkie "przepowiednie" pani ÂŁobos sÂą juÂż niewaÂżne  A skoro Kotku piszesz iÂż sesje zamieszczane na stronie Projektu nie sÂą z pierwszej rĂŞki - to masz oczywiÂście racje. Nie pisze ich sama ÂŁobos (ani tym bardziej wszechmocny Enki) tylko pewne tajemnicza postaĂŚ - redaktor ;P Tak wiĂŞc sÂą one z drugiej (przynajmniej) rĂŞki.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #907 : Styczeń 23, 2010, 23:17:52 » |
|
Sam¹ rozmow¹ w¹tpliwoœci nie rozwi¹¿esz-zw³aszcza,¿e informacj¹ z pierwszej rêki nikt nie dysponuje.Czasem warto ruszyÌ pupkê aby informacjê zdobyÌ,choÌby po to aby na tym forum coœ powiedzieÌ.
Ale jakich wÂątpliwoÂści? WÂątpliwoÂści sÂą wtedy, gdy ktoÂś czegoÂś nie jest pewien, coÂś jest niejasne, nieczytelne. A Samuel jasno i czytelnie mĂłwiÂł o upadku pierwszej religii do koĂąca roku 2009. Jest to konkret? Jest. Obecnie mamy juÂż rok 2010, i religie jak byÂły, tak sÂą. Konkret? Konkret. Skoro jasny fakt przeczy jasnej przepowiedni, to nie ma mowy o wÂątpliwoÂściach - przepowiednia okazaÂła siĂŞ o kant d... potÂłuczona. Amen. ========================================== WiĂŞc nie dziw siĂŞ,Âże w tym momencie uwazam wiadomoÂści z sesji publicznych,jako nie z pierwszej rĂŞki w sensie zdezaktualizowane.
Wynika³oby z tego, Kocie, ¿e wszystko, co mówi En-ki (tak, przepowiednie o Nibiru te¿) ma wartoœÌ raptem kilka tygodni. Co w zwi¹zku z tym? Ano to, ¿e w takim uk³adzie wychodzi na to, ¿e En-ki o samym Nibiru i co siê stanie w 2012 wie tyle, co nic (bo to przecie¿ za 2 lata!) Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 11:11:45 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #908 : Styczeń 23, 2010, 23:26:01 » |
|
Pani Lucyna nie zajmuje sie przepowiedniami. EN-Ki odpowiada tylko na pytania ,które bez ³adu i sk³adu siê zadaje a teraz z odpowiedzi rozlicza wynajduj¹c niektóre i chwytaj¹c za s³ówka. Ka¿dego mo¿na w ten sposób póŸniej niekorzystnie podsumowaÌ zw³aszcza,jeœli sporo pytaù o przysz³oœc pada³o. A ta przysz³oœÌ od nas samych prawdopodobnie zale¿y-jednak mamy typa do ukamienowania. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #909 : Styczeń 23, 2010, 23:30:36 » |
|
Enigmo, pierwsze proroctwa miaÂły miejsce zdaje siĂŞ w 67 sesji:
Andrzej: Dziêkujê bardzo. Nastêpne pytanie. Jest konflikt pomiêdzy religi¹ chrzeœcijaùsk¹ i muzu³maùsk¹... Czy Allach zwyciê¿y na ca³ym œwiecie? Samuel: Zaczekajcie... Zaczekajcie jeszcze trzy lata i bêdzie upadek wszystkich religii. Bóg... Bóg Najwy¿szy... W³aœciciel Ziemi - do niego nale¿y religia... Do niego nale¿¹ wszystkie istoty... Religie... Religie nie zosta³y ustanowione przez Boga, ale przez ludzi. Za s³owem "Mahomet" te¿ jest Bóg Najwy¿szy. Nie bêdzie zjednoczenia wszystkich religii. Bêdzie upadek wszystkich religii... Potem nast¹pi chaos... Po dwunastym roku dopiero nast¹pi odbudowanie religii i jednej... Jeden pasterz poprowadzi ca³¹ owczarniê. S³ucham.
Kocie, miaÂłbyÂś racjĂŞ gdyby byÂł wÂątek np. "zaawansowanie prac w Egipcie" i ja twierdziÂłbym, Âże czegoÂś tam jeszcze nie zrobili, bazujÂąc na poÂście sprzed kilku lat [przy jednoczesnym zaÂłoÂżeniu, Âże byÂły kolejne wiadomoÂści w wÂątku]. Natomiast - matko, czy to takie trudne do pojĂŞcia jest? - samcio/ÂŁobos zapowiedzieli jako proroctwa pewne zdarzenia - czytaj: coÂś dokona siĂŞ do wtedy a wtedy, czyli okreÂślajÂąc czas ich wystÂąpienia. PrzyszedÂł ten czas a "proroctwo" nie wypeÂłniÂło siĂŞ. Czyli po prostu kÂłamali/mylili siĂŞ/nie mieli racji. Takich kÂłamstw byÂło juÂż wiele. Zapowiedzi miaÂły przekonaĂŚ nas o ich wiarygodnoÂści, wiedzy i rzetelnoÂści. OkazaÂły siĂŞ chybione i tych kÂłamliwych zapewnieĂą NIC JUÂŻ NIE ODWRĂCI. Czas ich zapowiadanego wypeÂłnienia juÂż min¹³. Nic - nawet niestworzone historie ktĂłre ÂŁobos moÂże wymyÂślaĂŚ na sesjach prywatnych.
edit: £obos nie zajmuje siê przepowiedniami? Kolejna niesamowita wiadomoœÌ - wszak jak najêta gada co bêdzie mia³o miejsce w przysz³oœci - jedne wydarzenia przekazuje jako alternatywne, inne jako pewnik - za swoim samciem. Tak, rozliczamy £obos/samcia z wypowiedzianych s³ów, z³o¿onych deklaracji. £apanie za s³ówka? Nie, wskazujê na kompleksowe wypowiedzi, a nie na "s³ówka".
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2010, 23:34:57 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #910 : Styczeń 23, 2010, 23:36:34 » |
|
Masz racjê Tenebraelu. Bazujesz na szcz¹tkowych informacjach i nie mo¿esz mieÌ pewnoœci,¿e s¹ aktualne. Sam pisa³eœ,¿e forum jest po to aby dyskutowaÌ i wartoœÌ tej dyskusji sobie cenisz. A tu nie ma tej dyskusji(w domyœle drugiej strony,która informuje,która paliwo do niej dostarza). Mo¿na powiedzieÌ,¿e dyskutuje jedna strona,jedna dru¿yna. 
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #911 : Styczeń 23, 2010, 23:42:18 » |
|
Masz racjê Tenebraelu. Bazujesz na szcz¹tkowych informacjach i nie mo¿esz mieÌ pewnoœci,¿e s¹ aktualne. Sam pisa³eœ,¿e forum jest po to aby dyskutowaÌ i wartoœÌ tej dyskusji sobie cenisz. A tu nie ma tej dyskusji(w domyœle drugiej strony,która informuje,która paliwo do niej dostarza). Mo¿na powiedzieÌ,¿e dyskutuje jedna strona,jedna dru¿yna.  Nie szcz¹tkowych, bracie. Bardzo, bardzo pe³nych - zapowiedzi by³y jasne, klarowne i jednoznaczne. Fakty te¿ takie s¹. Szcz¹tkowe informacje to takie, w których s¹ luki. W tej zapowiedzi (odnoœnie upadku religii do koùca 2009) luk nie by³o. By³a jedn¹, jasn¹, klarown¹, zamkniêt¹ ca³oœci¹. I nie ziœci³a siê. I szukanie tu "dupochronów", bronienie, zmienianie znaczenia, kontekstu - nic tu nie da. Przekonywanie, ¿e król jest ubrany, gdy œwieci zadkiem na kilometr, nic tu nie zmieni.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #912 : Styczeń 23, 2010, 23:46:29 » |
|
JeÂśli chcesz Artqu ze mnÂą rozmawiaĂŚ,to wymieniaj imiĂŞ En-Ki w sposĂłb nieobraÂźliwy-a formĂŞ przez Ciebie stosowanÂą tak traktujĂŞ. Nie prowokuj,byÂś u innych utraciÂł szacunek,bo nie wykazujÂąc go innym moÂżesz taki efekt uzyskac wzglĂŞdem siebie.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #913 : Styczeń 23, 2010, 23:56:04 » |
|
Nie wiemy kogo/co mĂłgÂłbym, ewentualnie obraziĂŚ. Nie wiemy czy ktoÂś/coÂś przez ÂŁobos przemawia. ZakÂładajÂąc nawet, Âże ktoÂś/coÂś przez niÂą przemawia nie wiemy czy jest tym kimÂś/czymÂś za kogo/co siĂŞ podaje. Nawet w sesjach moÂżemy przeczytaĂŚ, Âże podaje siĂŞ za wiele osĂłb - to raz, dwa - nie przykÂłada wagi do imion - wiĂŞc jak mogĂŞ obraziĂŚ gdy nie uÂżywam wulgaryzmĂłw?
CoÂś czujĂŞ, Âże TwĂłj apel jest sposobem aby uciec od niewygodnych odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #914 : Styczeń 23, 2010, 23:56:19 » |
|
Tenebraelu.
Skoro uwaÂżasz,Âże masz peÂłne informacje na temat dziaÂłaĂą PCh i znasz odpowiedzi na zadawane tu pytania z pierwszej rĂŞki-to zakÂładaj wÂątek "z ostatniej chwili". Dziwi mnie tylko-bo uwaÂżaÂłem Ciebie za solidnego goÂścia,ktĂłry czai,Âże bieg zdarzeĂą moÂże byĂŚ zachwiany. Aby to zdiagnozowaĂŚ -potrzebna jest ÂświeÂża informacja. Ale skoro dla Ciebie nie sÂą one istotne-stwierdzam,Âże masz nastawienie juÂż wyregulowane i do poglÂądĂłw wyraÂżenia fakty nowe sÂą Ci zbĂŞdne.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 01:29:35 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #915 : Styczeń 23, 2010, 23:56:39 » |
|
JeÂśli chcesz Artqu ze mnÂą rozmawiaĂŚ,to wymieniaj imiĂŞ En-Ki w sposĂłb nieobraÂźliwy-a formĂŞ przez Ciebie stosowanÂą tak traktujĂŞ. Nie prowokuj,byÂś u innych utraciÂł szacunek,bo nie wykazujÂąc go innym moÂżesz taki efekt uzyskac wzglĂŞdem siebie.
ChciaÂłbym poprzeĂŚ Kota w tej opinii. JeÂśli chcemy aby obiekty naszego kultu byÂły traktowane z szacunkiem, sami powinniÂśmy okazywaĂŚ to innym.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #916 : Styczeń 24, 2010, 00:07:05 » |
|
Andrzej: DziĂŞkujĂŞ bardzo. NastĂŞpne pytanie. Jest konflikt pomiĂŞdzy religiÂą chrzeÂścijaĂąskÂą i muzuÂłmaĂąskÂą... Czy Allach zwyciĂŞÂży na caÂłym Âświecie? Samuel: Zaczekajcie... Zaczekajcie jeszcze trzy lata i bĂŞdzie upadek wszystkich religii... Bardzo mnie to wszystko bawi... 'BĂŞdzie upadek wszystkich religii' - znaczy Âże ten upadek moze zaczÂąc sie sie w tym roku, a kiedy ten proces sie zakoĂączy z odpowiedzi nie wynika... Mnie to zresztÂą nie dziwi, bo nie jest to pierwsza taka teoria, a jeÂśli kto by pytaÂł Samuela dokÂładnie: Sesja 88 "IWONA: Bardzo dziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie od Krzysztofa. W 2009 roku ma nastÂąpiĂŚ upadek istniejÂących religii. Co bĂŞdzie tego powodem? KtĂłra religia upadnie jako pierwsza, czy moÂże wszystkie naraz? EN-KI: „ÂŚliskie“ bardzo pytanie zadaÂłeÂś. JeÂśli trudnoÂści tobie to nie sprawi – to jest to temat, ktĂłry nadaje siĂŞ na sesjĂŞ osobistÂą. Na takiej sesji osobistej moÂżemy swobodnie porozmawiaĂŚ, bo moja odpowiedÂź tu, na forum, niektĂłrym przybyÂłym moÂże siĂŞ nie spodobaĂŚ i bĂŞdzie ogromne niezadowolenie. WiĂŞc, zapraszam ciebie - porozmawiamy i powiem wiĂŞcej. SÂłucham." Jak widac Samcio znĂłw udzieliÂł niejednoznacznej odpowiedzi. Po za tym drobna ró¿nica miedzy 'bĂŞdzie upadek' (domniemany czas przyszÂły) a 'ma nastÂąpic' (bliÂższa pewnoÂśc) nie jest teÂż bez znaczenia dla konkretnosci udzielonej odpowiedzi. Czyli ze w drugim przypadku, gdy rozmĂłwca wymagaÂł konkretnego juÂż potwierdzenia, jak wiadomo Samcio zaprosiÂł na priva. pozdroo
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #917 : Styczeń 24, 2010, 00:09:30 » |
|
Kocie - nie manipuluj. WÂłaÂśnie mocno trzymam siĂŞ faktĂłw i w oparciu o nie wyraÂżam swoje opinie i prowadzĂŞ dyskusjĂŞ - to raz. Dwa - dyskutujemy aktualnie o kÂłamliwych proroctwach - czyli takich ktĂłre miaÂły siĂŞ wypeÂłniĂŚ a tak siĂŞ nie staÂło. Nie zmieniÂą tego ÂŻADNE aktualne wydarzenia.
Wydaje mi siê, ¿e zaczynasz sobie zdawaÌ sprawê, ¿e mocno przeholowa³eœ w ostatnich wypowiedziach i próbujesz znaleŸÌ wyjœcie z twarz¹, sytuacja jest mocno widoczna.
Przypuszczam - pewnoœci nie mam - ¿e bieg wydarzeù mo¿e zostaÌ zachwiany, zmieniony. Lecz nie wp³ywa to na fakt, ¿e k³amliwe proroctwa bêd¹ k³amliwymi, a tym samym wiarygodnoœÌ proroka bêdzie zachwiana. Je¿eli wiêkszoœÌ z zapowiedzi jest chybiona to nie ma siê co ciskaÌ i fanatycznie zapewniaÌ, ¿e prorok jest ok, tylko inni siê czepiaj¹.
CiÂągle zasÂłaniasz siĂŞ moÂżliwoÂściÂą wpÂłyniĂŞcia nowych informacji - wskaÂż mi proszĂŞ co aktualnie moÂże staĂŚ siĂŞ aby - w nawiÂązaniu do tego konkretnego wÂątku - religie upadÂły do koĂąca 2009 r? Konkretnie.
Enigma - wyraÂźnie stoi: "bĂŞdzie upadek". Powiedziane zostaÂło to ponad trzy lata temu. Gdzie ten upadek, ktĂłra z religii upadÂła?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 00:13:48 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #918 : Styczeń 24, 2010, 00:09:32 » |
|
Artqu!!
Ja teÂż nie wiem,czy z kreaturÂą wymieniam zdania,czy z porzÂądnym osobnikiem.Sam widzisz- grzecznoÂści stosujĂŞ. Rad byÂłbym,gdybyÂś zrozumiaÂł,Âże jest to potrzebne,bo o naszej kulturze osobistej to ewidentnie zaÂświadcza. Po co nam dowody,czy osoba,o ktĂłrej mĂłwimy jest prawdziwa,czy nam odpowiada. Nikomu ujmy nie przyniesie postawa,gdy nawet fikcyjne postacie uszanuje nawet,jeÂśli wrogie sÂą.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 01:35:05 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #919 : Styczeń 24, 2010, 00:26:42 » |
|
Wys³ucha³em o poprawnoœci wypowiedzi. Czy teraz móg³byœ ju¿ przestaÌ zbaczaÌ z g³ównego w¹tku tematu i odnieœÌ siê konkretnie do zadanych Ci pytaù?
|
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #921 : Styczeń 24, 2010, 00:36:14 » |
|
CiÂągle zasÂłaniasz siĂŞ moÂżliwoÂściÂą wpÂłyniĂŞcia nowych informacji - wskaÂż mi proszĂŞ co aktualnie moÂże staĂŚ siĂŞ aby - w nawiÂązaniu do tego konkretnego wÂątku - religie upadÂły do koĂąca 2009 r? Konkretnie. Jakie wydarzenie musiaÂłoby teraz nastÂąpiĂŚ aby sÂłowa p. ÂŁobos o upadku religii w 2009 byÂły prawdÂą a nie kÂłamstwem?
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #922 : Styczeń 24, 2010, 00:54:45 » |
|
Jeœli chcesz jeszcze coœ zmieœcic w 2009 roku-to ju¿ trochê zbyt póŸno. Rozumiem,¿e chodzi Ci o efekt finalny-upadek taki,¿e po instytucji przetargi na wynajem lokali bêd¹ og³aszane. Upadek siê rozpocz¹³,bo coraz mniej ludzi czuje potrzebê istnienia Koœcio³a. Ale Ty czekasz na coœ extra. Bêdziesz to mia³.Pamiêtaj-to my kreujemy rzeczywistoœÌ.Czego oczekujesz albo czego siê obawiasz,o czym ci¹gle myœlisz-to siê urzeczywistni. Ale ja osobiœcie moment tej piecz¹tki widzê z innej perspektywy. Myœlê,¿e to,co ZOSTANIE ODNALEZIONE JU¯ NIED£UGO na p³askowy¿u w Gizie doprowadzi do UPADKU SENSU ISTNIENIA tego,co nazywa sie u nas religi¹. Ja rozumiem,¿e to wszystko przesuwa siê w czasie,bo my ludzie kreujemy rzeczywistoœÌ i na Œwiecie siê mocno ostatnio pietruszy,ale CHWILA PRAWDY NADCHODZI du¿ymi krokami-czy Ci siê to podoba ,czy nie. Nast¹pi NOWE,CZYSTE,ZDROWE nasze OŒWIECENIE. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #923 : Styczeń 24, 2010, 02:13:07 » |
|
To nie dla mnie "juÂż trochĂŞ póŸno" - to póŸno dla PCH i ÂŁobos. Potwierdzasz to co ja mĂłwiÂłem wczeÂśniej, a Ty prĂłbowaÂłeÂś zbiĂŚ - nic nie odwrĂłci tego, Âże zapewnienia ÂŁobos, Âże religie UPADNÂĄ do koĂąca 2009 r jest zwyczajnym kÂłamstwem - kolejnym zresztÂą. I proszĂŞ nie wmawiaĂŚ teraz, Âże upadek nastĂŞpuje - upadek MIAÂŁ DOKONAĂ SIĂ. Dlatego nie oczekiwaÂłem czegoÂś "extra". Jak juÂż pisaÂłem - nie oczekujĂŞ potwierdzenia upadku w formie: "ostatni zamyka drzwi". OczekujĂŞ, Âże zdecydowana wiĂŞkszoœÌ zapytanych osĂłb powie "tak, religie upadÂły". Czy dostrzegasz kolosalnÂą ró¿nicĂŞ pomiĂŞdzy zapewnieniem, Âże wybudujĂŞ Ci dom przed koĂącem 2009 r, a tym, Âże na Twoje "no i gdzie ten dom?", odpowiem - wiesz, tak jak mĂłwiÂłem, zacz¹³em przygotowania... ChwilĂŞ wczeÂśniej apelowaÂłeÂś o fakty - takowe otrzymaÂłeÂś. Ty natomiast aby ratowaĂŚ twarz Pch zasÂłaniasz siĂŞ jedynie PRZYPUSZCZENIAMI. I to przypuszczeniami - wedÂług mnie - marnej jakoÂści biorÂąc pod uwagĂŞ dotychczasowe "dokonania" pch. CiÂągle sÂłyszĂŞ jedynie "nadchodzi, zbliÂża siĂŞ, nadejdzie" - a buĂączucznie zapowiadane wczeÂśniej terminy mijajÂą, mijajÂą, sÂą przesuwane... Co zostanie odkryte? Przez kogo? Tak, speÂłnia siĂŞ oczekiwanie - wiedziaÂłem, Âże wyjdzie prawdziwa twarz PCH/ÂŁobos, wyjdzie ile warte sÂą ich zapewnienia, sÂłowa - wyszÂło i nadal wychodzi...
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #924 : Styczeń 24, 2010, 02:35:11 » |
|
Pytanie POKORNIE zadaÂłeÂś tytuÂłujÂąc "p.ÂŁobos". Teraz jednak juÂż o swojej klasie zapominasz albo...Sorki walczysz z tym-ale nie dajesz rady. JeÂśli chcesz sobie pogadaĂŚ-bardzo proszĂŞ-nikt z TobÂą chyba przyjemnoÂści korespondencji mieĂŚ nie bĂŞdzie. 
|
|
|
|
|
|
|
|