Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 04, 2025, 18:07:08

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 40 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: upadek religii 2009  (Przeczytany 398826 razy)
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« : Listopad 28, 2008, 21:56:29 »

Oficjalna treść "III Tajemnicy Fatimskiej", ogłoszona przez Kościół Katolicki:

«J.M.J.

Trzecia część tajemnicy objawionej 13 lipca 1917 w Cova da Iria-Fatima.

Piszę w duchu posłuszeństwa Tobie, mój Boże, który mi to nakazujesz poprzez Jego Ekscelencję Czcigodnego Biskupa Leirii i Twoją i moją Najświętszą Matkę.

Po dwóch częściach, które już przedstawiłam, zobaczyliśmy po lewej stronie Naszej Pani nieco wyżej Anioła trzymającego w lewej ręce ognisty miecz; iskrząc się wyrzucał języki ognia, które zdawało się, że podpalą świat; ale gasły one w zetknięciu z blaskiem, jaki promieniował z prawej ręki Naszej Pani w jego kierunku; Anioł wskazując prawą ręką ziemię, powiedział mocnym głosem: Pokuta, Pokuta, Pokuta! I zobaczyliśmy w nieogarnionym świetle, którym jest Bóg: 'coś podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedy przechodzą przed nim' Biskupa odzianego w Biel 'mieliśmy przeczucie, że to jest Ojciec Święty'. Wielu innych Biskupów, Kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzących na stromą górę, na której szczycie znajdował się wielki Krzyż zbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korą; Ojciec Święty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie zrujnowane i na poły drżący, chwiejnym krokiem, udręczony bólem i cierpieniem, szedł modląc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał na swojej drodze; doszedłszy do szczytu góry, klęcząc u stóp wielkiego Krzyża, został zabity przez grupę żołnierzy, którzy kilka razy ugodzili go pociskami z broni palnej i strzałami z łuku i w ten sam sposób zginęli jeden po drugim inni Biskupi, Kapłani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób świeckich, mężczyzn i kobiet różnych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzyża były dwa Anioły, każdy trzymający w ręce konewkę z kryształu, do których zbierali krew Męczenników i nią skrapiali dusze zbliżające się do Boga.

Tuy-3-1-1944».

Wg interpretacji Kościoła Katolickiego, którą przedstawił kardynał Sodano 13 maja 2000r., III Tajemnica Fatimska ma symboliczny charakter i mówi w przenośni o zamachu na papieża Jana Pawła II w maju 1981 oraz o walce systemów ateistycznych (głównie komunizmu) z chrześcijaństwem.

A jak dla mnie to mówi ona o całkowitym upadku Kościoła Rzymsko-Katolickiego, którego kres już się zbliża i to szybkimi krokami. I wraz z tym mam nadzieję, że upadek wszystkich innych religii, całego fanatyzmu, zbijania pieniędzy i manipulacji.
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 21:56:47 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #1 : Listopad 28, 2008, 22:17:36 »

Tak, to tyczy totalnego upadku religii. K.k ucierpi na tym najmocniej z racji swego "powszechnictwa", ale znista tyczy wszystkich systemĂłw religijnych.
Z najweselszym alleluja.
darek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #2 : Listopad 28, 2008, 22:32:46 »

Dlaczego 2009 CoÂś a nie np. 2010 CoÂś czy inny termin ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #3 : Listopad 28, 2008, 22:42:35 »

A bo guru nieomylny samcio + lucynka tak powiedzieli. CzyÂż to dla wiĂŞkszoÂści nie jest wystarczajÂącym dowodem/gwarancjÂą Âże tak ma byĂŚ?
Jason
Gość
« Odpowiedz #4 : Listopad 28, 2008, 23:09:01 »

A bo guru nieomylny samcio + lucynka tak powiedzieli. CzyÂż to dla wiĂŞkszoÂści nie jest wystarczajÂącym dowodem/gwarancjÂą Âże tak ma byĂŚ?
po tym jak podali w zeszlym roku informacje, ze w roku nastĂŞpnym (czyli 2008) bĂŞdzie swiatowy kryzys finansowy, jest to dowĂłd wystarczajÂący.
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #5 : Listopad 29, 2008, 08:54:41 »

A seryjnie w sesjach przepowiedzieli kryzys nim on siĂŞ zdaÂżyÂł ?? bo nie napotkaÂłem takiej sesji [moÂże i przeoczyÂłem]
zuza
Gość
« Odpowiedz #6 : Listopad 29, 2008, 10:28:29 »

Oby jak najszybciej upadek religii, zniewalajÂących czlowieka nastapil.
2009 lub 2010, ale zeby siĂŞ to stalo ostatecznie.
poufne
Gość
« Odpowiedz #7 : Listopad 29, 2008, 11:47:01 »

"...Biskupi, Kap³ani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób œwieckich, mê¿czyzn i kobiet ró¿nych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzy¿a by³y dwa Anio³y, ka¿dy trzymaj¹cy w rêce konewkê z kryszta³u, do których zbierali krew Mêczenników i ni¹ skrapiali dusze zbli¿aj¹ce siê do Boga." Jak widaÌ osoby te znajd¹ miejsce w niebie, s¹ mêczennikami. Nie rozumiecie przes³ania - tutaj mowa o przeœladowaniach katolików, chcecie wyrzekajcie siê religii bo ja tego nie zrobiê...
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #8 : Listopad 29, 2008, 11:57:16 »

"...Biskupi, Kap³ani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób œwieckich, mê¿czyzn i kobiet ró¿nych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzy¿a by³y dwa Anio³y, ka¿dy trzymaj¹cy w rêce konewkê z kryszta³u, do których zbierali krew Mêczenników i ni¹ skrapiali dusze zbli¿aj¹ce siê do Boga." Jak widaÌ osoby te znajd¹ miejsce w niebie, s¹ mêczennikami. Nie rozumiecie przes³ania - tutaj mowa o przeœladowaniach katolików, chcecie wyrzekajcie siê religii bo ja tego nie zrobiê...

mnie to siĂŞ raczej religia wyrzekÂła.. gdy zrozumiaÂłem czym ona tak naprawdĂŞ jest, jak mnie ogranicza i nakazuje rzeczy ktĂłrych nie chce akceptowaĂŚ.
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #9 : Listopad 29, 2008, 12:14:59 »

BĂŞdĂŞ sceptycznym na ten temat ; religie nie upadnÂą ani za rok ani za dwa ani za x lat - takie jest moje zdanie
Baltazar
Gość
« Odpowiedz #10 : Listopad 29, 2008, 13:20:48 »

Moja hipoteza jest taka:

Kiedy nadejdzie OstrzeÂżenie z Garabandal to wszyscy ktĂłrzy majÂą znak KrzyÂża na czole bĂŞdÂą musieli uciekaĂŚ do jaskini.
Nie kaÂżdy bĂŞdzie chciaÂł ewakuowaĂŚ i nadejdzie rozÂłam w wierze religijnej.

WysÂłaÂłem maila do "Laboratorium PierwiastkĂłw ÂŚladowych" i zadaÂłem takie pytania:

Matka Boska w Garabandal przepowiedziaÂła, Âże nadejdzie OSTRZEÂŻENIE, ktĂłre bĂŞdzie widziane i odczute przez wszystkich mieszkaĂącĂłw globu ziemskiego.
Conchita Gonzalez z Garabandal ujawni na osiem dni przed OstrzeÂżeniem. Czy mĂłgÂłby En-Ki ujawniĂŚ datĂŞ OstrzeÂżenia ?

Mam nadziejĂŞ, Âże moje pytanie zostanie zadane w najbliÂższej sesji publicznej.

Apokalipsa Âśw. Jana 6, 14:

14 Niebo zostaÂło usuniĂŞte jak ksiĂŞga, ktĂłrÂą siĂŞ zwija,
a kaÂżda gĂłra i wyspa z miejsc swych poruszone.
15 A krĂłlowie ziemscy, wielmoÂże i wodzowie,
bogacze i moÂżni,
i kaÂżdy niewolnik, i wolny
ukryli siĂŞ do jaskiĂą i gĂłrskich skaÂł.

16 I mĂłwiÂą do gĂłr i do skaÂł:
«Padnijcie na nas
i zakryjcie nas przed obliczem ZasiadajÂącego na tronie
i przed gniewem Baranka,
17 bo nadszedÂł Wielki DzieĂą Jego gniewu,
a któ¿ zdoÂła siĂŞ ostaĂŚ?»

http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=1094

1 listopad 2008 (John Leary)
Jezus powiedziaÂł: My ludzie, powiedziaÂłem ci w poprzednich wiadomoÂściach, Âże moje anioÂły zaznaczajÂą krzyÂże na czoÂłach moich wierni, Âże sÂą ubranymi szatami na biaÂło. Jak tylko zostaniesz opieczĂŞtowany, podczas udrĂŞki zobaczysz siebie krzyÂże na twoich czoÂłach wiedzieĂŚ kto jest z tobÂą.  Te, kto nie mieĂŚ krzyÂży na ich czoÂłach, zÂłe sÂą kontrolowane przez szczerbĂŞ na ciele.  UnikaĂŚ ich poniewaÂż oni bĂŞdÂą prĂłbowaĂŚ zabiĂŚ ciĂŞ.  Te, kto otrzymywaĂŚ krzyÂż na czole, rĂłwnieÂż sÂą wyraÂźne w ksiĂŞdze Âżycia, a jedynie te tak wyraÂźna wola mieĂŚ ich dusze zbawione podczas udrĂŞki.  Zniesiesz ÂżyjÂącÂą mĂŞkĂŞ na ziemi podczas gdy bĂŞdziesz przy moich schronieniach, ale mieĂŚ cierpliwoœÌ w ciÂągu tych krĂłtkich rzÂądĂłw antychrysta.  Szybko ucieszysz siĂŞ gdy bĂŞdĂŞ interweniowaĂŚ i wyÂślĂŞ mojÂą KometĂŞ Kary by ¿¹daĂŚ mojego zwyciĂŞstwa ponad zÂłymi.  RzucĂŞ zÂłe do piekÂła, w takim razie odnowiĂŞ ziemiĂŞ przez swojÂą ErĂŞ Pokoju.  Moje wierni zacznÂą w swoim przygotowaniu zostaĂŚ moimi nowymi ÂświĂŞtymi, ktĂłrzy bĂŞdÂą gotowy by wejœÌ do nieba. ”

18 listopad 2008 (John Leary)
PowiedziaÂłem ci wiele razy, Âże po OstrzeÂżeniu zobaczysz wydarzenia w gÂłodzie Âświatowym, rozÂłam w moim KoÂściele, obowiÂązkowe szczerby na ciele, i stan wojenny, ktĂłry doprowadzi do antychrysta przejmujÂącego kontrolĂŞ w Unii Europejskiej. Gdy ÂświĂŞcisz ÂŚwiĂŞto DziĂŞkczynienia chcĂŞ byÂś dziĂŞkowaÂł mi, Âże co wiĂŞcej dla przygotowywania schronieĂą na caÂłym Âświecie wiĂŞc moja wierna resztka bĂŞdzie mieĂŚ miejsce ochrony ockn¹Ì siĂŞ.  Przy moich schronieniach zobaczysz, Âże jedzenie i schronienia pomnoÂżyÂły siĂŞ wiĂŞc kaÂżdy bĂŞdzie mieĂŚ co chcesz.

http://www.johnleary.com/index.php/2008/11/?cat=3&order=ASC

PROJEKT CHEOPS (60)
Andrzej: Dziêkujê. Samuelu, jaka jest przysz³oœÌ Unii Europejskiej?

En-Ki: I tutaj s³owo powiem - byÌ mo¿e nie spodoba siê to s³owo co niektórym, ale ju¿ jestem do tego przyzwyczajony, ¿e nie wszystkim istotom jestem w stanie siê przypodobaÌ. Otó¿ - i tutaj chcia³bym odwo³aÌ was wszystkich do Biblii, a zw³aszcza do ostatniej Ksiêgi Apokalipsy Jana, gdzie jest napisane: "Wielka Nierz¹dnica" bêdzie mia³a ³eb zdeptany. Gdyby to wymyœli³a Lucyna, mog³yby byÌ problemy ze strony pewnej grupy ludzi. I t¹ "nierz¹dnic¹" jest Unia. Bêdzie mia³a ³eb zdeptany ju¿ w roku dwunastym. Bo po roku dwunastym nast¹pi¹ nowe rz¹dy i nowa religia. S³ucham.

PROJEKT CHEOPS (67)
Andrzej: DziĂŞkujĂŞ. W jaki sposĂłb bĂŞdÂą ewakuowani z Ziemi ludzie wybrani, jeÂśli nie powiedzie siĂŞ otworzenie Piramidy?

Samuel: Bêdzie przekaz, gdzie nale¿y siê ewakuowaÌ. Przekaz ju¿ bêdzie p³yn¹³ od roku 011 po to, ¿eby mieÌ czas na ewakuacjê. Ju¿ przysz³y rok przyniesie odpowiedŸ. Przysz³y rok przyniesie te¿ wam, istotom ludzkim du¿o znaków na Ziemi. Wielu siê przebudzi, ale wielu te¿ zamknie. Czekajcie... Czekajcie na rok 07. Potem bêdzie informacja przekazywana drog¹ waszej atrapy... Drog¹ radia o ewakuacji i tak jak zwyk³em mówiÌ - decyzja bêdzie nale¿eÌ do was. ¯ycie te¿ bêdzie w waszych rêkach. Ka¿dy, kto posiada znak, zabierze swoj¹ rodzinê i wyruszy w miejsce ewakuacji. Wtedy zobaczymy, ilu tak naprawdê zaufa. S³ucham.
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 13:22:11 wysłane przez Baltazar » Zapisane
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #11 : Listopad 29, 2008, 15:20:06 »

Chcialbym juz byc w czasach 2011/2012 bo to naprawde beda ciekawe czasy Chichot Przejscie wenus na tle tarczy slonca i w ogole zorze polarne JĂŞzyk
Skala
Gość
« Odpowiedz #12 : Listopad 29, 2008, 16:19:19 »

Nie dÂługo powiedzÂą Âże bĂŞdzie trzebaa zabiĂŚ tego kto bĂŞ dzie miaÂł znak krzyÂża na czole.
To jest to samo co w Medguorie teÂż Maryja
Krons
Gość
« Odpowiedz #13 : Listopad 29, 2008, 20:32:24 »

PROJEKT CHEOPS (67)
Andrzej: DziĂŞkujĂŞ. W jaki sposĂłb bĂŞdÂą ewakuowani z Ziemi ludzie wybrani, jeÂśli nie powiedzie siĂŞ otworzenie Piramidy?

Samuel: Bêdzie przekaz, gdzie nale¿y siê ewakuowaÌ. Przekaz ju¿ bêdzie p³yn¹³ od roku 011 po to, ¿eby mieÌ czas na ewakuacjê. Ju¿ przysz³y rok przyniesie odpowiedŸ. Przysz³y rok przyniesie te¿ wam, istotom ludzkim du¿o znaków na Ziemi. Wielu siê przebudzi, ale wielu te¿ zamknie. Czekajcie... Czekajcie na rok 07. Potem bêdzie informacja przekazywana drog¹ waszej atrapy... Drog¹ radia o ewakuacji i tak jak zwyk³em mówiÌ - decyzja bêdzie nale¿eÌ do was. ¯ycie te¿ bêdzie w waszych rêkach. Ka¿dy, kto posiada znak, zabierze swoj¹ rodzinê i wyruszy w miejsce ewakuacji. Wtedy zobaczymy, ilu tak naprawdê zaufa. S³ucham.

CzytaÂłem,Âże miejsca ewakuacji bĂŞdÂą ponoĂŚ w Brazlii oraz w Gizie,ale nie pamiĂŞtam dokÂładnie gdzie.Czy ktoÂś zna numer sesji,gidze to byÂło wspominane?
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #14 : Listopad 30, 2008, 11:02:22 »

Jak dla mnie nie należy teraz myśleć o ewakuacji - trzeba się zająć odkopaniem Labiryntu i Cheopsa oraz aktywowaniem sieci piramid. A jeśli się nie uda i w 2011 roku rzeczywiście przez radio czy telewizję będzie płynęła informacja o zbliżającym się meteorycie (Planecie X) oraz konieczności ewakuacji - wtedy dopiero można o tym myśleć.

"Przekaz już będzie płynął od roku 011 po to, żeby mieć czas na ewakuację (...)"

Czyli będziemy mieli wtedy duuużo czasu - bo aż do grudnia 2012 - na ewakuację. Nie ma co teraz się tym zajmować. Po co przyjmować od razu wersję, że się nie uda i trzeba będzie wiać gdzieś w góry przed kataklizmami. Jak dla mnie damy radę aktywować piramidy, UÂśmiech tylko trzeba się postarać.
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2008, 11:03:11 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #15 : Listopad 30, 2008, 16:00:28 »

TÂą planeta X bedzie Wenus a nie jakies inne. Wenus tez byla kiedys nazywana meteorytem Cool

Dokladnie tak!  Planeta X ( czyli dwie V -piatki polaczone w punkcie 0 , lub skosny krzyz)  to  Wenus, Wenus  to wiedza , jasnosc i uczucia, ale ona juz od dluzszego czasu przesyla wiedze na ziemie tym co nazywamy dziurami ozonowymi.
Stworca ma sposoby  na zrealizowanie swojego zamyslu.

Jak mowi jeden dozorca.... nie trza sie przejmac, trza sie obejmac!
I to jest madrosc w najprostszej formie, przekazujmy sobie uczucia.
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #16 : Listopad 30, 2008, 16:09:15 »

ciekawe informacje, które mogą trochę wyjaśnić:

Eksperyment fatimski
Data publikacji: 18.11.2006 | Autor Hejal | Kategoria: Wokół religii

Ludzie nie dorośli do kontaktów z kosmitami. Nawet dzisiaj istnieje poważna groźba przekształcenia się oficjalnej wizyty kosmitów w kult religijny. Miało to miejsce wielokrotnie w przeszłości. Zawsze znajdą się niewykształceni ludzie, którzy dadzą sobie wcisnąć wszystko mimo zdobytej wiedzy. Tak było np. między majem a październikiem 1917 roku w Fatimie.

Malika (naukowiec) i Sewik (pilot) - dwójka kosmitów z Dewii w gwiazdozbiorze Wielkiej Niedźwiedzicy - przybyła na Ziemię z misją naukową. Celem eksperymentu było stwierdzenie, czy ludzie - po XIX-wiecznym boomie technologicznym, upowszechnieniu nowych trendów naukowych i rozpowszechnieniu literatury fantastycznej - będą nadal podatni na szok cywilizacyjny. Ważnym elementem było wykorzystanie dzieci, z których opinią dorośli tamtych czasów nigdy się nie liczyli.

Założenia eksperymentu:
1. Czy dorośli uwierzą w dziecięce opowiadania?
2. Jak bardzo dzieci i dorośli zniekształcą przekazy?
3. Czy wizyta wywoła szok cywilizacyjny?
4. Czy wizyta zakończy się nowym kultem mimo wplecenia w zdarzenie elementów uznawanych przez ludzi za złe oraz wykorzystania liczby uznawanej przez ludzi za pechową?

Malika (właściwie “Malik”, ale to po polsku brzmi jak imię męskie, więc dodałem żeńskie “a”) zdecydowała się wizytować Fatimę w Portugalii. Wybrano czwórkę dzieci (czwarte zostało wymazane z historii, ponieważ nie było katolikiem) i nawiązano kontakt.

Dewianie nie mogli osobiście pojawić się na Ziemi, gdyż nie przeżyliby ziemskich warunków ciśnieniowych, termicznych, grawitacyjnych, itd. Dlatego skorzystano z techniki przypominającej holografię. Obraz emitowany był przez sterowany kulisty kryształ (projektor). Kryształ emitował obraz i fale telepatyczne.

Dzieci poinformowano, że pochodzą spoza Ziemi (z nieba) i pokazano im warunki życia na gorącej, radioaktywnej planecie. Zwierzęta, rośliny i istoty inteligentne. Niestety, zostało to zinterpretowane później jako “piekło”.

Malika przekazując treści starała się dostosować do poziomu wiedzy i zasobu słów dzieci, ale mimo to jej słowa nie zostały przekazane wiernie. Problemem sprawiały osoby dorosłe, które religijnie interpretowały przekazy, oraz Kościół katolicki, który postanowił wykorzystać “objawienia” do wzmocnienia pozycji w ateizującej się Portugalii. Np. “panią z nieba” przerobiono w “Matkę Boską”, świecący kryształ w “Serce Jezusa”, itd. Interpretacja dorosłych i duchownych - a nie wierne przekazy dzieci - poszły w świat.

Dewianie nie mogą spoglądać w przyszłość, ale udało im się przewidzieć rozwój zdarzeń dzięki analizie faktów i obserwacji życia na wielu planetach. Poproszono również, aby przekazały papieżowi treść przesłania, które miało być opublikowane w 1960 roku. W przesłaniu tym kosmici wyjaśnili, że był to tylko eksperyment i podobne skutki doprowadziły w przeszłości do stworzenia wielu religii. Gdyby papież to ogłosił, mogłoby to doprowadzić nawet do upadku kilku religii, co Dewianie uznaliby za korzystne dla rozwoju Ziemian, bo religie ograniczają was rozwój.

Wizyty u dzieci następowały celowo 13 dnia każdego miesiąca. Liczba ta uznawana jest za feralną i miała dodatkowo skłonić ludzi do zastanowienia się, czy nie padli ofiarą oszustwa albo “sił nieczystych”.

W chwili, gdy Malika uświadomiła sobie, że w wyniku obcowania z kulistym kryształem dwójka dzieci zachorowała na chorobę popromienną a zdrowiu dwóch pozostałych zagroziła, załamała się i postanowiła zakończyć eksperyment. Na pożegnanie obiecała dzieciom mały cud. Tym “cudem” było przedstawienie możliwości nawigacyjnych pojazdu latającego.

Wyznaczonego dnia, gdy tłum ludzi zebrał się, Dewianie wytwarzając sztuczną chmurę, zasłonili Słońce, a następnie zdjęli maskowanie przypominającego świetlistą kulę pojazdu i wylecieli przed chmurę. Polatali sobie na oczach oniemiałego tłumu, a następnie wlecieli z powrotem za chmurę, włączyli maskowanie pojazdu i chmurę usunęli.

Chmura nie była prawdziwa, lecz czymś w rodzaju “namacalnego” hologramu. Było to łatwiejsze, bo prawdziwą chmurę kosmici musieliby tworzyć około godziny.

Niestety, papież nie odtajnił w 1960 roku “trzeciej tajemnicy” fatimskiej, a Jan Paweł II odtajnił mały fragment, w którym kosmici ostrzegali, że Kościół i tak upadnie bo ludzie w miarę zdobywania wiedzy coraz częściej będą podważać wymyślone przez ludzi dogmaty, a nawet będą go zwalczać.

Kosmici doradzali, by Kościół wykorzystał swój potencjał do rozwoju edukacji i nauki, by odrzucił ślepą wiarę, itd. Niestety, rady utajniono, a jedynym ich efektem było zniesienie w 1966 “Indeksu ksiąg zakazanych” i kilka kosmetycznych reform w Kościele katolickim polegających na otwarciu się na nowinki naukowe. I to wszystko.

Dwójki pastuszków z Fatimy nie udało się uratować, u pozostałych udało się powstrzymać postęp choroby. Jedno zmarło na hiszpankę w 1918 roku, a czwarte w 2005 roku. O skutkach eksperymentu nie będę się rozwodzić, bo każdy z was widzi czym się zakończył.
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2008, 16:10:26 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Krons
Gość
« Odpowiedz #17 : Listopad 30, 2008, 19:14:25 »

ArtykuÂł jest mocny UÂśmiech.Jak widaĂŚ stara masoneria,a raczej wolnomularstwo ,ktĂłre na dobre 'rozgoÂściÂło siĂŞ' we Watykanie skutecznie potrafi zataiĂŚ dowody.GdzieÂś jeszcze podobny artykuÂł czytaÂłem w opracowaniach Dominika Myrcika
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #18 : Listopad 30, 2008, 23:58:41 »

Ok, to kilka innych interpretacji. Bynajmniej nie jestem fanem KK, ale chcĂŞ pokazaĂŚ, jak bezsensownie jest polegaĂŚ na takim proroctwie, ktĂłre moÂże znaczyĂŚ praktycznie wszystko:

1. Proroctwo moÂże oznaczaĂŚ, Âże wÂłaÂśnie KK, jako wierni swojemu Bogu, dostÂąpiÂą ocalenia. Mianowicie, widaĂŚ pogorzelisko - odnoszÂąc siĂŞ do Waszego ukochanego roku 2012, symbol katastrof na Ziemi. KsiĂŞÂża i wierni - naznaczeni krzyÂżem. Otrzymali znak, idÂą siĂŞ "ewakuowaĂŚ". Gdzie? W teoretycznie kompletnie najgorsze do tego miejsce - w kierunku wrogĂłw. Wtedy fakt, ginÂą, ale przenoszÂą siĂŞ w inny wymiar (symbolizowany przez niebo). Natomiast ÂżoÂłnierze i ci, ktĂłrzy z nimi nie poszli, niby przeÂżywajÂą, ale jedynie na gruzach i na pogorzelisku pozostaÂłym po katastrofie.

Interpretacja rĂłwnie dobra, tylko Âże juÂż dla ludzi wÂątpiÂących w KK niewygodna.

2. Upadek religi KATOLICKIEJ. Nie wiem, kto wykombinowaÂł, Âże jest to upadek wszelkiej religii - sama symbolika jasno wskazuje na tÂą jednÂą, konkretnÂą religiĂŞ.

3. Symbolika czysto napomnieniowa dla KK. Mianowicie przypomnienie, ¿e Jezus nie wst±pi³ do Nieba, ¿yj±c w dostatku i manipuluj±c lud¼mi, a bêd±c wiernym Bogu, sobie i innym ludziom, niezale¿nie od ceny. Innymi s³owy owa 3 tajemnica mo¿e byæ napomnieniem dla KK, ¿e "ej, ch³opaki, wy siê tu opier....niczacie, nazywacie siê szumnie "ko¶cio³em ¦WIÊTYM, a we¼cie sobie przypomnijcie, co mówi³em - jaka droga prowadzi do królestwa niebieskiego - droga idealisty, który nie boi siê nawet ¶mierci, bo ufa, i wie, ¿e potem trafi do Nieba". Nie ¿adna przepowiednia, nie wizja przysz³o¶ci, a zwyczajne napomnienie, pokazanie, jak POWINNO BYÆ.

Na zakoĂączenie powiem jeszcze raz, Âże nie jestem fanem KK, wrĂŞcz przeciwnie, raczej jestem antyklerykaÂłem. Jednak interpretowanie przepowiedni tak, by pasowaÂła do indywidualnych oczekiwaĂą i przekonaĂą - mija siĂŞ z celem.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #19 : Grudzień 01, 2008, 00:38:02 »

PROJEKT CHEOPS (67)

CzytaÂłem,Âże miejsca ewakuacji bĂŞdÂą ponoĂŚ w Brazlii oraz w Gizie,ale nie pamiĂŞtam dokÂładnie gdzie.Czy ktoÂś zna numer sesji,gidze to byÂło wspominane?

Kronos to chyba niemoÂżliwe !!!  Jak myslisz kogo by byÂło stac na podró¿ do Brazylii,przecieÂż niewielu staĂŚ na Egipt.Bogaci ludzie budujÂą sobie schrony i nie bĂŞdÂą potrzebowali Egiptu i Brazylii,a przeciĂŞtnych ludzi nie bĂŞdzie staĂŚ.
MyÂślĂŞ Âże to bĂŞdzie przeprowadzone w innny sposĂłb,a najlepiej jakby wcale nie byÂło potrzeby ewakuacji. UÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Krons
Gość
« Odpowiedz #20 : Grudzień 01, 2008, 09:47:11 »

CzytaÂłem,Âże miejsca ewakuacji bĂŞdÂą ponoĂŚ w Brazylii oraz w Gizie,ale nie pamiĂŞtam dokÂładnie gdzie.Czy ktoÂś zna numer sesji,gidze to byÂło wspominane?

Kronos to chyba niemoÂżliwe !!!  Jak myÂślisz kogo by byÂło staĂŚ na podró¿ do Brazylii,przecieÂż niewielu staĂŚ na Egipt.Bogaci ludzie budujÂą sobie schrony i nie bĂŞdÂą potrzebowali Egiptu i Brazylii,a przeciĂŞtnych ludzi nie bĂŞdzie staĂŚ.
MyÂślĂŞ Âże to bĂŞdzie przeprowadzone w inny sposĂłb,a najlepiej jakby wcale nie byÂło potrzeby ewakuacji. UÂśmiech
[/quote]

To tak na marginesie chanell by³o Uœmiech .Masz racjê bo te¿ taka podró¿ wydaje siê nie realna,a przy takim etapie jaki teraz ju¿ jest znany to raczej nie potrzebna,jest bli¿ej ni¿ dalej do celu.Jest jeszcze taka sprawa,¿e ktoœ bêdzie próbowa³ przeszkodziÌ w wykopaliskach,aby wysz³o bardziej wszystko po Wolnomulasku',dolicha... wszêdzie ich pe³no Z³y.

PYTANIE: Czy NASA dziaÂła i w jaki sposĂłb jest aktywna na PÂłaskowyÂżu Gizy?

EN-KI: Nie tylko NASA, ale i inne organizacje dziaÂłajÂą na PÂłaskowyÂżu. Jakie organizacje lub organizacja nie sprzyja Misji Ratowania Ziemi – powiem podczas naszego spotkania. SÂłucham.

Tu jest trochê kiepska sprawa To,¿e illuminaci szkodz¹ potajemnie prawie we wszystkim to ju¿ wiadomo, maczj¹ w tym paluchy aby wszystko siê opóŸni³o.Ciekawa ta opcja "znaleŸÌ koz³a ofiarnego aby samemu nie wpaœÌ" .Ale po co tam NASA Coœ

PYTANIE: Jak¹ rolê bêd¹ odgrywa³y w przysz³oœci ró¿nego rodzaju ugrupowania koœcielne?

EN-KI: A kto powiedziaÂł, Âże bĂŞdzie KoÂśció³? I w religii potrzebne jest "oczyszczanie" – dosyĂŚ juÂż kÂłamstwa. Prawdziwy KoÂśció³ powinien byĂŚ oparty na prawdziwym zarzÂądzaniu i na prawdzie. I tak bĂŞdzie. SÂłucham.

(Sesja 90)

100% Prawdy.Wystarczy chociaÂż by spojrzeĂŚ na reklamy jakie ostatnio moÂżna napotkaĂŚ w mediach.Jest tam caÂłe zatrzĂŞsienie kÂłamstwa.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2008, 09:52:33 wysłane przez Krons » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #21 : Grudzień 01, 2008, 11:06:05 »

Skoro wierzycie samciowi to proponujĂŞ abyÂście ze szczegĂłlnym namaszczeniem obchodzili tegoroczne ÂŚwiĂŞta - jako ostatnie [zgodnie z jego zapowiedziÂą].
Thotal
Gość
« Odpowiedz #22 : Grudzień 01, 2008, 11:29:19 »

Samcio i wszyscy inni kreatorzy strachu mogÂą nas pocaÂłowaĂŚ w d..ĂŞ DuÂży uÂśmiech

A sami, nawet jeœli sobie wykopi¹ najg³êbsze nory, to i tak nie uciekn¹ przed w³asnym strachem, bêdzie ich œciga³ wszêdzie tam gdzie siê znajd¹.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
teofil
Gość
« Odpowiedz #23 : Grudzień 01, 2008, 11:38:52 »

MĂłwiÂąc o upadku religi (wszystkich), byÂło wspomniane Âże ostatecznie upadnÂą w roku 012. A widoczny upadek zacznie sie juz od roku 09.
ByÂło takÂże wspomnniane o podanie dokÂładnej daty znakĂłw przepowiadajÂący ow proces. Ale wedle ktĂłrego kalendarza ma podaĂŚ datĂŞ, bo na ziemi bylo mnĂłstwo "jedynych prawdziwych "kalendarzy. W zaleÂżnoÂści od tego jaka cywilizacja jaki okres itp itd.
W tym celu naleÂżaÂło by sie posÂłuzyc kalendarzem ktory jest niezalezny od ludzi i ich "pomysÂłowoÂści". Mianowicie kalendarzem kosmicznym. RozwaÂżajÂąc ten kalendarz naleÂży takÂże przyjÂąc poprawkĂŞ na to ze trzeba liczyc okresy gwiezdne np. zmiane polozenia ziemi wzgledem znakĂłw zodiaku (lub innyh cial niebieskich jak to woli). I wtedy zobaczymy Âże okresy te skÂładaja sie z tysiecy lat naszych ziemskich, gdzie pojĂŞcie "ziemskich" minut, dni, godzin, miesiecy, roku. W tej skali nie ma najmniejszego sensu, jako zbyt maÂła skala czasowa.
Dlatego w celu okreslenia obecych czasĂłw i ich miejsca nalezy szukac znakĂłw po ktĂłrych mozemy je rozpoznac.
 Dla potrzeby przykÂładu przyjmijmy Âże np. dnia 21.02.2007 miaÂło doÂśc do wybuchu III wojny Âświatowej, a ona wybuchÂła 3.11.2008. Dla nas ludzi to niby duza rĂłznica ale dla "kosmosu" czym jest nasz ziemski rok. Jak pojedyĂącze procesy w kosmosie zachodzÂą przez miliony lat (naszych ziemskich), wiĂŞc czymze jest dla niego "nasz" rok??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2008, 11:40:55 wysłane przez teofil » Zapisane
Baltazar
Gość
« Odpowiedz #24 : Grudzień 01, 2008, 11:43:28 »

1. Proroctwo moÂże oznaczaĂŚ, Âże wÂłaÂśnie KK, jako wierni swojemu Bogu, dostÂąpiÂą ocalenia. Mianowicie, widaĂŚ pogorzelisko - odnoszÂąc siĂŞ do Waszego ukochanego roku 2012, symbol katastrof na Ziemi. KsiĂŞÂża i wierni - naznaczeni krzyÂżem. Otrzymali znak, idÂą siĂŞ "ewakuowaĂŚ". Gdzie? W teoretycznie kompletnie najgorsze do tego miejsce - w kierunku wrogĂłw. Wtedy fakt, ginÂą, ale przenoszÂą siĂŞ w inny wymiar (symbolizowany przez niebo).

WidzĂŞ, Âże pan nie czytaÂł wiĂŞcej orĂŞdzi (John Leary). Ci ktĂłrzy majÂą znak krzyÂża i sÂą gotowi ewakuowaĂŚ to anioÂłowie uczyniÂą ciĂŞ niewidzialnym. AnioÂł pokaÂże znak jak dojechaĂŚ.

CytujĂŞ:
Jak tylko odjedziesz ze swoich domów do moich schronieù, twoi anio³owie stró¿ uczyni¹ ciê niewidzialny dla z³ych, jak bardzo jak anio³y chroni¹ce ka¿de schronienie.

Zadaj sobie pytanie: Czy byÂłbyÂś gotĂłw opuÂściĂŚ swĂłj wygodny dom idÂąc do jaskini gdzie panuje chÂłodne warunki i przetrwaĂŚ czasy antychrysta ?
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 40 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: