Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:04:31

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 40 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: upadek religii 2009  (Przeczytany 382117 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« : Listopad 28, 2008, 21:56:29 »

Oficjalna treść "III Tajemnicy Fatimskiej", ogłoszona przez Kościół Katolicki:

«J.M.J.

Trzecia część tajemnicy objawionej 13 lipca 1917 w Cova da Iria-Fatima.

Piszę w duchu posłuszeństwa Tobie, mój Boże, który mi to nakazujesz poprzez Jego Ekscelencję Czcigodnego Biskupa Leirii i Twoją i moją Najświętszą Matkę.

Po dwóch częściach, które już przedstawiłam, zobaczyliśmy po lewej stronie Naszej Pani nieco wyżej Anioła trzymającego w lewej ręce ognisty miecz; iskrząc się wyrzucał języki ognia, które zdawało się, że podpalą świat; ale gasły one w zetknięciu z blaskiem, jaki promieniował z prawej ręki Naszej Pani w jego kierunku; Anioł wskazując prawą ręką ziemię, powiedział mocnym głosem: Pokuta, Pokuta, Pokuta! I zobaczyliśmy w nieogarnionym świetle, którym jest Bóg: 'coś podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedy przechodzą przed nim' Biskupa odzianego w Biel 'mieliśmy przeczucie, że to jest Ojciec Święty'. Wielu innych Biskupów, Kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzących na stromą górę, na której szczycie znajdował się wielki Krzyż zbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korą; Ojciec Święty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie zrujnowane i na poły drżący, chwiejnym krokiem, udręczony bólem i cierpieniem, szedł modląc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał na swojej drodze; doszedłszy do szczytu góry, klęcząc u stóp wielkiego Krzyża, został zabity przez grupę żołnierzy, którzy kilka razy ugodzili go pociskami z broni palnej i strzałami z łuku i w ten sam sposób zginęli jeden po drugim inni Biskupi, Kapłani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób świeckich, mężczyzn i kobiet różnych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzyża były dwa Anioły, każdy trzymający w ręce konewkę z kryształu, do których zbierali krew Męczenników i nią skrapiali dusze zbliżające się do Boga.

Tuy-3-1-1944».

Wg interpretacji Kościoła Katolickiego, którą przedstawił kardynał Sodano 13 maja 2000r., III Tajemnica Fatimska ma symboliczny charakter i mówi w przenośni o zamachu na papieża Jana Pawła II w maju 1981 oraz o walce systemów ateistycznych (głównie komunizmu) z chrześcijaństwem.

A jak dla mnie to mówi ona o całkowitym upadku Kościoła Rzymsko-Katolickiego, którego kres już się zbliża i to szybkimi krokami. I wraz z tym mam nadzieję, że upadek wszystkich innych religii, całego fanatyzmu, zbijania pieniędzy i manipulacji.
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 21:56:47 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Listopad 28, 2008, 22:17:36 »

Tak, to tyczy totalnego upadku religii. K.k ucierpi na tym najmocniej z racji swego "powszechnictwa", ale znista tyczy wszystkich systemów religijnych.
Z najweselszym alleluja.
darek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #2 : Listopad 28, 2008, 22:32:46 »

Dlaczego 2009 Co¶ a nie np. 2010 Co¶ czy inny termin ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Listopad 28, 2008, 22:42:35 »

A bo guru nieomylny samcio + lucynka tak powiedzieli. Czy¿ to dla wiêkszo¶ci nie jest wystarczaj±cym dowodem/gwarancj± ¿e tak ma byæ?
Jason
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Listopad 28, 2008, 23:09:01 »

A bo guru nieomylny samcio + lucynka tak powiedzieli. Czy¿ to dla wiêkszo¶ci nie jest wystarczaj±cym dowodem/gwarancj± ¿e tak ma byæ?
po tym jak podali w zeszlym roku informacje, ze w roku nastêpnym (czyli 2008) bêdzie swiatowy kryzys finansowy, jest to dowód wystarczaj±cy.
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Listopad 29, 2008, 08:54:41 »

A seryjnie w sesjach przepowiedzieli kryzys nim on siê zda¿y³ ?? bo nie napotka³em takiej sesji [mo¿e i przeoczy³em]
zuza
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Listopad 29, 2008, 10:28:29 »

Oby jak najszybciej upadek religii, zniewalaj±cych czlowieka nastapil.
2009 lub 2010, ale zeby siê to stalo ostatecznie.
poufne
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Listopad 29, 2008, 11:47:01 »

"...Biskupi, Kap³ani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób ¶wieckich, mê¿czyzn i kobiet ró¿nych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzy¿a by³y dwa Anio³y, ka¿dy trzymaj±cy w rêce konewkê z kryszta³u, do których zbierali krew Mêczenników i ni± skrapiali dusze zbli¿aj±ce siê do Boga." Jak widaæ osoby te znajd± miejsce w niebie, s± mêczennikami. Nie rozumiecie przes³ania - tutaj mowa o prze¶ladowaniach katolików, chcecie wyrzekajcie siê religii bo ja tego nie zrobiê...
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Listopad 29, 2008, 11:57:16 »

"...Biskupi, Kap³ani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób ¶wieckich, mê¿czyzn i kobiet ró¿nych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzy¿a by³y dwa Anio³y, ka¿dy trzymaj±cy w rêce konewkê z kryszta³u, do których zbierali krew Mêczenników i ni± skrapiali dusze zbli¿aj±ce siê do Boga." Jak widaæ osoby te znajd± miejsce w niebie, s± mêczennikami. Nie rozumiecie przes³ania - tutaj mowa o prze¶ladowaniach katolików, chcecie wyrzekajcie siê religii bo ja tego nie zrobiê...

mnie to siê raczej religia wyrzek³a.. gdy zrozumia³em czym ona tak naprawdê jest, jak mnie ogranicza i nakazuje rzeczy których nie chce akceptowaæ.
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Listopad 29, 2008, 12:14:59 »

Bêdê sceptycznym na ten temat ; religie nie upadn± ani za rok ani za dwa ani za x lat - takie jest moje zdanie
Baltazar
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Listopad 29, 2008, 13:20:48 »

Moja hipoteza jest taka:

Kiedy nadejdzie Ostrze¿enie z Garabandal to wszyscy którzy maj± znak Krzy¿a na czole bêd± musieli uciekaæ do jaskini.
Nie ka¿dy bêdzie chcia³ ewakuowaæ i nadejdzie roz³am w wierze religijnej.

Wys³a³em maila do "Laboratorium Pierwiastków ¦ladowych" i zada³em takie pytania:

Matka Boska w Garabandal przepowiedzia³a, ¿e nadejdzie OSTRZE¯ENIE, które bêdzie widziane i odczute przez wszystkich mieszkañców globu ziemskiego.
Conchita Gonzalez z Garabandal ujawni na osiem dni przed Ostrze¿eniem. Czy móg³by En-Ki ujawniæ datê Ostrze¿enia ?

Mam nadziejê, ¿e moje pytanie zostanie zadane w najbli¿szej sesji publicznej.

Apokalipsa ¶w. Jana 6, 14:

14 Niebo zosta³o usuniête jak ksiêga, któr± siê zwija,
a ka¿da góra i wyspa z miejsc swych poruszone.
15 A królowie ziemscy, wielmo¿e i wodzowie,
bogacze i mo¿ni,
i ka¿dy niewolnik, i wolny
ukryli siê do jaskiñ i górskich ska³.

16 I mówi± do gór i do ska³:
«Padnijcie na nas
i zakryjcie nas przed obliczem Zasiadaj±cego na tronie
i przed gniewem Baranka,
17 bo nadszed³ Wielki Dzieñ Jego gniewu,
a któ¿ zdo³a siê ostaæ?»

http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=1094

1 listopad 2008 (John Leary)
Jezus powiedzia³: My ludzie, powiedzia³em ci w poprzednich wiadomo¶ciach, ¿e moje anio³y zaznaczaj± krzy¿e na czo³ach moich wierni, ¿e s± ubranymi szatami na bia³o. Jak tylko zostaniesz opieczêtowany, podczas udrêki zobaczysz siebie krzy¿e na twoich czo³ach wiedzieæ kto jest z tob±.  Te, kto nie mieæ krzy¿y na ich czo³ach, z³e s± kontrolowane przez szczerbê na ciele.  Unikaæ ich poniewa¿ oni bêd± próbowaæ zabiæ ciê.  Te, kto otrzymywaæ krzy¿ na czole, równie¿ s± wyra¼ne w ksiêdze ¿ycia, a jedynie te tak wyra¼na wola mieæ ich dusze zbawione podczas udrêki.  Zniesiesz ¿yj±c± mêkê na ziemi podczas gdy bêdziesz przy moich schronieniach, ale mieæ cierpliwo¶æ w ci±gu tych krótkich rz±dów antychrysta.  Szybko ucieszysz siê gdy bêdê interweniowaæ i wy¶lê moj± Kometê Kary by ¿±daæ mojego zwyciêstwa ponad z³ymi.  Rzucê z³e do piek³a, w takim razie odnowiê ziemiê przez swoj± Erê Pokoju.  Moje wierni zaczn± w swoim przygotowaniu zostaæ moimi nowymi ¶wiêtymi, którzy bêd± gotowy by wej¶æ do nieba. ”

18 listopad 2008 (John Leary)
Powiedzia³em ci wiele razy, ¿e po Ostrze¿eniu zobaczysz wydarzenia w g³odzie ¶wiatowym, roz³am w moim Ko¶ciele, obowi±zkowe szczerby na ciele, i stan wojenny, który doprowadzi do antychrysta przejmuj±cego kontrolê w Unii Europejskiej. Gdy ¶wiêcisz ¦wiêto Dziêkczynienia chcê by¶ dziêkowa³ mi, ¿e co wiêcej dla przygotowywania schronieñ na ca³ym ¶wiecie wiêc moja wierna resztka bêdzie mieæ miejsce ochrony ockn±æ siê.  Przy moich schronieniach zobaczysz, ¿e jedzenie i schronienia pomno¿y³y siê wiêc ka¿dy bêdzie mieæ co chcesz.

http://www.johnleary.com/index.php/2008/11/?cat=3&order=ASC

PROJEKT CHEOPS (60)
Andrzej: Dziêkujê. Samuelu, jaka jest przysz³o¶æ Unii Europejskiej?

En-Ki: I tutaj s³owo powiem - byæ mo¿e nie spodoba siê to s³owo co niektórym, ale ju¿ jestem do tego przyzwyczajony, ¿e nie wszystkim istotom jestem w stanie siê przypodobaæ. Otó¿ - i tutaj chcia³bym odwo³aæ was wszystkich do Biblii, a zw³aszcza do ostatniej Ksiêgi Apokalipsy Jana, gdzie jest napisane: "Wielka Nierz±dnica" bêdzie mia³a ³eb zdeptany. Gdyby to wymy¶li³a Lucyna, mog³yby byæ problemy ze strony pewnej grupy ludzi. I t± "nierz±dnic±" jest Unia. Bêdzie mia³a ³eb zdeptany ju¿ w roku dwunastym. Bo po roku dwunastym nast±pi± nowe rz±dy i nowa religia. S³ucham.

PROJEKT CHEOPS (67)
Andrzej: Dziêkujê. W jaki sposób bêd± ewakuowani z Ziemi ludzie wybrani, je¶li nie powiedzie siê otworzenie Piramidy?

Samuel: Bêdzie przekaz, gdzie nale¿y siê ewakuowaæ. Przekaz ju¿ bêdzie p³yn±³ od roku 011 po to, ¿eby mieæ czas na ewakuacjê. Ju¿ przysz³y rok przyniesie odpowied¼. Przysz³y rok przyniesie te¿ wam, istotom ludzkim du¿o znaków na Ziemi. Wielu siê przebudzi, ale wielu te¿ zamknie. Czekajcie... Czekajcie na rok 07. Potem bêdzie informacja przekazywana drog± waszej atrapy... Drog± radia o ewakuacji i tak jak zwyk³em mówiæ - decyzja bêdzie nale¿eæ do was. ¯ycie te¿ bêdzie w waszych rêkach. Ka¿dy, kto posiada znak, zabierze swoj± rodzinê i wyruszy w miejsce ewakuacji. Wtedy zobaczymy, ilu tak naprawdê zaufa. S³ucham.
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 13:22:11 wys³ane przez Baltazar » Zapisane
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Listopad 29, 2008, 15:20:06 »

Chcialbym juz byc w czasach 2011/2012 bo to naprawde beda ciekawe czasy Chichot Przejscie wenus na tle tarczy slonca i w ogole zorze polarne Jêzyk
Skala
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Listopad 29, 2008, 16:19:19 »

Nie d³ugo powiedz± ¿e bêdzie trzebaa zabiæ tego kto bê dzie mia³ znak krzy¿a na czole.
To jest to samo co w Medguorie te¿ Maryja
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Listopad 29, 2008, 20:32:24 »

PROJEKT CHEOPS (67)
Andrzej: Dziêkujê. W jaki sposób bêd± ewakuowani z Ziemi ludzie wybrani, je¶li nie powiedzie siê otworzenie Piramidy?

Samuel: Bêdzie przekaz, gdzie nale¿y siê ewakuowaæ. Przekaz ju¿ bêdzie p³yn±³ od roku 011 po to, ¿eby mieæ czas na ewakuacjê. Ju¿ przysz³y rok przyniesie odpowied¼. Przysz³y rok przyniesie te¿ wam, istotom ludzkim du¿o znaków na Ziemi. Wielu siê przebudzi, ale wielu te¿ zamknie. Czekajcie... Czekajcie na rok 07. Potem bêdzie informacja przekazywana drog± waszej atrapy... Drog± radia o ewakuacji i tak jak zwyk³em mówiæ - decyzja bêdzie nale¿eæ do was. ¯ycie te¿ bêdzie w waszych rêkach. Ka¿dy, kto posiada znak, zabierze swoj± rodzinê i wyruszy w miejsce ewakuacji. Wtedy zobaczymy, ilu tak naprawdê zaufa. S³ucham.

Czyta³em,¿e miejsca ewakuacji bêd± ponoæ w Brazlii oraz w Gizie,ale nie pamiêtam dok³adnie gdzie.Czy kto¶ zna numer sesji,gidze to by³o wspominane?
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #14 : Listopad 30, 2008, 11:02:22 »

Jak dla mnie nie należy teraz myśleć o ewakuacji - trzeba się zająć odkopaniem Labiryntu i Cheopsa oraz aktywowaniem sieci piramid. A jeśli się nie uda i w 2011 roku rzeczywiście przez radio czy telewizję będzie płynęła informacja o zbliżającym się meteorycie (Planecie X) oraz konieczności ewakuacji - wtedy dopiero można o tym myśleć.

"Przekaz już będzie płynął od roku 011 po to, żeby mieć czas na ewakuację (...)"

Czyli będziemy mieli wtedy duuużo czasu - bo aż do grudnia 2012 - na ewakuację. Nie ma co teraz się tym zajmować. Po co przyjmować od razu wersję, że się nie uda i trzeba będzie wiać gdzieś w góry przed kataklizmami. Jak dla mnie damy radę aktywować piramidy, U¶miech tylko trzeba się postarać.
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2008, 11:03:11 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Listopad 30, 2008, 16:00:28 »

T± planeta X bedzie Wenus a nie jakies inne. Wenus tez byla kiedys nazywana meteorytem Cool

Dokladnie tak!  Planeta X ( czyli dwie V -piatki polaczone w punkcie 0 , lub skosny krzyz)  to  Wenus, Wenus  to wiedza , jasnosc i uczucia, ale ona juz od dluzszego czasu przesyla wiedze na ziemie tym co nazywamy dziurami ozonowymi.
Stworca ma sposoby  na zrealizowanie swojego zamyslu.

Jak mowi jeden dozorca.... nie trza sie przejmac, trza sie obejmac!
I to jest madrosc w najprostszej formie, przekazujmy sobie uczucia.
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #16 : Listopad 30, 2008, 16:09:15 »

ciekawe informacje, które mogą trochę wyjaśnić:

Eksperyment fatimski
Data publikacji: 18.11.2006 | Autor Hejal | Kategoria: Wokół religii

Ludzie nie dorośli do kontaktów z kosmitami. Nawet dzisiaj istnieje poważna groźba przekształcenia się oficjalnej wizyty kosmitów w kult religijny. Miało to miejsce wielokrotnie w przeszłości. Zawsze znajdą się niewykształceni ludzie, którzy dadzą sobie wcisnąć wszystko mimo zdobytej wiedzy. Tak było np. między majem a październikiem 1917 roku w Fatimie.

Malika (naukowiec) i Sewik (pilot) - dwójka kosmitów z Dewii w gwiazdozbiorze Wielkiej Niedźwiedzicy - przybyła na Ziemię z misją naukową. Celem eksperymentu było stwierdzenie, czy ludzie - po XIX-wiecznym boomie technologicznym, upowszechnieniu nowych trendów naukowych i rozpowszechnieniu literatury fantastycznej - będą nadal podatni na szok cywilizacyjny. Ważnym elementem było wykorzystanie dzieci, z których opinią dorośli tamtych czasów nigdy się nie liczyli.

Założenia eksperymentu:
1. Czy dorośli uwierzą w dziecięce opowiadania?
2. Jak bardzo dzieci i dorośli zniekształcą przekazy?
3. Czy wizyta wywoła szok cywilizacyjny?
4. Czy wizyta zakończy się nowym kultem mimo wplecenia w zdarzenie elementów uznawanych przez ludzi za złe oraz wykorzystania liczby uznawanej przez ludzi za pechową?

Malika (właściwie “Malik”, ale to po polsku brzmi jak imię męskie, więc dodałem żeńskie “a”) zdecydowała się wizytować Fatimę w Portugalii. Wybrano czwórkę dzieci (czwarte zostało wymazane z historii, ponieważ nie było katolikiem) i nawiązano kontakt.

Dewianie nie mogli osobiście pojawić się na Ziemi, gdyż nie przeżyliby ziemskich warunków ciśnieniowych, termicznych, grawitacyjnych, itd. Dlatego skorzystano z techniki przypominającej holografię. Obraz emitowany był przez sterowany kulisty kryształ (projektor). Kryształ emitował obraz i fale telepatyczne.

Dzieci poinformowano, że pochodzą spoza Ziemi (z nieba) i pokazano im warunki życia na gorącej, radioaktywnej planecie. Zwierzęta, rośliny i istoty inteligentne. Niestety, zostało to zinterpretowane później jako “piekło”.

Malika przekazując treści starała się dostosować do poziomu wiedzy i zasobu słów dzieci, ale mimo to jej słowa nie zostały przekazane wiernie. Problemem sprawiały osoby dorosłe, które religijnie interpretowały przekazy, oraz Kościół katolicki, który postanowił wykorzystać “objawienia” do wzmocnienia pozycji w ateizującej się Portugalii. Np. “panią z nieba” przerobiono w “Matkę Boską”, świecący kryształ w “Serce Jezusa”, itd. Interpretacja dorosłych i duchownych - a nie wierne przekazy dzieci - poszły w świat.

Dewianie nie mogą spoglądać w przyszłość, ale udało im się przewidzieć rozwój zdarzeń dzięki analizie faktów i obserwacji życia na wielu planetach. Poproszono również, aby przekazały papieżowi treść przesłania, które miało być opublikowane w 1960 roku. W przesłaniu tym kosmici wyjaśnili, że był to tylko eksperyment i podobne skutki doprowadziły w przeszłości do stworzenia wielu religii. Gdyby papież to ogłosił, mogłoby to doprowadzić nawet do upadku kilku religii, co Dewianie uznaliby za korzystne dla rozwoju Ziemian, bo religie ograniczają was rozwój.

Wizyty u dzieci następowały celowo 13 dnia każdego miesiąca. Liczba ta uznawana jest za feralną i miała dodatkowo skłonić ludzi do zastanowienia się, czy nie padli ofiarą oszustwa albo “sił nieczystych”.

W chwili, gdy Malika uświadomiła sobie, że w wyniku obcowania z kulistym kryształem dwójka dzieci zachorowała na chorobę popromienną a zdrowiu dwóch pozostałych zagroziła, załamała się i postanowiła zakończyć eksperyment. Na pożegnanie obiecała dzieciom mały cud. Tym “cudem” było przedstawienie możliwości nawigacyjnych pojazdu latającego.

Wyznaczonego dnia, gdy tłum ludzi zebrał się, Dewianie wytwarzając sztuczną chmurę, zasłonili Słońce, a następnie zdjęli maskowanie przypominającego świetlistą kulę pojazdu i wylecieli przed chmurę. Polatali sobie na oczach oniemiałego tłumu, a następnie wlecieli z powrotem za chmurę, włączyli maskowanie pojazdu i chmurę usunęli.

Chmura nie była prawdziwa, lecz czymś w rodzaju “namacalnego” hologramu. Było to łatwiejsze, bo prawdziwą chmurę kosmici musieliby tworzyć około godziny.

Niestety, papież nie odtajnił w 1960 roku “trzeciej tajemnicy” fatimskiej, a Jan Paweł II odtajnił mały fragment, w którym kosmici ostrzegali, że Kościół i tak upadnie bo ludzie w miarę zdobywania wiedzy coraz częściej będą podważać wymyślone przez ludzi dogmaty, a nawet będą go zwalczać.

Kosmici doradzali, by Kościół wykorzystał swój potencjał do rozwoju edukacji i nauki, by odrzucił ślepą wiarę, itd. Niestety, rady utajniono, a jedynym ich efektem było zniesienie w 1966 “Indeksu ksiąg zakazanych” i kilka kosmetycznych reform w Kościele katolickim polegających na otwarciu się na nowinki naukowe. I to wszystko.

Dwójki pastuszków z Fatimy nie udało się uratować, u pozostałych udało się powstrzymać postęp choroby. Jedno zmarło na hiszpankę w 1918 roku, a czwarte w 2005 roku. O skutkach eksperymentu nie będę się rozwodzić, bo każdy z was widzi czym się zakończył.
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2008, 16:10:26 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Listopad 30, 2008, 19:14:25 »

Artyku³ jest mocny U¶miech.Jak widaæ stara masoneria,a raczej wolnomularstwo ,które na dobre 'rozgo¶ci³o siê' we Watykanie skutecznie potrafi zataiæ dowody.Gdzie¶ jeszcze podobny artyku³ czyta³em w opracowaniach Dominika Myrcika
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Listopad 30, 2008, 23:58:41 »

Ok, to kilka innych interpretacji. Bynajmniej nie jestem fanem KK, ale chcê pokazaæ, jak bezsensownie jest polegaæ na takim proroctwie, które mo¿e znaczyæ praktycznie wszystko:

1. Proroctwo mo¿e oznaczaæ, ¿e w³a¶nie KK, jako wierni swojemu Bogu, dost±pi± ocalenia. Mianowicie, widaæ pogorzelisko - odnosz±c siê do Waszego ukochanego roku 2012, symbol katastrof na Ziemi. Ksiê¿a i wierni - naznaczeni krzy¿em. Otrzymali znak, id± siê "ewakuowaæ". Gdzie? W teoretycznie kompletnie najgorsze do tego miejsce - w kierunku wrogów. Wtedy fakt, gin±, ale przenosz± siê w inny wymiar (symbolizowany przez niebo). Natomiast ¿o³nierze i ci, którzy z nimi nie poszli, niby prze¿ywaj±, ale jedynie na gruzach i na pogorzelisku pozosta³ym po katastrofie.

Interpretacja równie dobra, tylko ¿e ju¿ dla ludzi w±tpi±cych w KK niewygodna.

2. Upadek religi KATOLICKIEJ. Nie wiem, kto wykombinowa³, ¿e jest to upadek wszelkiej religii - sama symbolika jasno wskazuje na t± jedn±, konkretn± religiê.

3. Symbolika czysto napomnieniowa dla KK. Mianowicie przypomnienie, ¿e Jezus nie wst±pi³ do Nieba, ¿yj±c w dostatku i manipuluj±c lud¼mi, a bêd±c wiernym Bogu, sobie i innym ludziom, niezale¿nie od ceny. Innymi s³owy owa 3 tajemnica mo¿e byæ napomnieniem dla KK, ¿e "ej, ch³opaki, wy siê tu opier....niczacie, nazywacie siê szumnie "ko¶cio³em ¦WIÊTYM, a we¼cie sobie przypomnijcie, co mówi³em - jaka droga prowadzi do królestwa niebieskiego - droga idealisty, który nie boi siê nawet ¶mierci, bo ufa, i wie, ¿e potem trafi do Nieba". Nie ¿adna przepowiednia, nie wizja przysz³o¶ci, a zwyczajne napomnienie, pokazanie, jak POWINNO BYÆ.

Na zakoñczenie powiem jeszcze raz, ¿e nie jestem fanem KK, wrêcz przeciwnie, raczej jestem antykleryka³em. Jednak interpretowanie przepowiedni tak, by pasowa³a do indywidualnych oczekiwañ i przekonañ - mija siê z celem.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 01, 2008, 00:38:02 »

PROJEKT CHEOPS (67)

Czyta³em,¿e miejsca ewakuacji bêd± ponoæ w Brazlii oraz w Gizie,ale nie pamiêtam dok³adnie gdzie.Czy kto¶ zna numer sesji,gidze to by³o wspominane?

Kronos to chyba niemo¿liwe !!!  Jak myslisz kogo by by³o stac na podró¿ do Brazylii,przecie¿ niewielu staæ na Egipt.Bogaci ludzie buduj± sobie schrony i nie bêd± potrzebowali Egiptu i Brazylii,a przeciêtnych ludzi nie bêdzie staæ.
My¶lê ¿e to bêdzie przeprowadzone w innny sposób,a najlepiej jakby wcale nie by³o potrzeby ewakuacji. U¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 01, 2008, 09:47:11 »

Czyta³em,¿e miejsca ewakuacji bêd± ponoæ w Brazylii oraz w Gizie,ale nie pamiêtam dok³adnie gdzie.Czy kto¶ zna numer sesji,gidze to by³o wspominane?

Kronos to chyba niemo¿liwe !!!  Jak my¶lisz kogo by by³o staæ na podró¿ do Brazylii,przecie¿ niewielu staæ na Egipt.Bogaci ludzie buduj± sobie schrony i nie bêd± potrzebowali Egiptu i Brazylii,a przeciêtnych ludzi nie bêdzie staæ.
My¶lê ¿e to bêdzie przeprowadzone w inny sposób,a najlepiej jakby wcale nie by³o potrzeby ewakuacji. U¶miech
[/quote]

To tak na marginesie chanell by³o U¶miech .Masz racjê bo te¿ taka podró¿ wydaje siê nie realna,a przy takim etapie jaki teraz ju¿ jest znany to raczej nie potrzebna,jest bli¿ej ni¿ dalej do celu.Jest jeszcze taka sprawa,¿e kto¶ bêdzie próbowa³ przeszkodziæ w wykopaliskach,aby wysz³o bardziej wszystko po Wolnomulasku',dolicha... wszêdzie ich pe³no Z³y.

PYTANIE: Czy NASA dzia³a i w jaki sposób jest aktywna na P³askowy¿u Gizy?

EN-KI: Nie tylko NASA, ale i inne organizacje dzia³aj± na P³askowy¿u. Jakie organizacje lub organizacja nie sprzyja Misji Ratowania Ziemi – powiem podczas naszego spotkania. S³ucham.

Tu jest trochê kiepska sprawa To,¿e illuminaci szkodz± potajemnie prawie we wszystkim to ju¿ wiadomo, maczj± w tym paluchy aby wszystko siê opó¼ni³o.Ciekawa ta opcja "znale¼æ koz³a ofiarnego aby samemu nie wpa¶æ" .Ale po co tam NASA Co¶

PYTANIE: Jak± rolê bêd± odgrywa³y w przysz³o¶ci ró¿nego rodzaju ugrupowania ko¶cielne?

EN-KI: A kto powiedzia³, ¿e bêdzie Ko¶ció³? I w religii potrzebne jest "oczyszczanie" – dosyæ ju¿ k³amstwa. Prawdziwy Ko¶ció³ powinien byæ oparty na prawdziwym zarz±dzaniu i na prawdzie. I tak bêdzie. S³ucham.

(Sesja 90)

100% Prawdy.Wystarczy chocia¿ by spojrzeæ na reklamy jakie ostatnio mo¿na napotkaæ w mediach.Jest tam ca³e zatrzêsienie k³amstwa.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2008, 09:52:33 wys³ane przez Krons » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 01, 2008, 11:06:05 »

Skoro wierzycie samciowi to proponujê aby¶cie ze szczególnym namaszczeniem obchodzili tegoroczne ¦wiêta - jako ostatnie [zgodnie z jego zapowiedzi±].
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 01, 2008, 11:29:19 »

Samcio i wszyscy inni kreatorzy strachu mog± nas poca³owaæ w d..ê Du¿y u¶miech

A sami, nawet je¶li sobie wykopi± najg³êbsze nory, to i tak nie uciekn± przed w³asnym strachem, bêdzie ich ¶ciga³ wszêdzie tam gdzie siê znajd±.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
teofil
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 01, 2008, 11:38:52 »

Mówi±c o upadku religi (wszystkich), by³o wspomniane ¿e ostatecznie upadn± w roku 012. A widoczny upadek zacznie sie juz od roku 09.
By³o tak¿e wspomnniane o podanie dok³adnej daty znaków przepowiadaj±cy ow proces. Ale wedle którego kalendarza ma podaæ datê, bo na ziemi bylo mnóstwo "jedynych prawdziwych "kalendarzy. W zale¿no¶ci od tego jaka cywilizacja jaki okres itp itd.
W tym celu nale¿a³o by sie pos³uzyc kalendarzem ktory jest niezalezny od ludzi i ich "pomys³owo¶ci". Mianowicie kalendarzem kosmicznym. Rozwa¿aj±c ten kalendarz nale¿y tak¿e przyj±c poprawkê na to ze trzeba liczyc okresy gwiezdne np. zmiane polozenia ziemi wzgledem znaków zodiaku (lub innyh cial niebieskich jak to woli). I wtedy zobaczymy ¿e okresy te sk³adaja sie z tysiecy lat naszych ziemskich, gdzie pojêcie "ziemskich" minut, dni, godzin, miesiecy, roku. W tej skali nie ma najmniejszego sensu, jako zbyt ma³a skala czasowa.
Dlatego w celu okreslenia obecych czasów i ich miejsca nalezy szukac znaków po których mozemy je rozpoznac.
 Dla potrzeby przyk³adu przyjmijmy ¿e np. dnia 21.02.2007 mia³o do¶c do wybuchu III wojny ¶wiatowej, a ona wybuch³a 3.11.2008. Dla nas ludzi to niby duza róznica ale dla "kosmosu" czym jest nasz ziemski rok. Jak pojedyñcze procesy w kosmosie zachodz± przez miliony lat (naszych ziemskich), wiêc czymze jest dla niego "nasz" rok??
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2008, 11:40:55 wys³ane przez teofil » Zapisane
Baltazar
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 01, 2008, 11:43:28 »

1. Proroctwo mo¿e oznaczaæ, ¿e w³a¶nie KK, jako wierni swojemu Bogu, dost±pi± ocalenia. Mianowicie, widaæ pogorzelisko - odnosz±c siê do Waszego ukochanego roku 2012, symbol katastrof na Ziemi. Ksiê¿a i wierni - naznaczeni krzy¿em. Otrzymali znak, id± siê "ewakuowaæ". Gdzie? W teoretycznie kompletnie najgorsze do tego miejsce - w kierunku wrogów. Wtedy fakt, gin±, ale przenosz± siê w inny wymiar (symbolizowany przez niebo).

Widzê, ¿e pan nie czyta³ wiêcej orêdzi (John Leary). Ci którzy maj± znak krzy¿a i s± gotowi ewakuowaæ to anio³owie uczyni± ciê niewidzialnym. Anio³ poka¿e znak jak dojechaæ.

Cytujê:
Jak tylko odjedziesz ze swoich domów do moich schronieñ, twoi anio³owie stró¿ uczyni± ciê niewidzialny dla z³ych, jak bardzo jak anio³y chroni±ce ka¿de schronienie.

Zadaj sobie pytanie: Czy by³by¶ gotów opu¶ciæ swój wygodny dom id±c do jaskini gdzie panuje ch³odne warunki i przetrwaæ czasy antychrysta ?
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 40 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: