Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #75 : Listopad 05, 2012, 22:52:36 » |
|
Nie nie byÂł to Âżaden prezent ( kilkuletni netbook) chociaÂż poczÂątkowo wciskany mi usilnie byÂł jako prezent , byÂł to przedmiot do podstĂŞpnego uzyskania moich danych osobowych, ( zrozumiaÂłam to po czasie gdy chciaÂłam wykasowaĂŚ je z niego, a zostaÂło mi to odmĂłwione) zabrany do Egiptu jako komunikator wspĂłlnego uÂżytku w ktĂłry miaÂł speÂłniĂŚ rolĂŞ taĂąszego kontaktu z naszymi rodzinami w Polsce. Koniec spowiedzi. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 23:27:59 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #76 : Listopad 05, 2012, 23:19:24 » |
|
Nie byÂł to prezent... rozumiem, Âże w takim razie zostaÂł zakupiony/odkupiony od ElÂżbiety, tak?
Janusz juÂż zamieÂściÂł cytat, cieszĂŞ siĂŞ, Âże zostaÂł zauwaÂżony - proponujĂŞ przeczytaĂŚ jeszcze raz zdanie o sianiu nienawiÂści na tle religijnym/wyznaniowym...
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 23:22:09 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #77 : Listopad 05, 2012, 23:26:39 » |
|
Czy korzystajÂąc ElÂżbieto z okazji moÂżesz/raczysz odpowiedzieĂŚ na moje jedno zapytanie - czy na wspĂłlnej wycieczce do Egiptu, orientujesz siĂŞ czy Kiara sama pÂłaciÂła za wyjazd?
Jestem mocno zniesmaczony sposobem zdobywania informacji na oczach ÂświadkĂłw od osĂłb nieprzychylnych Kiarze, co jednoznacznie ukierunkowuje ocenĂŞ i wnioski czytajÂących. Ja nie oÂśmieliÂłbym siĂŞ zapytaĂŚ Ciebie o to, czy zdejmujesz skarpetki, myjesz zĂŞby, golisz zarost, depilujesz uszy i nos przed aktem seksualnym zmierzajÂącym do powoÂłania na ÂŚwiat kolejnej istoty boÂżej, chyba Âże zaniechaÂłeÂś aktĂłw prokreacyjnych, jedynie akceptowanych przez KK. Nie ma to nic wspĂłlnego z agentem.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #78 : Listopad 05, 2012, 23:36:04 » |
|
Kocie, gram w otwarte karty, nie bêdê wiêc pyta³ za plecami, a informacji przynosi³ w przys³owiowej czarnej teczce. Gdybym zrobi³ to poza forum zaraz us³ysza³bym, ¿e z pewnoœci¹ manipulowa³em i nak³ania³em usilnie do "wypowiedzi", ewentualnie ¿e ujawniam PW. Dlatego El¿bieta otrzyma³a to pytanie jawnie - na oczach wszystkich, dodatkowo bo zna osobiœcie Kiare, spêdzi³a z ni¹ sporo czasu, bra³a udzia³ w czynnoœciach o których wspomina³em. Ponadto za¿¹dano potwierdzeù - wiêc takowe otrzymali. Twoje oczekiwania prezentuj¹ postawê Cesarza podczas walki w Koloseum w filmie Gladiator. Mówisz, ¿e El¿bieta jest nieprzychylna Kiarze... hmmm... mogê rzuciÌ Ci garœÌ postów w których mnie mocna ³aja, a Kiarê broni jak lwica... mo¿e gdzieœ pomiêdzy zapodzia³by siê i Twój post...
Zobacz, w miejsce argumentów wstawiasz ¿ó³Ì, zaraz jakieœ wycieczki pod adresem KK - œwiadczy to o Twojej bezsilnoœci i niemocy porozmawiania rzeczowo. Nie mo¿esz przyczepiÌ siê merytorycznie do treœci postów w œwietle ¿¹dania potwierdzeù, to k¹sasz na oœlep, ok - je¿eli Ci to pomaga, daje odetchn¹Ì to nie mam nic przeciwko.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #79 : Listopad 05, 2012, 23:42:07 » |
|
W³aœnie Kocie chcia³am napisaÌ i¿ tak naprawdê ca³a ta zadyma na mój temat jest absolutnie typow¹ zagrywk¹ internetowego agenta, to wprost klasyka przyk³ad ksi¹¿kowy! Poniewa¿ jestem jedn¹ z osób najbardziej aktywn¹ na forum i najbardziej odkrywaj¹c¹ wszelakie oszustwa w³¹cznie z dogmatycznymi ideologiami ataki tego typu s¹ kierowane g³ownie na mnie z trzech powodów. 1. zabieranie mi czasu na nie pisanie w tematach zwi¹zanych z forumowymi. 2. podwa¿anie mojej wiarygodnoœci ,a co za tym idzie wiarygodnoœci pisanych tekstów. 3. nabijanie sobie iloœci postów. Poniewa¿ temat w temacie niezmiernie aktualny czyli ukryci agenci na forum.... niech ka¿dy wyci¹gnie wnioski sam. Teraz jest przyspieszenie wszystko odkrywa siê szybciej i szybciej spadaj¹ maski. Ja bynajmniej nie mam nic niegodziwego i nieprawego do ukrycia , co nie znaczy i¿ mam zamiar dokonywaÌ publicznej spowiedzi z mojego ¿ycia osobistego i wydatków finansowych. Niech ka¿dy sam przejrzy siê w lustrze ¿ycia i spojrzy sobie prosto w oczy i oby nie musia³ siê wstydziÌ tego spojrzenia. Czas przyspiesza prawo przyczyny i skutku rozliczy ka¿dego z nas idealnie, nic siê nie ukryje i nie bêdzie ¿adnych t³umaczeù ni usprawiedliwieù. Naprawdê cieszê siê bardzo , ca³ym sercem i¿ stanê w obliczu Boskiego prawa i Boskiej sprawiedliwoœci ze wszystkim co w moim ¿yciu uczyni³am. Dodam tylko i¿ ¿adne zewnêtrzne zawieruchy , potwarze , oskar¿enia fa³szywe ni inne perfidie nie s¹ w stanie dotkn¹Ì i zbezczeœciÌ mojego sacrum. Amen. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2012, 01:31:18 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #80 : Listopad 05, 2012, 23:53:59 » |
|
Mo¿e w koùcu jasno siê dowiem - czy pos¹dzasz mnie o bycie agentem czy te¿ nie, bo robi siê to nu¿¹ce, taka ciuciubabka. Powiedz wprost co masz do powiedzenia i nie bêdzie tracenia czasu o które pos¹dzasz innych.
Ad 1. nie korespondujê na gg abym mia³ zabieraÌ czas, jesteœ aktywna na forum w du¿ej iloœci czasu poza moj¹ obecnoœci¹ tutaj. Moje posty s¹ najczêœciej krótkie i zawsze rzeczowe. Je¿eli tracê czyjœ czas to swój. Ad 2. owszem, w moich oczach - bazuj¹c na namacalnych sytuacjach i argumentuj¹c - Twoja wiarygodnoœÌ jest znikoma. Jednak mówiê o tym wprost bo uwa¿am, ¿e ka¿dy ma prawo odnieœÌ siê do uwag innych. Ad 3. yyy... ale czemu mia³oby to s³u¿yÌ? Nie przywi¹zujê do tego wagi, jednoczêsnie nieœmia³o przypomnê, ¿e chyba jako jedyna osoba upomina³aœ siê o przyznanie Ci pf-ów (a wczeœniej przeciw ich wprowadzeniu... protestowa³aœ)
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #81 : Listopad 06, 2012, 00:49:17 » |
|
Kocie, gram w otwarte karty ja w nic nie gram ale rozumiem, ¿e w Twoim przypadku zawsze jest inaczej. nie bêdê wiêc pyta³ za plecami, a ja za plecami nie odpowiem bo nie w moim to charakterze. a informacji przynosi³ w przys³owiowej czarnej teczce. ka¿dy zna przys³owia ze swojego podwórka. Gdybym zrobi³ to poza forum zaraz us³ysza³bym, ¿e z pewnoœci¹ manipulowa³em i nak³ania³em usilnie do "wypowiedzi", ewentualnie ¿e ujawniam PW. Niczego byœ nie us³ysza³ bo masz problem ze s³uchem ale teksty na forum rozumiem, ¿e czytaÌ musisz i do nich siê masz odnosiÌ, zatem skoro ju¿ tak dobrodusznie nie ujawniasz priva, to czytaj kolego i odnoœ siê jedynie do tego, co piszê. Dlatego El¿bieta otrzyma³a to pytanie jawnie - na oczach wszystkich, dodatkowo bo zna osobiœcie Kiare, spêdzi³a z ni¹ sporo czasu, bra³a udzia³ w czynnoœciach o których wspomina³em. Ponadto za¿¹dano potwierdzeù - wiêc takowe otrzymali. A kto pyta³? Piszesz w formie bezosobowej, natomiast jeœli mnie pamiêÌ nie myli, to Ty by³eœ pytaj¹cym "na oczach wszystkich". Podobnie zapytam - kim byli owi pytaj¹cy o potwierdzenia bo ja pamiêtam jedynie Ciebie. Jakie to "czynnoœci " kolego masz na myœli? Skoro musimy "jawnie" pisaÌ o wszystkim, to bardzo proszê o szczegó³y Twoich skarpetek i reszty szczegó³ów Twojego prywatnego ¿ycia, zaczynam byÌ tym coraz bardziej zainteresowany, mo¿e reszta czytaj¹cych tak¿e. Skoro nie ma ¿adnego tabu, to leÌmy po ca³oœci, wszelkie chwyty dozwolone. Twoje oczekiwania prezentuj¹ postawê Cesarza podczas walki w Koloseum w filmie Gladiator. Wiesz coœ na temat zachowaù cesarskich podczas walk? Opowiedz nam o tym. Zanosi siê na interesuj¹c¹ wypowiedŸ, co mo¿e byÌ w Twoim wydaniu niema³¹ atrakcj¹. Rozumiem, ¿e bêdziesz siê nadalopiera³ o scenografiê filmów kostiumowych. Siedzê w os³upieniu i oczekujê na Twój wartki komentarz  Mówisz, ¿e El¿bieta jest nieprzychylna Kiarze... hmmm... mogê rzuciÌ Ci garœÌ postów w których mnie mocna ³aja, a Kiarê broni jak lwica... mo¿e gdzieœ pomiêdzy zapodzia³by siê i Twój post... Prawdziwy chrzeœcijanin nie rzuca garœciami w bliŸnieniego, pewnie te¿ dostrzega oœ czasu dziel¹c¹ obecny od przesz³ego, gdy okolicznoœci by³y znacz¹co ró¿ne od bie¿¹cych. Ale rzecz siê pewnie rozchodzi o to, ¿e katolika nie nale¿y ³ajaÌ ale katolik takie prawo ma od boga albo innego faceta stoj¹cego za o³tarzem w zdobnej sukience. A'propo moje posty siê tu nie zapodziewaj¹. Jakie znaczenie ma to, co dawno temu pisa³a Kiara z El¿biet¹? W jakim celu odradzasz w sobie umiejêtnoœÌ wskrzeszania wspomnieù, które maj¹ uj¹Ì zalet nieobecnej dziœ przychylnoœci wobec siebie dwóch kobiet? Co z tego masz i po co to rozgrzebujesz? W jakim celu wywlekasz sprawy kosztów wyjazdu którejkolwiek z nich? Drogi katoliku, to nie jest zgodne z pismem œwiêtym i s³owem bo¿ym, a nawet z powszechn¹ liturgi¹ eucharystii czy jak jej tam parampampam. Zobacz, w miejsce argumentów wstawiasz ¿ó³Ì, zaraz jakieœ wycieczki pod adresem KK - œwiadczy to o Twojej bezsilnoœci i niemocy porozmawiania rzeczowo. Odnoœ siê do moich wypowiedzi, a bêdzie rzeczowo. Gdzie kolega widzi ¿ó³Ì? Si³ mi nie brakuje ale przyznajê, ¿e s³abnê czytaj¹c Twoje teksty, na szczêœcie mam ju¿ w Twoim sporcie pewne doœwiadczenie. Mów zatem rzeczowo i po katolicku, to jest szansa, ¿e dasz radê. Trzymaj siê czarnej sukienki, praw zgodnie z ksi¹¿k¹ katolików i nieœ s³owo bo¿e o mi³osierdziu i odpuszczeniu grzechów, amêt. Nie mo¿esz przyczepiÌ siê merytorycznie do treœci postów w œwietle ¿¹dania potwierdzeù, to k¹sasz na oœlep, ok - je¿eli Ci to pomaga, daje odetchn¹Ì to nie mam nic przeciwko.
eee tam, zaraz kÂąsam, oszczĂŞdzam CiĂŞ bo wiem jak sÂłabo jesteÂś przygotowany, przyznaj Âże zawsze dajĂŞ Ci siĂŞ wybiegaĂŚ po ringu przed pokryciem Âłopatkami maty. No Arteq, to do rzeczy po kiego grzyba tu zalegasz od lat, jaki sens ma Twoje ÂślĂŞczenie nad tekstami daleko Ci mentalnie odlegÂłymi, w tematach, ktĂłre nijak siĂŞ majÂą do Twojego postrzegania Âświata, co miaÂłeÂś kiedykolwiek tu do powiedzenia na tematy zasadnicze tego forum??? Podsumuj krĂłtko swojÂą rolĂŞ na naszym forum, a wyÂślĂŞ Ci szeroki uÂśmiech i potrzÂąsnĂŞ TwÂą niezbrukanÂą krzywdami innych dÂłoĂą.
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #82 : Listopad 06, 2012, 08:14:32 » |
|
"No Arteq, to do rzeczy po kiego grzyba tu zalegasz od lat, jaki sens ma Twoje ÂślĂŞczenie nad tekstami daleko Ci mentalnie odlegÂłymi, w tematach, ktĂłre nijak siĂŞ majÂą do Twojego postrzegania Âświata, co miaÂłeÂś kiedykolwiek tu do powiedzenia na tematy zasadnicze tego forum??? Podsumuj krĂłtko swojÂą rolĂŞ na naszym forum"
...tĂŞpienie naiwnoÂści, kÂłamstwa i gÂłupoty?... Âże pozwolĂŞ sobie na odpowiedÂź
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2012, 08:19:24 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #83 : Listopad 06, 2012, 11:32:52 » |
|
Goœciu, czy zauwa¿y³eœ mo¿e, ¿e czasy Inkwizycji minê³y? Bo nie wszyscy zauwa¿yli i dlatego mamy tylu tych wybawicieli i zbawicieli. Najdziwniejsze jest to ¿e nie potrafi¹ wybawiÌ siebie, przede wszystkim ze stereotypu myœlenia tamtego czasu. Miejsca jest du¿o, ka¿dy mo¿e krzewiÌ swoj¹ prawdê na swoim podwórku. Po co robiÌ zajazdy na czyjeœ podwórka? Co by nie mówiÌ, jednak komuœ bardzo przeszkadza swoboda wypowiedzi, czy to tylko nostalgia? Ale "to se ne vrati" jak mawia³ pewien doktor. WolnoœÌ ma to do siebie, ¿e nie da siê jej st³umiÌ na zawsze, zawsze bêdzie wybucha³a w taki, czy inny sposób. I tak cykl za cyklem, dopóki wiêkszoœÌ nie zrozumie, czym ona jest naprawdê. Dariusz ma tu œwietne motto, polecam wszystkim siê zapoznaÌ. Oczywiœcie nie unikniemy oceniania "czyjejœ prawdy", ale mo¿na to robiÌ w kulturalny i merytoryczny sposób bez "palenia czarownic" i zabierania ich maj¹tków, to by³ bardzo mroczny okres, który opóŸni³ rozwój tej czêœci œwiata o ca³e wieki. Nie ma dwóch identycznych osób, st¹d i osobiste prawdy s¹ ró¿ne i krótko mówi¹c mocno zale¿ne od rozwoju jednostki. Mamy niezliczon¹ iloœÌ przyk³adów w ka¿dej skali, ¿e wspó³praca buduje, czas zrozumieÌ, ¿e epoka podzia³ów i rz¹dzenia poprzez narzucone idee ju¿ odesz³a. Dlaczego ¯ydzi osi¹gali tak wiele sukcesów, których inni im zazdroœcili? Proste, Wspierali siê wzajemnie na zewn¹trz, byli silni i zjednoczeni na zewn¹trz, a spierali siê miêdzy sob¹, i choÌ jakieœ rodzaje przemocy by³y, to Inkwizycji nie wymyœlili. Dlatego wszelkie interwencje w dzia³alnoœÌ kogoœ innego uwa¿am za niedopuszczalne poza przypadkiem dzia³alnoœci szkodliwej dla ogó³u i osób, czym takie interwencje w³aœnie s¹. NaiwnoœÌ i g³upota s¹ aspektami osobowymi i w zwi¹zku z tym nie mog¹ podlegaÌ zewnêtrznej interwencji!!! K³amstwo trzeba zdefiniowaÌ i udowodniÌ, inaczej to tylko blablanie i robienie zamieszania. Œwiat zwykle nie jest taki, jakim komuœ wydaje siê byÌ.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #84 : Listopad 06, 2012, 12:49:45 » |
|
Ale tu idzie weryfikacja 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #85 : Listopad 06, 2012, 12:55:17 » |
|
Ale tu idzie weryfikacja  ...raczej kamieniowanie agenta. 
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #86 : Listopad 06, 2012, 12:57:03 » |
|
“Co by nie mĂłwiĂŚ, jednak komuÂś bardzo przeszkadza swoboda wypowiedzi” Swoim postem pokazujesz, Âże wÂłaÂśnie Ciebie wspomniana swoboda wypowiedzi uwiera. Nie odpowiada polemika i negacja wielu zaÂłoÂżeĂą/teorii zawartych na tym forum? Musisz siĂŞ bardziej rozwin¹Ì duchowo, czy tam przejœÌ do innej gĂŞstoÂści czy co wy tam robicie, aby sobie uzmysÂłowiĂŚ, Âże polemika, swego rodzaju “walka” sÂłowna (oczywiÂście nie wykraczajÂąca poza ramy kultury i odpowiednich zachowaĂą) jest jak najbardziej na miejscu.
“WolnoœÌ ma to do siebie, Âże nie da siĂŞ jej stÂłumiĂŚ na zawsze, zawsze bĂŞdzie wybuchaÂła w taki, czy inny sposĂłb. I tak cykl za cyklem, dopĂłki wiĂŞkszoœÌ nie zrozumie, czym ona jest naprawdĂŞ.” ÂŁadnie prawisz, jednak czy “wybuchy wolnoÂści” (sÂłowa, jak rozumiem) majÂą zwiÂązek z “wybuchami” krzewienia idiotyzmĂłw? Od razu sprostowanie – mimo, Âże za idiotyzmy uwaÂżam wiĂŞkszoœÌ (a przynajmniej niema³¹ czêœÌ) zagadnieĂą poruszanych na tym forum, nie negujĂŞ i nie wypowiadam siĂŞ na wiĂŞkszoœÌ tychÂże tematĂłw. Mieszacie w swojej wÂłasnej zupie co mnie w zasadzie maÂło interesuje. NegujĂŞ i wypowiadam (moze raczej: wypowiadaÂłem) siĂŞ na tematy skrajnie gÂłupie. ÂŻe wspomnĂŞ tylko flagowy temat tego forum – nibiru.
“OczywiÂście nie unikniemy oceniania "czyjejÂś prawdy", ale moÂżna to robiĂŚ w kulturalny i merytoryczny sposĂłb bez "palenia czarownic" i zabierania ich majÂątkĂłw, to byÂł bardzo mroczny okres, ktĂłry opóŸniÂł rozwĂłj tej czĂŞÂści Âświata o caÂłe wieki.” WierzĂŞ, Âże czyniĂŞ to w sposĂłb merytoryczny i kulturalny. Podobne zdanie mam o koledze wyÂżej, na ktĂłrego naskoczyÂłeÂś.
“Nie ma dwĂłch identycznych osĂłb, stÂąd i osobiste prawdy sÂą ró¿ne i krĂłtko mĂłwiÂąc mocno zaleÂżne od rozwoju jednostki.” Masz racjĂŞ. W poÂłowie. PisaÂłem juÂż zresztÂą o tym kiedyÂś – przy kwestiach bezwzglĂŞdnych nie ma 2-ch prawd. Bo jeÂśli uwaÂżasz, Âże 3x3 nie rĂłwna siĂŞ 9, to nie mamy o czym dyskutowaĂŚ.
“Mamy niezliczonÂą iloœÌ przykÂładĂłw w kaÂżdej skali, Âże wspó³praca buduje, czas zrozumieĂŚ, Âże epoka podzia³ów i rzÂądzenia poprzez narzucone idee juÂż odeszÂła.” A ktĂłra tutaj strona, Âże tak powiem “sporu” narzuca swoje idee? ZastanowiÂłbym siĂŞ nad odpowiedziÂą.
“Dlatego wszelkie interwencje w dziaÂłalnoœÌ kogoÂś innego uwaÂżam za niedopuszczalne poza przypadkiem dziaÂłalnoÂści szkodliwej dla ogó³u i osĂłb, czym takie interwencje wÂłaÂśnie sÂą.” O o o wÂłaÂśnie. Tego dotyczyÂł mĂłj pierwszy post tutaj. A propos straszenia ogó³u pewnÂą zbliÂżajÂącÂą siĂŞ planetÂą. Co uwaÂżaÂłem i uwaÂżam za szkodliwe. Jak kilka innych zagadnieĂą tutaj.
“NaiwnoœÌ i gÂłupota sÂą aspektami osobowymi i w zwiÂązku z tym nie mogÂą podlegaĂŚ zewnĂŞtrznej interwencji!!! KÂłamstwo trzeba zdefiniowaĂŚ i udowodniĂŚ” Nie zgodzĂŞ siĂŞ, Âże nie naleÂży wytykaĂŚ i negowaĂŚ gÂłupotĂŞ i naiwnoœÌ. Co do udowadniania kÂłamstwa... có¿... Niby tak, nawet, jak jest tak jaskrawe jak teoria pewnego gÂłosu siedzÂącego w gÂłowie pewnej pani prawiÂącej o pewnych zabezpieczeniach przed pewnym kataklizmem. Czy pewne numery kont teÂż Ăłw gÂłos podawaÂł?
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2012, 12:59:30 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #87 : Listopad 06, 2012, 13:04:53 » |
|
bluDlaczego ÂŻydzi osiÂągali tak wiele sukcesĂłw, ktĂłrych inni im zazdroÂścili? Proste, Wspierali siĂŞ wzajemnie na zewnÂątrz, byli silni i zjednoczeni na zewnÂątrz, a spierali siĂŞ miĂŞdzy sobÂą, i choĂŚ jakieÂś rodzaje przemocy byÂły, to Inkwizycji nie wymyÂślili. To wspieranie siebie i tylko siebie (swoich) polega rowniez na odcieciu od zrodel innych. Nie musze chyba o tym pisac, kazdy to wie. Triki ekonomiczne, manipulacje gieldowe i spekulacje, poczawszy od zwyklego chlopka-roztropka, a konczywszy na bankierach i mocarzach. Jednosc takiej grupy daje sie zauwazyc na kazdym kroku (bez zagladania "po nizej pasa"  To tyle, od razu zaznaczam, ze postem tym nie obrazam nikogo i akceptuje odmiennosc. Ale tez zwracam uwage na pasozytnictwo pewnych ukladow.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2012, 13:06:38 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #88 : Listopad 06, 2012, 13:14:38 » |
|
Ale tu idzie weryfikacja  ...raczej kamieniowanie agenta.  ...kamienuj¹ siê chyba nawzajem :> Wygl¹da to tak jakby wrzucili bandê agentów z dwóch ró¿nych komórek (nie wiedz¹ ¿e Ci drudzy te¿ s¹ agentami) i siê kocio³ zrobi³  Swoj¹ drog¹... dobry sposób na pozbycie siê takich agentów... napuœciÌ jednego na drugiego i zajm¹ siê sob¹ 
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #89 : Listopad 06, 2012, 13:16:38 » |
|
Szmer - czyli, gdzie dwoch agentow sie tlucze, tam trzeci agent korzysta. //Kiedys zaslyszalm takie zdanie "kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem" (a czy w agenta, to dalej nie wiem...  //
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2012, 13:16:51 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #90 : Listopad 06, 2012, 13:27:00 » |
|
Wychodzi na to, Âże tu sami AGENCI! 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #91 : Listopad 06, 2012, 13:37:30 » |
|
Goœciu, utkwi³eœ w starych ocenach starego tematu. A tu mowa o czym innym, jeœli zechcia³byœ zauwa¿yÌ temat w¹tku. Na nikogo tu nie naskoczy³em, a idiotyzmy krzewi ka¿dy i to zale¿y tylko od sposobu postrzegania. Masz prawo mieÌ swoje zdanie i je prezentowaÌ, tak jak ja swoje, ale bez wspomnianej inkwizycji i deptania kogoœ innego, jak równie¿ ograniczania go przez to. Nie uwiera mnie swoboda wypowiedzi, tylko próby eliminowania "przeciwnika" chwytami poni¿ej pasa, dla mnie mo¿esz pisaÌ co chcesz w temacie, odniosê siê do tego albo nie - mój wybór. Ty jeszcze ci¹gle jeszcze z Nibiru, nawet ów "g³os" coœ wyzna³ i dlaczego to robi³. To jest jest problem indywidualnych misji "zbawiciela" - jedni chc¹ nas wybawiÌ od Nibiru, nastêpni wybawiaj¹ nas od tych pierwszych i tak dalej kó³ko siê krêci. Co do kont, pyta³eœ darczyùców?, to ich w³asna sprawa, wola, czy w koœciele tez chcia³byœ apelowaÌ aby nie dawali na tacê? WytykaÌ mo¿na i trzeba, jeœli na tym siê koùczy, to jest informacja, czyjœ pogl¹d, ale nazywanie k³amstwem np. przepowiedni to zbyt daleko id¹ce uproszczenie, a w³aœciwie to jest manipulacja. I to w³aœnie manipulacja jest najbardziej powszechnym zjawiskiem w kontekœcie "agentury", czy jakby tego nie nazwaÌ.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #92 : Listopad 06, 2012, 13:51:28 » |
|
Wychodzi na to, Âże tu sami AGENCI!  No pewnie  a najwiĂŞkszy agent to zaÂłoÂżyÂł ten temat, taka przykrywka Âże niby walczy z agentami  (no offence, taki Âżarcik) Czy tylko ja odnoszĂŞ wraÂżenie Âże ten temat od 2 strony powinien byĂŚ kontynuowany w temacie "wyraÂź siebie"?
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #93 : Listopad 06, 2012, 13:51:58 » |
|
Prawda, wspomniaÂłem o starych tematach. A to dlatego, Âże (o czym pisaÂłem w poÂście wyÂżej) nie zajmujĂŞ siĂŞ tutejszymi tematami "jak leci". BraÂłem udziaÂł w kilku dyskusjach wÂłaÂśnie w tych wspomnianych tematach. StÂąd te przytoczenia.
I zgodzĂŞ siĂŞ z niechĂŞciÂą do "eliminowania przeciwnika chwytami poniÂżej pasa". RĂłwnieÂż staram siĂŞ tego nie robiĂŚ. OczywiÂście kwestiÂą spornÂą moÂże byĂŚ tu zdefiniowanie granic owych "chwytĂłw..."
Natomiast co do wspomnianej przez Ciebie manipulacji.... hmmm.... co drugi zakÂładany tu temat powinien mieĂŚ domyÂślny podtytuÂł "manipulacja".
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #94 : Listopad 06, 2012, 14:08:38 » |
|
I to wÂłaÂśnie manipulacja jest najbardziej powszechnym zjawiskiem w kontekÂście "agentury", czy jakby tego nie nazwaĂŚ. KaÂżdy reprezentuje jak¹œ agendĂŞ. Czy to zewnĂŞtrznÂą, czy wewnĂŞtrznÂą, zwiÂązanÂą z JA. To z kolei rodzi okreÂślone implikacje i niesie konsekwencje. Czy jest tu ktoÂś zupeÂłnie wolny? Bez jakichkolwiek obci¹¿eĂą? Nie sÂądzĂŞ, bo umysÂł jednak musi mieĂŚ punkty zaczepienia. To Âłapacz i selekcjoner. Oraz manipulator, taka jego natura…  Pytanie, czy dusza to umysÂł? A jeÂśli nie, to czym jest? No i w tym miejscu, prawdopodobnie „rozbijemy siĂŞ” o ÂświadomoœÌ. Tzn, dyskusja nie ma szans na powodzenie.  A czy my, tak naprawdĂŞ mamy jak¹œ szansĂŞ? I jakÂą szansĂŞ chcielibyÂśmy mieĂŚ? JeÂśli wszystko, to ewolucja PROGRAMU, bez znaczenia, boskiego, czy nie… To pa 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #95 : Listopad 09, 2012, 03:35:54 » |
|
Kocie, gram w otwarte karty ja w nic nie gram ale rozumiem, ¿e w Twoim przypadku zawsze jest inaczej. nie bêdê wiêc pyta³ za plecami, a ja za plecami nie odpowiem bo nie w moim to charakterze. a informacji przynosi³ w przys³owiowej czarnej teczce. ka¿dy zna przys³owia ze swojego podwórka. Gdybym zrobi³ to poza forum zaraz us³ysza³bym, ¿e z pewnoœci¹ manipulowa³em i nak³ania³em usilnie do "wypowiedzi", ewentualnie ¿e ujawniam PW. Niczego byœ nie us³ysza³ bo masz problem ze s³uchem ale teksty na forum rozumiem, ¿e czytaÌ musisz i do nich siê masz odnosiÌ, zatem skoro ju¿ tak dobrodusznie nie ujawniasz priva, to czytaj kolego i odnoœ siê jedynie do tego, co piszê. Dlatego El¿bieta otrzyma³a to pytanie jawnie - na oczach wszystkich, dodatkowo bo zna osobiœcie Kiare, spêdzi³a z ni¹ sporo czasu, bra³a udzia³ w czynnoœciach o których wspomina³em. Ponadto za¿¹dano potwierdzeù - wiêc takowe otrzymali. A kto pyta³? Piszesz w formie bezosobowej, natomiast jeœli mnie pamiêÌ nie myli, to Ty by³eœ pytaj¹cym "na oczach wszystkich". Podobnie zapytam - kim byli owi pytaj¹cy o potwierdzenia bo ja pamiêtam jedynie Ciebie. Jakie to "czynnoœci " kolego masz na myœli? Skoro musimy "jawnie" pisaÌ o wszystkim, to bardzo proszê o szczegó³y Twoich skarpetek i reszty szczegó³ów Twojego prywatnego ¿ycia, zaczynam byÌ tym coraz bardziej zainteresowany, mo¿e reszta czytaj¹cych tak¿e. Skoro nie ma ¿adnego tabu, to leÌmy po ca³oœci, wszelkie chwyty dozwolone. Twoje oczekiwania prezentuj¹ postawê Cesarza podczas walki w Koloseum w filmie Gladiator. Wiesz coœ na temat zachowaù cesarskich podczas walk? Opowiedz nam o tym. Zanosi siê na interesuj¹c¹ wypowiedŸ, co mo¿e byÌ w Twoim wydaniu niema³¹ atrakcj¹. Rozumiem, ¿e bêdziesz siê nadalopiera³ o scenografiê filmów kostiumowych. Siedzê w os³upieniu i oczekujê na Twój wartki komentarz  Mówisz, ¿e El¿bieta jest nieprzychylna Kiarze... hmmm... mogê rzuciÌ Ci garœÌ postów w których mnie mocna ³aja, a Kiarê broni jak lwica... mo¿e gdzieœ pomiêdzy zapodzia³by siê i Twój post... Prawdziwy chrzeœcijanin nie rzuca garœciami w bliŸnieniego, pewnie te¿ dostrzega oœ czasu dziel¹c¹ obecny od przesz³ego, gdy okolicznoœci by³y znacz¹co ró¿ne od bie¿¹cych. Ale rzecz siê pewnie rozchodzi o to, ¿e katolika nie nale¿y ³ajaÌ ale katolik takie prawo ma od boga albo innego faceta stoj¹cego za o³tarzem w zdobnej sukience. A'propo moje posty siê tu nie zapodziewaj¹. Jakie znaczenie ma to, co dawno temu pisa³a Kiara z El¿biet¹? W jakim celu odradzasz w sobie umiejêtnoœÌ wskrzeszania wspomnieù, które maj¹ uj¹Ì zalet nieobecnej dziœ przychylnoœci wobec siebie dwóch kobiet? Co z tego masz i po co to rozgrzebujesz? W jakim celu wywlekasz sprawy kosztów wyjazdu którejkolwiek z nich? Drogi katoliku, to nie jest zgodne z pismem œwiêtym i s³owem bo¿ym, a nawet z powszechn¹ liturgi¹ eucharystii czy jak jej tam parampampam. Zobacz, w miejsce argumentów wstawiasz ¿ó³Ì, zaraz jakieœ wycieczki pod adresem KK - œwiadczy to o Twojej bezsilnoœci i niemocy porozmawiania rzeczowo. Odnoœ siê do moich wypowiedzi, a bêdzie rzeczowo. Gdzie kolega widzi ¿ó³Ì? Si³ mi nie brakuje ale przyznajê, ¿e s³abnê czytaj¹c Twoje teksty, na szczêœcie mam ju¿ w Twoim sporcie pewne doœwiadczenie. Mów zatem rzeczowo i po katolicku, to jest szansa, ¿e dasz radê. Trzymaj siê czarnej sukienki, praw zgodnie z ksi¹¿k¹ katolików i nieœ s³owo bo¿e o mi³osierdziu i odpuszczeniu grzechów, amêt. Nie mo¿esz przyczepiÌ siê merytorycznie do treœci postów w œwietle ¿¹dania potwierdzeù, to k¹sasz na oœlep, ok - je¿eli Ci to pomaga, daje odetchn¹Ì to nie mam nic przeciwko.
eee tam, zaraz kÂąsam, oszczĂŞdzam CiĂŞ bo wiem jak sÂłabo jesteÂś przygotowany, przyznaj Âże zawsze dajĂŞ Ci siĂŞ wybiegaĂŚ po ringu przed pokryciem Âłopatkami maty. No Arteq, to do rzeczy po kiego grzyba tu zalegasz od lat, jaki sens ma Twoje ÂślĂŞczenie nad tekstami daleko Ci mentalnie odlegÂłymi, w tematach, ktĂłre nijak siĂŞ majÂą do Twojego postrzegania Âświata, co miaÂłeÂś kiedykolwiek tu do powiedzenia na tematy zasadnicze tego forum??? Podsumuj krĂłtko swojÂą rolĂŞ na naszym forum, a wyÂślĂŞ Ci szeroki uÂśmiech i potrzÂąsnĂŞ TwÂą niezbrukanÂą krzywdami innych dÂłoĂą. No to sobie pogadaliÂśmy i podociekaliÂśmy w temacie agenta na tym forum..
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #96 : Listopad 09, 2012, 13:41:51 » |
|
Problemem jest to, ¿e Ty wcale nie chcesz porozmawiaÌ, Ty chcesz wy³¹cznie wylewaÌ ¿ó³Ì i k¹saÌ - zreszt¹ z mizernym skutkiem. BezsilnoœÌ powoduje w Tobie narastaj¹c¹ frustracjê. W ¿a³osny sposób czepiasz siê s³ówek chorobliwie wypaczaj¹c powszechnie znany sens standardowych zwrotów powiedzeù - tak by³o w powy¿szym poœcie i zwrotach "nie uprawiam takich gier", czy te¿ "przynieœÌ w czarnej teczce". niestety nawet odes³anie Ciê do bezstronnego s³ownika przys³ów i powiedzeù nie zmieni Twojego stanowiska, wypaczonego postrzegania. Próbujesz k¹saÌ wyœmiewaj¹c - bez ¿adnych odniesieù rzeczowych - z moich pogl¹dów, postaw, rzeczy b. wa¿nych - w tym momencie ¿ona, KRK - "trzymaj siê czarnej sukienki", ksi¹¿ka katolików", "eucharystii czy jak jej tam paramapampam", "faceci w zdobnych sukienkach", rozumiem, ¿e œmieszy Ciê równie¿ lwia czêœÌ mê¿czyzn w arabskich spo³ecznoœciach, mnisi buddyjscy - wszak te¿ biegaj¹ w sukienkach... Przecie¿ s¹ inne odpowiednie tematy o tym - tam chêtnie podyskutujê, tyle tylko, ze wtedy nie mia³byœ co napisaÌ... tutaj. Niestety tylko puste wyœmiewanie Ci pozostaje, bo gdy dochodzi do konkretów nie masz ju¿ za wiele do powiedzenia. Takie puste wyœmiewanie na granicy l¿enia mnie nie rusza, szczególnie w ustach osób które poza takimi "argumentami" nic wiêcej nie s¹ w stanie wytworzyÌ.
Czytanie ze zrozumieniem nie wychodzi mi najgorzej. Natomiast informacje o które pytasz s¹ doskonale widoczne na forum, ale nie ma sprawy powtórzê: oczywiœcie to ja zada³em pytanie El¿biecie, a ¿¹danie potwierdzenia wysz³o od... Kiary i Songo... Potem stosujesz metodê sztucznego powiêkszania zakresu i powagi tematu, i tak rozdmuchany balon usi³ujesz przypi¹Ì pod moj¹ wypowiedŸ - takim zabiegiem by³o "pytanie o skarpetki"... ale to ma bardzo krótkie nogi, bo chêtnie, baz fochów odpowiem Ci o szczegó³ach moich skarpetek skoro Ciebie interesuj¹ i wed³ug Ciebie ma byÌ to potwierdzeniem o otwartoœci na weryfikacjê - to co o nich chcia³byœ wiedzieÌ? Dostrzegasz ju¿ groteskowoœÌ swojego zachowania i zarazem jak to ani na jotê nie przystaje do weryfikacji postaw ¿yciowych? Nie napisa³em równie¿ ¿e wszelkie chwyty s¹ dozwolone co usi³ujesz mi imputowaÌ.
NienawiœÌ wypacza Ci równie¿ zdolnoœÌ myœlenia, kojarzenia - w przeciwnym razie zrozumia³byœ o co chodzi ze scen¹ finalnej walki w Gladiatorze...
Mylisz postawĂŞ katolickÂą z byciem kompletnym naiwniakiem. Katolik ma prawo do analizy, patrzenia na owoce.
Jakie ma znaczenie o czym Kiara pisaÂła kiedyÂś z ElÂżbietÂą? AleÂż ma - kolejny raz udowadnia mojÂą tezĂŞ - Âże automatycznie Âśmiertelnym wrogiem - nawet z wyjÂątkowo uduchowionego - staje siĂŞ ten kto podda KiarĂŞ jakiejkolwiek krytyce...
dziĂŞkujĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
|