Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 04, 2025, 05:15:23

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Znaki na ciele  (Przeczytany 11091 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« : Styczeń 31, 2012, 11:32:28 »

Znaki
11 sty 2012

Dwie osoby, nie znaj¹ce siê nawzajem i oddalone od siebie o tysi¹ce kilometrów, dostrzeg³y pewnego poranka dziwne znaki na swojej skórze. ¯adna z tych osób nie mia³a pojêcia co by³o przyczyn¹ jego powstania. Jedyne co je ³¹czy³o to intensywne ¿ycie duchowe i zami³owanie do metafizyki. Pierwsza osoba by³a uczestnikiem ceremonii ayahuasca w Brazylii, po której o œwicie pojawi³ siê dziwny znak na jej ciele. Druga osoba prze¿y³a wstrz¹s duchowy, który badaj¹cy ten przypadek lekarz okreœli³ jako psychozê, i po niej na ciele pacjenta pojawi³ siê ten dziwny znak.

Oba przypadki wydarzyÂły siĂŞ w ró¿nych latach. Ten z ayahuasca w 2008 roku. BadajÂący znak na skĂłrze lekarz podejrzewali, Âże wykonaÂła go inna osoba, bo odcisk wyglÂądaÂł jak niewielkie wybroczyny pod skĂłrÂą. W jego gÂłowie pojawiÂła siĂŞ nawet myÂśl, Âże znak zostaÂł zrobiony gorÂącÂą suszarkÂą do wÂłosĂłw, ale byÂł on niewielki i nie wyglÂądaÂł na oparzenie. Ten sam lekarz przypadkowo natrafiÂł na innego pacjenta, na ktĂłrego ciele znalazÂł znak podobny do tego z Brazylii jednak bardziej przypominaÂł on nietypowÂą bliznĂŞ. Lekarz w tym przypadku rĂłwnieÂż staraÂł siĂŞ znaleŸÌ na jej wytÂłumaczenie jakiÂś konwencjonalny, rozsÂądny powĂłd – jednak bez powodzenia.

Obaj pacjenci nie mieli o sobie pojĂŞcia, podobnie jak nie mieli Âżadnego powodu aby odcisn¹Ì na sobie taki znak. To co ich ³¹czyÂło to g³êboka i Âżarliwa wiara chrzeÂścijaĂąska. W chrzeÂścijaĂąstwie znane sÂą przypadki, kiedy na ludzkim ciele pojawiaÂły siĂŞ stygmaty (ojciec Pio). Jednak tacy ludzie majÂą zazwyczaj peÂłnÂą wiedzĂŞ i ÂświadomoœÌ tego, przez co przechodzi ich ciaÂło. W obu przypadkach, gdy na ciele pacjentĂłw pojawiÂły siĂŞ tajemnicze koÂła, Âżaden z nich nie wiedziaÂł co ma o tym myÂśleĂŚ, przez co caÂła ta historia nadal pozostaje tajemnicÂą…

http://nowaatlantyda.com/2012/01/11/znaki/

Znaki na ciele
22 sty 2012

W nawiÂązaniu do wpisu Znaki, koĂączÂącego siĂŞ sÂłowami, Âże  „w obu przypadkach, gdy na ciele pacjentĂłw pojawiÂły siĂŞ tajemnicze koÂła, Âżaden z nich nie wiedziaÂł co ma o tym myÂśleĂŚ, przez co caÂła ta historia nadal pozostaje tajemnicÂą…” pojawiÂł siĂŞ ciekawy komentarz. Oto on:

Witam,
ChcĂŞ podzieliĂŚ siĂŞ podobnym tematem. Otó¿ w nocy z 30 na 31 grudnia 2011 okoÂło godz. 23.30 moja Âżona le¿¹c juz w ³ó¿ku oglÂądaÂła TV i poczuÂła lekkie pieczenie po lewej stronie szyi, ale zbagatelizowaÂła to i dopiero rankiem nastĂŞpnego dnia zauwaÂżyÂła w lustrze tajemniczy znak wyglÂądajÂący jakby byÂł wypalony na skĂłrze – za³¹czam zdjĂŞcia, ktĂłre osobiÂście niezwÂłocznie wykonaÂłem:

http://imageshack.us/photo/my-images/818/sam0634i.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/825/sam0649k.jpg/

Po oko³o 2 tygodniach znak znikn¹³ ale sukcesywnie, tak jak powoli odpadaj¹cy strupek po oparzeniu. Pozosta³a w tym miejscu jaœniejsza karnacja skóry. Znamiê wielkoœci monety 50 groszy.

ZnalazÂłem rĂłwnieÂż w sieci podobne zdjĂŞcie i chciaÂłbym skontaktowaĂŚ siĂŞ z osobÂą, ktĂłra zamieÂściÂła ten wpis: http://www.wykop.pl/i/artykul/983877/dziwny-znak-na-ciele/

Zaznaczam, Âże oboje z ÂżonÂą jesteÂśmy ludÂźmi powaÂżnie traktujÂącymi opisanÂą sprawĂŞ, mamy okoÂło 50 lat i nie w gÂłowie nam Âżarty typu: sama sobie wypaliÂła, spaÂła na jakimÂś guziku, wypalone sodÂą kaustycznÂą czy tym podobne. Dziwnym zbiegiem okolicznoÂści byÂłoby gdyby Âżona zrobiÂła sobie takie „znamiĂŞ” akurat przed Sylwestrem.
Czekam na komentarze - gaius

Zobacz rĂłwnieÂż:
- Znaki

http://nowaatlantyda.com/2012/01/22/znaki-na-ciele/

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
east
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 31, 2012, 14:47:38 »

Co ciekawe, takie znaki by³y rzeŸbione w kamieniu ju¿ w epoce neolitu w ró¿nych kulturach, na ca³ej Ziemi. Kultury te nie mia³y ze sob¹ nic wspólnego.
KoÂło z centralnie rozchodzÂącymi siĂŞ "szprychami" , oraz obwodem , wg filmu "Pioruny BogĂłw" miaÂły byĂŚ odzwierciedleniem tego, co byÂło widaĂŚ na niebie, czyli plazmÂą po wybuchu gwiazdy, supernowej , widocznej z naszej planety ,a obwĂłd "koÂła" to sferyczne halo, utworzone przez wejÂście kosmicznego promieniowania w atmosferĂŞ ziemskÂą.
arteq
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 31, 2012, 15:11:35 »

Nie znam siĂŞ, ale wyglÂąda mi to na klub miÂłoÂśnikĂłw Âżeglarstwa...  ;]
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 31, 2012, 21:45:28 »

Swoj¹ drog¹ to ciekawe zjawisko. Ogl¹da³em niedawno, chyba na Discovery Channel, film o grupie próbuj¹cej wyjaœniaÌ zjawiska paranormalne. W jednym z odcinków, w którym próbowali zlokalizowaÌ jakiegoœ ducha jeden z tych "ducho³apów" odczu³ coœ podobnego. Pokazali to, oczywiœcie nie by³o jeszcze (i byÌ mo¿e nigdy póŸniej) nijakiego wzorku ale du¿a, czerwona plama, jakby oparzenie.
CzyÂżby takie znaki to efekt dziaÂłania "duchĂłw"? MrugniĂŞcie

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #4 : Luty 01, 2012, 00:58:52 »

Nie nie duchĂłw Darku , wcale nie duchĂłw. DodaĂŚ mogĂŞ iÂż ja tez otrzymaÂłam takÂą "pieczĂŞĂŚ" kilka lat temu. NosiÂłam jÂą prawie rok widocznÂą po roku zniknĂŞÂła.

Widzia³o j¹ mnóstwo ludzi bowiem pokazywa³am chc¹c dowiedzieÌ siê co, oznacza symbol i miejsce depozytu. Obydwa elementy s¹ istotne. Nie dowiedzia³am siê od nikogo ale póŸniej dosta³am francuski s³ownik starych symboli i tam odnalaz³am mój znak.
ByÂła to pieczĂŞĂŚ solarna , bardzo precyzyjny idealnie rĂłwny wzĂłr.
Wypalona tak g³êboko i¿ ca³y czas czuje jej obecnoœÌ na koœci , bola³o i piek³o d³ugo.
Wówczas wœciek³am siê ze z³oœci bo czu³am siê oznakowana jak ja³ówka farmera , dzisiaj wiem o, co chodzi³o , zaakceptowa³am to zdarzenie.
Dlaczego dokonano tych pieczĂŞci na innych ludziach? nie wiem ale wiem iÂż majÂą one znaczenie , zarĂłwno przez miejsce jak i formĂŞ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Edit.

O mĂłj znak zapytaÂłam nawet Enki ( na spotkaniu ÂŁĂłdzkim) , konkret tej odpowiedzi poznasz wszystko na koĂącu roku 2012 on bĂŞdzie aktualny od 2013. WÂłaÂściwie nic wiĂŞcej , chyba wĂłwczas jeszcze niewiele wiedziaÂłam o tym symbolu. Teraz wiem iÂż powiedziaÂł mi prawdĂŞ nie mĂłwiÂąc praktycznie nic.
Czyli cierpliwoÂści do 2013 , wszystko przed nami. DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2012, 19:44:19 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #5 : Luty 02, 2012, 21:25:34 »

yyy... to juÂż grudzieĂą 2012 nieaktualny? Nie bĂŞdzie rozerwania linii czasowej/energetycznej?

Kiaro, ktĂłrego Enki siĂŞ zapytaÂłaÂś? tego "wÂłaÂściwego" - jak opowiadaÂłaÂś - ktĂłry to z tym "pch-owskim" nie ma nic wspĂłlnego? Czy jednak tego "pch-owskiego" (na to wskazywaÂłoby miejsce i okolicznoÂści) ktĂłry to wielokrotnie ÂłgaÂł i oszukiwaÂł, zwodziÂł - co sama przyznawaÂłaÂś... Czy polegasz na zapewnieniach tego "zwodniczego"? - Pytam bo nieco siĂŞ gubiĂŞ...
Thotal
Gość
« Odpowiedz #6 : Luty 02, 2012, 22:25:16 »

Potwierdzam wiarygodnoœÌ s³ów Kiary.
ByÂło to chyba w 2008roku.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: