Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 00:20:19

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: DRUGA TWARZ CHRZEÂŚCIJAÑSTWA....  (Przeczytany 100174 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #75 : Marzec 04, 2012, 12:15:29 »

Takie miejsce o ktĂłrym marzyli jako swoim paĂąstwie od zawsze , za ktĂłre bĂŞdÂą chcieli poÂświĂŞcaĂŚ swoje Âżycie?
 Otoczenie ich nieprzyjaznymi paĂąstwami , gra ciÂągÂłymi konfliktami , podsycanie niezgody , prowokacje wszelakie, to tylko utrzymywanie "muru getta" w ktĂłrym znaleÂźli siĂŞ na wÂłasnÂą  proÂśbĂŞ.
Czy trudna jest taka zagrywka?
Oczywiœcie ,¿e zagrywka nie jest trudna jeœli ³atwo przewidzieÌ mentalnoœÌ wprogramowan¹ cz³owiekowi. Ktoœ ,kto ca³y swój œwiatopogl¹d opiera na w³asnoœci (pieni¹dz, lichwa) i przywi¹zaniu do swojej Tradycji staje siê ³atwo sterowalny. Masz racjê -marzyli o swoim paùstwie za który poœwiêc¹ ¿ycie - dostali swoje paùstwo i gin¹ masowo. S¹ chyba szczêœliwi, ¿e mog¹ poœwiêcaÌ ¿ycie za "swoje" ? Paradoksalnie - problemem staje siê ich w³asna Tradycja. Oczywœcie w zestawieniu ze sprzeczn¹ Tradycj¹ s¹siadów. Taki uk³ad stanowi gwarancjê nie gasn¹cego konfliktu ku radoœci demiurgów .
SÂądzisz iÂż to oni prowadzÂą takÂą politykĂŞ by trwaÂły ciÂągÂłe dziaÂłania wojenne, by musieli utrzymywaĂŚ takie iloÂści wojska? Nie , nie oni , ale sÂą do tego zmuszani zastraszaniem i wieloma akcjami zbrojnymi.
OczywiÂście, ze tak. SÂą tacy Âłatwi do sterowania. Raz zaszczepiony program przez nich samych z pieczoÂłowitoÂściÂą podtrzymywany gwarantuje Âże bĂŞdÂą usprawiedliwiali zbrojenia, utrzymywanie wielkiej iloÂści wojska, naukĂŞ szuki zabijania, a nawet dziaÂłania wyprzedzajÂące , prowokacje, agresjĂŞ . Wszystko po to, aby przetrwaĂŚ. Tylko, Âże przy  takim podejÂściu przetrwaĂŚ nie sposĂłb, bo to ciÂągÂłe utrzymywanie niskich wibracji nie sÂłuÂży rozwojowi. Pozornie oparcie majÂą w Tradycji, w swojej religii, Bogu. Ale to samo twierdzÂą ich "wrogowie" po drugiej stronie muru. Ale Âżadna strona nie przyzna, Âże problem tkwi w ich wÂłasnym uzaleÂżnieniu od Tradycji, posiadania, przywiÂązania do terytorium. Przewidywalni jak kopce mrĂłwek.
Ten mechanizm zaczyna siĂŞ w tym , co piszesz, a mianowicie w zaÂłoÂżeniu, Âże coÂś "staĂŚ siĂŞ musi", bo StwĂłrca ma takÂą, a takÂą wolĂŞ :

Stanie siĂŞ , bo staĂŚ siĂŞ musi, kaÂżdy odzyska prawo do kawaÂłka ziemi na ktĂłrej mieszka , kaÂżdy bĂŞdzie miaÂł prawo wybudowaĂŚ dom , i do kaÂżdego popÂłynie woda.
Przeznaczeniu od tylu tysiÂąc leci blokowane wypeÂłni siĂŞ , bo taka jest wola StwĂłrcy.
i znowu z czasem ... czemu twój dom ma lepsze po³o¿nie ni¿ mój, ja nie jestem gorszy....... moja woda gorsza ni¿ twoja, zas³ugujê na wiêcej .... moja ziemia s³abiej rodzi, muszê iœÌ po twoj¹ .....
I wszystko dozwolone bo przecieÂż .. taka wola StwĂłrcy. I znĂłw w imiĂŞ miÂłoÂści do StwĂłrcy pewne siÂły ciemnoÂści wmanewrujÂą ludzi w bratobĂłjcze wojny. CiÂągle ta sama , nie odrobiona lekcja.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #76 : Marzec 04, 2012, 14:37:34 »

A moÂże zupeÂłnie nie,  wedle Twojej logiki, moÂże zupeÂłnie inaczej namalowany jest ten obraz Âżycia? A czy tylko ÂŻydzi stworzyli banki i sÂą ich posiadaczami? pojedz do Israela i zobacz jak tam ÂżyjÂą ludzie bĂŞdziesz miaÂł peÂłniejszy obraz.
I jeszcze jedno to nie Arabowie sÂą rozrzuceni po Âświecie i to nie ich wymordowywano cyklicznie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #77 : Marzec 04, 2012, 23:00:03 »

Ja siĂŞ nie przerzucam kto-kogo, kto lepszy, a kto gorszy , staram siĂŞ doszukaĂŚ przyczyn dla ktĂłrych to siĂŞ dzieje. MoÂże mi siĂŞ wydaje.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #78 : Marzec 04, 2012, 23:44:02 »

Tu nie chodzi o ¿adne lepszy gorszy, nie w tym jest istotnoœÌ tych rozgrywek. Bowiem dzia³y siê one w ró¿nych miejscach na ziemi i zawsze chodzi³o o wyniszczenie tego rodu przez ci¹g przeró¿nych wydarzeù.
PoniewaÂż jestem osoba myÂślÂącÂą i zadajÂącÂą pytania , zastanowiÂło mnie dlaczego?
Zaczê³am bardzo intensywnie szukaÌ , szukaÌ bez ¿adnych uprzedzeù , bez oczekiwaù , a kto szuka ten znajduje , kto pyta ten dostaje odpowiedz. O moich odkodowaniach bardzo g³êboko ukrytych prawd zwi¹zanych z ¯ydami piszê. Staram siê nie oceniaÌ chocia¿ sytuacje pokazuj¹ swoje wartoœci niezale¿nie od moich dystansów do nich.
Zawsze pojawia³o siê we mnie to samo pytanie, dlaczego w dziejach historii chciano tyle razy unicestwiÌ ten ród? Co oni jako ród nios¹ w swoim depozycie i¿ s¹ a¿ tak niebezpieczni ¿e " ktoœ" d¹¿y odwiecznie do wymazania ich istnienia na ziemi? O co w tym chodzi?
I tylko tyle.. za to pozna³am bardzo wiele i ceniê ¯ydów za m¹droœÌ do której dochodzili w tych niezmiernie trudnych dziejach swojego istnienia.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #79 : Marzec 05, 2012, 10:24:46 »

Pisz¹c ,¿e " ktoœ" chce zniszczyÌ ¯ydów masz na myœli jak¹œ konkretn¹ religiê /grupê energii ?
Bo wydaje mi siĂŞ, Âże stosujesz bardzo szerokie kryteria dotyczÂące "ktosia".

To byli naziÂści, innym razem katolicy , teraz Arabowie.... przecieÂż oni nie mieli nic wspĂłlnego ze sobÂą. CzĂŞsto zawziĂŞcie ze sobÂą walczyli. Pisanie, Âże oni wszyscy dybiÂą (pewnie w tajnym porozumieniu ) tylko na biednych  ÂŻydĂłw bo oni sÂą w jakiÂś sposĂłb szczegĂłlni, jest bardzo naciÂągane. To na si³ê doszukiwanie siĂŞ prawd i mÂądroÂści, a nawet wyró¿nianie ich ,stawianie za wzĂłr.
Rozumiem , ¿e masz do ¯ydów sentyment osobisty, masz swoje powody. Ka¿dy w koùcu odnajduje dla siebie jak¹œ w³aœciw¹ przestrzeù i j¹ eksploruje.
 Natomiast dla mnie dziwnym jest, Âże niektĂłrzy ludzie nie poprzestajÂą na osobistych eksploracjach tylko doszukujÂą siĂŞ czegoÂś wiĂŞcej , prĂłbujÂą konfrontowaĂŚ swoje wybrane wartoÂści z caÂłym Âświatem, doszukiwaĂŚ siĂŞ spiskĂłw potwierdzajÂących wyjÂątkowoœÌ wÂłasnej przestrzeni. W ten sposĂłb powstaje zarzewie konfliktu, zarysowuje siĂŞ subtelna linia podziaÂłu na tu "moja wyjÂątkowoœÌ" , a tam " wrogi Âświat". Automatycznie pojawia siĂŞ w umyÂśle ( bo myÂślimy na potĂŞgĂŞ ) pytanie  "dlaczego?".
a kto szuka ten znajduje
Czy znalazÂłaÂś juÂż przyczynĂŞ tego, Âże caÂły Âświat atakuje biednych ÂŻydĂłw ?
Kto za tym stoi ?
 Czemu ten mÂądry rĂłd daje siĂŞ wodziĂŚ za nos w swoim wÂłasnym PaĂąstwie zbrojÂąc siĂŞ na potĂŞgĂŞ ramiĂŞ w ramiĂŞ z USA ?

JeÂśli dobrze poszukasz, to znajdziesz odpowiedÂź.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #80 : Marzec 05, 2012, 12:10:12 »

UsiÂłowanie zniszczenia rodu jest duÂżo starsze ( identycznie ÂŻydĂłw jak i RomĂłw) niÂż zdarzenia opisywane przez Ciebie , na poszukiwaniach oparÂłam moje wnioski.
M¹droœÌ g³êboko ukryt¹ odnajdujê porównuj¹c moj¹ wiedzê z tym co oni przekazuj¹.

PolitykĂŞ nie tworzÂą przeciĂŞtni ludzie , nawet ci ktĂłrzy stojÂą na najwyÂższych stanowiskach bardzo rzadko , gdy siĂŞ nie podporzÂądkowujÂą narzucanym im zasadom ginÂą lub sÂą wymieniani.
Nie zapominaj iÂż okoÂło 70% na ziemi to programy ( nie tylko w ÂśrĂłd mas ale we wszystkich Âśrodowiskach) ci ludzie zrealizujÂą swĂłj program bez wzglĂŞdu na to czy jest korzystny czy nie.

NiszczÂąca Ludzi grupa nie pochodzi z ziemi ale jest rĂłwnieÂż na ziemi , katolicyzm jest ich dzieÂłem , jednak katolicyzm to zupeÂłnie nowa opcja wczeÂśniej teÂż dziaÂłali. Tak wiĂŞc nie do koĂąca chodzi o religiĂŞ , religia jest tylko jednÂą z opcji przejawu.
PodstawÂą  ich dziaÂłania jest tworzenie konkurencyjnoÂści a przez to nienawiÂści miĂŞdzy ludzkiej i wzajemnego zabijania siĂŞ. Te rozgrywki przenoszone sÂą w ró¿ne miejsca na ziemi. Trzeba teÂż dodaĂŚ iÂż uczciwie iÂż sÂłu¿¹ one rĂłwnieÂż rozwojowi Ludzi , ale nigdy nie musiaÂły byĂŚ aÂż w takim stopniu na takÂą skalĂŞ.

NaprawdĂŞ nie chodzi tu o mĂłj sentyment osobisty do nikogo, a o odnalezienie istoty tych zdarzeĂą, o zrozumienie powodu ktĂłry jest rdzeniem tego co dzieje siĂŞ na ziemi.

east.
Czemu ten mÂądry rĂłd daje siĂŞ wodziĂŚ za nos w swoim wÂłasnym PaĂąstwie zbrojÂąc siĂŞ na potĂŞgĂŞ ramiĂŞ w ramiĂŞ z USA ?

Tak znalazÂłam tÂą odpowiedz , oczywiÂście Âże tak.  konsekwencjÂą mojego pisania bĂŞdzie i ta informacja rĂłwnieÂż, chociaÂż czĂŞÂściowo juÂż wspomniaÂłam powyÂżej.

kiara. UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #81 : Marzec 05, 2012, 12:59:04 »

@Kiaro , piszesz
NiszczÂąca Ludzi grupa nie pochodzi z ziemi ale jest rĂłwnieÂż na ziemi ..
Jest nawet bliÂżej niÂż myÂślisz. Nie tyle gdzieÂś tam , na Ziemi co caÂłkiem blisko - w nas samych.

To sÂą wszczepy, obce geny, a w tym ten najbardziej udany wszczep - umysÂł. Oni bardzo dobrze znajÂą nas, wyprzedzajÂą kaÂżdy nasz krok.
Tak, stosuj¹ zasadê konkurencyjnoœci a¿ do przesady. Na wszelkie sposoby podkreœlaj¹ nasz¹ wyj¹tkowoœÌ oddzielaj¹c nas od wszystkich innych, od naszego naturalnego po³¹czenia z Przyrod¹.

To wszystko robi "nasz"(?) umysÂł....

Jakbym sÂłyszaÂł teraz kiedy myÂślisz mniej wiĂŞcej tak ..
"Oj mylisz siĂŞ, moÂże TwĂłj (umysÂł), ale nie mĂłj, JA wiem kim jestem....  to oni stanowiÂą  70% programĂłw na Ziemi ,a ty moÂże jesteÂś jednym z nich skoro tak mĂłwisz ..."
Tak, rĂłwnieÂż i mĂłj umysÂł ,nie wiem tylko w jakiej czĂŞÂści, stanowi ten obcy wszczep .....

On wykorzystuje konkurencyjnoœÌ o ktĂłrej wspominasz . Przejawem konkurencyjnoÂści jest walka o swoje. Moje, ja , dla mnie , bo ja ... to JA !! - przesÂłania szerszÂą perspektywĂŞ , zrywa po³¹czenie z jednoÂściÂą.  SÂą sytuacje, Âże dla tego "ja" robimy wszystko ,nawet to, czego zwykle nie chcielibyÂśmy uczyniĂŚ drugiemu czÂłowiekowi. Ja uruchamia programy.

Te 70% programĂłw to nie sÂą Âżywe, czujÂące istoty. Ale 70% programĂłw rezyduje na Âżywych i czujÂących istotach zamieniajÂąc je w roboty. To siĂŞ zaczyna od dzieciĂąstwa, od edukacji ufnego dziecka.
Z czasem nasze przekonania, nasz wÂłasny (czy aby na pewno?) obraz Âświata stawiamy ponad innych. Rzadko kwestionujemy wÂłasnÂą wiedzĂŞ czy toÂżsamoœÌ. Ufamy hmhmhm  ..sobie ? Czy na pewno sobie ?

Kim jesteÂśmy ?
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2012, 13:10:17 wysłane przez east » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #82 : Marzec 05, 2012, 15:03:27 »

Bo nie mamy Âżadnych wszczepĂłw w umyÂśle , ba moÂże niektĂłrzy faktycznie majÂą?
Umys³ ludzki to jak najbardziej naturalna "czêœÌ" Cz³owieka , ale jest on zestrojony z sieci¹ energio informacyjn¹ ( globalny komputer inaczej) , która b³yskawicznie czyta dane i przetwarza je tworz¹c programowe zdarzenia na tej podstawie.
SieÌ energio informacyjna to nie to samo co pole morfogenetyczne , dzia³a na innej zasadzie , istnieje tylko dziêki pod³¹czonym do niej umys³om.
Jest mo¿liwe od³¹czenie dziêki ¿yciu uczuciami o wy¿szej wibracji ni¿ emocje , wówczas ono ju¿ nie potrafi sczytywaÌ informacji a co za tym idzie przetwarzaÌ ich na zdarzenia.
CaÂły sekret. Dlatego w przekazach wielu jest mowa o uwolnieniu siĂŞ z tej matni poprzez uczucie miÂłoÂści , weszliÂśmy w epokĂŞ serca , zatem tylko dziĂŞki potencjaÂłowi jego uczuĂŚ mamy szansĂŞ wyjÂścia z tej matni.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #83 : Marzec 05, 2012, 16:03:41 »

@Kiaro
Umys³ ludzki to jak najbardziej naturalna "czêœÌ" Cz³owieka , ale jest on zestrojony z sieci¹ energio informacyjn¹ ( globalny komputer inaczej) , która b³yskawicznie czyta dane i przetwarza je tworz¹c programowe zdarzenia na tej podstawie.
RĂłwnieÂż jestem skÂłonny siĂŞ przychyliĂŚ ku temu poglÂądowi, ale nie na sÂłowo, tylko poprzez weryfikacjĂŞ. Nawet, jeÂśli umysÂł byÂł poczÂątkowo obcÂą instalacjÂą, to z czasem staÂł siĂŞ czĂŞÂściÂą nas samych. Teraz to nierozerwalna symbioza, chociaÂż mogĂŞ siĂŞ myliĂŚ.
 Mimo tej symbiozy  moÂżliwe jest wgrywanie do umysÂłu pewnych programĂłw. Jednym z nich jest samoreplikujÂące siĂŞ, inteligentne EGO. Innymi sÂą gotowe wzorce zewnĂŞtrzne. 

w przekazach wielu jest mowa o uwolnieniu siĂŞ z tej matni poprzez uczucie miÂłoÂści , weszliÂśmy w epokĂŞ serca , zatem tylko dziĂŞki potencjaÂłowi jego uczuĂŚ mamy szansĂŞ wyjÂścia z tej matni.
Tak siĂŞ zastanawiam, czy aby na pewno ...
Nie dlatego, ¿e uczucie mi³oœci to coœ z³ego czy oszukaùczego, ale dlatego, ¿eby nie straciÌ kontaktu z otoczeniem realnym. Rola mi³oœci nie polega, wg mnie, na uwolnieniu siê z matni. Bardziej na innym do niej podejœciu. Chodzi mi o naturalne po³¹czenie z "bosk¹ matryc¹" naszej Planety do której "nale¿¹" nasze cia³a. Natura dzieli siê z nami swoimi "tajemnicami", pokazuje po³¹czenia, uczy. Sama jest niezniszczaln¹,ci¹gle ewoluuj¹c¹ inteligencj¹ po³¹czonych w ekosystem form. Energia przep³ywa przez ni¹, daje siê opisaÌ jêzykiem matematyczno-fizycznym, ale te¿ i poetyckim czy malarskim. Budzi uczucia piêkna, zachwytu ,ale i grozy.

S¹dzê, ¿e kochaÌ to znaczy rozumieÌ istotê natury rzeczywistoœci obecn¹ w jej ró¿norodnoœci form i sposobie po³¹czeù -komunikacji miêdzy nimi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #84 : Marzec 05, 2012, 16:07:42 »

Kiedyœ do tego dojdziesz sam, pamiêtaj i¿ tylko mi³oœÌ tworzy , nic wiêcej tego nie czyni. Jak tworzy? Zale¿ne jest od poziomu wibracji mi³oœci czyli od kodu u¿ywanego w danej przestrzeni energetycznej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #85 : Marzec 09, 2012, 01:56:50 »

Oficjalna zmowa i akceptacja aktem prawnym molestowania dzieci przez ksiĂŞÂży od 1962 roku , czyli kaÂżdy papieÂż wiedziaÂł o tym fakcie i akceptowaÂł jego istnienie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Seks zbrodnie i Watykan PL (1/4)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=73WzpdwKhhk

Seks zbrodnie i Watykan PL (2/4)

http://www.youtube.com/watch?v=p60n6riLGws&feature=related

Seks zbrodnie i Watykan PL (3/4)

http://www.youtube.com/watch?v=x368tUTXV0Y&feature=related

Seks zbrodnie i Watykan PL (4/4)

http://www.youtube.com/watch?v=SVYfEIo84CQ&feature=related

« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2012, 02:03:01 wysłane przez Kiara » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #86 : Kwiecień 03, 2012, 10:17:42 »

Niesamowite, znowu Watykan jest uwiklany w paskudne historie. Rafaela

Tajemnicze porwanie w Watykanie - jest szansa na rozwiÂązanie zagadki?
PAP | dodane (06:50)

RozwiÂązanie najwiĂŞkszej kryminalnej zagadki ostatnich dekad we WÂłoszech, czyli porwania 15-letniej cĂłrki pracownika Watykanu Emanueli Orlandi w 1983 r., znajduje siĂŞ za SpiÂżowÂą BramÂą - ogÂłosili Âśledczy. Ich zdaniem w Watykanie sÂą ludzie znajÂący kulisy sprawy.

Od blisko 30 lat badane sÂą rozmaite wÂątki tego niewyjaÂśnionego znikniĂŞcia mÂłodej WÂłoszki w biaÂły dzieĂą na ulicy w Rzymie.
W ostatnich latach jako najmocniejszÂą wskazuje siĂŞ hipotezĂŞ, Âże dziewczynĂŞ uprowadziÂł cieszÂący siĂŞ ponurÂą sÂławÂą, potĂŞÂżny rzymski gang Banda della Magliana, prawdopodobnie - jak siĂŞ przypuszcza - by zastraszyĂŚ kogoÂś w Watykanie czy teÂż w ramach okrutnych porachunkĂłw.

Prokuratura ponownie zajmuje siê t¹ spraw¹ od 2009 roku. Stwierdzaj¹c, ¿e tajemnice zwi¹zane z porwaniem znaj¹ osobistoœci watykaùskie, potwierdzi³a to, co publicznie mówi od lat rodzina Emanueli Orlandi. Jej brat Pietro g³osi, ¿e s¹ osoby w Watykanie, które wiedz¹, co sta³o siê jego siostr¹. Dlatego najbli¿si nigdy nieodnalezionej dziewczyny pisali wielokrotnie petycje do Watykanu i samego Benedykta XVI prosz¹c o dog³êbne zbadanie tej sprawy i ujawnienie prawdy. Niedawno brat Emanueli urz¹dzi³ pod tymi w³aœnie has³ami pikietê na placu œw. Piotra podczas papieskiej modlitwy Anio³ Paùski.

Ani Watykan, ani papieÂż nie zareagowali nigdy na apele Pietro Orlandiego. Stolica Apostolska nie skomentowaÂła teÂż obecnego stanowiska rzymskiej prokuratury.

- OczekujĂŞ odpowiedzi z Watykanu, to milczenie staje siĂŞ kÂłopotliwe - oÂświadczyÂł brat porwanej.

Innym gor¹co dyskutowanym we W³oszech w¹tkiem sprawy jest szukanie odpowiedzi na pytanie, jak mog³o dojœÌ do tego, ¿e zabity w 1990 roku w porachunkach boss Bandy Magliana Enrico De Pedis, zamieszany wed³ug œledczych w uprowadzenie Orlandi, zosta³ pochowany z honorami w rzymskiej bazylice œwiêtego Apolinarego.

UsuniĂŞcia jego grobowca domagajÂą siĂŞ liczne Âśrodowiska we WÂłoszech. Ostatnio wÂłoskie Ministerstwo Spraw WewnĂŞtrznych ustaliÂło, Âże zgodĂŞ na przeniesienie szczÂątkĂłw De Pedisa jako "dobrodzieja KoÂścioÂła" z cmentarza w Wiecznym MieÂście do bazyliki wydaÂł wikariat Rzymu oraz wÂładze miejskie.

(kab)  http://wiadomosci.wp.pl/wid,14382815,wiadomosc.html?ticaid=1e34b

..................................................

USA oskarÂża Watykan: "JesteÂście pralniÂą brudnych pieniĂŞdzy"!

Raport sygnowany przez amerykaùski Departament Stanu wskazuje listê 68 paùstw, które mog¹ byÌ potencjaln¹ "pralni¹ brudnych pieniêdzy". Tê niechlubn¹ listê Amerykanie sporz¹dzaj¹ co roku, a do jej tradycyjnych bywalców nale¿¹ m.in. Korea Pó³nocna, Jemen i Algieria. Do aktualnego raportu trafi³a m. in. Stolica Apostolska. Co - zdaniem amerykaùskich polityków - zadecydowa³o o umieszczeniu Watykanu na tej liœcie?

Przede wszystkim - "olbrzymie sumy pieniêdzy, wp³ywaj¹ce w postaci darowizn" i nie do koùca przejrzyste sposoby ich ksiêgowania. Cytowany przez portal france24 anonimowy przedstawiciel Departamentu Stanu wyjawi³, ¿e: - Stolica Apostolska nara¿ona jest na dzia³anie zorganizowanych grup przestêpczych, poniewa¿ z ca³ego œwiata sp³ywaj¹ do niej ogromne sumy pieniêdzy. Amerykaùski urzêdnik doda³ te¿, ¿e Watykan wprowadzi³ w tym roku mechanizmy, które maj¹ na celu zwiêkszenie fiskalnej przejrzystoœci - trzeba bêdzie jednak poczekaÌ co najmniej rok, aby sprawdziÌ ich skutecznoœÌ.

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,USA-oskarza-Watykan-Jestescie-pralnia-brudnych-pieniedzy,wid,14320261,wiadomosc.html
Kiara
Gość
« Odpowiedz #87 : Kwiecień 15, 2012, 19:59:55 »

katolickie morderstwa IndiaĂąskich dzieci w Kanadzie.

W cieniu San Pietro

Agnieszka Zakrzewicz, z Rzymu

poniedziaÂłek, 16 stycznia 2012
69. Holocaust kanadyjski - ukryta historia
Ju¿ od wielu lat Kevin Annett, by³y pastor protestancki ze Zjednoczonego Koœcio³a Kanady, opowiada œwiatu o nadu¿yciach i zbrodniach pope³nionych na rdzennych mieszkaùcach Nowej Francji w tak zwanych chrzeœcijaùskich "szko³ach rezydencjyjnych" (domy-szko³y) - najpierw w swojej ksi¹¿ce "Hidden from History: The Canadian Holocaust", a nastêpnie poprzez film dokumentalny w re¿yserii Louie Lawlessa pt.: "Unrepentant" (Skrucha).

Annett próbuje wstrz¹sn¹Ì miêdzynarodow¹ opini¹ publiczn¹ informuj¹c j¹ o systematycznej przemocy fizycznej, przemocy seksualnej, elektroszokach, eksperymentach medycznych, masowej sterylizacji i morderstwach pope³nionych na kanadyjskich tubylcach w drugiej po³owie XX wieku. Œwiat jednak nadal jest g³uchy i œlepy...

Historia ta przypomina zakony sióstr Magdalenek - instytuty katolickie w Irlandii, w których zamykano "grzesznice" i przez które przesz³o oko³o 30 tysiêcy dziewcz¹t, a ostatni z nich zlikwidowano w 1996 roku. O Magdalenkach œwiat dowiedzia³ siê dopiero z filmu Petera Mullana w 2002 roku, a Watykan pow¹tpiewa³ w prawdziwoœÌ opowiedzianej w nim historii katolickiej przemocy. W przypadku kanadyjskich Indian ze szkó³ rezydencyjnych problem jest powa¿niejszy, gdy¿ chodzi o ludobójstwo pope³nione na 50 tysi¹cach dzieci. Milczenie jest wynikiem konsternacji?

"Moja kampania rozpoczê³a siê w 1996 roku, ale dopiero od 2008, Koœció³ i rz¹d kanadyjski zaczê³y reagowaÌ na przedstawione dowody zgonów, które mia³y miejsce w domach-szko³ach. Koœció³ nadal odmawia oddania szcz¹tków dzieci, za których œmierÌ jest odpowiedzialny oraz ujawnienia osób, które siê do tego przyczyni³y. Koœció³ ukrywa siê za swoimi adwokatami i jako alibi ma "przeprosiny" kanadyjskiego rz¹du dokonane w imieniu wszystkich. Nikt jeszcze nie by³ œcigany lub aresztowany za œmierÌ tych dzieci, choÌ udokumentowa³em, ¿e umar³o ponad 50.000 ma³ych Indian." - mówi³ Kevin Annett w wywiadzie udzielonym w 2010 r. dla w³oskiego dziennika "Il Manifesto", podczas wizyty w Rzymie z okazji prezentacji filmu "Unrepentant" we w³oskiej Izbie Deputowanych.

Ucywilizowanie dzikusĂłw

Pierwsze szko³y chrzeœcijaùskie powsta³y w Nowej Francji ju¿ w 1629 r., z inicjatywy zakonu franciszkanów. W XIX wieku ustawy (Gradual Civilization Act - 1857 r., British North American Act - 1867 r., The Indian Act - 1876 r.) og³oszone przez rz¹d federalny doprowadzi³y do uznania tubylców za rasê ni¿sz¹ i zamkniêcia ich w rezerwatach. Indiaùskie dzieci by³y zmuszone do opuszczenia swoich rodzin i zosta³y wdro¿one si³¹ do chrzeœcijaùskich szkó³ z internatami. Celem szkó³ rezydencyjnych by³o "cywilizowaÌ" tubylców i przekszta³ciÌ ich w "ciemnoskórych Europejczyków". Koœció³ katolicki oraz Zjednoczony Koœció³ Kanady (zrzeszaj¹cy protestantów, anglikanów i prezbiterian) zaj¹³ siê indoktrynacj¹ na zlecenie rz¹du federalnego w celu "zasymilowania" dzieci indiaùskich w kanadyjskim spo³eczeùstwie poprzez eliminacjê kontaktu z rodzin¹, zakaz mówienia w ich w³asnym jêzyku, przyswojenie obcej duchowoœci i kultury, u¿ywaj¹c w tym celu przemocy fizycznej i psychicznej, nadu¿yÌ seksualnych a nawet posuwaj¹c siê do zbrodni. Rz¹d p³aci³ ponad 100 dolarów na rok na ka¿dego indiaùskiego ucznia - dla Koœcio³a by³ to wiêc przede wszystkim dobry biznes.

W Kanadzie, w drugiej po³owie XX wieku istnia³o ponad 130 szkó³ rezydencyjnych i niestety w wiêkszoœci by³y to szko³y katolickie. Na przestrzeni ponad 100 lat przesz³o przez nie ok 150 tys. dzieci indiaùskich. Ostatnie 7 szkó³ dzia³a³o jeszcze w 1993 r., pomimo, ¿e rz¹d federalny ju¿ dawno zorientowa³ siê, ¿e ta metoda asymilacji nie przynios³a po¿¹danych rezultatów.

W 1946 roku, dzieci indiaĂąskie ze szkó³ rezydencjalnych - nie dobrowolnie, ale za zgodÂą wÂładz koÂścielnych i rzÂądowych - zaczĂŞÂły byĂŚ wykorzystywane do eksperymentĂłw medycznych prowadzonych przez CIA, w ramach tajnej operacji znanej pod kryptonimem “Paperclip” (Spinacz). Po zakoĂączeniu II wojny Âświatowej, amerykaĂąskie sÂłuÂżby specjalne przerzuciÂły do USA naukowcĂłw nazistowskich, z ktĂłrych wiĂŞkszoœÌ powinna byĂŚ skazana za zbrodnie przeciwko ludzkoÂści, by kontynuowali nadal badania nad rozwojem broni biologicznej i chemicznej. Eksperymenty na dzieciach ze szkó³ rezydencyjnych trwaÂły do 1970 roku.

Zabójstwa dzieci w chrzeœcijaùskich domach-szko³ach zosta³y udokumentowane i udowodnione w wiêkszoœci na podstawie zeznaù œwiadków naocznych, którzy opowiadali, ¿e ich koledzy byli bici i kopani na œmierÌ, wyrzucani przez okno, spychani ze schodów, znikali w niewyjaœnionych okolicznoœciach, odbierali sobie ¿ycie lub topili siê czy zamarzali na œmierÌ podczas ucieczki. Du¿y odsetek dzieci umiera³ na gruŸlicê, z powodu braku odpowiedniej opieki medycznej, niedo¿ywienia, wycieùczaj¹cej pracy. WiêkszoœÌ Indian, którzy ukoùczyli szko³y rezydencyjne wpad³a w alkoholizm, trafi³a do wiêzienia, pope³ni³a samobójstwo lub zmar³a w m³odym wieku w sposób nag³y lub tragiczny. Z tego powodu dochodzenia w sprawie zabójstw dokonanych w domach-szko³ach na ich kolegach, nie mog³y byÌ kontynuowane. Szacuje siê, ¿e œmiertelnoœÌ w szko³ach z internatami prowadzonych przez Koœció³ wynosi³a 24%. Je¿eli doliczy siê do tego liczbê osób, która zmar³a po ich opuszczeniu - œmiertelnoœÌ wzrasta do 42%.

Znikanie dzieci by³o na porz¹dku dziennym, nikt z uczniów nie dopytywa³ siê co siê sta³o z kolegami, w obawie by nie podzieliÌ ich losu. Tak¿e rodzice zamkniêci w rezerwatach, bez mo¿liwoœci opuszczania ich, dopiero po latach dowiadywali siê o tym, ¿e ich dzieci przepad³y bez œladu. Do tego nale¿y dodaÌ jeszcze fa³szowanie dokumentów i statystyk przez zarz¹dców szkó³ maj¹ce na celu unikniêcie odpowiedzialnoœci i nie trudno zrozumieÌ dlaczego z tak¹ ³atwoœci¹ udawa³o siê przemilczeÌ zbrodnie przez lata, a wielu do tej pory ma w¹tpliwoœci czy by³o to ludobójstwo?

Lista nadu¿yÌ stwierdzonych przez Dr. Rolanda Chrisjhon, na dzieciach zamkniêtych w ca³odobowych szko³ach z internatami jest doœÌ wszechstronna: przemoc fizyczna; napaœci na tle seksualnym, w tym: przymuszanie do wspó³¿ycia seksualnego z mê¿czyznami lub kobietami pe³ni¹cymi rolê zwierzchników i opiekunów dzieci oraz m³odych dziewcz¹t; kontakty oralno-genitalne lub wymuszanie masturbacji na podopiecznych; przymusowe rewizje maj¹ce na celu dotykanie organów p³ciowych dzieci; wywo³ywanie poronieù lub przymuszanie do aborcji m³odych dziewcz¹t, które zasz³y w ci¹¿ê w wyniku stosunków seksualnych ze swoimi wychowawcami w sutannach; sterylizacje dorastaj¹cych dziewcz¹t indiaùskich; wbijanie dzieciom, które miêdzy sob¹ mówi³y w dialektach indiaùskich igie³ w jêzyk i pozostawianie ich przez d³ugi czas, aby rani³y jamê ustn¹; wbijanie igie³ i nak³uwanie ostrymi narzêdziami innych narz¹dów dzieci; oparzenia dzieci gor¹c¹ wod¹ lub rozgrzanymi przedmiotami; wi¹zanie i przywi¹zywanie do ³ó¿ek; stosowanie elektroszoku; bicie dzieci do utraty œwiadomoœci, powoduj¹ce powa¿ne obra¿enia - w tym z³amane rêce, nogi, ¿ebra, z³amania koœci czaszki, pêkanie b³ony bêbenkowej; zmuszanie chorych dzieci do jedzenia w³asnych wymiocin; stosowanie kary nara¿ania dzieci na negatywne skutki dzia³ania elementów przyrodniczych (œnieg, deszcz i ciemnoœci), czasami przed³u¿one do stanu wywo³ywania zagro¿enia ¿ycia (zamra¿anie lub np. zapalenie p³uc); nie zapewnianie opieki zdrowotnej osobom cierpi¹cym z powodu przemocy fizycznej; golenie g³ów dzieci (jako kara za niepos³uszeùstwo).

AÂż nie chce siĂŞ wierzyĂŚ, Âże robili to duchowni i siostry zakonne...

PĂŞkÂła tama milczenia

Dopiero w 1990 r., Zgromadzenie Pierwszych Narodów (Assembly of First Nations), po raz pierwszy dyskutowa³o publicznie o nadu¿yciach i zbrodniach na dzieciach indiaùskich pope³nionych przez koœció³ i rz¹d. W 1994, œwiadkowie naoczni zabójstw dokonanych w szkole rezydencyjnej Alberni opowiedzieli publicznie o morderstwach i torturach z ambony wielebnego Kevina Annetta w koœciele w Port Alberni. Duchowny zosta³ natychmiast odwo³any z urzêdu pastora i wydalony ze Zjednoczonego Koœcio³a Kanady. Dwa lata póŸniej do s¹du kanadyjskiego wp³ynê³y pierwsze pozwy Indian skierowane przeciwko Koœcio³owi i rz¹dowi federalnemu. W odpowiedzi - zwierzchnicy Annetta wydali mu nakaz milczenia. Kevin Annett wraz z dzia³aczami indiaùskimi przedstawi³ publicznie wiêcej dowodów zabójstw, sterylizacji i innych zbrodni pope³nionych w ca³odobowej szkole Alberni w jego by³ej parafii, a liczba pozwów s¹dowych ze strony ofiar wzros³a do 5 tys.

14 czerwca 1998, IHRAAM (Miêdzynarodowe Stowarzyszenie na rzecz Praw Cz³owieka Mniejszoœci Amerykaùskiej), zrzeszone w Organizacji Narodów Zjednoczonych, powo³a³o pierwszy niezale¿ny trybuna³ maj¹cy na celu zbadanie "holocaustu kanadyjskiego". Dziesi¹tki rdzennych mieszkaùców przedstawi³o dowody pope³nionych zbrodni przeciwko ludzkoœci. Trybuna³ stwierdzi³, ¿e rz¹d Kanady i Koœció³ katolicki oraz Zjednoczony Koœció³ Kanady s¹ winni wspó³udzia³u w ludobójstwie, i zaleci³, by ONZ otworzy³a dochodzenie w sprawie zbrodni wojennych. W 1998 ONZ odrzuci³a jednak wniosek IHRAAM co wywo³a³o kampaniê oszczerstw przeciwko pastorowi.

W zwi¹zku ze wzrostem sk³adanych pozwów o odszkodowania za przestêpstwa i nadu¿ycia pope³nione w szko³ach rezydencyjnych, które przekroczy³y 10 tys., Koœció³ wynaj¹³ adwokatów, a rz¹d kanadyjski zdecydowa³ siê przej¹Ì na siebie koszty procesów i wyp³atê odszkodowaù, choÌ IHRAAM wyraŸnie wskaza³, ¿e wiêksza odpowiedzialnoœÌ za zbrodnie le¿y po stronie instytucji religijnych. W kwietniu 2000 r., Federalne Ministerstwo Zdrowia przyzna³o siê, ¿e wykorzystywano dzieci indiaùskie z czterech szkó³ rezydencyjnych, w tym tak¿e z Port Alberni, do eksperymentów medycznych w 1940-1950. Nie podawano im celowo ¿adnych witamin i nie stosowano leczenia stomatologicznego w celu zbadania efektów ubocznych.

W sierpniu 2000 r., powo³ano wreszcie Komisjê Prawdy w sprawie ludobójstwa w Kanadzie, z Kevinem Annettem jako sekretarzem. Jej zadaniem jest kontynuowanie pracy Trybuna³u IHRAAM i doprowadzenie do postawienia zarzutu ludobójstwa Koœcio³owi, RCMP (kanadyjska policja konna) i rz¹dowi Kanady. W lutym 2001 roku, ukaza³a siê ksi¹¿ka Annetta "Hidden from History: The Canadian Holocaust", której publikacji rz¹d chcia³ zapobiec i która w rzeczywistoœci po raz pierwszy poruszy³a œwiatow¹ opiniê publiczn¹.

Przyznajemy siĂŞ, ale to byÂła przecieÂż maÂła zbrodnia...

ZarĂłwno rzÂąd kanadyjski, jak i gÂłowa KoÂścioÂła katolickiego przyznaÂły, Âże popeÂłniono zbrodnie w domach-szkoÂłach. 11 czerwca 2008 r. premier Stephen Harper oficjalnie przeprosiÂł za ludobĂłjstwo i naduÂżycia w stosunku do rdzennych mieszkaĂącĂłw Kanady. „Traktowanie dzieci w szkoÂłach rzÂądowych to smutny rozdziaÂł naszej historii” – powiedziaÂł w przemĂłwieniu w Izbie Gmin, przed grupÂą dawnych uczniĂłw szkó³ rezydencyjnych oraz przywĂłdcÂą rdzennej ludnoÂści Kanady - Philipem Fontaine. „DziÂś widzimy, Âże polityka asymilacji byÂła zÂła, wyrzÂądziÂła wiele krzywd i nie ma na niÂą miejsca w naszym kraju” – dodaÂł premier z Partii Konserwatywnej, niechĂŞtny poczÂątkowo takiej publicznej ekspiacji.

Ze swej strony papie¿ Ratzinger, podczas audiencji z Philem Fontaine, kanadyjskim prawnikiem i politykiem, przywódc¹ rdzennych Kanadyjczyków, Wodzem Krajowym Zgromadzenia Pierwszych Narodów, wyrazi³ "g³êbokie ubolewanie z powodu niegodnego postêpowania niektórych cz³onków Koœcio³a", jakie spowodowa³y cierpienia "niektórych miejscowych dzieci wdro¿onych do kanadyjskiego systemu szkó³ rezydencyjnych". Te przeprosiny brzmia³y jednak jak próba umniejszenia problemu i zamkniêcia ca³ej sprawy.

Jak napisaÂł Marco Cinque w swoim artykule "Holocaust kanadyjski" zamieszczonym w "Il Manifesto" w 2010 r., - jeÂśli popeÂłniono zbrodnie i przyznano siĂŞ do nej oraz za niÂą przeproszono, zakÂłada siĂŞ, Âże muszÂą byĂŚ rĂłwnieÂż przestĂŞpcy, ktĂłrzy jÂą popeÂłnili i jest wiĂŞc dziwne, Âże nie sÂą oni Âścigani zgodnie z prawem.

"Co najmniej 50 tysiĂŞcy dzieci zmarÂło w katolickich szkoÂłach rezydencyjnych, nie liczÂąc wszystkich tych, ktĂłrym pozostanÂą blizny na zawsze, fizycznie i psychicznie, po torturach i przemocy. Ale obecna sytuacja w kanadyjskim rezerwacje Indian jest nadal tragiczna, a tubylcy sÂą nadal ofiarami ubĂłstwa, przemocy, rasizmu, dyskryminacji i tajemniczych zaginiĂŞĂŚ. W ciÂągu ostatnich 20 lat, okoÂło 500 kobiet indiaĂąskich rozpÂłynĂŞÂło siĂŞ w powietrzu w Kanadzie. Annett zadenuncjowaÂł znikniĂŞcie wielu osĂłb z centrum indiaĂąskiego w Vancouver Eastside i zaangaÂżowanie w to agentĂłw Kanadyjskiej KrĂłlewskiej Policji Konnej (RCMP), KoÂścioÂła i samego rzÂądu. Tajemnicze znikniĂŞcia, udokumentowane i potwierdzone przez naocznych ÂświadkĂłw, majÂą zwiÂązek z sieciÂą pedofilĂłw oraz produkcjÂą filmĂłw porno i pedo-pornografii. Annet kilka razy, za poÂśrednictwem swojego programu radiowego "Hidden from History", transmitowanego przez Co-op Vancouver Radio ujawniÂł miejsce masowego pochĂłwku, majÂącego na celu ukrycie szczÂątkĂłw zamordowanych kobiet w okolicach Vancouver. Badania szczÂątkĂłw i ekshumowanych koÂści, znalezionych w rezerwacie Indian Musqueam, w pobliÂżu University of British Columbia w 2004 roku, ujawniÂły, Âże ​​w rzeczywistoÂści nale¿¹ one do mÂłodych kobiet, i byÂły wymieszane z koœÌmi wieprzowymi dla zatarcia ÂśladĂłw." - napisaÂł Marco Cinque w swoim artykule.

11 paŸdziernika 2009, Annett uda³ siê do Rzymu, aby przekazaÌ hierarchii koœcielnej ¿¹dania krewnych ofiar. Do tej pory nie by³o odpowiedzi ze strony Stolicy Apostolskiej. W dokumencie przekazanym do Watykanu, dwunastu starszych Zgromadzenia Pierwszych Narodów, reprezentuj¹cych narody Cree, Haida, Metis, Anishinabe i Squamish, wysunê³o kilka ¿¹daù w stosunku do papie¿a Ratzingera i innych najwy¿szych dostojników Koœcio³a Katolickiego - miêdzy innymi to, aby stawili siê przed Miêdzynarodowym Trybuna³em Karnym w sprawie ludobójstwa w Kanadzie.

"Myœlê, ¿e Joseph Ratzinger musi stan¹Ì przed Miêdzynarodowym Trybuna³em Karnym w Hadze i odpowiedzieÌ za ludobójstwo w Kanadzie. Papie¿ jest bezpoœrednio zaanga¿owany w ukrywanie tych przestêpstw na dzieciach, bo napisa³ list do biskupa Ameryki Pó³nocnej nakazuj¹c tuszowanie skandali dotycz¹cych molestowania seksualnego przez ksiê¿y w jego diecezjach. Niestety œwiat wci¹¿ niewiele wie na temat zabójstw, tortur i sterylizacji, pope³nianych przez dziesiêciolecia w katolickich szko³ach rezydencyjnych na Indianach w Kanadzie." - mówi³ Kevin Annett w wywiadzie dla "Il Manifesto".

Annett wystÂąpiÂł z oficjalnym wnioskiem, by 15 kwietnia byÂł obchodzony jako dzieĂą pamiĂŞci o holokauÂście tubylcĂłw kanadyjskich.

Agnieszka Zakrzewicz, z Rzymu

W cieniu San Pietro o 22:13

http://wcieniusanpietro.blogspot.fr/2012/01/69-holocaust-kanadyjski-ukryta-historia.html?m=1
east
Gość
« Odpowiedz #88 : Kwiecień 16, 2012, 14:58:25 »

11 paŸdziernika 2009, Annett uda³ siê do Rzymu, aby przekazaÌ hierarchii koœcielnej ¿¹dania krewnych ofiar. Do tej pory nie by³o odpowiedzi ze strony Stolicy Apostolskiej. W dokumencie przekazanym do Watykanu, dwunastu starszych Zgromadzenia Pierwszych Narodów, reprezentuj¹cych narody Cree, Haida, Metis, Anishinabe i Squamish, wysunê³o kilka ¿¹daù w stosunku do papie¿a Ratzingera i innych najwy¿szych dostojników Koœcio³a Katolickiego - miêdzy innymi to, aby stawili siê przed Miêdzynarodowym Trybuna³em Karnym w sprawie ludobójstwa w Kanadzie.

"Myœlê, ¿e Joseph Ratzinger musi stan¹Ì przed Miêdzynarodowym Trybuna³em Karnym w Hadze i odpowiedzieÌ za ludobójstwo w Kanadzie. Papie¿ jest bezpoœrednio zaanga¿owany w ukrywanie tych przestêpstw na dzieciach, bo napisa³ list do biskupa Ameryki Pó³nocnej nakazuj¹c tuszowanie skandali dotycz¹cych molestowania seksualnego przez ksiê¿y w jego diecezjach. Niestety œwiat wci¹¿ niewiele wie na temat zabójstw, tortur i sterylizacji, pope³nianych przez dziesiêciolecia w katolickich szko³ach rezydencyjnych na Indianach w Kanadzie." - mówi³ Kevin Annett w wywiadzie dla "Il Manifesto".

Na szczêœcie widaÌ ju¿ wampirz¹ mentalnoœÌ.
WyglÂąda to na celowÂą i planowÂą eksterminacjĂŞ Dzieci Ziemi.
CaÂły tzw "zachĂłd" jest pod mentalnym panowaniem ,a niepokornych siĂŞ wytĂŞpiÂło w Âśredniowieczu. CzarnoskĂłrych wykorzystywano do niewolniczej pracy z ktĂłrej dziÂś Korony (pewnych krajĂłw) czerpiÂą profity. Indian nigdy nie potrafiono zmusiĂŚ do niewolnictwa wiĂŞc naleÂżaÂło wytĂŞpiĂŚ, podobnie AborygenĂłw, ktĂłrzy do 1960 roku bodajÂże byli uznawani za element fauny australijskiej ( to nie Âżart) wiĂŞc biali ich jawnie i bezkarnie zabijali tak, jak kangury.

Wiele wskazuje na to, ¿e takie krwio¿ercze zachowanie bia³ych (a¿ przez gard³o nie mo¿e przejœÌ s³owo "ludzi") jest wynikiem obcego implantu - wszczepu od hodowców humaneros .
Nic nie wskazuje na to, ¿e sytuacja w Watykanie uleg³a poprawie. Po prostu bardziej siê maskuj¹. Im wiêcej s³ów o mi³oœci p³ynie z ambony tym bardziej krwi¹ sp³ywaj¹ Dzieci Ziemi.
Za duÂżo, za duÂżo krwi niewinnych. Bliski koniec ich juÂż.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #89 : Kwiecień 16, 2012, 15:13:55 »

Taka sama historia wydarzyÂła siĂŞ rĂłwnieÂż w Australii , byÂła bardzo gÂłoÂśna kilka lat temu, ale w europie nie byÂła rozpowszechniona. Podobna historia przymusowej adopcji dotknĂŞÂła dzieci CyganĂłw. Jak dla mnie sÂą to planowe akty eksterminacji prawowitych mieszkaĂącĂłw ziemi.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #90 : Kwiecień 19, 2012, 21:23:41 »

Chyba nic juÂż w sprawie tej instytucji nie moÂże nas zaskoczyĂŚ ni zbulwersowaĂŚ!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

nowa afera: KrK i handel dzieĂŚmi.

DziaÂły Forum » KoÂśció³ i antyklerykalizm
Napisano   Autor   TytuÂł
17-10-2011 21:37   mayolina (417 punktĂłw)   nowa afera: KrK i handel dzieĂŚmi.
Ocena 15 na 15
W Hiszpanii za czasĂłw Franco rozpoczĂŞto preceder zabierania noworodkĂłw politycznie nieprawomyÂślnym rodzicom. Rodzinom mĂłwiono, Âże noworodek zmarÂł, a odpowiednia sieĂŚ ’adopcyjna’ oddawaÂła dzieci w rĂŞce ’prawomyÂślnych’. Trudno powiedzieĂŚ, czy sieĂŚ zakÂładaÂł KrK czy teÂż byÂł ’tylko’ z jednym uczestnikĂłw procederu. Faktem jest, Âże KrK braÂł za adopcjĂŞ ’opÂłaty manipulacyjne’. Po Âśmierci Franco (czyli od 1975 roku) koÂśció³ nadal prowadziÂł proceder (dopiero w 1987 roku adopcje zostaÂły przejĂŞte przez uprawnione organa rzÂądowe), oddajÂąc dzieci urodzone przez samotne, niezamĂŞÂżne kobiety rodzicom czystym moralnie. OczywiÂście za pieniÂądze. I to duÂże pieniÂądze. Jeden z dobrych katolikĂłw, ktĂłry kupiÂł sobie syna, przyznaÂł, Âże dziecko kupili za 200 tys pesetĂłw, odpowiednik ceny dobrego mieszkania w tamtych czasach. W/g szacowaĂą BBC w ciÂągu 50 lat przehandlowano 300 tysiĂŞcy dzieci, czyli 6000 rocznie. PomijajÂąc juÂż rozmach ’przedsiĂŞwziĂŞcia’, przeraÂża teÂż stopieĂą zakÂłamania ’sÂług KoÂścioÂła’. Linkowany artykuÂł wspomina o kobiecie, ktĂłrÂą ksiÂądz nakÂłaniaÂł do symulowania ci¹¿y dajÂąc jej odpowiednio spreparowane pasy. FaÂłszowano teÂż akty urodzenia, wymazujÂąc nazwisko matki i wpisujÂąc nazwisko rodzicĂłw adopcyjnych. W prosektoriach przechowywano zamroÂżone ciaÂła noworodkĂłw na wypadek gdyby matka walczyÂła o obejrzenie zmarÂłego noworodka. Ekshumacja zwÂłok z grobĂłw ’zmarÂłych niemowlÂąt’ wykazaÂła, Âże grzebano dorosÂłych lub zwierzĂŞta.

I link do artykulu: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2049647/BBC-documentary-exposes-50-year-scandal-baby-trafficking-Catholic-church-Spain.html

http://www.racjonalista.pl/forum.php/s,457461

http://wyborcza.pl/1,86697,9015164,W_Hiszpanii_kwitl_handel_niemowletami.html

Katolicka pedofilia w Australii juÂż ma wyrok!

Dzisiaj we wszystkich mediach tematem dnia jest "20 lat dla ksiĂŞdza za "sadystycznÂą" pedofiliĂŞ:
DUCHOWNY SKAZANY W AUSTRALII
KsiÂądz miaÂł wykorzystywaĂŚ dzieci jeszcze zanim otrzymaÂł ÂświĂŞcenia
KarĂŞ 19 lat i 10 miesiĂŞcy wiĂŞzienia orzekÂł sÂąd w Australii dla katolickiego ksiĂŞdza Johna Sidneya Denhama za przestĂŞpstwa seksualne wobec 25 nieletnich chÂłopcĂłw, popeÂłnione w ciÂągu 18 lat.
67-letni duchowny, ktĂłry przyznaÂł siĂŞ do szeregu zarzutĂłw dotyczÂących wykorzystywania seksualnego uczniĂłw wieku 5-16 lat w szkoÂłach Nowej PoÂłudniowej Walii w latach 1968-86, bĂŞdzie musiaÂł odbyĂŚ co najmniej 13 lat i 10 miesiĂŞcy kary.
Sadystyczny duchowny
SĂŞdzia Helen Syme podkreÂśliÂła, Âże przestĂŞpstwa dotknĂŞÂły wiele dzieci. Zachowanie duchownego byÂło celowe, czĂŞsto zaplanowane, miaÂło charakter kryminalny i w wielu wypadkach sadystyczny.
KsiÂądz Denham w oÂświadczeniu w sÂądzie poprosiÂł o wybaczenie. Ofiary i ich rodziny przyjĂŞÂły wyrok z zadowoleniem, ale uznaÂły, Âże odpowiedzialna jest rĂłwnieÂż hierarchia KoÂścioÂła. Dymisja biskupa za przemoc wobec dzieci
Jeden z wielu
W Australii zapadÂło dotychczas ponad 100 wyrokĂłw w sprawie naduÂżyĂŚ seksualnych ze strony ksiĂŞÂży.
PapieÂż Benedykt XVI podczas pielgrzymki do tego kraju w 2008 roku spotkaÂł siĂŞ z grupÂą ofiar ksiĂŞÂży-pedofilĂłw i podkreÂśliÂł, Âże duchowni, ktĂłrzy dopuÂścili siĂŞ wykorzystywania seksualnego nieletnich, powinni zostaĂŚ postawieni przed wymiarem sprawiedliwoÂści."

A wiêc sprawiedliwoœci sta³o siê zadoœÌ. Czekam kiedy taka "akcja" bedzie w Polsce. S¹dzê, ¿e polscy duchowni katoliccy wcale nie s¹ w ciemiê bici i... zapewne s¹ "lepsi w te klocki" ni¿ nie jeden pedofil z tzw. zgni³ego Zachodu.

http://www.ruchofiarksiezy.org/phpBB2/viewtopic.php?t=5186&sid=b9379d54e5b0885de1c4496efb518725
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2012, 21:34:11 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #91 : Kwiecień 20, 2012, 11:09:05 »

ParĂŞ Âładnych lat temu tygodnij NIE (wiadomo, Âże antykatolicki ) pisaÂł o procederze handlu dzieĂŚmi adopcyjnymi przez KrK w Polsce (jak znajdĂŞ artykuÂły to wrzuce) .
Jako tygodnik satyryczny nie by³ nigdy brany powa¿nie, ale temat by³ powa¿ny. Oczywiœcie nikt tym siê nie zaj¹³, bo i po co. Dlatego KrK tak siê rozbisurmani³.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #92 : Kwiecień 20, 2012, 11:38:32 »

We Francji w tym temacie teÂż byÂła spora afera kilkanaÂście lat temu , zostaÂła rĂłwnieÂż wyciszona , no bo jak by byÂło moÂżna o tym gÂłoÂśno mĂłwiĂŚ Âże dzieci sprzedawane byÂły przez wÂładze katolickie. Czyli i w naszych czasach kwitÂł sobie na boku handel ludÂźmi.
Kiara UÂśmiech UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #93 : Czerwiec 08, 2012, 11:18:18 »

Zwolniony z posady 24 maja szef watykaĂąskiego banku, pan Tedeshi, jest podejrzanym w Âśledztwie o pranie pieniĂŞdzy.
W czasie rewizji w jego domu w ub. wtorek okaza³o siê, ¿e ma kilkaset stron dokumentacji ró¿nych operacji (oczywiœcie nie by³y jasne) wykonanych przez ró¿ne watykaùskie szychy i innych prominentów. Poniewa¿ ba³ siê o swoje ¿ycie zdeponowa³ te¿ kopie tych dokumentów u przyjació³ na wypadek jego przedwczesnej œmierci. Z prokuratorami wspó³pracuje.
Ot ciekawostka, w sercu "ÂświĂŞtego" przywĂłdztwa wielkiej religii.
OryginaÂł :
http://tinyurl.com/7ssrr9g

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #94 : Czerwiec 09, 2012, 15:55:18 »

coz to wszystko system watykan jest jego stalym elementem ale faktem jest ze cywilizacja zydowska-kabala przejela wiedze z egiptu i realizuje swiat wg ego, coz wszystko musi upasc UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #95 : Czerwiec 12, 2012, 08:50:41 »

Link do peÂłnego tekstu artykuÂłu dotyczÂącego byÂłego szefa banku watykaĂąskiego (dwa posty wyÂżej):
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11911630,_Gdyby_mi_sie_cos_stalo___Tajemnice_tajnej_teczki.html?lokale=warszawa

east
Gość
« Odpowiedz #96 : Czerwiec 12, 2012, 11:24:14 »

Watykan: Odnosi siĂŞ wraÂżenie, Âże papieÂż nie jest zdolny do peÂłnienia posÂługi - mĂłwi kolega Josepha Ratzingera
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11815103,Watykan__Odnosi_sie_wrazenie__ze_papiez_nie_jest_zdolny.html

To te¿ znamienne, ¿e Papie¿ zajmuje siê bardziej pisaniem ksi¹¿ek ,ni¿ sprawami Watykanu. Mo¿e sam ma ju¿ tej mafii doœÌ ? Ciekawe swoj¹ drog¹ jak ta instytucja na prawdê wygl¹da od tamtej , wewnêtrznej strony. ByÌ mo¿e ksi¹¿ka Papie¿a kiedyœ to uka¿e ....
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #97 : Grudzień 11, 2012, 12:34:44 »

... a to zupeÂłnie inna jeszcze odsÂłona:

http://www.youtube.com/watch?v=hqWX83h1peo
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #98 : Grudzień 11, 2012, 13:42:50 »

Ju¿ jedn¹ ksi¹¿kê chyba wyda³, w której wspomina o innej dacie narodzin Jezusa, oraz jego ¿onie. W ka¿dym razie by³y przynajmniej cytaty z tej pracy w powa¿nych miejscach, których nikt z Watykanu nie usi³owa³ prostowaÌ.

Edit: koliberku, mogĂŞ przypomnieĂŚ temat "o czym 97% katolikĂłw nie wie...", ktĂłry byÂł siĂŞ tu skasowaÂł dziwnie, ale u mnie jego zapisy istniejÂą.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2012, 13:46:58 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Kiara
Gość
« Odpowiedz #99 : Grudzień 11, 2012, 13:48:44 »

Ju¿ jedn¹ ksi¹¿kê chyba wyda³, w której wspomina o innej dacie narodzin Jezusa, oraz jego ¿onie. W ka¿dym razie by³y przynajmniej cytaty z tej pracy w powa¿nych miejscach, których nikt z Watykanu nie usi³owa³ prostowaÌ.

Edit: koliberku, mogĂŞ przypomnieĂŚ temat "o czym 97% katolikĂłw nie wie...", ktĂłry byÂł siĂŞ tu skasowaÂł dziwnie, ale u mnie jego zapisy istniejÂą.

Podaj proszĂŞ tytuÂł i autora sprĂłbuje poszukaĂŚ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: