Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 03:30:57

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: DRUGA TWARZ CHRZE¦CIJAÑSTWA....  (Przeczytany 96330 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Marzec 04, 2012, 12:15:29 »

Takie miejsce o którym marzyli jako swoim pañstwie od zawsze , za które bêd± chcieli po¶wiêcaæ swoje ¿ycie?
 Otoczenie ich nieprzyjaznymi pañstwami , gra ci±g³ymi konfliktami , podsycanie niezgody , prowokacje wszelakie, to tylko utrzymywanie "muru getta" w którym znale¼li siê na w³asn±  pro¶bê.
Czy trudna jest taka zagrywka?
Oczywi¶cie ,¿e zagrywka nie jest trudna je¶li ³atwo przewidzieæ mentalno¶æ wprogramowan± cz³owiekowi. Kto¶ ,kto ca³y swój ¶wiatopogl±d opiera na w³asno¶ci (pieni±dz, lichwa) i przywi±zaniu do swojej Tradycji staje siê ³atwo sterowalny. Masz racjê -marzyli o swoim pañstwie za który po¶wiêc± ¿ycie - dostali swoje pañstwo i gin± masowo. S± chyba szczê¶liwi, ¿e mog± po¶wiêcaæ ¿ycie za "swoje" ? Paradoksalnie - problemem staje siê ich w³asna Tradycja. Oczyw¶cie w zestawieniu ze sprzeczn± Tradycj± s±siadów. Taki uk³ad stanowi gwarancjê nie gasn±cego konfliktu ku rado¶ci demiurgów .
S±dzisz i¿ to oni prowadz± tak± politykê by trwa³y ci±g³e dzia³ania wojenne, by musieli utrzymywaæ takie ilo¶ci wojska? Nie , nie oni , ale s± do tego zmuszani zastraszaniem i wieloma akcjami zbrojnymi.
Oczywi¶cie, ze tak. S± tacy ³atwi do sterowania. Raz zaszczepiony program przez nich samych z pieczo³owito¶ci± podtrzymywany gwarantuje ¿e bêd± usprawiedliwiali zbrojenia, utrzymywanie wielkiej ilo¶ci wojska, naukê szuki zabijania, a nawet dzia³ania wyprzedzaj±ce , prowokacje, agresjê . Wszystko po to, aby przetrwaæ. Tylko, ¿e przy  takim podej¶ciu przetrwaæ nie sposób, bo to ci±g³e utrzymywanie niskich wibracji nie s³u¿y rozwojowi. Pozornie oparcie maj± w Tradycji, w swojej religii, Bogu. Ale to samo twierdz± ich "wrogowie" po drugiej stronie muru. Ale ¿adna strona nie przyzna, ¿e problem tkwi w ich w³asnym uzale¿nieniu od Tradycji, posiadania, przywi±zania do terytorium. Przewidywalni jak kopce mrówek.
Ten mechanizm zaczyna siê w tym , co piszesz, a mianowicie w za³o¿eniu, ¿e co¶ "staæ siê musi", bo Stwórca ma tak±, a tak± wolê :

Stanie siê , bo staæ siê musi, ka¿dy odzyska prawo do kawa³ka ziemi na której mieszka , ka¿dy bêdzie mia³ prawo wybudowaæ dom , i do ka¿dego pop³ynie woda.
Przeznaczeniu od tylu tysi±c leci blokowane wype³ni siê , bo taka jest wola Stwórcy.
i znowu z czasem ... czemu twój dom ma lepsze po³o¿nie ni¿ mój, ja nie jestem gorszy....... moja woda gorsza ni¿ twoja, zas³ugujê na wiêcej .... moja ziemia s³abiej rodzi, muszê i¶æ po twoj± .....
I wszystko dozwolone bo przecie¿ .. taka wola Stwórcy. I znów w imiê mi³o¶ci do Stwórcy pewne si³y ciemno¶ci wmanewruj± ludzi w bratobójcze wojny. Ci±gle ta sama , nie odrobiona lekcja.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Marzec 04, 2012, 14:37:34 »

A mo¿e zupe³nie nie,  wedle Twojej logiki, mo¿e zupe³nie inaczej namalowany jest ten obraz ¿ycia? A czy tylko ¯ydzi stworzyli banki i s± ich posiadaczami? pojedz do Israela i zobacz jak tam ¿yj± ludzie bêdziesz mia³ pe³niejszy obraz.
I jeszcze jedno to nie Arabowie s± rozrzuceni po ¶wiecie i to nie ich wymordowywano cyklicznie.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Marzec 04, 2012, 23:00:03 »

Ja siê nie przerzucam kto-kogo, kto lepszy, a kto gorszy , staram siê doszukaæ przyczyn dla których to siê dzieje. Mo¿e mi siê wydaje.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Marzec 04, 2012, 23:44:02 »

Tu nie chodzi o ¿adne lepszy gorszy, nie w tym jest istotno¶æ tych rozgrywek. Bowiem dzia³y siê one w ró¿nych miejscach na ziemi i zawsze chodzi³o o wyniszczenie tego rodu przez ci±g przeró¿nych wydarzeñ.
Poniewa¿ jestem osoba my¶l±c± i zadaj±c± pytania , zastanowi³o mnie dlaczego?
Zaczê³am bardzo intensywnie szukaæ , szukaæ bez ¿adnych uprzedzeñ , bez oczekiwañ , a kto szuka ten znajduje , kto pyta ten dostaje odpowiedz. O moich odkodowaniach bardzo g³êboko ukrytych prawd zwi±zanych z ¯ydami piszê. Staram siê nie oceniaæ chocia¿ sytuacje pokazuj± swoje warto¶ci niezale¿nie od moich dystansów do nich.
Zawsze pojawia³o siê we mnie to samo pytanie, dlaczego w dziejach historii chciano tyle razy unicestwiæ ten ród? Co oni jako ród nios± w swoim depozycie i¿ s± a¿ tak niebezpieczni ¿e " kto¶" d±¿y odwiecznie do wymazania ich istnienia na ziemi? O co w tym chodzi?
I tylko tyle.. za to pozna³am bardzo wiele i ceniê ¯ydów za m±dro¶æ do której dochodzili w tych niezmiernie trudnych dziejach swojego istnienia.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Marzec 05, 2012, 10:24:46 »

Pisz±c ,¿e " kto¶" chce zniszczyæ ¯ydów masz na my¶li jak±¶ konkretn± religiê /grupê energii ?
Bo wydaje mi siê, ¿e stosujesz bardzo szerokie kryteria dotycz±ce "ktosia".

To byli nazi¶ci, innym razem katolicy , teraz Arabowie.... przecie¿ oni nie mieli nic wspólnego ze sob±. Czêsto zawziêcie ze sob± walczyli. Pisanie, ¿e oni wszyscy dybi± (pewnie w tajnym porozumieniu ) tylko na biednych  ¯ydów bo oni s± w jaki¶ sposób szczególni, jest bardzo naci±gane. To na si³ê doszukiwanie siê prawd i m±dro¶ci, a nawet wyró¿nianie ich ,stawianie za wzór.
Rozumiem , ¿e masz do ¯ydów sentyment osobisty, masz swoje powody. Ka¿dy w koñcu odnajduje dla siebie jak±¶ w³a¶ciw± przestrzeñ i j± eksploruje.
 Natomiast dla mnie dziwnym jest, ¿e niektórzy ludzie nie poprzestaj± na osobistych eksploracjach tylko doszukuj± siê czego¶ wiêcej , próbuj± konfrontowaæ swoje wybrane warto¶ci z ca³ym ¶wiatem, doszukiwaæ siê spisków potwierdzaj±cych wyj±tkowo¶æ w³asnej przestrzeni. W ten sposób powstaje zarzewie konfliktu, zarysowuje siê subtelna linia podzia³u na tu "moja wyj±tkowo¶æ" , a tam " wrogi ¶wiat". Automatycznie pojawia siê w umy¶le ( bo my¶limy na potêgê ) pytanie  "dlaczego?".
a kto szuka ten znajduje
Czy znalaz³a¶ ju¿ przyczynê tego, ¿e ca³y ¶wiat atakuje biednych ¯ydów ?
Kto za tym stoi ?
 Czemu ten m±dry ród daje siê wodziæ za nos w swoim w³asnym Pañstwie zbroj±c siê na potêgê ramiê w ramiê z USA ?

Je¶li dobrze poszukasz, to znajdziesz odpowied¼.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Marzec 05, 2012, 12:10:12 »

Usi³owanie zniszczenia rodu jest du¿o starsze ( identycznie ¯ydów jak i Romów) ni¿ zdarzenia opisywane przez Ciebie , na poszukiwaniach opar³am moje wnioski.
M±dro¶æ g³êboko ukryt± odnajdujê porównuj±c moj± wiedzê z tym co oni przekazuj±.

Politykê nie tworz± przeciêtni ludzie , nawet ci którzy stoj± na najwy¿szych stanowiskach bardzo rzadko , gdy siê nie podporz±dkowuj± narzucanym im zasadom gin± lub s± wymieniani.
Nie zapominaj i¿ oko³o 70% na ziemi to programy ( nie tylko w ¶ród mas ale we wszystkich ¶rodowiskach) ci ludzie zrealizuj± swój program bez wzglêdu na to czy jest korzystny czy nie.

Niszcz±ca Ludzi grupa nie pochodzi z ziemi ale jest równie¿ na ziemi , katolicyzm jest ich dzie³em , jednak katolicyzm to zupe³nie nowa opcja wcze¶niej te¿ dzia³ali. Tak wiêc nie do koñca chodzi o religiê , religia jest tylko jedn± z opcji przejawu.
Podstaw±  ich dzia³ania jest tworzenie konkurencyjno¶ci a przez to nienawi¶ci miêdzy ludzkiej i wzajemnego zabijania siê. Te rozgrywki przenoszone s± w ró¿ne miejsca na ziemi. Trzeba te¿ dodaæ i¿ uczciwie i¿ s³u¿± one równie¿ rozwojowi Ludzi , ale nigdy nie musia³y byæ a¿ w takim stopniu na tak± skalê.

Naprawdê nie chodzi tu o mój sentyment osobisty do nikogo, a o odnalezienie istoty tych zdarzeñ, o zrozumienie powodu który jest rdzeniem tego co dzieje siê na ziemi.

east.
Czemu ten m±dry ród daje siê wodziæ za nos w swoim w³asnym Pañstwie zbroj±c siê na potêgê ramiê w ramiê z USA ?

Tak znalaz³am t± odpowiedz , oczywi¶cie ¿e tak.  konsekwencj± mojego pisania bêdzie i ta informacja równie¿, chocia¿ czê¶ciowo ju¿ wspomnia³am powy¿ej.

kiara. U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #81 : Marzec 05, 2012, 12:59:04 »

@Kiaro , piszesz
Niszcz±ca Ludzi grupa nie pochodzi z ziemi ale jest równie¿ na ziemi ..
Jest nawet bli¿ej ni¿ my¶lisz. Nie tyle gdzie¶ tam , na Ziemi co ca³kiem blisko - w nas samych.

To s± wszczepy, obce geny, a w tym ten najbardziej udany wszczep - umys³. Oni bardzo dobrze znaj± nas, wyprzedzaj± ka¿dy nasz krok.
Tak, stosuj± zasadê konkurencyjno¶ci a¿ do przesady. Na wszelkie sposoby podkre¶laj± nasz± wyj±tkowo¶æ oddzielaj±c nas od wszystkich innych, od naszego naturalnego po³±czenia z Przyrod±.

To wszystko robi "nasz"(?) umys³....

Jakbym s³ysza³ teraz kiedy my¶lisz mniej wiêcej tak ..
"Oj mylisz siê, mo¿e Twój (umys³), ale nie mój, JA wiem kim jestem....  to oni stanowi±  70% programów na Ziemi ,a ty mo¿e jeste¶ jednym z nich skoro tak mówisz ..."
Tak, równie¿ i mój umys³ ,nie wiem tylko w jakiej czê¶ci, stanowi ten obcy wszczep .....

On wykorzystuje konkurencyjno¶æ o której wspominasz . Przejawem konkurencyjno¶ci jest walka o swoje. Moje, ja , dla mnie , bo ja ... to JA !! - przes³ania szersz± perspektywê , zrywa po³±czenie z jedno¶ci±.  S± sytuacje, ¿e dla tego "ja" robimy wszystko ,nawet to, czego zwykle nie chcieliby¶my uczyniæ drugiemu cz³owiekowi. Ja uruchamia programy.

Te 70% programów to nie s± ¿ywe, czuj±ce istoty. Ale 70% programów rezyduje na ¿ywych i czuj±cych istotach zamieniaj±c je w roboty. To siê zaczyna od dzieciñstwa, od edukacji ufnego dziecka.
Z czasem nasze przekonania, nasz w³asny (czy aby na pewno?) obraz ¶wiata stawiamy ponad innych. Rzadko kwestionujemy w³asn± wiedzê czy to¿samo¶æ. Ufamy hmhmhm  ..sobie ? Czy na pewno sobie ?

Kim jeste¶my ?
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2012, 13:10:17 wys³ane przez east » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Marzec 05, 2012, 15:03:27 »

Bo nie mamy ¿adnych wszczepów w umy¶le , ba mo¿e niektórzy faktycznie maj±?
Umys³ ludzki to jak najbardziej naturalna "czê¶æ" Cz³owieka , ale jest on zestrojony z sieci± energio informacyjn± ( globalny komputer inaczej) , która b³yskawicznie czyta dane i przetwarza je tworz±c programowe zdarzenia na tej podstawie.
Sieæ energio informacyjna to nie to samo co pole morfogenetyczne , dzia³a na innej zasadzie , istnieje tylko dziêki pod³±czonym do niej umys³om.
Jest mo¿liwe od³±czenie dziêki ¿yciu uczuciami o wy¿szej wibracji ni¿ emocje , wówczas ono ju¿ nie potrafi sczytywaæ informacji a co za tym idzie przetwarzaæ ich na zdarzenia.
Ca³y sekret. Dlatego w przekazach wielu jest mowa o uwolnieniu siê z tej matni poprzez uczucie mi³o¶ci , weszli¶my w epokê serca , zatem tylko dziêki potencja³owi jego uczuæ mamy szansê wyj¶cia z tej matni.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #83 : Marzec 05, 2012, 16:03:41 »

@Kiaro
Umys³ ludzki to jak najbardziej naturalna "czê¶æ" Cz³owieka , ale jest on zestrojony z sieci± energio informacyjn± ( globalny komputer inaczej) , która b³yskawicznie czyta dane i przetwarza je tworz±c programowe zdarzenia na tej podstawie.
Równie¿ jestem sk³onny siê przychyliæ ku temu pogl±dowi, ale nie na s³owo, tylko poprzez weryfikacjê. Nawet, je¶li umys³ by³ pocz±tkowo obc± instalacj±, to z czasem sta³ siê czê¶ci± nas samych. Teraz to nierozerwalna symbioza, chocia¿ mogê siê myliæ.
 Mimo tej symbiozy  mo¿liwe jest wgrywanie do umys³u pewnych programów. Jednym z nich jest samoreplikuj±ce siê, inteligentne EGO. Innymi s± gotowe wzorce zewnêtrzne. 

w przekazach wielu jest mowa o uwolnieniu siê z tej matni poprzez uczucie mi³o¶ci , weszli¶my w epokê serca , zatem tylko dziêki potencja³owi jego uczuæ mamy szansê wyj¶cia z tej matni.
Tak siê zastanawiam, czy aby na pewno ...
Nie dlatego, ¿e uczucie mi³o¶ci to co¶ z³ego czy oszukañczego, ale dlatego, ¿eby nie straciæ kontaktu z otoczeniem realnym. Rola mi³o¶ci nie polega, wg mnie, na uwolnieniu siê z matni. Bardziej na innym do niej podej¶ciu. Chodzi mi o naturalne po³±czenie z "bosk± matryc±" naszej Planety do której "nale¿±" nasze cia³a. Natura dzieli siê z nami swoimi "tajemnicami", pokazuje po³±czenia, uczy. Sama jest niezniszczaln±,ci±gle ewoluuj±c± inteligencj± po³±czonych w ekosystem form. Energia przep³ywa przez ni±, daje siê opisaæ jêzykiem matematyczno-fizycznym, ale te¿ i poetyckim czy malarskim. Budzi uczucia piêkna, zachwytu ,ale i grozy.

S±dzê, ¿e kochaæ to znaczy rozumieæ istotê natury rzeczywisto¶ci obecn± w jej ró¿norodno¶ci form i sposobie po³±czeñ -komunikacji miêdzy nimi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Marzec 05, 2012, 16:07:42 »

Kiedy¶ do tego dojdziesz sam, pamiêtaj i¿ tylko mi³o¶æ tworzy , nic wiêcej tego nie czyni. Jak tworzy? Zale¿ne jest od poziomu wibracji mi³o¶ci czyli od kodu u¿ywanego w danej przestrzeni energetycznej.

Kiara U¶miech U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #85 : Marzec 09, 2012, 01:56:50 »

Oficjalna zmowa i akceptacja aktem prawnym molestowania dzieci przez ksiê¿y od 1962 roku , czyli ka¿dy papie¿ wiedzia³ o tym fakcie i akceptowa³ jego istnienie.

Kiara U¶miech U¶miech

Seks zbrodnie i Watykan PL (1/4)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=73WzpdwKhhk

Seks zbrodnie i Watykan PL (2/4)

http://www.youtube.com/watch?v=p60n6riLGws&feature=related

Seks zbrodnie i Watykan PL (3/4)

http://www.youtube.com/watch?v=x368tUTXV0Y&feature=related

Seks zbrodnie i Watykan PL (4/4)

http://www.youtube.com/watch?v=SVYfEIo84CQ&feature=related

« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2012, 02:03:01 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Kwiecieñ 03, 2012, 10:17:42 »

Niesamowite, znowu Watykan jest uwiklany w paskudne historie. Rafaela

Tajemnicze porwanie w Watykanie - jest szansa na rozwi±zanie zagadki?
PAP | dodane (06:50)

Rozwi±zanie najwiêkszej kryminalnej zagadki ostatnich dekad we W³oszech, czyli porwania 15-letniej córki pracownika Watykanu Emanueli Orlandi w 1983 r., znajduje siê za Spi¿ow± Bram± - og³osili ¶ledczy. Ich zdaniem w Watykanie s± ludzie znaj±cy kulisy sprawy.

Od blisko 30 lat badane s± rozmaite w±tki tego niewyja¶nionego znikniêcia m³odej W³oszki w bia³y dzieñ na ulicy w Rzymie.
W ostatnich latach jako najmocniejsz± wskazuje siê hipotezê, ¿e dziewczynê uprowadzi³ ciesz±cy siê ponur± s³aw±, potê¿ny rzymski gang Banda della Magliana, prawdopodobnie - jak siê przypuszcza - by zastraszyæ kogo¶ w Watykanie czy te¿ w ramach okrutnych porachunków.

Prokuratura ponownie zajmuje siê t± spraw± od 2009 roku. Stwierdzaj±c, ¿e tajemnice zwi±zane z porwaniem znaj± osobisto¶ci watykañskie, potwierdzi³a to, co publicznie mówi od lat rodzina Emanueli Orlandi. Jej brat Pietro g³osi, ¿e s± osoby w Watykanie, które wiedz±, co sta³o siê jego siostr±. Dlatego najbli¿si nigdy nieodnalezionej dziewczyny pisali wielokrotnie petycje do Watykanu i samego Benedykta XVI prosz±c o dog³êbne zbadanie tej sprawy i ujawnienie prawdy. Niedawno brat Emanueli urz±dzi³ pod tymi w³a¶nie has³ami pikietê na placu ¶w. Piotra podczas papieskiej modlitwy Anio³ Pañski.

Ani Watykan, ani papie¿ nie zareagowali nigdy na apele Pietro Orlandiego. Stolica Apostolska nie skomentowa³a te¿ obecnego stanowiska rzymskiej prokuratury.

- Oczekujê odpowiedzi z Watykanu, to milczenie staje siê k³opotliwe - o¶wiadczy³ brat porwanej.

Innym gor±co dyskutowanym we W³oszech w±tkiem sprawy jest szukanie odpowiedzi na pytanie, jak mog³o doj¶æ do tego, ¿e zabity w 1990 roku w porachunkach boss Bandy Magliana Enrico De Pedis, zamieszany wed³ug ¶ledczych w uprowadzenie Orlandi, zosta³ pochowany z honorami w rzymskiej bazylice ¶wiêtego Apolinarego.

Usuniêcia jego grobowca domagaj± siê liczne ¶rodowiska we W³oszech. Ostatnio w³oskie Ministerstwo Spraw Wewnêtrznych ustali³o, ¿e zgodê na przeniesienie szcz±tków De Pedisa jako "dobrodzieja Ko¶cio³a" z cmentarza w Wiecznym Mie¶cie do bazyliki wyda³ wikariat Rzymu oraz w³adze miejskie.

(kab)  http://wiadomosci.wp.pl/wid,14382815,wiadomosc.html?ticaid=1e34b

..................................................

USA oskar¿a Watykan: "Jeste¶cie pralni± brudnych pieniêdzy"!

Raport sygnowany przez amerykañski Departament Stanu wskazuje listê 68 pañstw, które mog± byæ potencjaln± "pralni± brudnych pieniêdzy". Tê niechlubn± listê Amerykanie sporz±dzaj± co roku, a do jej tradycyjnych bywalców nale¿± m.in. Korea Pó³nocna, Jemen i Algieria. Do aktualnego raportu trafi³a m. in. Stolica Apostolska. Co - zdaniem amerykañskich polityków - zadecydowa³o o umieszczeniu Watykanu na tej li¶cie?

Przede wszystkim - "olbrzymie sumy pieniêdzy, wp³ywaj±ce w postaci darowizn" i nie do koñca przejrzyste sposoby ich ksiêgowania. Cytowany przez portal france24 anonimowy przedstawiciel Departamentu Stanu wyjawi³, ¿e: - Stolica Apostolska nara¿ona jest na dzia³anie zorganizowanych grup przestêpczych, poniewa¿ z ca³ego ¶wiata sp³ywaj± do niej ogromne sumy pieniêdzy. Amerykañski urzêdnik doda³ te¿, ¿e Watykan wprowadzi³ w tym roku mechanizmy, które maj± na celu zwiêkszenie fiskalnej przejrzysto¶ci - trzeba bêdzie jednak poczekaæ co najmniej rok, aby sprawdziæ ich skuteczno¶æ.

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,USA-oskarza-Watykan-Jestescie-pralnia-brudnych-pieniedzy,wid,14320261,wiadomosc.html
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Kwiecieñ 15, 2012, 19:59:55 »

katolickie morderstwa Indiañskich dzieci w Kanadzie.

W cieniu San Pietro

Agnieszka Zakrzewicz, z Rzymu

poniedzia³ek, 16 stycznia 2012
69. Holocaust kanadyjski - ukryta historia
Ju¿ od wielu lat Kevin Annett, by³y pastor protestancki ze Zjednoczonego Ko¶cio³a Kanady, opowiada ¶wiatu o nadu¿yciach i zbrodniach pope³nionych na rdzennych mieszkañcach Nowej Francji w tak zwanych chrze¶cijañskich "szko³ach rezydencjyjnych" (domy-szko³y) - najpierw w swojej ksi±¿ce "Hidden from History: The Canadian Holocaust", a nastêpnie poprzez film dokumentalny w re¿yserii Louie Lawlessa pt.: "Unrepentant" (Skrucha).

Annett próbuje wstrz±sn±æ miêdzynarodow± opini± publiczn± informuj±c j± o systematycznej przemocy fizycznej, przemocy seksualnej, elektroszokach, eksperymentach medycznych, masowej sterylizacji i morderstwach pope³nionych na kanadyjskich tubylcach w drugiej po³owie XX wieku. ¦wiat jednak nadal jest g³uchy i ¶lepy...

Historia ta przypomina zakony sióstr Magdalenek - instytuty katolickie w Irlandii, w których zamykano "grzesznice" i przez które przesz³o oko³o 30 tysiêcy dziewcz±t, a ostatni z nich zlikwidowano w 1996 roku. O Magdalenkach ¶wiat dowiedzia³ siê dopiero z filmu Petera Mullana w 2002 roku, a Watykan pow±tpiewa³ w prawdziwo¶æ opowiedzianej w nim historii katolickiej przemocy. W przypadku kanadyjskich Indian ze szkó³ rezydencyjnych problem jest powa¿niejszy, gdy¿ chodzi o ludobójstwo pope³nione na 50 tysi±cach dzieci. Milczenie jest wynikiem konsternacji?

"Moja kampania rozpoczê³a siê w 1996 roku, ale dopiero od 2008, Ko¶ció³ i rz±d kanadyjski zaczê³y reagowaæ na przedstawione dowody zgonów, które mia³y miejsce w domach-szko³ach. Ko¶ció³ nadal odmawia oddania szcz±tków dzieci, za których ¶mieræ jest odpowiedzialny oraz ujawnienia osób, które siê do tego przyczyni³y. Ko¶ció³ ukrywa siê za swoimi adwokatami i jako alibi ma "przeprosiny" kanadyjskiego rz±du dokonane w imieniu wszystkich. Nikt jeszcze nie by³ ¶cigany lub aresztowany za ¶mieræ tych dzieci, choæ udokumentowa³em, ¿e umar³o ponad 50.000 ma³ych Indian." - mówi³ Kevin Annett w wywiadzie udzielonym w 2010 r. dla w³oskiego dziennika "Il Manifesto", podczas wizyty w Rzymie z okazji prezentacji filmu "Unrepentant" we w³oskiej Izbie Deputowanych.

Ucywilizowanie dzikusów

Pierwsze szko³y chrze¶cijañskie powsta³y w Nowej Francji ju¿ w 1629 r., z inicjatywy zakonu franciszkanów. W XIX wieku ustawy (Gradual Civilization Act - 1857 r., British North American Act - 1867 r., The Indian Act - 1876 r.) og³oszone przez rz±d federalny doprowadzi³y do uznania tubylców za rasê ni¿sz± i zamkniêcia ich w rezerwatach. Indiañskie dzieci by³y zmuszone do opuszczenia swoich rodzin i zosta³y wdro¿one si³± do chrze¶cijañskich szkó³ z internatami. Celem szkó³ rezydencyjnych by³o "cywilizowaæ" tubylców i przekszta³ciæ ich w "ciemnoskórych Europejczyków". Ko¶ció³ katolicki oraz Zjednoczony Ko¶ció³ Kanady (zrzeszaj±cy protestantów, anglikanów i prezbiterian) zaj±³ siê indoktrynacj± na zlecenie rz±du federalnego w celu "zasymilowania" dzieci indiañskich w kanadyjskim spo³eczeñstwie poprzez eliminacjê kontaktu z rodzin±, zakaz mówienia w ich w³asnym jêzyku, przyswojenie obcej duchowo¶ci i kultury, u¿ywaj±c w tym celu przemocy fizycznej i psychicznej, nadu¿yæ seksualnych a nawet posuwaj±c siê do zbrodni. Rz±d p³aci³ ponad 100 dolarów na rok na ka¿dego indiañskiego ucznia - dla Ko¶cio³a by³ to wiêc przede wszystkim dobry biznes.

W Kanadzie, w drugiej po³owie XX wieku istnia³o ponad 130 szkó³ rezydencyjnych i niestety w wiêkszo¶ci by³y to szko³y katolickie. Na przestrzeni ponad 100 lat przesz³o przez nie ok 150 tys. dzieci indiañskich. Ostatnie 7 szkó³ dzia³a³o jeszcze w 1993 r., pomimo, ¿e rz±d federalny ju¿ dawno zorientowa³ siê, ¿e ta metoda asymilacji nie przynios³a po¿±danych rezultatów.

W 1946 roku, dzieci indiañskie ze szkó³ rezydencjalnych - nie dobrowolnie, ale za zgod± w³adz ko¶cielnych i rz±dowych - zaczê³y byæ wykorzystywane do eksperymentów medycznych prowadzonych przez CIA, w ramach tajnej operacji znanej pod kryptonimem “Paperclip” (Spinacz). Po zakoñczeniu II wojny ¶wiatowej, amerykañskie s³u¿by specjalne przerzuci³y do USA naukowców nazistowskich, z których wiêkszo¶æ powinna byæ skazana za zbrodnie przeciwko ludzko¶ci, by kontynuowali nadal badania nad rozwojem broni biologicznej i chemicznej. Eksperymenty na dzieciach ze szkó³ rezydencyjnych trwa³y do 1970 roku.

Zabójstwa dzieci w chrze¶cijañskich domach-szko³ach zosta³y udokumentowane i udowodnione w wiêkszo¶ci na podstawie zeznañ ¶wiadków naocznych, którzy opowiadali, ¿e ich koledzy byli bici i kopani na ¶mieræ, wyrzucani przez okno, spychani ze schodów, znikali w niewyja¶nionych okoliczno¶ciach, odbierali sobie ¿ycie lub topili siê czy zamarzali na ¶mieræ podczas ucieczki. Du¿y odsetek dzieci umiera³ na gru¼licê, z powodu braku odpowiedniej opieki medycznej, niedo¿ywienia, wycieñczaj±cej pracy. Wiêkszo¶æ Indian, którzy ukoñczyli szko³y rezydencyjne wpad³a w alkoholizm, trafi³a do wiêzienia, pope³ni³a samobójstwo lub zmar³a w m³odym wieku w sposób nag³y lub tragiczny. Z tego powodu dochodzenia w sprawie zabójstw dokonanych w domach-szko³ach na ich kolegach, nie mog³y byæ kontynuowane. Szacuje siê, ¿e ¶miertelno¶æ w szko³ach z internatami prowadzonych przez Ko¶ció³ wynosi³a 24%. Je¿eli doliczy siê do tego liczbê osób, która zmar³a po ich opuszczeniu - ¶miertelno¶æ wzrasta do 42%.

Znikanie dzieci by³o na porz±dku dziennym, nikt z uczniów nie dopytywa³ siê co siê sta³o z kolegami, w obawie by nie podzieliæ ich losu. Tak¿e rodzice zamkniêci w rezerwatach, bez mo¿liwo¶ci opuszczania ich, dopiero po latach dowiadywali siê o tym, ¿e ich dzieci przepad³y bez ¶ladu. Do tego nale¿y dodaæ jeszcze fa³szowanie dokumentów i statystyk przez zarz±dców szkó³ maj±ce na celu unikniêcie odpowiedzialno¶ci i nie trudno zrozumieæ dlaczego z tak± ³atwo¶ci± udawa³o siê przemilczeæ zbrodnie przez lata, a wielu do tej pory ma w±tpliwo¶ci czy by³o to ludobójstwo?

Lista nadu¿yæ stwierdzonych przez Dr. Rolanda Chrisjhon, na dzieciach zamkniêtych w ca³odobowych szko³ach z internatami jest do¶æ wszechstronna: przemoc fizyczna; napa¶ci na tle seksualnym, w tym: przymuszanie do wspó³¿ycia seksualnego z mê¿czyznami lub kobietami pe³ni±cymi rolê zwierzchników i opiekunów dzieci oraz m³odych dziewcz±t; kontakty oralno-genitalne lub wymuszanie masturbacji na podopiecznych; przymusowe rewizje maj±ce na celu dotykanie organów p³ciowych dzieci; wywo³ywanie poronieñ lub przymuszanie do aborcji m³odych dziewcz±t, które zasz³y w ci±¿ê w wyniku stosunków seksualnych ze swoimi wychowawcami w sutannach; sterylizacje dorastaj±cych dziewcz±t indiañskich; wbijanie dzieciom, które miêdzy sob± mówi³y w dialektach indiañskich igie³ w jêzyk i pozostawianie ich przez d³ugi czas, aby rani³y jamê ustn±; wbijanie igie³ i nak³uwanie ostrymi narzêdziami innych narz±dów dzieci; oparzenia dzieci gor±c± wod± lub rozgrzanymi przedmiotami; wi±zanie i przywi±zywanie do ³ó¿ek; stosowanie elektroszoku; bicie dzieci do utraty ¶wiadomo¶ci, powoduj±ce powa¿ne obra¿enia - w tym z³amane rêce, nogi, ¿ebra, z³amania ko¶ci czaszki, pêkanie b³ony bêbenkowej; zmuszanie chorych dzieci do jedzenia w³asnych wymiocin; stosowanie kary nara¿ania dzieci na negatywne skutki dzia³ania elementów przyrodniczych (¶nieg, deszcz i ciemno¶ci), czasami przed³u¿one do stanu wywo³ywania zagro¿enia ¿ycia (zamra¿anie lub np. zapalenie p³uc); nie zapewnianie opieki zdrowotnej osobom cierpi±cym z powodu przemocy fizycznej; golenie g³ów dzieci (jako kara za niepos³uszeñstwo).

A¿ nie chce siê wierzyæ, ¿e robili to duchowni i siostry zakonne...

Pêk³a tama milczenia

Dopiero w 1990 r., Zgromadzenie Pierwszych Narodów (Assembly of First Nations), po raz pierwszy dyskutowa³o publicznie o nadu¿yciach i zbrodniach na dzieciach indiañskich pope³nionych przez ko¶ció³ i rz±d. W 1994, ¶wiadkowie naoczni zabójstw dokonanych w szkole rezydencyjnej Alberni opowiedzieli publicznie o morderstwach i torturach z ambony wielebnego Kevina Annetta w ko¶ciele w Port Alberni. Duchowny zosta³ natychmiast odwo³any z urzêdu pastora i wydalony ze Zjednoczonego Ko¶cio³a Kanady. Dwa lata pó¼niej do s±du kanadyjskiego wp³ynê³y pierwsze pozwy Indian skierowane przeciwko Ko¶cio³owi i rz±dowi federalnemu. W odpowiedzi - zwierzchnicy Annetta wydali mu nakaz milczenia. Kevin Annett wraz z dzia³aczami indiañskimi przedstawi³ publicznie wiêcej dowodów zabójstw, sterylizacji i innych zbrodni pope³nionych w ca³odobowej szkole Alberni w jego by³ej parafii, a liczba pozwów s±dowych ze strony ofiar wzros³a do 5 tys.

14 czerwca 1998, IHRAAM (Miêdzynarodowe Stowarzyszenie na rzecz Praw Cz³owieka Mniejszo¶ci Amerykañskiej), zrzeszone w Organizacji Narodów Zjednoczonych, powo³a³o pierwszy niezale¿ny trybuna³ maj±cy na celu zbadanie "holocaustu kanadyjskiego". Dziesi±tki rdzennych mieszkañców przedstawi³o dowody pope³nionych zbrodni przeciwko ludzko¶ci. Trybuna³ stwierdzi³, ¿e rz±d Kanady i Ko¶ció³ katolicki oraz Zjednoczony Ko¶ció³ Kanady s± winni wspó³udzia³u w ludobójstwie, i zaleci³, by ONZ otworzy³a dochodzenie w sprawie zbrodni wojennych. W 1998 ONZ odrzuci³a jednak wniosek IHRAAM co wywo³a³o kampaniê oszczerstw przeciwko pastorowi.

W zwi±zku ze wzrostem sk³adanych pozwów o odszkodowania za przestêpstwa i nadu¿ycia pope³nione w szko³ach rezydencyjnych, które przekroczy³y 10 tys., Ko¶ció³ wynaj±³ adwokatów, a rz±d kanadyjski zdecydowa³ siê przej±æ na siebie koszty procesów i wyp³atê odszkodowañ, choæ IHRAAM wyra¼nie wskaza³, ¿e wiêksza odpowiedzialno¶æ za zbrodnie le¿y po stronie instytucji religijnych. W kwietniu 2000 r., Federalne Ministerstwo Zdrowia przyzna³o siê, ¿e wykorzystywano dzieci indiañskie z czterech szkó³ rezydencyjnych, w tym tak¿e z Port Alberni, do eksperymentów medycznych w 1940-1950. Nie podawano im celowo ¿adnych witamin i nie stosowano leczenia stomatologicznego w celu zbadania efektów ubocznych.

W sierpniu 2000 r., powo³ano wreszcie Komisjê Prawdy w sprawie ludobójstwa w Kanadzie, z Kevinem Annettem jako sekretarzem. Jej zadaniem jest kontynuowanie pracy Trybuna³u IHRAAM i doprowadzenie do postawienia zarzutu ludobójstwa Ko¶cio³owi, RCMP (kanadyjska policja konna) i rz±dowi Kanady. W lutym 2001 roku, ukaza³a siê ksi±¿ka Annetta "Hidden from History: The Canadian Holocaust", której publikacji rz±d chcia³ zapobiec i która w rzeczywisto¶ci po raz pierwszy poruszy³a ¶wiatow± opiniê publiczn±.

Przyznajemy siê, ale to by³a przecie¿ ma³a zbrodnia...

Zarówno rz±d kanadyjski, jak i g³owa Ko¶cio³a katolickiego przyzna³y, ¿e pope³niono zbrodnie w domach-szko³ach. 11 czerwca 2008 r. premier Stephen Harper oficjalnie przeprosi³ za ludobójstwo i nadu¿ycia w stosunku do rdzennych mieszkañców Kanady. „Traktowanie dzieci w szko³ach rz±dowych to smutny rozdzia³ naszej historii” – powiedzia³ w przemówieniu w Izbie Gmin, przed grup± dawnych uczniów szkó³ rezydencyjnych oraz przywódc± rdzennej ludno¶ci Kanady - Philipem Fontaine. „Dzi¶ widzimy, ¿e polityka asymilacji by³a z³a, wyrz±dzi³a wiele krzywd i nie ma na ni± miejsca w naszym kraju” – doda³ premier z Partii Konserwatywnej, niechêtny pocz±tkowo takiej publicznej ekspiacji.

Ze swej strony papie¿ Ratzinger, podczas audiencji z Philem Fontaine, kanadyjskim prawnikiem i politykiem, przywódc± rdzennych Kanadyjczyków, Wodzem Krajowym Zgromadzenia Pierwszych Narodów, wyrazi³ "g³êbokie ubolewanie z powodu niegodnego postêpowania niektórych cz³onków Ko¶cio³a", jakie spowodowa³y cierpienia "niektórych miejscowych dzieci wdro¿onych do kanadyjskiego systemu szkó³ rezydencyjnych". Te przeprosiny brzmia³y jednak jak próba umniejszenia problemu i zamkniêcia ca³ej sprawy.

Jak napisa³ Marco Cinque w swoim artykule "Holocaust kanadyjski" zamieszczonym w "Il Manifesto" w 2010 r., - je¶li pope³niono zbrodnie i przyznano siê do nej oraz za ni± przeproszono, zak³ada siê, ¿e musz± byæ równie¿ przestêpcy, którzy j± pope³nili i jest wiêc dziwne, ¿e nie s± oni ¶cigani zgodnie z prawem.

"Co najmniej 50 tysiêcy dzieci zmar³o w katolickich szko³ach rezydencyjnych, nie licz±c wszystkich tych, którym pozostan± blizny na zawsze, fizycznie i psychicznie, po torturach i przemocy. Ale obecna sytuacja w kanadyjskim rezerwacje Indian jest nadal tragiczna, a tubylcy s± nadal ofiarami ubóstwa, przemocy, rasizmu, dyskryminacji i tajemniczych zaginiêæ. W ci±gu ostatnich 20 lat, oko³o 500 kobiet indiañskich rozp³ynê³o siê w powietrzu w Kanadzie. Annett zadenuncjowa³ znikniêcie wielu osób z centrum indiañskiego w Vancouver Eastside i zaanga¿owanie w to agentów Kanadyjskiej Królewskiej Policji Konnej (RCMP), Ko¶cio³a i samego rz±du. Tajemnicze znikniêcia, udokumentowane i potwierdzone przez naocznych ¶wiadków, maj± zwi±zek z sieci± pedofilów oraz produkcj± filmów porno i pedo-pornografii. Annet kilka razy, za po¶rednictwem swojego programu radiowego "Hidden from History", transmitowanego przez Co-op Vancouver Radio ujawni³ miejsce masowego pochówku, maj±cego na celu ukrycie szcz±tków zamordowanych kobiet w okolicach Vancouver. Badania szcz±tków i ekshumowanych ko¶ci, znalezionych w rezerwacie Indian Musqueam, w pobli¿u University of British Columbia w 2004 roku, ujawni³y, ¿e ​​w rzeczywisto¶ci nale¿± one do m³odych kobiet, i by³y wymieszane z ko¶æmi wieprzowymi dla zatarcia ¶ladów." - napisa³ Marco Cinque w swoim artykule.

11 pa¼dziernika 2009, Annett uda³ siê do Rzymu, aby przekazaæ hierarchii ko¶cielnej ¿±dania krewnych ofiar. Do tej pory nie by³o odpowiedzi ze strony Stolicy Apostolskiej. W dokumencie przekazanym do Watykanu, dwunastu starszych Zgromadzenia Pierwszych Narodów, reprezentuj±cych narody Cree, Haida, Metis, Anishinabe i Squamish, wysunê³o kilka ¿±dañ w stosunku do papie¿a Ratzingera i innych najwy¿szych dostojników Ko¶cio³a Katolickiego - miêdzy innymi to, aby stawili siê przed Miêdzynarodowym Trybuna³em Karnym w sprawie ludobójstwa w Kanadzie.

"My¶lê, ¿e Joseph Ratzinger musi stan±æ przed Miêdzynarodowym Trybuna³em Karnym w Hadze i odpowiedzieæ za ludobójstwo w Kanadzie. Papie¿ jest bezpo¶rednio zaanga¿owany w ukrywanie tych przestêpstw na dzieciach, bo napisa³ list do biskupa Ameryki Pó³nocnej nakazuj±c tuszowanie skandali dotycz±cych molestowania seksualnego przez ksiê¿y w jego diecezjach. Niestety ¶wiat wci±¿ niewiele wie na temat zabójstw, tortur i sterylizacji, pope³nianych przez dziesiêciolecia w katolickich szko³ach rezydencyjnych na Indianach w Kanadzie." - mówi³ Kevin Annett w wywiadzie dla "Il Manifesto".

Annett wyst±pi³ z oficjalnym wnioskiem, by 15 kwietnia by³ obchodzony jako dzieñ pamiêci o holokau¶cie tubylców kanadyjskich.

Agnieszka Zakrzewicz, z Rzymu

W cieniu San Pietro o 22:13

http://wcieniusanpietro.blogspot.fr/2012/01/69-holocaust-kanadyjski-ukryta-historia.html?m=1
east
Go¶æ
« Odpowiedz #88 : Kwiecieñ 16, 2012, 14:58:25 »

11 pa¼dziernika 2009, Annett uda³ siê do Rzymu, aby przekazaæ hierarchii ko¶cielnej ¿±dania krewnych ofiar. Do tej pory nie by³o odpowiedzi ze strony Stolicy Apostolskiej. W dokumencie przekazanym do Watykanu, dwunastu starszych Zgromadzenia Pierwszych Narodów, reprezentuj±cych narody Cree, Haida, Metis, Anishinabe i Squamish, wysunê³o kilka ¿±dañ w stosunku do papie¿a Ratzingera i innych najwy¿szych dostojników Ko¶cio³a Katolickiego - miêdzy innymi to, aby stawili siê przed Miêdzynarodowym Trybuna³em Karnym w sprawie ludobójstwa w Kanadzie.

"My¶lê, ¿e Joseph Ratzinger musi stan±æ przed Miêdzynarodowym Trybuna³em Karnym w Hadze i odpowiedzieæ za ludobójstwo w Kanadzie. Papie¿ jest bezpo¶rednio zaanga¿owany w ukrywanie tych przestêpstw na dzieciach, bo napisa³ list do biskupa Ameryki Pó³nocnej nakazuj±c tuszowanie skandali dotycz±cych molestowania seksualnego przez ksiê¿y w jego diecezjach. Niestety ¶wiat wci±¿ niewiele wie na temat zabójstw, tortur i sterylizacji, pope³nianych przez dziesiêciolecia w katolickich szko³ach rezydencyjnych na Indianach w Kanadzie." - mówi³ Kevin Annett w wywiadzie dla "Il Manifesto".

Na szczê¶cie widaæ ju¿ wampirz± mentalno¶æ.
Wygl±da to na celow± i planow± eksterminacjê Dzieci Ziemi.
Ca³y tzw "zachód" jest pod mentalnym panowaniem ,a niepokornych siê wytêpi³o w ¶redniowieczu. Czarnoskórych wykorzystywano do niewolniczej pracy z której dzi¶ Korony (pewnych krajów) czerpi± profity. Indian nigdy nie potrafiono zmusiæ do niewolnictwa wiêc nale¿a³o wytêpiæ, podobnie Aborygenów, którzy do 1960 roku bodaj¿e byli uznawani za element fauny australijskiej ( to nie ¿art) wiêc biali ich jawnie i bezkarnie zabijali tak, jak kangury.

Wiele wskazuje na to, ¿e takie krwio¿ercze zachowanie bia³ych (a¿ przez gard³o nie mo¿e przej¶æ s³owo "ludzi") jest wynikiem obcego implantu - wszczepu od hodowców humaneros .
Nic nie wskazuje na to, ¿e sytuacja w Watykanie uleg³a poprawie. Po prostu bardziej siê maskuj±. Im wiêcej s³ów o mi³o¶ci p³ynie z ambony tym bardziej krwi± sp³ywaj± Dzieci Ziemi.
Za du¿o, za du¿o krwi niewinnych. Bliski koniec ich ju¿.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Kwiecieñ 16, 2012, 15:13:55 »

Taka sama historia wydarzy³a siê równie¿ w Australii , by³a bardzo g³o¶na kilka lat temu, ale w europie nie by³a rozpowszechniona. Podobna historia przymusowej adopcji dotknê³a dzieci Cyganów. Jak dla mnie s± to planowe akty eksterminacji prawowitych mieszkañców ziemi.

Kiara U¶miech U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #90 : Kwiecieñ 19, 2012, 21:23:41 »

Chyba nic ju¿ w sprawie tej instytucji nie mo¿e nas zaskoczyæ ni zbulwersowaæ!

Kiara U¶miech U¶miech

nowa afera: KrK i handel dzieæmi.

Dzia³y Forum » Ko¶ció³ i antyklerykalizm
Napisano   Autor   Tytu³
17-10-2011 21:37   mayolina (417 punktów)   nowa afera: KrK i handel dzieæmi.
Ocena 15 na 15
W Hiszpanii za czasów Franco rozpoczêto preceder zabierania noworodków politycznie nieprawomy¶lnym rodzicom. Rodzinom mówiono, ¿e noworodek zmar³, a odpowiednia sieæ ’adopcyjna’ oddawa³a dzieci w rêce ’prawomy¶lnych’. Trudno powiedzieæ, czy sieæ zak³ada³ KrK czy te¿ by³ ’tylko’ z jednym uczestników procederu. Faktem jest, ¿e KrK bra³ za adopcjê ’op³aty manipulacyjne’. Po ¶mierci Franco (czyli od 1975 roku) ko¶ció³ nadal prowadzi³ proceder (dopiero w 1987 roku adopcje zosta³y przejête przez uprawnione organa rz±dowe), oddaj±c dzieci urodzone przez samotne, niezamê¿ne kobiety rodzicom czystym moralnie. Oczywi¶cie za pieni±dze. I to du¿e pieni±dze. Jeden z dobrych katolików, który kupi³ sobie syna, przyzna³, ¿e dziecko kupili za 200 tys pesetów, odpowiednik ceny dobrego mieszkania w tamtych czasach. W/g szacowañ BBC w ci±gu 50 lat przehandlowano 300 tysiêcy dzieci, czyli 6000 rocznie. Pomijaj±c ju¿ rozmach ’przedsiêwziêcia’, przera¿a te¿ stopieñ zak³amania ’s³ug Ko¶cio³a’. Linkowany artyku³ wspomina o kobiecie, któr± ksi±dz nak³ania³ do symulowania ci±¿y daj±c jej odpowiednio spreparowane pasy. Fa³szowano te¿ akty urodzenia, wymazuj±c nazwisko matki i wpisuj±c nazwisko rodziców adopcyjnych. W prosektoriach przechowywano zamro¿one cia³a noworodków na wypadek gdyby matka walczy³a o obejrzenie zmar³ego noworodka. Ekshumacja zw³ok z grobów ’zmar³ych niemowl±t’ wykaza³a, ¿e grzebano doros³ych lub zwierzêta.

I link do artykulu: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2049647/BBC-documentary-exposes-50-year-scandal-baby-trafficking-Catholic-church-Spain.html

http://www.racjonalista.pl/forum.php/s,457461

http://wyborcza.pl/1,86697,9015164,W_Hiszpanii_kwitl_handel_niemowletami.html

Katolicka pedofilia w Australii ju¿ ma wyrok!

Dzisiaj we wszystkich mediach tematem dnia jest "20 lat dla ksiêdza za "sadystyczn±" pedofiliê:
DUCHOWNY SKAZANY W AUSTRALII
Ksi±dz mia³ wykorzystywaæ dzieci jeszcze zanim otrzyma³ ¶wiêcenia
Karê 19 lat i 10 miesiêcy wiêzienia orzek³ s±d w Australii dla katolickiego ksiêdza Johna Sidneya Denhama za przestêpstwa seksualne wobec 25 nieletnich ch³opców, pope³nione w ci±gu 18 lat.
67-letni duchowny, który przyzna³ siê do szeregu zarzutów dotycz±cych wykorzystywania seksualnego uczniów wieku 5-16 lat w szko³ach Nowej Po³udniowej Walii w latach 1968-86, bêdzie musia³ odbyæ co najmniej 13 lat i 10 miesiêcy kary.
Sadystyczny duchowny
Sêdzia Helen Syme podkre¶li³a, ¿e przestêpstwa dotknê³y wiele dzieci. Zachowanie duchownego by³o celowe, czêsto zaplanowane, mia³o charakter kryminalny i w wielu wypadkach sadystyczny.
Ksi±dz Denham w o¶wiadczeniu w s±dzie poprosi³ o wybaczenie. Ofiary i ich rodziny przyjê³y wyrok z zadowoleniem, ale uzna³y, ¿e odpowiedzialna jest równie¿ hierarchia Ko¶cio³a. Dymisja biskupa za przemoc wobec dzieci
Jeden z wielu
W Australii zapad³o dotychczas ponad 100 wyroków w sprawie nadu¿yæ seksualnych ze strony ksiê¿y.
Papie¿ Benedykt XVI podczas pielgrzymki do tego kraju w 2008 roku spotka³ siê z grup± ofiar ksiê¿y-pedofilów i podkre¶li³, ¿e duchowni, którzy dopu¶cili siê wykorzystywania seksualnego nieletnich, powinni zostaæ postawieni przed wymiarem sprawiedliwo¶ci."

A wiêc sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ. Czekam kiedy taka "akcja" bedzie w Polsce. S±dzê, ¿e polscy duchowni katoliccy wcale nie s± w ciemiê bici i... zapewne s± "lepsi w te klocki" ni¿ nie jeden pedofil z tzw. zgni³ego Zachodu.

http://www.ruchofiarksiezy.org/phpBB2/viewtopic.php?t=5186&sid=b9379d54e5b0885de1c4496efb518725
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 19, 2012, 21:34:11 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Kwiecieñ 20, 2012, 11:09:05 »

Parê ³adnych lat temu tygodnij NIE (wiadomo, ¿e antykatolicki ) pisa³ o procederze handlu dzieæmi adopcyjnymi przez KrK w Polsce (jak znajdê artyku³y to wrzuce) .
Jako tygodnik satyryczny nie by³ nigdy brany powa¿nie, ale temat by³ powa¿ny. Oczywi¶cie nikt tym siê nie zaj±³, bo i po co. Dlatego KrK tak siê rozbisurmani³.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #92 : Kwiecieñ 20, 2012, 11:38:32 »

We Francji w tym temacie te¿ by³a spora afera kilkana¶cie lat temu , zosta³a równie¿ wyciszona , no bo jak by by³o mo¿na o tym g³o¶no mówiæ ¿e dzieci sprzedawane by³y przez w³adze katolickie. Czyli i w naszych czasach kwit³ sobie na boku handel lud¼mi.
Kiara U¶miech U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #93 : Czerwiec 08, 2012, 11:18:18 »

Zwolniony z posady 24 maja szef watykañskiego banku, pan Tedeshi, jest podejrzanym w ¶ledztwie o pranie pieniêdzy.
W czasie rewizji w jego domu w ub. wtorek okaza³o siê, ¿e ma kilkaset stron dokumentacji ró¿nych operacji (oczywi¶cie nie by³y jasne) wykonanych przez ró¿ne watykañskie szychy i innych prominentów. Poniewa¿ ba³ siê o swoje ¿ycie zdeponowa³ te¿ kopie tych dokumentów u przyjació³ na wypadek jego przedwczesnej ¶mierci. Z prokuratorami wspó³pracuje.
Ot ciekawostka, w sercu "¶wiêtego" przywództwa wielkiej religii.
Orygina³ :
http://tinyurl.com/7ssrr9g

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Czerwiec 09, 2012, 15:55:18 »

coz to wszystko system watykan jest jego stalym elementem ale faktem jest ze cywilizacja zydowska-kabala przejela wiedze z egiptu i realizuje swiat wg ego, coz wszystko musi upasc U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #95 : Czerwiec 12, 2012, 08:50:41 »

Link do pe³nego tekstu artyku³u dotycz±cego by³ego szefa banku watykañskiego (dwa posty wy¿ej):
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11911630,_Gdyby_mi_sie_cos_stalo___Tajemnice_tajnej_teczki.html?lokale=warszawa

east
Go¶æ
« Odpowiedz #96 : Czerwiec 12, 2012, 11:24:14 »

Watykan: Odnosi siê wra¿enie, ¿e papie¿ nie jest zdolny do pe³nienia pos³ugi - mówi kolega Josepha Ratzingera
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11815103,Watykan__Odnosi_sie_wrazenie__ze_papiez_nie_jest_zdolny.html

To te¿ znamienne, ¿e Papie¿ zajmuje siê bardziej pisaniem ksi±¿ek ,ni¿ sprawami Watykanu. Mo¿e sam ma ju¿ tej mafii do¶æ ? Ciekawe swoj± drog± jak ta instytucja na prawdê wygl±da od tamtej , wewnêtrznej strony. Byæ mo¿e ksi±¿ka Papie¿a kiedy¶ to uka¿e ....
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #97 : Grudzieñ 11, 2012, 12:34:44 »

... a to zupe³nie inna jeszcze ods³ona:

http://www.youtube.com/watch?v=hqWX83h1peo
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #98 : Grudzieñ 11, 2012, 13:42:50 »

Ju¿ jedn± ksi±¿kê chyba wyda³, w której wspomina o innej dacie narodzin Jezusa, oraz jego ¿onie. W ka¿dym razie by³y przynajmniej cytaty z tej pracy w powa¿nych miejscach, których nikt z Watykanu nie usi³owa³ prostowaæ.

Edit: koliberku, mogê przypomnieæ temat "o czym 97% katolików nie wie...", który by³ siê tu skasowa³ dziwnie, ale u mnie jego zapisy istniej±.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 11, 2012, 13:46:58 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Grudzieñ 11, 2012, 13:48:44 »

Ju¿ jedn± ksi±¿kê chyba wyda³, w której wspomina o innej dacie narodzin Jezusa, oraz jego ¿onie. W ka¿dym razie by³y przynajmniej cytaty z tej pracy w powa¿nych miejscach, których nikt z Watykanu nie usi³owa³ prostowaæ.

Edit: koliberku, mogê przypomnieæ temat "o czym 97% katolików nie wie...", który by³ siê tu skasowa³ dziwnie, ale u mnie jego zapisy istniej±.

Podaj proszê tytu³ i autora spróbuje poszukaæ.

Kiara U¶miech U¶miech
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: