janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« : Styczeń 24, 2012, 14:49:16 » |
|
Michael Heiser - Anunnaki i Czuwaj¹ce Wê¿owe Istoty (O czym nie mówi nam Sitchin)Przedstawiam wam d³ugo oczekiwany wyk³ad Dr Mikea Heisera o analizie staro¿ytnych tekstów biblijnych, ugarykich, sumeryjskich czy babiloùskich ogólnie wyk³ad dotyczy zazêbiaj¹cych siê podobieùstw pomiêdzy teologi¹ biblijn¹ a póŸniejszym judaizmem. Ten bardzo trudny wyk³ad podnosi niejako bardzo wysoko poprzeczkê jak¹ stawiamy w naszych poszukiwaniach staro¿ytnych dowodów na istnienie Wê¿owych zmiennokszta³tnych istot i pocz¹tków ludzkiej rasy. Dziêki niemu zrozumiecie jak bardzo trudne jest to zadanie, jak bardzo dok³adnym i uczciwym trzeba byÌ w tych poszukiwaniach jak wielk¹ trzeba mieÌ wiedzê aby zmierzyÌ siê z tym tematem. Tacy ludzie jak Z. Sitchin czy L. Gardner oszukali zbyt wielu ludzi korzystaj¹c z ich niewiedzy czy zwyk³ej naiwnoœci. Prawda jest trudna do ustalenia, nie mniej ten wyk³ad uœwiadomi wam ponad wszelk¹ w¹tpliwoœÌ ¿e "Czuwaj¹cy" konkretnie drugie pokolenie nadal rz¹dzi tym œwiatem, to nie oni stworzyli ludzi,nikt z nich.Jedyne czego siê dopuœcili to odebranie ludziom nieœmiertelnoœci (d³ugiego ¿ycia). Symbolem tych istot "Czuwaj¹cych o wê¿owym wygl¹dzie" jest tzw "Wszystkowidz¹ce Oko" To one stworzy³y ten system religijny bo ich jedynym celem jest byÌ czczonym jak bogowie i ¿¹daj¹ sk³adania ofiar, ale do tych wniosków dojdziecie ju¿ sami. Mam nadziejê ¿e ten wyk³ad uœwiadomi wam jaka przepaœÌ dzieli "alternatywne" Ÿród³a informacji od historycznej prawdy. Zapraszam do obejrzenia w skupieniu, bo to bardo wa¿ny wyk³ad, bez zrozumienia tego co siê wydarzy³o w przesz³oœci, nigdy nie zrozumiemy tego co siê dzieje teraz i jakie s¹ ich plany, jak siê temu przeciwstawiÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 23:41:30 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 07, 2012, 22:54:26 » |
|
Chylê czo³a dla pracy, jak¹ w³o¿y³ ten goœÌ w opracowanie tego materia³u. Podziêkowania równie¿ dla >redmuluca< za spolszczenie.  DoœÌ celne spostrze¿enia wyci¹gniête tylko na podstawie analizy starych tekstów. Myœlê, ¿e jeœli w dalszych poszukiwaniach odrzuci konotacje religijne to osi¹gnie lepszy, g³êbszy wgl¹d. Rzeczywiœcie, Anunnaki wg niektórych doniesieù mili wygl¹d ludzio/wê¿y lub ludzio/delfinów.W ich kontekœcie warto równie¿ wspomnieÌ, ¿e s¹ oni podras¹ utworzon¹ do celów "bojowych" przez tzw. "upad³ych anio³ów", czyli rasy odstêpcze. Rephaim, o których wspomina siê kilka razy w filmie, to nie "demony", a przedstawiciele jednej z g³ównych ras odstêpczych. S¹ oni nadrzêdni w stosunku do Anunnaki i przedstawianie ich jako "bogów" œwiata podziemi, otch³ani jest mydleniem oczu. G³ównym celem ich tu pobytu jest niedopuszczenie do odbicia "kuli i korytarzy Amenti" - mówi¹c jasnym jêzykiem chodzi o portale czasoprzestrzenne. Tak, w telegraficznym skrócie, tê sprawê przedstawiaj¹ co z "Ligii Opiekunów".
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
|
Ramzes3
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 11, 2012, 16:55:51 » |
|
Pan dr Michael Heiser najwyraŸniej wyst¹pi³ w roli obroùcy jedynych i niepodwa¿alnych prawd Biblii usi³uj¹c w nieudolny sposób podwa¿yÌ wszelkie teorie stoj¹ce w sprzecznoœci z Bibli¹. Jakoœ nie przysz³o mu do g³owy, ¿e owe prawdy nie by³y spisywane przez naocznych œwiadków zdarzeù a s¹ jedynie powieleniem starszych o kilka a mo¿e nawet kilkadziesi¹t tysiêcy lat podaù jak chocia¿by kwestia samego potopu oparta najprawdopodobniej na akadyjskim eposie o Gilgameszu. Istniej¹ równie¿ przypuszczenia, ¿e ten epos oparty jest z kolei na jeszcze starszych zaginionych Ÿród³ach. Trudno te¿ zrozumieÌ ograniczenie naukowca który przyznaje, ¿e wyrazy zawarte w s³owniku sumeryjskim s¹ wieloznaczne ale dla niego zapis z babiloùskiej listy królów "Kiedy przemin¹³ potop, królestwo po raz wtóry zst¹pi³o z nieba. W Kis by³o królestwo" wcale nie oznacza, ¿e Anunaki przylecieli statkami kosmicznymi. W takim razie dr Heiser powinien wytê¿yÌ swój umys³ do granic mo¿liwoœci i podaÌ jaka jest jego wizja przybycia istot materialnych z nieba (kosmosu). Podobnie wik³a siê w wyjaœnienie istoty Boga Jahwe, która zosta³a doskonale skomplikowana przez samych kap³anów spisuj¹cych poszczególne Ksiêgi. Kap³ani maj¹c (byÌ mo¿e w czasach niewoli babiloùskiej) do dyspozycji stare podania w pe³ni zdawali sobie sprawê, ¿e pod tym imieniem wystêpowa³ En-li, En-ki jak równie¿ byÌ mo¿e Archanio³ Gabriel (wg. autora ksi¹¿ki "Potomkowie Dawida i Jezusa" to w³aœnie Archanio³ Gabriel przekaza³ przykazania Moj¿eszowi). Kap³ani ¿ydowscy tworz¹c religiê opart¹ na jednym Bogu musieli w jakiœ sposób "rozmydliÌ" ten problem. Dlatego w³aœnie dr Heiser z dum¹ t³umaczy sformu³owania zawarte w Biblii w stylu "On jest Jahwe i jakby nim nie jest" czy te¿ "mamy Jahwe manifestuj¹cego siê inaczej". Dlatego te¿ myœlê, ¿e szkoda czasu na wys³uchiwanie tak tendencyjnych i nie naukowych wywodów przedstawiciela œwiata nauki.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 11, 2012, 19:54:55 » |
|
Dlatego teÂż myÂślĂŞ, Âże szkoda czasu na wysÂłuchiwanie tak tendencyjnych i nie naukowych wywodĂłw przedstawiciela Âświata nauki. MyÂślĂŞ, Âże mimo wszystko warto zapoznaĂŚ siĂŞ z tymi informacjami. ChoĂŚ tendencyjne to jednak uzmysÂławiajÂą pewne aspekty, choĂŚby te na ktĂłre siĂŞ powoÂłujesz.  Dla wielu to ciekawe wskazanie kierunku.
|
|
|
|
|
|
|
Ramzes3
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 12, 2012, 15:27:40 » |
|
Uwa¿am, ¿e tych aspektów mo¿e byÌ znacznie wiêcej. Najbardziej dziwi mnie fakt, ¿e naukowcy nie mog¹ stan¹Ì ponad swoje ograniczenia religijne i nie widz¹ b¹dŸ nie chc¹ widzieÌ spraw, które k³ad¹ siê cieniem na ich tok rozumowania. Podstawow¹ spraw¹ jest fakt, ¿e kap³ani tworz¹c religie na okreœlonym etapie rozwoju ludzkoœci uto¿samili Anunaki (jakby nie by³o fizyczne istoty) z Bogiem Stwórc¹ Wszechrzeczy. Dodatkowo przypisali im przewa¿nie negatywne ludzkie cechy jak z³oœÌ i gniew. W ten sposób na bazie kilku bogów powsta³ jeden gniewny Bóg Jahwe uto¿samiony z Bogiem Stwórc¹. Dlatego te¿ myœlê, ¿e pomijanie tego aspektu jest punktem wyjœciowym do wszystkich b³êdnych rozwa¿aù naukowych na bazie Biblii, w tym wywodów maj¹cych na celu obronê zawartych w niej prawd.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 12, 2012, 16:26:44 » |
|
Uwa¿am, ¿e tych aspektów mo¿e byÌ znacznie wiêcej. Najbardziej dziwi mnie fakt, ¿e naukowcy nie mog¹ stan¹Ì ponad swoje ograniczenia religijne i nie widz¹ b¹dŸ nie chc¹ widzieÌ spraw, które k³ad¹ siê cieniem na ich tok rozumowania. Podstawow¹ spraw¹ jest fakt, ¿e kap³ani tworz¹c religie na okreœlonym etapie rozwoju ludzkoœci uto¿samili Anunaki (jakby nie by³o fizyczne istoty) z Bogiem Stwórc¹ Wszechrzeczy. Dodatkowo przypisali im przewa¿nie negatywne ludzkie cechy jak z³oœÌ i gniew. W ten sposób na bazie kilku bogów powsta³ jeden gniewny Bóg Jahwe uto¿samiony z Bogiem Stwórc¹. Dlatego te¿ myœlê, ¿e pomijanie tego aspektu jest punktem wyjœciowym do wszystkich b³êdnych rozwa¿aù naukowych na bazie Biblii, w tym wywodów maj¹cych na celu obronê zawartych w niej prawd.
tak siê narodzi³ gniewny Bóg w znanej nam dobrze religii, ale wypada³o by zacz¹Ì od tego kiedy to wszystko mia³o miejsce,- poniewa¿ pewne artefakty znalezione na ziemi œwiadcz¹ o tym, i¿ mo¿emy mieÌ do czynienia z 5 "œwiatem" po zag³adzie 4 pierwszych, i tu pojawia siê pytanie, czy to unicestwienie jest zaplanowanym dzia³aniem "kosmicznych ogrodników", którym nie wysz³y poprzednie œwiaty, czy jest to zaplanowane o wiele "wy¿ej" i zanim pojawi³a siê materia, i co ma na celu ca³e to mataczenie "œwiata nauki"?
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
redmuluc
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 13, 2012, 10:30:51 » |
|
To nasza najtrudniejsza praca jak do tej pory pod wzglêdem poziomu trudnoœci, wyk³ad absolutnie obowi¹zkowy choÌ nie ukrywam ze nie³atwy. Mieliœmy tê przyjemnoœÌ nawi¹zaÌ kontakt z Dr Heiserem który jest bardzo skromnym cz³owiekiem, jako jedyni przet³umaczyliœmy jego pracê na jakiœ inny jêzyk. Jego wiedza w tym temacie jest absolutnie imponuj¹ca. Jego podejœcie oraz przedstawione argumenty naukowe nie pozostawiaj¹ ¿adnych w¹tpliwoœci. Wyk³ad wymaga skupienia ale warto. Przekroczyliœmy magiczny kr¹g bajek Sitchina i odkryliœmy.... do pobrania: http://www.radiobc.org/DI/filmy/HEISER/Michael_Heiser_Annunaki.avi
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2012, 11:49:22 wysłane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 13, 2012, 10:54:47 » |
|
Tak sie sklada, ze ten wyklad juz duzo wczesniej ogladalam w necie. Podziw za tlumaczonko! Material ciezki i zakrecony, jak te weze:)
Duzo jest mowy o watchersach i zamieszkiwaniu glebi Ziemi. Odbiorca skojarzy od razu, ze chodzi o jakies czelusci, dziury, kopalnie, a wcale nie. Ziemia ta (prawdziwa) //my widzimy hologram// wyglada zupelnie inaczej - to Agharta.
Ale o tym innym razem.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 29, 2012, 21:50:10 » |
|
Chyba warto powróciÌ do tego w¹tku. Obecnie "Wielka Bia³a Nadzieja" przebudzenia spo³eczeùstwa New Age zosta³a "w³¹czona" do stacji " Illuminati NET-Broadcasting ", przez któr¹ "channelowany materia³" przechodzi; nie jest "przypadkiem", ¿e informacje tak wielu channelerów otrzymujecie jako komplementarne. Przewa¿nie CA£OŒà tego materia³u prowadzi nas z powrotem do absolutnego fa³szu, ¿e "ca³a ludzkoœÌ zosta³a stworzona jako staro¿ytna pierwotna hybryda niewolniczej rasy przez staro¿ytnych Anunnaki", a wiêc powinniœmy siê cieszyÌ widz¹c siê dzisiaj jako ich "dzieci". Ta pokrêcona historia, wraz z innymi k³amstwami dotycz¹cymi "Historii Chrystusa" i ró¿nych innych okresów staro¿ytnych o historycznym znaczeniu, jest to celowo wymyœlona fa³szywa historia rasy najeŸdŸców ET obecnie "rozg³aszanych" w sieci Illuminati, dok³adnie powstrzymuj¹c nas od pamiêtania lub odkrywania potê¿nej prawdy i aktualnych potencja³ów naszego prawdziwego dziedzictwa Anielskich Ludzi.
Wielu wspó³czesnych "channelerów", którzy wprowadzaj¹ zniekszta³cone informacje z sieci Iluminatów nie s¹ œwiadomi, ¿e otrzymuj¹ informacje z tego Ÿród³a, a wiêc sami s¹ wprowadzani w b³¹d w takim samym stopniu jak ogó³ populacji, który pod¹¿a za ich dezinformacj¹ (tak jest to równie¿ w przypadku wielu historycznych channelerów i ich publicznoœci). cdn
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 30, 2012, 07:15:15 » |
|
Obecnie "Wielka Bia³a Nadzieja" przebudzenia spo³eczeùstwa New Age zosta³a "w³¹czona" do stacji " Illuminati NET-Broadcasting ", przez któr¹ "channelowany materia³" przechodzi; nie jest "przypadkiem", ¿e informacje tak wielu channelerów otrzymujecie jako komplementarne. Przewa¿nie CA£OŒà tego materia³u prowadzi nas z powrotem do absolutnego fa³szu, ¿e "ca³a ludzkoœÌ zosta³a stworzona jako staro¿ytna pierwotna hybryda niewolniczej rasy przez staro¿ytnych Anunnaki", a wiêc powinniœmy siê cieszyÌ widz¹c siê dzisiaj jako ich "dzieci". Ta pokrêcona historia, wraz z innymi k³amstwami dotycz¹cymi "Historii Chrystusa" i ró¿nych innych okresów staro¿ytnych o historycznym znaczeniu, jest to celowo wymyœlona fa³szywa historia rasy najeŸdŸców ET obecnie "rozg³aszanych" w sieci Illuminati, dok³adnie powstrzymuj¹c nas od pamiêtania lub odkrywania potê¿nej prawdy i aktualnych potencja³ów naszego prawdziwego dziedzictwa Anielskich Ludzi. Dziêki Darek ale daj mi Ÿród³o do tej informacji, kto to mówi. My dochodzimy do prawdy, jednak nie tylko na tym forum wiêkszoœÌ ludzi œpi, a temat daliœmy konkretny: Horus-Ra jako archonowy, paso¿yt pozaziemskiego pochodzenia: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8220.0ale nikt z was nie ma te¿ odwagi o tym napisaÌ...a temat jest niezwykle istotny, a wagi tych informacji nie dostrzegliœcie, napisaliœmy z czym mamy doczynienia i na jakim poziomie. Dlatego mnie nie dziwi milczenie. Mo¿e pogadajmy o Erze Wodnika ? albo innych bzdetach jak Transformacja 2012?
|
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 30, 2012, 10:52:34 » |
|
MyÂślaÂłem, Âże Redmuluc zna wujka google i nie trzeba mu palcem pokazywaĂŚ ÂźrĂłdÂła informacji. MoÂże pogadajmy o Erze Wodnika ? albo innych bzdetach jak Transformacja 2012?
Mo¿e dla Ciebie transformacja to bzdety. Jak dla mnie nie musisz innym insynuowaÌ co jest bzdet¹, a co nie, w myœl swoich w³asnych œwiatopogl¹dów. G³ównym celem ich tu pobytu jest niedopuszczenie do odbicia "kuli i korytarzy Amenti" - mówi¹c jasnym jêzykiem chodzi o portale czasoprzestrzenne. Tak, w telegraficznym skrócie, tê sprawê przedstawiaj¹ co z "Ligii Opiekunów".
Wszystko wskazuje na to, Âże tak. Niemniej jednak rzecz nie polega na tym, aby rozlewaĂŚ Âłzy robiĂŚ z siebie ofiarĂŞ i pisaĂŚ .... o ludzie patrzcie jacy to jesteÂśmy nieszczĂŞÂśliwi, bo archontowie robiÂą na koÂło dupy i temu podobne rzeczy.... Tak wÂłaÂśnie dziaÂłajÂą meinstreamowe media. SkupiajÂą TwojÂą uwagĂŞ na jednym, po to, abyÂś nie dostrzegaÂł drugiego. A tu drugie nazywa siĂŞ -TWOJA ÂŚWIADOMOÂŚĂ. To Twoja ÂświadomoœÌ jest jedynÂą ochronÂą i obronÂą przed czymkolwiek, a nie informacje o ''ludziach wĂŞÂżach'', Reptylianach itp... Nic nie stoi na przeszkodzie, aby o tych istotach wiedzieĂŚ. Lecz naleÂży rozró¿niĂŚ, Âże informacje o tym nie zmieniÂą Âświata, wiĂŞc moÂżemy o nich sobie pisaĂŚ jeszcze przez najbliÂższe 2000 lat . I co z tego ? WiĂŞc nie dam siĂŞ wciÂągn¹Ì w puÂłapkĂŞ i traciĂŚ Âżyciowe energie na tych istotach. Mi to g³êboko wisi, Âże istniejÂą i robiÂą to i tamto. Nie zgadzam siĂŞ oczywiÂście z tÂą wielowymiarowÂą manipulacjÂą i tym wielowymiarowym dramatem, ale nie zgadzanie siĂŞ - nie rozwiÂązuje jeszcze Âżadnych problemĂłw ! Miliardy ludzi nie zgadza siĂŞ z bratobĂłjczymi wojnami, ale one wci¹¿ trwajÂą. WiĂŞc jak widaĂŚ czarno na biaÂłym ÂświadomoœÌ wojen, ÂświadomoœÌ tego zÂła, jak i opĂłr niczego nie zmienia. Dlaczego ? Bo jak uczÂą nawet w akademickich progach : ÂświadomoœÌ zÂła jest zÂłem, ÂświadomoœÌ dobra jest dobrem, ÂświadomoœÌ krzywd jest krzywdÂą itd.... Zatem jedynÂą rzeczÂą, ktĂłra cokolwiek moÂże zmieniĂŚ jest wzrost ÂświadomoÂści kaÂżdej jednostki. Nie myliĂŚ tylko informacje o tym, lub o tamtym ze ÂświadomoÂściÂą. Problem jednak jest g³êbszy co dostrzega chyba DAREK I KIARA. Polega on na tym, Âże nasza obciĂŞta matryca DNA do dwĂłch nici nie zapewnia szerokiego dostĂŞpu do ÂświadomoÂści co powoduje, Âże pasoÂżyty dalej bĂŞdÂą, lub mogÂą dziaÂłaĂŚ. Zatem dla tych przebudzonych, otwartych, ludzi wielkiego serca otwierajÂą siĂŞ Wrota Amenti. I jest to jedyna droga ucieczki z tego Matriksa i reaktywacji swojej istoty. Czyli, alegorycznie mĂłwiÂąc powrĂłt do ''DOMU''. WiĂŞc, nie interesuje mnie ten caÂły koleÂś Horus-Ra, wĂŞÂżowe istoty, archontowie i w ramach rozsÂądnej dystrubucji Âżyciowych energii nie mam zamiaru poÂświĂŞcaĂŚ na to czasu. Interesuje mnie to co ja dla siebie mogĂŞ zrobiĂŚ. Bo za mnie nikt nic nie zrobi i Âżadnej odpowiedzialnoÂści nie weÂźmie. MuszĂŞ zrobiĂŚ to sam.....
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2012, 11:08:54 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 30, 2012, 11:05:45 » |
|
Problem jednak jest g³êbszy co zauwa¿y³em dostrzega DAREK I KIARA. Polega on na tym, ¿e nasza obciêta matryca DNA do dwóch nici nie zapewnia szerokiego dostêpu do œwiadomoœci co powoduje, ¿e paso¿yty dalej bêd¹, lub mog¹ dzia³aÌ. Zatem dla tych przebudzonych, otwartych, ludzi wielkiego serca otwieraj¹ siê Wrota Amenti. I jest to jedyna droga ucieczki z tego Matriksa i reaktywacji swojej istoty. Czyli, alegorycznie mówi¹c powrót do ''DOMU''. Wiêc, nie interesuje mnie ten ca³y koleœ Horus-Ra, wê¿owe istoty, archontowie i wramach rozs¹dnej dystrubucji ¿yciowych energii nie mam zamiaru poœwiêcaÌ na to czasu.
Interesuje mnie to co ja dla siebie mogĂŞ zrobiĂŚ. Bo za mnie nikt nic nie zrobi i Âżadnej odpowiedzialnoÂści nie weÂźmie. MuszĂŞ zrobiĂŚ to sam.....
x2
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 30, 2012, 11:25:04 » |
|
[…] To Twoja ÂświadomoœÌ jest jedynÂą ochronÂą i obronÂą przed czymkolwiek, a nie informacje o ''ludziach wĂŞÂżach'', Reptylianach itp... […]
[…] Zatem jedynÂą rzeczÂą, ktĂłra cokolwiek moÂże zmieniĂŚ jest wzrost ÂświadomoÂści kaÂżdej jednostki. […]
[…]Interesuje mnie to co ja dla siebie mogĂŞ zrobiĂŚ. Bo za mnie nikt nic nie zrobi i Âżadnej odpowiedzialnoÂści nie weÂźmie. MuszĂŞ zrobiĂŚ to sam..... […] Nic dodaĂŚ, nic uj¹Ì.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Maj 30, 2012, 12:26:27 » |
|
@ Astre
œwiadomoœÌ jest jedyn¹ ochron¹ i obron¹ przed czymkolwiek, a nie informacje o ''ludziach wê¿ach'', Reptylianach itp..
Zgoda. Tyle, ¿e nie Twoja œwiadomoœÌ, poniewa¿ Ty jej nie posiadasz na w³asnoœÌ. ŒWIADOMOŒà - jest ochron¹. Interesuje mnie to co ja dla siebie mogê zrobiÌ. Bo za mnie nikt nic nie zrobi i ¿adnej odpowiedzialnoœci nie weŸmie. Muszê zrobiÌ to sam..... TY niczego zrobiÌ nie mo¿esz poniewa¿ TY ... jesteœ algorytmem. Programem wbudowanym w interfejs i jako taki fizycznie nie istniejesz  Ale jako Istnienie to tak .
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Maj 30, 2012, 12:51:46 » |
|
TY niczego zrobiĂŚ nie moÂżesz poniewaÂż TY ... jesteÂś algorytmem. Programem wbudowanym w interfejs i jako taki fizycznie nie istniejesz  Ale jako Istnienie to tak . Wszystko jest kwestiÂą przyjĂŞtej nomenklatury za pomocÂą, ktĂłrej prĂłbujemy definiowaĂŚ. WiĂŞc jeÂżeli zmienimy nomenklaturĂŞ, to wiele rzeczy siĂŞ zmienia. Jedne sprawy siĂŞ zazĂŞbiajÂą, a inne rozchodzÂą .... Jestem jednak zwolennikiem umiarkowanego aprioryzmu. Czyli myÂślenia NIE oderwanego od konkretĂłw i jednostkowych faktĂłw. Zatem Twoje poglÂądy mogÂą stanowiĂŚ redukcjĂŞ pomiĂŞdzy TYM co uznaje TWĂJ rozum, a tym co istnieje obiektywnie. MyÂślĂŞ, Âże wiele rzeczy, o ktĂłrych piszesz o identyfikacji JA/TY to pewne przekonania, z ktĂłrymi jakoÂś trudno Ci siĂŞ rozstaĂŚ dlatego ich tak czĂŞsto TUTAJ waÂłkujesz.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2012, 12:55:14 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Maj 30, 2012, 12:54:47 » |
|
AstreBardzo dobry post Âświetne refleksje.... Interesuje mnie to co ja dla siebie mogĂŞ zrobiĂŚ. Bo za mnie nikt nic nie zrobi i Âżadnej odpowiedzialnoÂści nie weÂźmie. MuszĂŞ zrobiĂŚ to sam.....
Zgadzam siê z nimi w 100% wszystko robimy sami dla siebie i podnosz¹c swoj¹ wibracjê podnosimy ca³oœÌ , zwyczajnie przemieniamy j¹ pozytywnie. te "cuda o tym i o tamtym...." s¹ sensacjami na których blokujemy nasz¹ uwagê miast na sobie, bo trwaj¹ one tyle czasu ile poœwiêcamy im energii. jak zwracamy siê ku sobie one przestaj¹ istnieÌ. Tak jak œwiat³o gdy dajemy ¿arówce energiê œwieci gdy nie dajemy nie œwieci, nawet brak wiary w te "cuda wianki" odbiera im mo¿liwoœÌ oddzia³ywania na nas. to bardzo proste , ale kto by w to wierzy³? A swoj¹ drogom algorytm to wzorzec ju¿ ustalonych dzia³aù zachowaù..... nie zupe³nie tak jest. Jest wzór pocz¹tkowo koùcowy natomiast same dzia³ania prowadz¹ce do rezultatu s¹ miliardami kombinacji indywidualnymi dla ka¿dej indywidualnoœci œwiadomoœciowej. Wa¿ne jest tylko finalne rozœwietlenie a nie droga prób , b³êdów i korekt do niego. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2012, 12:59:26 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Maj 30, 2012, 13:23:03 » |
|
@ Kiara
brak wiary w te "cuda wianki" odbiera im mo¿liwoœÌ oddzia³ywania na nas. to bardzo proste , ale kto by w to wierzy³?
Tak to dzia³a. Brak wiary (przekonaù) w "cud-wianek" odbiera mo¿liwoœÌ jego oddzia³ywania na Istnienie. ¯ycie piêknie siê uk³ada bez kontrolera. Tylko co innego pisaÌ o tym, a co innego to sprawdziÌ w ¿yciu. @ Astre
MyÂślĂŞ, Âże wiele rzeczy, o ktĂłrych piszesz o identyfikacji JA/TY to pewne przekonania, z ktĂłrymi jakoÂś trudno Ci siĂŞ rozstaĂŚ dlatego ich tak czĂŞsto TUTAJ waÂłkujesz. TrochĂŞ z powodu o jakim napisaÂłeÂś (rozpuszczanie ja to proces), a trochĂŞ dlatego, Âżeby to byÂło pokazane wszem i wobec poniewaÂż ... to waÂżne. To jest element Przebudzenia. Nie taki zawarty w grubych knigach wydanych dla kasy i utrzymania "siebie" ,ale taki element, ktĂłry jest bezpoÂśrednim doÂświadczeniem. Im wiĂŞcej Przebudzonych tym Âświat siĂŞ szybciej przemieni.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Maj 30, 2012, 14:41:48 » |
|
@ east@Kiara Cytuj brak wiary w te "cuda wianki" odbiera im mo¿liwoœÌ oddzia³ywania na nas. to bardzo proste , ale kto by w to wierzy³? Tak to dzia³a. Brak wiary (przekonaù) w "cud-wianek" odbiera mo¿liwoœÌ jego oddzia³ywania na Istnienie. ¯ycie piêknie siê uk³ada bez kontrolera. Tylko co innego pisaÌ o tym, a co innego to sprawdziÌ w ¿yciu. tylko jest jedno ale...... czym innym jest twórca zasilaj¹cy swoj¹ energiom wiary swój lub cudzy twór myœlowy. a ju¿ zupe³nie czym innym ten twór który bez zasilaj¹cej go energii istnieÌ nie mo¿e. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Maj 30, 2012, 16:09:16 » |
|
@ Kiara
a ju¿ zupe³nie czym innym ten twór który bez zasilaj¹cej go energii istnieÌ nie mo¿e. Tak, racja. Energi¹ zasilaj¹c¹ dla tego "tworu" mog¹ byÌ przekonania o jego istnieniu tak mocno zakodowane, ¿e wydaj¹ siê byÌ istot¹ tego tworu. ¯adne argumenty nie docieraj¹ do "tworu". On je wszystkie odrzuca a priori poniewa¿ gdyby dopuœci³ to by go uby³o  (albo jemu uby³o np. dumy w³asnej). Kiedy energia go zasilaj¹ca przestanie dop³ywaÌ, albo te¿ jej czêstotliwoœÌ wzroœnie tak, i¿ wyjdzie poza pasmo na którym pracuje "twór" wówczas ten "twór" sam zniknie tak, jakby nigdy nie istnia³. Bo nie istnieje, a tylko energia ,któr¹ zasysa stwarza pozory jego istnienia.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Maj 30, 2012, 16:48:14 » |
|
@ east JeÂżeli masz na myÂśli ciaÂło materialne to tak , zgadzam siĂŞ z TobÂą. To Energia, nasze JA zasila materiĂŞ byÂśmy My nasze JA mogÂło siĂŞ przez niÂą przejawiaĂŚ. Ja , to nie ciaÂło materialne a tylko jego kreacja istniejÂąca tylko wĂłwczas gdy posiada wystarczajÂąco duÂżo energii. kiedy zaczyna jej brakowaĂŚ lub sÂą zaburzenia w jej przepÂływie pojawiajÂą siĂŞ choroby i ÂśmierĂŚ ciaÂła ale nie JA, bowiem ono jest wieczne i niezniszczalne nigdy. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2012, 16:48:43 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Maj 30, 2012, 19:24:14 » |
|
@ KiaroJa , to nie ciaÂło materialne a tylko jego kreacja istniejÂąca tylko wĂłwczas gdy posiada wystarczajÂąco duÂżo energii.
Dok³adnie o tym jest pisanie. Ja to nic materialnego, a tylko kreacja istniej¹ca wy³¹cznie wówczas , gdy posiada energiê do jej podtrzymania.  I radoœÌ by³aby wielka, gdybyœ nie doda³a : ... ale nie JA, bowiem ono jest wieczne i niezniszczalne nigdy.
Czasami rozpoznanie wydaje siê ju¿ tu¿ tu¿ ,ale zaraz trzaœniesz coœ takiego . Kiedy tak wierzysz z uporem, ze JA jest niezniszczalne i wieczne to brzmi jak dogmat koœcielny -niepodwa¿alny przez samo za³o¿enie  Bo to jest nic innego jak wiara , niemal¿e religia ocieraj¹ca siê o fanatyzm  Dziwne ,¿e w jednym poœcie padaj¹ dwa zdania jedno po drugim tak diametralnie róŸne. Trudno Ciê zrozumieÌ 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #23 : Maj 31, 2012, 08:33:12 » |
|
no, fajnie sobie prawicie ale czas chyba wracaĂŚ do myÂśli przewodniej tego wÂątku.
|
|
|
|
|
|
|
|