Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Marzec 07, 2012, 16:46:30 » |
|
No tak.... nazbierali¶cie pe³ne kosze informacji wiecie o zasadach budowy i dzia³ania zewnêtrznego i wewnêtrznego ¶wiata. Wasze dyski pamiêci w ka¿dej chwili mog± odtworzyæ te informacje... I co dalej? Jak one spowodowa³y wasz rozwój , wasze piêkno , czy dziêki nim jeste¶cie lepsi? Czy wasze serca emanuj± wiêksz± mi³o¶ci± , a wasze pola energetyczne powiêkszy³y siê? Jak ta wiedza teoretyczna prze³o¿y³a siê na jako¶æ waszego ¿ycia? Tego jestem bardzo ciekawa , ile dobra w was uaktywni³y te informacje? Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2012, 16:48:22 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Marzec 07, 2012, 16:58:06 » |
|
Dodam tylko, coby nie narzucaæ sobie ograniczeñ, bo siê wewnêtrzny cenzor w³±czy. A je¶li siê nie ma pewno¶ci, czy dany post nie jest OT, to jest chocia¿by w±tek Wyra¼ siebie. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3966.0Oraz, ¿e oprócz uczestników czynnych, s± te¿ bierni, tylko czytacze danego w±tku. Mnie te¿ np. bardzo zainteresowa³ rozwój gammy (i te¿ programujê, ale nie w php). Ja wybralam BASE. Tam moge do pewnej granicy dac upust mojej fantazji... ale jak chcialam zajrzec dalej to MS dal mi "w leb", czyli udzielil wskazowek, ze to "wiedza OPATENTOWANA" i nie mam do niej mozliwosci wgladu... Ciekawe, kto spalil Aleksandryjska Biblioteke!:) ======================================== « Odpowiedz #27 : Marzec 07, 2012, 17:00:42 » No tak.... nazbierali¶cie pe³ne kosze informacji wiecie o zasadach budowy i dzia³ania zewnêtrznego i wewnêtrznego ¶wiata. Wasze dyski pamiêci w ka¿dej chwili mog± odtworzyæ te informacje... I co dalej? Jak one spowodowa³y wasz rozwój , wasze piêkno , czy dziêki nim jeste¶cie lepsi? Czy wasze serca emanuj± wiêksz± mi³o¶ci± , a wasze pola energetyczne powiêkszy³y siê? Jak ta wiedza teoretyczna prze³o¿y³a siê na jako¶æ waszego ¿ycia? Tego jestem bardzo ciekawa , ile dobra w was uaktywni³y te informacje? Kiara No wlasnie nie mozemy jeszcze ujrzec PRAWDY, bo Biblioteki sa niedostepne (Dll) A ja juz wybralam SHAOLIN! I to uczynilo mnie /dla mnie samej/ lepsza, ale i moi pacjenci tez chwala:) ======================================= « Odpowiedz #28 : Marzec 07, 2012, 17:10:40 » Lucek! Jestes SWIETNY! Od dawna zwrocilam na Ciebie uwage. Dzieki, ze jestes! Ten chlopczyk, to tylko i wylacznie Dogon. Ale, czy do "namiotu" macharadzy, czy do "namiotu" Dogona, czy do namiotu "cyganeczki", czy innych, //albo Boj sie Boga lozy Cesarskiej//to tylko przykrywka tego GARCZKA, w ktorym sie "jajeczka gotuja"!:) Ja juz czasy "harcerstwa" mam za soba, ale bardzo lubie biwaki i nature;) P.S. Pani Walesowa kiedys powiedziala na pytanie dziennikarzy, jak ugosci Busha (seniora ma sie rozumiec:). A Danuska prosto z mostu, mnie jest wszystko jedno kto przychodzi, robota w kuchni taka sama!:) Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2012, 17:16:09 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Marzec 07, 2012, 17:29:59 » |
|
Fair Lady No wlasnie nie mozemy jeszcze ujrzec PRAWDY, bo Biblioteki sa niedostepne (Dll) A ja juz wybralam SHAOLIN! I to uczynilo mnie /dla mnie samej/ lepsza, ale i moi pacjenci tez chwala:)
Tak.. najwa¿niejsze jest osobiste postrzeganie zmian w sobie , uczciwe stwierdzenie jestem dzisiaj lepsza ( w moich oczach) od siebie wczorajszej. I tak naprawdê nic wiêcej. Bo nie jest istotno¶ci± posiadanie informacji z jakich¶ pól , istotno¶ci± jest byæ ponad tymi polami. Wszak wszystkie informacyjne opisy zawsze odnosz± siê do ju¿ zaistnia³ej wiedzy , wiedzy przesz³o¶ci. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2012, 17:31:03 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Lucyfer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Marzec 07, 2012, 17:54:36 » |
|
No tak.... nazbierali¶cie pe³ne kosze informacji wiecie o zasadach budowy i dzia³ania zewnêtrznego i wewnêtrznego ¶wiata. Wasze dyski pamiêci w ka¿dej chwili mog± odtworzyæ te informacje... I co dalej? Jak one spowodowa³y wasz rozwój , wasze piêkno , czy dziêki nim jeste¶cie lepsi? Czy wasze serca emanuj± wiêksz± mi³o¶ci± , a wasze pola energetyczne powiêkszy³y siê?
Jak ta wiedza teoretyczna prze³o¿y³a siê na jako¶æ waszego ¿ycia? Tego jestem bardzo ciekawa , ile dobra w was uaktywni³y te informacje? 137 i pó³ dobra http://www.youtube.com/v/O43WB3g9j5Y?version=3&
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Marzec 07, 2012, 18:15:29 » |
|
Naprawdê bardzo piêkne dobro , ale... ono jest dzie³em m±dro¶ci serca Stwórcy wszechrzeczy, Jego subtelno¶ci± , wra¿liwo¶ci± w tworzeniu. Nam przekazan± jako wyraz mi³o¶ci do nas. Wszystkie te trzy cyfry s± w dacie mojego urodzenia. Dziêki za piêkny filmik Lucyferze.Kiara
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Marzec 07, 2012, 20:15:28 » |
|
@ Fair Lady . ale jak chcialam zajrzec dalej to MS dal mi "w leb", czyli udzielil wskazowek, ze to "wiedza OPATENTOWANA" i nie mam do niej mozliwosci wgladu... Ciekawe, kto spalil Aleksandryjska Biblioteke!:) Na pewno nie ten, kto wpad³ na pomys³ Linuxa by niczego nie patentowaæ. Pewnie pingwiny (z Madagaskaru ) mu dostarczy³y bibliotekê ukryt± onegdaj na Antarktydzie - gdzie¶ we wzorach zorzy polarnej 137,5 kodu otwartego szczê¶cia !! Ja równie¿ dziêkujê Ci LU ( jak zwykle zreszt± ).
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Marzec 07, 2012, 20:42:28 » |
|
Agharta- to ich tajemnica... Ale Lucek wie wiecej,:) PA!
P.S. maja respekt przed KRYSZTALOWA WODA, a nie zadna zdrowa, czy martwa, i juz!
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Marzec 08, 2012, 00:28:00 » |
|
Mnie ten mistyczny numer 137 TO - wiele nie mówi. Wszystko mo¿e byæ mistyczne je¶li chce siê tak widzieæ np: liczba (9). Ale tu NIE o ¿adn± mistykê chodzi ! Trzeba widzieæ las, a NIE.... tylko pojedyncze drzewa ! Wiêc, mo¿e przygl±dnijmy siê innej ''mistyce''. Ta mistyka poni¿ej mówi : w jaki sposób dzia³a wszystko ! Mówi ona w jaki sposób zbudowana jest przestrzeñ, w jaki sposób funkcjonuje, w jaki sposób istniejesz Ty. TAK. To jest ta zasada, ta formu³a, ten mechanizm ! W istocie jest to - ALGORYTM Wed³ug tego w³a¶nie algorytmu dzia³a te¿ Twoje w³asne serce ! TAK. Twoje serce to - TORUS. A dzia³a on na zasadzie- ¿eby co¶ rozci±gn±æ wpierw trzeba ¶cisn±æ. Wiêc nastêpuje skurcz serca. A gdy skurcz osi±gnie warto¶æ maksymaln± dla (TORUSA-SERCE) nastêpuje rozci±ganie, czy rozkurcz. I ten Torus jak ka¿dy Torus nie potrzebuje ¿adnej ''energii'', nie potrzebuje ¿adnej pomocy, wspomagania - jest samonapêdzaj±cym siê mechanizmem ! Ta zasada- algorytm jest bardzy prosty. Jej logika dzia³ania jest na poziomie szkolnej podstawówki. To niebywa³e, ¿e na tak prostej zasadzie oparte jest wszelkie istnienie, ¿ycie, ¶wiadomo¶æ, zbudowane jest wszystko..... Zadam ironiczne pytanie ? Kogo interesuje ta zasada, formu³a ? Je¶li kogo¶ intersuje to bardzo chêtnie wys³ucham co ma w tej sprawie do powiedzenia ? YING 1, 2, 4, 8, 7, 5 YANG = 5, 7, 8, 4, 2, 1 East !Czym jest ''punkt zero'' w tym algorytmie oznaczony znakiem (+) ? - bo chyba nie dokoñczyli¶my dyskursu z innego w±tku.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2012, 01:30:33 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
Lucyfer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Marzec 08, 2012, 10:12:50 » |
|
Mnie ten mistyczny numer 137 TO - wiele nie mówi. Czym jest ''punkt zero'' w tym algorytmie oznaczony znakiem (+) ? - bo chyba nie dokoñczyli¶my dyskursu z innego w±tku. To z³oty punkt Wystarczy go zbadaæ "Phimiark±"
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Marzec 08, 2012, 12:19:07 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Marzec 08, 2012, 13:29:39 » |
|
punkt zero to czarna dziura swiadomosc czyli tam gdzie powstaja wszystkie zludzenia albo gdzie sie rozwiewaja jest tam dwoch straznikow jeden zawsze mowi prawde, drugi zawsze klamie w kazdym razie nalezy pozostawic wszelka nadzieje ze jedni z drugimi sie dogadaja... przejscie miedzy wymiarami
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Marzec 08, 2012, 14:24:48 » |
|
@ Astre
East !
Czym jest ''punkt zero'' w tym algorytmie oznaczony znakiem (+) ? - bo chyba nie dokoñczyli¶my dyskursu z innego w±tku.
Lepiej by³oby wstawiæ animacje ,to by³oby widaæ czym w tym algorytmie jest "punkt zero" (zloty punkt)... po pierwsze primo to ... nie istnieje co¶ takiego jak punkt. Funkcjonuje on jako umowna nazwa, aksjomat, który przyjêto by w szko³ach ¶ciemniaæ i programowaæ nam umys³y Zero to jakby hmhm, brama. To "stamt±d" algorytm pobiera energiê by cokolwiek mog³o funkcjonowaæ. Lokalizuj±c co¶, ¿e pochodzi "stamt±d" w³a¶ciwie robimy to w uk³adzie odniesienia do algorytmu, który jest "tu". Nie jest do koñca prawd±, ¿e Twój algorytm nie pobiera ¿adnej energii. On j± tylko i a¿ organizuje, umo¿liwia jej przep³yw. To mniej wiêcej tak, jak si³a ci±gu ,która "pojawia siê" na ¿aglu. Wiesz czemu siê pojawia ta si³a ? W³a¶ciwie zwrot "pojawia siê" jest nie do koñca prawdziwy, bo sugeruje jak±¶ magiê. Ona raczej ujawnia siê . Dlatego, ¿e jest ¿agiel . Z jednej strony nadci¶nienie a z drugiej podci¶nienie i mamy w efekcie si³ê ci±gu . Czy ¿agiel wywo³a³ wiatr ? Nie. On tylko przeorganizowa³, uporz±dkowa³ chaotyczny ruch cz±steczek powietrza, chocia¿ mo¿e wydawaæ siê pozornie, ¿e , jak pisze Fair Lady jest to przejscie do nastepnego "swiata". W pewnym sensie tak, bo ten "nastêpny" ¶wiat ju¿ tu jest - wszêdzie. Tyle, ¿e w nie zorganizowanej formie. Tak samo jak energia jest dostêpna w ka¿dym punkcie przestrzeni w nieograniczonych ilo¶ciach (na co ju¿ Tesla wskaza³).
|
|
|
|
|
|
|
Lucyfer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Marzec 08, 2012, 15:25:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Marzec 08, 2012, 16:29:03 » |
|
Odpowiadam ogolnie, dziekujac za cenne wskazowki! Pragne w niedalekiej przyszlosci otworzyc moje wlasne "niezalezne dojo" Centrum szkolenia, ruchu, terapii itp. I w duchu nazwalam to "Punkt Zero". Tak chce, aby sie nazywalo! Dlatego rzucilam sie z taka werwa w studiowanie wpisow. I powiem wszystko sie zgadza! A teraz mam pytanie, ktore laczy sie z tematem swietej geometrii i punktu zero, matematyki, gammy i prany, czyli wszystko co chce w moim "punkcie zero" uswiadamiac innym. Czy ktos spotkal sie W PRAKTYCE! Nie w necie:) z tym: http://www.saisanjeevini.org/welcome.htmCzesto google i inne wypluwaja Sai Babe, on nie ma z tym nic wspolnego. To dla ulatwienia. Jest to zestaw uszeregowanych kart, w formie kwiatu lotosu. Choc botanicznie nie specjalnie udowodnione, bo sa rozne odmiany... Ale matematycznie temat klei sie jak ta lala;) I tam jest taka karteczka nazywa sie "NULL" - a z innych gier karciarzy wiem, ze jest taka karteczka pod nazwa JOKER! To niezmiernie ciekawy temat. Jak sie rozwinie przeniose do watku o lecznictwie. Dziekuje za mile slowa.
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Marzec 08, 2012, 17:13:58 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lucyfer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Marzec 08, 2012, 17:57:13 » |
|
a czy to nie powinno wygladac tak? Obróæ Sze¶cio-o¶mio¶cian I tam jest taka karteczka nazywa sie "NULL" - a z innych gier karciarzy wiem, ze jest taka karteczka pod nazwa JOKER! Alef
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Marzec 08, 2012, 19:55:48 » |
|
Jak zwykle NIEOCENIONY LUCYFER wyja¶ni³, bez oblewania lukrem niepotrzebnej ''mistycznej'' filozofii, ¿e (137,5 ) jest po prostu warto¶ci± k±tow± wynik³± z pomiaru ''z³otego podzia³u''.
Dziêki, wiêc LUCYFER za to, ¿e sk³aniasz czytelników do refleksji i wyci±gania wniosków, do których, bez odpowiedniej motywacji, sami by nie doszli.
Pytaniem o wiele wiêkszym jest oczywi¶cie - dlaczego ''Stwórca'' wymy¶li³, a nastêpnie zastosowa³ ''z³oty podzia³. Do czego wogóle mu to by³o potrzebne ? Czyli do czego potrzebny jet ten ALGORYTM ?
Aby, to szerzej zrozumieæ nale¿a³oby rozpatrzeæ przynajmniej kilka tez dotycz±cych zasad budowy wszech¶wiata :
Pierwsza teza : Wszech¶wiata jako struktury informacji. Druga teza : Wszech¶wiata jako algorytm. Trzecia teza : Wszech¶wiata jako fraktal.
Oczywi¶cie pojawi± siê g³osy, bo ju¿ siê pojawia³y - do czego ta wiedza komu¶ potrzebna ?
Ano potrzebna jest do zrozumienia celu i sensu Wszech¶wiata i tego kim jeste¶. Zatem znajdujesz odpowied¼ na FUNDAMENTALNE PYTANIE - kim jestem i o co tutaj w³a¶ciwie robiê ? A to kim jeste¶ i co tutaj robisz wynika z algorytmów i informacji, z których tworzone s± programy. A z tych programów stworzony jest Wszech¶wiat jak i wszystkie istoty go zamieszkuj±ce.
Cel tego wszystkiego : Algorytmy buduj± formy materialne, ale przede wszystkim buduj± wiedzê i ..... ¶wiadomo¶æ.
¦WIADOMO¦Æ......
Pozdr.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2012, 20:00:15 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Marzec 08, 2012, 20:27:26 » |
|
a czy to musi byc szescio- osmioscian nie moze byc tak ? http://media.photobucket.com/image/tesseract/justiard/tesseract/tesseract2rk0.pngzloty podzial to wzrost fraktal..ale tak samo mozna sie zastanawiac dlaczego z 3 barw postaje swiatlo biale, albo dlaczego jest 7 skladowych jedne mieszaja sie tak inne nie..
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2012, 20:36:10 wys³ane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Marzec 08, 2012, 20:39:13 » |
|
a czy to nie powinno wygladac tak? Obróæ Sze¶cio-o¶mio¶cian I tam jest taka karteczka nazywa sie "NULL" - a z innych gier karciarzy wiem, ze jest taka karteczka pod nazwa JOKER! Alef Glupek--- Tak. Ale dla jedynych "glupi" //jak w centrach psychiatrycznych pozamykana INTELIGENCJA//, a dla innych agent. Karta nulifikacyjna jest paszportem, Lucek! Dlaczego o tym nie piszesz???
|
|
|
|
|
|
|
Lucyfer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Marzec 08, 2012, 22:19:15 » |
|
a czy to musi byc szescio- osmioscian nie moze byc tak ? To mo¿e co¶ prostszego
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Marzec 09, 2012, 00:43:02 » |
|
hm w tym modelu brakuje jednego kierunku przestrzeni musi byc wyjsce poza cube
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2012, 07:23:21 wys³ane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Marzec 09, 2012, 09:00:09 » |
|
Gdybym umiala tak slicznie wyrazic sie jak Lucyfer, to zaoszczedziloby to trudu pisania. Ale postaram sie prosto i obrazowo wytlumaczyc moj punkt widzenia (model). "Punkt zero (poczatek)" stan po przebudzeniu (swiadomosc) ma forme kola. Kolo ma promien "r". My znajdujemy sie w centrum. Jestesmy centrum! Gdy wstajemy na nogi podnosimy sie, to owe kolo zaczyna unosic sie ku gorze, tworzac stozek. Pierwsza faza miala dane a=r i h=0. Faza druga dynamiczna h (wysokosc stozka)>0 i r<a (przeciwprostokatna). Faza 3, r=0 i h=a - koniec / sen. Czyli kolo poprzez stozkowa forme przeistoczylo sie dzieki osi czasu w odcinek, promien, albo fale...
Jest to prosty model, mozna nawet z papieru wykonac. Figury obrotowe.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Marzec 09, 2012, 09:27:04 » |
|
Fair Lady Piszesz o rzucie na p³aszczyznê @ Astre
Cel tego wszystkiego : Algorytmy buduj± formy materialne, ale przede wszystkim buduj± wiedzê i ..... ¶wiadomo¶æ.
¦WIADOMO¦Æ...... Astre niczego nowego nie wymy¶li³e¶. To co napisa³e¶ to nic innego , jak stwierdzenie Kartezjusza "my¶lê wiêc jestem" , albo inaczej " ja mam ¶wiadomo¶æ". Imputujesz, ¿e algorytm "ja" (buduj±cy a jak¿e, wznosi budynki, konstruuje komputery, auta , komórki itd ) , albo ogólniej - jaki¶ Algorytm - buduje ¶wiadomo¶æ. Zgodzê sie z Tob±, ¿e algorytmy konkretyzuj± formy, lecz kompletn± pomy³k± jest to, i¿ algorytm zarz±dza czym¶ tak podstawowym, jak ¶wiadomo¶æ. Algorytm mo¿e organizowaæ tworzywo w formy (mniej lub bardziej wydajne ),ale sam algorytm nie tworzy tworzywa. On z niego równie¿ pochodzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2012, 09:36:13 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Marzec 09, 2012, 09:50:14 » |
|
Z pozycji obserwatora byc moze jest to rzut na plaszczyzne, ale ja pisze z pozycji uzytkownika. I idac dalej moja mysla (rozbudowywujac model) prosze polaczyc stozki (takie same!) wspolnym wierzcholkiem. Powstanie ciekawa figura przestrzenna. Ja nazywam ja kalendarzem.
|
|
|
|
|
|
|
|