Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:38:55

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: mistyczny numer 137  (Przeczytany 26289 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Marzec 09, 2012, 10:00:35 »

Co cz³owiek to mistyka Mrugniêcie
Tak w³a¶nie ma byæ. To jest czas zaistnienia wszelkich mo¿liwo¶ci. Czas ró¿norodno¶ci, a nie jedynie s³usznych koncepcji.
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Marzec 09, 2012, 11:45:42 »

Cytat: quetzalcoatl44
hm w tym modelu brakuje jednego kierunku przestrzeni musi byc wyjsce poza cube  U¶miech

Obróæ sze¶cianem 5 razy a wyjdziesz z "cuba" ze wszystkimi platoñskimi bry³ami Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2012, 11:51:42 wys³ane przez Lucyfer » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Marzec 09, 2012, 18:22:51 »

Imputujesz, ¿e algorytm "ja" (buduj±cy a jak¿e, wznosi budynki, konstruuje komputery, auta , komórki itd ) , albo ogólniej - jaki¶ Algorytm - buduje ¶wiadomo¶æ.
Zgodzê sie z Tob±, ¿e algorytmy konkretyzuj± formy, lecz kompletn± pomy³k± jest to, i¿ algorytm zarz±dza czym¶ tak podstawowym, jak ¶wiadomo¶æ. 

FAKT.
 Niezbyt precyzyjnie siê niestety wyrazi³em.
Chodzi³o mi oto, ¿e algorytmy poprzez formy buduj± ¶wiadomo¶æ, a nie ¿e bezpo¶rednio tworz± ¶wiadomo¶æ, czy zarz±dzaj± ¶wiadomo¶ci± - co s³usznie zauwa¿y³e¶.
Patrz±c w pewien okre¶lony sposób mo¿na by powiedzieæ, ¿e wszystko jest algorytmem.
Ale, ... czy ¶wiadomo¶æ te¿ jest algorytmem, to na ten temat nie posiadam zdania i nie chcê opowiadaæ g³upot, wiêc tylko powiem, ¿e nie mam pojêcia w jakie ramy uj±æ - ¶wiadomo¶æ.

Mistycy powiadali : ¶wiadomo¶æ nie jest tym, ani nie jest tamtym, nie jest taka, ani nie jest inna, nie posiada formy, kszta³tu i jest poza wszelkimi ograniczeniami.....
Na dzieñ dzisiejszy moje zdanie jest takie samo.
St±d uciekam od opini, tudzie¿ (naukowych), które chc± okre¶liæ ¶wiadomo¶æ czym jest lub  w czym ona jest.

« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2012, 18:24:58 wys³ane przez Astre » Zapisane
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #53 : Marzec 09, 2012, 21:42:40 »

"Otch³añ nie je, nie pije
I nie daje mleka.
Co robi otch³añ ?
Otch³añ czeka. "

Cytat pochodzi z piosenki Stanis³awa Soyki i Czes³awa Mozila - Na cze¶æ ksiêdza Baki, ale sam tekst jest wierszem Czes³awa Mi³osza.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Marzec 10, 2012, 01:18:33 »

http://www.youtube.com/watch?v=7ivUam8F23Q
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Marzec 10, 2012, 11:55:38 »

Otchlan (czarna dziura) postrzegana z pozycji uzytkownika i obserwatora. Uzytkownik zblizajac sie do centrum bedzie odczuwal uplyw czasu normalnie, lecz zdarzenia beda akcelerowac, wszystko zacznie dzialac coraz szybciej. Zas obserwator bedzie widzial uzytkownika, ktory zwalnia (w czasie?), i az w koncu zatrzyma sie.
Nastapi effekt spaghettyzacji.
To wlasnie ten proces, ktory teraz zachodzi, stad przebudzenie, szkoda, ze tak pozno:), chyba ta wiedza dana nam na droge moze przyda sie w jakims innym wymiarze.
To tak jak na lozu smierci odznaczyc kogos Nagroda Nobla:)

//Probowalam wstawic zdjecie, ale juz wykluczylam jedna z metod, gdyz skrzynka na forum jest pelna, widocznie jedyne to faktycznie korzystanie z uprzejmosci innych serwerow//

Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: