Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:25:59

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 472310 razy)
0 u¿ytkowników i 16 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1000 : Pa¼dziernik 23, 2012, 12:52:14 »

Problem PHI jest taki, ¿e bije siê z "gównem"  , a jak tak, to siê do niego przylepia.

Nie ma tam ani s³owa o Januszu,z którym nota bene ¿aden PHI siê nie bije i nie bi³,  ale za to kupa wyobra¿eñ

Abstrahuj±c ca³kowicie od tego kto, czym, kiedy, kogo i w jakim celu...
z powodów czysto poznawczych/edukacyjnych chcia³bym siê dowiedzieæ co/kogo mia³e¶ East na my¶li, ogólnie jakie jest to drugie znaczenie, to ukrywaj±ce siê pod cudzys³owem.
Znaczenie s³owa w cudzys³owiu u¿yte by³o w sensie nieprzyjemnych tre¶ci przyklejaj±cych siê do cz³owieka co w sposób trwa³y i "brzydko pachn±cy" przeinacza  sens jego postawy tudzie¿ wypowiedzi.

Ludzie do których siê takie tre¶ci przyklej± nie s± traktowani powa¿nie a tylko oceniani "na czuja" przez pryzmat tego ,co siê przyklei³o. Przeto tacy ludzie zaczynaj± dosadniej wyra¿aæ siebie, aby przebiæ siê przez przykre "zapachy" i za to dostaj± po g³owie nie odniós³szy zamierzonego efektu wywo³ania refleksji u interlokutora. Jest to jak widaæ nieskuteczny sposób  postêpowania "obklejonej fekaliami" osoby. 

Kwestia rzeczonego cudzys³owia odnosi³a siê do sponiewieranej (wyja¶nionym znaczeniem) osoby PHI , do nikogo innego.

Drogi Artku, czy ¿yczysz sobie wyja¶nieñ co do dalszych wyra¿eñ u¿ytych w kolejnych cudzys³owiach  ?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1001 : Pa¼dziernik 23, 2012, 13:11:12 »

Cytat: Arteq
Ptaku, mam ma³e pytanie. Czy kiedykolwiek wnioskowa³a¶ o karê/ostrze¿enie, etc. dla kogokolwiek z tego forum?

Owszem, wnioskowa³am, ale zawsze o zniesienie kary.  Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1002 : Pa¼dziernik 23, 2012, 14:16:46 »

Cytat: Janneth
"... nied³ugo bêdê baæ siê otworzyæ lodówkê!

Nie bój siê, w lodówce znajdziesz szczê¶cie.  Mrugniêcie
Patrz: post # 275 http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1297.275

A jak znajdziesz, pot³uczesz tablice…  Chichot

To pa  Du¿y u¶miech

A jak nie pot³uczesz tablic ani szczê¶cia nie znajdziesz , to chocia¿ siê po¶miejesz , o ile do ¶miechu Ci bêdzie Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1003 : Pa¼dziernik 23, 2012, 16:27:21 »

Owszem, wnioskowa³am, ale zawsze o zniesienie kary.
Pytanie by³o proste i... inne. Czy nigdy na forum nie wnioskowa³a¶ o karê administracyjn±.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1004 : Pa¼dziernik 23, 2012, 17:49:28 »

Tak Artqu, pytanie by³o proste i odpowied¼ prosta. Nie mam zwyczaju wnioskowaæ potajemnie
(czyli na PW) o karanie kogokolwiek, w przeciwieñstwie chocia¿by do Ciebie.
A na forum? Wszystko jest zapisane, przewertuj je i bêdziesz wiedzia³. Mi szkoda czasu.   

To pa  Du¿y u¶miech                 
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #1005 : Pa¼dziernik 23, 2012, 17:59:03 »

Niestety Eastcie
....ja odebra³em podobnie jak Janneth znaczenie s³owa w cudzys³owie Smutny, ale mniejsza o to. Najwa¿niejsze w tym jest to, jak reaguje na przyznany minusowy punkt czyli ostrze¿enie, ''skarcony'' forumowicz. Jeden zrozumie, ¿e pope³ni³ jaki¶ b³±d i bêdzie stara³ siê nie tworzyæ dalej niepotrzebnych konfliktów. Ale.... s± i tacy, których naruszone JA spowoduje walkê do ''ostatniej kropli krwi'' czyli jak to sam ³adnie uj±³e¶, bêdzie przykleja³ nieprzyjemne tre¶ci, ale akurat w tym wypadku innym nie widz±c oczywi¶cie nic nagannego w swoim postêpowaniu.
Przyznawane przez administracjê i moderatorów minusowe punkty nikim nie poniewieraj±, maj± zwróciæ tylko uwagê na naruszenie zasad obowi±zuj±cych na tym forum i nic wiêcej. Natomiast nagminne naruszanie tych zasad jest ju¿ inaczej traktowane, szczególnie wówczas, gdy osoba której udzielono ostrze¿enia obra¿a pilnuj±cych porz±dku i dzia³a na niekorzy¶æ forum.

P.S. Poczucie humoru mam, ale gdy kto¶ twierdzi, ¿e po jakiej¶ mojej ''akcji'' we wrze¶niu wyzwoli³ siê ca³y ci±g spektakularnych nastêpstw w kosmosie a jeszcze inny kto¶ twierdzi, ¿e za to stanê przed s±dem rady galaktycznej......to strach siê ¶miaæ. Mrugniêcie U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1006 : Pa¼dziernik 23, 2012, 18:31:38 »

Cytat: Janusz
P.S. Poczucie humoru mam, ale gdy kto¶ twierdzi, ¿e po jakiej¶ mojej ''akcji'' we wrze¶niu wyzwoli³ siê ca³y ci±g spektakularnych nastêpstw w kosmosie a jeszcze inny kto¶ twierdzi, ¿e za to stanê przed s±dem rady galaktycznej......to strach siê ¶miaæ.   

Janusz, jest to tzw. efekt motyla. A waga skutków zale¿y od jego wagi,
znaczy siê tego motyla.  Chichot No i pewnie ¦lê¿a mia³a co¶ z tym wspólnego.
Ja bym siê chyba jednak trochê ba³a, ale zrobisz, jak zechcesz.  Du¿y u¶miech

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1007 : Pa¼dziernik 23, 2012, 19:23:23 »

Nie mam zwyczaju wnioskowaæ potajemnie (czyli na PW) o karanie kogokolwiek, w przeciwieñstwie chocia¿by do Ciebie.
Ptaku, jedynie stwarzasz wra¿enie ¿e odpowiadasz konkretnie na pytanie - dodaj±c do mojej tre¶ci pewne "ale/warunek" i wtedy ochoczo odnosisz siê w odpowiedzi do TEGO warunku. Tak by³o za pierwszym razem - uciek³a¶  opowie¶æ o innej czynno¶ci ni¿ zadana w pytaniu. Przed chwil± to samo - warunek - ¿e nie zg³asza³a¶ na... PW, a pytanie by³o o komplet mo¿liwo¶ci jakie daje forum (a to przecie¿ równie¿ "zg³o¶ do moderacji" czy te¿ zwyk³y post)... Aha, a na koñcu "kiarowa" zagrywka - "sam sobie znajd¼". To co tak± postaw± prezentujesz to zwyk³y zabieg socjotechniczny.   :] Ale ok, Twój cyrk i Twoje ma³py.

Nie, ¿adne PW, tylko je¿eli ju¿ to zwyk³e zg³o¶ do moderacji, a to ró¿nica i nigdy nie ukrywa³em jak mia³em jakie¶ zastrze¿enia. Co do "skryto¶ci" tre¶ci - zapewne dowodem na t± tezê jest fakt, ¿e chyba jako jedyny z ca³ego forum napisa³em, ¿e ka¿dy na przyzwolenie aby zawsze ¶mia³o ujawniaæ moje PW...

* zaedytowano po pó¼niejszej wypowiedzi Ptaka (tre¶æ pisana równolegle z postem Ptaka)
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2012, 19:35:27 wys³ane przez arteq » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1008 : Pa¼dziernik 23, 2012, 19:29:11 »

ciekawe czy to o tego motyla darmozjada chodzi? Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1009 : Pa¼dziernik 23, 2012, 19:31:49 »

Nie, Artqu, nigdy nie zg³osi³am nic do moderacji, nawet nie wiedzia³am o takiej opcji, ani gdzie ona jest.
To nie moja domena, wolê pisaæ publicznie. I w ogóle, co to za przes³uchanie? W jakim celu?  Z politowaniem

Cytat: Songo
ciekawe czy to o tego motyla darmozjada chodzi? 

Songo, którego motyla darmozjada masz na my¶li?  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2012, 19:34:49 wys³ane przez ptak » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1010 : Pa¼dziernik 23, 2012, 19:36:37 »

Cytat: Songo
ciekawe czy to o tego motyla darmozjada chodzi? 

Songo, którego motyla darmozjada masz na my¶li?  Du¿y u¶miech

tego co to siê z g±sienicy przepoczwarzy³ w innym w±tku Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1011 : Pa¼dziernik 23, 2012, 20:24:27 »

Cytat: Arteq
Ptaku, jedynie stwarzasz wra¿enie ¿e odpowiadasz konkretnie na pytanie - dodaj±c do mojej tre¶ci pewne "ale/warunek" i wtedy ochoczo odnosisz siê w odpowiedzi do TEGO warunku. Tak by³o za pierwszym razem - uciek³a¶  opowie¶æ o innej czynno¶ci ni¿ zadana w pytaniu. Przed chwil± to samo - warunek - ¿e nie zg³asza³a¶ na... PW, a pytanie by³o o komplet mo¿liwo¶ci jakie daje forum (a to przecie¿ równie¿ "zg³o¶ do moderacji" czy te¿ zwyk³y post)... Aha, a na koñcu "kiarowa" zagrywka - "sam sobie znajd¼". To co tak± postaw± prezentujesz to zwyk³y zabieg socjotechniczny.   :] Ale ok, Twój cyrk i Twoje ma³py.

Wiesz co Arteq? Po pierwsze, zupe³nie nie wiem o co Ci chodzi. Po drugie, spójrz na siebie
i swoje manipulacje oraz przestañ pomawiaæ ludzi.
Jeszcze raz powtarzam, nigdy, niczego do moderacji nie zg³asza³am, spytaj o to Administracjê.
Kiedy¶, chyba jeszcze na starym forum  pisa³am do Stolo i Darka na PW, ale jedynie w obronie osoby
nies³usznie zbanowanej i na jej ¿yczenie.

Je¶li mam jakie¶ zastrze¿enia, np. do czynionej niesprawiedliwo¶ci przez administracjê, zawsze piszê
o tym publicznie. Gdy¿ uwa¿am, ¿e jest to jedynie s³uszny sposób na za³atwianie spraw dotycz±cych
nas wszystkich. Masz do tego wgl±d, jak ka¿dy. Regulaminowe karanie ludzi uwa¿am za niemoralne
oraz zbêdne i chyba nie raz da³am wyraz memu stanowisku.

Masz co¶ do mnie, napisz wprost i nie czyñ podchodów, bo robi siê to ¿enuj±ce, panie „sprawiedliwy”.
Widzê, ¿e uprzejmo¶æ nie zawsze pop³aca, czasami lepiej zwyczajnie kogo¶ olaæ, by siê nie „brudziæ”.
Tyle w temacie.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2012, 20:25:57 wys³ane przez ptak » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1012 : Pa¼dziernik 23, 2012, 20:30:37 »

Ale po co siê napinaæ? Zada³em pytanie, us³ysza³em Twoje stanowisko, przedstawi³em swoje i tyle. Co do pierwszych sposobów odpowiedzi na pytania - sposób "na polityka", dlaczego - wyja¶ni³em.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1013 : Listopad 05, 2012, 19:51:15 »

¯a³osne Songo, naprawdê ¿a³osne, bo zanim przeczyta³e¶ namacalne dowody które przedstawi³em na Twoje ¿±danie (khmm... chyba jeszcze jest wieczór?), wyda³e¶ ju¿ wyrok. Ale... tak naprawdê wyda³e¶ wyrok ju¿ po kilkunastu minutach od lamentu Kiary.
Bardzo ¼le to ¶wiadczy o Twojej postawie, bo skoro - co widaæ bezdyskusyjnie w tej sytuacji - nawet nie mia³e¶ zamiaru zapoznaæ siê z moim stanowiskiem (o które - sam wyst±pi³e¶) by³o okazaæ chocia¿ minimum szacunku ze wzglêdu na po¶wiêcony Ci czas. A dla samego siebie by³o stworzyæ chocia¿ minimum z³udzenia, ¿e starasz siê byæ minimalnie obiektywnym.

Dla jasno¶ci - nie lamentujê, ¿e otrzyma³em awansem punkt ujemny, to ¿aden problem, w przeciwieñstwie do wy¿ej opisanej sytuacji/postawy.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1014 : Listopad 05, 2012, 19:58:06 »

..otó¿ @Artek, "krêcisz kota ogonem" jak nikt inny- mniejsza o to,-
mog³e¶ edytowaæ/usun±æ/sprostowaæ ten post od wczoraj, ale nie mia³e¶ takiego zamiaru,-
a teraz "gorzkie ¿ale" Tu nie s±d grodzki i wyroków nie ma!

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1015 : Listopad 05, 2012, 20:39:46 »

Przecie¿ pisa³em - ¿adne gorzkie ¿ale, nie lamentujê - wyra¼nie to napisa³em w poprzednim po¶cie, wiêc proszê - daruj sobie te si³owe insynuacje. Fakt, postu nie zamierza³em zedytowaæ bo... nie ma w nim niczego co narusza³oby regulamin, nie napisa³em w nim nieprawdy. Je¿eli konsekwencj± takiego stanu ma/maj± byæ -pf, ban, etc. przyjmê to i po sprawie. Jestem spokojny bo kwesti± czasu jest kiedy prawda wyjdzie na jaw i wtedy nie ja bêdê siê wstydzi³.

Co do "sprostowania"/wyja¶nieñ - zamie¶ci³em je, ale wyda³e¶ wyrok zanim siê z nimi raczy³e¶ zapoznaæ - i to jest fakt (mo¿na sprawdziæ po godzinie napisania postów - kiedy ja edytowa³em poprzez zamieszczanie dowodów, Ty wyda³e¶ ju¿ decyzjê). Na tym zakoñczê.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 20:40:31 wys³ane przez arteq » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1016 : Listopad 05, 2012, 20:42:41 »

to twoja subiektywna ocena zdarzeñ tym razem..
co by¶ nie nawpisywa³- to jest twoja prywatna wiedza i nikogo wiêcej Du¿y u¶miech

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1017 : Listopad 05, 2012, 21:58:32 »

Przepraszam, ¿e jeszcze wtr±cê jedno zdanie - czy móg³by¶ mi wyja¶niæ gdzie jest miejsce na subiektywno¶æ w widniej±cych godzinach napisania postów?

edit:

W odniesieniu do bezpodstawnych zarzutów jakobym swoj± wypowiedzi± oczerni³ Kiarê:

No chyba, ¿e w wyniku mieszania ludziom w g³owie da siê naci±gn±æ tych¿e na sponsoring wycieczki ewentualnie inne fanty?

i regulamin:
„- zawieraj±cych pomówienia – informacje obarczaj±ce niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego). Wiadomo¶æ zostanie usuniêta, a moderator zwa¿ywszy na okoliczno¶ci oraz ujawnione informacje, mo¿e przyznaæ u¿ytkownikowi ostrze¿enie (-1pf)”

@Artek,-
po pierwsze primo tu nie s±dy publiczne- tylko NFPCh., i nic nie mo¿esz udowodniæ
po drugie primo w moim i nie tylko moim przekonaniu naruszy³e¶ ten punkt reg., ale wszystko jest subiektywne i tu na forum mo¿esz siê jeszcze odwo³aæ do Adminów,-
ja z kolei zrobiê tak jak napisa³em w moim poprzednim poscie, chyba ¿e sam zechcesz to rozwi±zaæ inaczej.
To tyle z mojej strony, czekam do wieczora.

podajê ¿±dane dowody:
arteq: w odpowiedzi na Twoje pytanie, odpowiedz brzmi Nie Kiara za siebie nie placila.Wyjazd zostal Jej oplacony.To wszystko pozdrawiam - Ela
- co potwierdza moje s³owa o sponsorowaniu wycieczki.

Twoje oszustwa przechodza Ciebie i to az nadto.Powiedzialas do Mnie,ze Twoj komputer nie dziala, dlatego powiedzialam,ze postaram sie przywizdz komputer.Oczywiscie jak juz na miejscu zdazylam sie przekonac to bylo nastepne z Twoich klamstw.U mojego brata w domu powiedzialam do Ciebie przy wszystkich , ze w zwiazku z Twoim popsutym komputerem przywiozlam dobry i do uzytku.
- co potwierdza uwagê o otrzymywaniu prezentów-fantów od osób przed którymi roztacza³a ró¿ne wizje (w tym przypadku El¿biet±).

W zwi±zku z powy¿szym oczekujê:
1. wycofania siê z decyzji o na³o¿eniu kary
2. edycji postu przez Songo w zakresie tre¶ci w którym to stwierdza, ¿e oczerni³em Kiarê.
2a. w ¶wietle powy¿ej przytoczonych postów zarzut ¿e oczerniam jest... pomówieniem, wszak El¿bieta (osoba bezpo¶rednio uczestnicz±ca w wydarzeniach) potwierdzi³a moje s³owa w zwi±zku z tym bezzasadnym jest powo³ywanie siê na s³owo "niepotwierdzone".

Tyle.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 22:56:13 wys³ane przez arteq » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1018 : Listopad 05, 2012, 23:26:44 »

Pamiêtam spiêcie na linii Kiara - El¿bieta doskonale. Pamiêtam te¿, ¿e wcze¶niej - na d³ugo przed owym spiêciem - to w³a¶nie El¿bieta wstawia³a siê za Kiar± w ka¿dym przypadku; nie roztrz±saj±c go przesadnie, rzec by siê chcia³o - na ¶lepo. Animozji w stosunku do Kiary zawsze by³o mnóstwo, ze wszelkich stron forum, a ka¿dy, kto wtedy mia³ jej co¶ do zarzucania, napotyka³ najpierw na pancerz (El¿ebietê) i zanim zdo³a³ siê z w³a¶ciw± osob± porozumieæ/skonfrontowaæ, musia³ rachowaæ siê z nikim innym, jak w³a¶nie z El¿biet±.

Nie przypominam o tym z przypadku. Dziwnym zrz±dzeniem losu ka¿dy, kto mia³ okazjê poznaæ Kiarê osobi¶cie, wypowiada siê o niej negatywnie b±d¼ przynajmniej, udelikatniaj±c, z mieszanymi odczuciami i wyra¼n± niechêci±, by w ogóle o niej mówiæ. Spotkanie Kiary z El¿biet± równie¿ nale¿a³oby zaliczyæ do tych mniej udanych, których wynik wa³kowany by³ na forum publicznym, a postronnym u¿ytkownikom powinien daæ wówczas wiele do my¶lenia. Gdybym od pocz±tku nie mia³a z³ych przeczuæ co do Kiary, posty El¿biety wziê³abym na pewno za przestrogê przez bli¿szymi, a w³a¶ciwie to jakimikolwiek z ni± kontaktami. Nie zosta³y one wówczas w ¿aden sposób ukarane, a co za tym idzie, nie do koñca rozumiem, czemu teraz karaæ Artka, który do nich siê odwo³uje.

Z wieloma forami mia³am do czynienia (równie¿ z takimi, gdzie prowadzony jest system sprzeda¿y jakich¶ produktów; gdzie konta maj± reklamodawcy, us³ugodawcy i sklepy) i zauwa¿y³am, ¿e administracja takich for za punkt honoru upatruje sobie ¶ledzenie wiarygodno¶ci i rzetelno¶ci tych¿e, a gdy pojawiaj± siê negatywne opinie o ich dzia³alno¶ci, ostrzega przed nimi pozosta³ych potencjalnych klientów (czyli u¿ytkowników forum). Tutaj nie ma takiej samej sytuacji, ale jest analogiczna, i co mnie dziwi - rozpatrywane jest dobro jednostki (o w±tpliwej jak dla mnie rzetelno¶ci), a nie ogó³u.

Je¶li za¶ o pomówienie (znies³awienie) rzecz rozbijaæ, to tutaj, Kiaro i Songo, te¿ nie do koñca macie racjê, albowiem:

"Istniej± dwa kontratypy dla tego czynu zabronionego. Nie ma przestêpstwa, je¿eli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy (art. 213 § 1 k.k.) oraz nie pope³nia przestêpstwa znies³awienia, kto publicznie podnosi lub rozg³asza prawdziwy zarzut, który s³u¿y obronie spo³ecznie uzasadnionego interesu lub dotyczy postêpowania osoby pe³ni±cej funkcjê publiczn±. Je¿eli zarzut dotyczy ¿ycia prywatnego lub rodzinnego, dowód prawdy mo¿e byæ przeprowadzony tylko wtedy, gdy zarzut ma zapobiec niebezpieczeñstwu dla ¿ycia lub zdrowia cz³owieka albo demoralizacji ma³oletniego (art. 213 § 2 k.k.)."

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1019 : Listopad 05, 2012, 23:43:09 »

Chwileczkê, wyra¼nie wskaza³em potwierdzenie moich przemy¶leñ - posty osoby stykaj±cej siê z Kiar± w realu.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1020 : Listopad 05, 2012, 23:50:36 »

A co ja wy¿ej napisa³am?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1021 : Listopad 18, 2012, 17:30:51 »

janneth
Pamiêtam spiêcie na linii Kiara - El¿bieta doskonale. Pamiêtam te¿, ¿e wcze¶niej - na d³ugo przed owym spiêciem - to w³a¶nie El¿bieta wstawia³a siê za Kiar± w ka¿dym przypadku; nie roztrz±saj±c go przesadnie, rzec by siê chcia³o - na ¶lepo. Animozji w stosunku do Kiary zawsze by³o mnóstwo, ze wszelkich stron forum, a ka¿dy, kto wtedy mia³ jej co¶ do zarzucania, napotyka³ najpierw na pancerz (El¿ebietê) i zanim zdo³a³ siê z w³a¶ciw± osob± porozumieæ/skonfrontowaæ, musia³ rachowaæ siê z nikim innym, jak w³a¶nie z El¿biet±.

Klasyczny przyk³ad relacji uczeñ - mistrz U¶miech
Dopóki mistrz poszerza ¿e tak siê wyra¿ê pojemno¶æ ucznia zachodzi miêdzy nimi synteza.
Oboje zyskuj± bo wspó³pracuj±.
Czêsto mistrz imponuje uczniowi na zasadzie zakochania siê w drugim.
I tak jak w okresie zauroczenia drugim widzi siê tylko to co najlepsze ....itd itd U¶miech
Jeden przekazuje to co wie drugi np p³aci za farbê i maluje mu pokój.... U¶miech
Przychodzi jednak czas kiedy uczeñ przestaje byæ uczniem i wtedy hm je¿eli mistrz siê w porê nie zorientuje i nie zaakceptuje tego faktu to rola adiutanta zamienia siê na role przeciwnika.
Zwyk³y mechanizm przeciwstawnych biegunów
Plus- minus, biel- czerñ, dobro- z³o, mi³o¶æ- nienawi¶æ... U¶miech
Szkoda, ¿e tak ma³o mistrzów zauwa¿y³o, ¿e czas nauki dobieg³ do koñca, a teraz zwyczajnie nadszed³ czas realizacji tego co siê nauczy³o U¶miech
Oczywi¶cie s± te¿ przypadki, ¿e uczeñ nie ukoñczy³ terminu i wtedy wraca tam sk±d przyszed³ U¶miech
to pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2012, 17:32:36 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1022 : Listopad 18, 2012, 18:14:23 »

Z zewn±trz to zawsze inaczej wygl±da.
Ja tam wiem swoje, ¿e ¿adnego przypadku nie da siê podci±gn±æ pod nasze ramy, nasze zrozumienie, nie ma takiej mo¿liwo¶ci, nie tutaj. Zwraca³em wasz± uwagê na brak ca³kowitych danych, aby kogokolwiek oceniaæ, czy os±dzaæ od najbli¿szych pocz±wszy, a co mówiæ o obcych. W dra¿liwych sytuacjach zawsze jest wiêcej pomiêdzy wierszami, ni¿ tego co powiedziano wprost.
Dlatego generalnie staram siê nie oceniaæ i nie szufladkowaæ innych, bo zdajê sobie sprawê, ¿e to daremny trud.
O innych konsekwencjach nie trafionych ocen mo¿na wszêdzie poczytaæ.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1023 : Listopad 18, 2012, 19:37:08 »

Fe, ale wstyd. To jest forum ludzi uduchowionych? Nie rozumiem jakim prawem znowu jest pranie czyichs brudow?
Niech kazdy popatrzy na siebie, czy napewno jest taki perfekt jak sie sobie przedstawia.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1024 : Listopad 18, 2012, 20:54:42 »

Klasyczny przyk³ad relacji uczeñ - mistrz U¶miech

Od takich konszachtów trzymam siê na szczê¶cie z daleka, wiêc fragmentarycznie, chc±c nie chc±c, przynajmniej co do czê¶ci teorii, muszê ci zawierzyæ i siê z tob± zgodziæ.
Z praktyk± jednak jak w praniu, ró¿nie bywa U¶miech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Strony: 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: