kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #250 : Marzec 30, 2009, 00:52:51 » |
|
Pewnie chcia³e¶ kogo¶ obraziæ albo chcia³e¶ napisaæ dwa albo trzy posyty pod rz±d. I nie czaruj mnie tutaj,¿e tak nie by³o,bo minusy nie bior± siê z powietrza!
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 47
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 946
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #251 : Marzec 30, 2009, 07:29:26 » |
|
O, widzę że tu prawo działa wstecz. Nie było mnie parę dni, wprowadzono nowy regulamin i zdążyłem już dostać -1pf. Ktoś mi powie za co skoro mnie nie było? :-)
to ci pozostało jeszcze z czasu, jak była reputacja miałeś -1, zapomniałem ci wyzerować - myślałem, że wyzerowałem wszystkim ~kocie, tak zostają ale jak np. masz -10, to następnego bana dostaniesz dopiero za -20, nie będzie tak np. że ktoś dostał -10, później zarobi +1 i będzie miał -9, a później znów złapie minusa, czyli znowu -10, a że za -10 jest ban...
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 07:30:00 wys³ane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
stolo
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 13
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 998
|
|
« Odpowiedz #252 : Marzec 30, 2009, 08:47:01 » |
|
Wiadomosc wyslalam do Stolo, czekam na odpowiedz owe 5 dni. Mysle ze powinniscie byc w kontakcie. Kiara Droga Kiaro - jeste¶my z Tomkiem w kontakcie. Niemniej jednak odpisa³em Tobie, ¿e to Tomek zajmuje siê t± spraw± i on to za³atwi. Nie widzê powodu dla którego mia³bym siê w sprawê wci±gn±æ? Zastanawiam siê sk±d u Ciebie pogl±d, i¿ siê nie kontaktujemy?? To, ¿e nie udzielam siê w dyskusjach nie oznacza, ¿e nie ma mnie na forum. A je¿eli kto¶ do mnie pisze to ZAWSZE odpowiadam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 08:49:15 wys³ane przez stolo »
|
|
"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #253 : Marzec 30, 2009, 14:34:21 » |
|
Post odnosi siê do pojawiaj±cych siê ostatnio na forum uwag i zastzre¿eñ co do pracy modów i adminów, a ¶ci¶lej jej jako¶ci.
Proponujê zrobiæ tak: Osoby które maj± za¿alenia do pracy opiekunów forum powinny je w sposób konkretny wyartyku³owaæ - z podaniem przyk³adów. Wed³ug mnie oglêdne: "nie jest dobrze", "jako¶æ upada" niewiele wnosz± do ewentualnej poprawy. Je¿eli naprawdê tak przeszkadaj± Wam jakie¶ dzia³ania i naprawdê zalezy Wam na poprawie jako¶ci - spokojnie wyra¼cie swoje za¿alenia i jednocze¶nie sposoby zaradzenia temu - jak ju¿ wspomnia³em na konkretnych przypadkach. My¶lê, ¿e to pomo¿e ka¿demu lepiej zrozumieæ stanowisko innych. Z tego co widzê to modzi i admini s± otwarci na sugestie i pomys³y.
Ptak, Ambro¿y, Kot - a mo¿e sami dacie przyk³ad i pomoderujecie które¶ z dzia³ów. Wy zobaczycie jak to wygl±da od wewnatrz, modzi, admini - jak nale¿y moderowaæ, a my popatrzymy na dany przez Was przyk³ad. Ide o zak³ad, ¿e pomimo zakoñczenia naboru kandydatury zostan± przyjête i dostaniecie szansê aby wszystkim pokazaæ co i jak nale¿y robiæ. Przekonamy sie te¿ czy Wasze pomys³y i zalecenia przynios± spodziewane i deklarowane przez Was efekty. My¶lê, ¿e pomys³ jest ciekawy i akceptowalny. Zamiast od razu "zwalniaæ" poka¿ecie jak nalezy sumiennie i uczciwie wykonywaæ dan± pracê. To jak, wystarczy odwagi?
Co do mnie nie mam zastzre¿eñ do pracy modów i adminów. Atomsferê tworza wszycy forumowicze i wiem, ¿e jeszcze taki siê nie narodzi³ który wszystkim by dogodzi³. Nie zauwa¿y³em, ¿eby komu¶ zamykano usta i nie pozwolono wyartyku³owaæ pogl±dów.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 16:04:10 wys³ane przez Micha³ »
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #254 : Marzec 30, 2009, 14:42:48 » |
|
wiecie co mnie zastanawia? ¿e niektórzy najwyra¼niej uwa¿aj± pracê modów i adminów jako pracê zarobkow± - forum to tylko hobby. Wiêkszo¶æ z nas pracuje zawodowo lub ma inne wa¿ne obowi±zki w trakcie dnia i zagl±da tu co jaki¶ czas "pielêgnuj±c" owe hobby pielêgnowaæ.. wieczorami, przy ciep³ej herbatce lub kawie..
nie wymagajcie by opiekunowie siedzieli to "24 na 7".. poza tym - teraz kiedy pad³y nowe nominacje i zwiêkszona zosta³a liczba opiekunów - dajcie nam szansê na wykonanie roboty..
poza tym zauwa¿y³em po powrocie, ¿e trwa tu straszna nagonka na modów i adminów.. dlaczego??
skupcie siê na sensie istnienia tego naszego "hobby" a nie wiecznym krytykowaniu i u¿alaniu siê, ¿e to ju¿ nie to samo..
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #255 : Marzec 30, 2009, 15:00:33 » |
|
Wiadomosc wyslalam do Stolo, czekam na odpowiedz owe 5 dni. Mysle ze powinniscie byc w kontakcie. Kiara Droga Kiaro - jeste¶my z Tomkiem w kontakcie. Niemniej jednak odpisa³em Tobie, ¿e to Tomek zajmuje siê t± spraw± i on to za³atwi. Nie widzê powodu dla którego mia³bym siê w sprawê wci±gn±æ? Zastanawiam siê sk±d u Ciebie pogl±d, i¿ siê nie kontaktujemy?? To, ¿e nie udzielam siê w dyskusjach nie oznacza, ¿e nie ma mnie na forum. A je¿eli kto¶ do mnie pisze to ZAWSZE odpowiadam. Witaj Stolo. To nie moje sugestie ze sie nie kontaktujecie z tom1ek, to wniosek po jego wypowiedzi, ze nic nie wie o moim pytaniu do Ciebie na temat mojego lamania regulaminu. Odpowiedz od Ciebie otrzymalam sprzeczna ze wczesniejszymi zarzutami tom1ek.To wszystko, nie bylo natomiast zadnych konsekwecji wyprostowania tego zamieszania. A ja chciala bym zeby bylo wszystko wyjasnone. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 15:01:16 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #256 : Marzec 30, 2009, 18:12:15 » |
|
~Kiaro, wybacz ale ju¿ nie mogê po prostu" no comments" nie chce mi siê nawet odpowiadaæ na twoje zarzuty, kto dok³adnie czyta³ nasze posty, wie jaka ob³uda kryje siê w tych twoich s³owach przed chwil± nie rozmawiam ju¿ z tob± o tym, szkoda sobie nerwy strzêpiæ edycja: widzê, ¿e edytowa³a¶ swojego posta do którego odnosz± siê te moje s³owa i zmieni³a¶ jego sens - to ju¿ do takich rzeczy siê posuwasz? ¿a³osne...
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2009, 10:33:09 wys³ane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #257 : Marzec 30, 2009, 19:05:21 » |
|
przepraszam,, czy mogê powtórzyæ pytanie, bo nie dosta³em odpowiedzi?
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #258 : Marzec 30, 2009, 20:11:05 » |
|
przepraszam,, czy mogę powtórzyć pytanie, bo nie dostałem odpowiedzi? popatrz tu: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1036.msg25961#msg25961ten co to zrobił, podpisał się i widzę że wcale ci nie usunął postów, tylko scalił 3 posty w 1 (przynajmniej tak tam napisał) - tak było, czy może się mylę? jeśli tak, to powinieneś dostać -1pf, a nie dostałeś - teraz zamiast się cieszyć i siedzieć cicho, ty o sobie przypominasz tutaj... hehe dobre
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 20:12:00 wys³ane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #259 : Marzec 30, 2009, 20:20:34 » |
|
posty te by³y z 27.03 a zosta³y zcalone z postem z 26.03. za to ze umiescilem 2 posty (te usuniête ) w tym samym dniu przepraszam, jeden umie¶ci³em o 4 rano drugi o 12 (po spaniu) a wiêc wydawa³o mi sie ze jest nowy dzieñ. A posty te po prostu znalazlem w ¶mietniku, i dlatego od razu zadalem pytanie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 20:21:33 wys³ane przez Blad »
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #260 : Marzec 30, 2009, 20:22:17 » |
|
posty te by³y z 27.03 a zosta³y zcalone z postem z 26.03. za to ze umiescilem 2 posty (te usuniête ) w tym samym dniu przepraszam, jeden umie¶ci³em o 4 rano drugi o 12 (po spaniu) a wiêc wydawa³o mi sie ze jest nowy dzieñ.
hehe nawet gdyby by³ nowy dzieñ, jak dla mnie i tak trzeba by³o by je scaliæ ale spoko, sprawa siê wyja¶ni³a
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #261 : Marzec 30, 2009, 22:00:25 » |
|
Dlaczego mamy zcalac posty z dwoch roznych dni? W taki sposob , ktos kto sledzi temat nie wie czy jest kolejny nowy czy nie. Powstaje niepotyczny tasiemiec bez konca , jezeli w temaci pisze prawie czas jedna osoba ( przekazywanie jakichs informacji). Kiedys juz dyskutowalismy ze Stolo na ten temat i uznal iz zcalamy tylko posty pisane w tym samym dniu. W dniu nastepnym napisanych nie zcalamy. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Hans Olo
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #262 : Marzec 30, 2009, 22:42:04 » |
|
Mo¿esz skopiowaæ zawarto¶æ poprzedniego, dopisaæ do niego to co nowe. Usun±æ swój stary post i wrzuciæ nowy, scalony. Nic trudnego, a i ka¿dy bêdzie wiedzia³, ¿e to co¶ nowego.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #263 : Marzec 30, 2009, 22:54:13 » |
|
Kiara - my¶lê, ¿e je¶li kto¶ przekazuje "tasiemcowo" jakie¶ informacje, to nie bêdzie problemu, by dogada³ siê z Modem o to, aby Mod ten nie traktowa³ tego jak z³amanie regulaminu (o ile przed pisaniem wyka¿e tak± inicjatywê). Nie wiem zreszt±, czemu akurat Ty o tym piszesz - przecie¿ zrezygnowa³a¶ z pisania w dziale o swoim kodzie, wiêc chyba sprawa Ciê ju¿ nie dotyczy?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #264 : Marzec 30, 2009, 23:02:02 » |
|
Skoro jestem jeszcze uczestnikiem forum , wszystkie jego zagadnienia mnie dotycza. Blad wpisuje informacje ( uwazam ze cenne), po co ma zcalac jedna z druga skoro praktycznie kazda jest inna? A tymbardziej pisana nastepnego dnia. Zreszta po co wprowadzac cos nowego , co nie ulatwia a utrudnia komunikacje, naraza na uwagi i wprowadza nerwowosc.To bezsens. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 23:03:52 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Leszek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #265 : Marzec 30, 2009, 23:10:12 » |
|
Zgadzam siê z Kiar±. Zg³asza³em tak± sam± uwagê i dosta³em minus jeden punkt....
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #266 : Marzec 31, 2009, 06:11:16 » |
|
Zgadzam siê z Kiar±. Zg³asza³em tak± sam± uwagê i dosta³em minus jeden punkt.... Za uwagê? Czy za pisanie posta pod postem? A zg³osi³e¶ to wcze¶niej do Moderatora, wyt³umaczy³e¶? Bo warto by poznaæ okoliczno¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 13
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 998
|
|
« Odpowiedz #267 : Marzec 31, 2009, 06:38:00 » |
|
Dlaczego mamy zcalac posty z dwoch roznych dni? W taki sposob , ktos kto sledzi temat nie wie czy jest kolejny nowy czy nie. Powstaje niepotyczny tasiemiec bez konca , jezeli w temaci pisze prawie czas jedna osoba ( przekazywanie jakichs informacji). Kiedys juz dyskutowalismy ze Stolo na ten temat i uznal iz zcalamy tylko posty pisane w tym samym dniu. W dniu nastepnym napisanych nie zcalamy. Kiara Faktycznie, Kiara rozmawia³a ze mn± na temat umieszczania postu po po¶cie w temacie "Przekazów od My¶licieli". (to by³o jeszcze w czasach poprzedniego forum)
|
|
|
|
"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #268 : Kwiecieñ 02, 2009, 09:53:36 » |
|
Tak jak my¶la³em - po propozycji zastrze¿enia co do moderowania/administrowania jako¶ dziwnie ucich³y...
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #269 : Kwiecieñ 02, 2009, 15:14:37 » |
|
Zgadzam siê z Kiar±. Zg³asza³em tak± sam± uwagê i dosta³em minus jeden punkt.... Za uwagê? Czy za pisanie posta pod postem? A zg³osi³e¶ to wcze¶niej do Moderatora, wyt³umaczy³e¶? Bo warto by poznaæ okoliczno¶ci. za pisanie posta pod postem
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #270 : Kwiecieñ 02, 2009, 18:01:57 » |
|
Wiki - to tu muszê co¶ sprostowaæ, bo chyba z kolei Ty spojrza³a¶ czarno-bia³o Ja nie uwa¿am, ¿e WSZYSTKIE przepowiednie to ch³am, ale pokazujê mechanizmy, które czêsto MOG¡ sprawiaæ, ¿e dana przepowiednia siê sprawdzi lub nie. Co nie znaczy, ¿e uwa¿am, ¿e wszystkie przepowiednie to pic na wodê. Tak w³a¶nie i ja my¶lê Pozdrawiam chcia³bym tylko zaznaczyæ moi drodzy, by staraæ siê unikaæ podobnych odpowiedzi (chodzi mi o ta powy¿sz± wiki) - takie posty w³a¶ciwie nabijaj± licznik i nic nie wnosz± do tematu.. to jest spam..
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #271 : Kwiecieñ 02, 2009, 18:29:54 » |
|
Jak właśnie mniej więcej dogadaliśny się co przepowiedni i ich sprawdzalności, co dotyczy również jak pisałam w powyższych postach sesji osobistych z panią Lucyną i to czy ona kłamie to nazywa się spam...... no coż widzę, że tylko kłótnie są oki a dojście do wspólnych wniosków już nie.... Pozdrawiam czy jeżeli w dyskujsji się z kimś zgodzę i dojdziemy do wspólnych wniosków mam pisać na PW żeby nie było widać publicznie, że mamy podobne zdanie
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 02, 2009, 18:31:27 wys³ane przez wiki »
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #272 : Kwiecieñ 02, 2009, 18:32:24 » |
|
~Micha³ wrzuæ na luz, proszê... prawo to nie tylko sztywne zakazy i nakazy, to nie tylko litery, których trzeba przestrzegaæ szczegó³owo i bardzo dok³adnie. za chwilê nasze forum straci ca³kiem "duszê" i bêd± na nim tylko suche posty <<wnosz±ce co¶ do tematu>>
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #273 : Kwiecieñ 02, 2009, 18:34:57 » |
|
Jak w³a¶nie mniej wiêcej dogadali¶ny siê co przepowiedni i ich sprawdzalno¶ci, co dotyczy równie¿ jak pisa³am w powy¿szych postach sesji osobistych z pani± Lucyn± i to czy ona k³amie to nazywa siê spam...... no co¿ widzê, ¿e tylko k³ótnie s± oki a doj¶cie do wspólnych wniosków ju¿ nie.... Pozdrawiam co¶ ci poka¿e wiki "nic nie rozumiesz" <---- gdybym jedynie tak± odpowied¼ da³ na twój post.. powiedz, co on wnosi do tematu? nic.. takie co¶ mo¿na napisaæ u¿ytkownikowi na PW. doszli¶cie do porozumienia. mi³o.. jednak jak dla mnie napisanie w po¶cie 3 s³ów to naruszanie punktu regulaminu: " Wszelkie przejawy nabijania postów bêd± skrupulatnie zwalczane. Rozumie siê przez to równie¿ posty typu "Gdybym wiedzia³ to bym Ci powiedzia³, ale nie wiem". " edit: no ok tomku... wrzucam (byle nie na wsteczny )
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 02, 2009, 18:35:31 wys³ane przez Micha³ »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #274 : Kwiecieñ 02, 2009, 19:18:18 » |
|
W tym przypadku post Wiki wbrew pozorom wiele nowego wnosi do dyskusji z kilku powodów. Gdyby Wiki wcze¶niej nie zabiera³a g³osu w dyskusji to nag³e takie wtr±cenie mo¿e i mo¿naby podci±gn±æ pod ma³o wnosz±cy do dyskusji. Zauwa¿cie, ¿e wcze¶niej Wiki i Tenebrael mieli nieco odmienne zdania. Wiki podpisuj±c siê "tak w³a¶nie i ja my¶lê" wyjasni³a swój pogl±d na dan± sprawê. Dlatego myslê, ¿e trzeba równiez patzreæ na kontekst prowadzonej dyskusji. Tak ja to widzê.
|
|
|
|
|
|
|
|