Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:48:08

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 42 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 472247 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #325 : Czerwiec 07, 2009, 10:50:37 »

Nie pochwalam sposobu "wypowiedzi" Mory, wiele mo¿na zarzuciæ Kiarze, ale niech u¿ywa cytatów/przyk³adów a nie suchych epitetów - to bezdyskusyjne.

718, wyt³umacz mi natomiast jak jeste¶ w stanie pogodziæ dwie rzeczy: swoje zachowanie, którym siê szczyci³e¶ jako "sprytem" [chodzi o obra¿anie forumowiczów i natychmiastowe zacieranie ¶ladów - usuwanie postów] i wytykanie TEGO SAMEGO Morze jako co¶ karygodnego? Dla mnie w tym momencie hipokryzja ociera siê o bezczelno¶æ...
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #326 : Czerwiec 07, 2009, 11:19:53 »

mysl co chcesz, mnie to juz malo obchodzi!

Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #327 : Czerwiec 07, 2009, 12:59:40 »

Kap³an Ty siê tu masz najmniejsze prawo odzywaæ (choæ paradoksalnie pod prêgierzem czujesz siê chyba jak u siebie)
za tekst w stosunku do mnie powiniene¶ otrzymaæ swoj± karê ale ¿e karanie Ciebie to tak jak dawanie klapsu dzieciakowi to niech bêdzie ¿e darujemy...

ja Kap³ana widzê jako pora¿kê wychowawcz± tego forum - mimo szczerych chêci nie uda³o siê go nauczyæ kultury ale dlaczego ca³e spo³eczeñstwo (forumowe) ma ponosiæ za to karê?

zauwa¿cie jak by³o spokojnie gdy Kap³ana nie by³o w¶ród nas? dyskusja toczy³a siê swobodnie, bez okrzyków, k³ótni czy obelg... wystarczy jedna brudna kropla by zanieczy¶ciæ ca³e wiadro czystej wody...

szkoda... Smutny
Trel
Go¶æ
« Odpowiedz #328 : Czerwiec 07, 2009, 18:42:28 »

A ja uwazam ze Kapłan robi z igły widły.Zamiast pewne rzeczy przemilczec zachowuje sie jak głowniarz ,ktory wszedzie szuka obrony przez prawa.Sam nie bywa wporzadku i zachowuje sie ordynalnie,ale gdy u kogos pojawi sie cokolwiek co mozna by było ukarac blyskawicznie probuje to wymusić.Przykre to troche ze zamiast rozmawiac szuka sie narzedzia do zamykania innym ust.No ale cóz,ludzie sie nie zmieniają.Wiec nie liczyłbym ze Kapłan wykaze sie rozsadkiem ,zreszta jak wyzej sam powiedział ma to gdzieś.Tak juz z ludzmi bywa niestety.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 18:46:20 wys³ane przez Trel » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #329 : Czerwiec 07, 2009, 19:38:30 »

@Trel z calym szacunkiem ale ja jestem na forum tym i porzednim od pocz±tku czyli od roku 2005 - za ma³o wiesz wiêc, ¿eby TAK komentowaæ!

718'
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #330 : Wrzesieñ 13, 2009, 15:16:52 »

Proszê administracjê forum o informacjê, kto i za co "obdarowa³" mnie drugim punktem ujemnym?

Ptak
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #331 : Wrzesieñ 13, 2009, 16:03:36 »

Ptaku, wydaje mi siê, ¿e to Twoje posty pochwalaj±ce offtopy przyczyni³y siê do tego punktu.
Znalaz³y siê tutaj, temat zamkn±³ Hans Olo mówi±c, ¿e sprawa zosta³a wyja¶niona.
Je¶li siê mylê, to na pewno siê nied³ugo dowiesz, za co masz karniaka.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #332 : Wrzesieñ 13, 2009, 16:31:32 »

Janneth, o ile mi wiadomo, to na ¿adnym forum nie karze siê forumowiczów za ich pogl±dy. Natomiast nie mam podstaw s±dziæ, ¿e punk zosta³ mi wlepiony za pisanie nie na temat, gdy¿ inni te¿ pisali nie na temat (bez konsekwencji) i nasze posty Darek przeniós³ do odrêbnego, utworzonego przez niego tematu. 
Oczekujê zatem konkretnego wyja¶nienia, kto i za co da³ mi minusa. Nie mówi±c ju¿ o tym, ¿e takie wyja¶nienie powinnam otrzymaæ zgodnie z regulaminem w momencie ukarania.
Je¶li za¶ jestem przez administracjê tego forum uwa¿ana za osobê nie po¿±dan±, to tym bardziej powinnam o tym dowiedzieæ siê wprost.
Ptak

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #333 : Wrzesieñ 13, 2009, 18:15:27 »

Ptaku, na pewno dostaniesz wyja¶nienie niebawem. Trochê cierpliwo¶ci.
Na pewno nikt tu nie uwa¿a Ciê za osobê nie po¿±dan±, o to siê nie martw.
Wszystko siê nied³ugo wyja¶ni.
G³ówka do góry U¶miech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #334 : Wrzesieñ 13, 2009, 20:15:52 »

Proszê administracjê forum o informacjê, kto i za co "obdarowa³" mnie drugim punktem ujemnym?

Ptak

Ooooo nie³adnie !!! Tak potraktowaæ Ptaka ? Przecie¿ to bardzo mi³a dziewczyna.Ptaku dzisiaj widzia³am rano na forum Hansa Olo,to chyba jego sprawka ,bo Stolo raczej dzisiaj nie by³o.Jednak nie widzê powodu do nadania ci minusa Co¶ Jestem zdziwiona. Darek mo¿e ty to wyja¶nisz ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #335 : Wrzesieñ 13, 2009, 20:18:59 »

My¶lê,¿e to jaka¶ pomy³ka.

Poczekajmy na wyja¶nienie zagadki. U¶miech U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #336 : Wrzesieñ 13, 2009, 20:21:51 »

Cytat: Chanel
Darek mo¿e ty to wyja¶nisz ?

Sie juz wyja¶nia.  Mrugniêcie Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #337 : Wrzesieñ 14, 2009, 12:09:35 »

A to za co? Za prawdê  w wypowiedzi, popart± inteligentnymi dowodanii?

Jedyne, co mo¿na teraz "zarzuciæ" Ptakowi...to humoru trochê i przekornej, acz m±drej swady! U¶miech
Nie jest to wszak forum, gdzie rz±dz± obskuranci i  ¿±dni w³adzy, nietolerancyjne jakie¶ "gady",

A wiêc musi to byæ zwyczajna pomy³ka Ptaku, wiêc nie martw siê brachu i do góry dziób,
wkrótce zabior± Ci niechlubny i nies³uszny punkt. Gdy¿, inaczej, Drogi Ptak  poinformowany by³by¶, co i jak.

Wszak trzynasty wczoraj by³
niewykluczone, ¿e wkrad³ siê zwyczajny byk! Du¿y u¶miech

w ptasim u¶cisku:

koliberek33
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #338 : Wrzesieñ 14, 2009, 12:31:36 »

Podobno w celu prewencyjnym bêdzie co tydzieñ losowo przyznawany jeden minusik  :]

Spokojnie, poczekajcie zamiast krzyczeæ, jakby co to zawsze siê zd±¿y...
Hans Olo
Go¶æ
« Odpowiedz #339 : Wrzesieñ 14, 2009, 12:48:59 »

Wyja¶nienie by³o w nieco innej formie ale by³o
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3514.msg41696#msg41696
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #340 : Wrzesieñ 14, 2009, 18:28:04 »

Cytat: Hans Olo
Wyja¶nienie by³o w nieco innej formie ale by³o

A oto wspomniane wyja¶nienie, z którego nic nie wynika. Ma³o tego, zwracasz siê do wszystkich pisz±cych, a nie konkretnie do mnie. I gdzie tu mowa o ukaraniu mnie?

Cytat: Hans Olo
Kwestia przestrzegania regulaminu jest zamkniêta i temat te¿ zamykamy. Wypowiadaæ siê mo¿ecie na ka¿dy sensowny temat, chodzi tylko o jego miejsce, bo po co nadawaæ tytu³ tematowi, jak nikt go nie przestrzega?

I dla jasno¶ci, nie zak³ada³am ¿adnego tematu ani nie nadawa³am tym bardziej tytu³u. Temat za³o¿y³ Darek przenosz±c nasze posty, móg³ równie dobrze wyrzuciæ je do ¶mietnika.
Ty Hansie Olo, celowo da³e¶ mi minusa, jak i poprzednim razem. Jeste¶ niesprawiedliwy i dyskryminujesz mnie na tym forum. O powodzie takiego zachowania nie bêdê pisaæ, bo sam powiniene¶ to rozpoznaæ …

Aby nie byæ go³os³own± przytoczê fakty.

Pierwszego minusa dosta³am od Ciebie za przywitanie Kap³ana w temacie „Prêgierz – komentarze pytania”, który to temat by³ jak najbardziej zwi±zany z Kap³anem, nie by³o wówczas tematu powitalnego, który zosta³ wyodrêbniony pó¼niej.
Oto Twoje ówczesne uzasadnie zminusowania mnie.

odpowied¼ na off jest off co daje -1

Co najdziwniejsze, to wielu forumowiczów wita³o wówczas Kap³ana i jako¶ nikt nie dosta³ minusa. Poza tym nasze posty zosta³y wrzucone do ¶mietnika (s± w nim na str. 9) a w takim przypadku,  zgodnie z regulaminem nie podlegaj± karaniu. 

Pytam zatem, dlaczego zosta³am ukarana wówczas tylko ja, skoro musia³e¶ ju¿ karaæ?
Dlaczego w ogóle zosta³am ukarana? Powitanie Kap³ana by³o wg mnie jak najbardziej w temacie.
Dlaczego zosta³am ukarana za post, który wyl±dowa³ w ¶mietniku, tym samym nie podlega karaniu?

No i za co zosta³am ukarana wczoraj, skoro nawi±zuj±c do Twego wyja¶nienia nie jestem ani autorem tematu, ani jego tytu³u? Dlaczego równie¿ nie zosta³am powiadomiona o karze? I dlaczego znów tylko ja dosta³am minusa, choæ inni te¿ pisali?
Czy nie jest to jawna dyskryminacja?

Mo¿esz Hansie Olo odpowiedzieæ na moje pytania? 

Ptak
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #341 : Wrzesieñ 14, 2009, 19:00:31 »

Pierwszego minusa dosta³am od Ciebie za przywitanie Kap³ana w temacie „Prêgierz – komentarze pytania”, który to temat by³ jak najbardziej zwi±zany z Kap³anem, nie by³o wówczas tematu powitalnego, który zosta³ wyodrêbniony pó¼niej.

Co najdziwniejsze, to wielu forumowiczów wita³o wówczas Kap³ana i jako¶ nikt nie dosta³ minusa. Poza tym nasze posty zosta³y wrzucone do ¶mietnika (s± w nim na str. 9) a w takim przypadku,  zgodnie z regulaminem nie podlegaj± karaniu. 

Mylisz siê, bo wtedy i ja zarobi³em za to samo minusa. By³o zaskoczeniem w nawi±zaniu do ówczesnych zasad moderowania, ale co by nie mówiæ podpada³o to pod offtop.

Wydaje mi siê, ze wyl±dowa³y bo zosta³y uznane w³a¶nie jako off, i pomimo usuniêcia nadal offem pozosta³y pod katem w±tku w którym by³y.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #342 : Wrzesieñ 14, 2009, 19:41:53 »

mi siê wydaje ¿e powinno byæ tak ¿e offtop powinien byæ karany tak¿e je¶li wyl±duje w ¶mietniku

nie chodzi mi tu o zboczenie z dyskusji w skutek jakiej¶ dygresji która rozro¶nie siê samoczynnie do rozmiarów nowego w±tku
ale o celowe zak³ócanie dyskusji

w takim wypadku powinna byæ jaka¶ kara

ALE - kara powinna byæ czasowa - po jakim¶ czasie o ile u¿ytkownik nie zawini ponownie punkty karne powinny znikn±æ (nie dotyczy to kar za bardzo powa¿ne "wykroczenia" - wulgaryzmy, celowe obra¿anie, pogró¿ki itd)
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #343 : Wrzesieñ 14, 2009, 20:17:05 »

Cytat: Arteq
Mylisz siê, bo wtedy i ja zarobi³em za to samo minusa.

No wiêc jeszcze Ciebie Hans Olo „wyró¿ni³” spo¶ród wielu pisz±cych wówczas … widocznie ma swoich ulubieñców …
nie zmienia to faktu braku obiektywno¶ci i sprawiedliwo¶ci moderatora …
Czy w regulaminie jest zapis o dopuszczalno¶ci dyskryminacji? Bo nie zauwa¿y³am.

Natomiast wulgaryzmy i obra¿anie forumowiczów s± na porz±dku dziennym, jakby niewidoczne
dla moderatora … jaka¶ wada wzroku?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #344 : Wrzesieñ 14, 2009, 21:20:43 »

Ptak, patrzê na to nieco odmiennie ni¿ Ty. Tak jak wspomnia³em, wtedy zdziwi³o mnie jedynie to, ¿e reakcja by³a dosyæ ostra i zaskakuj±ca bior±c pod uwagê wcze¶niejsze przymró¿anie oka na jeszcze wiêksze offy, jednak k³amstwem by³oby stwierdziæ, ¿e reakcja by³a bezzasadna. By³ offtop? By³ - i trzeba to uczciwie przyznaæ. Oficjalnie obowi±zuj± tutaj pewne zasady i nie ma co p³akaæ gdy czasami s± budzone z u¶pienia i akurat trafia na nas. Owszem mo¿emy siê z nimi nie zgadzaæ - nikt nie przymusza, i mamy wtedy 2 drogi: 1 - wynie¶æ siê z forum; 2 - w rzeczowej dyskusji spróbowaæ przekonaæ aby pewne zasady zmieniæ.
Wydaje mi siê, ¿e zachowujesz siê teraz jak kierowca z³apany na przekroczeniu prêdko¶ci o powiedzmy 20 km/h i dostaj±cy za to mandat. Wtedy podnosi lament: a tych przede mn± nie zatrzymali¶cie, a jak wczoraj jecha³em wiêcej o 40 ni¿ mówi± przepisy to nie dosta³em mandatu.

Przeszkadzaj± Ci wulgaryzmy - wska¿ które i monituj o konkretne stanowisko - zgodnie z regulaminem forum.

Proszê równie¿ o zastanowienie siê zanim zarzuci siê jakie¶ niecne dzia³ania - np. wybiórczo¶æ w traktowaniu forumowiczów, bo jak widaæ nie mia³e¶/a¶ racji.

Wracaj±c do tamtej sytuacji to w moim subiektywnym odczuciu reakcja moda by³a tak stanowcza aby zapobiec k³ótniom na forum z udzia³em 718...
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #345 : Wrzesieñ 14, 2009, 21:43:39 »

Mylisz siê, bo wtedy i ja zarobi³em za to samo minusa. By³o zaskoczeniem w nawi±zaniu do ówczesnych zasad moderowania, ale co by nie mówiæ podpada³o to pod offtop.

Wydaje mi siê, ze wyl±dowa³y bo zosta³y uznane w³a¶nie jako off, i pomimo usuniêcia nadal offem pozosta³y pod katem w±tku w którym by³y.
Wtedy i mnie Hans zaszczyci³ minusem,ale ja mia³am 1 na plus i teraz tak tego nie widaæ.Jednak Hans powinien zgodnie z regulaminem uzasadniæ i wys³aæ na priv wiadomo¶æ dlaczego dana osoba dostaje minusa.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 14, 2009, 21:46:58 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #346 : Wrzesieñ 14, 2009, 21:50:21 »

Arteq, masz prawo mieæ w³asne zdanie, ja mam swoje.
Przedstawi³am fakty i zada³am konkretne pytania, oczywi¶cie odpowiedzi wci±¿ brak.   
Je¶li chodzi o offy, to w ka¿dym temacie jest ich pe³no, s± naturaln± konsekwencj± dyskusji.
Czy to powód do karania?
Czy regulamin nie obowi±zuje tak¿e moderatorów?
Jak s±dzisz, dlaczego tylu warto¶ciowych ludzi odesz³o z forum?

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 14, 2009, 21:51:09 wys³ane przez ptak » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #347 : Wrzesieñ 14, 2009, 22:28:50 »

Nie powiadomienie imiennie Ptaka o zastosowaniu kary, jest przekroczeniem regulaminu. A kto ukarze takie wykroczenie, które jest nadu¿yciem ewidentnym w³adzy. Uwa¿am, za poni¿aj±ce i niedopuszczalne, i¿ Ptak nie zosta³ poinformowany, za jaki konkretnie post jest ukarany, i ¿e jest w ogóle ukarany, bo patrz±c z boku, nie mogê takowego znale¼æ, jako¿e  niczym specjalnym w ew. offtopowaniu nie ró¿ni siê od nas tu obecnie skrybi±cych. Poza tym sprawa wlecze siê zdecydowanie za d³ugo a na Ptaku wisi jak nic "hañbi±cy minus" i to jest hañb±, ale dla moderatora. T³umaczenie Hansa Olo, ¿e wyt³umaczy³, zakrawa na jakie¶ ob³±kanie, co najmniej, a nie ludzkie potraktowanie Ptaka( Chichot) Czy musimy byæ skazani na tak nieodpowiedzialne i niepowa¿ne jednostki. Z tego przebija wyra¼na nie¿yczliwo¶æ i uprzedzenie. Taki jest mój odbiór - zamordyzm, bo kto¶ ¶mia³ mieæ odwa¿ne i sensowne zdanie.

O takich sprawach siê dyskutuje, a nie karze. To nie obóz koncentracyjny. Kurczê, nawet w komuni¼mie, cz³owiek nim zosta³ ukarany, zosta³ najpierw ustnie, potem na pi¶mie upomniany za co dok³adnie i dlaczego. I to niejeden raz! Panowie i Panie niepodobna dobrze siê czuæ w takim re¿imie jaki ordynuje Hans Olo! A liczy³em, ¿e siê jemu wziêlo i pomyli³o, ale to pomyli³o siê w ocenie, ale

koliberkowi33

a szkoda, bardzo szkoda! Liczê jednak, ¿e dobry, m±dry i rozwa¿ny Stolo, czy te¿ Dariusz rozs±dzi ten problem, który nie powienien nim wcale byæ.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 14, 2009, 22:31:33 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #348 : Wrzesieñ 14, 2009, 23:04:19 »

Wszyscy trochê przesadzacie... Jakby te punkty cokolwiek znaczy³y dla ludzi, którzy nie przejmuj± siê cudzymi pogl±dami, a za ¶wiête maj± w³asne. Nie wierzê, ¿e w ogóle patrzycie ile macie PF-ów, ¿e zwracacie uwagê ile inni maj±. Ale jak ju¿ kto¶ dostanie -1pf to k³ótnia jak o bana na 2 tygodnie.
Ptaku, czy jak chodzisz do pracy to te¿ nagabujesz wspó³pracowników do nie zajmowania siê swoimi obowi±zkami? Co by szef zrobi³, gdyby siê dowiedzia³, ¿e nak³aniasz wszystkich wko³o do niew³a¶ciwego zachowania podczas pracy? W najlepszym wypadku udzieli³ by Ci reprymendy, w najgorszym zwolni³, bo na co mu pracownica, która szerzy anarchiê?
Pogl±dy pogl±dami, ale je¶li w publicznym temacie na forum opowiadasz o tym, jak wa¿ne i potrzebne s± offtopy przerywaj±c t± przemow± dyskusjê na dany temat, znaczy, ¿e w d**** masz regulamin. Gdyby tego by³o ma³o sugerujesz, jakoby moderator niepotrzebnie traci³ energiê na usuwanie pochwalanych przez Ciebie offtopów. W ten sposób w temacie o reinkarnacji s± cztery Twoje wiadomo¶ci z tematem nie zwi±zane, które s± offtopem wychwalaj±cym offtopy, wszystkie cztery wiadomo¶ciami zosta³y przeniesione tu jako nie pasuj±ce nigdzie indziej na ca³ym forum i we wszelkich jego dzia³ach.
Teraz jeszcze prosisz admina, by przeprosi³ Ciê b±d¼ wyt³umaczy³ siê za niewielk± reprymendê, jakiej Ci udzieli³ po Twoim niew³a¶ciwym zachowaniu. A czasem po prostu ³atwiej jest odpu¶ciæ, przyj±æ ¿e inni mog± jednak mieæ racjê.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #349 : Wrzesieñ 14, 2009, 23:20:38 »

By³ czas, kiedy prosi³em naszego kolegê by pozosta³ przy -44, jako "Imiê Jego" Du¿y u¶miech
By³ czas, kiedy "Offtopowali¶my" sobie z Ptakiem, gdzie popad³o Du¿y u¶miech
By³ czas, ¿e prosi³em siê o minusowe punkty, jako wspólnotowo-solidarno¶ciowe przedsiêwziêcie, z inymi forumowiczami Du¿y u¶miech

I co?
- pstro!!!

Nikt nie docenia moich starañ, przecie¿ na tym forum, im mniej masz punktów, tym jeste¶ fajniejszy Smutny
Nawet Arteq, zgaga wszystkich zgag ma minusa, a ja?

Prze¶piê siê z problemem, mo¿e rano bêdzie mniej...

Pozdrawiam - na weso³o Thotal U¶miech
Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: