janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #450 : Kwiecieñ 12, 2010, 21:46:48 » |
|
Jeszcze nie potrafisz janneth nie byc zlosliwa , a szkoda.
Oczywi¶cie, ¿e nie potrafiê, ale siê do tego jawnie i publicznie przyznajê! Jestem cz³owiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce. Mam w sobie zarówno pozytywne, jak i negatywne uczucia. Inaczej by³abym nudna jak flaki z olejem. Mam co¶, czego inni tak naprawdê siê wypieraj± - nazywa siê osobowo¶æ... Jestem prosta i szczera, a ¿e do tego bezpo¶rednia - nie bez powodu. Janneth, nie musisz siê obawiaæ, ¿e przybiegnie Barbarax aby Ciê oceniaæ i wlepiæ minusa.
Dziêkujê, ¿e mnie uspokoi³a¶. Spaæ przez to nie mog³am Janneth, Ty wiesz najlepiej, kto jest psycholem, a kto nie, chcia³aby¶ dyktowaæ prawa na tym forum i robisz to za (wymuszonym przez siebie) pozwoleniem...
Móg³by¶ mi w PW napisaæ, co jeszcze o mnie wiesz, bo wywlekanie takiej prywaty (jak wymuszanie wp³ywów) na ¶wiat³o dzienne bardzo mnie krêpuje? Zawsze milej bêdzie o takich intymno¶ciach porozmawiaæ prywatnie, tym bardziej ¿e z chêci± dowiem siê o sobie czego¶ nowego i jak¿e interesuj±cego Ach i zapomnia³abym. Wydaje mi siê, ¿e te¿ ci±gnie ciê do dyktowania prawa na forum skoro piszesz co¶ takiego: Je¶li masz takie potrzeby, to rób tak dalej, ale nie TU.
Ty najlepiej wiesz, jakie s± moje potrzeby i teraz, gdy wreszcie je zrozumia³am, zmieni³am zdanie. Zostanê tu jednak I nie zrezygnujê z funkcji moderatora. Tak wiêc Rafaelo, niespodziewanie mia³a¶ racjê pisz±c: Z utesknieniem patrzymy w strone Dariusza i Twoja co bedzie dalej? to pytanie zadaja sobie wszyscy. Losy forum leza w Waszych rekach.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #451 : Kwiecieñ 12, 2010, 22:25:56 » |
|
Droga Jannet, ja mam zawsze racje. Czas abys nareszcie wziela sie do pracy i zaskoczyla nas wszystkich. Tak jak napisalam , forum lezy w twoich rekach i teraz pokaz co potrafisz. Pracy jest duzo i bardzo psychologicznej. Zycze pomyslnosci Rafaela.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 12, 2010, 22:28:49 wys³ane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #452 : Kwiecieñ 12, 2010, 22:38:00 » |
|
Droga Jannet, ja mam zawsze racje.
Jeste¶ dla mnie jak bogini... Piêkna, wynios³a, pyszna i... Nieosi±galna. Niemal jak postaæ mitologiczna. Skoro wszystko wiesz, to zdajesz sobie tak¿e sprawê, ¿e ja i ka¿dy inny zwyk³y ¶miertelnik ma prawo decydowaæ, czy chce czciæ tak pyszne bóstwo... Mo¿esz mnie straszyæ, karciæ... A ja i tak pójdê swoj± drog±, bo mam woln± wolê. I ju¿ ci kiedy¶ powiedzia³am... Kogo, jak kogo. Ale mnie naciskami i stawianiem warunków "przyja¼ni" nie zwabisz.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #453 : Kwiecieñ 12, 2010, 22:49:26 » |
|
Jestes bardzo zadufana w sobie, uwazaj abys nie pobladzila. Idac ta wlasna droga nie nalezy tylko patrzyc ale tez sluchac, a z tym to niestety masz problemy. Raczej wolisz ludziom wkladac slowa ktore nigdy nie zostaly powiedziane. Boginia nigdy dla ciebie nie bylam i nie bede, nie mam w zwyczaju komus rozkazywac, ale mam tu prawo oceniac i niestety jak dotad to zawsze dobrze ci wychodzi robienie zamieszania i nieporozumien. Nie wiem kto cie wybral na to stanowisko, teraz powinien ocenic twoja prace i wyciagnac wnioski.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #454 : Kwiecieñ 12, 2010, 23:04:45 » |
|
Val Dee- nie organizuj paczek na forum, przeciesz ciagle z tym walczysz.
nieprawda - walczê co najwy¿ej z wiatrakami paczka to fajna rzecz, nawet mo¿e sektê by siê uda³o za³o¿yæ - ju¿ mam nazwê: "Czciciele Zdrowego Rozs±dku"... ale co¶ mi siê wydaje, ¿e na tym forum nie znalaz³bym wielu zwolenników
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #455 : Kwiecieñ 14, 2010, 07:10:15 » |
|
"Ad.2. po raz kolejny apelujê o poprawno¶æ formy wyra¿ania swoich opinii. je¶li nie umiesz poprawnie pisaæ po polsku to nie pisz tu na forum, wróæ do szko³y, odrób zaleg³o¶ci a nie katuj nas twoim kulej±cym i fatalnym stylem."
Odp: Prêgierz - czyli bany, ostrze¿enia, kary itp. Odpowiedz #29 : Kwiecieñ 13, 2010, 23:05:13
"Marek324 po raz kolejny w dwóch punktach naruszy³es regulamin tego forum . 1. zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem 2. Uwagi dotycz±ce poprawnej pisowni nale¿y zg³aszaæ autorowi u¿ywaj±c Prywatnej Wiadomo¶ci. Ca³y dzieñ czeka³am na reakcjê którego¶ z moderatorów (prawie wszyscy zagl±dali na forum w ciagu dnia)¿eby nie byc pos±dzon± o stroniczo¶æ,ale siê nie doczeka³am.Dajê ci wiêc ostrze¿enie i nastepnym razem nie bedê pob³azliwa. chanell"
chanell: w cytowanym fragmencie nie ma ¿adnych przejawów chamstwa, obra¿ania u¿ytkowników, naruszenia czyjej¶ godno¶ci czy te¿ u¿ywania s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe. ponadto je¶li mówimy o poprawnej pisowni to tak naprawdê co mamy na my¶li? ortografiê, literówki czy poprawn± stylistykê? bo to nie jest to samo. i o ile na literówki i b³êdy ortograficzne przymykam oko i wogóle tego nie komentujê o tyle stylistyka wypowiedzi jest bardzo wa¿na. i to nie tylko nam jako zwyk³ym u¿ytkownikom tego farum ale równie¿ moderatorom powinno zale¿eæ na zachowaniu czysto¶ci jezyka w którym siê wypowiadamy. tak wiêc jeste¶ stronnicza. jeste¶ nie tylko stronnicza ale równie¿ przewra¿liwiona. i to bardzo personalnie. i teraz pytanie za 100 pkt.: ciekawe jak zaklasyfikujesz powy¿szy akapit: jako przejaw chamstwa, obra¿ania ciebie, naruszenia twojej godno¶ci czy te¿ u¿ywania s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe?
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #456 : Kwiecieñ 14, 2010, 07:44:59 » |
|
Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. Twój post by³ naruszeniem godno¶ci u¿ytkownika Rafaela ( takie jest moje zdanie ) , z reszt± definiuje to wyra¼nie punkt regulaminu naszego forum który brzmi : " - Uwagi dotycz±ce poprawnej pisowni nale¿y zg³aszaæ autorowi u¿ywaj±c Prywatnej Wiadomo¶ci. " W³a¶nie takiej formy powiniene¶ uzyæ .Wiem ¿e mo¿e ciê raziæ stylistyka i ortografia niektórych pisz±cych tu osób ,ale niedopuszczalne jest wytykanie im tego publicznie .
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
marek324
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #457 : Kwiecieñ 14, 2010, 07:54:11 » |
|
godno¶ci? zwrócenie komu¶ uwagi ¿e powinien zwróciæ wiêksz± uwagê na logikê jak i formê swojej wypowiedzi, zw³aszacza pisanej - nie jest naruszaniem niczyjej godno¶ci.
"dajcie mi cz³owieka a ja znajdê paragraf" - odzwierciedla w 100% twoje dzia³anie. bez komentarza. a to ¿e mimo obecno¶ci innych modów tylko ty zwróci³a¶ na to uwagê potwierdza tylko moje poprzednie stwierdzenie ¿e jeste¶ stronnicza. jeste¶ nie tylko stronnicza ale równie¿ przewra¿liwiona. i to bardzo personalnie.
" - Uwagi dotycz±ce poprawnej pisowni nale¿y zg³aszaæ autorowi u¿ywaj±c Prywatnej Wiadomo¶ci. " chanell
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 08:00:09 wys³ane przez chanell »
|
|
|
|
|
marek324
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #458 : Kwiecieñ 14, 2010, 08:15:36 » |
|
a czym wg ciebie jest poprawna pisownia? ortografi±, interpunkci± czy stylistyk±? bo jako¶ tego nikt nie okre¶li³ i jednoznacznie nie zdefiniowa³.
i tak jest w³a¶nie metyroryka nadawanych przez ciebie kar, upomnieñ i uwag.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 08:56:07 wys³ane przez marek324 »
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #459 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:05:33 » |
|
Marku, ciagle szukasz kija, aby kogos udezyc. Robisz to codziennie. Jeszcze raz , prosze o pozostawienie mnie w spokoju. Po wczorajszym dniu widze ze jestes jeszcze pewniejszy, bo na wczorajsze obelgi w moja strone nie bylo zadnej reakcji ze strony moderatorow. Jesli ci sie nie podoba to co ja pisze, to jest prosta sprawa prosze nie czytac i omijac moje wiadomosci. Jesli to jeszcze raz sie powtorzy, bedziesz dlugo pamietal mnie, wystarczy. Tym razem poprosze o pomoc inne osoby, ktore beda musialy cie poprosic o spokoj. Ta wiadomosc wysylam do Darka i Jahnnet.
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #460 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:11:29 » |
|
Marku, ciagle szukasz kija, aby kogos udezyc. Robisz to codziennie. Jeszcze raz , prosze o pozostawienie mnie w spokoju. Po wczorajszym dniu widze ze jestes jeszcze pewniejszy, bo na wczorajsze obelgi w moja strone nie bylo zadnej reakcji ze strony moderatorow. Jesli ci sie nie podoba to co ja pisze, to jest prosta sprawa prosze nie czytac i omijac moje wiadomosci. Jesli to jeszcze raz sie powtorzy, bedziesz dlugo pamietal mnie, wystarczy. Tym razem poprosze o pomoc inne osoby, ktore beda musialy cie poprosic o spokoj. Ta wiadomosc wysylam do Darka i Jahnnet.
bardzo dobrze ¿e sama siê zg³osi³a¶ do darka i janneth. bardzo jestem ciekaw ich reakcji w kontekscie niniejszego postu, a dok³adnie naruszenia regulaminu forum w zakresie: "Jesli to jeszcze raz sie powtorzy, bedziesz dlugo pamietal mnie" - bêd±cych pogró¿kami wobec innych osób (art. 190 Kodeksu karnego). Moderator winien zareagowaæ przyznaj±c u¿ytkownikowi -10pf (równoznaczne z zablokowaniem dostêpu do forum na 7 dni). darek, janneth - niniejszym formalnie zg³aszam naruszenie regulaminu.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #461 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:19:48 » |
|
Wtedy zwroce sie do Stolo, to mialam na mysli. A jezeli to nie pomoze, to pewnie trzeba baedzie zwrocic sie do nastepnej osoby po Stolo. Najprawdopodobnie Stolo nie jest dla cieb tez zadna osoba, abys mial przed nim respekt.
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #462 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:34:27 » |
|
nie wycofuj siê rakiem. nie interesuje mnie co mia³a¶ na my¶li. wa¿ne jest co zosta³o powiedziane i napisane.
poza tym cz³owiek poczytalny odpowiada zarówno za swoje czyny jak i s³owa.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 09:51:40 wys³ane przez marek324 »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #463 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:39:04 » |
|
Nie widze zadnego negatywu w samej wypowiedzi ;" jezeli jeszcze raz to powtorzysz bedziesz dlugo pamietal mnie...." moze byc to rownie tobrze pamietanie bardzo pozytywne w formie zachwytu nad wielkodusznoscia i piekna reakcja danej osoby. Rafaela jest osoba ciepla , pelna dobra i delikatnosci , i taka mozna ja pamietac dlugo , to jest wlasciwy kontekst jej wypowiedzi. Jezeli ktos szuka negatywnego wydzwieku i sposobu ukarania kogos z powodu wymuszamia reakcji nad ktorymi trudno jest niektorym zapanowac i robi to od dluzszego czasu z premedytacja, to ta osoba powinna byc ukarana. Prowokacje sa az nadto widoczne, jeszcze raz nie karmcie trola moi mili on iumrze smiercia naturalna. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #464 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:39:17 » |
|
Jeszcze raz prosze cie o pozostawienie mnie w spokoju, my nie mamy juz nic wiecej sobie do powiedzenia.
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #465 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:51:12 » |
|
Nie widze zadnego negatywu w samej wypowiedzi ;" jezeli jeszcze raz to powtorzysz bedziesz dlugo pamietal mnie...." moze byc to rownie tobrze pamietanie bardzo pozytywne w formie zachwytu nad wielkodusznoscia i piekna reakcja danej osoby. Rafaela jest osoba ciepla , pelna dobra i delikatnosci , i taka mozna ja pamietac dlugo , to jest wlasciwy kontekst jej wypowiedzi. Jezeli ktos szuka negatywnego wydzwieku i sposobu ukarania kogos z powodu wymuszamia reakcji nad ktorymi trudno jest niektorym zapanowac i robi to od dluzszego czasu z premedytacja, to ta osoba powinna byc ukarana. Prowokacje sa az nadto widoczne, jeszcze raz nie karmcie trola moi mili on iumrze smiercia naturalna. Kiara kiara, nie ¿artuj - jak zwykle starasz siê odwróciæ kota ogonem. kontekst tej wypowiedzi jest bardzo wyra¼ny - jest nim gro¼ba. rafaela: wiem, ju¿ to kiedy¶ pisa³a¶ - chyba nawet nie raz. tylko konsekwencji jak widac brak.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 11:23:36 wys³ane przez marek324 »
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #466 : Kwiecieñ 14, 2010, 12:19:03 » |
|
Co sobie zyczysz jako konsekwencje?
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #467 : Kwiecieñ 14, 2010, 17:47:29 » |
|
Nie zgadzam siê z kar± dla Rafaeli. Nie uwa¿am jej s³ów za pogró¿ki czy te¿ gro¼by. Z ca³ym szacunkiem janneth ale jak policjant mówi zatrzymanemu (za przekroczenie prêdko¶ci) s³owa: "jak jeszcze raz Ciê z³apie tutaj to mnie popamiêtasz" to nikt tego nie traktuje jako gro¼by tylko jako lojalne ostrze¿enie: jak tu przejedziesz jeszcze raz naruszaj±c przepisy to wlepiê ci taki mandat, ¿e popamiêtasz". Nie jest to w ¿adnym stopniu gro¼ba!
Dlatego proszê o anulowanie kary dla niej.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #468 : Kwiecieñ 14, 2010, 17:54:07 » |
|
Val Dee, ja nie mogê tego zrobiæ. Jedyna osoba, która mo¿e to administrator. I napisa³am, ¿e je¶li kto¶ chce uchylenia decyzji, musi zg³osiæ siê do Darka. Moja by³a taka. Jaka bêdzie jego - nie mam pojêcia.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #469 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:21:07 » |
|
też nie odbieram tego jako pogróżki, dziwię się że ciągle przymyka się oko na trolowanie Marka i często gęsto obrażanie innych w sposób brzydki tak jak np Kiarę obrażał, dziwię się że nie ma reakcji.... a jak jest to jakiś tam -1 pkt, a Rafaell, która dużo wnosi na forum od razu -10.. za co? za to, że miała zamiar poskarżyć się to Stolo? dziwny jest ten świat edit nie chce mi się przeszukiwać forum, ale było na nim wiele o wiele więcej gorszych słów... bez reakcji modów...
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 18:22:18 wys³ane przez wiki »
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #470 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:21:45 » |
|
Za co -10
Za to ze nie moge spokojnie na forum pisac, bo jestem ciezko obrazana. Co znaczy kogos omijac, mnie nie bylo na forum kiedy dzisiaj bylo zle pisane o mnie. Jak sadzisz, kim ja jestem ze mozesz sobie swoje frustracje wspolnie z innym forumowiczem na mnie wylewac. Pytam , jak dlugo to bedzie trwalo? To tez nie chodzi tylko o mnie, jest duza grupa ludzi na tym forum, ktora miala, lub ma te same problemy co i ja. Jesli oczekujesz ze odejde, to sie gleboko pomylilas, nigdy tego nie zrobie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 18:22:10 wys³ane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #471 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:25:58 » |
|
Nie zgadzam sie z ukaraniem Rafaeli , nie ma ZADNEGO POWODU DO DANIA JEJ -10 punktow , ZADNEGOProsze o uzasadnienie za co konkretnie je otrzymala. A druga sprawa dlaczego moderator nie odpowiada , nie reaguje w zaden sposob na wyslane do niego raporty -skargi? Czy ma taki obowiazek , czy nie? janneth perfidnie naduzyla swoich praw w stosunku do Rafaeli , "popamietasz mnie..." zeby mialo negatywny wydzwiek musi miec dsalszy ciag negatywny , w tym wypadku NIE BYLO NIC!!! , rownie dobrze moze byc to poztywne o czym pisalam powyzej , kwestia osobistej interpretacji. Niezauwazanie obrazliwych slow wypowiadanych przez marka w kazdym poscie do kogos jest domena janneth ,stronniczosc , zlosliwosc i brak prawosci. To nie sa cechy osoby , ktora podjela sie bycia moderatorem , czyli uczciwej , janneth taka nie jest , chyba juz wystarczajaco czesto to zademonstrowala.W takim ukladzie nie wlno nam bedzie napisac nic co nie spodoba sie stronniczej janneth , prosze o interwecje Stolo i Darka i prosze nie skladac decyzjalnosci jeden na drugiego, miejcie odwage powiedziec wlasne zdanie. Kiara.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 18:40:53 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #472 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:33:00 » |
|
Wiecie moi kochani przyjaciele, jestem tu najlepsza. Nikt nie ma na forum -10 punktow. Czekam na gratulacje. Mam pytanie, ile mozna miec najwiecej? To nalezy zapamietac, ale dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #473 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:38:01 » |
|
Rafaelo, po pierwsze: "Ad.2. po raz kolejny apelujê o poprawno¶æ formy wyra¿ania swoich opinii. je¶li nie umiesz poprawnie pisaæ po polsku to nie pisz tu na forum, wróæ do szko³y, odrób zaleg³o¶ci a nie katuj nas twoim kulej±cym i fatalnym stylem. Albo wyolbrzymiasz te "obrazy" albo nie rozumiesz ich znaczenia! Nie pisz do mnie, ¿e nie masz polskiej klawiatury i st±d b³êdy ortograficzne, bo nie o to sprawa siê rozchodzi! Zarzuty Marka dotycz± stylistyki, sposobu w jaki formuujesz swoje my¶li. Je¶li napiszesz zdanie niepoprawne stylistycznie, niezrozumia³e dla odbiorcy - nie dziw siê, ¿e kto¶ zrozumie zawart± w nim tre¶æ inaczej ni¿ chcia³a¶ j± wyraziæ! I to nie jest obraza, ¿e kto¶ ciê prosi by¶ ja¶niej siê wyra¿a³a. Je¶li ja powiem, ¿e czasem nie rozumiem twoich wypowiedzi, bo s± nielogiczne, to te¿ uznasz to za zniewagê? Czym jeszcze tak bardzo obrazi³ ciê Marek (mam na my¶li wypowiedzi publiczne)? Ma³o tego - ustosunkujê siê jeszcze do czego¶. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4991.msg58025#msg58025Jest to wypowied¼ za któr± Chanell przyzna³a Markowi -1pf podpieraj±c siê z³amaniem nastêpuj±cych dwóch punktów: 1. zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf) 2. Uwagi dotycz±ce poprawnej pisowni nale¿y zg³aszaæ autorowi u¿ywaj±c Prywatnej Wiadomo¶ci. O ile za drugi poza usuniêciem nie przys³uguje ¿aden ujemny pf, to za pierwszy i owszem. Punkt by siê nale¿a³, GDYBY by³o w tek¶cie s³owo powszechnie uznane za obra¼lwe. A wiêc czytam wypowied¼ Marka i do diaska... Nie ma nic. No mo¿e w ostateczno¶ci, gdybym mia³a ju¿ na si³ê szukaæ haka - upar³abym siê na s³owo 'trucizna' u¿yte w sformu³owani: "trucizn± nazwa³bym raczej dzia³anie takich osób jak ty, kiara etc, a raczej g³oszone przez was tre¶ci." Ale jak to? Marek mówi tak, jakby¶ to ty pierwsza tego s³owa u¿y³a. Czytam wiêc twoj± wypowied¼, która z reszt± zosta³a zacytowana i co widzê? "Twoja dzialalnosc na forum rujnuje wszystko co masz pod reka, ty nic nie budujesz, jestes chodzaca trucizna, ktora oryskujesz wszystkich i na okolo" Wiêc mamy prowodyra i tego, co siê da³ sprowokowaæ, a mo¿e na odwrót, bo oboje siê wzajemnie nakrêcacie. W tej sytuacji jednak tylko Marek zosta³ ukarany, a wina le¿y ewidentnie po obu stronach. Ja osobi¶cie nie kara³abym ani jednego ani drugiego, poniewa¿ nie uwa¿am s³owa 'trucizna' za powszechnie uznane za obra¼liwe. Choæ w wyd¼wiêku opryskiwania wszystkich dooko³a mo¿e faktycznie byæ nieprzyjemnie odbierane. Nie dziwiê siê, ¿e ta awantura miêdzy wami siê toczy³a, toczy i toczyæ bêdzie siê dalej. Ani jedno ani drugie nie umie faktycznie zacz±æ siê ignorowaæ. Tyle mówisz, ¿e to koniec, ¿e ju¿ cisza. I co? Post, za który ciê ukara³am, moim zdaniem stanowi z³amanie regulaminu i nie odst±piê od swojej decyzji. Mo¿e to zrobiæ tylko Darek. I nie oczekujê, ¿e opu¶cisz forum. To, ¿e masz tendencjê do nadinterpretacji ju¿ mnie w ogóle nie dziwi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 18:40:12 wys³ane przez janneth »
|
|
|
|
|
Barbarax
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #474 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:40:07 » |
|
Panie Administratorze Dariuszu, a dlaczego forumowiczka - moderator Janneth nie zosta³a zbanowana za li¶cik, który napisa³a w imieniu
Thotala i wystawi³a go na forum? Poniewa¿ Pan tak szybko o tym incydencie zapomnia³, wiêc pozwoli³am sobie Panu to przypomnieæ.
To w³a¶nie za poni¿szy li¶cik Pan przydzieli³ jej tylko jednego minusika i jedynie j± poinformowa³, ¿e jest to niczym innym jak
w³o¿eniem tych s³ów w "usta" danego forumowicza. Wnoszê o równe traktowanie wszystkich forumowiczów.
P.S. Pozdrawiam i ¿yczê podjêcia trafnej decyzji. Janeth -1pf za ten post: Szanowny Panie Administratorze,
Jestem cz³owiekiem uduchowionym, dawno ju¿ odrzuci³em swoje ego na korzy¶æ bardziej obiektywnego spojrzenia na ¶wiat i wyzbycia siê pychy, która mn± kierowa³a. Pan o tym wiedzia³ przydzielaj±c mi odpowiedzialne zadanie opieki nad tym forum. Jestem Panu za to wdziêczny, lecz chcia³bym wyraziæ zaniepokojenie panuj±c± tu obecnie sytuacj±. Postanowi³em zwierzyæ siê ze swojego spotkania z UFO w jednym z dzia³ów moderowanych przez kole¿ankê po fachu - Janneth. W podsumowaniu krótkiej relacji napisa³em, cyt. "Oczywi¶cie, dziewczyny ¶miej± ze mnie, a ja czekam na ODZEW..." Na reakcje nie musia³em d³ugo czekaæ, poniewa¿ jeden z forumowiczów (notoryczny podrzegacz i niszczyciel ciekawych w±tków) skwitowa³ mnie s³owami, cyt. "Teraz ju¿ nie tylko dziewczyny". Wy¶mia³ mnie publicznie, zmiesza³ z b³otem i bezmy¶lnie obrazi³. Takie sytuacje NIE MOG¡ mieæ miejsca! Ja siê im sprzeciwiam! Nie pozwolê siê poni¿aæ! Na jego perfidn± zaczepkê odpisa³em co nastêpuje: "A Ty Waldu¶ lubisz czasem po¶miaæ siê z siebie? Czy jeste¶ ci±gle sztywno zaprogramowanym DUPKIEM?". Jedna z ¿yczliwych mi osób, Chanell, spostrzeg³a, ¿e mogê za takie okre¶lenie zostaæ ukaranym przez t± stronnicz± moderatorkê owego dzia³u - Janneth. Swoj± drog± jest to si³a o czarnym ob¶lizg³ym futrze z niewidocznymi pazurami, ¿±dna w³adzy bestia i manipulatorka. Przestraszy³em siê nie na ¿arty, no bo jak to... Ja ukarany? Za co? Przecie¿ to on mnie obrazi³. Szczê¶cie w nieszczê¶ciu, ¿e przed czarn± panter± do akcji wkroczy³a moja poplecznica - sprawiedliwa Barbarax. To mi gwarantowa³o spokój, poniewa¿ moderator nie mo¿e zmieniæ zdania innego moda, co najwy¿ej zg³osiæ zastrze¿enia wzglêdem jego pracy do Pana, Panie Administratorze. Barbarax "uniewinni³a mnie" i nie usuwaj±c mojego posta, w którym nazwa³em u¿ytkownika sztywno zaprogramowanym dupkiem poprosi³a obie strony o polubowne zakoñczenie sprawy. Z reszt± Val Dee napisa³, ¿e nie czuje siê obra¿ony, wiêc nie wiem o co to wielkie halo. Dzieñ pó¼niej otrzyma³em -1pf, co dodatkowo mnie ubod³o i siê pytam: ZA CO? Na pocz±tku swoje pretensje zamie¶ci³em w nieodpowiednim do tego dziale i ob¶lizg³ego futra pantera usunê³a je do ¶mietnika jako mój kolejny offtop. Piszê wiêc tutaj - w dziale o karach. Wybra³em ten zamkniêty, poniewa¿ nie chcê, ¿eby do naszej rozmowy miesza³y siê inne postronne osoby, takie na przyk³ad jak Enigma, która napisa³a, co nastêpuje: "Hm, Thotalu... To co napisa³e¶ w w±tku "Kary, bany..." brzmi niepokoj±co. Nieporozumienia w kadrze powinno siê za³atwiaæ na priva. Do kogo bowiem ma byæ skierowane owo ¿±danie "wystawienia postawy...'? Po za tym chyba ju¿ wiesz, ¿e zachowa³e¶ sie jak na modka nie³adnie. Takie przytyki pasuj± nam, zwyk³ym userom - to my mozemy sobie broiæ natomiast od osób ponosz±cych odpowiedzialno¶æ oczekujê pewnego przyk³adu.
Co do relacji ze spotkañ z ufo - nie widzê nic takiego obra¼liwego w wypowiedzi Val Dee. Wiele osób nie dzieli siê do¶wiadczeniami, bo naprawdê trudno to udowodniæ. Ale przecie¿ w postach, nie raz nie szczêdzimy sobie krytycznej i zdrowej satyry. Imho to reakcja pani Barbarax by³a odrobina przesadzona. Nie ma co unosiæ sie honorem, gdy¿ nikt nie jest tu 'nietykalny'. Ja sama bardzo bym sie krêpowa³a napisaæ swoje 'spotkanie' z ufo, gdy¿ mia³o miejsce na pograniczu snu-jawy lub g³êbokiego transu, zmieszanego z podejrzanym omamem. Po takim opisie Val dee pewnie przylepi³ by mi etykiete psychiatryka, ale czy mo¿na sie mu dziwiæ? Moim zdaniem zupe³nie, nie".
Winni musz± zostaæ ukarani. ¯±dam ukarania Val Dee'ego (za to ¿e na¶miewa siê ze mnie tak jak moja rodzina) oraz wystawienia postawy Janneth, która nie wiedzieæ czemu zakwestionowa³a sposób moderacji przez Barbarax i najprawdopodobniej zg³osi³a to Panu Administratorowi.
Z powa¿aniem, Thotal. Janeth, niedopuszczalnym jest zamieszczanie swoich przemy¶leñ, wywodów i podpisywanie siê pod tym czyim¶ nikiem. Jest to niczym innym jak w³o¿eniem tych s³ów w "usta" danego forumowicza.
|
|
|
|
|
|
|
|