Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:01:17

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 42 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 472268 razy)
0 u¿ytkowników i 12 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #450 : Kwiecieñ 12, 2010, 21:46:48 »

Jeszcze nie potrafisz janneth  nie byc zlosliwa , a szkoda.

Oczywi¶cie, ¿e nie potrafiê, ale siê do tego jawnie i publicznie przyznajê! Jestem cz³owiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce. Mam w sobie zarówno pozytywne, jak i negatywne uczucia. Inaczej by³abym nudna jak flaki z olejem. Mam co¶, czego inni tak naprawdê siê wypieraj± - nazywa siê osobowo¶æ... Jestem prosta i szczera, a ¿e do tego bezpo¶rednia - nie bez powodu.

Janneth, nie musisz siê obawiaæ, ¿e przybiegnie Barbarax aby Ciê oceniaæ i wlepiæ minusa.

Dziêkujê, ¿e mnie uspokoi³a¶. Spaæ przez to nie mog³am U¶miech

Janneth,
Ty wiesz najlepiej, kto jest psycholem, a kto nie, chcia³aby¶ dyktowaæ prawa na tym forum i robisz to za (wymuszonym przez siebie) pozwoleniem...

Móg³by¶ mi w PW napisaæ, co jeszcze o mnie wiesz, bo wywlekanie takiej prywaty (jak wymuszanie wp³ywów) na ¶wiat³o dzienne bardzo mnie krêpuje? Zawsze milej bêdzie o takich intymno¶ciach porozmawiaæ prywatnie, tym bardziej ¿e z chêci± dowiem siê o sobie czego¶ nowego i jak¿e interesuj±cego U¶miech
Ach i zapomnia³abym. Wydaje mi siê, ¿e te¿ ci±gnie ciê do dyktowania prawa na forum skoro piszesz co¶ takiego:

Je¶li masz takie potrzeby, to rób tak dalej, ale nie TU.

Ty najlepiej wiesz, jakie s± moje potrzeby i teraz, gdy wreszcie je zrozumia³am, zmieni³am zdanie. Zostanê tu jednak U¶miech I nie zrezygnujê z funkcji moderatora.

Tak wiêc Rafaelo, niespodziewanie mia³a¶ racjê pisz±c:

Z utesknieniem patrzymy w strone Dariusza i Twoja
co bedzie dalej? to pytanie zadaja sobie wszyscy. Losy forum leza w Waszych rekach.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #451 : Kwiecieñ 12, 2010, 22:25:56 »

Droga Jannet, ja mam zawsze racje. Czas abys nareszcie wziela sie do pracy i zaskoczyla nas wszystkich.
Tak jak napisalam , forum lezy w twoich rekach i teraz pokaz co potrafisz. Pracy jest duzo i bardzo psychologicznej. Zycze pomyslnosci Rafaela.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 12, 2010, 22:28:49 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #452 : Kwiecieñ 12, 2010, 22:38:00 »

Droga Jannet, ja mam zawsze racje.

Jeste¶ dla mnie jak bogini... Piêkna, wynios³a, pyszna i... Nieosi±galna. Niemal jak postaæ mitologiczna. Skoro wszystko wiesz, to zdajesz sobie tak¿e sprawê, ¿e ja i ka¿dy inny zwyk³y ¶miertelnik ma prawo decydowaæ, czy chce czciæ tak pyszne bóstwo... Mo¿esz mnie straszyæ, karciæ... A ja i tak pójdê swoj± drog±, bo mam woln± wolê. I ju¿ ci kiedy¶ powiedzia³am... Kogo, jak kogo. Ale mnie naciskami i stawianiem warunków "przyja¼ni" nie zwabisz.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #453 : Kwiecieñ 12, 2010, 22:49:26 »

Jestes bardzo zadufana w sobie, uwazaj abys nie pobladzila. Idac ta wlasna droga nie nalezy tylko patrzyc ale
tez sluchac, a z tym to niestety masz problemy. Raczej wolisz ludziom wkladac slowa ktore nigdy nie zostaly powiedziane. Boginia nigdy dla ciebie nie bylam i nie bede, nie mam w zwyczaju komus rozkazywac, ale mam
tu prawo oceniac i niestety jak dotad to zawsze dobrze ci wychodzi robienie zamieszania i nieporozumien.
Nie wiem kto cie wybral na to stanowisko, teraz powinien ocenic twoja prace i wyciagnac wnioski.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #454 : Kwiecieñ 12, 2010, 23:04:45 »

Val Dee- nie organizuj paczek na forum, przeciesz ciagle z tym walczysz.

nieprawda - walczê co najwy¿ej z wiatrakami Jêzyk

paczka to fajna rzecz, nawet mo¿e sektê by siê uda³o za³o¿yæ - ju¿ mam nazwê: "Czciciele Zdrowego Rozs±dku"... ale co¶ mi siê wydaje, ¿e na tym forum nie znalaz³bym wielu zwolenników Jêzyk
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #455 : Kwiecieñ 14, 2010, 07:10:15 »

"Ad.2. po raz kolejny apelujê o poprawno¶æ formy wyra¿ania swoich opinii. je¶li nie umiesz poprawnie pisaæ po polsku to nie pisz tu na forum, wróæ do szko³y, odrób zaleg³o¶ci a nie katuj nas twoim kulej±cym i fatalnym stylem."

Odp: Prêgierz - czyli bany, ostrze¿enia, kary itp.
Odpowiedz #29 : Kwiecieñ 13, 2010, 23:05:13   

"Marek324 po raz kolejny  w dwóch punktach naruszy³es regulamin tego forum  .
1. zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce
  naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z
  u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem
2. Uwagi dotycz±ce poprawnej pisowni nale¿y zg³aszaæ autorowi
   u¿ywaj±c Prywatnej Wiadomo¶ci.
Ca³y dzieñ czeka³am na reakcjê którego¶ z moderatorów (prawie wszyscy zagl±dali na forum w ciagu dnia)¿eby nie byc pos±dzon± o stroniczo¶æ,ale siê nie doczeka³am.Dajê ci wiêc ostrze¿enie i nastepnym razem nie bedê pob³azliwa.
chanell"

chanell: w cytowanym fragmencie nie ma ¿adnych przejawów chamstwa, obra¿ania u¿ytkowników, naruszenia czyjej¶ godno¶ci czy te¿ u¿ywania s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe. ponadto je¶li mówimy o poprawnej pisowni to tak naprawdê co mamy na my¶li? ortografiê, literówki czy poprawn± stylistykê? bo to nie jest to samo. i o ile na literówki i b³êdy ortograficzne przymykam oko i wogóle tego nie komentujê o tyle stylistyka wypowiedzi jest bardzo wa¿na. i to nie tylko nam jako zwyk³ym u¿ytkownikom tego farum ale równie¿ moderatorom powinno zale¿eæ na zachowaniu czysto¶ci jezyka w którym siê wypowiadamy.
tak wiêc jeste¶ stronnicza. jeste¶ nie tylko stronnicza ale równie¿ przewra¿liwiona. i to bardzo personalnie.
i teraz pytanie za 100 pkt.: ciekawe jak zaklasyfikujesz powy¿szy akapit: jako przejaw chamstwa, obra¿ania ciebie, naruszenia twojej godno¶ci czy te¿ u¿ywania s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe?
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #456 : Kwiecieñ 14, 2010, 07:44:59 »

Posty stanowi±ce
  naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê.

Twój post by³ naruszeniem godno¶ci u¿ytkownika Rafaela ( takie jest moje zdanie ) , z reszt± definiuje to wyra¼nie punkt regulaminu naszego forum który brzmi :

" - Uwagi dotycz±ce poprawnej pisowni nale¿y zg³aszaæ autorowi
   u¿ywaj±c Prywatnej Wiadomo¶ci. "

W³a¶nie takiej formy powiniene¶ uzyæ .Wiem ¿e mo¿e ciê raziæ stylistyka i ortografia  niektórych pisz±cych tu osób ,ale niedopuszczalne jest wytykanie im tego publicznie .

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #457 : Kwiecieñ 14, 2010, 07:54:11 »

godno¶ci? zwrócenie komu¶ uwagi ¿e powinien zwróciæ wiêksz± uwagê na logikê jak i formê swojej wypowiedzi, zw³aszacza pisanej - nie jest naruszaniem niczyjej godno¶ci.

"dajcie mi cz³owieka a ja znajdê paragraf" - odzwierciedla w 100% twoje dzia³anie. bez komentarza. a to ¿e mimo obecno¶ci innych modów tylko ty zwróci³a¶ na to uwagê potwierdza tylko moje poprzednie stwierdzenie ¿e jeste¶ stronnicza. jeste¶ nie tylko stronnicza ale równie¿ przewra¿liwiona. i to bardzo personalnie.

" - Uwagi dotycz±ce poprawnej pisowni nale¿y zg³aszaæ autorowi
   u¿ywaj±c Prywatnej Wiadomo¶ci. "
chanell

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 08:00:09 wys³ane przez chanell » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #458 : Kwiecieñ 14, 2010, 08:15:36 »

a czym wg ciebie jest poprawna pisownia? ortografi±, interpunkci± czy stylistyk±? bo jako¶ tego nikt nie okre¶li³ i jednoznacznie nie zdefiniowa³.

i tak jest w³a¶nie metyroryka nadawanych przez ciebie kar, upomnieñ i uwag.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 08:56:07 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #459 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:05:33 »

Marku, ciagle szukasz kija, aby kogos udezyc. Robisz to codziennie. Jeszcze raz , prosze o pozostawienie mnie w spokoju. Po wczorajszym dniu widze ze jestes jeszcze pewniejszy, bo na wczorajsze obelgi w moja strone
nie bylo zadnej reakcji ze strony moderatorow. Jesli ci sie nie podoba to co ja pisze, to jest prosta sprawa
prosze nie czytac i omijac moje wiadomosci. Jesli to jeszcze raz sie powtorzy, bedziesz dlugo pamietal mnie,
wystarczy. Tym razem poprosze o pomoc inne osoby, ktore beda musialy cie poprosic o spokoj.
Ta wiadomosc wysylam do Darka i Jahnnet.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #460 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:11:29 »

Marku, ciagle szukasz kija, aby kogos udezyc. Robisz to codziennie. Jeszcze raz , prosze o pozostawienie mnie w spokoju. Po wczorajszym dniu widze ze jestes jeszcze pewniejszy, bo na wczorajsze obelgi w moja strone
nie bylo zadnej reakcji ze strony moderatorow. Jesli ci sie nie podoba to co ja pisze, to jest prosta sprawa
prosze nie czytac i omijac moje wiadomosci. Jesli to jeszcze raz sie powtorzy, bedziesz dlugo pamietal mnie,
wystarczy. Tym razem poprosze o pomoc inne osoby, ktore beda musialy cie poprosic o spokoj.
Ta wiadomosc wysylam do Darka i Jahnnet.

bardzo dobrze ¿e sama siê zg³osi³a¶ do darka i janneth. bardzo jestem ciekaw ich reakcji w kontekscie niniejszego postu, a dok³adnie naruszenia regulaminu forum w zakresie:
"Jesli to jeszcze raz sie powtorzy, bedziesz dlugo pamietal mnie" - bêd±cych pogró¿kami wobec innych osób (art. 190 Kodeksu karnego). Moderator winien zareagowaæ przyznaj±c u¿ytkownikowi -10pf (równoznaczne z zablokowaniem dostêpu do forum na 7 dni).

darek, janneth - niniejszym formalnie zg³aszam naruszenie regulaminu.

Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #461 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:19:48 »

Wtedy zwroce sie do Stolo, to mialam na mysli. A jezeli to nie pomoze, to pewnie trzeba baedzie zwrocic sie do nastepnej osoby po Stolo. Najprawdopodobnie Stolo nie jest dla cieb tez zadna osoba, abys mial przed nim respekt.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #462 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:34:27 »

nie wycofuj siê rakiem. nie interesuje mnie co mia³a¶ na my¶li. wa¿ne jest co zosta³o powiedziane i napisane.

poza tym cz³owiek poczytalny odpowiada zarówno za swoje czyny jak i s³owa.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 09:51:40 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #463 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:39:04 »

Nie widze zadnego negatywu w samej wypowiedzi ;" jezeli jeszcze raz to powtorzysz bedziesz dlugo pamietal mnie...." moze byc to rownie tobrze pamietanie bardzo pozytywne w formie zachwytu nad wielkodusznoscia i piekna reakcja danej osoby.

Rafaela jest osoba ciepla , pelna dobra  i delikatnosci , i taka mozna   ja pamietac dlugo , to jest wlasciwy kontekst jej wypowiedzi.

Jezeli ktos szuka negatywnego wydzwieku i sposobu ukarania kogos z powodu wymuszamia reakcji nad ktorymi trudno jest niektorym zapanowac   i robi to od dluzszego czasu z premedytacja, to ta osoba powinna byc ukarana.

Prowokacje sa az nadto widoczne, jeszcze raz nie karmcie trola moi mili on iumrze smiercia naturalna.

Kiara U¶miech U¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #464 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:39:17 »

Jeszcze raz prosze cie o pozostawienie mnie w spokoju, my nie mamy juz nic wiecej sobie do powiedzenia.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #465 : Kwiecieñ 14, 2010, 09:51:12 »

Nie widze zadnego negatywu w samej wypowiedzi ;" jezeli jeszcze raz to powtorzysz bedziesz dlugo pamietal mnie...." moze byc to rownie tobrze pamietanie bardzo pozytywne w formie zachwytu nad wielkodusznoscia i piekna reakcja danej osoby.

Rafaela jest osoba ciepla , pelna dobra  i delikatnosci , i taka mozna   ja pamietac dlugo , to jest wlasciwy kontekst jej wypowiedzi.

Jezeli ktos szuka negatywnego wydzwieku i sposobu ukarania kogos z powodu wymuszamia reakcji nad ktorymi trudno jest niektorym zapanowac   i robi to od dluzszego czasu z premedytacja, to ta osoba powinna byc ukarana.

Prowokacje sa az nadto widoczne, jeszcze raz nie karmcie trola moi mili on iumrze smiercia naturalna.

Kiara U¶miech U¶miech

kiara, nie ¿artuj - jak zwykle starasz siê odwróciæ kota ogonem. kontekst tej wypowiedzi jest bardzo wyra¼ny - jest nim gro¼ba.

rafaela: wiem, ju¿ to kiedy¶ pisa³a¶ - chyba nawet nie raz. tylko konsekwencji jak widac brak.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 11:23:36 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #466 : Kwiecieñ 14, 2010, 12:19:03 »

Co sobie zyczysz jako konsekwencje?
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #467 : Kwiecieñ 14, 2010, 17:47:29 »

Nie zgadzam siê z kar± dla Rafaeli. Nie uwa¿am jej s³ów za pogró¿ki czy te¿ gro¼by. Z ca³ym szacunkiem janneth ale jak policjant mówi zatrzymanemu (za przekroczenie prêdko¶ci) s³owa: "jak jeszcze raz Ciê z³apie tutaj to mnie popamiêtasz" to nikt tego nie traktuje jako gro¼by tylko jako lojalne ostrze¿enie: jak tu przejedziesz jeszcze raz naruszaj±c przepisy to wlepiê ci taki mandat, ¿e popamiêtasz". Nie jest to w ¿adnym stopniu gro¼ba!

Dlatego proszê o anulowanie kary dla niej.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #468 : Kwiecieñ 14, 2010, 17:54:07 »

Val Dee, ja nie mogê tego zrobiæ. Jedyna osoba, która mo¿e to administrator. I napisa³am, ¿e je¶li kto¶ chce uchylenia decyzji, musi zg³osiæ siê do Darka. Moja by³a taka. Jaka bêdzie jego - nie mam pojêcia.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #469 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:21:07 »

też nie odbieram tego jako pogróżki, dziwię się że ciągle przymyka się oko na trolowanie Marka i często gęsto obrażanie innych w sposób  brzydki tak jak np Kiarę obrażał, dziwię się że nie ma reakcji.... a jak jest to jakiś tam -1 pkt, a Rafaell, która dużo wnosi na forum od razu -10..
za co?
za to, że miała zamiar poskarżyć się to Stolo?

dziwny jest ten świat Co¶

edit

nie chce mi się przeszukiwać forum, ale było na nim wiele o wiele więcej gorszych słów... bez reakcji modów...
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 18:22:18 wys³ane przez wiki » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #470 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:21:45 »

Za co -10

Za to ze nie moge spokojnie na forum pisac, bo jestem ciezko obrazana. Co znaczy kogos omijac, mnie nie bylo na forum kiedy dzisiaj bylo zle pisane o mnie. Jak sadzisz, kim ja jestem ze mozesz sobie swoje frustracje wspolnie z innym forumowiczem na mnie wylewac.
Pytam , jak dlugo to bedzie trwalo? 
To tez nie chodzi tylko o mnie, jest duza grupa ludzi na tym forum, ktora miala, lub ma te same problemy
co i ja. Jesli oczekujesz ze odejde, to sie gleboko pomylilas, nigdy tego nie zrobie.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 18:22:10 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #471 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:25:58 »

Nie zgadzam sie z ukaraniem Rafaeli , nie ma ZADNEGO POWODU DO DANIA JEJ -10 punktow , ZADNEGO

Prosze o uzasadnienie za co konkretnie je otrzymala.
A druga sprawa dlaczego moderator nie odpowiada , nie reaguje w zaden sposob na wyslane do niego raporty -skargi?
Czy ma taki obowiazek , czy nie?
janneth  perfidnie naduzyla swoich praw  w stosunku do Rafaeli , "popamietasz mnie..." zeby mialo negatywny wydzwiek musi miec dsalszy ciag negatywny , w tym wypadku NIE BYLO NIC!!! , rownie dobrze moze byc to poztywne o czym pisalam powyzej , kwestia osobistej interpretacji.
Niezauwazanie obrazliwych slow wypowiadanych przez marka w kazdym poscie do kogos jest domena janneth ,stronniczosc  , zlosliwosc i brak prawosci.
To nie sa cechy osoby , ktora podjela sie bycia moderatorem , czyli uczciwej , janneth  taka nie jest , chyba juz wystarczajaco czesto to zademonstrowala.

W takim ukladzie nie wlno nam bedzie napisac nic co nie spodoba sie stronniczej janneth , prosze o interwecje Stolo i Darka  i prosze nie skladac decyzjalnosci jeden na drugiego, miejcie odwage powiedziec wlasne zdanie.

Kiara. U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 18:40:53 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #472 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:33:00 »

Wiecie moi kochani przyjaciele, jestem tu najlepsza. Nikt nie ma na forum -10 punktow.
Czekam na gratulacje. Mam pytanie, ile mozna miec najwiecej? To nalezy zapamietac, ale dobrze.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #473 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:38:01 »

Rafaelo, po pierwsze:

"Ad.2. po raz kolejny apelujê o poprawno¶æ formy wyra¿ania swoich opinii. je¶li nie umiesz poprawnie pisaæ po polsku to nie pisz tu na forum, wróæ do szko³y, odrób zaleg³o¶ci a nie katuj nas twoim kulej±cym i fatalnym stylem.

Albo wyolbrzymiasz te "obrazy" albo nie rozumiesz ich znaczenia! Nie pisz do mnie, ¿e nie masz polskiej klawiatury i st±d b³êdy ortograficzne, bo nie o to sprawa siê rozchodzi! Zarzuty Marka dotycz± stylistyki, sposobu w jaki formuujesz swoje my¶li. Je¶li napiszesz zdanie niepoprawne stylistycznie, niezrozumia³e dla odbiorcy - nie dziw siê, ¿e kto¶ zrozumie zawart± w nim tre¶æ inaczej ni¿ chcia³a¶ j± wyraziæ! I to nie jest obraza, ¿e kto¶ ciê prosi by¶ ja¶niej siê wyra¿a³a. Je¶li ja powiem, ¿e czasem nie rozumiem twoich wypowiedzi, bo s± nielogiczne, to te¿ uznasz to za zniewagê?

Czym jeszcze tak bardzo obrazi³ ciê Marek (mam na my¶li wypowiedzi publiczne)?

Ma³o tego - ustosunkujê siê jeszcze do czego¶.
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4991.msg58025#msg58025

Jest to wypowied¼ za któr± Chanell przyzna³a Markowi -1pf podpieraj±c siê z³amaniem nastêpuj±cych dwóch punktów:
1. zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce
  naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z
  u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf)
2. Uwagi dotycz±ce poprawnej pisowni nale¿y zg³aszaæ autorowi
   u¿ywaj±c Prywatnej Wiadomo¶ci.

O ile za drugi poza usuniêciem nie przys³uguje ¿aden ujemny pf, to za pierwszy i owszem. Punkt by siê nale¿a³, GDYBY by³o w tek¶cie s³owo powszechnie uznane za obra¼lwe. A wiêc czytam wypowied¼ Marka i do diaska... Nie ma nic. No mo¿e w ostateczno¶ci, gdybym mia³a ju¿ na si³ê szukaæ haka - upar³abym siê na s³owo 'trucizna' u¿yte w sformu³owani:

"trucizn± nazwa³bym raczej dzia³anie takich osób jak ty, kiara etc, a raczej g³oszone przez was tre¶ci."

Ale jak to? Marek mówi tak, jakby¶ to ty pierwsza tego s³owa u¿y³a. Czytam wiêc twoj± wypowied¼, która z reszt± zosta³a zacytowana i co widzê?

"Twoja dzialalnosc na forum rujnuje wszystko co masz pod reka, ty nic nie budujesz, jestes
chodzaca trucizna, ktora oryskujesz  wszystkich i na okolo"

Wiêc mamy prowodyra i tego, co siê da³ sprowokowaæ, a mo¿e na odwrót, bo oboje siê wzajemnie nakrêcacie. W tej sytuacji jednak tylko Marek zosta³ ukarany, a wina le¿y ewidentnie po obu stronach. Ja osobi¶cie nie kara³abym ani jednego ani drugiego, poniewa¿ nie uwa¿am s³owa 'trucizna' za powszechnie uznane za obra¼liwe. Choæ w wyd¼wiêku opryskiwania wszystkich dooko³a mo¿e faktycznie byæ nieprzyjemnie odbierane. Nie dziwiê siê, ¿e ta awantura miêdzy wami siê toczy³a, toczy i toczyæ bêdzie siê dalej. Ani jedno ani drugie nie umie faktycznie zacz±æ siê ignorowaæ. Tyle mówisz, ¿e to koniec, ¿e ju¿ cisza. I co?

Post, za który ciê ukara³am, moim zdaniem stanowi z³amanie regulaminu i nie odst±piê od swojej decyzji. Mo¿e to zrobiæ tylko Darek.
I nie oczekujê, ¿e opu¶cisz forum. To, ¿e masz tendencjê do nadinterpretacji ju¿ mnie w ogóle nie dziwi.

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2010, 18:40:12 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #474 : Kwiecieñ 14, 2010, 18:40:07 »

Panie Administratorze Dariuszu, a dlaczego forumowiczka - moderator Janneth nie zosta³a zbanowana za li¶cik, który napisa³a w imieniu

Thotala i wystawi³a go na forum?
  Szok Szok Szok

Poniewa¿ Pan tak szybko o tym incydencie zapomnia³, wiêc pozwoli³am sobie Panu to przypomnieæ.

To w³a¶nie za poni¿szy li¶cik Pan przydzieli³ jej tylko jednego minusika i jedynie j± poinformowa³, ¿e jest to niczym innym jak

w³o¿eniem tych s³ów w "usta" danego forumowicza. Szok Szok Szok

Wnoszê o równe traktowanie wszystkich forumowiczów.

P.S.

Pozdrawiam i ¿yczê podjêcia trafnej decyzji.

Janeth -1pf za ten post:

Cytat: Janeth
Szanowny Panie Administratorze,

Jestem cz³owiekiem uduchowionym, dawno ju¿ odrzuci³em swoje ego na korzy¶æ bardziej obiektywnego spojrzenia na ¶wiat i wyzbycia siê pychy, która mn± kierowa³a. Pan o tym wiedzia³ przydzielaj±c mi odpowiedzialne zadanie opieki nad tym forum. Jestem Panu za to wdziêczny, lecz chcia³bym wyraziæ zaniepokojenie panuj±c± tu obecnie sytuacj±.
Postanowi³em zwierzyæ siê ze swojego spotkania z UFO w jednym z dzia³ów moderowanych przez kole¿ankê po fachu - Janneth.
W podsumowaniu krótkiej relacji napisa³em, cyt. "Oczywi¶cie, dziewczyny ¶miej± ze mnie, a ja czekam na ODZEW..." Na reakcje nie musia³em d³ugo czekaæ, poniewa¿ jeden z forumowiczów (notoryczny podrzegacz i niszczyciel ciekawych w±tków) skwitowa³ mnie s³owami, cyt. "Teraz ju¿ nie tylko dziewczyny".
Wy¶mia³ mnie publicznie, zmiesza³ z b³otem i bezmy¶lnie obrazi³. Takie sytuacje NIE MOG¡ mieæ miejsca! Ja siê im sprzeciwiam! Nie pozwolê siê poni¿aæ!
Na jego perfidn± zaczepkê odpisa³em co nastêpuje:
"A Ty Waldu¶ lubisz czasem po¶miaæ siê z siebie?
Czy jeste¶ ci±gle sztywno zaprogramowanym DUPKIEM?".
Jedna z ¿yczliwych mi osób, Chanell, spostrzeg³a, ¿e mogê za takie okre¶lenie zostaæ ukaranym przez t± stronnicz± moderatorkê owego dzia³u - Janneth. Swoj± drog± jest to si³a o czarnym ob¶lizg³ym futrze z niewidocznymi pazurami, ¿±dna w³adzy bestia i manipulatorka. Przestraszy³em siê nie na ¿arty, no bo jak to... Ja ukarany? Za co? Przecie¿ to on mnie obrazi³.
Szczê¶cie w nieszczê¶ciu, ¿e przed czarn± panter± do akcji wkroczy³a moja poplecznica - sprawiedliwa Barbarax. To mi gwarantowa³o spokój, poniewa¿ moderator nie mo¿e zmieniæ zdania innego moda, co najwy¿ej zg³osiæ zastrze¿enia wzglêdem jego pracy do Pana, Panie Administratorze.
Barbarax "uniewinni³a mnie" i nie usuwaj±c mojego posta, w którym nazwa³em u¿ytkownika sztywno zaprogramowanym dupkiem poprosi³a obie strony o polubowne zakoñczenie sprawy. Z reszt± Val Dee napisa³, ¿e nie czuje siê obra¿ony, wiêc nie wiem o co to wielkie halo.
Dzieñ pó¼niej otrzyma³em -1pf, co dodatkowo mnie ubod³o i siê pytam: ZA CO?
Na pocz±tku swoje pretensje zamie¶ci³em w nieodpowiednim do tego dziale i ob¶lizg³ego futra pantera usunê³a je do ¶mietnika jako mój kolejny offtop.
Piszê wiêc tutaj - w dziale o karach. Wybra³em ten zamkniêty, poniewa¿  nie chcê, ¿eby do naszej rozmowy miesza³y siê inne postronne osoby, takie na przyk³ad jak Enigma, która napisa³a, co nastêpuje:
"Hm, Thotalu...
To co napisa³e¶ w w±tku "Kary, bany..." brzmi niepokoj±co. Nieporozumienia w kadrze powinno siê za³atwiaæ na priva. Do kogo bowiem ma byæ skierowane owo ¿±danie "wystawienia postawy...'? Po za tym chyba ju¿ wiesz, ¿e zachowa³e¶ sie jak na modka nie³adnie. Takie przytyki pasuj± nam, zwyk³ym userom - to my mozemy sobie broiæ  natomiast od osób ponosz±cych odpowiedzialno¶æ oczekujê pewnego przyk³adu.

Co do relacji ze spotkañ z ufo - nie widzê nic takiego obra¼liwego w wypowiedzi Val Dee. Wiele osób nie dzieli siê do¶wiadczeniami, bo naprawdê trudno to udowodniæ. Ale przecie¿ w postach, nie raz nie szczêdzimy sobie krytycznej i zdrowej satyry. Imho to reakcja pani Barbarax by³a odrobina przesadzona. Nie ma co unosiæ sie honorem, gdy¿ nikt nie jest tu 'nietykalny'. Ja sama bardzo bym sie krêpowa³a napisaæ swoje 'spotkanie' z ufo, gdy¿ mia³o miejsce na pograniczu snu-jawy lub g³êbokiego transu, zmieszanego z podejrzanym omamem. Po takim opisie Val dee pewnie przylepi³ by mi etykiete psychiatryka, ale czy mo¿na sie mu dziwiæ? Moim zdaniem zupe³nie, nie".

Winni musz± zostaæ ukarani. ¯±dam ukarania Val Dee'ego (za to ¿e na¶miewa siê ze mnie tak jak moja rodzina) oraz wystawienia postawy Janneth, która nie wiedzieæ czemu zakwestionowa³a sposób moderacji przez Barbarax i najprawdopodobniej zg³osi³a to Panu Administratorowi.

Z powa¿aniem,
Thotal.

Janeth, niedopuszczalnym jest zamieszczanie swoich przemy¶leñ, wywodów i podpisywanie siê pod tym czyim¶ nikiem. Jest to niczym innym jak w³o¿eniem tych s³ów w "usta" danego forumowicza.

Strony: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: