Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #600 : Wrzesieñ 23, 2010, 10:57:30 » |
|
Spokojnie, cz³owieku, nie bulwersuj siê. ¬le mi siê wklei³o, tyle. Ju¿ poprawione.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #601 : Wrzesieñ 25, 2010, 22:00:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #602 : Wrzesieñ 26, 2010, 13:02:12 » |
|
W regulaminie stoi do¶æ wyra¼nie, ¿e obra¼liwe dla u¿ytkowników wypowiedzi bêd± usuwane, a te z u¿yciem s³ów uznanych za wulgarne bêd± karane. S³owo "g³upi" nie jest wulgaryzmem. Chcia³abym siê dowiedzieæ, czy je¶li u¿yjê podobnego zwrotu w odniesieniu do czyjej¶ wypowiedzi: Jak g³upim trzeba byæ, by wymy¶laæ takie farmazony; to czy równie¿ zostanê ukarana minusem? Bo mam wra¿enie, ¿e w tym konkretnym przypadku Kamil dosta³ minusa za ca³okszta³t, a nie za wyra¿enie które w czyich¶ innych ustach pozosta³oby niezauwa¿one. I nie za dobrze ¶wiadczy to o tych, którzy prowadz± z nim dyskusjê (nale¿y uwzglêdniæ, ¿e ma kilku oponentów, z których ka¿dy sumiennie stara siê wyprowadziæ go z równowagi). Dla mnie to zamykanie buzi jednej osobie maj±c na celu racjê wiêkszo¶ci. A na forum jak ju¿ powszechnie wiadomo (i z czym wielu siê nie zgadza) - demokracja nie ma zastosowania.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #603 : Wrzesieñ 26, 2010, 14:05:31 » |
|
do Janneth Chcia³abym siê dowiedzieæ, czy je¶li u¿yjê podobnego zwrotu w odniesieniu do czyjej¶ wypowiedzi:
Jak g³upim trzeba byæ, by wymy¶laæ takie farmazony; Wiesz co, spróbuj sobie wyobraziæ, ¿e zaczniemy siê wszyscy tak samo traktowaæ, na tym samym poziomie co powy¿ej zaproponowala¶. Tak bez owijania w bawelne, jak to lubi Kamil771 ( a mo¿e raczej Kamilek ?) . Uwa¿asz, ¿e to forum zyska ? O¿ywi siê nieco ? Masz "mocny" argument , który sama u¿ywasz w obronie Kamila771 : nie za dobrze ¶wiadczy to o tych, którzy prowadz± z nim dyskusjê (nale¿y uwzglêdniæ, ¿e ma kilku oponentów, z których ka¿dy sumiennie stara siê wyprowadziæ go z równowagi). ..biedny , wyprowadzony z równowagi ... a¿ mi go ¿al Nie dostrzegasz tego, ze wla¶nie ludzie w przedmiotowym temacie zostali zmuszeni przez jednego forumowicza Kamil771 do zej¶cia do jego poziomu dyskusji. Ale wedlug Ciebie to "nie za dobrze ¶wiadczy" ... o tych forumowiczach, a nie o Kamilu . Bo przecie¿ on tylko stara sê byæ dosadny. Czego ludzie siê czepiaj± ? To taki uprzejmy, kulturalny czlowiek.. a ¿e dosadny .. A mo¿e post±piæ weglug Twojego podej¶cia "oko za oko " ? eech , dla mnie miodzio. ps. mnie nie chodzi o minusa dla Kamila771, ani o karê dla niego osobi¶cie. On sam o sobie za¶wiadcza , co wielu dostrzega ( Torton ( a nie tortonek), Tenebrael , Channel ) . Chodzi mi o odpowiedzialne okre¶lenie tego, jakie normy obyczajowe maj± panowaæ na tym forum .
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #604 : Wrzesieñ 26, 2010, 14:29:14 » |
|
East, ja równie¿ mia³am przeprawy z Kamilem na forum (nie zg³asza³am jednak jego wypowiedzi ani tym bardziej sama go za nie nie ukara³am). By³am okre¶lana ró¿nymi epitetami, ale... Znaj±c jego temperament - mog³am nie wdawaæ siê w dyskusjê. Tymczasem ja, tak samo jak wy teraz (z t± ró¿nic±, ¿e wy stawili¶cie siê masowo) mia³am pe³n± ¶wiadomo¶æ tego, ¿e ka¿da moja kolejna wypowied¼ poskutkuje kolejn± jego. Nie jest to cz³owiek, który spasuje. Bêdzie brn±³ w zaparte. W momencie, gdy oponentem jest osoba, która równie¿ lubi brn±æ w zaparte mamy pewn± awanturê, gdzie nie sposób wyró¿niæ winnego. Obie strony dzia³aj±c z premedytacj± s± winne. I tak jak on otrzyma³ ostrze¿enie, tak samo powinien ka¿dy pojedynczy. Powód? Wasze wypowiedzi równie¿ znaczy³y nie mniej nie wiêcej ni¿ to, ¿e jest g³upi. Czasem powiedzenie czego¶ wprost (tak jak on to zrobi) mniej boli ni¿ owijanie w bawe³nê. Za to jest celem zamierzonej prowokacji. W tym wypadku ka¿dy z was mia³ w perspektywie tocz±c± siê przez kilka stron tematu k³ótniê i napawa³ zasilaniem szeregów wiêkszo¶ci doprowadzaj±c tym samym do ukarania jednostki najbardziej uci¶nionej. Dla mnie tchórzliwe dzia³anie. Jednak manipulacyjnie - brawo! Mission accomplished (cel osi±gniêty)! A tak gwoli w³asnych przemy¶leñ - lepszego t³a ni¿ temat o upadku moralnym, wybraæ nie mogli¶cie. Obserwuj±c przebieg waszej dysputy, z boku, bez uczuæ, emocji, obiektywnie - wspania³a rozrywka.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2010, 14:29:52 wys³ane przez janneth »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #605 : Wrzesieñ 26, 2010, 15:53:32 » |
|
Janneth W tym wypadku ka¿dy z was mia³ w perspektywie tocz±c± siê przez kilka stron tematu k³ótniê i napawa³ zasilaniem szeregów wiêkszo¶ci doprowadzaj±c tym samym do ukarania jednostki najbardziej uci¶nionej. Dla mnie tchórzliwe dzia³anie. Jednak manipulacyjnie - brawo! Mission accomplished (cel osi±gniêty)! Uwa¿asz, ¿e taki byl cel ?Dokopaæ Kamilowi771 - uwaga, od teraz wg moderacji - JEDNOSTCE NAJBARDZIEJ UCI¦NIONEJ !! ? Teraz jest on niemal¿e bohaterem, przynajmniej w Twoich oczach. A reszta ludzi wypowiadaj±ca swoje zdanie to manupulanci i tchórze ? Brawo ! Mistrzowskie posuniêcie Janneth. Tylko .. do czego prowadzi Twoja misja ? Mam nadziejê, ¿e ka¿dy sam j± dostrze¿e i wla¶ciwie oceni. Ju¿ bez dodatkowych komentarzy.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #606 : Wrzesieñ 26, 2010, 16:13:44 » |
|
Nie no nie¼le siê robi naprawdê nie¼le. Widzê Channel,¿e nasz Tortonek ma na ciebie du¿¿yy wp³yw,hmm; Mam tak± ma³± uwagê do ciebie -naucz siê poprawnie pisaæ po polsku. A i jeszcze jedno,wiesz ja nie owijam w bawe³nê,dlatego chcia³bym ci powiedzieæ,¿e cie nie lubiê,i ¿e jeste¶ osob± któr± ³atwo mo¿na manipulowaæ ( ju¿ jaki¶ czas temu to zauwa¿y³em)
......... ........ ......... ......... ......... .......... .......... ......... ........... ........... ........... ........... ........ Wp³yw jaki wp³yw? Mo¿e jakie¶ konkrety? Aaa i najpierw sam zacznij stosowaæ siê do zasad a potem wymagaj aby kto¶ robi³ co¶ tak albo tak. To ¿e kogo¶ nie lubisz ma nijakie znaczenie, chanell post±pi³a s³usznie i chwa³a jej za to. Dodatkowo jest taki punkt w regulaminie Specjalnie dla Ciebie znalaz³em. - zakaz wielokrotnych powtórzeñ znaków interpunkcyjnych, liter, cyfr i emotoikonek. Je¿eli u¿ytkownik pomimo zwrócenia mu uwagi, nadal bêdzie nadu¿ywa³ w/w znaków w swoich wypowiedziach, zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). Wiêc proszê o przyznanie -1pf zgodnie z regulaminem Kamilowi. W regulaminie stoi do¶æ wyra¼nie, ¿e obra¼liwe dla u¿ytkowników wypowiedzi bêd± usuwane, a te z u¿yciem s³ów uznanych za wulgarne bêd± karane. S³owo "g³upi" nie jest wulgaryzmem. Chcia³abym siê dowiedzieæ, czy je¶li u¿yjê podobnego zwrotu w odniesieniu do czyjej¶ wypowiedzi:
Tak masz po czê¶ci racjê ale przeczytaj ca³± tamt± wypowied¼. zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). Zgodnie z tym punktem by³a to chamska wypowied¼ i to nie pierwsza taka wypowied¼ Kamila. Nie wierzysz? Poczytaj komentarze innych u¿ytkowników jak to odczuli. Bo mam wra¿enie, ¿e w tym konkretnym przypadku Kamil dosta³ minusa za ca³okszta³t, a nie za wyra¿enie które w czyich¶ innych ustach pozosta³oby niezauwa¿one. I nie za dobrze ¶wiadczy to o tych, którzy prowadz± z nim dyskusjê (nale¿y uwzglêdniæ, ¿e ma kilku oponentów, z których ka¿dy sumiennie stara siê wyprowadziæ go z równowagi). Dla mnie to zamykanie buzi jednej osobie maj±c na celu racjê wiêkszo¶ci. A na forum jak ju¿ powszechnie wiadomo (i z czym wielu siê nie zgadza) - demokracja nie ma zastosowania. W tym przypadku mo¿esz tak my¶leæ, ale nie masz racji. Podczas dyskusji w tematach wyra¼ siebie, upadek moralny i kara ¶mierci stara³em siê rzetelnie prowadziæ z nim dyskusjê, to on zacz±³ wyzywaæ i obra¿aæ po kolei jak lecia³o. Wszystko zaczê³o siê od podcz³owieka, jasno wykaza³em mu co to okre¶lenie znaczy natomiast on siê zbulwersowa³, skoro nie potrafi siê powstrzymaæ i jest tak sfrustrowany to niech nie pisze, proste. Po to s± zasady na tym forum jakie¶ co nie? Obie strony dzia³aj±c z premedytacj± s± winne. I tak jak on otrzyma³ ostrze¿enie, tak samo powinien ka¿dy pojedynczy. Zapytam a za co? Podaj mi gdzie to jest regulaminie napisane? Mo¿e chcesz mi powiedzieæ ¿e to nagabywanie? Przecie¿ Kamil niejednokrotnie pisa³ ¿e koñczy dyskusjê, a nastêpnie znów zaczyna³. East masz racjê, najwiêcej maj± do powiedzenia Ci co nie brali udzia³u w dyskusji i nie wiedz± jak to wygl±da z tego poziomu. Ani, ani Tene, East itd. nie obrazili¶my w ¿aden sposób Kamila, natomiast on wykaza³ siê du¿± doz± braku zahamowañ emocjonalnych. Wiêc zacz±³ wypisywaæ swoje typu "jeste¶ ¿a³osna/y itd." Mam cytowaæ? Po za tym jak ju¿ tak ¶wiecie uwa¿asz ¿e masz racjê Janneth to proszê bardziej dawaj minusy tylko najpierw to uzasadnij konkretnymi cytatami i wypowiedziami. Niech zapanuje Dyktatura! O Tak!
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #607 : Wrzesieñ 26, 2010, 16:57:23 » |
|
Uwa¿asz, ¿e taki byl cel ?Dokopaæ Kamilowi771 - uwaga, od teraz wg moderacji - JEDNOSTCE NAJBARDZIEJ UCI¦NIONEJ !! ? Teraz jest on niemal¿e bohaterem, przynajmniej w Twoich oczach. A reszta ludzi wypowiadaj±ca swoje zdanie to manupulanci i tchórze ? Brawo !
Agresja rodzi agresjê. Z pewno¶ci± siê ze mn± w tym zgadzasz. Je¶li nie dostrzegasz w wytaczanych przez siebie wobec Kamila argumentach przejawów ironii, sarkazmu i uszczypliwo¶ci, to nie mamy ze sob± w tym temacie o czym rozmawiaæ. Zreszt± w wielu innych nasza obustronna cisza równie¿ by³aby gwarantem spokoju i harmonii. Nazwanie kogo¶ betonowcem powinno zostaæ ukarane tak samo jak nazwanie kogo¶ g³upkiem (je¶li ju¿ w ogóle przysz³o do g³owy karaæ za s³owa nieuznawane powszechnie za wulgarne). Szczególnie je¶li ten drugi epitet polecia³ w odwecie. Jest to prowokowanie osoby impulsywnej do wyra¿enia siê w taki, a nie inny sposób, a w nastêpstwie zamierzonego i ¶wiadomego dzia³ania, uciekanie siê do wstawiennictwa moderacji. Mog³abym solidarnie zasiliæ wasze szeregi i do³±czyæ siê do rzucania kamieniami, jednak si³a t³umu nie zaspokaja moich ambicji. Eliminacja oponenta z dyskusji nie podno¶ci jej warto¶ci, a zawê¿a horyzont poznawczy do jedynej, s³usznej racji.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #608 : Wrzesieñ 26, 2010, 18:41:20 » |
|
Kamil gdybym mia³ takie mo¿liwo¶ci ode mnie dosta³ by¶ bana na co najmniej miesi±c za tego typu odzywki. To kategorycznie widaæ, nawet pomijaj±c regulamin powiniene¶ dostaæ bana, a za co? Za to jak siê zachowujesz, piszesz agresywnie itd.
Zmieñ swoje zachowanie, a wtedy wszyscy bêd± mogli rzeczowo prowadziæ dyskusje, jak narazie to wszyscy pisz± to samo, bo co maj± pisaæ? Skoro piszesz takim tonem, jêzykiem.
Zamiast pisaæ po raz kolejny do Tene "jeste¶ po prostu ¿a³osny".
We¼ siê i poka¿ ¿e potrafisz pokazaæ argumenty, solidne. Je¶li uwa¿asz ¿e nie jeste¶ ju¿ w stanie walczyæ w tej dyskusji na argumenty odpu¶æ. I wkoñcu odczep siê od mojej osoby, nie podoba Ci siê co¶? To poskar¿ siê mamie.
Natomiast to gdzie uczêszczam do szko³y, z kim jestem ,czy mam siê do kogo przytuliæ itd. zostaw dla siebie. To moja sprawa. Nie Twoja, jeste¶ aspo³eczny tak siê zachowuj±c i tyle.
Nara!
EDIT: Po za tym oskar¿a siê mnie ¿e jestem temu wspó³winny wiêc je¿eli niby tak jest to proszê bardzo zobaczymy czy siê co¶ zmieni jak mnie nie bêdzie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2010, 18:45:52 wys³ane przez Torton »
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #609 : Wrzesieñ 26, 2010, 18:51:26 » |
|
Nie dostrzegasz tego, ze wla¶nie ludzie w przedmiotowym temacie zostali zmuszeni przez jednego forumowicza Kamil771 do zej¶cia do jego poziomu dyskusji. Ale wedlug Ciebie to "nie za dobrze ¶wiadczy" ... o tych forumowiczach, a nie o Kamilu . Bo przecie¿ on tylko stara sê byæ dosadny. Czego ludzie siê czepiaj± ? To taki uprzejmy, kulturalny czlowiek.. a ¿e dosadny ..
Odpowiem tylko na to. Potraktowa³e¶ mnie jak trolla internetowego którzy maj± swoj± bazê na onet.pl Mówisz jaki to ja beznadziejny poziom dyskusji prowadzê i wogule,¿e jestem niekompetentny i g³upi. Tyle ze w temacie o karze ¶mierci nie tylko przedstawi³em swoje zdanie,ale te¿ je uzasadni³em. Odsy³a³em do licznych publikacji ( zaraz by³em nazywany faszyst± i fanatykiem) podawa³em odno¶niki do badañ naukowych które dowiod³y,¿e kara ¶mierci odstrasza przestêpców od pope³nienia najciê¿szych zbrodni ( zaraz team uduchowionych pisa³,¿e to nie s± wiarygodne badania,bo co¶ tam....) i taka do by³a z wami rozmowa,o ile Tenebreal próbowa³ jeszcze rzeczowo ze mn± rozmawiaæ ale sam siê gubi³ w tym co pisze,natomiast ty Wschodzie i Tortonek przez ca³y czas prezentowali¶cie swoj± uduchowion± poezjê,i tak przez kilka stron,i absolutnie nic nie wnosz±c do dyskusji, Jestem przekonany,¿e je¶li poprosi³ bym neutraln± osobê ¿eby oceni³a moje wypowiedzi w temacie kary ¶mierci to jestem pewien,¿e ocena by³a by pozytywna.' bardzo prawdopodobne,¿e je¶li waha³a by siê czy kara ¶mierci powinna obowi±zywaæ czy te¿ nie, to czytaj±c moje ( i nie tylko ) posty, na pytanie czy jeste¶ za czy przeciw-odpowiedzia³a by-jestem ZA. Przekona³ bym t± osobê. Edit; Jannethzgodnie z punktem regulaminu: - zakaz wielokrotnych powtórzeñ znaków interpunkcyjnych, liter, cyfr i emotoikonek. Je¿eli u¿ytkownik pomimo zwrócenia mu uwagi, nadal bêdzie nadu¿ywa³ w/w znaków w swoich wypowiedziach, zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf); dostajesz ostrze¿enie (na razie bez ujemnych punktów). Nie wolno stosowaæ tego typu powtórzeñ na naszym forum. Je¶li nie zastosujesz siê do tego ostrze¿enia, nastêpstwem kolejnego takiego twoje zachowania bêd± ujemne punkty forum. Wiêc daj mi tego minusa i po sprawie. My¶lisz,¿e bêdê p³aka³ z tego powodu? Nie jestem nowicjuszem na tym forum i dobrze wiem,¿e bezstronno¶ci± to moderatorzy nie grzesz±. Ale to jest wasze forum, mo¿ecie robiæ sobie co chcecie,mo¿ecie mi nawet 500 punktów odj±æ,nie robi to na mnie wra¿ania,. ju¿ nie. .................... ............... ................... ...................... ....................... .......................... I teraz obojêtnie który moderator,mo¿e mi odj±æ kolejny punkcik, to taka satysfakcja i przyjemno¶æ przecie¿ jest. A i jeszcze co¶,w regulaminie jest taki zapis, Ponadto administrator, w skrajnych przypadkach, mo¿e zbanowaæ (zablokowaæ konto) u¿ytkownika przed osi±gniêciem przez niego w/w limitów ujemnych punktów.Wiêc za nie przestrzeganie regulaminu, i bagatelizowanie ostrze¿eñ wnoszê o do¿ywotniego bana dla siebie, ........... ............. .............. ............... ................. ............... .............. ............... ........... wystarczy czy jeszcze nie, a dla pewno¶ci ------------ --------------- -------------- ---------------- ---------------- ------------- ------ a co tam ----------- ----------- ---------------- --------------- ------------- --------------- ---------- kamil ( 771 oczywi¶cie) ===================================== Cze¶æ, Mam takie ma³e pytanko; co muszê zrobiæ ¿eby dostaæ do¿ywotniego bana? Chcia³bym daæ t± satysfakcjê i chwilê przyjemno¶ci zw³aszcza Janneth i Channel a tak¿e teamowi uduchowionych. Mo¿e mogê jako¶ hurtem dostaæ te 46 punktów? Proszê administracjê o odpowied¼. Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2010, 19:10:18 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #610 : Wrzesieñ 26, 2010, 21:01:36 » |
|
Je¶li tak Ci zale¿y na opuszczeniu tego forum, to nie czekaj na odpowiedni± ilo¶æ punktów tylko wykasuj swe konto. Wielu tak ju¿ uczyni³o. Jest to korzystniejsze dla ka¿dego forumowicza, tym bardziej dla Ciebie, gdy¿ raz ju¿ usun±³e¶ swe konto a mimo to powróci³e¶. Wiele wskazuje na to, ze i tym razem za nied³ugo zawitasz do nas ponownie, a do¿ywotni ban uniemo¿liwi Ci to.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #611 : Wrzesieñ 26, 2010, 23:18:44 » |
|
s³ów kilka o nabijaniu postów; to s± ostatnie wypowiedzi Thotala; http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3966.msg66569#msg66569http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5623.msg66567#msg66567co one niby wnosz± do tematów? Wiele wskazuje na to, ze i tym razem za nied³ugo zawitasz do nas ponownie, a do¿ywotni ban uniemo¿liwi Ci to.
Sugerujesz,¿e powinienem odej¶æ bo nie wiem o¶mieszy³em siê czy co¶? A mo¿e dla pewnej grupy osób sta³em siê niewygodny bo potrafiê skutecznie argumentowaæ swoje pogl±dy ( dla co niektórych osób jest nie do przyjêcia) i udowodniaæ ich s³uszno¶æ? , gdy¿ raz ju¿ usun±³e¶ swe konto a mimo to powróci³e¶. Wiele wskazuje na to, ze i tym razem za nied³ugo zawitasz do nas ponownie,
Tak, usun±³em swoje konto,ale nie dlatego,¿e obrazi³em siê na ca³y ¶wiat czy chcia³em uciec od czego¶ tylko postanowi³em swój czas ca³kowicie po¶wiêciæ na ¿yciu prywatnym w realu, zrealizowa³em zadanie które sobie postawi³em, i wróci³em na forum,bo chcia³em wróciæ. Wyra¼nie napisa³em wtedy,ze nie bêdzie mnie przez jakie¶ 6 miesiêcy i plus minus 2 m. znów siê zjawi³em. Ale mniejsza z tym. zosta³em ukarany przez moderatora (czyt.moderatorkê) -1 punktem za z³amanie regulaminu a dok³adniej za co¶ takiego,.......... ............... ................ ................ ................. .............. ............... ............ ............ teraz sprawdzê,czy w³adza forum przestrzega w³asnego regulaminu i czy jest konsekwentna w swoich decyzjach.mam w tej chwili -4 punkty. Do zbanowania brakuje mi jeszcze -46 punktów, a wiêc pozwolê sobie w tej chwili z³amaæ regulamin w tym punkcie;- zakaz wielokrotnych powtórzeñ znaków interpunkcyjnych, liter, cyfr i emotoikonek. Je¿eli u¿ytkownik pomimo zwrócenia mu uwagi, nadal bêdzie nadu¿ywa³ w/w znaków w swoich wypowiedziach, zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf)Ponadto administrator, w skrajnych przypadkach, mo¿e zbanowaæ (zablokowaæ konto) u¿ytkownika przed osi±gniêciem przez niego w/w limitów ujemnych punktów.po raz trzeci w ci±gu kilku godzin pomimo upomnienia i ostrze¿enia z³amiê tê zasadê. a wiêc moje zachowanie ( ³amanie regulaminu forum ) jest notorycznie 1) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 2) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 3) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 4) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 5) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 6) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 7) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 8 ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 9) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 10) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 11) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 12) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 13) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 14) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 15) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 16) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 17) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 18) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 19) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 20) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 21) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 22) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 23) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 24) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 25) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 26) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 27) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 28) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 29) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 30) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 31) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 32) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 33) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 34) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 35) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 36) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 37) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 38) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 39) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 40) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 41) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 42) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 43) .................... ................. .................... ..................... ...................... ................. 44)....................... ...................... ...................... ...................... .................. .............. 45) ............. ................. ................... ..................... ..................... ..................... 46) .............. .................. ................. ................ ................. ................ .................. -4 punkty dodaæ - 46 punków ( patrz powy¿ej) = -50 punków- czyli wyrzucenie z forum. Czekam na decyzjê.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2010, 23:20:17 wys³ane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #612 : Wrzesieñ 26, 2010, 23:34:51 » |
|
Kamil771 Jestem przekonany,¿e je¶li poprosi³ bym neutraln± osobê ¿eby oceni³a moje wypowiedzi w temacie kary ¶mierci to jestem pewien,¿e ocena by³a by pozytywna.' Nie jestem osoba neutralna w tym temacie,ale masz u mnie ocene pozytywna.Podobnie jak opinie Janneth, m11 i innych,ktorzy uwazaja,ze tzw.resocjalizacja(niczego nie zmienia i do niczego nie prowadzi,bo wiezienia- mimo- pekaja w szwach), i dozywocie zamiast eliminacji,to tylko mamienie siebie i innych,a niewspolmierny koszt utrzymywania bandytow obciaza kazdego,nawet tych,ktorzy glosuja przeciw karze smierci.Cale szczescie,ze wiekszosc systemow prawnych na swiecie, nie popiera tego typu dzialan "humanitarnych" - oczywiscie humanitarnych w stosunku do zbrodniarzy zwyrodnialcow, bo inaczej pomyslalbym,ze swiat znowu stanal na glowie.Ale czy tak nie jest,nie jestem tego pewien... Pozdrawiam. PS1. Kamilu 771,nie chodzi o to aby dostac bana,bo to bardzo latwe do zrealizowania,chodzi o to,aby nie dac sie poniesc swoim emocjom i brac udzial w tym,badz nie badz.....dobrym forum. Pozdrawiam. EDIT: PS2. Kamilu771 i Torton..,wezcie rowniez pod uwage to,ze takie kobiety,jak koliberek33,Ptak czy Janneth,swoja inteligencja i madroscia(madrosc jest ponad inteligencja)moglyby Was przegadac,ale nie robia tego z oczywistego powodu - nie lubia draki i sa subtelne w swoich opiniach.I nie wstyd Wam... bo jesli..to do szkoly..juz! Szkoly zycia,oczywiscie...
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2010, 06:10:25 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #613 : Wrzesieñ 27, 2010, 17:03:28 » |
|
Mo¿ecie mnie za to ukaraæ ale to ju¿ przesada, pomijaj±c wcze¶niejsze s³owa. Wszystkie zg³osi³em do administratora, ja Ciê nigdzie nie obrazi³em. Na ostatni± Twoj± wiadomo¶æ nie odpisa³em, natomiast Kamil wys³a³ mi takie co¶. Niech ka¿dy wie jaka jest prawda i tyle, bo mam do¶æ i nikt z tym nic nie robi. Domagam siê bana dla Kamila.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2010, 17:04:11 wys³ane przez Torton »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #614 : Wrzesieñ 27, 2010, 17:15:51 » |
|
No có¿ . To mówi samo za siebie. To zachowanie rynsztokowe podpadaj±ce pod regulamin i nie zwalnia go z odpowiedzialno¶ci za ten czyn fakt, ¿e zrobil to po angielsku i w ciekawej formie graficznej. Fak(t) jest fak(t)em. Ot Kamil771 w calej okazalo¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #615 : Wrzesieñ 27, 2010, 17:33:32 » |
|
No có¿ . To mówi samo za siebie. To zachowanie rynsztokowe podpadaj±ce pod regulamin i nie zwalnia go z odpowiedzialno¶ci za ten czyn fakt, ¿e zrobil to po angielsku i w ciekawej formie graficznej. Fak(t) jest fak(t)em. Ot Kamil771 w calej okazalo¶ci.
"czerwoni" ju¿ dawno upadli. Twoje miejsce jest w muzeum figur woskowych. 771 ============ Witam; Mam pytanie do administracji. Przed chwil± dosta³em jednego minusika za ten post http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=791.msg66571#msg66571Racja. Nie mo¿ecie za jedn± wypowied¼ przyznaæ hurtem kilkudziesiêciu punktów. Ale je¿eli przekopiujê ten post 44 razy ( mam sze¶æ + 44 da mi ³±cznie- 50) to dostanê tego bana czy nie? Bo nie wiem czy mam siê wysilaæ czy nie. Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2010, 20:35:02 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #616 : Pa¼dziernik 08, 2010, 21:29:37 » |
|
Lol? Dariusz co to ma byæ? Chyba mi oczy z orbity wylec±, tego siê nie spodziewa³em ale widocznie regu³a. "Wróg uderza tam gdzie siê go najmniej spodziewasz" siê sprawdza, opisa³em swoje wra¿enia z innego forum jak zosta³em w bezapelacyjny sposób ocenzurowany(móg³bym zamie¶ciæ link do konkretnego tematu) ale stwierdzi³em ¿e nie bêdê robi³ ba³aganu, a tu takie co¶? Red Ci na mnie doniós³ czy co? No widzê, ¿e ta kontrola internetu zaczyna siê szerzyæ i bez apelacyjne zamyka siê ludziom ryje. Mam dosyæ, Nara WAM! Ave To jest przegiêcie, piszcie sobie do mu³a, nie do mnie, mam powy¿ej uszu zamykania w wolno¶ci wyra¿ania siê. Jeszcze u mnie us³yszycie!
Mam do¶æ.
¯EGNAM DEFINITYWNIE!
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #617 : Pa¼dziernik 09, 2010, 06:31:36 » |
|
No, tak szczerze, to tez mnie dziwi reakcja Darka. Mo¿e o tyle mniej, ¿e mog³e¶, Torton, napisaæ: "Moim zdaniem to szarlatan (itd)", by podkre¶liæ, ¿e jedynie artyku³ujesz swoje zdanie. Ale te¿ mnie ta reakcja dziwi, serio.
Tym bardziej, ¿e na tym forum pos±dzenia np rz±dów, polityków, koncernów etc lec± lawinowo, i to o o wiele gorsze rzeczy, ni¿ szarlatañstwo, a jako¶ u¿ytkownicy je g³osz±cy nie dostaj± ujemnych pf'ów za te pos±dzenia (tak dla porównania).
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #618 : Pa¼dziernik 09, 2010, 12:01:58 » |
|
To jest najwiêksze upokorzenie dla Mnie ostatnich kilku miesiêcy.
Jak cz³owiek powie trochê prawdy to zostaje oczerniony i ukarany, nie s³usznie.
Tak powtórzê jeszcze raz WYRA¬NIEJ. Icke to szarlatan zarabia na ksi±¿kach, nie ma dowodów na swoje teorie, Lucyna £obos tak samo. Ten sam poziom. Oboje K£AMI¡. I teraz mo¿ecie mnie zbanowaæ, usun±æ konto tak jak na davidicke.pl gdzie zosta³em ocenzurowany.
A nawet je¶li to Wam nie wystarcza to ustawiam konto do kasacji poniewa¿ mam do¶æ, ju¿ mnie wiêcej tutaj nie zobaczycie. Ci co wiedz± i siê z nimi normalnie dyskutowa³o znajd± do mnie kontakt.
¯egnam!
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #619 : Pa¼dziernik 09, 2010, 12:32:05 » |
|
>Torton<, s³usznie Tene zauwa¿y³, ¿e gdyby¶ ograniczy³ siê do stwierdzenia, ¿e wg Ciebie s± oni szarlatanami, to wygl±da³oby to zupe³nie inaczej. W tym przypadku u¿y³e¶ sformu³owania wskazuj±cego na jednoznaczne ich oszukiwanie. To trzeba udowodniæ. Wg s³ownika : Wyniki t³umaczenia: szarlatan S³ownik jêzyka polskiego
* S³ownik ortograficzny szarlatan, ci szarlatani, tym szarlatanom
* S³ownik wyrazów obcych
oszust, który zwodzi ludzi swymi rzekomymi umiejêtno¶ciami lub uzdolnieniami i wykorzystuje ich ³atwowierno¶æ dla swych korzy¶ci materialnych: Wiele osób korzysta z porad rozmaitych "uzdrowicieli", zwykle szarlatanów i naci±gaczy, niemaj±cych ¿adnego wykszta³cenia medycznego. w³. ciarlatano, pierwotnie ‘handlarz zachwalaj±cy g³o¶no swoje towary i u¿ywaj±cy ró¿nych sztuczek, ¿eby przyci±gn±æ klientów’, dawniej w polszczy¼nie ‘kuglarz, oszust’ (czêsto w postaci: ciarlatan) zobacz tak¿e: szarlataneria * S³ownik jêzyka polskiego rz. mos I, lm M. -i
1. osoba oszukuj±ca, zwodz±ca ludzi swymi rzekomymi umiejêtno¶ciami, zdolno¶ciami i wykorzystuj±ca ludzk± ³atwowierno¶æ dla w³asnych korzy¶ci materialnych; oszust 2. oszust udaj±cy lekarza
Rozumiem, ¿e nie popierasz i nie zgadzasz siê z twierdzeniami D.Icke'a oraz p. Lucyny, mo¿esz mieæ o nich takie zdanie, ale nale¿y pamiêtaæ i¿ wyra¿enie swego pogl±du w niew³a¶ciwy sposób - jak to uczyni³e¶ na forum - jest ju¿ nie wyra¿eniem pogl±du, a oskar¿eniem. To z kolei nale¿y udowodniæ, czego nie uczyni³e¶.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #620 : Pa¼dziernik 09, 2010, 13:47:39 » |
|
Darek, tylko chcia³bym Ci zwróciæ uwagê na kwestiê konsekwentno¶ci w przyznawaniu PF'ów. Zauwa¿, ¿e, jak napisa³em wcze¶niej, oskar¿enia (bez dowodów, pisane bez owego "Moim zdaniem") pada³y na tym forum pod adresem polityków, rz±dów, przedstawicieli konkretnych ideologii etc nie raz, nie dwa i nie dziesiêæ - i nie by³y karane ujemnymi PF'ami. Uwa¿am wiêc (choæ to moja subiektywna opinia) ¿e Torton równie¿ nie powinien takich punktów otrzymaæ, gdy¿ zachowa³ siê podobnie, jak wielu ludzi na tym forum, którzy PF'ów za swoje zachowanie nie otrzymali. Stwarza to nieprzyjemne wra¿enie (choæ mam nadziejê, ¿e to jedynie wra¿enie) forumowej moralno¶ci Kalego - jak po nas jad±, to karaæ, a jak my po innych, to przymykaæ oko/popieraæ.
Uwa¿am te¿, ¿e to zaj¶cie powinno byæ pewn± nauk± na przysz³o¶æ, stworzyæ pewien casus - i je¿eli kto¶ bêdzie w ten sposób pisa³, powinien dostaæ/nie dostaæ ujemne PF'y, niezale¿nie od adresata swoich wypowiedzi.
Có¿, inna sprawa (ale to ju¿ zupe³nie poza ca³± kwesti±), ¿e Icke Tortonowi nie jest d³u¿ny, i niejedno w swoich wyk³adach insynuowa³ na temat innych ludzi (ze szczególnym uwzglêdnieniem rz±dów), wiêc o ile faktycznie Torton móg³ napisa³, ¿e to jeno jego zdanie, o tyle Icke'owi nie wspó³czuje, gdy¿ sta³ siê obiektem podobnych os±dów, jakimi sam feruje. Ale to absolutnie nie ma nic do rzeczy, jakby co¶.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #621 : Pa¼dziernik 10, 2010, 12:14:35 » |
|
Tene podpisuję się pod Twoją uwagą w stosunku do administracji. Coś ostatnio wybiórczo dzialacie moi mili. Kamill771 slowami Janneth okazal sie być w porządku gościem , choć troszkę narwanym ( bo cóż to jest parę epitetów heh ) , a kilka postów wyżej odeslal mnie do muzeum figur woskowych , natomiast wszystkich adwersarzy Kamila771 Janneth wcisnęla w przegródkę okrutnej sfory gryzących psów. Teraz Tortonowi się dostalo za wyrażenie swojego dosadnego zdania o p. Icke , podczas, gdy np Arteq notorycznie zarzuca Kiarze klamliwą postawę na podstawie bardzo niepewnych "dowodów" i żadnej konsekwencji nie ma. I moim zdaniem Tene wlaśnie TUTAJ ma do rzeczy to , jak mówisz, że Icke " stał się obiektem podobnych osądów, jakimi sam feruje " bo w tą samą przestrzeń zmierzają nasi moderatorzy jak i wielu userów.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 10, 2010, 12:16:02 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #622 : Pa¼dziernik 10, 2010, 12:50:39 » |
|
Równie¿ uwa¿am posuniêcie Darka za nieporozumienie jak i to ca³e karanie punktami ujemnymi. No i to nie Tortona obci±¿a niesprawiedliwa decyzja.
Za¶ wymóg opatrywania negatywnych s±dów etykiet± „moim zdaniem” jest ¶mieszny, bo co to zmienia? Sens wypowiedzi pozostaje ten sam. Równie¿ odpowiedzialno¶æ za s³owa pozostaje przy pisz±cym. A ocena, przy oceniaj±cym. I dobrze by³oby, gdyby niesprawiedliwe oceny nie obrasta³y w skutki.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #623 : Pa¼dziernik 10, 2010, 15:50:36 » |
|
Te¿ jestem zdziwiona,ale nie ja tu rz±dzê . Rafaela te¿ dosta³a minusy nies³usznie. Torton nie przejmuj siê za³o¿y³e¶ wiele ciekawych tematów ,wiec szybko nadrobisz stratê.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #624 : Pa¼dziernik 10, 2010, 16:57:01 » |
|
Wiecie co?Ja popieram Darka decyzje,bo inaczej moglibysmy nazwac to forum:"Torton's forum".,bez regulaminu obowiazujacego u nas.A to by bylo sprzeczne. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|