Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #625 : Pa¼dziernik 10, 2010, 19:05:34 » |
|
Wiecie co?Ja popieram Darka decyzje,bo inaczej moglibysmy nazwac to forum:"Torton's forum".,bez regulaminu obowiazujacego u nas.A to by bylo sprzeczne. Pozdrawiam.
To znaczy siê widzisz, ja jestem jak najbardziej za stosowaniem regulaminu. Tylko momentami ma wra¿enie, ¿e regulamin (nie wiem, z jakich przyczyn, zupe³nie mo¿liwe, ¿e zupe³ni niecelowo i pod¶wiadomie) jest stosowany wybiórczo. To znaczy o wiele pro¶ciej jest dostaæ -PF za niestosowane zachowanie, gdy krytykuje siê (czy obra¿a, czy oczernia) kogo¶, kogo wiêkszo¶æ szanuje i uznaje na tym forum za autorytet (choæ nie wszyscy), ni¿ za tak± sam± krytykê kogo¶, kto jest na tym forum ma³o powa¿any. Przyk³adowo, zobaczcie, ile by³o najazdów na Ko¶ció³ katolicki (sam go nie popieram, to inna sprawa). I ile osób dosta³o bany, warny czy -PF'y? No, Kap³an, owszem. Ale on przeszed³ wszelkie granice. A na Icke'a posz³o dos³ownie jedno oskar¿enie, i bach - od razu ujemne PF'y. Ciekaw po prostu jestem, czy gdyby Torton napisa³, ¿e KK to szarlatani, ¿e rz±d czy politycy to szarlatani, ¿e koncerny farmaceutyczne to szarlatani - czy te¿ dosta³by -PF? Nie s±dzê, gdy¿ takich epitetów by³o wiele, bez jakiejkolwiek reakcji ze strony moderacji. Dlatego te¿ nie ujemne PF'y s± problemem, ale, moim zdaniem, nie do koñca konsekwentne ich rozdawanie, zale¿ne od obiektu oskar¿enia, pomówienia czy obrazy - a nie jego tre¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #626 : Pa¼dziernik 10, 2010, 20:47:58 » |
|
Ciekaw po prostu jestem, czy gdyby Torton napisa³, ¿e KK to szarlatani, ¿e rz±d czy politycy to szarlatani, ¿e koncerny farmaceutyczne to szarlatani - czy te¿ dosta³by -PF? Nie s±dzê, gdy¿ takich epitetów by³o wiele, bez jakiejkolwiek reakcji ze strony moderacji. W moim, skromnym przekonaniu, wyra¿anie takich opinii o instytucjach, jako ca³o¶ci, w przeciwieñstwie do tego samego "przymiotnikowania" konkretnych osób, jest bardziej ... - nie wiem jak to okre¶liæ, nie jestem prawnikiem - na miejscu, st±d nie minusujê takich wypowiedzi. To takie moje widzimisiê, jako nie prawnika.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #627 : Pa¼dziernik 10, 2010, 21:41:34 » |
|
Có¿, a czym ró¿ni siê jedno do drugiego? Tak samo jest to bezdowodowe pos±dzenie. Nie rozumiem, czemu mia³oby to byæ mniej nieodpowiednie, od pos±dzania konkretnych osób?
Przyk³adowo: Czy w takim wypadku, je¶li stwierdzê, ¿e (hipotetycznie oczywi¶cie) "PCh to banda oszustów", to nie dostanê -PF, ale gdy ju¿ napiszê "Lucyna to oszustka", to ju¿ tak?
Wybacz, Darek, ale wydaje mi siê to mocno naci±gane i... no có¿, równie mocno niekonsekwentne. Albo karzemy wszystkie przejawy "epitetowania", albo ¿adnych. Jedno albo drugie.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #628 : Pa¼dziernik 11, 2010, 04:40:17 » |
|
Darek któr± z³ama³e¶ pkt regulaminu: Darek,mozesz mi wlepiac punkty minusowe,ile wlezie,nie bardzo mnie to obchodzi...jestem jedynie ciekaw,ile musialbys wlepic tych punktow p.L.Lobos za te jej klamstwa i wodzenia ludzi za nos..?My i ja,mamy na to niezbite dowody.Chcesz powalczyc..?Chyba nie,bo juz,od dawna,stoisz na przegranej pozycji...hmm.. Pozdrawiam. Ps. Mialem racje,zeby nie zmieniac i nazwy forum i logo.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 11, 2010, 05:29:10 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #629 : Pa¼dziernik 11, 2010, 20:07:35 » |
|
Darek,mozesz mi wlepiac punkty minusowe,ile wlezie,nie bardzo mnie to obchodzi... No, a¿ tak siê nie rozbestwi³em , wlepiam tylko za przekroczenie regulaminu. jestem jedynie ciekaw,ile musialbys wlepic tych punktow p.L.Lobos za te jej klamstwa i wodzenia ludzi za nos..? Nie wlepiê ani jednego, z prostego powodu, nie jest uczestnikiem forum. Natomiast, gdyby by³a nie otzryma³aby minusa za g³oszone teorie, do póty, do póki nie z³ama³aby jakiego¶ punktu regulaminu. Zapewne ka¿dy ju¿ zauwa¿y³, ze nie tre¶ci g³oszonych teorii, a zachowanie jest oceniane. My i ja,mamy na to niezbite dowody. Nie w±tpiê, ¿e Jeste¶, Jeste¶cie w posiadaniu "niezbitych dowodów", które ugruntowuj± Was w swoich przekonaniach, postrzeganiu ¶wiata, zauwa¿cie jednak, ¿e nie ka¿dy tak je odbiera. Jestem za tym, by¶/by¶cie je przedstawiali. Przysporzy to tylko korzy¶ci wszystkim zainteresowanym stronom. Jednak w odpowiednich w±tkach. Chcesz powalczyc..? Naprawdê potrzebna jest Ci, czy komukolwiek jakakolwiek w tej materii walka? Macie co¶ do przedstawienia, proszê, walk jednak nam tu nie potrzeba. Chyba nie,bo juz,od dawna,stoisz na przegranej pozycji...hmm.. Tu nie ma przegranych stron, przynajmniej w moim przekonaniu, za to widzê do¶æ du¿o zacietrzewionej m³odzie¿y, która za wszelk± cenê chce dzieliæ ¶wiat. Mialem racje,zeby nie zmieniac i nazwy forum i logo. Na szczê¶cie to forum ewoluuje w przeciwn± stronê i w moim, choæ nie tylko, przekonaniu w³a¶ciwym jest zmiana, przynajmniej nazwy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 11, 2010, 20:20:47 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #630 : Pa¼dziernik 11, 2010, 21:40:25 » |
|
Chcesz powalczyc..? Naprawdê potrzebna jest Ci, czy komukolwiek jakakolwiek w tej materii walka? Macie co¶ do przedstawienia, proszê, walk jednak nam tu nie potrzeba. http://www.youtube.com/v/K0OSzXEd_qI?fs=1&hl=pl_PL
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #631 : Pa¼dziernik 21, 2010, 19:07:12 » |
|
Wiecie co ? w³a¶nie sprawdza³am sobie kto jest na naszym forum one line i zauwa¿y³am ¿e kto¶ drukuje sobie nasz w±tek " Prêgierz -> komentarze i pytania " na co ? i po co dziwne moze kto¶ zbiera na nas jakie¶ materia³y dla CB¦
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2010, 19:07:42 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #632 : Pa¼dziernik 21, 2010, 19:10:27 » |
|
Odk±d pamiêtam, to wci±¿ kto¶ co¶ drukuje z naszego forum. Moze i jaki¶ tam jegomo¶æ lubi kolekcjonowaæ takie materia³y. A moze jak±¶ pracê kto¶ pisze i ma tu niez³e ¼ród³o informacji.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2010, 19:11:24 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #633 : Pa¼dziernik 31, 2010, 21:57:43 » |
|
hipokryta ob³udnik, cz³owiek fa³szywy, dwulicowy; faryzeusz. hipokryzja ob³uda, dwulicowo¶æ, nieszczero¶æ, fa³sz, udawanie.
Napisa³em wprost to co my¶lê o pewnej osobie,nie obrazi³em jej,tylko powiedzia³em prawdê. W jej ostatnim po¶cie ( prowokacyjnym zreszt±) jest nic innego jak zwyk³e udawanie,fa³sz i ob³uda... wiêc o co chodzi?
Zamiast bezsensownie dawaæ mi minusy,mo¿e by¶ zacz±³ w koñcu troszeczkê my¶leæ,co? Jeste¶ administratorem tego forum,przecie¿.... I przypominam,¿e na tym forum s± jeszcze inne osoby a nie tylko Kamil771,wiêc mo¿e przenie¶ swoje szczególne zainteresowanie mn± na kogo¶ innego. ok? A mo¿e powiniene¶ zmieniæ okulary,¿eby dostrzec w koñcu swoj± stronniczo¶æ w podejmowaniu decyzji dotycz±cych tego forum i ich u¿ytkowników? Aha,jak tam- ¶wiecisz ju¿ w ciemno¶ci czy nie?
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #634 : Listopad 03, 2010, 20:14:00 » |
|
Nie czujê siê w obowi±zku za cokolwiek przepraszaæ. Po prostu by³em szczery. Dokonuj±c analizy i s³usznej selekcji przedstawi³em wnioski.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #635 : Listopad 04, 2010, 09:07:32 » |
|
1.Pytam o przyczyny, dlaczego istotne nforacje co jakis czas laduja w koszu? 2.Gdzie tu jest z³amany regulamin? 3. KTO i DLACZEGO monitowal o usuniecie tego posta? (jakie ma argumenty na ta anty-poznawcza dzialalnosc) Oto przedmiot ktory tu omawiam: Cytat: soook Tak drog± dopowiedzenia , zamkniête portale czasoprzestrzenne , s± otwierane . jedne otwierane - inne zamykane niektórzy kradn± to, czego nikt im nie da³, ale nie wiedza jeszcze o paru niespodzankach calejDOscope http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5737.04. Kiedy moderator ma usunac a kiedy przeniesc watek, wg regulaminu, bo dosyc to funkcjonuje nieczytelne ta dowolnosc.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 17:53:16 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
|
Sventer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #637 : Listopad 04, 2010, 22:59:28 » |
|
Za³ó¿my kó³ko, bo to jaka¶ paranoja tutaj panuje. Zamyka siê ludziom buzie. Phi wycofanie siê to dobry pomys³, bo po co siê mêczyæ?
|
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #639 : Listopad 06, 2010, 14:02:10 » |
|
Do Faraona, Równie¿ nie wyci±gn±³e¶ wniosków ze swoich ostatnich wpadek. A prosi³em ciê,zmieñ okulary..... i zamknij sobie buziê,bo ostatnio za du¿o niepotrzebnie szczekasz......
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #640 : Listopad 06, 2010, 17:47:23 » |
|
>Phi<, a zagl±da³e¶ do tego w±tku czy wzburzy³e¶ siê tylko na podstawie znalezienia tego posta w naszym bezkresnym archiwum - "¶mietniku"?
Zerknij, a zrozumiesz: faktycznie na podstawie znalezienia w bezkresnym. Przepraszam.a wzburzony(inn± pozaforumowa sprawa) to by³em juz wchodzac tu na chwile.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #641 : Listopad 08, 2010, 20:36:36 » |
|
O ! Nie by³o mnie parê dni - wracam i oczom nie wierzê Widzê ¿e zbanowani koledzy pokazali klasê
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #642 : Listopad 19, 2010, 20:56:29 » |
|
Proszê o ukaranie minusem Tortona ( Sventera) za ten post; http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2189.msg69341#msg69341przypominam,¿e ja dostawa³em minusy za takie okre¶lenia jak hipokryta czy betonowiec, natomiast torton nazwa³ mnie g³upkiem,wiêc mam nadziejê,¿e szanowne kierownictwo bêdzie konsekwentnie przestrzegaæ regulaminu forum,bo to,¿e regulamin zosta³ w powy¿szym po¶cie z³amany nie ma w±tpliwo¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #644 : Listopad 19, 2010, 21:59:20 » |
|
No i s³usznie to zrobi³e¶ - nie robi to na mnie wra¿enia, jedyne co to mog³em u¿yæ innego okre¶lenia. Gdyby mi zale¿a³o na bycie na tym do¶æ marnym forum bardziej bym uwa¿a³ Dariuszu. Rób swoje nie mam "ale".
Ale jak ju¿ wspomnia³em najlepsze kêsy zostawiê na sam koniec.
Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #645 : Listopad 19, 2010, 22:10:27 » |
|
No i s³usznie to zrobi³e¶ - Och, dziêkujê. Pochlebiasz mi. - nie robi to na mnie wra¿enia, jedyne co to mog³em u¿yæ innego okre¶lenia. Gdyby mi zale¿a³o na bycie na tym do¶æ marnym forum bardziej bym uwa¿a³ Dariuszu. Rób swoje nie mam "ale".
Ale jak ju¿ wspomnia³em najlepsze kêsy zostawiê na sam koniec. Nie mia³em zamiaru przypochlebiaæ Ci siê, staram siê byæ po prostu grzeczny. Je¶li czujesz potrzebê takiego "wy¿ycia" siê to proszê, nie ¿a³uj sobie, nie musisz czekaæ koñca. Zaoszczêdzisz sobie tortur wewnêtrznych a mnie u³atwisz podjêcie decyzji no i udowodnisz, ¿e niepotrzebnie tyle czasu wstawia³em siê za Tob±. Pozdro A dziêki, od razu jestem zdrowszy.
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #646 : Listopad 19, 2010, 22:15:09 » |
|
Oj nie nie... Nie potrzebujê ulgi. Nie przypadkiem u¿ywam tego typu okre¶leñ czasami.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #647 : Listopad 21, 2010, 10:07:45 » |
|
Proszê o ukaranie Tortona za t± wiadomo¶æ; http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?action=profile;u=1179Przypomnê mo¿e regulamin; - obra¿aj±cych inne narodowo¶ci, rasy i religie (art. 194-196 i art. 257 Kodeksu karnego oraz art. 23 Kodeksu cywilnego). Moderator winien zareagowaæ przyznaj±c u¿ytkownikowi -1pf. - l¿±cych osoby publiczne (art. 23 Kodeksu cywilnego). Takie wypowiedzi bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. Moderator zwa¿ywszy na okoliczno¶ci oraz u¿yte s³ownictwo, mo¿e w takim przypadku przyznaæ u¿ytkownikowi ostrze¿enie (-1pf).Wczoraj Torton tak¿e z³ama³ regulamin,dosta³ jedynie s³own± reprymendê, jak widaæ nic to nie da³o. Dlatego wnoszê o ukaranie go ujemnymi punktami.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #648 : Listopad 21, 2010, 10:38:04 » |
|
Kamil poda³e¶ b³êdny link
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #649 : Listopad 21, 2010, 12:30:07 » |
|
Przypuszczam, ¿e >Kamil< ma na my¶li ten post: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5959.msg69384#msg69384Otó¿ >Kamilu<, rzeczywi¶cie jêzyk/okre¶lenie jakiego u¿y³ w tym po¶cie >Sventer< mo¿e byæ potraktowane jako nie okazuj±ce szacunku komu¶, kto wg Ciebie na niego zas³uguje - co z kolei nie dla ka¿dego musi byæ wyznacznikiem. Faktem jest równie¿, ¿e to ju¿ druga taka wpadka >Sventera< po powrocie z "urlopu", zauwa¿ jednak, ze sam posuwasz siê jeszcze dalej w swej wypowiedzi: Po drugie beretem to nazywaj sobie swoj± niuniê z gimnazjum,a najlepiej taki beret jest kup i w imiê wolno¶ci przeleæ j± na d³ugiej przerwie miêdzy lekcjami.
771 http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5959.msg69400#msg69400Jak widzê, Tobie "urlop" równie¿ nie pomóg³. W moim przekonaniu ta wypowied¼ jest bardziej nie na miejscu ni¿ u¿ycie przez >Sventera< zwrotu opisuj±cego (jego zdaniem) postawê "guru" KK. W tym przypadku równie¿ ograniczê siê do ustnego/pisemnego zwrócenia Wam uwagi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2010, 12:41:52 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
|