Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:17:34

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 42 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 472291 razy)
0 u¿ytkowników i 9 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #675 : Luty 12, 2011, 00:01:00 »

Darek widzê ¿e ukara³e¶ swojego moderatora haha! Jeste¶ w szczytowej formie swojej hipokryzji. ¯al. To forum zamienia siê w cenzurowan± g³upotê. Haha!

Dziêkujê Marcin ¿e siê za mn± wstawi³e¶,ale Darek nie mia³ wyjscia ,poniewa¿ dosta³ na mnie skargê (wiadomo od kogo) ¿e urazi³am filmikiem uczucia religijne. Prawdê mówi±c spodziewa³am siê tego,poniewa¿ kiedy¶ chyba PHI zosta³ ukarany za co¶ podobnego.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #676 : Luty 12, 2011, 00:03:14 »

Za co?
Bo¿e w jakim ja kraju ¿yje, czasami gdy dotyka mnie taka sytuacja my¶lê podobnie jak greta i inni ¿eby wyjechaæ i uwolniæ siê od tej nienawi¶ci i ograniczeñ. Cenzura to jest a nie regulamin. Uwierz mi chanell gdyby sprawa trafi³a pod s±d wygra³aby¶ j±...

Przepraszam ale mam Was dosyæ...

================================

Mo¿ecie sobie zje¶æ swoje zdegenerowane idee nie s³u¿± nikomu(a na pewno nie forumowicz±), tym bardziej ¿e jako moderatorzy w ¿adnym stopniu równie¿ nie wykazujecie siê prawd±. Wszystkich traktuj równ± miar± - na tym forum tego nie ma. I janneth, janusz odpu¶cie sobie to czcze gadanie.

Je¶li nie widzi siê problemu, to równie dobrze mo¿ecie zawiesiæ sznur i czekaæ... Janneth jeste¶ tak zabawna w swojej arogancji i fa³szywo¶ci ¿e a¿ kipi. W przeciwieñstwie do Was jestem Sob± - a wasze dzia³anie do jednego prowadzi ¿eby cz³owieka zg³adziæ.

AVE

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 12:38:31 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #677 : Luty 12, 2011, 09:46:50 »

No szkoda troche,bo Mora,Torton i Sventer odeszli,ale czy aby na zawsze?Szkoda,bo taki zdolny Sventer
pozbieral kilkanascie bonmotow do kupy,okrasil muzyczka i zamiescil w dziale filmow,"ktore trzeba obejrzec".Cieszyl sie przy tym jak dziecko lub jak ktos,kto wyprodukowal Gwiezdne Wojny ,conajmniej.
Przy nakrecaniu nastepnych,radze wziac na tapete takie tematy,jak:arogancja,przerosty ego,ignorancja,zwykly dyletantyzm,bo zawsze jest nadzieja,ze przy produkcji moze na tym skorzystac najbardziej producent.No i te ,bez powodu,napasci na Kiare.Mozna sie z nia nie zgadzac,nie przyjmowac
jej teorii, lub po prostu sie z nia kulturalnie wyklocac.Po co obrazac ja i innych forumowiczow?Brak merytoryki i rzeczowych argumentow?Ano wlasnie,a i troche oglady i kultury tez by sie przydalo.
Kiedy nieraz wchodzilem na forum,mialem wrazenie,ze czytam gazetke scienna z podstawowki..jednego
autorstwa.Ten sam nick pojawial sie prawie we wszystkich watkach,a przy tym balagan i konsternacja.
Kiedy juz zabral glos Sventer vel Torton,to z jego postow kapala woda,wyzieraly ogolniki,nikla znajomosc tematu lub po prostu dyletantyzm i inwektywy pod adresem inaczej myslacych.No i ten jezyk polski..z jakiej to szkoly?Oto moja cenzurka-laurka dla moderatora z forum Wolne Media.pl.Ale zycze powodzenia..a co mi tam....
Pozdrawiam.
Robin
Go¶æ
« Odpowiedz #678 : Luty 12, 2011, 10:22:25 »

Janneth zrób co¶ z tym Swenterem ,bo nie da sie czytaæ  Z³y Z³y Z³y Z³y Z³y  Szok
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #679 : Luty 12, 2011, 10:56:42 »

Zrobi³am co w mojej mocy. Póki co pisaæ i czytaæ nie mo¿e!

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #680 : Luty 12, 2011, 11:36:21 »

Nie podcina siê skrzyde³ pisklêtom, bo nigdy nie poznaj± przestworzy.
Kahuna, tak ³atwo jest kogo¶ zamkn±æ w swoich os±dach, szkoda, ¿e nie czujesz duszy Marcina.
Ona p³acze…  ³aknie wolno¶ci… mi³o¶ci… i ¶piewa po swojemu…

Nad ka¿dym warto siê pochyliæ.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #681 : Luty 12, 2011, 11:46:08 »

Marcin trochê sam siê zapêdzi³ w kozi róg

PS. pojawi³ siê jaki¶ Torino Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #682 : Luty 12, 2011, 11:58:04 »

Mo¿liwo¶æ rejestracji te¿ mu zablokowa³am.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #683 : Luty 12, 2011, 12:21:49 »

Chcia³bym zamie¶ciæ kilka swoich przemy¶leñ i uwag dotycz±cych tej sytuacji. Poniewa¿ jak rozumiem Mora/Torton/Marcin/Sventer nie mo¿e aktualnie przeczytaæ [tutaj podejrzewam, ¿e znajdzie sobie mo¿liwo¶æ vel pomoc], a ¶ci¶lej odnie¶æ siê do ewentualnych pytañ bezpo¶rednio skierowanych do niego moje uwagi bêd± mia³y charakter ogólny i otwarty.

Darek widzê ¿e ukara³e¶ swojego moderatora haha! Jeste¶ w szczytowej formie swojej hipokryzji. ¯al. To forum zamienia siê w cenzurowan± g³upotê.
Nie rozumiem sk±d to zdziwienie. Wielokrotnie by³o powiedziane, ¿e regulamin obejmuje wszystkich - wiêc tak¿e i moderatorów. Dlaczego wobec tego przejawy równo¶ci na forum maj± byæ krytykowane? Hipokryzj± by³oby w³a¶nie traktowanie moderatorów jako nietykalnych. Z tego co pamiêtam to i Janneth dosta³a kiedy¶ minusa i nie lamentowa³a bo by³a ¶wiadoma regulaminu.

Oczywi¶cie umieszczenie linku w moim profilu obali ³ad tego forum, [...]
Po za tym jak admini macie opcjê wy³±czenie mo¿liwo¶ci dodawania tego typu wpisów na profilach wiêc czemu po prostu tego nie wy³aczycie skoro jeste¶cie na tyle genialni aby wlepiæ minusa.
Podejrzewam, ¿e nie ma takiej automatycznej blokady bo admini/modzi w³a¶nie dopuszczaj± taka mo¿liwo¶æ. Warunkiem jest aby po prostu o to zapytaæ/zg³osiæ. Widywa³em linki do innych stron, i my¶le, ¿e autorzy po prostu zg³osili tak± potrzebê/wniosek i uzyskali pozwolenie.

Nie pozdrawiam bo niema kogo... A Dariusz traktuje mnie i innych jak ¶mieci - które nale¿y spaliæ. I to niby taki nie ograniczony jeste¶... no có¿ widocznie w swojej prostolinejno¶ci nie zauwa¿asz prostych spraw...
Z tym punktem widzenia bardzo polemizowa³bym. Dowodem na wielk± przychylno¶æ admina/modów wobec Marcina jest to, ¿e pozwalali mu tu wracaæ i wypowiadaæ siê pod wieloma - coraz to nowymi - nickami. Chyba jako jedyny mia³ tyle "ods³on". Byæ mo¿e - taki jest mój punkt widzenia - taka pob³a¿liwo¶æ utwierdza³a go w prze¶wiadczeniu mo¿liwo¶ci kolejnego powrotu, a tym samym unikania d³ugofalowych konsekwencji czynów/wypowiedzi. Zawsze ponowny powrót, nowa dzia³alno¶æ i jej przykry koniec przebiega³ wobec tego samego schematu.
Oczywistym jest, ¿e ka¿dy cz³owiek ma prawo aby siê zmieniæ, odci±æ od dotychczasowego ¿ycia i rozpocz±æ od nowa. Wtedy zrozumia³bym nowy nick. Jak niestety widaæ w przypadku Marcina powody by³y odmienne - grunt siê pali³ pod nogami to ucieczka. Taka postawa niczego nie uczy, wrêcz rozzuchwala.
Nie mo¿na tego równie¿ usprawiedliwiaæ "rozpo¶cieraniem/podcinaniem skrzyde³". Wychodzi³oby wtedy, ¿e mamy pe³ne prawo do wyra¿ania siebie w sposób jaki nam siê tylko zamarzy... Jestem z³y? Ok, to móg³bym wyj¶æ na ulicê i wy³adowaæ z³o¶æ na pierwszym napotkanym cz³owieku. Mam ochotê to k³amiê, l¿ê i... nie wolno mi tego zabraniaæ. Nie chce mi siê pracowaæ, ¿yæ z czego¶ trzeba? Idê kra¶æ, napadaæ. Tak, przyk³ady nieco przerysowane i jaskrawe - ale tym siê czêsto koñczy takie pob³a¿anie. Sprawdza³oby siê to - i bardzo cieszy³bym siê z tego - gdyby ludzie byli ju¿ na tyle moralni i etyczni, ¿e w ramach swobody wyra¿ania siê, postawy i ekspresji nie krzywdzili innych. JAk widaæ jeszcz nam sporo do tego brakuje.

Dziêkujê Marcin ¿e siê za mn± wstawi³e¶,ale Darek nie mia³ wyjscia ,poniewa¿ dosta³ na mnie skargê (wiadomo od kogo) ¿e urazi³am filmikiem uczucia religijne. Prawdê mówi±c spodziewa³am siê tego,poniewa¿ kiedy¶ chyba PHI zosta³ ukarany za co¶ podobnego.
Chanell, bez niedomówieñ - tak, to ja zg³osi³em Twój post. Chanell dziwiê siê, ¿e czujesz siê w jakikolwiek sposób pokrzywdzona. Jako moderator powinna¶ dawaæ przyk³ad i znaæ regulamin. Co dziwniejsze z tre¶ci Twojego postu wynika, ¿e by³o to dzia³anie z pe³n± premedytacj±, bo wiedzia³a¶ jakie s± konsekwencje, chyba, ¿e jako moderator uwa¿a³a¶, ¿e regulamin nie do koñca Ciê obowi±zuje.  
Dla jasno¶ci: krytyka tak - mo¿emy za³o¿yæ odpowiedni w±tek nt. finansowania i tam sie wypowiadaæ, ironia, docinki - te¿ tak, l¿enie - nie. Nie mam nic przeciwko podawanym liczbom (nie wiem czy s± do koñca prawdziwe, ale nie w tym tutaj rzecz), nawet nie to, ¿e przekaz nosi znamiona manipulacji - te liczby dla osób nie znaj±cych bud¿etów innych ministerstw, inwestycji s± osza³amiaj±ce... (ale spójrzcie na licznik d³ugu publicznego - powala znacznie bardziej) ale mam ju¿ wiele przeciwko l¿eniu - bo wy³±cznie taki aspekt mia³o t³o filmiku od 9:02.
Je¿eli siê mylê Chanell to proszê wyja¶nij mi co ono wnosi merytorycznie do dyskusji, zarzutów? No co? Co ma przedstawiaæ? Co symbolizowaæ? Do jakich my¶li sk³aniaæ? Wyt³umacz mi.

Znamienne jest to, ¿e to samo co wobec wielu forumowiczów nie jest l¿eniem odno¶nie KRK, to ju¿ jest nim w odniesieniu do innych osób, instytucji, religii i wierzeñ. Podaæ przyk³ady z tego forum?
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 12:23:35 wys³ane przez arteq » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #684 : Luty 12, 2011, 12:56:52 »

Cytat: Arteg
Nie mo¿na tego równie¿ usprawiedliwiaæ "rozpo¶cieraniem/podcinaniem skrzyde³". Wychodzi³oby wtedy, ¿e mamy pe³ne prawo do wyra¿ania siebie w sposób jaki nam siê tylko zamarzy...

Arteq, nie usprawiedliwiam zachowañ Marcina, jedynie wskaza³am na blokuj±cy aspekt nadmiernej krytyki twórczo¶ci i kreatywno¶ci m³odej osoby. Wiadomo, ¿e twórczo¶æ taka nie bêdzie od razu doskona³a, temu s³u¿y nauka i lata do¶wiadczeñ, ale mo¿na na samym pocz±tku skutecznie m³od± osobê zablokowaæ. Osobi¶cie wolê doceniæ i pochwaliæ (nawet na wyrost), ni¿ zniechêciæ do dalszej pracy.
Marcin ma idee, które pragnie wyra¿aæ i to robi. Tak¿e poprzez tworzone filmiki. I có¿ z tego, ¿e nie s± mo¿e doskona³e? Co w nas dokonuje os±du? Czy tak post±pi³aby mi³o¶æ?

Kahuna, wybacz, nie mam nic przeciw Tobie i bardzo Ciê lubiê,  ale jako muzyk, artysta powiniene¶ znaæ uskrzydlaj±cy b±d¼ zamykaj±cy aspekt nadmiernej krytyki dotycz±cy w³asnej twórczo¶ci. I tylko o to mi chodzi³o.
Nie dziwmy siê zatem, ¿e mamy potem spo³eczeñstwa ma³o twórcze.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #685 : Luty 12, 2011, 13:43:08 »

Bardzo ¼le i¿ zablokowan± ma Marcin mo¿liwo¶æ rejestracji w przysz³o¶ci , naprawdê nie masz siê czym chwaliæ.

To ¿e bywa arogancki  , dosadny , a nawet czasami wulgarny s± raczej cechami sta³ym , z nich wyrasta siê z wiekiem.
To ¿e czego¶ nie rozumie albo rozumie inaczej równie¿ jest spraw± przysz³o¶ciowego rozszerzenia pogl±dów.

Najwa¿niejsze jest w nim i¿ che co¶ zrobiæ , ¿e robi to , ¿e zauwa¿a z³o i pisze o nim jak potrafi. A nie wszystko robi niedobrze, jego filmiki s± fajne.
Czy nale¿y wszystko zniszczyæ co jest inne od nas?
Czy nale¿y m³odym ludziom obci±æ g³owy  ¿eby nie my¶leli a byli powolnymi przytakiwaczami g³upot propagowanych przez KRK pod p³aszczykiem wiary w Boga i jedynej s³usznej my¶li ¶wiatopogl±dowej?

Jeszcze bardziej bzdurnego i bezmy¶lnego sloganu jak " obraza uczuæ nie s³ysza³am.To zapewne najwiêksze dzie³o my¶lowe KRK. a powtarzanie go tworzy potêgê bezmy¶lno¶ci.

Ja proszê o odblokowanie przysz³o¶ciowe rejestracji siê na tym forum Marcina , oczywi¶cie jak on bêdzie tego chcia³.

My¶lê i¿ "pan wiadomo kto" miast traciæ czas w takich miejscach , które obra¿aj± jego uczucia religijne mo¿e je wzbogacaæ w gronie sobie podobnie my¶l±cych ludzi w miejscach gdzie oni s±.

Bycie z nami lud¼mi o ¶wiatopogl±dzie obra¿aj±cym takie uczucia jest robienie z siebie ofiary mentalnej i fizycznej. Pytam po co? Po co robiæ cokolwiek wbrew sobie?

No chyba ¿e......

A to wówczas tak!

Kiara U¶miech U¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #686 : Luty 12, 2011, 13:55:49 »

Wybacz mi Ptaku, ale sa momety ze pytam sie co to ma wlasciwie znaczyc. Jednych atakujesz innym przyznajesz racje i rozposcierasz skrzydla
naprawde bez potrzeby. Obojetnie co napisalam ostatnio, mialas cos do powiedzenia i negatywnego okreslenia. To zdazalo sie w roznych tematach.
Wracajac do ludzi mlodych, niekiedy nalezy powiedziec  co sie mysli i ze nauka i praca sa srodkiem do lepszego zycia, ze alkoholizm i uzaleznienia
sa zla droda. Nalezy chodzic do szkoly i miec respekt do otoczenia, przedewszystkim jesli sie samemu takowego oczekuje od innych.
Mi tez jest przykro ze Marcin ciagle ubiera sie w inne szaty, to mu tez powiedzialam na pw.  Czas najwyzszy przestac tolerowac nastepnych Tortonow, Sventerow, za kazdym razem bardzo mnie to dotyka ze ktos robi ze mnie wariata. Jesli chodzi o Sventera to myslalam ze to jest naprawde ktos inny, bo podal sie do mnie jako przyjaciel mMarcina. Na poczatku ucieszylam sie ze Marcin znalazl sympatycznego przyjaciela, jednak znowu sie okazalo ze robi sobie z calego forum zarty. Czest bolalo mnie serce o Marcina, ze na forum niektorzy wyrazali sie negatywnie o nim. Od dzisiaj postanowilam ze nie bede zadnych przeobrazen osobowych tolerowac. Basta.
A wogole, to na forum jest bardzo zla atmosfera. Sa osoby ktore same nie wiedza co chca, odbieraja ochote nawet na odwiedzenie tego forum, nie wspominajac o pisaniu tutaj.

Ps. Kiaro, to jest maslo maslane co Ty teraz piszesz. Nie ma to nic z wychowywaniem, czy rozwojem duchowym jesli chodzi o Marcina czy mu podobnych,
z ktorymy tu mielismy do czynienia. Mam pytanie, czy na Twoim forum dopuscilabys cos takiego co tu sie dzieje. Znam Twoje forum, i znam jego regoly. Prosze, zastanow sie zanim zaczniesz atakowac innych. Uwazam ze Darek wykazal bardzo duzo zrozumienia dla Marcina i nie zasluguje
na takie okreslania.Twoja wypowiedz w tej sprawie jest bardzo niesprawiedliwa jesli chodzi o Darka i Artka.
Poczytaj Seneke, to sie dowiesz jak nalezy wychowywac ludzi /dzieci/, mimo ze jego wypowiedzi sa bardzo stare jednak sa jak najbardziej na czasie. Ja wychowalam dwoje dzieci, nie wyobrazam sobie takigo zachowania jak tu czesto sie spotyka od ludzi mlodych, to nie jest zadna droga do szczesliwego ulozenia sobie zycia.
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 14:06:49 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #687 : Luty 12, 2011, 14:24:59 »

Cytat: Kiara
Jeszcze bardziej bzdurnego i bezmy¶lnego sloganu jak " obraza uczuæ nie s³ysza³am.To zapewne najwiêksze dzie³o my¶lowe KRK. a powtarzanie go tworzy potêgê bezmy¶lno¶ci.

Ja proszê o odblokowanie przysz³o¶ciowe rejestracji siê na tym forum Marcina , oczywi¶cie jak on bêdzie tego chcia³.

Równie¿ uwa¿am to za totaln± bzdurê, jak mo¿na obraziæ czyje¶ uczucia? I jakie¿ to uczucia, skoro wymagaj± zakneblowania ust innym, bo inaczej doznaj± uszczerbku?
Uwa¿am, ¿e na tutejszym forum zbyt czêsto mamy do czynienia z bezzasadn± cenzur±, wynikaj±c± prawdopodobnie z niepojmowania podstawowych idei ducha. A zabawa w minusowanie, ucinanie dyskusji, wyrzucanie z forum itp. odzwierciedla zbyt g³êboko zakorzenione normy spo³eczne. Czy zawsze dobrze nam s³u¿±ce?
Podobnie jak Kiara, proszê o umo¿liwienie Marcinowi rejestracji na forum, je¶li tego zechce. On tu tak¿e wzrasta.

Rafaelo, przykro mi, ¿e moje wypowiedzi nie zawsze by³y zgodne z Twoimi pogl±dami. Ale na tym polega swoboda wypowiedzi. Zdziwiona jestem Twoim zarzutem, bo nigdy przeciw Tobie nie wystêpowa³am. Czy szacunek dla innych musi oznaczaæ jednomy¶lno¶æ ¶wiatopogl±dow±?
Pozdrawiam

Edit:
Nie dotykaj± mnie w ogóle czêste przeobra¿enia Marcina. Nie czujê siê przez to robiona w wariata, taki odbiór mo¿e p³yn±æ jedynie z Ego, nigdy z duszy.

« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 14:39:47 wys³ane przez ptak » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #688 : Luty 12, 2011, 14:39:53 »

Ptaku, uwazam ze nareszcie zostaly podjete odpowiednie decyzje. Marcin ma swoje forum i niech tam sie rozwija.
Moze dorosnie i zrozumie o co chodzi ludziom doroslym. Ty i Kiara jestescie za tym aby Marcin mogl dalej na tym forum sie rozwijac. Mam pytaqnie co robilyscie w tym czasie aby on skrzystal  cos dla swojego rozwoju? Ja powiedzialam mu w tym czasie to co napisalam teraz na forum, jednak on nie zwraca uwagi na nic i na nikogo, uwaza ze tylko on ma prawo mowic co chce i robic co chce. Podziwiacie jego filmiki, tak niezle to zrobil. Tylko ciekawa jestem, czy przeczytal choc jedna ksiazke z cytatem w jego filmie?. Wybaczcie moi drodzy, ale tym razem nie zmienie mojego zdania i popieram
Naszych moderatorow.

Ps. To nie chodzi o poglady, to chodzi o kontre ktora wyrazasz sie w kierunku mojej wypowiedzi. 
To prawda ze Polska jest piekna i odbudowuje sie, kiedy chodze po tych pieknych Wroclawskich ulicach, to mam wiele do podziwiania. Uzylam wypowiedzi co widzialam z samolotu. Normalnie nie jest sie w stanie zobaczyc nowych przepieknych osiedli domkow jednorodzinnych. To zle, powiedzialam co widzialam a nie co przypuszczalam. Napewno sa w kraju tez inne problemy, ale kraj rosnie i przeobraza sie w piekny kraj, a ich obywatele nie leza , ale ucza sie , pracuja. Ja przyjechalam do obcego kraju z rodzina, pracowalismy pierwsze 5 lat wszyscy, czesto po 14 godzin.
Tez sprzatalam, bralam prace kazda, aby dac dzieciom szanse wyuczenia sie wdobrych szkolach. Tu nikt nie daje nikomu nic za darmo. Wszystko co posiadam, zawdzieczam wlasnym rekom. Zyje sie mi dzisiaj dobrze i naszym dzieciom tez, ale nie pracuja oni 8 godzin dziennie z przerwa sniadaniowa, pracuja po 14 godzin, o roznych porach dnia i nocy. Kiedy sa konferencje tel. z Ameryka, musza siedziec i pracowac tez w nocy.
W zakladach gdzie pracuja nasze dzieci, przyjezdzaja tez ludzie z Polski i to wlasnie napisalam ze sa tez w pelni zaangazowani w nauce i pracy.
Wiec to ma byc zle.
Jestem dumna z Polski i polakow, oby to wszystko szlo tak dalej, na wszystko trzeba czasu i mozolnej pracy, a nie kazdy ma na to ochote.

« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 14:58:30 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #689 : Luty 12, 2011, 14:54:38 »

Rafaelo, Ty tak uwa¿asz, ja inaczej i dobrze, ¿e to wyra¿amy. Gorzej, gdyby¶my nie mog³y tego uczyniæ. Nie mi decydowaæ gdzie Marcin ma siê rozwijaæ. To jego wybory.
Pytasz co robi³y¶my z Kiar± dla jego rozwoju? Tylko to, co zechcia³ wzi±æ z naszego pisania na forum. Nic wiêcej, bo i po co? Nie interesuje mnie równie¿ ile i jakie ksi±¿ki Marcin przeczyta³. Nie one, lecz wewnêtrzne procesy zachodz±ce w nim ¶wiadcz± o jego rozwoju. I b³êdem jest oceniaæ po zewnêtrznych przejawach. Nie wiemy co siê z tego wykluje. Nie wiemy jak± drogê obra³a jego dusza i jakie ma potrzeby.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #690 : Luty 12, 2011, 15:01:35 »

Jego wewnetrzna dusza powinna sie wziasc za nauke i prace i to tak szybko jak jest mozliwe, aby po jakims czasie nie plakal ze nie mial
szans na nauke. Ja mu to powiem, dzisiaj ma obowiazek ksztalcenia sie i dorobienia pieniedzy na wlasne zycie. Moze przeczyta, bede sie bardzo cieszyla.
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #691 : Luty 12, 2011, 15:17:05 »

Elo !!!

ja jestem przeciwny zamykaniu konta komukolwiek. W takim momencie zawsze zastanawiam siê, czy nie stajemy siê tacy sami, jak Ci "ONI", o których tu wiele dyskutujemy. Nie broniê nikogo, ale ka¿dy ma prawo na publicznym forum mówiæ cokolwiek (nawet mnie obra¿aæ). Ja, je¶li nie wspó³gra to ze mn±, po prostu przechodzê obok i idê dalej, nie reagujê na zaczepki. I to dzia³a najlepiej, chocia¿ wiem, ¿e nie jest to ³atwe.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #692 : Luty 12, 2011, 15:29:08 »

Po pierwsze - ban (³±cznie z zablokowaniem mo¿liwo¶ci czytania, pisania i rejestracji) za³o¿y³am na 1 dzieñ!
Po drugie - oficjalnie proszê Darka o bezterminowego bana ze wszystkimi tymi ograniczeniami.
Po trzecie - usunê³am ³±cznie 107 spamowych wiadomo¶ci Sventera. Musia³am na dwie raty, przy pierwszym podej¶ciu forum zwyczajnie dosta³o zadyszki i przesta³o dzia³aæ.
Wiêc albo wolicie mieæ dzia³aj±ce i czytelne forum albo g³aszczecie dalej kolegê po g³ówce.
Najbardziej optymalnym dla was rozwi±zaniem bêdzie za³o¿enie w³asnego forum, gdzie zwerbujecie go jako u¿ytkownika, a potem dziesi±tki modów do sprz±tania syfu po nim.
Dla mnie sprawa nie wymaga dyskusji. 

Ka¿dego, kto s±dzi, ¿e Sventer mia³ cokolwiek do powiedzenia odsy³am do ¶mietnika. To raptem ponad dwie strony powielania tego samego obrazka. Cenzura to jedno, porz±dek to drugie.
Nie wspomnê ju¿ o szacunku dla pracy moderatorów i poszanowaniu czyjego¶ czasu. Nie ka¿demu nudzi siê w sobotni ranek!

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #693 : Luty 12, 2011, 15:52:13 »

I ci±g dalszy:

http://img12.imageshack.us/img12/6317/zrzutekranuhb.png

A tak poza tym - czego chcia³e¶ tym dowie¶æ, bo widocznie nie zrozumia³am twojej subtelnej aluzji?  Z³y

(Windowsa masz legalnego?)
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 15:52:32 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Lares50
Go¶æ
« Odpowiedz #694 : Luty 12, 2011, 15:57:43 »

Chcia³a¶ siê w ten sposób pochwaliæ? W sumie mia³em wrzuciæ ca³± rozmowê ale to by by³y dwa screeny wiêc mi siê nie chcia³o. Wiesz Twoja ignorancja i ograniczona roztropno¶æ ¶wiadcz± o Tobie - a kto domaga siê by bluzgami nie rzucali a sam to robi jest hipokryt±.  Chichot

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #695 : Luty 12, 2011, 16:00:18 »

Bluzgami?
http://www.sjp.pl/idiota - pot. mê¿czyzna ograniczony, nieodpowiedzialny, naiwny; g³upiec, ba³wan, dureñ
http://www.sjp.pl/pajac - pogardliwe o osobie zachowuj±cej siê niepowa¿nie, ¶miesznie;
Naprawdê by³am mi³a... Z politowaniem

A odno¶nie twojej koñcowej sentencji... W jaki to genialny sposób zamierzasz dokonaæ czynu "zamkniêcia" forum?
Sukcesywnie je spamuj±c?  Co¶
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 16:01:40 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Lares50
Go¶æ
« Odpowiedz #696 : Luty 12, 2011, 16:09:25 »

K³ótnie zniszczy³y wiele relacji na mej drodze. Ale có¿ - wiem, co my¶lê. Nie na wszystko siê zgodzê.
Nie mam zamiaru spe³niaæ czyich¶ oczekiwañ. A tym bardziej spe³niaæ oczekiwañ ludzi fa³szywych, pe³nych pychy, chamstwa i prób cenzurowania. ¯yjemy w czasach gdzie karze siê za wyra¿anie pogl±dów na temat religii(instytucji).

Janneth ja ju¿ z Tob± nie rozmawiaæ tak jak na gadu i tutaj bêdê Ciê ignorowa³.
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 16:14:21 wys³ane przez Lares50 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #697 : Luty 12, 2011, 16:14:58 »

Ka¿dy z nas posiada swoj± odmienno¶æ , ka¿dy wyra¿a siebie inaczej i ka¿dy uwa¿a siebie za doskona³o¶æ.

Marcin ma du¿o do powiedzenia o wiele wiêcej ni¿ wiêkszo¶æ tych co w imiê swoich idei ¶cieli by ka¿demu odmiennemu g³owê. Powinien dopracowaæ formê wypowiedzi , to wszystko.

Nie popieram i nie popiera³am tego co moim zdaniem by³o negatywne , ale popieram pozytyw. I to na nim nale¿y siê skupiæ i  pozytyw nale¿y promowaæ. A negatyw sam zga¶nie bez zasilania go.
To jest mój osobisty wk³ad ( jak widzê Ptaka   te¿ , roz¶wietlanie pozytywu Marcina.
Odbieranie komu¶ g³osu i odsy³anie go gdzie¶... nie jest dobrym wzorcem wychowawczym , je¿eli kto¶ chce pe³niæ tak± rolê w stosunku do kogo¶.

A mo¿e Rafaelo Ty z artqiem przebiegniesz siê na jakie¶ inne forum gloryfikuj±ce wasze religijne pogl±dy?

Moje forum , chocia¿ oficjalnie jest forum tak naprawdê jest moim publicznie udostêpnionym notatnikiem , niczym wiêcej. Zostawi³am tam mo¿liwo¶æ uczestnikom do zadawania pytañ i dyskusji.

Wulgarno¶æ  i chamstwo na nim by nie by³y tolerowane , odmienno¶æ pogl±dów tak.

To nie jest forum z zastrze¿eniem "tylko dla doros³ych".... m³odzi ludzie te¿ maj± prawo tu pisaæ , maj± prawo do b³êdów , moderatorzy ( je¿eli nie maj± czasu i cierpliwo¶ci do korekt) niech zrezygnuj±.

Zdecydowanie wolê dyskusjê z Marcinem ( pomimo i¿ wiele tekstów uwa¿a³am za bardzo niew³a¶ciwe)  , ni¿ patrzenie na podobnych mu wiekowo æpaj±cych , pij±cych trwaj±cych w zamroczonej bezmy¶lnej apatii.

On siê uczy ,uczy siê wyra¿ania siebie , szlifuje to, jest to proces. Akceptacja , korekta i cierpliwo¶æ s± darami serca nie wymuszonymi wymys³ami  tych co to s± naj....

Wiem co piszê , mam do¶wiadczenie z Kap³anem ( wybacz ¿e wspomnê), pocz±tkowo by³am osob± na tym forum , której najbardziej nie trawi³.

Pó¼niej zacz±³ ze mn± rozmawiaæ prywatnie , nasza wymiana pogl±dów trwa³a oko³o roku.Ten nadal ostro krytykowany ( przez wiadomo kogo m³ody cz³owiek), okaza³ siê bardzo warto¶ciowym , ciep³ym i inteligentnym. Trochê ju¿ okrzep³, nadal ma bardzo wiele do powiedzenia i  jest nadal impulsywny , ale ju¿ o wiele bardziej panuje nad emocjami.
To sukces do którego dochodzi siê po ma³u.

Dla mnie taki sam jest Marcin  , on szuka partnerstwa w dyskusjach , nasz± spraw± jest daæ mu to , ale równie¿ przekazaæ najw³a¶ciwszy sposób prowadzenia takich rozmów. Bo to w³a¶nie  on ma szansê  w przysz³o¶ci byæ prekursorem równych dobrych rzeczy. Trzeba mu pokazaæ jak to robiæ a jak nie by uzyskaæ rezultat , a nie wyrzucaæ  z powodu jego emocjonalno¶ci.

Przyjdzie czas i¿ on nauczy sie panowaæ nad emocjami , ale ja obawiam siê i¿ czas samodzielnego my¶lenia dla niektórych ju¿ min±³.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 16:23:57 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #698 : Luty 12, 2011, 16:23:32 »

Smutne, ¿e osoby po których ze wzglêdu na wiek i oczekiwane w zwi±zku z nim do¶wiadczenie ¿yciowe myl± proste pojêcia. Dla mnie mylicie wychowywanie i dbanie o dobro, rozwój m³odej osoby z pe³nym pob³a¿aniem i pozwoleniem na dowolne dzia³ania. Niestety widzia³em wiele razy efekty takiego podej¶cia rodziców jak mantrê wyznaj±cych wychowanie bezstresowe - efekt? Stres nie min±³, przeszed³ na rodziców, bo teraz dr¿± co nowego ich "pociechy" wymy¶l±, bywa ¿e dr¿± nawet o w³asne zdrowie. I ma³o który rodziæ wie, ¿e z pomys³u bezstresowego wychowywania wycofa³ siê nawet jego autor, po tym jak jego syn pope³ni³ samobójstwo... To o czym piszecie nie ma nic wspólnego z rozwojem cz³owieka, jest to zmierzanie w kierunku samodestrukcji i patologii.
Naprawdê nie widzia³em ani jednego przypadku ¿eby z dziecka które mia³o na wszystko pozwolone wyros³a osoba szanuj±ca innych i nie krzywdz±ca ich. Zbytnia pob³a¿liwo¶æ - któr± prezentujecie (Ptak, Kiara) wobec Mory - kreuje go na egoistê i rozkapryszone dziecko, które zaczyna k±saæ naoko³o gdy nagle spotyka siê z jakimkolwiek ograniczeniem - to widaæ aktualnie na forum. I dalej usi³uje wodziæ za nos. Pamiêtam jak i przy poprzednich ods³onach mówi³em o tym - wy¶miewano mnie, ¿e nie dajê szansy, ¿e nie mam racji...

Co do "do¿ywotniego" bana - taki jest regulamin. Mora mia³ wiele szans aby poprawiæ swoje zachowanie i - przynajmniej na bie¿±cym etapie - nie zamierza siê zmieniæ, nie zamierza wyci±gn±æ wniosków. Dla dobra wszystkich - szczególnie jego w³asnego - niech sobie odpocznie. Powrót na forum? Ka¿demu nale¿y daæ szansê gdy chce siê poprawiæ. Dlatego po jakim¶ czasie ok niech wraca ale z ca³ym dobytkiem tj. minusami ze wszystkich ods³on-nicków. Bêdzie szanowa³ innych - sam poproszê aby mu nieco odci±æ tych minusów - to moja sugestia.
Pamiêtam sytuacjê z Rafael± - dosta³a -10, zgodnie z regulaminem, lecz by³em przekonany - na podstawie jej postów, zachowania, przekazywanych tre¶ci - ¿e to jakie¶ nieporozumienie, ¿e nie zas³u¿y³a - dlatego prosi³em aby zniwelowaæ jej te minusy, przynajmniej cze¶æ ze wzglêdu na postawê. W przypadku Mory nie widzê tego, on siê rozkrêca wykazuje jakies rozchwiania emocjonalne.

Kiaro, odno¶nie obrazy uczuæ religijnych - zawsze mo¿esz dzia³aæ w kierunku zmiany prawa. Okre¶lenie mo¿e budziæ pewne w±tpliwo¶ci, wiêc u¶ci¶lê - mi chodzi o obra¿anie Jezusa Chrystusa - osób kultu religijnego, wiary. Naprawdê ciê¿ko pogodziæ to co mówisz - bronisz Morê pomimo, ¿e l¿y innych, broni³a¶ K718 - l¿y³, wyzywa³ i wyklina³ - usprawiedliwiasz ich, powo³ujesz siê na ekspresjê. Natomiast obra¿a³a¶ siê na innych i wo³a³a¶ o minusy gdy pos³u¿yli siê przys³owiem - nie by³o tam l¿enia ani wulgaryzmów. Obraz jest w tym przypadku bardzo klarowny - zagorza³emu przeciwnikowi KK wybaczysz i usprawiedliwisz wszystko. Dlaczego KK jest dla Ciebie osobi¶cie (!) a¿ tak niebezpieczny?
Kiaro, nie dalej jak kilka postów temu w odpowiedzi do Silvera wypowiadasz siê, ¿e sama decydujesz o swoim czasie i - jemu nie powinno byæ nic do tego. Dlaczego wobec temu tak "troszczysz" siê o mój czas? I ci±gle te insynuacje...

Mory nie skre¶lam, wrêcz przeciwnie - trzymam za niego kciuki - ¿eby poradzi³ sobie i wyszed³ na prost±. Nie zabraniam mu wyra¿ania my¶li i pogl±dów, oczekujê ¿e bêdzie to robi³ z minimum poszanowania innych.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #699 : Luty 12, 2011, 16:53:45 »

No coz, larwa zmienila postac i mysli ze jest motylem. Jak nie Swenter to Lars.  Jak cie drzwiami wyrzuca to i tak wejdziesz oknem. Ja uszanowalam
twoje tajemnice ale ty nic sie nie zmieniles. Jeszcze raz przyjm to do siebie, ze obecnie masz cos innego do zrobienia jak utarczki na tym forum.
Kiaro,  co mi jest swiete, to nie  twoja sprawa, a z Artkiem z wielka przyjemnoscia wybiore sie na spacer, albo do swiatyni.
To forum ma spelniac rozwoj duchowy, ale z niektorymi charakterami nie jest mi po drodze.  Ja przezylam juz swoje zycie i  potrafie rozroznic co jest dobre i sluszne a co nie i tego bede sie trzymala. Poza tym gdzie pisze ze na tym forum nie moga pisac ludzie ktorzy naleza do Kosciola Katolickiego.

Strony: 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: