janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #700 : Luty 12, 2011, 16:59:23 » |
|
Janneth ja ju¿ z Tob± nie rozmawiaæ tak jak na gadu i tutaj bêdê Ciê ignorowa³.
Pozwól, ¿e sobie przypiszê tê niew±tpliw± przys³ugê
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Lares50
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #701 : Luty 12, 2011, 17:00:48 » |
|
Ta larwa o której mówisz wierzy³a w Twoje dobre intencje i s³owa ale widaæ jeste¶ inna ni¿ w rzeczywisto¶ci. I je¶li my¶lisz ¿e nie masz masek to siê mylisz. A co mia³em zmieniæ? Jasno powiedzia³em Ci ¿e dzia³am tak jak dzia³am i mam w tym cel - skoro nie potrafisz tego poj±æ i zrozumieæ - wspó³czujê. W ¿adnym miejscu Ciebie nie zaatakowa³em wcze¶niej - a Ty teraz traktujesz mnie jak ¶miecia widocznie zni¿y³a¶ siê do poziomu tych motyli...
==============================
Idê szkoda mi czasu i energii na Was...
Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 20:17:56 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #702 : Luty 12, 2011, 21:05:55 » |
|
Ka¿dego, kto s±dzi, ¿e Sventer mia³ cokolwiek do powiedzenia odsy³am do ¶mietnika. To raptem ponad dwie strony powielania tego samego obrazka. Oj, niemal dwie i pó³ strony.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #703 : Luty 12, 2011, 22:19:32 » |
|
Drogi Artku ( arteq ) Chanell, bez niedomówieñ - tak, to ja zg³osi³em Twój post Tak wiem ¿e to ty zg³osi³e¶,bo dosta³am twoj± skargê na pocztê. Chanell dziwiê siê, ¿e czujesz siê w jakikolwiek sposób pokrzywdzona. Wcale nie czujê siê pokrzywdzona gdzie to napisa³am twoim zdaniem ? Podziêkowa³am tylko grzecznie Swenterowi za wstawienie siê za mna ( uwazam ¿e Darek mia³ racjê daj±c mi minusa ) Co dziwniejsze z tre¶ci Twojego postu wynika, ¿e by³o to dzia³anie z pe³n± premedytacj±, Absolutnie nie !!! Wklei³am filmik poniewa¿ by³am nim zszokowana,nie do koñca zastanawiaj±c siê nad konsekwencjami. Kiedy siê zorientowa³am,by³o ju¿ za pó¼no. Po za tym filmik by³ na forum chyba 2 lub 3 dni i nikt nie by³ urazony ,dopiero ty chyba, ¿e jako moderator uwa¿a³a¶, ¿e regulamin nie do koñca Ciê obowi±zuje. czy ty siê dobrze czujesz ? W którym miejscu wywy¿szam siê jako moderator jestem takim samym u¿ytkownikiem jak ty . Jestem tylko cz³owiekiem który pope³nia b³êdy i ponosi konsekwencje. Dla jasno¶ci: krytyka tak - mo¿emy za³o¿yæ odpowiedni w±tek nt. finansowania i tam sie wypowiadaæ, ironia, docinki - te¿ tak, je¶li bardzo chcesz to za³ó¿ taki w±tek . Je¿eli siê mylê Chanell to proszê wyja¶nij mi co ono wnosi merytorycznie do dyskusji, zarzutów? No co? Co ma przedstawiaæ? Co symbolizowaæ? Do jakich my¶li sk³aniaæ? Wyt³umacz mi. Nie mam zamiaru nic ci t³umaczyæ ,a wnioski trzeba sobie wyci±gn±æ samemu.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #704 : Luty 12, 2011, 22:56:06 » |
|
Wcale nie czujê siê pokrzywdzona gdzie to napisa³am twoim zdaniem ? Podziêkowa³am tylko grzecznie Swenterowi za wstawienie siê za mna ( uwazam ¿e Darek mia³ racjê daj±c mi minusa ) Tak to odebra³em - Twój post dziêkuj±cy za wstawiennictwo - "dziêkujê ¿e sie za mnie wstawi³e¶". Wed³ug mojej subiektywnej oceny gdyby¶ ca³kowicie siê poczuwa³a to spodziewa³bym siê us³yszeæ co¶ w stylu "nie masz co mnie broniæ, bo z³ama³am regulamin i ponios³am konsekwencje". Co dziwniejsze z tre¶ci Twojego postu wynika, ¿e by³o to dzia³anie z pe³n± premedytacj±, Absolutnie nie !!! Wklei³am filmik poniewa¿ by³am nim zszokowana,nie do koñca zastanawiaj±c siê nad konsekwencjami. Kiedy siê zorientowa³am,by³o ju¿ za pó¼no. Po za tym filmik by³ na forum chyba 2 lub 3 dni i nikt nie by³ urazony ,dopiero ty Twoje s³owa zdaj± siê mówiæ co¶ odmiennego: Prawdê mówi±c spodziewa³am siê tego,poniewa¿ kiedy¶ chyba PHI zosta³ ukarany za co¶ podobnego. Wiêc mia³a¶ pe³n± ¶wiadomo¶æ jak oceniane s± pewne rzeczy z filmiku, tak¿e konsekwencje - pomimo tego przeklei³a¶ go. Je¿eli siê mylê Chanell to proszê wyja¶nij mi co ono wnosi merytorycznie do dyskusji, zarzutów? No co? Co ma przedstawiaæ? Co symbolizowaæ? Do jakich my¶li sk³aniaæ? Wyt³umacz mi. Nie mam zamiaru nic ci t³umaczyæ ,a wnioski trzeba sobie wyci±gn±æ samemu. Zwyk³a ucieczka. Proszê o wyja¶nienie bo zak³adam, ¿e mog³em co¶ nieopatrznie odebraæ, a nie chcia³by b³êdnie oceniaæ. Ciekawy jestem Twoich wniosków - wszak to forum. Co do 2 czy 3 dni milczenia: po 1 - ostatnio na forum by³em w poprzedni± niedzielê, nastêpnie w pi±tek popo³udniu - wiêc zg³oszenie nast±pi³o chwilê po zapoznaniu siê z tre¶ci± w±tków po 2 - ju¿ wykazywa³em, ¿e na tym forum jest wiele osób negatywnie nastawionych do KRK, dlatego ten sam czyn kierowany w stronê KRK jest akceptowany bez zastrze¿eñ, natomiast wypowiedziany/skierowany w stosunku do innych jest ju¿ obraz±. edit:Mówisz co¶ o szoku w jednym zdaniu (co wskazywa³oby, ¿e nie pochwalasz pewnych tre¶ci z filmiku) by w drugim jakby temu zaprzeczyæ pisz±c "tylko Ciebie urazi³o". Nie napisa³a¶ równie¿ s³owa komentarza który sugerowa³by, ¿e siê nie zgadzasz i piêtnujesz jak±kolwiek czê¶æ filmiku. Wiêc proszê, rozwiej niejasno¶ci i okre¶l siê jednoznacznie - uwa¿asz, ¿e pewne tre¶ci (grafika po 9:02) s± wed³ug Ciebie naganne czy te¿ nie. Bêdê zobowi±zany za jasn± i klarown± odpowied¼.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 23:01:14 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #705 : Luty 12, 2011, 22:57:50 » |
|
Jeszcze raz sie potwierdza ze musisz sie uczyc, nie zrozumiales tej przenosni z larwa i motylem. Lares 18, to ze nie owijam w bawelne, tylko ci dobrze radze co powinienes robic, aby miec lepsza przyszlosc to jestem twoim wrogiem. Ja cie nie atakuje, ale widze ze swoje zycie spedzasz przy komputerze zamiast troszczyc sie o swoje jutro. Twoi rowiesnicy przygotowuja sie do matury, a ty walczysz z wiatrakami tak dlugo jak cie znam. Dlaczego pisze o twojej przyszlosci, bo czuje sie w obowiazku wskazac ci droge a dlaczego to ty dobrze wiesz. Ja od serca zycze ci abys sie obudzil i zaczal zapewniac swoje jutro bo wiesz ze nie masz na kogo liczyc.
Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #706 : Luty 13, 2011, 00:06:24 » |
|
Prawdê mówi±c spodziewa³am siê tego,poniewa¿ kiedy¶ chyba PHI zosta³ ukarany za co¶ podobnego. Pisz±c to mia³am na mysli ¿e spodziewa³am siê tego poniewa¿ zasta³am twoj± skargê na poczcie. Mówisz co¶ o szoku w jednym zdaniu (co wskazywa³oby, ¿e nie pochwalasz pewnych tre¶ci z filmiku) by w drugim jakby temu zaprzeczyæ pisz±c "tylko Ciebie urazi³o". Nie napisa³a¶ równie¿ s³owa komentarza który sugerowa³by, ¿e siê nie zgadzasz i piêtnujesz jak±kolwiek czê¶æ filmiku. Wiêc proszê, rozwiej niejasno¶ci i okre¶l siê jednoznacznie - uwa¿asz, ¿e pewne tre¶ci (grafika po 9:02) s± wed³ug Ciebie naganne czy te¿ nie. Bêdê zobowi±zany za jasn± i klarown± odpowied¼ Ok. chcesz prawdy,to j± dostaniesz. Filmik znalaz³am na facebooku ,w³±czy³am i chwilkê ogl±da³am ,ale zaraz przeskoczy³am na inn± zak³adkê i tylko go s³ucha³am. Potem wrzuci³am na nasze forum ,nie ogladaj±c go do koñca. Kiedy wreszcie ogl±dnê³am po twojej skardze ,by³o ju¿ za pó¼no . Czy to klarowna odpowied¼ ? Arteq bez urazy,ale nie chce mi siê roztrz±saæ ju¿ tego tematu. Zawali³am,zosta³am s³usznie ukarana i po co dalej rozwijaæ temat ? Acha i jeszcze chcê przeprosiæ wszystkich,którzy poczuli siê ura¿eni tym filmikiem. Nie wracam ju¿ do tego tematu.Koniec - kropka. ps; uwa¿asz, ¿e pewne tre¶ci (grafika po 9:02) s± wed³ug Ciebie naganne czy te¿ nie. Tak s± naganne
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2011, 00:11:07 wys³ane przez chanell »
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #707 : Luty 13, 2011, 18:05:05 » |
|
Dziêkujê za odpowied¼. W ¶wietle powy¿szych informacji uwa¿am, ¿e pomimo spe³nienia formalnych przes³anek na otrzymanie minusa nale¿y od niego odst±piæ. W zwi±zku z tym (pe³nym ogl±dem okoliczno¶ci) oficjalnie proszê Darka o cofniêcie.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #708 : Luty 13, 2011, 22:54:05 » |
|
¯artujecie prawda ? Dopiero teraz g³upio siê czujê Nie chcê ¿adnych ulg ,jestem takim samym uzytkownikiem jak wszyscy.Zawali³am i powinnam ponie¶æ konsekwencje.
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #709 : Luty 14, 2011, 20:20:23 » |
|
Pewnie, ze powinna¶ no i ponios³a¶. Ka¿demu z nas mo¿e siê zdarzyæ wstawienie czego¶, co nie do koñca poznali¶my, ja osobi¶cie do¶æ czêsto tak miewa³em, jednak jest to swego rodzaju czynnik ³agodz±cy. Nie chcê przez to powiedzieæ, ze teraz ka¿d± tak± wstawkê mo¿emy sobie zamie¶ciæ i pó¼niej t³umaczyæ siê w podobnym stylu. "Raz nie zawsze" - czym innym jest gapostwo i czy innym ¶wiadome dzia³anie, takie które ju¿ w za³o¿eniu ma na celu wy¶mianie, wykpienie, poni¿enie. Wierzê Ci, ¿e to nieuwaga.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #710 : Luty 16, 2011, 10:38:20 » |
|
Chcia³bym siê oficjalnie dowiedzieæ, kogo konkretnie obrazi³em? Moja wypowied¼ dotyczy³a systemu wykorzystywania ludzi przez WSZYSTKIE RELIGIE. Moja wypowied¼ nie s³u¿y³a obrazie kogokolwiek, lecz jedynie do zobrazowania podej¶cia do zniewalaj±cych systemów zarz±dzania. Je¶li nawo³ywanie do wolno¶ci obrazi³o kogokolwiek, to bardzo przepraszam... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #711 : Luty 16, 2011, 21:24:17 » |
|
Darku Wydaje mi siê ¿e ¼le zrozumia³e¶ Thotala i jego wypowied¼ : sZaleta religii polega na tym, ¿e z intymnej potrzeby ka¿dego cz³owieka TWORZY siê szambonê... Wydaje mi siê ¿e post tyczy wszystkich religii i nie obra¿a którejkolwiek z nich.Chyba ¿e obra¿a twoim zdaniem wszystkie
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #712 : Luty 16, 2011, 22:14:08 » |
|
Na pewno nie mnie. Jestem tu jednak od pilnowania porz±dku, który jest uregulowany regulaminem. Ten z kolei stanowi, jak zamie¶ci³em. Czy kogo¶ obrazi³e¶. Nie mnie to os±dzaæ, nie mam te¿ zamiaru czekaæ na jakie¶ reakcje, przekroczony zosta³ regulamin przez Was dwóch. Je¶li kto¶ chce mi powiedzieæ, ¿e zwrot "szambonê..." jest niewinnym okre¶leniem w stronê religii, to wybaczcie. Ja nie jestem religijn± osob±, a dostrzegam pewne niemi³e przes³anie, tym bardziej ci, dla których religia jest czym¶ wiêcej niz tylko przyzwyczajeniem. Jeste¶cie inteligentnymi lud¼mi i swe stanowisko mo¿ecie wyra¿aæ w bardziej cywilizowany sposób.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #713 : Luty 16, 2011, 22:16:33 » |
|
mam pytanie:
gdy mialem -5pkt (lub-6) bezpodstawnie dodano mi do -7 , po mojej apelacji tamte 2 posty sie przywrocily, ale punkty zostaly (-7)
a teraz widze nagle -9 ..bez ¿adnych nowych upomnien w miedzyczasie, ani nieaprobownych przez cenzora artqa postow. Czemu zawdzieczam ten nieuzasdniany przyrost?
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #714 : Luty 16, 2011, 22:53:51 » |
|
Przyrównywanie miejsca, z którego w ko¶cio³ach chrze¶cijañskich g³osi siê kazania do szamba w temacie o zaletach religii mia³oby nie byæ pogwa³ceniem naszego regulaminu? Obie wypowiedzi s± ponadto offtopem. Wiedzia³am, ¿e kilkoro mocno skrzywdzonych przez "zniewalaj±ce" religie ludzi nie odpu¶ci sobie mo¿liwo¶ci rozmydlenia w±tku. I nieistotne, ¿e oprócz tego jednego za³o¿onego w dobrej wierze przez Rafaelê maj± kilkana¶cie takich z negatywnym wyd¼wiêkiem o religiach. To by³o dzia³anie z premedytacj±. Nabrudziæ wszêdzie, gdzie siê tylko da. Nawet jednego miejsca na tym forum nie ma, gdzie mo¿na by kulturalnie na temat religii porozmawiaæ. Bez prostackich porównañ, nieokrzesanych wypowiedzi i wszechobecnego niezadowolenia i psioczenia.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #715 : Luty 16, 2011, 23:22:41 » |
|
Po szaletach na szambonach dosta³em minusia, to prawie jak order za zas³ugi... ludzie nie rozumiej±cy metafor, czytaj±cy tylko technicznie zaprogramowane uwarunkowania, bardzo chêtnie os±dzaj± i jeszcze chêtniej karz±, maj± poczucie w³adzy i dominuj± w swoim iluzorycznym ¶wiecie. Pozdrawiam wszystkich poszukuj±cych - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #716 : Luty 16, 2011, 23:49:12 » |
|
Czy szambala te¿ ma co¶ wspólnego z szambem?
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #717 : Luty 16, 2011, 23:55:51 » |
|
Czy szambala te¿ ma co¶ wspólnego z szambem? Ptaku, nie zgrywaj siê. Shambhala... - i to nie jest polski wyraz, a zapo¿yczony (w dodatku nazwa w³asna). http://www.himalaya-wiki.org/index.php?title=SzambalaZnajdziesz mi jak±¶ shambonê, która mia³aby zwi±zek z zaletami religii
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2011, 23:59:04 wys³ane przez janneth »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #718 : Luty 17, 2011, 00:09:13 » |
|
Na cenzurê jedynie ¶miech… a shambona brzmi ca³kiem oryginalnie… i jaka tre¶ciwa…
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #719 : Luty 17, 2011, 00:49:04 » |
|
Ka¿dy kieszonkowiec ma pewne zalety... Jak go z³apiesz i dasz mu w pysk, to PRAWO stoi zawsze po stronie z³odzieja. Moja wypowied¼ na temat zalet religii by³a kabaretow± form± wy³uskania absurdu jej funkcjonowania, ale przecie¿ nie mogê ¿±daæ od wszystkich poczucia humoru Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #720 : Luty 17, 2011, 08:36:17 » |
|
A ¿e tak spytam Was w domu nikt kultury i szacunku nie nauczy³? Jak jest kilkana¶cie w±tków krytykuj±cych religiê to czemu tam nie mo¿ecie sobie popisaæ o szambie?
Nauczcie siê, ¿e jak siê wchodzi do czyjego¶ domu (albo na czyj¶ w±tek) to nie jest kulturalnym wylewaæ pomyje na g³owê gospodarza - tym bardziej, ¿e gospodarz sam jest mi³y i nikogo nie ura¿a.
Wasza arogancja przypomina mi dowcip:
Kierownik obozu chcia³ siê zabawiæ i wzi±³ dwóch ¯ydów. Powiedzia³ im, ¿e kto wskoczy na mur (wysoki na 3m) ten dostanie obywatelstwo niemieckie i go wypuszcz± z obozu. ¯ydzi siê ucieszyli, ale ¿e mur by³ wysoki musieliby sobie pomóc w wej¶ciu. Jeden mówi do drugiego: "Ja ciê podsadzê, a ty mnie potem wci±gniesz". I tak te¿ zrobi³. Podsadzi³ kolegê i teraz mówi "we¼ mnie za rêkê i mnie podci±gnij". Na co tamten: "Spadaj ¯ydzie!".
I ten smutny dowcip Was mi przypomina. Niby tacy dojrzali i uduchowieni, ba... niemal lataj±ce konie (pegazy wiemy jak skoñczy³y) bez klapek na oczach, ale jak przyjdzie co do czego to siê okazuje, ¿e zwyk³y prostak niezdolny do jakiejkolwiek solidarno¶ci z kim¶ kto nie nale¿y do jego kó³eczka wzajemnej adoracji. I tak mo¿ecie s±dziæ, ¿e skoro jaki¶ dowódca obozu Was nama¶ci³ na równego sobie, to jednak jest to tylko iluzoryczne, ani nie jeste¶cie lepsi od innych ani gorsi... Mo¿e jedynie zbyt zadufani w sobie... A dopóki nie nauczycie siê traktowaæ innych z szacunkiem bêdziecie pewnie w oczach wielu ludzi tylko rozkapryszonymi bachorami co to lataæ siê jeszcze nie zd±¿yli nauczyæ a chodziæ ju¿ zapomnieli. Przykre to, bo wydajecie siê inteligentnymi lud¼mi ale jak mawiaj±: lepiej byæ mi³ym idiot± ni¿ chamskim mêdrcem.
|
|
|
|
|
|
|
purattu
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #721 : Luty 17, 2011, 09:05:00 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2011, 21:55:07 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #722 : Luty 17, 2011, 10:05:20 » |
|
Zlote slowa. Wyszliscie z tej szambali jak Zablodzki na mydle. Radze najpierw dowiedziec sie co znaczy dane slowo, zanim sie go uzyje. A slowo to oznacza duzo dobrego , pieknego i szlachetnego. Dziekuje.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2011, 10:05:49 wys³ane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
cigar
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #723 : Luty 17, 2011, 10:29:40 » |
|
Val Dee nic dodac nic uj±æ...
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #724 : Luty 17, 2011, 13:29:54 » |
|
Czy mo¿na zabroniæ komu¶ bycia wolnym? Cenzura stoi jedynie na stra¿y formy wyra¿ania wolno¶ci. Dalej nie siêga, bo cenzura to program. Wszechobecny. Ka¿dy go ma. Je¶li uda siê cenzorowi ucieczka z programu, stanie siê wolny. Niezrozumienie czyjego¶ przekazu budzi opór i rodzi os±d. Wy³a¿± w³asne demony i to jest szansa, czêsto zaprzepaszczana poprzez pój¶cie na ³atwiznê krytykanctwa, zamiast pomy¶lunku. Ucieczka udaje siê nielicznym. Mi³ego dnia. Ps. Oczywi¶cie, ¿e wiem co znaczy Shambala, u¿ycie jej nazwy by³o celowe, dla lepszego efektu. I efekt by³. Ujawni³ wiele, choæ niewielu zobaczy³o.
|
|
|
|
|
|
|
|