janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #750 : Kwiecieñ 16, 2011, 00:04:01 » |
|
Piszesz, ¿e nie chcia³a¶ ponownie raportowaæ, a jednocze¶nie masz ¿al do administracji o to, ¿e w porê nie zareagowa³a. To by³y posty skierowane do ciebie. Ty najlepiej wiedzia³a¶, w których zawarte s± osobiste informacje, a w których takowych nie ma. Nie mo¿esz oczekiwaæ, ¿e moderatorzy w ciemno wszystko bêd± usuwali. Sama musisz reagowaæ ilekroæ uwa¿asz, ¿e dochodzi do nadu¿ycia. Kto wie? Mo¿e gdyby¶ robi³a to w porê, zapobiegaj±c tym samym rozwojowi tych dyskusji, mo¿e Koliberek przesta³by publikowaæ "rewelacje" na twój temat; bo i po co, skoro l±duj± w ¶mietniku? Przemy¶l to.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #751 : Kwiecieñ 16, 2011, 00:22:40 » |
|
Wybacz Janneth, ale chyba nie trudno rozpoznaæ, kiedy ³amany jest regulamin. Po co w takim razie s± moderatorzy? Czy maj± reagowaæ jedynie w przypadku monitowania?
To by³ ju¿ nie pierwszy wyskok koliberka, który wpada na forum i robi zamieszanie. I trudno nie odpowiedzieæ, gdy padaj± k³amliwe zarzuty. Czy Ty w takich sytuacjach milcza³a by¶? W którym miejscu naruszy³am regulamin?
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #752 : Kwiecieñ 16, 2011, 12:44:51 » |
|
Jest akcja to musi byæ reakcja: I trudno nie odpowiedzieæ, gdy padaj± k³amliwe zarzuty. Czy dobrze Ciê zrozumia³em? Wcale nie musi tak byæ. I nie do koñca zgodzê siê z twierdzeniem, ¿e moderatorzy/administracja musi natychmiast usuwaæ wszystko co im siê wyda podejrzane. Zgadzam siê z twierdzeniem >Janneth<, ¿e je¶li co¶ dotyczy kogo¶ i tego kogo¶ to zabola³, to nie wdawaæ siê w "masochistyczne" reakcje, a zg³osiæ do moderacji. Nie ka¿dy z modów i administratorów musi byæ na bie¿±co, a takie zg³oszenie znacznie usprawni i pomo¿e oczy¶ciæ atmosferê. I dlatego w³a¶nie w w±tku o banach napisa³em, ¿e nie chcê skupiaæ siê teraz na ocenianiu Was, a na zwróceniu uwagi, ostrze¿eniu, gdy¿ fakt Twego, >Ptaku<, udzia³u w dyskusji i brak zg³oszenia sugeruje jasno, ¿e chyba Ci to odpowiada. Najpierw dajecie siê wci±gn±æ w pewne zabiegi, nie zg³aszacie, a pó¼niej macie pretensje do modów, ¿e nie reaguj± i niemal jak ma³e dzieci "uciekacie" bo kto¶ co¶, a inny kto¶ nie.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #753 : Kwiecieñ 16, 2011, 13:05:11 » |
|
I dlatego w³a¶nie w w±tku o banach napisa³em, ¿e nie chcê skupiaæ siê teraz na ocenianiu Was, a na zwróceniu uwagi, ostrze¿eniu, gdy¿ fakt Twego, >Ptaku<, udzia³u w dyskusji i brak zg³oszenia sugeruje jasno, ¿e chyba Ci to odpowiada. Absolutnie nie odpowiada, ale masz racjê co do natychmiastowej, odpowiedniej reakcji. W przysz³o¶ci bêdê bardziej zdecydowana. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #754 : Pa¼dziernik 19, 2011, 19:32:46 » |
|
Pytania: 1. Czy moderator usuwaj±c w±tek ma regulaminowy obowiazek podania przyczyny i powo³aæ siê na okreslony konkretny aspekt regulaminu? 1.A Radzê jednak DOK£ADNIE przeczytaæ regulamin naszego forum. Wed³ug niego takie posty trafiaj± oczywi¶cie do ¶mietnika. Czy z takiego komentarza wynika jaka¶ konkretna informacja o niezgodno¶ci z okreslonym punktem regulaminu forum? 1.B. Co w tym poscie niepasuje przeuroczym moderatorom? http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7333.0
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #755 : Pa¼dziernik 19, 2011, 22:34:00 » |
|
Pytania: 1. Czy moderator usuwaj±c w±tek ma regulaminowy obowiazek podania przyczyny i powo³aæ siê na okreslony konkretny aspekt regulaminu? Nie musi podawaæ przyczyny je¶li dokonano tego skutkiem scalenia postów - o tym fakcie informujemy w pozostawionym po¶cie. Wypada³oby za¶ to uczyniæ w innym ni¿ powy¿szy powodzie usuniêcia. 1.A Radzê jednak DOK£ADNIE przeczytaæ regulamin naszego forum. Wed³ug niego takie posty trafiaj± oczywi¶cie do ¶mietnika. Czy z takiego komentarza wynika jaka¶ konkretna informacja o niezgodno¶ci z okreslonym punktem regulaminu forum? 1.B. Co w tym poscie niepasuje przeuroczym moderatorom? http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7333.0Nie wszystko musi byæ umocowane regulaminem, podobnie jak i prawo choæ daleko bardziej rozwiniête, nie jest w stanie obj±æ ka¿dej dziedziny ¿ycia. Niekiedy wypada kierowaæ siê zwyk³ym wyczuciem. Ten post gdyby zosta³ zamieszczony w dziale o wyborach, zapewne pozosta³by na miejscu, jednak ze wskazanego tematu wylecia³ gdy¿, jak my¶lê przeoczy³e¶ ten szczegó³, w±tek o niepbecno¶ciach dotyczy informacji o d³u¿szej niebytno¶ci na forum. Pretensja o tyle niezrozumia³a, ¿e bywa³o i¿ d³u¿ej Ciê tu nie by³o i nijak nie informowa³e¶ o tym fakcie, a w tym przypadku w grê wchodzi kilkugodzinna pauza.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 29
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1370
|
|
« Odpowiedz #756 : Pa¼dziernik 19, 2011, 23:21:12 » |
|
Moim skromnym zdaniem umieszczanie wulgarnego s³owa oraz do³±czanie zdjêcia z imageshecka do zoobrazowania w/w jest ju¿ samo w sobie obra¼liwe a powi±zanie dodatkowo tego, przez pisz±cego post z odbywaj±cymi siê wówczas wyborami jest wystarczaj±cym powodem do usuniêcia takiej prowokacyjnej, ''niewinnej dziecinady'' do ¶mietnika.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #757 : Pa¼dziernik 20, 2011, 23:11:57 » |
|
jednak ze wskazanego tematu wylecia³ gdy¿, jak my¶lê przeoczy³e¶ ten szczegó³, w±tek o niepbecno¶ciach dotyczy informacji o d³u¿szej niebytno¶ci na forum. Wrêcz przeciwnie. Dok³adnie tym watkiem siê kierowa³em. bywa³o i¿ d³u¿ej Ciê tu nie by³o i nijak nie informowa³e¶ o tym fakcie, a w tym przypadku w grê wchodzi kilkugodzinna pauza. Tak. Gdy¿ skonstatowa³em - skoro usuniêto moje oryginalne po¿egnanie - to jeszecze co¶ chlapnê I muszê jeszcze raz cos tam napisaæ (prawdopodobnie mniej oglêdnie) umieszczanie wulgarnego s³owa oraz do³±czanie zdjêcia z imageshecka do zoobrazowania w/w jest ju¿ samo w sobie obra¼liwe Poczucie humoru mozna mieæ ró¿ne. Mozna te¿ go nie mieæ wcale. No skoro to jest dla ciebie obra¼liwe samo w sobie - a na domiar zlego jeste¶ moderatorem.. to zeczywi¶cie trzeba siê powaznie zastanowiæ nad udzia³em w tej stypie. Pozatym slowo "kutas" jest s³owem staropolskim. Je¶li nie znasz polskiego, to kto¶ Cie oszuka³ w tej mierze. Przyk³adowo dawno temu funkcjonowa³ rodzaj "przyodziewka zdobnego w kutasy" i.t.d. Ale co tam!
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2011, 19:38:01 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #758 : Pa¼dziernik 21, 2011, 00:08:34 » |
|
Regulamin wyra¼nie okre¶la, gdzie jest miejsce ''orgi-nalnych'' postów. Ten poni¿szy wskazuje na ''szczególne'' poczucie humoru adwersarza. Oczywiste wiêc jest, ¿e takie chlapniête ''pere³ki'' l±duj± w ¶mietniku. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7365.0
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #759 : Pa¼dziernik 21, 2011, 19:33:24 » |
|
Regulamin wyra¼nie okre¶la, gdzie jest miejsce ''orgi-nalnych'' postów. Ten poni¿szy wskazuje na ''szczególne'' poczucie humoru adwersarza. Oczywiste wiêc jest, ¿e takie chlapniête ''pere³ki'' l±duj± w ¶mietniku. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7365.0Tak - to jest faktycznie oczywiste masz absolutn± s³uszno¶æ zarz±dco polozenia tresci. Jeste¶ w b³edzie co do "poczucia humoru" - (dlatego jest coraz gorzej - a bedzie jeszcze gorzej - w Twoich odczuciach i interpretacjach). Poczucie humoru moze dotyczyæ interpretacji lub sposobu narracji. Jesli jednak prezentujesz wizjê - zadaniem twoim jest zrobiæ to bez oporów, bez ocen, bez autocenzury, bez interpretacji itd. Jesli mia³bym oceniaæ takie rzeczy - utraci³bym p³ynace z nich informacje. Interpretacja ma tu kilka poziomów - ale zostawiê Cie z tym prostackim, którego najbardziej sie lêkasz oraz z tym którego siê uczepi³e¶ by nie zobaczyæ wspominanego.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #760 : Pa¼dziernik 21, 2011, 20:06:09 » |
|
>PHI<, oryginalno¶ci nikt Ci nie ujmuje jednak w tym wszystkim móg³by¶ nieco sfolgowaæ, zaprzestaj±c odzwierzêcych, ordynarnych, poni¿aj±cych i brutalnych odzywek. To w³a¶nie piêtnuje >Janusz< w Twoich wypowiedziach i st±d l±duj± w "czelu¶ciach archiwalnych". Wyra¼ to w kulturalniejszy sposób, a bêdzie wszystko na swoim miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #761 : Pa¼dziernik 21, 2011, 20:21:34 » |
|
odzwierzêce - to takie ³adne slowo brzydkich hipokrytów Chyba je polubiê >kojarzy mi sie z osobami, którym siê skoñczy³y argumenty, >które na bie¿acy u¿ytek maj± potrzebê kogos ponizyæ, uj±æ komus warto¶ci - czyli USTAWIÆ HIERARCHIÊ..na czym sie ona opiera - to inna sprawa - równie interesuj±ca, >które w swej bucie poczytuj± siebie, jako pouczycieli kultury o której nie maj± pojecia (ba - nie wiedza na wet co to znaczy) Nie mam zamiaru brac udzialu w takich szopkach.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2011, 20:38:49 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #762 : Pa¼dziernik 21, 2011, 20:42:29 » |
|
Nie mam zamiaru brac udzialu w takich szopkach. W szopkach nikt nie ka¿e braæ Ci udzia³u, jednak wypowiadaj±c siê w jakiejkolwiek sprawie warto nieraz ugry¼æ siê w "palec" nim co¶ siê kliknie.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #763 : Pa¼dziernik 21, 2011, 20:46:31 » |
|
>kojarzy mi sie z osobami, którym siê skoñczy³y argumenty,
Tobie rzeczowe argumenty ju¿ dawno,dawno temu siê skoñczy³y..., Wiêc mo¿e nadszed³ czas aby¶ przeniós³ siê w czwart± gêsto¶æ>? Mi³ej podró¿y.... Przy¶lij pocztówkê;
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #764 : Pa¼dziernik 21, 2011, 20:48:34 » |
|
rozumiem Ciê. Ale nawet nie zdajesz sobie sprawy ile razy siê ugryzlem w palec w tych sprawach - wiedza to Ci, ktorzy sledzili edycjê posta na zywo podczas pisania. To dla mnei znak , ¿e na forum dziej± siê bardzo OKRESLONE "zjawiska" i PROCESY, skoro sam siê zaczynam cenzurowaæ tam - gdzie nalezy byæ bezwzglêdnie neutralnym. (no i faktem jest równie¿, ze zamrozili¶cie na w³asne zyczenie okreslony stan ).
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2011, 20:49:58 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #765 : Pa¼dziernik 21, 2011, 20:54:36 » |
|
(no i faktem jest równie¿, ze zamrozili¶cie na w³asne zyczenie okreslony stan ). Unikanie rzucania "miêsem" i stosowanie kulturalniejszych acz równie dosadnych zwrotów nie uwa¿am za uwstecznienie. Rzek³bym nawet, ze to du¿y krok do przodu.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #766 : Pa¼dziernik 21, 2011, 21:06:37 » |
|
dlatego jest coraz gorzej - a bedzie jeszcze gorzej Gorzej nie mo¿e byæ, bo regulamin chroni ram przyzwoito¶ci a mi³o¶nicy ''prostackiej ³aciny'' i ''staropolszczyzny'' nie mog± jej przekroczyæ, gdy¿ w³a¶nie moderatorzy pilnuj± tutaj odpowiedniego poziomu wypowiedzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2011, 21:09:10 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #767 : Pa¼dziernik 22, 2011, 01:01:29 » |
|
Pozatym slowo "kutas" jest s³owem staropolskim. Je¶li nie znasz polskiego, to kto¶ Cie oszuka³ w tej mierze. Przyk³adowo dawno temu funkcjonowa³ rodzaj "przyodziewka zdobnego w kutasy" i.t.d. Taki niby z Ciebie znawca jêzykowy a wykazujesz siê w tym miejscu kompletna ignorancj± (chocia¿ podejrzewam, ¿e jak ju¿ to bywa³o chcesz graæ niewini±tko) - w tym przypadku nie ma miejsca na interpretacjê za któr± siê teraz strachliwie chowasz. Nie od dzi¶ wiadomo, ¿e bywa tak i¿ na przestrzeni wieków s³owa zmieniaj± swoje znaczenie. Dlatego kiedy¶ s³owo "ku..s" by³o nazw± ozdoby - frêdzli, aktualnie jest wulgarn± nazw± pr±cia. Dlatego u¿ycie go 300 lat temu nie by³o wulgaryzmem, a teraz i owszem. Dla przyk³adu kiedy¶ s³owo "oprawca" oznacza³o po prostu opiekuna, teraz natomiast osobê znêcaj±c± siê nad inn±. To tyle w kwestii jêzykowej - staropolszczyzny.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2011, 01:08:22 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #768 : Pa¼dziernik 22, 2011, 14:46:46 » |
|
tak, to tyle. w kwestii instrumentalizacji... i "prêgierza"
Ach to rozkoszne biczowanie odchodz±ca tesknoto ty moja - dorwac cz³owieka i pokazaæ mu, kto tu rzadzi i patroszy/oprawia ¿ywcem Dusze.
³ezka sentymentalizmu Ci siê krêci zapewne
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2011, 14:48:49 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #769 : Pa¼dziernik 22, 2011, 23:42:29 » |
|
Nigdy nie twierdzi³em ¿e w czymkolwiek rz±dzê - to Ty na ka¿dym kroku starasz siê dowie¶æ jaki to jeste¶ obeznany a inni s± nie¶wiadomi, zacofani, zgnilizna, robactwo i zombie. S± w ¿yciu ró¿ne postawy - ch³opiêca i mêska. Ch³opiec zawsze bêdzie twierdzi³ , ¿e nikt go nie lubi, ¿e ka¿dy siê go czepia, ¿e jak co¶ to nie on... Mê¿czyzna natomiast nie boi siê ¿ycia i jego oddzia³ywania i bierze je "na klatê", a jak co¶ zwali to jest w stanie siê do tego przyznaæ bez ogródek i stara siê naprawiæ. Mam wra¿enie, ¿e nikt nie nada³ Ci prawdziwego, mêskiego imienia, a to warunek konieczny aby staæ siê mê¿czyzn±.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #770 : Pa¼dziernik 23, 2011, 17:42:53 » |
|
Mê¿czyzna natomiast nie boi siê ¿ycia i jego oddzia³ywania i bierze je "na klatê", a jak co¶ zwali to jest w stanie siê do tego przyznaæ bez ogródek i stara siê naprawiæ. Tak , to dlatego zapewne do dzis mnie nie przeprosi³e¶ za szereg nie zgodnych z regulaminem wycieczek osobistych , pomówieñ, (choæby o intencjê przypisywania ci jakich cytatów, które wskoczy³y omy³kowo i natychmiast poprawilem, gdy¿ wysypanie posta zgubi³o sens mojej wypowiedzi - Nie , Ty brniesz, bo masz takie zadanie. Do tej pory nie przeprosi³e¶ mnie za fa³szywe oskar¿enia. Naprawdê cierpisz na tak dalece rozwiniêty niedostatek logicznego myslenia - by zak³adac, ze mia³bym sobie dodawac roboty rozsypujac w³asne posty. Nie - taki têpy nie jestes.. zatem chodzi o PROPAGANDÊ, i Janusz Ciê tu wspiera w zlej sprawie ( i nawet mu nie przyjdzie do glowy skala konsekwencji tego stanu rzeczy). Na szczescie te¿ mam na tyle stabiln± ¶wiadomo¶æ siebie, ¿e wiem iz ¿aden pata³ach nie mo¿e decydowaæ swoimi wypocinami o tym, jak± miare ma moja mêsko¶æ. Moze sobie natomiast o tym pomarzyæ, przyklejac etykietki... oblepiaæ... tylko zastanow siê , co oblepiasz - bo mo¿e siê szybko okazaæ ze w³asne Pole. Niemniej takie insynuacje sa pod³e nadwyraz. I moim zdaniem ³ami± regulamin. Ale co tam regulamin. Ewidentnie jest wybiórczo stosowany przez janusza. Nie mam co do tego grama watpliwo¶ci. Ale jesli tak wygl±da ¶wiat, do którego d±¿ycie - to zapewne wam sie spe³ni. Czego Wam Serdecznie ¿yczê. To s± jakie¶ delikatnie mówi±c fobie pana Phi. Inwektywy wobec forumowiczów s± powa¿nym wykroczeniem. Za tak± prowokacjê przys³uguj± oczywi¶cie co najmniej punkty karne. Janusz Kolejna wycieczka osobista. Moderator daje przyk³ad. Nawet komentarze janusza ostro podpadaj± pod regulamin. Gdzie te "Inwektywy" rzekome? By³o pytanie o mechanizm - pokazuje mechanizm: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1835.150#msg85966(a post najpierw przenoszony jest do jakiego¶ innego w±tku , by nastepnie wrzucic go do smietnika. W efekcie ZAPIS niewiele ma wspólnego ani z kontekstem ani z tematem. Budujecie tu sobie panowie zak³aman± rzeczywisto¶æ manipuluj±c naszymi wypowiedziami wg swego WidziWamsiê.) Ty na ka¿dym kroku starasz siê dowie¶æ jaki to jeste¶ obeznany a inni s± nie¶wiadomi, zacofani, zgnilizna, robactwo i zombie. Nie przypominam sobie. Udowodnij wpierw. Kazdy kto trochê czyta³ tu moje posty, wie ze stanowi± ca³kiem inn± ofertê. Trochê ich tu jest - i ³atwo stwierdziæ, jaki odsetek to wyraz zniecierpliwienia na brak reakcji administracji wobec perfidnego, nahalnego nieustannego ataku personalnego (jaki prezentuje artek - nie tylko wobec mnie) , gdzi ena innych forach tego typu niemerytoryczne wypowiedzi standardowo londuj± w ¶mietniku. Widac macie tu panowie swoje tajemne intencje. musieli¶my ukróciæ "zwierzêce" odzywki do innych forumowiczów. Nie bêdê siê podpiera³ cytatami z tego posta, ale przekaz jego jest a¿ nad to czytelny. Alez dlaczego?.. poprzyj siê jakims konkretem w koñcu http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7211.msg85076#msg85076Czy chodzi Tobie abym formowa³ przekazy nieczytelne?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #771 : Pa¼dziernik 23, 2011, 19:33:03 » |
|
Tak , to dlatego zapewne do dzis mnie nie przeprosi³e¶ za szereg nie zgodnych z regulaminem wycieczek osobistych , pomówieñ, (choæby o intencjê przypisywania ci jakich cytatów, które wskoczy³y omy³kowo i natychmiast poprawilem, gdy¿ wysypanie posta zgubi³o sens mojej wypowiedzi - Nie , Ty brniesz, bo masz takie zadanie. Do tej pory nie przeprosi³e¶ mnie za fa³szywe oskar¿enia. O tym mówiê - o p³aczu dziecka z piaskownicy które wymy¶la sobie, ¿e dzieje mu siê krzywda bo kto¶ nie chce siê z nim bawiæ. Co do dopisania cytatu - to jest faktem. Nie widzê (a chyba osoby odbieraj±ce Twoje lamenty równie¿) abym Ciê oczernia³ w czymkolwiek. Na szczescie te¿ mam na tyle stabiln± ¶wiadomo¶æ siebie, ¿e wiem iz ¿aden pata³ach nie mo¿e decydowaæ swoimi wypocinami o tym, jak± miare ma moja mêsko¶æ. Phi, o tym mówiê, sam siê obruszasz a miotasz "pata³achami". A w kwestii "wypocin" - ka¿dy psycholog powie Ci, ¿e do poprawnego wzrostu dziecka potrzebne s± wzorce - mêski i ¿eñski, czyli matki i ojca. Je¿eli brakuje którego¶, b±d¼ jego jako¶æ (odbierana z perspektywy dziecka, dorastaj±cego) jest niewystarczaj±ca pojawiaj± siê problemy. Ch³opak szczególnie potrzebuje mêskiego wzorca, by staæ siê w³a¶nie mê¿czyzn±. Skoro znasz historiê to wiesz, ¿e postrzy¿yny (u Polan i Wi¶lan) temu s³u¿y³y, ma to miejsce i w innych kulturach - o tym mówi³em pisz±c o nadaniu mêskiego imienia. W naszej kulturze powinien to robiæ ojciec. A je¿eli s³yszymy jak syn wypowiada siê o w³asnym ojcu - "nie ma jaj", to ju¿ jest nie halo i daje do my¶lenia, a uk³adanka zaczyna zape³niaæ siê zgodnie z przewidywaniami. Tyle w kwestii mêsko¶ci, bo mo¿na by siê d³ugo nad tym rozwodziæ podaj±c naukowe opracowania. Nie przypominam sobie. Udowodnij wpierw. Udowodnij? Mam podaæ wszystkie cytaty czy te¿ wystarcz± te za które zosta³e¶ zminusowany? edit: je¿eli ten post nie pasuje zbytnio do w±tku proszê o przeniesienie do "wyra¼ siebie"
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2011, 19:34:18 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #772 : Pa¼dziernik 23, 2011, 19:50:25 » |
|
Podaj ile z Twoich ponad 4 100 postów, nie s± atakiem personalnym lepiej.
Które zawieraj± JAKiKOLWIEK merytoryczny konstruktywizm wolny od U¯YCIA go dla CELU poparcia ATAKU personalnego.to proste : wyci±c jakis kawa³ek prawdy czy faktu i zestawiæ z intencj±.. naiwni wowczas otwieraj± swój bezrozumnie zarzadzany zasób energii na rzecz Takiej pokretnej manipulacji. A potem sa zdziwnieni, ¿e TO ICH Cia³o, jako decydent uwolnienia/'przepustu' energii zbiera karmiczne skutki cudzej manipulacji... Mam podaæ wszystkie cytaty czy te¿ wystarcz± te za które zosta³e¶ zminusowany? podaj WSZYSTKIE - mozesz zaczac od poczatku. Gdy zaatakowa³e¶ mnie po mojej kilkumiesiêcznej aktywno¶ci na tym forum. Ale to ju¿ nie mnie bedziesz przekownywal. Ja swoje widzia³em. BARDZO WYRA¬NIE A w kwestii "wypocin" - ka¿dy psycholog powie Ci, ¿e do poprawnego wzrostu dziecka potrzebne s± wzorce - mêski i ¿eñski, czyli matki i ojca. Je¿eli brakuje którego¶, b±d¼ jego jako¶æ (odbierana z perspektywy dziecka, dorastaj±cego) jest niewystarczaj±ca pojawiaj± siê problemy. Ch³opak szczególnie potrzebuje mêskiego wzorca, by staæ siê w³a¶nie mê¿czyzn±. Skoro znasz historiê to wiesz, ¿e postrzy¿yny (u Polan i Wi¶lan) temu s³u¿y³y, ma to miejsce i w innych kulturach - o tym mówi³em pisz±c o nadaniu mêskiego imienia. W naszej kulturze powinien to robiæ ojciec. A je¿eli s³yszymy jak syn wypowiada siê o w³asnym ojcu - "nie ma jaj", to ju¿ jest nie halo i daje do my¶lenia, a uk³adanka zaczyna zape³niaæ siê zgodnie z przewidywaniami. Teoria jakby bez zarzutu - ale intencje juz nie.Bo autor wspomnianych wypocin USI£UJE NAHALNIE naci±gac swoje domniemania do na³ogowej stylistyki dzialania sekty dominikanskiej, która do ataków na ludzi u¿ywa argumentu braku wzorca (czy¿by jaka¶ projekcja w³asnych u³omno¶ci). Jak chodzi o moje prywatnosci - to nie narzeka³em na brak ojca (z perspektywy dziecka dorastaj±cego). Natomiast jak chodzi o "brak jaj" - To przypadlosc mojego ojca, która objawiac zacze³a siê w pó¼niejszym wieku, gdy nalogowa manipulacja mn± zacze³a wymykac mu siê z rak, co spowodowa³o jego zwrócenie siê (nawrócenie) w stronê warto¶ci pozornych, z³udzeñ i k³amstw sekty KK - a efektem tego mataforyczna "utrate jaj".. ..taki rozmem³, bezenergiê, bezwolno¶æ, niemoralna spolegliwo¶æ wobec manipulatorów wszelkiej masci. itp. i w tym sensie napisa³em, ze Kto¶ mi 'zjadl' ojca. (naszczêscie by³em ju¿ w ów czas ukszta³towany). tak, ¿e - jak zwykle - kul± w p³ot. Pod³o¶æ zamierzona Panu nie wysz³a. A przyznam, ze gdyby wysz³a, rzeczywiscie mog³aby udaæ siê perfidna i ohydna.Gdybym np. nie mia³ ojca, to z pewno¶ci± bylby to dla mnie mocny cios. Jak zwykle poni¿ej pasa. Jak zwykle zenuj±cy. Wiec moje wizje o "jajach" moderatorów jakby w kontekscie tej lini przekazu. No ale one musia³yby byæ, ¿eby to szacowne grono by³o w stanie dojrzeæ takie "subtelno¶ci". Tak ¿e temat mêskosci jest tu arcy-Ciekawy. Dodam jeszcze co¶: Modne wspó³czesnie 'ustawienia rodzinne' wg Hellingera {Hell - inger (ingeruj±cy w "piek³o" - zapewne z jego punktu widzenia)}. Hellinger ...oglada³em kiedy¶ jego pracê na DVD.. dziadek robi³ to imponuj±co. Temat zainteresowa³ mnie. ..i wszystko byloby genialnie - gdyby nie jeden fakt, któren mi UMKN¡£ wcze¶niej:
Hellinger ustawia w/g wzorca rodziny, jako podstawowej komórki spo³ecznej systemu pañstwowo¶ci ( to system wyj¶ciowo antyplemienny i antyLudzki). Komórka jest zaprojektowana tak, by ograniczaæ(hamowac) rozwój. Ale dla nas to norma, bo tak siê wychowali¶my. Niedawno dowiedzia³em siê ze Hellinger by³ JEZU`ICKIM misjonarzem w Afryce.
Czyli jakby u¿ywa genialnego systemu ustawieñ wywiedzionego z Natury i Madro¶ci plemienia - przeciwko jego istocie. Bo przeciez wzmacniaj±c konstrukcje instrumentalnie traktowane przez machinê sztuczn± WYPIERA niejako mechanizmy NATURALNE.diagnoza?: Ustawienia sa fajna metod±, dobrym rozwi±zaniem - ale wzorce s± wysoko-zmanipulowane. On siê uczy³ od Plemiennych Afrykañczyków.. i wartoby zbadaæ, co znieksztalci³. A szukac tego nalezy na poziomie strukturalnym
oni zawsze daj±c co¶ cennego - bior± co¶ cennego jeszcze bardziej!
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2011, 13:06:52 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #773 : Pa¼dziernik 26, 2011, 17:33:12 » |
|
Phi, Ty masz swoje opinie, a ja swoje i jak widzê s± ca³kowicie odmienne. Natomiast w zupe³no¶ci mylisz siê odno¶nie moich odczuæ i "zamiarów" odno¶nie Ciebie - nie ¿ywiê nienawi¶ci, zawi¶ci, nie przypuszczam ataków, byæ mo¿e posiadanie odmiennego zdania (czêsto diametralnie ró¿nego) od Twojego odbierasz jako atak czy pod³o¶æ... ale na to nie jestem w stanie nic poradziæ, a szkoda bo sam sobie robisz "kuku".
Natomiast pierwsz± oznak± "normalno¶ci" w relacjach z innymi osobami bêdzie gdy przestaniesz krzykliwie zarzucaæ innym to czego sam siê dopuszczasz.
tyle.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #774 : Styczeñ 21, 2012, 14:46:57 » |
|
Jak¿e przykro jest patrzeæ, gdy ducha wolnego próbuje siê oskubaæ z jego przymiotów. I czy w ogóle jest to mo¿liwe? Duch wolny, wolnym dalej zostanie, a skubi±cym jeno pierze marne w d³oni, jeno ciasnota my¶li w³asnej, upadek i pogorzelisko. Nie do¶wiadczy wolno¶ci, kto ¿ycie trawi w kazamatach mentalnych, kto ¿ywi siê odchodami cywilizacji… …kto prêgierz na rynku stawia. Tak tylko, ku przestrodze piszê.
|
|
|
|
|
|
|
|