janusz
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 29
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1370
|
|
« Odpowiedz #925 : Wrzesieñ 23, 2012, 20:21:18 » |
|
Lady nie masonii, czy si³y boskie ale przyzwoito¶æ wymaga szacunku wobec innych. W tym tkwi ca³a tajemnica.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #926 : Wrzesieñ 23, 2012, 21:05:31 » |
|
Dlaczego zwrócenie uwagi zawsze powoduje a¿ takie ci¶nienia w¶ród "niezwyk³asów"? Wszak to oni, bardziej ¶wiatli i dysponuj±cy ponadprzeciêtn± wiedz± - jak sami daj± do zrozumienia w swoich postach - winni byæ ponad to...
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #927 : Wrzesieñ 23, 2012, 21:55:51 » |
|
Dlaczego zwrócenie uwagi zawsze powoduje a¿ takie ci¶nienia w¶ród "niezwyk³asów"? Wszak to oni, bardziej ¶wiatli i dysponuj±cy ponadprzeciêtn± wiedz± - jak sami daj± do zrozumienia w swoich postach - winni byæ ponad to...
I jakie¿ to ci¶nienie powoduje wysnuwanie tak b³êdnych i ob³êdnych wniosków?
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #928 : Wrzesieñ 23, 2012, 22:16:21 » |
|
Artur ma w tym wypadku ca³kowit± racjê, d±¿enie do ''¶wiat³o¶ci'' niektórych o¶lepia.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #929 : Wrzesieñ 23, 2012, 22:45:11 » |
|
Artur ma w tym wypadku ca³kowit± racjê, d±¿enie do ''¶wiat³o¶ci'' niektórych o¶lepia. A ja uwa¿am, ¿e Artur sam jest o¶lepiony. Do czego prowadzi trzymanie siê utartych schematów? Na pewno nie do wolno¶ci wewnêtrznej.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #930 : Wrzesieñ 23, 2012, 23:47:48 » |
|
hmmm... zgodnie z teoriami prezentowanymi na tym forum, mi tam za¶lepionym byæ wolno, ba - nawet powinienem - nie mam wyboru, ale ca³ej ¶mietance... ju¿ nie wypada, bo zgrzyta straszliwie...
ale to temat na inny w±tek.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2012, 23:49:58 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #931 : Wrzesieñ 23, 2012, 23:52:04 » |
|
janusz cyt Przypominam zapominalskim wchodz±c na te forum, ka¿dy zgadza siê z obowi±zuj±cym regulaminem. Masonskim?? Kto naznaczyl regulamin? Odpowiedz, jak nie boisz sie ... tarota! Ja napisa³am regulamin
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #932 : Wrzesieñ 24, 2012, 08:16:03 » |
|
Witam Cie janneth. Do tej pory nie mialam okazji. Czytalam Twoje posty, ale chyba dawno nie odzywalas sie. Regulamin sam w sobie nie jest zly. Tylko chodzi o weryfikacje i mozliwosci aktualizacji, zgodnie z zyczeniami uzytkownikow, wszak nie oboz karny to jest. Np. kiedys jeden z szanowanych uzytkownikow napisal mi, "gdybym mial takie wyksztalcenie nasiusialbym na to (troszke dosadniej)" i co? Nie byla to obraza? Malostkowosc charakteryzuje slaby charakter, ktory wlasnie potrzebuje odzywiania sie kosztem emocji innych - na zasadzie - zrobiono mi krzywde, cierpie! Tak ptaku zgadzam sie, ktos sie zywi emocjami, nawet takimi wirtualnymi, to NET. Wspolna siec energetyczna, ktora oplata baze nasza i manifestuje sie w realu.
janusz mysle, ze to ty powinienes mnie przeprosic, korona ci z glowy nie spadnie. chanell wielokrotnie podkreslalas, ze nie cierpisz czytac moich slow. Ale jakos czytasz jednak. I ja czytam Twoje, lacznie z uwagami - w pamieci mam watek, w ktorym rugowalas sfinks za odchylenia od regulaminu, az kobietka pozegnala sie z tym forum. Ale Tobie wszystko tu wolno, bo Twoje uczucia sa ponad uczuciami innych. //Widzialam ten zielony plakat - wzruszylam sie//.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 08:17:35 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #933 : Wrzesieñ 24, 2012, 08:54:07 » |
|
Witam Cie janneth. Do tej pory nie mialam okazji. Czytalam Twoje posty, ale chyba dawno nie odzywalas sie. Regulamin sam w sobie nie jest zly. Idzie zaj±czek przez las i tak sobie na g³os ¶piewa: - Pomylony Misiu, pomylony Misiu... Nagle z za drzewa wychodzi Misiu, gro¼nie zagl±da na zaj±czka i pyta: - Co tam ¶piewasz sobie?! Zaj±czek bez chwili wahania ¶piewa dalej... - Pomyli³o mi siê... pomyli³o mi siê... Sory..Nie mog³am siê opanowaæ Witam Ciê serdecznie Janneth.Mam nadziejê,¿e wróci³a¶ na d³u¿ej
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #934 : Wrzesieñ 24, 2012, 09:06:43 » |
|
Witam Cie janneth. Do tej pory nie mialam okazji. Czytalam Twoje posty, ale chyba dawno nie odzywalas sie. Regulamin sam w sobie nie jest zly. Idzie zaj±czek przez las i tak sobie na g³os ¶piewa: - Pomylony Misiu, pomylony Misiu... Nagle z za drzewa wychodzi Misiu, gro¼nie zagl±da na zaj±czka i pyta: - Co tam ¶piewasz sobie?! Zaj±czek bez chwili wahania ¶piewa dalej... - Pomyli³o mi siê... pomyli³o mi siê... Sory..Nie mog³am siê opanowaæ Witam Ciê serdecznie Janneth.Mam nadziejê,¿e wróci³a¶ na d³u¿ej Lindo jeste¶ the best !!!
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 09:07:14 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #935 : Wrzesieñ 24, 2012, 09:29:33 » |
|
Witam Cie janneth. Do tej pory nie mialam okazji. Czytalam Twoje posty, ale chyba dawno nie odzywalas sie. Regulamin sam w sobie nie jest zly. Idzie zaj±czek przez las i tak sobie na g³os ¶piewa: - Pomylony Misiu, pomylony Misiu... Nagle z za drzewa wychodzi Misiu, gro¼nie zagl±da na zaj±czka i pyta: - Co tam ¶piewasz sobie?! Zaj±czek bez chwili wahania ¶piewa dalej... - Pomyli³o mi siê... pomyli³o mi siê... Sory..Nie mog³am siê opanowaæ Witam Ciê serdecznie Janneth.Mam nadziejê,¿e wróci³a¶ na d³u¿ej jak to mówi±- "smok machn±³ ogonem"
Widze,ze to te zle energie zagoscily ,na naszym forum i sie panosza.
Nie dajcie sie Kochani wciagac w te przepychanki slowne,bo ktos sie niezle bawi w tej chwili.
Pozdrawiam serdecznie.Greta
ale greta ma racje- "spowolnione energie" nie dadz± za wygran± do samego koñca,- nie karmmy ich
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #936 : Wrzesieñ 24, 2012, 09:33:45 » |
|
Witajcie Kochani.
Obserwuje ten temat od wczoraj i tak sobie pomyslalam ze wlasnie osoby ktore maja tu na forum tak duzo do podzielenia sie swoimi wiadomosciami kazdego dnia, nie potrafioa zmiescic sie z innymi na tym portalu. Uwazam ze regulamin musi byc taki jaki jest. Odzywanie sie na poziomie do innych jest bardzo waznym punktem. Ja osobiscie przezylam tu na tym forum bardzo przykre zajscie od osoby bardzo wulgarnej. Spotykamy sie tutaj aby wszyscy razem mogli znalesc dla siebie miejsce i ten co wie duzo , ten co wie nieco mniej i ten co wlasnie rozpoczal nauke. Rozwoj duchowy, to tez sprawa panowania nad wlasnym charakterem i sposobem traktowania innych. Ja mysle ze nikt nie potrzebuje specjalnych obroncow i powinnismy byc tutaj jak jedna dobra rodzina.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich i zycze milego dnia- to jest poniedzialek. "A jaki jest poniedzialek, taki bedzie caly tydzien"
Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #937 : Wrzesieñ 24, 2012, 09:35:24 » |
|
jak to mówi±- "smok machn±³ ogonem" songo w tym wypadku czarna pantera
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #938 : Wrzesieñ 24, 2012, 09:49:17 » |
|
Jak to milo znowu widziec usmiech na buzi chanell, a i zajaczki powychodzily z ukrycia aby pomerdac ogonkiem i smoki, ze o panterach nie wspomne.
Napisalam, ze regulamin nie jest zly, w sensie, ze jakies reguly niech beda, ale podchwycone zostalo co innego. Nastepna czesc mojej wypowiedzi zostala pominieta, bo tak szanownemu gronu akurat pasuje. Byc moze wlasnie zaczyna sie myslenie ?? I nasza "wierchuszka" dokona zmian w regulaminie (samo slowo jest juz wymowne), ale skoro nie protestuje sie niech tak bedzie.
janneth pisala regulamin, wiec byc moze jest w stanie dokonac przerobek (udoskonalen), i mysle, ze sama widzi niedoskonalosci.
A Ty Lindo chcialabys, abym napisala, ze regulamin jest do du..y? Czy jak? Takie wnioski pozostawiam kazdemu z osobna.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #939 : Wrzesieñ 24, 2012, 10:19:54 » |
|
To ciekawe. Chyba mamy problem (przynajmniej niektórzy) w rozró¿nianiu wysoko¶ci wibracji. Kiedy¶ próbowano "wyprodukowaæ" nad-ludzi, a dzi¶ mamy postêp - sami siê produkuj±, "nad-zwyklaki", inny to nazwa³ "wykszta³ciuchy" - to nic innego jak kolejna próba podzia³u, któr± ptak tak zwalcza³a u Kiary. Dzi¶ stare energie siê wycwani³y i poprzebiera³y w nowoczesne T-shirty z piêknymi napisami i obrazkami i udaj± nowe. Naprawdê mo¿na je tylko rozró¿niæ po wibracji, któr± prezentuj±. Walczymy jakoby o "wolno¶æ" wyra¿ania siê. Wolno¶æ, wolna wola, która jakoby nie ma ograniczeñ, owszem nie ma kiedy dotyczy wy³±cznie siebie samego, ale wolna wola koñczy siê w miejscu, gdzie zaczyna siê wolna wola kogo¶ innego. Kropka. Wolno¶æ to nie dowolno¶æ, wolno¶æ musi byæ ¶wiadoma siebie. Nie¶wiadoma wolno¶æ =>anarchia => chaos, zamieszanie gdzie zaistnieje znacznie wiêcej szkód ni¿ po¿ytków, co zreszt± doskonale widaæ. Piszê ogólnie, bo nie zamierzam polemizowaæ, argumentowaæ itd. Dla mnie nie ma ju¿ potrzeby, wszystko jest ju¿ jasne, wystarczy przeanalizowaæ energie. I my¶lê, ¿e nie musimy wstawiaæ tutaj tabeli wysoko¶ci wibracji poszczególnych energii, tak jak dziesiêciu przykazañ, bo i tak zosta³aby okrzykniêta nowym ograniczeniem. ¯yczê wszystkim dyskutantom harmonii ze wszystkim co jest, potrzeby walki nie widzê.
Edit: potrzeby ocen te¿ nie widzê.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 10:22:25 wys³ane przez blueray21 »
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #940 : Wrzesieñ 24, 2012, 10:24:33 » |
|
Droga Leidi. Smutno ze nie zrozumialas o co chodzi. Badz dalej taka jaka jestes tylko schowaj pazurki, bo ciagle dajesz takie uczucie jakbys chciala drapnac Od pierwszego dnia dawalas uczucie niezadowolenia z naszego regulaminu i mialas pretensje do Darka, Janusza. Kiedys napisalas ze to taki twoj sposob bycia, ale wybacz jesli kazdy z nas pokaze swoj sposob bycia, to bylaby jedna ogromna katastrofa. Uwazam ze regulamin jest dobry i ludzie na forum sa tez super. Ja zawsze chetnie czytam Twoje wypowiedzi, prosze badz milsza osoba a prokuratorow nie potrzebujesz zadnych.
Pozdrawiam Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #941 : Wrzesieñ 24, 2012, 10:39:42 » |
|
Witaj Janneth Dziwne, ale Twój awatar wywo³uje u mnie b³ogi spokój.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #942 : Wrzesieñ 24, 2012, 10:50:12 » |
|
blu cyt Nie¶wiadoma wolno¶æ =>anarchia => chaos, zamieszanie gdzie zaistnieje znacznie wiêcej szkód ni¿ po¿ytków, co zreszt± doskonale widaæ. Piszê ogólnie, bo nie zamierzam polemizowaæ, argumentowaæ itd. Dla mnie nie ma ju¿ potrzeby, wszystko jest ju¿ jasne, wystarczy przeanalizowaæ energie. Zapomniales dodac terroryzm. Dla wielu ludzi wolna wola kojarzy sie z terroryzmem, bo nauczeni sa prowadzenia za raczke, ciaglego wskazywania drogi. Nietety blu, nadeszly czasy, w ktorych kazdy stery musi wziac we wlasne rece. Dla Ciebie juz wszystko jasne, rozumiem, ze pogodziles sie z losem, ze zwierzchnictwem, akceptujesz w milczeniu, bo przeciez wystarczy zanalizowac energie. Coz komukolwiek po czczej analizie, gdy weryfikacji nie ma? Co mi po tym, ze zobacze cos, skoro nic nie bedzie dla mnie oznaczac? Rafaelo tak masz racje, wspominalam o tym chyba na priv (?°°) do Ciebie kiedys, ze mam taki styl a nie inny. Roznice w pojmowaniu drugiego polegaja na wielowymiarowosci. Niestety nie jestesmy sobie rowni, wszyscy, kazdy pochodzi z innych przeszlosci, kazdy kroczy inna droga, i ma inne cele (albo ich brak). Blu mierzi Cie slowo "malucki", zwyklas, stado baranow, ciemniaki, gluptasy, ignoranci...itd. a dlaczego? Czyzbys nie widzial dookola siebie? Kto sie z taka etykietka utozsamia sam w swych wlasnych oczach wystawia sobie ocene. A jesli pragnie sie poznania, wiedzy, lepszej kondycji, milych znajomych, to tez chyba dobrze, czy ... elitarnie? (czyt. zle!)
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #943 : Wrzesieñ 24, 2012, 11:04:10 » |
|
Lady, nie polemizujê, to twoja ocena i os±d innych. Skoro jej dokonujesz, to widaæ "inno¶æ" innych ci przeszkadza. Gdzie¶ tu kto¶ ma motto, co¶ w tym rodzaju: "pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi". Nie piszê wiêcej, ¿eby ciê nie na¶ladowaæ i proszê pozostaw ka¿demu wolna wolê bycia sob± i zrozumienia w³asn± miar±, gdyby¶ ich rozumia³a, a przynajmniej chcia³a, zadziwi³aby¶ siê, gwarantujê.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #944 : Wrzesieñ 24, 2012, 11:06:07 » |
|
malucki", zwyklas, stado baranow, ciemniaki, gluptasy, ignoranci...itd. Aha....czyli trzeba zmieniæ regulamin, aby terrory¶ci ociekaj±cy krwi± niewini±tek czyli Admini i moderatorzy dali szansê niszczonej nagminnie INTELIGENTNEJ my¶li. Brnijmy dalej w tych z³otych my¶lach nowychmy¶licieli, a ciekawe dok±d nas to poprowadzi.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #945 : Wrzesieñ 24, 2012, 11:08:25 » |
|
Utworzylam odpowiedniejszy watek wlasnie o tych "ocenach". Czasem "innosc" innych denerwuje mnie, to fakt. Nagle piszesz "pozostaw kazdemu wolna wole", przed chwila pisales, ze "wolna wola" to anarchia i chaos, wiec zdecyduj blu jak to wlasciwie z ta wolna wola jest? edit: Aha....czyli trzeba zmieniæ regulamin, aby terrory¶ci ociekaj±cy krwi± niewini±tek czyli Admini i moderatorzy dali szansê niszczonej nagminnie INTELIGENTNEJ my¶li. TAK! Lepiej nie mozna tego ujac.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 11:09:54 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #946 : Wrzesieñ 24, 2012, 11:20:59 » |
|
Manipulujesz - napisa³em nie¶wiadoma wolno¶æ. O wolnej woli napisa³em, gdzie siê koñczy.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #947 : Wrzesieñ 24, 2012, 11:28:47 » |
|
Szanowna Ledy Powiem co¶ tobie na uszko. Podejrzewam ¿e jeste¶ w totalnej mniejszo¶ci i jak zwykle ¼le oceniasz sytuacjê. Poprowad¼ raczej na barykady ca³y wybrany przez Ciebie lud a daj spokój wolnej od twoich przekonañ reszcie ''szaraczków''.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #948 : Wrzesieñ 24, 2012, 11:42:24 » |
|
janusz - nie musisz na uszko. Powiedz glosno. Jasne, ze jestem w mniejszosci, czy to zle?
blu nieswiadoma wolnosc?? Myslalam, ze jest jedna - a widac dzieli sie na podgrupy. Uwazasz, ze manipuluje? Czym i kim, przeciez jestem w mniejszosci, jak janusz powyzej chytrze zauwazyl.
Wniosek z tego calego sporu polega na tym, ze prawda w oczy kole.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #949 : Wrzesieñ 24, 2012, 12:10:33 » |
|
Lady. Prawda w oczy kole ka¿dego a Szczególnie Ciebie. Ca³± wojenkê wywo³a³a¶ i starasz siê obci±¿aæ innych za swoje wymys³y. B±d¼ krytyczna wobec Siebie samej i nie szukaj czego¶ czego na forum nie ma. Czyli spisków, uk³adów oraz z³ych intencji administracji. Pisz o czym my¶lisz, nikt Tobie tego nie zabrania, ale licz siê z tym, ¿e nie jeste¶ tutaj wyroczni±. Ka¿dy ma swoje w³asne przemy¶lenia i w ró¿ny sposób je przekazuje. Na tym polega Wolno¶æ.
|
|
|
|
|
|
|
|