Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:18:31

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 472294 razy)
0 u¿ytkowników i 9 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #950 : Wrzesieñ 24, 2012, 12:27:43 »

Pisz o czym my¶lisz, nikt Tobie tego nie zabrania, ale licz siê z tym, ¿e nie jeste¶ tutaj wyroczni±. Ka¿dy ma swoje w³asne przemy¶lenia i w ró¿ny sposób je przekazuje. Na tym polega Wolno¶æ.

No wlasnie tak robie. Nie jestem sztywniakiem, lubie humor i nawet rubasznosc (jak sam miales okazje zauwazyc).
Wyrocznia? O ile widze, to Ty wlasnie starasz sie nia byc.
//Po co ja to pisze Ty i tak tego nie zrozumiesz Mrugniêcie//
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #951 : Wrzesieñ 24, 2012, 13:31:31 »

Ale¿ mylicie siê oboje. Forumow± wyroczni± jest KiaraChichot

A tak powa¿nie, to ka¿dy ni± (wyroczni±) jest wobec siebie samego. I gdy jest inaczej,
raczej nie jest dobrze. Bo stajesz siê ubezw³asnowolniony na w³asne ¿yczenie.
Czasami jednak wypada³oby pos³uchaæ dobrych oraz ¿yczliwych rad innych i sprawdziæ ich
skuteczno¶æ w odniesieniu do siebie. Korona przez to z g³owy nie spadnie a nawet jak spadnie,
to zawsze mo¿na j± podnie¶æ.  Du¿y u¶miech

Czy by³a tu wojenka? Wg mnie nie, by³a za to wymiana zdañ i w³asnych pogl±dów.
Choæ east powiedzia³by, ¿e to my¶li ‘przyb³êdy’ siê tu wyklika³y.  Du¿y u¶miech
Lecz nie wa¿ne, przyb³êda, czy rodzona my¶l – wszystkie nios± jak±¶ tre¶æ. Za¶ tre¶æ albo Ciê
delikatnie muska, albo zwala z nóg.  Mrugniêcie
Zatem kondycja w szerokim rozumieniu jest wa¿na. I u¶miech oraz wdziêczno¶æ za wspó³istnienie
i wspó³brzmienie innych istot, nawet, gdy muza nie za bardzo nam siê s³yszy.
Za to potem jaka rozkosz z ciszy.  Chichot

Pa kochani, nadal uwa¿am, ¿e regulamin, to prze¿ytek. Ani skuteczny, ani wyzwalaj±cy pozytywy.
I go wcale nie akceptujê ani aprobujê.  Du¿y u¶miech Zosta³ na mnie wymuszony, bym mog³a tu pisaæ.
Tak, jak System wymusza bycie w nim, by móc ¿yæ na planecie Ziemia.
Wa¿ne jest, by rozpoznaæ i nie powielaæ negatywów Systemu, którego regulaminy s± g³ównym narzêdziem.
Kto ma uszy do s³uchania…  Mrugniêcie

…a serce do czucia…  U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #952 : Wrzesieñ 24, 2012, 14:08:23 »

cyt ptak
Pa kochani, nadal uwa¿am, ¿e regulamin, to prze¿ytek. Ani skuteczny, ani wyzwalaj±cy pozytywy.
I go wcale nie akceptujê ani aprobujê.  Zosta³ na mnie wymuszony, bym mog³a tu pisaæ.

Cos w tym jest, bo ja zanim sie tu zapisalam, to tez ten regulamin czytalam i odrzucilo mnie na jakis kwartal, ale potem sie przemoglam.
Bo podgladac innych nie lubie, ani w zyciu ani w necie, jesli chce dyskutowac to robie to o ile mozliwe.
Niech sobie regulamin jakis bedzie, bo byc moze sa jeszcze ludzie "perfidni" Mrugniêcie itp.

Nota bene regulaminow, to swietny ma forum swietageometria - chcialam sie tam zapisac, ale otwiera sie funkcja z pytaniami: czy jestes botem, wiesz co to?, jestes troche botem itp. bzdury (sorry!) - kliknelam "jestem botem" odp. botow nie przyjmujemy, piszemy tylko z ludzmi! Ot, postepowi, a u nas hybrydy, mieszance, syntetyki i Bog wie co jeszcze;)MrugniêcieMrugniêcie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #953 : Wrzesieñ 24, 2012, 14:23:11 »

Cytat: Fair Lady
a u nas hybrydy, mieszance, syntetyki i Bog wie co jeszcze;)   

No ten Wielki Bóg, co nas tworzy³, wie co jeszcze.  Chichot
A my powolutku i spokojnie rozszyfrowujemy, mimo obciêcia nam tych helis, czy czego¶ tam jeszcze.  Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #954 : Wrzesieñ 24, 2012, 17:15:07 »

Lady, manipulowa³a¶ moj± wypowiedzi±, nie kosmosem, na szczê¶cie.
Wolno¶æ, dla ka¿dego co innego znaczy i jakby ci tu powiedzieæ, ma³o kto rozumie poprawnie znaczenie tego s³owa i dopóki wolno¶æ nie jest równoznaczna z odpowiedzialno¶ci±, to dla jednostki nie istnieje, bo nie mo¿na byæ wolnym w 50%. Warunków jest zreszt± wiêcej, ale to na inny topic.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #955 : Wrzesieñ 24, 2012, 18:47:09 »

a u nas hybrydy, mieszance, syntetyki i Bog wie co jeszcze

Fair Lady twoje wypowiedzi wyra¼nie pokazuj± jakie masz podej¶cie do innych forumowiczów i co sob± reprezentujesz.
Twoje humory czy humorki mnie nie interesuj±. Dlatego koñczê dyskusjê na ten temat i ostrzegam, ¿e ka¿de dalsze nie przestrzeganie regulaminu bêdzie ''karane'', czy siê komu¶ to podoba czy nie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 18:48:50 wys³ane przez janusz » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #956 : Wrzesieñ 24, 2012, 21:50:48 »

Lindo (ja to muszê gdzie¶ zapisaæ - tak mi siê spodoba³o, a szmaragdowym okiem w awatarze bez reszty mnie ujê³a¶), Chanel, Songo, Rafaelo, Januszu (s³uszna ambiwalencja odczuæ) i inni, których jeszcze nie poczyta³am: oi, oi, kupa lat!  Du¿y u¶miech

janneth pisala regulamin, wiec byc moze jest w stanie dokonac przerobek (udoskonalen), i mysle, ze sama widzi niedoskonalosci.

Nie widzê, jednak¿e tu jest temat, gdzie mo¿esz wychodziæ z w³asnymi innowacjami lub ca³kiem nowym konceptem, je¶li uznasz oczywi¶cie, ¿e warto.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #957 : Wrzesieñ 25, 2012, 11:24:25 »

janusz cyt
Fair Lady twoje wypowiedzi wyra¼nie pokazuj± jakie masz podej¶cie do innych forumowiczów i co sob± reprezentujesz.
Twoje humory czy humorki mnie nie interesuj±. Dlatego koñczê dyskusjê na ten temat i ostrzegam, ¿e ka¿de dalsze nie przestrzeganie regulaminu bêdzie ''karane'', czy siê komu¶ to podoba czy nie.

Mnie osobiscie nie podoba sie! A moze by tak znizyc ton o pare decybeli? Uprzejmosc wszak nic nie kosztuje, po co dmuchac w wygasniete iskry ogniska. Doroslych ludzi i tak nie zmienisz i tak, to nie zaklad wychowawczy, lecz otwarta platforma, dostepna dla roznych opcji, a nie tylko wybranych. Jako, ze naleze do "mniejszosci" (jak zauwazyles wczoraj) nie musze byc tresowana.

P.S. Ciekawa jestem jak zachowasz sie, gdy regulamin jednak zostanie zmieniony? Co wtedy zrobi rozjuszone EGO? Mrugniêcie

janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #958 : Wrzesieñ 25, 2012, 23:13:50 »

''Specjalistom od poprawy'' zalecam naturalne, sprawdzone metody uzdrawiania. Zdrowiej siê ¿yje a i agresja szybciej mija.  U¶miech

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2012, 00:31:37 wys³ane przez janusz » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #959 : Wrzesieñ 26, 2012, 14:18:13 »

Szok Du¿y u¶miech ...umar³am! Smerfetka z termometrem wymiata!

A tak powa¿nie, coby tematu nie za¶miecaæ:
Ja siê jeszcze nie ze wszystkim tu oswoi³am i w ogóle dzia³y siê rozmno¿y³y, ¿e a¿ w oczy dobrobyt razi, ale rola regulaminu, na który utyskuje siê permanentnie (a zw³aszcza wtedy, gdy kto¶ siê nazbyt rozhula i jest przez to upominany), jest wa¿na i niepodwa¿alna, moim zdaniem.
Nie jestem ju¿ moderatorem (wiêc proszê mi nie zarzucaæ parcia na w³adzê) i nadal uwa¿am, ¿e okre¶lenie jasnych zasad w spo³eczno¶ciach (szczególnie tak zró¿nicowanych i nie znaj±cych siê przecie¿ na co dzieñ) jest konieczne, by te spo³eczno¶ci mog³y istnieæ, a egzekwowanie ich przez moderacjê daje (mi przynajmniej) poczucie sprawiedliwo¶ci i spokoju.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #960 : Wrzesieñ 26, 2012, 15:26:56 »

To termometr specjalnie na smerfa "marudê" , Janneth Mrugniêcie
Tylko czy aby  na pewno pod pachê Du¿y u¶miech ??
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #961 : Wrzesieñ 26, 2012, 17:16:17 »

Nie jestem ju¿ moderatorem

Janneth  jak to nie jeste¶  Szok Szok a dzia³y: Polska  ,Zdrowie Fizyczne czy ¦mietnik ?  no chyba ze to twój klon Du¿y u¶miech

edit; i jeszcze Pytania ,uwagi i opinie to te¿ chyba twój koln Du¿y u¶miech Szok
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2012, 17:18:53 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #962 : Wrzesieñ 26, 2012, 17:31:11 »

Uhm... Bardziej siê zatem ku swojemu roztrzepaniu sk³aniam, ni¿ ku klonom Mrugniêcie

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #963 : Wrzesieñ 26, 2012, 17:36:21 »

Ale¿ mylicie siê oboje. Forumow± wyroczni± jest Kiara.
oj mnie siê wydaje ¿e Sfinks Z³y
to pa Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #964 : Wrzesieñ 26, 2012, 19:48:49 »

smerfetka Ok! Du¿y u¶miech
a nie Wyrocznia delficka? Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #965 : Wrzesieñ 26, 2012, 20:08:47 »

janneth
Ja siê jeszcze nie ze wszystkim tu oswoi³am

Zapraszam do "oswajania" Mrugniêcie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #966 : Pa¼dziernik 22, 2012, 11:33:03 »

Cytat: Janusz
Panie PHIRIOORI
W zwi±zku z ca³kowitym brakiem szacunku wobec administracji karzê pana banem na 30 dni.

Chyba Januszu ³amiesz regulamin, bo nigdzie w nim nie ma punktu o konieczno¶ci posiadania i przejawiania
szacunku dla Administracji. I co to jest szacunek dla Administracji? By wymagaæ, trzeba wpierw sprecyzowaæ.
Czyli rozbudowaæ regulamin.  Chichot Podobnie, jak niektórzy rozbudowuj± w³asne Ego i to bezkarnie. Natomiast karz± cudze,
gdy w³asne uzna, ¿e szacunek od drugich nie taki.  Du¿y u¶miech

A z w³adzy niewielu potrafi korzystaæ sprawiedliwie. W³adza obna¿a s³abo¶ci w³adcy. Dobrze przynajmniej,
gdy potrafi siê to dostrzec i skorygowaæ niedoskona³o¶æ. Gorzej, gdy brnie siê w zaparte i nadu¿ycia w³adzctwa.

Bogowie na Olimpie te¿ wymagali dla siebie szacunku od maluczkich, wiêc nie dziwota, ¿e pozostawiony wzorzec
w maluczkich funkcjonuje. Tylko, ¿e w³adaæ nale¿y sob±, nie drugim. Ale z tym wzorcem s± ju¿ k³opoty,
które uwidaczniaj± siê, gdy otrzyma siê jaki¶ zakres w³adztwa.

Smutne jest obserwowaæ, jak ludzie sobie z tym nie radz±, mimo, ¿e uwa¿aj± inaczej.
No i kasuje siê w efekcie tych, którzy maj± co¶ m±drego i konkretnego do powiedzenia, ale zagra¿aj± w³adzy
w jej wyobra¿eniu. Jak np. Phirioori, który tyle m±dro¶ci przekaza³ w wyrzuconym do ¶mietnika po¶cie.

I niech kto¶ spróbuje podwa¿yæ zawarte w nim tezy.

Cytat: Phirioori
Janusz piszac te s³owa lansuje sie na osobê pokojow±.

Powierzchownie i owszem - cechy kolezeñstwa i swoistej sympatyczno¶ci s± tu bardzo perfidnie dezinformuj±ce.
Jednak¿e pozory moga zmylic tych naiwnych, którzy sytuacje okreslaja po bardzo zewnêtrznych przejawach jedynie.

Oczywistym jest ¿e POKÓJ mo¿e byæ zbudowany na stabilnym i rzetelnym fundamencie
- nie zas na KONFORMI¬MIE oraz NIESPRAWIEDLIWO¦CI.
NIE na Brniêciu w WYGDNE Z£UDZENIA czy US£U¯NE naci±gania sytuacji pod wiêkszo¶æ
czy stadne konwenanse.

Ludzie którzy ida na ³atwiznê pozorów pokoju zbudowanego na z³udzeniach
sami siê oszukuj±, a wci±gn±æ te rytmy samooszustwa mog± jedynie sobie podobnych.

Czasami osoby, które zdolne sa do postawienia sprawy wprost,
(czasem towarzyszy temu przejaw nuty pozornego awanturnictwa - jako forma zniecierpliwienia i buntu
sprzeciwu wobec jawnej i bezczelnej niesprawiedliwo¶ci,
wobec brniêcia w K£AMSTWA i ró¿ne ZUPY WZAJEMNYCH ADORACJI
p³yn±ce w dryfie DESTRUKTYWNYCH ILUZJII
..takie osoby wnosz± wiêcej dla trwa³ego pokoju.

Konfrontacja zaburza status quo. Jednak wojenka wytwarza sie wówczas, gdy kto¶ siê przy jakims status quo upiera.
Czszcz±c zrêcznie r±czki i ceduj±c (emocjonalne) konsekwencje owej konfrontacji na kuriera, który dostarczy³ informacjê o faktach.

W tym "duszku" oczywi¶cie kurier jest "z³y" - bo zak³uci³ odwieczny spokój fauszu. Czyli ludeczkowie musz± wiedzieæ, ze burzycielem spokoju.
 )))

Natomiast osoby pedantycznie poprawne to czêsto swój pokój okupuja NIE¦WIADOMIE kosztem burzenia pokoju innych
- naruszaj±c podstawow± miare sprawiedliwo¶ci.
(takiim jest mi³o dopuki nic ich nie zmusz do wykonania pracy wewnêtrznej,
wiêc unikaj± konfronttacji z Rzeczywisto¶ci± jak ognia i diab³a)

i to nie jest niæ ad personam,
niemniej akurat zawsze przychodzi w kontek¶cie pewnych zjawisk.

Nic dodaæ, nic uj±æ. Bo...

...POKÓJ, to nie unikanie walki, POKÓJ, to SPRAWIEDLIWO¦Æ.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #967 : Pa¼dziernik 22, 2012, 13:11:37 »

Czasami osoby, które zdolne sa do postawienia sprawy wprost,
(czasem towarzyszy temu przejaw nuty pozornego awanturnictwa - jako forma zniecierpliwienia i buntu
sprzeciwu wobec jawnej i bezczelnej niesprawiedliwo¶ci,
Osobi¶cie ten fragment bardzo mi nie le¿y w ustach Phi. Powodem jest, ¿e t± formê dopuszcza wy³±cznie dla siebie i swoich wypowiedzi. By³y przypadki, ¿e kto¶ zwróci³ mu uwagê w mniej emocjonalny i dobitny sposób ni¿ on to czasami zwyk³± czyniæ i... zaraz bieg³ z p³aczem na skargê. To zdaje siê nosi miano hipokryzji vel mentalno¶ci Kalego.

Swoj± drog± równie¿ który¶ raz z kolei daje siê dostrzec zabawn± zale¿no¶æ - im bardziej kto¶ "uduchowiony" i im wiêksz± "wiedzê" prezentuje tym bardziej rozbudowane ego i wyczulenie na krytykê i "niedocenianie" wielkopomno¶ci tej¿e "wiedzy".
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #968 : Pa¼dziernik 22, 2012, 13:38:39 »

Arteq, to jest Twoja opinia, a gdzie dowód na twierdzenie, ¿e Phi dopuszcza
tê formê wy³±cznie
dla siebie i swoich wypowiedzi?

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #969 : Pa¼dziernik 22, 2012, 14:08:57 »

Wskazywa³em ten fakt ju¿ dwu- czy trzykrotnie w dyskusji z nim/komentarzu, ostatnio równie¿ poskar¿y³ siê na... moj± wypowied¼, sprawê z ramienia moderacji "prowadzi³" Barneyos. Wiêc skoro innym zabrania (skarga/i), a sam uwa¿a za dopuszczalne w swoich wypowiedziach (ostatnie z jego wypowiedzi) wiêc chyba jest to oczywiste.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2012, 14:10:01 wys³ane przez arteq » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #970 : Pa¼dziernik 22, 2012, 14:24:04 »

I gdzie Phi zabrania? Wska¿ to miejsce.
Zawsze chodzi³o i chodzi o zasadno¶æ „skargi”, a nie o sam fakt jej z³o¿enia.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #971 : Pa¼dziernik 22, 2012, 14:29:24 »

Problem PHI jest taki, ¿e bije siê z "gównem" Du¿y u¶miech , a jak tak, to siê do niego przylepia. To ju¿ inny cz³owiek ni¿ kiedy¶ i chyba zrozumia³ istotê rzeczy a zatem i wypowiedzi sta³y siê bardziej klarowne i rozpoznanie g³êbsze.

Ptak sprawiedliwie ujê³a siê za PHI. Aczkolwiek ban chyba jeszcze nie funkcjonuje ?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #972 : Pa¼dziernik 22, 2012, 14:39:47 »

Przecie¿ Janusz oficjalnie ukara³ Phi banem na 30 dni, wiêc dlaczego ban ma nie funkcjonowaæ?

No i Phi zamilk³, z wielk± strat± dla forum, bo w jego posty zawieraj± wiele m±dro¶ci
oraz odkrywczych regu³ i prawd.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #973 : Pa¼dziernik 22, 2012, 14:58:52 »

To mo¿e jaka¶ petycja w sprawie zniesienia bana , Ptaku ? . Siê podpisze Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #974 : Pa¼dziernik 22, 2012, 15:15:34 »

No i Phi zamilk³, z wielk± strat± dla forum, bo w jego posty zawieraj± wiele m±dro¶ci oraz odkrywczych regu³ i prawd.
Je¿eli a¿ tak± stratê czujesz to mam dobr± wiadomo¶æ. Phi zdaje siê ma swoje forum, na którym wszak bêd± jego liczne "m±dro¶ci". Tym ciekawiej i milej dla Ciebie i Easta, ¿e bez przylepionego do nich "gówna" o którym East by³ ³askawy wspomnieæ.
Zauwa¿y³em równie¿, ¿e bród naj³atwiej przylepia siê do... brudu, zaprawa do... zaprawy a nie np. szk³a, etc...
Strony: 1 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: