east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1000 : Październik 23, 2012, 12:52:14 » |
|
Problem PHI jest taki, Âże bije siĂŞ z "gĂłwnem" , a jak tak, to siĂŞ do niego przylepia.
Nie ma tam ani sÂłowa o Januszu,z ktĂłrym nota bene Âżaden PHI siĂŞ nie bije i nie biÂł, ale za to kupa wyobraÂżeĂą AbstrahujÂąc caÂłkowicie od tego kto, czym, kiedy, kogo i w jakim celu... z powodĂłw czysto poznawczych/edukacyjnych chciaÂłbym siĂŞ dowiedzieĂŚ co/kogo miaÂłeÂś East na myÂśli, ogĂłlnie jakie jest to drugie znaczenie, to ukrywajÂące siĂŞ pod cudzysÂłowem. Znaczenie sÂłowa w cudzysÂłowiu uÂżyte byÂło w sensie nieprzyjemnych treÂści przyklejajÂących siĂŞ do czÂłowieka co w sposĂłb trwaÂły i "brzydko pachnÂący" przeinacza sens jego postawy tudzieÂż wypowiedzi. Ludzie do ktĂłrych siĂŞ takie treÂści przyklejÂą nie sÂą traktowani powaÂżnie a tylko oceniani "na czuja" przez pryzmat tego ,co siĂŞ przykleiÂło. Przeto tacy ludzie zaczynajÂą dosadniej wyraÂżaĂŚ siebie, aby przebiĂŚ siĂŞ przez przykre "zapachy" i za to dostajÂą po gÂłowie nie odniĂłsÂłszy zamierzonego efektu wywoÂłania refleksji u interlokutora. Jest to jak widaĂŚ nieskuteczny sposĂłb postĂŞpowania "obklejonej fekaliami" osoby. Kwestia rzeczonego cudzysÂłowia odnosiÂła siĂŞ do sponiewieranej (wyjaÂśnionym znaczeniem) osoby PHI , do nikogo innego. Drogi Artku, czy Âżyczysz sobie wyjaÂśnieĂą co do dalszych wyraÂżeĂą uÂżytych w kolejnych cudzysÂłowiach ?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1001 : Październik 23, 2012, 13:11:12 » |
|
Ptaku, mam maÂłe pytanie. Czy kiedykolwiek wnioskowaÂłaÂś o karĂŞ/ostrzeÂżenie, etc. dla kogokolwiek z tego forum? Owszem, wnioskowaÂłam, ale zawsze o zniesienie kary. 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1002 : Październik 23, 2012, 14:16:46 » |
|
A jak nie potÂłuczesz tablic ani szczĂŞÂścia nie znajdziesz , to chociaÂż siĂŞ poÂśmiejesz , o ile do Âśmiechu Ci bĂŞdzie 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1003 : Październik 23, 2012, 16:27:21 » |
|
Owszem, wnioskowaÂłam, ale zawsze o zniesienie kary. Pytanie byÂło proste i... inne. Czy nigdy na forum nie wnioskowaÂłaÂś o karĂŞ administracyjnÂą.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1004 : Październik 23, 2012, 17:49:28 » |
|
Tak Artqu, pytanie byÂło proste i odpowiedÂź prosta. Nie mam zwyczaju wnioskowaĂŚ potajemnie (czyli na PW) o karanie kogokolwiek, w przeciwieĂąstwie chociaÂżby do Ciebie. A na forum? Wszystko jest zapisane, przewertuj je i bĂŞdziesz wiedziaÂł. Mi szkoda czasu. To pa
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #1005 : Październik 23, 2012, 17:59:03 » |
|
Niestety Eastcie ....ja odebra³em podobnie jak Janneth znaczenie s³owa w cudzys³owie  , ale mniejsza o to. Najwa¿niejsze w tym jest to, jak reaguje na przyznany minusowy punkt czyli ostrze¿enie, ''skarcony'' forumowicz. Jeden zrozumie, ¿e pope³ni³ jakiœ b³¹d i bêdzie stara³ siê nie tworzyÌ dalej niepotrzebnych konfliktów. Ale.... s¹ i tacy, których naruszone JA spowoduje walkê do ''ostatniej kropli krwi'' czyli jak to sam ³adnie uj¹³eœ, bêdzie przykleja³ nieprzyjemne treœci, ale akurat w tym wypadku innym nie widz¹c oczywiœcie nic nagannego w swoim postêpowaniu. Przyznawane przez administracjê i moderatorów minusowe punkty nikim nie poniewieraj¹, maj¹ zwróciÌ tylko uwagê na naruszenie zasad obowi¹zuj¹cych na tym forum i nic wiêcej. Natomiast nagminne naruszanie tych zasad jest ju¿ inaczej traktowane, szczególnie wówczas, gdy osoba której udzielono ostrze¿enia obra¿a pilnuj¹cych porz¹dku i dzia³a na niekorzyœÌ forum. P.S. Poczucie humoru mam, ale gdy ktoœ twierdzi, ¿e po jakiejœ mojej ''akcji'' we wrzeœniu wyzwoli³ siê ca³y ci¹g spektakularnych nastêpstw w kosmosie a jeszcze inny ktoœ twierdzi, ¿e za to stanê przed s¹dem rady galaktycznej......to strach siê œmiaÌ. 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1006 : Październik 23, 2012, 18:31:38 » |
|
P.S. Poczucie humoru mam, ale gdy ktoÂś twierdzi, Âże po jakiejÂś mojej ''akcji'' we wrzeÂśniu wyzwoliÂł siĂŞ caÂły ciÂąg spektakularnych nastĂŞpstw w kosmosie a jeszcze inny ktoÂś twierdzi, Âże za to stanĂŞ przed sÂądem rady galaktycznej......to strach siĂŞ ÂśmiaĂŚ. Janusz, jest to tzw. efekt motyla. A waga skutkĂłw zaleÂży od jego wagi, znaczy siĂŞ tego motyla.  No i pewnie ÂŚlĂŞÂża miaÂła coÂś z tym wspĂłlnego. Ja bym siĂŞ chyba jednak trochĂŞ baÂła, ale zrobisz, jak zechcesz. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1007 : Październik 23, 2012, 19:23:23 » |
|
Nie mam zwyczaju wnioskowaÌ potajemnie (czyli na PW) o karanie kogokolwiek, w przeciwieùstwie chocia¿by do Ciebie. Ptaku, jedynie stwarzasz wra¿enie ¿e odpowiadasz konkretnie na pytanie - dodaj¹c do mojej treœci pewne "ale/warunek" i wtedy ochoczo odnosisz siê w odpowiedzi do TEGO warunku. Tak by³o za pierwszym razem - uciek³aœ opowieœÌ o innej czynnoœci ni¿ zadana w pytaniu. Przed chwil¹ to samo - warunek - ¿e nie zg³asza³aœ na... PW, a pytanie by³o o komplet mo¿liwoœci jakie daje forum (a to przecie¿ równie¿ "zg³oœ do moderacji" czy te¿ zwyk³y post)... Aha, a na koùcu "kiarowa" zagrywka - "sam sobie znajdŸ". To co tak¹ postaw¹ prezentujesz to zwyk³y zabieg socjotechniczny. :] Ale ok, Twój cyrk i Twoje ma³py. Nie, ¿adne PW, tylko je¿eli ju¿ to zwyk³e zg³oœ do moderacji, a to ró¿nica i nigdy nie ukrywa³em jak mia³em jakieœ zastrze¿enia. Co do "skrytoœci" treœci - zapewne dowodem na t¹ tezê jest fakt, ¿e chyba jako jedyny z ca³ego forum napisa³em, ¿e ka¿dy na przyzwolenie aby zawsze œmia³o ujawniaÌ moje PW... * zaedytowano po póŸniejszej wypowiedzi Ptaka (treœÌ pisana równolegle z postem Ptaka)
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 19:35:27 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1008 : Październik 23, 2012, 19:29:11 » |
|
ciekawe czy to o tego motyla darmozjada chodzi? 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1009 : Październik 23, 2012, 19:31:49 » |
|
Nie, Artqu, nigdy nie zgÂłosiÂłam nic do moderacji, nawet nie wiedziaÂłam o takiej opcji, ani gdzie ona jest. To nie moja domena, wolĂŞ pisaĂŚ publicznie. I w ogĂłle, co to za przesÂłuchanie? W jakim celu?  ciekawe czy to o tego motyla darmozjada chodzi? Songo, ktĂłrego motyla darmozjada masz na myÂśli? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 19:34:49 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1010 : Październik 23, 2012, 19:36:37 » |
|
ciekawe czy to o tego motyla darmozjada chodzi? Songo, ktĂłrego motyla darmozjada masz na myÂśli?  tego co to siĂŞ z gÂąsienicy przepoczwarzyÂł w innym wÂątku
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1011 : Październik 23, 2012, 20:24:27 » |
|
Ptaku, jedynie stwarzasz wraÂżenie Âże odpowiadasz konkretnie na pytanie - dodajÂąc do mojej treÂści pewne "ale/warunek" i wtedy ochoczo odnosisz siĂŞ w odpowiedzi do TEGO warunku. Tak byÂło za pierwszym razem - uciekÂłaÂś opowieœÌ o innej czynnoÂści niÂż zadana w pytaniu. Przed chwilÂą to samo - warunek - Âże nie zgÂłaszaÂłaÂś na... PW, a pytanie byÂło o komplet moÂżliwoÂści jakie daje forum (a to przecieÂż rĂłwnieÂż "zgÂłoÂś do moderacji" czy teÂż zwykÂły post)... Aha, a na koĂącu "kiarowa" zagrywka - "sam sobie znajdÂź". To co takÂą postawÂą prezentujesz to zwykÂły zabieg socjotechniczny. :] Ale ok, TwĂłj cyrk i Twoje maÂłpy. Wiesz co Arteq? Po pierwsze, zupeÂłnie nie wiem o co Ci chodzi. Po drugie, spĂłjrz na siebie i swoje manipulacje oraz przestaĂą pomawiaĂŚ ludzi. Jeszcze raz powtarzam, nigdy, niczego do moderacji nie zgÂłaszaÂłam, spytaj o to AdministracjĂŞ. KiedyÂś, chyba jeszcze na starym forum pisaÂłam do Stolo i Darka na PW, ale jedynie w obronie osoby niesÂłusznie zbanowanej i na jej Âżyczenie. JeÂśli mam jakieÂś zastrzeÂżenia, np. do czynionej niesprawiedliwoÂści przez administracjĂŞ, zawsze piszĂŞ o tym publicznie. GdyÂż uwaÂżam, Âże jest to jedynie sÂłuszny sposĂłb na zaÂłatwianie spraw dotyczÂących nas wszystkich. Masz do tego wglÂąd, jak kaÂżdy. Regulaminowe karanie ludzi uwaÂżam za niemoralne oraz zbĂŞdne i chyba nie raz daÂłam wyraz memu stanowisku. Masz coÂś do mnie, napisz wprost i nie czyĂą podchodĂłw, bo robi siĂŞ to ÂżenujÂące, panie „sprawiedliwy”. WidzĂŞ, Âże uprzejmoœÌ nie zawsze popÂłaca, czasami lepiej zwyczajnie kogoÂś olaĂŚ, by siĂŞ nie „brudziĂŚ”. Tyle w temacie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 20:25:57 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1012 : Październik 23, 2012, 20:30:37 » |
|
Ale po co siĂŞ napinaĂŚ? ZadaÂłem pytanie, usÂłyszaÂłem Twoje stanowisko, przedstawiÂłem swoje i tyle. Co do pierwszych sposobĂłw odpowiedzi na pytania - sposĂłb "na polityka", dlaczego - wyjaÂśniÂłem.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1013 : Listopad 05, 2012, 19:51:15 » |
|
¯a³osne Songo, naprawdê ¿a³osne, bo zanim przeczyta³eœ namacalne dowody które przedstawi³em na Twoje ¿¹danie (khmm... chyba jeszcze jest wieczór?), wyda³eœ ju¿ wyrok. Ale... tak naprawdê wyda³eœ wyrok ju¿ po kilkunastu minutach od lamentu Kiary. Bardzo Ÿle to œwiadczy o Twojej postawie, bo skoro - co widaÌ bezdyskusyjnie w tej sytuacji - nawet nie mia³eœ zamiaru zapoznaÌ siê z moim stanowiskiem (o które - sam wyst¹pi³eœ) by³o okazaÌ chocia¿ minimum szacunku ze wzglêdu na poœwiêcony Ci czas. A dla samego siebie by³o stworzyÌ chocia¿ minimum z³udzenia, ¿e starasz siê byÌ minimalnie obiektywnym.
Dla jasnoÂści - nie lamentujĂŞ, Âże otrzymaÂłem awansem punkt ujemny, to Âżaden problem, w przeciwieĂąstwie do wyÂżej opisanej sytuacji/postawy.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1014 : Listopad 05, 2012, 19:58:06 » |
|
..otó¿ @Artek, "krêcisz kota ogonem" jak nikt inny- mniejsza o to,- mog³eœ edytowaÌ/usun¹Ì/sprostowaÌ ten post od wczoraj, ale nie mia³eœ takiego zamiaru,- a teraz "gorzkie ¿ale" Tu nie s¹d grodzki i wyroków nie ma!
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1015 : Listopad 05, 2012, 20:39:46 » |
|
PrzecieÂż pisaÂłem - Âżadne gorzkie Âżale, nie lamentujĂŞ - wyraÂźnie to napisaÂłem w poprzednim poÂście, wiĂŞc proszĂŞ - daruj sobie te siÂłowe insynuacje. Fakt, postu nie zamierzaÂłem zedytowaĂŚ bo... nie ma w nim niczego co naruszaÂłoby regulamin, nie napisaÂłem w nim nieprawdy. JeÂżeli konsekwencjÂą takiego stanu ma/majÂą byĂŚ -pf, ban, etc. przyjmĂŞ to i po sprawie. Jestem spokojny bo kwestiÂą czasu jest kiedy prawda wyjdzie na jaw i wtedy nie ja bĂŞdĂŞ siĂŞ wstydziÂł.
Co do "sprostowania"/wyjaÂśnieĂą - zamieÂściÂłem je, ale wydaÂłeÂś wyrok zanim siĂŞ z nimi raczyÂłeÂś zapoznaĂŚ - i to jest fakt (moÂżna sprawdziĂŚ po godzinie napisania postĂłw - kiedy ja edytowaÂłem poprzez zamieszczanie dowodĂłw, Ty wydaÂłeÂś juÂż decyzjĂŞ). Na tym zakoĂączĂŞ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 20:40:31 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1016 : Listopad 05, 2012, 20:42:41 » |
|
to twoja subiektywna ocena zdarzeĂą tym razem.. co byÂś nie nawpisywaÂł- to jest twoja prywatna wiedza i nikogo wiĂŞcej 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1017 : Listopad 05, 2012, 21:58:32 » |
|
Przepraszam, Âże jeszcze wtrÂącĂŞ jedno zdanie - czy mĂłgÂłbyÂś mi wyjaÂśniĂŚ gdzie jest miejsce na subiektywnoœÌ w widniejÂących godzinach napisania postĂłw? edit: W odniesieniu do bezpodstawnych zarzutĂłw jakobym swojÂą wypowiedziÂą oczerniÂł KiarĂŞ: No chyba, Âże w wyniku mieszania ludziom w gÂłowie da siĂŞ naciÂągn¹Ì tychÂże na sponsoring wycieczki ewentualnie inne fanty? i regulamin: „- zawierajÂących pomĂłwienia – informacje obarczajÂące niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego). WiadomoœÌ zostanie usuniĂŞta, a moderator zwaÂżywszy na okolicznoÂści oraz ujawnione informacje, moÂże przyznaĂŚ uÂżytkownikowi ostrzeÂżenie (-1pf)”
@Artek,- po pierwsze primo tu nie s¹dy publiczne- tylko NFPCh., i nic nie mo¿esz udowodniÌ po drugie primo w moim i nie tylko moim przekonaniu naruszy³eœ ten punkt reg., ale wszystko jest subiektywne i tu na forum mo¿esz siê jeszcze odwo³aÌ do Adminów,- ja z kolei zrobiê tak jak napisa³em w moim poprzednim poscie, chyba ¿e sam zechcesz to rozwi¹zaÌ inaczej. To tyle z mojej strony, czekam do wieczora.podajê ¿¹dane dowody: arteq: w odpowiedzi na Twoje pytanie, odpowiedz brzmi Nie Kiara za siebie nie placila.Wyjazd zostal Jej oplacony.To wszystko pozdrawiam - Ela - co potwierdza moje s³owa o sponsorowaniu wycieczki. Twoje oszustwa przechodza Ciebie i to az nadto.Powiedzialas do Mnie,ze Twoj komputer nie dziala, dlatego powiedzialam,ze postaram sie przywizdz komputer.Oczywiscie jak juz na miejscu zdazylam sie przekonac to bylo nastepne z Twoich klamstw.U mojego brata w domu powiedzialam do Ciebie przy wszystkich , ze w zwiazku z Twoim popsutym komputerem przywiozlam dobry i do uzytku. - co potwierdza uwagê o otrzymywaniu prezentów-fantów od osób przed którymi roztacza³a ró¿ne wizje (w tym przypadku El¿biet¹). W zwi¹zku z powy¿szym oczekujê: 1. wycofania siê z decyzji o na³o¿eniu kary 2. edycji postu przez Songo w zakresie treœci w którym to stwierdza, ¿e oczerni³em Kiarê. 2a. w œwietle powy¿ej przytoczonych postów zarzut ¿e oczerniam jest... pomówieniem, wszak El¿bieta (osoba bezpoœrednio uczestnicz¹ca w wydarzeniach) potwierdzi³a moje s³owa w zwi¹zku z tym bezzasadnym jest powo³ywanie siê na s³owo "niepotwierdzone". Tyle.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 22:56:13 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #1018 : Listopad 05, 2012, 23:26:44 » |
|
PamiĂŞtam spiĂŞcie na linii Kiara - ElÂżbieta doskonale. PamiĂŞtam teÂż, Âże wczeÂśniej - na dÂługo przed owym spiĂŞciem - to wÂłaÂśnie ElÂżbieta wstawiaÂła siĂŞ za KiarÂą w kaÂżdym przypadku; nie roztrzÂąsajÂąc go przesadnie, rzec by siĂŞ chciaÂło - na Âślepo. Animozji w stosunku do Kiary zawsze byÂło mnĂłstwo, ze wszelkich stron forum, a kaÂżdy, kto wtedy miaÂł jej coÂś do zarzucania, napotykaÂł najpierw na pancerz (ElÂżebietĂŞ) i zanim zdoÂłaÂł siĂŞ z wÂłaÂściwÂą osobÂą porozumieĂŚ/skonfrontowaĂŚ, musiaÂł rachowaĂŚ siĂŞ z nikim innym, jak wÂłaÂśnie z ElÂżbietÂą.
Nie przypominam o tym z przypadku. Dziwnym zrzÂądzeniem losu kaÂżdy, kto miaÂł okazjĂŞ poznaĂŚ KiarĂŞ osobiÂście, wypowiada siĂŞ o niej negatywnie bÂądÂź przynajmniej, udelikatniajÂąc, z mieszanymi odczuciami i wyraÂźnÂą niechĂŞciÂą, by w ogĂłle o niej mĂłwiĂŚ. Spotkanie Kiary z ElÂżbietÂą rĂłwnieÂż naleÂżaÂłoby zaliczyĂŚ do tych mniej udanych, ktĂłrych wynik waÂłkowany byÂł na forum publicznym, a postronnym uÂżytkownikom powinien daĂŚ wĂłwczas wiele do myÂślenia. Gdybym od poczÂątku nie miaÂła zÂłych przeczuĂŚ co do Kiary, posty ElÂżbiety wziĂŞÂłabym na pewno za przestrogĂŞ przez bliÂższymi, a wÂłaÂściwie to jakimikolwiek z niÂą kontaktami. Nie zostaÂły one wĂłwczas w Âżaden sposĂłb ukarane, a co za tym idzie, nie do koĂąca rozumiem, czemu teraz karaĂŚ Artka, ktĂłry do nich siĂŞ odwoÂłuje.
Z wieloma forami mia³am do czynienia (równie¿ z takimi, gdzie prowadzony jest system sprzeda¿y jakichœ produktów; gdzie konta maj¹ reklamodawcy, us³ugodawcy i sklepy) i zauwa¿y³am, ¿e administracja takich for za punkt honoru upatruje sobie œledzenie wiarygodnoœci i rzetelnoœci tych¿e, a gdy pojawiaj¹ siê negatywne opinie o ich dzia³alnoœci, ostrzega przed nimi pozosta³ych potencjalnych klientów (czyli u¿ytkowników forum). Tutaj nie ma takiej samej sytuacji, ale jest analogiczna, i co mnie dziwi - rozpatrywane jest dobro jednostki (o w¹tpliwej jak dla mnie rzetelnoœci), a nie ogó³u.
JeÂśli zaÂś o pomĂłwienie (zniesÂławienie) rzecz rozbijaĂŚ, to tutaj, Kiaro i Songo, teÂż nie do koĂąca macie racjĂŞ, albowiem:
"Istniej¹ dwa kontratypy dla tego czynu zabronionego. Nie ma przestêpstwa, je¿eli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy (art. 213 § 1 k.k.) oraz nie pope³nia przestêpstwa znies³awienia, kto publicznie podnosi lub rozg³asza prawdziwy zarzut, który s³u¿y obronie spo³ecznie uzasadnionego interesu lub dotyczy postêpowania osoby pe³ni¹cej funkcjê publiczn¹. Je¿eli zarzut dotyczy ¿ycia prywatnego lub rodzinnego, dowód prawdy mo¿e byÌ przeprowadzony tylko wtedy, gdy zarzut ma zapobiec niebezpieczeùstwu dla ¿ycia lub zdrowia cz³owieka albo demoralizacji ma³oletniego (art. 213 § 2 k.k.)."
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1019 : Listopad 05, 2012, 23:43:09 » |
|
ChwileczkĂŞ, wyraÂźnie wskazaÂłem potwierdzenie moich przemyÂśleĂą - posty osoby stykajÂącej siĂŞ z KiarÂą w realu.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #1020 : Listopad 05, 2012, 23:50:36 » |
|
A co ja wyÂżej napisaÂłam?
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1021 : Listopad 18, 2012, 17:30:51 » |
|
janneth Pamiêtam spiêcie na linii Kiara - El¿bieta doskonale. Pamiêtam te¿, ¿e wczeœniej - na d³ugo przed owym spiêciem - to w³aœnie El¿bieta wstawia³a siê za Kiar¹ w ka¿dym przypadku; nie roztrz¹saj¹c go przesadnie, rzec by siê chcia³o - na œlepo. Animozji w stosunku do Kiary zawsze by³o mnóstwo, ze wszelkich stron forum, a ka¿dy, kto wtedy mia³ jej coœ do zarzucania, napotyka³ najpierw na pancerz (El¿ebietê) i zanim zdo³a³ siê z w³aœciw¹ osob¹ porozumieÌ/skonfrontowaÌ, musia³ rachowaÌ siê z nikim innym, jak w³aœnie z El¿biet¹. Klasyczny przyk³ad relacji uczeù - mistrz  Dopóki mistrz poszerza ¿e tak siê wyra¿ê pojemnoœÌ ucznia zachodzi miêdzy nimi synteza. Oboje zyskuj¹ bo wspó³pracuj¹. Czêsto mistrz imponuje uczniowi na zasadzie zakochania siê w drugim. I tak jak w okresie zauroczenia drugim widzi siê tylko to co najlepsze ....itd itd  Jeden przekazuje to co wie drugi np p³aci za farbê i maluje mu pokój....  Przychodzi jednak czas kiedy uczeù przestaje byÌ uczniem i wtedy hm je¿eli mistrz siê w porê nie zorientuje i nie zaakceptuje tego faktu to rola adiutanta zamienia siê na role przeciwnika. Zwyk³y mechanizm przeciwstawnych biegunów Plus- minus, biel- czerù, dobro- z³o, mi³oœÌ- nienawiœÌ...  Szkoda, ¿e tak ma³o mistrzów zauwa¿y³o, ¿e czas nauki dobieg³ do koùca, a teraz zwyczajnie nadszed³ czas realizacji tego co siê nauczy³o  Oczywiœcie s¹ te¿ przypadki, ¿e uczeù nie ukoùczy³ terminu i wtedy wraca tam sk¹d przyszed³  to pa 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2012, 17:32:36 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #1022 : Listopad 18, 2012, 18:14:23 » |
|
Z zewn¹trz to zawsze inaczej wygl¹da. Ja tam wiem swoje, ¿e ¿adnego przypadku nie da siê podci¹gn¹Ì pod nasze ramy, nasze zrozumienie, nie ma takiej mo¿liwoœci, nie tutaj. Zwraca³em wasz¹ uwagê na brak ca³kowitych danych, aby kogokolwiek oceniaÌ, czy os¹dzaÌ od najbli¿szych pocz¹wszy, a co mówiÌ o obcych. W dra¿liwych sytuacjach zawsze jest wiêcej pomiêdzy wierszami, ni¿ tego co powiedziano wprost. Dlatego generalnie staram siê nie oceniaÌ i nie szufladkowaÌ innych, bo zdajê sobie sprawê, ¿e to daremny trud. O innych konsekwencjach nie trafionych ocen mo¿na wszêdzie poczytaÌ.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1023 : Listopad 18, 2012, 19:37:08 » |
|
Fe, ale wstyd. To jest forum ludzi uduchowionych? Nie rozumiem jakim prawem znowu jest pranie czyichs brudow? Niech kazdy popatrzy na siebie, czy napewno jest taki perfekt jak sie sobie przedstawia.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #1024 : Listopad 18, 2012, 20:54:42 » |
|
Klasyczny przyk³ad relacji uczeù - mistrz  Od takich konszachtów trzymam siê na szczêœcie z daleka, wiêc fragmentarycznie, chc¹c nie chc¹c, przynajmniej co do czêœci teorii, muszê ci zawierzyÌ i siê z tob¹ zgodziÌ. Z praktyk¹ jednak jak w praniu, ró¿nie bywa 
|
|
|
|
|
|
|
|