Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 16:58:43

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 498898 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #1000 : Październik 23, 2012, 12:52:14 »

Problem PHI jest taki, Âże bije siĂŞ z "gĂłwnem"  , a jak tak, to siĂŞ do niego przylepia.

Nie ma tam ani sÂłowa o Januszu,z ktĂłrym nota bene Âżaden PHI siĂŞ nie bije i nie biÂł,  ale za to kupa wyobraÂżeĂą

AbstrahujÂąc caÂłkowicie od tego kto, czym, kiedy, kogo i w jakim celu...
z powodĂłw czysto poznawczych/edukacyjnych chciaÂłbym siĂŞ dowiedzieĂŚ co/kogo miaÂłeÂś East na myÂśli, ogĂłlnie jakie jest to drugie znaczenie, to ukrywajÂące siĂŞ pod cudzysÂłowem.
Znaczenie sÂłowa w cudzysÂłowiu uÂżyte byÂło w sensie nieprzyjemnych treÂści przyklejajÂących siĂŞ do czÂłowieka co w sposĂłb trwaÂły i "brzydko pachnÂący" przeinacza  sens jego postawy tudzieÂż wypowiedzi.

Ludzie do ktĂłrych siĂŞ takie treÂści przyklejÂą nie sÂą traktowani powaÂżnie a tylko oceniani "na czuja" przez pryzmat tego ,co siĂŞ przykleiÂło. Przeto tacy ludzie zaczynajÂą dosadniej wyraÂżaĂŚ siebie, aby przebiĂŚ siĂŞ przez przykre "zapachy" i za to dostajÂą po gÂłowie nie odniĂłsÂłszy zamierzonego efektu wywoÂłania refleksji u interlokutora. Jest to jak widaĂŚ nieskuteczny sposĂłb  postĂŞpowania "obklejonej fekaliami" osoby. 

Kwestia rzeczonego cudzysÂłowia odnosiÂła siĂŞ do sponiewieranej (wyjaÂśnionym znaczeniem) osoby PHI , do nikogo innego.

Drogi Artku, czy Âżyczysz sobie wyjaÂśnieĂą co do dalszych wyraÂżeĂą uÂżytych w kolejnych cudzysÂłowiach  ?
ptak
Gość
« Odpowiedz #1001 : Październik 23, 2012, 13:11:12 »

Cytat: Arteq
Ptaku, mam maÂłe pytanie. Czy kiedykolwiek wnioskowaÂłaÂś o karĂŞ/ostrzeÂżenie, etc. dla kogokolwiek z tego forum?

Owszem, wnioskowaÂłam, ale zawsze o zniesienie kary.  DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #1002 : Październik 23, 2012, 14:16:46 »

Cytat: Janneth
"... niedÂługo bĂŞdĂŞ baĂŚ siĂŞ otworzyĂŚ lodĂłwkĂŞ!

Nie bĂłj siĂŞ, w lodĂłwce znajdziesz szczĂŞÂście.  MrugniĂŞcie
Patrz: post # 275 http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1297.275

A jak znajdziesz, potÂłuczesz tablice…  Chichot

To pa  DuÂży uÂśmiech

A jak nie potÂłuczesz tablic ani szczĂŞÂścia nie znajdziesz , to chociaÂż siĂŞ poÂśmiejesz , o ile do Âśmiechu Ci bĂŞdzie DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #1003 : Październik 23, 2012, 16:27:21 »

Owszem, wnioskowaÂłam, ale zawsze o zniesienie kary.
Pytanie byÂło proste i... inne. Czy nigdy na forum nie wnioskowaÂłaÂś o karĂŞ administracyjnÂą.
ptak
Gość
« Odpowiedz #1004 : Październik 23, 2012, 17:49:28 »

Tak Artqu, pytanie byÂło proste i odpowiedÂź prosta. Nie mam zwyczaju wnioskowaĂŚ potajemnie
(czyli na PW) o karanie kogokolwiek, w przeciwieĂąstwie chociaÂżby do Ciebie.
A na forum? Wszystko jest zapisane, przewertuj je i bĂŞdziesz wiedziaÂł. Mi szkoda czasu.   

To pa  DuÂży uÂśmiech                 
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #1005 : Październik 23, 2012, 17:59:03 »

Niestety Eastcie
....ja odebra³em podobnie jak Janneth znaczenie s³owa w cudzys³owie Smutny, ale mniejsza o to. Najwa¿niejsze w tym jest to, jak reaguje na przyznany minusowy punkt czyli ostrze¿enie, ''skarcony'' forumowicz. Jeden zrozumie, ¿e pope³ni³ jakiœ b³¹d i bêdzie stara³ siê nie tworzyÌ dalej niepotrzebnych konfliktów. Ale.... s¹ i tacy, których naruszone JA spowoduje walkê do ''ostatniej kropli krwi'' czyli jak to sam ³adnie uj¹³eœ, bêdzie przykleja³ nieprzyjemne treœci, ale akurat w tym wypadku innym nie widz¹c oczywiœcie nic nagannego w swoim postêpowaniu.
Przyznawane przez administracjê i moderatorów minusowe punkty nikim nie poniewieraj¹, maj¹ zwróciÌ tylko uwagê na naruszenie zasad obowi¹zuj¹cych na tym forum i nic wiêcej. Natomiast nagminne naruszanie tych zasad jest ju¿ inaczej traktowane, szczególnie wówczas, gdy osoba której udzielono ostrze¿enia obra¿a pilnuj¹cych porz¹dku i dzia³a na niekorzyœÌ forum.

P.S. Poczucie humoru mam, ale gdy ktoÂś twierdzi, Âże po jakiejÂś mojej ''akcji'' we wrzeÂśniu wyzwoliÂł siĂŞ caÂły ciÂąg spektakularnych nastĂŞpstw w kosmosie a jeszcze inny ktoÂś twierdzi, Âże za to stanĂŞ przed sÂądem rady galaktycznej......to strach siĂŞ ÂśmiaĂŚ. MrugniĂŞcie UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #1006 : Październik 23, 2012, 18:31:38 »

Cytat: Janusz
P.S. Poczucie humoru mam, ale gdy ktoÂś twierdzi, Âże po jakiejÂś mojej ''akcji'' we wrzeÂśniu wyzwoliÂł siĂŞ caÂły ciÂąg spektakularnych nastĂŞpstw w kosmosie a jeszcze inny ktoÂś twierdzi, Âże za to stanĂŞ przed sÂądem rady galaktycznej......to strach siĂŞ ÂśmiaĂŚ.   

Janusz, jest to tzw. efekt motyla. A waga skutkĂłw zaleÂży od jego wagi,
znaczy siĂŞ tego motyla.  Chichot No i pewnie ÂŚlĂŞÂża miaÂła coÂś z tym wspĂłlnego.
Ja bym siĂŞ chyba jednak trochĂŞ baÂła, ale zrobisz, jak zechcesz.  DuÂży uÂśmiech

arteq
Gość
« Odpowiedz #1007 : Październik 23, 2012, 19:23:23 »

Nie mam zwyczaju wnioskowaĂŚ potajemnie (czyli na PW) o karanie kogokolwiek, w przeciwieĂąstwie chociaÂżby do Ciebie.
Ptaku, jedynie stwarzasz wraÂżenie Âże odpowiadasz konkretnie na pytanie - dodajÂąc do mojej treÂści pewne "ale/warunek" i wtedy ochoczo odnosisz siĂŞ w odpowiedzi do TEGO warunku. Tak byÂło za pierwszym razem - uciekÂłaÂś  opowieœÌ o innej czynnoÂści niÂż zadana w pytaniu. Przed chwilÂą to samo - warunek - Âże nie zgÂłaszaÂłaÂś na... PW, a pytanie byÂło o komplet moÂżliwoÂści jakie daje forum (a to przecieÂż rĂłwnieÂż "zgÂłoÂś do moderacji" czy teÂż zwykÂły post)... Aha, a na koĂącu "kiarowa" zagrywka - "sam sobie znajdÂź". To co takÂą postawÂą prezentujesz to zwykÂły zabieg socjotechniczny.   :] Ale ok, TwĂłj cyrk i Twoje maÂłpy.

Nie, ¿adne PW, tylko je¿eli ju¿ to zwyk³e zg³oœ do moderacji, a to ró¿nica i nigdy nie ukrywa³em jak mia³em jakieœ zastrze¿enia. Co do "skrytoœci" treœci - zapewne dowodem na t¹ tezê jest fakt, ¿e chyba jako jedyny z ca³ego forum napisa³em, ¿e ka¿dy na przyzwolenie aby zawsze œmia³o ujawniaÌ moje PW...

* zaedytowano po póŸniejszej wypowiedzi Ptaka (treœÌ pisana równolegle z postem Ptaka)
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 19:35:27 wysłane przez arteq » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1008 : Październik 23, 2012, 19:29:11 »

ciekawe czy to o tego motyla darmozjada chodzi? MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Gość
« Odpowiedz #1009 : Październik 23, 2012, 19:31:49 »

Nie, Artqu, nigdy nie zgÂłosiÂłam nic do moderacji, nawet nie wiedziaÂłam o takiej opcji, ani gdzie ona jest.
To nie moja domena, wolĂŞ pisaĂŚ publicznie. I w ogĂłle, co to za przesÂłuchanie? W jakim celu?  Z politowaniem

Cytat: Songo
ciekawe czy to o tego motyla darmozjada chodzi? 

Songo, ktĂłrego motyla darmozjada masz na myÂśli?  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 19:34:49 wysłane przez ptak » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1010 : Październik 23, 2012, 19:36:37 »

Cytat: Songo
ciekawe czy to o tego motyla darmozjada chodzi? 

Songo, ktĂłrego motyla darmozjada masz na myÂśli?  DuÂży uÂśmiech

tego co to siĂŞ z gÂąsienicy przepoczwarzyÂł w innym wÂątku MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Gość
« Odpowiedz #1011 : Październik 23, 2012, 20:24:27 »

Cytat: Arteq
Ptaku, jedynie stwarzasz wraÂżenie Âże odpowiadasz konkretnie na pytanie - dodajÂąc do mojej treÂści pewne "ale/warunek" i wtedy ochoczo odnosisz siĂŞ w odpowiedzi do TEGO warunku. Tak byÂło za pierwszym razem - uciekÂłaÂś  opowieœÌ o innej czynnoÂści niÂż zadana w pytaniu. Przed chwilÂą to samo - warunek - Âże nie zgÂłaszaÂłaÂś na... PW, a pytanie byÂło o komplet moÂżliwoÂści jakie daje forum (a to przecieÂż rĂłwnieÂż "zgÂłoÂś do moderacji" czy teÂż zwykÂły post)... Aha, a na koĂącu "kiarowa" zagrywka - "sam sobie znajdÂź". To co takÂą postawÂą prezentujesz to zwykÂły zabieg socjotechniczny.   :] Ale ok, TwĂłj cyrk i Twoje maÂłpy.

Wiesz co Arteq? Po pierwsze, zupeÂłnie nie wiem o co Ci chodzi. Po drugie, spĂłjrz na siebie
i swoje manipulacje oraz przestaĂą pomawiaĂŚ ludzi.
Jeszcze raz powtarzam, nigdy, niczego do moderacji nie zgÂłaszaÂłam, spytaj o to AdministracjĂŞ.
KiedyÂś, chyba jeszcze na starym forum  pisaÂłam do Stolo i Darka na PW, ale jedynie w obronie osoby
niesÂłusznie zbanowanej i na jej Âżyczenie.

JeÂśli mam jakieÂś zastrzeÂżenia, np. do czynionej niesprawiedliwoÂści przez administracjĂŞ, zawsze piszĂŞ
o tym publicznie. GdyÂż uwaÂżam, Âże jest to jedynie sÂłuszny sposĂłb na zaÂłatwianie spraw dotyczÂących
nas wszystkich. Masz do tego wglÂąd, jak kaÂżdy. Regulaminowe karanie ludzi uwaÂżam za niemoralne
oraz zbĂŞdne i chyba nie raz daÂłam wyraz memu stanowisku.

Masz coÂś do mnie, napisz wprost i nie czyĂą podchodĂłw, bo robi siĂŞ to ÂżenujÂące, panie „sprawiedliwy”.
WidzĂŞ, Âże uprzejmoœÌ nie zawsze popÂłaca, czasami lepiej zwyczajnie kogoÂś olaĂŚ, by siĂŞ nie „brudziĂŚ”.
Tyle w temacie.
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 20:25:57 wysłane przez ptak » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #1012 : Październik 23, 2012, 20:30:37 »

Ale po co siĂŞ napinaĂŚ? ZadaÂłem pytanie, usÂłyszaÂłem Twoje stanowisko, przedstawiÂłem swoje i tyle. Co do pierwszych sposobĂłw odpowiedzi na pytania - sposĂłb "na polityka", dlaczego - wyjaÂśniÂłem.
arteq
Gość
« Odpowiedz #1013 : Listopad 05, 2012, 19:51:15 »

¯a³osne Songo, naprawdê ¿a³osne, bo zanim przeczyta³eœ namacalne dowody które przedstawi³em na Twoje ¿¹danie (khmm... chyba jeszcze jest wieczór?), wyda³eœ ju¿ wyrok. Ale... tak naprawdê wyda³eœ wyrok ju¿ po kilkunastu minutach od lamentu Kiary.
Bardzo Âźle to Âświadczy o Twojej postawie, bo skoro - co widaĂŚ bezdyskusyjnie w tej sytuacji - nawet nie miaÂłeÂś zamiaru zapoznaĂŚ siĂŞ z moim stanowiskiem (o ktĂłre - sam wystÂąpiÂłeÂś) byÂło okazaĂŚ chociaÂż minimum szacunku ze wzglĂŞdu na poÂświĂŞcony Ci czas. A dla samego siebie byÂło stworzyĂŚ chociaÂż minimum zÂłudzenia, Âże starasz siĂŞ byĂŚ minimalnie obiektywnym.

Dla jasnoÂści - nie lamentujĂŞ, Âże otrzymaÂłem awansem punkt ujemny, to Âżaden problem, w przeciwieĂąstwie do wyÂżej opisanej sytuacji/postawy.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1014 : Listopad 05, 2012, 19:58:06 »

..otó¿ @Artek, "krêcisz kota ogonem" jak nikt inny- mniejsza o to,-
mog³eœ edytowaÌ/usun¹Ì/sprostowaÌ ten post od wczoraj, ale nie mia³eœ takiego zamiaru,-
a teraz "gorzkie Âżale" Tu nie sÂąd grodzki i wyrokĂłw nie ma!

arteq
Gość
« Odpowiedz #1015 : Listopad 05, 2012, 20:39:46 »

PrzecieÂż pisaÂłem - Âżadne gorzkie Âżale, nie lamentujĂŞ - wyraÂźnie to napisaÂłem w poprzednim poÂście, wiĂŞc proszĂŞ - daruj sobie te siÂłowe insynuacje. Fakt, postu nie zamierzaÂłem zedytowaĂŚ bo... nie ma w nim niczego co naruszaÂłoby regulamin, nie napisaÂłem w nim nieprawdy. JeÂżeli konsekwencjÂą takiego stanu ma/majÂą byĂŚ -pf, ban, etc. przyjmĂŞ to i po sprawie. Jestem spokojny bo kwestiÂą czasu jest kiedy prawda wyjdzie na jaw i wtedy nie ja bĂŞdĂŞ siĂŞ wstydziÂł.

Co do "sprostowania"/wyjaÂśnieĂą - zamieÂściÂłem je, ale wydaÂłeÂś wyrok zanim siĂŞ z nimi raczyÂłeÂś zapoznaĂŚ - i to jest fakt (moÂżna sprawdziĂŚ po godzinie napisania postĂłw - kiedy ja edytowaÂłem poprzez zamieszczanie dowodĂłw, Ty wydaÂłeÂś juÂż decyzjĂŞ). Na tym zakoĂączĂŞ.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 20:40:31 wysłane przez arteq » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #1016 : Listopad 05, 2012, 20:42:41 »

to twoja subiektywna ocena zdarzeĂą tym razem..
co byÂś nie nawpisywaÂł- to jest twoja prywatna wiedza i nikogo wiĂŞcej DuÂży uÂśmiech

arteq
Gość
« Odpowiedz #1017 : Listopad 05, 2012, 21:58:32 »

Przepraszam, ¿e jeszcze wtr¹cê jedno zdanie - czy móg³byœ mi wyjaœniÌ gdzie jest miejsce na subiektywnoœÌ w widniej¹cych godzinach napisania postów?

edit:

W odniesieniu do bezpodstawnych zarzutĂłw jakobym swojÂą wypowiedziÂą oczerniÂł KiarĂŞ:

No chyba, ¿e w wyniku mieszania ludziom w g³owie da siê naci¹gn¹Ì tych¿e na sponsoring wycieczki ewentualnie inne fanty?

i regulamin:
„- zawierajÂących pomĂłwienia – informacje obarczajÂące niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego). WiadomoœÌ zostanie usuniĂŞta, a moderator zwaÂżywszy na okolicznoÂści oraz ujawnione informacje, moÂże przyznaĂŚ uÂżytkownikowi ostrzeÂżenie (-1pf)”

@Artek,-
po pierwsze primo tu nie sÂądy publiczne- tylko NFPCh., i nic nie moÂżesz udowodniĂŚ
po drugie primo w moim i nie tylko moim przekonaniu naruszyÂłeÂś ten punkt reg., ale wszystko jest subiektywne i tu na forum moÂżesz siĂŞ jeszcze odwoÂłaĂŚ do AdminĂłw,-
ja z kolei zrobiĂŞ tak jak napisaÂłem w moim poprzednim poscie, chyba Âże sam zechcesz to rozwiÂązaĂŚ inaczej.
To tyle z mojej strony, czekam do wieczora.

podajê ¿¹dane dowody:
arteq: w odpowiedzi na Twoje pytanie, odpowiedz brzmi Nie Kiara za siebie nie placila.Wyjazd zostal Jej oplacony.To wszystko pozdrawiam - Ela
- co potwierdza moje sÂłowa o sponsorowaniu wycieczki.

Twoje oszustwa przechodza Ciebie i to az nadto.Powiedzialas do Mnie,ze Twoj komputer nie dziala, dlatego powiedzialam,ze postaram sie przywizdz komputer.Oczywiscie jak juz na miejscu zdazylam sie przekonac to bylo nastepne z Twoich klamstw.U mojego brata w domu powiedzialam do Ciebie przy wszystkich , ze w zwiazku z Twoim popsutym komputerem przywiozlam dobry i do uzytku.
- co potwierdza uwagê o otrzymywaniu prezentów-fantów od osób przed którymi roztacza³a ró¿ne wizje (w tym przypadku El¿biet¹).

W zwiÂązku z powyÂższym oczekujĂŞ:
1. wycofania siĂŞ z decyzji o naÂłoÂżeniu kary
2. edycji postu przez Songo w zakresie treÂści w ktĂłrym to stwierdza, Âże oczerniÂłem KiarĂŞ.
2a. w Âświetle powyÂżej przytoczonych postĂłw zarzut Âże oczerniam jest... pomĂłwieniem, wszak ElÂżbieta (osoba bezpoÂśrednio uczestniczÂąca w wydarzeniach) potwierdziÂła moje sÂłowa w zwiÂązku z tym bezzasadnym jest powoÂływanie siĂŞ na sÂłowo "niepotwierdzone".

Tyle.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 22:56:13 wysłane przez arteq » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1018 : Listopad 05, 2012, 23:26:44 »

PamiĂŞtam spiĂŞcie na linii Kiara - ElÂżbieta doskonale. PamiĂŞtam teÂż, Âże wczeÂśniej - na dÂługo przed owym spiĂŞciem - to wÂłaÂśnie ElÂżbieta wstawiaÂła siĂŞ za KiarÂą w kaÂżdym przypadku; nie roztrzÂąsajÂąc go przesadnie, rzec by siĂŞ chciaÂło - na Âślepo. Animozji w stosunku do Kiary zawsze byÂło mnĂłstwo, ze wszelkich stron forum, a kaÂżdy, kto wtedy miaÂł jej coÂś do zarzucania, napotykaÂł najpierw na pancerz (ElÂżebietĂŞ) i zanim zdoÂłaÂł siĂŞ z wÂłaÂściwÂą osobÂą porozumieĂŚ/skonfrontowaĂŚ, musiaÂł rachowaĂŚ siĂŞ z nikim innym, jak wÂłaÂśnie z ElÂżbietÂą.

Nie przypominam o tym z przypadku. Dziwnym zrzÂądzeniem losu kaÂżdy, kto miaÂł okazjĂŞ poznaĂŚ KiarĂŞ osobiÂście, wypowiada siĂŞ o niej negatywnie bÂądÂź przynajmniej, udelikatniajÂąc, z mieszanymi odczuciami i wyraÂźnÂą niechĂŞciÂą, by w ogĂłle o niej mĂłwiĂŚ. Spotkanie Kiary z ElÂżbietÂą rĂłwnieÂż naleÂżaÂłoby zaliczyĂŚ do tych mniej udanych, ktĂłrych wynik waÂłkowany byÂł na forum publicznym, a postronnym uÂżytkownikom powinien daĂŚ wĂłwczas wiele do myÂślenia. Gdybym od poczÂątku nie miaÂła zÂłych przeczuĂŚ co do Kiary, posty ElÂżbiety wziĂŞÂłabym na pewno za przestrogĂŞ przez bliÂższymi, a wÂłaÂściwie to jakimikolwiek z niÂą kontaktami. Nie zostaÂły one wĂłwczas w Âżaden sposĂłb ukarane, a co za tym idzie, nie do koĂąca rozumiem, czemu teraz karaĂŚ Artka, ktĂłry do nich siĂŞ odwoÂłuje.

Z wieloma forami mia³am do czynienia (równie¿ z takimi, gdzie prowadzony jest system sprzeda¿y jakichœ produktów; gdzie konta maj¹ reklamodawcy, us³ugodawcy i sklepy) i zauwa¿y³am, ¿e administracja takich for za punkt honoru upatruje sobie œledzenie wiarygodnoœci i rzetelnoœci tych¿e, a gdy pojawiaj¹ siê negatywne opinie o ich dzia³alnoœci, ostrzega przed nimi pozosta³ych potencjalnych klientów (czyli u¿ytkowników forum). Tutaj nie ma takiej samej sytuacji, ale jest analogiczna, i co mnie dziwi - rozpatrywane jest dobro jednostki (o w¹tpliwej jak dla mnie rzetelnoœci), a nie ogó³u.

JeÂśli zaÂś o pomĂłwienie (zniesÂławienie) rzecz rozbijaĂŚ, to tutaj, Kiaro i Songo, teÂż nie do koĂąca macie racjĂŞ, albowiem:

"Istniej¹ dwa kontratypy dla tego czynu zabronionego. Nie ma przestêpstwa, je¿eli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy (art. 213 § 1 k.k.) oraz nie pope³nia przestêpstwa znies³awienia, kto publicznie podnosi lub rozg³asza prawdziwy zarzut, który s³u¿y obronie spo³ecznie uzasadnionego interesu lub dotyczy postêpowania osoby pe³ni¹cej funkcjê publiczn¹. Je¿eli zarzut dotyczy ¿ycia prywatnego lub rodzinnego, dowód prawdy mo¿e byÌ przeprowadzony tylko wtedy, gdy zarzut ma zapobiec niebezpieczeùstwu dla ¿ycia lub zdrowia cz³owieka albo demoralizacji ma³oletniego (art. 213 § 2 k.k.)."

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Gość
« Odpowiedz #1019 : Listopad 05, 2012, 23:43:09 »

ChwileczkĂŞ, wyraÂźnie wskazaÂłem potwierdzenie moich przemyÂśleĂą - posty osoby stykajÂącej siĂŞ z KiarÂą w realu.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1020 : Listopad 05, 2012, 23:50:36 »

A co ja wyÂżej napisaÂłam?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #1021 : Listopad 18, 2012, 17:30:51 »

janneth
PamiĂŞtam spiĂŞcie na linii Kiara - ElÂżbieta doskonale. PamiĂŞtam teÂż, Âże wczeÂśniej - na dÂługo przed owym spiĂŞciem - to wÂłaÂśnie ElÂżbieta wstawiaÂła siĂŞ za KiarÂą w kaÂżdym przypadku; nie roztrzÂąsajÂąc go przesadnie, rzec by siĂŞ chciaÂło - na Âślepo. Animozji w stosunku do Kiary zawsze byÂło mnĂłstwo, ze wszelkich stron forum, a kaÂżdy, kto wtedy miaÂł jej coÂś do zarzucania, napotykaÂł najpierw na pancerz (ElÂżebietĂŞ) i zanim zdoÂłaÂł siĂŞ z wÂłaÂściwÂą osobÂą porozumieĂŚ/skonfrontowaĂŚ, musiaÂł rachowaĂŚ siĂŞ z nikim innym, jak wÂłaÂśnie z ElÂżbietÂą.

Klasyczny przykÂład relacji uczeĂą - mistrz UÂśmiech
Dopóki mistrz poszerza ¿e tak siê wyra¿ê pojemnoœÌ ucznia zachodzi miêdzy nimi synteza.
Oboje zyskuj¹ bo wspó³pracuj¹.
CzĂŞsto mistrz imponuje uczniowi na zasadzie zakochania siĂŞ w drugim.
I tak jak w okresie zauroczenia drugim widzi siĂŞ tylko to co najlepsze ....itd itd UÂśmiech
Jeden przekazuje to co wie drugi np pÂłaci za farbĂŞ i maluje mu pokĂłj.... UÂśmiech
Przychodzi jednak czas kiedy uczeĂą przestaje byĂŚ uczniem i wtedy hm jeÂżeli mistrz siĂŞ w porĂŞ nie zorientuje i nie zaakceptuje tego faktu to rola adiutanta zamienia siĂŞ na role przeciwnika.
ZwykÂły mechanizm przeciwstawnych biegunĂłw
Plus- minus, biel- czerù, dobro- z³o, mi³oœÌ- nienawiœÌ... Uœmiech
Szkoda, Âże tak maÂło mistrzĂłw zauwaÂżyÂło, Âże czas nauki dobiegÂł do koĂąca, a teraz zwyczajnie nadszedÂł czas realizacji tego co siĂŞ nauczyÂło UÂśmiech
OczywiÂście sÂą teÂż przypadki, Âże uczeĂą nie ukoĂączyÂł terminu i wtedy wraca tam skÂąd przyszedÂł UÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2012, 17:32:36 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #1022 : Listopad 18, 2012, 18:14:23 »

Z zewnÂątrz to zawsze inaczej wyglÂąda.
Ja tam wiem swoje, ¿e ¿adnego przypadku nie da siê podci¹gn¹Ì pod nasze ramy, nasze zrozumienie, nie ma takiej mo¿liwoœci, nie tutaj. Zwraca³em wasz¹ uwagê na brak ca³kowitych danych, aby kogokolwiek oceniaÌ, czy os¹dzaÌ od najbli¿szych pocz¹wszy, a co mówiÌ o obcych. W dra¿liwych sytuacjach zawsze jest wiêcej pomiêdzy wierszami, ni¿ tego co powiedziano wprost.
Dlatego generalnie staram siĂŞ nie oceniaĂŚ i nie szufladkowaĂŚ innych, bo zdajĂŞ sobie sprawĂŞ, Âże to daremny trud.
O innych konsekwencjach nie trafionych ocen moÂżna wszĂŞdzie poczytaĂŚ.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #1023 : Listopad 18, 2012, 19:37:08 »

Fe, ale wstyd. To jest forum ludzi uduchowionych? Nie rozumiem jakim prawem znowu jest pranie czyichs brudow?
Niech kazdy popatrzy na siebie, czy napewno jest taki perfekt jak sie sobie przedstawia.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1024 : Listopad 18, 2012, 20:54:42 »

Klasyczny przykÂład relacji uczeĂą - mistrz UÂśmiech

Od takich konszachtĂłw trzymam siĂŞ na szczĂŞÂście z daleka, wiĂŞc fragmentarycznie, chcÂąc nie chcÂąc, przynajmniej co do czĂŞÂści teorii, muszĂŞ ci zawierzyĂŚ i siĂŞ z tobÂą zgodziĂŚ.
Z praktyk¹ jednak jak w praniu, ró¿nie bywa Uœmiech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Strony: 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: