kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #250 : Marzec 30, 2009, 00:52:51 » |
|
Pewnie chciaÂłeÂś kogoÂś obraziĂŚ albo chciaÂłeÂś napisaĂŚ dwa albo trzy posyty pod rzÂąd. I nie czaruj mnie tutaj,Âże tak nie byÂło,bo minusy nie biorÂą siĂŞ z powietrza! 
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #251 : Marzec 30, 2009, 07:29:26 » |
|
O, widzę że tu prawo działa wstecz. Nie było mnie parę dni, wprowadzono nowy regulamin i zdążyłem już dostać -1pf. Ktoś mi powie za co skoro mnie nie było? :-)
to ci pozostało jeszcze z czasu, jak była reputacja miałeś -1, zapomniałem ci wyzerować - myślałem, że wyzerowałem wszystkim ~kocie, tak zostają ale jak np. masz -10, to następnego bana dostaniesz dopiero za -20, nie będzie tak np. że ktoś dostał -10, później zarobi +1 i będzie miał -9, a później znów złapie minusa, czyli znowu -10, a że za -10 jest ban... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 07:30:00 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
stolo
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 13
|
 |
« Odpowiedz #252 : Marzec 30, 2009, 08:47:01 » |
|
Wiadomosc wyslalam do Stolo, czekam na odpowiedz owe 5 dni. Mysle ze powinniscie byc w kontakcie. Kiara  Droga Kiaro - jesteœmy z Tomkiem w kontakcie. Niemniej jednak odpisa³em Tobie, ¿e to Tomek zajmuje siê t¹ spraw¹ i on to za³atwi. Nie widzê powodu dla którego mia³bym siê w sprawê wci¹gn¹Ì? Zastanawiam siê sk¹d u Ciebie pogl¹d, i¿ siê nie kontaktujemy?? To, ¿e nie udzielam siê w dyskusjach nie oznacza, ¿e nie ma mnie na forum. A je¿eli ktoœ do mnie pisze to ZAWSZE odpowiadam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 08:49:15 wysłane przez stolo »
|
|
"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro" 
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #253 : Marzec 30, 2009, 14:34:21 » |
|
Post odnosi siĂŞ do pojawiajÂących siĂŞ ostatnio na forum uwag i zastzreÂżeĂą co do pracy modĂłw i adminĂłw, a ÂściÂślej jej jakoÂści.
Proponujê zrobiÌ tak: Osoby które maj¹ za¿alenia do pracy opiekunów forum powinny je w sposób konkretny wyartyku³owaÌ - z podaniem przyk³adów. Wed³ug mnie oglêdne: "nie jest dobrze", "jakoœÌ upada" niewiele wnosz¹ do ewentualnej poprawy. Je¿eli naprawdê tak przeszkadaj¹ Wam jakieœ dzia³ania i naprawdê zalezy Wam na poprawie jakoœci - spokojnie wyraŸcie swoje za¿alenia i jednoczeœnie sposoby zaradzenia temu - jak ju¿ wspomnia³em na konkretnych przypadkach. Myœlê, ¿e to pomo¿e ka¿demu lepiej zrozumieÌ stanowisko innych. Z tego co widzê to modzi i admini s¹ otwarci na sugestie i pomys³y.
Ptak, Ambro¿y, Kot - a mo¿e sami dacie przyk³ad i pomoderujecie któreœ z dzia³ów. Wy zobaczycie jak to wygl¹da od wewnatrz, modzi, admini - jak nale¿y moderowaÌ, a my popatrzymy na dany przez Was przyk³ad. Ide o zak³ad, ¿e pomimo zakoùczenia naboru kandydatury zostan¹ przyjête i dostaniecie szansê aby wszystkim pokazaÌ co i jak nale¿y robiÌ. Przekonamy sie te¿ czy Wasze pomys³y i zalecenia przynios¹ spodziewane i deklarowane przez Was efekty. Myœlê, ¿e pomys³ jest ciekawy i akceptowalny. Zamiast od razu "zwalniaÌ" poka¿ecie jak nalezy sumiennie i uczciwie wykonywaÌ dan¹ pracê. To jak, wystarczy odwagi?
Co do mnie nie mam zastzreÂżeĂą do pracy modĂłw i adminĂłw. AtomsferĂŞ tworza wszycy forumowicze i wiem, Âże jeszcze taki siĂŞ nie narodziÂł ktĂłry wszystkim by dogodziÂł. Nie zauwaÂżyÂłem, Âżeby komuÂś zamykano usta i nie pozwolono wyartykuÂłowaĂŚ poglÂądĂłw.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 16:04:10 wysłane przez MichaÂł »
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #254 : Marzec 30, 2009, 14:42:48 » |
|
wiecie co mnie zastanawia? ¿e niektórzy najwyraŸniej uwa¿aj¹ pracê modów i adminów jako pracê zarobkow¹ - forum to tylko hobby. WiêkszoœÌ z nas pracuje zawodowo lub ma inne wa¿ne obowi¹zki w trakcie dnia i zagl¹da tu co jakiœ czas "pielêgnuj¹c" owe hobby pielêgnowaÌ.. wieczorami, przy ciep³ej herbatce lub kawie..
nie wymagajcie by opiekunowie siedzieli to "24 na 7".. poza tym - teraz kiedy padÂły nowe nominacje i zwiĂŞkszona zostaÂła liczba opiekunĂłw - dajcie nam szansĂŞ na wykonanie roboty..
poza tym zauwaÂżyÂłem po powrocie, Âże trwa tu straszna nagonka na modĂłw i adminĂłw.. dlaczego??
skupcie siĂŞ na sensie istnienia tego naszego "hobby" a nie wiecznym krytykowaniu i uÂżalaniu siĂŞ, Âże to juÂż nie to samo..
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #255 : Marzec 30, 2009, 15:00:33 » |
|
Wiadomosc wyslalam do Stolo, czekam na odpowiedz owe 5 dni. Mysle ze powinniscie byc w kontakcie. Kiara  Droga Kiaro - jesteœmy z Tomkiem w kontakcie. Niemniej jednak odpisa³em Tobie, ¿e to Tomek zajmuje siê t¹ spraw¹ i on to za³atwi. Nie widzê powodu dla którego mia³bym siê w sprawê wci¹gn¹Ì? Zastanawiam siê sk¹d u Ciebie pogl¹d, i¿ siê nie kontaktujemy?? To, ¿e nie udzielam siê w dyskusjach nie oznacza, ¿e nie ma mnie na forum. A je¿eli ktoœ do mnie pisze to ZAWSZE odpowiadam. Witaj Stolo. To nie moje sugestie ze sie nie kontaktujecie z tom1ek, to wniosek po jego wypowiedzi, ze nic nie wie o moim pytaniu do Ciebie na temat mojego lamania regulaminu. Odpowiedz od Ciebie otrzymalam sprzeczna ze wczesniejszymi zarzutami tom1ek.To wszystko, nie bylo natomiast zadnych konsekwecji wyprostowania tego zamieszania. A ja chciala bym zeby bylo wszystko wyjasnone. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 15:01:16 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #256 : Marzec 30, 2009, 18:12:15 » |
|
~Kiaro, wybacz ale juÂż nie mogĂŞ  po prostu" no comments"  nie chce mi siĂŞ nawet odpowiadaĂŚ na twoje zarzuty, kto dokÂładnie czytaÂł nasze posty, wie jaka obÂłuda kryje siĂŞ w tych twoich sÂłowach przed chwilÂą nie rozmawiam juÂż z tobÂą o tym, szkoda sobie nerwy strzĂŞpiĂŚ edycja: widzĂŞ, Âże edytowaÂłaÂś swojego posta do ktĂłrego odnoszÂą siĂŞ te moje sÂłowa i zmieniÂłaÂś jego sens - to juÂż do takich rzeczy siĂŞ posuwasz? ÂżaÂłosne...
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2009, 10:33:09 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #257 : Marzec 30, 2009, 19:05:21 » |
|
przepraszam,, czy mogĂŞ powtĂłrzyĂŚ pytanie, bo nie dostaÂłem odpowiedzi?
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #258 : Marzec 30, 2009, 20:11:05 » |
|
przepraszam,, czy mogę powtórzyć pytanie, bo nie dostałem odpowiedzi? popatrz tu: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1036.msg25961#msg25961ten co to zrobił, podpisał się i widzę że wcale ci nie usunął postów, tylko scalił 3 posty w 1 (przynajmniej tak tam napisał) - tak było, czy może się mylę? jeśli tak, to powinieneś dostać -1pf, a nie dostałeś - teraz zamiast się cieszyć i siedzieć cicho, ty o sobie przypominasz tutaj... hehe dobre 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 20:12:00 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #259 : Marzec 30, 2009, 20:20:34 » |
|
posty te byÂły z 27.03 a zostaÂły zcalone z postem z 26.03. za to ze umiescilem 2 posty (te usuniĂŞte ) w tym samym dniu przepraszam, jeden umieÂściÂłem o 4 rano drugi o 12 (po spaniu) a wiĂŞc wydawaÂło mi sie ze jest nowy dzieĂą. A posty te po prostu znalazlem w Âśmietniku, i dlatego od razu zadalem pytanie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 20:21:33 wysłane przez Blad »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #260 : Marzec 30, 2009, 20:22:17 » |
|
posty te byÂły z 27.03 a zostaÂły zcalone z postem z 26.03. za to ze umiescilem 2 posty (te usuniĂŞte ) w tym samym dniu przepraszam, jeden umieÂściÂłem o 4 rano drugi o 12 (po spaniu) a wiĂŞc wydawaÂło mi sie ze jest nowy dzieĂą.
hehe nawet gdyby byÂł nowy dzieĂą, jak dla mnie i tak trzeba byÂło by je scaliĂŚ ale spoko, sprawa siĂŞ wyjaÂśniÂła 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #261 : Marzec 30, 2009, 22:00:25 » |
|
Dlaczego mamy zcalac posty z dwoch roznych dni? W taki sposob , ktos kto sledzi temat nie wie czy jest kolejny nowy czy nie. Powstaje niepotyczny tasiemiec bez konca , jezeli w temaci pisze prawie czas jedna osoba ( przekazywanie jakichs informacji). Kiedys juz dyskutowalismy ze Stolo na ten temat i uznal iz zcalamy tylko posty pisane w tym samym dniu. W dniu nastepnym napisanych nie zcalamy. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Hans Olo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #262 : Marzec 30, 2009, 22:42:04 » |
|
Mo¿esz skopiowaÌ zawartoœÌ poprzedniego, dopisaÌ do niego to co nowe. Usun¹Ì swój stary post i wrzuciÌ nowy, scalony. Nic trudnego, a i ka¿dy bêdzie wiedzia³, ¿e to coœ nowego.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #263 : Marzec 30, 2009, 22:54:13 » |
|
Kiara - myÂślĂŞ, Âże jeÂśli ktoÂś przekazuje "tasiemcowo" jakieÂś informacje, to nie bĂŞdzie problemu, by dogadaÂł siĂŞ z Modem o to, aby Mod ten nie traktowaÂł tego jak zÂłamanie regulaminu (o ile przed pisaniem wykaÂże takÂą inicjatywĂŞ). Nie wiem zresztÂą, czemu akurat Ty o tym piszesz - przecieÂż zrezygnowaÂłaÂś z pisania w dziale o swoim kodzie, wiĂŞc chyba sprawa CiĂŞ juÂż nie dotyczy?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #264 : Marzec 30, 2009, 23:02:02 » |
|
Skoro jestem jeszcze uczestnikiem forum , wszystkie jego zagadnienia mnie dotycza. Blad wpisuje informacje ( uwazam ze cenne), po co ma zcalac jedna z druga skoro praktycznie kazda jest inna? A tymbardziej pisana nastepnego dnia. Zreszta po co wprowadzac cos nowego , co nie ulatwia a utrudnia komunikacje, naraza na uwagi i wprowadza nerwowosc.To bezsens. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 23:03:52 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #265 : Marzec 30, 2009, 23:10:12 » |
|
Zgadzam siĂŞ z KiarÂą. ZgÂłaszaÂłem takÂą samÂą uwagĂŞ i dostaÂłem minus jeden punkt.... 
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #266 : Marzec 31, 2009, 06:11:16 » |
|
Zgadzam siĂŞ z KiarÂą. ZgÂłaszaÂłem takÂą samÂą uwagĂŞ i dostaÂłem minus jeden punkt....  Za uwagĂŞ? Czy za pisanie posta pod postem? A zgÂłosiÂłeÂś to wczeÂśniej do Moderatora, wytÂłumaczyÂłeÂś? Bo warto by poznaĂŚ okolicznoÂści.
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 13
|
 |
« Odpowiedz #267 : Marzec 31, 2009, 06:38:00 » |
|
Dlaczego mamy zcalac posty z dwoch roznych dni? W taki sposob , ktos kto sledzi temat nie wie czy jest kolejny nowy czy nie. Powstaje niepotyczny tasiemiec bez konca , jezeli w temaci pisze prawie czas jedna osoba ( przekazywanie jakichs informacji). Kiedys juz dyskutowalismy ze Stolo na ten temat i uznal iz zcalamy tylko posty pisane w tym samym dniu. W dniu nastepnym napisanych nie zcalamy. Kiara  Faktycznie, Kiara rozmawiaÂła ze mnÂą na temat umieszczania postu po poÂście w temacie "PrzekazĂłw od MyÂślicieli". (to byÂło jeszcze w czasach poprzedniego forum)
|
|
|
|
"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro" 
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #268 : Kwiecień 02, 2009, 09:53:36 » |
|
Tak jak myÂślaÂłem - po propozycji zastrzeÂżenia co do moderowania/administrowania jakoÂś dziwnie ucichÂły...
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #269 : Kwiecień 02, 2009, 15:14:37 » |
|
Zgadzam siĂŞ z KiarÂą. ZgÂłaszaÂłem takÂą samÂą uwagĂŞ i dostaÂłem minus jeden punkt....  Za uwagĂŞ? Czy za pisanie posta pod postem? A zgÂłosiÂłeÂś to wczeÂśniej do Moderatora, wytÂłumaczyÂłeÂś? Bo warto by poznaĂŚ okolicznoÂści. za pisanie posta pod postem
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #270 : Kwiecień 02, 2009, 18:01:57 » |
|
Wiki - to tu muszĂŞ coÂś sprostowaĂŚ, bo chyba z kolei Ty spojrzaÂłaÂś czarno-biaÂło  Ja nie uwaÂżam, Âże WSZYSTKIE przepowiednie to chÂłam, ale pokazujĂŞ mechanizmy, ktĂłre czĂŞsto MOGÂĄ sprawiaĂŚ, Âże dana przepowiednia siĂŞ sprawdzi lub nie. Co nie znaczy, Âże uwaÂżam, Âże wszystkie przepowiednie to pic na wodĂŞ. Tak wÂłaÂśnie i ja myÂślĂŞ Pozdrawiam  chciaÂłbym tylko zaznaczyĂŚ moi drodzy, by staraĂŚ siĂŞ unikaĂŚ podobnych odpowiedzi (chodzi mi o ta powyÂższÂą wiki) - takie posty wÂłaÂściwie nabijajÂą licznik i nic nie wnoszÂą do tematu.. to jest spam..
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #271 : Kwiecień 02, 2009, 18:29:54 » |
|
Jak właśnie mniej więcej dogadaliśny się co przepowiedni i ich sprawdzalności, co dotyczy również jak pisałam w powyższych postach sesji osobistych z panią Lucyną i to czy ona kłamie to nazywa się spam...... no coż widzę, że tylko kłótnie są oki a dojście do wspólnych wniosków już nie.... Pozdrawiam  czy jeżeli w dyskujsji się z kimś zgodzę i dojdziemy do wspólnych wniosków mam pisać na PW żeby nie było widać publicznie, że mamy podobne zdanie 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2009, 18:31:27 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #272 : Kwiecień 02, 2009, 18:32:24 » |
|
~Micha³ wrzuÌ na luz, proszê...  prawo to nie tylko sztywne zakazy i nakazy, to nie tylko litery, których trzeba przestrzegaÌ szczegó³owo i bardzo dok³adnie. za chwilê nasze forum straci ca³kiem "duszê" i bêd¹ na nim tylko suche posty <<wnosz¹ce coœ do tematu>> 
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #273 : Kwiecień 02, 2009, 18:34:57 » |
|
Jak w³aœnie mniej wiêcej dogadaliœny siê co przepowiedni i ich sprawdzalnoœci, co dotyczy równie¿ jak pisa³am w powy¿szych postach sesji osobistych z pani¹ Lucyn¹ i to czy ona k³amie to nazywa siê spam...... no co¿ widzê, ¿e tylko k³ótnie s¹ oki a dojœcie do wspólnych wniosków ju¿ nie.... Pozdrawiam  coœ ci poka¿e wiki  "nic nie rozumiesz" <---- gdybym jedynie tak¹ odpowiedŸ da³ na twój post.. powiedz, co on wnosi do tematu? nic.. takie coœ mo¿na napisaÌ u¿ytkownikowi na PW. doszliœcie do porozumienia. mi³o.. jednak jak dla mnie napisanie w poœcie 3 s³ów to naruszanie punktu regulaminu: " Wszelkie przejawy nabijania postów bêd¹ skrupulatnie zwalczane. Rozumie siê przez to równie¿ posty typu "Gdybym wiedzia³ to bym Ci powiedzia³, ale nie wiem". " edit: no ok tomku... wrzucam (byle nie na wsteczny  )
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2009, 18:35:31 wysłane przez MichaÂł »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #274 : Kwiecień 02, 2009, 19:18:18 » |
|
W tym przypadku post Wiki wbrew pozorom wiele nowego wnosi do dyskusji z kilku powodów. Gdyby Wiki wczeœniej nie zabiera³a g³osu w dyskusji to nag³e takie wtr¹cenie mo¿e i mo¿naby podci¹gn¹Ì pod ma³o wnosz¹cy do dyskusji. Zauwa¿cie, ¿e wczeœniej Wiki i Tenebrael mieli nieco odmienne zdania. Wiki podpisuj¹c siê "tak w³aœnie i ja myœlê" wyjasni³a swój pogl¹d na dan¹ sprawê. Dlatego myslê, ¿e trzeba równiez patzreÌ na kontekst prowadzonej dyskusji. Tak ja to widzê.
|
|
|
|
|
|
|
|