KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #300 : Kwiecień 13, 2009, 15:29:43 » |
|
Kap³anie! Nie przejmuj siê minusami,bo po przebiegunowaniu na plusy siê zamienia i bêdziesz liderem.  s³owa Kiary powtarzasz  dziêki, ja siê nie przejmuje tyle, ¿e nie rozumiem tego dawania mi minusów jednoczeœnie rozumiej¹c rzeczy niebiaùskie - cóz, dziwne musi bÌ to wiêc z pewnoœci¹ i logiki pozbawione widocznie, widaÌ byÌ tak musi, ¿e ci co grzesz¹ ci¹gle kamienie rzucaj¹ jako pierwsi, pozbawieni mocy s¹ jak widaÌ, iœÌ ju¿ muszê... YODA 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2009, 15:30:11 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #301 : Kwiecień 13, 2009, 16:49:26 » |
|
¿e nie rozumiem tego dawania mi minusów jednoczeœnie rozumiej¹c rzeczy niebiaùskie - cóz, dziwne musi bÌ to wiêc z pewnoœci¹ i logiki pozbawione widocznie, widaÌ byÌ tak musi, ¿e ci co grzesz¹ ci¹gle kamienie rzucaj¹ jako pierwsi, pozbawieni mocy s¹ jak widaÌ, iœÌ ju¿ muszê... YODA  Moim zdaniem nie jest to logiki pozbawione, widocznie nie jestes "rzecz niebianska"
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #302 : Kwiecień 14, 2009, 14:19:59 » |
|
pozdrawiam trolla internetowego http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie(jakby co, to nie byÂło do ciebie ~Blad)
|
|
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #303 : Kwiecień 14, 2009, 15:12:17 » |
|
jak śmiesz nazywać mnie trollem pseudo-admnie! żal to jedno słowo jakie mi się nasuwa, nie będę pisać, że forum zeszło na psy aby nie obrażać psów  pozdrawiam Debila http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Debil(jakby co, to nie było do Ciebie ~Blad) -1pf, tom1ek
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 09:07:45 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
Hans Olo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #304 : Kwiecień 14, 2009, 15:21:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #305 : Kwiecień 14, 2009, 15:33:49 » |
|
i tak widzĂŞ tom1eka - DOKÂŁADNIE TAK!!! Administrator – jedyny bĂłg czata, strony czy forum. Wiecznie w zÂłym humorze, banuje CiĂŞ za to, Âże Âżyjesz. Nie lubi kierowaĂŚ siĂŞ czyimiÂś sugestiami, od czegoÂś ma wÂłasne. Admin moÂże wszystko w przeciwieĂąstwie do Ciebie – marnego usera. NaleÂży takÂże pamiĂŞtaĂŚ, Âże admin ma zawsze racjĂŞ, a jeÂżeli nie ma, to znaczy, Âże nie przeczytaÂłeÂś lub nie zrozumiaÂłeÂś tego, co administrator napisaÂł wczeÂśniej. http://pl.uncyclomedia.org/wiki/Admin(nie kaÂżdy jest taki ale widaĂŚ, Âże niektĂłrym WÂŁADZA uderza do "gÂłowy")
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #306 : Kwiecień 14, 2009, 15:38:04 » |
|
jak śmiesz nazywać mnie trollem pseudo-admnie! żal to jedno słowo jakie mi się nasuwa, nie będę pisać, że forum zeszło na psy aby nie obrażać psów  pozdrawiam Debila http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Debil(jakby co, to nie było do Ciebie ~Blad) w sumie to nawet twojego imienia nie wymieniłem  no, ale "uderz w stół, a nożyce..." http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanieedycja: więc uuu... chyba wpadłeś...  mały cytacik z Wikipedii, a niech już inni sami ocenią: Charakterystyka zachowania internetowego trolla
Osoba stosująca trollowanie zwykle reaguje wrogo zarówno na próby uspokojenia dyskusji, jak i agresywne reagowanie na jego zaczepki, zaś merytoryczna zawartość dyskusji ma dla niego znaczenie tylko o tyle, o ile rozpala w dyskutantach negatywne emocje i przyczynia się do kontynuowania sporu. Sprawia to zazwyczaj takie wrażenie, jakby troll "sycił" się nimi. Najczęściej im więcej osób wpadnie w jego sidła i odpowie na jego post, tym bardziej wydaje się zadowolony. Znużenie dyskutantów objawiające się kończeniem dyskusji lub też wrzuceniem go do killfile'a (http://pl.wikipedia.org/wiki/Killfile) interpretuje jako odniesienie zwycięstwa.
Symptomami trollowania mogą być poniższe sposoby zachowania w dyskusjach:
# bezgraniczne podporządkowanie się jakiejś idei (np. „Ten system operacyjny jest najlepszy!”) i bronienie jej do końca (często wbrew rzeczywistości) — jest to kryterium kontrowersyjne, ponieważ samo fanatyczne przywiązanie do określonej idei nie oznacza trollowania; # chętne używanie argumentów ad personam – atakujących osoby lub ich cechy szczególne, jak wiek/zainteresowania/etc., bez związku z tematem dyskusji, a często przy użyciu słów wytrychów, w niektórych przypadkach troll posuwa się do wyzwisk i gróźb; # skrajny stosunek do netykiety (wybrane zasady) lub ortografii – albo atakowanie wszystkich za najdrobniejsze „literówki” albo demonstracyjne łamanie zasad; # skrajna megalomania i pogardliwy stosunek do innych osób – jest to bardzo charakterystyczna cecha trolli, która prowadzi prędzej czy później do ich wyobcowania, bo nawet osoby pierwotnie sympatyzujące z trollem lub odnoszące się doń neutralnie zrażają się do niego z powodu takich zachowań wobec nich; # wprowadzanie zamieszania w stosunku do własnej osoby, przedstawianie siebie jako ofiary (np. moderatorów, współdyskuntantów etc.); # częste zadawanie tych samych pytań, na które odpowiedź została już udzielona — celem trolla jest w tym przypadku zapętlenie dyskusji i wprowadzenie dodatkowego zamieszania;
# konfabulacja np. na temat swego wykształcenia, pracy, pozycji społecznej bądź doświadczeń życiowych – celem trolla jest tutaj nadanie większego znaczenia swoim wypowiedziom, jako pochodzącym od specjalisty, osoby która coś zna z autopsji etc.;
# „ceremonialne” używanie filtrów (np. killfile'a - http://pl.wikipedia.org/wiki/Killfile) – troll uroczyście obwieszcza, że jego oponent ma znaleźć się w filtrze trolla, przy czym bardzo często i tak tego nie robi i dalej czyta wypowiedzi oponenta (czasem tylko próbuje udawać, że je filtruje);
# regularne ogłaszanie swojego definitywnego odejścia z forum lub grupy dyskusyjnej i za każdym razem, po jakimś czasie, powracanie – troll tłumaczy się tutaj różnego rodzaju „obowiązkiem”, „otrzymaniem kilkuset maili zachęcających do powrotu” etc.;
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2009, 16:16:16 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #307 : Kwiecień 14, 2009, 16:53:02 » |
|
definicje trolla internetowego widaĂŚ wymyÂśliÂły DZIECI NEOSTRADY - ja miaÂłem modem 56 KBs jak jeszcze for internetowych nie byÂło! (a byÂły takie czasy, jakby ktoÂś nie wiedziaÂł) widzĂŞ, Âże definicjĂŞ trolla opracowaÂły trolle, lol 
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #308 : Kwiecień 14, 2009, 18:24:12 » |
|
Dlaczego akurat "dziecko neostrady"?
PoniewaÂż kilka lat temu Internet byÂł sÂłabo dostĂŞpny, a modemy byÂły kosztownym przywilejem, stÂąd z Internetu korzystali Ci, ktĂłrzy go bardziej potrzebowali (ciĂŞÂżko wyobraziĂŚ sobie dyskusjĂŞ na forum liczÂąc siĂŞ z kaÂżdym impulsem). Ekspansja usÂługi Neostrady na wiĂŞkszoœÌ kraju uczyniÂła go Âłatwiej dostĂŞpnym, stÂąd teÂż rodzice fundowali swoim pociechom ³¹cza internetowe "do nauki", a dzieci nie majÂące pojĂŞcia o Internecie zalaÂły go falÂą bezsensu i du¿¹ dozÂą bezmyÂślnoÂści. Nie tylko posiadanie Neostrady "upowaÂżnia" do bycia jego Dzieckiem. To moÂże byĂŚ rĂłwnieÂż uÂżytkownik ³¹cza z telewizji kablowej, ³¹cza radiowego, DSL, popularnej sieci osiedlowej lub podobnego. JeÂśli nie pozostajesz w zgodzie z netykietÂą, to niezaleÂżnie, czego uÂżywasz bĂŞdziesz "dzieckiem neostrady"! Nazwa „dzieci Neostrady” wywodzi siĂŞ stÂąd, Âże gdy Telekomunikacja Polska wprowadziÂła usÂługĂŞ szerokopasmowego dostĂŞpu do Internetu (NeostradĂŞ), ³¹cza byÂły masowo instalowane jako prezent od rodzicĂłw z okazji urodzin, ukoĂączenia klasy w szkole etc. u osĂłb w wieku 12–16 lat, ktĂłre rozpoczynajÂąc korzystanie z Internetu czĂŞsto tak siĂŞ zachowywaÂły. OczywiÂście opisane zachowania mogÂą dotyczyĂŚ osĂłb w ró¿nym wieku czy posiadajÂących ró¿ne ³¹cza internetowe. Status „dziecka Neostrady” jest statusem przejÂściowym, poniewaÂż osoby te albo nabywajÂą okreÂślonÂą wiedzĂŞ i stajÂą mniej uci¹¿liwe lub nabierajÂą umiejĂŞtnoÂści respektowania niektĂłrych wymogĂłw regulaminĂłw, albo z powodu swego zachowania szybko tracÂą dostĂŞp do danego forum czy nawet ³¹cza
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2009, 18:24:40 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #309 : Kwiecień 14, 2009, 18:41:22 » |
|
sam sobie zainstalowa³em i SAM P£ACà 120 z³ za 2 MB ³¹cze symetryczne!
to tyle w kwestii DZIECI NEOSTRADY - zÂły adres, niestety...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #310 : Kwiecień 14, 2009, 19:02:51 » |
|
chyba ktoÂś nie rozumie Âże "dzieci neo" to przenoÂśnia i uogĂłlnienie
proponujĂŞ wrĂłciĂŚ do gry w Fallouta ;P
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #311 : Kwiecień 14, 2009, 19:07:24 » |
|
ktoÂś rozumie, Âże to przenoÂśnia a na fallouta nie ma czasu... edit: teÂż umiem pisaĂŚ czerwonym tom1ek, zmieĂą nazwĂŞ forum na NIEOFICJALNE forum Projektu Cheops, zgodnie z tym co jest tutaj napisane:http://www.projekt-cheops.com/plain.aspx?languageId=1&menuId=46§ionId=231&cmd=kher heb 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2009, 22:59:15 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #312 : Kwiecień 15, 2009, 10:33:38 » |
|
no widzê, ¿e uczysz siê u¿ywaÌ kolorów - suuuper popisz coœ jeszcze w ¿ó³tym, ró¿owym, niebieskim - kozacko, naprawdê frajda  forum zawsze nazywa³o siê tak jak siê teraz nazywa, a na stronie zawsze pisa³o to co tam teraz pisze
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2009, 12:38:53 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #313 : Kwiecień 15, 2009, 14:10:50 » |
|
jest napisane siĂŞ pisze, to po pierwsze! a po drugie, to jaki admin takie forum  LOL hahahahahahha
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2009, 14:12:39 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #314 : Kwiecień 15, 2009, 15:00:01 » |
|
jest napisane się pisze, to po pierwsze! a po drugie, to jaki admin takie forum  LOL hahahahahahha no pewnie http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowaniehttp://dziecineostrady.cba.pl/
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2009, 15:13:27 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #315 : Kwiecień 15, 2009, 16:16:15 » |
|
Ponawiam mojÂą propozycjĂŞ, Âżeby kolejny ban byÂł dÂłuÂższy od poprzedniego - tak jak to jest przyjĂŞte w przypadku recydywy.
To jeszcze nieÂśmiaÂło zapytam - jakie sÂą progi punktowe banĂłw?
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #316 : Czerwiec 04, 2009, 00:51:44 » |
|
Czy ktoÂś moÂże mi powiedzieĂŚ za co KapÂłan dostaÂł -1 punkt w wÂątku Maria Magdalena  Przepraszam za offtopa ,ale siĂŞ trochĂŞ zdziwiÂłam.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #317 : Czerwiec 04, 2009, 00:56:01 » |
|
spytaj hanke solanke, naszego "wspanialego" moda - moze zupa byÂła za sÂłona  z tego co widze to za pisanie zle o Kosciele KAT-olickim - skoro to forum chrzesijanskie, to przepraszam juz mnie nie ma... ... tylko kosciol spale i sobie ide  o jak ladnie plonie, i ogrzac sie mozna i dzika upiec - lol od wczoraj dostalem juz -3 - wiem, ze jeden za to ze WY mnie przywitaliscie tu ladnie, potem bo cos tam cos tam a trzeci bo nie mozna zle pisac o cudownych i bardzo dobrych pelnych milosci katolikach  KapÂłan 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 00:56:37 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Hans Olo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #318 : Czerwiec 04, 2009, 08:24:52 » |
|
Nie chodzi o to jakie to forum, tylko o to jakiego jĂŞzyka uÂżywasz.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 08:25:04 wysłane przez Hans Olo »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #319 : Czerwiec 04, 2009, 09:07:52 » |
|
Po kilku bezpoœrednio skierowanych proœbach do 718 i braku jakiegokolwiek pozytywnego odzewu z jego strony zwróci³em siê za pomoc¹ opcji "zg³oœ do moderatora" do opiekuna/ów forum [nie wiem kto presonalnie odebra³ wiadomoœÌ] aby zwrócili niejakiemu 718 uwagê na cykliczne potwarze które kieruje na WSZYSTKICH cz³onków KRK uzywaj¹Ì specjalnej kostrukcji przymiotników tj. "KAT-olicy, KATolicy". Jednoczeœnie zaznaczy³em, ¿e nie mam nic przeciwko temu aby tym mianen okreœla³ KONKRETNE osoby z KRK daj¹c na to dowody, np. konkretnych inkwizytorów.
ByĂŚ moÂże takie zachowanie 718 na ktĂłre zwrĂłciÂłem uwagĂŞ Modom byÂło przyczynÂą przyznania dla niego "nagrody".
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #320 : Czerwiec 04, 2009, 09:36:40 » |
|
nie byÂło to przyczynÂą, bo PCH jest ANTYCHRZEÂŚCIJAĂSKIE, wiĂŞc pora, ÂżebyÂś to zrozumiaÂł, a piszÂąc KAT-olicy - mam na myÂśli tych ktĂłrzy mordowali w czasach Âśredniowiecza w imiĂŞ Boga...
i nic mnie twĂłj apel nie obchodzi!
718'
|
|
|
|
|
|
|
Hans Olo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #321 : Czerwiec 04, 2009, 10:49:48 » |
|
Piszesz "KAT-olicy sÂą" itp, wiĂŞc weÂź mi tu nie Âściemniaj jak nieÂśmiaÂły w konfesjonale.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #322 : Czerwiec 04, 2009, 12:15:33 » |
|
ale chodzili mi ze BYLI, wiele razy to podkreÂślaÂłem w tekÂście proszĂŞ ksiĂŞdza...
718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2009, 23:12:50 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #323 : Czerwiec 05, 2009, 23:12:33 » |
|
jako Âże to dziaÂł PRĂGIERZ, pasuje idealnie, niech wszyscy zobaczÂą co mora napisaÂł o Kiarze, mody szybko to usunĂŞÂły ale jest jak widaĂŚ... Kiara to po prostu imperialna feministka rzÂądzÂąca i radzÂąca wszystkim dookoÂła prawdy E. Nowalskiej swojej bogini a ta wÂłaÂśnie bogini doprowadzi jÂą na samo dno i potem siĂŞ zdziwi ale jak to? To wszystko byÂło kÂłamstwem.
Pozdro dla Kiary bo chyba juÂż siĂŞ skoĂączyÂł czas na tym forum dla Ciebie i wiĂŞcej energii nie spoÂżytkujesz od innych wampirzyco. MĂłwiĂŞ te sÂłowa z czystym sumieniem. @Kiaro, post zostaÂł usuniĂŞty ale nawet KapÂłan czasem musi pogrzebaĂŚ w Âśmietniku, no i znalazÂłem! jak ktoÂś to usunie to bĂŞdĂŞ to tutaj wklejaĂŚ tak dÂługo aÂż ktoÂś na to zareaguje... zbyt wiele KIARZE zawdziĂŞczam, Âżeby pozwoliĂŚ na takie jej traktowanie - nie zasÂługuje na to, w Âżadnym stopniu! @ stolo, dziĂŞkujĂŞ za reakcjĂŞ KapÂłan 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 15:56:50 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #324 : Czerwiec 06, 2009, 06:28:04 » |
|
Kaplan daj spokoj wycisz sie prosze. Kazdy musi sie rozliczyc ze wszystkiego przed samym soba, to jest trudniejsze niz myslicie.samego siebie nie da sie oszukac w tym momecie.Zdarzenia zycia jawia sie precyzyjnie nagranym filmem i nadodatek odczoc trzeba to czym z premedytacja krzywdzilo sie innych. Nasza dusza nigdy nie klamie, to ulomnosc zywego czlowieka. Kiara. 
|
|
|
|
|
|
|
|