Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:57:52

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 42 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 472229 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #350 : Wrzesieñ 14, 2009, 23:36:51 »

Nie postara³e¶ siê... T± zgag± zas³u¿y³e¶ co najwy¿ej na pstryczka od Arteq U¶miech
Hans Olo pewnie karniaka Ci nie da i trzeba bêdzie dalej kombinowaæ, ¿eby byæ fajnym Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Hans Olo
Go¶æ
« Odpowiedz #351 : Wrzesieñ 14, 2009, 23:39:36 »

Je¶li moderator z takiego lipnego offtopa utworzy³ nowy w±tek, to tylko poprawi³em jego b³±d. Nastêpnym razem wy¶lê to powiadomienie, ale to pewnie i tak nie da mi ani chwili wytchnienia od tego typu bzdurnych k³ótni.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #352 : Wrzesieñ 14, 2009, 23:47:04 »

¦miech na sali. Niby to wiêkszo¶æ takich uduchowionych, bêd±cych "ponad to", rozpisuj±cych siê o obdarzaniu zrozumieniem i mi³o¶ci±, ach wyrywaj±cych siê oków os±dów...
A tutaj jaki¶ minusik i... larum na pó³ forum - bij±, morduj±, t³amsz±.

Je¿eli tak Wam na tym zale¿y to mogê Ptakowego minusa wzi±æ na siebie i po sprawie. Tylko proszê - nie p³aczcie jak przedszkolak któremu lizak upad³ do piaskownicy.
Bujacie sobie we w³asnym dziwnym ¶wiecie w którym to jeste¶cie najwspanialsi i najm±drzejsi, sami jeste¶cie sobie prawem, próbujecie przenosiæ to na "¶wiaty" innych, a gdy spotykacie siê tam z zasadami zgodnie z którymi jeste¶cie... bardziej "standardowi" to oburzenie i obraza. Nauczcie siê nieco realnego ¿ycia, bo w takim mocno funkcjonujecie - p³aci siê za swoje czyny. Robisz offa - dostajesz czasami po uszach i po sprawie. Pewnych tematów nie trzeba po prostu t³umaczyæ bo to ¿enada - nawet dzieci czêsto wiedz±, kiedy zrobi³y co¶ z³ego. Przyzwoity cz³owiek ma tego ¶wiadomo¶æ [nie wspominaj±c ju¿ o "uduchowionym"] po prostu tak siê nie zachowuje. Dajcie ju¿ spokój, wstyd.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #353 : Wrzesieñ 15, 2009, 00:00:25 »

My¶lê, ¿e jako katolik nale¿ysz do najbardziej uduchowionych, chyba ¿e w czambu³ potêpiasz swoj± dotkrynê. Albo, ¿e nie rozumiesz jej zupe³nie, jak tego o czym siê powy¿ej traktuje. My¶lê, ¿e pomy³ka Hans Ola polega³a na tym, i¿ pomyli³, ale adresata tego minuska. Tak¿e bardzo dobrze kombinujesz... to rozs±dne z Twojej strony i jak najbardziej s³uszne. U¶miech 2

Antyuduchowiony koliberek, o czym nieraz uwiadamia, ale to widaæ trudne do zrozumienia.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #354 : Wrzesieñ 15, 2009, 00:08:59 »

UszczypliwA KoliberkU U¶miech On jedynie dostrzeg³ hipokryzjê, z któr± siê nie zgadzasz, gdy¿ j± reprezentujesz wraz z kole¿ank± swoj± Ptakiem. Tobie równie¿ w tym samym topicu zwróci³am uwagê, ¿e nie o Twoich snach jest, a o reinkarnacji, za¶ Ty uporczywie temat dr±¿y³a¶ dopytuj±c mnie, co znaczyæ one mog±.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #355 : Wrzesieñ 15, 2009, 00:34:19 »

SzanownY JAnneth!

W temacie Reinkarnacja na stronie 5-ej by³o nie o moich snach, ale o do¶wiadczeniu obcych mi ludzi i wci±¿ prosi³em o ustosunkowanie siê do tych konkretnych przyk³adów z ¿ycia. ALe M±dry Janneth wola³ udaæ g³upi± i pomin±æ te wypowiedzi.  Poniewa¿ musia³oby by to zburzyæ jego wszystkie fa³szywe, a wiêc pseudonaukowe za³o¿enia. Poczytaj sobie, co najpierw naukowcy badaj±cy zjawisko reinkarnacji s±dz± o tym, a potem prowad¼ dyskusje. Jak narazie  uprawiasz daleko id±c± demagogiê. M³odzi, serdeczni daj± siê nabieraæ, ale Ptaszyska Ciê zdemaskowa³y, i mia³by¶ Janneth na tyle klasy, by siê przynajmniej nie m¶ciæ. Co siê sta³o z Twoim rzeczowym i zimnym umys³em. Gdzie naukowe podej¶cie do problemu?. My jeste¶my "por±bani", nienormalni jacy¶ tacy, ale TY przedstawiciel obiektywnych szkie³ka i oka metod.?

Na snach skupi³em siê szczególnie w innym temacie. Natomiast Tobie wolno w temacie o reinkarnacji mówiæ o tym zjawisku. Teraz tak¿e czynisz off topa i powinienem to zignorowaæ.
NIe interesuje mnie to, ¿e jeste¶ w komitywie w Hansem, ale to ¿e nie cierpisz Ptaka i pos³ugujesz siê starymi "s³u¿bowymi koneksjami".

I jeszcze jedno: nie jestem zjadliwy, ale ¶wiadomie zrobi³em Arteqowi zwierciad³o, który nie raz pierwszy wyzywa tu innych od "duchowo rozwiniêtych" etc. To argumenty poni¿ej pasa. Ale nie widzisz tego u niego. Widaæ, widzisz, ale tylko prawdê odbit±, st±d ten pieniaczo-demagogiczny nerw u Ciebie.
Przemilcza³em to wcze¶niej, je¶li chodzi o Arteqa, ale mo¿e nie ¿yczê sobie byæ wrzucanym do jednego worka z innymi, tylko dlatego, ¿e zjada go katolicka mi³o¶æ do bli¼niego swego.

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 15, 2009, 01:15:02 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Hans Olo
Go¶æ
« Odpowiedz #356 : Wrzesieñ 15, 2009, 00:36:42 »

A tutaj zaraz mog± siê posypaæ kolejne minusiki i o co wtedy bêdziecie siê k³óciæ?
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #357 : Wrzesieñ 15, 2009, 00:53:09 »

Hans Olo, pewnikiem o to, komu da³e¶ wiêcej!  Z³y Temat do utarczek, jak widaæ, zawsze siê znajdzie. Nawet je¶li pójdzie o prawdê i sprawiedliwo¶æ. Ale ju¿ nie PiS-kam wiêcej, bo pora mi spaæ. Niemniej, wierzê, i¿ przemy¶lisz swoje ma³orozwa¿ne stanowisko. Ka¿dy z nas b³±d pope³niæ mo¿e. Wielka mi sprawa, ale sztuk± du¿± go naprawiæ. I to jest najcenniejsze w cz³owieku.
My¶lê, ¿e najgorszym offtopem jest demagogia i naci±ganie innych na energiê, reszta to ma³e piskuski. Wiem, ¿e¶ m±dry i siê zgodzisz w tym ze mn±, chocia¿ nie by³em uprzejmy, ale wierzaj, chcia³bym byæ dla Ciebie bardzo, ale to bardzo uprzejmy.

Z serdecznym pozdrowieniem

koliberek33.

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 15, 2009, 00:59:10 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Hans Olo
Go¶æ
« Odpowiedz #358 : Wrzesieñ 15, 2009, 11:25:18 »

Kto¶ ma ¿ale o offtop, to niech raportuje. A nie robi kolejnego offa tutaj.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #359 : Wrzesieñ 15, 2009, 21:33:14 »

Drodzy pañstwo, stara³em siê delikatnie strofowaæ, prosiæ, by trzymano siê tematu. delikatno¶æ nie pomog³a.
>Hans Olo< pokaza³ ¿e mozna zdecydowanie co¶ uzmys³owiæ, i równie¿ nie poskutkowalo, dlatego postanowi³em usun±æ wszystko, co nie ma bezpo¶redniego zwi±zku z w±tkiem przewodnim.
Tylko Wasza postawa poka¿e czy dalej bêdê tak delikatnie moderowa³, czy moze bêdê musia³ przybraæ ostrzejsze formy.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 15, 2009, 21:33:39 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #360 : Pa¼dziernik 11, 2009, 19:15:26 »

widzê, ¿e dalej tutaj ¼le mnie siê traktuje - co chwilê minus siê pojawia, a za kilka znowu ban - wygodnie widaæ modom i pseudo-adminowi!

¿a³osne to jest bo jestem na forum w tej czy innej postaci od czasu gdy hance-solance siê jeszcze o PCh nie ¶ni³o nawet...

z reszt±, mniejsza z wami i waszym ¶miesznym LOLowym i ROTFLowym forum...

718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #361 : Pa¼dziernik 11, 2009, 19:56:11 »

W tym miejscu tylko przypomnê, ¿e kolejny ban to ban ostateczny - wyrzucenie z forum przy -50 pkt.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #362 : Pa¼dziernik 11, 2009, 20:23:39 »

to straszne, i co ja teraz zrobiê?!

lol  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 11, 2009, 20:23:49 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #363 : Luty 14, 2010, 02:44:49 »

Proszê o odniesienie SIÊ, do cynicznej, z³o¶liwej wypowiedzi na temat moich obserwacji na niebie.
Ukarania notorycznego podrzegacza i niszczyciela wielu ciekawych w±tków...
Proszê równie¿ o wystawienie na pe³nym FORUM postawy Janneth, jako stronniczej, i broni±cej swoich pupilków. Mogê zrobiæ to ja, ale nie lubiê nikomu udowadniaæ perfidii, wolê, jak kto¶ sam j± zrozumie...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #364 : Luty 14, 2010, 16:01:02 »

Szanowny Panie Administratorze,

Jestem cz³owiekiem uduchowionym, dawno ju¿ odrzuci³em swoje ego na korzy¶æ bardziej obiektywnego spojrzenia na ¶wiat i wyzbycia siê pychy, która mn± kierowa³a. Pan o tym wiedzia³ przydzielaj±c mi odpowiedzialne zadanie opieki nad tym forum. Jestem Panu za to wdziêczny, lecz chcia³bym wyraziæ zaniepokojenie panuj±c± tu obecnie sytuacj±.
Postanowi³em zwierzyæ siê ze swojego spotkania z UFO w jednym z dzia³ów moderowanych przez kole¿ankê po fachu - Janneth.
W podsumowaniu krótkiej relacji napisa³em, cyt. "Oczywi¶cie, dziewczyny ¶miej± ze mnie, a ja czekam na ODZEW..." Na reakcje nie musia³em d³ugo czekaæ, poniewa¿ jeden z forumowiczów (notoryczny podrzegacz i niszczyciel ciekawych w±tków) skwitowa³ mnie s³owami, cyt. "Teraz ju¿ nie tylko dziewczyny".
Wy¶mia³ mnie publicznie, zmiesza³ z b³otem i bezmy¶lnie obrazi³. Takie sytuacje NIE MOG¡ mieæ miejsca! Ja siê im sprzeciwiam! Nie pozwolê siê poni¿aæ!
Na jego perfidn± zaczepkê odpisa³em co nastêpuje:
"A Ty Waldu¶ lubisz czasem po¶miaæ siê z siebie?
Czy jeste¶ ci±gle sztywno zaprogramowanym DUPKIEM?".
Jedna z ¿yczliwych mi osób, Chanell, spostrzeg³a, ¿e mogê za takie okre¶lenie zostaæ ukaranym przez t± stronnicz± moderatorkê owego dzia³u - Janneth. Swoj± drog± jest to si³a o czarnym ob¶lizg³ym futrze z niewidocznymi pazurami, ¿±dna w³adzy bestia i manipulatorka. Przestraszy³em siê nie na ¿arty, no bo jak to... Ja ukarany? Za co? Przecie¿ to on mnie obrazi³.
Szczê¶cie w nieszczê¶ciu, ¿e przed czarn± panter± do akcji wkroczy³a moja poplecznica - sprawiedliwa Barbarax. To mi gwarantowa³o spokój, poniewa¿ moderator nie mo¿e zmieniæ zdania innego moda, co najwy¿ej zg³osiæ zastrze¿enia wzglêdem jego pracy do Pana, Panie Administratorze.
Barbarax "uniewinni³a mnie" i nie usuwaj±c mojego posta, w którym nazwa³em u¿ytkownika sztywno zaprogramowanym dupkiem poprosi³a obie strony o polubowne zakoñczenie sprawy. Z reszt± Val Dee napisa³, ¿e nie czuje siê obra¿ony, wiêc nie wiem o co to wielkie halo.
Dzieñ pó¼niej otrzyma³em -1pf, co dodatkowo mnie ubod³o i siê pytam: ZA CO?
Na pocz±tku swoje pretensje zamie¶ci³em w nieodpowiednim do tego dziale i ob¶lizg³ego futra pantera usunê³a je do ¶mietnika jako mój kolejny offtop.
Piszê wiêc tutaj - w dziale o karach. Wybra³em ten zamkniêty, poniewa¿  nie chcê, ¿eby do naszej rozmowy miesza³y siê inne postronne osoby, takie na przyk³ad jak Enigma, która napisa³a, co nastêpuje:
"Hm, Thotalu...
To co napisa³e¶ w w±tku "Kary, bany..." brzmi niepokoj±co. Nieporozumienia w kadrze powinno siê za³atwiaæ na priva. Do kogo bowiem ma byæ skierowane owo ¿±danie "wystawienia postawy...'? Po za tym chyba ju¿ wiesz, ¿e zachowa³e¶ sie jak na modka nie³adnie. Takie przytyki pasuj± nam, zwyk³ym userom - to my mozemy sobie broiæ  natomiast od osób ponosz±cych odpowiedzialno¶æ oczekujê pewnego przyk³adu.

Co do relacji ze spotkañ z ufo - nie widzê nic takiego obra¼liwego w wypowiedzi Val Dee. Wiele osób nie dzieli siê do¶wiadczeniami, bo naprawdê trudno to udowodniæ. Ale przecie¿ w postach, nie raz nie szczêdzimy sobie krytycznej i zdrowej satyry. Imho to reakcja pani Barbarax by³a odrobina przesadzona. Nie ma co unosiæ sie honorem, gdy¿ nikt nie jest tu 'nietykalny'. Ja sama bardzo bym sie krêpowa³a napisaæ swoje 'spotkanie' z ufo, gdy¿ mia³o miejsce na pograniczu snu-jawy lub g³êbokiego transu, zmieszanego z podejrzanym omamem. Po takim opisie Val dee pewnie przylepi³ by mi etykiete psychiatryka, ale czy mo¿na sie mu dziwiæ? Moim zdaniem zupe³nie, nie".

Winni musz± zostaæ ukarani. ¯±dam ukarania Val Dee'ego (za to ¿e na¶miewa siê ze mnie tak jak moja rodzina) oraz wystawienia postawy Janneth, która nie wiedzieæ czemu zakwestionowa³a sposób moderacji przez Barbarax i najprawdopodobniej zg³osi³a to Panu Administratorowi.

Z powa¿aniem,
Thotal.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To prawda, ¿e zg³osi³am zastrze¿enia wobec pracy Barbarax Darkowi. Nie zamierzam tego ukrywaæ, choæ jak widaæ - brudy wolê praæ na privie a nie publicznie tak jak Ty to robisz.
Nie przejdê obojêtnie obok sytuacji, w której kto¶ kto piastuje tak odpowiedzialn± funkcjê i mo¿e oceniaæ innych, nie potrafi oceniæ siebie. Nie ma równych i równiejszych i ja zawsze bêdê siê takiemu porz±dkowi sprzeciwiaæ. Czy Ci siê to podoba czy nie.
Znam swoje mo¿liwo¶ci, wiem na co mogê sobie pozwoliæ a na co nie. Nie zmieni³am decyzji Barbarax, a swoje rozwa¿ania na ten temat wys³a³am odpowiedniej rangi osobie.
Ka¿dy inny u¿ytkownik zosta³by za to ukarany. Byli nawet tacy, co zamiast wyzwisk stawiali kropki, kreski i gwiazdki, a i oni nie uniknêli odpowiedzialno¶ci za w³asne wybuchy pychy. Dlaczego wiêc mia³abym przymkn±æ oko na Twoje wybryki? Tylko dlatego, ¿e jeste¶ moderatorem? Czy mnie w takim wypadku te¿ wypada nazwaæ kogo¶ zaprogramowanym dupkiem? Czy nie ¿±da³by¶ te¿ wówczas "wystawienia mojej postawy"?
Thotal... Ja ciê lubiê i absolutnie nic do Ciebie nie mam poza jednym. Nie gadaj w kó³ko o EGO, bo to tak jakby¶ mówi³ jêzykiem, którego nie rozumiesz. Grozi³e¶ mi karm± w efekcie za to, ¿e zosta³e¶ ukarany przez Darka -1pf. Nie bojê siê jej... I niech wróci do mnie jak bumerang. ¯±dam sprawiedliwo¶ci i równo¶ci. Nie stojê ponad prawem, Ty te¿ nie.
Je¶li zabrak³oby mi kiedy¶ argumentów do rozmowy i nazwa³abym kogokolwiek tutaj dupkiem, wylej mi kube³ zimnej wody na otrze¼wienie i daj -1pf.
Wiele razy wy¶miewa³e¶ tu ludzi, w tym bardzo czêsto mnie. To, co napisa³ do Ciebie Val Dee jest kropl± w oceanie "humorystycznie zaakcentowanych docinek", jakich Ty sam nigdy nie szczêdzi³e¶.
Cz³owiek, który ma do siebie dystans bêdzie mia³ dystans tak¿e do Ciebie. Mnie nie przeszkadza moje ob¶lizg³e futro, ani nazywanie mnie ciemn± si³± manipulacji. Dopóki co¶, co mi zarzucasz nie jest zgodne z faktem autentycznym, nie podlega nawet mojej analizie. Dlatego do mnie nie trafia. Naucz siê tego, ¿yje siê ³atwiej.

Chcia³abym, ¿eby pomiêdzy nami znów zapanowa³a zgoda. Ju¿ kiedy¶ próbowali¶my, pamiêtasz? Dosta³e¶ moda i wyci±gnê³am do Ciebie rêkê przepraszaj±c za wszystkie spory, jakie nas do tej pory dzieli³y. I nie zrobi³am tego tylko i wy³±cznie po to, by nasza wspó³praca w moderowaniu forum przebiega³a harmonijnie. Im bardziej bêdziesz siê ode mnie ró¿ni³, tym bardziej bêdê Ciê ceni³a. Jak trzeba - nadstawiê drugi policzek i zniosê Twoje kolejne przytyki. Nie robiê tego w koñcu dla samej siebie, a dla tej mikro spo³eczno¶ci, w której oboje funkcjonujemy.

Kiedy¶ by³ taki film. Mia³ tytu³: "Ja ciê kocham, a ty ¶pisz". I tym optymistycznym akcentem ¿yczê Ci bogatych w przyjemne doznania emocjonalno-cielesne Walentynek.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #365 : Luty 14, 2010, 20:15:39 »

Niedobra Enigma, niedobra... Czuje siê w obowi±zku porz±dnie siê ochrzaniæ.
Droga Enigmo, dosyæ tego wtr±tactwa w nieswoje posty  Smutny I z ³aski swojej pilnuj swojego nosa, przecie¿ lubimy Thotala, nie? 

Btw, zapraszam na chat
east
Go¶æ
« Odpowiedz #366 : Luty 14, 2010, 23:13:52 »

Kap³an napisa³ "wiem, ¿e macie racjê" .
Skoro tak, to ja nie rozumiem sk±d tyle po³ajanek i pouczanek siê dalej pojawi³o. Wie ch³op ¿e zrobi³ co¶ nie tak, uzna³ to, przeprosi³ , wyja¶ni³ jak potrafi³ z podaniem t³a historycznego Mrugniêcie , a Wy dalej swoje. Czytaj±c zda³o mi siê jakby¶cie do³o¿yli swoje "razy" do tych 20 nieprzyjemnych kolegów szkolnych Kap³ana. W jakim celu ? Czy¿by wychowawczym ?
A gdzie jest mi³o¶æ  , która leczy wszystko ? Mam nadziejê Kap³anie, ¿e chocia¿ w ¿yciu osobistym spotka³e¶ mi³o¶æ, która leczy.
Pozdrawiam Ciê serdecznie wierz±c w rozwój jasnej strony Twojej osobowo¶ci.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #367 : Luty 23, 2010, 13:14:18 »

Tak± metodê jak proponowana powy¿ej stosowa³a "administracja" [np. UB, SB] Polski przed rokiem 1989 r. Jest to nic innego jak paniczna próba zamkniêcia ust osobom które wyra¿aj± pogl±dy niewygodne dla pisz±cego, do tego ka¿d± wypowied¼ uzasadniaj±c/argumentuj±c. Tego typu propozycje s± ¿ywce wziête z dyktatury. Takie d±¿enia ju¿ by³y na tym forum - zabroniæ wypowiedzi forumowiczom w jednym z w±tków, na szczê¶cie wtedy zwyciê¿y³ zdrowy rozs±dek i zwyk³a ludzka przyzwoito¶æ.
Jak rozumiem zarzuty s± g³ównie skierowane do mnie, informujê wiêc, ¿e nigdy nie uciekam przed dyskusj±, swoje stanowisko zawsze argumentujê i zawsze biorê odpowiedzialno¶æ za wypowiedziane s³owa - proszê innych o to samo. Nie stosujê ¿adnych zabiegów aby komukolwiek zamkn±æ usta. Nie dopuszczam siê wulgaryzmów.

Z zasiêgniêtych opinii wiem, ¿e wielu forach panuj± inne dobre zwyczaje które dobrze by³oby wprowadziæ i tutaj:
- brak zgody na oszczerstwa, k³amstwa - i bardzo szybkie reakcje je¿eli ju¿ do nich dojdzie
- obiektywizm ocen
- konsekwencja w tym co uwa¿amy za przewinienie
- wynikaj±ce z dwóch powy¿szych punktów: równo¶æ forumowiczów wobec regulaminu, obowi±zków i praw

dziêkujê.

PS. zgodnie z regulaminem forum pisanie tego samego postu w wielu w±tkach jest zabronione - takie info dla "b³yskawicznych i szczegó³owych" moderatorów...
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 13:19:27 wys³ane przez arteq » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #368 : Luty 23, 2010, 13:25:16 »

Poniewaz na forach pojawiaja sie osoby niezykle agresywne i aroganckie , usilujacy podporzadkowac swojemu swiatopogladowi wszystkich i wszystko.Swoimi postami wprowadzaja atmosfere walki i nieprzyjemny fermet w aroganckich dyskusjach istnieje na nich prosty sposob.
Sposob ten uzywa jeden madry administrator  na innym forum , a mianowicie.

Osoba , ktora nie dyskutuje a jedynie tworzy kolejna awanture z kims , nie ma prawa pisania pod postami osoby z ktora tworzy konflikt , nie ma prawa do dyskusji z nia , nie ma prawa , wysylania jej informacji na pw.
Zlamanie tej zasady daje adminowi prawo do zabanowania takiego usera.

Bardzo prosty i skuteczny sposob , konczacy raz na zawsze awanturnicze eskapady zacietrzewionych krotkowzrocznych osobnikow.
Takie wiadro "zimnej wody" otrzezwi umysl i zapaly usera i da mu mozliwosc zreflektowania sie czy chce byc na forum  aktywnym , czy tylko je czytac bez mozliwosci pisania.

Do wiadomosci Administratora , oraz wszystkich Moderatorow.

Kiara U¶miech U¶miech

Awanturnicy bardzo boja  sie pozbawienia ich mozliwosci tworzenia awantur, ludzie , ktorzy sa na forach by dyskutowac  nie sa niczym zagrozeni.
Niedopuszczalna jest tolerancja zachowan niegodnych ,  jednej osoby , ktora swoim stylem bycia usiluje podporzadkowac sobie cale forum i obraza systematycznie adwersarzy oraz , wszystkich innych , ktorzy posiadaja odmienny swiatopoglad! Tworzac atmosfere , ktora odpycha innych forumowiczow.

STOP TEMU ZACHOWANIU!!!!

Nikt nikomu nie zabrania dyskusji , nikt nikogo za nia nie karze, jednak jedna osoba nie moze "terroryzowac" wszystkich tematow dla swojego innego swiatopogladu.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 14:56:42 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #369 : Luty 23, 2010, 14:18:28 »

Podsumujê swój apel:
Bardzo proszê moderatorów jak i administratora o kilka rzeczy:
> Mo¿liwie szybkie i konkretne reakcje - rozumiem, ¿e ka¿dy ma prywatne ¿ycie, a tutaj zajmuje siê spo³ecznie/z hobby, uwa¿am natomiast za niezrozumia³e gdy jedne decyzje podejmowane s± szybko, a inne odpychane. Przyk³adem tutaj mo¿e byæ ostatnie zachowanie Barbarax.
> Dopilnowanie aby za wypowiedziane s³owa forumowicz ponosi³ odpowiedzialno¶æ - szczególnie gdy dotyczy to domniemanych oszczerstw i k³amstw. Dla mnie niezrozumia³ym jest aby mo¿na by³o siê wykpiæ zwyk³ym "nie bêdê dalej rozmawia³"... lub "no ciê¿ko to udowodniæ, poniewa¿..."
> Bardzo dobrym zwyczajem jest umotywowaæ podjêta decyzjê administracyjn± - uwa¿am nawet to za podstawê. Na pro¶bê/¿yczenie forumowicza osoba oceniaj±ca winna podaæ podstawê swojej opinii - np. gdy co¶ uzna za wulgaryzm b±d¼ przekleñstwo - zapis w s³owniku etc. Uwa¿am, ¿e nie ma miejsca na subiektywne oceny pewnych kwestii, je¿eli co¶ nie jest jednoznacznie okre¶lone nale¿y wzi±æ pod uwagê podobne sytuacje/oceny z innych miejsc, na tzw. zasadzie wyci±gniêcia ¶redniej. Dziêki temu decyzje bêd± bardziej przemy¶lane i sprawiedliwe.
> KONSEKWENCJÊ - nie mo¿e byæ tak, ¿e to samo s³owo/zwrot/okre¶lenie w ustach jednego forumowicza jest uwa¿ane za dopuszczalne i nie ma jakichkolwiek zastrze¿eñ, natomiast gdy u¿yje je inny forumowicz to nie dosyæ , ¿e nagle z niezrozumia³ych wzglêdów jest piêtnowane to jeszcze podlega karze - a to ostatnio ma czêsto miejsce. Zrozumia³by to jeszcze gdyby w miêdzyczasie poinformowano, ¿e takowe od danej chwili zostanie uznane za niedopuszczalne, ewentualnie za pierwszym razem forumowicz zostanie poinformowany: "nie u¿ywaj tego s³owa, kolejnym razem uznane zostanie za wulgaryzm/obrazê".
> ustaliæ jednolity system reakcji - np. za to a to - kasujemy posta, za to a to - ostrzegamy, za to a to - wlepiamy punkty ujemne.
>  teraz co¶ z wy¿szej pó³ki - postaranie siê aby w³asne sympatie i antypatie nie wp³ywa³y na rzetelno¶æ ocen.

My¶lê, ¿e powy¿sza propozycja jest jak najbardziej sensowna. Gdyby który¶ punkt z powy¿ej zaproponowanych by³ nie do przyjêcia przez któr±kolwiek z osób pilnuj±cych i rozliczaj±cych z porz±dku - proszê o informacjê z krótkim uzasadnianiem.

Dla mnie bardzo zauwa¿alnym jest na tym forum brak konsekwencji i hipokryzja w ocenach - zdumiewaj±ce jest to zw³aszcza w poczynaniach "s³u¿b porz±dkowych". Doskona³ym przyk³adem tego mo¿e byæ przyznana mi kara porz±dkowa za u¿ycie zwrotu "k³apaæ dziobem". Pomimo zapisu w regulaminie moderator nie wys³a³a mi o tym informacji na PW. Nie uzasadni³ decyzji z ¯ADEN sposób [pomimo wys³anej informacji/zapytania] - podejrzewam, ¿e ze wzglêdu na trudno¶ci czy wrêcz niemo¿liwo¶æ obrony uzasadnienia. Nie jest to ¿aden wulgaryzm, nie jest to okre¶lenie które  mo¿na by uznaæ za l¿enie - zreszt± tak by³o NA TYM FORUM do tej pory. Otó¿ zwrot ten by³ wielokrotnie wcze¶niej u¿ywany na forum - nikt, ale to nikt nie zaprotestowa³ przeciw niemu w jakikolwiek sposób, tak¿e Kiara. Nie wiem dlatego na jakiej podstawie BArbarax uzna³a ten zwrot za wulgaryzm b±d¼ l¿enie?! Nie rozumiem równiez nag³ego oburzenia innego moderatora - Chanell: "teraz to przesadzi³e¶", tym bardziej w ¶wietle jej wypowiedzi w innym w±tku kiedy to uzna³a:
"S³owo "Dupa" jest dopuszczone w s³owniku polskim i nie jest cenzurowane." Dlaczego wobec tego nie wykaza³a siê podobn± reakcj± i w tym przypadku i nie siêgnê³a do s³ownika? Dla wiêkszo¶ci osób s³owo "dupa" ma bardziej negatywny wyd¼wiêk w wypowiedzi ni¿ "k³apaæ dziobem" - informacjê tê potwierdza znajoma polonistka twierdz±c: u siebie na lekcji jednoznacznie nie pozwala³abym u¿ywaæ okre¶leñ w stylu "a pot³uc to o kant dupy" w stosunku do komentowania opinii innych czy wyra¿ania pogl±dów, forma "niech nie k³apie dziobem" by³aby uznana za zwrot niezbyt elegancki i poprosi³abym aby powstrzymywaæ siê od tego. Ale mo¿ecie zapytaæ swoich ekspertów.
Wed³ug mnie jest logiczne wyt³umaczenie takowej ró¿nicy w opiniach - te same s³owa s± dopuszczalne gdy krytykuje siê osoby/instytucje wobec których moderatorzy s± niechêtni, np. KK, natomiast karze siê gdy chodzi o osoby z KWA [kó³ka wzajemnej adoracji] b±d¼ instytucje którym sprzyjaj± - patrz np. Pch. Udowadnia³em to wielokrotnie, ostatnie fakty równie¿ to potwierdzaj±. ¯a³osne jest gdy w przypadku braku argumentów i niemo¿liwo¶ci przekonania w konkretnej rozmowie stosuje siê takie techniki w celu uciszenia krytyki.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 14:46:13 wys³ane przez arteq » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #370 : Luty 23, 2010, 15:09:06 »

Robienie z ludzi idiotow jest specjalnoscia niektorych forumowiczow, zauwazylam to nie jednokrotnie.

Samo slowo takie czy inne nie jest uznawane za obrazliwe gdy nie jest uzyte w obrazliwym kontekscie.

Slowo to slowo , jak kazda rzecz ma swoja wibracje i istnieje jako nosnik mysli. Dopiero uzycie go w odpowiedni sposob powodowac moze , smiesznosc , obraze , lub inne przyjemne , lub nie przyjemne koneksje.

Jezeli ktos systematycznie naduzywa takich zachowan , liczyc musi sie z konsekfecjami. Bycie w grupie zobowiazuje do uszanowania jej , jak i osob ja tworzacych.

Jezeli oblicze i harakter grupy ktos uznaje za niewlasciwy  dla siebie , to nie usiluje ja zmieniac na wlasna modle , lecz zwyczajnie szuka takiej w ktorej czuje sie dobrze.
Prezetowanie swojego zdania  wlasnej odmiennosi i osobowosci jest dobre i potrzebne do mometu gdy nie obraza i nie rani innych.

Kiara U¶miech U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #371 : Luty 23, 2010, 18:40:49 »

Chcia³abym nawi±zaæ do zaistnia³ej sytuacji:

Arteq -1pf za zwrot "nak³apa³a¶ dziobem" u¿yty w stosunku do Kiary w w±tku "Symbole religijne" (post nr 56).

Barbaro, nie pijê do Ciebie. Zrobi³a¶ jak zwykle to, co sama uwa¿a³a¶ za s³uszne. Chcia³abym po prostu zrozumieæ, czym siê kierowa³a¶ przyznaj±c Artkowi -1pf za powiedzenie "k³apaæ dziobem" (sprawd¿ w s³owniku czego jest ono synonimem, sprawd¼ proszê czy jest to wg s³ownika jêzyka polskiego wyra¿enie obra¼liwe czy po prostu potoczne).
Dodam, ¿e post Artka nie zosta³ oficjalnie zaraportowany. Ja nie dosta³am zg³oszenia o z³amaniu regulaminu, co oznacza ¿e Ty po raz kolejny dostajesz donosy na PW.

Chcia³abym te¿ Ciê prosiæ o odniesienie siê do niedawnej sytuacji, kiedy to nie ukara³a¶ u¿ytkownika Thotal za nazwanie Val Dee'ego "zaprogramowanym dupkiem".

Czy w ¶wietle obu tych sytuacji jeste¶ w stanie potwierdziæ, ¿e w moderowaniu forum kierujesz siê obiektywizmem?
Czemu "k³apanie dziobem" jest wiêkszym przewinieniem ni¿ "zaprogramowany dupek" czy "ob¶lizg³ego futra czarna bestia"?
Sk±d ta wybiórczo¶æ?
Liczê na szczer±, bezpo¶redni± odpowied¼. Chcia³abym Ciê zrozumieæ... Ot, tyle...
Dla jasno¶ci - t± sytuacjê podobnie jak poprzedni± z Thotalem zg³osi³am administratorowi.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #372 : Luty 23, 2010, 18:56:21 »

Ja w kwestii formalnej!
K³apaæ dziobem mo¿e jedynie ptak, bo dziób posiada… co do KWA (Kó³ka Wzajemnej Adoracji), to prosi³abym o listê, bo ciekawi mnie czy przynale¿ê do czego¶ tam…  Chichot

A tak w ogóle, to pozdrawiam Was serdecznie!  U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #373 : Luty 23, 2010, 19:02:28 »

Dodam, ¿e post Artka nie zosta³ oficjalnie zaraportowany. Ja nie dosta³am zg³oszenia o z³amaniu regulaminu, co oznacza ¿e Ty po raz kolejny dostajesz donosy na PW.janneth.

janneth co to znaczy donosy na pw.?   Sama kilkakrotnie podkreslalas iz sprawy osobiste nalezy zalatwiac z moderatorami i userami przez pw. Teraz nazywasz to donosami. Czy twoja stronniczosc musi sie objawiac w taki brzydki sposob?

Same slowa i zwroty potoczne nie musza miec negatywnego wydzwieku dopoki nie sa uzywane w celach obrazajacych i ponizajacych nikogo, arteq taka forme stosuje nagminnie uwazajac iz jest to prawidlowosc. A nie jest.

Ja moja skarge na artqa napisalam na forum , czyli publicznie , nie jest to wiec domniemany przez ciebie donos , troche oglady doroslej kobiecie wypadalo by miec.

Ekscesy artqa trwaja caly czas od pojawieniu sie jego na tym forum , notorycznie wywoluje awantury i obraza ludzi , troluje rozmywajac dyskusyjne tematy, odwracajac tok zagadnienia w inna strone.

Jezeli komus nie przeszkadza bycie notorycznie obrazanym jego sprawa , niech to nadal akceptuje. Ja sobie tego nie zycze,nie zycze sobie porownywanie mnie ze zwierzetami , oraz systematycznego nazywania klamca za odmiennosc pogladow.

Dlatego ponawiam moja prosbe , o administracyjny zakaz wpisywania postow przez artqa pod moimi i wywolywanie nimi kolejnych awantur.

Ludzie , ktorzy  nie potrafia kulturalnie dyskutowac z jakomkolwiek osoba ( lamia regulamin systematycznie)  powinni byc odzielani od takiej mozliwosci , na czas az dojrzeja metalnie do wspolzycia s grupa.

Kiara U¶miech U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #374 : Luty 23, 2010, 19:10:08 »

Kiaro, nie prosi³am Ciebie o zdanie, lecz Barbarêx, z któr± kontakt mi siê ostatnio urwa³, tote¿ zmuszona jestem skontaktowaæ siê z ni± publicznie. Mo¿e w ten sposób odpisze, na co w g³êbii serca bardzo liczê, poniewa¿ moje ostatnie PW do niej z zaproszeniem na chat pozosta³o bez odpowiedzi.

Odno¶nie raportowania - do tego s³u¿y opcja "Zg³o¶ do moderatora", a nie pisanie posta pod postem (offtopowanie) w temacie do tego niewskazanym. Nie rozumiem powodu, dla jakiego mia³oby siê to odbywaæ w jakikolwiek inny sposób ni¿ poprzez specjaln± do tego celu opcjê. Raz, ¿e raportuj±c na forum zapocz±tkowa³a¶ offtop, dwa ¿e nie ka¿dy z moderatorów dowiedzia³ siê o tym natychmiastowo.
A przecie¿ by³a inna mo¿liwo¶æ - prosta, anonimowa i szybka. Bez problemu trafi³aby do celu.
Powodów, dla jakich tego nie zrobi³a¶ nie znam i nie chcê znaæ. Swoje pytania i w±tpliwo¶ci nadal kierujê do Barbaryx.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: