janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #350 : Wrzesień 14, 2009, 23:36:51 » |
|
Nie postaraÂłeÂś siĂŞ... TÂą zgagÂą zasÂłuÂżyÂłeÂś co najwyÂżej na pstryczka od Arteq  Hans Olo pewnie karniaka Ci nie da i trzeba bĂŞdzie dalej kombinowaĂŚ, Âżeby byĂŚ fajnym 
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Hans Olo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #351 : Wrzesień 14, 2009, 23:39:36 » |
|
Jeœli moderator z takiego lipnego offtopa utworzy³ nowy w¹tek, to tylko poprawi³em jego b³¹d. Nastêpnym razem wyœlê to powiadomienie, ale to pewnie i tak nie da mi ani chwili wytchnienia od tego typu bzdurnych k³ótni.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #352 : Wrzesień 14, 2009, 23:47:04 » |
|
Œmiech na sali. Niby to wiêkszoœÌ takich uduchowionych, bêd¹cych "ponad to", rozpisuj¹cych siê o obdarzaniu zrozumieniem i mi³oœci¹, ach wyrywaj¹cych siê oków os¹dów... A tutaj jakiœ minusik i... larum na pó³ forum - bij¹, morduj¹, t³amsz¹.
Je¿eli tak Wam na tym zale¿y to mogê Ptakowego minusa wzi¹Ì na siebie i po sprawie. Tylko proszê - nie p³aczcie jak przedszkolak któremu lizak upad³ do piaskownicy. Bujacie sobie we w³asnym dziwnym œwiecie w którym to jesteœcie najwspanialsi i najm¹drzejsi, sami jesteœcie sobie prawem, próbujecie przenosiÌ to na "œwiaty" innych, a gdy spotykacie siê tam z zasadami zgodnie z którymi jesteœcie... bardziej "standardowi" to oburzenie i obraza. Nauczcie siê nieco realnego ¿ycia, bo w takim mocno funkcjonujecie - p³aci siê za swoje czyny. Robisz offa - dostajesz czasami po uszach i po sprawie. Pewnych tematów nie trzeba po prostu t³umaczyÌ bo to ¿enada - nawet dzieci czêsto wiedz¹, kiedy zrobi³y coœ z³ego. Przyzwoity cz³owiek ma tego œwiadomoœÌ [nie wspominaj¹c ju¿ o "uduchowionym"] po prostu tak siê nie zachowuje. Dajcie ju¿ spokój, wstyd.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #353 : Wrzesień 15, 2009, 00:00:25 » |
|
MyÂślĂŞ, Âże jako katolik naleÂżysz do najbardziej uduchowionych, chyba Âże w czambuÂł potĂŞpiasz swojÂą dotkrynĂŞ. Albo, Âże nie rozumiesz jej zupeÂłnie, jak tego o czym siĂŞ powyÂżej traktuje. MyÂślĂŞ, Âże pomyÂłka Hans Ola polegaÂła na tym, iÂż pomyliÂł, ale adresata tego minuska. TakÂże bardzo dobrze kombinujesz... to rozsÂądne z Twojej strony i jak najbardziej sÂłuszne. Antyuduchowiony koliberek, o czym nieraz uwiadamia, ale to widaĂŚ trudne do zrozumienia.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #354 : Wrzesień 15, 2009, 00:08:59 » |
|
UszczypliwA KoliberkU  On jedynie dostrzeg³ hipokryzjê, z któr¹ siê nie zgadzasz, gdy¿ j¹ reprezentujesz wraz z kole¿ank¹ swoj¹ Ptakiem. Tobie równie¿ w tym samym topicu zwróci³am uwagê, ¿e nie o Twoich snach jest, a o reinkarnacji, zaœ Ty uporczywie temat dr¹¿y³aœ dopytuj¹c mnie, co znaczyÌ one mog¹.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #355 : Wrzesień 15, 2009, 00:34:19 » |
|
SzanownY JAnneth!
W temacie Reinkarnacja na stronie 5-ej by³o nie o moich snach, ale o doœwiadczeniu obcych mi ludzi i wci¹¿ prosi³em o ustosunkowanie siê do tych konkretnych przyk³adów z ¿ycia. ALe M¹dry Janneth wola³ udaÌ g³upi¹ i pomin¹Ì te wypowiedzi. Poniewa¿ musia³oby by to zburzyÌ jego wszystkie fa³szywe, a wiêc pseudonaukowe za³o¿enia. Poczytaj sobie, co najpierw naukowcy badaj¹cy zjawisko reinkarnacji s¹dz¹ o tym, a potem prowadŸ dyskusje. Jak narazie uprawiasz daleko id¹c¹ demagogiê. M³odzi, serdeczni daj¹ siê nabieraÌ, ale Ptaszyska Ciê zdemaskowa³y, i mia³byœ Janneth na tyle klasy, by siê przynajmniej nie mœciÌ. Co siê sta³o z Twoim rzeczowym i zimnym umys³em. Gdzie naukowe podejœcie do problemu?. My jesteœmy "por¹bani", nienormalni jacyœ tacy, ale TY przedstawiciel obiektywnych szkie³ka i oka metod.?
Na snach skupiÂłem siĂŞ szczegĂłlnie w innym temacie. Natomiast Tobie wolno w temacie o reinkarnacji mĂłwiĂŚ o tym zjawisku. Teraz takÂże czynisz off topa i powinienem to zignorowaĂŚ. NIe interesuje mnie to, Âże jesteÂś w komitywie w Hansem, ale to Âże nie cierpisz Ptaka i posÂługujesz siĂŞ starymi "sÂłuÂżbowymi koneksjami".
I jeszcze jedno: nie jestem zjadliwy, ale œwiadomie zrobi³em Arteqowi zwierciad³o, który nie raz pierwszy wyzywa tu innych od "duchowo rozwiniêtych" etc. To argumenty poni¿ej pasa. Ale nie widzisz tego u niego. WidaÌ, widzisz, ale tylko prawdê odbit¹, st¹d ten pieniaczo-demagogiczny nerw u Ciebie. Przemilcza³em to wczeœniej, jeœli chodzi o Arteqa, ale mo¿e nie ¿yczê sobie byÌ wrzucanym do jednego worka z innymi, tylko dlatego, ¿e zjada go katolicka mi³oœÌ do bliŸniego swego.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2009, 01:15:02 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Hans Olo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #356 : Wrzesień 15, 2009, 00:36:42 » |
|
A tutaj zaraz mog¹ siê posypaÌ kolejne minusiki i o co wtedy bêdziecie siê k³óciÌ?
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #357 : Wrzesień 15, 2009, 00:53:09 » |
|
Hans Olo, pewnikiem o to, komu da³eœ wiêcej!  Temat do utarczek, jak widaÌ, zawsze siê znajdzie. Nawet jeœli pójdzie o prawdê i sprawiedliwoœÌ. Ale ju¿ nie PiS-kam wiêcej, bo pora mi spaÌ. Niemniej, wierzê, i¿ przemyœlisz swoje ma³orozwa¿ne stanowisko. Ka¿dy z nas b³¹d pope³niÌ mo¿e. Wielka mi sprawa, ale sztuk¹ du¿¹ go naprawiÌ. I to jest najcenniejsze w cz³owieku. Myœlê, ¿e najgorszym offtopem jest demagogia i naci¹ganie innych na energiê, reszta to ma³e piskuski. Wiem, ¿eœ m¹dry i siê zgodzisz w tym ze mn¹, chocia¿ nie by³em uprzejmy, ale wierzaj, chcia³bym byÌ dla Ciebie bardzo, ale to bardzo uprzejmy. Z serdecznym pozdrowieniem koliberek33.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2009, 00:59:10 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Hans Olo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #358 : Wrzesień 15, 2009, 11:25:18 » |
|
KtoÂś ma Âżale o offtop, to niech raportuje. A nie robi kolejnego offa tutaj.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #359 : Wrzesień 15, 2009, 21:33:14 » |
|
Drodzy paùstwo, stara³em siê delikatnie strofowaÌ, prosiÌ, by trzymano siê tematu. delikatnoœÌ nie pomog³a. >Hans Olo< pokaza³ ¿e mozna zdecydowanie coœ uzmys³owiÌ, i równie¿ nie poskutkowalo, dlatego postanowi³em usun¹Ì wszystko, co nie ma bezpoœredniego zwi¹zku z w¹tkiem przewodnim. Tylko Wasza postawa poka¿e czy dalej bêdê tak delikatnie moderowa³, czy moze bêdê musia³ przybraÌ ostrzejsze formy.
Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2009, 21:33:39 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #360 : Październik 11, 2009, 19:15:26 » |
|
widzĂŞ, Âże dalej tutaj Âźle mnie siĂŞ traktuje - co chwilĂŞ minus siĂŞ pojawia, a za kilka znowu ban - wygodnie widaĂŚ modom i pseudo-adminowi!
ÂżaÂłosne to jest bo jestem na forum w tej czy innej postaci od czasu gdy hance-solance siĂŞ jeszcze o PCh nie ÂśniÂło nawet...
z resztÂą, mniejsza z wami i waszym Âśmiesznym LOLowym i ROTFLowym forum...
718'
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #361 : Październik 11, 2009, 19:56:11 » |
|
W tym miejscu tylko przypomnĂŞ, Âże kolejny ban to ban ostateczny - wyrzucenie z forum przy -50 pkt.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #362 : Październik 11, 2009, 20:23:39 » |
|
to straszne, i co ja teraz zrobiĂŞ?! lol 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2009, 20:23:49 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #363 : Luty 14, 2010, 02:44:49 » |
|
ProszĂŞ o odniesienie SIĂ, do cynicznej, zÂłoÂśliwej wypowiedzi na temat moich obserwacji na niebie. Ukarania notorycznego podrzegacza i niszczyciela wielu ciekawych wÂątkĂłw... ProszĂŞ rĂłwnieÂż o wystawienie na peÂłnym FORUM postawy Janneth, jako stronniczej, i broniÂącej swoich pupilkĂłw. MogĂŞ zrobiĂŚ to ja, ale nie lubiĂŞ nikomu udowadniaĂŚ perfidii, wolĂŞ, jak ktoÂś sam jÂą zrozumie... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #364 : Luty 14, 2010, 16:01:02 » |
|
Szanowny Panie Administratorze,
Jestem cz³owiekiem uduchowionym, dawno ju¿ odrzuci³em swoje ego na korzyœÌ bardziej obiektywnego spojrzenia na œwiat i wyzbycia siê pychy, która mn¹ kierowa³a. Pan o tym wiedzia³ przydzielaj¹c mi odpowiedzialne zadanie opieki nad tym forum. Jestem Panu za to wdziêczny, lecz chcia³bym wyraziÌ zaniepokojenie panuj¹c¹ tu obecnie sytuacj¹. Postanowi³em zwierzyÌ siê ze swojego spotkania z UFO w jednym z dzia³ów moderowanych przez kole¿ankê po fachu - Janneth. W podsumowaniu krótkiej relacji napisa³em, cyt. "Oczywiœcie, dziewczyny œmiej¹ ze mnie, a ja czekam na ODZEW..." Na reakcje nie musia³em d³ugo czekaÌ, poniewa¿ jeden z forumowiczów (notoryczny podrzegacz i niszczyciel ciekawych w¹tków) skwitowa³ mnie s³owami, cyt. "Teraz ju¿ nie tylko dziewczyny". Wyœmia³ mnie publicznie, zmiesza³ z b³otem i bezmyœlnie obrazi³. Takie sytuacje NIE MOG¥ mieÌ miejsca! Ja siê im sprzeciwiam! Nie pozwolê siê poni¿aÌ! Na jego perfidn¹ zaczepkê odpisa³em co nastêpuje: "A Ty Walduœ lubisz czasem poœmiaÌ siê z siebie? Czy jesteœ ci¹gle sztywno zaprogramowanym DUPKIEM?". Jedna z ¿yczliwych mi osób, Chanell, spostrzeg³a, ¿e mogê za takie okreœlenie zostaÌ ukaranym przez t¹ stronnicz¹ moderatorkê owego dzia³u - Janneth. Swoj¹ drog¹ jest to si³a o czarnym obœlizg³ym futrze z niewidocznymi pazurami, ¿¹dna w³adzy bestia i manipulatorka. Przestraszy³em siê nie na ¿arty, no bo jak to... Ja ukarany? Za co? Przecie¿ to on mnie obrazi³. Szczêœcie w nieszczêœciu, ¿e przed czarn¹ panter¹ do akcji wkroczy³a moja poplecznica - sprawiedliwa Barbarax. To mi gwarantowa³o spokój, poniewa¿ moderator nie mo¿e zmieniÌ zdania innego moda, co najwy¿ej zg³osiÌ zastrze¿enia wzglêdem jego pracy do Pana, Panie Administratorze. Barbarax "uniewinni³a mnie" i nie usuwaj¹c mojego posta, w którym nazwa³em u¿ytkownika sztywno zaprogramowanym dupkiem poprosi³a obie strony o polubowne zakoùczenie sprawy. Z reszt¹ Val Dee napisa³, ¿e nie czuje siê obra¿ony, wiêc nie wiem o co to wielkie halo. Dzieù póŸniej otrzyma³em -1pf, co dodatkowo mnie ubod³o i siê pytam: ZA CO? Na pocz¹tku swoje pretensje zamieœci³em w nieodpowiednim do tego dziale i obœlizg³ego futra pantera usunê³a je do œmietnika jako mój kolejny offtop. Piszê wiêc tutaj - w dziale o karach. Wybra³em ten zamkniêty, poniewa¿ nie chcê, ¿eby do naszej rozmowy miesza³y siê inne postronne osoby, takie na przyk³ad jak Enigma, która napisa³a, co nastêpuje: "Hm, Thotalu... To co napisa³eœ w w¹tku "Kary, bany..." brzmi niepokoj¹co. Nieporozumienia w kadrze powinno siê za³atwiaÌ na priva. Do kogo bowiem ma byÌ skierowane owo ¿¹danie "wystawienia postawy...'? Po za tym chyba ju¿ wiesz, ¿e zachowa³eœ sie jak na modka nie³adnie. Takie przytyki pasuj¹ nam, zwyk³ym userom - to my mozemy sobie broiÌ natomiast od osób ponosz¹cych odpowiedzialnoœÌ oczekujê pewnego przyk³adu.
Co do relacji ze spotkaù z ufo - nie widzê nic takiego obraŸliwego w wypowiedzi Val Dee. Wiele osób nie dzieli siê doœwiadczeniami, bo naprawdê trudno to udowodniÌ. Ale przecie¿ w postach, nie raz nie szczêdzimy sobie krytycznej i zdrowej satyry. Imho to reakcja pani Barbarax by³a odrobina przesadzona. Nie ma co unosiÌ sie honorem, gdy¿ nikt nie jest tu 'nietykalny'. Ja sama bardzo bym sie krêpowa³a napisaÌ swoje 'spotkanie' z ufo, gdy¿ mia³o miejsce na pograniczu snu-jawy lub g³êbokiego transu, zmieszanego z podejrzanym omamem. Po takim opisie Val dee pewnie przylepi³ by mi etykiete psychiatryka, ale czy mo¿na sie mu dziwiÌ? Moim zdaniem zupe³nie, nie".
Winni muszÂą zostaĂŚ ukarani. ÂŻÂądam ukarania Val Dee'ego (za to Âże naÂśmiewa siĂŞ ze mnie tak jak moja rodzina) oraz wystawienia postawy Janneth, ktĂłra nie wiedzieĂŚ czemu zakwestionowaÂła sposĂłb moderacji przez Barbarax i najprawdopodobniej zgÂłosiÂła to Panu Administratorowi.
Z powaÂżaniem, Thotal.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To prawda, ¿e zg³osi³am zastrze¿enia wobec pracy Barbarax Darkowi. Nie zamierzam tego ukrywaÌ, choÌ jak widaÌ - brudy wolê praÌ na privie a nie publicznie tak jak Ty to robisz. Nie przejdê obojêtnie obok sytuacji, w której ktoœ kto piastuje tak odpowiedzialn¹ funkcjê i mo¿e oceniaÌ innych, nie potrafi oceniÌ siebie. Nie ma równych i równiejszych i ja zawsze bêdê siê takiemu porz¹dkowi sprzeciwiaÌ. Czy Ci siê to podoba czy nie. Znam swoje mo¿liwoœci, wiem na co mogê sobie pozwoliÌ a na co nie. Nie zmieni³am decyzji Barbarax, a swoje rozwa¿ania na ten temat wys³a³am odpowiedniej rangi osobie. Ka¿dy inny u¿ytkownik zosta³by za to ukarany. Byli nawet tacy, co zamiast wyzwisk stawiali kropki, kreski i gwiazdki, a i oni nie uniknêli odpowiedzialnoœci za w³asne wybuchy pychy. Dlaczego wiêc mia³abym przymkn¹Ì oko na Twoje wybryki? Tylko dlatego, ¿e jesteœ moderatorem? Czy mnie w takim wypadku te¿ wypada nazwaÌ kogoœ zaprogramowanym dupkiem? Czy nie ¿¹da³byœ te¿ wówczas "wystawienia mojej postawy"? Thotal... Ja ciê lubiê i absolutnie nic do Ciebie nie mam poza jednym. Nie gadaj w kó³ko o EGO, bo to tak jakbyœ mówi³ jêzykiem, którego nie rozumiesz. Grozi³eœ mi karm¹ w efekcie za to, ¿e zosta³eœ ukarany przez Darka -1pf. Nie bojê siê jej... I niech wróci do mnie jak bumerang. ¯¹dam sprawiedliwoœci i równoœci. Nie stojê ponad prawem, Ty te¿ nie. Jeœli zabrak³oby mi kiedyœ argumentów do rozmowy i nazwa³abym kogokolwiek tutaj dupkiem, wylej mi kube³ zimnej wody na otrzeŸwienie i daj -1pf. Wiele razy wyœmiewa³eœ tu ludzi, w tym bardzo czêsto mnie. To, co napisa³ do Ciebie Val Dee jest kropl¹ w oceanie "humorystycznie zaakcentowanych docinek", jakich Ty sam nigdy nie szczêdzi³eœ. Cz³owiek, który ma do siebie dystans bêdzie mia³ dystans tak¿e do Ciebie. Mnie nie przeszkadza moje obœlizg³e futro, ani nazywanie mnie ciemn¹ si³¹ manipulacji. Dopóki coœ, co mi zarzucasz nie jest zgodne z faktem autentycznym, nie podlega nawet mojej analizie. Dlatego do mnie nie trafia. Naucz siê tego, ¿yje siê ³atwiej.
Chcia³abym, ¿eby pomiêdzy nami znów zapanowa³a zgoda. Ju¿ kiedyœ próbowaliœmy, pamiêtasz? Dosta³eœ moda i wyci¹gnê³am do Ciebie rêkê przepraszaj¹c za wszystkie spory, jakie nas do tej pory dzieli³y. I nie zrobi³am tego tylko i wy³¹cznie po to, by nasza wspó³praca w moderowaniu forum przebiega³a harmonijnie. Im bardziej bêdziesz siê ode mnie ró¿ni³, tym bardziej bêdê Ciê ceni³a. Jak trzeba - nadstawiê drugi policzek i zniosê Twoje kolejne przytyki. Nie robiê tego w koùcu dla samej siebie, a dla tej mikro spo³ecznoœci, w której oboje funkcjonujemy.
KiedyÂś byÂł taki film. MiaÂł tytuÂł: "Ja ciĂŞ kocham, a ty Âśpisz". I tym optymistycznym akcentem ÂżyczĂŞ Ci bogatych w przyjemne doznania emocjonalno-cielesne Walentynek.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #365 : Luty 14, 2010, 20:15:39 » |
|
Niedobra Enigma, niedobra... Czuje siĂŞ w obowiÂązku porzÂądnie siĂŞ ochrzaniĂŚ. Droga Enigmo, dosyĂŚ tego wtrÂątactwa w nieswoje posty  I z Âłaski swojej pilnuj swojego nosa, przecieÂż lubimy Thotala, nie? Btw, zapraszam na chat
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #366 : Luty 14, 2010, 23:13:52 » |
|
Kap³an napisa³ "wiem, ¿e macie racjê" . Skoro tak, to ja nie rozumiem sk¹d tyle po³ajanek i pouczanek siê dalej pojawi³o. Wie ch³op ¿e zrobi³ coœ nie tak, uzna³ to, przeprosi³ , wyjaœni³ jak potrafi³ z podaniem t³a historycznego  , a Wy dalej swoje. Czytaj¹c zda³o mi siê jakbyœcie do³o¿yli swoje "razy" do tych 20 nieprzyjemnych kolegów szkolnych Kap³ana. W jakim celu ? Czy¿by wychowawczym ? A gdzie jest mi³oœÌ , która leczy wszystko ? Mam nadziejê Kap³anie, ¿e chocia¿ w ¿yciu osobistym spotka³eœ mi³oœÌ, która leczy. Pozdrawiam Ciê serdecznie wierz¹c w rozwój jasnej strony Twojej osobowoœci.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #367 : Luty 23, 2010, 13:14:18 » |
|
Tak¹ metodê jak proponowana powy¿ej stosowa³a "administracja" [np. UB, SB] Polski przed rokiem 1989 r. Jest to nic innego jak paniczna próba zamkniêcia ust osobom które wyra¿aj¹ pogl¹dy niewygodne dla pisz¹cego, do tego ka¿d¹ wypowiedŸ uzasadniaj¹c/argumentuj¹c. Tego typu propozycje s¹ ¿ywce wziête z dyktatury. Takie d¹¿enia ju¿ by³y na tym forum - zabroniÌ wypowiedzi forumowiczom w jednym z w¹tków, na szczêœcie wtedy zwyciê¿y³ zdrowy rozs¹dek i zwyk³a ludzka przyzwoitoœÌ. Jak rozumiem zarzuty s¹ g³ównie skierowane do mnie, informujê wiêc, ¿e nigdy nie uciekam przed dyskusj¹, swoje stanowisko zawsze argumentujê i zawsze biorê odpowiedzialnoœÌ za wypowiedziane s³owa - proszê innych o to samo. Nie stosujê ¿adnych zabiegów aby komukolwiek zamkn¹Ì usta. Nie dopuszczam siê wulgaryzmów.
Z zasiêgniêtych opinii wiem, ¿e wielu forach panuj¹ inne dobre zwyczaje które dobrze by³oby wprowadziÌ i tutaj: - brak zgody na oszczerstwa, k³amstwa - i bardzo szybkie reakcje je¿eli ju¿ do nich dojdzie - obiektywizm ocen - konsekwencja w tym co uwa¿amy za przewinienie - wynikaj¹ce z dwóch powy¿szych punktów: równoœÌ forumowiczów wobec regulaminu, obowi¹zków i praw
dziĂŞkujĂŞ.
PS. zgodnie z regulaminem forum pisanie tego samego postu w wielu w¹tkach jest zabronione - takie info dla "b³yskawicznych i szczegó³owych" moderatorów...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 13:19:27 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #368 : Luty 23, 2010, 13:25:16 » |
|
Poniewaz na forach pojawiaja sie osoby niezykle agresywne i aroganckie , usilujacy podporzadkowac swojemu swiatopogladowi wszystkich i wszystko.Swoimi postami wprowadzaja atmosfere walki i nieprzyjemny fermet w aroganckich dyskusjach istnieje na nich prosty sposob. Sposob ten uzywa jeden madry administrator na innym forum , a mianowicie.
Osoba , ktora nie dyskutuje a jedynie tworzy kolejna awanture z kims , nie ma prawa pisania pod postami osoby z ktora tworzy konflikt , nie ma prawa do dyskusji z nia , nie ma prawa , wysylania jej informacji na pw. Zlamanie tej zasady daje adminowi prawo do zabanowania takiego usera.
Bardzo prosty i skuteczny sposob , konczacy raz na zawsze awanturnicze eskapady zacietrzewionych krotkowzrocznych osobnikow. Takie wiadro "zimnej wody" otrzezwi umysl i zapaly usera i da mu mozliwosc zreflektowania sie czy chce byc na forum aktywnym , czy tylko je czytac bez mozliwosci pisania.
Do wiadomosci Administratora , oraz wszystkich Moderatorow.
Kiara UÂśmiech UÂśmiechAwanturnicy bardzo boja sie pozbawienia ich mozliwosci tworzenia awantur, ludzie , ktorzy sa na forach by dyskutowac nie sa niczym zagrozeni. Niedopuszczalna jest tolerancja zachowan niegodnych , jednej osoby , ktora swoim stylem bycia usiluje podporzadkowac sobie cale forum i obraza systematycznie adwersarzy oraz , wszystkich innych , ktorzy posiadaja odmienny swiatopoglad! Tworzac atmosfere , ktora odpycha innych forumowiczow.
STOP TEMU ZACHOWANIU!!!!
Nikt nikomu nie zabrania dyskusji , nikt nikogo za nia nie karze, jednak jedna osoba nie moze "terroryzowac" wszystkich tematow dla swojego innego swiatopogladu.Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 14:56:42 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #369 : Luty 23, 2010, 14:18:28 » |
|
Podsumujê swój apel: Bardzo proszê moderatorów jak i administratora o kilka rzeczy: > Mo¿liwie szybkie i konkretne reakcje - rozumiem, ¿e ka¿dy ma prywatne ¿ycie, a tutaj zajmuje siê spo³ecznie/z hobby, uwa¿am natomiast za niezrozumia³e gdy jedne decyzje podejmowane s¹ szybko, a inne odpychane. Przyk³adem tutaj mo¿e byÌ ostatnie zachowanie Barbarax. > Dopilnowanie aby za wypowiedziane s³owa forumowicz ponosi³ odpowiedzialnoœÌ - szczególnie gdy dotyczy to domniemanych oszczerstw i k³amstw. Dla mnie niezrozumia³ym jest aby mo¿na by³o siê wykpiÌ zwyk³ym "nie bêdê dalej rozmawia³"... lub "no ciê¿ko to udowodniÌ, poniewa¿..." > Bardzo dobrym zwyczajem jest umotywowaÌ podjêta decyzjê administracyjn¹ - uwa¿am nawet to za podstawê. Na proœbê/¿yczenie forumowicza osoba oceniaj¹ca winna podaÌ podstawê swojej opinii - np. gdy coœ uzna za wulgaryzm b¹dŸ przekleùstwo - zapis w s³owniku etc. Uwa¿am, ¿e nie ma miejsca na subiektywne oceny pewnych kwestii, je¿eli coœ nie jest jednoznacznie okreœlone nale¿y wzi¹Ì pod uwagê podobne sytuacje/oceny z innych miejsc, na tzw. zasadzie wyci¹gniêcia œredniej. Dziêki temu decyzje bêd¹ bardziej przemyœlane i sprawiedliwe. > KONSEKWENCJà - nie mo¿e byÌ tak, ¿e to samo s³owo/zwrot/okreœlenie w ustach jednego forumowicza jest uwa¿ane za dopuszczalne i nie ma jakichkolwiek zastrze¿eù, natomiast gdy u¿yje je inny forumowicz to nie dosyÌ , ¿e nagle z niezrozumia³ych wzglêdów jest piêtnowane to jeszcze podlega karze - a to ostatnio ma czêsto miejsce. Zrozumia³by to jeszcze gdyby w miêdzyczasie poinformowano, ¿e takowe od danej chwili zostanie uznane za niedopuszczalne, ewentualnie za pierwszym razem forumowicz zostanie poinformowany: "nie u¿ywaj tego s³owa, kolejnym razem uznane zostanie za wulgaryzm/obrazê". > ustaliÌ jednolity system reakcji - np. za to a to - kasujemy posta, za to a to - ostrzegamy, za to a to - wlepiamy punkty ujemne. > teraz coœ z wy¿szej pó³ki - postaranie siê aby w³asne sympatie i antypatie nie wp³ywa³y na rzetelnoœÌ ocen.
MyÂślĂŞ, Âże powyÂższa propozycja jest jak najbardziej sensowna. Gdyby ktĂłryÂś punkt z powyÂżej zaproponowanych byÂł nie do przyjĂŞcia przez ktĂłrÂąkolwiek z osĂłb pilnujÂących i rozliczajÂących z porzÂądku - proszĂŞ o informacjĂŞ z krĂłtkim uzasadnianiem.
Dla mnie bardzo zauwa¿alnym jest na tym forum brak konsekwencji i hipokryzja w ocenach - zdumiewaj¹ce jest to zw³aszcza w poczynaniach "s³u¿b porz¹dkowych". Doskona³ym przyk³adem tego mo¿e byÌ przyznana mi kara porz¹dkowa za u¿ycie zwrotu "k³apaÌ dziobem". Pomimo zapisu w regulaminie moderator nie wys³a³a mi o tym informacji na PW. Nie uzasadni³ decyzji z ¯ADEN sposób [pomimo wys³anej informacji/zapytania] - podejrzewam, ¿e ze wzglêdu na trudnoœci czy wrêcz niemo¿liwoœÌ obrony uzasadnienia. Nie jest to ¿aden wulgaryzm, nie jest to okreœlenie które mo¿na by uznaÌ za l¿enie - zreszt¹ tak by³o NA TYM FORUM do tej pory. Otó¿ zwrot ten by³ wielokrotnie wczeœniej u¿ywany na forum - nikt, ale to nikt nie zaprotestowa³ przeciw niemu w jakikolwiek sposób, tak¿e Kiara. Nie wiem dlatego na jakiej podstawie BArbarax uzna³a ten zwrot za wulgaryzm b¹dŸ l¿enie?! Nie rozumiem równiez nag³ego oburzenia innego moderatora - Chanell: "teraz to przesadzi³eœ", tym bardziej w œwietle jej wypowiedzi w innym w¹tku kiedy to uzna³a: "S³owo "Dupa" jest dopuszczone w s³owniku polskim i nie jest cenzurowane." Dlaczego wobec tego nie wykaza³a siê podobn¹ reakcj¹ i w tym przypadku i nie siêgnê³a do s³ownika? Dla wiêkszoœci osób s³owo "dupa" ma bardziej negatywny wydŸwiêk w wypowiedzi ni¿ "k³apaÌ dziobem" - informacjê tê potwierdza znajoma polonistka twierdz¹c: u siebie na lekcji jednoznacznie nie pozwala³abym u¿ywaÌ okreœleù w stylu "a pot³uc to o kant dupy" w stosunku do komentowania opinii innych czy wyra¿ania pogl¹dów, forma "niech nie k³apie dziobem" by³aby uznana za zwrot niezbyt elegancki i poprosi³abym aby powstrzymywaÌ siê od tego. Ale mo¿ecie zapytaÌ swoich ekspertów. Wed³ug mnie jest logiczne wyt³umaczenie takowej ró¿nicy w opiniach - te same s³owa s¹ dopuszczalne gdy krytykuje siê osoby/instytucje wobec których moderatorzy s¹ niechêtni, np. KK, natomiast karze siê gdy chodzi o osoby z KWA [kó³ka wzajemnej adoracji] b¹dŸ instytucje którym sprzyjaj¹ - patrz np. Pch. Udowadnia³em to wielokrotnie, ostatnie fakty równie¿ to potwierdzaj¹. ¯a³osne jest gdy w przypadku braku argumentów i niemo¿liwoœci przekonania w konkretnej rozmowie stosuje siê takie techniki w celu uciszenia krytyki.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 14:46:13 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #370 : Luty 23, 2010, 15:09:06 » |
|
Robienie z ludzi idiotow jest specjalnoscia niektorych forumowiczow, zauwazylam to nie jednokrotnie. Samo slowo takie czy inne nie jest uznawane za obrazliwe gdy nie jest uzyte w obrazliwym kontekscie. Slowo to slowo , jak kazda rzecz ma swoja wibracje i istnieje jako nosnik mysli. Dopiero uzycie go w odpowiedni sposob powodowac moze , smiesznosc , obraze , lub inne przyjemne , lub nie przyjemne koneksje. Jezeli ktos systematycznie naduzywa takich zachowan , liczyc musi sie z konsekfecjami. Bycie w grupie zobowiazuje do uszanowania jej , jak i osob ja tworzacych. Jezeli oblicze i harakter grupy ktos uznaje za niewlasciwy dla siebie , to nie usiluje ja zmieniac na wlasna modle , lecz zwyczajnie szuka takiej w ktorej czuje sie dobrze. Prezetowanie swojego zdania wlasnej odmiennosi i osobowosci jest dobre i potrzebne do mometu gdy nie obraza i nie rani innych. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #371 : Luty 23, 2010, 18:40:49 » |
|
ChciaÂłabym nawiÂązaĂŚ do zaistniaÂłej sytuacji: Arteq -1pf za zwrot "nakÂłapaÂłaÂś dziobem" uÂżyty w stosunku do Kiary w wÂątku "Symbole religijne" (post nr 56).
Barbaro, nie pijê do Ciebie. Zrobi³aœ jak zwykle to, co sama uwa¿a³aœ za s³uszne. Chcia³abym po prostu zrozumieÌ, czym siê kierowa³aœ przyznaj¹c Artkowi -1pf za powiedzenie "k³apaÌ dziobem" (sprawd¿ w s³owniku czego jest ono synonimem, sprawdŸ proszê czy jest to wg s³ownika jêzyka polskiego wyra¿enie obraŸliwe czy po prostu potoczne). Dodam, ¿e post Artka nie zosta³ oficjalnie zaraportowany. Ja nie dosta³am zg³oszenia o z³amaniu regulaminu, co oznacza ¿e Ty po raz kolejny dostajesz donosy na PW. Chcia³abym te¿ Ciê prosiÌ o odniesienie siê do niedawnej sytuacji, kiedy to nie ukara³aœ u¿ytkownika Thotal za nazwanie Val Dee'ego "zaprogramowanym dupkiem". Czy w œwietle obu tych sytuacji jesteœ w stanie potwierdziÌ, ¿e w moderowaniu forum kierujesz siê obiektywizmem? Czemu "k³apanie dziobem" jest wiêkszym przewinieniem ni¿ "zaprogramowany dupek" czy "obœlizg³ego futra czarna bestia"? Sk¹d ta wybiórczoœÌ? Liczê na szczer¹, bezpoœredni¹ odpowiedŸ. Chcia³abym Ciê zrozumieÌ... Ot, tyle... Dla jasnoœci - t¹ sytuacjê podobnie jak poprzedni¹ z Thotalem zg³osi³am administratorowi.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #372 : Luty 23, 2010, 18:56:21 » |
|
Ja w kwestii formalnej! KÂłapaĂŚ dziobem moÂże jedynie ptak, bo dziĂłb posiada… co do KWA (Kó³ka Wzajemnej Adoracji), to prosiÂłabym o listĂŞ, bo ciekawi mnie czy przynale¿ê do czegoÂś tam…  A tak w ogĂłle, to pozdrawiam Was serdecznie!
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #373 : Luty 23, 2010, 19:02:28 » |
|
Dodam, Âże post Artka nie zostaÂł oficjalnie zaraportowany. Ja nie dostaÂłam zgÂłoszenia o zÂłamaniu regulaminu, co oznacza Âże Ty po raz kolejny dostajesz donosy na PW.janneth. janneth co to znaczy donosy na pw.? Sama kilkakrotnie podkreslalas iz sprawy osobiste nalezy zalatwiac z moderatorami i userami przez pw. Teraz nazywasz to donosami. Czy twoja stronniczosc musi sie objawiac w taki brzydki sposob? Same slowa i zwroty potoczne nie musza miec negatywnego wydzwieku dopoki nie sa uzywane w celach obrazajacych i ponizajacych nikogo, arteq taka forme stosuje nagminnie uwazajac iz jest to prawidlowosc. A nie jest. Ja moja skarge na artqa napisalam na forum , czyli publicznie , nie jest to wiec domniemany przez ciebie donos , troche oglady doroslej kobiecie wypadalo by miec. Ekscesy artqa trwaja caly czas od pojawieniu sie jego na tym forum , notorycznie wywoluje awantury i obraza ludzi , troluje rozmywajac dyskusyjne tematy, odwracajac tok zagadnienia w inna strone. Jezeli komus nie przeszkadza bycie notorycznie obrazanym jego sprawa , niech to nadal akceptuje. Ja sobie tego nie zycze,nie zycze sobie porownywanie mnie ze zwierzetami , oraz systematycznego nazywania klamca za odmiennosc pogladow. Dlatego ponawiam moja prosbe , o administracyjny zakaz wpisywania postow przez artqa pod moimi i wywolywanie nimi kolejnych awantur. Ludzie , ktorzy nie potrafia kulturalnie dyskutowac z jakomkolwiek osoba ( lamia regulamin systematycznie) powinni byc odzielani od takiej mozliwosci , na czas az dojrzeja metalnie do wspolzycia s grupa. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #374 : Luty 23, 2010, 19:10:08 » |
|
Kiaro, nie prosi³am Ciebie o zdanie, lecz Barbarêx, z któr¹ kontakt mi siê ostatnio urwa³, tote¿ zmuszona jestem skontaktowaÌ siê z ni¹ publicznie. Mo¿e w ten sposób odpisze, na co w g³êbii serca bardzo liczê, poniewa¿ moje ostatnie PW do niej z zaproszeniem na chat pozosta³o bez odpowiedzi.
Odnoœnie raportowania - do tego s³u¿y opcja "Zg³oœ do moderatora", a nie pisanie posta pod postem (offtopowanie) w temacie do tego niewskazanym. Nie rozumiem powodu, dla jakiego mia³oby siê to odbywaÌ w jakikolwiek inny sposób ni¿ poprzez specjaln¹ do tego celu opcjê. Raz, ¿e raportuj¹c na forum zapocz¹tkowa³aœ offtop, dwa ¿e nie ka¿dy z moderatorów dowiedzia³ siê o tym natychmiastowo. A przecie¿ by³a inna mo¿liwoœÌ - prosta, anonimowa i szybka. Bez problemu trafi³aby do celu. Powodów, dla jakich tego nie zrobi³aœ nie znam i nie chcê znaÌ. Swoje pytania i w¹tpliwoœci nadal kierujê do Barbaryx.
|
|
|
|
|
|
|
|