Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 13:31:19

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 42 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 498662 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #350 : Wrzesień 14, 2009, 23:36:51 »

Nie postaraÂłeÂś siĂŞ... TÂą zgagÂą zasÂłuÂżyÂłeÂś co najwyÂżej na pstryczka od Arteq UÂśmiech
Hans Olo pewnie karniaka Ci nie da i trzeba bĂŞdzie dalej kombinowaĂŚ, Âżeby byĂŚ fajnym Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Hans Olo
Gość
« Odpowiedz #351 : Wrzesień 14, 2009, 23:39:36 »

Jeœli moderator z takiego lipnego offtopa utworzy³ nowy w¹tek, to tylko poprawi³em jego b³¹d. Nastêpnym razem wyœlê to powiadomienie, ale to pewnie i tak nie da mi ani chwili wytchnienia od tego typu bzdurnych k³ótni.
arteq
Gość
« Odpowiedz #352 : Wrzesień 14, 2009, 23:47:04 »

Œmiech na sali. Niby to wiêkszoœÌ takich uduchowionych, bêd¹cych "ponad to", rozpisuj¹cych siê o obdarzaniu zrozumieniem i mi³oœci¹, ach wyrywaj¹cych siê oków os¹dów...
A tutaj jakiœ minusik i... larum na pó³ forum - bij¹, morduj¹, t³amsz¹.

Je¿eli tak Wam na tym zale¿y to mogê Ptakowego minusa wzi¹Ì na siebie i po sprawie. Tylko proszê - nie p³aczcie jak przedszkolak któremu lizak upad³ do piaskownicy.
Bujacie sobie we w³asnym dziwnym œwiecie w którym to jesteœcie najwspanialsi i najm¹drzejsi, sami jesteœcie sobie prawem, próbujecie przenosiÌ to na "œwiaty" innych, a gdy spotykacie siê tam z zasadami zgodnie z którymi jesteœcie... bardziej "standardowi" to oburzenie i obraza. Nauczcie siê nieco realnego ¿ycia, bo w takim mocno funkcjonujecie - p³aci siê za swoje czyny. Robisz offa - dostajesz czasami po uszach i po sprawie. Pewnych tematów nie trzeba po prostu t³umaczyÌ bo to ¿enada - nawet dzieci czêsto wiedz¹, kiedy zrobi³y coœ z³ego. Przyzwoity cz³owiek ma tego œwiadomoœÌ [nie wspominaj¹c ju¿ o "uduchowionym"] po prostu tak siê nie zachowuje. Dajcie ju¿ spokój, wstyd.
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #353 : Wrzesień 15, 2009, 00:00:25 »

MyÂślĂŞ, Âże jako katolik naleÂżysz do najbardziej uduchowionych, chyba Âże w czambuÂł potĂŞpiasz swojÂą dotkrynĂŞ. Albo, Âże nie rozumiesz jej zupeÂłnie, jak tego o czym siĂŞ powyÂżej traktuje. MyÂślĂŞ, Âże pomyÂłka Hans Ola polegaÂła na tym, iÂż pomyliÂł, ale adresata tego minuska. TakÂże bardzo dobrze kombinujesz... to rozsÂądne z Twojej strony i jak najbardziej sÂłuszne. UÂśmiech 2

Antyuduchowiony koliberek, o czym nieraz uwiadamia, ale to widaĂŚ trudne do zrozumienia.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #354 : Wrzesień 15, 2009, 00:08:59 »

UszczypliwA KoliberkU Uœmiech On jedynie dostrzeg³ hipokryzjê, z któr¹ siê nie zgadzasz, gdy¿ j¹ reprezentujesz wraz z kole¿ank¹ swoj¹ Ptakiem. Tobie równie¿ w tym samym topicu zwróci³am uwagê, ¿e nie o Twoich snach jest, a o reinkarnacji, zaœ Ty uporczywie temat dr¹¿y³aœ dopytuj¹c mnie, co znaczyÌ one mog¹.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #355 : Wrzesień 15, 2009, 00:34:19 »

SzanownY JAnneth!

W temacie Reinkarnacja na stronie 5-ej byÂło nie o moich snach, ale o doÂświadczeniu obcych mi ludzi i wci¹¿ prosiÂłem o ustosunkowanie siĂŞ do tych konkretnych przykÂładĂłw z Âżycia. ALe MÂądry Janneth wolaÂł udaĂŚ gÂłupiÂą i pomin¹Ì te wypowiedzi.  PoniewaÂż musiaÂłoby by to zburzyĂŚ jego wszystkie faÂłszywe, a wiĂŞc pseudonaukowe zaÂłoÂżenia. Poczytaj sobie, co najpierw naukowcy badajÂący zjawisko reinkarnacji sÂądzÂą o tym, a potem prowadÂź dyskusje. Jak narazie  uprawiasz daleko idÂącÂą demagogiĂŞ. MÂłodzi, serdeczni dajÂą siĂŞ nabieraĂŚ, ale Ptaszyska CiĂŞ zdemaskowaÂły, i miaÂłbyÂś Janneth na tyle klasy, by siĂŞ przynajmniej nie mÂściĂŚ. Co siĂŞ staÂło z Twoim rzeczowym i zimnym umysÂłem. Gdzie naukowe podejÂście do problemu?. My jesteÂśmy "porÂąbani", nienormalni jacyÂś tacy, ale TY przedstawiciel obiektywnych szkieÂłka i oka metod.?

Na snach skupiÂłem siĂŞ szczegĂłlnie w innym temacie. Natomiast Tobie wolno w temacie o reinkarnacji mĂłwiĂŚ o tym zjawisku. Teraz takÂże czynisz off topa i powinienem to zignorowaĂŚ.
NIe interesuje mnie to, Âże jesteÂś w komitywie w Hansem, ale to Âże nie cierpisz Ptaka i posÂługujesz siĂŞ starymi "sÂłuÂżbowymi koneksjami".

I jeszcze jedno: nie jestem zjadliwy, ale Âświadomie zrobiÂłem Arteqowi zwierciadÂło, ktĂłry nie raz pierwszy wyzywa tu innych od "duchowo rozwiniĂŞtych" etc. To argumenty poniÂżej pasa. Ale nie widzisz tego u niego. WidaĂŚ, widzisz, ale tylko prawdĂŞ odbitÂą, stÂąd ten pieniaczo-demagogiczny nerw u Ciebie.
Przemilcza³em to wczeœniej, jeœli chodzi o Arteqa, ale mo¿e nie ¿yczê sobie byÌ wrzucanym do jednego worka z innymi, tylko dlatego, ¿e zjada go katolicka mi³oœÌ do bliŸniego swego.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2009, 01:15:02 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Hans Olo
Gość
« Odpowiedz #356 : Wrzesień 15, 2009, 00:36:42 »

A tutaj zaraz mog¹ siê posypaÌ kolejne minusiki i o co wtedy bêdziecie siê k³óciÌ?
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #357 : Wrzesień 15, 2009, 00:53:09 »

Hans Olo, pewnikiem o to, komu daÂłeÂś wiĂŞcej!  ZÂły Temat do utarczek, jak widaĂŚ, zawsze siĂŞ znajdzie. Nawet jeÂśli pĂłjdzie o prawdĂŞ i sprawiedliwoœÌ. Ale juÂż nie PiS-kam wiĂŞcej, bo pora mi spaĂŚ. Niemniej, wierzĂŞ, iÂż przemyÂślisz swoje maÂłorozwaÂżne stanowisko. KaÂżdy z nas b³¹d popeÂłniĂŚ moÂże. Wielka mi sprawa, ale sztukÂą du¿¹ go naprawiĂŚ. I to jest najcenniejsze w czÂłowieku.
MyÂślĂŞ, Âże najgorszym offtopem jest demagogia i naciÂąganie innych na energiĂŞ, reszta to maÂłe piskuski. Wiem, ÂżeÂś mÂądry i siĂŞ zgodzisz w tym ze mnÂą, chociaÂż nie byÂłem uprzejmy, ale wierzaj, chciaÂłbym byĂŚ dla Ciebie bardzo, ale to bardzo uprzejmy.

Z serdecznym pozdrowieniem

koliberek33.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2009, 00:59:10 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Hans Olo
Gość
« Odpowiedz #358 : Wrzesień 15, 2009, 11:25:18 »

KtoÂś ma Âżale o offtop, to niech raportuje. A nie robi kolejnego offa tutaj.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #359 : Wrzesień 15, 2009, 21:33:14 »

Drodzy paùstwo, stara³em siê delikatnie strofowaÌ, prosiÌ, by trzymano siê tematu. delikatnoœÌ nie pomog³a.
>Hans Olo< pokaza³ ¿e mozna zdecydowanie coœ uzmys³owiÌ, i równie¿ nie poskutkowalo, dlatego postanowi³em usun¹Ì wszystko, co nie ma bezpoœredniego zwi¹zku z w¹tkiem przewodnim.
Tylko Wasza postawa pokaÂże czy dalej bĂŞdĂŞ tak delikatnie moderowaÂł, czy moze bĂŞdĂŞ musiaÂł przybraĂŚ ostrzejsze formy.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2009, 21:33:39 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #360 : Październik 11, 2009, 19:15:26 »

widzĂŞ, Âże dalej tutaj Âźle mnie siĂŞ traktuje - co chwilĂŞ minus siĂŞ pojawia, a za kilka znowu ban - wygodnie widaĂŚ modom i pseudo-adminowi!

ÂżaÂłosne to jest bo jestem na forum w tej czy innej postaci od czasu gdy hance-solance siĂŞ jeszcze o PCh nie ÂśniÂło nawet...

z resztÂą, mniejsza z wami i waszym Âśmiesznym LOLowym i ROTFLowym forum...

718'
arteq
Gość
« Odpowiedz #361 : Październik 11, 2009, 19:56:11 »

W tym miejscu tylko przypomnĂŞ, Âże kolejny ban to ban ostateczny - wyrzucenie z forum przy -50 pkt.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #362 : Październik 11, 2009, 20:23:39 »

to straszne, i co ja teraz zrobiĂŞ?!

lol  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2009, 20:23:49 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #363 : Luty 14, 2010, 02:44:49 »

Proszê o odniesienie SIÊ, do cynicznej, z³o¶liwej wypowiedzi na temat moich obserwacji na niebie.
Ukarania notorycznego podrzegacza i niszczyciela wielu ciekawych wÂątkĂłw...
ProszĂŞ rĂłwnieÂż o wystawienie na peÂłnym FORUM postawy Janneth, jako stronniczej, i broniÂącej swoich pupilkĂłw. MogĂŞ zrobiĂŚ to ja, ale nie lubiĂŞ nikomu udowadniaĂŚ perfidii, wolĂŞ, jak ktoÂś sam jÂą zrozumie...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #364 : Luty 14, 2010, 16:01:02 »

Szanowny Panie Administratorze,

Jestem cz³owiekiem uduchowionym, dawno ju¿ odrzuci³em swoje ego na korzyœÌ bardziej obiektywnego spojrzenia na œwiat i wyzbycia siê pychy, która mn¹ kierowa³a. Pan o tym wiedzia³ przydzielaj¹c mi odpowiedzialne zadanie opieki nad tym forum. Jestem Panu za to wdziêczny, lecz chcia³bym wyraziÌ zaniepokojenie panuj¹c¹ tu obecnie sytuacj¹.
Postanowi³em zwierzyÌ siê ze swojego spotkania z UFO w jednym z dzia³ów moderowanych przez kole¿ankê po fachu - Janneth.
W podsumowaniu krĂłtkiej relacji napisaÂłem, cyt. "OczywiÂście, dziewczyny ÂśmiejÂą ze mnie, a ja czekam na ODZEW..." Na reakcje nie musiaÂłem dÂługo czekaĂŚ, poniewaÂż jeden z forumowiczĂłw (notoryczny podrzegacz i niszczyciel ciekawych wÂątkĂłw) skwitowaÂł mnie sÂłowami, cyt. "Teraz juÂż nie tylko dziewczyny".
WyÂśmiaÂł mnie publicznie, zmieszaÂł z bÂłotem i bezmyÂślnie obraziÂł. Takie sytuacje NIE MOGÂĄ mieĂŚ miejsca! Ja siĂŞ im sprzeciwiam! Nie pozwolĂŞ siĂŞ poniÂżaĂŚ!
Na jego perfidnÂą zaczepkĂŞ odpisaÂłem co nastĂŞpuje:
"A Ty WalduÂś lubisz czasem poÂśmiaĂŚ siĂŞ z siebie?
Czy jesteÂś ciÂągle sztywno zaprogramowanym DUPKIEM?".
Jedna z ¿yczliwych mi osób, Chanell, spostrzeg³a, ¿e mogê za takie okreœlenie zostaÌ ukaranym przez t¹ stronnicz¹ moderatorkê owego dzia³u - Janneth. Swoj¹ drog¹ jest to si³a o czarnym obœlizg³ym futrze z niewidocznymi pazurami, ¿¹dna w³adzy bestia i manipulatorka. Przestraszy³em siê nie na ¿arty, no bo jak to... Ja ukarany? Za co? Przecie¿ to on mnie obrazi³.
SzczĂŞÂście w nieszczĂŞÂściu, Âże przed czarnÂą panterÂą do akcji wkroczyÂła moja poplecznica - sprawiedliwa Barbarax. To mi gwarantowaÂło spokĂłj, poniewaÂż moderator nie moÂże zmieniĂŚ zdania innego moda, co najwyÂżej zgÂłosiĂŚ zastrzeÂżenia wzglĂŞdem jego pracy do Pana, Panie Administratorze.
Barbarax "uniewinniÂła mnie" i nie usuwajÂąc mojego posta, w ktĂłrym nazwaÂłem uÂżytkownika sztywno zaprogramowanym dupkiem poprosiÂła obie strony o polubowne zakoĂączenie sprawy. Z resztÂą Val Dee napisaÂł, Âże nie czuje siĂŞ obraÂżony, wiĂŞc nie wiem o co to wielkie halo.
Dzieù póŸniej otrzyma³em -1pf, co dodatkowo mnie ubod³o i siê pytam: ZA CO?
Na poczÂątku swoje pretensje zamieÂściÂłem w nieodpowiednim do tego dziale i obÂślizgÂłego futra pantera usunĂŞÂła je do Âśmietnika jako mĂłj kolejny offtop.
PiszĂŞ wiĂŞc tutaj - w dziale o karach. WybraÂłem ten zamkniĂŞty, poniewaÂż  nie chcĂŞ, Âżeby do naszej rozmowy mieszaÂły siĂŞ inne postronne osoby, takie na przykÂład jak Enigma, ktĂłra napisaÂła, co nastĂŞpuje:
"Hm, Thotalu...
To co napisaÂłeÂś w wÂątku "Kary, bany..." brzmi niepokojÂąco. Nieporozumienia w kadrze powinno siĂŞ zaÂłatwiaĂŚ na priva. Do kogo bowiem ma byĂŚ skierowane owo ¿¹danie "wystawienia postawy...'? Po za tym chyba juÂż wiesz, Âże zachowaÂłeÂś sie jak na modka nieÂładnie. Takie przytyki pasujÂą nam, zwykÂłym userom - to my mozemy sobie broiĂŚ  natomiast od osĂłb ponoszÂących odpowiedzialnoœÌ oczekujĂŞ pewnego przykÂładu.

Co do relacji ze spotkaù z ufo - nie widzê nic takiego obraŸliwego w wypowiedzi Val Dee. Wiele osób nie dzieli siê doœwiadczeniami, bo naprawdê trudno to udowodniÌ. Ale przecie¿ w postach, nie raz nie szczêdzimy sobie krytycznej i zdrowej satyry. Imho to reakcja pani Barbarax by³a odrobina przesadzona. Nie ma co unosiÌ sie honorem, gdy¿ nikt nie jest tu 'nietykalny'. Ja sama bardzo bym sie krêpowa³a napisaÌ swoje 'spotkanie' z ufo, gdy¿ mia³o miejsce na pograniczu snu-jawy lub g³êbokiego transu, zmieszanego z podejrzanym omamem. Po takim opisie Val dee pewnie przylepi³ by mi etykiete psychiatryka, ale czy mo¿na sie mu dziwiÌ? Moim zdaniem zupe³nie, nie".

Winni muszÂą zostaĂŚ ukarani. ÂŻÂądam ukarania Val Dee'ego (za to Âże naÂśmiewa siĂŞ ze mnie tak jak moja rodzina) oraz wystawienia postawy Janneth, ktĂłra nie wiedzieĂŚ czemu zakwestionowaÂła sposĂłb moderacji przez Barbarax i najprawdopodobniej zgÂłosiÂła to Panu Administratorowi.

Z powaÂżaniem,
Thotal.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To prawda, Âże zgÂłosiÂłam zastrzeÂżenia wobec pracy Barbarax Darkowi. Nie zamierzam tego ukrywaĂŚ, choĂŚ jak widaĂŚ - brudy wolĂŞ praĂŚ na privie a nie publicznie tak jak Ty to robisz.
Nie przejdĂŞ obojĂŞtnie obok sytuacji, w ktĂłrej ktoÂś kto piastuje tak odpowiedzialnÂą funkcjĂŞ i moÂże oceniaĂŚ innych, nie potrafi oceniĂŚ siebie. Nie ma rĂłwnych i rĂłwniejszych i ja zawsze bĂŞdĂŞ siĂŞ takiemu porzÂądkowi sprzeciwiaĂŚ. Czy Ci siĂŞ to podoba czy nie.
Znam swoje moÂżliwoÂści, wiem na co mogĂŞ sobie pozwoliĂŚ a na co nie. Nie zmieniÂłam decyzji Barbarax, a swoje rozwaÂżania na ten temat wysÂłaÂłam odpowiedniej rangi osobie.
Ka¿dy inny u¿ytkownik zosta³by za to ukarany. Byli nawet tacy, co zamiast wyzwisk stawiali kropki, kreski i gwiazdki, a i oni nie uniknêli odpowiedzialnoœci za w³asne wybuchy pychy. Dlaczego wiêc mia³abym przymkn¹Ì oko na Twoje wybryki? Tylko dlatego, ¿e jesteœ moderatorem? Czy mnie w takim wypadku te¿ wypada nazwaÌ kogoœ zaprogramowanym dupkiem? Czy nie ¿¹da³byœ te¿ wówczas "wystawienia mojej postawy"?
Thotal... Ja ciê lubiê i absolutnie nic do Ciebie nie mam poza jednym. Nie gadaj w kó³ko o EGO, bo to tak jakbyœ mówi³ jêzykiem, którego nie rozumiesz. Grozi³eœ mi karm¹ w efekcie za to, ¿e zosta³eœ ukarany przez Darka -1pf. Nie bojê siê jej... I niech wróci do mnie jak bumerang. ¯¹dam sprawiedliwoœci i równoœci. Nie stojê ponad prawem, Ty te¿ nie.
JeÂśli zabrakÂłoby mi kiedyÂś argumentĂłw do rozmowy i nazwaÂłabym kogokolwiek tutaj dupkiem, wylej mi kubeÂł zimnej wody na otrzeÂźwienie i daj -1pf.
Wiele razy wyÂśmiewaÂłeÂś tu ludzi, w tym bardzo czĂŞsto mnie. To, co napisaÂł do Ciebie Val Dee jest kroplÂą w oceanie "humorystycznie zaakcentowanych docinek", jakich Ty sam nigdy nie szczĂŞdziÂłeÂś.
Cz³owiek, który ma do siebie dystans bêdzie mia³ dystans tak¿e do Ciebie. Mnie nie przeszkadza moje obœlizg³e futro, ani nazywanie mnie ciemn¹ si³¹ manipulacji. Dopóki coœ, co mi zarzucasz nie jest zgodne z faktem autentycznym, nie podlega nawet mojej analizie. Dlatego do mnie nie trafia. Naucz siê tego, ¿yje siê ³atwiej.

Chcia³abym, ¿eby pomiêdzy nami znów zapanowa³a zgoda. Ju¿ kiedyœ próbowaliœmy, pamiêtasz? Dosta³eœ moda i wyci¹gnê³am do Ciebie rêkê przepraszaj¹c za wszystkie spory, jakie nas do tej pory dzieli³y. I nie zrobi³am tego tylko i wy³¹cznie po to, by nasza wspó³praca w moderowaniu forum przebiega³a harmonijnie. Im bardziej bêdziesz siê ode mnie ró¿ni³, tym bardziej bêdê Ciê ceni³a. Jak trzeba - nadstawiê drugi policzek i zniosê Twoje kolejne przytyki. Nie robiê tego w koùcu dla samej siebie, a dla tej mikro spo³ecznoœci, w której oboje funkcjonujemy.

KiedyÂś byÂł taki film. MiaÂł tytuÂł: "Ja ciĂŞ kocham, a ty Âśpisz". I tym optymistycznym akcentem ÂżyczĂŞ Ci bogatych w przyjemne doznania emocjonalno-cielesne Walentynek.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #365 : Luty 14, 2010, 20:15:39 »

Niedobra Enigma, niedobra... Czuje siĂŞ w obowiÂązku porzÂądnie siĂŞ ochrzaniĂŚ.
Droga Enigmo, dosyĂŚ tego wtrÂątactwa w nieswoje posty  Smutny I z Âłaski swojej pilnuj swojego nosa, przecieÂż lubimy Thotala, nie? 

Btw, zapraszam na chat
east
Gość
« Odpowiedz #366 : Luty 14, 2010, 23:13:52 »

KapÂłan napisaÂł "wiem, Âże macie racjĂŞ" .
Skoro tak, to ja nie rozumiem skÂąd tyle poÂłajanek i pouczanek siĂŞ dalej pojawiÂło. Wie chÂłop Âże zrobiÂł coÂś nie tak, uznaÂł to, przeprosiÂł , wyjaÂśniÂł jak potrafiÂł z podaniem tÂła historycznego MrugniĂŞcie , a Wy dalej swoje. CzytajÂąc zdaÂło mi siĂŞ jakbyÂście doÂłoÂżyli swoje "razy" do tych 20 nieprzyjemnych kolegĂłw szkolnych KapÂłana. W jakim celu ? CzyÂżby wychowawczym ?
A gdzie jest miÂłoœÌ  , ktĂłra leczy wszystko ? Mam nadziejĂŞ KapÂłanie, Âże chociaÂż w Âżyciu osobistym spotkaÂłeÂś miÂłoœÌ, ktĂłra leczy.
Pozdrawiam CiĂŞ serdecznie wierzÂąc w rozwĂłj jasnej strony Twojej osobowoÂści.
arteq
Gość
« Odpowiedz #367 : Luty 23, 2010, 13:14:18 »

Tak¹ metodê jak proponowana powy¿ej stosowa³a "administracja" [np. UB, SB] Polski przed rokiem 1989 r. Jest to nic innego jak paniczna próba zamkniêcia ust osobom które wyra¿aj¹ pogl¹dy niewygodne dla pisz¹cego, do tego ka¿d¹ wypowiedŸ uzasadniaj¹c/argumentuj¹c. Tego typu propozycje s¹ ¿ywce wziête z dyktatury. Takie d¹¿enia ju¿ by³y na tym forum - zabroniÌ wypowiedzi forumowiczom w jednym z w¹tków, na szczêœcie wtedy zwyciê¿y³ zdrowy rozs¹dek i zwyk³a ludzka przyzwoitoœÌ.
Jak rozumiem zarzuty s¹ g³ównie skierowane do mnie, informujê wiêc, ¿e nigdy nie uciekam przed dyskusj¹, swoje stanowisko zawsze argumentujê i zawsze biorê odpowiedzialnoœÌ za wypowiedziane s³owa - proszê innych o to samo. Nie stosujê ¿adnych zabiegów aby komukolwiek zamkn¹Ì usta. Nie dopuszczam siê wulgaryzmów.

Z zasiĂŞgniĂŞtych opinii wiem, Âże wielu forach panujÂą inne dobre zwyczaje ktĂłre dobrze byÂłoby wprowadziĂŚ i tutaj:
- brak zgody na oszczerstwa, kÂłamstwa - i bardzo szybkie reakcje jeÂżeli juÂż do nich dojdzie
- obiektywizm ocen
- konsekwencja w tym co uwaÂżamy za przewinienie
- wynikaj¹ce z dwóch powy¿szych punktów: równoœÌ forumowiczów wobec regulaminu, obowi¹zków i praw

dziĂŞkujĂŞ.

PS. zgodnie z regulaminem forum pisanie tego samego postu w wielu w¹tkach jest zabronione - takie info dla "b³yskawicznych i szczegó³owych" moderatorów...
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 13:19:27 wysłane przez arteq » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #368 : Luty 23, 2010, 13:25:16 »

Poniewaz na forach pojawiaja sie osoby niezykle agresywne i aroganckie , usilujacy podporzadkowac swojemu swiatopogladowi wszystkich i wszystko.Swoimi postami wprowadzaja atmosfere walki i nieprzyjemny fermet w aroganckich dyskusjach istnieje na nich prosty sposob.
Sposob ten uzywa jeden madry administrator  na innym forum , a mianowicie.

Osoba , ktora nie dyskutuje a jedynie tworzy kolejna awanture z kims , nie ma prawa pisania pod postami osoby z ktora tworzy konflikt , nie ma prawa do dyskusji z nia , nie ma prawa , wysylania jej informacji na pw.
Zlamanie tej zasady daje adminowi prawo do zabanowania takiego usera.

Bardzo prosty i skuteczny sposob , konczacy raz na zawsze awanturnicze eskapady zacietrzewionych krotkowzrocznych osobnikow.
Takie wiadro "zimnej wody" otrzezwi umysl i zapaly usera i da mu mozliwosc zreflektowania sie czy chce byc na forum  aktywnym , czy tylko je czytac bez mozliwosci pisania.

Do wiadomosci Administratora , oraz wszystkich Moderatorow.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Awanturnicy bardzo boja  sie pozbawienia ich mozliwosci tworzenia awantur, ludzie , ktorzy sa na forach by dyskutowac  nie sa niczym zagrozeni.
Niedopuszczalna jest tolerancja zachowan niegodnych ,  jednej osoby , ktora swoim stylem bycia usiluje podporzadkowac sobie cale forum i obraza systematycznie adwersarzy oraz , wszystkich innych , ktorzy posiadaja odmienny swiatopoglad! Tworzac atmosfere , ktora odpycha innych forumowiczow.

STOP TEMU ZACHOWANIU!!!!

Nikt nikomu nie zabrania dyskusji , nikt nikogo za nia nie karze, jednak jedna osoba nie moze "terroryzowac" wszystkich tematow dla swojego innego swiatopogladu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 14:56:42 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #369 : Luty 23, 2010, 14:18:28 »

PodsumujĂŞ swĂłj apel:
Bardzo proszĂŞ moderatorĂłw jak i administratora o kilka rzeczy:
> MoÂżliwie szybkie i konkretne reakcje - rozumiem, Âże kaÂżdy ma prywatne Âżycie, a tutaj zajmuje siĂŞ spoÂłecznie/z hobby, uwaÂżam natomiast za niezrozumiaÂłe gdy jedne decyzje podejmowane sÂą szybko, a inne odpychane. PrzykÂładem tutaj moÂże byĂŚ ostatnie zachowanie Barbarax.
> Dopilnowanie aby za wypowiedziane s³owa forumowicz ponosi³ odpowiedzialnoœÌ - szczególnie gdy dotyczy to domniemanych oszczerstw i k³amstw. Dla mnie niezrozumia³ym jest aby mo¿na by³o siê wykpiÌ zwyk³ym "nie bêdê dalej rozmawia³"... lub "no ciê¿ko to udowodniÌ, poniewa¿..."
> Bardzo dobrym zwyczajem jest umotywowaÌ podjêta decyzjê administracyjn¹ - uwa¿am nawet to za podstawê. Na proœbê/¿yczenie forumowicza osoba oceniaj¹ca winna podaÌ podstawê swojej opinii - np. gdy coœ uzna za wulgaryzm b¹dŸ przekleùstwo - zapis w s³owniku etc. Uwa¿am, ¿e nie ma miejsca na subiektywne oceny pewnych kwestii, je¿eli coœ nie jest jednoznacznie okreœlone nale¿y wzi¹Ì pod uwagê podobne sytuacje/oceny z innych miejsc, na tzw. zasadzie wyci¹gniêcia œredniej. Dziêki temu decyzje bêd¹ bardziej przemyœlane i sprawiedliwe.
> KONSEKWENCJÊ - nie mo¿e byæ tak, ¿e to samo s³owo/zwrot/okre¶lenie w ustach jednego forumowicza jest uwa¿ane za dopuszczalne i nie ma jakichkolwiek zastrze¿eñ, natomiast gdy u¿yje je inny forumowicz to nie dosyæ , ¿e nagle z niezrozumia³ych wzglêdów jest piêtnowane to jeszcze podlega karze - a to ostatnio ma czêsto miejsce. Zrozumia³by to jeszcze gdyby w miêdzyczasie poinformowano, ¿e takowe od danej chwili zostanie uznane za niedopuszczalne, ewentualnie za pierwszym razem forumowicz zostanie poinformowany: "nie u¿ywaj tego s³owa, kolejnym razem uznane zostanie za wulgaryzm/obrazê".
> ustaliĂŚ jednolity system reakcji - np. za to a to - kasujemy posta, za to a to - ostrzegamy, za to a to - wlepiamy punkty ujemne.
>  teraz coÂś z wyÂższej pó³ki - postaranie siĂŞ aby wÂłasne sympatie i antypatie nie wpÂływaÂły na rzetelnoœÌ ocen.

MyÂślĂŞ, Âże powyÂższa propozycja jest jak najbardziej sensowna. Gdyby ktĂłryÂś punkt z powyÂżej zaproponowanych byÂł nie do przyjĂŞcia przez ktĂłrÂąkolwiek z osĂłb pilnujÂących i rozliczajÂących z porzÂądku - proszĂŞ o informacjĂŞ z krĂłtkim uzasadnianiem.

Dla mnie bardzo zauwaÂżalnym jest na tym forum brak konsekwencji i hipokryzja w ocenach - zdumiewajÂące jest to zwÂłaszcza w poczynaniach "sÂłuÂżb porzÂądkowych". DoskonaÂłym przykÂładem tego moÂże byĂŚ przyznana mi kara porzÂądkowa za uÂżycie zwrotu "kÂłapaĂŚ dziobem". Pomimo zapisu w regulaminie moderator nie wysÂłaÂła mi o tym informacji na PW. Nie uzasadniÂł decyzji z ÂŻADEN sposĂłb [pomimo wysÂłanej informacji/zapytania] - podejrzewam, Âże ze wzglĂŞdu na trudnoÂści czy wrĂŞcz niemoÂżliwoœÌ obrony uzasadnienia. Nie jest to Âżaden wulgaryzm, nie jest to okreÂślenie ktĂłre  moÂżna by uznaĂŚ za lÂżenie - zresztÂą tak byÂło NA TYM FORUM do tej pory. Otó¿ zwrot ten byÂł wielokrotnie wczeÂśniej uÂżywany na forum - nikt, ale to nikt nie zaprotestowaÂł przeciw niemu w jakikolwiek sposĂłb, takÂże Kiara. Nie wiem dlatego na jakiej podstawie BArbarax uznaÂła ten zwrot za wulgaryzm bÂądÂź lÂżenie?! Nie rozumiem rĂłwniez nagÂłego oburzenia innego moderatora - Chanell: "teraz to przesadziÂłeÂś", tym bardziej w Âświetle jej wypowiedzi w innym wÂątku kiedy to uznaÂła:
"SÂłowo "Dupa" jest dopuszczone w sÂłowniku polskim i nie jest cenzurowane." Dlaczego wobec tego nie wykazaÂła siĂŞ podobnÂą reakcjÂą i w tym przypadku i nie siĂŞgnĂŞÂła do sÂłownika? Dla wiĂŞkszoÂści osĂłb sÂłowo "dupa" ma bardziej negatywny wydÂźwiĂŞk w wypowiedzi niÂż "kÂłapaĂŚ dziobem" - informacjĂŞ tĂŞ potwierdza znajoma polonistka twierdzÂąc: u siebie na lekcji jednoznacznie nie pozwalaÂłabym uÂżywaĂŚ okreÂśleĂą w stylu "a potÂłuc to o kant dupy" w stosunku do komentowania opinii innych czy wyraÂżania poglÂądĂłw, forma "niech nie kÂłapie dziobem" byÂłaby uznana za zwrot niezbyt elegancki i poprosiÂłabym aby powstrzymywaĂŚ siĂŞ od tego. Ale moÂżecie zapytaĂŚ swoich ekspertĂłw.
Wed³ug mnie jest logiczne wyt³umaczenie takowej ró¿nicy w opiniach - te same s³owa s¹ dopuszczalne gdy krytykuje siê osoby/instytucje wobec których moderatorzy s¹ niechêtni, np. KK, natomiast karze siê gdy chodzi o osoby z KWA [kó³ka wzajemnej adoracji] b¹dŸ instytucje którym sprzyjaj¹ - patrz np. Pch. Udowadnia³em to wielokrotnie, ostatnie fakty równie¿ to potwierdzaj¹. ¯a³osne jest gdy w przypadku braku argumentów i niemo¿liwoœci przekonania w konkretnej rozmowie stosuje siê takie techniki w celu uciszenia krytyki.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 14:46:13 wysłane przez arteq » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #370 : Luty 23, 2010, 15:09:06 »

Robienie z ludzi idiotow jest specjalnoscia niektorych forumowiczow, zauwazylam to nie jednokrotnie.

Samo slowo takie czy inne nie jest uznawane za obrazliwe gdy nie jest uzyte w obrazliwym kontekscie.

Slowo to slowo , jak kazda rzecz ma swoja wibracje i istnieje jako nosnik mysli. Dopiero uzycie go w odpowiedni sposob powodowac moze , smiesznosc , obraze , lub inne przyjemne , lub nie przyjemne koneksje.

Jezeli ktos systematycznie naduzywa takich zachowan , liczyc musi sie z konsekfecjami. Bycie w grupie zobowiazuje do uszanowania jej , jak i osob ja tworzacych.

Jezeli oblicze i harakter grupy ktos uznaje za niewlasciwy  dla siebie , to nie usiluje ja zmieniac na wlasna modle , lecz zwyczajnie szuka takiej w ktorej czuje sie dobrze.
Prezetowanie swojego zdania  wlasnej odmiennosi i osobowosci jest dobre i potrzebne do mometu gdy nie obraza i nie rani innych.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #371 : Luty 23, 2010, 18:40:49 »

ChciaÂłabym nawiÂązaĂŚ do zaistniaÂłej sytuacji:

Arteq -1pf za zwrot "nakÂłapaÂłaÂś dziobem" uÂżyty w stosunku do Kiary w wÂątku "Symbole religijne" (post nr 56).

Barbaro, nie pijĂŞ do Ciebie. ZrobiÂłaÂś jak zwykle to, co sama uwaÂżaÂłaÂś za sÂłuszne. ChciaÂłabym po prostu zrozumieĂŚ, czym siĂŞ kierowaÂłaÂś przyznajÂąc Artkowi -1pf za powiedzenie "kÂłapaĂŚ dziobem" (sprawdÂż w sÂłowniku czego jest ono synonimem, sprawdÂź proszĂŞ czy jest to wg sÂłownika jĂŞzyka polskiego wyraÂżenie obraÂźliwe czy po prostu potoczne).
Dodam, Âże post Artka nie zostaÂł oficjalnie zaraportowany. Ja nie dostaÂłam zgÂłoszenia o zÂłamaniu regulaminu, co oznacza Âże Ty po raz kolejny dostajesz donosy na PW.

ChciaÂłabym teÂż CiĂŞ prosiĂŚ o odniesienie siĂŞ do niedawnej sytuacji, kiedy to nie ukaraÂłaÂś uÂżytkownika Thotal za nazwanie Val Dee'ego "zaprogramowanym dupkiem".

Czy w Âświetle obu tych sytuacji jesteÂś w stanie potwierdziĂŚ, Âże w moderowaniu forum kierujesz siĂŞ obiektywizmem?
Czemu "kÂłapanie dziobem" jest wiĂŞkszym przewinieniem niÂż "zaprogramowany dupek" czy "obÂślizgÂłego futra czarna bestia"?
Sk¹d ta wybiórczoœÌ?
LiczĂŞ na szczerÂą, bezpoÂśredniÂą odpowiedÂź. ChciaÂłabym CiĂŞ zrozumieĂŚ... Ot, tyle...
Dla jasnoÂści - tÂą sytuacjĂŞ podobnie jak poprzedniÂą z Thotalem zgÂłosiÂłam administratorowi.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
ptak
Gość
« Odpowiedz #372 : Luty 23, 2010, 18:56:21 »

Ja w kwestii formalnej!
KÂłapaĂŚ dziobem moÂże jedynie ptak, bo dziĂłb posiada… co do KWA (Kó³ka Wzajemnej Adoracji), to prosiÂłabym o listĂŞ, bo ciekawi mnie czy przynale¿ê do czegoÂś tam…  Chichot

A tak w ogĂłle, to pozdrawiam Was serdecznie!  UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #373 : Luty 23, 2010, 19:02:28 »

Dodam, Âże post Artka nie zostaÂł oficjalnie zaraportowany. Ja nie dostaÂłam zgÂłoszenia o zÂłamaniu regulaminu, co oznacza Âże Ty po raz kolejny dostajesz donosy na PW.janneth.

janneth co to znaczy donosy na pw.?   Sama kilkakrotnie podkreslalas iz sprawy osobiste nalezy zalatwiac z moderatorami i userami przez pw. Teraz nazywasz to donosami. Czy twoja stronniczosc musi sie objawiac w taki brzydki sposob?

Same slowa i zwroty potoczne nie musza miec negatywnego wydzwieku dopoki nie sa uzywane w celach obrazajacych i ponizajacych nikogo, arteq taka forme stosuje nagminnie uwazajac iz jest to prawidlowosc. A nie jest.

Ja moja skarge na artqa napisalam na forum , czyli publicznie , nie jest to wiec domniemany przez ciebie donos , troche oglady doroslej kobiecie wypadalo by miec.

Ekscesy artqa trwaja caly czas od pojawieniu sie jego na tym forum , notorycznie wywoluje awantury i obraza ludzi , troluje rozmywajac dyskusyjne tematy, odwracajac tok zagadnienia w inna strone.

Jezeli komus nie przeszkadza bycie notorycznie obrazanym jego sprawa , niech to nadal akceptuje. Ja sobie tego nie zycze,nie zycze sobie porownywanie mnie ze zwierzetami , oraz systematycznego nazywania klamca za odmiennosc pogladow.

Dlatego ponawiam moja prosbe , o administracyjny zakaz wpisywania postow przez artqa pod moimi i wywolywanie nimi kolejnych awantur.

Ludzie , ktorzy  nie potrafia kulturalnie dyskutowac z jakomkolwiek osoba ( lamia regulamin systematycznie)  powinni byc odzielani od takiej mozliwosci , na czas az dojrzeja metalnie do wspolzycia s grupa.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #374 : Luty 23, 2010, 19:10:08 »

Kiaro, nie prosi³am Ciebie o zdanie, lecz Barbarêx, z któr¹ kontakt mi siê ostatnio urwa³, tote¿ zmuszona jestem skontaktowaÌ siê z ni¹ publicznie. Mo¿e w ten sposób odpisze, na co w g³êbii serca bardzo liczê, poniewa¿ moje ostatnie PW do niej z zaproszeniem na chat pozosta³o bez odpowiedzi.

OdnoÂśnie raportowania - do tego sÂłuÂży opcja "ZgÂłoÂś do moderatora", a nie pisanie posta pod postem (offtopowanie) w temacie do tego niewskazanym. Nie rozumiem powodu, dla jakiego miaÂłoby siĂŞ to odbywaĂŚ w jakikolwiek inny sposĂłb niÂż poprzez specjalnÂą do tego celu opcjĂŞ. Raz, Âże raportujÂąc na forum zapoczÂątkowaÂłaÂś offtop, dwa Âże nie kaÂżdy z moderatorĂłw dowiedziaÂł siĂŞ o tym natychmiastowo.
A przecie¿ by³a inna mo¿liwoœÌ - prosta, anonimowa i szybka. Bez problemu trafi³aby do celu.
PowodĂłw, dla jakich tego nie zrobiÂłaÂś nie znam i nie chcĂŞ znaĂŚ. Swoje pytania i wÂątpliwoÂści nadal kierujĂŞ do Barbaryx.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: