Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:11:46

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 42 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 472283 razy)
0 u¿ytkowników i 11 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #375 : Luty 23, 2010, 19:19:46 »

A ja pytam publicznie! Czy posiadacz dzioba to zwierzê, czy ptak? 
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #376 : Luty 23, 2010, 19:20:31 »

Sory Janneth ale chyba nie czyta³a¶,jak przyjaciel Twój odniós³ siê do Kiary.

My¶lê,¿e do matki swojej nigdy by siê tak nie odniós³,bo by momentalnie z li¶cia w fejs zaliczy³.

Wstyd siê bulwersowaæ. U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 19:27:56 wys³ane przez kot » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #377 : Luty 23, 2010, 19:32:57 »

A ja pytam publicznie! Czy posiadacz dzioba to zwierzê, czy ptak? 

Wpisz proszê w google frazê: "k³apaæ dziobem". Wyskoczy sporo wyników. Wejd¼ w pierwszy. Jest to baza synonimów dla s³owa gadaæ.
Znalaz³a¶ zwrot "k³apaæ dziobem"? Jest synonimem gadania? Czy zwierzêta gadaj±? Nie... Jest to synonim bardzo powszechnie u¿ywany. A ¿eby przekonaæ siê jak bardzo powszechnie, przejd¼ z powrotem do wyników wyszukiwania google.
Znajdziesz mnóstwo artyku³ów tych bardziej powa¿nych i tych bardziej ironicznych. Okre¶lenie to jest u¿ywane w stosunku do ludzi (baa... nawet tych wy¿szych rang±, polityków, trenerów sportowych, biznesmenów).
Czemu nagle typowy polski zwrot staje siê obraz±?

Barbarax - oto nastêpna podpowied¼:
http://pl.wiktionary.org/wiki/dziób
Wyra¿enie "k³apaæ dziobem" jest zwi±zkiem frazeologicznym, tak samo jak na przyk³ad "dostaæ w dziób".

Zwi±zek frazeologiczny - utrwalone w u¿yciu po³±czenie dwóch lub wiêcej wyrazów, które ma znaczenie symboliczne, np. bia³a flaga, marzenie ¶ciêtej g³owy, wypiæ duszkiem albo pój¶æ po rozum do g³owy.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 19:42:24 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #378 : Luty 23, 2010, 19:43:27 »

Barbarax ma stare urazy do Arteq i nie liczy siê dla niej w ogólnie co zosta³o napisane, a kto to napisa³,czyli np. Kot-u mo¿na pisaæ co¶ czego Arteq pisaæ ju¿ nie wolno.Co by³o widaæ jeszcze zanim zosta³a moderatorem ,wiêc na sprawiedliwe traktowanie z jej strony nie ma raczej co liczyæ.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #379 : Luty 23, 2010, 19:50:37 »

U nas k³apie sie k³apakiem.

Ca³y post jest jednym wielkim wylaniem pomyj na Kiarê.Tu nie chodzi o ten dziób.

Czy tego nie widaæ?Przeczytajcie to choæ raz.

Autor postu wyj±tkowo by³ niegrzeczny i dziwiê siê,¿e w skruszeniu g³owy nie pochyli,tylko s³aby punkt

ods³ania demaskuj±c,jak dotkliwa jest ta kara. U¶miech Mrugniêcie

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #380 : Luty 23, 2010, 19:55:36 »

U nas k³apie sie k³apakiem.

Ca³y post jest jednym wielkim wylaniem pomyj na Kiarê.Tu nie chodzi o ten dziób.

Czy tego nie widaæ?Przeczytajcie to choæ raz.

Autor postu wyj±tkowo by³ niegrzeczny i dziwiê siê,¿e w skruszeniu g³owy nie pochyli,tylko s³aby punkt

ods³ania demaskuj±c,jak dotkliwa jest ta kara. U¶miech Mrugniêcie

Widzê, ¿e powoli dochodzimy do meritum, z czego siê bardzo cieszê...
Czyli jednak 'k³apaæ dziobem' nie do koñca zas³ugiwa³o na -1pf. A co za tym idzie - jak maj± w obliczu tak niejasnego postêpowania jednego z moderatorów podchodziæ, podchodziæ do nastêpnych zg³oszeñ inni moderatorzy?
Czy tak¿e maj± karaæ za ca³okszta³t? Czy karaæ za zwi±zki frazeologiczne, od których roi siê w ka¿dej wypowiedzi?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #381 : Luty 23, 2010, 20:06:25 »

Je¶li to obra¿a i jest skarga i przeprosin woli nie ma-to na punkt to zas³uguje.
Tam przewinieñ by³a ca³a masa i myslê,¿e Barbary motywacja w uproszczeniu taka by³a.

Kube³ pomyj-tak ten post nazwijmy -nie zas³uguje na dyskusjê,czy ukaraæ autora,jeno prêdzej-jak ukaraæ aby autor wiêcej do nikogo tak nie pisa³.

Bo ja w spe³nienie podstawowych za³o¿eñ wychowawczych tak ³agodnej kary nie wierzê w tym przypadku. U¶miech U¶miech

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #382 : Luty 23, 2010, 20:09:55 »

Cytat: Janneth

Ty mnie o to Janneth nie pytaj, bo i sk±d mi to wiedzieæ?
Wiem jedynie, ¿e nic nie dzieje siê bez przyczyny. Jest akcja i reakcja… reszta to ju¿ wy¿sza matematyka egów…  Du¿y u¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #383 : Luty 23, 2010, 20:21:49 »

Janeth  U¶miech
Problem polega na tym ¿e Arteq nie pierwszy raz tak siê odnosi do Kiary,myslê ¿e gdyby to by³o napisane w sposób ¿artobliwy z pewym przek±sem to Kiara nie poczu³aby siê ura¿ona i pewnie odpowiedzia³aby mu w spsób ¿artobliwy.Niestety prawie wszystkim znane s± potyczki Artqa i Kiary ze starego forum i mozna je wszystkie sprawdziæ w archiwum.Mozna te¿ wpisaæw wyszukiwarkê na obecnym forum  s³owa " k³apaæ dziobem" , oszustka,k³amliwa manipulatorka by przekonaæ siê która osoba je napisa³a.Jest te¿ parê osób które uzy³y tych okre¶leñ ,ale w innym konteksie i w sposób nie obra¼liwy.Nie przypominam sobie sytuacji w której Kiara obrazi³aby ,lub nasmiewa³a siê z pogl±dów innych forumowiczów.

Myslê ¿e powinnismy wyci±gaæ konsekwencje w stosunku do wszystkich osób na forum,którzy poni¿aj± i na¶miewaja siê z pogladów innych.
To tyle ode mnie i to s± tylko moje przemyslenia.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #384 : Luty 23, 2010, 20:29:51 »

Cytat: Janneth

Ty mnie o to Janneth nie pytaj, bo i sk±d mi to wiedzieæ?
Wiem jedynie, ¿e nic nie dzieje siê bez przyczyny. Jest akcja i reakcja… reszta to ju¿ wy¿sza matematyka egów…  Du¿y u¶miech

Ptaku U¶miech Nie¶wiadomie postawi³a¶ kropkê nad i w temacie tego ostrze¿enia i rozmowy Kiary z Artkiem. To samo non stop ci¶nie mi sie na usta. To wszystko to sprawka wyolbrzymionego ego.
Chcia³abym, ¿eby ka¿dy z nas mia³ wiêcej dystansu do w³asnej osoby. Tak jak ja nie ukara³am Thotala za podobne wyzwiska, tak Kiara (gdyby by³a podobnie do mnie ¶wiadoma swojej warto¶ci) nie prosi³aby o ukaranie Artka, tudzie¿ - zabronienie mu wypowiadania siê w jej stronê. Nie chcê jednak roztrz±saæ zachowania Kiary i Artka. Od zarania dziejów mieli ze sob± na pieñku i tysi±c razy ju¿ obra¿ali na siebie wzajemnie twierdz±c, ¿e to definitywny koniec ich rozmów.
Chcê wiedzieæ, czemu Barbarax przyzna³a za okre¶lenie 'k³apaæ dziobem' ostrze¿enie. I tyle...
Jest to dla mnie istotne, poniewa¿ je¶li za chwilê us³yszê na swój temat np. ¿e daleko moje "macki siêgaj±" to chcê wiedzieæ jak w takiej sytuacji siê zachowaæ.

Zachowanie moderatorów i przede wszystkim sposób ich postêpowania powinien byæ ujednolicony i zgodny.
Je¶li mod karze za co¶ danego u¿ytkownika, zdaj±c sobie sprawê, ¿e "wczoraj" za gorsze przewinienie kaza³ jedynie przeprosiæ, to jedynie kwesti± czasu jest zarzut o braku obiektywizmu. Nazajutrz siê okazuje, ¿e jest grupa osób, która stronniczo¶æ dostrzeg³a i nie boi siê o tym g³o¶no napomkn±æ. Czy ta grupa bêdzie mia³a racjê? Ano bêdzie. Wówczas ca³y zespó³ moderacji odpowiada za nieodpowiedzialne postêpowanie jednego jej cz³onka. A gdyby tego by³o ma³o - kiedy¶ inny moderator nie ukarze jakiego¶ u¿ytkownika za podobne stwierdzenie i wówczas dojdzie do tego, ¿e kto¶ siê przypomni: "A jak Arteq mówi³ o k³apaniu dziobem, to dosta³ minusa. Teraz te¿ siê nale¿y".

Barbarax - jeszcze raz Ciê proszê. Wyja¶nij mi to czarno na bia³ym. Jaki punkt regulaminu z³ama³ Arteq. Za co zosta³ mu przyznany minus?

Janeth  U¶miech
Problem polega na tym ¿e Arteq nie pierwszy raz tak siê odnosi do Kiary,myslê ¿e gdyby to by³o napisane w sposób ¿artobliwy z pewym przek±sem to Kiara nie poczu³aby siê ura¿ona i pewnie odpowiedzia³aby mu w spsób ¿artobliwy.Niestety prawie wszystkim znane s± potyczki Artqa i Kiary ze starego forum i mozna je wszystkie sprawdziæ w archiwum.Mozna te¿ wpisaæw wyszukiwarkê na obecnym forum  s³owa " k³apaæ dziobem" , oszustka,k³amliwa manipulatorka by przekonaæ siê która osoba je napisa³a.Jest te¿ parê osób które uzy³y tych okre¶leñ ,ale w innym konteksie i w sposób nie obra¼liwy.Nie przypominam sobie sytuacji w której Kiara obrazi³aby ,lub nasmiewa³a siê z pogl±dów innych forumowiczów.

Myslê ¿e powinnismy wyci±gaæ konsekwencje w stosunku do wszystkich osób na forum,którzy poni¿aj± i na¶miewaja siê z pogladów innych.
To tyle ode mnie i to s± tylko moje przemyslenia.

Chanell, ja wiem ¿e jeste¶ osob± wra¿liw±, delikatn± i przesympatyczn±. Tak samo jak ja nie przejdziesz obojêtnie wobec takich sytuacji. Ceniê Ciê za to bardzo i chcia³abym, ¿eby¶ o tym wiedzia³a.
Nie mogê siê jednak zgodziæ z tym, ¿e to jedynie Arteq obra¿a Kiarê. Kiara notorycznie w niemal ka¿dej swojej wypowiedzi dotyka dra¿liwej dla niego tematyki, jest to swoistego rodzaju prowokowanie. Oboje ca³ym sercem wierz± w warto¶ci, w których obronie staj±.
O ile ich rozmowa jest rzeczowa, wszystko jest w porz±dku i nawet przyjemnie jest ich dialogi czytaæ. Ja przynajmniej lubiê U¶miech
Ale w takiej sytuacji jak ta, jestem zmuszona zapytaæ jaki by³ powód ukarania Artka. Bo je¶li za ca³okszta³t, to oznacza to ¿e teraz po kolei ka¿dy "pokrzywdzony" mo¿e siê zg³osiæ do moderacji z ¿±daniem ukarania kogo¶ za "wylewanie na niego pomyj" (w dodatku gdziekolwiek - konkretny przyk³ad jest zbêdny).
B±d¼my sprawiedliwi, zmniejszmy swoje oczekiwania wzglêdem innych, a podnie¶my te wzglêdem siebie samego.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 20:39:28 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #385 : Luty 23, 2010, 22:15:15 »

Na forum ka¿dy mo¿e za³o¿yæ temat,w którym mo¿e wyraziæ
swoje widzenie otaczaj±cego nas ¶wiata.Ka¿dy z nas mo¿e
siê z nim zgadzaæ lub nie zgadzaæ,ale nale¿y to robiæ w granicach
przyzwoito¶ci.Zamykanie komu¶ ''dzioba'' poprzez stwierdzenie,
¿e kto¶ nim k³apie jest napewno jednoznacznym okre¶leniem,
obra¿aj±cym przedmówcê,a tak¿e prowokuj±cym i prowadz±cym
w konsekwencji do dalszej nieprzyjemnej wymiany zdañ.Dlatego
postêpowanie Barbary i Chanell by³o jak najbardziej prawid³owe.
Dzia³anie ''s³u¿b porz±dkowych'' ma za zadanie u¶wiadomienie i przypomnienie
forumowiczom,¿e dyskusjê nale¿y prowadziæ w spokojny,kulturalny sposób,
nie o¶mieszaj±cy drugiej osoby.Swoje przemy¶lenia i argumenty broni±ce w³asnej filozofii ¿yciowej  mo¿na przecie¿ przedstawiæ w nowym za³o¿onym samodzielnie temacie.Je¶li nie ma w nim wulgaryzmów,regulamin nikomu tego nie zabrania.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 22:18:04 wys³ane przez janusz » Zapisane
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #386 : Luty 23, 2010, 22:35:14 »

Ptaku odno¶nie twojego pytania z pocz±tku strony to przypominam dziobaka australijskiego który ma dziób znosi jaja i jest ssakiem wiêc trudno powiedzieæ . K³api± dziobem te¿ m.in. bociany a ¿e to klekotem nazywaj±  U¶miech no có¿  Arteq na przysz³o¶æ bêdzi musia³ u¿ywaæ opcji " proszê nie klekotaæ"  Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #387 : Luty 23, 2010, 22:57:09 »

Ptaku odno¶nie twojego pytania z pocz±tku strony to przypominam dziobaka australijskiego który ma dziób znosi jaja i jest ssakiem wiêc trudno powiedzieæ . K³api± dziobem te¿ m.in. bociany a ¿e to klekotem nazywaj±  U¶miech no có¿  Arteq na przysz³o¶æ bêdzi musia³ u¿ywaæ opcji " proszê nie klekotaæ"  Du¿y u¶miech

Faktycznie, masz racjê, zapomnia³am o dziobakach. Co do klekotania, to trudno bêdzie siê powstrzymaæ, wiosna idzie…  Mrugniêcie a ¿e Arteq bocianów unika, wiêc chyba zgrzytów nie bêdzie…  Du¿y u¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #388 : Luty 23, 2010, 23:54:00 »

Z kad wiesz czy Artek unika bocianow, mysle ze lubi te sympatyczne ptaszki.
Badzmy dobrej nadziei, ze wiosna przyniesie z soba wiele radosci i spokoju tez na naszym kochanym forum.
Pozdrawiam wszystkich Rafaela.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #389 : Luty 24, 2010, 00:53:22 »

Dlaczego nie by³a¶ tym w ¿aden sposób oburzona gdy wcze¶niej na tym forum pada³y takie okre¶lenia z ust np. Enigmy?

Nie zrównuj swojego 'k³apania dziobem' z moj± wypowiedzi± dotycz±c± 'zamykania dzioba' bo pad³a ona w zupe³nie innym kontek¶cie, wypowiadania siê w imieniu osób których siê nie reprezentuje. Ty posumowa³e¶ styl czyjej¶ wypowiedzi, ja natomiast zasugerowa³am czynno¶æ.

Dla mnie bardzo zauwa¿alnym jest na tym forum brak konsekwencji i hipokryzja w ocenach - zdumiewaj±ce jest to zw³aszcza w poczynaniach "s³u¿b porz±dkowych".
Zdumiewaj±ca to jest tu twoja nieustêpliwo¶æ

> KONSEKWENCJÊ - nie mo¿e byæ tak, ¿e to samo s³owo/zwrot/okre¶lenie w ustach jednego forumowicza jest uwa¿ane za dopuszczalne i nie ma jakichkolwiek zastrze¿eñ, natomiast gdy u¿yje je inny forumowicz to nie dosyæ , ¿e nagle z niezrozumia³ych wzglêdów jest piêtnowane to jeszcze podlega karze

Przypasowa³e¶ s³owo z mojego okreslenia do okreslenia zupe³nie innego. To co¶ jakby napisaæ... niech bêdzie o tej dupie

"S³owo "Dupa" jest dopuszczone w s³owniku polskim i nie jest cenzurowane." Dlaczego wobec tego nie wykaza³a siê podobn± reakcj± i w tym przypadku i nie siêgnê³a do s³ownika

Tego akurat nie wiem czy s³owo 'dupa' nie jest na li¶cie automatycznego-cenzora, trzebaby spytaæ kogo¶, kto to ten mechanizm stosuje.
Samo s³owo mo¿e byæ u¿yte w ró¿nych kontekstach, 'np podnie¶æ dupê' - jest opisem czynno¶ci, a 'zachowujesz sie ja dupa' - okre¶leniem osoby i mo¿e byæ odebrane jako niemi³e.

Edit> jesli jednak arteq czujesz siê niesprawiedliwie potraktowany, to prosze bardzo mo¿na i mi wlepiæ -1pf, za tamto wyrazenie - nie obra¿e sie ani nie bêdê buntowaæ. Barbara jest chyba krócej na tym forum ni¿ my, mog³a wiêc przeoczyæ tamten mój post. Bior±c to pod uwagê, uznam tak± decyzjê za s³uszn±.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 01:15:24 wys³ane przez Enigma » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #390 : Luty 24, 2010, 01:33:21 »

My¶lê,¿e do matki swojej nigdy by siê tak nie odniós³,bo by momentalnie z li¶cia w fejs zaliczy³.
Na szczê¶cie moja matka nie dopuszcza siê pomówieñ i k³amstw. I sama uczy³a mnie odpowiedzialno¶ci za s³owa i czyny. I bêdê bardzo rad gdy zostawisz jednak Kocie moj± matkê w spokoju, chyba, ¿e chcesz porozmawiaæ równie¿ i o Twojej i Waszych wzajemnych relacjach. Wybór pozostawiam Tobie - Ty wci±gasz w to moj± matkê.

Autor postu wyj±tkowo by³ niegrzeczny i dziwiê siê,¿e w skruszeniu g³owy nie pochyli,tylko s³aby punkt ods³ania demaskuj±c,jak dotkliwa jest ta kara.
Nie twierdzê, ¿e jestem wzorem grzeczno¶ci - jak na razie regulamin jej nie wymusza. Nie czujê siew obowi±zku byæ grzecznym w stosunku do osoby która dopuszcza siê k³amstw na mój temat.

Nie przypominam sobie sytuacji w której Kiara obrazi³aby ,lub nasmiewa³a siê z pogl±dów innych forumowiczów.
Proponujê jednak wytê¿yæ nieco pamiêæ. Mogê podaæ kilka takich osób - np. Leszka
Brawo - przecie¿ o to od dawna proszê. Racz mi w takim razie powiedzieæ dlaczego tak wybiórczo reagujesz? Czy kolejny raz mam podaæ dowody na Twoj± wybiórczo¶æ reakcji?
Tak, Chanell w kilku sprawach nazwa³em s³owa Kiary k³amstwem/oszczerstwem i w ¯ADNYM przypadki NIE DOWIEDZIONO, ¿e moje zarzuty by³y chybione. Gdyby by³y chybione to Kiara nie spoczê³aby zanim tego by nie dowiod³a. Dlatego nie miej do mnie pretensji, ¿e nazwa³em rzeczy po imieniu.

Zamykanie komu¶ ''dzioba'' poprzez stwierdzenie, ¿e kto¶ nim k³apie jest napewno jednoznacznym okre¶leniem, obra¿aj±cym przedmówcê,a tak¿e prowokuj±cym i prowadz±cym w konsekwencji do dalszej nieprzyjemnej wymiany zdañ. Dlatego postêpowanie Barbary i Chanell by³o jak najbardziej prawid³owe.
Zadam pytanie wobec tego po raz setny - wyt³umacz mi dlaczego wobec tego wcze¶niej nie zareagowali¶cie na ten zwrot? Dlaczego wcze¶niej nie by³ uznany za obra¼liwy? Janusz na jakiej podstawie wydajesz os±, ¿e "k³apaæ dziobem" jest obra¼liwe? S³ownik, opracowania jêzykoznawców, w³asne "widzi mi siê"? We¼ mi Janusz w takim razie ³opatologicznie wyt³umacz dlaczego Twoim zdaniem zwroty "macie najebane z tym enkim" czy "banda idiotów [jako okre¶lenie zwolenników pch] by³y "ukarane" jedynie usuniêciem posta, a nie minusem? Pytam siê, bo zdaje siê, ¿e to TY ten post usun±³e¶. Czy czujesz ró¿n± gradacjê "k³apaæ dziobem" a "masz najebane [...] bando idiotów". Wyt³umaczysz swoj± postawê? Nie tchórz, odpowiedz.
Dlaczego nie zareagowa³e¶ ma moje zg³oszenie, ¿e stwierdzenie Kiary "do niedawna doktryna KK nie uznawa³a kobiety za cz³owieka" jest k³amstwem i oszczerstwem? Jej wyssana z palca [b±d¼ otrzymana od bli¿ej nieokre¶lonych my¶licieli] "wiedza" nie jest ¿adnym dowodem, a w±tpliw± jako¶æ tej¿e wieloktrotnie udowodnia³em. Poprosi³em aby¶ wskaza³ gdzie to udowodni³a - nie zrobi³e¶ tego. Ona po prostu nie ma i nie bêdzie w stanie przedstawiæ dowodu, bo nale¿y odró¿niæ doktrynê od pojedynczych opinii cz³onków. Nadal wnoszê o rozliczenie jej z tych s³ów - ale jako¶ to cichnie, dziwnie, ¿e w gronie tak "wyczulonych i wra¿liwych" modów jak Ty, Barbarax czy Chanell.

Oboje ca³ym sercem wierz± w warto¶ci, w których obronie staj±.
Zapewne tak. "Subtelna" ró¿nica polega na tym, ¿e ja nie zabraniam Kiarze krytyki np. KK, ba - w pewnych prawdziwych os±dach przyznajê jej racjê, pewne sam wytykam. Natomiast kiedy uwa¿am, ¿e oceny s± niesprawiedliwe czy wrêcz k³amliwe - reagujê, nazywam k³amstwem i proszê o dowody. Gdyby by³a w stanie je przedstawiæ wtedy ja zosta³bym rozliczony ze stawianych zarzutów. Proste. Nie wymagam tak¿e aby nie pisa³a pod moimi postami czy te¿ w wybranym w±tku nikt nie mia³ prawa pisaæ.

Wydaje mi siê, ¿e swoim dzia³aniem Kiara zaczyna osi±gaæ swój cel - krzykiem o t³amszeniu wypowiedzi odwraca uwagê od wypowiedzianego k³amstwa [taka jest moja opinia] - które nadal wisi i z którego nadal nie zosta³a rozliczona. Wydaje mi siê, ¿e zda³a sobie sprawê, ¿e kolejny raz przeholowa³a, a przyznanie siê do oczerniania KK jest dla niej niewyobra¿alne.

jesli jednak arteq czujesz siê niesprawiedliwie potraktowany, to prosze bardzo mo¿na i mi wlepiæ -1pf, za tamto wyrazenie - nie obra¿e sie ani nie bêdê buntowaæ.
Tak, czujê siê potraktowany po raz kolejny stronniczo - udowadniam dlaczego. Przytaczaj±c Twoj± wypowied¼ chcia³em unaoczniæ pewn± hipokryzjê - nie by³o moim celem domagaæ siê za takie s³owa minusa dla kogokolwiek, poniewa¿ uwa¿am to za idiotyzm.

« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 01:40:25 wys³ane przez arteq » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #391 : Luty 24, 2010, 02:45:39 »

Punktowanie wypowiedzi uwa¿am od samego pocz±tku za idiotyczne... Du¿y u¶miech
Bo zwyk³a sprawiedliwo¶æ nakazywa³aby dodaæ plus ka¿demu, kto wnosi wiedzê, nowe pomys³y, wy¿sze uczucia, ale jest inaczej... Zwyk³a sprawiedliwo¶æ nakazuje odjêcie punktu minusa, za wprowadzanie destrukcji, czyli podwa¿anie zdania przedmówcy.
Rozumiem, ¿e mo¿na mieæ inne zdanie, inn± teoriê na dany temat, ale uwa¿am, ¿e trzeba j± wyraziæ.

WYRA¯ANIE siebie za pomoc± wytykania innym b³êdów prowadzi do katastrofy, a inteligentnym, pe³nym erudycji osobnikom nie wypada tego czyniæ.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech   
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #392 : Luty 24, 2010, 09:13:42 »

Skoro¶ kolego Artqu taki regulaminowy-to przestrzegaj tych dziesiêciu podstawowych-chyba,¿e nie zas³ugujemy na to,bo jak piszesz:

"Nie czujê siê w obowi±zku byæ grzecznym w stosunku do osoby,która dopuszcza siê do mnie k³amstw na mój temat".

Znaczy siê,¿e deklarujesz niegrzeczno¶æ,bo uwa¿asz,¿e na Twój temat niektórzy k³ami± a nie s±dzê aby z dniem dzisiejszym co¶ siê zmieni³o w postrzeganiu Ciebie.

Ma³o tego-nikt nie k³amie na Twój temat.

A ja my¶la³em,¿e Ty drugi nam policzek nadstawisz-a tu skruchy nawet nie ma-wrêcz dotychczasowy ton wyczuwam. U¶miech Mrugniêcie

My¶lê,¿e Twój dziesiêciopunktowy regulamin by wystarczy³.Nie musisz siê dostosowywaæ do forumowego,bo on nie jest tak doskona³y,jak widzisz,bo ludzie siê bulwersuj± na Ciebie,gdy wydaje Ci siê ,¿e go przestrzegasz.

Forumowy jest niedoskona³y na wypadek,jakby kto¶ w towarzystwie nie potrafi³ siê odnale¼æ.

Nie musisz go na si³ê  stosowaæ,gdy z tym lepszym Ci koliduje. U¶miech U¶miech
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #393 : Luty 24, 2010, 17:29:47 »

Przytaczaj±c Twoj± wypowied¼ chcia³em unaoczniæ pewn± hipokryzjê -

K³amczuchu (i nie gniewaj siê, u¿y³am bowiem twojego ulubionego s³owa) nie przytoczy³e¶ mojej 'wypowiedzi', tylko pos³u¿y³e¶ siê oderwanym s³owem (topic Wyra¼ siebie).
I zrobi³e¶ to celowo, aby wykorzystaæ ten fakt dla swojejgo celu, bo gyby¶ przytoczy³ szersz± 'wypowied¼' dyskusja na temat kontekstu by³aby inna.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #394 : Luty 24, 2010, 18:10:22 »

Chodzi³o Enigmo o u¿ycie s³owa "dziób"+czasownik w odniesieniu siê do innego forumowicza, przy czym ja u¿y³em "k³apaæ dziobem", a Ty "zamknij dziób" tutaj widzê jasn± zbie¿no¶æ i tym samym hipokryzjê w zachowaniu niektórych forumowiczów.
Oczywi¶cie, ¿e cytat u¿y³em celowo i we w³asnym celu, którym by³o dowiedzenie stronniczo¶ci.

Na temat kontekstu mo¿na by by³o dyskutowaæ i dyskutowaæ... My¶lê, ¿e cel i kontekst by³ podobny, dlatego nie zak³adam, ze chcia³a¶ kogo¶ obraziæ czy zel¿yæ [matko, no bo jak mo¿na zel¿yæ dziobem?]
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #395 : Luty 24, 2010, 18:11:24 »

Witaj Arturze.
Twój brak szacunku do oponenta ukazuje poni¿szy cytat.
''Jej wyssana z palca [b±d¼ otrzymana od bli¿ej nieokre¶lonych my¶licieli] "wiedza" nie jest ¿adnym dowodem''.
Dalej znowu to samo.
''Ona po prostu nie ma i nie bêdzie w stanie przedstawiæ dowodu''.
Je¶li taki jest Twój stosunek do kogo¶ kto ma inne zdanie na dany temat,
to po co ¿±dasz tych dowodów od osoby,która ''nie ma'' o tym zielonego pojêcia.

Wydawnictwo ''Uraeus'' za³o¿one w 1993 roku znane jest szczególnie z ksi±¿ek
które inspiruj± i prowokuj± do dyskusji nad problemami uniwersalnymi, zawsze aktualnymi i budz±cymi wiele emocji, takimi jak historia, religia, filozofia, przemiany spo³eczne, psychologia czy rozwój duchowy.
Uta Ranke-Heinemann,Karlheinz Deschner.Hubertus Mynarek,Hors Herrman to
autorzy,których ksi±¿ki publikuje w/w wydawnictwo.
W¶ród dzie³ przez nich wydanych napewno znajdziesz odpowied¼ na temat
dotycz±cy stosunku ko¶cio³a do kobiety.
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,662
http://ksiazki.wp.pl/katalog/autorzy/id,3476,autor.html
http://www.racjonalista.pl/ks.php/s,11/p,117
http://www.lideria.pl/Ksiazeta-Kosciola-Horst-Herrmann/sklep/opis?nr=6845#o
Autorzy tych ksi±¿ek to profesorowie teologii i znawcy ko¶cio³a.
¯yjemy w czasach wolno¶ci wypowiedzi,zakaz samodzielnego my¶lenia zosta³
ju¿ dawno od³o¿ony do lamusa historii.
Dlatego zarzut karania Kiary za jej w³asne przemy¶lenia jest bezpodstawny.
Natomiast obra¿liwe zachowanie wobec forumowiczów i wprowadzanie
atmosfery konfliktu bêdzie traktowane jako wykroczenie wobec zasad
i norm tutaj panuj±cych.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #396 : Luty 24, 2010, 18:31:08 »

Januszu!!

T³umaczysz autorowi to,co z serca mu wyp³ywa.
On wie dobrze o tym,jakim szacunkiem obdarowuje innych.

Jesli chodzi o argumentacjê,której siê domaga-to stary,otrzaskany sposób na wywo³anie wra¿enia o racji swojej.
Przerabia³em sprawê wielokrotnie-gdy brak argumentów wytykano mi.

Kiedy je przedstawia³em-ponownie s³ysza³em to samo-brak argumentów.
Tu nie chodzi o jak±s racjê,o jej wykazanie-tylko o zwyk³e wywo³anie wra¿enia,¿e rozmówca nie ma argumentów,wiêc i racji równie¿.
K³amstwo powtarzane,niczym mantra mo¿e komus prawd± siê wydawaæ.

I tu autor takich sztuczek u¿ywa-bazuj±c na tym,¿e ma³o kto siê w temat wgryza a wra¿enie staje siê arbitrem wtedy. U¶miech Mrugniêcie
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #397 : Luty 24, 2010, 18:34:20 »

Przedstawiam swoje zdanie wedle którego nie bêdzie w stanie przedstawiæ takich dowodów bo wiem co jest napisane w doktrynie [katechizmie] KRK. Pomimo to, ¿±danie ukarania bez prawa g³osu osoby wskazanej by³oby tyrani±.

Czy Januszu potrafisz precyzyjnie okre¶liæ Kiary my¶licieli? Kto to jest, jak siê z nim skontaktowaæ, co i kiedy mozna od nich oczekiwaæ? Je¿eli tak to czekam na te precyzyjne dane, je¿eli nie to nie rozumiem dlaczego czepiasz siê o przymiotnik "bli¿ej nieokre¶leni".

W wielu przypadkach "wiedzê" Kiary okre¶lam jako nieprawdziw±, czyli okre¶lenie "wyssana z palca" wtedy pasuje [czy to okre¶lenie jest znowu obra¼liwe?] - zawsze piszê kiedy i dlaczego i udowadniam to. Do "pomy³ek" mo¿na zaliczyæ:
- mia³em byc socjologiem
- mia³em byæ bojówk± KK
- mia³em byæ Lazarem
- wszystko co oparte na k³amstwie mia³o upa¶æ do koñca 2009 r.
wystarczy?

Poda³e¶ linki i ksi±¿ki, OK. Tylko teraz wska¿ mi proszê która z nich jest przez KK uznana jako zgodna z jego doktryn± [a Kiara o doktrynie mówi³a]. Potrafisz wskazaæ? Bo o takim w³asnie dowodzie mówiê  i takiego oczekujê i tylko taki mo¿e usprawiedliwiæ/poprzeæ wypowied¼ Kiary.

Skoro mo¿na dowolnie wyra¿aæ dowolne przemy¶lenia to dlaczego czepiasz siê o moje posty? Je¿eli ja w swoich przemy¶leniach bêdê k³ama³ na czyj¶ temat, wk³ada³ mu w usta s³owa których nie powiedzia³ to bêdzie w porz±dku? Dla mnie obra¼liwym jest równie¿ k³amanie na temat osób/instytucji z którymi czujê siê zwi±zany. Normy? Ale o których mówisz? Bo jak widzê i udowadniam, a tak¿e Ty swoim t³umaczeniem, to s± co najmniej dwie.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #398 : Luty 24, 2010, 19:16:07 »

Chodzi³o Enigmo o u¿ycie s³owa "dziób"+czasownik w odniesieniu siê do innego forumowicza, przy czym ja u¿y³em "k³apaæ dziobem", a Ty "zamknij dziób" tutaj widzê jasn± zbie¿no¶æ i tym samym hipokryzjê w zachowaniu niektórych forumowiczów.
Oczywi¶cie, ¿e cytat u¿y³em celowo i we w³asnym celu, którym by³o dowiedzenie stronniczo¶ci.

No to widzê ¿e przyzna³e¶ siê do 'celowego k³amstwa', bo tutaj poraz pierwszy zacytowa³e¶ moje 'wyra¿enie' ('zamknij dziub' a nie samo s³owo 'dziób') Na szkodliwo¶ci± zwrotów, mo¿na dyskutowaæ, ocene czy dane wyra¿enie zas³u¿y³o na nagane, zgodnie z tym co napisa³am wy¿ej pozostawiam administracji.

Mam nadziejê ¿e nie zdziwi cie mój nowy podpis (zreszt± sam taki zastosowa³e¶ wobec Kiary) w ¶wietle tego jak bardzo puszy³e¶ siê stwierzeniami 'je¶li sk³ama³em nazwi mnie k³amc±'. To wele ¿yczenia
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #399 : Luty 24, 2010, 19:46:14 »

Arturze.
Jednej podstawowej prawdy starasz siê nie zauwa¿aæ.
Nie jeste¶my na forum KK i nie panuj± tutaj normy wprowadzone przez w/w.
Tutaj ka¿dy z nas mo¿e za³o¿yæ swój w³asny temat
i przedstawiaæ w nim to co go ''boli''.Masz prawo braæ
udzia³ w dyskusji we wszystkich tematach i broniæ
swoich racji,ale nie narzucaj zmiany my¶lenia
prelegentom bo nie ma w tym sensu,wywo³ujesz w ten
sposób niepotrzebne k³ótnie.Zarzucanie k³amstwa i oszczerstwa
komu¶ kto my¶li na dany temat inaczej ni¿ Ty,mo¿e z twego
punktu widzenia jest prawid³owe ale w sumie tym postêpowaniem
i tak nic nie zyskasz,bo to ty uznajesz katechizm,a nie uznaje
go pomys³odawca danego tematu.
Je¶li chodzi o my¶licieli,poni¿ej zamieszczam strony na których
mo¿esz dowiedzieæ siê wiêcej na ten temat.
http://nowalska.com.pl/ksiazki
http://www.nowalska.com.pl/
Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: