chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #400 : Luty 24, 2010, 20:34:37 » |
|
Wiesz co Artur ,rêce mi opad³y ,nie chce mi siê traciæ czasu i si³ na szukanie i udowadnianie czegokolwiek.Maszo chotê to szukaj gdzie Kiara obrazi³a i osmieszy³a Leszka,a mo¿e sam zainteresowany wskarze gdzie.To powoli staje siê nudne.Naprawdê mi³o siê czyta dyskusje Kiary z eastem,Ptakiem,zodiakusem i wszystkimi inymi .Nie ma tam nasmiewania jest normalna wymiana zdañ.Dlaczego z Tob± nie mo¿e byæ normalnie ?
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #401 : Luty 24, 2010, 20:58:56 » |
|
A po co te wszystkie dociekania? Czy¿by kolega o ten punkt z powrotem ci±gle walczy³ na zapleczu forum? Je¶li go odzyska-to klepniête bêdzie to s³ownictwo z tego postu,co do Kiary jadem tryska³. Chêtnie czasem zapo¿yczy³bym z postu tego pare ciekawych zwrotów,b±d¼ innych równoznacznych ,co nie bedzie my¶lê negatywnie odebrane.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #402 : Luty 24, 2010, 22:54:01 » |
|
Jednej podstawowej prawdy starasz siê nie zauwa¿aæ. Nie jeste¶my na forum KK i nie panuj± tutaj normy wprowadzone przez w/w. Ale¿ doskonale wiem. Gdyby¶ siê przyjrza³ to zauwa¿y³by¶, ¿e z wielu topików po¶wiêconych KK nie za³o¿y³em ani jednego, wiêc nie ten adres. My¶la³em - byæ mo¿e naiwnie - ¿e bez wzglêdu na tematykê forum obowi±zuje na nim minimum przyzwoito¶ci - czyli brak tolerancji na oszczerstwa i jawne k³amstwa oraz równo¶æ forumowiczów. G³ówn± norm± KK jest dekalog, i owszem, spotka³em siê z opiniami ¿e jest nieodpowiedni i t³amsz±cy ludzi - ale to nie temat do tej dyskusji. Masz prawo braæ udzia³ w dyskusji we wszystkich tematach i broniæ swoich racji,ale nie narzucaj zmiany my¶lenia prelegentom bo nie ma w tym sensu,wywo³ujesz w ten sposób niepotrzebne k³ótnie. Przecie¿ nie prowadzê tutaj naboru do KK, nie przepisujê równie¿ Biblii - jak czyni to Kiara z przekazami od my¶licieli/ksi±¿k± Nowalskiej. Nikomu nie nakazujê wierzyæ zgodnie z wytycznymi/zasadami KK. Wiêc na jakiej podstawie wytykasz mi narzucanie mojego my¶lenia i wiary? Zarzucanie k³amstwa i oszczerstwa komu¶ kto my¶li na dany temat inaczej ni¿ Ty,mo¿e z twego punktu widzenia jest prawid³owe ale w sumie tym postêpowaniem i tak nic nie zyskasz,bo to ty uznajesz katechizm,a nie uznaje go pomys³odawca danego tematu. Niezale¿nie od mojego zapatrywania, nigdzie nie mówiê i nie wmuszam, ¿e katechizm jest jedyna prawd±, jedyn± s³uszn± drog±, a kto twierdzi inaczej to k³amie. Janusz, czy naprawdê tak trudno Ci ogarn±æ w czym rzecz? Mo¿e jaki¶ przyk³ad pomo¿e: Mo¿na np. na podstawie posiadanych informacji [nagranie, artyku³, zeznania ¶wiadków] twierdziæ, ¿e pan X z partii Y [mo¿e nawet z kolegami] dopuszcza branie ³apówek, bo sam to robi Jednak stwierdzenie, ¿e w doktryna/statut partii Y popiera branie ³apówek jest ju¿ zwyk³ym oszczerstwem [gdy takiego zapisu nie potrafimy w statucie wskazaæ]. £apiesz ró¿nicê? Dlatego twierdzi³em i nadal twierdzê, ¿e w doktrynie/katechizmie nie znajdziesz tego co mówi³a Kiara: "zgodnie z doktryn± KK do niedawna nie uznawa³ kobiety za cz³owieka". Gdyby powiedzia³a: "wtedy a wtedy, tam a tam, spotka³o siê kilka osób [nawet duchownych] i zastanawiali siê czy kobieta ma duszê..." - nie mia³bym zastrze¿eñ, byæ mo¿e poprosi³bym o bli¿sze dane. Natomiast je¿eli Kiara stwierdza jw. powo³uj±c siê na doktrynê KK - to stwierdzam, ¿e jest to k³amstwo poniewa¿ nic takiego w doktrynie nie by³o i nie ma. Je¿eli uwa¿a ¿e jest - niech wska¿e gdzie i bêdzie po sprawie, a ja wyjdê na pieniacza i manipulatora, do³o¿ycie mi wtedy za pomówienia i wszyscy bêd± zadowoleni. Je¿eli natomiast nie chce/nie potrafi wskazaæ takowego zapisu w DOKTRYNIE [a powtórzê po raz setny - na ni± wskazywa³a] dopu¶ci³a siê oszczerstwa i powinna ponie¶æ konsekwencje tego. Je¿eli chcesz powiedzieæ, ¿e nie dopuszczam krytyki KK to siê bêdziesz myli³ - wielokrotnie w dyskusjach przyznawa³em racjê, czasami sam wskazywa³em patologie. Uznajê równie¿ równorzêdno¶æ si³y argumentów - dlatego nie oczekujê aby dyskutant dawa³ wiarê w co¶ czego nie potrafiê udowodniæ ponad wszelk± w±tpliwo¶æ, mogê wtedy opieraæ siê na argumentach czy logice. Dlatego nigdy nie zarzuci³em np., ¿e kto¶ k³amie uwa¿aj±c, ¿e Jezus nie by³ synem Boga - pomimo, ¿e ja jestem o tym przekonany. Mogê jedynie powiedzieæ, ¿e wed³ug mnie myli siê, czy nie ma racji podpieraj±c siê rozs±dnymi argumentami - i tak robiê. S± natomiast sytuacje gdy mo¿na dowie¶æ ponad wszelk± w±tpliwo¶æ czy dane stwierdzenie jest prawdziwe czy te¿ nie - i tak jest w³a¶nie w przypadku oszczerstw Kiary. Enigma, nie wiem jak karko³omnie wydedukowa³a¶, ¿e pope³ni³em k³amstwo, tym bardziej celowe. U¿y³em s³owa "dziób" tak samo jak Ty, tak¿e stwierdzenie "zamknij dziób" mo¿e byæ odebrane jako obra¿aj±ce [skoro "k³apaæ dziobem" nosi tego znamiona]. Dlatego jestem jak najbardziej za¿enowany Twoim podpisem. Kiarze chodzi³o wyra¼nie o to, ¿e u¿ywaj±c "dzioba" jakobym przyrówna³ j± do zwierzêcia - jest to do odnalezienia w jej po¶cie. Tak, Kiara jak najbardziej k³ama³a twierdz±c, ¿e by³em na f¿p pod nickiem Lazar. Natomiast Ty widzisz co¶ czego po prostu nie ma. Chanell - trzymajmy siê faktów - stwierdzi³a¶, ¿e tylko ze mn± Kiara nie mo¿e dojsæ do porozumienia - wskaza³em innych forumowiczów, w tym Leszka. Nie stwierdzi³em, ¿e go obra¿a³a czy o¶miesza³a - stwierdzi³em, ¿e usi³owa³a mu wmawiaæ pewne rzeczy. np. inkarnacjê kogo¶ tam. Gdy Leszek rozpocz±³ z ni± na ten temat dyskusjê dosz³o w pewnym momencie do tego, ¿e za¿±da³a dla niego ostrze¿eñ [wtedy by³y mo¿liwe 3]. jest to jak najbardziej do sprawdzenia. Ze mn± mo¿e byæ jak najbardziej normalnie - proszê o uczciwo¶æ i odpowiedzialno¶æ za s³owa/stwierdzenia.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #403 : Luty 24, 2010, 22:58:58 » |
|
TRE¦Æ POSTU ARTQA,ZA KTÓRY PO KILKU DNIACH COFNIÊTO MU MINUSA-JAKO NIEOBRA¬LIWY UZNAJ¡C!!!!
--------------------------------------------------------------------------------
No i zaczyna siê - "nie mamy o czym rozmawiaæ..." - jak zwykle gdy Kiara zaczyna siê wiæ. Zastosowa³em dany przyk³ad aby obrazowo uzmys³owiæ Ci jak wygl±daj± Twoje "informacje".
Kobieto, nie wiem co lêgnie siê w Twojej g³ówce - nak³apa³a¶ dziobem wiêc siê z tego rozlicz. Jak zwykle pad³o k³amstwo a teraz chcesz siê wypchaæ sianem. Nie wiem co mia³em zobaczyæ pod linkiem do wikipedii - nie ma tam nic w temacie postrzegania kobiety w katechizmie KK. Podane przez Ciebie "dowody" s± gorzej ni¿ ¿a³osne - powtarzasz pewne punkty kilka razy - czy¿by aby "na oko" by³o wiêcej tekstu? Do tego po s³owach raczysz stwierdzaæ "potrzebne ¼ród³o"... Przecioe¿ to idiotyczne - takie "dowody" - to raz. Dwa - je¿eli nawet za³o¿yæ, ¿e takowe s³owa pad³y - s± to jedynie s³owa pewnych jednostek, ich osobiste pogl±dy, a nie oficjalne stanowisko KK i jego DOKTRYNA - na co zwraca³em Ci uwagê w poprzednim po¶cie. Napisa³a¶, ¿e "do niedawna zgodnie z doktryn± KK nie uwa¿a³ kobiety za cz³owieka" - otó¿ oczekujê jasnych dowodów - wskazañ cytatów z oficjalnych/doktrynalnych dokumentów KK, a nie mêtnych t³umaczeñ i prób wycofania siê ty³em. Teraz piszesz "trudno znale¼æ we wspó³czesnym katechizmie"... - tego to ja by³em pewien, natomiast Ty zanim naoczerniasz powinna¶ siê po prostu zastanowiæ czy prezentowane przez Ciebie informacje s± prawdziwe. Proszê, pójdê Ci na rêkê - wska¿ takie info i w starszym katechizmie. I czym innym jest brak parytetów a czym innym uznanie kogo¶ za nie-cz³owieka i tym samym obdarcie z WSZELKIEJ godno¶ci. Pomiêdzy tymi definicjami jest baaaardzooo daleko. Gdyby¶ napisa³a, ¿e KK ma w pewnych kwestiach inne oczekiwania wobec kabiet a mê¿czyzn - nie zaprzeczy³bym, czy te¿ ¿e pewne funkcje s± zarezerwowoane dla mê¿czyzn - róniwe¿ potwierdzi³bym. Napisa³a¶, ¿e KK do niedawna nie traktowa³ kobiety jak cz³owieka - k³amstwo i pod³e oszczerstwo.
Na tym forum pad³o z Twoich ust tyle pomówieñ i k³amstw, ¿e miarka siê przebra³a. I wielokrotnie prosi³em - nie edytujmy postów [lub wyra¼nie wska¿my tre¶æ modyfikacji] gdy na dany post pad³a ju¿ odpowied¼ - mo¿e to nosiæ znamiona manipulacji.
A kobiety w okresie miesi±czki i pewnego okresu po³ogu uznawane by³y i s± za nieczyste w... judaizmie, a nie chrze¶cijañstwie.
KONIEC POSTU KOLEGI ARTQA
Cytujê fragment:
"..CO SIÊ LÊGNIE W TWOJEJ G£ÓWCE"-zatem i inne fragmenty,jako zatwierdzone i nieobra¼liwe bêdê w podobnym tonie u¿ywa³,gdy siê z czyms niezgodzê.
Przeczytajcie sobie moi mili ten post w ca³o¶ci,bo ja nie wierzê w to,co tu siê dzieje.
TO SKANDAL.
PRZEGI¡£E¦ DARKU!!!!
Je¶li dopuszczalny jest taki sposób odnoszenia miêdzy forumowiczami-to gratulujê wyczucia i taktu.
Je¶li po analizie powy¿szego postu -brak szacunku nikogo nie razi-to ja jestem w szoku.
Je¶li w³adze tego forum nie wstydz± siê tej decyzji-to bardzo ¼le o Was ¶wiadczy.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #404 : Luty 24, 2010, 23:03:36 » |
|
Przepraszam Kocie ,ale ja nic o tym nie wiem
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #405 : Luty 24, 2010, 23:33:03 » |
|
Cytujê fragment:
"..CO SIÊ LÊGNIE W TWOJEJ G£ÓWCE"
Kocie, nadal nie widzê w tym zwrocie nic obra¼liwego, choæ przypomina mi znajom± sytuacjê. Gdy kiedy¶ Kiara próbowa³a mi wmówiæ, ¿e i w mojej g³ówce co¶ siê zalêg³o. ¯e ciemne si³y mniê opêta³y i jestem w ich w³adaniu. I wiesz co? Gdyby¶ tego konkretnego cytatu nie wskaza³, to nawet bym sobie o tym nie przypomnia³a, ale skoro ju¿ oceniamy ca³okszta³t, bo wyra¿enie "k³apaæ dziobem" siê nie nadaje, to chcia³am siê z Tob± tym weso³ym wspomnieniem podzieliæ. TO SKANDAL.
PRZEGI¡£E¦ DARKU!!!!
Dariusz zosta³ postawiony przed ciê¿kim zadaniem. Pewnie tak samo jak ja nie móg³ uwierzyæ czytaj±c "ukaranego" posta. Mo¿emy rozwa¿aæ, czy s³owa u¿yte przez Artka mia³y negatywny wyd¼wiêk czy nie, ale co w takim wypadku zrobiæ z postami o charaterze stricte obra¼liwym, które s± notorycznie pomijane, za które autorzy nie ponosz± ¿adnych konsekwencji? Byæ mo¿e jest to przeoczenie ze strony moderatorów, w co bardzo chcia³abym wierzyæ. Bardziej jednak prawdopodobnym jest fakt, ¿e ta wybiórczo¶æ nie jest do koñca przypadkowa.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #406 : Luty 24, 2010, 23:34:27 » |
|
Poniewa¿ kilka razy publicznie dowodzi³em/wskazywa³em na stronniczo¶æ Darka w pewnych decyzjach, zachowaniach równie jasno i publicznie zobowi±zany jestem zwróciæ uwagê, ¿e potrafi dokonaæ obiektywnej i sprawiedliwej oceny sytuacji - daæ wyraz równego traktowania forumowiczów. Doceniam to równie¿ ze wzglêdu na to, ¿e jestem przekonany, ¿e posypi± siê gromy na jego g³owê ze strony osób mi niechêtnych. Mam nadziejê, ¿e jest to oznaka nowej jako¶ci podej¶cia do wielu zagadnieñ. Cieszê siê, ¿e przyzwoito¶æ zwyciê¿y³a, pomimo - jak przypuszczam - prób nacisku. Pomimo, ¿e to powinno byæ to normalno¶ci± doceniam ten gest i w zwi±zku z tym - pomimo, ¿e zwrot "k³apaæ dziobem" nie zosta³ uznany za obel¿ywy, a tak¿e ¿e nikt nie przymusza mnie do tej decyzji - deklarujê, ¿e nie bêdê go u¿ywa³ w odniesieniu do Kiary - skoro jest przewra¿liwiona na tego typu zwroty. Dodatkowo postaram siê uwa¿aæ w ewentualnych dyskusjach z ni± na inne "zwierzêce" zwroty i powiedzenia. Spróbujê równie¿ ograniczyæ ironiê w swoich postach.
Kocie, masz pe³ne prawo u¿ywaæ do mnie jakiegokolwiek ze zwrotów których u¿y³em/u¿yjê w rozmowach z innymi forumowiczami - nie bêdê siê o nie w jakikolwiek sposób obra¿a³. Jedyne o co proszê to ostro¿nie na te za które to ja zosta³em ukarany oraz je¿eli nazwiesz mnie k³amc± b±d¼ oszczerc± - bêdê wymaga³ aby¶ tego dowiód³.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #407 : Luty 24, 2010, 23:35:50 » |
|
Przytaczaj±c Twoj± wypowied¼ chcia³em unaoczniæ pewn± hipokryzjê - Wiec jeszcze raz k³amczuchu - nie przytoczy³e¶ wypowiedzi (jak wy¿ej twierdzisz) tylko jedno s³owo z niej. Nie poda³e¶ cytatu ani nie poda³e¶ ¿ród³a - dzieki czemu nie mo¿na by³o okre¶liæ kontekstu, a rozmowa zesz³a w stronê u¿ywania s³ów ze s³ownika j.pol - czyli w kozi róg. Dzieki temu ¿e podszy³e¶ siê pod jedno s³owo, postara³e¶ siê usprawieliwiæ swoj± machnacjê, któr± to przeprowadzi³e¶ jak stwierdzi³e¶ sam celowo. I nie dziw sie ¿e zosta³e¶ nazwany, tak jak sobie za¿yczy³e¶ skoro sam u¿ywa³e¶ tego s³owa wielokrotnie, równie¿ i w podpisie (którym to jeste¶ dzi¶ za¿enowany) nie omieszka³e¶ daæ wyraz swojej ocenie. Nie spotka³o cie wiêc nic - czego sam nie zafundowa³by¶ innym uczestnikom. Co zasia³e¶ - zebra³e¶, mo¿esz mieæ pretensje do siebie. Gwoli rozlzu¼nienia atmosfery cytacik do przemy¶lenia z BG rozdz16: 1-3 Najwy¿szy Osobowy Bóg rzek³: Wolno¶æ od strachu, oczyszczenie ¿ycia, kultywowanie wiedzy duchowej, dobroczynno¶æ, samokontrola, spe³nianie ofiar, studiowanie Ved, pokuty i prostota, ³agodno¶æ, prawdomówno¶æ, wolno¶æ od z³o¶ci, wyrzeczenie, spokój, niechêæ do krytykowania, wspó³czucie dla wszystkich ¿ywych istot, wolno¶æ od ¿±dzy, delikatno¶æ, skromno¶æ i mocna determinacja; wigor, zdolno¶æ przebaczania innym, hart ducha, czysto¶æ, wolno¶æ od zazdro¶ci i pragnienia honorów – te transcendentalne cechy, o synu Bharaty, przynale¿± ludziom pobo¿nym o boskiej naturze. 4 Wynios³o¶æ, pycha, z³o¶æ, zarozumia³o¶æ, opryskliwo¶æ i ignorancja – te cechy, o synu Prthy, w³a¶ciwe s± demonicznej naturze.Czy te kilka m±drych s³ów wystarczy, czy zacytowaæ dalej?
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #408 : Luty 24, 2010, 23:49:03 » |
|
Janneth!!
Dariusz zosta³ postawiony przed ciêzkim zadaniem i wiem jakim,w jaki sposób i przez kogo,wiêc nie
czarujmy tu teorii,gdy wiedza w temacie jest pe³na.Okej?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 23:55:15 wys³ane przez kot »
|
|
|
|
|
Mobius
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #409 : Luty 24, 2010, 23:54:00 » |
|
Uwa¿am ¿e Dariusz podj±³ bardzo s³uszn± i sprawiedliw± decyzjê,co niektórzy u¿ytkownicy forum nie byli karani za du¿o bardziej obra¼liwe komentarze wiêc albo naprawdê wszyscy maj± takie same prawa albo dzielimy na tych lepszych i gorszych.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #410 : Luty 25, 2010, 00:10:47 » |
|
Enigma, je¿eli zmieniê na "czê¶æ wypowiedzi" b±d¼ "zwrot z wypowiedzi" bêdziesz usatysfakcjonowana? W ca³ej sprawie chodzi o ten nieszczêsny "dziób", a ¶ci¶lej o poruszanie nim w górê i w dó³...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2010, 00:12:18 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
Elzbieta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #411 : Luty 25, 2010, 01:00:38 » |
|
Prosze Was wszystkich poczytajcie moj post.To wszystko zaczyna byc jak Komunizm w Naszym Kraju.Super , ze z Niego wyjechalam 30 Lat temu.Nikt nie ma racji - jedynie KK oraz rzad Naszego Kraju.Czy Wy naprawde uwazacie , ze to tak wlasnie byc powinno? ? Krytykowanie i dolowanie tych ludzi, ktorzy nie pisza czy tez mowia o tym co Nam ( Komunie) pasuje.Teraz nastala inna ERa.Kazdy ma prawo do innych i roznych wypowiedzi , nizli te ktore mamy MY????Kazdy ma prawo do wlasnych wierzen.Kiara Ja i Bardzo duzo Ludzi na tym forum nie potrzebuje posrednikow do rozmow z Bogiem Ojcem.Odnoisnie reinkarnacji - Jest byla i bedzie.Nawet Jan Pawel II powiedzial, ze jest wiele wcielen.A tak na marginesie - wierni KK dlaczego nie sluchacie swego zwiezchnika? Jest tak na marginesie muzeum lisci w Indiach.Kazdy moze sie dowiedziec kim byl i kim bedzie.Ciekawe - No coz - zycie jest pelne niespodzianek.Milusiego dzionka - Ela
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #412 : Luty 25, 2010, 01:14:05 » |
|
El¿bieto, czy wobec tego mog³aby¶ podaæ mi bli¿sze dane, tzn. gdzie i kiedy JP2 tak powiedzia³?
Czy tylko ja odnoszê wra¿enie, ¿e El¿bieta jest dziwnie pobudzona? Jakby usi³owano na raz wt³oczyæ zbyt wiele "informacji". Sposób i ton wypowiedzi mocno mi siê kojarzy.
|
|
|
|
|
|
|
Elzbieta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #413 : Luty 25, 2010, 01:37:44 » |
|
arteq - poczytaj moje posty, napewno sie dowiesz.I naprawde masz racje Jestem bardzo pobudzona ha ha ha -Milusiego - Ela
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #414 : Luty 25, 2010, 01:40:53 » |
|
Nie¶mia³o siê przypominam o wskazanie s³ów JP2 w których stwierdzi³, ¿e jest wiele wcieleñ, autentycznie jestem ciekaw. Pomimo przeczytania Twoich postów nie wiem gdzie i kiedy.
|
|
|
|
|
|
|
Elzbieta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #415 : Luty 25, 2010, 01:49:39 » |
|
Posluchaj wypowiedzi JP2 - Ja juz to przerobilam.Nie bede Ci niczego ulatwiawla.Teraz Ty masz lekcje do przerobienia i odrobienia.Milego czasu masz sporo lat do przerobienia.Milusiego dzionka arteq - Ela
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #416 : Luty 25, 2010, 10:39:12 » |
|
Enigma, je¿eli zmieniê na "czê¶æ wypowiedzi" b±d¼ "zwrot z wypowiedzi" bêdziesz usatysfakcjonowana? W ca³ej sprawie chodzi o ten nieszczêsny "dziób", a ¶ci¶lej o poruszanie nim w górê i w dó³...
Nie.. poniewa¿ decyzje ju¿ zapad³y. I dobrze wiem o co chodzi... Insynuuj±c ze Enigma pos³ugiwa³a siê okre¶leniem 'dziub' - wywodzi³e¶ ¿e to nic z³ego. Nie podaj±c jednak ca³ego zwrotu, podszy³e¶ pod swoj± wypowied¼ aby ocenione zosta³o samo 's³owo' - poda³e¶ nawet przyk³ad ¿e samo s³owo 'dupa' nie jest cenzurowane w jez polskim. Wszystko to sprawi³o ¿e na dalszy plan zesz³a ocena 'kontektsu posta' - na tej podstawie wymusi³e¶ zmiane decyzji moderatora, uznaj±c jego ocene za b³ach±/b³êdn± a w efekcie niepotrzebn±. I powiem ci ze mo¿esz jedynie podziekowaæ Dariuszowi ¿e traktuje wszystkich uczestników forum, z równ± trosk±, bo inaczej musia³by¶ przygl±daæ siê jak ktos szkaluje twoj± osobê - dok³adnie tak jak ty to robi³e¶, rozpisujac sie o 'k³amstwach' przy ka¿dej okazji. Bo nie zmieni to ju¿ faktu, ¿e po drodze dopu¶ci³e¶ siê zwyk³ej manipulacji. A przecie¿ gdyby¶ wcze¶niej nie zachowywa³ siê jak ¶wiêta krowa, rozpisuj±c wszem i wobec 'udowodnij mi k³amstwo' i obrzucajac innych tym epitetem to nic by siê nie sta³o. Chcia³e¶ aby ci udowodniæ - wiêc sie teraz nie dziw. Wszystkim nam zdarza sie pope³niaæ b³êdy podczas pisania, robimy orty, zapominamy linków czy wstawiamy nieodpowiednie znaki cytatów, ale arteq zechcia³e¶ b³yszczeæ niczym ca³un turyñski, przepe³niony swoj± ¶wiêto¶ci± i oto tego efekt. * ¦wiêta krowa Okre¶lenie to utar³o siê w jêzyku polskim, jako zwi±zek frazeologiczny oznaczaj±cy osobê uwa¿aj±c± siê (lub uwa¿an± przez innych) za niepodlegaj±c± krytyce, niezale¿nie od podejmowanych lub niepodejmowanych przez ni± dzia³añ. - ¼ród³o Wiki
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #417 : Luty 25, 2010, 11:39:44 » |
|
El¿bieto, wobec tego nie dojdziemy do porozumienia. Prezentujesz sposób wypowiedzi swojej idolki - twierdzisz, ¿e kto¶ wypowiedzia³ dane s³owa lecz nie chcesz b±d¼ nie potrafisz wskazaæ gdzie. S³ucha³em wiele wypowiedzi Karola Wojty³y/JP2 i nigdzie nie s³ysza³em s³ów o których mówisz. Maj±c ¶wiadomo¶æ pewnej jego postawy przypuszczam, na granicy z pewno¶ci±, ¿e takowych nie wypowiedzia³ - st±d moje pytanie. Równie dobrze móg³bym stwierdziæ, ¿e np. £obos stwierdzi³a, ¿e ka¿dy musi p³aciæ na pch, a gdyby¶ zapyta³a siê: a gdzie wska¿ to, odpowiedzia³bym: a znajd¼ sobie, ja to widzia³em. Taka postawa, argumentacja by³aby dziecinna i ¿a³osna, do tego mo¿na by przypuszczaæ, ¿e usi³ujê manipulowaæ.
Enigma, ale¿ te t³umaczenia s± ca³kowicie zbyteczne - s± to standardowe zwroty i powiedzenia u¿ywane w j. polskim i chorym by³oby gdybym czu³ siê sprowadzany do zwierz±t. Nie dajmy siê zwariowaæ. Nie wiem równie¿ w jaki sposób mia³bym wymuszaæ decyzje? Czy ja kogo¶ napad³em, poddusza³em? Nie, wyrazi³em jasno swoje stanowisko, wykazywa³em i uzasadni³em dlaczego decyzjê Barbarax uwa¿a³em za niesprawiedliw± - ot wszystko. Wybacz ale nie potrafiê dostrzec ¿adnej manipulacji. osobi¶cie nie uwa¿am okre¶lenia "k³apaæ dziobem" za obra¼liwe, tak równie¿ by³o wcze¶niej postrzegane na forum. Je¿eli mia³o siê to nagle zmieniæ oczekiwa³em takiej informacji. Je¿eli jednak zostaje uznane za obra¼liwe zapyta³em dlaczego w ustach innych wypowiedzi nie by³y piêtnowane, w tym Twoje "zamknij dziób". Tyle.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2010, 11:43:49 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #419 : Luty 26, 2010, 00:06:36 » |
|
Wybacz ale nie potrafiê dostrzec ¿adnej manipulacji... K³ama³e¶ aretq i moge to powtarzaæ tak d³ugo jak sam zaprzeczasz. Je¶li nie w podpisie, to mogê zaczynaæ ka¿y post przypominaniem ci tego cytatu. Przytaczaj±c Twoj± wypowied¼ chcia³em unaoczniæ pewn± hipokryzjê - I mia³am napisac ju¿ poprzenio ¿e przychylam siê do stanowiska Kiary, ¿e nie da siê z tob± normalnie rozmawiaæ. Chocia¿ zosta³o ci udowodnione i masz przed oczami, nadal potrafisz zaprzeczaæ. Chêtnie krytukujesz innych, a ze wskazan± krytyk± nie chcesz siê pogodziæ. I ró¶æ sobie pretensji, ¿e z powodu twojego biadolenia ca³e forum bêdzie wys³uchiwaæ twoich nudnych narzekañ, aby¶ móg³ narzucaæ nowe zasady - choæ nie jeste¶ u siebie. Je¶li masz zamiar ustanowiæ jaki¶ precedens, ¿e 'kto¶tam kiedy¶tam co¶ powiedzia³' i dzieki temu tobie te¿ wolno, to uzmys³ów sobie ¿e ¿aden moderator nie jest w stanie, zapamiêtaæ wszystkich postów (a jest ich dzie¶ tysiêcy) jakie zosta³y tu napiasne. A szczególnie nowy, który jest na forum krócej ni¿ ty. Manipuluj±c takim tekstem posta sprzed pó³ roku, niweczysz pracê osób, które na codzieñ maj± stosowaæ punkt - Regulaminu: "Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa, obra¿ania i wy¶miewania innych u¿ytkowników." Niezale¿nie od tego - co by³o napisane/dozwolone rok czy pó³ temu. A dodaj±c do tego Ujemne (mog± je przyznawaæ Administratorzy i Moderatorzy): -1 pf - za ka¿dy post (wiadomo¶æ) na Forum ³ami±c± któr±kolwiek z zasad Regulaminu to pogód¼ siê z faktem, ¿e ocena moderatora przy tak szeroko zdefiniowanym zakresie, oscyluje przewa¿nie wokó³ 'widzimisie' w takim samym stopniu, wed³ug jakiego Aminitrator wed³ug swojego widzimisie ustala panujace tu zasady. Uzmys³ów sobie, ¿e jeste¶ tu go¶ciem nie dyrektorem a je¶li ci nie pasi za³ó¿ sobie swoje forum i tam wprowadzaj nowe zasady, które bedziesz móg³ egzekwowaæ.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #420 : Luty 26, 2010, 00:16:46 » |
|
Masz racjê gdy zasady przestan± mi odpowiadaæ zawsze mogê zrezygnowaæ, sêk w tym ¿e zasady mi odpowiadaj±, mia³em natomiast pewne zastrze¿enia co do ich sprawiedliwego stosowania.
Enigma, czy¿by¶ mia³a zapêdy do wprowadzania swoich zasad? Stanowisko admina jest aktualnie obsadzone... Czujê, ¿e masz przera¼liw± ochotê na "uzmys³owianie" mi pewnych zasad w inny sposób. Kto jest nastêpny w kolejce po mnie?
Je¿eli Ci to pomo¿e to mo¿esz sobie has³o wydrukowaæ i powiesiæ nad biurkiem. Nie mam mo¿liwo¶ci ani te¿ zamiaru wp³ywaæ na TWój sposób postrzegania i my¶lenia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2010, 00:18:25 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #421 : Luty 26, 2010, 14:20:20 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 15:46:59 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #422 : Luty 28, 2010, 00:03:21 » |
|
Enigma, czy¿by¶ mia³a zapêdy do wprowadzania swoich zasad? Stanowisko admina jest aktualnie obsadzone... Czujê, ¿e masz przera¼liw± ochotê na "uzmys³owianie" mi pewnych zasad w inny sposób. Kto jest nastêpny w kolejce po mnie?
Je¿eli Ci to pomo¿e to mo¿esz sobie has³o wydrukowaæ i powiesiæ nad biurkiem. Nie mam mo¿liwo¶ci ani te¿ zamiaru wp³ywaæ na TWój sposób postrzegania i my¶lenia.
Atreq, moderowa³am ró¿ne fora kilka razy (nie raz i nie dwa) dlatego nie owijam w bawe³ne, napisa³am ci jak jest w rzeczywisto¶ci, a nie w za³o¿eniach. Co do w³asnego fora, nie zdecydowa³abym siê, gdy¿ kosztuje du¿o obowi±zków i czasu. Narzeka³e¶ na niesprawieliwe traktowanie, wiêc 'uzmys³awiam' ci problem z perspektywy osoby oceniaj±cej posty. Skar¿y³e¶ sie jeszcze (o ile mnie pamiêæ nie myli) ¿e na twoje uwagi, moderatorzy nie reagowali zak³adaj±c z góry z³± wolê. Wiêc chcia³abym wyjasniæ ¿e 'raporty' w tej wersji forum jak± znam (czyli sprzed roku) trafia³y nie do skrzynki wiadomo¶ci forumowej, lecz na osobistego maila (na oddzielnym portalu). Jesli dodaæ o tego ilo¶æ spamu, oraz fakt ¿e do odrêbnej poczty nie zawsze zagl±da siê z tak± czêstotliwo¶ci± jak na forum, niestety zdarza siê (a wspominam swoje do¶wiadczenie) przeoczenie takiego raportu. Przykro mi z tego powodu je¶li poczu³e¶ ¿e twoje zdanie nie zosta³o uwzglênione, ale niepotrzebnie za³o¿y³e¶ od razu z³± wolê osób opiekuj±cych siê stron± i w³a¶nie to chcia³am ci uzmys³owiæ. Co do wydruków, to uzmys³ów sobie jeszcze ¿e twoje zdanie nie jest dla mnie jakim¶ szczególnym wyznacznikiem (jak sobie tego ¿yczy³by¶). Mam do¶æ w³asnych wyruków i przemy¶leñ, wynikaj±cych z do¶wiaczenia a nie podejrzeñ o z³e intencje.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #423 : Luty 28, 2010, 12:06:12 » |
|
Dla jasno¶ci: dziwi³em siê, ¿e by³a reakcja na pó¼niejsze raporty, a na chwilê [kilkana¶cie godzin] wcze¶niejsze ju¿ nie. Chodzi³o mi równie¿, ¿e "widzi mi siê" nie by³o podstaw± na jakiej opiera siê zasadno¶æ danej decyzji, a przynajmniej ograniczyæ je do absolutnego minimum oraz uwaglêdniæ ewentualne za¿alenie forumowicza, gdy wska¿e na bardzo zbli¿on± sytuacjê, gdzie decyzja by³a inna. Wydaje mi siê, ¿e to po prostu uczciwe - uznanie równorzêdno¶ci argumentów. Zg³asza³em równie¿ pewne przek³amania [nazwa³em to po imieniu - oczernianiem KK przez Kiarê] i udowadnia³em, ¿e takimi s± - jednak nie podjêto odpowiednich dzia³añ [owszem Janusz próbowa³ argumentowaæ tak± postawê - lecz wykazwywa³em, ¿e przytoczone przez niego argumenty nie s± trafne co do tego przypadku].
Co do mojego zdania - nie mam aspiracji aby moje zdanie by³o dla Ciebie jakim¶ "szczególnym wyznacznikiem", nie rozumiem jednak w taki razie dlaczego wypowiadasz siê z sposób i oczekiwaniami aby Twoje by³o dla mnie wyroczni±. Nie wiem jak wygl±da Twoja poczta i jej odbieranie - u mnie pomimo nat³oku wielu zawodowych maili nie mam problemu z wy³owieniem tematycznych. Co do oczywisto¶cie, ¿e moderowanie tego forum jest zajêciem dodatkowym wycinanym z wolnego czasu ju¿ siê wypowiada³em.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #424 : Kwiecieñ 10, 2010, 22:13:42 » |
|
Kto mi powie za co janneth dosta³a teraz -1? za to, ¿e mia³a do¶æ chamstwa, psycholi i braku poszanowania dla ludzkiej godno¶ci? bo je¶li tak to i ja chcê dostaæ -1 bo cechujê siê tym samym
|
|
|
|
|
|
|
|