Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:54:15

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 42 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 472258 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #400 : Luty 24, 2010, 20:34:37 »

Wiesz co Artur ,rêce mi opad³y ,nie chce mi siê  traciæ czasu i si³ na szukanie i udowadnianie czegokolwiek.Maszo chotê to szukaj gdzie Kiara obrazi³a i osmieszy³a Leszka,a mo¿e sam zainteresowany wskarze gdzie.To powoli staje siê nudne.Naprawdê mi³o siê czyta dyskusje Kiary z eastem,Ptakiem,zodiakusem i wszystkimi inymi .Nie ma tam nasmiewania jest normalna wymiana zdañ.Dlaczego z Tob± nie mo¿e byæ normalnie ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #401 : Luty 24, 2010, 20:58:56 »

A po co te wszystkie dociekania?

Czy¿by kolega o ten punkt z powrotem ci±gle walczy³ na zapleczu forum?

Je¶li go odzyska-to klepniête bêdzie to s³ownictwo z tego postu,co do Kiary jadem tryska³.

Chêtnie czasem zapo¿yczy³bym z postu tego pare ciekawych zwrotów,b±d¼ innych równoznacznych ,co

nie bedzie my¶lê negatywnie odebrane. U¶miech Mrugniêcie
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #402 : Luty 24, 2010, 22:54:01 »

Jednej podstawowej prawdy starasz siê nie zauwa¿aæ. Nie jeste¶my na forum KK i nie panuj± tutaj normy wprowadzone przez w/w.
Ale¿ doskonale wiem. Gdyby¶ siê przyjrza³ to zauwa¿y³by¶, ¿e z wielu topików po¶wiêconych KK nie za³o¿y³em ani jednego, wiêc nie ten adres. My¶la³em - byæ mo¿e naiwnie - ¿e bez wzglêdu na tematykê forum obowi±zuje na nim minimum przyzwoito¶ci - czyli brak tolerancji na oszczerstwa i jawne k³amstwa oraz równo¶æ forumowiczów. G³ówn± norm± KK jest dekalog, i owszem, spotka³em siê z opiniami ¿e jest nieodpowiedni i t³amsz±cy ludzi - ale to nie temat do tej dyskusji.

Masz prawo braæ udzia³ w dyskusji we wszystkich tematach i broniæ swoich racji,ale nie narzucaj zmiany my¶lenia prelegentom bo nie ma w tym sensu,wywo³ujesz w ten sposób niepotrzebne k³ótnie.
Przecie¿ nie prowadzê tutaj naboru do KK, nie przepisujê równie¿ Biblii - jak czyni to Kiara z przekazami od my¶licieli/ksi±¿k± Nowalskiej. Nikomu nie nakazujê wierzyæ zgodnie z wytycznymi/zasadami KK. Wiêc na jakiej podstawie wytykasz mi narzucanie mojego my¶lenia i wiary?

Zarzucanie k³amstwa i oszczerstwa
komu¶ kto my¶li na dany temat inaczej ni¿ Ty,mo¿e z twego punktu widzenia jest prawid³owe ale w sumie tym postêpowaniem i tak nic nie zyskasz,bo to ty uznajesz katechizm,a nie uznaje go pomys³odawca danego tematu.
Niezale¿nie od mojego zapatrywania, nigdzie nie mówiê i nie wmuszam, ¿e katechizm jest jedyna prawd±, jedyn± s³uszn± drog±, a kto twierdzi inaczej to k³amie. Janusz, czy naprawdê tak trudno Ci ogarn±æ w czym rzecz?
Mo¿e jaki¶ przyk³ad pomo¿e:
Mo¿na np. na podstawie posiadanych informacji [nagranie, artyku³, zeznania ¶wiadków] twierdziæ, ¿e pan X z partii Y [mo¿e nawet z kolegami] dopuszcza branie ³apówek, bo sam to robi
Jednak stwierdzenie, ¿e w doktryna/statut partii Y popiera branie ³apówek jest ju¿ zwyk³ym oszczerstwem [gdy takiego zapisu nie potrafimy w statucie wskazaæ]. £apiesz ró¿nicê?
Dlatego twierdzi³em i nadal twierdzê, ¿e w doktrynie/katechizmie nie znajdziesz tego co mówi³a Kiara: "zgodnie z doktryn± KK do niedawna nie uznawa³ kobiety za cz³owieka". Gdyby powiedzia³a: "wtedy a wtedy, tam a tam, spotka³o siê kilka osób [nawet duchownych] i zastanawiali siê czy kobieta ma duszê..." - nie mia³bym zastrze¿eñ, byæ mo¿e poprosi³bym o bli¿sze dane. Natomiast je¿eli Kiara stwierdza jw. powo³uj±c siê na doktrynê KK - to stwierdzam, ¿e jest to k³amstwo poniewa¿ nic takiego w doktrynie nie by³o i nie ma. Je¿eli uwa¿a ¿e jest - niech wska¿e gdzie i bêdzie po sprawie, a ja wyjdê na pieniacza i manipulatora, do³o¿ycie mi wtedy za pomówienia i wszyscy bêd± zadowoleni. Je¿eli natomiast nie chce/nie potrafi wskazaæ takowego zapisu w DOKTRYNIE [a powtórzê po raz setny - na ni± wskazywa³a] dopu¶ci³a siê oszczerstwa i powinna ponie¶æ konsekwencje tego.
Je¿eli chcesz powiedzieæ, ¿e nie dopuszczam krytyki KK to siê bêdziesz myli³ - wielokrotnie w dyskusjach przyznawa³em racjê, czasami sam wskazywa³em patologie. Uznajê równie¿ równorzêdno¶æ si³y argumentów - dlatego nie oczekujê aby dyskutant dawa³ wiarê w co¶ czego nie potrafiê udowodniæ ponad wszelk± w±tpliwo¶æ, mogê wtedy opieraæ siê na argumentach czy logice. Dlatego nigdy nie zarzuci³em np., ¿e kto¶ k³amie uwa¿aj±c, ¿e Jezus nie by³ synem Boga - pomimo, ¿e ja jestem o tym przekonany. Mogê jedynie powiedzieæ, ¿e wed³ug mnie myli siê, czy nie ma racji podpieraj±c siê rozs±dnymi argumentami - i tak robiê. S± natomiast sytuacje gdy mo¿na dowie¶æ ponad wszelk± w±tpliwo¶æ czy dane stwierdzenie jest prawdziwe czy te¿ nie - i tak jest w³a¶nie w przypadku oszczerstw Kiary.

Enigma, nie wiem jak karko³omnie wydedukowa³a¶, ¿e pope³ni³em k³amstwo, tym bardziej celowe. U¿y³em s³owa "dziób" tak samo jak Ty, tak¿e stwierdzenie "zamknij dziób" mo¿e byæ odebrane jako obra¿aj±ce [skoro "k³apaæ dziobem" nosi tego znamiona]. Dlatego jestem jak najbardziej za¿enowany Twoim podpisem. Kiarze chodzi³o wyra¼nie o to, ¿e u¿ywaj±c "dzioba" jakobym przyrówna³ j± do zwierzêcia - jest to do odnalezienia w jej po¶cie.
Tak, Kiara jak najbardziej k³ama³a twierdz±c, ¿e by³em na f¿p pod nickiem Lazar. Natomiast Ty widzisz co¶ czego po prostu nie ma.

Chanell - trzymajmy siê faktów - stwierdzi³a¶, ¿e tylko ze mn± Kiara nie mo¿e dojsæ do porozumienia - wskaza³em innych forumowiczów, w tym Leszka. Nie stwierdzi³em, ¿e go obra¿a³a czy o¶miesza³a - stwierdzi³em, ¿e usi³owa³a mu wmawiaæ pewne rzeczy. np. inkarnacjê kogo¶ tam. Gdy Leszek rozpocz±³ z ni± na ten temat dyskusjê dosz³o w pewnym momencie do tego, ¿e za¿±da³a dla niego ostrze¿eñ [wtedy by³y mo¿liwe 3]. jest to jak najbardziej do sprawdzenia.
Ze mn± mo¿e byæ jak najbardziej normalnie - proszê o uczciwo¶æ i odpowiedzialno¶æ za s³owa/stwierdzenia.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #403 : Luty 24, 2010, 22:58:58 »

TRE¦Æ POSTU ARTQA,ZA KTÓRY PO KILKU DNIACH COFNIÊTO MU MINUSA-JAKO NIEOBRA¬LIWY UZNAJ¡C!!!!

--------------------------------------------------------------------------------

No i zaczyna siê - "nie mamy o czym rozmawiaæ..." - jak zwykle gdy Kiara zaczyna siê wiæ. Zastosowa³em dany przyk³ad aby obrazowo uzmys³owiæ Ci jak wygl±daj± Twoje "informacje".

Kobieto, nie wiem co lêgnie siê w Twojej g³ówce - nak³apa³a¶ dziobem wiêc siê z tego rozlicz. Jak zwykle pad³o k³amstwo a teraz chcesz siê wypchaæ sianem. Nie wiem co mia³em zobaczyæ pod linkiem do wikipedii - nie ma tam nic w temacie postrzegania kobiety w katechizmie KK. Podane przez Ciebie "dowody" s± gorzej ni¿ ¿a³osne - powtarzasz pewne punkty kilka razy - czy¿by aby "na oko" by³o wiêcej tekstu? Do tego po s³owach raczysz stwierdzaæ "potrzebne ¼ród³o"... Przecioe¿ to idiotyczne - takie "dowody" - to raz. Dwa - je¿eli nawet za³o¿yæ, ¿e takowe s³owa pad³y - s± to jedynie s³owa pewnych jednostek, ich osobiste pogl±dy, a nie oficjalne stanowisko KK i jego DOKTRYNA - na co zwraca³em Ci uwagê w poprzednim po¶cie.
Napisa³a¶, ¿e "do niedawna zgodnie z doktryn± KK nie uwa¿a³ kobiety za cz³owieka" - otó¿ oczekujê jasnych dowodów - wskazañ cytatów z oficjalnych/doktrynalnych dokumentów KK, a nie mêtnych t³umaczeñ i prób wycofania siê ty³em. Teraz piszesz "trudno znale¼æ we wspó³czesnym katechizmie"... - tego to ja by³em pewien, natomiast Ty zanim naoczerniasz powinna¶ siê po prostu zastanowiæ czy prezentowane przez Ciebie informacje s± prawdziwe. Proszê, pójdê Ci na rêkê - wska¿ takie info i w starszym katechizmie.
I czym innym jest brak parytetów a czym innym uznanie kogo¶ za nie-cz³owieka i tym samym obdarcie z WSZELKIEJ godno¶ci. Pomiêdzy tymi definicjami jest baaaardzooo daleko. Gdyby¶ napisa³a, ¿e KK ma w pewnych kwestiach inne oczekiwania wobec kabiet a mê¿czyzn - nie zaprzeczy³bym, czy te¿ ¿e pewne funkcje s± zarezerwowoane dla mê¿czyzn - róniwe¿ potwierdzi³bym. Napisa³a¶, ¿e KK do niedawna nie traktowa³ kobiety jak cz³owieka - k³amstwo i pod³e oszczerstwo.

Na tym forum pad³o z Twoich ust tyle pomówieñ i k³amstw, ¿e miarka siê przebra³a.
I wielokrotnie prosi³em - nie edytujmy postów [lub wyra¼nie wska¿my tre¶æ modyfikacji] gdy na dany post pad³a ju¿ odpowied¼ - mo¿e to nosiæ znamiona manipulacji.

A kobiety w okresie miesi±czki i pewnego okresu po³ogu uznawane by³y i s± za nieczyste w... judaizmie, a nie chrze¶cijañstwie.

KONIEC POSTU KOLEGI ARTQA

Cytujê fragment:

"..CO SIÊ LÊGNIE W TWOJEJ G£ÓWCE"-zatem i inne fragmenty,jako zatwierdzone i nieobra¼liwe bêdê w podobnym tonie u¿ywa³,gdy siê z czyms niezgodzê.

Przeczytajcie sobie moi mili ten post w ca³o¶ci,bo ja nie wierzê w to,co tu siê dzieje.

TO SKANDAL.

PRZEGI¡£E¦ DARKU!!!!

Je¶li dopuszczalny jest taki sposób odnoszenia miêdzy forumowiczami-to gratulujê wyczucia i taktu.

Je¶li po analizie powy¿szego postu -brak szacunku nikogo nie razi-to ja jestem w szoku.

Je¶li w³adze tego forum nie wstydz± siê tej decyzji-to bardzo ¼le o Was ¶wiadczy.

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #404 : Luty 24, 2010, 23:03:36 »

Przepraszam Kocie ,ale ja nic o tym nie wiem  Z politowaniem

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #405 : Luty 24, 2010, 23:33:03 »

Cytujê fragment:

"..CO SIÊ LÊGNIE W TWOJEJ G£ÓWCE"

Kocie, nadal nie widzê w tym zwrocie nic obra¼liwego, choæ przypomina mi znajom± sytuacjê. Gdy kiedy¶ Kiara próbowa³a mi wmówiæ, ¿e i w mojej g³ówce co¶ siê zalêg³o. ¯e ciemne si³y mniê opêta³y i jestem w ich w³adaniu. I wiesz co? Gdyby¶ tego konkretnego cytatu nie wskaza³, to nawet bym sobie o tym nie przypomnia³a, ale skoro ju¿ oceniamy ca³okszta³t, bo wyra¿enie "k³apaæ dziobem" siê nie nadaje, to chcia³am siê z Tob± tym weso³ym wspomnieniem podzieliæ.

TO SKANDAL.

PRZEGI¡£E¦ DARKU!!!!

Dariusz zosta³ postawiony przed ciê¿kim zadaniem. Pewnie tak samo jak ja nie móg³ uwierzyæ czytaj±c "ukaranego" posta. Mo¿emy rozwa¿aæ, czy s³owa u¿yte przez Artka mia³y negatywny wyd¼wiêk czy nie, ale co w takim wypadku zrobiæ z postami o charaterze stricte obra¼liwym, które s± notorycznie pomijane, za które autorzy nie ponosz± ¿adnych konsekwencji? Byæ mo¿e jest to przeoczenie ze strony moderatorów, w co bardzo chcia³abym wierzyæ. Bardziej jednak prawdopodobnym jest fakt, ¿e ta wybiórczo¶æ nie jest do koñca przypadkowa.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #406 : Luty 24, 2010, 23:34:27 »

Poniewa¿ kilka razy publicznie dowodzi³em/wskazywa³em na stronniczo¶æ Darka w pewnych decyzjach, zachowaniach równie jasno i publicznie zobowi±zany jestem zwróciæ uwagê, ¿e potrafi dokonaæ obiektywnej i sprawiedliwej oceny sytuacji - daæ wyraz równego traktowania forumowiczów. Doceniam to równie¿ ze wzglêdu na to, ¿e jestem przekonany, ¿e posypi± siê gromy na jego g³owê ze strony osób mi niechêtnych. Mam nadziejê, ¿e jest to oznaka nowej jako¶ci podej¶cia do wielu zagadnieñ. Cieszê siê, ¿e przyzwoito¶æ zwyciê¿y³a, pomimo - jak przypuszczam - prób nacisku.
Pomimo, ¿e to powinno byæ to normalno¶ci± doceniam ten gest i w zwi±zku z tym - pomimo, ¿e zwrot "k³apaæ dziobem" nie zosta³ uznany za obel¿ywy, a tak¿e ¿e nikt nie przymusza mnie do tej decyzji - deklarujê, ¿e nie bêdê go u¿ywa³ w odniesieniu do Kiary - skoro jest przewra¿liwiona na tego typu zwroty. Dodatkowo postaram siê uwa¿aæ w ewentualnych dyskusjach z ni± na inne "zwierzêce" zwroty i powiedzenia.
Spróbujê równie¿ ograniczyæ ironiê w swoich postach.

Kocie, masz pe³ne prawo u¿ywaæ do mnie jakiegokolwiek ze zwrotów których u¿y³em/u¿yjê w rozmowach z innymi forumowiczami - nie bêdê siê o nie w jakikolwiek sposób obra¿a³. Jedyne o co proszê to ostro¿nie na te za które to ja zosta³em ukarany oraz je¿eli nazwiesz mnie k³amc± b±d¼ oszczerc± - bêdê wymaga³ aby¶ tego dowiód³.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #407 : Luty 24, 2010, 23:35:50 »

Przytaczaj±c Twoj± wypowied¼ chcia³em unaoczniæ pewn± hipokryzjê -

Wiec jeszcze raz k³amczuchu - nie przytoczy³e¶ wypowiedzi (jak wy¿ej twierdzisz) tylko jedno s³owo z niej.
Nie poda³e¶ cytatu ani nie poda³e¶ ¿ród³a - dzieki czemu nie mo¿na by³o okre¶liæ kontekstu, a rozmowa zesz³a w stronê u¿ywania s³ów ze s³ownika j.pol - czyli w kozi róg.
Dzieki temu ¿e podszy³e¶ siê pod jedno s³owo, postara³e¶ siê usprawieliwiæ swoj± machnacjê, któr± to przeprowadzi³e¶ jak stwierdzi³e¶ sam celowo.

I nie dziw sie ¿e zosta³e¶ nazwany, tak jak sobie za¿yczy³e¶ skoro sam u¿ywa³e¶ tego s³owa wielokrotnie, równie¿ i w podpisie (którym to jeste¶ dzi¶ za¿enowany) nie omieszka³e¶ daæ wyraz swojej ocenie. Nie spotka³o cie wiêc nic - czego sam nie zafundowa³by¶ innym uczestnikom. Co zasia³e¶ - zebra³e¶, mo¿esz mieæ pretensje do siebie.

Gwoli rozlzu¼nienia atmosfery cytacik do przemy¶lenia z BG rozdz16:

1-3 Najwy¿szy Osobowy Bóg rzek³: Wolno¶æ od strachu, oczyszczenie ¿ycia, kultywowanie wiedzy duchowej, dobroczynno¶æ, samokontrola, spe³nianie ofiar, studiowanie Ved, pokuty i prostota, ³agodno¶æ, prawdomówno¶æ, wolno¶æ od z³o¶ci, wyrzeczenie, spokój, niechêæ do krytykowania, wspó³czucie dla wszystkich ¿ywych istot, wolno¶æ od ¿±dzy, delikatno¶æ, skromno¶æ i mocna determinacja; wigor, zdolno¶æ przebaczania innym, hart ducha, czysto¶æ, wolno¶æ od zazdro¶ci i pragnienia honorów – te transcendentalne cechy, o synu Bharaty, przynale¿± ludziom pobo¿nym o boskiej naturze.
4 Wynios³o¶æ, pycha, z³o¶æ, zarozumia³o¶æ, opryskliwo¶æ i ignorancja – te cechy, o synu Prthy, w³a¶ciwe s± demonicznej naturze.

Czy te kilka m±drych s³ów wystarczy, czy zacytowaæ dalej?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #408 : Luty 24, 2010, 23:49:03 »

Janneth!!

Dariusz zosta³ postawiony przed ciêzkim zadaniem i wiem jakim,w jaki sposób i przez kogo,wiêc nie

czarujmy tu teorii,gdy wiedza w temacie jest pe³na.Okej?

« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 23:55:15 wys³ane przez kot » Zapisane
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #409 : Luty 24, 2010, 23:54:00 »

Uwa¿am ¿e Dariusz podj±³ bardzo s³uszn± i sprawiedliw± decyzjê,co niektórzy u¿ytkownicy forum nie byli karani za du¿o bardziej obra¼liwe komentarze wiêc albo naprawdê wszyscy maj± takie same prawa albo dzielimy na tych lepszych i gorszych.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #410 : Luty 25, 2010, 00:10:47 »

Enigma, je¿eli zmieniê na "czê¶æ wypowiedzi" b±d¼ "zwrot z wypowiedzi" bêdziesz usatysfakcjonowana? W ca³ej sprawie chodzi o ten nieszczêsny "dziób", a ¶ci¶lej o poruszanie nim w górê i w dó³...
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2010, 00:12:18 wys³ane przez arteq » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #411 : Luty 25, 2010, 01:00:38 »

Prosze Was wszystkich poczytajcie moj post.To wszystko zaczyna byc jak Komunizm w Naszym Kraju.Super , ze z Niego wyjechalam 30 Lat temu.Nikt nie ma racji  - jedynie KK oraz rzad Naszego Kraju.Czy Wy naprawde uwazacie , ze to tak wlasnie byc powinno?Co¶? Krytykowanie i dolowanie tych ludzi, ktorzy nie pisza czy tez mowia o tym co Nam ( Komunie) pasuje.Teraz nastala inna ERa.Kazdy ma prawo do innych i roznych wypowiedzi , nizli te ktore mamy MY????Kazdy ma prawo do wlasnych wierzen.Kiara Ja i Bardzo duzo Ludzi na tym forum nie potrzebuje posrednikow do rozmow z Bogiem Ojcem.Odnoisnie reinkarnacji - Jest byla i bedzie.Nawet  Jan Pawel II powiedzial, ze jest wiele wcielen.A tak na marginesie  - wierni KK dlaczego nie sluchacie swego zwiezchnika? Jest tak na marginesie muzeum lisci w Indiach.Kazdy moze sie dowiedziec kim byl i kim bedzie.Ciekawe  - No coz  - zycie jest  pelne niespodzianek.Milusiego dzionka - Ela
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #412 : Luty 25, 2010, 01:14:05 »

El¿bieto, czy wobec tego mog³aby¶ podaæ mi bli¿sze dane, tzn. gdzie i kiedy JP2 tak powiedzia³?

Czy tylko ja odnoszê wra¿enie, ¿e El¿bieta jest dziwnie pobudzona? Jakby usi³owano na raz wt³oczyæ zbyt wiele "informacji". Sposób i ton wypowiedzi mocno mi siê kojarzy.
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #413 : Luty 25, 2010, 01:37:44 »

arteq - poczytaj moje posty, napewno sie dowiesz.I naprawde masz racje Jestem bardzo pobudzona ha ha ha -Milusiego - Ela
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #414 : Luty 25, 2010, 01:40:53 »

Nie¶mia³o siê przypominam o wskazanie s³ów JP2 w których stwierdzi³, ¿e jest wiele wcieleñ, autentycznie jestem ciekaw. Pomimo przeczytania Twoich postów nie wiem gdzie i kiedy.
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #415 : Luty 25, 2010, 01:49:39 »

Posluchaj wypowiedzi JP2 - Ja juz to przerobilam.Nie bede Ci niczego ulatwiawla.Teraz Ty masz lekcje do przerobienia i odrobienia.Milego czasu masz sporo lat do przerobienia.Milusiego dzionka arteq - Ela
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #416 : Luty 25, 2010, 10:39:12 »

Enigma, je¿eli zmieniê na "czê¶æ wypowiedzi" b±d¼ "zwrot z wypowiedzi" bêdziesz usatysfakcjonowana? W ca³ej sprawie chodzi o ten nieszczêsny "dziób", a ¶ci¶lej o poruszanie nim w górê i w dó³...

Nie.. poniewa¿ decyzje ju¿ zapad³y. I dobrze wiem o co chodzi...

Insynuuj±c ze Enigma pos³ugiwa³a siê okre¶leniem 'dziub' - wywodzi³e¶ ¿e to nic z³ego. Nie podaj±c jednak ca³ego zwrotu, podszy³e¶ pod swoj± wypowied¼ aby ocenione zosta³o samo 's³owo' - poda³e¶ nawet przyk³ad ¿e samo s³owo 'dupa' nie jest cenzurowane w jez polskim. Wszystko to sprawi³o ¿e na dalszy plan zesz³a ocena 'kontektsu posta' - na tej podstawie wymusi³e¶ zmiane decyzji moderatora, uznaj±c jego ocene za b³ach±/b³êdn± a w efekcie niepotrzebn±. I powiem ci ze mo¿esz jedynie podziekowaæ Dariuszowi ¿e traktuje wszystkich uczestników forum, z równ± trosk±, bo inaczej musia³by¶ przygl±daæ siê jak ktos szkaluje twoj± osobê - dok³adnie tak jak ty to robi³e¶, rozpisujac sie o 'k³amstwach' przy ka¿dej okazji.

Bo nie zmieni to ju¿ faktu, ¿e po drodze dopu¶ci³e¶ siê zwyk³ej manipulacji. A przecie¿ gdyby¶ wcze¶niej nie zachowywa³ siê jak ¶wiêta krowa, rozpisuj±c wszem i wobec 'udowodnij mi k³amstwo' i obrzucajac innych tym epitetem to nic by siê nie sta³o. Chcia³e¶ aby ci udowodniæ - wiêc sie teraz nie dziw.
Wszystkim nam zdarza sie pope³niaæ b³êdy podczas pisania, robimy orty, zapominamy linków czy wstawiamy nieodpowiednie znaki cytatów, ale arteq zechcia³e¶ b³yszczeæ niczym ca³un turyñski, przepe³niony swoj± ¶wiêto¶ci± i oto tego efekt.

*¦wiêta krowa Okre¶lenie to utar³o siê w jêzyku polskim, jako zwi±zek frazeologiczny oznaczaj±cy osobê uwa¿aj±c± siê (lub uwa¿an± przez innych) za niepodlegaj±c± krytyce, niezale¿nie od podejmowanych lub niepodejmowanych przez ni± dzia³añ. - ¼ród³o Wiki
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #417 : Luty 25, 2010, 11:39:44 »

El¿bieto, wobec tego nie dojdziemy do porozumienia. Prezentujesz sposób wypowiedzi swojej idolki - twierdzisz, ¿e kto¶ wypowiedzia³ dane s³owa lecz nie chcesz b±d¼ nie potrafisz wskazaæ gdzie. S³ucha³em wiele wypowiedzi Karola Wojty³y/JP2 i nigdzie nie s³ysza³em s³ów o których mówisz. Maj±c ¶wiadomo¶æ pewnej jego postawy przypuszczam, na granicy z pewno¶ci±, ¿e takowych nie wypowiedzia³ - st±d moje pytanie. Równie dobrze móg³bym stwierdziæ, ¿e np. £obos stwierdzi³a, ¿e ka¿dy musi p³aciæ na pch, a gdyby¶ zapyta³a siê: a gdzie wska¿ to, odpowiedzia³bym: a znajd¼ sobie, ja to widzia³em. Taka postawa, argumentacja by³aby dziecinna i ¿a³osna, do tego mo¿na by przypuszczaæ, ¿e usi³ujê manipulowaæ.

Enigma, ale¿ te t³umaczenia s± ca³kowicie zbyteczne - s± to standardowe zwroty i powiedzenia u¿ywane w j. polskim i chorym by³oby gdybym czu³ siê sprowadzany do zwierz±t. Nie dajmy siê zwariowaæ. Nie wiem równie¿ w jaki sposób mia³bym wymuszaæ decyzje? Czy ja kogo¶ napad³em, poddusza³em? Nie, wyrazi³em jasno swoje stanowisko, wykazywa³em i uzasadni³em dlaczego decyzjê Barbarax uwa¿a³em za niesprawiedliw± - ot wszystko.
Wybacz ale nie potrafiê dostrzec ¿adnej manipulacji. osobi¶cie nie uwa¿am okre¶lenia "k³apaæ dziobem" za obra¼liwe, tak równie¿ by³o wcze¶niej postrzegane na forum. Je¿eli mia³o siê to nagle zmieniæ oczekiwa³em takiej informacji. Je¿eli jednak zostaje uznane za obra¼liwe zapyta³em dlaczego w ustach innych wypowiedzi nie by³y piêtnowane, w tym Twoje "zamknij dziób". Tyle.
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2010, 11:43:49 wys³ane przez arteq » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #418 : Luty 25, 2010, 18:46:13 »

Posty dotycz±ce kobiet w kontek¶cie katechizmu, przenios³em tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4741.0

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #419 : Luty 26, 2010, 00:06:36 »

Wybacz ale nie potrafiê dostrzec ¿adnej manipulacji...

K³ama³e¶ aretq i moge to powtarzaæ tak d³ugo jak sam zaprzeczasz. Je¶li nie w podpisie, to mogê zaczynaæ ka¿y post przypominaniem ci tego cytatu.

Przytaczaj±c Twoj± wypowied¼ chcia³em unaoczniæ pewn± hipokryzjê -

I mia³am napisac ju¿ poprzenio ¿e przychylam siê do stanowiska Kiary, ¿e nie da siê z tob± normalnie rozmawiaæ. Chocia¿ zosta³o ci udowodnione i masz przed oczami, nadal potrafisz zaprzeczaæ. Chêtnie krytukujesz innych, a ze wskazan± krytyk± nie chcesz siê pogodziæ.

I ró¶æ sobie pretensji, ¿e z powodu twojego biadolenia ca³e forum bêdzie wys³uchiwaæ twoich nudnych narzekañ, aby¶ móg³ narzucaæ nowe zasady - choæ nie jeste¶ u siebie.
Je¶li masz zamiar ustanowiæ jaki¶ precedens, ¿e 'kto¶tam kiedy¶tam co¶ powiedzia³' i dzieki temu tobie te¿ wolno, to uzmys³ów sobie ¿e ¿aden moderator nie jest w stanie, zapamiêtaæ wszystkich postów (a jest ich dzie¶ tysiêcy) jakie zosta³y tu napiasne. A szczególnie nowy, który jest na forum krócej ni¿ ty. Manipuluj±c takim tekstem posta sprzed pó³ roku, niweczysz pracê osób, które na codzieñ maj± stosowaæ punkt -Regulaminu:

Cytat: tom1ek
"Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa, obra¿ania i wy¶miewania innych u¿ytkowników."

Niezale¿nie od tego - co by³o napisane/dozwolone rok czy pó³ temu. A dodaj±c do tego

Cytat: tom1ek
Ujemne (mog± je przyznawaæ Administratorzy i Moderatorzy):
-1 pf - za ka¿dy post (wiadomo¶æ) na Forum ³ami±c± któr±kolwiek z zasad Regulaminu

to pogód¼ siê z faktem, ¿e ocena moderatora przy tak szeroko zdefiniowanym zakresie, oscyluje przewa¿nie wokó³ 'widzimisie' w takim samym stopniu, wed³ug jakiego Aminitrator wed³ug swojego widzimisie ustala panujace tu zasady. Uzmys³ów sobie, ¿e jeste¶ tu go¶ciem nie dyrektorem a je¶li ci nie pasi za³ó¿ sobie swoje forum i tam wprowadzaj nowe zasady, które bedziesz móg³ egzekwowaæ.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #420 : Luty 26, 2010, 00:16:46 »

Masz racjê gdy zasady przestan± mi odpowiadaæ zawsze mogê zrezygnowaæ, sêk w tym ¿e zasady mi odpowiadaj±, mia³em natomiast pewne zastrze¿enia co do ich sprawiedliwego stosowania.

Enigma, czy¿by¶ mia³a zapêdy do wprowadzania swoich zasad? Stanowisko admina jest aktualnie obsadzone... Czujê, ¿e masz przera¼liw± ochotê na "uzmys³owianie" mi pewnych zasad w inny sposób. Kto jest nastêpny w kolejce po mnie?

Je¿eli Ci to pomo¿e to mo¿esz sobie has³o wydrukowaæ i powiesiæ nad biurkiem. Nie mam mo¿liwo¶ci ani te¿ zamiaru wp³ywaæ na TWój sposób postrzegania i my¶lenia.
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2010, 00:18:25 wys³ane przez arteq » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #421 : Luty 26, 2010, 14:20:20 »

Polecam przenie¶æ tê dyskusjê do tego w±tku:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3966.450
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 15:46:59 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #422 : Luty 28, 2010, 00:03:21 »

Enigma, czy¿by¶ mia³a zapêdy do wprowadzania swoich zasad? Stanowisko admina jest aktualnie obsadzone... Czujê, ¿e masz przera¼liw± ochotê na "uzmys³owianie" mi pewnych zasad w inny sposób. Kto jest nastêpny w kolejce po mnie?

Je¿eli Ci to pomo¿e to mo¿esz sobie has³o wydrukowaæ i powiesiæ nad biurkiem. Nie mam mo¿liwo¶ci ani te¿ zamiaru wp³ywaæ na TWój sposób postrzegania i my¶lenia.

Atreq, moderowa³am ró¿ne fora kilka razy (nie raz i nie dwa) dlatego nie owijam w bawe³ne, napisa³am ci jak jest w rzeczywisto¶ci, a nie w za³o¿eniach. Co do w³asnego fora, nie zdecydowa³abym siê, gdy¿ kosztuje du¿o obowi±zków i czasu. Narzeka³e¶ na niesprawieliwe traktowanie, wiêc 'uzmys³awiam' ci problem z perspektywy osoby oceniaj±cej posty. Skar¿y³e¶ sie jeszcze (o ile mnie pamiêæ nie myli) ¿e na twoje uwagi, moderatorzy nie reagowali zak³adaj±c z góry z³± wolê. Wiêc chcia³abym wyjasniæ ¿e 'raporty' w tej wersji forum jak± znam (czyli sprzed roku) trafia³y nie do skrzynki wiadomo¶ci forumowej, lecz na osobistego maila (na oddzielnym portalu). Jesli dodaæ o tego ilo¶æ spamu, oraz fakt ¿e do odrêbnej poczty nie zawsze zagl±da siê z tak± czêstotliwo¶ci± jak na forum, niestety zdarza siê (a wspominam swoje do¶wiadczenie) przeoczenie takiego raportu. Przykro mi z tego powodu je¶li poczu³e¶ ¿e twoje zdanie nie zosta³o uwzglênione, ale niepotrzebnie za³o¿y³e¶ od razu z³± wolê osób opiekuj±cych siê stron± i w³a¶nie to chcia³am ci uzmys³owiæ.

Co do wydruków, to uzmys³ów sobie jeszcze ¿e twoje zdanie nie jest dla mnie jakim¶ szczególnym wyznacznikiem (jak sobie tego ¿yczy³by¶). Mam do¶æ w³asnych wyruków i przemy¶leñ, wynikaj±cych z do¶wiaczenia a nie podejrzeñ o z³e intencje.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #423 : Luty 28, 2010, 12:06:12 »

Dla jasno¶ci: dziwi³em siê, ¿e by³a reakcja na pó¼niejsze raporty, a na chwilê [kilkana¶cie godzin] wcze¶niejsze ju¿ nie.
Chodzi³o mi równie¿, ¿e "widzi mi siê" nie by³o podstaw± na jakiej opiera siê zasadno¶æ danej decyzji, a przynajmniej ograniczyæ je do absolutnego minimum oraz uwaglêdniæ ewentualne za¿alenie forumowicza, gdy wska¿e na bardzo zbli¿on± sytuacjê, gdzie decyzja by³a inna. Wydaje mi siê, ¿e to po prostu uczciwe - uznanie równorzêdno¶ci argumentów.
Zg³asza³em równie¿ pewne przek³amania [nazwa³em to po imieniu - oczernianiem KK przez Kiarê] i udowadnia³em, ¿e takimi s± - jednak nie podjêto odpowiednich dzia³añ [owszem Janusz próbowa³ argumentowaæ tak± postawê - lecz wykazwywa³em, ¿e przytoczone przez niego argumenty nie s± trafne co do tego przypadku].

Co do mojego zdania - nie mam aspiracji aby moje zdanie by³o dla Ciebie jakim¶ "szczególnym wyznacznikiem", nie rozumiem jednak w taki razie dlaczego wypowiadasz siê z sposób i oczekiwaniami aby Twoje by³o dla mnie wyroczni±. Nie wiem jak wygl±da Twoja poczta i jej odbieranie - u mnie pomimo nat³oku wielu zawodowych maili nie mam problemu z wy³owieniem tematycznych. Co do oczywisto¶cie, ¿e moderowanie tego forum jest zajêciem dodatkowym wycinanym z wolnego czasu ju¿ siê wypowiada³em.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #424 : Kwiecieñ 10, 2010, 22:13:42 »

Kto mi powie za co janneth dosta³a teraz -1?
za to, ¿e mia³a do¶æ chamstwa, psycholi i braku poszanowania dla ludzkiej godno¶ci? bo je¶li tak to i ja chcê dostaæ -1 bo cechujê siê tym samym
Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: