Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:09:15

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 42 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 472231 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #500 : Kwiecieñ 15, 2010, 08:53:42 »

Ja tez uwazam tak jak inni, ze Dariusz od dawna nie ma glosu tu na forum. Wczoraj otrzymalam  po poludniu wiadomosc od Darka, ze wieczorem zajmie sie ta cala sprawa. Zalaczylam komputer krodko przed 19, przeczytalam jego wiadomosc, kiedy przyszlam na forum, czekala mnie juz wiadomosc od naszej moderatorin
ze wskatzowkami jak mam oddychac i - 10 punktami. Do dnia dzisiejszego Dariusz nie zajal sie moim przypadkiem, widac tak pozostanie. Jak zwykle widac uwaza ze Janneth ma racje. Duzo mozna by powiedziec w tej sprawie, ale narazie poslucham sie Janneth i bedy milczala, wiecej nie bede Darka prosila o wyjasnienia.
Niech fakty mowia za siebie- milczec to tez jest odpowiedz.

Ps. o sytuacji jaka  jest w tej chwili powinno sie rozmawiac na forum ze wszystkimi, bo juz duzo osob ma cos do powiedzenia, a na pw moze znowusz byc cos nabudowane, przyklad obecny.

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2010, 13:59:11 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #501 : Kwiecieñ 15, 2010, 18:50:14 »

"wiesz co chanell, ty jednak jeste¶ naprawdê zdrowo pierdolniêta, ju¿ nawet nie tylko nienormalna czy te¿ niezrównowa¿ona psychicznie. takich psycholi zazwyczaj siê izoluje
"
Ten go¶æ ju¿ totalnie przesadzi³.
Raz, ¿e nie ma za grosz medialnej kultury pisania.
Nadal optujê przy banie dla go¶cia324.
A je¶li siê to bêdzie powtarzaæ, to wyrzucenie owego jego mo¶cia z naszego forum.
Oraz optujê nadal do zmniejszenia Rafaeli do -2pf.

Pozdrawiam, i ¿yczê rozwagi w emocjach.U¶miech
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #502 : Kwiecieñ 15, 2010, 20:18:19 »

Na tym forum ludzie pokroju marek z Jego slownictwem, ponizaniem jak rowniez ukrywaniem sie pod przykrywka PW maja pole do popisu .Tak wlasnie tacy jak On - gdyz Administrator tak naprawde ma Najwiecej do powiedzenia.Zastanowmy sie co robi Admin tego Forum?Co¶ W/G Mnie chowa glowe w piasek, co powoduje , ze  nawet Moderatorka zachowuje sie ponizej krytyki.Takie jest wlasnie Moje zdanie na ten temat.Czepiamy sie ludzi o male drobne slowa , nawet nie zatrzymujac sie nad znaczeniem i zrozumieniem calosci.A tak naprawde Ci , ktorzy powinni odpowiedziec za swoje zachowanie sa ukrywani pod skrzydelkami Moderatorki - tylko ze wzgledu na kolezenskie powinowactwa.Logiczne rozumowanie nie ma tu nic takiego.Slowa potocznie uzywane typu Prosze, lub Dziekuje nie istnieja.A napewno nie ma tu zadnej sprawiedliwosci - w imie przyslowia,ze zostala na wojnie zabita.Niby kazdy moze miec wlasne zdanie - lecz i tak bedzie szykanowany za te  Swoje przemyslenia.Mamy tu na tym forum Demokracje w stylu  komuny.Gdzie czytaj: Punkt 1: Komuna ma zawsze racje
Punkt 2: Jezeli komuna nie ma racji  - patrz punkt 1.
Maslo maslane.Wiecie Ja wiem jedno napewno - co wyrzucisz do gory musi spasc na dol.Dlatego uwazam,ze kazdy dostanie to na co zasluzyl.Milego dzionka - Ela
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #503 : Kwiecieñ 15, 2010, 20:51:00 »

Cytat: Barbarax
Tym razem podkre¶lê Panu tekst, w którym to w³a¶nie ja Panu o tym fakcie przypominam.....poniewa¿ jak widaæ "umknê³o" to Pañskiej uwadze i by³ Pan gotów skasowaæ jej jednego z minusików.

Fakt, nie doczyta³em do koñca Twego posta, jednak nie do koñca rozumiem Twój jad, który od d³u¿szego czasu próbujesz tu ws±czaæ.
Jeste¶ moderatorem tego forum i to do moderatorów nale¿y pilnowanie porz±dku, a nie j±trzenie.
My¶lê, ze odnajdziesz siê w tej roli - moderatora.

Tak, by³em "gotów" usun±æ >Janeth< minusa, bo w chwili pisania tego posta najzwyczajniej w ¶wiecie nie pamiêta³em, i¿ jednego ju¿ ma i za co. Twój post przypomnia³ mi o tym.

Mam nadziejê, ze zakoñczysz te podchody i zaczniesz bezstronnie wype³niaæ obowi±zki moderatora, których podjê³a¶ siê dobrowolnie.
Twoje uszczypliwo¶ci na mnie nie dzia³aj±, ale o czym¶ wymownie ¶wiadcz±.

=====================  Edycja:

Cytat: Rafaela

Cytat: Chanell

>Chanell< i >Rafaelo<, czy otrzyma³y¶cie pozwolenie na publikacjê tego pw od jegonadawcy?

Przypominam, ¿e stanowi to naruszenie regulaminu:

Cytat: Regulamin
- zakaz publikowania tre¶ci przekazywanych poprzez wiadomo¶ci prywatne bez uprzedniej zgody na
  to ich autora b±d¼ administratora forum. Wypowiedzi takie zostan± usuniête, a u¿ytkownikowi mo¿e
  zostaæ przyznane ostrze¿enie (-1pf).
[/color]

===================== Edycja:

Cytat: Thotal

To samo co powy¿ej, czy masz pozwolenie na publikowanie tego pw?
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2010, 21:42:19 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #504 : Kwiecieñ 15, 2010, 21:15:19 »

A kiedy wypowiesz sie Darku w mojej sprawie. Co ja Tobie takiego zlego zrobilam na tym forum, czy komukolwiek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #505 : Kwiecieñ 15, 2010, 21:20:23 »

Cytat: Regulamin
- zakaz publikowania tre¶ci przekazywanych poprzez wiadomo¶ci prywatne bez uprzedniej zgody na
  to ich autora b±d¼ administratora forum. Wypowiedzi takie zostan± usuniête, a u¿ytkownikowi mo¿e
  zostaæ przyznane ostrze¿enie (-1pf).[/color]

nie mia³am zgody i zrobi³am to z premedytacja ,wiedz±c o tym punkcie i jego konsekwencjach.
Czyñ sw± powinni¶æ

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #506 : Kwiecieñ 15, 2010, 21:27:46 »

Czyn swoja powinnosc, to bede juz miala -16 punktow. Szkoda ze cie nie interesuje dlaczego wiadomosci zostaly ujawnione?
 ODPOWIEDZ- poniewaz zostalysmy bardzo obrazone, ponizone i nie bylo zadnej reakcji ze strony modow.
Reakcja przyszla poznie -10 punktow. Moglabym przypuszczac ze osoba ktora mi wlepila te -10 punktow moze nie byla trzezwa. Normalny czlowiek czegos takiego by nie zrobil, pytanie- Gdzie byles kiedy ta decyzja zostala podjeta?, do tej chwili nie interesowal Cie ten przypadek.

Wczoraj byla mowa o -3 punkty, dzisiaj juz sie zmniejszylo do jednego.
Darku, Ty pytasz czy otrzymalysmy zezwolenie od jego nadawcy, a moze jeszcze postawisz nas pod sciana
i niech nas obsika na przyklad. Do czego to tu doszlo. Chyba jestem nie na normalnym swiecie.
Wybaczcie, ale to poszlo za daleko.Mi wystarczy.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2010, 21:33:59 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #507 : Kwiecieñ 15, 2010, 21:54:09 »

Panie Administratorze Dariuszu, dziêkujê za odpowied¼.......ona te¿ du¿o mówi o tym co siê tutaj dzieje.  Z politowaniem Z politowaniem Z politowaniem

Proszê Pana o odpowied¼  na nastêpuj±ce pytanie:

"Jak siê ma jeden minusik za przewinienie Janneth do dziesiêciu minusików za przewinienie Rafaeli?"

To tylko i wy³±cznie dlatego poprosi³am Pana o ustosunkowanie siê do "wycenienia" przewinieñ niejakiej Janneth i przypomnia³am Panu o tamtym incydencie.

P.S.
Panie Administratorze, w bardzo szybkim tempie Pan siê rozwija w swojej roli.  Z politowaniem Gratulujê.  Du¿y u¶miech

Za ten mój "jad", stronniczo¶æ itp., itd........ czyñ swoj± powinno¶æ. Janneth zapewne bêdzie spe³niona.  Mrugniêcie

janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #508 : Kwiecieñ 15, 2010, 22:14:00 »

Janneth, czy¿by reklama nie w upragnionym kierunku sz³a?  Mrugniêcie

Naturalnie - w upragnionym U¶miech W koñcu nieistotne, co o mnie mówi± - byle by mówili. I wy naprawdê napêdzacie mi niesamowit± reklamê. Kto jak kto, ale ja w tym towarzystwie zapomniana nie zostanê. Na jêzykach wszystkich 24 godziny na dobê Mrugniêcie I nawet nie musze tu przychodziæ i siê przypominaæ, ¿eby¶cie na mój temat rozprawiali. Wiêc tak Barbarax, twoje i spó³ki zachowanie sprawia ¿e...

Janneth zapewne bêdzie spe³niona.  Mrugniêcie

I spe³niona pozostanie Chichot

Zalaczylam komputer krodko przed 19, przeczytalam jego wiadomosc, kiedy przyszlam na forum, czekala mnie juz wiadomosc od naszej moderatorin ze wskatzowkami jak mam oddychac i - 10 punktami.

Jak bardzo jeste¶ w stanie k³amaæ, ¿eby oczy¶ciæ swoje imiê z uzasadnionych zarzutów? Jak pech to pech... Czyjej¶ korespondencji udostêpniaæ nie mo¿na, ale swoj± mogê siê wybroniæ. Sama sobie dajê pozwolenie na opublikowanie PW do ciebie, z jak to ujê³a¶... Wskazówkami jak oddychaæ. Bardzo ciep³e, takie jakie chcia³abym dostaæ kiedy¶ od ciebie. Niestety - twoje czcze s³owa niczym s± w porównaniu do czynów i coraz wiêcej ludzi otworzy³o ju¿ oczy. A oto tre¶æ tej mojej przepe³nionej z³o¶liwo¶ciami wiadomo¶ci do ciebie.

"Wys³ane do: Rafaela : Kwiecieñ 14, 2010, 18:52:10 »   

To, co napisa³a¶ jest niedopuszczalne. Chanell wczoraj powiedzia³a mi, ¿e by³y¶cie proszone o ignorowanie Marka. Nie widzê, by¶ go ignorowala, a wiesz przecie¿ ¿e ka¿da Twoja reakcja wywo³a nastêpn±. Prowokujecie, obie strony prowokuj± do wiecznych scysji. Mam ju¿ dosyæ waszych przepychanek! Z³ama³a¶ regulamin, nie rozumiem czemu wys³a³a¶ mi tego posta na PW? Co chcia³a¶ osi±gn±æ?

Pewnie mi nie uwierzysz, ale jest mi przykro w zwi±zku z t± sytuacj±. Postawi³a¶ mnie przed trudnym wyborem. Przyja¼ñ albo s³u¿ba, a sama nie dalej ni¿ dwa dni temu powiedzia³a¶, ¿e liczysz ¿e bêdê wywi±zywaæ siê ze swoich obowi±zków. Marek nie zosta³ ukarany, bo widocznie jest cwany i wie co i jak napisaæ. Umie siê powstrzymaæ. Ciebie ponios³o. Wiem, ¿e sytuacja miêdzy wami jest napiêta. Chanell co prawda nie powiedzia³a mi o co dok³adnie chodzi i co jest w tych waszych PW, ale domy¶lam siê, ¿e nic przyjemnego.
Nie stawiaj mnie wiêcej przed takim wyborem. To ¿adna przyjemno¶æ. Mowa srebrem, milczenie z³otem. Tyle razy mówi³a¶ mu, ¿e wiêcej nie odpiszesz i na co ci to by³o?

Przykro mi
J."

Nie ¿a³ujê swojej decyzji i ca³y czas j± wczoraj podtrzymywa³am. Pomimo nacisków twoich i twoich przyjació³. Nie jestem przekupna. Jedyne, czego ¿a³ujê to ¿e by³ moment, kiedy zdecydowa³am siê przed tob± otworzyæ i powiedzia³am sporo na swój temat. Niewielu u¿ytkowników wie o mnie cokolwiek, a ty wiedzia³a¶ du¿o. Przykro mi, ¿e intuicja mnie zawiod³a i wiedz, ¿e w³a¶nie przez takie osoby jak ty jestem w ¿yciu ostro¿na, a zaufaniem obdarzam tylko tych, z którymi spêdzi³am bardzo du¿o czasu na szczerych, dwukierunkowych rozmowach.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2010, 22:22:02 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #509 : Kwiecieñ 15, 2010, 22:46:38 »

Darku, za³o¿y³e¶ jaki¶ czas temu w±tek o etyce.
Etyka, to nie definicja, to przejaw naszych postaw, to wybory, czasami nawet wbrew prawu.
Jest w regulaminie zapis o tajemnicy korespondencji na PW. I jestem jak najbardziej za.
Lecz jest te¿ prawo do bycia nie opluwanym ani poni¿anym przez innych, nawet na PW.
Uwa¿am, ¿e w takich sytuacjach dopuszczalne, a nawet w³a¶ciwe jest z³amanie zakazu regulaminu
i ukazanie dowodu, by zachowaæ prawo do nietykalno¶ci osobistej. To, co zaprezentowa³
swoimi wypowiedziami marek324 mówi samo za siebie. Nie podjêcie za¶ przez w³adze forum
odpowiednich kroków jest wysoce nieetyczne.

Chanell, Rafaela i Thotal mieli prawo broniæ siê w ten sposób,
gdy¿ naruszone zosta³o ich dobro osobiste. I to nie oni powinni ponie¶æ konsekwencje.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2010, 23:01:29 wys³ane przez ptak » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #510 : Kwiecieñ 15, 2010, 22:49:01 »

A kiedy wypowiesz sie Darku w mojej sprawie. Co ja Tobie takiego zlego zrobilam na tym forum, czy komukolwiek.

Chcia³bym mieæ tyle czasu, by natychmiast móc reagowaæ na wszystko, co dzieje siê na forum. Niestety mam du¿o pracy, a czas jaki po¶wiêcam na forum staram siê wykorzystaæ na sukcesywne rozwi±zywanie spraw tu zaistnia³ych.

W kontek¶cie Twej sprawy, >Rafaelo<, choæ uwa¿am ¿e jeste¶ w pewnym sensie ofiar± tej sytuacji, chcia³bym zwróciæ uwagê na ca³okszta³t.
od d³u¿szego czasu przygl±dam siê i przychylam do wniosków niektórych forumowiczów, by minusowaæ tych, którzy "ponoæ" z³amali regulamin. Nie bêdê podawa³ przyk³adów, s± dostêpne tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=790.0

Jednym da³em minusa, innym - tym w których przypadku uwa¿a³em, ze interpretacja posunê³a siê ju¿ za daleko - uj±³em.
W³a¶nie o tê "interpretacjê" mi chodzi.
Mo¿e ta sytuacja wreszcie Was obudzi, mo¿e wreszcie niektórzy sobie u¶wiadomi±, ¿e jest to otwarte forum i ka¿dy, bez wzglêdu na swe pogl±dy ma prawo tu pisaæ.
Podstêpne czepianie siê s³ówek, jak widaæ obróci³o siê przeciw tym, którzy tê metodê obrali za sposób na uciszenie niewygodnych, czy te¿ niechcianych forumowiczów.
Cierpliwie czeka³em, ¶wiadomy faktu i¿ wreszcie "trafi kosa na kamieñ" i doczekali¶my siê. ¯a³ujê, ze pad³o akurat na >Rafaelê<, ale jak ju¿ niejednokrotnie mogli¶my siê przekonaæ, w potyczkach czêsto obrywaj± najmniej winni.
My¶lê, i mam niek³aman± nadziejê, ¿e wszyscy wyci±gniemy z tego przyk³adu odpowiednie wnioski.

===========================================================================

Darku, za³o¿y³e¶ jaki¶ czas temu w±tek o etyce.
Etyka, to nie definicja, to przejaw naszych postaw, to wybory, czasami nawet wbrew prawu.
Jest w regulaminie zapis o tajemnicy korespondencji na PW. I jestem jak najbardziej za.
Lecz jest te¿ prawo do bycia nie opluwanym ani poni¿anym przez innych, nawet na PW.
Uwa¿am, ¿e w takich sytuacjach dopuszczalne, a nawet w³a¶ciwe jest z³amanie zakazu regulaminu
i ukazanie dowodu, by zachowaæ prawo do nietykalno¶ci osobistej. To, co zaprezentowa³
swoimi wypowiedziami marek324 mówi samo za siebie. Nie podjêcie za¶ przez w³adze forum
odpowiednich kroków jest wysoce nieetyczne.

Chanell, Rafaela i Thotal mieli prawo broniæ siê w ten sposób,
gdy¿ naruszone zosta³o ich dobro osobiste. I to nie oni powinni ponie¶æ konsekwencje.

Pozdrawiam

Zgadzam siê z Tob±, jednak ten sam punkt regulaminu mówi o dwóch osobach, które mog± udzieliæ zezwolenia na publikowanie pw na forum.
¯adna z tych osób takiej zgody nie wyra¿a³a.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 16, 2010, 13:13:42 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

east
Go¶æ
« Odpowiedz #511 : Kwiecieñ 15, 2010, 23:06:26 »

Darku , zareaguj na post Ptaka. Odpowiedz.
Staram siê jak najmniej tu przebywaæ, bo mnie w tym w±tku wszystko razi. To jest wojna na ega, na to¿samo¶ci. Nikt nie wygra - to z góry wiadomo. Ale nie wytrzyma³em, bo  sam czuje to, co i Ptak. Rozgoryczenie faktem, ¿e marek324 zbluzga³ , potocznie , i po imieniu rzecz nazywaj±c , nasze forumowiczki na PW. U¿y³ obel¿ywych s³ów wobec kobiet. Czy ty sam by¶ tak post±pi³ ?
Nie zas³aniaj siê tu regulaminem, bo ka¿dy regulamin traci moc wobec godno¶ci i nietykalno¶ci osobistej , która jest gwarantowana przez sam fakt urodzenia siê cz³owieka.To jest prawo Konstytucyjne ponad jakimikolwiek regulaminami.

Poza tym ....
Który prawdziwy mê¿czyzna tak postêpuje wobec kobiety ? Nie mie¶ci mi siê to w g³owie. Je¶li i Tobie nie mie¶ci siê to, to zareaguj, nawet, je¶li to jest Twój przyjaciel , albo przyjaciel Janneth. Wyra¼ swoj± opiniê, proszê. B±d¼ mê¿czyzn±.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2010, 23:09:10 wys³ane przez east » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #512 : Kwiecieñ 15, 2010, 23:16:41 »

Dzia³ania krzywdz±ce innych nie powinny byæ chronione tajemnic± korespondencji.
By³oby to sankcjonowaniem z³a…
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #513 : Kwiecieñ 16, 2010, 07:45:03 »

Też nie lubię tego tematu.... ale czemu nagle Rafaela jest potraktowana najgorzej? najsurowiej ukarana

oki to  z innej strony dlaczego Rafaela pomimo, ze założyła bardzo dużo tematów nie dostała plusa? przynajmniej takowego nie widziałam hmmmm

lista założonych wątków to : 43

najpoularniejsze to:

1"leki z bożej apteki" -  odpowiedzi na ta chwile 103

2 Co jemy i co je nas" - odpowiedzi 60

3 Atykoncepcja - odpowiedzi  82

4 Galeria pelna ludzkich zwlok " Swiat ciala"  - odpowiedzi - 59

5 Przebaczenie- jest aktem woli nie uczuciem  - odpowiedzi - 94

6 W ANIELSKIM KREGU  - odpowiedzi 110 wyswietleń ponad 2 tys

7 Moje tworzenie - odpowiedzi - 91

- założenie popularnego na forum tematu (min. 50 odpowiedzi). Użytkownik o tym fakcie powinien
   poinformować administratora poprzez Prywatną Wiadomość. W jej treści uwzględnić tytuł wątku
   oraz ilość udzielonych w nim odpowiedzi. Jeden temat pow. 50 postów jest równoważny z
   przyznaniem +3pf.

Piszę nie na PW tylko publicznie, ponieważ liczę, że ta sprawa nie "zginie"

tak więc proszę o nadanie przynajmniej po 2 plusy za te popularne tematy

Pozdrawiam U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 16, 2010, 09:27:57 wys³ane przez wiki » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #514 : Kwiecieñ 16, 2010, 11:51:50 »

poniewa¿ jak widzê emocje ju¿ nieco opad³y wiêc chyba najwy¿szy czas abym w koñcu i ja wypowiedzia³ parê s³ów tytu³em wyja¶nienia.

ale chcia³bym zacz±æ od czego¶ innego. rafaela, chanell, kiara i thotal. chcia³bym was przeprosiæ. o powodach mojego postêpowania zaraz, teraz jednak chcia³bym aby¶cie wiedzieli i¿ mimo ¿e tre¶æ moich postów do was by³ jak najbardziej ¶wiadomy i celowy, jest mi niezmiernie wstyd za formê w jakiej zosta³y zredagowane.
przeprosiny kierujê równie¿ do darka i janneth. jest mi niezmiernie przykro ¿e stali¶cie siê mimowolnymi nie tylko ¶wiadkami, ale równie¿ uczestnikami ca³ego zdarzenia.

my¶lê, a przynajmniej chcia³bym aby ka¿dy z nas z zaistnia³ej sytuacji wyci±gn±³ lekcjê dla siebie.
rafaela, chanell, kiara i thotal. to ¿e nadajecie na jednej p³aszczy¼nie ¶wietnie siê przy tym rozumiej±c nie ¶wiadczy o tym ¿e jeste¶cie nieomylni. ³atwo lubiæ kogo¶ podobnego do nas samych. ³atwo polubiæ kogo¶ kto nam zawsze przytakuje i zawsze zgadza siê z naszym zdaniem.
niestety nie wszyscy siê zgadaj± z waszymi pogl±dami, wchodzili i nadal bêd± wchodziæ z wami w dyskusje, czasami nawet bardzo ostre. taki jest ju¿ ten ¶wiat. i wzorem apelu darka chc±c normalnie funkcjonowaæ w ró¿nych grupach nale¿y za³o¿yæ ¿e do sytuacji konfliktowych bêdzie dochodziæ - wiêc nie twórzecie sobie warunków szklarniowych wy³±cznie dla ludzi zgadzaj±cymi siê z waszymi pogl±dami. jest to forum otwarte i zawsze siê znajdzie kto¶ kto siê z wami nie zgodzi.
rozwi±zaniem problemu nie jest - tak jak mia³ to w zwyczaju robiæ thotal - notoryczne kasowanie moich postów do kosza bez podania ¿adnej przyczyny, bez wzglêdu na to czy by³o to uzasadnione czy nie.
rozwi±zaniem problemu równie¿ nie jest za³o¿enie ¿e skoro jeste¶my tak± zgran± paczk± to bêdziemy sobie manipulowaæ lud¼mi niezgadzaj±cymi siê z naszym ¶wiatopogl±dem. bo to rafaela kogo¶ podpu¶ci, komu¶ puszcz± nerwy a chanell w tym momencie bêdzie mia³a powód do ukarania go¶cia a¿ do momentu jak sobie daruje to forum.
tym bardziej ¿e uzasadnienia chanell by³y bardziej prób± obrony kole¿anki czy to w zasadny, czy te¿ nie zasadny sposób. bo zazwyczaj merytoryka uzasadnienia z³amania regulaminu by³a po prostu kiepska.
problem polega jednak na tym ¿e chc±c manipulowaæ kimkolwiek nie mo¿na siê daæ ponie¶æ emocjom. mimo jak napisa³em wcze¶niej ka¿dy z was otrzyma³ ode mnie wulgarny post - za który jest mi niezmiernie wstyd - przypominaj±cy post faceta któremu pu¶ci³y nerwy by³a to ¶wiadoma i celowa decyzja.
resztê ka¿dy ju¿ zna z forum.
pozwolili¶cie siê rozstawiæ na szachownicy niczym figury w szachach. i zagrali¶cie dok³adnie tak jak wam zagra³em. w public relations nazywa siê to "zarz±dzaniem przez konflikt". jedna z prostszych metod socjotechnicznych. i oto manipuluj±cy stali siê zmanipulowani. mimo i¿ po ca³ym tym zdarzeniu pewnie macie o mnie bardzo z³e zdanie chcia³bym aby¶cie mi uwierzyli - jeste¶cie osobami bardzo podatnymi, i zw³aszcza przez to jeste¶cie osobami którymi bardzo ³atwo manipulowaæ. czy wyci±gniecie z tego co¶ dla siebie pozostawiam waszej decyzji.

darek, janneth - zrobili¶cie na mnie du¿e wra¿enie. tym bardziej jest mi przykro z powodu zaistnia³ej sytuacji.

a na temat punktowania uczestników forum ju¿ ka¿dy chyba zd±¿y³ sobie wyrobiæ zdanie. chyba do¶æ jasno przedstawi³em jak mo¿na go wykorzystaæ do w³asnych celów je¶li jest siê osob± choæ trochê inteligentn±. punktowanie jest z³ym pomys³em. i powinno zostaæ jak najprêdzej zlikwidowane. wszak forum ma s³u¿yæ ¶cieraniu sie pogl±dów a nie wzajemnym punktowaniu siê. i nie bawcie siê w manipulowanie lud¼mi. zawsze siê znajdzie kto¶ lepszy od was. zarêczam.

kiara, rafaela, thotal, chanell, darek i janneth - jeszcze raz was serdecznie przepraszam. zw³aszcza ciebie janneth.

wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #515 : Kwiecieñ 16, 2010, 12:38:32 »

Marek jestem pod wra¿eniem.......

Pozdrawiam U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #516 : Kwiecieñ 16, 2010, 13:25:36 »

Cytat: wiki
Te¿ nie lubiê tego tematu.... ale czemu nagle Rafaela jest potraktowana najgorzej? najsurowiej ukarana

Tak na pierwszy rzut oka to wygl±da, jednak nale¿y pamiêtaæ, ¿e jest to konsekwencj± z³amanie regulaminu w jednym z najbardziej drastycznych punktów, a co za tym idzie najsurowiej punktowanym.
Regulamin jednak uwzglêdnia mo¿liwo¶ci dodawania punktów i jestem przekonany, ze >Rafaela< szybko bêdzie mia³a zredukowane te minusy.

Cytat: marek
punktowanie jest z³ym pomys³em. i powinno zostaæ jak najprêdzej zlikwidowane

Póki co punktacja jeszcze funkcjonuje i musimy o tym pamiêtaæ.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 16, 2010, 13:26:43 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #517 : Kwiecieñ 16, 2010, 13:29:11 »

pozwolili¶cie siê rozstawiæ na szachownicy niczym figury w szachach. i zagrali¶cie dok³adnie tak jak wam zagra³em.

Nie dosz³o by do tego, gdyby pos³uchali administratorów, którzy jak wiem prosili by wszelkie posty od ciebie by³y przez nich ignorowane. I tu wygra³y dwa czynniki: brak zaufania do Darka czy Stolo + ego. Oba te¿ doprowadzi³y do próby usuniêcia ciê z forum. Najpierw w sposób bardzo delikatny dziewczyny zaczê³y mi sugerowaæ, ¿e o czym¶ nie wiem, a twoje zachowanie jest poni¿ej pasa. Potem tak jak napisa³e¶;

bo to rafaela kogo¶ podpu¶ci, komu¶ puszcz± nerwy a chanell w tym momencie bêdzie mia³a powód do ukarania go¶cia a¿ do momentu jak sobie daruje to forum.

Przyk³adem próby usuniêcia niewygodnej osoby (ciebie) z forum by³o np. to:

Ma³o tego - ustosunkujê siê jeszcze do czego¶.
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4991.msg58025#msg58025

Jest to wypowied¼ za któr± Chanell przyzna³a Markowi -1pf podpieraj±c siê z³amaniem nastêpuj±cych dwóch punktów:
1. zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce
  naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z
  u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf)
2. Uwagi dotycz±ce poprawnej pisowni nale¿y zg³aszaæ autorowi
   u¿ywaj±c Prywatnej Wiadomo¶ci.

O ile za drugi poza usuniêciem nie przys³uguje ¿aden ujemny pf, to za pierwszy i owszem. Punkt by siê nale¿a³, GDYBY by³o w tek¶cie s³owo powszechnie uznane za obra¼lwe. A wiêc czytam wypowied¼ Marka i do diaska... Nie ma nic. No mo¿e w ostateczno¶ci, gdybym mia³a ju¿ na si³ê szukaæ haka - upar³abym siê na s³owo 'trucizna' u¿yte w sformu³owani:

"trucizn± nazwa³bym raczej dzia³anie takich osób jak ty, kiara etc, a raczej g³oszone przez was tre¶ci."

Ale jak to? Marek mówi tak, jakby¶ to ty pierwsza tego s³owa u¿y³a. Czytam wiêc twoj± wypowied¼, która z reszt± zosta³a zacytowana i co widzê?

"Twoja dzialalnosc na forum rujnuje wszystko co masz pod reka, ty nic nie budujesz, jestes
chodzaca trucizna, ktora oryskujesz  wszystkich i na okolo"

Wiêc mamy prowodyra i tego, co siê da³ sprowokowaæ, a mo¿e na odwrót, bo oboje siê wzajemnie nakrêcacie. W tej sytuacji jednak tylko Marek zosta³ ukarany, a wina le¿y ewidentnie po obu stronach.

Darek cofn±³ tego minusa (http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=790.msg58247#msg58247) i pewnie od tej sytuacji zacz±³ baczniej przygl±daæ siê sprawie.
Tylko osoby bezstronne mog³y to dostrzec. Te, które na pierwszym planie stawia³y osobiste sympatie i antypatie by³y za¶lepione. Szkoda i ¿al mi, ¿e takie decyzje podejmowane s± nie w zgodzie z w³asnym sumieniem, a za siln± potrzeb± przynale¿no¶ci do grupy. Czasem lepiej jest siê na kim¶ zawie¼æ ni¿ tkwiæ w relacji, w której z ka¿dym dniem coraz bardziej zatraca siê samego siebie. Jednak to wymaga odwagi i czêsto - nara¿enia siê na wys³uchiwanie przykro¶ci od ludzi, którzy kiedy¶ nazywali siê naszymi "przyjació³mi". Dlatego nie przepraszaj mnie za nic. To jest lekcja, jak± ja wynios³am. Nie potrzebujê mieæ wielu przyjació³, z których ka¿dy jeden siê obrazi je¶li o¶mielê siê mieæ w³asne zdanie. Wystarczy mi jeden, który bêdzie mnie wspiera³ w obojêtne jakiej sytuacji, bo bêdzie ceni³ mnie za odwagê bycia sob± i dzia³ania w zgodzie z w³asnymi warto¶ciami. To jest w³a¶nie trudniejsze, ale trwalsze ni¿:

³atwo lubiæ kogo¶ podobnego do nas samych. ³atwo polubiæ kogo¶ kto nam zawsze przytakuje i zawsze zgadza siê z naszym zdaniem.

darek, janneth - zrobili¶cie na mnie du¿e wra¿enie. tym bardziej jest mi przykro z powodu zaistnia³ej sytuacji.

Darek od zawsze by³, jest i bêdzie uczciwym i dobrym cz³owiekiem. Drugiego takiego na tym forum nie znajdziesz. Wspó³czujê mu z ca³ego serca, ¿e musia³ wys³uchaæ tak wielu niemi³ych s³ów pod swoim adresem, ¿e by³ pos±dzany o stronniczo¶æ i ¿e by³ mu wypominany nawet brak czasu! Nie ka¿dy ma ca³y dzieñ na siedzenie na Cheopsie. I je¶li kto¶ nie potrafi uszanowaæ, ¿e inni maj± obowi±zki (rodzinê, pracê) to przynajmniej móg³by pohamowaæ siê z tego typu z³o¶liwo¶ciami wykrzyczanymi publicznie, a ograniczyæ do wys³ania PW z uprzejmym przypomnieniem o drêcz±cym problemie. Temat musia³am zamykaæ, poniewa¿ by³ nawa³ powtarzaj±cych siê postów, a w¶ród takiej ich ilo¶ci kto¶, kto wszed³by na chwilê wieczorem, osiwia³by prêdzej ni¿ doszed³ do sedna. Nikt... Nikt sobie nie wyobrazi³, ile czasu po¶wiêca administrator czy moderator na zaznajomienie siê z tematem na tyle gruntowne, by z racji pe³nionej funkcji móg³ wyci±gn±æ obiektywne wnioski.

kiara, rafaela, thotal, chanell, darek i janneth - jeszcze raz was serdecznie przepraszam. zw³aszcza ciebie janneth.

Cieszê siê, ¿e to napisa³e¶. Nie powiem, ¿e jestem pod wra¿eniem. Jestem ci za to po prostu wdziêczna.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #518 : Kwiecieñ 16, 2010, 13:45:36 »

Dziekuje bardzo , ale ja sie na to nie nabralam i nie nabiore ponownie.

Dla mnie nie licza sie az tak bardzo wypowiadane slowa , a efekty , ktore przynosza.

Efekty sa az nadto widoczne.

Kiara U¶miech U¶miech

ps marek324 nie dopisuj sobie splendorow , ktorych nie osiagnoles.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 16, 2010, 21:45:03 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #519 : Kwiecieñ 16, 2010, 18:30:11 »

Ja nie dziekuje  za nic, bo nie mam za co.. Przeczytalam jesze raz ostatnie wypowiedzi i dalej wielka gloria dla glowynych bochaterow . Dla mnie moze pozostac tak jak jest, juz nigdy nie bedzie to forum takie jak bylo.
Niestety pozostal bardzo duzy niesmak, nie stalo sie prawie nic, co by moglo zmienic cala sytuacje. Nie wiem czemu maja sluzyc te przeprosiny, bo z tekstu wychodzi na to ze i tak jestesmy .............. . Ogromna pochwala
dla modow, moga sie cieszyc jak swietnie funkcjonowali przez ostatni czas, gratuluje i ja tym osoba. Cieszcie sie , ze Marek Was docenil. Tobie Marku zycze dalszych osiagniec na tym forum, a moze dostaniesz stanowisko
gdzie bedziesz mogl rozwinac swoje zdolnosci dolowania przyzwoitych ludzi.
       To forum bylo i jest mi bardzo bliskie. To co sie stalo w ciagu ostatnich tygodni, nie tylko mi, ale wielu
osoba nalezacym do tego forum zostala wyzadzona bardzo duza krzywda. Widac modowie dalej nie zdaja sobie sprawy, jak bardzo zostalismy zle potraktowani jako starzy forumowicze. Nie jestem niczemu winna, moi
koledzy i kolezanki tez nie. Udzielalam sie na tym forum poltora roku, nigdy nie dazylam do nieporozumien,
dla mnie rozwoj duchowy jest czyms innym. Napewno nie dolowaniem intelektualnym, wmawianiem nieprawdziwych informacji i karaniem niewinnych osob. Mam nadzieje, ze z czasem przyjda lepsze czasy dla tego forum.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 16, 2010, 18:41:53 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #520 : Kwiecieñ 18, 2010, 11:31:21 »

Witam wszystkich,
obojetnie co przyswiecalo , jakie wspaniale intencje za tym staly ( zwykle dla czyjegos "dobra" )
to jakiekolwiek eksperymentowanie na ludziach bez ich zgody jest wysoce obrzydliwe.To nie sa obiekty 1 2 3 .... tylko zywi ludzie z delikatna struktura psychiczna , ktora nalezalo chronic.
Poza tym "efekty uboczne"  tego eksperymentu graja tutaj duza role i sa duzo wazniejsze niz on sam.
Dlatego uwazam , ze przeprosiny kwalifikuja sie raczej jako nastepny eksperyment  a nie jako
szczere wyznanie. I jesli sie z tym socjotechnik nie liczy, to jest to dowod na nieetyczne podejscie.
Moim zdaniem trzeba "wyjsc" poza regulamin ( swiat sie nie zawali przez to i w koncu ma on byc dla ludzi a nie przeciw nim) czy tez uczynic go bardziej czulym na tego typu ataki. Wskazana lepsza
wspolpraca admina i modami a jesli i to za malo, to podac do publicznej dyskusji.
pozdrawiam
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #521 : Kwiecieñ 18, 2010, 12:11:18 »

Witaj Acentaur,
¦wietnie to uj±³e¶, mam podobne odczucia. To, co zaprezentowa³ marek324 by³o obrzydliwe
i mam jedynie nadzieje, ¿e eksperymentator ju¿ to zrozumia³…  jak równie¿ odpowiednie wnioski
wyci±gnê³a Administracja forum. Czas na uzdrowienie tego, co chore…
Pozdrawiam
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #522 : Kwiecieñ 18, 2010, 16:35:20 »

Tak na pierwszy rzut oka to wygl±da, jednak nale¿y pamiêtaæ, ¿e jest to konsekwencj± z³amanie regulaminu w jednym z najbardziej drastycznych punktów, a co za tym idzie najsurowiej punktowanym.
Regulamin jednak uwzglêdnia mo¿liwo¶ci dodawania punktów i jestem przekonany, ze >Rafaela< szybko bêdzie mia³a zredukowane te minusy.

¶miem w±tpiæ  Mrugniêcie jak widaæ na za³±czonym obrazku  Niezdecydowany

Pozdrawiam:)
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #523 : Kwiecieñ 18, 2010, 19:05:33 »

U¶miech

Nie chcia³am sie odzywaæ  ju¿ wiecej  w tym temacie, ale ostatnie posty wzbudzi³y moje watpliwosci.
Prosze wiec o wyt³umaczenie mi tych w±tpliwosci .Czytam Wasze posty ,dotyczace naszego rozwoju ,zgadzam sie w wiekszosci z nimi i staram sie jak moge, wprowadzac to w zycie....Ale nie rozumiem...Jak to jest?
Mamy wp³yw na nasza rzeczywistosc ,tworzymy ja czy nie?
Kiedy Rafaela dosta³a karê, zaczê³am siê zastanawiaæ...jak to sie sta³o ,ze to taka  rzeczywistosc sta³a sie jej udzia³em.Poczyta³±m posty w których ciagle powtarza³a,ze  walczy o pokój na forum...pomysla³±m sobie po co?
Przeciez skoro chce osiagnac pokój, to nie moze ciagle powtarzaæ ,ze go nie ma....Czy nie lepiej tworzyc ten upragniony pokój, niz o niego walczyc.Zada³am sobie pytanie, jak mog³a ten cel cel osi±gnac.Ja przede wszystkim   nie prowadzi³abym wojny na s³owa .Wojna ta ciagnie sie od kilku miesiecy. A  gdybym otrzyma³a obelgi na WP.,zignorowa³abym nadawcê na pewno.Przeciez jak pisze Janneth ,proszono ja o to dzien wczesniej.Jakjej wiec pomóc?
Czy, tak jak proponuje wiekszosc anulowac punkty ,czy pozwolic jej przezyc to doswiadczenie.Wyt³umaczyc dlaczego taka sytuacja zaistnia³a.doprowadzic do tego ,zeby przemysla³a czy naprawde jej winy w tym zupe³nie nie by³o....No chyba ,ze tworzenie rzeczywistosci nie tak ca³kiem zalezy od nas..
Przeciez od ludzi ,którzy wiedza wiecej ,oczekuje sie wiecej.Swiat powinismy akceptowac taki jaki jest...z markiem czy bez niego...nie znaczy to, jak gdzies powiedzia³ Silver..,ze akceptacja znaczy aprobata...(jedno zdanie a jak bogata tresc...) Moze teraz czas na to, by na tym etapie odrobi³a jakas lekcje..by w kó³ko nie musia³a  powtarzac tych samych doswiadczen.W jakim stopniu wiec nasz los zalezy od nas.Dlaczego takie sytuacje, nie sa w³asnie rozk³adane na czynniki pierwsze przez ludzi ,którzy wiedza wiecej.,.bysmy mogli wiedziec i stosowac w praktyce to co w teorii przekazujemy.Jestem przekonana ,ze ja nie doprowadzi³abym do takiej sytuacji, bez wzgledu na to, jak marek by sie do mnie odezwa³.Wierzê w Wasze nauki ,ze tylko ja decyduje o tym jak sie czuje ..czy czuje sie jak ofiara czyjegos postepowania czy jestem wolnym cz³owiekiem ,i prawa Wszechswiata w moim przypadku równiez dzia³aja.Pomysla³m sobie ,ze na marka i jego rozwój w tym kierunku ,nie przyszed³ jeszcze czas.Natomiast Rafaeli trzeba w ten sposób pomóc...Nie wzmacniac i budowac jej Ego,a spowodowac by nie pope³ni³a tego rodzaju b³edów i nie musia³a powtarzac ciagle tych samych doswiadczen.Natomiast czytajac Was mysle ,ze gdzies pope³niam b³ad w rozumowaniu....Szkoda by by³o, bo tego rodzaju rozumowanie ,bardzo sprawdza sie w moim zyciu .Przez mysl by mi nie przysz³o k³ocic sie o ujemne punkty...raczej stara³abym sie to sobie wyt³umaczyc ,w oparciu o uzyskana wiedzê ,jak to sie sta³o ,ze je dosta³am.?.Moze warto by bylo za³ozyæ w±tek "Jak uzyskan± wiedze stosuje w zyciu prywatnym..Jestem
przekonana ,ze jest wiele przyk³adów, nawet tu na forum ,które mozna by pod tym k±tem analizowac, i nie dopuscic do takich konfliktów.Nie rozodzic sie kto kogo krzywdzi³ ,ale w oparciu o przyk³ady, starac sie wyjasnic dlaczego taka sytuacja ma miejsce.Moze pisze chaotycznie ,ale robie to pod wp³ywem impulsu...Taki by³ mój tok myslenia kiedy popar³am Janneth i nadal to robie..
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 18, 2010, 19:13:17 wys³ane przez Linda » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #524 : Kwiecieñ 18, 2010, 19:58:08 »

widaæ Lindo punkt widzenia zale¿y od punktu siedzenia U¶miech

Pozdrawiam U¶miech
Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: