Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 05:08:27

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 42 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 476029 razy)
Thotal
Gość
« Odpowiedz #550 : Kwiecień 19, 2010, 01:10:49 »

W VADIMie mo¿na siê zaczytywaÌ do rana, tylko jak ¿yÌ w realu, kiedy kole¿anka wytknie ci "nielojalnoœÌ", a m¹¿ bardziej ceni uk³ad, ni¿ widoczn¹ dooko³a prawdê?

Czy surfuj¹c masz œwiadomoœÌ celu?

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
marek324
Gość
« Odpowiedz #551 : Kwiecień 19, 2010, 08:31:42 »

- po stronie Marka nie stoimy...

Tak wiec wypowiadasz sie w liczbie mnogiej. Od dluzszego czasu styl wypowiedzi Darka sie bardzo zmienil.

- Jestem w trakcie lektury Transerfingu Rzeczywistosci .Sprawdzam wiele rzeczy na sobie i na otaczajacej mnie rzeczywistosci.Tylko tyle i az tyle... Chichot Chichot

Tak wiec jestem nastepna ofiara, czytajac ksiazke wzielas mnie na prube, jak Marek. Litosci , to sie w glowie nie miesci. Radze ci zastanow sie co robicie. Jak zyje, cos takiego uwlaczajacego mnie nie spotkalo jak na tym forum.  Chichocz sie, chichocz- tylko pamietaj ze smieje sie ten kto sie smieje ostatni. To powiedzenie jest sprawdzone nie przez ksiazke, a przez zycie. Arogancji  i tupetu ci nie brakuje.

rafaela - kÂłamstwo ma krĂłtkie nogi, a prawda prĂŞdzej czy póŸniej i tak wychodzi na jaw. i tak samo staÂło siĂŞ w sprawie "afery rafaeli". prawda wyszÂła na jaw i wiĂŞcej na ten temat nie ma potrzeby mĂłwiĂŚ. wszystko co istotne i tak juÂż zostaÂło powiedziane. mam nadziejĂŞ Âże zrozumiaÂły to nawet barbarax i chanell, ktĂłre ze wstydu zapadÂły siĂŞ pod ziemiĂŞ.  moÂże miaÂły w sobie choĂŚ tyle przyzwoitoÂści Âże zrozumiaÂły Âże co niektĂłrzy ludzie w koĂącu przjrzeli na oczy i ujrzeli prawdĂŞ. najbardziej wymowne w tym aspekcie jest wÂłaÂśnie ich milczenie.
twojego zachowania juÂż nawet nie chce mi siĂŞ komentowaĂŚ - jest aÂż nazbyt czytelne... i przewidywalne.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2010, 13:17:37 wysłane przez marek324 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #552 : Kwiecień 19, 2010, 09:20:25 »

zrozumiaÂły to nawet barbarax i chanell, ktĂłre ze wstydu zapadÂły siĂŞ pod ziemiĂŞ.

Gdybym chciaÂła zapaœÌ siĂŞ pod ziemiĂŞ ze wstydu,to poprostu usunĂŞÂłabym konto(nie chciaÂłam tego zrobiĂŚ Artkowi  JĂŞzyk).Nie mam siĂŞ czego wstydziĂŚ.Nie zaglÂądaÂłam na forum poniewaÂż,nie chciaÂłam powiedzieĂŚ o jedno sÂłowo za duzo.Nigdy w Âżyciu nie wpadÂłabym na pomysÂł zeby robiĂŚ eksperymenty nal udziach aÂż odebraÂło mi mowĂŞ.ZdaÂżyÂło siĂŞ jednak w historii tego forum Âże ktoÂś zrobiÂł juz podobny eksperyment .
To tyle w tym temacie.
Zazaczam Âże wypowiadam siĂŞ tylko w swoim imieniu.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
marek324
Gość
« Odpowiedz #553 : Kwiecień 19, 2010, 10:58:05 »

chanell, a co w kontekœcie waszego zak³amanego wizerunku mo¿esz innego powiedzieÌ jak nie dalej brn¹Ì w odwracanie kota ogonem? ju¿ i tak nie macie nic do stracenia. z faktami siê nie dyskutuje, a fakty jakie s¹ ka¿dy mia³ okazjê zobaczyÌ - zreszt¹ ju¿ nie pierwszy raz. ale na pewno pierwszy raz ukazany w tak przejrzysty sposób.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2010, 11:40:35 wysłane przez marek324 » Zapisane
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #554 : Kwiecień 19, 2010, 12:45:56 »

Zupelnie jak za komuny.Tylko Tym blizej zloba wolno mowic i robic dokladnie to co tylko chca.Dlaczego tak sie dzieje?  To jest proste - poniewaz  wiedza,ze sa bez-karni.To naprawde zaczyna byc zalosne.Milego - Ela
marek324
Gość
« Odpowiedz #555 : Kwiecień 19, 2010, 12:58:33 »

ela, tematem rozmowy jest "afera rafaeli" i jej efekty, czyli to co w jej wyniku uzyskaliœmi. a poniewa¿ nie mo¿esz podj¹Ì tej dyskusji bo niby jak merytorycznie mia³abys siê do tego ustosunkowaÌ bez pogr¹¿enia kole¿anek a tym samy wydania niepochlebnej opinii o samej sobie wiêc równie¿ obracasz kota ogonem i zaczynasz deliberowac o komunie. a ¿a³osny jest sposób w jaki próbujecie odzyskaÌ utracon¹ wiarygodnoœÌ.
jesteœ kolejn¹ osob¹ która w ¿aden merytoryczny sposób nie mo¿e w tym temacie podj¹Ì dyskusji. a dlaczego? bo argumentów brak. wiêc lepiej zamilknij. dalszym m¹ceniem i k³amstwami i tak ju¿ nic nie zmienisz.

a tak na marginesie moglibyœmy powy¿sz¹ dyskusjê od jej pocz¹tku przenieœÌ do nowego dzia³u: "afera rafaeli". by³a by bardziej czytelna.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2010, 13:32:05 wysłane przez marek324 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #556 : Kwiecień 19, 2010, 13:53:34 »

Dziewczyny , przestancie karmic trola, on tylko dlatego tu jest , ze dajecie mu pozywke swoimi postami.

Nic nie zmienicie w nim , kazdy sam zmienia siebie , i to wszystko.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2010, 13:55:44 wysłane przez Kiara » Zapisane
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #557 : Kwiecień 19, 2010, 14:30:33 »

marek324
ela, tematem rozmowy jest "afera rafaeli" i jej efekty, czyli to co w jej wyniku uzyskaliœmi. a poniewa¿ nie mo¿esz podj¹Ì tej dyskusji bo niby jak merytorycznie mia³abys siê do tego ustosunkowaÌ bez pogr¹¿enia kole¿anek a tym samy wydania niepochlebnej opinii o samej sobie wiêc równie¿ obracasz kota ogonem i zaczynasz deliberowac o komunie. a ¿a³osny jest sposób w jaki próbujecie odzyskaÌ utracon¹ wiarygodnoœÌ.
jesteœ kolejn¹ osob¹ która w ¿aden merytoryczny sposób nie mo¿e w tym temacie podj¹Ì dyskusji. a dlaczego? bo argumentów brak. wiêc lepiej zamilknij. dalszym m¹ceniem i k³amstwami i tak ju¿ nic nie zmienisz.
Tak na marginesie to Ty jestes Zalosny nie Ja.Ale jak to Kiara napisala - nie mam ani potrzeby , ani tez ochoty karmic Ciebie jako Trola.Skoro Admni tego forum jest zadowolony z Twojej dzialalnosci , zachowania oraz postepowania?!
Ja w takim razie zycze powodzenia.Milego dzionka - Ela
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #558 : Kwiecień 20, 2010, 09:46:28 »

A ja mam pytanie: O jak¹ "Aferê Rafaelli" chodzi? Bo mnie tu daaawno nie by³o, i jestem nie na bie¿¹co Mrugniêcie Móg³by mi ktoœ w kilku s³owach streœciÌ?
wiki
Gość
« Odpowiedz #559 : Kwiecień 20, 2010, 10:28:40 »

Tene czêœÌ:))) przeczytaj tak ze 3 strony do ty³u ten temat:))

Pozdrawiam:))
Kiara
Gość
« Odpowiedz #560 : Kwiecień 20, 2010, 10:32:33 »

Nie bylo zadnej afery Rafaeli , niektorzy na tym forum staraja  sie uzywac wielkich slow dla malych tematow , by nimi wyolbrzymic wydumana przez siebie negatywnosc adwersarza.

Nic wiecej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2010, 10:33:41 wysłane przez Kiara » Zapisane
wiki
Gość
« Odpowiedz #561 : Kwiecień 20, 2010, 10:45:41 »

Cytat: Rafaela  KwiecieĂą 14, 2010, 10:05:33
Marku, ciagle szukasz kija, aby kogos udezyc. Robisz to codziennie. Jeszcze raz , prosze o pozostawienie mnie w spokoju. Po wczorajszym dniu widze ze jestes jeszcze pewniejszy, bo na wczorajsze obelgi w moja strone
nie bylo zadnej reakcji ze strony moderatorow. Jesli ci sie nie podoba to co ja pisze, to jest prosta sprawa
prosze nie czytac i omijac moje wiadomosci. Jesli to jeszcze raz sie powtorzy, bedziesz dlugo pamietal mnie,
wystarczy. Tym razem poprosze o pomoc inne osoby, ktore beda musialy cie poprosic o spokoj.
Ta wiadomosc wysylam do Darka i Jahnnet.

Rafaela sprowokowana nie tylko na forum, ale i w Pw zostaÂła zbluzgana przez Marka nie wytrzymaÂła i napisaÂła to co napisaÂła, teraz wiele osĂłb zastanawia siĂŞ czy zasÂłuÂżyÂła na taka karĂŞ, treœÌ  PW do Rafaeli jest w Âśmietniku. Tylko tyle i aÂż tyle zinterpretowaĂŚ moÂżna to na wiele sposobĂłw, jednak admini zinterpretowali to w najmniej przychylny sposĂłb w stosunku do Rafaeli, a w bardzo przychylny do Marka ( zauwaÂżyÂłam, Âże jemu nawet nicki moÂżna pisaĂŚ tak jak on uwaÂża, ale to juÂż inna historia...)

Pozdrawiam UÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #562 : Kwiecień 20, 2010, 10:55:32 »

No wÂłaÂśnie nieco mnie to zdziwiÂło, bo fakt, post nieco z regulaminem sprzeczny, ale... noo, bywaÂły tu juÂż znacznie gorsze, ktĂłre uchodziÂły.

No nic, to juÂż wszystko jasne UÂśmiech DziĂŞki UÂśmiech
marek324
Gość
« Odpowiedz #563 : Kwiecień 20, 2010, 11:36:45 »

Nie bylo zadnej afery Rafaeli , niektorzy na tym forum staraja  sie uzywac wielkich slow dla malych tematow , by nimi wyolbrzymic wydumana przez siebie negatywnosc adwersarza.

Nic wiecej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

kiara, nikt ciĂŞ w tym nie pokona. jesteÂś niedoÂścigniona. natomiast gdybym byÂł tobÂą to rzekÂłbym Âże zaczynasz trolowaĂŚ aby odwrĂłciĂŚ uwagĂŞ od sedna problemu. ale wiesz co? choĂŚ raz ciĂŞ posÂłucham. z trolem nie ma co dyskutowaĂŚ. najpierw sprowadzic ciĂŞ do swojego poziomu a nastĂŞpnie pokona doÂświadczeneim. wiĂŞkszego trola od ciebie to forum nie widziaÂło, i nie zobaczy.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2010, 11:37:58 wysłane przez marek324 » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #564 : Kwiecień 20, 2010, 15:23:26 »

Nic wiecej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

kiara, nikt ciĂŞ w tym nie pokona. jesteÂś niedoÂścigniona. natomiast gdybym byÂł tobÂą to rzekÂłbym Âże zaczynasz trolowaĂŚ aby odwrĂłciĂŚ uwagĂŞ od sedna problemu. ale wiesz co? choĂŚ raz ciĂŞ posÂłucham. z trolem nie ma co dyskutowaĂŚ. najpierw sprowadzic ciĂŞ do swojego poziomu a nastĂŞpnie pokona doÂświadczeneim. wiĂŞkszego trola od ciebie to forum nie widziaÂło, i nie zobaczy.

Wybacz, Marek, ale jak czytaÂłem odnoÂśniki do owej "afery", to faktycznie, Âżadnej wiĂŞkszej afery tutaj nie byÂło. Nic wiĂŞkszego, niÂż dziaÂło siĂŞ prawie codziennie, jak tu kiedyÂś bywaÂłem. DzieĂą jak co dzieĂą. A juÂż na pewno za maÂło, by zwaĂŚ to "aferÂą".
marek324
Gość
« Odpowiedz #565 : Kwiecień 21, 2010, 10:29:05 »

tene: wybaczam UÂśmiech a tak zupeÂłnie powaÂżnie wybaczaĂŚ nie mam czego - spojrzaÂłeÂś na to z boku i z odpowiednim dystansem. ja teÂż bym nie przesadzaÂł ze skalÂą zjawiska, ale jak siĂŞ poczyta niektĂłre posty:

rafaeal: "Zostalysmy zdegradowane do zera jako kobiety przez osoby ktore wyraznie i glosno wypowiadaja sie , uwazajac ze maja racje. "
ela: "Wy slowa  wstyd nie znacie, jak rowniez slowa przepraszam nie ma w waszej wewnetrznej potrzebie"
thotal: "Janneth, nie proÂś o wybaczenie,"
acentaur: "jakiekolwiek eksperymentowanie na ludziach bez ich zgody jest wysoce obrzydliwe"
ptak: "przeprowadzi³ eksperyment na paru osobach z forum, jutro ktoœ inny podda eksperymentowi ca³¹ ludzkoœÌ. "
chanell: "Nigdy w Âżyciu nie wpadÂłabym na pomysÂł zeby robiĂŚ eksperymenty nal udziach aÂż odebraÂło mi mowĂŞ."

itp... itd... to specjalnie to nazwaÂłem "aferÂą rafaeli" dodatkwo ujĂŞtÂą w cudzysÂłowy, bo jak siĂŞ poczyta powyÂższe cytaty to czÂłowiek jest w stanie pomyÂśleĂŚ Âże ma co najmniej do czynienia z zamachem stanu UÂśmiech

i na tym ten temat bym zamknoÂł. wiĂŞcej nie ma potrzeby komentowaĂŚ UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 10:30:23 wysłane przez marek324 » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #566 : Kwiecień 21, 2010, 12:55:55 »

No wiesz, kilka z nich jest moÂże ostrzejszych (choĂŚ Âśrednio, bywaÂło mocniej), ale np:

acentaur: "jakiekolwiek eksperymentowanie na ludziach bez ich zgody jest wysoce obrzydliwe"
ptak: "przeprowadzi³ eksperyment na paru osobach z forum, jutro ktoœ inny podda eksperymentowi ca³¹ ludzkoœÌ. "
chanell: "Nigdy w Âżyciu nie wpadÂłabym na pomysÂł zeby robiĂŚ eksperymenty nal udziach aÂż odebraÂło mi mowĂŞ."

zawierajÂą jednak nieco racji. Nie znam sytuacji na tyle, Âżeby w peÂłni oceniaĂŚ (choĂŚ siĂŞ powoli wczytujĂŞ), jednak w samych cytatach o eksperymentowaniu na ludziach bez ich zgody jest sporo racji.
marek324
Gość
« Odpowiedz #567 : Kwiecień 21, 2010, 13:10:24 »

eksperyment? tene, nie przesadzaj. metody zarzÂądcze nie sÂą Âżadnymi eksperymentami na ludziach. to tak jak z prawem - jego nieznajomoÂśc nie zwalnia ciĂŞ z jego przestrzegania. i tak samo jest z wiedzÂą - a raczej jej brakiem - brak czyjejÂś wiedzy nie upowaÂżnia jej do naduÂżywania sÂłowa eksperyment.

jeÂśli zaÂś rozpatrywaĂŚ to w kategoriach jak to ujoÂł acentaur "obrzydliwoÂści" to jednak duÂżo bardziej obrzydliwe sÂą zakulisowe spiski majÂące na celu usuniĂŞcie kogoÂś z forum.

proponujĂŞ lekturĂŞ od str. 18. a nastĂŞpnie sam sobie odpowiedz czy byÂła "afera rafaeli" czy Âżadnej afery nie byÂło UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 13:21:53 wysłane przez marek324 » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #568 : Kwiecień 21, 2010, 16:46:15 »

marek co miaÂł, to sobie "ujoÂł" i z tego ujoÂłowania zostanie mu tylko tyle,  co nic dodaĂŚ...
Linda
Gość
« Odpowiedz #569 : Kwiecień 21, 2010, 18:09:29 »

UÂśmiech
Cytat: Thotal
W VADIMie moÂżna siĂŞ zaczytywaĂŚ do rana,

Nie tylko w Vadimie moÂżna sie zaczytywaĂŚ do rana ,jesli siĂŞ tylko czyta dla czytania.MoÂżna tez czytaĂŚ   jednÂą chwilĂŞ i stosowaĂŚ caÂły dzieĂą.

tylko jak ¿yÌ w realu, kiedy kole¿anka wytknie ci "nielojalnoœÌ", a m¹¿ bardziej ceni uk³ad, ni¿ widoczn¹ dooko³a prawdê?

Teraz ju¿ oboje wiemy ,ze nielojalnoœÌ nie po mojej jest stronie.WidaÌ to by³ ju¿ dawno na forum.
Nie mam jednak zamiaru czuÌ ¿alu ...kolejne doœwiadczenie .¯yczê Ci ,byœ z tego wyci¹gn¹³ wnioski i swoich tajemnic nie powierza³ w tak przypadkowe rêce., jak ja to zrobi³am. . WidaÌ tylko ,ze kr¹g wtajemniczonych siê szybko powiêksza Uœmiech(przepraszam ,ze ten fragment nie dla wszystkich jest zrozumia³y).

ByÂłam Âświadkiem tutaj ogromnej manifestacji EGO... zadnej reakcji na tÂą manifestacje nie byÂło, i zadnej sie nie spodziewaÂłam,wszak odbywaÂła sie w ramach tego samego fan klubu,ktĂłry zwykle natychmiast reaguje na  tego typu sytuacje.
 WÂłasnie niedawno czytaÂłam wÂątek "Co to jest EGO"
Ty Thotal miedzy innymi   , wypowiadaÂłeÂś sie tam bardzo czesto...WrĂłc do tego o czym pisaÂłes ,a zrozumiesz
jak dziwi mnie Twoja postawa w tym przypadku....
Czy surfuj¹c masz œwiadomoœÌ celu?

Oczywiœcie ..chcê zrozumieÌ otaczaj¹c¹ mnie rzeczywistoœÌ i doœwiadczam,sprawdzam w mysl zasady ,któr¹ popieram i któr¹ ju¿ nie raz przytacza³am tu na forum
Osho...."Ufaj tylko temu,co jesteÂś w stanie doÂświadczyĂŚ, we wszystko inne wÂątp"

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 19:10:09 wysłane przez Linda » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #570 : Kwiecień 21, 2010, 18:29:05 »

CieszĂŞ siĂŞ, Âże wszyscy rozumiemy siebie nawzajem... UÂśmiech

Pozdrawiam wszystkich surfujÂących - Thotal UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #571 : Kwiecień 21, 2010, 23:32:40 »

tylko jak ¿yÌ w realu, kiedy kole¿anka wytknie ci "nielojalnoœÌ", a m¹¿ bardziej ceni uk³ad, ni¿ widoczn¹ dooko³a prawdê?

Teraz ju¿ oboje wiemy ,ze nielojalnoœÌ nie po mojej jest stronie.WidaÌ to by³ ju¿ dawno na forum.
Nie mam jednak zamiaru czuÌ ¿alu ...kolejne doœwiadczenie .¯yczê Ci ,byœ z tego wyci¹gn¹³ wnioski i swoich tajemnic nie powierza³ w tak przypadkowe rêce., jak ja to zrobi³am. . WidaÌ tylko ,ze kr¹g wtajemniczonych siê szybko powiêksza Uœmiech(przepraszam ,ze ten fragment nie dla wszystkich jest zrozumia³y).

Tak, Lindo - nie jest zrozumiaÂły. Nie mniej jednak odpowiedÂź Thotala daÂła mi do myÂślenia:

CieszĂŞ siĂŞ, Âże wszyscy rozumiemy siebie nawzajem... UÂśmiech

Pozdrawiam wszystkich surfujÂących - Thotal UÂśmiech

Kim s¹ wszyscy nawzajem? Podejrzewam, ¿e ty i Rafaela... Ze wzglêdu na przesz³oœÌ fan-clubu powinnam wzi¹Ì pod uwagê jeszcze BarbarêX, Chanell i Kiarê. NielojalnoœÌ karana nie jest, to ju¿ sprawa waszego sumienia.
I teraz chciaÂłabym ciĂŞ zapytaĂŚ Thotalu. ZastanawiaÂłam siĂŞ na poczÂątku czy nie zrobiĂŚ tego prywatnie (ale w porĂŞ siĂŞ otrzÂąsnĂŞÂłam i przypomniaÂłam sobie, Âże na PW siĂŞ niezbyt dobrze wychodzi - w koĂącu i tak wyjdzie na ÂświatÂło dzienne, nie?).

A pytanie brzmi, czy napisane przez Ciebie sÂłowa, ktĂłre nastĂŞpnie zacytowaÂła i do ktĂłrych ustosunkowaÂła siĂŞ Linda, sÂą efektem twoich wÂłasnych przemyÂśleĂą (egotycznÂą, zÂłoÂśliwÂą konkluzjÂą) czy moÂże publicznym ujawnieniem treÂści PW?

Jeœli jest tak jak mi siê wydaje, a prawdopodobnie bêdzie to mo¿liwe do ustalenia (z twoj¹ lub bez twojej wspó³pracy), to wnioskujê o:

- zmianĂŞ w regulaminie w punkcie traktujÂącym o iloÂści punktĂłw ujemnych za publikacjĂŞ treÂści PW i zmianĂŞ iloÂści do nie podlegajÂących negocjacji -3pf. O to samo wnioskowaÂł dwie strony temu Val Dee:

Za publikowanie prywatnej korespondencji powinno byĂŚ minimum -3 :/

Na poparcie tej propozycji pragnĂŞ przypomnieĂŚ nie tak dawnÂą sytuacjĂŞ, gdy troje uÂżytkownikĂłw z premedytacjÂą zÂłamaÂło regulamin w tym samym punkcie.
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=790.msg58358#msg58358
Doprowadzono w ten sposĂłb do kompletnie irracjonalnej sytuacji, gdy kaÂżdy z uÂżytkownikĂłw ma prawo obawiaĂŚ siĂŞ korespondencji, ktĂłra z zaÂłoÂżenia powinna byĂŚ prywatna. MyÂślĂŞ, Âże dyskrecja jest powszechnie przyjĂŞtÂą normÂą spoÂłecznÂą i kaÂżdy dorosÂły, Âświadomy czÂłowiek potrafi jej dochowaĂŚ (czy to mowa o listach, mailach, pw). JeÂśli zdarzajÂą siĂŞ osoby, ktĂłre z bliÂżej nieuzasadnionych pobudek decydujÂą siĂŞ na opublikowanie bÂądÂź przekazanie osobom nieuprawnionym wiadomoÂści prywatnych, powinny zostaĂŚ ukarane, a pozostali "chĂŞtni" uprzedzeni w ten sposĂłb o konsekwencjach takiego postĂŞpowania.

- rozpatrzenie sytuacji, o której wy¿ej ju¿ wspomnia³am - s³ów Thotala skierowanych do Lindy - które w moim mniemaniu s¹ przekazaniem do wgl¹du publiczego informacji, których adresatka nie udostêpni³a.

JeÂżeli okaÂże siĂŞ, Âże Thotal udostĂŞpniÂł informacje przekazane mu poprzez PW przez osobĂŞ innÂą niÂż zainteresowana, zÂłamaÂł regulamin w nastĂŞpujÂących punktach:
- zawierajÂących pomĂłwienia – informacje obarczajÂące niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art.
   23 Kodeksu cywilnego). WiadomoœÌ zostanie usuniĂŞta, a moderator zwaÂżywszy na okolicznoÂści oraz
   ujawnione informacje, moÂże przyznaĂŚ uÂżytkownikowi ostrzeÂżenie (-1pf).
LUB
- ujawniajÂących bez czyjejÂś wyraÂźnej zgody dane osobowe, identyfikatory komunikatorĂłw
   internetowych, fotografie, adres poczty elektronicznej, miejsce zamieszkania, pracy, przebywania,
   numery telefonĂłw, tablic rejestracyjnych i inne poufne dane (Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o
   ochronie danych osobowych). WiadomoœÌ zostanie usuniĂŞta, a moderator zwaÂżywszy na
   okolicznoÂści oraz ujawnione informacje, moÂże przyznaĂŚ uÂżytkownikowi ostrzeÂżenie (-1pf).

UwaÂżam teÂż, Âże powinno siĂŞ rozwaÂżyĂŚ, kto stoi za udostĂŞpnieniem Thotalowi tychÂże danych (o ile ze zwykÂłej ludzkiej przyzwoitoÂści ta osoba sama nie zdecyduje siĂŞ ujawniĂŚ) i jego rĂłwnieÂż ukaraĂŚ.

- wyjaÂśnienie mi - i tu pytanie do ciebie Darku - jak to siĂŞ staÂło, Âże tych troje uÂżytkownikĂłw miaÂło dostaĂŚ po -1pf, a nie widzĂŞ Âżadnej zmiany w ich stanach kont (http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=790.msg58358#msg58358).

Nie ma i nie byÂło Âżadnej afery Rafaeli! I absolutnie kaÂżdy, kto wypowiedziaÂł siĂŞ w tym temacie apropos sÂłusznoÂści bÂądÂź niesÂłusznoÂści przyznania jej punktĂłw karnych, zapomniaÂł zaznajomiĂŚ siĂŞ z treÂściÂą regulaminu, ktĂłry mĂłwi, Âże:
- zastrzeÂżenia dotyczÂące dziaÂłaĂą moderatorĂłw uÂżytkownik zobowiÂązany jest zgÂłosiĂŚ bezpoÂśrednio do
  administratora (poprzez prywatnÂą wiadomoœÌ). Wszelkie inne prĂłby, tj. rozpoczynanie nowego
  tematu bĂŞdÂą usuwane i ignorowane.

Nie pierwszy i nie ostatni raz ktoœ pogwa³ci³ regulamin uwa¿aj¹c, ¿e mia³ do tego œwiête prawo, a racja sta³a po jego stronie. Cel nie uœwiêca œrodków, a nawet gdybym mia³a siê do tego stwierdzenia przychyliÌ, to jedynym celem by³o tu zaspokojenie swojego ego i zdegradowanie kogoœ (tudzie¿ usuniêcie u¿ytkownika z forum przy wspó³pracy moderatorów).
I jeszcze jedno - od nikogo nie oczekujê ani nie wymagam, ¿eby mnie lubi³. Wrêcz przeciwnie - zdajê sobie sprawê, ¿e na sympatiê, szacunek i zaufanie trzeba sobie solidnie zapracowaÌ. A poniewa¿ nie mam czasu ani ochoty, by ka¿demu daÌ to, czego ode mnie oczekuje (w kilku przypadkach jest to obdarowywanie pewnych u¿ytkowników minusami i wywieranie na mnie nacisków), proszê siê ode mnie odczepiÌ i daÌ wykonywaÌ to, do czego siê dobrowolnie zobowi¹za³am (wedle regulaminu, a nie czyjegoœ widzimisiê). I ostatnim czego sobie ¿yczê to porównania respektowania regulaminu do Katynia czy sugerowanie jakobym mia³a lubiÌ towarzystwo brutalnych mê¿czyzn (nie potrzebujê niczyjego wsparcia i sama doskonale radzê sobie w ka¿dej sytuacji)! ZazdroœÌ, zawiœÌ i te wszystkie swoje gorzkie ¿ale przelewaÌ proszê na PW, któych treœci znaÌ nie chcê!

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 23:36:34 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #572 : Kwiecień 22, 2010, 00:58:44 »

A jakom kare z iloma punktami minusowymi przewidzialas dla siebie janneth z podrabianie korespondecji do administracji  i podpisywanie jej  imieniem Tothala miast swoim ( afera z Tothalem), ktore z punktow wymienionego kodeksu do Ciebie pasuja?

Zeby oceniac innych trzeba swoim postepowaniem nie zaslugiwac na oceny i kary.

Ile razy nie odpowiedzialas na zglaszane do Ciebie interwecje? Zwyczajnie "olalas" swoje dobrowolnie przyjete zadanie moderatora?

A teraz chcesz walczyc z Thotalem w imie wlasnych domnieman , i straszysz  jakimis akcjami sledczymi?
Smieszne sa takie zagrywki , naprawde malo ze smieszne , ale wrecz zenujace.

Powiedziala bym o jeden  paragraf za daleko Cie wywialo janneth naprawde.

Karanie za "nielojalnosc".... czyzbysmy jakies zobowiazania o lojalnosci podpisali i zapomnieli o nich?CoÂśCoÂś? Uf.... co tu sie dzieje?CoÂś

Rozwoj , to zmiany , odkrywanie nowego ( kazdego nowego) i dokonywanie wyborow a nie trwanie  w jakis zakulisowych ukladow , ktore cos na kims wymuszaja.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2010, 09:22:00 wysłane przez Kiara » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #573 : Kwiecień 22, 2010, 05:16:14 »

Ale Âładnie surfujemy DuÂży uÂśmiech
Minusiki chcÂą przyznawaĂŚ tym, co ujawniajÂą podÂłe manipulacje, a nie tym ktĂłrzy sÂą najwiĂŞkszÂą destrukcjÂą tego forum.
Rybka popsuÂła siĂŞ od GÂŁOWY, smrĂłd ciÂągnie za sobÂą nowe pokÂłady zakÂłamania...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
ps. bajka o Âłodzi;
"nie ³ódŸta sie" Du¿y uœmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #574 : Kwiecień 22, 2010, 05:28:35 »

Ludzie, do jasnej.... co tu siê dzieje?! Ci¹gle jakieœ docinki, rzucanie w siebie miêchem, robienie za drugiego rachunku sumienia...?! WTF? Mo¿e weŸcie raz a dobrze swoje emocje w garœÌ (o tych negatywnych mowa), wywalcie je gdzieœ daleko przez ramiê i zakopcie? Po co te wszystkie waœnie? Do niczego to nie prowadzi...
Strony: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: