Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #600 : Wrzesień 23, 2010, 10:57:30 » |
|
Spokojnie, czÂłowieku, nie bulwersuj siĂŞ. ÂŹle mi siĂŞ wkleiÂło, tyle. JuÂż poprawione.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #601 : Wrzesień 25, 2010, 22:00:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #602 : Wrzesień 26, 2010, 13:02:12 » |
|
W regulaminie stoi doœÌ wyraŸnie, ¿e obraŸliwe dla u¿ytkowników wypowiedzi bêd¹ usuwane, a te z u¿yciem s³ów uznanych za wulgarne bêd¹ karane. S³owo "g³upi" nie jest wulgaryzmem. Chcia³abym siê dowiedzieÌ, czy jeœli u¿yjê podobnego zwrotu w odniesieniu do czyjejœ wypowiedzi: Jak g³upim trzeba byÌ, by wymyœlaÌ takie farmazony; to czy równie¿ zostanê ukarana minusem? Bo mam wra¿enie, ¿e w tym konkretnym przypadku Kamil dosta³ minusa za ca³okszta³t, a nie za wyra¿enie które w czyichœ innych ustach pozosta³oby niezauwa¿one. I nie za dobrze œwiadczy to o tych, którzy prowadz¹ z nim dyskusjê (nale¿y uwzglêdniÌ, ¿e ma kilku oponentów, z których ka¿dy sumiennie stara siê wyprowadziÌ go z równowagi). Dla mnie to zamykanie buzi jednej osobie maj¹c na celu racjê wiêkszoœci. A na forum jak ju¿ powszechnie wiadomo (i z czym wielu siê nie zgadza) - demokracja nie ma zastosowania.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #603 : Wrzesień 26, 2010, 14:05:31 » |
|
do Janneth ChciaÂłabym siĂŞ dowiedzieĂŚ, czy jeÂśli uÂżyjĂŞ podobnego zwrotu w odniesieniu do czyjejÂś wypowiedzi:
Jak gÂłupim trzeba byĂŚ, by wymyÂślaĂŚ takie farmazony; Wiesz co, sprĂłbuj sobie wyobraziĂŚ, Âże zaczniemy siĂŞ wszyscy tak samo traktowaĂŚ, na tym samym poziomie co powyÂżej zaproponowalaÂś. Tak bez owijania w bawelne, jak to lubi Kamil771 ( a moÂże raczej Kamilek ?) . UwaÂżasz, Âże to forum zyska ? OÂżywi siĂŞ nieco ? Masz "mocny" argument , ktĂłry sama uÂżywasz w obronie Kamila771 : nie za dobrze Âświadczy to o tych, ktĂłrzy prowadzÂą z nim dyskusjĂŞ (naleÂży uwzglĂŞdniĂŚ, Âże ma kilku oponentĂłw, z ktĂłrych kaÂżdy sumiennie stara siĂŞ wyprowadziĂŚ go z rĂłwnowagi). ..biedny , wyprowadzony z rĂłwnowagi ... aÂż mi go Âżal  Nie dostrzegasz tego, ze wlaÂśnie ludzie w przedmiotowym temacie zostali zmuszeni przez jednego forumowicza Kamil771 do zejÂścia do jego poziomu dyskusji. Ale wedlug Ciebie to "nie za dobrze Âświadczy" ... o tych forumowiczach, a nie o Kamilu . Bo przecieÂż on tylko stara sĂŞ byĂŚ dosadny. Czego ludzie siĂŞ czepiajÂą ? To taki uprzejmy, kulturalny czlowiek.. a Âże dosadny .. A moÂże postÂąpiĂŚ weglug Twojego podejÂścia "oko za oko " ? eech , dla mnie miodzio. ps. mnie nie chodzi o minusa dla Kamila771, ani o karĂŞ dla niego osobiÂście. On sam o sobie zaÂświadcza , co wielu dostrzega ( Torton ( a nie tortonek), Tenebrael , Channel ) . Chodzi mi o odpowiedzialne okreÂślenie tego, jakie normy obyczajowe majÂą panowaĂŚ na tym forum .
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #604 : Wrzesień 26, 2010, 14:29:14 » |
|
East, ja równie¿ mia³am przeprawy z Kamilem na forum (nie zg³asza³am jednak jego wypowiedzi ani tym bardziej sama go za nie nie ukara³am). By³am okreœlana ró¿nymi epitetami, ale... Znaj¹c jego temperament - mog³am nie wdawaÌ siê w dyskusjê. Tymczasem ja, tak samo jak wy teraz (z t¹ ró¿nic¹, ¿e wy stawiliœcie siê masowo) mia³am pe³n¹ œwiadomoœÌ tego, ¿e ka¿da moja kolejna wypowiedŸ poskutkuje kolejn¹ jego. Nie jest to cz³owiek, który spasuje. Bêdzie brn¹³ w zaparte. W momencie, gdy oponentem jest osoba, która równie¿ lubi brn¹Ì w zaparte mamy pewn¹ awanturê, gdzie nie sposób wyró¿niÌ winnego. Obie strony dzia³aj¹c z premedytacj¹ s¹ winne. I tak jak on otrzyma³ ostrze¿enie, tak samo powinien ka¿dy pojedynczy. Powód? Wasze wypowiedzi równie¿ znaczy³y nie mniej nie wiêcej ni¿ to, ¿e jest g³upi. Czasem powiedzenie czegoœ wprost (tak jak on to zrobi) mniej boli ni¿ owijanie w bawe³nê. Za to jest celem zamierzonej prowokacji. W tym wypadku ka¿dy z was mia³ w perspektywie tocz¹c¹ siê przez kilka stron tematu k³ótniê i napawa³ zasilaniem szeregów wiêkszoœci doprowadzaj¹c tym samym do ukarania jednostki najbardziej uciœnionej. Dla mnie tchórzliwe dzia³anie. Jednak manipulacyjnie - brawo! Mission accomplished (cel osi¹gniêty)! A tak gwoli w³asnych przemyœleù - lepszego t³a ni¿ temat o upadku moralnym, wybraÌ nie mogliœcie. Obserwuj¹c przebieg waszej dysputy, z boku, bez uczuÌ, emocji, obiektywnie - wspania³a rozrywka.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2010, 14:29:52 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #605 : Wrzesień 26, 2010, 15:53:32 » |
|
Janneth W tym wypadku ka¿dy z was mia³ w perspektywie tocz¹c¹ siê przez kilka stron tematu k³ótniê i napawa³ zasilaniem szeregów wiêkszoœci doprowadzaj¹c tym samym do ukarania jednostki najbardziej uciœnionej. Dla mnie tchórzliwe dzia³anie. Jednak manipulacyjnie - brawo! Mission accomplished (cel osi¹gniêty)! Uwa¿asz, ¿e taki byl cel ?DokopaÌ Kamilowi771 - uwaga, od teraz wg moderacji - JEDNOSTCE NAJBARDZIEJ UCIŒNIONEJ !! ? Teraz jest on niemal¿e bohaterem, przynajmniej w Twoich oczach. A reszta ludzi wypowiadaj¹ca swoje zdanie to manupulanci i tchórze ? Brawo ! Mistrzowskie posuniêcie Janneth. Tylko .. do czego prowadzi Twoja misja ? Mam nadziejê, ¿e ka¿dy sam j¹ dostrze¿e i wlaœciwie oceni. Ju¿ bez dodatkowych komentarzy.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #606 : Wrzesień 26, 2010, 16:13:44 » |
|
Nie no nieŸle siê robi naprawdê nieŸle. Widzê Channel,¿e nasz Tortonek ma na ciebie du¿¿yy wp³yw,hmm; Mam tak¹ ma³¹ uwagê do ciebie -naucz siê poprawnie pisaÌ po polsku. A i jeszcze jedno,wiesz ja nie owijam w bawe³nê,dlatego chcia³bym ci powiedzieÌ,¿e cie nie lubiê,i ¿e jesteœ osob¹ któr¹ ³atwo mo¿na manipulowaÌ ( ju¿ jakiœ czas temu to zauwa¿y³em)
......... ........ ......... ......... ......... .......... .......... ......... ........... ........... ........... ........... ........ Wp³yw jaki wp³yw? Mo¿e jakieœ konkrety? Aaa i najpierw sam zacznij stosowaÌ siê do zasad a potem wymagaj aby ktoœ robi³ coœ tak albo tak. To ¿e kogoœ nie lubisz ma nijakie znaczenie, chanell post¹pi³a s³usznie i chwa³a jej za to. Dodatkowo jest taki punkt w regulaminie  Specjalnie dla Ciebie znalaz³em. - zakaz wielokrotnych powtórzeù znaków interpunkcyjnych, liter, cyfr i emotoikonek. Je¿eli u¿ytkownik pomimo zwrócenia mu uwagi, nadal bêdzie nadu¿ywa³ w/w znaków w swoich wypowiedziach, zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). Wiêc proszê o przyznanie -1pf zgodnie z regulaminem Kamilowi. W regulaminie stoi doœÌ wyraŸnie, ¿e obraŸliwe dla u¿ytkowników wypowiedzi bêd¹ usuwane, a te z u¿yciem s³ów uznanych za wulgarne bêd¹ karane. S³owo "g³upi" nie jest wulgaryzmem. Chcia³abym siê dowiedzieÌ, czy jeœli u¿yjê podobnego zwrotu w odniesieniu do czyjejœ wypowiedzi:
Tak masz po czêœci racjê ale przeczytaj ca³¹ tamt¹ wypowiedŸ. zwalczane bêd¹ wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi¹ce naruszenie czyjejœ godnoœci bêd¹ sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obraŸliwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). Zgodnie z tym punktem by³a to chamska wypowiedŸ i to nie pierwsza taka wypowiedŸ Kamila. Nie wierzysz? Poczytaj komentarze innych u¿ytkowników jak to odczuli. Bo mam wra¿enie, ¿e w tym konkretnym przypadku Kamil dosta³ minusa za ca³okszta³t, a nie za wyra¿enie które w czyichœ innych ustach pozosta³oby niezauwa¿one. I nie za dobrze œwiadczy to o tych, którzy prowadz¹ z nim dyskusjê (nale¿y uwzglêdniÌ, ¿e ma kilku oponentów, z których ka¿dy sumiennie stara siê wyprowadziÌ go z równowagi). Dla mnie to zamykanie buzi jednej osobie maj¹c na celu racjê wiêkszoœci. A na forum jak ju¿ powszechnie wiadomo (i z czym wielu siê nie zgadza) - demokracja nie ma zastosowania. W tym przypadku mo¿esz tak myœleÌ, ale nie masz racji. Podczas dyskusji w tematach wyraŸ siebie, upadek moralny i kara œmierci stara³em siê rzetelnie prowadziÌ z nim dyskusjê, to on zacz¹³ wyzywaÌ i obra¿aÌ po kolei jak lecia³o. Wszystko zaczê³o siê od podcz³owieka, jasno wykaza³em mu co to okreœlenie znaczy natomiast on siê zbulwersowa³, skoro nie potrafi siê powstrzymaÌ i jest tak sfrustrowany to niech nie pisze, proste. Po to s¹ zasady na tym forum jakieœ co nie? Obie strony dzia³aj¹c z premedytacj¹ s¹ winne. I tak jak on otrzyma³ ostrze¿enie, tak samo powinien ka¿dy pojedynczy. Zapytam a za co? Podaj mi gdzie to jest regulaminie napisane? Mo¿e chcesz mi powiedzieÌ ¿e to nagabywanie? Przecie¿ Kamil niejednokrotnie pisa³ ¿e koùczy dyskusjê, a nastêpnie znów zaczyna³. East masz racjê, najwiêcej maj¹ do powiedzenia Ci co nie brali udzia³u w dyskusji i nie wiedz¹ jak to wygl¹da z tego poziomu. Ani, ani Tene, East itd. nie obraziliœmy w ¿aden sposób Kamila, natomiast on wykaza³ siê du¿¹ doz¹ braku zahamowaù emocjonalnych. Wiêc zacz¹³ wypisywaÌ swoje typu "jesteœ ¿a³osna/y itd." Mam cytowaÌ? Po za tym jak ju¿ tak œwiecie uwa¿asz ¿e masz racjê Janneth to proszê bardziej dawaj minusy tylko najpierw to uzasadnij konkretnymi cytatami i wypowiedziami. Niech zapanuje Dyktatura! O Tak!
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #607 : Wrzesień 26, 2010, 16:57:23 » |
|
UwaÂżasz, Âże taki byl cel ?DokopaĂŚ Kamilowi771 - uwaga, od teraz wg moderacji - JEDNOSTCE NAJBARDZIEJ UCIÂŚNIONEJ !! ? Teraz jest on niemalÂże bohaterem, przynajmniej w Twoich oczach. A reszta ludzi wypowiadajÂąca swoje zdanie to manupulanci i tchĂłrze ? Brawo !
Agresja rodzi agresjê. Z pewnoœci¹ siê ze mn¹ w tym zgadzasz. Jeœli nie dostrzegasz w wytaczanych przez siebie wobec Kamila argumentach przejawów ironii, sarkazmu i uszczypliwoœci, to nie mamy ze sob¹ w tym temacie o czym rozmawiaÌ. Zreszt¹ w wielu innych nasza obustronna cisza równie¿ by³aby gwarantem spokoju i harmonii. Nazwanie kogoœ betonowcem powinno zostaÌ ukarane tak samo jak nazwanie kogoœ g³upkiem (jeœli ju¿ w ogóle przysz³o do g³owy karaÌ za s³owa nieuznawane powszechnie za wulgarne). Szczególnie jeœli ten drugi epitet polecia³ w odwecie. Jest to prowokowanie osoby impulsywnej do wyra¿enia siê w taki, a nie inny sposób, a w nastêpstwie zamierzonego i œwiadomego dzia³ania, uciekanie siê do wstawiennictwa moderacji. Mog³abym solidarnie zasiliÌ wasze szeregi i do³¹czyÌ siê do rzucania kamieniami, jednak si³a t³umu nie zaspokaja moich ambicji. Eliminacja oponenta z dyskusji nie podnoœci jej wartoœci, a zawê¿a horyzont poznawczy do jedynej, s³usznej racji.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #608 : Wrzesień 26, 2010, 18:41:20 » |
|
Kamil gdybym miaÂł takie moÂżliwoÂści ode mnie dostaÂł byÂś bana na co najmniej miesiÂąc za tego typu odzywki. To kategorycznie widaĂŚ, nawet pomijajÂąc regulamin powinieneÂś dostaĂŚ bana, a za co? Za to jak siĂŞ zachowujesz, piszesz agresywnie itd.
ZmieĂą swoje zachowanie, a wtedy wszyscy bĂŞdÂą mogli rzeczowo prowadziĂŚ dyskusje, jak narazie to wszyscy piszÂą to samo, bo co majÂą pisaĂŚ? Skoro piszesz takim tonem, jĂŞzykiem.
Zamiast pisaĂŚ po raz kolejny do Tene "jesteÂś po prostu ÂżaÂłosny".
WeŸ siê i poka¿ ¿e potrafisz pokazaÌ argumenty, solidne. Jeœli uwa¿asz ¿e nie jesteœ ju¿ w stanie walczyÌ w tej dyskusji na argumenty odpuœÌ. I wkoùcu odczep siê od mojej osoby, nie podoba Ci siê coœ? To poskar¿ siê mamie.
Natomiast to gdzie uczĂŞszczam do szkoÂły, z kim jestem ,czy mam siĂŞ do kogo przytuliĂŚ itd. zostaw dla siebie. To moja sprawa. Nie Twoja, jesteÂś aspoÂłeczny tak siĂŞ zachowujÂąc i tyle.
Nara!
EDIT: Po za tym oskar¿a siê mnie ¿e jestem temu wspó³winny wiêc je¿eli niby tak jest to proszê bardzo zobaczymy czy siê coœ zmieni jak mnie nie bêdzie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2010, 18:45:52 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #609 : Wrzesień 26, 2010, 18:51:26 » |
|
Nie dostrzegasz tego, ze wlaÂśnie ludzie w przedmiotowym temacie zostali zmuszeni przez jednego forumowicza Kamil771 do zejÂścia do jego poziomu dyskusji. Ale wedlug Ciebie to "nie za dobrze Âświadczy" ... o tych forumowiczach, a nie o Kamilu . Bo przecieÂż on tylko stara sĂŞ byĂŚ dosadny. Czego ludzie siĂŞ czepiajÂą ? To taki uprzejmy, kulturalny czlowiek.. a Âże dosadny ..
Odpowiem tylko na to. Potraktowa³eœ mnie jak trolla internetowego którzy maj¹ swoj¹ bazê na onet.pl Mówisz jaki to ja beznadziejny poziom dyskusji prowadzê i wogule,¿e jestem niekompetentny i g³upi. Tyle ze w temacie o karze œmierci nie tylko przedstawi³em swoje zdanie,ale te¿ je uzasadni³em. Odsy³a³em do licznych publikacji ( zaraz by³em nazywany faszyst¹ i fanatykiem) podawa³em odnoœniki do badaù naukowych które dowiod³y,¿e kara œmierci odstrasza przestêpców od pope³nienia najciê¿szych zbrodni ( zaraz team uduchowionych pisa³,¿e to nie s¹ wiarygodne badania,bo coœ tam....) i taka do by³a z wami rozmowa,o ile Tenebreal próbowa³ jeszcze rzeczowo ze mn¹ rozmawiaÌ ale sam siê gubi³ w tym co pisze,natomiast ty Wschodzie i Tortonek przez ca³y czas prezentowaliœcie swoj¹ uduchowion¹ poezjê,i tak przez kilka stron,i absolutnie nic nie wnosz¹c do dyskusji, Jestem przekonany,¿e jeœli poprosi³ bym neutraln¹ osobê ¿eby oceni³a moje wypowiedzi w temacie kary œmierci to jestem pewien,¿e ocena by³a by pozytywna.' bardzo prawdopodobne,¿e jeœli waha³a by siê czy kara œmierci powinna obowi¹zywaÌ czy te¿ nie, to czytaj¹c moje ( i nie tylko ) posty, na pytanie czy jesteœ za czy przeciw-odpowiedzia³a by-jestem ZA. Przekona³ bym t¹ osobê. Edit; Jannethzgodnie z punktem regulaminu: - zakaz wielokrotnych powtórzeù znaków interpunkcyjnych, liter, cyfr i emotoikonek. Je¿eli u¿ytkownik pomimo zwrócenia mu uwagi, nadal bêdzie nadu¿ywa³ w/w znaków w swoich wypowiedziach, zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf); dostajesz ostrze¿enie (na razie bez ujemnych punktów). Nie wolno stosowaÌ tego typu powtórzeù na naszym forum. Jeœli nie zastosujesz siê do tego ostrze¿enia, nastêpstwem kolejnego takiego twoje zachowania bêd¹ ujemne punkty forum. Wiêc daj mi tego minusa i po sprawie. Myœlisz,¿e bêdê p³aka³ z tego powodu? Nie jestem nowicjuszem na tym forum i dobrze wiem,¿e bezstronnoœci¹ to moderatorzy nie grzesz¹. Ale to jest wasze forum, mo¿ecie robiÌ sobie co chcecie,mo¿ecie mi nawet 500 punktów odj¹Ì,nie robi to na mnie wra¿ania,. ju¿ nie. .................... ............... ................... ...................... ....................... .......................... I teraz obojêtnie który moderator,mo¿e mi odj¹Ì kolejny punkcik, to taka satysfakcja i przyjemnoœÌ przecie¿ jest. A i jeszcze coœ,w regulaminie jest taki zapis, Ponadto administrator, w skrajnych przypadkach, mo¿e zbanowaÌ (zablokowaÌ konto) u¿ytkownika przed osi¹gniêciem przez niego w/w limitów ujemnych punktów.Wiêc za nie przestrzeganie regulaminu, i bagatelizowanie ostrze¿eù wnoszê o do¿ywotniego bana dla siebie, ........... ............. .............. ............... ................. ............... .............. ............... ........... wystarczy czy jeszcze nie, a dla pewnoœci  ------------ --------------- -------------- ---------------- ---------------- ------------- ------ a co tam  ----------- ----------- ---------------- --------------- ------------- --------------- ---------- kamil  ( 771 oczywiœcie) ===================================== CzeœÌ, Mam takie ma³e pytanko; co muszê zrobiÌ ¿eby dostaÌ do¿ywotniego bana? Chcia³bym daÌ t¹ satysfakcjê i chwilê przyjemnoœci zw³aszcza Janneth i Channel a tak¿e teamowi uduchowionych. Mo¿e mogê jakoœ hurtem dostaÌ te 46 punktów? Proszê administracjê o odpowiedŸ. Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 19:10:18 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #610 : Wrzesień 26, 2010, 21:01:36 » |
|
Jeœli tak Ci zale¿y na opuszczeniu tego forum, to nie czekaj na odpowiedni¹ iloœÌ punktów tylko wykasuj swe konto. Wielu tak ju¿ uczyni³o. Jest to korzystniejsze dla ka¿dego forumowicza, tym bardziej dla Ciebie, gdy¿ raz ju¿ usun¹³eœ swe konto a mimo to powróci³eœ. Wiele wskazuje na to, ze i tym razem za nied³ugo zawitasz do nas ponownie, a do¿ywotni ban uniemo¿liwi Ci to.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #611 : Wrzesień 26, 2010, 23:18:44 » |
|
s³ów kilka o nabijaniu postów; to s¹ ostatnie wypowiedzi Thotala; http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3966.msg66569#msg66569http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5623.msg66567#msg66567co one niby wnosz¹ do tematów? Wiele wskazuje na to, ze i tym razem za nied³ugo zawitasz do nas ponownie, a do¿ywotni ban uniemo¿liwi Ci to.
Sugerujesz,¿e powinienem odejœÌ bo nie wiem oœmieszy³em siê czy coœ? A mo¿e dla pewnej grupy osób sta³em siê niewygodny bo potrafiê skutecznie argumentowaÌ swoje pogl¹dy ( dla co niektórych osób jest nie do przyjêcia) i udowodniaÌ ich s³usznoœÌ? , gdy¿ raz ju¿ usun¹³eœ swe konto a mimo to powróci³eœ. Wiele wskazuje na to, ze i tym razem za nied³ugo zawitasz do nas ponownie,
Tak, usun¹³em swoje konto,ale nie dlatego,¿e obrazi³em siê na ca³y œwiat czy chcia³em uciec od czegoœ tylko postanowi³em swój czas ca³kowicie poœwiêciÌ na ¿yciu prywatnym w realu, zrealizowa³em zadanie które sobie postawi³em, i wróci³em na forum,bo chcia³em wróciÌ. WyraŸnie napisa³em wtedy,ze nie bêdzie mnie przez jakieœ 6 miesiêcy i plus minus 2 m. znów siê zjawi³em. Ale mniejsza z tym. zosta³em ukarany przez moderatora (czyt.moderatorkê) -1 punktem za z³amanie regulaminu a dok³adniej za coœ takiego,.......... ............... ................ ................ ................. .............. ............... ............ ............ teraz sprawdzê,czy w³adza forum przestrzega w³asnego regulaminu i czy jest konsekwentna w swoich decyzjach.mam w tej chwili -4 punkty. Do zbanowania brakuje mi jeszcze -46 punktów, a wiêc pozwolê sobie w tej chwili z³amaÌ regulamin w tym punkcie;- zakaz wielokrotnych powtórzeù znaków interpunkcyjnych, liter, cyfr i emotoikonek. Je¿eli u¿ytkownik pomimo zwrócenia mu uwagi, nadal bêdzie nadu¿ywa³ w/w znaków w swoich wypowiedziach, zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf)Ponadto administrator, w skrajnych przypadkach, mo¿e zbanowaÌ (zablokowaÌ konto) u¿ytkownika przed osi¹gniêciem przez niego w/w limitów ujemnych punktów.po raz trzeci w ci¹gu kilku godzin pomimo upomnienia i ostrze¿enia z³amiê tê zasadê. a wiêc moje zachowanie ( ³amanie regulaminu forum ) jest notorycznie 1) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 2) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 3) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 4) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 5) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 6) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 7) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 8 ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 9) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 10) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 11) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 12) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 13) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 14) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 15) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 16) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 17) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 18) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 19) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 20) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 21) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 22) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 23) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 24) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 25) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 26) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 27) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 28) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 29) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 30) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 31) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 32) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 33) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 34) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 35) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 36) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 37) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 38) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 39) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 40) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 41) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 42) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. .............. 43) .................... ................. .................... ..................... ...................... ................. 44)....................... ...................... ...................... ...................... .................. .............. 45) ............. ................. ................... ..................... ..................... ..................... 46) .............. .................. ................. ................ ................. ................ .................. -4 punkty dodaÌ - 46 punków ( patrz powy¿ej) = -50 punków- czyli wyrzucenie z forum. Czekam na decyzjê.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2010, 23:20:17 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #612 : Wrzesień 26, 2010, 23:34:51 » |
|
Kamil771 Jestem przekonany,Âże jeÂśli poprosiÂł bym neutralnÂą osobĂŞ Âżeby oceniÂła moje wypowiedzi w temacie kary Âśmierci to jestem pewien,Âże ocena byÂła by pozytywna.' Nie jestem osoba neutralna w tym temacie,ale masz u mnie ocene pozytywna.Podobnie jak opinie Janneth, m11 i innych,ktorzy uwazaja,ze tzw.resocjalizacja(niczego nie zmienia i do niczego nie prowadzi,bo wiezienia- mimo- pekaja w szwach), i dozywocie zamiast eliminacji,to tylko mamienie siebie i innych,a niewspolmierny koszt utrzymywania bandytow obciaza kazdego,nawet tych,ktorzy glosuja przeciw karze smierci.Cale szczescie,ze wiekszosc systemow prawnych na swiecie, nie popiera tego typu dzialan "humanitarnych" - oczywiscie humanitarnych w stosunku do zbrodniarzy zwyrodnialcow, bo inaczej pomyslalbym,ze swiat znowu stanal na glowie.Ale czy tak nie jest,nie jestem tego pewien... Pozdrawiam. PS1. Kamilu 771,nie chodzi o to aby dostac bana,bo to bardzo latwe do zrealizowania,chodzi o to,aby nie dac sie poniesc swoim emocjom i brac udzial w tym,badz nie badz.....dobrym forum. Pozdrawiam. EDIT: PS2. Kamilu771 i Torton..,wezcie rowniez pod uwage to,ze takie kobiety,jak koliberek33,Ptak czy Janneth,swoja inteligencja i madroscia(madrosc jest ponad inteligencja)moglyby Was przegadac,ale nie robia tego z oczywistego powodu - nie lubia draki i sa subtelne w swoich opiniach.I nie wstyd Wam... bo jesli..to do szkoly..juz!  Szkoly zycia,oczywiscie...
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 06:10:25 wysłane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #613 : Wrzesień 27, 2010, 17:03:28 » |
|
Mo¿ecie mnie za to ukaraÌ ale to ju¿ przesada, pomijaj¹c wczeœniejsze s³owa. Wszystkie zg³osi³em do administratora, ja Ciê nigdzie nie obrazi³em. Na ostatni¹ Twoj¹ wiadomoœÌ nie odpisa³em, natomiast Kamil wys³a³ mi takie coœ. Niech ka¿dy wie jaka jest prawda i tyle, bo mam doœÌ i nikt z tym nic nie robi. Domagam siê bana dla Kamila.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 17:04:11 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #614 : Wrzesień 27, 2010, 17:15:51 » |
|
No có¿ . To mówi samo za siebie. To zachowanie rynsztokowe podpadaj¹ce pod regulamin i nie zwalnia go z odpowiedzialnoœci za ten czyn fakt, ¿e zrobil to po angielsku i w ciekawej formie graficznej. Fak(t) jest fak(t)em. Ot Kamil771 w calej okazaloœci.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #615 : Wrzesień 27, 2010, 17:33:32 » |
|
No có¿ . To mówi samo za siebie. To zachowanie rynsztokowe podpadaj¹ce pod regulamin i nie zwalnia go z odpowiedzialnoœci za ten czyn fakt, ¿e zrobil to po angielsku i w ciekawej formie graficznej. Fak(t) jest fak(t)em. Ot Kamil771 w calej okazaloœci.
"czerwoni" ju¿ dawno upadli. Twoje miejsce jest w muzeum figur woskowych. 771 ============ Witam; Mam pytanie do administracji. Przed chwil¹ dosta³em jednego minusika za ten post http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=791.msg66571#msg66571Racja. Nie mo¿ecie za jedn¹ wypowiedŸ przyznaÌ hurtem kilkudziesiêciu punktów. Ale je¿eli przekopiujê ten post 44 razy ( mam szeœÌ + 44 da mi ³¹cznie- 50) to dostanê tego bana czy nie? Bo nie wiem czy mam siê wysilaÌ czy nie. Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 20:35:02 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #616 : Październik 08, 2010, 21:29:37 » |
|
Lol? Dariusz co to ma byĂŚ?  Chyba mi oczy z orbity wylecÂą, tego siĂŞ nie spodziewaÂłem ale widocznie reguÂła. "WrĂłg uderza tam gdzie siĂŞ go najmniej spodziewasz" siĂŞ sprawdza, opisaÂłem swoje wraÂżenia z innego forum jak zostaÂłem w bezapelacyjny sposĂłb ocenzurowany(mĂłgÂłbym zamieÂściĂŚ link do konkretnego tematu) ale stwierdziÂłem Âże nie bĂŞdĂŞ robiÂł baÂłaganu, a tu takie coÂś? Red Ci na mnie doniĂłsÂł czy co? No widzĂŞ, Âże ta kontrola internetu zaczyna siĂŞ szerzyĂŚ i bez apelacyjne zamyka siĂŞ ludziom ryje. Mam dosyĂŚ, Nara WAM! Ave To jest przegiĂŞcie, piszcie sobie do muÂła, nie do mnie, mam powyÂżej uszu zamykania w wolnoÂści wyraÂżania siĂŞ. Jeszcze u mnie usÂłyszycie!
Mam doœÌ.
ÂŻEGNAM DEFINITYWNIE!
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #617 : Październik 09, 2010, 06:31:36 » |
|
No, tak szczerze, to tez mnie dziwi reakcja Darka. MoÂże o tyle mniej, Âże mogÂłeÂś, Torton, napisaĂŚ: "Moim zdaniem to szarlatan (itd)", by podkreÂśliĂŚ, Âże jedynie artykuÂłujesz swoje zdanie. Ale teÂż mnie ta reakcja dziwi, serio.
Tym bardziej, Âże na tym forum posÂądzenia np rzÂądĂłw, politykĂłw, koncernĂłw etc lecÂą lawinowo, i to o o wiele gorsze rzeczy, niÂż szarlataĂąstwo, a jakoÂś uÂżytkownicy je gÂłoszÂący nie dostajÂą ujemnych pf'Ăłw za te posÂądzenia (tak dla porĂłwnania).
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #618 : Październik 09, 2010, 12:01:58 » |
|
To jest najwiĂŞksze upokorzenie dla Mnie ostatnich kilku miesiĂŞcy.
Jak czÂłowiek powie trochĂŞ prawdy to zostaje oczerniony i ukarany, nie sÂłusznie.
Tak powtórzê jeszcze raz WYRANIEJ. Icke to szarlatan zarabia na ksi¹¿kach, nie ma dowodów na swoje teorie, Lucyna £obos tak samo. Ten sam poziom. Oboje K£AMI¥. I teraz mo¿ecie mnie zbanowaÌ, usun¹Ì konto tak jak na davidicke.pl gdzie zosta³em ocenzurowany.
A nawet jeœli to Wam nie wystarcza to ustawiam konto do kasacji poniewa¿ mam doœÌ, ju¿ mnie wiêcej tutaj nie zobaczycie. Ci co wiedz¹ i siê z nimi normalnie dyskutowa³o znajd¹ do mnie kontakt.
ÂŻegnam!
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #619 : Październik 09, 2010, 12:32:05 » |
|
>Torton<, sÂłusznie Tene zauwaÂżyÂł, Âże gdybyÂś ograniczyÂł siĂŞ do stwierdzenia, Âże wg Ciebie sÂą oni szarlatanami, to wyglÂądaÂłoby to zupeÂłnie inaczej. W tym przypadku uÂżyÂłeÂś sformuÂłowania wskazujÂącego na jednoznaczne ich oszukiwanie. To trzeba udowodniĂŚ. Wg sÂłownika : Wyniki tÂłumaczenia: szarlatan SÂłownik jĂŞzyka polskiego
* SÂłownik ortograficzny szarlatan, ci szarlatani, tym szarlatanom
* SÂłownik wyrazĂłw obcych
oszust, ktĂłry zwodzi ludzi swymi rzekomymi umiejĂŞtnoÂściami lub uzdolnieniami i wykorzystuje ich ÂłatwowiernoœÌ dla swych korzyÂści materialnych: Wiele osĂłb korzysta z porad rozmaitych "uzdrowicieli", zwykle szarlatanĂłw i naciÂągaczy, niemajÂących Âżadnego wyksztaÂłcenia medycznego. wÂł. ciarlatano, pierwotnie ‘handlarz zachwalajÂący gÂłoÂśno swoje towary i uÂżywajÂący ró¿nych sztuczek, Âżeby przyciÂągn¹Ì klientĂłw’, dawniej w polszczyÂźnie ‘kuglarz, oszust’ (czĂŞsto w postaci: ciarlatan) zobacz takÂże: szarlataneria * SÂłownik jĂŞzyka polskiego rz. mos I, lm M. -i
1. osoba oszukuj¹ca, zwodz¹ca ludzi swymi rzekomymi umiejêtnoœciami, zdolnoœciami i wykorzystuj¹ca ludzk¹ ³atwowiernoœÌ dla w³asnych korzyœci materialnych; oszust 2. oszust udaj¹cy lekarza
Rozumiem, Âże nie popierasz i nie zgadzasz siĂŞ z twierdzeniami D.Icke'a oraz p. Lucyny, moÂżesz mieĂŚ o nich takie zdanie, ale naleÂży pamiĂŞtaĂŚ iÂż wyraÂżenie swego poglÂądu w niewÂłaÂściwy sposĂłb - jak to uczyniÂłeÂś na forum - jest juÂż nie wyraÂżeniem poglÂądu, a oskarÂżeniem. To z kolei naleÂży udowodniĂŚ, czego nie uczyniÂłeÂś.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #620 : Październik 09, 2010, 13:47:39 » |
|
Darek, tylko chciaÂłbym Ci zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na kwestiĂŞ konsekwentnoÂści w przyznawaniu PF'Ăłw. ZauwaÂż, Âże, jak napisaÂłem wczeÂśniej, oskarÂżenia (bez dowodĂłw, pisane bez owego "Moim zdaniem") padaÂły na tym forum pod adresem politykĂłw, rzÂądĂłw, przedstawicieli konkretnych ideologii etc nie raz, nie dwa i nie dziesiĂŞĂŚ - i nie byÂły karane ujemnymi PF'ami. UwaÂżam wiĂŞc (choĂŚ to moja subiektywna opinia) Âże Torton rĂłwnieÂż nie powinien takich punktĂłw otrzymaĂŚ, gdyÂż zachowaÂł siĂŞ podobnie, jak wielu ludzi na tym forum, ktĂłrzy PF'Ăłw za swoje zachowanie nie otrzymali. Stwarza to nieprzyjemne wraÂżenie (choĂŚ mam nadziejĂŞ, Âże to jedynie wraÂżenie) forumowej moralnoÂści Kalego - jak po nas jadÂą, to karaĂŚ, a jak my po innych, to przymykaĂŚ oko/popieraĂŚ.
Uwa¿am te¿, ¿e to zajœcie powinno byÌ pewn¹ nauk¹ na przysz³oœÌ, stworzyÌ pewien casus - i je¿eli ktoœ bêdzie w ten sposób pisa³, powinien dostaÌ/nie dostaÌ ujemne PF'y, niezale¿nie od adresata swoich wypowiedzi.
Có¿, inna sprawa (ale to ju¿ zupe³nie poza ca³¹ kwesti¹), ¿e Icke Tortonowi nie jest d³u¿ny, i niejedno w swoich wyk³adach insynuowa³ na temat innych ludzi (ze szczególnym uwzglêdnieniem rz¹dów), wiêc o ile faktycznie Torton móg³ napisa³, ¿e to jeno jego zdanie, o tyle Icke'owi nie wspó³czuje, gdy¿ sta³ siê obiektem podobnych os¹dów, jakimi sam feruje. Ale to absolutnie nie ma nic do rzeczy, jakby coœ.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #621 : Październik 10, 2010, 12:14:35 » |
|
Tene podpisuję się pod Twoją uwagą w stosunku do administracji. Coś ostatnio wybiórczo dzialacie moi mili. Kamill771 slowami Janneth okazal sie być w porządku gościem , choć troszkę narwanym ( bo cóż to jest parę epitetów heh ) , a kilka postów wyżej odeslal mnie do muzeum figur woskowych  , natomiast wszystkich adwersarzy Kamila771 Janneth wcisnęla w przegródkę okrutnej sfory gryzących psów. Teraz Tortonowi się dostalo za wyrażenie swojego dosadnego zdania o p. Icke , podczas, gdy np Arteq notorycznie zarzuca Kiarze klamliwą postawę na podstawie bardzo niepewnych "dowodów" i żadnej konsekwencji nie ma. I moim zdaniem Tene wlaśnie TUTAJ ma do rzeczy to , jak mówisz, że Icke " stał się obiektem podobnych osądów, jakimi sam feruje " bo w tą samą przestrzeń zmierzają nasi moderatorzy jak i wielu userów.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2010, 12:16:02 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #622 : Październik 10, 2010, 12:50:39 » |
|
Równie¿ uwa¿am posuniêcie Darka za nieporozumienie jak i to ca³e karanie punktami ujemnymi. No i to nie Tortona obci¹¿a niesprawiedliwa decyzja.
ZaÂś wymĂłg opatrywania negatywnych sÂądĂłw etykietÂą „moim zdaniem” jest Âśmieszny, bo co to zmienia? Sens wypowiedzi pozostaje ten sam. RĂłwnieÂż odpowiedzialnoœÌ za sÂłowa pozostaje przy piszÂącym. A ocena, przy oceniajÂącym. I dobrze byÂłoby, gdyby niesprawiedliwe oceny nie obrastaÂły w skutki.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #623 : Październik 10, 2010, 15:50:36 » |
|
TeÂż jestem zdziwiona,ale nie ja tu rzÂądzĂŞ . Rafaela teÂż dostaÂła minusy niesÂłusznie. Torton nie przejmuj siĂŞ  zaÂłoÂżyÂłeÂś wiele ciekawych tematĂłw ,wiec szybko nadrobisz stratĂŞ.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #624 : Październik 10, 2010, 16:57:01 » |
|
Wiecie co?Ja popieram Darka decyzje,bo inaczej moglibysmy nazwac to forum:"Torton's forum".,bez regulaminu obowiazujacego u nas.A to by bylo sprzeczne. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|