Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 13:31:25

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 42 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 498664 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #600 : Wrzesień 23, 2010, 10:57:30 »

Spokojnie, czÂłowieku, nie bulwersuj siĂŞ. ÂŹle mi siĂŞ wkleiÂło, tyle. JuÂż poprawione.
Torton
Gość
« Odpowiedz #601 : Wrzesień 25, 2010, 22:00:39 »

Obraza uÂżytkownika za co powinien dostaĂŚ minusa.

gÂłupi jesteÂś....
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5623.msg66475#msg66475
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #602 : Wrzesień 26, 2010, 13:02:12 »

Obraza uÂżytkownika za co powinien dostaĂŚ minusa.

gÂłupi jesteÂś....
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5623.msg66475#msg66475

W regulaminie stoi doœÌ wyraŸnie, ¿e obraŸliwe dla u¿ytkowników wypowiedzi bêd¹ usuwane, a te z u¿yciem s³ów uznanych za wulgarne bêd¹ karane. S³owo "g³upi" nie jest wulgaryzmem.
ChciaÂłabym siĂŞ dowiedzieĂŚ, czy jeÂśli uÂżyjĂŞ podobnego zwrotu w odniesieniu do czyjejÂś wypowiedzi:

Jak gÂłupim trzeba byĂŚ, by wymyÂślaĂŚ takie farmazony;

to czy rĂłwnieÂż zostanĂŞ ukarana minusem?

Bo mam wraÂżenie, Âże w tym konkretnym przypadku Kamil dostaÂł minusa za caÂłoksztaÂłt, a nie za wyraÂżenie ktĂłre w czyichÂś innych ustach pozostaÂłoby niezauwaÂżone. I nie za dobrze Âświadczy to o tych, ktĂłrzy prowadzÂą z nim dyskusjĂŞ (naleÂży uwzglĂŞdniĂŚ, Âże ma kilku oponentĂłw, z ktĂłrych kaÂżdy sumiennie stara siĂŞ wyprowadziĂŚ go z rĂłwnowagi). Dla mnie to zamykanie buzi jednej osobie majÂąc na celu racjĂŞ wiĂŞkszoÂści.
A na forum jak juÂż powszechnie wiadomo (i z czym wielu siĂŞ nie zgadza) - demokracja nie ma zastosowania.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
east
Gość
« Odpowiedz #603 : Wrzesień 26, 2010, 14:05:31 »

do Janneth

ChciaÂłabym siĂŞ dowiedzieĂŚ, czy jeÂśli uÂżyjĂŞ podobnego zwrotu w odniesieniu do czyjejÂś wypowiedzi:

Jak gÂłupim trzeba byĂŚ, by wymyÂślaĂŚ takie farmazony;

Wiesz co, sprĂłbuj sobie wyobraziĂŚ, Âże zaczniemy siĂŞ wszyscy tak samo traktowaĂŚ, na tym samym poziomie co powyÂżej zaproponowalaÂś. Tak bez owijania w bawelne, jak to lubi Kamil771 ( a moÂże raczej Kamilek ?) . UwaÂżasz, Âże to forum zyska ? OÂżywi siĂŞ nieco  ?
Masz "mocny" argument , ktĂłry sama uÂżywasz w obronie Kamila771  :
nie za dobrze Âświadczy to o tych, ktĂłrzy prowadzÂą z nim dyskusjĂŞ (naleÂży uwzglĂŞdniĂŚ, Âże ma kilku oponentĂłw, z ktĂłrych kaÂżdy sumiennie stara siĂŞ wyprowadziĂŚ go z rĂłwnowagi).

..biedny , wyprowadzony z rĂłwnowagi ... aÂż mi go Âżal MrugniĂŞcie

Nie dostrzegasz tego, ze wlaÂśnie ludzie w przedmiotowym temacie zostali zmuszeni przez jednego forumowicza Kamil771 do zejÂścia do jego poziomu dyskusji. Ale wedlug Ciebie to "nie za dobrze Âświadczy" ... o tych forumowiczach, a nie o Kamilu . Bo przecieÂż on tylko stara sĂŞ byĂŚ dosadny. Czego ludzie siĂŞ czepiajÂą ? To taki uprzejmy, kulturalny czlowiek.. a Âże dosadny ..

A moÂże postÂąpiĂŚ weglug Twojego podejÂścia  "oko za oko "  ?

eech , dla mnie miodzio.

ps. mnie nie chodzi o minusa dla Kamila771, ani o karĂŞ dla niego osobiÂście. On sam o sobie zaÂświadcza , co wielu dostrzega ( Torton ( a nie tortonek), Tenebrael , Channel ) . Chodzi mi  o odpowiedzialne okreÂślenie tego, jakie normy obyczajowe majÂą panowaĂŚ na tym forum .
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #604 : Wrzesień 26, 2010, 14:29:14 »

East, ja równie¿ mia³am przeprawy z Kamilem na forum (nie zg³asza³am jednak jego wypowiedzi ani tym bardziej sama go za nie nie ukara³am). By³am okreœlana ró¿nymi epitetami, ale... Znaj¹c jego temperament - mog³am nie wdawaÌ siê w dyskusjê. Tymczasem ja, tak samo jak wy teraz (z t¹ ró¿nic¹, ¿e wy stawiliœcie siê masowo) mia³am pe³n¹ œwiadomoœÌ tego, ¿e ka¿da moja kolejna wypowiedŸ poskutkuje kolejn¹ jego. Nie jest to cz³owiek, który spasuje. Bêdzie brn¹³ w zaparte.
W momencie, gdy oponentem jest osoba, która równie¿ lubi brn¹Ì w zaparte mamy pewn¹ awanturê, gdzie nie sposób wyró¿niÌ winnego. Obie strony dzia³aj¹c z premedytacj¹ s¹ winne. I tak jak on otrzyma³ ostrze¿enie, tak samo powinien ka¿dy pojedynczy.
PowĂłd? Wasze wypowiedzi rĂłwnieÂż znaczyÂły nie mniej nie wiĂŞcej niÂż to, Âże jest gÂłupi. Czasem powiedzenie czegoÂś wprost (tak jak on to zrobi) mniej boli niÂż owijanie w baweÂłnĂŞ. Za to jest celem zamierzonej prowokacji.
W tym wypadku ka¿dy z was mia³ w perspektywie tocz¹c¹ siê przez kilka stron tematu k³ótniê i napawa³ zasilaniem szeregów wiêkszoœci doprowadzaj¹c tym samym do ukarania jednostki najbardziej uciœnionej. Dla mnie tchórzliwe dzia³anie. Jednak manipulacyjnie - brawo!
Mission accomplished (cel osiÂągniĂŞty)!
A tak gwoli wÂłasnych przemyÂśleĂą - lepszego tÂła niÂż temat o upadku moralnym, wybraĂŚ nie mogliÂście.
ObserwujÂąc przebieg waszej dysputy, z boku, bez uczuĂŚ, emocji, obiektywnie - wspaniaÂła rozrywka.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2010, 14:29:52 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
east
Gość
« Odpowiedz #605 : Wrzesień 26, 2010, 15:53:32 »

Janneth
W tym wypadku ka¿dy z was mia³ w perspektywie tocz¹c¹ siê przez kilka stron tematu k³ótniê i napawa³ zasilaniem szeregów wiêkszoœci doprowadzaj¹c tym samym do ukarania jednostki najbardziej uciœnionej. Dla mnie tchórzliwe dzia³anie. Jednak manipulacyjnie - brawo!
Mission accomplished (cel osiÂągniĂŞty)!

UwaÂżasz, Âże taki byl cel ?DokopaĂŚ Kamilowi771 - uwaga, od teraz wg moderacji - JEDNOSTCE NAJBARDZIEJ UCIÂŚNIONEJ !! ? Teraz jest on niemalÂże bohaterem, przynajmniej  w Twoich oczach.
A reszta ludzi wypowiadajÂąca swoje zdanie  to manupulanci i tchĂłrze ? 
Brawo !
Mistrzowskie posuniĂŞcie Janneth. Tylko  .. do czego prowadzi  Twoja misja ?

Mam nadziejĂŞ, Âże kaÂżdy sam jÂą dostrzeÂże i wlaÂściwie oceni. JuÂż bez dodatkowych komentarzy.
Torton
Gość
« Odpowiedz #606 : Wrzesień 26, 2010, 16:13:44 »

Nie no nieÂźle siĂŞ robi naprawdĂŞ nieÂźle.

Widzê Channel,¿e nasz Tortonek ma na ciebie du¿¿yy wp³yw,hmm;
Mam tak¹ ma³¹ uwagê do ciebie -naucz siê poprawnie pisaÌ po polsku.
A i jeszcze jedno,wiesz ja nie owijam w baweÂłnĂŞ,dlatego chciaÂłbym ci powiedzieĂŚ,Âże cie nie lubiĂŞ,i Âże jesteÂś osobÂą ktĂłrÂą Âłatwo moÂżna manipulowaĂŚ ( juÂż jakiÂś czas temu to zauwaÂżyÂłem)

......... ........ ......... ......... ......... .......... .......... ......... ........... ........... ........... ........... ........
WpÂływ jaki wpÂływ? MoÂże jakieÂś konkrety?
Aaa i najpierw sam zacznij stosowaĂŚ siĂŞ do zasad a potem wymagaj aby ktoÂś robiÂł coÂś tak albo tak. To Âże kogoÂś nie lubisz ma nijakie znaczenie, chanell postÂąpiÂła sÂłusznie i chwaÂła jej za to.

Dodatkowo jest taki punkt w regulaminie UÂśmiech Specjalnie dla Ciebie znalazÂłem.
- zakaz wielokrotnych powtĂłrzeĂą znakĂłw interpunkcyjnych, liter, cyfr i emotoikonek. JeÂżeli uÂżytkownik pomimo zwrĂłcenia mu uwagi, nadal bĂŞdzie naduÂżywaÂł w/w znakĂłw w swoich
wypowiedziach, zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf).

WiĂŞc proszĂŞ o przyznanie -1pf zgodnie z regulaminem Kamilowi.

W regulaminie stoi doœÌ wyraŸnie, ¿e obraŸliwe dla u¿ytkowników wypowiedzi bêd¹ usuwane, a te z u¿yciem s³ów uznanych za wulgarne bêd¹ karane. S³owo "g³upi" nie jest wulgaryzmem.

Tak masz po czêœci racjê ale przeczytaj ca³¹ tamt¹ wypowiedŸ.
zwalczane bĂŞdÂą wszelkie przejawy chamstwa i obraÂżania uÂżytkownikĂłw. Posty stanowiÂące
  naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez moderacjĂŞ. W wypadku wypowiedzi z
  uÂżyciem s³ów powszechnie uznanych za obraÂźliwe, autor zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf). 

Zgodnie z tym punktem byÂła to chamska wypowiedÂź i to nie pierwsza taka wypowiedÂź Kamila. Nie wierzysz? Poczytaj komentarze innych uÂżytkownikĂłw jak to odczuli.

Bo mam wraÂżenie, Âże w tym konkretnym przypadku Kamil dostaÂł minusa za caÂłoksztaÂłt, a nie za wyraÂżenie ktĂłre w czyichÂś innych ustach pozostaÂłoby niezauwaÂżone. I nie za dobrze Âświadczy to o tych, ktĂłrzy prowadzÂą z nim dyskusjĂŞ (naleÂży uwzglĂŞdniĂŚ, Âże ma kilku oponentĂłw, z ktĂłrych kaÂżdy sumiennie stara siĂŞ wyprowadziĂŚ go z rĂłwnowagi). Dla mnie to zamykanie buzi jednej osobie majÂąc na celu racjĂŞ wiĂŞkszoÂści.
A na forum jak juÂż powszechnie wiadomo (i z czym wielu siĂŞ nie zgadza) - demokracja nie ma zastosowania.

W tym przypadku mo¿esz tak myœleÌ, ale nie masz racji. Podczas dyskusji w tematach wyraŸ siebie, upadek moralny i kara œmierci stara³em siê rzetelnie prowadziÌ z nim dyskusjê, to on zacz¹³ wyzywaÌ i obra¿aÌ po kolei jak lecia³o. Wszystko zaczê³o siê od podcz³owieka, jasno wykaza³em mu co to okreœlenie znaczy natomiast on siê zbulwersowa³, skoro nie potrafi siê powstrzymaÌ i jest tak sfrustrowany to niech nie pisze, proste. Po to s¹ zasady na tym forum jakieœ co nie?

Obie strony dziaÂłajÂąc z premedytacjÂą sÂą winne. I tak jak on otrzymaÂł ostrzeÂżenie, tak samo powinien kaÂżdy pojedynczy.

Zapytam a za co? Podaj mi gdzie to jest regulaminie napisane? MoÂże chcesz mi powiedzieĂŚ Âże to nagabywanie? PrzecieÂż Kamil niejednokrotnie pisaÂł Âże koĂączy dyskusjĂŞ, a nastĂŞpnie znĂłw zaczynaÂł.

East masz racjê, najwiêcej maj¹ do powiedzenia Ci co nie brali udzia³u w dyskusji i nie wiedz¹ jak to wygl¹da z tego poziomu. Ani, ani Tene, East itd. nie obraziliœmy w ¿aden sposób Kamila, natomiast on wykaza³ siê du¿¹ doz¹ braku zahamowaù emocjonalnych. Wiêc zacz¹³ wypisywaÌ swoje typu "jesteœ ¿a³osna/y itd."
Mam cytowaĂŚ?

Po za tym jak juÂż tak Âświecie uwaÂżasz Âże masz racjĂŞ Janneth to proszĂŞ bardziej dawaj minusy tylko najpierw to uzasadnij konkretnymi cytatami i wypowiedziami. Niech zapanuje Dyktatura! O Tak!
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #607 : Wrzesień 26, 2010, 16:57:23 »

UwaÂżasz, Âże taki byl cel ?DokopaĂŚ Kamilowi771 - uwaga, od teraz wg moderacji - JEDNOSTCE NAJBARDZIEJ UCIÂŚNIONEJ !! ? Teraz jest on niemalÂże bohaterem, przynajmniej  w Twoich oczach.
A reszta ludzi wypowiadajÂąca swoje zdanie  to manupulanci i tchĂłrze ? 
Brawo !

Agresja rodzi agresjĂŞ. Z pewnoÂściÂą siĂŞ ze mnÂą w tym zgadzasz. JeÂśli nie dostrzegasz w wytaczanych przez siebie wobec Kamila argumentach przejawĂłw ironii, sarkazmu i uszczypliwoÂści, to nie mamy ze sobÂą w tym temacie o czym rozmawiaĂŚ. ZresztÂą w wielu innych nasza obustronna cisza rĂłwnieÂż byÂłaby gwarantem spokoju i harmonii.
Nazwanie kogoÂś betonowcem powinno zostaĂŚ ukarane tak samo jak nazwanie kogoÂś gÂłupkiem (jeÂśli juÂż w ogĂłle przyszÂło do gÂłowy karaĂŚ za sÂłowa nieuznawane powszechnie za wulgarne). SzczegĂłlnie jeÂśli ten drugi epitet poleciaÂł w odwecie.
Jest to prowokowanie osoby impulsywnej do wyraÂżenia siĂŞ w taki, a nie inny sposĂłb, a w nastĂŞpstwie zamierzonego i Âświadomego dziaÂłania, uciekanie siĂŞ do wstawiennictwa moderacji.
Mog³abym solidarnie zasiliÌ wasze szeregi i do³¹czyÌ siê do rzucania kamieniami, jednak si³a t³umu nie zaspokaja moich ambicji.
Eliminacja oponenta z dyskusji nie podnoÂści jej wartoÂści, a zawĂŞÂża horyzont poznawczy do jedynej, sÂłusznej racji. 

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Torton
Gość
« Odpowiedz #608 : Wrzesień 26, 2010, 18:41:20 »

Kamil gdybym miaÂł takie moÂżliwoÂści ode mnie dostaÂł byÂś bana na co najmniej miesiÂąc za tego typu odzywki. To kategorycznie widaĂŚ, nawet pomijajÂąc regulamin powinieneÂś dostaĂŚ bana, a za co? Za to jak siĂŞ zachowujesz, piszesz agresywnie itd.

ZmieĂą swoje zachowanie, a wtedy wszyscy bĂŞdÂą mogli rzeczowo prowadziĂŚ dyskusje, jak narazie to wszyscy piszÂą to samo, bo co majÂą pisaĂŚ? Skoro piszesz takim tonem, jĂŞzykiem.

Zamiast pisaĂŚ po raz kolejny do Tene "jesteÂś po prostu ÂżaÂłosny".

WeŸ siê i poka¿ ¿e potrafisz pokazaÌ argumenty, solidne. Jeœli uwa¿asz ¿e nie jesteœ ju¿ w stanie walczyÌ w tej dyskusji na argumenty odpuœÌ. I wkoùcu odczep siê od mojej osoby, nie podoba Ci siê coœ? To poskar¿ siê mamie.

Natomiast to gdzie uczĂŞszczam do szkoÂły, z kim jestem ,czy mam siĂŞ do kogo przytuliĂŚ itd. zostaw dla siebie. To moja sprawa. Nie Twoja, jesteÂś aspoÂłeczny tak siĂŞ zachowujÂąc i tyle.

Nara!

EDIT: Po za tym oskar¿a siê mnie ¿e jestem temu wspó³winny wiêc je¿eli niby tak jest to proszê bardzo zobaczymy czy siê coœ zmieni jak mnie nie bêdzie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2010, 18:45:52 wysłane przez Torton » Zapisane
kamil771
Gość
« Odpowiedz #609 : Wrzesień 26, 2010, 18:51:26 »

Nie dostrzegasz tego, ze wlaÂśnie ludzie w przedmiotowym temacie zostali zmuszeni przez jednego forumowicza Kamil771 do zejÂścia do jego poziomu dyskusji. Ale wedlug Ciebie to "nie za dobrze Âświadczy" ... o tych forumowiczach, a nie o Kamilu . Bo przecieÂż on tylko stara sĂŞ byĂŚ dosadny. Czego ludzie siĂŞ czepiajÂą ? To taki uprzejmy, kulturalny czlowiek.. a Âże dosadny ..

Odpowiem tylko na to.
PotraktowaÂłeÂś mnie jak trolla internetowego ktĂłrzy majÂą swojÂą bazĂŞ na onet.pl
MĂłwisz jaki to ja beznadziejny poziom dyskusji prowadzĂŞ i wogule,Âże jestem niekompetentny i gÂłupi.
Tyle ze w temacie o karze Âśmierci nie tylko przedstawiÂłem swoje zdanie,ale teÂż je uzasadniÂłem.
OdsyÂłaÂłem do licznych publikacji ( zaraz byÂłem nazywany faszystÂą i fanatykiem)
podawaÂłem odnoÂśniki do badaĂą naukowych ktĂłre dowiodÂły,Âże kara Âśmierci odstrasza przestĂŞpcĂłw od popeÂłnienia najciĂŞÂższych zbrodni ( zaraz team uduchowionych pisaÂł,Âże to nie sÂą wiarygodne badania,bo coÂś tam....)
i taka do byÂła z wami rozmowa,o ile Tenebreal prĂłbowaÂł jeszcze rzeczowo ze mnÂą rozmawiaĂŚ ale sam siĂŞ gubiÂł w tym co pisze,natomiast ty Wschodzie i Tortonek przez caÂły czas prezentowaliÂście swojÂą uduchowionÂą poezjĂŞ,i tak przez kilka stron,i absolutnie nic nie wnoszÂąc do dyskusji,

Jestem przekonany,Âże jeÂśli poprosiÂł bym neutralnÂą osobĂŞ Âżeby oceniÂła moje wypowiedzi w temacie kary Âśmierci to jestem pewien,Âże ocena byÂła by pozytywna.'
bardzo prawdopodobne,Âże jeÂśli wahaÂła by siĂŞ czy kara Âśmierci powinna obowiÂązywaĂŚ czy teÂż nie,
to czytajÂąc moje ( i nie tylko ) posty, na pytanie czy jesteÂś za czy przeciw-odpowiedziaÂła by-jestem ZA. PrzekonaÂł bym tÂą osobĂŞ.

Edit;
Janneth
zgodnie z punktem regulaminu:

- zakaz wielokrotnych powtĂłrzeĂą znakĂłw interpunkcyjnych, liter, cyfr i emotoikonek. JeÂżeli
  uÂżytkownik pomimo zwrĂłcenia mu uwagi, nadal bĂŞdzie naduÂżywaÂł w/w znakĂłw w swoich
  wypowiedziach, zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf);

dostajesz ostrzeÂżenie (na razie bez ujemnych punktĂłw). Nie wolno stosowaĂŚ tego typu powtĂłrzeĂą na naszym forum.
JeÂśli nie zastosujesz siĂŞ do tego ostrzeÂżenia, nastĂŞpstwem kolejnego takiego twoje zachowania bĂŞdÂą ujemne punkty forum.

WiĂŞc daj mi tego minusa i po sprawie.
MyÂślisz,Âże bĂŞdĂŞ pÂłakaÂł z tego powodu?
Nie jestem nowicjuszem na tym forum i dobrze wiem,Âże bezstronnoÂściÂą to moderatorzy nie grzeszÂą.
Ale to jest wasze forum, mo¿ecie robiÌ sobie co chcecie,mo¿ecie mi nawet 500 punktów odj¹Ì,nie robi to na mnie wra¿ania,. ju¿ nie.
.................... ............... ................... ...................... ....................... ..........................

I teraz obojêtnie który moderator,mo¿e mi odj¹Ì kolejny punkcik, to taka satysfakcja i przyjemnoœÌ przecie¿ jest.

A i jeszcze coÂś,w regulaminie jest taki zapis,
Ponadto administrator, w skrajnych przypadkach, moÂże zbanowaĂŚ (zablokowaĂŚ konto) uÂżytkownika przed osiÂągniĂŞciem przez niego w/w limitĂłw ujemnych punktĂłw.

WiĂŞc za nie przestrzeganie regulaminu, i bagatelizowanie ostrzeÂżeĂą wnoszĂŞ o doÂżywotniego bana dla siebie,

........... ............. .............. ............... ................. ............... .............. ............... ...........

wystarczy czy jeszcze nie, a dla pewnoÂści DuÂży uÂśmiech

------------ --------------- -------------- ---------------- ---------------- ------------- ------

a co tam Cool

----------- ----------- ---------------- --------------- ------------- --------------- ----------

kamil DuÂży uÂśmiech Chichot MrugniĂŞcie ( 771 oczywiÂście)

=====================================

CzeœÌ,
Mam takie maÂłe pytanko;
co muszĂŞ zrobiĂŚ Âżeby dostaĂŚ doÂżywotniego bana?
ChciaÂłbym daĂŚ tÂą satysfakcjĂŞ i chwilĂŞ przyjemnoÂści zwÂłaszcza Janneth i Channel a takÂże teamowi uduchowionych.
MoÂże mogĂŞ jakoÂś hurtem dostaĂŚ te 46 punktĂłw?
ProszĂŞ administracjĂŞ o odpowiedÂź.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 19:10:18 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #610 : Wrzesień 26, 2010, 21:01:36 »

Jeœli tak Ci zale¿y na opuszczeniu tego forum, to nie czekaj na odpowiedni¹ iloœÌ punktów tylko wykasuj swe konto. Wielu tak ju¿ uczyni³o.
Jest to korzystniejsze dla ka¿dego forumowicza, tym bardziej dla Ciebie, gdy¿ raz ju¿ usun¹³eœ swe konto a mimo to powróci³eœ. Wiele wskazuje na to, ze i tym razem za nied³ugo zawitasz do nas ponownie, a do¿ywotni ban uniemo¿liwi Ci to.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #611 : Wrzesień 26, 2010, 23:18:44 »

s³ów kilka o nabijaniu postĂłw;
to sÂą ostatnie wypowiedzi Thotala;
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3966.msg66569#msg66569
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5623.msg66567#msg66567

co one niby wnoszÂą do tematĂłw?

Wiele wskazuje na to, ze i tym razem za niedÂługo zawitasz do nas ponownie, a doÂżywotni ban uniemoÂżliwi Ci to.

Sugerujesz,¿e powinienem odejœÌ bo nie wiem oœmieszy³em siê czy coœ?
A moÂże dla pewnej grupy osĂłb staÂłem siĂŞ niewygodny bo potrafiĂŞ skutecznie argumentowaĂŚ swoje poglÂądy ( dla co niektĂłrych osĂłb  jest nie do przyjĂŞcia) i udowodniaĂŚ ich sÂłusznoœÌ?

, gdy¿ raz ju¿ usun¹³eœ swe konto a mimo to powróci³eœ. Wiele wskazuje na to, ze i tym razem za nied³ugo zawitasz do nas ponownie,

Tak, usun¹³em swoje konto,ale nie dlatego,Âże obraziÂłem siĂŞ na caÂły Âświat czy chciaÂłem uciec od czegoÂś tylko postanowiÂłem  swĂłj czas caÂłkowicie poÂświĂŞciĂŚ na Âżyciu prywatnym w realu, zrealizowaÂłem zadanie ktĂłre sobie postawiÂłem, i wrĂłciÂłem na forum,bo chciaÂłem wrĂłciĂŚ.
WyraÂźnie napisaÂłem wtedy,ze nie bĂŞdzie mnie przez jakieÂś 6 miesiĂŞcy i plus minus 2 m. znĂłw siĂŞ zjawiÂłem.
Ale mniejsza z tym.

zostaÂłem ukarany przez moderatora (czyt.moderatorkĂŞ) -1 punktem za zÂłamanie regulaminu 
a dokÂładniej za coÂś takiego,

.......... ............... ................ ................ ................. .............. ............... ............ ............

teraz sprawdzĂŞ,czy wÂładza forum przestrzega wÂłasnego regulaminu i czy jest konsekwentna w swoich decyzjach.

mam w tej chwili -4 punkty.
Do zbanowania brakuje mi jeszcze -46 punktĂłw,

a wiĂŞc pozwolĂŞ sobie w tej chwili zÂłamaĂŚ regulamin w tym punkcie;

- zakaz wielokrotnych powtĂłrzeĂą znakĂłw interpunkcyjnych, liter, cyfr i emotoikonek. JeÂżeli
  uÂżytkownik pomimo zwrĂłcenia mu uwagi, nadal bĂŞdzie naduÂżywaÂł w/w znakĂłw w swoich
  wypowiedziach, zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf)

Ponadto administrator, w skrajnych przypadkach, moÂże zbanowaĂŚ (zablokowaĂŚ konto) uÂżytkownika przed osiÂągniĂŞciem przez niego w/w limitĂłw ujemnych punktĂłw.

po raz trzeci w ciÂągu kilku godzin pomimo upomnienia i ostrzeÂżenia zÂłamiĂŞ tĂŞ zasadĂŞ.
a wiĂŞc moje zachowanie ( Âłamanie regulaminu forum )  jest notorycznie

1)  ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

2)  ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

3) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

4) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

5) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

6) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

7) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

8 ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

9) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

10) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

11) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

12) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

13) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

14) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

15) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

16) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

17) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

18) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

19) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

20) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

21) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

22) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

23) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

24) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

25) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

26) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

27) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

28) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

29) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

30) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

31) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

32) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

33) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

34) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

35) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

36) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

37) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

38) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

39) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

40) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

41) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

42) ....... ............. .......... ........... ............ .............. ................ ................. ..............

43) .................... ................. .................... ..................... ...................... .................

44)....................... ...................... ...................... ...................... .................. ..............

45) ............. ................. ................... ..................... ..................... .....................

46) .............. .................. ................. ................ ................. ................ ..................

-4 punkty dodaĂŚ - 46 punkĂłw ( patrz powyÂżej) = -50 punkĂłw- czyli wyrzucenie z forum.

Czekam na decyzjĂŞ.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2010, 23:20:17 wysłane przez kamil771 » Zapisane
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #612 : Wrzesień 26, 2010, 23:34:51 »

Kamil771
Jestem przekonany,Âże jeÂśli poprosiÂł bym neutralnÂą osobĂŞ Âżeby oceniÂła moje wypowiedzi w temacie kary Âśmierci to jestem pewien,Âże ocena byÂła by pozytywna.'

Nie jestem osoba neutralna w tym temacie,ale masz u mnie ocene pozytywna.Podobnie jak opinie Janneth,m11 i innych,ktorzy uwazaja,ze tzw.resocjalizacja(niczego nie zmienia i do niczego nie prowadzi,bo wiezienia- mimo- pekaja w szwach), i dozywocie zamiast eliminacji,to tylko mamienie siebie i innych,a niewspolmierny koszt utrzymywania bandytow obciaza kazdego,nawet tych,ktorzy glosuja przeciw karze smierci.Cale szczescie,ze wiekszosc systemow prawnych na swiecie, nie popiera
tego typu dzialan "humanitarnych" - oczywiscie humanitarnych w stosunku do zbrodniarzy zwyrodnialcow,
bo inaczej pomyslalbym,ze swiat znowu stanal na glowie.Ale czy tak nie jest,nie jestem tego pewien...
Pozdrawiam.
PS1.
Kamilu 771,nie chodzi o to aby dostac bana,bo to bardzo latwe do zrealizowania,chodzi o to,aby nie
dac sie poniesc swoim emocjom i brac udzial w tym,badz nie badz.....dobrym forum.
Pozdrawiam.
EDIT:
PS2.
Kamilu771 i Torton..,wezcie rowniez pod uwage to,ze takie kobiety,jak koliberek33,Ptak czy Janneth,swoja inteligencja i madroscia(madrosc jest ponad inteligencja)moglyby Was przegadac,ale nie robia tego z oczywistego powodu - nie lubia draki i sa subtelne w swoich opiniach.I nie wstyd Wam...
bo jesli..to do szkoly..juz! DuÂży uÂśmiech  Szkoly zycia,oczywiscie...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 06:10:25 wysłane przez Kahuna » Zapisane
Torton
Gość
« Odpowiedz #613 : Wrzesień 27, 2010, 17:03:28 »

Mo¿ecie mnie za to ukaraÌ ale to ju¿ przesada, pomijaj¹c wczeœniejsze s³owa. Wszystkie zg³osi³em do administratora, ja Ciê nigdzie nie obrazi³em. Na ostatni¹ Twoj¹ wiadomoœÌ nie odpisa³em, natomiast Kamil wys³a³ mi takie coœ.

Niech ka¿dy wie jaka jest prawda i tyle, bo mam doœÌ i nikt z tym nic nie robi. Domagam siê bana dla Kamila.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 17:04:11 wysłane przez Torton » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #614 : Wrzesień 27, 2010, 17:15:51 »

No có¿ . To mówi samo za siebie. To zachowanie rynsztokowe podpadaj¹ce pod regulamin i nie zwalnia go z odpowiedzialnoœci za ten czyn fakt, ¿e zrobil to po angielsku i w ciekawej formie graficznej. Fak(t) jest fak(t)em.
Ot Kamil771 w calej okazaloÂści.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #615 : Wrzesień 27, 2010, 17:33:32 »

No có¿ . To mówi samo za siebie. To zachowanie rynsztokowe podpadaj¹ce pod regulamin i nie zwalnia go z odpowiedzialnoœci za ten czyn fakt, ¿e zrobil to po angielsku i w ciekawej formie graficznej. Fak(t) jest fak(t)em.
Ot Kamil771 w calej okazaloÂści.

"czerwoni" juÂż dawno upadli.
Twoje miejsce jest w muzeum figur woskowych.

771

============

Witam;
Mam pytanie do administracji.
Przed chwilÂą dostaÂłem jednego minusika za ten post
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=791.msg66571#msg66571

Racja. Nie moÂżecie za jednÂą wypowiedÂź przyznaĂŚ hurtem kilkudziesiĂŞciu punktĂłw.
Ale je¿eli przekopiujê ten post 44 razy ( mam szeœÌ + 44 da mi ³¹cznie- 50)
to dostanĂŞ tego bana czy nie?
Bo nie wiem czy mam siĂŞ wysilaĂŚ czy nie.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 20:35:02 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Torton
Gość
« Odpowiedz #616 : Październik 08, 2010, 21:29:37 »

Lol? Dariusz co to ma byĂŚ? Szok
Chyba mi oczy z orbity wylecÂą, tego siĂŞ nie spodziewaÂłem ale widocznie reguÂła.
"WrĂłg uderza tam gdzie siĂŞ go najmniej spodziewasz" siĂŞ sprawdza, opisaÂłem swoje wraÂżenia z innego forum jak zostaÂłem w bezapelacyjny sposĂłb ocenzurowany(mĂłgÂłbym zamieÂściĂŚ link do konkretnego tematu) ale stwierdziÂłem Âże nie bĂŞdĂŞ robiÂł baÂłaganu, a tu takie coÂś?

Red Ci na mnie doniĂłsÂł czy co? No widzĂŞ, Âże ta kontrola internetu zaczyna siĂŞ szerzyĂŚ i bez apelacyjne zamyka siĂŞ ludziom ryje. Mam dosyĂŚ, Nara WAM!

Ave To jest przegiĂŞcie, piszcie sobie do muÂła, nie do mnie, mam powyÂżej uszu zamykania w wolnoÂści wyraÂżania siĂŞ. Jeszcze u mnie usÂłyszycie!

Mam doœÌ.

ÂŻEGNAM DEFINITYWNIE!
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #617 : Październik 09, 2010, 06:31:36 »

No, tak szczerze, to tez mnie dziwi reakcja Darka. MoÂże o tyle mniej, Âże mogÂłeÂś, Torton, napisaĂŚ: "Moim zdaniem to szarlatan (itd)", by podkreÂśliĂŚ, Âże jedynie artykuÂłujesz swoje zdanie. Ale teÂż mnie ta reakcja dziwi, serio.

Tym bardziej, Âże na tym forum posÂądzenia np rzÂądĂłw, politykĂłw, koncernĂłw etc lecÂą lawinowo, i to o o wiele gorsze rzeczy, niÂż szarlataĂąstwo, a jakoÂś uÂżytkownicy je gÂłoszÂący nie dostajÂą ujemnych pf'Ăłw za te posÂądzenia (tak dla porĂłwnania).
Torton
Gość
« Odpowiedz #618 : Październik 09, 2010, 12:01:58 »

To jest najwiĂŞksze upokorzenie dla Mnie ostatnich kilku miesiĂŞcy.

Jak czÂłowiek powie trochĂŞ prawdy to zostaje oczerniony i ukarany, nie sÂłusznie.

Tak powtórzê jeszcze raz WYRANIEJ. Icke to szarlatan zarabia na ksi¹¿kach, nie ma dowodów na swoje teorie, Lucyna £obos tak samo. Ten sam poziom. Oboje K£AMI¥. I teraz mo¿ecie mnie zbanowaÌ, usun¹Ì konto tak jak na davidicke.pl gdzie zosta³em ocenzurowany.

A nawet jeœli to Wam nie wystarcza to ustawiam konto do kasacji poniewa¿ mam doœÌ, ju¿ mnie wiêcej tutaj nie zobaczycie. Ci co wiedz¹ i siê z nimi normalnie dyskutowa³o znajd¹ do mnie kontakt.

ÂŻegnam!
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #619 : Październik 09, 2010, 12:32:05 »

>Torton<,
sÂłusznie Tene zauwaÂżyÂł, Âże gdybyÂś ograniczyÂł siĂŞ do stwierdzenia, Âże wg Ciebie sÂą oni szarlatanami, to wyglÂądaÂłoby to zupeÂłnie inaczej.
W tym przypadku uÂżyÂłeÂś sformuÂłowania wskazujÂącego na jednoznaczne ich oszukiwanie. To trzeba udowodniĂŚ.
Wg sÂłownika :

Cytat: sÂłownik
Wyniki tÂłumaczenia: szarlatan
SÂłownik jĂŞzyka polskiego

*
      SÂłownik ortograficzny
      szarlatan, ci szarlatani, tym szarlatanom

*
      SÂłownik wyrazĂłw obcych

oszust, ktĂłry zwodzi ludzi swymi rzekomymi umiejĂŞtnoÂściami lub uzdolnieniami i wykorzystuje ich ÂłatwowiernoœÌ dla swych korzyÂści materialnych: Wiele osĂłb korzysta z porad rozmaitych "uzdrowicieli", zwykle szarlatanĂłw i naciÂągaczy, niemajÂących Âżadnego wyksztaÂłcenia medycznego.
      wÂł. ciarlatano, pierwotnie ‘handlarz zachwalajÂący gÂłoÂśno swoje towary i uÂżywajÂący ró¿nych sztuczek, Âżeby przyciÂągn¹Ì klientĂłw’, dawniej w polszczyÂźnie ‘kuglarz, oszust’ (czĂŞsto w postaci: ciarlatan)
      zobacz takÂże: szarlataneria
    *
      SÂłownik jĂŞzyka polskiego
      rz. mos I, lm M. -i

1. osoba oszukujÂąca, zwodzÂąca ludzi swymi rzekomymi umiejĂŞtnoÂściami, zdolnoÂściami i wykorzystujÂąca ludzkÂą ÂłatwowiernoœÌ dla wÂłasnych korzyÂści materialnych; oszust
         2. oszust udajÂący lekarza

Rozumiem, Âże nie popierasz i nie zgadzasz siĂŞ z twierdzeniami D.Icke'a oraz p. Lucyny, moÂżesz mieĂŚ o nich takie zdanie, ale naleÂży pamiĂŞtaĂŚ iÂż wyraÂżenie swego poglÂądu w niewÂłaÂściwy sposĂłb - jak to uczyniÂłeÂś na forum - jest juÂż nie wyraÂżeniem poglÂądu, a oskarÂżeniem. To z kolei naleÂży udowodniĂŚ, czego nie uczyniÂłeÂś.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #620 : Październik 09, 2010, 13:47:39 »

Darek, tylko chciaÂłbym Ci zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na kwestiĂŞ konsekwentnoÂści w przyznawaniu PF'Ăłw. ZauwaÂż, Âże, jak napisaÂłem wczeÂśniej, oskarÂżenia (bez dowodĂłw, pisane bez owego "Moim zdaniem") padaÂły na tym forum pod adresem politykĂłw, rzÂądĂłw, przedstawicieli konkretnych ideologii etc nie raz, nie dwa i nie dziesiĂŞĂŚ - i nie byÂły karane ujemnymi PF'ami. UwaÂżam wiĂŞc (choĂŚ to moja subiektywna opinia) Âże Torton rĂłwnieÂż nie powinien takich punktĂłw otrzymaĂŚ, gdyÂż zachowaÂł siĂŞ podobnie, jak wielu ludzi na tym forum, ktĂłrzy PF'Ăłw za swoje zachowanie nie otrzymali. Stwarza to nieprzyjemne wraÂżenie (choĂŚ mam nadziejĂŞ, Âże to jedynie wraÂżenie) forumowej moralnoÂści Kalego - jak po nas jadÂą, to karaĂŚ, a jak my po innych, to przymykaĂŚ oko/popieraĂŚ.

Uwa¿am te¿, ¿e to zajœcie powinno byÌ pewn¹ nauk¹ na przysz³oœÌ, stworzyÌ pewien casus - i je¿eli ktoœ bêdzie w ten sposób pisa³, powinien dostaÌ/nie dostaÌ ujemne PF'y, niezale¿nie od adresata swoich wypowiedzi.

Có¿, inna sprawa (ale to ju¿ zupe³nie poza ca³¹ kwesti¹), ¿e Icke Tortonowi nie jest d³u¿ny, i niejedno w swoich wyk³adach insynuowa³ na temat innych ludzi (ze szczególnym uwzglêdnieniem rz¹dów), wiêc o ile faktycznie Torton móg³ napisa³, ¿e to jeno jego zdanie, o tyle Icke'owi nie wspó³czuje, gdy¿ sta³ siê obiektem podobnych os¹dów, jakimi sam feruje. Ale to absolutnie nie ma nic do rzeczy, jakby coœ.
east
Gość
« Odpowiedz #621 : Październik 10, 2010, 12:14:35 »

Tene podpisuję się pod Twoją uwagą w stosunku do administracji. Coś ostatnio wybiórczo dzialacie moi mili. Kamill771 slowami Janneth okazal sie być w porządku gościem , choć troszkę narwanym ( bo cóż to jest parę epitetów heh ) , a kilka postów wyżej odeslal mnie do muzeum figur woskowych UÂśmiech , natomiast wszystkich adwersarzy Kamila771 Janneth wcisnęla w przegródkę okrutnej sfory gryzących psów. Teraz Tortonowi się dostalo za wyrażenie swojego dosadnego zdania o p. Icke , podczas, gdy np Arteq notorycznie zarzuca Kiarze klamliwą postawę na podstawie bardzo niepewnych "dowodów" i żadnej konsekwencji nie ma.
I moim zdaniem Tene wlaśnie TUTAJ ma do rzeczy to , jak mówisz, że Icke " stał się obiektem podobnych osądów, jakimi sam feruje " bo w tą samą przestrzeń zmierzają nasi moderatorzy jak i wielu userów.
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2010, 12:16:02 wysłane przez east » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #622 : Październik 10, 2010, 12:50:39 »

RĂłwnieÂż uwaÂżam posuniĂŞcie Darka za nieporozumienie jak i to caÂłe karanie punktami ujemnymi.
No i to nie Tortona obci¹¿a niesprawiedliwa decyzja.

ZaÂś wymĂłg opatrywania negatywnych sÂądĂłw etykietÂą „moim zdaniem” jest Âśmieszny, bo co to zmienia? Sens wypowiedzi pozostaje ten sam. RĂłwnieÂż odpowiedzialnoœÌ za sÂłowa pozostaje przy piszÂącym. A ocena, przy oceniajÂącym. I dobrze byÂłoby, gdyby niesprawiedliwe oceny nie obrastaÂły w skutki.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #623 : Październik 10, 2010, 15:50:36 »

TeÂż jestem zdziwiona,ale nie ja tu rzÂądzĂŞ . Rafaela teÂż dostaÂła minusy niesÂłusznie.
Torton nie przejmuj siĂŞ UÂśmiech zaÂłoÂżyÂłeÂś wiele ciekawych tematĂłw ,wiec szybko nadrobisz stratĂŞ.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #624 : Październik 10, 2010, 16:57:01 »

Wiecie co?Ja popieram Darka decyzje,bo inaczej moglibysmy nazwac to forum:"Torton's forum".,bez regulaminu obowiazujacego u nas.A to by bylo sprzeczne.
Pozdrawiam.
Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: