Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 12:11:12

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 42 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 498648 razy)
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #625 : Październik 10, 2010, 19:05:34 »

Wiecie co?Ja popieram Darka decyzje,bo inaczej moglibysmy nazwac to forum:"Torton's forum".,bez regulaminu obowiazujacego u nas.A to by bylo sprzeczne.
Pozdrawiam.

To znaczy siê widzisz, ja jestem jak najbardziej za stosowaniem regulaminu. Tylko momentami ma wra¿enie, ¿e regulamin (nie wiem, z jakich przyczyn, zupe³nie mo¿liwe, ¿e zupe³ni niecelowo i podœwiadomie) jest stosowany wybiórczo. To znaczy o wiele proœciej jest dostaÌ -PF za niestosowane zachowanie, gdy krytykuje siê (czy obra¿a, czy oczernia) kogoœ, kogo wiêkszoœÌ szanuje i uznaje na tym forum za autorytet (choÌ nie wszyscy), ni¿ za tak¹ sam¹ krytykê kogoœ, kto jest na tym forum ma³o powa¿any.

Przyk³adowo, zobaczcie, ile by³o najazdów na Koœció³ katolicki (sam go nie popieram, to inna sprawa). I ile osób dosta³o bany, warny czy -PF'y? No, Kap³an, owszem. Ale on przeszed³ wszelkie granice. A na Icke'a posz³o dos³ownie jedno oskar¿enie, i bach - od razu ujemne PF'y.

Ciekaw po prostu jestem, czy gdyby Torton napisaÂł, Âże KK to szarlatani, Âże rzÂąd czy politycy to szarlatani, Âże koncerny farmaceutyczne to szarlatani - czy teÂż dostaÂłby -PF? Nie sÂądzĂŞ, gdyÂż takich epitetĂłw byÂło wiele, bez jakiejkolwiek reakcji ze strony moderacji.

Dlatego teÂż nie ujemne PF'y sÂą problemem, ale, moim zdaniem, nie do koĂąca konsekwentne ich rozdawanie, zaleÂżne od obiektu oskarÂżenia, pomĂłwienia czy obrazy - a nie jego treÂści.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #626 : Październik 10, 2010, 20:47:58 »

Cytat: Tene
Ciekaw po prostu jestem, czy gdyby Torton napisaÂł, Âże KK to szarlatani, Âże rzÂąd czy politycy to szarlatani, Âże koncerny farmaceutyczne to szarlatani - czy teÂż dostaÂłby -PF? Nie sÂądzĂŞ, gdyÂż takich epitetĂłw byÂło wiele, bez jakiejkolwiek reakcji ze strony moderacji.

W moim, skromnym przekonaniu, wyraÂżanie takich opinii o instytucjach, jako caÂłoÂści, w przeciwieĂąstwie do tego samego "przymiotnikowania" konkretnych osĂłb, jest bardziej ... - nie wiem jak to okreÂśliĂŚ, nie jestem prawnikiem - na miejscu, stÂąd nie minusujĂŞ takich wypowiedzi.
To takie moje widzimisiĂŞ, jako nie prawnika. MrugniĂŞcie  DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #627 : Październik 10, 2010, 21:41:34 »

Có¿, a czym ró¿ni siê jedno do drugiego? Tak samo jest to bezdowodowe pos¹dzenie. Nie rozumiem, czemu mia³oby to byÌ mniej nieodpowiednie, od pos¹dzania konkretnych osób?

PrzykÂładowo: Czy w takim wypadku, jeÂśli stwierdzĂŞ, Âże (hipotetycznie oczywiÂście) "PCh to banda oszustĂłw", to nie dostanĂŞ -PF, ale gdy juÂż napiszĂŞ "Lucyna to oszustka", to juÂż tak?

Wybacz, Darek, ale wydaje mi siĂŞ to mocno naciÂągane i... no có¿, rĂłwnie mocno niekonsekwentne. Albo karzemy wszystkie przejawy "epitetowania", albo Âżadnych. Jedno albo drugie. 
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #628 : Październik 11, 2010, 04:40:17 »

Darek
ktĂłrÂą zÂłamaÂłeÂś pkt regulaminu:
Darek,mozesz mi wlepiac punkty minusowe,ile wlezie,nie bardzo mnie to obchodzi...jestem jedynie ciekaw,ile musialbys wlepic tych punktow p.L.Lobos za te jej klamstwa i wodzenia ludzi za nos..?My i ja,mamy na to niezbite dowody.Chcesz powalczyc..?Chyba nie,bo juz,od dawna,stoisz na przegranej pozycji...hmm..
Pozdrawiam.
Ps.
Mialem racje,zeby nie zmieniac i nazwy forum i logo.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2010, 05:29:10 wysłane przez Kahuna » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #629 : Październik 11, 2010, 20:07:35 »

Cytat: Kahuna
Darek,mozesz mi wlepiac punkty minusowe,ile wlezie,nie bardzo mnie to obchodzi...

No, aÂż tak siĂŞ nie rozbestwiÂłem MrugniĂŞcie, wlepiam tylko za przekroczenie regulaminu.

jestem jedynie ciekaw,ile musialbys wlepic tych punktow p.L.Lobos za te jej klamstwa i wodzenia ludzi za nos..?

Nie wlepiĂŞ ani jednego, z prostego powodu, nie jest uczestnikiem forum. Natomiast, gdyby byÂła nie otzrymaÂłaby minusa za gÂłoszone teorie, do pĂłty, do pĂłki nie zÂłamaÂłaby jakiegoÂś punktu regulaminu. Zapewne kaÂżdy juÂż zauwaÂżyÂł, ze nie treÂści gÂłoszonych teorii, a zachowanie jest oceniane.

My i ja,mamy na to niezbite dowody.

Nie wÂątpiĂŞ, Âże JesteÂś, JesteÂście w posiadaniu "niezbitych dowodĂłw", ktĂłre ugruntowujÂą Was w swoich przekonaniach, postrzeganiu Âświata, zauwaÂżcie jednak, Âże nie kaÂżdy tak je odbiera.
Jestem za tym, byÂś/byÂście je przedstawiali. Przysporzy to tylko korzyÂści wszystkim zainteresowanym stronom.  UÂśmiech
Jednak w odpowiednich wÂątkach.  MrugniĂŞcie

Chcesz powalczyc..?

NaprawdĂŞ potrzebna jest Ci, czy komukolwiek jakakolwiek w tej materii walka? Macie coÂś do przedstawienia, proszĂŞ, walk jednak nam tu nie potrzeba.

Chyba nie,bo juz,od dawna,stoisz na przegranej pozycji...hmm..

Tu nie ma przegranych stron, przynajmniej w moim przekonaniu, za to widzĂŞ doœÌ duÂżo zacietrzewionej mÂłodzieÂży, ktĂłra za wszelkÂą cenĂŞ chce dzieliĂŚ Âświat.  MrugniĂŞcie

Mialem racje,zeby nie zmieniac i nazwy forum i logo.

Na szczĂŞÂście to forum ewoluuje w przeciwnÂą stronĂŞ i w moim, choĂŚ nie tylko, przekonaniu wÂłaÂściwym jest zmiana, przynajmniej nazwy.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2010, 20:20:47 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #630 : Październik 11, 2010, 21:40:25 »

Chcesz powalczyc..?

NaprawdĂŞ potrzebna jest Ci, czy komukolwiek jakakolwiek w tej materii walka? Macie coÂś do przedstawienia, proszĂŞ, walk jednak nam tu nie potrzeba.

<a href="http://www.youtube.com/v/K0OSzXEd_qI?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/K0OSzXEd_qI?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL</a>
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #631 : Październik 21, 2010, 19:07:12 »

Wiecie co ?  wÂłaÂśnie sprawdzaÂłam sobie kto jest na naszym forum one line i zauwaÂżyÂłam  Âże ktoÂś drukuje sobie nasz wÂątek "PrĂŞgierz -> komentarze i pytania " Szok
na co ? i po co CoÂś  dziwne  Szok  moze ktoÂś  zbiera na nas jakieÂś materiaÂły dla CBÂŚ  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2010, 19:07:42 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #632 : Październik 21, 2010, 19:10:27 »

Odk¹d pamiêtam, to wci¹¿ ktoœ coœ drukuje z naszego forum.
Moze i jakiÂś tam jegomoœÌ  MrugniĂŞcie lubi kolekcjonowaĂŚ takie materiaÂły.  DuÂży uÂśmiech
A moze jak¹œ pracê ktoœ pisze i ma tu niez³e Ÿród³o informacji.
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2010, 19:11:24 wysłane przez Dariusz » Zapisane

kamil771
Gość
« Odpowiedz #633 : Październik 31, 2010, 21:57:43 »

hipokryta obÂłudnik, czÂłowiek faÂłszywy, dwulicowy; faryzeusz.
     hipokryzja obÂłuda, dwulicowoœÌ, nieszczeroœÌ, faÂłsz, udawanie.

NapisaÂłem wprost to co myÂślĂŞ o pewnej osobie,nie obraziÂłem jej,tylko powiedziaÂłem prawdĂŞ.
W jej ostatnim poÂście ( prowokacyjnym zresztÂą) jest nic innego jak zwykÂłe udawanie,faÂłsz i obÂłuda...
wiĂŞc o co chodzi?

Zamiast bezsensownie dawaÌ mi minusy,mo¿e byœ zacz¹³ w koùcu troszeczkê myœleÌ,co?
JesteÂś administratorem tego forum,przecieÂż....
I przypominam,Âże na tym forum sÂą jeszcze inne osoby a nie tylko Kamil771,wiĂŞc moÂże przenieÂś swoje szczegĂłlne zainteresowanie mnÂą na kogoÂś innego. ok?
A mo¿e powinieneœ zmieniÌ okulary,¿eby dostrzec w koùcu swoj¹ stronniczoœÌ w podejmowaniu decyzji dotycz¹cych tego forum i ich u¿ytkowników?
Aha,jak tam- Âświecisz juÂż w ciemnoÂści czy nie?

Sventer
Gość
« Odpowiedz #634 : Listopad 03, 2010, 20:14:00 »

Nie czujĂŞ siĂŞ w obowiÂązku za cokolwiek przepraszaĂŚ. Po prostu byÂłem szczery. DokonujÂąc analizy i sÂłusznej selekcji przedstawiÂłem wnioski.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #635 : Listopad 04, 2010, 09:07:32 »

1.Pytam o przyczyny, dlaczego istotne nforacje
co jakis czas laduja w koszu?

2.Gdzie tu jest zÂłamany regulamin?

3. KTO i DLACZEGO monitowal o usuniecie tego posta? (jakie ma argumenty na ta anty-poznawcza dzialalnosc)

Oto przedmiot ktory tu omawiam:

Cytat: soook
Tak drogÂą dopowiedzenia , zamkniĂŞte portale czasoprzestrzenne , sÂą otwierane .

jedne otwierane - inne zamykane

niektĂłrzy kradnÂą to, czego nikt im nie daÂł, ale nie wiedza jeszcze o paru niespodzankach

calejDOscope

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5737.0

4. Kiedy moderator ma usunac a kiedy przeniesc watek, wg regulaminu,
bo dosyc to funkcjonuje nieczytelne ta dowolnosc.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 17:53:16 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #636 : Listopad 04, 2010, 18:38:50 »

>Phi<, a zaglÂądaÂłeÂś do tego wÂątku czy wzburzyÂłeÂś siĂŞ tylko na podstawie znalezienia tego posta w naszym bezkresnym archiwum - "Âśmietniku"?

Zerknij, a zrozumiesz:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5733.msg67042#msg67042

Sventer
Gość
« Odpowiedz #637 : Listopad 04, 2010, 22:59:28 »

Za³ó¿my kó³ko, bo to jakaœ paranoja tutaj panuje. Zamyka siê ludziom buzie. Phi wycofanie siê to dobry pomys³, bo po co siê mêczyÌ? Uœmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #638 : Listopad 04, 2010, 23:03:58 »

Sventer, kliknij na link podany przez Dariusza: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5733.msg67042#msg67042

Racz doczytaĂŚ kiedy byÂła jego ostatnia zmiana: PaÂździernik 08, 2010, 22:26:01 wysÂłane przez Dariusz

A kó³ko zak³adaj z Tortonem i wszystkimi jego alter ego. Czujê, ¿e bêdziecie stanowiÌ liczn¹ opozycjê wobec tutejszych niegodziwoœci.

Dalsza rozmowa przeniesiona do http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=203.msg68439#msg68439
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 23:42:24 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #639 : Listopad 06, 2010, 14:02:10 »

Do Faraona,
 RĂłwnieÂż nie wyciÂągn¹³eÂś wnioskĂłw ze swoich ostatnich wpadek.
 A prosiÂłem ciĂŞ,zmieĂą okulary.....
 i zamknij sobie buziĂŞ,bo ostatnio za duÂżo  niepotrzebnie szczekasz......
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #640 : Listopad 06, 2010, 17:47:23 »

>Phi<, a zaglÂądaÂłeÂś do tego wÂątku czy wzburzyÂłeÂś siĂŞ tylko na podstawie znalezienia tego posta w naszym bezkresnym archiwum - "Âśmietniku"?

Zerknij, a zrozumiesz:

faktycznie na podstawie znalezienia w bezkresnym.
Przepraszam.

a wzburzony(innÂą pozaforumowa sprawa) to byÂłem juz wchodzac tu na chwile.

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #641 : Listopad 08, 2010, 20:36:36 »

O ! Nie byÂło mnie parĂŞ dni - wracam i oczom nie wierzĂŞ  Szok WidzĂŞ Âże zbanowani koledzy pokazali klasĂŞ Szok

KsiĂŞga Koheleta 3,1
kamil771
Gość
« Odpowiedz #642 : Listopad 19, 2010, 20:56:29 »

ProszĂŞ o ukaranie minusem Tortona ( Sventera) za ten post;

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2189.msg69341#msg69341

przypominam,Âże ja dostawaÂłem minusy za takie okreÂślenia jak hipokryta czy betonowiec,
natomiast torton nazwaÂł mnie gÂłupkiem,wiĂŞc mam nadziejĂŞ,Âże szanowne kierownictwo bĂŞdzie konsekwentnie przestrzegaĂŚ regulaminu forum,bo to,Âże regulamin zostaÂł w powyÂższym poÂście zÂłamany nie ma wÂątpliwoÂści.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #643 : Listopad 19, 2010, 21:39:26 »

ProszĂŞ o ukaranie minusem Tortona ( Sventera) za ten post;

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2189.msg69341#msg69341

przypominam,Âże ja dostawaÂłem minusy za takie okreÂślenia jak hipokryta czy betonowiec,
natomiast torton nazwaÂł mnie gÂłupkiem,wiĂŞc mam nadziejĂŞ,Âże szanowne kierownictwo bĂŞdzie konsekwentnie przestrzegaĂŚ regulaminu forum,bo to,Âże regulamin zostaÂł w powyÂższym poÂście zÂłamany nie ma wÂątpliwoÂści.

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2189.msg69349#msg69349

Sventer
Gość
« Odpowiedz #644 : Listopad 19, 2010, 21:59:20 »

No i s³usznie to zrobi³eœ - nie robi to na mnie wra¿enia, jedyne co to mog³em u¿yÌ innego okreœlenia. Gdyby mi zale¿a³o na bycie na tym doœÌ marnym forum bardziej bym uwa¿a³ Dariuszu. Rób swoje nie mam "ale".

Ale jak juÂż wspomniaÂłem najlepsze kĂŞsy zostawiĂŞ na sam koniec.

Pozdro
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #645 : Listopad 19, 2010, 22:10:27 »

Cytat: Sventer
No i sÂłusznie to zrobiÂłeÂś -

Och, dziĂŞkujĂŞ. Pochlebiasz mi.

- nie robi to na mnie wra¿enia, jedyne co to mog³em u¿yÌ innego okreœlenia. Gdyby mi zale¿a³o na bycie na tym doœÌ marnym forum bardziej bym uwa¿a³ Dariuszu. Rób swoje nie mam "ale".

Ale jak juÂż wspomniaÂłem najlepsze kĂŞsy zostawiĂŞ na sam koniec.

Nie miaÂłem zamiaru przypochlebiaĂŚ Ci siĂŞ, staram siĂŞ byĂŚ po prostu grzeczny. JeÂśli czujesz potrzebĂŞ takiego "wyÂżycia" siĂŞ to proszĂŞ, nie ÂżaÂłuj sobie, nie musisz czekaĂŚ koĂąca. ZaoszczĂŞdzisz sobie tortur wewnĂŞtrznych a mnie uÂłatwisz podjĂŞcie decyzji no i udowodnisz, Âże niepotrzebnie tyle czasu wstawiaÂłem siĂŞ za TobÂą.

Pozdro

A dziĂŞki, od razu jestem zdrowszy. DuÂży uÂśmiech

Sventer
Gość
« Odpowiedz #646 : Listopad 19, 2010, 22:15:09 »

Oj nie nie... Nie potrzebujĂŞ ulgi.

Nie przypadkiem uÂżywam tego typu okreÂśleĂą czasami. MrugniĂŞcie
kamil771
Gość
« Odpowiedz #647 : Listopad 21, 2010, 10:07:45 »

Proszê o ukaranie Tortona za t¹ wiadomoœÌ;

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?action=profile;u=1179

PrzypomnĂŞ moÂże regulamin;

- obraÂżajÂących inne narodowoÂści, rasy i religie (art. 194-196 i art. 257 Kodeksu karnego oraz art. 23
   Kodeksu cywilnego). Moderator winien zareagowaĂŚ przyznajÂąc uÂżytkownikowi -1pf.

- l¿¹cych osoby publiczne (art. 23 Kodeksu cywilnego). Takie wypowiedzi bêd¹ sukcesywnie usuwane
   przez moderacjĂŞ. Moderator zwaÂżywszy na okolicznoÂści oraz uÂżyte sÂłownictwo, moÂże w takim
   przypadku przyznaĂŚ uÂżytkownikowi ostrzeÂżenie (-1pf).

Wczoraj Torton takÂże zÂłamaÂł regulamin,dostaÂł jedynie sÂłownÂą reprymendĂŞ, jak widaĂŚ nic to nie daÂło.
Dlatego wnoszĂŞ o ukaranie go ujemnymi punktami.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #648 : Listopad 21, 2010, 10:38:04 »

Kamil poda³eœ b³êdny link Z politowaniem

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #649 : Listopad 21, 2010, 12:30:07 »

Przypuszczam, Âże >Kamil< ma na myÂśli ten post:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5959.msg69384#msg69384

Otó¿ >Kamilu<, rzeczywiœcie jêzyk/okreœlenie jakiego u¿y³ w tym poœcie >Sventer< mo¿e byÌ potraktowane jako nie okazuj¹ce szacunku komuœ, kto wg Ciebie na niego zas³uguje - co z kolei nie dla ka¿dego musi byÌ wyznacznikiem. Faktem jest równie¿, ¿e to ju¿ druga taka wpadka >Sventera< po powrocie z "urlopu", zauwa¿ jednak, ze sam posuwasz siê jeszcze dalej w swej wypowiedzi:

Cytat: Kamil771
Po drugie beretem to nazywaj sobie swojÂą niuniĂŞ z gimnazjum,a najlepiej taki beret jest kup
i w imiĂŞ wolnoÂści przeleĂŚ jÂą na dÂługiej przerwie miĂŞdzy lekcjami.

771
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5959.msg69400#msg69400

Jak widzĂŞ, Tobie "urlop" rĂłwnieÂż nie pomĂłgÂł.
W moim przekonaniu ta wypowiedÂź jest bardziej nie na miejscu niÂż uÂżycie przez >Sventera< zwrotu opisujÂącego (jego zdaniem) postawĂŞ "guru" KK.
W tym przypadku rĂłwnieÂż ograniczĂŞ siĂŞ do ustnego/pisemnego zwrĂłcenia Wam uwagi.
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2010, 12:41:52 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Strony: 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: