Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #625 : Październik 10, 2010, 19:05:34 » |
|
Wiecie co?Ja popieram Darka decyzje,bo inaczej moglibysmy nazwac to forum:"Torton's forum".,bez regulaminu obowiazujacego u nas.A to by bylo sprzeczne. Pozdrawiam.
To znaczy siê widzisz, ja jestem jak najbardziej za stosowaniem regulaminu. Tylko momentami ma wra¿enie, ¿e regulamin (nie wiem, z jakich przyczyn, zupe³nie mo¿liwe, ¿e zupe³ni niecelowo i podœwiadomie) jest stosowany wybiórczo. To znaczy o wiele proœciej jest dostaÌ -PF za niestosowane zachowanie, gdy krytykuje siê (czy obra¿a, czy oczernia) kogoœ, kogo wiêkszoœÌ szanuje i uznaje na tym forum za autorytet (choÌ nie wszyscy), ni¿ za tak¹ sam¹ krytykê kogoœ, kto jest na tym forum ma³o powa¿any. Przyk³adowo, zobaczcie, ile by³o najazdów na Koœció³ katolicki (sam go nie popieram, to inna sprawa). I ile osób dosta³o bany, warny czy -PF'y? No, Kap³an, owszem. Ale on przeszed³ wszelkie granice. A na Icke'a posz³o dos³ownie jedno oskar¿enie, i bach - od razu ujemne PF'y. Ciekaw po prostu jestem, czy gdyby Torton napisa³, ¿e KK to szarlatani, ¿e rz¹d czy politycy to szarlatani, ¿e koncerny farmaceutyczne to szarlatani - czy te¿ dosta³by -PF? Nie s¹dzê, gdy¿ takich epitetów by³o wiele, bez jakiejkolwiek reakcji ze strony moderacji. Dlatego te¿ nie ujemne PF'y s¹ problemem, ale, moim zdaniem, nie do koùca konsekwentne ich rozdawanie, zale¿ne od obiektu oskar¿enia, pomówienia czy obrazy - a nie jego treœci.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #626 : Październik 10, 2010, 20:47:58 » |
|
Ciekaw po prostu jestem, czy gdyby Torton napisaÂł, Âże KK to szarlatani, Âże rzÂąd czy politycy to szarlatani, Âże koncerny farmaceutyczne to szarlatani - czy teÂż dostaÂłby -PF? Nie sÂądzĂŞ, gdyÂż takich epitetĂłw byÂło wiele, bez jakiejkolwiek reakcji ze strony moderacji. W moim, skromnym przekonaniu, wyraÂżanie takich opinii o instytucjach, jako caÂłoÂści, w przeciwieĂąstwie do tego samego "przymiotnikowania" konkretnych osĂłb, jest bardziej ... - nie wiem jak to okreÂśliĂŚ, nie jestem prawnikiem - na miejscu, stÂąd nie minusujĂŞ takich wypowiedzi. To takie moje widzimisiĂŞ, jako nie prawnika. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #627 : Październik 10, 2010, 21:41:34 » |
|
Có¿, a czym ró¿ni siê jedno do drugiego? Tak samo jest to bezdowodowe pos¹dzenie. Nie rozumiem, czemu mia³oby to byÌ mniej nieodpowiednie, od pos¹dzania konkretnych osób?
PrzykÂładowo: Czy w takim wypadku, jeÂśli stwierdzĂŞ, Âże (hipotetycznie oczywiÂście) "PCh to banda oszustĂłw", to nie dostanĂŞ -PF, ale gdy juÂż napiszĂŞ "Lucyna to oszustka", to juÂż tak?
Wybacz, Darek, ale wydaje mi siê to mocno naci¹gane i... no có¿, równie mocno niekonsekwentne. Albo karzemy wszystkie przejawy "epitetowania", albo ¿adnych. Jedno albo drugie.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #628 : Październik 11, 2010, 04:40:17 » |
|
Darek ktĂłrÂą zÂłamaÂłeÂś pkt regulaminu: Darek,mozesz mi wlepiac punkty minusowe,ile wlezie,nie bardzo mnie to obchodzi...jestem jedynie ciekaw,ile musialbys wlepic tych punktow p.L.Lobos za te jej klamstwa i wodzenia ludzi za nos..?My i ja,mamy na to niezbite dowody.Chcesz powalczyc..?Chyba nie,bo juz,od dawna,stoisz na przegranej pozycji...hmm.. Pozdrawiam. Ps. Mialem racje,zeby nie zmieniac i nazwy forum i logo.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2010, 05:29:10 wysłane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #629 : Październik 11, 2010, 20:07:35 » |
|
Darek,mozesz mi wlepiac punkty minusowe,ile wlezie,nie bardzo mnie to obchodzi... No, a¿ tak siê nie rozbestwi³em  , wlepiam tylko za przekroczenie regulaminu. jestem jedynie ciekaw,ile musialbys wlepic tych punktow p.L.Lobos za te jej klamstwa i wodzenia ludzi za nos..? Nie wlepiê ani jednego, z prostego powodu, nie jest uczestnikiem forum. Natomiast, gdyby by³a nie otzryma³aby minusa za g³oszone teorie, do póty, do póki nie z³ama³aby jakiegoœ punktu regulaminu. Zapewne ka¿dy ju¿ zauwa¿y³, ze nie treœci g³oszonych teorii, a zachowanie jest oceniane. My i ja,mamy na to niezbite dowody. Nie w¹tpiê, ¿e Jesteœ, Jesteœcie w posiadaniu "niezbitych dowodów", które ugruntowuj¹ Was w swoich przekonaniach, postrzeganiu œwiata, zauwa¿cie jednak, ¿e nie ka¿dy tak je odbiera. Jestem za tym, byœ/byœcie je przedstawiali. Przysporzy to tylko korzyœci wszystkim zainteresowanym stronom.  Jednak w odpowiednich w¹tkach.  Chcesz powalczyc..? Naprawdê potrzebna jest Ci, czy komukolwiek jakakolwiek w tej materii walka? Macie coœ do przedstawienia, proszê, walk jednak nam tu nie potrzeba. Chyba nie,bo juz,od dawna,stoisz na przegranej pozycji...hmm.. Tu nie ma przegranych stron, przynajmniej w moim przekonaniu, za to widzê doœÌ du¿o zacietrzewionej m³odzie¿y, która za wszelk¹ cenê chce dzieliÌ œwiat.  Mialem racje,zeby nie zmieniac i nazwy forum i logo. Na szczêœcie to forum ewoluuje w przeciwn¹ stronê i w moim, choÌ nie tylko, przekonaniu w³aœciwym jest zmiana, przynajmniej nazwy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2010, 20:20:47 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #630 : Październik 11, 2010, 21:40:25 » |
|
Chcesz powalczyc..? NaprawdĂŞ potrzebna jest Ci, czy komukolwiek jakakolwiek w tej materii walka? Macie coÂś do przedstawienia, proszĂŞ, walk jednak nam tu nie potrzeba.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #631 : Październik 21, 2010, 19:07:12 » |
|
Wiecie co ? wÂłaÂśnie sprawdzaÂłam sobie kto jest na naszym forum one line i zauwaÂżyÂłam Âże ktoÂś drukuje sobie nasz wÂątek " PrĂŞgierz -> komentarze i pytania " na co ? i po co  dziwne  moze ktoÂś zbiera na nas jakieÂś materiaÂły dla CBÂŚ 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2010, 19:07:42 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #632 : Październik 21, 2010, 19:10:27 » |
|
Odk¹d pamiêtam, to wci¹¿ ktoœ coœ drukuje z naszego forum. Moze i jakiœ tam jegomoœÌ  lubi kolekcjonowaÌ takie materia³y.  A moze jak¹œ pracê ktoœ pisze i ma tu niez³e Ÿród³o informacji.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2010, 19:11:24 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #633 : Październik 31, 2010, 21:57:43 » |
|
hipokryta ob³udnik, cz³owiek fa³szywy, dwulicowy; faryzeusz. hipokryzja ob³uda, dwulicowoœÌ, nieszczeroœÌ, fa³sz, udawanie.
NapisaÂłem wprost to co myÂślĂŞ o pewnej osobie,nie obraziÂłem jej,tylko powiedziaÂłem prawdĂŞ. W jej ostatnim poÂście ( prowokacyjnym zresztÂą) jest nic innego jak zwykÂłe udawanie,faÂłsz i obÂłuda... wiĂŞc o co chodzi?
Zamiast bezsensownie dawaÌ mi minusy,mo¿e byœ zacz¹³ w koùcu troszeczkê myœleÌ,co? Jesteœ administratorem tego forum,przecie¿.... I przypominam,¿e na tym forum s¹ jeszcze inne osoby a nie tylko Kamil771,wiêc mo¿e przenieœ swoje szczególne zainteresowanie mn¹ na kogoœ innego. ok? A mo¿e powinieneœ zmieniÌ okulary,¿eby dostrzec w koùcu swoj¹ stronniczoœÌ w podejmowaniu decyzji dotycz¹cych tego forum i ich u¿ytkowników? Aha,jak tam- œwiecisz ju¿ w ciemnoœci czy nie?
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #634 : Listopad 03, 2010, 20:14:00 » |
|
Nie czujĂŞ siĂŞ w obowiÂązku za cokolwiek przepraszaĂŚ. Po prostu byÂłem szczery. DokonujÂąc analizy i sÂłusznej selekcji przedstawiÂłem wnioski.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #635 : Listopad 04, 2010, 09:07:32 » |
|
1.Pytam o przyczyny, dlaczego istotne nforacje co jakis czas laduja w koszu? 2.Gdzie tu jest zÂłamany regulamin? 3. KTO i DLACZEGO monitowal o usuniecie tego posta? (jakie ma argumenty na ta anty-poznawcza dzialalnosc) Oto przedmiot ktory tu omawiam: Cytat: soook Tak drogÂą dopowiedzenia , zamkniĂŞte portale czasoprzestrzenne , sÂą otwierane . jedne otwierane - inne zamykane niektĂłrzy kradnÂą to, czego nikt im nie daÂł, ale nie wiedza jeszcze o paru niespodzankach calejDOscope http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5737.04. Kiedy moderator ma usunac a kiedy przeniesc watek, wg regulaminu, bo dosyc to funkcjonuje nieczytelne ta dowolnosc.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 17:53:16 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #637 : Listopad 04, 2010, 22:59:28 » |
|
Za³ó¿my kó³ko, bo to jakaœ paranoja tutaj panuje. Zamyka siê ludziom buzie. Phi wycofanie siê to dobry pomys³, bo po co siê mêczyÌ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #639 : Listopad 06, 2010, 14:02:10 » |
|
Do Faraona, Równie¿ nie wyci¹gn¹³eœ wniosków ze swoich ostatnich wpadek. A prosi³em ciê,zmieù okulary..... i zamknij sobie buziê,bo ostatnio za du¿o niepotrzebnie szczekasz......
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #640 : Listopad 06, 2010, 17:47:23 » |
|
>Phi<, a zaglÂądaÂłeÂś do tego wÂątku czy wzburzyÂłeÂś siĂŞ tylko na podstawie znalezienia tego posta w naszym bezkresnym archiwum - "Âśmietniku"?
Zerknij, a zrozumiesz: faktycznie na podstawie znalezienia w bezkresnym. Przepraszam.a wzburzony(innÂą pozaforumowa sprawa) to byÂłem juz wchodzac tu na chwile.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #641 : Listopad 08, 2010, 20:36:36 » |
|
O ! Nie byÂło mnie parĂŞ dni - wracam i oczom nie wierzĂŞ  WidzĂŞ Âże zbanowani koledzy pokazali klasĂŞ
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #642 : Listopad 19, 2010, 20:56:29 » |
|
ProszĂŞ o ukaranie minusem Tortona ( Sventera) za ten post; http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2189.msg69341#msg69341przypominam,Âże ja dostawaÂłem minusy za takie okreÂślenia jak hipokryta czy betonowiec, natomiast torton nazwaÂł mnie gÂłupkiem,wiĂŞc mam nadziejĂŞ,Âże szanowne kierownictwo bĂŞdzie konsekwentnie przestrzegaĂŚ regulaminu forum,bo to,Âże regulamin zostaÂł w powyÂższym poÂście zÂłamany nie ma wÂątpliwoÂści.
|
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #644 : Listopad 19, 2010, 21:59:20 » |
|
No i s³usznie to zrobi³eœ - nie robi to na mnie wra¿enia, jedyne co to mog³em u¿yÌ innego okreœlenia. Gdyby mi zale¿a³o na bycie na tym doœÌ marnym forum bardziej bym uwa¿a³ Dariuszu. Rób swoje nie mam "ale".
Ale jak juÂż wspomniaÂłem najlepsze kĂŞsy zostawiĂŞ na sam koniec.
Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #645 : Listopad 19, 2010, 22:10:27 » |
|
No i s³usznie to zrobi³eœ - Och, dziêkujê. Pochlebiasz mi. - nie robi to na mnie wra¿enia, jedyne co to mog³em u¿yÌ innego okreœlenia. Gdyby mi zale¿a³o na bycie na tym doœÌ marnym forum bardziej bym uwa¿a³ Dariuszu. Rób swoje nie mam "ale".
Ale jak juÂż wspomniaÂłem najlepsze kĂŞsy zostawiĂŞ na sam koniec. Nie miaÂłem zamiaru przypochlebiaĂŚ Ci siĂŞ, staram siĂŞ byĂŚ po prostu grzeczny. JeÂśli czujesz potrzebĂŞ takiego "wyÂżycia" siĂŞ to proszĂŞ, nie ÂżaÂłuj sobie, nie musisz czekaĂŚ koĂąca. ZaoszczĂŞdzisz sobie tortur wewnĂŞtrznych a mnie uÂłatwisz podjĂŞcie decyzji no i udowodnisz, Âże niepotrzebnie tyle czasu wstawiaÂłem siĂŞ za TobÂą. Pozdro A dziĂŞki, od razu jestem zdrowszy. 
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #646 : Listopad 19, 2010, 22:15:09 » |
|
Oj nie nie... Nie potrzebujĂŞ ulgi. Nie przypadkiem uÂżywam tego typu okreÂśleĂą czasami. 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #647 : Listopad 21, 2010, 10:07:45 » |
|
Proszê o ukaranie Tortona za t¹ wiadomoœÌ; http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?action=profile;u=1179Przypomnê mo¿e regulamin; - obra¿aj¹cych inne narodowoœci, rasy i religie (art. 194-196 i art. 257 Kodeksu karnego oraz art. 23 Kodeksu cywilnego). Moderator winien zareagowaÌ przyznaj¹c u¿ytkownikowi -1pf. - l¿¹cych osoby publiczne (art. 23 Kodeksu cywilnego). Takie wypowiedzi bêd¹ sukcesywnie usuwane przez moderacjê. Moderator zwa¿ywszy na okolicznoœci oraz u¿yte s³ownictwo, mo¿e w takim przypadku przyznaÌ u¿ytkownikowi ostrze¿enie (-1pf).Wczoraj Torton tak¿e z³ama³ regulamin,dosta³ jedynie s³own¹ reprymendê, jak widaÌ nic to nie da³o. Dlatego wnoszê o ukaranie go ujemnymi punktami.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #648 : Listopad 21, 2010, 10:38:04 » |
|
Kamil poda³eœ b³êdny link 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #649 : Listopad 21, 2010, 12:30:07 » |
|
Przypuszczam, ¿e >Kamil< ma na myœli ten post: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5959.msg69384#msg69384Otó¿ >Kamilu<, rzeczywiœcie jêzyk/okreœlenie jakiego u¿y³ w tym poœcie >Sventer< mo¿e byÌ potraktowane jako nie okazuj¹ce szacunku komuœ, kto wg Ciebie na niego zas³uguje - co z kolei nie dla ka¿dego musi byÌ wyznacznikiem. Faktem jest równie¿, ¿e to ju¿ druga taka wpadka >Sventera< po powrocie z "urlopu", zauwa¿ jednak, ze sam posuwasz siê jeszcze dalej w swej wypowiedzi: Po drugie beretem to nazywaj sobie swoj¹ niuniê z gimnazjum,a najlepiej taki beret jest kup i w imiê wolnoœci przeleÌ j¹ na d³ugiej przerwie miêdzy lekcjami.
771 http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5959.msg69400#msg69400Jak widzĂŞ, Tobie "urlop" rĂłwnieÂż nie pomĂłgÂł. W moim przekonaniu ta wypowiedÂź jest bardziej nie na miejscu niÂż uÂżycie przez >Sventera< zwrotu opisujÂącego (jego zdaniem) postawĂŞ "guru" KK. W tym przypadku rĂłwnieÂż ograniczĂŞ siĂŞ do ustnego/pisemnego zwrĂłcenia Wam uwagi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2010, 12:41:52 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
|