chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #675 : Luty 12, 2011, 00:01:00 » |
|
Darek widzĂŞ Âże ukaraÂłeÂś swojego moderatora haha! JesteÂś w szczytowej formie swojej hipokryzji. ÂŻal. To forum zamienia siĂŞ w cenzurowanÂą gÂłupotĂŞ. Haha! DziĂŞkujĂŞ Marcin Âże siĂŞ za mnÂą wstawiÂłeÂś,ale Darek nie miaÂł wyjscia ,poniewaÂż dostaÂł na mnie skargĂŞ (wiadomo od kogo) Âże uraziÂłam filmikiem uczucia religijne. PrawdĂŞ mĂłwiÂąc spodziewaÂłam siĂŞ tego,poniewaÂż kiedyÂś chyba PHI zostaÂł ukarany za coÂś podobnego.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #676 : Luty 12, 2011, 00:03:14 » |
|
Za co? BoÂże w jakim ja kraju Âżyje, czasami gdy dotyka mnie taka sytuacja myÂślĂŞ podobnie jak greta i inni Âżeby wyjechaĂŚ i uwolniĂŚ siĂŞ od tej nienawiÂści i ograniczeĂą. Cenzura to jest a nie regulamin. Uwierz mi chanell gdyby sprawa trafiÂła pod sÂąd wygraÂłabyÂś jÂą...
Przepraszam ale mam Was dosyĂŚ...
================================
Mo¿ecie sobie zjeœÌ swoje zdegenerowane idee nie s³u¿¹ nikomu(a na pewno nie forumowicz¹), tym bardziej ¿e jako moderatorzy w ¿adnym stopniu równie¿ nie wykazujecie siê prawd¹. Wszystkich traktuj równ¹ miar¹ - na tym forum tego nie ma. I janneth, janusz odpuœcie sobie to czcze gadanie.
JeÂśli nie widzi siĂŞ problemu, to rĂłwnie dobrze moÂżecie zawiesiĂŚ sznur i czekaĂŚ... Janneth jesteÂś tak zabawna w swojej arogancji i faÂłszywoÂści Âże aÂż kipi. W przeciwieĂąstwie do Was jestem SobÂą - a wasze dziaÂłanie do jednego prowadzi Âżeby czÂłowieka zgÂładziĂŚ.
AVE
ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 12:38:31 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #677 : Luty 12, 2011, 09:46:50 » |
|
No szkoda troche,bo Mora,Torton i Sventer odeszli,ale czy aby na zawsze?Szkoda,bo taki zdolny Sventer pozbieral kilkanascie bonmotow do kupy,okrasil muzyczka i zamiescil w dziale filmow,"ktore trzeba obejrzec".Cieszyl sie przy tym jak dziecko lub jak ktos,kto wyprodukowal Gwiezdne Wojny ,conajmniej. Przy nakrecaniu nastepnych,radze wziac na tapete takie tematy,jak:arogancja,przerosty ego,ignorancja,zwykly dyletantyzm,bo zawsze jest nadzieja,ze przy produkcji moze na tym skorzystac najbardziej producent.No i te ,bez powodu,napasci na Kiare.Mozna sie z nia nie zgadzac,nie przyjmowac jej teorii, lub po prostu sie z nia kulturalnie wyklocac.Po co obrazac ja i innych forumowiczow?Brak merytoryki i rzeczowych argumentow?Ano wlasnie,a i troche oglady i kultury tez by sie przydalo. Kiedy nieraz wchodzilem na forum,mialem wrazenie,ze czytam gazetke scienna z podstawowki..jednego autorstwa.Ten sam nick pojawial sie prawie we wszystkich watkach,a przy tym balagan i konsternacja. Kiedy juz zabral glos Sventer vel Torton,to z jego postow kapala woda,wyzieraly ogolniki,nikla znajomosc tematu lub po prostu dyletantyzm i inwektywy pod adresem inaczej myslacych.No i ten jezyk polski..z jakiej to szkoly?Oto moja cenzurka-laurka dla moderatora z forum Wolne Media.pl.Ale zycze powodzenia..a co mi tam.... Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Robin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #678 : Luty 12, 2011, 10:22:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #679 : Luty 12, 2011, 10:56:42 » |
|
ZrobiÂłam co w mojej mocy. PĂłki co pisaĂŚ i czytaĂŚ nie moÂże!
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #680 : Luty 12, 2011, 11:36:21 » |
|
Nie podcina siĂŞ skrzydeÂł pisklĂŞtom, bo nigdy nie poznajÂą przestworzy. Kahuna, tak Âłatwo jest kogoÂś zamkn¹Ì w swoich osÂądach, szkoda, Âże nie czujesz duszy Marcina. Ona pÂłacze… Âłaknie wolnoÂści… miÂłoÂści… i Âśpiewa po swojemu…
Nad kaÂżdym warto siĂŞ pochyliĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #681 : Luty 12, 2011, 11:46:08 » |
|
Marcin trochĂŞ sam siĂŞ zapĂŞdziÂł w kozi rĂłgPS. pojawiÂł siĂŞ jakiÂś Torino 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #682 : Luty 12, 2011, 11:58:04 » |
|
Mo¿liwoœÌ rejestracji te¿ mu zablokowa³am.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #683 : Luty 12, 2011, 12:21:49 » |
|
Chcia³bym zamieœciÌ kilka swoich przemyœleù i uwag dotycz¹cych tej sytuacji. Poniewa¿ jak rozumiem Mora/Torton/Marcin/Sventer nie mo¿e aktualnie przeczytaÌ [tutaj podejrzewam, ¿e znajdzie sobie mo¿liwoœÌ vel pomoc], a œciœlej odnieœÌ siê do ewentualnych pytaù bezpoœrednio skierowanych do niego moje uwagi bêd¹ mia³y charakter ogólny i otwarty. Darek widzê ¿e ukara³eœ swojego moderatora haha! Jesteœ w szczytowej formie swojej hipokryzji. ¯al. To forum zamienia siê w cenzurowan¹ g³upotê. Nie rozumiem sk¹d to zdziwienie. Wielokrotnie by³o powiedziane, ¿e regulamin obejmuje wszystkich - wiêc tak¿e i moderatorów. Dlaczego wobec tego przejawy równoœci na forum maj¹ byÌ krytykowane? Hipokryzj¹ by³oby w³aœnie traktowanie moderatorów jako nietykalnych. Z tego co pamiêtam to i Janneth dosta³a kiedyœ minusa i nie lamentowa³a bo by³a œwiadoma regulaminu. Oczywiœcie umieszczenie linku w moim profilu obali ³ad tego forum, [...] Po za tym jak admini macie opcjê wy³¹czenie mo¿liwoœci dodawania tego typu wpisów na profilach wiêc czemu po prostu tego nie wy³aczycie skoro jesteœcie na tyle genialni aby wlepiÌ minusa. Podejrzewam, ¿e nie ma takiej automatycznej blokady bo admini/modzi w³aœnie dopuszczaj¹ taka mo¿liwoœÌ. Warunkiem jest aby po prostu o to zapytaÌ/zg³osiÌ. Widywa³em linki do innych stron, i myœle, ¿e autorzy po prostu zg³osili tak¹ potrzebê/wniosek i uzyskali pozwolenie. Nie pozdrawiam bo niema kogo... A Dariusz traktuje mnie i innych jak œmieci - które nale¿y spaliÌ. I to niby taki nie ograniczony jesteœ... no có¿ widocznie w swojej prostolinejnoœci nie zauwa¿asz prostych spraw... Z tym punktem widzenia bardzo polemizowa³bym. Dowodem na wielk¹ przychylnoœÌ admina/modów wobec Marcina jest to, ¿e pozwalali mu tu wracaÌ i wypowiadaÌ siê pod wieloma - coraz to nowymi - nickami. Chyba jako jedyny mia³ tyle "ods³on". ByÌ mo¿e - taki jest mój punkt widzenia - taka pob³a¿liwoœÌ utwierdza³a go w przeœwiadczeniu mo¿liwoœci kolejnego powrotu, a tym samym unikania d³ugofalowych konsekwencji czynów/wypowiedzi. Zawsze ponowny powrót, nowa dzia³alnoœÌ i jej przykry koniec przebiega³ wobec tego samego schematu. Oczywistym jest, ¿e ka¿dy cz³owiek ma prawo aby siê zmieniÌ, odci¹Ì od dotychczasowego ¿ycia i rozpocz¹Ì od nowa. Wtedy zrozumia³bym nowy nick. Jak niestety widaÌ w przypadku Marcina powody by³y odmienne - grunt siê pali³ pod nogami to ucieczka. Taka postawa niczego nie uczy, wrêcz rozzuchwala. Nie mo¿na tego równie¿ usprawiedliwiaÌ "rozpoœcieraniem/podcinaniem skrzyde³". Wychodzi³oby wtedy, ¿e mamy pe³ne prawo do wyra¿ania siebie w sposób jaki nam siê tylko zamarzy... Jestem z³y? Ok, to móg³bym wyjœÌ na ulicê i wy³adowaÌ z³oœÌ na pierwszym napotkanym cz³owieku. Mam ochotê to k³amiê, l¿ê i... nie wolno mi tego zabraniaÌ. Nie chce mi siê pracowaÌ, ¿yÌ z czegoœ trzeba? Idê kraœÌ, napadaÌ. Tak, przyk³ady nieco przerysowane i jaskrawe - ale tym siê czêsto koùczy takie pob³a¿anie. Sprawdza³oby siê to - i bardzo cieszy³bym siê z tego - gdyby ludzie byli ju¿ na tyle moralni i etyczni, ¿e w ramach swobody wyra¿ania siê, postawy i ekspresji nie krzywdzili innych. JAk widaÌ jeszcz nam sporo do tego brakuje. Dziêkujê Marcin ¿e siê za mn¹ wstawi³eœ,ale Darek nie mia³ wyjscia ,poniewa¿ dosta³ na mnie skargê (wiadomo od kogo) ¿e urazi³am filmikiem uczucia religijne. Prawdê mówi¹c spodziewa³am siê tego,poniewa¿ kiedyœ chyba PHI zosta³ ukarany za coœ podobnego. Chanell, bez niedomówieù - tak, to ja zg³osi³em Twój post. Chanell dziwiê siê, ¿e czujesz siê w jakikolwiek sposób pokrzywdzona. Jako moderator powinnaœ dawaÌ przyk³ad i znaÌ regulamin. Co dziwniejsze z treœci Twojego postu wynika, ¿e by³o to dzia³anie z pe³n¹ premedytacj¹, bo wiedzia³aœ jakie s¹ konsekwencje, chyba, ¿e jako moderator uwa¿a³aœ, ¿e regulamin nie do koùca Ciê obowi¹zuje. Dla jasnoœci: krytyka tak - mo¿emy za³o¿yÌ odpowiedni w¹tek nt. finansowania i tam sie wypowiadaÌ, ironia, docinki - te¿ tak, l¿enie - nie. Nie mam nic przeciwko podawanym liczbom (nie wiem czy s¹ do koùca prawdziwe, ale nie w tym tutaj rzecz), nawet nie to, ¿e przekaz nosi znamiona manipulacji - te liczby dla osób nie znaj¹cych bud¿etów innych ministerstw, inwestycji s¹ osza³amiaj¹ce... (ale spójrzcie na licznik d³ugu publicznego - powala znacznie bardziej) ale mam ju¿ wiele przeciwko l¿eniu - bo wy³¹cznie taki aspekt mia³o t³o filmiku od 9:02. Je¿eli siê mylê Chanell to proszê wyjaœnij mi co ono wnosi merytorycznie do dyskusji, zarzutów? No co? Co ma przedstawiaÌ? Co symbolizowaÌ? Do jakich myœli sk³aniaÌ? Wyt³umacz mi. Znamienne jest to, ¿e to samo co wobec wielu forumowiczów nie jest l¿eniem odnoœnie KRK, to ju¿ jest nim w odniesieniu do innych osób, instytucji, religii i wierzeù. PodaÌ przyk³ady z tego forum?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 12:23:35 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #684 : Luty 12, 2011, 12:56:52 » |
|
Nie mo¿na tego równie¿ usprawiedliwiaÌ "rozpoœcieraniem/podcinaniem skrzyde³". Wychodzi³oby wtedy, ¿e mamy pe³ne prawo do wyra¿ania siebie w sposób jaki nam siê tylko zamarzy... Arteq, nie usprawiedliwiam zachowaù Marcina, jedynie wskaza³am na blokuj¹cy aspekt nadmiernej krytyki twórczoœci i kreatywnoœci m³odej osoby. Wiadomo, ¿e twórczoœÌ taka nie bêdzie od razu doskona³a, temu s³u¿y nauka i lata doœwiadczeù, ale mo¿na na samym pocz¹tku skutecznie m³od¹ osobê zablokowaÌ. Osobiœcie wolê doceniÌ i pochwaliÌ (nawet na wyrost), ni¿ zniechêciÌ do dalszej pracy. Marcin ma idee, które pragnie wyra¿aÌ i to robi. Tak¿e poprzez tworzone filmiki. I có¿ z tego, ¿e nie s¹ mo¿e doskona³e? Co w nas dokonuje os¹du? Czy tak post¹pi³aby mi³oœÌ? Kahuna, wybacz, nie mam nic przeciw Tobie i bardzo Ciê lubiê, ale jako muzyk, artysta powinieneœ znaÌ uskrzydlaj¹cy b¹dŸ zamykaj¹cy aspekt nadmiernej krytyki dotycz¹cy w³asnej twórczoœci. I tylko o to mi chodzi³o. Nie dziwmy siê zatem, ¿e mamy potem spo³eczeùstwa ma³o twórcze.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #685 : Luty 12, 2011, 13:43:08 » |
|
Bardzo Ÿle i¿ zablokowan¹ ma Marcin mo¿liwoœÌ rejestracji w przysz³oœci , naprawdê nie masz siê czym chwaliÌ. To ¿e bywa arogancki , dosadny , a nawet czasami wulgarny s¹ raczej cechami sta³ym , z nich wyrasta siê z wiekiem. To ¿e czegoœ nie rozumie albo rozumie inaczej równie¿ jest spraw¹ przysz³oœciowego rozszerzenia pogl¹dów. Najwa¿niejsze jest w nim i¿ che coœ zrobiÌ , ¿e robi to , ¿e zauwa¿a z³o i pisze o nim jak potrafi. A nie wszystko robi niedobrze, jego filmiki s¹ fajne. Czy nale¿y wszystko zniszczyÌ co jest inne od nas? Czy nale¿y m³odym ludziom obci¹Ì g³owy ¿eby nie myœleli a byli powolnymi przytakiwaczami g³upot propagowanych przez KRK pod p³aszczykiem wiary w Boga i jedynej s³usznej myœli œwiatopogl¹dowej? Jeszcze bardziej bzdurnego i bezmyœlnego sloganu jak " obraza uczuÌ nie s³ysza³am.To zapewne najwiêksze dzie³o myœlowe KRK. a powtarzanie go tworzy potêgê bezmyœlnoœci. Ja proszê o odblokowanie przysz³oœciowe rejestracji siê na tym forum Marcina , oczywiœcie jak on bêdzie tego chcia³. Myœlê i¿ "pan wiadomo kto" miast traciÌ czas w takich miejscach , które obra¿aj¹ jego uczucia religijne mo¿e je wzbogacaÌ w gronie sobie podobnie myœl¹cych ludzi w miejscach gdzie oni s¹. Bycie z nami ludŸmi o œwiatopogl¹dzie obra¿aj¹cym takie uczucia jest robienie z siebie ofiary mentalnej i fizycznej. Pytam po co? Po co robiÌ cokolwiek wbrew sobie? No chyba ¿e...... A to wówczas tak! Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #686 : Luty 12, 2011, 13:55:49 » |
|
Wybacz mi Ptaku, ale sa momety ze pytam sie co to ma wlasciwie znaczyc. Jednych atakujesz innym przyznajesz racje i rozposcierasz skrzydla naprawde bez potrzeby. Obojetnie co napisalam ostatnio, mialas cos do powiedzenia i negatywnego okreslenia. To zdazalo sie w roznych tematach. Wracajac do ludzi mlodych, niekiedy nalezy powiedziec co sie mysli i ze nauka i praca sa srodkiem do lepszego zycia, ze alkoholizm i uzaleznienia sa zla droda. Nalezy chodzic do szkoly i miec respekt do otoczenia, przedewszystkim jesli sie samemu takowego oczekuje od innych. Mi tez jest przykro ze Marcin ciagle ubiera sie w inne szaty, to mu tez powiedzialam na pw. Czas najwyzszy przestac tolerowac nastepnych Tortonow, Sventerow, za kazdym razem bardzo mnie to dotyka ze ktos robi ze mnie wariata. Jesli chodzi o Sventera to myslalam ze to jest naprawde ktos inny, bo podal sie do mnie jako przyjaciel mMarcina. Na poczatku ucieszylam sie ze Marcin znalazl sympatycznego przyjaciela, jednak znowu sie okazalo ze robi sobie z calego forum zarty. Czest bolalo mnie serce o Marcina, ze na forum niektorzy wyrazali sie negatywnie o nim. Od dzisiaj postanowilam ze nie bede zadnych przeobrazen osobowych tolerowac. Basta. A wogole, to na forum jest bardzo zla atmosfera. Sa osoby ktore same nie wiedza co chca, odbieraja ochote nawet na odwiedzenie tego forum, nie wspominajac o pisaniu tutaj.
Ps. Kiaro, to jest maslo maslane co Ty teraz piszesz. Nie ma to nic z wychowywaniem, czy rozwojem duchowym jesli chodzi o Marcina czy mu podobnych, z ktorymy tu mielismy do czynienia. Mam pytanie, czy na Twoim forum dopuscilabys cos takiego co tu sie dzieje. Znam Twoje forum, i znam jego regoly. Prosze, zastanow sie zanim zaczniesz atakowac innych. Uwazam ze Darek wykazal bardzo duzo zrozumienia dla Marcina i nie zasluguje na takie okreslania.Twoja wypowiedz w tej sprawie jest bardzo niesprawiedliwa jesli chodzi o Darka i Artka. Poczytaj Seneke, to sie dowiesz jak nalezy wychowywac ludzi /dzieci/, mimo ze jego wypowiedzi sa bardzo stare jednak sa jak najbardziej na czasie. Ja wychowalam dwoje dzieci, nie wyobrazam sobie takigo zachowania jak tu czesto sie spotyka od ludzi mlodych, to nie jest zadna droga do szczesliwego ulozenia sobie zycia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 14:06:49 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #687 : Luty 12, 2011, 14:24:59 » |
|
Jeszcze bardziej bzdurnego i bezmyÂślnego sloganu jak " obraza uczuĂŚ nie sÂłyszaÂłam.To zapewne najwiĂŞksze dzieÂło myÂślowe KRK. a powtarzanie go tworzy potĂŞgĂŞ bezmyÂślnoÂści.
Ja proszê o odblokowanie przysz³oœciowe rejestracji siê na tym forum Marcina , oczywiœcie jak on bêdzie tego chcia³. Równie¿ uwa¿am to za totaln¹ bzdurê, jak mo¿na obraziÌ czyjeœ uczucia? I jakie¿ to uczucia, skoro wymagaj¹ zakneblowania ust innym, bo inaczej doznaj¹ uszczerbku? Uwa¿am, ¿e na tutejszym forum zbyt czêsto mamy do czynienia z bezzasadn¹ cenzur¹, wynikaj¹c¹ prawdopodobnie z niepojmowania podstawowych idei ducha. A zabawa w minusowanie, ucinanie dyskusji, wyrzucanie z forum itp. odzwierciedla zbyt g³êboko zakorzenione normy spo³eczne. Czy zawsze dobrze nam s³u¿¹ce? Podobnie jak Kiara, proszê o umo¿liwienie Marcinowi rejestracji na forum, jeœli tego zechce. On tu tak¿e wzrasta. Rafaelo, przykro mi, ¿e moje wypowiedzi nie zawsze by³y zgodne z Twoimi pogl¹dami. Ale na tym polega swoboda wypowiedzi. Zdziwiona jestem Twoim zarzutem, bo nigdy przeciw Tobie nie wystêpowa³am. Czy szacunek dla innych musi oznaczaÌ jednomyœlnoœÌ œwiatopogl¹dow¹? Pozdrawiam Edit:Nie dotykaj¹ mnie w ogóle czêste przeobra¿enia Marcina. Nie czujê siê przez to robiona w wariata, taki odbiór mo¿e p³yn¹Ì jedynie z Ego, nigdy z duszy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 14:39:47 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #688 : Luty 12, 2011, 14:39:53 » |
|
Ptaku, uwazam ze nareszcie zostaly podjete odpowiednie decyzje. Marcin ma swoje forum i niech tam sie rozwija. Moze dorosnie i zrozumie o co chodzi ludziom doroslym. Ty i Kiara jestescie za tym aby Marcin mogl dalej na tym forum sie rozwijac. Mam pytaqnie co robilyscie w tym czasie aby on skrzystal cos dla swojego rozwoju? Ja powiedzialam mu w tym czasie to co napisalam teraz na forum, jednak on nie zwraca uwagi na nic i na nikogo, uwaza ze tylko on ma prawo mowic co chce i robic co chce. Podziwiacie jego filmiki, tak niezle to zrobil. Tylko ciekawa jestem, czy przeczytal choc jedna ksiazke z cytatem w jego filmie?. Wybaczcie moi drodzy, ale tym razem nie zmienie mojego zdania i popieram Naszych moderatorow.
Ps. To nie chodzi o poglady, to chodzi o kontre ktora wyrazasz sie w kierunku mojej wypowiedzi. To prawda ze Polska jest piekna i odbudowuje sie, kiedy chodze po tych pieknych Wroclawskich ulicach, to mam wiele do podziwiania. Uzylam wypowiedzi co widzialam z samolotu. Normalnie nie jest sie w stanie zobaczyc nowych przepieknych osiedli domkow jednorodzinnych. To zle, powiedzialam co widzialam a nie co przypuszczalam. Napewno sa w kraju tez inne problemy, ale kraj rosnie i przeobraza sie w piekny kraj, a ich obywatele nie leza , ale ucza sie , pracuja. Ja przyjechalam do obcego kraju z rodzina, pracowalismy pierwsze 5 lat wszyscy, czesto po 14 godzin. Tez sprzatalam, bralam prace kazda, aby dac dzieciom szanse wyuczenia sie wdobrych szkolach. Tu nikt nie daje nikomu nic za darmo. Wszystko co posiadam, zawdzieczam wlasnym rekom. Zyje sie mi dzisiaj dobrze i naszym dzieciom tez, ale nie pracuja oni 8 godzin dziennie z przerwa sniadaniowa, pracuja po 14 godzin, o roznych porach dnia i nocy. Kiedy sa konferencje tel. z Ameryka, musza siedziec i pracowac tez w nocy. W zakladach gdzie pracuja nasze dzieci, przyjezdzaja tez ludzie z Polski i to wlasnie napisalam ze sa tez w pelni zaangazowani w nauce i pracy. Wiec to ma byc zle. Jestem dumna z Polski i polakow, oby to wszystko szlo tak dalej, na wszystko trzeba czasu i mozolnej pracy, a nie kazdy ma na to ochote.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 14:58:30 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #689 : Luty 12, 2011, 14:54:38 » |
|
Rafaelo, Ty tak uwa¿asz, ja inaczej i dobrze, ¿e to wyra¿amy. Gorzej, gdybyœmy nie mog³y tego uczyniÌ. Nie mi decydowaÌ gdzie Marcin ma siê rozwijaÌ. To jego wybory. Pytasz co robi³yœmy z Kiar¹ dla jego rozwoju? Tylko to, co zechcia³ wzi¹Ì z naszego pisania na forum. Nic wiêcej, bo i po co? Nie interesuje mnie równie¿ ile i jakie ksi¹¿ki Marcin przeczyta³. Nie one, lecz wewnêtrzne procesy zachodz¹ce w nim œwiadcz¹ o jego rozwoju. I b³êdem jest oceniaÌ po zewnêtrznych przejawach. Nie wiemy co siê z tego wykluje. Nie wiemy jak¹ drogê obra³a jego dusza i jakie ma potrzeby.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #690 : Luty 12, 2011, 15:01:35 » |
|
Jego wewnetrzna dusza powinna sie wziasc za nauke i prace i to tak szybko jak jest mozliwe, aby po jakims czasie nie plakal ze nie mial szans na nauke. Ja mu to powiem, dzisiaj ma obowiazek ksztalcenia sie i dorobienia pieniedzy na wlasne zycie. Moze przeczyta, bede sie bardzo cieszyla.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #691 : Luty 12, 2011, 15:17:05 » |
|
Elo !!!
ja jestem przeciwny zamykaniu konta komukolwiek. W takim momencie zawsze zastanawiam siê, czy nie stajemy siê tacy sami, jak Ci "ONI", o których tu wiele dyskutujemy. Nie broniê nikogo, ale ka¿dy ma prawo na publicznym forum mówiÌ cokolwiek (nawet mnie obra¿aÌ). Ja, jeœli nie wspó³gra to ze mn¹, po prostu przechodzê obok i idê dalej, nie reagujê na zaczepki. I to dzia³a najlepiej, chocia¿ wiem, ¿e nie jest to ³atwe.
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #692 : Luty 12, 2011, 15:29:08 » |
|
Po pierwsze - ban (³¹cznie z zablokowaniem mo¿liwoœci czytania, pisania i rejestracji) za³o¿y³am na 1 dzieù! Po drugie - oficjalnie proszê Darka o bezterminowego bana ze wszystkimi tymi ograniczeniami. Po trzecie - usunê³am ³¹cznie 107 spamowych wiadomoœci Sventera. Musia³am na dwie raty, przy pierwszym podejœciu forum zwyczajnie dosta³o zadyszki i przesta³o dzia³aÌ. Wiêc albo wolicie mieÌ dzia³aj¹ce i czytelne forum albo g³aszczecie dalej kolegê po g³ówce. Najbardziej optymalnym dla was rozwi¹zaniem bêdzie za³o¿enie w³asnego forum, gdzie zwerbujecie go jako u¿ytkownika, a potem dziesi¹tki modów do sprz¹tania syfu po nim. Dla mnie sprawa nie wymaga dyskusji.
KaÂżdego, kto sÂądzi, Âże Sventer miaÂł cokolwiek do powiedzenia odsyÂłam do Âśmietnika. To raptem ponad dwie strony powielania tego samego obrazka. Cenzura to jedno, porzÂądek to drugie. Nie wspomnĂŞ juÂż o szacunku dla pracy moderatorĂłw i poszanowaniu czyjegoÂś czasu. Nie kaÂżdemu nudzi siĂŞ w sobotni ranek!
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #693 : Luty 12, 2011, 15:52:13 » |
|
I ci¹g dalszy: http://img12.imageshack.us/img12/6317/zrzutekranuhb.pngA tak poza tym - czego chcia³eœ tym dowieœÌ, bo widocznie nie zrozumia³am twojej subtelnej aluzji?  (Windowsa masz legalnego?)
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 15:52:32 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
Lares50
Gość
|
 |
« Odpowiedz #694 : Luty 12, 2011, 15:57:43 » |
|
Chcia³aœ siê w ten sposób pochwaliÌ? W sumie mia³em wrzuciÌ ca³¹ rozmowê ale to by by³y dwa screeny wiêc mi siê nie chcia³o. Wiesz Twoja ignorancja i ograniczona roztropnoœÌ œwiadcz¹ o Tobie - a kto domaga siê by bluzgami nie rzucali a sam to robi jest hipokryt¹. 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #695 : Luty 12, 2011, 16:00:18 » |
|
Bluzgami? http://www.sjp.pl/idiota - pot. mĂŞÂżczyzna ograniczony, nieodpowiedzialny, naiwny; gÂłupiec, baÂłwan, dureĂą http://www.sjp.pl/pajac - pogardliwe o osobie zachowujÂącej siĂŞ niepowaÂżnie, Âśmiesznie; NaprawdĂŞ byÂłam miÂła...  A odnoÂśnie twojej koĂącowej sentencji... W jaki to genialny sposĂłb zamierzasz dokonaĂŚ czynu "zamkniĂŞcia" forum? Sukcesywnie je spamujÂąc? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 16:01:40 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
Lares50
Gość
|
 |
« Odpowiedz #696 : Luty 12, 2011, 16:09:25 » |
|
K³ótnie zniszczy³y wiele relacji na mej drodze. Ale có¿ - wiem, co myœlê. Nie na wszystko siê zgodzê. Nie mam zamiaru spe³niaÌ czyichœ oczekiwaù. A tym bardziej spe³niaÌ oczekiwaù ludzi fa³szywych, pe³nych pychy, chamstwa i prób cenzurowania. ¯yjemy w czasach gdzie karze siê za wyra¿anie pogl¹dów na temat religii(instytucji).
Janneth ja juÂż z TobÂą nie rozmawiaĂŚ tak jak na gadu i tutaj bĂŞdĂŞ CiĂŞ ignorowaÂł.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 16:14:21 wysłane przez Lares50 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #697 : Luty 12, 2011, 16:14:58 » |
|
Ka¿dy z nas posiada swoj¹ odmiennoœÌ , ka¿dy wyra¿a siebie inaczej i ka¿dy uwa¿a siebie za doskona³oœÌ. Marcin ma du¿o do powiedzenia o wiele wiêcej ni¿ wiêkszoœÌ tych co w imiê swoich idei œcieli by ka¿demu odmiennemu g³owê. Powinien dopracowaÌ formê wypowiedzi , to wszystko. Nie popieram i nie popiera³am tego co moim zdaniem by³o negatywne , ale popieram pozytyw. I to na nim nale¿y siê skupiÌ i pozytyw nale¿y promowaÌ. A negatyw sam zgaœnie bez zasilania go. To jest mój osobisty wk³ad ( jak widzê Ptaka te¿ , rozœwietlanie pozytywu Marcina.Odbieranie komuœ g³osu i odsy³anie go gdzieœ... nie jest dobrym wzorcem wychowawczym , je¿eli ktoœ chce pe³niÌ tak¹ rolê w stosunku do kogoœ. A mo¿e Rafaelo Ty z artqiem przebiegniesz siê na jakieœ inne forum gloryfikuj¹ce wasze religijne pogl¹dy? Moje forum , chocia¿ oficjalnie jest forum tak naprawdê jest moim publicznie udostêpnionym notatnikiem , niczym wiêcej. Zostawi³am tam mo¿liwoœÌ uczestnikom do zadawania pytaù i dyskusji. WulgarnoœÌ i chamstwo na nim by nie by³y tolerowane , odmiennoœÌ pogl¹dów tak. To nie jest forum z zastrze¿eniem "tylko dla doros³ych".... m³odzi ludzie te¿ maj¹ prawo tu pisaÌ , maj¹ prawo do b³êdów , moderatorzy ( je¿eli nie maj¹ czasu i cierpliwoœci do korekt) niech zrezygnuj¹. Zdecydowanie wolê dyskusjê z Marcinem ( pomimo i¿ wiele tekstów uwa¿a³am za bardzo niew³aœciwe) , ni¿ patrzenie na podobnych mu wiekowo Ìpaj¹cych , pij¹cych trwaj¹cych w zamroczonej bezmyœlnej apatii. On siê uczy ,uczy siê wyra¿ania siebie , szlifuje to, jest to proces. Akceptacja , korekta i cierpliwoœÌ s¹ darami serca nie wymuszonymi wymys³ami tych co to s¹ naj.... Wiem co piszê , mam doœwiadczenie z Kap³anem ( wybacz ¿e wspomnê), pocz¹tkowo by³am osob¹ na tym forum , której najbardziej nie trawi³. PóŸniej zacz¹³ ze mn¹ rozmawiaÌ prywatnie , nasza wymiana pogl¹dów trwa³a oko³o roku.Ten nadal ostro krytykowany ( przez wiadomo kogo m³ody cz³owiek), okaza³ siê bardzo wartoœciowym , ciep³ym i inteligentnym. Trochê ju¿ okrzep³, nadal ma bardzo wiele do powiedzenia i jest nadal impulsywny , ale ju¿ o wiele bardziej panuje nad emocjami. To sukces do którego dochodzi siê po ma³u. Dla mnie taki sam jest Marcin , on szuka partnerstwa w dyskusjach , nasz¹ spraw¹ jest daÌ mu to , ale równie¿ przekazaÌ najw³aœciwszy sposób prowadzenia takich rozmów. Bo to w³aœnie on ma szansê w przysz³oœci byÌ prekursorem równych dobrych rzeczy. Trzeba mu pokazaÌ jak to robiÌ a jak nie by uzyskaÌ rezultat , a nie wyrzucaÌ z powodu jego emocjonalnoœci. Przyjdzie czas i¿ on nauczy sie panowaÌ nad emocjami , ale ja obawiam siê i¿ czas samodzielnego myœlenia dla niektórych ju¿ min¹³. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 16:23:57 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #698 : Luty 12, 2011, 16:23:32 » |
|
Smutne, ¿e osoby po których ze wzglêdu na wiek i oczekiwane w zwi¹zku z nim doœwiadczenie ¿yciowe myl¹ proste pojêcia. Dla mnie mylicie wychowywanie i dbanie o dobro, rozwój m³odej osoby z pe³nym pob³a¿aniem i pozwoleniem na dowolne dzia³ania. Niestety widzia³em wiele razy efekty takiego podejœcia rodziców jak mantrê wyznaj¹cych wychowanie bezstresowe - efekt? Stres nie min¹³, przeszed³ na rodziców, bo teraz dr¿¹ co nowego ich "pociechy" wymyœl¹, bywa ¿e dr¿¹ nawet o w³asne zdrowie. I ma³o który rodziÌ wie, ¿e z pomys³u bezstresowego wychowywania wycofa³ siê nawet jego autor, po tym jak jego syn pope³ni³ samobójstwo... To o czym piszecie nie ma nic wspólnego z rozwojem cz³owieka, jest to zmierzanie w kierunku samodestrukcji i patologii. Naprawdê nie widzia³em ani jednego przypadku ¿eby z dziecka które mia³o na wszystko pozwolone wyros³a osoba szanuj¹ca innych i nie krzywdz¹ca ich. Zbytnia pob³a¿liwoœÌ - któr¹ prezentujecie (Ptak, Kiara) wobec Mory - kreuje go na egoistê i rozkapryszone dziecko, które zaczyna k¹saÌ naoko³o gdy nagle spotyka siê z jakimkolwiek ograniczeniem - to widaÌ aktualnie na forum. I dalej usi³uje wodziÌ za nos. Pamiêtam jak i przy poprzednich ods³onach mówi³em o tym - wyœmiewano mnie, ¿e nie dajê szansy, ¿e nie mam racji...
Co do "do¿ywotniego" bana - taki jest regulamin. Mora mia³ wiele szans aby poprawiÌ swoje zachowanie i - przynajmniej na bie¿¹cym etapie - nie zamierza siê zmieniÌ, nie zamierza wyci¹gn¹Ì wniosków. Dla dobra wszystkich - szczególnie jego w³asnego - niech sobie odpocznie. Powrót na forum? Ka¿demu nale¿y daÌ szansê gdy chce siê poprawiÌ. Dlatego po jakimœ czasie ok niech wraca ale z ca³ym dobytkiem tj. minusami ze wszystkich ods³on-nicków. Bêdzie szanowa³ innych - sam poproszê aby mu nieco odci¹Ì tych minusów - to moja sugestia. Pamiêtam sytuacjê z Rafael¹ - dosta³a -10, zgodnie z regulaminem, lecz by³em przekonany - na podstawie jej postów, zachowania, przekazywanych treœci - ¿e to jakieœ nieporozumienie, ¿e nie zas³u¿y³a - dlatego prosi³em aby zniwelowaÌ jej te minusy, przynajmniej czeœÌ ze wzglêdu na postawê. W przypadku Mory nie widzê tego, on siê rozkrêca wykazuje jakies rozchwiania emocjonalne.
Kiaro, odnoÂśnie obrazy uczuĂŚ religijnych - zawsze moÂżesz dziaÂłaĂŚ w kierunku zmiany prawa. OkreÂślenie moÂże budziĂŚ pewne wÂątpliwoÂści, wiĂŞc uÂściÂślĂŞ - mi chodzi o obraÂżanie Jezusa Chrystusa - osĂłb kultu religijnego, wiary. NaprawdĂŞ ciĂŞÂżko pogodziĂŚ to co mĂłwisz - bronisz MorĂŞ pomimo, Âże lÂży innych, broniÂłaÂś K718 - lÂżyÂł, wyzywaÂł i wyklinaÂł - usprawiedliwiasz ich, powoÂłujesz siĂŞ na ekspresjĂŞ. Natomiast obraÂżaÂłaÂś siĂŞ na innych i woÂłaÂłaÂś o minusy gdy posÂłuÂżyli siĂŞ przysÂłowiem - nie byÂło tam lÂżenia ani wulgaryzmĂłw. Obraz jest w tym przypadku bardzo klarowny - zagorzaÂłemu przeciwnikowi KK wybaczysz i usprawiedliwisz wszystko. Dlaczego KK jest dla Ciebie osobiÂście (!) aÂż tak niebezpieczny? Kiaro, nie dalej jak kilka postĂłw temu w odpowiedzi do Silvera wypowiadasz siĂŞ, Âże sama decydujesz o swoim czasie i - jemu nie powinno byĂŚ nic do tego. Dlaczego wobec temu tak "troszczysz" siĂŞ o mĂłj czas? I ciÂągle te insynuacje...
Mory nie skreÂślam, wrĂŞcz przeciwnie - trzymam za niego kciuki - Âżeby poradziÂł sobie i wyszedÂł na prostÂą. Nie zabraniam mu wyraÂżania myÂśli i poglÂądĂłw, oczekujĂŞ Âże bĂŞdzie to robiÂł z minimum poszanowania innych.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #699 : Luty 12, 2011, 16:53:45 » |
|
No coz, larwa zmienila postac i mysli ze jest motylem. Jak nie Swenter to Lars. Jak cie drzwiami wyrzuca to i tak wejdziesz oknem. Ja uszanowalam twoje tajemnice ale ty nic sie nie zmieniles. Jeszcze raz przyjm to do siebie, ze obecnie masz cos innego do zrobienia jak utarczki na tym forum. Kiaro, co mi jest swiete, to nie twoja sprawa, a z Artkiem z wielka przyjemnoscia wybiore sie na spacer, albo do swiatyni. To forum ma spelniac rozwoj duchowy, ale z niektorymi charakterami nie jest mi po drodze. Ja przezylam juz swoje zycie i potrafie rozroznic co jest dobre i sluszne a co nie i tego bede sie trzymala. Poza tym gdzie pisze ze na tym forum nie moga pisac ludzie ktorzy naleza do Kosciola Katolickiego.
|
|
|
|
|
|
|
|