janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #750 : Kwiecień 16, 2011, 00:04:01 » |
|
Piszesz, Âże nie chciaÂłaÂś ponownie raportowaĂŚ, a jednoczeÂśnie masz Âżal do administracji o to, Âże w porĂŞ nie zareagowaÂła. To byÂły posty skierowane do ciebie. Ty najlepiej wiedziaÂłaÂś, w ktĂłrych zawarte sÂą osobiste informacje, a w ktĂłrych takowych nie ma. Nie moÂżesz oczekiwaĂŚ, Âże moderatorzy w ciemno wszystko bĂŞdÂą usuwali. Sama musisz reagowaĂŚ ilekroĂŚ uwaÂżasz, Âże dochodzi do naduÂżycia. Kto wie? MoÂże gdybyÂś robiÂła to w porĂŞ, zapobiegajÂąc tym samym rozwojowi tych dyskusji, moÂże Koliberek przestaÂłby publikowaĂŚ "rewelacje" na twĂłj temat; bo i po co, skoro lÂądujÂą w Âśmietniku? PrzemyÂśl to.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #751 : Kwiecień 16, 2011, 00:22:40 » |
|
Wybacz Janneth, ale chyba nie trudno rozpoznaĂŚ, kiedy Âłamany jest regulamin. Po co w takim razie sÂą moderatorzy? Czy majÂą reagowaĂŚ jedynie w przypadku monitowania?
To byÂł juÂż nie pierwszy wyskok koliberka, ktĂłry wpada na forum i robi zamieszanie. I trudno nie odpowiedzieĂŚ, gdy padajÂą kÂłamliwe zarzuty. Czy Ty w takich sytuacjach milczaÂła byÂś? W ktĂłrym miejscu naruszyÂłam regulamin?
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #752 : Kwiecień 16, 2011, 12:44:51 » |
|
Jest akcja to musi byÌ reakcja: I trudno nie odpowiedzieÌ, gdy padaj¹ k³amliwe zarzuty. Czy dobrze Ciê zrozumia³em? Wcale nie musi tak byÌ. I nie do koùca zgodzê siê z twierdzeniem, ¿e moderatorzy/administracja musi natychmiast usuwaÌ wszystko co im siê wyda podejrzane. Zgadzam siê z twierdzeniem >Janneth<, ¿e jeœli coœ dotyczy kogoœ i tego kogoœ to zabola³, to nie wdawaÌ siê w "masochistyczne" reakcje, a zg³osiÌ do moderacji. Nie ka¿dy z modów i administratorów musi byÌ na bie¿¹co, a takie zg³oszenie znacznie usprawni i pomo¿e oczyœciÌ atmosferê. I dlatego w³aœnie w w¹tku o banach napisa³em, ¿e nie chcê skupiaÌ siê teraz na ocenianiu Was, a na zwróceniu uwagi, ostrze¿eniu, gdy¿ fakt Twego, >Ptaku<, udzia³u w dyskusji i brak zg³oszenia sugeruje jasno, ¿e chyba Ci to odpowiada. Najpierw dajecie siê wci¹gn¹Ì w pewne zabiegi, nie zg³aszacie, a póŸniej macie pretensje do modów, ¿e nie reaguj¹ i niemal jak ma³e dzieci "uciekacie" bo ktoœ coœ, a inny ktoœ nie.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #753 : Kwiecień 16, 2011, 13:05:11 » |
|
I dlatego wÂłaÂśnie w wÂątku o banach napisaÂłem, Âże nie chcĂŞ skupiaĂŚ siĂŞ teraz na ocenianiu Was, a na zwrĂłceniu uwagi, ostrzeÂżeniu, gdyÂż fakt Twego, >Ptaku<, udziaÂłu w dyskusji i brak zgÂłoszenia sugeruje jasno, Âże chyba Ci to odpowiada. Absolutnie nie odpowiada, ale masz racjĂŞ co do natychmiastowej, odpowiedniej reakcji. W przyszÂłoÂści bĂŞdĂŞ bardziej zdecydowana. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #754 : Październik 19, 2011, 19:32:46 » |
|
Pytania: 1. Czy moderator usuwajÂąc wÂątek ma regulaminowy obowiazek podania przyczyny i powoÂłaĂŚ siĂŞ na okreslony konkretny aspekt regulaminu? 1.A RadzĂŞ jednak DOKÂŁADNIE przeczytaĂŚ regulamin naszego forum. WedÂług niego takie posty trafiajÂą oczywiÂście do Âśmietnika. Czy z takiego komentarza wynika jakaÂś konkretna informacja o niezgodnoÂści z okreslonym punktem regulaminu forum? 1.B. Co w tym poscie niepasuje przeuroczym moderatorom? http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7333.0
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #755 : Październik 19, 2011, 22:34:00 » |
|
Pytania: 1. Czy moderator usuwaj¹c w¹tek ma regulaminowy obowiazek podania przyczyny i powo³aÌ siê na okreslony konkretny aspekt regulaminu? Nie musi podawaÌ przyczyny jeœli dokonano tego skutkiem scalenia postów - o tym fakcie informujemy w pozostawionym poœcie. Wypada³oby zaœ to uczyniÌ w innym ni¿ powy¿szy powodzie usuniêcia. 1.A Radzê jednak DOK£ADNIE przeczytaÌ regulamin naszego forum. Wed³ug niego takie posty trafiaj¹ oczywiœcie do œmietnika. Czy z takiego komentarza wynika jakaœ konkretna informacja o niezgodnoœci z okreslonym punktem regulaminu forum? 1.B. Co w tym poscie niepasuje przeuroczym moderatorom? http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7333.0Nie wszystko musi byÌ umocowane regulaminem, podobnie jak i prawo choÌ daleko bardziej rozwiniête, nie jest w stanie obj¹Ì ka¿dej dziedziny ¿ycia. Niekiedy wypada kierowaÌ siê zwyk³ym wyczuciem. Ten post gdyby zosta³ zamieszczony w dziale o wyborach, zapewne pozosta³by na miejscu, jednak ze wskazanego tematu wylecia³ gdy¿, jak myœlê przeoczy³eœ ten szczegó³, w¹tek o niepbecnoœciach dotyczy informacji o d³u¿szej niebytnoœci na forum. Pretensja o tyle niezrozumia³a, ¿e bywa³o i¿ d³u¿ej Ciê tu nie by³o i nijak nie informowa³eœ o tym fakcie, a w tym przypadku w grê wchodzi kilkugodzinna pauza.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #756 : Październik 19, 2011, 23:21:12 » |
|
Moim skromnym zdaniem umieszczanie wulgarnego s³owa oraz do³¹czanie zdjêcia z imageshecka do zoobrazowania w/w jest ju¿ samo w sobie obraŸliwe a powi¹zanie dodatkowo tego, przez pisz¹cego post z odbywaj¹cymi siê wówczas wyborami jest wystarczaj¹cym powodem do usuniêcia takiej prowokacyjnej, ''niewinnej dziecinady'' do œmietnika.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #757 : Październik 20, 2011, 23:11:57 » |
|
jednak ze wskazanego tematu wylecia³ gdy¿, jak myœlê przeoczy³eœ ten szczegó³, w¹tek o niepbecnoœciach dotyczy informacji o d³u¿szej niebytnoœci na forum. Wrêcz przeciwnie. Dok³adnie tym watkiem siê kierowa³em. bywa³o i¿ d³u¿ej Ciê tu nie by³o i nijak nie informowa³eœ o tym fakcie, a w tym przypadku w grê wchodzi kilkugodzinna pauza. Tak. Gdy¿ skonstatowa³em - skoro usuniêto moje oryginalne po¿egnanie - to jeszecze coœ chlapnê  I muszê jeszcze raz cos tam napisaÌ (prawdopodobnie mniej oglêdnie) umieszczanie wulgarnego s³owa oraz do³¹czanie zdjêcia z imageshecka do zoobrazowania w/w jest ju¿ samo w sobie obraŸliwe Poczucie humoru mozna mieÌ ró¿ne. Mozna te¿ go nie mieÌ wcale. No skoro to jest dla ciebie obraŸliwe samo w sobie - a na domiar zlego jesteœ moderatorem.. to zeczywiœcie trzeba siê powaznie zastanowiÌ nad udzia³em w tej stypie. Pozatym slowo "kutas" jest s³owem staropolskim. Jeœli nie znasz polskiego, to ktoœ Cie oszuka³ w tej mierze. Przyk³adowo dawno temu funkcjonowa³ rodzaj "przyodziewka zdobnego w kutasy" i.t.d. Ale co tam!
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 19:38:01 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
|
 |
« Odpowiedz #758 : Październik 21, 2011, 00:08:34 » |
|
Regulamin wyraÂźnie okreÂśla, gdzie jest miejsce ''orgi-nalnych'' postĂłw. Ten poniÂższy wskazuje na ''szczegĂłlne'' poczucie humoru adwersarza. Oczywiste wiĂŞc jest, Âże takie chlapniĂŞte ''pereÂłki'' lÂądujÂą w Âśmietniku. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7365.0
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #759 : Październik 21, 2011, 19:33:24 » |
|
Regulamin wyraŸnie okreœla, gdzie jest miejsce ''orgi-nalnych'' postów. Ten poni¿szy wskazuje na ''szczególne'' poczucie humoru adwersarza. Oczywiste wiêc jest, ¿e takie chlapniête ''pere³ki'' l¹duj¹ w œmietniku. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7365.0Tak - to jest faktycznie oczywiste  masz absolutn¹ s³usznoœÌ zarz¹dco polozenia tresci. Jesteœ w b³edzie co do "poczucia humoru" - (dlatego jest coraz gorzej - a bedzie jeszcze gorzej - w Twoich odczuciach i interpretacjach). Poczucie humoru moze dotyczyÌ interpretacji lub sposobu narracji. Jesli jednak prezentujesz wizjê - zadaniem twoim jest zrobiÌ to bez oporów, bez ocen, bez autocenzury, bez interpretacji itd. Jesli mia³bym oceniaÌ takie rzeczy - utraci³bym p³ynace z nich informacje. Interpretacja ma tu kilka poziomów - ale zostawiê Cie z tym prostackim, którego najbardziej sie lêkasz  oraz z tym którego siê uczepi³eœ by nie zobaczyÌ wspominanego.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #760 : Październik 21, 2011, 20:06:09 » |
|
>PHI<, oryginalnoÂści nikt Ci nie ujmuje jednak w tym wszystkim mĂłgÂłbyÂś nieco sfolgowaĂŚ, zaprzestajÂąc odzwierzĂŞcych, ordynarnych, poniÂżajÂących i brutalnych odzywek. To wÂłaÂśnie piĂŞtnuje >Janusz< w Twoich wypowiedziach i stÂąd lÂądujÂą w "czeluÂściach archiwalnych". WyraÂź to w kulturalniejszy sposĂłb, a bĂŞdzie wszystko na swoim miejscu. 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #761 : Październik 21, 2011, 20:21:34 » |
|
odzwierzĂŞce - to takie Âładne slowo brzydkich hipokrytĂłw  Chyba je polubiĂŞ  >kojarzy mi sie z osobami, ktĂłrym siĂŞ skoĂączyÂły argumenty, >ktĂłre na bieÂżacy uÂżytek majÂą potrzebĂŞ kogos ponizyĂŚ, uj¹Ì komus wartoÂści - czyli USTAWIĂ HIERARCHIĂ..na czym sie ona opiera - to inna sprawa - rĂłwnie interesujÂąca, >ktĂłre w swej bucie poczytujÂą siebie, jako pouczycieli kultury o ktĂłrej nie majÂą pojecia (ba - nie wiedza na wet co to znaczy) Nie mam zamiaru brac udzialu w takich szopkach.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 20:38:49 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #762 : Październik 21, 2011, 20:42:29 » |
|
Nie mam zamiaru brac udzialu w takich szopkach. W szopkach nikt nie ka¿e braÌ Ci udzia³u, jednak wypowiadaj¹c siê w jakiejkolwiek sprawie warto nieraz ugryŸÌ siê w "palec" nim coœ siê kliknie.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #763 : Październik 21, 2011, 20:46:31 » |
|
>kojarzy mi sie z osobami, ktĂłrym siĂŞ skoĂączyÂły argumenty,
Tobie rzeczowe argumenty ju¿ dawno,dawno temu siê skoùczy³y..., Wiêc mo¿e nadszed³ czas abyœ przeniós³ siê w czwart¹ gêstoœÌ>? Mi³ej podró¿y.... Przyœlij pocztówkê; 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #764 : Październik 21, 2011, 20:48:34 » |
|
rozumiem CiĂŞ. Ale nawet nie zdajesz sobie sprawy ile razy siĂŞ ugryzlem w palec w tych sprawach - wiedza to Ci, ktorzy sledzili edycjĂŞ posta na zywo podczas pisania. To dla mnei znak , Âże na forum dziejÂą siĂŞ bardzo OKRESLONE "zjawiska" i PROCESY, skoro sam siĂŞ zaczynam cenzurowaĂŚ tam - gdzie nalezy byĂŚ bezwzglĂŞdnie neutralnym. (no i faktem jest rĂłwnieÂż, ze zamroziliÂście na wÂłasne zyczenie okreslony stan  ).
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 20:49:58 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #765 : Październik 21, 2011, 20:54:36 » |
|
(no i faktem jest rĂłwnieÂż, ze zamroziliÂście na wÂłasne zyczenie okreslony stan  ). Unikanie rzucania "miĂŞsem" i stosowanie kulturalniejszych acz rĂłwnie dosadnych zwrotĂłw nie uwaÂżam za uwstecznienie. RzekÂłbym nawet, ze to duÂży krok do przodu. 
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
|
 |
« Odpowiedz #766 : Październik 21, 2011, 21:06:37 » |
|
dlatego jest coraz gorzej - a bedzie jeszcze gorzej Gorzej nie moÂże byĂŚ, bo regulamin chroni ram przyzwoitoÂści a miÂłoÂśnicy ''prostackiej Âłaciny'' i ''staropolszczyzny'' nie mogÂą jej przekroczyĂŚ, gdyÂż wÂłaÂśnie moderatorzy pilnujÂą tutaj odpowiedniego poziomu wypowiedzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 21:09:10 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #767 : Październik 22, 2011, 01:01:29 » |
|
Pozatym slowo "kutas" jest sÂłowem staropolskim. JeÂśli nie znasz polskiego, to ktoÂś Cie oszukaÂł w tej mierze. PrzykÂładowo dawno temu funkcjonowaÂł rodzaj "przyodziewka zdobnego w kutasy" i.t.d. Taki niby z Ciebie znawca jĂŞzykowy a wykazujesz siĂŞ w tym miejscu kompletna ignorancjÂą (chociaÂż podejrzewam, Âże jak juÂż to bywaÂło chcesz graĂŚ niewiniÂątko) - w tym przypadku nie ma miejsca na interpretacjĂŞ za ktĂłrÂą siĂŞ teraz strachliwie chowasz. Nie od dziÂś wiadomo, Âże bywa tak iÂż na przestrzeni wiekĂłw sÂłowa zmieniajÂą swoje znaczenie. Dlatego kiedyÂś sÂłowo "ku..s" byÂło nazwÂą ozdoby - frĂŞdzli, aktualnie jest wulgarnÂą nazwÂą prÂącia. Dlatego uÂżycie go 300 lat temu nie byÂło wulgaryzmem, a teraz i owszem. Dla przykÂładu kiedyÂś sÂłowo "oprawca" oznaczaÂło po prostu opiekuna, teraz natomiast osobĂŞ znĂŞcajÂącÂą siĂŞ nad innÂą. To tyle w kwestii jĂŞzykowej - staropolszczyzny.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2011, 01:08:22 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #768 : Październik 22, 2011, 14:46:46 » |
|
tak, to tyle. w kwestii instrumentalizacji... i "prĂŞgierza"
Ach to rozkoszne biczowanie odchodzÂąca tesknoto ty moja - dorwac czÂłowieka i pokazaĂŚ mu, kto tu rzadzi i patroszy/oprawia Âżywcem Dusze.
Âłezka sentymentalizmu Ci siĂŞ krĂŞci zapewne
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2011, 14:48:49 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #769 : Październik 22, 2011, 23:42:29 » |
|
Nigdy nie twierdzi³em ¿e w czymkolwiek rz¹dzê - to Ty na ka¿dym kroku starasz siê dowieœÌ jaki to jesteœ obeznany a inni s¹ nieœwiadomi, zacofani, zgnilizna, robactwo i zombie. S¹ w ¿yciu ró¿ne postawy - ch³opiêca i mêska. Ch³opiec zawsze bêdzie twierdzi³ , ¿e nikt go nie lubi, ¿e ka¿dy siê go czepia, ¿e jak coœ to nie on... Mê¿czyzna natomiast nie boi siê ¿ycia i jego oddzia³ywania i bierze je "na klatê", a jak coœ zwali to jest w stanie siê do tego przyznaÌ bez ogródek i stara siê naprawiÌ. Mam wra¿enie, ¿e nikt nie nada³ Ci prawdziwego, mêskiego imienia, a to warunek konieczny aby staÌ siê mê¿czyzn¹.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #770 : Październik 23, 2011, 17:42:53 » |
|
MĂŞÂżczyzna natomiast nie boi siĂŞ Âżycia i jego oddziaÂływania i bierze je "na klatĂŞ", a jak coÂś zwali to jest w stanie siĂŞ do tego przyznaĂŚ bez ogrĂłdek i stara siĂŞ naprawiĂŚ. Tak , to dlatego zapewne do dzis mnie nie przeprosiÂłeÂś za szereg nie zgodnych z regulaminem wycieczek osobistych , pomĂłwieĂą, (choĂŚby o intencjĂŞ przypisywania ci jakich cytatĂłw, ktĂłre wskoczyÂły omyÂłkowo i natychmiast poprawilem, gdyÂż wysypanie posta zgubiÂło sens mojej wypowiedzi - Nie , Ty brniesz, bo masz takie zadanie. Do tej pory nie przeprosiÂłeÂś mnie za faÂłszywe oskarÂżenia. NaprawdĂŞ cierpisz na tak dalece rozwiniĂŞty niedostatek logicznego myslenia - by zakÂładac, ze miaÂłbym sobie dodawac roboty rozsypujac wÂłasne posty. Nie - taki tĂŞpy nie jestes.. zatem chodzi o PROPAGANDĂ, i Janusz CiĂŞ tu wspiera w zlej sprawie ( i nawet mu nie przyjdzie do glowy skala konsekwencji tego stanu rzeczy). Na szczescie teÂż mam na tyle stabilnÂą ÂświadomoœÌ siebie, Âże wiem iz Âżaden pataÂłach nie moÂże decydowaĂŚ swoimi wypocinami o tym, jakÂą miare ma moja mĂŞskoœÌ. Moze sobie natomiast o tym pomarzyĂŚ, przyklejac etykietki... oblepiaĂŚ... tylko zastanow siĂŞ , co oblepiasz - bo moÂże siĂŞ szybko okazaĂŚ ze wÂłasne Pole. Niemniej takie insynuacje sa podÂłe nadwyraz. I moim zdaniem ÂłamiÂą regulamin. Ale co tam regulamin. Ewidentnie jest wybiĂłrczo stosowany przez janusza. Nie mam co do tego grama watpliwoÂści. Ale jesli tak wyglÂąda Âświat, do ktĂłrego d¹¿ycie - to zapewne wam sie speÂłni. Czego Wam Serdecznie ÂżyczĂŞ. To sÂą jakieÂś delikatnie mĂłwiÂąc fobie pana Phi. Inwektywy wobec forumowiczĂłw sÂą powaÂżnym wykroczeniem. Za takÂą prowokacjĂŞ przysÂługujÂą oczywiÂście co najmniej punkty karne. Janusz Kolejna wycieczka osobista. Moderator daje przykÂład. Nawet komentarze janusza ostro podpadajÂą pod regulamin. Gdzie te "Inwektywy" rzekome? ByÂło pytanie o mechanizm - pokazuje mechanizm: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1835.150#msg85966(a post najpierw przenoszony jest do jakiegoÂś innego wÂątku , by nastepnie wrzucic go do smietnika. W efekcie ZAPIS niewiele ma wspĂłlnego ani z kontekstem ani z tematem. Budujecie tu sobie panowie zakÂłamanÂą rzeczywistoœÌ manipulujÂąc naszymi wypowiedziami wg swego WidziWamsiĂŞ.) Ty na kaÂżdym kroku starasz siĂŞ dowieœÌ jaki to jesteÂś obeznany a inni sÂą nieÂświadomi, zacofani, zgnilizna, robactwo i zombie. Nie przypominam sobie. Udowodnij wpierw. Kazdy kto trochĂŞ czytaÂł tu moje posty, wie ze stanowiÂą caÂłkiem innÂą ofertĂŞ. TrochĂŞ ich tu jest - i Âłatwo stwierdziĂŚ, jaki odsetek to wyraz zniecierpliwienia na brak reakcji administracji wobec perfidnego, nahalnego nieustannego ataku personalnego (jaki prezentuje artek - nie tylko wobec mnie) , gdzi ena innych forach tego typu niemerytoryczne wypowiedzi standardowo londujÂą w Âśmietniku. Widac macie tu panowie swoje tajemne intencje. musieliÂśmy ukrĂłciĂŚ "zwierzĂŞce" odzywki do innych forumowiczĂłw. Nie bĂŞdĂŞ siĂŞ podpieraÂł cytatami z tego posta, ale przekaz jego jest aÂż nad to czytelny. Alez dlaczego?.. poprzyj siĂŞ jakims konkretem w koĂącu http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7211.msg85076#msg85076Czy chodzi Tobie abym formowaÂł przekazy nieczytelne?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #771 : Październik 23, 2011, 19:33:03 » |
|
Tak , to dlatego zapewne do dzis mnie nie przeprosi³eœ za szereg nie zgodnych z regulaminem wycieczek osobistych , pomówieù, (choÌby o intencjê przypisywania ci jakich cytatów, które wskoczy³y omy³kowo i natychmiast poprawilem, gdy¿ wysypanie posta zgubi³o sens mojej wypowiedzi - Nie , Ty brniesz, bo masz takie zadanie. Do tej pory nie przeprosi³eœ mnie za fa³szywe oskar¿enia. O tym mówiê - o p³aczu dziecka z piaskownicy które wymyœla sobie, ¿e dzieje mu siê krzywda bo ktoœ nie chce siê z nim bawiÌ. Co do dopisania cytatu - to jest faktem. Nie widzê (a chyba osoby odbieraj¹ce Twoje lamenty równie¿) abym Ciê oczernia³ w czymkolwiek. Na szczescie te¿ mam na tyle stabiln¹ œwiadomoœÌ siebie, ¿e wiem iz ¿aden pata³ach nie mo¿e decydowaÌ swoimi wypocinami o tym, jak¹ miare ma moja mêskoœÌ. Phi, o tym mówiê, sam siê obruszasz a miotasz "pata³achami". A w kwestii "wypocin" - ka¿dy psycholog powie Ci, ¿e do poprawnego wzrostu dziecka potrzebne s¹ wzorce - mêski i ¿eùski, czyli matki i ojca. Je¿eli brakuje któregoœ, b¹dŸ jego jakoœÌ (odbierana z perspektywy dziecka, dorastaj¹cego) jest niewystarczaj¹ca pojawiaj¹ siê problemy. Ch³opak szczególnie potrzebuje mêskiego wzorca, by staÌ siê w³aœnie mê¿czyzn¹. Skoro znasz historiê to wiesz, ¿e postrzy¿yny (u Polan i Wiœlan) temu s³u¿y³y, ma to miejsce i w innych kulturach - o tym mówi³em pisz¹c o nadaniu mêskiego imienia. W naszej kulturze powinien to robiÌ ojciec. A je¿eli s³yszymy jak syn wypowiada siê o w³asnym ojcu - "nie ma jaj", to ju¿ jest nie halo i daje do myœlenia, a uk³adanka zaczyna zape³niaÌ siê zgodnie z przewidywaniami. Tyle w kwestii mêskoœci, bo mo¿na by siê d³ugo nad tym rozwodziÌ podaj¹c naukowe opracowania. Nie przypominam sobie. Udowodnij wpierw. Udowodnij? Mam podaÌ wszystkie cytaty czy te¿ wystarcz¹ te za które zosta³eœ zminusowany? edit: je¿eli ten post nie pasuje zbytnio do w¹tku proszê o przeniesienie do "wyraŸ siebie"
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2011, 19:34:18 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #772 : Październik 23, 2011, 19:50:25 » |
|
Podaj ile z Twoich ponad 4 100 postĂłw, nie sÂą atakiem personalnym lepiej.
Które zawieraj¹ JAKiKOLWIEK merytoryczny konstruktywizm wolny od U¯YCIA go dla CELU poparcia ATAKU personalnego.to proste : wyci¹c jakis kawa³ek prawdy czy faktu i zestawiÌ z intencj¹.. naiwni wowczas otwieraj¹ swój bezrozumnie zarzadzany zasób energii na rzecz Takiej pokretnej manipulacji. A potem sa zdziwnieni, ¿e TO ICH Cia³o, jako decydent uwolnienia/'przepustu' energii zbiera karmiczne skutki cudzej manipulacji... Mam podaÌ wszystkie cytaty czy te¿ wystarcz¹ te za które zosta³eœ zminusowany? podaj WSZYSTKIE - mozesz zaczac od poczatku. Gdy zaatakowa³eœ mnie po mojej kilkumiesiêcznej aktywnoœci na tym forum. Ale to ju¿ nie mnie bedziesz przekownywal. Ja swoje widzia³em. BARDZO WYRANIE  A w kwestii "wypocin" - ka¿dy psycholog powie Ci, ¿e do poprawnego wzrostu dziecka potrzebne s¹ wzorce - mêski i ¿eùski, czyli matki i ojca. Je¿eli brakuje któregoœ, b¹dŸ jego jakoœÌ (odbierana z perspektywy dziecka, dorastaj¹cego) jest niewystarczaj¹ca pojawiaj¹ siê problemy. Ch³opak szczególnie potrzebuje mêskiego wzorca, by staÌ siê w³aœnie mê¿czyzn¹. Skoro znasz historiê to wiesz, ¿e postrzy¿yny (u Polan i Wiœlan) temu s³u¿y³y, ma to miejsce i w innych kulturach - o tym mówi³em pisz¹c o nadaniu mêskiego imienia. W naszej kulturze powinien to robiÌ ojciec. A je¿eli s³yszymy jak syn wypowiada siê o w³asnym ojcu - "nie ma jaj", to ju¿ jest nie halo i daje do myœlenia, a uk³adanka zaczyna zape³niaÌ siê zgodnie z przewidywaniami. Teoria jakby bez zarzutu - ale intencje juz nie.Bo autor wspomnianych wypocin USI£UJE NAHALNIE naci¹gac swoje domniemania do na³ogowej stylistyki dzialania sekty dominikanskiej, która do ataków na ludzi u¿ywa argumentu braku wzorca (czy¿by jakaœ projekcja w³asnych u³omnoœci). Jak chodzi o moje prywatnosci - to nie narzeka³em na brak ojca (z perspektywy dziecka dorastaj¹cego). Natomiast jak chodzi o "brak jaj" - To przypadlosc mojego ojca, która objawiac zacze³a siê w póŸniejszym wieku, gdy nalogowa manipulacja mn¹ zacze³a wymykac mu siê z rak, co spowodowa³o jego zwrócenie siê (nawrócenie) w stronê wartoœci pozornych, z³udzeù i k³amstw sekty KK - a efektem tego mataforyczna "utrate jaj".. ..taki rozmem³, bezenergiê, bezwolnoœÌ, niemoralna spolegliwoœÌ wobec manipulatorów wszelkiej masci. itp. i w tym sensie napisa³em, ze Ktoœ mi 'zjadl' ojca. (naszczêscie by³em ju¿ w ów czas ukszta³towany). tak, ¿e - jak zwykle - kul¹ w p³ot. Pod³oœÌ zamierzona Panu nie wysz³a. A przyznam, ze gdyby wysz³a, rzeczywiscie mog³aby udaÌ siê perfidna i ohydna.Gdybym np. nie mia³ ojca, to z pewnoœci¹ bylby to dla mnie mocny cios. Jak zwykle poni¿ej pasa. Jak zwykle zenuj¹cy. Wiec moje wizje o "jajach" moderatorów jakby w kontekscie tej lini przekazu. No ale one musia³yby byÌ, ¿eby to szacowne grono by³o w stanie dojrzeÌ takie "subtelnoœci". Tak ¿e temat mêskosci jest tu arcy-Ciekawy. Dodam jeszcze coœ: Modne wspó³czesnie 'ustawienia rodzinne' wg Hellingera {Hell - inger (ingeruj¹cy w "piek³o" - zapewne z jego punktu widzenia)}. Hellinger ...oglada³em kiedyœ jego pracê na DVD.. dziadek robi³ to imponuj¹co. Temat zainteresowa³ mnie. ..i wszystko byloby genialnie - gdyby nie jeden fakt, któren mi UMKN¥£ wczeœniej:
Hellinger ustawia w/g wzorca rodziny, jako podstawowej komĂłrki spoÂłecznej systemu paĂąstwowoÂści ( to system wyjÂściowo antyplemienny i antyLudzki). KomĂłrka jest zaprojektowana tak, by ograniczaĂŚ(hamowac) rozwĂłj. Ale dla nas to norma, bo tak siĂŞ wychowaliÂśmy. Niedawno dowiedziaÂłem siĂŞ ze Hellinger byÂł JEZU`ICKIM misjonarzem w Afryce.
Czyli jakby uÂżywa genialnego systemu ustawieĂą wywiedzionego z Natury i MadroÂści plemienia - przeciwko jego istocie. Bo przeciez wzmacniajÂąc konstrukcje instrumentalnie traktowane przez machinĂŞ sztucznÂą WYPIERA niejako mechanizmy NATURALNE.diagnoza?: Ustawienia sa fajna metodÂą, dobrym rozwiÂązaniem - ale wzorce sÂą wysoko-zmanipulowane. On siĂŞ uczyÂł od Plemiennych AfrykaĂączykĂłw.. i wartoby zbadaĂŚ, co znieksztalciÂł. A szukac tego nalezy na poziomie strukturalnym
oni zawsze dajÂąc coÂś cennego - biorÂą coÂś cennego jeszcze bardziej!
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2011, 13:06:52 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #773 : Październik 26, 2011, 17:33:12 » |
|
Phi, Ty masz swoje opinie, a ja swoje i jak widzê s¹ ca³kowicie odmienne. Natomiast w zupe³noœci mylisz siê odnoœnie moich odczuÌ i "zamiarów" odnoœnie Ciebie - nie ¿ywiê nienawiœci, zawiœci, nie przypuszczam ataków, byÌ mo¿e posiadanie odmiennego zdania (czêsto diametralnie ró¿nego) od Twojego odbierasz jako atak czy pod³oœÌ... ale na to nie jestem w stanie nic poradziÌ, a szkoda bo sam sobie robisz "kuku".
Natomiast pierwszÂą oznakÂą "normalnoÂści" w relacjach z innymi osobami bĂŞdzie gdy przestaniesz krzykliwie zarzucaĂŚ innym to czego sam siĂŞ dopuszczasz.
tyle.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #774 : Styczeń 21, 2012, 14:46:57 » |
|
JakÂże przykro jest patrzeĂŚ, gdy ducha wolnego prĂłbuje siĂŞ oskubaĂŚ z jego przymiotĂłw. I czy w ogĂłle jest to moÂżliwe? Duch wolny, wolnym dalej zostanie, a skubiÂącym jeno pierze marne w dÂłoni, jeno ciasnota myÂśli wÂłasnej, upadek i pogorzelisko. Nie doÂświadczy wolnoÂści, kto Âżycie trawi w kazamatach mentalnych, kto Âżywi siĂŞ odchodami cywilizacji… …kto prĂŞgierz na rynku stawia. Tak tylko, ku przestrodze piszĂŞ. 
|
|
|
|
|
|
|
|