Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 12:11:15

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 498649 razy)
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #750 : Kwiecień 16, 2011, 00:04:01 »

Piszesz, Âże nie chciaÂłaÂś ponownie raportowaĂŚ, a jednoczeÂśnie masz Âżal do administracji o to, Âże w porĂŞ nie zareagowaÂła. To byÂły posty skierowane do ciebie. Ty najlepiej wiedziaÂłaÂś, w ktĂłrych zawarte sÂą osobiste informacje, a w ktĂłrych takowych nie ma. Nie moÂżesz oczekiwaĂŚ, Âże moderatorzy w ciemno wszystko bĂŞdÂą usuwali. Sama musisz reagowaĂŚ ilekroĂŚ uwaÂżasz, Âże dochodzi do naduÂżycia. Kto wie? MoÂże gdybyÂś robiÂła to w porĂŞ, zapobiegajÂąc tym samym rozwojowi tych dyskusji, moÂże Koliberek przestaÂłby publikowaĂŚ "rewelacje" na twĂłj temat; bo i po co, skoro lÂądujÂą w Âśmietniku? PrzemyÂśl to.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
ptak
Gość
« Odpowiedz #751 : Kwiecień 16, 2011, 00:22:40 »

Wybacz Janneth, ale chyba nie trudno rozpoznaĂŚ, kiedy Âłamany jest regulamin.
Po co w takim razie sÂą moderatorzy? Czy majÂą reagowaĂŚ jedynie w przypadku monitowania?

To byÂł juÂż nie pierwszy wyskok koliberka, ktĂłry wpada na forum i robi zamieszanie.
I trudno nie odpowiedzieĂŚ, gdy padajÂą kÂłamliwe zarzuty. Czy Ty w takich sytuacjach milczaÂła byÂś?
W ktĂłrym miejscu naruszyÂłam regulamin?   
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #752 : Kwiecień 16, 2011, 12:44:51 »

Jest akcja to musi byĂŚ reakcja:

Cytat: Ptak
I trudno nie odpowiedzieĂŚ, gdy padajÂą kÂłamliwe zarzuty.

Czy dobrze CiĂŞ zrozumiaÂłem?

Wcale nie musi tak byÌ. I nie do koùca zgodzê siê z twierdzeniem, ¿e moderatorzy/administracja musi natychmiast usuwaÌ wszystko co im siê wyda podejrzane. Zgadzam siê z twierdzeniem >Janneth<, ¿e jeœli coœ dotyczy kogoœ i tego kogoœ to zabola³, to nie wdawaÌ siê w "masochistyczne" reakcje, a zg³osiÌ do moderacji. Nie ka¿dy z modów i administratorów musi byÌ na bie¿¹co, a takie zg³oszenie znacznie usprawni i pomo¿e oczyœciÌ atmosferê.

I dlatego wÂłaÂśnie w wÂątku o banach napisaÂłem, Âże nie chcĂŞ skupiaĂŚ siĂŞ teraz na ocenianiu Was, a na zwrĂłceniu uwagi, ostrzeÂżeniu, gdyÂż fakt Twego, >Ptaku<, udziaÂłu w dyskusji i brak zgÂłoszenia sugeruje jasno, Âże chyba Ci to odpowiada.

Najpierw dajecie siê wci¹gn¹Ì w pewne zabiegi, nie zg³aszacie, a póŸniej macie pretensje do modów, ¿e nie reaguj¹ i niemal jak ma³e dzieci "uciekacie" bo ktoœ coœ, a inny ktoœ nie.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
ptak
Gość
« Odpowiedz #753 : Kwiecień 16, 2011, 13:05:11 »

Cytat: Dariusz
I dlatego wÂłaÂśnie w wÂątku o banach napisaÂłem, Âże nie chcĂŞ skupiaĂŚ siĂŞ teraz na ocenianiu Was, a na zwrĂłceniu uwagi, ostrzeÂżeniu, gdyÂż fakt Twego, >Ptaku<, udziaÂłu w dyskusji i brak zgÂłoszenia sugeruje jasno, Âże chyba Ci to odpowiada.

Absolutnie nie odpowiada, ale masz racjĂŞ co do natychmiastowej, odpowiedniej reakcji.
W przyszÂłoÂści bĂŞdĂŞ bardziej zdecydowana.

Pozdrawiam  UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #754 : Październik 19, 2011, 19:32:46 »

Pytania:
1. Czy moderator usuwajÂąc wÂątek ma regulaminowy obowiazek podania przyczyny
i powoÂłaĂŚ siĂŞ na okreslony konkretny aspekt regulaminu?

1.A
RadzĂŞ jednak DOKÂŁADNIE przeczytaĂŚ regulamin naszego forum. WedÂług niego takie posty trafiajÂą oczywiÂście do Âśmietnika.
Czy z takiego komentarza wynika jakaÂś konkretna informacja o niezgodnoÂści z okreslonym punktem regulaminu forum?

1.B.
Co w tym poscie niepasuje przeuroczym moderatorom?
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7333.0

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #755 : Październik 19, 2011, 22:34:00 »

Pytania:
1. Czy moderator usuwajÂąc wÂątek ma regulaminowy obowiazek podania przyczyny
i powoÂłaĂŚ siĂŞ na okreslony konkretny aspekt regulaminu?

Nie musi podawaĂŚ przyczyny jeÂśli dokonano tego skutkiem scalenia postĂłw - o tym fakcie informujemy w pozostawionym poÂście.
WypadaÂłoby zaÂś to uczyniĂŚ w innym niÂż powyÂższy powodzie usuniĂŞcia.

1.A
RadzĂŞ jednak DOKÂŁADNIE przeczytaĂŚ regulamin naszego forum. WedÂług niego takie posty trafiajÂą oczywiÂście do Âśmietnika.
Czy z takiego komentarza wynika jakaÂś konkretna informacja o niezgodnoÂści z okreslonym punktem regulaminu forum?

1.B.
Co w tym poscie niepasuje przeuroczym moderatorom?
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7333.0

Nie wszystko musi byÌ umocowane regulaminem, podobnie jak i prawo choÌ daleko bardziej rozwiniête, nie jest w stanie obj¹Ì ka¿dej dziedziny ¿ycia.
Niekiedy wypada kierowaĂŚ siĂŞ zwykÂłym wyczuciem.
Ten post gdyby zosta³ zamieszczony w dziale o wyborach, zapewne pozosta³by na miejscu, jednak ze wskazanego tematu wylecia³ gdy¿, jak myœlê przeoczy³eœ ten szczegó³, w¹tek o niepbecnoœciach dotyczy informacji o d³u¿szej niebytnoœci na forum.
Pretensja o tyle niezrozumiaÂła, Âże bywaÂło iÂż dÂłuÂżej CiĂŞ tu nie byÂło i nijak nie informowaÂłeÂś o tym fakcie, a w tym przypadku w grĂŞ wchodzi kilkugodzinna pauza.

janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #756 : Październik 19, 2011, 23:21:12 »

Moim skromnym zdaniem umieszczanie wulgarnego s³owa oraz do³¹czanie zdjêcia z imageshecka do zoobrazowania w/w jest ju¿ samo w sobie obraŸliwe a powi¹zanie dodatkowo tego, przez pisz¹cego post z odbywaj¹cymi siê wówczas wyborami jest wystarczaj¹cym powodem do usuniêcia takiej prowokacyjnej, ''niewinnej dziecinady'' do œmietnika.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #757 : Październik 20, 2011, 23:11:57 »

jednak ze wskazanego tematu wylecia³ gdy¿, jak myœlê przeoczy³eœ ten szczegó³, w¹tek o niepbecnoœciach dotyczy informacji o d³u¿szej niebytnoœci na forum.
WrĂŞcz przeciwnie. DokÂładnie tym watkiem siĂŞ kierowaÂłem.

bywaÂło iÂż dÂłuÂżej CiĂŞ tu nie byÂło i nijak nie informowaÂłeÂś o tym fakcie, a w tym przypadku w grĂŞ wchodzi kilkugodzinna pauza.
Tak. GdyÂż skonstatowaÂłem -  skoro usuniĂŞto moje oryginalne poÂżegnanie - to jeszecze coÂś chlapnĂŞ MrugniĂŞcie I muszĂŞ jeszcze raz cos tam napisaĂŚ (prawdopodobnie mniej oglĂŞdnie)

umieszczanie wulgarnego s³owa oraz do³¹czanie zdjêcia z imageshecka do zoobrazowania w/w jest ju¿ samo w sobie obraŸliwe
Poczucie humoru mozna mieÌ ró¿ne. Mozna te¿ go nie mieÌ wcale.
No skoro to jest dla ciebie obraÂźliwe samo w sobie - a na domiar zlego jesteÂś moderatorem.. to zeczywiÂście trzeba siĂŞ powaznie zastanowiĂŚ nad udziaÂłem w tej stypie.

Pozatym slowo "kutas" jest sÂłowem staropolskim. JeÂśli nie znasz polskiego, to ktoÂś Cie oszukaÂł w tej mierze. PrzykÂładowo dawno temu funkcjonowaÂł rodzaj "przyodziewka zdobnego w kutasy" i.t.d.

Ale co tam!

« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 19:38:01 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #758 : Październik 21, 2011, 00:08:34 »

Regulamin wyraÂźnie okreÂśla, gdzie jest miejsce ''orgi-nalnych'' postĂłw.
Ten poniÂższy wskazuje na ''szczegĂłlne'' poczucie humoru adwersarza. Oczywiste wiĂŞc jest, Âże takie chlapniĂŞte ''pereÂłki''
lÂądujÂą w Âśmietniku.

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7365.0
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #759 : Październik 21, 2011, 19:33:24 »

Regulamin wyraÂźnie okreÂśla, gdzie jest miejsce ''orgi-nalnych'' postĂłw.
Ten poniÂższy wskazuje na ''szczegĂłlne'' poczucie humoru adwersarza. Oczywiste wiĂŞc jest, Âże takie chlapniĂŞte ''pereÂłki''
lÂądujÂą w Âśmietniku.

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7365.0
Tak - to jest faktycznie oczywiste Chichot masz absolutn¹ s³usznoœÌ zarz¹dco polozenia tresci.

JesteÂś w bÂłedzie co do "poczucia humoru" - (dlatego jest coraz gorzej - a bedzie jeszcze gorzej - w Twoich odczuciach i interpretacjach).

Poczucie humoru moze dotyczyĂŚ interpretacji lub sposobu narracji.
Jesli jednak prezentujesz wizjĂŞ - zadaniem twoim jest zrobiĂŚ to bez oporĂłw, bez ocen, bez autocenzury, bez interpretacji itd. Jesli miaÂłbym oceniaĂŚ takie rzeczy - utraciÂłbym pÂłynace z nich informacje.

Interpretacja ma tu kilka poziomĂłw - ale zostawiĂŞ Cie z tym prostackim, ktĂłrego najbardziej sie lĂŞkasz Chichot oraz z tym ktĂłrego siĂŞ uczepiÂłeÂś by nie zobaczyĂŚ wspominanego.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #760 : Październik 21, 2011, 20:06:09 »

>PHI<,
oryginalnoÂści nikt Ci nie ujmuje jednak w tym wszystkim mĂłgÂłbyÂś nieco sfolgowaĂŚ, zaprzestajÂąc odzwierzĂŞcych, ordynarnych, poniÂżajÂących i brutalnych odzywek.
To wÂłaÂśnie piĂŞtnuje >Janusz< w Twoich wypowiedziach i stÂąd lÂądujÂą w "czeluÂściach archiwalnych".
WyraÂź to w kulturalniejszy sposĂłb, a bĂŞdzie wszystko na swoim miejscu. DuÂży uÂśmiech

PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #761 : Październik 21, 2011, 20:21:34 »

odzwierzĂŞce - to takie Âładne slowo brzydkich hipokrytĂłw MrugniĂŞcie Chyba je polubiĂŞ Chichot

>kojarzy mi sie z osobami, ktĂłrym siĂŞ skoĂączyÂły argumenty,

>ktĂłre na bieÂżacy uÂżytek majÂą potrzebĂŞ kogos ponizyĂŚ,
uj±æ komus warto¶ci - czyli USTAWIÆ HIERARCHIÊ..na czym sie ona opiera - to inna sprawa - równie interesuj±ca,

>ktĂłre w swej bucie poczytujÂą siebie, jako pouczycieli kultury o ktĂłrej nie majÂą pojecia (ba - nie wiedza na wet co to znaczy)

Nie mam zamiaru brac udzialu w takich szopkach.
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 20:38:49 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #762 : Październik 21, 2011, 20:42:29 »

Cytat: PHI
Nie mam zamiaru brac udzialu w takich szopkach.

W szopkach nikt nie ka¿e braÌ Ci udzia³u, jednak wypowiadaj¹c siê w jakiejkolwiek sprawie warto nieraz ugryŸÌ siê w "palec" nim coœ siê kliknie.

kamil771
Gość
« Odpowiedz #763 : Październik 21, 2011, 20:46:31 »

>kojarzy mi sie z osobami, ktĂłrym siĂŞ skoĂączyÂły argumenty,

Tobie rzeczowe argumenty juÂż dawno,dawno temu siĂŞ skoĂączyÂły...,
Wiêc mo¿e nadszed³ czas abyœ przeniós³ siê w czwart¹ gêstoœÌ>?
Mi³ej podró¿y....
PrzyÂślij pocztĂłwkĂŞ;
 DuÂży uÂśmiech Z politowaniem
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #764 : Październik 21, 2011, 20:48:34 »

rozumiem CiĂŞ. 
Ale nawet nie zdajesz sobie sprawy ile razy siĂŞ ugryzlem w palec w tych sprawach - wiedza to Ci, ktorzy sledzili edycjĂŞ posta na zywo podczas pisania.

To dla mnei znak , Âże na forum dziejÂą siĂŞ bardzo OKRESLONE "zjawiska" i PROCESY, skoro sam siĂŞ zaczynam cenzurowaĂŚ tam - gdzie nalezy byĂŚ bezwzglĂŞdnie neutralnym.

(no i faktem jest rĂłwnieÂż, ze zamroziliÂście na wÂłasne zyczenie okreslony stan Chichot ).

« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 20:49:58 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #765 : Październik 21, 2011, 20:54:36 »

Cytat: PHI
(no i faktem jest rĂłwnieÂż, ze zamroziliÂście na wÂłasne zyczenie okreslony stan Chichot ).

Unikanie rzucania "miĂŞsem" i stosowanie kulturalniejszych acz rĂłwnie dosadnych zwrotĂłw nie uwaÂżam za uwstecznienie. RzekÂłbym nawet, ze to duÂży krok do przodu. DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie

janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #766 : Październik 21, 2011, 21:06:37 »

dlatego jest coraz gorzej - a bedzie jeszcze gorzej
Gorzej nie moÂże byĂŚ, bo regulamin chroni ram przyzwoitoÂści a miÂłoÂśnicy ''prostackiej Âłaciny'' i ''staropolszczyzny'' nie mogÂą jej przekroczyĂŚ, gdyÂż wÂłaÂśnie moderatorzy pilnujÂą tutaj odpowiedniego poziomu wypowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 21:09:10 wysłane przez janusz » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #767 : Październik 22, 2011, 01:01:29 »

Pozatym slowo "kutas" jest sÂłowem staropolskim. JeÂśli nie znasz polskiego, to ktoÂś Cie oszukaÂł w tej mierze. PrzykÂładowo dawno temu funkcjonowaÂł rodzaj "przyodziewka zdobnego w kutasy" i.t.d.
Taki niby  z Ciebie znawca jĂŞzykowy a wykazujesz siĂŞ w tym miejscu kompletna ignorancjÂą (chociaÂż podejrzewam, Âże jak juÂż to bywaÂło chcesz graĂŚ niewiniÂątko) - w tym przypadku nie ma miejsca na interpretacjĂŞ za ktĂłrÂą siĂŞ teraz strachliwie chowasz. Nie od dziÂś wiadomo, Âże bywa tak iÂż na przestrzeni wiekĂłw sÂłowa zmieniajÂą swoje znaczenie. Dlatego kiedyÂś sÂłowo "ku..s" byÂło nazwÂą ozdoby - frĂŞdzli, aktualnie jest wulgarnÂą nazwÂą prÂącia. Dlatego uÂżycie go 300 lat temu nie byÂło wulgaryzmem, a teraz i owszem. Dla przykÂładu kiedyÂś sÂłowo "oprawca" oznaczaÂło po prostu opiekuna, teraz natomiast osobĂŞ znĂŞcajÂącÂą siĂŞ nad innÂą.
To tyle w kwestii jĂŞzykowej - staropolszczyzny.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2011, 01:08:22 wysłane przez arteq » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #768 : Październik 22, 2011, 14:46:46 »

tak, to tyle. w kwestii instrumentalizacji... i "prĂŞgierza"

Ach to rozkoszne biczowanie
odchodzÂąca tesknoto ty moja - dorwac czÂłowieka i pokazaĂŚ mu, kto tu rzadzi i patroszy/oprawia Âżywcem Dusze.

Âłezka sentymentalizmu Ci siĂŞ krĂŞci zapewne
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2011, 14:48:49 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #769 : Październik 22, 2011, 23:42:29 »

Nigdy nie twierdzi³em ¿e w czymkolwiek rz¹dzê - to Ty na ka¿dym kroku starasz siê dowieœÌ jaki to jesteœ obeznany a inni s¹ nieœwiadomi, zacofani, zgnilizna, robactwo i zombie.
S¹ w ¿yciu ró¿ne postawy - ch³opiêca i mêska. Ch³opiec zawsze bêdzie twierdzi³ , ¿e nikt go nie lubi, ¿e ka¿dy siê go czepia, ¿e jak coœ to nie on... Mê¿czyzna natomiast nie boi siê ¿ycia i jego oddzia³ywania i bierze je "na klatê", a jak coœ zwali to jest w stanie siê do tego przyznaÌ bez ogródek i stara siê naprawiÌ. Mam wra¿enie, ¿e nikt nie nada³ Ci prawdziwego, mêskiego imienia, a to warunek konieczny aby staÌ siê mê¿czyzn¹.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #770 : Październik 23, 2011, 17:42:53 »

MĂŞÂżczyzna natomiast nie boi siĂŞ Âżycia i jego oddziaÂływania i bierze je "na klatĂŞ", a jak coÂś zwali to jest w stanie siĂŞ do tego przyznaĂŚ bez ogrĂłdek i stara siĂŞ naprawiĂŚ.
Tak , to dlatego zapewne do dzis mnie nie przeprosiÂłeÂś za szereg nie zgodnych z regulaminem wycieczek osobistych , pomĂłwieĂą,
(choĂŚby o intencjĂŞ przypisywania ci jakich cytatĂłw, ktĂłre wskoczyÂły omyÂłkowo i natychmiast poprawilem, gdyÂż wysypanie posta zgubiÂło sens mojej wypowiedzi - Nie , Ty brniesz, bo masz takie zadanie.
Do tej pory nie przeprosiÂłeÂś mnie za faÂłszywe oskarÂżenia.
NaprawdĂŞ cierpisz na tak dalece rozwiniĂŞty niedostatek logicznego myslenia - by zakÂładac, ze miaÂłbym sobie dodawac roboty rozsypujac wÂłasne posty.

Nie - taki têpy nie jestes.. zatem chodzi o PROPAGANDÊ, i Janusz Ciê tu wspiera w zlej sprawie ( i nawet mu nie przyjdzie do glowy skala konsekwencji tego stanu rzeczy).

Na szczescie te¿ mam na tyle stabiln¹ œwiadomoœÌ siebie, ¿e wiem iz ¿aden pata³ach nie mo¿e decydowaÌ swoimi wypocinami o tym, jak¹ miare ma moja mêskoœÌ. Moze sobie natomiast o tym pomarzyÌ, przyklejac etykietki... oblepiaÌ... tylko zastanow siê , co oblepiasz - bo mo¿e siê szybko okazaÌ ze w³asne Pole.

Niemniej takie insynuacje sa podÂłe nadwyraz. I moim zdaniem ÂłamiÂą regulamin.
Ale co tam regulamin. Ewidentnie jest wybiĂłrczo stosowany przez janusza. Nie mam co do tego grama watpliwoÂści.

Ale jesli tak wygl¹da œwiat, do którego d¹¿ycie - to zapewne wam sie spe³ni.
Czego Wam Serdecznie ÂżyczĂŞ.

To sÂą jakieÂś delikatnie mĂłwiÂąc fobie pana Phi.
Inwektywy wobec forumowiczĂłw sÂą powaÂżnym wykroczeniem. Za takÂą prowokacjĂŞ przysÂługujÂą oczywiÂście co najmniej punkty karne. Janusz
Kolejna wycieczka osobista.
Moderator daje przykÂład. Nawet komentarze janusza ostro podpadajÂą pod regulamin.
Gdzie te "Inwektywy" rzekome? ByÂło pytanie o mechanizm - pokazuje mechanizm:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1835.150#msg85966
(a post najpierw przenoszony jest do jakiegoÂś innego wÂątku , by nastepnie wrzucic go do smietnika.
W efekcie ZAPIS niewiele ma wspĂłlnego ani z kontekstem ani z tematem.
Budujecie tu sobie panowie zak³aman¹ rzeczywistoœÌ manipuluj¹c naszymi wypowiedziami wg swego WidziWamsiê.)

Ty na ka¿dym kroku starasz siê dowieœÌ jaki to jesteœ obeznany a inni s¹ nieœwiadomi, zacofani, zgnilizna, robactwo i zombie.
Nie przypominam sobie. Udowodnij wpierw.
Kazdy kto trochĂŞ czytaÂł tu moje posty, wie ze stanowiÂą caÂłkiem innÂą ofertĂŞ.
TrochĂŞ ich tu jest - i Âłatwo stwierdziĂŚ, jaki odsetek to wyraz zniecierpliwienia na brak reakcji administracji wobec perfidnego, nahalnego nieustannego ataku personalnego (jaki prezentuje artek - nie tylko wobec mnie) , gdzi ena innych forach tego typu niemerytoryczne wypowiedzi standardowo londujÂą w Âśmietniku.

Widac macie tu panowie swoje tajemne intencje.

musieliÂśmy ukrĂłciĂŚ "zwierzĂŞce" odzywki do innych forumowiczĂłw.
Nie bĂŞdĂŞ siĂŞ podpieraÂł cytatami z tego posta, ale przekaz jego jest aÂż nad to czytelny.
Alez dlaczego?.. poprzyj siĂŞ jakims konkretem w koĂącu
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7211.msg85076#msg85076
Czy chodzi Tobie abym formowaÂł przekazy nieczytelne?
arteq
Gość
« Odpowiedz #771 : Październik 23, 2011, 19:33:03 »

Tak , to dlatego zapewne do dzis mnie nie przeprosiÂłeÂś za szereg nie zgodnych z regulaminem wycieczek osobistych , pomĂłwieĂą, (choĂŚby o intencjĂŞ przypisywania ci jakich cytatĂłw, ktĂłre wskoczyÂły omyÂłkowo i natychmiast poprawilem, gdyÂż wysypanie posta zgubiÂło sens mojej wypowiedzi - Nie , Ty brniesz, bo masz takie zadanie.
Do tej pory nie przeprosiÂłeÂś mnie za faÂłszywe oskarÂżenia.
O tym mĂłwiĂŞ - o pÂłaczu dziecka z piaskownicy ktĂłre wymyÂśla sobie, Âże dzieje mu siĂŞ krzywda bo ktoÂś nie chce siĂŞ z nim bawiĂŚ. Co do dopisania cytatu - to jest faktem. Nie widzĂŞ (a chyba osoby odbierajÂące Twoje lamenty rĂłwnieÂż) abym CiĂŞ oczerniaÂł w czymkolwiek.

Na szczescie te¿ mam na tyle stabiln¹ œwiadomoœÌ siebie, ¿e wiem iz ¿aden pata³ach nie mo¿e decydowaÌ swoimi wypocinami o tym, jak¹ miare ma moja mêskoœÌ.
Phi, o tym mówiê, sam siê obruszasz a miotasz "pata³achami". A w kwestii "wypocin" - ka¿dy psycholog powie Ci, ¿e do poprawnego wzrostu dziecka potrzebne s¹ wzorce - mêski i ¿eùski, czyli matki i ojca. Je¿eli brakuje któregoœ, b¹dŸ jego jakoœÌ (odbierana z perspektywy dziecka, dorastaj¹cego) jest niewystarczaj¹ca pojawiaj¹ siê problemy. Ch³opak szczególnie potrzebuje mêskiego wzorca, by staÌ siê w³aœnie mê¿czyzn¹. Skoro znasz historiê to wiesz, ¿e postrzy¿yny (u Polan i Wiœlan) temu s³u¿y³y, ma to miejsce i w innych kulturach - o tym mówi³em pisz¹c o nadaniu mêskiego imienia. W naszej kulturze powinien to robiÌ ojciec. A je¿eli s³yszymy jak syn wypowiada siê o w³asnym ojcu - "nie ma jaj", to ju¿ jest nie halo i daje do myœlenia, a uk³adanka zaczyna zape³niaÌ siê zgodnie z przewidywaniami. Tyle w kwestii mêskoœci, bo mo¿na by siê d³ugo nad tym rozwodziÌ podaj¹c naukowe opracowania.

Nie przypominam sobie. Udowodnij wpierw.
Udowodnij? Mam podaĂŚ wszystkie cytaty czy teÂż wystarczÂą te za ktĂłre zostaÂłeÂś zminusowany?

edit: jeÂżeli ten post nie pasuje zbytnio do wÂątku proszĂŞ o przeniesienie do "wyraÂź siebie"
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2011, 19:34:18 wysłane przez arteq » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #772 : Październik 23, 2011, 19:50:25 »

Podaj ile z Twoich ponad 4 100 postĂłw, nie sÂą atakiem personalnym lepiej.

KtĂłre zawierajÂą JAKiKOLWIEK merytoryczny konstruktywizm
wolny od UÂŻYCIA go dla CELU poparcia ATAKU personalnego.

to proste : wyciÂąc jakis kawaÂłek prawdy czy faktu i zestawiĂŚ z intencjÂą.. naiwni wowczas otwierajÂą swĂłj bezrozumnie zarzadzany zasĂłb energii na rzecz Takiej pokretnej manipulacji. A potem sa zdziwnieni, Âże TO ICH CiaÂło, jako decydent uwolnienia/'przepustu' energii zbiera karmiczne skutki cudzej manipulacji... 

Mam podaĂŚ wszystkie cytaty czy teÂż wystarczÂą te za ktĂłre zostaÂłeÂś zminusowany?
podaj WSZYSTKIE - mozesz zaczac od poczatku.
Gdy zaatakowaÂłeÂś mnie po mojej kilkumiesiĂŞcznej aktywnoÂści na tym forum.

Ale to juÂż nie mnie bedziesz przekownywal. Ja swoje widziaÂłem. BARDZO WYRAÂŹNIE MrugniĂŞcie

A w kwestii "wypocin" - ka¿dy psycholog powie Ci, ¿e do poprawnego wzrostu dziecka potrzebne s¹ wzorce - mêski i ¿eùski, czyli matki i ojca. Je¿eli brakuje któregoœ, b¹dŸ jego jakoœÌ (odbierana z perspektywy dziecka, dorastaj¹cego) jest niewystarczaj¹ca pojawiaj¹ siê problemy. Ch³opak szczególnie potrzebuje mêskiego wzorca, by staÌ siê w³aœnie mê¿czyzn¹. Skoro znasz historiê to wiesz, ¿e postrzy¿yny (u Polan i Wiœlan) temu s³u¿y³y, ma to miejsce i w innych kulturach - o tym mówi³em pisz¹c o nadaniu mêskiego imienia. W naszej kulturze powinien to robiÌ ojciec. A je¿eli s³yszymy jak syn wypowiada siê o w³asnym ojcu - "nie ma jaj", to ju¿ jest nie halo i daje do myœlenia, a uk³adanka zaczyna zape³niaÌ siê zgodnie z przewidywaniami.
Teoria jakby bez zarzutu - ale intencje juz nie.
Bo autor wspomnianych wypocin USIÂŁUJE NAHALNIE naciÂągac swoje domniemania do naÂłogowej stylistyki dzialania sekty dominikanskiej, ktĂłra do atakĂłw na ludzi uÂżywa argumentu braku wzorca (czyÂżby jakaÂś projekcja wÂłasnych uÂłomnoÂści).

Jak chodzi o moje prywatnosci - to nie narzekaÂłem na brak ojca (z perspektywy dziecka dorastajÂącego).
Natomiast jak chodzi o "brak jaj" - To przypadlosc mojego ojca, która objawiac zacze³a siê w póŸniejszym wieku,
gdy nalogowa manipulacja mnÂą zaczeÂła wymykac mu siĂŞ z rak, co spowodowaÂło
jego zwrĂłcenie siĂŞ (nawrĂłcenie) w stronĂŞ wartoÂści pozornych, zÂłudzeĂą i kÂłamstw sekty KK - a efektem tego mataforyczna "utrate jaj"..
..taki rozmem³, bezenergiê, bezwolnoœÌ, niemoralna spolegliwoœÌ wobec manipulatorów wszelkiej masci. itp.
i w tym sensie napisaÂłem, ze KtoÂś mi 'zjadl' ojca. (naszczĂŞscie byÂłem juÂż w Ăłw czas uksztaÂłtowany).

tak, Âże - jak zwykle - kulÂą w pÂłot.   
Pod³oœÌ zamierzona Panu nie wysz³a.
A przyznam, ze gdyby wyszÂła, rzeczywiscie mogÂłaby udaĂŚ siĂŞ perfidna i ohydna.

Gdybym np. nie miaÂł ojca, to z pewnoÂściÂą bylby to dla mnie mocny cios. Jak zwykle poniÂżej pasa. Jak zwykle zenujÂący.

Wiec moje wizje o "jajach" moderatorĂłw jakby w kontekscie tej lini przekazu. No ale one musiaÂłyby byĂŚ,
Âżeby to szacowne grono byÂło w stanie dojrzeĂŚ takie "subtelnoÂści". Tak Âże temat mĂŞskosci jest tu arcy-Ciekawy.

Dodam jeszcze coÂś:
Modne wspó³czesnie 'ustawienia rodzinne' wg Hellingera {Hell - inger (ingeruj¹cy w "piek³o" - zapewne z jego punktu widzenia)}.
Hellinger ...ogladaÂłem kiedyÂś jego pracĂŞ na DVD.. dziadek robiÂł to imponujÂąco. Temat zainteresowaÂł mnie.
..i wszystko byloby genialnie - gdyby nie jeden fakt, ktĂłren mi UMKNÂĄÂŁ wczeÂśniej:

Hellinger ustawia w/g wzorca rodziny, jako podstawowej komĂłrki spoÂłecznej systemu paĂąstwowoÂści ( to system wyjÂściowo antyplemienny i antyLudzki). KomĂłrka jest zaprojektowana tak, by ograniczaĂŚ(hamowac) rozwĂłj. Ale dla nas to norma, bo tak siĂŞ wychowaliÂśmy. Niedawno dowiedziaÂłem siĂŞ ze Hellinger byÂł JEZU`ICKIM misjonarzem w Afryce.

Czyli jakby uÂżywa genialnego systemu ustawieĂą wywiedzionego z Natury i MadroÂści plemienia - przeciwko jego istocie.

Bo przeciez wzmacniajÂąc konstrukcje instrumentalnie traktowane przez machinĂŞ sztucznÂą WYPIERA niejako mechanizmy NATURALNE.

diagnoza?: Ustawienia sa fajna metodÂą, dobrym rozwiÂązaniem - ale wzorce sÂą wysoko-zmanipulowane.
On siĂŞ uczyÂł od Plemiennych AfrykaĂączykĂłw.. i wartoby zbadaĂŚ, co znieksztalciÂł.
A szukac tego nalezy na poziomie strukturalnym

oni zawsze dajÂąc coÂś cennego - biorÂą coÂś cennego jeszcze bardziej!

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2011, 13:06:52 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #773 : Październik 26, 2011, 17:33:12 »

Phi, Ty masz swoje opinie, a ja swoje i jak widzĂŞ sÂą caÂłkowicie odmienne.
Natomiast w zupe³noœci mylisz siê odnoœnie moich odczuÌ i "zamiarów" odnoœnie Ciebie - nie ¿ywiê nienawiœci, zawiœci, nie przypuszczam ataków, byÌ mo¿e posiadanie odmiennego zdania (czêsto diametralnie ró¿nego) od Twojego odbierasz jako atak czy pod³oœÌ... ale na to nie jestem w stanie nic poradziÌ, a szkoda bo sam sobie robisz "kuku".

Natomiast pierwszÂą oznakÂą "normalnoÂści" w relacjach z innymi osobami bĂŞdzie gdy przestaniesz krzykliwie zarzucaĂŚ innym to czego sam siĂŞ dopuszczasz.

tyle.
ptak
Gość
« Odpowiedz #774 : Styczeń 21, 2012, 14:46:57 »

JakÂże przykro jest patrzeĂŚ, gdy ducha wolnego prĂłbuje siĂŞ oskubaĂŚ z jego przymiotĂłw.
I czy w ogĂłle jest to moÂżliwe? Duch wolny, wolnym dalej zostanie,
a skubiÂącym jeno pierze marne w dÂłoni, jeno ciasnota myÂśli wÂłasnej, upadek i pogorzelisko.

Nie doÂświadczy wolnoÂści, kto Âżycie trawi w kazamatach mentalnych, kto Âżywi siĂŞ odchodami cywilizacji…
…kto prĂŞgierz na rynku stawia.

Tak tylko, ku przestrodze piszĂŞ.   UÂśmiech
Strony: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: