Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 13:31:26

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 498665 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #800 : Styczeń 24, 2012, 20:09:38 »

Panie Phi.
PaĂąski stary post ukazaÂł siĂŞ tutaj jako przykÂład wulgarnej forumowej twĂłrczoÂści, ktĂłrej miejsce jest oczywiÂście w Âśmietniku. Dlatego proszĂŞ nie sugerowaĂŚ siĂŞ entuzjazmem Pani Ptak, bo kaÂżda taka nowa ''pereÂłka'' znajdzie siĂŞ naturalnie w tym samym miejscu co poprzednie ''dzieÂłko''.
Nie jest to Âżadne zamykanie ust, tylko przypomnienie o kulturze pisania, obowiÂązujÂącej kaÂżdego uÂżytkownika naszego forum.
between
Gość
« Odpowiedz #801 : Styczeń 24, 2012, 23:20:07 »

[...]
Nie jest to Âżadne zamykanie ust, tylko przypomnienie o kulturze pisania, obowiÂązujÂącej kaÂżdego uÂżytkownika naszego forum.

Heh, bo co? Dzieci przeczytajÂą? I dowiedzÂą siĂŞ co to "picza"?

<a href="http://www.youtube.com/v/_URX68U7wEc?version=3&amp;feature=player_detailpage&quot;&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;param name=&quot;allowScriptAccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/_URX68U7wEc?version=3&amp;feature=player_detailpage&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; allowScriptAccess=&quot;always&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;360&quot;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/_URX68U7wEc?version=3&amp;feature=player_detailpage&quot;&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;param name=&quot;allowScriptAccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/_URX68U7wEc?version=3&amp;feature=player_detailpage&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; allowScriptAccess=&quot;always&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;360&quot;</a>

d_u_p_a, d_u_p_a, d_u_p_a
i
f_i_u_t_e_k

Dulszczyzna panie Janusz.
Dulszczyzna.

ÂŚmiech pusty ogarnia jedynie.

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2012, 23:41:08 wysłane przez janusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #802 : Styczeń 24, 2012, 23:42:56 »

>Betven<, znam duÂżo dzieci, ktĂłre posÂługujÂą siĂŞ jeszcze soczystszÂą mowÂą. Taki urok dorastania.
inna sprawa z dorosÂłymi. JeÂśli dalej tak siĂŞ zachowujÂą to o czym to Âświadczy?
Bêd¹c dzieckiem nie wyró¿nia³am siê spoœród rówieœników, ale dziœ, choÌ móg³bym "rzygn¹Ì kwieciœcie" wolê to samo wypowiedzieÌ w przystêpniejszy sposób i nie uwa¿am siê za "dulszczaka".
Czym innym jest obÂłuda, a czym innym kultura.

>Barneyos<, przepraszam CiĂŞ, Âże do Ciebie adresowaÂłem mojÂą uwagĂŞ.
Adresatem jest kto inny i gafĂŞ juÂż naprawiÂłem.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2012, 17:50:10 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
arteq
Gość
« Odpowiedz #803 : Styczeń 25, 2012, 00:29:55 »

Mylisz pojĂŞci Between. DulszczyznÂą zalatywaÂłoby gdyby Janusz rĂłwnie wulg... o przepraszam "kwieciÂście" prezentowaÂł swoje myÂśli.

Do tego có¿ w tym z³ego, ¿e dzieci dowiedz¹ siê o narkotykach (takowe klipy - ukazuj¹c osoby pod wp³ywem œrodków odurzaj¹cych) równie¿ Phi zamieszcza³ - jednak za to nikt go upomina³. Dlatego rozumiem, ¿e Ty nie bêdziesz mia³ nic przeciwko temu gdyby ktoœ w przysz³oœci Twoim dzieciom ukazywa³ "nieznane uroki" tego œwiata.

*rozumiem rĂłwnieÂż, Âże poza forum zdrowo ponarzekaliÂście sobie z Phi jakie uciemiĂŞÂżenie dla Âświetlistych wypowiedzi panuje na tym forum...  poklepanie po plecach pomogÂło?  :]
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #804 : Styczeń 25, 2012, 00:55:58 »

Aktorzy wystêpuj¹cy w powy¿szym kabarecie pokazuj¹ swoje oblicze i to co robi¹ jest traktowane jako dobra zabawa. Tutaj na forum s¹ tacy osobnicy, którzy wykorzystuj¹c swoj¹ anonimowoœÌ obra¿aj¹ i prowokuj¹ do k³ótni innych, kreuj¹c siê przy tym na poszkodowanych i cierpi¹cych za miliony, przewodników d¹¿¹cych do przekazania jedynej prawdy. I to w³aœnie mo¿na nazwaÌ ob³ud¹ i dulszczyzn¹ drogi Panie Between. Regulamin jest w³aœnie po to, aby takim dzia³aj¹cym za zas³on¹ ''kabareciarzom'' przypomnieÌ, ¿e ich ''kawa³ki'' nie wszystkim siê podobaj¹ (chyba, ¿e im samym) oraz nie zawsze ka¿dego œmiesz¹ i bawi¹.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2012, 01:04:06 wysłane przez janusz » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #805 : Styczeń 25, 2012, 01:13:03 »

Chwila... bo ja tu czegoÂś nie rozumiem... Z politowaniem Fakt, Âże trochĂŞ mnie nie byÂło, ale to chyba nadal to samo forum i nadal ten sam regulamin (sprawdziÂłam przed chwilÂą, wiĂŞc szczypaĂŚ siĂŞ zamiaru nie mam).
Jak to moÂżliwe, ÂżebyÂśmy pozwalali nie tylko na:
a. wulgaryzmy
b. wulgaryzmy wymierzone w moderatorĂłw
c. pleniÂącÂą siĂŞ w zastraszajÂącym tempie samowolkĂŞ i chamstwo
Between wyraŸnie sprowokowa³ moderatora! Darku, ty jako admin powinieneœ stan¹Ì nie tylko na stra¿y regulaminu w tym wypadku, ale tak¿e w obronie kogoœ, kto na co dzieù pomaga ci w prowadzeniu tego forum.
Najpierw upiekÂło siĂŞ Phirioori, teraz Betweenowi. MoÂże niedÂługo (Âśladem biorÂących urlopy w czasie Euro 2012 policjantĂłw) w ogĂłle zrobimy sobie wolne od moderowania?
JeÂśli tak to ma wyglÂądaĂŚ, Âże regulaminu przestrzegamy w zaleÂżnoÂści od wÂłasnego nastroju (bÂądÂź rangi tego, kto podpadnie), to mi funkcja moda niepotrzebna! Zawsze bĂŞdĂŞ mogÂła naubliÂżaĂŚ kaÂżdemu, co mi siĂŞ nawinie (zamiast dawaĂŚ przykÂład), a jak mi jakiÂś moderator ostrzeÂżeniem czy upomnieniem sypnie, to obszerny elaborat (z nastĂŞpnymi bluÂźnierstwami) wyprodukujĂŞ.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Gość
« Odpowiedz #806 : Styczeń 25, 2012, 16:01:08 »

Podszed³bym do zagadnienia z mniejsz¹ doz¹ emocji, przynajmniej spróbowa³bym. Podejrzewam, ¿e mog¹ byÌ to celowe dzia³ania, aby w ten sposób perfidnie podokuczaÌ komuœ. Zauwa¿y³em ju¿ jakiœ czas temu pewn¹ prawid³owoœÌ, cyklicznoœÌ w zachowaniu Phi - wrzuca jakieœ obel¿ywe treœci z premedytacj¹, potem ewentualnie jeszcze jeden post podbijaj¹cy temperaturê i/lub w którym kreuje siê na pokrzywdzonego i ciemiê¿onego. Nastêpnie gdy znacznie wzrasta ryzyko poniesienia za to konsekwencji... znika na jakiœ czas, wygl¹daj¹c ukradkiem zza zas³ony i chichocz¹c. Po pewnym czasie powraca i karuzela krêci siê od nowa. Raz na jakiœ czas sonduje jakie ma "plecy"/poparcie na tymforum poprzez og³oszenie odejœcia - w którego prawdziwoœÌ nie wierzy³em nigdy, wbrew opiniom osób wo³aj¹cych do niego "please, don't go".

Odbieram dlatego jego zachowanie jako skierowane na k¹sanie innych - ulubiona grupa to "katole" - byÌ mo¿e to daje mu poczucie jakiegoœ spe³nienia, jak¹œ powykrzywian¹ przyjemnoœÌ, satysfakcjê (mo¿e ma jakieœ poczucie krzywdy wyrz¹dzonej przez osobê/osoby zwi¹zane z KRK). Do tego powy¿sze dzia³ania mog¹ byÌ równie¿ prób¹ znieczulania i przygotowywania sobie gruntu pod coraz to "œmielsze" poczynania. Przecie¿ wiadomo ¿e ten sam bodziec - jego wartoœÌ, powoduje coraz to mniejsze skutki.
Takie jest moje prywatne zdanie, oczywiœcie nikt nie musi siê z nim zgadzaÌ. Jednak za wiele rzeczy wspó³gra z t¹ uk³adnak¹ aby postrzegaÌ to inaczej.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2012, 16:04:11 wysłane przez arteq » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #807 : Styczeń 25, 2012, 16:45:18 »

JeÂśli miaÂłabym wybieraĂŚ, to wolĂŞ juÂż „Stwora z moherowÂą piczÂą ze ÂŚl꿹 w tle”,
jako modern art picture, niÂż zezowatego, usiÂłujÂącego dobieraĂŚ siĂŞ do prawdy obrazu patrzÂąc wprost.
Bo co komu po zezowatym widzeniu Âświata?

Dreptanie po obrzeÂżach horyzontalnych jest moÂże i poznawcze, ale w stosunku do owych obrzeÂży.
A prawda g³ówna nadal skryta dla oczu ze skazÂą.  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2012, 16:59:34 wysłane przez ptak » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #808 : Styczeń 25, 2012, 18:18:22 »

No i uczcie siĂŞ moderatorzy od Ptaka, jak subtelnie moÂżna zmoderowaĂŚ "niezamoderatowywalnego" MrugniĂŞcie .. majstersztyk
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #809 : Styczeń 25, 2012, 19:54:02 »

Cytat: Janneth
a. wulgaryzmy

Nie pozwalamy, czego najlepszym przyk³adem jest obszernoœÌ tego w¹tku >>, w którym widaÌ równie¿ Twój udzia³.
Nie dostrzegam na tym forum zjawiska w takiej skali jak opisa³aœ to w punkcie "c". Fakt, jest kilka osób, które mo¿e i chcia³yby namieszaÌ na ich mod³ê, ale nie mo¿na tego zakwalifikowaÌ jako "zastraszaj¹ce tempo", a moderatorzy skutecznie ukracaj¹ te zapêdy.

Between wyraÂźnie sprowokowaÂł moderatora!

UwaÂżam, Âże >Janusz< podobnie jak ja, nie odebraÂł posta >betvena<, jako "wylgaryzmu wymierzonego w moderatora". Gdyby tak byÂło zapewne zareagowaÂłby odpowiednio, czego wyraz daÂł juÂż nie jednokrotnie w innych przypadkach.

Darku, ty jako admin powinieneœ stan¹Ì nie tylko na stra¿y regulaminu w tym wypadku, ale tak¿e w obronie kogoœ, kto na co dzieù pomaga ci w prowadzeniu tego forum.

Jeœli uwa¿asz, ¿e jest inaczej, no to có¿. Osobiœcie nie podzielam Twej opinii o mnie jako adminie i o naszym forum. Doceniam moderatorów i w miarê swych mo¿liwoœci im pomagam. Jeœli uwa¿asz, lub inni uwa¿aj¹ inaczej, to zawsze mo¿na to zmieniÌ.
myÂślĂŞ, Âże problemy, jakie pojawiajÂą siĂŞ co jakiÂś czas moÂżna rozwiÂązywaĂŚ nie tylko za pomocÂą "kija i marchewki" i tego bĂŞdĂŞ siĂŞ trzymaÂł.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #810 : Styczeń 25, 2012, 21:01:13 »

Panie Phi, ma sie pan za bardzo inteligentnego i wszystko wiedzacego. Musze przyznac ze zawsze czytam pana wypowiedzi, potrafi pan bardzo dosadnie wyrazic swoje racje.
Mysle ze dobrze by bylo. aby pan zadbal o klase swoich wypowiedzi no i imiona czy nazwiska w jezyku polskim piszemy duza litera, chocby nawet z powodu szacunku do czlowieka. Pozdrawiam Rafaela.
arteq
Gość
« Odpowiedz #811 : Styczeń 25, 2012, 21:58:49 »

Phi, zdecydowanie przeceniasz swojÂą rolĂŞ i zachowanie, wiĂŞc cytujÂąc kawaÂłek Grechuty: "nie dokazuj miÂły nie dokazuj, przecieÂż wcale nie jest z Ciebie taki cud...". ZarĂłwno w temacie wiedzy, jakoÂści i rzetelnoÂści wypowiedzi, dosadnoÂści, jak rĂłwnieÂż tego, Âże ktoÂś Ci tutaj dokucza. Przeceniasz rĂłwnieÂż moje zainteresowanie TwojÂą osobÂą.

Na lwi¹ czêœÌ Twoich opinii mogê podaÌ Twoje w³asne zalecenia, idealnie pasuj¹ce:
Jak ktoœ sobie napisa³ ¿e coœ udowodnil - a nigdy tego nie udowodni³ to nie mo¿na braÌ takich pomówieù za dowody (jesli ceni siê rzetelnoœÌ), bo to jest to kompletna kompromitacja osób, które daj¹ siê manipulowaÌ (lub maj¹ w tym swój interes).

I jeszcze jedno - jeÂżeli wg. Twojej opinii - tak Âłatwo manipulowaĂŚ na forum modami/adminami, oraz to, ze wg. Ciebie jestem maluczki i miaÂłki w porĂłwnaniu do Ciebie i Twoich umiejĂŞtnoÂści, wiedzy doÂświadczeĂą to jak to jest, Âże rzekomo moje wypowiedzi "dziaÂłajÂą" manipulujÂąco, a takiego guru jak Ty - ani trochĂŞ? WyglÂąda na to, ze sam sobie zaprzeczasz.

Dlaczego nie przyjdzie Ci w koĂącu do gÂłowy oczywisty fakt, Âże to Âżadna manipulacja, tylko Twoje dziaÂłania sÂą po prostu nieakceptowalne dla ludzi z minimum poczucia przyzwoitoÂści i uczciwoÂści.

Zastanawia mnie rĂłwnieÂż swoisty masochizm niektĂłrych forumowiczĂłw - majÂą wÂłasne strony/fora gdzie mogÂą pisaĂŚ co im siĂŞ Âżywnie podoba, ale z uporem maniaka siedzÂą tutaj i lamentujÂą, Âże sÂą przeÂśladowani czy cenzurowani...

Jak widzê aktualnie nie da rady siê dogadaÌ, inne œwiaty, inne pogl¹dy, inne wartoœci. Mo¿e kiedyœ, pewnym jest, ¿e co najmniej jeden z nas musi dorosn¹Ì, byÌ mo¿e obaj. Dlatego uwa¿am za stosowne nie wchodziÌ w szersze dyskusje z Tob¹ bo z definicji nie chcesz/nie potrafisz dyskutowaÌ z kimœ kto mówi o sobie - katolik, dostajesz wtedy dziwnych spazmów, klapki spadaj¹ na oczy, prze³¹cznik nienawiœci i agresji leci w po³o¿enie ON...

ModlĂŞ siĂŞ za osoby ktĂłre w moim mniemaniu potrzebujÂą pomocy, zmiany pewnych cech, wzrostu - wiĂŞc zarĂłwno ja jak i Ty.

DziĂŞkujĂŞ, tyle.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #812 : Styczeń 25, 2012, 23:58:11 »

PHI, nie warto, chyba nie byÂło CiĂŞ tutaj jak ja miaÂłem swoje "5 minut", ale to mija, z wiekiem, z czasem...

pozdrawiam,
718'
Kiara
Gość
« Odpowiedz #813 : Styczeń 26, 2012, 00:08:25 »

A mnie bardzo zastanawia desperacja i masochizm wszelkiej maÂści zdeklarowanych katolikĂłw , ktĂłrzy od lat wrzeszczÂą iÂż sÂą w zÂłym towarzystwie myÂślÂących inaczej niÂż oni i nadal tu siedzÂą ze swojÂą misjÂą nawracania na "jedynÂą sÂłusznÂą drogĂŞ" myÂślenia jak oni.
To jest bardzo zaskakujÂące i zadziwiajÂące , jak to moÂżliwe iÂż temu tak obrzydliwemu tematowi "Forum Ezoteryczne" poÂświĂŞcajÂą swĂłj cenny czas i piszÂą po kilka tysiĂŞcy postĂłw  wÂłaÂśnie tu a , nie na jakiÂś bliskim ich ÂświatopoglÂądowi forum katolickim?
To jest ten fenomen Projektu Cheops! DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

A moÂże to jakaÂś  tajna misja czy cóœœ? ZÂły Afro Cool ZÂły

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Czy na internetowych forach dzia³aj¹ ró¿ni agenci???

http://forum.swietageometria.info/index.php?board=33.0
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2012, 00:57:52 wysłane przez Kiara » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #814 : Styczeń 26, 2012, 00:45:10 »

Wypowiedzi Pana Phi s¹ ci¹gle w tym samym stylu. Dlatego dalsza dyskusja o nim i z nim mnie nie interesuje. Zadaniem moderatora jest przypominanie o przestrzeganiu regulaminu. Jeœli ktoœ tego nie chce przyj¹Ì do swojej œwiadomoœci to trudno, ale to on sam ponosi kosekwencje swojego postêpowania.

Acha..... towarzystwo jest tutaj ró¿ne, dlatego uczmy siê szanowaÌ nawzajem i nie prowokujmy do nastêpnych bezsensownych dyskusji (Przypominam o regulaminie). Uœmiech Mrugniêcie
between
Gość
« Odpowiedz #815 : Styczeń 27, 2012, 19:31:37 »

Between wyraÂźnie sprowokowaÂł moderatora!
[...]

KomuÂś tu wyraÂźnie brakuje poczucia humoru.
I odrobiny autorefleksji.

Najpierw upiekÂło siĂŞ Phirioori, teraz Betweenowi.  [...]
Och jaka szkoda. To ja poproszĂŞ o jakieÂś ostrzeÂżenia, nagany, ujemne punkty czy bana.
ÂŻeby nie byÂło, Âże mi siĂŞ upiekÂło.

[...]
JeÂśli tak to ma wyglÂądaĂŚ, Âże regulaminu przestrzegamy w zaleÂżnoÂści od wÂłasnego nastroju (bÂądÂź rangi tego, kto podpadnie), to mi funkcja moda niepotrzebna! Zawsze bĂŞdĂŞ mogÂła naubliÂżaĂŚ kaÂżdemu, co mi siĂŞ nawinie (zamiast dawaĂŚ przykÂład), a jak mi jakiÂś moderator ostrzeÂżeniem czy upomnieniem sypnie, to obszerny elaborat (z nastĂŞpnymi bluÂźnierstwami) wyprodukujĂŞ.

Czy nie za bardzo przejĂŞliÂście siĂŞ swojÂą funkcjÂą - moderatorzy?...
Zaczyna siĂŞ niewinnie - a koĂączy jak poniÂżej:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_wiĂŞzienny

pozdrawiam

ps

_d_u_p_a
_f_i_u_t_e_k_

« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 19:34:11 wysłane przez between » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #816 : Styczeń 27, 2012, 21:23:04 »

Skoro juÂż wszyscy siĂŞ przedstawili...
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #817 : Styczeń 27, 2012, 21:27:01 »

a. wulgaryzmy

Nie pozwalamy, czego najlepszym przyk³adem jest obszernoœÌ tego w¹tku >>, w którym widaÌ równie¿ Twój udzia³.
Nie dostrzegam na tym forum zjawiska w takiej skali jak opisa³aœ to w punkcie "c". Fakt, jest kilka osób, które mo¿e i chcia³yby namieszaÌ na ich mod³ê, ale nie mo¿na tego zakwalifikowaÌ jako "zastraszaj¹ce tempo", a moderatorzy skutecznie ukracaj¹ te zapêdy.

Czy w zwiÂązku z powyÂższym postem Betweena nadal nie dostrzegasz efektĂłw swojej pobÂłaÂżliwoÂści oraz cyt. (samÂą siebie, rzecz jasna) "w zastraszajÂącym tempie pleniÂącej siĂŞ samowolki i chamstwa"? UÂśmiech

Och jaka szkoda. To ja poproszĂŞ o jakieÂś ostrzeÂżenia, nagany, ujemne punkty czy bana.

MĂłwisz i masz  DuÂży uÂśmiech (...cobyÂś w rutynĂŞ z tego rozbestwienia nie popadÂł)

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
between
Gość
« Odpowiedz #818 : Styczeń 28, 2012, 13:03:47 »

MĂłwisz i masz  DuÂży uÂśmiech (...cobyÂś w rutynĂŞ z tego rozbestwienia nie popadÂł)

Acha.
ÂŚwietnie.

A jakimiÂż to sÂłowy czy wypowiedziami obraziÂłem szanownych moderatorĂłw?
Czy moÂże ich prowokowaÂłem?
Tylko konkretnie proszĂŞ.

Za co dostaÂłem ujemny punkt?

Za napisanie:"Dulszczyzna Panie Janusz?"
Czy moÂże uÂżyÂłem najgorszego wulgaryzmu na Âświecie tzn - d_u_p_a?

A moÂże dostaÂłem ujemny punkt na wÂłasnÂą proÂśbĂŞ?
Tylko nie wiem, który punkt regulaminu dopuszcza tak¹ mo¿liwoœÌ.
A jeÂżeli nie ma takiego punktu to sam nie wiem co sÂądziĂŚ o modach, ktĂłrzy nie przestrzegajÂą regulaminu.

pozdrawiam

ps
nie dostrzegacie absurdu caÂłej tej sytuacji?

janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #819 : Styczeń 28, 2012, 13:26:38 »

Cytat: Regulamin
- Zwalczane bĂŞdÂą wszelkie przejawy chamstwa i obraÂżania uÂżytkownikĂłw. Posty stanowiÂące
  naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez moderacjĂŞ. W wypadku wypowiedzi z
  uÂżyciem s³ów powszechnie uznanych za obraÂźliwe, autor zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf).

http://www.sjp.pl/dupa
http://www.sjp.pl/fiut

Uwaga na przysz³oœÌ: na tym forum karane te¿ by³y wulgaryzmy wykropkowane, wykreskowane i wygwiazdkowane - z g³upoty ukryte, ostentacyjnie sugerowane. Tego tak¿e siê wystrzegaj, w jakimkolwiek celu mia³oby ci s³u¿yÌ.
Natomiast, jeÂśli juÂż absurd insynuujesz, to dla mnie niedorzecznoÂściÂą jest prowadzÂące do zobojĂŞtnienia przyzwalanie na prostackie, ubogie lingwistycznie odzywki, i nawet, jeÂśli inni bĂŞdÂą w tej kwestii pobÂłaÂżliwi, ja kierowaĂŚ siĂŞ bĂŞdĂŞ wÂłasnÂą etykÂą (ta pasywnoÂści nie uwzglĂŞdnia; tak w Internecie, jak i Âżyciu codziennym).

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
ptak
Gość
« Odpowiedz #820 : Styczeń 28, 2012, 15:28:02 »

"Rzeczpospolita" nie musi przepraszaĂŚ za opublikowanie 2,5 roku temu rysunku satyrycznego oraz  artykuÂłu odnoszÂących siĂŞ do postulatĂłw Âśrodowisk homoseksualnych. Warszawski SÂąd OkrĂŞgowy oddaliÂł pozew dwĂłch osĂłb i kilku organizacji przeciw naszej gazecie. PoczuÂły siĂŞ one uraÂżone rysunkiem satyrycznym Andrzeja Krauzego.

S¹d wskaza³ jednak, ¿e zgodnie z konstytucj¹ ka¿dy ma prawo do wolnoœci wyra¿ania opinii, a wolnoœÌ s³owa i prasy jest jedn¹ z podstawowych wartoœci obywatelskich. [pogrubienie moje]

http://www.rp.pl/artykul/2,798565--Rzeczpospolita--wygrala-proces-o-koze.html

----------------------------

"Uznanie danej wypowiedzi za oburzajÂącÂą i nieakceptowalnÂą nawet przez znacznÂą grupĂŞ spoÂłecznÂą nie wystarcza do zastosowania sankcji w postaci normy chroniÂącej dobra osobiste jednostki" - uzasadniaÂł orzeczenie SÂądu OkrĂŞgowego w Warszawie sĂŞdzia Andrzej Sterkowicz.
DodaÂł, Âże publikacje gazety musiaÂłby "wyraÂźnie wskazywaĂŚ" na osoby powodĂłw, aby doszÂło do naruszenia ich dĂłbr.

WiĂŞcej:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/22156-rzeczpospolita-nie-musi-przepraszac-za-opublikowanie-slynnego-juz-rysunku-pt-jeszcze-tylko-ci-panowie-wezma-slub

----------------------

Pod rozwagĂŞ naszym moderatorom…  UÂśmiech
between
Gość
« Odpowiedz #821 : Styczeń 28, 2012, 18:56:09 »

Ok.
Wyrok pokornie przyjmuje.

[...]
Natomiast, jeÂśli juÂż absurd insynuujesz, to dla mnie niedorzecznoÂściÂą jest prowadzÂące do zobojĂŞtnienia przyzwalanie na prostackie, ubogie lingwistycznie odzywki, i nawet, jeÂśli inni bĂŞdÂą w tej kwestii pobÂłaÂżliwi, ja kierowaĂŚ siĂŞ bĂŞdĂŞ wÂłasnÂą etykÂą (ta pasywnoÂści nie uwzglĂŞdnia; tak w Internecie, jak i Âżyciu codziennym).

Dla mnie absurdem jest to, ¿e jakiœ mod zas³aniaj¹c siê regulaminem przeprowadza ró¿nego rodzaju cenzurê forumow¹. I na dodatek informuj¹c, ¿e kieruje siê przy tym "w³asn¹" etyk¹.

A juÂż trochĂŞ z boku patrzÂąc to mogĂŞ jedynie zauwaÂżyĂŚ, Âże aby mĂłc powiedzieĂŚ "wÂłasna" etyka najpierw naleÂży jÂą sobie wypracowaĂŚ.
To ¿e siê pos³ugujesz jak¹œ etyk¹ niekoniecznie oznacza, ¿e jest ona "Twoja".
PowiedziaÂłbym nawet, Âże nic na to nie wskazuje.

Ale rozumiem. Business is business i sorry Winnetou.

pozdro

ps
poÂśladki i mĂŞski czÂłonek.

janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #822 : Styczeń 28, 2012, 20:02:28 »

Tak dla przypomnienia jeszcze raz wyciÂąg z Regulaminu Naszego forum.

Regulamin Forum Projektu Cheops obowi¹zuje KA¯EGO zarejestrowanego u¿ytkownika. U¿ytkownik zobowi¹zany jest zapoznaÌ siê z jego treœci¹ oraz przestrzegaÌ zapisów regulaminu. Jeœli nie odpowiada ci treœÌ regulaminu, usuù swoje konto.

Jest wiĂŞc min. czarno na biaÂłym....
- Zwalczane bĂŞdÂą wszelkie przejawy chamstwa i obraÂżania uÂżytkownikĂłw. Posty stanowiÂące
  naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez moderacjĂŞ. W wypadku wypowiedzi z
  uÂżyciem s³ów powszechnie uznanych za obraÂźliwe, autor zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf). 

a nawet....
- Osoby dzia³aj¹ce w jakikolwiek sposób na niekorzyœÌ forum zostan¹ ukarane ostrze¿eniem, a w
  skrajnych przypadkach dopuszczalne jest zablokowanie ich kont.

Naiwnym nie jestem Panie Between i wiem o co chodziÂło w tym napisanym poÂście. Poczucie humoru teÂż mam, a o autorefleksje niech siĂŞ martwiÂą ci ktĂłrzy piszÂą takie ''ÂśmiesznoÂści''. MogÂłem teÂż przyznaĂŚ Panu ten ujemny punkt juÂż wczeÂśniej ale ''wyluzowaÂłem''. Teraz ponowne jego nam przypomnienie wypracowaÂło Panu punkt ujemny.

Moderatorzy widocznie pracujÂą na jednej fali i wychwytujÂą takie ''subtelnoÂści'' forumowe i wiedzÂą oczywiÂście co z nimi dalej uczyniĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 20:11:44 wysłane przez janusz » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #823 : Styczeń 28, 2012, 20:27:04 »

Edit:

Post byÂł, ale siĂŞ zmyÂł. Dokonano autocenzury. Pozdrawiam, ptak.  UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2012, 20:48:02 wysłane przez ptak » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #824 : Styczeń 28, 2012, 21:48:56 »

JeÂśli miaÂłabym wybieraĂŚ, to wolĂŞ juÂż „Stwora z moherowÂą piczÂą ze ÂŚl꿹 w tle”,
jako modern art picture, niÂż zezowatego, usiÂłujÂącego dobieraĂŚ siĂŞ do prawdy obrazu patrzÂąc wprost.
Bo co komu po zezowatym widzeniu Âświata?

Dreptanie po obrzeÂżach horyzontalnych jest moÂże i poznawcze, ale w stosunku do owych obrzeÂży.
A prawda g³ówna nadal skryta dla oczu ze skazÂą.  UÂśmiech

To moÂże i ''Âśmieszne'' dla Pani, ale nie dla mnie. Moje spojrzenie na Âświat mimo jego wady jest na pewno diametrialnie inne. Takie osobiste, obraÂźliwe ''wycieczki'' wobec innych, jeÂśli nie wiemy z czym i z kim mamy do czynienia, sÂą co najmniej nie sprawiedliwe. CzytajÂąc ten panegiryk czuÂłem siĂŞ wrĂŞcz zawstydzony za piszÂącego te wyluzowane i beztroskie sÂłowa, myÂślaÂłem teÂż, Âże ''duch'' na ten moment opuÂściÂł ich twĂłrcĂŞ. Ale jak widaĂŚ powyÂżej myliÂłem siĂŞ...... to inna etyka. Smutny
Strony: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: