Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:23:37

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 472306 razy)
0 u¿ytkowników i 15 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #800 : Styczeñ 24, 2012, 20:09:38 »

Panie Phi.
Pañski stary post ukaza³ siê tutaj jako przyk³ad wulgarnej forumowej twórczo¶ci, której miejsce jest oczywi¶cie w ¶mietniku. Dlatego proszê nie sugerowaæ siê entuzjazmem Pani Ptak, bo ka¿da taka nowa ''pere³ka'' znajdzie siê naturalnie w tym samym miejscu co poprzednie ''dzie³ko''.
Nie jest to ¿adne zamykanie ust, tylko przypomnienie o kulturze pisania, obowi±zuj±cej ka¿dego u¿ytkownika naszego forum.
between
Go¶æ
« Odpowiedz #801 : Styczeñ 24, 2012, 23:20:07 »

[...]
Nie jest to ¿adne zamykanie ust, tylko przypomnienie o kulturze pisania, obowi±zuj±cej ka¿dego u¿ytkownika naszego forum.

Heh, bo co? Dzieci przeczytaj±? I dowiedz± siê co to "picza"?

<a href="http://www.youtube.com/v/_URX68U7wEc?version=3&amp;feature=player_detailpage&quot;&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;param name=&quot;allowScriptAccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/_URX68U7wEc?version=3&amp;feature=player_detailpage&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; allowScriptAccess=&quot;always&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;360&quot;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/_URX68U7wEc?version=3&amp;feature=player_detailpage&quot;&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;param name=&quot;allowScriptAccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/_URX68U7wEc?version=3&amp;feature=player_detailpage&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; allowScriptAccess=&quot;always&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;360&quot;</a>

d_u_p_a, d_u_p_a, d_u_p_a
i
f_i_u_t_e_k

Dulszczyzna panie Janusz.
Dulszczyzna.

¦miech pusty ogarnia jedynie.

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 23:41:08 wys³ane przez janusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #802 : Styczeñ 24, 2012, 23:42:56 »

>Betven<, znam du¿o dzieci, które pos³uguj± siê jeszcze soczystsz± mow±. Taki urok dorastania.
inna sprawa z doros³ymi. Je¶li dalej tak siê zachowuj± to o czym to ¶wiadczy?
Bêd±c dzieckiem nie wyró¿nia³am siê spo¶ród rówie¶ników, ale dzi¶, choæ móg³bym "rzygn±æ kwieci¶cie" wolê to samo wypowiedzieæ w przystêpniejszy sposób i nie uwa¿am siê za "dulszczaka".
Czym innym jest ob³uda, a czym innym kultura.

>Barneyos<, przepraszam Ciê, ¿e do Ciebie adresowa³em moj± uwagê.
Adresatem jest kto inny i gafê ju¿ naprawi³em.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 25, 2012, 17:50:10 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #803 : Styczeñ 25, 2012, 00:29:55 »

Mylisz pojêci Between. Dulszczyzn± zalatywa³oby gdyby Janusz równie wulg... o przepraszam "kwieci¶cie" prezentowa³ swoje my¶li.

Do tego có¿ w tym z³ego, ¿e dzieci dowiedz± siê o narkotykach (takowe klipy - ukazuj±c osoby pod wp³ywem ¶rodków odurzaj±cych) równie¿ Phi zamieszcza³ - jednak za to nikt go upomina³. Dlatego rozumiem, ¿e Ty nie bêdziesz mia³ nic przeciwko temu gdyby kto¶ w przysz³o¶ci Twoim dzieciom ukazywa³ "nieznane uroki" tego ¶wiata.

*rozumiem równie¿, ¿e poza forum zdrowo ponarzekali¶cie sobie z Phi jakie uciemiê¿enie dla ¶wietlistych wypowiedzi panuje na tym forum...  poklepanie po plecach pomog³o?  :]
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #804 : Styczeñ 25, 2012, 00:55:58 »

Aktorzy wystêpuj±cy w powy¿szym kabarecie pokazuj± swoje oblicze i to co robi± jest traktowane jako dobra zabawa. Tutaj na forum s± tacy osobnicy, którzy wykorzystuj±c swoj± anonimowo¶æ obra¿aj± i prowokuj± do k³ótni innych, kreuj±c siê przy tym na poszkodowanych i cierpi±cych za miliony, przewodników d±¿±cych do przekazania jedynej prawdy. I to w³a¶nie mo¿na nazwaæ ob³ud± i dulszczyzn± drogi Panie Between. Regulamin jest w³a¶nie po to, aby takim dzia³aj±cym za zas³on± ''kabareciarzom'' przypomnieæ, ¿e ich ''kawa³ki'' nie wszystkim siê podobaj± (chyba, ¿e im samym) oraz nie zawsze ka¿dego ¶miesz± i bawi±.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 25, 2012, 01:04:06 wys³ane przez janusz » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #805 : Styczeñ 25, 2012, 01:13:03 »

Chwila... bo ja tu czego¶ nie rozumiem... Z politowaniem Fakt, ¿e trochê mnie nie by³o, ale to chyba nadal to samo forum i nadal ten sam regulamin (sprawdzi³am przed chwil±, wiêc szczypaæ siê zamiaru nie mam).
Jak to mo¿liwe, ¿eby¶my pozwalali nie tylko na:
a. wulgaryzmy
b. wulgaryzmy wymierzone w moderatorów
c. pleni±c± siê w zastraszaj±cym tempie samowolkê i chamstwo
Between wyra¼nie sprowokowa³ moderatora! Darku, ty jako admin powiniene¶ stan±æ nie tylko na stra¿y regulaminu w tym wypadku, ale tak¿e w obronie kogo¶, kto na co dzieñ pomaga ci w prowadzeniu tego forum.
Najpierw upiek³o siê Phirioori, teraz Betweenowi. Mo¿e nied³ugo (¶ladem bior±cych urlopy w czasie Euro 2012 policjantów) w ogóle zrobimy sobie wolne od moderowania?
Je¶li tak to ma wygl±daæ, ¿e regulaminu przestrzegamy w zale¿no¶ci od w³asnego nastroju (b±d¼ rangi tego, kto podpadnie), to mi funkcja moda niepotrzebna! Zawsze bêdê mog³a naubli¿aæ ka¿demu, co mi siê nawinie (zamiast dawaæ przyk³ad), a jak mi jaki¶ moderator ostrze¿eniem czy upomnieniem sypnie, to obszerny elaborat (z nastêpnymi blu¼nierstwami) wyprodukujê.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #806 : Styczeñ 25, 2012, 16:01:08 »

Podszed³bym do zagadnienia z mniejsz± doz± emocji, przynajmniej spróbowa³bym. Podejrzewam, ¿e mog± byæ to celowe dzia³ania, aby w ten sposób perfidnie podokuczaæ komu¶. Zauwa¿y³em ju¿ jaki¶ czas temu pewn± prawid³owo¶æ, cykliczno¶æ w zachowaniu Phi - wrzuca jakie¶ obel¿ywe tre¶ci z premedytacj±, potem ewentualnie jeszcze jeden post podbijaj±cy temperaturê i/lub w którym kreuje siê na pokrzywdzonego i ciemiê¿onego. Nastêpnie gdy znacznie wzrasta ryzyko poniesienia za to konsekwencji... znika na jaki¶ czas, wygl±daj±c ukradkiem zza zas³ony i chichocz±c. Po pewnym czasie powraca i karuzela krêci siê od nowa. Raz na jaki¶ czas sonduje jakie ma "plecy"/poparcie na tymforum poprzez og³oszenie odej¶cia - w którego prawdziwo¶æ nie wierzy³em nigdy, wbrew opiniom osób wo³aj±cych do niego "please, don't go".

Odbieram dlatego jego zachowanie jako skierowane na k±sanie innych - ulubiona grupa to "katole" - byæ mo¿e to daje mu poczucie jakiego¶ spe³nienia, jak±¶ powykrzywian± przyjemno¶æ, satysfakcjê (mo¿e ma jakie¶ poczucie krzywdy wyrz±dzonej przez osobê/osoby zwi±zane z KRK). Do tego powy¿sze dzia³ania mog± byæ równie¿ prób± znieczulania i przygotowywania sobie gruntu pod coraz to "¶mielsze" poczynania. Przecie¿ wiadomo ¿e ten sam bodziec - jego warto¶æ, powoduje coraz to mniejsze skutki.
Takie jest moje prywatne zdanie, oczywi¶cie nikt nie musi siê z nim zgadzaæ. Jednak za wiele rzeczy wspó³gra z t± uk³adnak± aby postrzegaæ to inaczej.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 25, 2012, 16:04:11 wys³ane przez arteq » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #807 : Styczeñ 25, 2012, 16:45:18 »

Je¶li mia³abym wybieraæ, to wolê ju¿ „Stwora z moherow± picz± ze ¦l꿱 w tle”,
jako modern art picture, ni¿ zezowatego, usi³uj±cego dobieraæ siê do prawdy obrazu patrz±c wprost.
Bo co komu po zezowatym widzeniu ¶wiata?

Dreptanie po obrze¿ach horyzontalnych jest mo¿e i poznawcze, ale w stosunku do owych obrze¿y.
A prawda g³ówna nadal skryta dla oczu ze skaz±.  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 25, 2012, 16:59:34 wys³ane przez ptak » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #808 : Styczeñ 25, 2012, 18:18:22 »

No i uczcie siê moderatorzy od Ptaka, jak subtelnie mo¿na zmoderowaæ "niezamoderatowywalnego" Mrugniêcie .. majstersztyk
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #809 : Styczeñ 25, 2012, 19:54:02 »

Cytat: Janneth
a. wulgaryzmy

Nie pozwalamy, czego najlepszym przyk³adem jest obszerno¶æ tego w±tku >>, w którym widaæ równie¿ Twój udzia³.
Nie dostrzegam na tym forum zjawiska w takiej skali jak opisa³a¶ to w punkcie "c". Fakt, jest kilka osób, które mo¿e i chcia³yby namieszaæ na ich mod³ê, ale nie mo¿na tego zakwalifikowaæ jako "zastraszaj±ce tempo", a moderatorzy skutecznie ukracaj± te zapêdy.

Between wyra¼nie sprowokowa³ moderatora!

Uwa¿am, ¿e >Janusz< podobnie jak ja, nie odebra³ posta >betvena<, jako "wylgaryzmu wymierzonego w moderatora". Gdyby tak by³o zapewne zareagowa³by odpowiednio, czego wyraz da³ ju¿ nie jednokrotnie w innych przypadkach.

Darku, ty jako admin powiniene¶ stan±æ nie tylko na stra¿y regulaminu w tym wypadku, ale tak¿e w obronie kogo¶, kto na co dzieñ pomaga ci w prowadzeniu tego forum.

Je¶li uwa¿asz, ¿e jest inaczej, no to có¿. Osobi¶cie nie podzielam Twej opinii o mnie jako adminie i o naszym forum. Doceniam moderatorów i w miarê swych mo¿liwo¶ci im pomagam. Je¶li uwa¿asz, lub inni uwa¿aj± inaczej, to zawsze mo¿na to zmieniæ.
my¶lê, ¿e problemy, jakie pojawiaj± siê co jaki¶ czas mo¿na rozwi±zywaæ nie tylko za pomoc± "kija i marchewki" i tego bêdê siê trzyma³.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #810 : Styczeñ 25, 2012, 21:01:13 »

Panie Phi, ma sie pan za bardzo inteligentnego i wszystko wiedzacego. Musze przyznac ze zawsze czytam pana wypowiedzi, potrafi pan bardzo dosadnie wyrazic swoje racje.
Mysle ze dobrze by bylo. aby pan zadbal o klase swoich wypowiedzi no i imiona czy nazwiska w jezyku polskim piszemy duza litera, chocby nawet z powodu szacunku do czlowieka. Pozdrawiam Rafaela.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #811 : Styczeñ 25, 2012, 21:58:49 »

Phi, zdecydowanie przeceniasz swoj± rolê i zachowanie, wiêc cytuj±c kawa³ek Grechuty: "nie dokazuj mi³y nie dokazuj, przecie¿ wcale nie jest z Ciebie taki cud...". Zarówno w temacie wiedzy, jako¶ci i rzetelno¶ci wypowiedzi, dosadno¶ci, jak równie¿ tego, ¿e kto¶ Ci tutaj dokucza. Przeceniasz równie¿ moje zainteresowanie Twoj± osob±.

Na lwi± czê¶æ Twoich opinii mogê podaæ Twoje w³asne zalecenia, idealnie pasuj±ce:
Jak kto¶ sobie napisa³ ¿e co¶ udowodnil - a nigdy tego nie udowodni³ to nie mo¿na braæ takich pomówieñ za dowody (jesli ceni siê rzetelno¶æ), bo to jest to kompletna kompromitacja osób, które daj± siê manipulowaæ (lub maj± w tym swój interes).

I jeszcze jedno - je¿eli wg. Twojej opinii - tak ³atwo manipulowaæ na forum modami/adminami, oraz to, ze wg. Ciebie jestem maluczki i mia³ki w porównaniu do Ciebie i Twoich umiejêtno¶ci, wiedzy do¶wiadczeñ to jak to jest, ¿e rzekomo moje wypowiedzi "dzia³aj±" manipuluj±co, a takiego guru jak Ty - ani trochê? Wygl±da na to, ze sam sobie zaprzeczasz.

Dlaczego nie przyjdzie Ci w koñcu do g³owy oczywisty fakt, ¿e to ¿adna manipulacja, tylko Twoje dzia³ania s± po prostu nieakceptowalne dla ludzi z minimum poczucia przyzwoito¶ci i uczciwo¶ci.

Zastanawia mnie równie¿ swoisty masochizm niektórych forumowiczów - maj± w³asne strony/fora gdzie mog± pisaæ co im siê ¿ywnie podoba, ale z uporem maniaka siedz± tutaj i lamentuj±, ¿e s± prze¶ladowani czy cenzurowani...

Jak widzê aktualnie nie da rady siê dogadaæ, inne ¶wiaty, inne pogl±dy, inne warto¶ci. Mo¿e kiedy¶, pewnym jest, ¿e co najmniej jeden z nas musi dorosn±æ, byæ mo¿e obaj. Dlatego uwa¿am za stosowne nie wchodziæ w szersze dyskusje z Tob± bo z definicji nie chcesz/nie potrafisz dyskutowaæ z kim¶ kto mówi o sobie - katolik, dostajesz wtedy dziwnych spazmów, klapki spadaj± na oczy, prze³±cznik nienawi¶ci i agresji leci w po³o¿enie ON...

Modlê siê za osoby które w moim mniemaniu potrzebuj± pomocy, zmiany pewnych cech, wzrostu - wiêc zarówno ja jak i Ty.

Dziêkujê, tyle.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #812 : Styczeñ 25, 2012, 23:58:11 »

PHI, nie warto, chyba nie by³o Ciê tutaj jak ja mia³em swoje "5 minut", ale to mija, z wiekiem, z czasem...

pozdrawiam,
718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #813 : Styczeñ 26, 2012, 00:08:25 »

A mnie bardzo zastanawia desperacja i masochizm wszelkiej ma¶ci zdeklarowanych katolików , którzy od lat wrzeszcz± i¿ s± w z³ym towarzystwie my¶l±cych inaczej ni¿ oni i nadal tu siedz± ze swoj± misj± nawracania na "jedyn± s³uszn± drogê" my¶lenia jak oni.
To jest bardzo zaskakuj±ce i zadziwiaj±ce , jak to mo¿liwe i¿ temu tak obrzydliwemu tematowi "Forum Ezoteryczne" po¶wiêcaj± swój cenny czas i pisz± po kilka tysiêcy postów  w³a¶nie tu a , nie na jaki¶ bliskim ich ¶wiatopogl±dowi forum katolickim?
To jest ten fenomen Projektu Cheops! Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

A mo¿e to jaka¶  tajna misja czy có¶¶? Z³y Afro Cool Z³y

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Czy na internetowych forach dzia³aj± ró¿ni agenci???

http://forum.swietageometria.info/index.php?board=33.0
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 26, 2012, 00:57:52 wys³ane przez Kiara » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #814 : Styczeñ 26, 2012, 00:45:10 »

Wypowiedzi Pana Phi s± ci±gle w tym samym stylu. Dlatego dalsza dyskusja o nim i z nim mnie nie interesuje. Zadaniem moderatora jest przypominanie o przestrzeganiu regulaminu. Je¶li kto¶ tego nie chce przyj±æ do swojej ¶wiadomo¶ci to trudno, ale to on sam ponosi kosekwencje swojego postêpowania.

Acha..... towarzystwo jest tutaj ró¿ne, dlatego uczmy siê szanowaæ nawzajem i nie prowokujmy do nastêpnych bezsensownych dyskusji (Przypominam o regulaminie). U¶miech Mrugniêcie
between
Go¶æ
« Odpowiedz #815 : Styczeñ 27, 2012, 19:31:37 »

Between wyra¼nie sprowokowa³ moderatora!
[...]

Komu¶ tu wyra¼nie brakuje poczucia humoru.
I odrobiny autorefleksji.

Najpierw upiek³o siê Phirioori, teraz Betweenowi.  [...]
Och jaka szkoda. To ja poproszê o jakie¶ ostrze¿enia, nagany, ujemne punkty czy bana.
¯eby nie by³o, ¿e mi siê upiek³o.

[...]
Je¶li tak to ma wygl±daæ, ¿e regulaminu przestrzegamy w zale¿no¶ci od w³asnego nastroju (b±d¼ rangi tego, kto podpadnie), to mi funkcja moda niepotrzebna! Zawsze bêdê mog³a naubli¿aæ ka¿demu, co mi siê nawinie (zamiast dawaæ przyk³ad), a jak mi jaki¶ moderator ostrze¿eniem czy upomnieniem sypnie, to obszerny elaborat (z nastêpnymi blu¼nierstwami) wyprodukujê.

Czy nie za bardzo przejêli¶cie siê swoj± funkcj± - moderatorzy?...
Zaczyna siê niewinnie - a koñczy jak poni¿ej:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_wiêzienny

pozdrawiam

ps

_d_u_p_a
_f_i_u_t_e_k_

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 27, 2012, 19:34:11 wys³ane przez between » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #816 : Styczeñ 27, 2012, 21:23:04 »

Skoro ju¿ wszyscy siê przedstawili...
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #817 : Styczeñ 27, 2012, 21:27:01 »

a. wulgaryzmy

Nie pozwalamy, czego najlepszym przyk³adem jest obszerno¶æ tego w±tku >>, w którym widaæ równie¿ Twój udzia³.
Nie dostrzegam na tym forum zjawiska w takiej skali jak opisa³a¶ to w punkcie "c". Fakt, jest kilka osób, które mo¿e i chcia³yby namieszaæ na ich mod³ê, ale nie mo¿na tego zakwalifikowaæ jako "zastraszaj±ce tempo", a moderatorzy skutecznie ukracaj± te zapêdy.

Czy w zwi±zku z powy¿szym postem Betweena nadal nie dostrzegasz efektów swojej pob³a¿liwo¶ci oraz cyt. (sam± siebie, rzecz jasna) "w zastraszaj±cym tempie pleni±cej siê samowolki i chamstwa"? U¶miech

Och jaka szkoda. To ja poproszê o jakie¶ ostrze¿enia, nagany, ujemne punkty czy bana.

Mówisz i masz  Du¿y u¶miech (...coby¶ w rutynê z tego rozbestwienia nie popad³)

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
between
Go¶æ
« Odpowiedz #818 : Styczeñ 28, 2012, 13:03:47 »

Mówisz i masz  Du¿y u¶miech (...coby¶ w rutynê z tego rozbestwienia nie popad³)

Acha.
¦wietnie.

A jakimi¿ to s³owy czy wypowiedziami obrazi³em szanownych moderatorów?
Czy mo¿e ich prowokowa³em?
Tylko konkretnie proszê.

Za co dosta³em ujemny punkt?

Za napisanie:"Dulszczyzna Panie Janusz?"
Czy mo¿e u¿y³em najgorszego wulgaryzmu na ¶wiecie tzn - d_u_p_a?

A mo¿e dosta³em ujemny punkt na w³asn± pro¶bê?
Tylko nie wiem, który punkt regulaminu dopuszcza tak± mo¿liwo¶æ.
A je¿eli nie ma takiego punktu to sam nie wiem co s±dziæ o modach, którzy nie przestrzegaj± regulaminu.

pozdrawiam

ps
nie dostrzegacie absurdu ca³ej tej sytuacji?

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #819 : Styczeñ 28, 2012, 13:26:38 »

Cytat: Regulamin
- Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce
  naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z
  u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf).

http://www.sjp.pl/dupa
http://www.sjp.pl/fiut

Uwaga na przysz³o¶æ: na tym forum karane te¿ by³y wulgaryzmy wykropkowane, wykreskowane i wygwiazdkowane - z g³upoty ukryte, ostentacyjnie sugerowane. Tego tak¿e siê wystrzegaj, w jakimkolwiek celu mia³oby ci s³u¿yæ.
Natomiast, je¶li ju¿ absurd insynuujesz, to dla mnie niedorzeczno¶ci± jest prowadz±ce do zobojêtnienia przyzwalanie na prostackie, ubogie lingwistycznie odzywki, i nawet, je¶li inni bêd± w tej kwestii pob³a¿liwi, ja kierowaæ siê bêdê w³asn± etyk± (ta pasywno¶ci nie uwzglêdnia; tak w Internecie, jak i ¿yciu codziennym).

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #820 : Styczeñ 28, 2012, 15:28:02 »

"Rzeczpospolita" nie musi przepraszaæ za opublikowanie 2,5 roku temu rysunku satyrycznego oraz  artyku³u odnosz±cych siê do postulatów ¶rodowisk homoseksualnych. Warszawski S±d Okrêgowy oddali³ pozew dwóch osób i kilku organizacji przeciw naszej gazecie. Poczu³y siê one ura¿one rysunkiem satyrycznym Andrzeja Krauzego.

S±d wskaza³ jednak, ¿e zgodnie z konstytucj± ka¿dy ma prawo do wolno¶ci wyra¿ania opinii, a wolno¶æ s³owa i prasy jest jedn± z podstawowych warto¶ci obywatelskich. [pogrubienie moje]

http://www.rp.pl/artykul/2,798565--Rzeczpospolita--wygrala-proces-o-koze.html

----------------------------

"Uznanie danej wypowiedzi za oburzaj±c± i nieakceptowaln± nawet przez znaczn± grupê spo³eczn± nie wystarcza do zastosowania sankcji w postaci normy chroni±cej dobra osobiste jednostki" - uzasadnia³ orzeczenie S±du Okrêgowego w Warszawie sêdzia Andrzej Sterkowicz.
Doda³, ¿e publikacje gazety musia³by "wyra¼nie wskazywaæ" na osoby powodów, aby dosz³o do naruszenia ich dóbr.

Wiêcej:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/22156-rzeczpospolita-nie-musi-przepraszac-za-opublikowanie-slynnego-juz-rysunku-pt-jeszcze-tylko-ci-panowie-wezma-slub

----------------------

Pod rozwagê naszym moderatorom…  U¶miech
between
Go¶æ
« Odpowiedz #821 : Styczeñ 28, 2012, 18:56:09 »

Ok.
Wyrok pokornie przyjmuje.

[...]
Natomiast, je¶li ju¿ absurd insynuujesz, to dla mnie niedorzeczno¶ci± jest prowadz±ce do zobojêtnienia przyzwalanie na prostackie, ubogie lingwistycznie odzywki, i nawet, je¶li inni bêd± w tej kwestii pob³a¿liwi, ja kierowaæ siê bêdê w³asn± etyk± (ta pasywno¶ci nie uwzglêdnia; tak w Internecie, jak i ¿yciu codziennym).

Dla mnie absurdem jest to, ¿e jaki¶ mod zas³aniaj±c siê regulaminem przeprowadza ró¿nego rodzaju cenzurê forumow±. I na dodatek informuj±c, ¿e kieruje siê przy tym "w³asn±" etyk±.

A ju¿ trochê z boku patrz±c to mogê jedynie zauwa¿yæ, ¿e aby móc powiedzieæ "w³asna" etyka najpierw nale¿y j± sobie wypracowaæ.
To ¿e siê pos³ugujesz jak±¶ etyk± niekoniecznie oznacza, ¿e jest ona "Twoja".
Powiedzia³bym nawet, ¿e nic na to nie wskazuje.

Ale rozumiem. Business is business i sorry Winnetou.

pozdro

ps
po¶ladki i mêski cz³onek.

janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #822 : Styczeñ 28, 2012, 20:02:28 »

Tak dla przypomnienia jeszcze raz wyci±g z Regulaminu Naszego forum.

Regulamin Forum Projektu Cheops obowi±zuje KA¯EGO zarejestrowanego u¿ytkownika. U¿ytkownik zobowi±zany jest zapoznaæ siê z jego tre¶ci± oraz przestrzegaæ zapisów regulaminu. Je¶li nie odpowiada ci tre¶æ regulaminu, usuñ swoje konto.

Jest wiêc min. czarno na bia³ym....
- Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce
  naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z
  u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). 

a nawet....
- Osoby dzia³aj±ce w jakikolwiek sposób na niekorzy¶æ forum zostan± ukarane ostrze¿eniem, a w
  skrajnych przypadkach dopuszczalne jest zablokowanie ich kont.

Naiwnym nie jestem Panie Between i wiem o co chodzi³o w tym napisanym po¶cie. Poczucie humoru te¿ mam, a o autorefleksje niech siê martwi± ci którzy pisz± takie ''¶mieszno¶ci''. Mog³em te¿ przyznaæ Panu ten ujemny punkt ju¿ wcze¶niej ale ''wyluzowa³em''. Teraz ponowne jego nam przypomnienie wypracowa³o Panu punkt ujemny.

Moderatorzy widocznie pracuj± na jednej fali i wychwytuj± takie ''subtelno¶ci'' forumowe i wiedz± oczywi¶cie co z nimi dalej uczyniæ.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 28, 2012, 20:11:44 wys³ane przez janusz » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #823 : Styczeñ 28, 2012, 20:27:04 »

Edit:

Post by³, ale siê zmy³. Dokonano autocenzury. Pozdrawiam, ptak.  U¶miech

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 29, 2012, 20:48:02 wys³ane przez ptak » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #824 : Styczeñ 28, 2012, 21:48:56 »

Je¶li mia³abym wybieraæ, to wolê ju¿ „Stwora z moherow± picz± ze ¦l꿱 w tle”,
jako modern art picture, ni¿ zezowatego, usi³uj±cego dobieraæ siê do prawdy obrazu patrz±c wprost.
Bo co komu po zezowatym widzeniu ¶wiata?

Dreptanie po obrze¿ach horyzontalnych jest mo¿e i poznawcze, ale w stosunku do owych obrze¿y.
A prawda g³ówna nadal skryta dla oczu ze skaz±.  U¶miech

To mo¿e i ''¶mieszne'' dla Pani, ale nie dla mnie. Moje spojrzenie na ¶wiat mimo jego wady jest na pewno diametrialnie inne. Takie osobiste, obra¼liwe ''wycieczki'' wobec innych, je¶li nie wiemy z czym i z kim mamy do czynienia, s± co najmniej nie sprawiedliwe. Czytaj±c ten panegiryk czu³em siê wrêcz zawstydzony za pisz±cego te wyluzowane i beztroskie s³owa, my¶la³em te¿, ¿e ''duch'' na ten moment opu¶ci³ ich twórcê. Ale jak widaæ powy¿ej myli³em siê...... to inna etyka. Smutny
Strony: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: