east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Listopad 21, 2012, 22:19:36 » |
|
No có¿ , pomarzyæ mo¿na, albo .... wodê ( w miarê czyst± ) zastosowaæ jako bazê, a witaminy i minera³y czerpaæ z Natury (wspomniana Yerba Mate) . Nie zaszkodzi przeca .
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #26 : Listopad 22, 2012, 12:07:03 » |
|
Ja swoj± wodê wlewam do dzbanka i stawiam na od promienniku zafundowanym mi przez wuja No leniwy jestem Pifka nie zmieniam pije takie jak kupie w sklepie topa A zapodaj bracie typ tego odpromiennika, albo zdjêcie jakowe¶, siê zobaczy co to jest i jak to dzia³a !
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Listopad 22, 2012, 17:17:06 » |
|
barneyos A zapodaj bracie typ tego odpromiennika, albo zdjêcie jakowe¶, siê zobaczy co to jest i jak to dzia³a ! Ano jest w kszta³cie ko³a... Bia³e te ko³o, dwa centymetry grubo¶ci wielko¶æ ¶rednicy pozwala spokojnie postawiæ na tym dwulitrowy dzbanek wody mam go ju¿ 4 lata i z tego co wujek mówi bo dzwoni³em jak przeczyta³em Twój tekst szacowny kosztowa³ wtedy 120 z³ teraz mo¿e byæ tañszy, a ta firma (bo wujek te¿ jej nazwy nie pamiêta) czêsto reklamowa³a siê i reklamuje w Angorze. Je¿eli chodzi o uzdatnianie wody i zmiany to mi akurat odpowiada (jak mu siê nazwa przypomni wy¶le mi esemesa i ja wtedy tu wklepie) to pa
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #28 : Listopad 23, 2012, 08:49:08 » |
|
Tak z ciekawo¶ci chcia³em zobaczyæ, gdy¿ na radiestezji du¿o czasu spêdzili¶my na badaniu odpromienników, tak¿e wiem, ¿e na rynku jest wiele ró¿nych rozwi±zañ, ró¿nie dzia³aj±cych.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Listopad 23, 2012, 09:17:59 » |
|
Przepraszam, a tak w ogóle to od czego taki odpromiennik odpromieniowuje? I jaka jest zasada jego dzia³ania, no i w koñcu jak stwierdziæ, ¿e dany dzia³a lepiej ni¿ inny?
|
|
|
|
|
|
|
hiacynt
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Listopad 23, 2012, 09:28:59 » |
|
Woda jest jak...pen drive. Mo¿e zawieraæ po¿±dane tre¶ci albo niepo¿±dane, albo ¿adne. O wielkim znaczeniu lub ma³o istotne. Du¿o lub znikomo ma³o. Wszelkie "czary mary" nad wod± polegaj± na próbie wp³yniêcia na dane.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #31 : Listopad 23, 2012, 09:32:07 » |
|
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Listopad 23, 2012, 11:00:46 » |
|
Wszelkie "czary mary" nad wod± polegaj± na próbie wp³yniêcia na dane.
Przyroda ma na to swój naturalny sposób, a polega on na implozji oraz cyrkulacji , obiegu wody w ¶wiecie. Klastry wody nie s± jednolitymi kryszta³ami i na tym polega moc energoinformacyjna wody. Klastry te siê rozpadaj± i ³±cz± w nanosekundach, ale informacja trwa ,bo zawsze istnieje WZÓR po³±czenia . Nie zmienisz zawarto¶ci informacyjnej wody przelewaj±c j± do innego naczynia, czyli zmieniaj±c kszta³t wody, ale mo¿na j± zmieniæ je¶li woda stoi w jednym miejscu o okre¶lonej energetyce (te promienniki ?). Zabezpieczeniem przed tym jest ruch. Woda w przyrodzie nieustannie siê porusza. W oceanach miesza siê , wiruje w korytach rzek, w postaci pary wiatry roznosz± j± w wirach ... To jest architektura rozproszona, nie do opanowania przez manipulatora , poniewa¿ manipulator tkwi w miejscu , usi³uje zatrzymaæ lub zamroziæ stan wody - tak jak Masaru Emoto to pokaza³ zamra¿aj±c wodê. Energia za¶ wymaga przep³ywu, aby mog³a dzia³aæ. Niektórzy nawet na tym forum , usi³uj± schowaæ , zatrzymaæ dla siebie w depozycie , jak najwiêcej energii , ale tym samym nie¶wiadomie dokonuj± blokad i fiksacji na okre¶lonym schemacie, który odtwarzaj± niczym p³yta . W pewnym momencie nagranie rozpoczyna ¿ycie w oderwaniu od Istnienia, zaczyna implodowaæ do swojego, wyrwanego z Natury, sztucznego ¶wiata i przez ten filtr postrzegaæ wszystko woko³o . Mo¿e to byæ nawet zafiksowanie mi³e dla ucha i przyjemne dla Ego, ale to zawsze bêdzie fiksacja. A woda i tak bêdzie kr±¿yæ ..
|
|
|
|
|
|
|
hiacynt
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Listopad 23, 2012, 11:28:20 » |
|
Wszelkie "czary mary" nad wod± polegaj± na próbie wp³yniêcia na dane.
A woda i tak bêdzie kr±¿yæ .. Tu wrócê do w±tku Viktora Schaubergera który wodê czu³ tak jak Tesla elektryczno¶æ. Jego badania doprowadzi³y do wniosku ¿e naturalny niezaburzony dzia³alno¶ci± cz³owieka obieg jest si³± daj±c± ¿ycie wodzie. Zaburzenie tego obiegu np. przez regulacjê rzek czy masowy wyr±b lasów powoduje stopniow± ale wyra¼n± degradacjê tej ¿yciowej energii jak± niesie.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Listopad 23, 2012, 11:53:14 » |
|
Hiacyncie Viktor Schauberger poszed³ nawet o krok dalej, bo wykorzysta³ t± naturaln± si³ê ¿yciow± wody w³a¶nie do ... wyrêbu lasu (rynny którymi p³ynê³y bale ) i regulacjê rzek (wykorzystanie implozji poprzez uk³adanie kamieni w nurcie rzeki do modelowania brzegów rzek ).
Cz³owiek ze swojej natury zaburza porz±dek. Nauka ju¿ to zauwa¿y³a, ¿e obserwator doprowadza do kolapsu stanu kwantowego , zaburzenie to determinuje jeden , ¶ci¶le okre¶lony stan materii który dopiero wtedy mo¿na zmierzyæ . I to jest do wykorzystania oczywi¶cie.
Id¼my o krok dalej. Zamiast determinowaæ stan materii wzglêdem obserwatora , wprowad¼my zmianê u obserwujacego.
Jak to zrobiæ ?
Viktor Schauberger wprowadzi³ zmiany do regulacji rzek w wyniku obserwacji otwartym umys³em tego co dzieje siê w przyrodzie. To jest przyk³ad bezpo¶redni. Zamiast upieraæ siê przy SWOJEJ wizji, po prostu uczy³ siê od Natury , a potem wnioski przek³ada³ na u¿yteczne wynalazki. W ten oto sposób zmiana u obserwuj±cego wywo³uje zmianê w otoczeniu.
Wydaje siê , ¿e im mniej oporu w obserwuj±cym tym lepsza jako¶ciowo zmiana. Oznacza to dostrojenie siê do naturalnego rytmu przep³ywu energii (woda to przep³yw energii ) poprzez przyzwolenie na ów przep³yw, nie stawianie mu oporu. I dopiero po zestrojeniu wprowadza siê subtelne zmiany do przep³ywu. W filmie bodaj¿e jest taka scena w której Viktor zastanawia³ siê jak to jest mo¿liwe, ¿e woda z wodospadu nie tylko p³ynie w dó³, ale i do góry siê unosi (ju¿ jako para). Co powoduje wznoszenie siê wody ?
Zaobserwowa³ on jak pstr±gi p³yn±³ w nurcie pionowo spadaj±cej kaskady ... do góry , pod pr±d . Nie czyni± tego dlatego, ¿e s± silniejsze i walcz± z grawitacj± i napieraj±c± wod±, tylko one s± "ci±gnione" pod pr±d, do góry. Udaje im siê to dziêki subtelnym zmianom po³o¿enia cia³a wokó³ którego pr±dy wodne wytwarzaj± nadci¶nienie i podci¶nienie w wyniku czego wytwarza siê si³a ci±gu tak samo, jak na ¿aglu i nastêpuje ruch ... pod pr±d.
¯ycie nie opiera siê na magazynowaniu energii, ale na uporz±dkowaniu jej przep³ywu i umiejêtnemu stawianiu subtelnego oporu.
|
|
|
|
|
|
|
hiacynt
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Listopad 23, 2012, 12:23:00 » |
|
¯ycie nie opiera siê na magazynowaniu energii, ale na uporz±dkowaniu jej przep³ywu i umiejêtnemu stawianiu subtelnego oporu.
A mo¿e tak; ¯ycie nie opiera siê na magazynowaniu energii, lecz na zaakceptowaniu i wykorzystywaniu jej przep³ywu.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Listopad 23, 2012, 12:44:20 » |
|
W³a¶ciwie to TAK
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Listopad 24, 2012, 08:13:36 » |
|
Taj jak przep³yw wody na pr±d to pa
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #38 : Listopad 24, 2012, 10:06:02 » |
|
Ernst Muldaszew - ¯ywa Martwa Woda PLhttp://vimeo.com/53263785
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Listopad 24, 2012, 14:14:48 » |
|
Songo, dziêki. Jest to niezmiernie ciekawy film, gdzie nauka spotyka siê z mistyk±. Gdzie prawda wymyka siê, ale wci±¿ znajduje siê gdzie¶ obok. I jak napisano w komentarzu, trzeba tylko zrobiæ krok poza horyzont. A ja dodam jeszcze. Trzeba pokonaæ w³asne skostnienie i ograniczenia. Trzeba wyj¶æ poza stereotypy i pod±¿aæ za cichym g³osem, marzeniami, przeczuciami. Pod±¿aæ tam, gdzie rozpuszcza siê dotychczasowa pewno¶æ a zaczyna ¶wiat osobliwo¶ci… i nie wolno zamykaæ oczu… Gor±co polecam obejrzenie tego filmu http://vimeo.com/53263785 , niesie wiele inspiracji.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #40 : Listopad 24, 2012, 14:35:20 » |
|
..do us³ug
Trzeba pokonaæ w³asne skostnienie i ograniczenia. wygl±da na to, ¿e w³a¶nie to nieszczêsne JA je reprezentuje, a wyj¶æ poza Ja- to trudna sztuka
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #41 : Listopad 24, 2012, 15:10:01 » |
|
Nie, nie mieszajcie to¿samo¶ci, czyli Ja z Ego. To dwóch ró¿nych zawodników, z których jeden wie wszystko "lepiej".
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
hiacynt
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Listopad 24, 2012, 15:37:35 » |
|
Ale graj± w jednym klubie
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Listopad 25, 2012, 12:09:02 » |
|
..do us³ug
Trzeba pokonaæ w³asne skostnienie i ograniczenia. wygl±da na to, ¿e w³a¶nie to nieszczêsne JA je reprezentuje, a wyj¶æ poza Ja- to trudna sztuka Wcale nie taka trudna , jak widaæ z filmu, nawet chirurg mo¿e tego do¶wiadczyæ i dziêki temu pomagaæ innym . On sam nie wie dok³adnie jak dzia³a "alaplant" , a jednak dzia³a. Trochê wyja¶nieñ dostarczy³ Gariaiev i biolodzy, ¿e ka¿da komórka pamiêta wszystkie mo¿liwe role i w ka¿d± z nich mo¿e siê przedzie¿gn±æ . Dlaczego tkanki martwych ludzi ? Otó¿ byæ mo¿e dlatego, ¿e s± one wolne od indywidualnej roli pe³nionej w ciele konkretnego cz³owieka i teraz, po wykasowaniu -czyli ¶mierci - mog± z powodzeniem stanowiæ wype³nienie materi± zapisu falowego danego organu u ¿ywego cz³owieka. Ów alaplant jest , co oczywiste, zagro¿eniem dla tradycyjnej medycyny , bo oznacza, ¿e ludzie mogliby regenerowaæ siê w nieskoñczono¶æ, choæ bardzo kontrowersyjne jest to, ¿e do regeneracji u¿ywa siê komórek z martwych ludzi. Tr±ci tu kanibalizmem, ale to chyba jedynie uprzedzenia mentalne bo wszak to materia nieo¿ywiona jak ka¿da inna. U podstaw uprzedzeñ mentalnych le¿y przekonanie , ¿e nawet martwa tkanka nale¿y do KOGO¦ - reprezentuje owe JA . Wcale nie trzeba z tym walczyæ, a jedynie utrzymywaæ rozpoznanie iluzoryczno¶ci JA i to wystarczy. Mo¿liwe, ¿e to wystarczy w ogóle a nawet ,¿e dziêki utrzymywaniu rozpoznania mo¿liwe jest du¿o , du¿o wiêcej ni¿ to, o czym we filmie wspominaj± tybetañscy mnisi ...
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #44 : Listopad 25, 2012, 12:38:12 » |
|
.. zapachnia³o "wujkiem Frankie"
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2012, 12:38:32 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Listopad 25, 2012, 12:46:02 » |
|
No có¿, ludzie przeznaczaj± do transplantacji "w³asne" organy i to ju¿ nikogo nie gorszy , to czemu mia³oby gorszyæ w jakikolwiek sposób wykrzystywanie do tego celu martwych tkanek ? Bo s± martwe ? A mo¿e s± bardziej ¿ywe, ni¿ sie nam zdaje ?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Listopad 25, 2012, 12:49:36 » |
|
Czy kto¶ móg³ by po³±czyæ ten mój w±tek z "Co wiesz o wodzie...?" http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8735.0Informacje w nim zawarte uzupe³niaj± co wiesz o wodzie... Bardzo proszê to zrobiæ. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #47 : Listopad 25, 2012, 12:53:09 » |
|
piszesz i masz
No có¿, ludzie przeznaczaj± do transplantacji "w³asne" organy i to ju¿ nikogo nie gorszy , to czemu mia³oby gorszyæ w jakikolwiek sposób wykrzystywanie do tego celu martwych tkanek ? Bo s± martwe ? A mo¿e s± bardziej ¿ywe, ni¿ sie nam zdaje ?
"Wszczepienie komórek macierzystych sparali¿owanemu. Rewolucyjny zabieg Zabieg wszczepienia komórek macierzystych do p³ynu mózgowo rdzeniowego pacjentowi choruj±cemu na stwardnienie zanikowe boczne wykonano w Olsztynie. Komórki wszczepiono w pobli¿e rdzenia krêgowego na odcinku szyjnym. To pierwszy tego typu zabieg w Polsce - poda³ prof. Wojciech Maksymowicz. Zabieg u 60-letniego pacjenta wykonali lekarze z olsztyñskiego szpitala uniwersyteckiego pod kierunkiem prof. Maksymowicza. Mê¿czyzna od kilku lat choruje na nieuleczaln± chorobê stwardnienie zanikowe boczne. Choroba bardzo szybko postêpuje. Jak powiedzia³ prof. Maksymowicz pacjent jeszcze na pocz±tku tego roku samodzielnie chodzi³ a tu¿ przed operacj± by³ prawie ca³kowicie sparali¿owany. Obecnie jedynie samodzielnie oddycha i porusza s³abo jedn± rêk±. Aby zapobiec dalszemu postêpowi choroby lekarze postanowili wszczepiæ pacjentowi jego w³asne komórki macierzyste, aby zaktywizowaæ i ochroniæ komórki uk³adu nerwowego. Jak wyja¶ni³ prof. Maksymowicz miesi±c temu od pacjenta pobrano komórki macierzyste ze szpiku kostnego, nastêpnie poddano je selekcji i namna¿aniu, by w czwartek wykonaæ zabieg ich wszczepienia. Podano je do p³ynu mózgowo - rdzeniowego otaczaj±cego rdzeñ krêgowy na odcinku szyjnym. Doda³, ¿e teraz pacjent bêdzie pod obserwacj±. - Jeste¶my pow¶ci±gliwi w rokowaniach, to próby poszukiwania leczenia tej choroby - podkre¶li³ prof. Maksymowicz. Doda³, ¿e pozytywnym efektem zabiegu bêdzie, gdy choroba nie bêdzie postêpowaæ czyli pacjent za jaki¶ czas bêdzie wci±¿ porusza³ rêk± i bêdzie samodzielnie oddycha³. - Je¶li choroba by siê cofnê³a to by³by szczyt marzeñ - oceni³ prof. Maksymowicz. Stwardnienie zanikowe boczne to choroba o nieznanych przyczynach. U pacjentów dochodzi do systematycznego pogarszania siê sprawno¶ci ruchowej a w pó¼niejszych etapach do ca³kowitego parali¿u i ¶mierci z powodu zatrzymania pracy miê¶ni oddechowych. Choroba nie dotyka zazwyczaj sfery intelektualnej cz³owieka, przyk³adem choruj±cego na stwardnienie zanikowe boczne jest s³ynny astrofizyk, prof. Stephen Hawking." psav quiz ¬ród³o: PAP
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Listopad 25, 2012, 13:13:05 » |
|
Dziêki songo, mamy teraz wszystko razem. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Listopad 25, 2012, 20:34:23 » |
|
Dodam opinie hm ¶wiata nauki na wklejanki szacownego songo: Ca³kiem mo¿liwe, ¿e oni nazywaj± alaplantem fibroblast, bo to wygl±da³o i zachowywa³o siê tak samo, I te¿ nie jeste¶my do koñca pewni jak to dzia³a. Komórki macierzyste, tak, ale jak one wiedz± w co siê zamieniæ?To z punktu widzenie oficjalnej biotechnologi medycznej Oczywiscie wnioski ka¿dy sam powinien wyci±gn±æ ,,sk±d ta komórka wie w co siê zamieniæ" to pa
|
|
|
|
|
|
|
|