Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 01:47:34

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: CO WIESZ O WODZIE..... ?  (Przeczytany 37483 razy)
east
Gość
« Odpowiedz #25 : Listopad 21, 2012, 22:19:36 »

No có¿ , pomarzyĂŚ moÂżna, albo  .... wodĂŞ ( w miarĂŞ czystÂą ) zastosowaĂŚ jako bazĂŞ, a witaminy i mineraÂły czerpaĂŚ z Natury (wspomniana Yerba Mate) . Nie zaszkodzi przeca .
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #26 : Listopad 22, 2012, 12:07:03 »

Ja swojÂą wodĂŞ wlewam do dzbanka i stawiam na od promienniku zafundowanym mi przez wuja  UÂśmiech
No leniwy jestem DuÂży uÂśmiech
Pifka nie zmieniam pije takie jak kupie w sklepie DuÂży uÂśmiech
topa DuÂży uÂśmiech

A zapodaj bracie typ tego odpromiennika, albo zdjĂŞcie jakoweÂś, siĂŞ zobaczy co to jest i jak to dziaÂła !

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #27 : Listopad 22, 2012, 17:17:06 »

barneyos
A zapodaj bracie typ tego odpromiennika, albo zdjĂŞcie jakoweÂś, siĂŞ zobaczy co to jest i jak to dziaÂła !
Ano jest w ksztaÂłcie koÂła... DuÂży uÂśmiech
Bia³e te ko³o, dwa centymetry gruboœci wielkoœÌ œrednicy pozwala spokojnie postawiÌ na tym dwulitrowy dzbanek wody mam go ju¿ 4 lata i z tego co wujek mówi bo dzwoni³em jak przeczyta³em Twój tekst szacowny kosztowa³ wtedy 120 z³ teraz mo¿e byÌ taùszy, a ta firma (bo wujek te¿ jej nazwy nie pamiêta) czêsto reklamowa³a siê i reklamuje w Angorze.
JeÂżeli chodzi o uzdatnianie wody i zmiany to mi akurat odpowiada DuÂży uÂśmiech
(jak mu siĂŞ nazwa przypomni wyÂśle mi esemesa i ja wtedy tu wklepie) DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #28 : Listopad 23, 2012, 08:49:08 »

Tak z ciekawoœci chcia³em zobaczyÌ, gdy¿ na radiestezji du¿o czasu spêdziliœmy na badaniu odpromienników, tak¿e wiem, ¿e na rynku jest wiele ró¿nych rozwi¹zaù, ró¿nie dzia³aj¹cych.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
arteq
Gość
« Odpowiedz #29 : Listopad 23, 2012, 09:17:59 »

Przepraszam, a tak w ogĂłle to od czego taki odpromiennik odpromieniowuje? I jaka jest zasada jego dziaÂłania, no i w koĂącu jak stwierdziĂŚ, Âże dany dziaÂła lepiej niÂż inny?
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #30 : Listopad 23, 2012, 09:28:59 »

Woda jest jak...pen drive.
Mo¿e zawieraÌ po¿¹dane treœci albo niepo¿¹dane, albo ¿adne.
O wielkim znaczeniu lub maÂło istotne.
DuÂżo lub znikomo maÂło.
Wszelkie "czary mary" nad wodÂą polegajÂą na prĂłbie wpÂłyniĂŞcia na dane.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #31 : Listopad 23, 2012, 09:32:07 »

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7962.msg92398#msg92398

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #32 : Listopad 23, 2012, 11:00:46 »

Przyroda ma na to swĂłj naturalny sposĂłb, a polega on na implozji oraz cyrkulacji , obiegu wody w Âświecie.

Klastry wody nie sÂą jednolitymi krysztaÂłami i na tym polega moc energoinformacyjna wody. Klastry te siĂŞ rozpadajÂą i ³¹czÂą w  nanosekundach, ale informacja trwa ,bo zawsze istnieje WZÓR po³¹czenia . Nie zmienisz zawartoÂści informacyjnej wody przelewajÂąc jÂą do innego naczynia, czyli zmieniajÂąc ksztaÂłt wody, ale moÂżna jÂą zmieniĂŚ jeÂśli woda stoi w jednym miejscu o okreÂślonej energetyce (te promienniki ?).

Zabezpieczeniem przed tym jest ruch. Woda w przyrodzie nieustannie siĂŞ porusza. W oceanach miesza siĂŞ , wiruje w korytach rzek, w postaci pary wiatry roznoszÂą jÂą w wirach ...

To jest architektura rozproszona, nie do opanowania przez manipulatora , poniewaÂż manipulator tkwi w miejscu , usiÂłuje zatrzymaĂŚ lub zamroziĂŚ stan wody - tak jak Masaru Emoto to pokazaÂł zamraÂżajÂąc wodĂŞ.  Energia zaÂś wymaga przepÂływu, aby mogÂła dziaÂłaĂŚ.

NiektĂłrzy nawet na tym forum , usiÂłujÂą schowaĂŚ , zatrzymaĂŚ dla siebie w depozycie , jak najwiĂŞcej energii , ale tym samym nieÂświadomie dokonujÂą blokad i fiksacji na okreÂślonym schemacie, ktĂłry odtwarzajÂą niczym pÂłyta . W pewnym momencie nagranie rozpoczyna Âżycie  w oderwaniu od Istnienia, zaczyna implodowaĂŚ do swojego, wyrwanego z Natury, sztucznego Âświata i przez ten filtr postrzegaĂŚ wszystko wokoÂło . MoÂże to byĂŚ nawet zafiksowanie miÂłe dla ucha i przyjemne dla Ego, ale to zawsze bĂŞdzie fiksacja.

A woda i tak bêdzie kr¹¿yÌ ..
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #33 : Listopad 23, 2012, 11:28:20 »

A woda i tak bêdzie kr¹¿yÌ ..

Tu wrócê do w¹tku Viktora Schaubergera który wodê czu³ tak jak Tesla elektrycznoœÌ.
Jego badania doprowadziÂły do wniosku Âże naturalny niezaburzony dziaÂłalnoÂściÂą czÂłowieka
obieg jest si³¹ daj¹c¹ ¿ycie wodzie. Zaburzenie tego obiegu np. przez regulacjê rzek czy masowy wyr¹b lasów
powoduje stopniowÂą ale wyraÂźnÂą degradacjĂŞ tej Âżyciowej energii jakÂą niesie.
east
Gość
« Odpowiedz #34 : Listopad 23, 2012, 11:53:14 »

Hiacyncie Viktor Schauberger poszedÂł nawet o krok dalej, bo wykorzystaÂł tÂą naturalnÂą si³ê ÂżyciowÂą wody wÂłaÂśnie do  ... wyrĂŞbu lasu (rynny ktĂłrymi pÂłynĂŞÂły bale ) i regulacjĂŞ rzek (wykorzystanie implozji poprzez ukÂładanie kamieni w nurcie rzeki do modelowania brzegĂłw rzek ).

CzÂłowiek ze swojej natury zaburza porzÂądek. Nauka juÂż to zauwaÂżyÂła, Âże obserwator doprowadza do kolapsu stanu kwantowego , zaburzenie to determinuje jeden , ÂściÂśle okreÂślony stan materii ktĂłry dopiero wtedy moÂżna zmierzyĂŚ . I to jest do wykorzystania oczywiÂście.

IdÂźmy o krok dalej. Zamiast  determinowaĂŚ stan materii wzglĂŞdem obserwatora , wprowadÂźmy zmianĂŞ u obserwujacego.

Jak to zrobiĂŚ ?

Viktor Schauberger wprowadziÂł zmiany do regulacji rzek w wyniku obserwacji otwartym umysÂłem tego co dzieje siĂŞ w przyrodzie. To jest przykÂład bezpoÂśredni. Zamiast upieraĂŚ siĂŞ przy SWOJEJ wizji, po prostu uczyÂł siĂŞ od Natury , a potem wnioski przekÂładaÂł na uÂżyteczne wynalazki. W ten oto sposĂłb zmiana u obserwujÂącego wywoÂłuje zmianĂŞ w otoczeniu.

Wydaje siĂŞ , Âże im mniej oporu w obserwujÂącym tym lepsza jakoÂściowo zmiana. Oznacza to dostrojenie siĂŞ do naturalnego rytmu przepÂływu energii (woda to przepÂływ energii ) poprzez przyzwolenie na Ăłw przepÂływ, nie stawianie mu oporu. I dopiero  po zestrojeniu wprowadza siĂŞ subtelne zmiany do przepÂływu. W filmie bodajÂże jest taka scena w ktĂłrej Viktor zastanawiaÂł siĂŞ jak to jest moÂżliwe, Âże woda z wodospadu nie tylko pÂłynie w dó³, ale i do gĂłry siĂŞ unosi (juÂż jako para). Co powoduje wznoszenie siĂŞ wody ?

Zaobserwowa³ on jak pstr¹gi p³yn¹³ w nurcie pionowo spadaj¹cej kaskady ... do góry , pod pr¹d .
Nie czyniÂą tego dlatego, Âże sÂą silniejsze i walczÂą z grawitacjÂą i napierajÂącÂą wodÂą, tylko one sÂą "ciÂągnione" pod prÂąd, do gĂłry. Udaje im siĂŞ to dziĂŞki subtelnym zmianom poÂłoÂżenia ciaÂła  wokó³ ktĂłrego prÂądy wodne wytwarzajÂą nadciÂśnienie i podciÂśnienie w wyniku czego wytwarza siĂŞ siÂła ciÂągu tak samo, jak na Âżaglu i nastĂŞpuje ruch ... pod prÂąd.

ÂŻycie nie opiera siĂŞ na magazynowaniu energii, ale na  uporzÂądkowaniu jej przepÂływu i umiejĂŞtnemu stawianiu subtelnego oporu.
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #35 : Listopad 23, 2012, 12:23:00 »

ÂŻycie nie opiera siĂŞ na magazynowaniu energii, ale na  uporzÂądkowaniu jej przepÂływu i umiejĂŞtnemu stawianiu subtelnego oporu.
A moÂże tak;
ÂŻycie nie opiera siĂŞ na magazynowaniu energii, lecz na zaakceptowaniu i wykorzystywaniu jej przepÂływu.
east
Gość
« Odpowiedz #36 : Listopad 23, 2012, 12:44:20 »

WÂłaÂściwie to TAK Chichot
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #37 : Listopad 24, 2012, 08:13:36 »

Taj jak przepÂływ wody na prÂąd DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #38 : Listopad 24, 2012, 10:06:02 »

Ernst Muldaszew - ÂŻywa Martwa Woda PL
http://vimeo.com/53263785

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Gość
« Odpowiedz #39 : Listopad 24, 2012, 14:14:48 »

Songo, dziĂŞki.  UÂśmiech Jest to niezmiernie ciekawy film, gdzie nauka spotyka siĂŞ z mistykÂą.
Gdzie prawda wymyka siê, ale wci¹¿ znajduje siê gdzieœ obok. I jak napisano w komentarzu,
trzeba tylko zrobiĂŚ krok poza horyzont.

A ja dodam jeszcze. Trzeba pokonaÌ w³asne skostnienie i ograniczenia. Trzeba wyjœÌ poza stereotypy
i pod¹¿aÌ za cichym g³osem, marzeniami, przeczuciami. Pod¹¿aÌ tam, gdzie rozpuszcza siê dotychczasowa
pewnoœÌ a zaczyna Âświat osobliwoÂści… i nie wolno zamykaĂŚ oczu…  UÂśmiech

GorÂąco polecam obejrzenie tego filmu  http://vimeo.com/53263785 , niesie wiele inspiracji. 

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #40 : Listopad 24, 2012, 14:35:20 »

..do usÂług
Trzeba pokonaĂŚ wÂłasne skostnienie i ograniczenia.
wygl¹da na to, ¿e w³aœnie to nieszczêsne JA je reprezentuje, a wyjœÌ poza Ja- to trudna sztuka Mrugniêcie

blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #41 : Listopad 24, 2012, 15:10:01 »

Nie, nie mieszajcie to¿samoœci, czyli Ja z Ego. To dwóch ró¿nych zawodników, z których jeden wie wszystko "lepiej".

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #42 : Listopad 24, 2012, 15:37:35 »

Ale grajÂą w jednym klubie MrugniĂŞcie
east
Gość
« Odpowiedz #43 : Listopad 25, 2012, 12:09:02 »

..do usÂług
Trzeba pokonaĂŚ wÂłasne skostnienie i ograniczenia.
wygl¹da na to, ¿e w³aœnie to nieszczêsne JA je reprezentuje, a wyjœÌ poza Ja- to trudna sztuka Mrugniêcie
Wcale nie taka trudna , jak widaÌ z filmu, nawet chirurg mo¿e tego doœwiadczyÌ i dziêki temu pomagaÌ innym . On sam nie wie dok³adnie jak dzia³a "alaplant" , a jednak dzia³a. Trochê wyjaœnieù dostarczy³ Gariaiev i biolodzy, ¿e ka¿da komórka pamiêta wszystkie mo¿liwe role i w ka¿d¹ z nich mo¿e siê przedzie¿gn¹Ì .

Dlaczego tkanki martwych ludzi ? Otó¿ byĂŚ moÂże dlatego, Âże sÂą one wolne od indywidualnej roli peÂłnionej w ciele konkretnego czÂłowieka i teraz, po wykasowaniu -czyli Âśmierci - mogÂą z powodzeniem stanowiĂŚ wypeÂłnienie materiÂą zapisu falowego danego organu u Âżywego czÂłowieka.

Ów alaplant jest , co oczywiste, zagro¿eniem dla tradycyjnej medycyny , bo oznacza, ¿e ludzie mogliby regenerowaæ siê w nieskoñczono¶æ, choæ bardzo kontrowersyjne jest to, ¿e do regeneracji u¿ywa siê komórek z martwych ludzi. Tr±ci tu kanibalizmem, ale to chyba jedynie uprzedzenia mentalne bo wszak to materia nieo¿ywiona jak ka¿da inna.

U podstaw uprzedzeĂą mentalnych leÂży przekonanie , Âże nawet martwa tkanka naleÂży do KOGOÂŚ - reprezentuje owe JA .

Wcale nie trzeba z tym  walczyĂŚ, a jedynie utrzymywaĂŚ rozpoznanie  iluzorycznoÂści JA i to wystarczy.

MoÂżliwe, Âże to wystarczy w ogĂłle a nawet ,Âże dziĂŞki utrzymywaniu rozpoznania moÂżliwe jest duÂżo , duÂżo wiĂŞcej niÂż to, o czym we filmie wspominajÂą tybetaĂąscy mnisi ...
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #44 : Listopad 25, 2012, 12:38:12 »

..zapachniaÂło "wujkiem Frankie"  Cool
MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2012, 12:38:32 wysłane przez songo1970 » Zapisane

east
Gość
« Odpowiedz #45 : Listopad 25, 2012, 12:46:02 »

No có¿, ludzie przeznaczaj¹ do transplantacji "w³asne" organy i to ju¿ nikogo nie gorszy , to czemu mia³oby gorszyÌ w jakikolwiek sposób wykrzystywanie do tego celu martwych tkanek ? Bo s¹ martwe ? A mo¿e s¹ bardziej ¿ywe, ni¿ sie nam zdaje ?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #46 : Listopad 25, 2012, 12:49:36 »

Czy ktoÂś mĂłgÂł by po³¹czyĂŚ ten mĂłj  wÂątek z "Co wiesz o wodzie...?" http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8735.0
Informacje w nim zawarte uzupeÂłniajÂą co wiesz o wodzie...
Bardzo proszĂŞ to zrobiĂŚ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #47 : Listopad 25, 2012, 12:53:09 »

piszesz i masz MrugniĂŞcie

No có¿, ludzie przeznaczaj¹ do transplantacji "w³asne" organy i to ju¿ nikogo nie gorszy , to czemu mia³oby gorszyÌ w jakikolwiek sposób wykrzystywanie do tego celu martwych tkanek ? Bo s¹ martwe ? A mo¿e s¹ bardziej ¿ywe, ni¿ sie nam zdaje ?

"Wszczepienie komĂłrek macierzystych sparaliÂżowanemu. Rewolucyjny zabieg
 Zabieg wszczepienia komĂłrek macierzystych do pÂłynu mĂłzgowo rdzeniowego pacjentowi chorujÂącemu na stwardnienie zanikowe boczne wykonano w Olsztynie. KomĂłrki wszczepiono w pobliÂże rdzenia krĂŞgowego na odcinku szyjnym. To pierwszy tego typu zabieg w Polsce - podaÂł prof. Wojciech Maksymowicz.

Zabieg u 60-letniego pacjenta wykonali lekarze z olsztyĂąskiego szpitala uniwersyteckiego pod kierunkiem prof. Maksymowicza.

MĂŞÂżczyzna od kilku lat choruje na nieuleczalnÂą chorobĂŞ stwardnienie zanikowe boczne. Choroba bardzo szybko postĂŞpuje. Jak powiedziaÂł prof. Maksymowicz pacjent jeszcze na poczÂątku tego roku samodzielnie chodziÂł a tuÂż przed operacjÂą byÂł prawie caÂłkowicie sparaliÂżowany. Obecnie jedynie samodzielnie oddycha i porusza sÂłabo jednÂą rĂŞkÂą.

Aby zapobiec dalszemu postĂŞpowi choroby lekarze postanowili wszczepiĂŚ pacjentowi jego wÂłasne komĂłrki macierzyste, aby zaktywizowaĂŚ i ochroniĂŚ komĂłrki ukÂładu nerwowego.

Jak wyjaÂśniÂł prof. Maksymowicz miesiÂąc temu od pacjenta pobrano komĂłrki macierzyste ze szpiku kostnego, nastĂŞpnie poddano je selekcji i namnaÂżaniu, by w czwartek wykonaĂŚ zabieg ich wszczepienia. Podano je do pÂłynu mĂłzgowo - rdzeniowego otaczajÂącego rdzeĂą krĂŞgowy na odcinku szyjnym.

Doda³, ¿e teraz pacjent bêdzie pod obserwacj¹. - Jesteœmy powœci¹gliwi w rokowaniach, to próby poszukiwania leczenia tej choroby - podkreœli³ prof. Maksymowicz. Doda³, ¿e pozytywnym efektem zabiegu bêdzie, gdy choroba nie bêdzie postêpowaÌ czyli pacjent za jakiœ czas bêdzie wci¹¿ porusza³ rêk¹ i bêdzie samodzielnie oddycha³.

- JeÂśli choroba by siĂŞ cofnĂŞÂła to byÂłby szczyt marzeĂą - oceniÂł prof. Maksymowicz.

Stwardnienie zanikowe boczne to choroba o nieznanych przyczynach. U pacjentów dochodzi do systematycznego pogarszania siê sprawnoœci ruchowej a w póŸniejszych etapach do ca³kowitego parali¿u i œmierci z powodu zatrzymania pracy miêœni oddechowych. Choroba nie dotyka zazwyczaj sfery intelektualnej cz³owieka, przyk³adem choruj¹cego na stwardnienie zanikowe boczne jest s³ynny astrofizyk, prof. Stephen Hawking."

psav quiz
 ÂŹrĂłdÂło: PAP

Kiara
Gość
« Odpowiedz #48 : Listopad 25, 2012, 13:13:05 »

DziĂŞki songo, mamy teraz wszystko razem.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #49 : Listopad 25, 2012, 20:34:23 »

Dodam opinie hm Âświata nauki na wklejanki szacownego songo:
CaÂłkiem moÂżliwe, Âże oni nazywajÂą alaplantem fibroblast, bo to wyglÂądaÂło i zachowywaÂło siĂŞ tak samo, I teÂż nie jesteÂśmy do koĂąca pewni jak to dziaÂła. KomĂłrki macierzyste, tak, ale jak one wiedzÂą w co siĂŞ zamieniĂŚ?
To z punktu widzenie oficjalnej biotechnologi medycznej DuÂży uÂśmiech
Oczywiscie wnioski ka¿dy sam powinien wyci¹gn¹Ì ,,sk¹d ta komórka wie w co siê zamieniÌ" Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: