Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:28:12

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Transformacja ¶wiadomo¶ci i cia³a 20.03 – 21.12.2012  (Przeczytany 101458 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #125 : Marzec 26, 2012, 14:25:15 »

Cytat: quetz
no ale co zrobic jezeli sie wydaje ze takie sa zasady i wiele na to wskazuje, Jezus albo nic  U¶miech wkazdym razie on chcial jak najlepiej nie chodzi mi o kk...
ale warto sie nad tym zastanowic  U¶miech

Pewnie, ¿e warto siê zastanawiaæ. Mrugniêcie
Nie potêpiam Jezusa, a religijne do niego podej¶cie: "on albo nic" Szok Co¶ Z³y Mrugniêcie
Religianci chc± by go pospólstwo postrzega³o jako jedynego "pasterza", szkol± tak sobie pos³uszne owieczki.
Czerp z jego nauk (tych rzeczywistych, nie spaczonych przez ró¿ne religie) ale nie traktuj go jak jedyne panaceum na bol±czki ludzko¶ci. On co¶ wskaza³, uzmys³owi³, a "tobie" dobry cz³eku zostaje wybraæ jak z tego skorzystasz.
Mo¿na równie¿ wzi±æ pod uwagê wielu innych, równych Jezusowi, np.: Buddê.
Mo¿na wybraæ z ich nauk - nie z interpretacji tych nauk przez religiê dokonanych, - co¶ co tobie odpowiada i rozwijaæ siê. Indywidualnie. Du¿y u¶miech Afro

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Marzec 26, 2012, 14:33:38 »

Tak Darku ,a nawet wiêcej . Mo¿na z nauk Mistrzów wyci±gn±æ esencjê Chichot To  ,co wspólne i co ³±czy.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Marzec 26, 2012, 14:58:17 »

Ciekawie mówisz Dariusz ciekawie Jêzyk
Jestem cierpliwy wiêc cierpliwie powtórzê.
Sama deklaracja nic nie oznacza, nawet wiedza zgromadzona na dzieñ wczorajszy Du¿y u¶miech
Mogê co¶ deklarowaæ o czym¶ piêknie mówiæ ale co to da jak bêdzie to tylko go³os³owie Cool
Mogê mówiæ o Nowym i jednocze¶nie o tym, ze bêd± w nim dzia³a³y stare mechanizmy struktury...
Dalej kto¶ kogo¶ bêdzie nabija³ w butelkê, ojciec dyrektor bêdzie ojcem preziem Jezusek bêdzie niedo¶cignionym wzorem ....
Nowa Przestrzeñ, ka¿dy w niej inny ale tak samo potrzebny przydatny Jêzyk
Ka¿dy Wie wiêc wierzyæ nie musi.
Ka¿dy wie wiêc mimo ze jest innym specjalist± nie jest gorszy tylko inny
Jak ka¿dy wie to dodaje to co wie do tego co wiedza inni - Synteza Du¿y u¶miech
Gdzie wiêc miejsce na jakie¶ Centrale, walkê itd
Nie jeste¶ twórca w³asnej przestrzeni nie znajdziesz siê w nowym bo nic ze starego oprócz wniosków z do¶wiadczeñ nie wniesiesz.
Zreszt± nikt za nas i dla nas w³asnej przestrzeni nie stworzy.
Wiele wiele wniosków z do¶wiadczeñ siê zadzia³o, zdarzy³o by Cz³owiek zatoczy³ ko³o dziejów.
By wróci³ do domu (przestrzeni)
Informacje o tym mo¿na zreszt± przeczytaæ na tym zacnym forum choæby w channelingach, filmikach itd.
Warto jest przypatrzeæ siê sobie innych potraktowaæ jak lustro Jêzyk
Dostrzegam co¶ w kim¶ mo¿e siedzi we mnie
Inaczej mogê uspiæ czujno¶æ i nagle przed samym egzaminem zdaje sobie sprawê, ¿e danego materia³u jeszcze nie przerobi³em nie nauczy³em siê mimo, ¿e do tej pory by³em pewny, ¿e zdam  Du¿y u¶miech
Ma³o tego ignorowa³em informacje przychodz±ce do mnie
(gratulacje dla ego  Du¿y u¶miech)
Egzamin dobrze ¿e na razie próbny i bach mo¿na siê dowiedzieæ ze jeste¶ less i nie lubisz facetów Du¿y u¶miech
Niby nic ale tylko neutralno¶æ pozwala odebraæ informacje czyst±.
Tylko neutralno¶æ powoduje, ¿e s³ucham jakie informacje przekazuje mi Cz³owiek i nie powinno mieæ to znaczenie czy jest to kobieta czy facio  Afro
Wa¿ne jest nie to kto mówi ale o czym mówi Du¿y u¶miech
Zreszt± podobno Polacy umiej± wszystko je¿eli by wierzyæ naszym zachodnim s±siadom Du¿y u¶miech

« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2012, 15:12:23 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #128 : Marzec 26, 2012, 15:10:09 »

Dziêki. Mrugniêcie

Cytat: Przebi¶nieg
Gdzie wiêc miejsce na jakie¶ Centrale, walkê itd

Mnie nie potrzebne takie miejsce.
Egzamin zdam - wiem, ¿e zdam choæ mo¿e to stwierdzenie wydawaæ siê buñczuczne - i nigdy nie by³o dla mnie istotny jakiej orientacji jest przekazuj±cy.
Moje napomykanie do religiantów nie wynika z uprzedzenia do nich, jednak zwrócenie uwagi na pewne hamuj±ce czynniki nikomu jeszcze nie zaszkodzi³o. Du¿y u¶miech

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Marzec 26, 2012, 15:13:39 »

Dariusz mówi³em generalnie do siebie, a Ciebie pozwoli³em sobie u¿yæ jako kana³u wybacz proszê Du¿y u¶miech
Jeszcze na t± chwile dzia³aj± stare mechanizmy  Cool
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2012, 15:15:57 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #130 : Marzec 26, 2012, 15:24:07 »

Fakt, odebra³em to jako uwagê do mnie, ale nie mam Ci czego wybaczaæ bo i nic mi nie uczyni³e¶.
Fajnie piszesz i czasem tylko trudno odró¿niæ Twoje w³asne przemy¶lenia od odpowiedzi na wcze¶niejsz± uwagê/post.  Mrugniêcie Du¿y u¶miech

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Marzec 26, 2012, 20:48:37 »

Kto¶ wy¿ej napisa³ o "Królestwie Bo¿ym" - no có¿ je¶li taka "wolno¶æ" im na rêkê to ich wybów i "szerokiej drogi"/pomy¶lnych wiatrów - wypada ¿yczyæ.
Chyba TATA nie jestes, bo "lusz" mozna z kazdego byle nie z wlasne stajni, no nie?
Dariusz.
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Marzec 27, 2012, 08:19:45 »

U¶miech

Cytat: Fair Lady
Przyszlo zyc nam na arenie ziemskiej, ale tu toczy sie prawdziwa wojna swiatow. Nieliczni zdaja sobie z tego sprawe. Sa to sily o ogromnym potencjale, kazde z ugrupowan chce wladzy absolutnej. I my WYBIERAMY poprzez nasze zachowanie i mysli jaka "druzyna" wygra. To liga galaktyczna.
Na samym topie jest centrala. Centrala obrabia nasze mysli, zachowania, podlicza punkty, aktywnosc, uczucia, sile zuzyta, pobrana, etc. i wystawia nam rachunek. Rzadko kiedy rachunek to bonus dla nas. Ta cala machineria to fizyka kwantowa.
oraz
jasne, ze jest Centrala. Ale decydujesz ty, centrala tylko podlicza punkty. Mierzy, wazy, sortuje, nie ma tam miejsca na jakies sceny balkonowe z Romea i Julci, tylko kontrola cisnienia w momencie kontaktu obiektu A z obiektem B, ilosc witalnosci i tyle.
A my jeszcze pragniemy "ciepla" duchowosci, uznania, wyplakania sie na meskim ramieniu, albu przytuleniu do kobiecych piersi.
Centralce to "zwisa" mowiac jezykiem slungowym. Przerobi na kcal i gramy, rachunek energetyczny i tyle.
Powolujesz sie na ksiazke "Transfering" ( a ja z K. Makuszynskim wyskoczylam:)), czy inne, jest tego wiele na papierze i w necie.

ChichotFair Lady

Twoje posty postrzegam jak rozsypan± uk³adankê,któr± ka¿dy, odpowiadaj±c na nie, uk³ada wed³ug w³asnej instrukcji..Fajne to jest... Mrugniêcie .W ten sposób zawsze masz racjê.. Powy¿szy post uzna³am za genialny zgodnie ze swoja interpretacj± "centralki".Zauwa¿y³am  ,¿e interpretacje s± ró¿ne ...To styl pisania ,który z jednej strony mo¿e ¶wiadczyæ o ponadprzeciêtnej wiedzy ale równie¿ o powierzchownej .No bo dlaczego napisa³a¶ tutaj tak....Co¶?/
Tacy "wyzerowani" swietnie nadaja sie do poslug. Sa grzeczni, zrownowazeni, reaguja na polecenia, nie buntuja sie, sa energooszczedni, nie marudza, zadowalaja sie byle czym. Przypomina mi to program mojej pralki automatycznej (z suszarko-wirowka)Mrugniêcie
Wszystkich innych do " warsztatu" na nauke pokory.
A zbuntowane Anioly:) do lasow Sherwood na banicje:)
Co¶ Co¶ Co¶

Solisz psy z miast a mia³a¶ pos³odziæ koty..
... Chichot Chichot Chichot

« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2012, 08:39:53 wys³ane przez Linda » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #133 : Marzec 27, 2012, 11:55:05 »

Kto¶ wy¿ej napisa³ o "Królestwie Bo¿ym" - no có¿ je¶li taka "wolno¶æ" im na rêkê to ich wybów i "szerokiej drogi"/pomy¶lnych wiatrów - wypada ¿yczyæ.
Chyba TATA nie jestes, bo "lusz" mozna z kazdego byle nie z wlasne stajni, no nie?
Dariusz.

Nie bardzo Ciê rozumiem.

Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #134 : Marzec 27, 2012, 13:49:24 »

Co do pozdrowień dla wierzących to raczej nie zamierzam z nikim konkurować a już na pewno nie z radiem maryja Du¿y u¶miech
male sprostowanie . ja odnioslam sie do tego cytatu : jak ponizej

Więc jak to mówicie Pani papatki tym co wiedzą 

Drogi Przebisnieg , co prawda pisze z opoznieniejm , ale nie omieszkam odniesc sie do Twojej wypowiedzi : papatki to w moim rozumieniu nie pozdrowienia , a pozegnanie kogos, to tak jak male dzieci mowia papapa na odchodne.

Co do rozpoznania w egipskich ciemnościach cóż słyszałem, o jednej Rosjance widzącej co ktoś zjadł na obiad więc może usłyszę o Polce widzącej w ciemnościach Du¿y u¶miech

Podobno wlasnie o to chodzi w rozwoju , aby nie widzac "widziec" nie dotykajac "dotykac ", natomast dwanascie praw uniwerslanych daje nam duze pole manewru slowem ,a zwlaszcza nim i" mysla "nadawac sens jakiego chcemy i tworzac cos "nowego" na obraz tego co wymyslimy.

Co do znajomości prywatniej raczej chyba się nie znamy choć przeglądając wpisy na forum rozumiem, ze podróżujesz trochę po Polsce i Europie więc kto wie... bo ja na podstawie tego co Ty piszesz sądze, że raczej chyba Cię nie spotkałem Du¿y u¶miech

Wyrazenie sie przez Ciebie powyzej mozna oznaczac , ze chcesz sie ukryc , bo zarzucasz mi to co nie zostalo zarzucone :cyt. ... "rozpoznalabym cie nawet w ciemnosciach egipskich" . Stwarzajac przyslowiowe "maslo maslane", typowe dla manipulacji slowem na zasadzie za nim powiesz A ja powiem B.
 Typowe schematy praw i naduzywanie ich do swoich celow , ale coz kazdy ma prawo do swojej wlasnej sciezki , nawet jesli jest slepa.
A co do 12 praw jesli tylko w obrebie jego sie obracasz to obracasz sie w programie , ktory uznales za doskonaly i jedyny prawdziwy , a czy nie lepiej jest skorzystac z calego pakietu ? SAM  sobie odpowiedz.  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2012, 14:05:01 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Marzec 27, 2012, 20:04:48 »

Dariusz mogê siê tylko domy¶laæ, ¿e Lady troszkê siê prze¶miewa pytaj±c czy jeste¶ Ojcem, lub Nauczycielem  Du¿y u¶miech i nie chodzi jej o to czy masz dzieci Du¿y u¶miech i czy uczysz w szkole, ale oczywi¶cie to tylko moje przypuszczenia Jêzyk
Dobry w szyfrach nie jestem wolê dodawaæ to co wiem do tego co wiedz± inni Cool
Wchodz±c na jakie¶ tematyczne forum ceniê ludzi dziel±cych jakimi¶ rzetelnymi informacjami Mrugniêcie
Wiem wtedy, ¿e mam do czynienia z Cz³owiekiem, który ma co¶ od siebie do zaoferowania.
Czytaj±c informacje przez niego przekazan±, albo wiem co¶ o co mogê t± informacjê uzupe³niæ , wzbogaciæ, dodaæ albo siedzê sobie cicho, ciesz±c siê, ¿e kto¶ doda³ co¶ do tego co ja wiem. Du¿y u¶miech
Od tego ile Cz³owiek przepracowa³ inaczej mówi±c na jakim poziome rozwoju w³a¶nie siê znajduje zale¿ny jak zareaguje na dana informacjê.
Je¿eli wejdzie siê na poziom niskich wibracji: lêku, strachu i ogólnie mówi±c dziwnych reakcji poniesie siê same straty, gdy¿ ka¿dy kontakt wymaga wyrównania potencja³u energetycznego.
Wiêc raczej nie op³aca siê daæ siê sprowokowaæ lepiej zwyczajnie siê wyciszyæ Cool
Dobrze, ¿e s± te¿ i tacy, którzy ciekawie pisz± Du¿y u¶miech

« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2012, 20:09:20 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Marzec 28, 2012, 20:40:04 »

Je¿eli wejdzie siê na poziom niskich wibracji: lêku, strachu i ogólnie mówi±c dziwnych reakcji poniesie siê same straty, gdy¿ ka¿dy kontakt wymaga wyrównania potencja³u energetycznego

CHWALA!

Przez to wlasnie sa FORA, ktore w rzeczy samej sa tylko i wylacznie na sluzbie "wyzszej instancyji", ale wlasnie w tym Olimpie toczy sie walka. Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2012, 20:43:05 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Marzec 30, 2012, 16:46:07 »

Mo¿na by rzec, ¿e kto¶ zahipnotyzowa³ Fair Lady  Du¿y u¶miech
Czyta³em kiedy¶ o szpiegach tzw ,,¶piochach", którzy zaczynali dzia³aæ na wyraz - has³o  Du¿y u¶miech
Mo¿e jedno z tych hase³ to np ,,centrala" Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Marzec 30, 2012, 20:24:30 »

U¶miech
Tak.
Ale oni maja inne hasla;)
U nich nadaje sie w pierwszej linii do SERCA:)
//Darek, zamula Syriusem//

Fala Schumana ma  z "sercem" tyle wspolnego, jak kozia  d...a z klarnetem;)
east
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Marzec 30, 2012, 20:35:54 »

Fala Schumana ma  z "sercem" tyle wspolnego, jak kozia  d...a z klarnetem;)
W potocznych wyobra¿eniach nic. Ale poza wyobra¿eniami .... nikt nie wie .... d³uuuuugie fale o niskich czêstotliwo¶ciach to niby nic ,ale .. zale¿y z czym rezonuj±. Z sercem na przyk³ad. I jest kozia d. i klarnet - muzyka z wieloma efektami hhihih.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Marzec 31, 2012, 19:31:49 »

Do tego co napisa³ east dodam, ¿e nie tak dawno w innym w±tku du¿o mówili¶my o mo¿liwo¶ciach serca Jêzyk
Wiêc raczej ostro¿nie bym pisa³ na co reaguje lub nie  Jêzyk
Co do hase³ s³ysza³em jedno z nich  Du¿y u¶miech
W wolnym t³umaczeniu  mo¿na to napisaæ ,,paniusia dosta³a klapsa w dopcie" Jêzyk Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 20:23:49 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Marzec 31, 2012, 20:47:38 »

Obudziles spiaca Krolowa z Malty. Uwazaj!
U¶miech
Pisac mozna wszystko, "papier" cierpliwy.

www.maltadiscovery.org
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 20:49:19 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Kwiecieñ 01, 2012, 09:08:36 »

Stronka ciekawa historycznie Cool
D³ugo spa³a ta ¶pi±ca  królewna  Jêzyk
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Kwiecieñ 01, 2012, 10:55:25 »

Przebisnieg, spala tak dlugo, poki nie uslyszala slowa "centrala"U¶miech
(a wszyscy mysleli, ze to pocalunek krolewicza z bialym koniem:))
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #144 : Kwiecieñ 03, 2012, 04:02:49 »

Silikonowe formy ¿ycia mog± istnieæ nawet na Ziemi
admin, pon., 2012-04-02 20:30

Silikonowe formy ¿ycia mog± byæ wprost przed naszymi oczami

Jest jeden pierwiastek chemiczny, który mo¿e teoretycznie staæ siê budulcem ¿ycia równie skutecznym, co wêgiel, jest nim krzem. Wykorzystujemy go powszechnie w ca³ej elektronice. Byæ mo¿e jednak powinni¶my siê pochyliæ nad mo¿liwo¶ci± istnienia "¿ywych" kamieni.

Brzmi to jak scenariusz powie¶ci Stanis³awa Lema i w istocie Lem pisa³ o takich formach ¿ycia. Nauka potwierdza, ¿e ilo¶æ wi±zañ molekularnych mo¿liwych do uzyskania z krzemem jest porównywalna z t± mo¿liw± w przypadku zwi±zków wêgla jednak raczej wyklucza siê mo¿liwo¶æ istnienia ¿ycia opartego o takie wi±zania chemiczne.

Czy istnienie ¿ywych kamieni jest teoretycznie mo¿liwe? Podobno niektóre z takich nietypowych kamieni umiej± siê poruszaæ. Znane s± opisy przedstawiaj±ce takie formacje z bruzd± ci±gn±c± siê za tak± hipotetyczn± istot±. Dla zwolenników teorii ¿ycia opartego na krzemie s± to ostateczne dowody. Podaj± oni przyk³ady takich obserwacji i na Ziemi ( na Aleutach) i na Ksiê¿ycu a nawet na Marsie. Za ka¿dym razem nauka t³umaczy to tak, ¿e d³ugie wielokilometrowe ¶lady za takimi formacjami to efekt przesuwania kamieni przez wiatr.

Zdjêcie przesuwaj±cego siê kamienia z Ksiê¿yca

Brzmi przekonuj±co? Czy wiatr mo¿e byæ a¿ tak konsekwentnie ukierunkowany, ¿e tworzy iluzjê ruchu takich obiektów? A mo¿e s± to rzeczywi¶cie jakie¶ istoty, których ¿ycie objawia siê symptomami niezrozumia³ymi dla nas.
http://innemedium.pl/wiadomosc/silikonowe-formy-zycia-moga-istniec-nawet-ziemi

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Kwiecieñ 17, 2012, 21:15:47 »

Zdjecie to kicha, ale wiatr NIE!
Bedzie zawsze tam, gdzie go wezwiesz, a reszta to jego ... praca:)
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Kwiecieñ 17, 2012, 22:24:48 »

Zaraz, zaraz: a sk±d ten "wiatr" na Ksiê¿ycu?! Nawet je¶li na naszym satelicie s± jakie¶ szcz±tki atmosfery, to jest ona tak rzadka, ¿e nie wyobra¿am sobie wiej±cych tam huraganów zdolnych do przesuwania ciê¿kich kamieni. Ju¿ prêdzej uwierzê w "¿ywe" kamienie oparte na strukturach krzemowych.

A je¶li tak, to - puszczaj±c wodze fantazji - mo¿e to jest odpowied¼ na pytanie: jak powsta³a Wielka Piramida? Przy okazji pozdrawiam wszystkich entuzjastów rzekomej rampy, po której przeturlano te 2,5 miliona monolitów  Mrugniêcie
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Kwiecieñ 18, 2012, 11:32:04 »

Wygl±da mi to jak ula³ na robotê ksiê¿ycowego... ¿uka gnojnika.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #148 : Maj 12, 2012, 19:08:51 »

Post songo wydzieli³em jako niezale¿ny w±tek: O¶wiecenie - ascendencja >>.
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2012, 19:11:48 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Maj 15, 2012, 07:45:11 »

Wracaj±c do transformacji...
Dobrze jest rozwijaæ umiejêtno¶æ kontroli my¶li i reakcji Cool
Je¿eli jeszcze jest ona skutkiem wiedzy o budowie energetycznej cz³owieka to moim skromnym zdaniem pozwoli ona zaoszczêdziæ cierpienia, uto¿samia siê ze swoimi stanami emocjonalnymi, których nie potrafi ich od siebie oddzieliæ, cierpi, bo umys³ przej±³ na nim kontrolê.
Te s³ynne JA  szacownego easta Du¿y u¶miech
Narodziny  s± przybraniem nowej formy istnienia cia³a.
¦mieræ to oswobodzenie siê z pow³oki
Cia³o s³u¿y by w nim  do¶wiadczaæ, uczyæ siê i zdobywaæ wiedzê
Po wyj¶ciu z cia³a ¶wiadomo¶æ, która zna³a tylko materialn± stronê istnienia przechodzi w przestrzeñ ¶wiata energii. (przestrzeni...jak zwa³)
Oczywi¶cie my¶l, ¶wiadomo¶æ, umys³ po wyj¶ciu z cia³a (wiêc  te¿ i po ¶mierci) nie znikaj±. Mrugniêcie
Nadal cz³owiek jest ¿yw±, ¶wiadom± siebie istot±, obdarzon± pamiêci± i umiejêtno¶ci± my¶lenia.
Po wyj¶ciu z cia³a ( ¶mierci) cz³owiek istnieje dalej tylko, ¿e w innym wymiarze.
Oczywi¶cie jest to dla wielu osób to szok. Cool
Có¿ ¿yj±c traktowali siebie jako jednorazowy byt, lub wierzyli, ¿e znajd± siê w niebie. Du¿y u¶miech
Np. dla materialistów szokiem jest ju¿ samo istnienie, któremu kres mia³a po³o¿yæ ¶mieræ. Jêzyk
Je¿eli kto¶ kiedy¶ trenowa³ techniki opuszczania cia³a to mo¿e potwierdziæ, ¿e odczuwanie siebie i otoczenia bez materialnej pow³oki jest o wiele silniejsze, ni¿ w niej, a ogrom nap³ywaj±cych bod¼ców czêsto za pierwszym razem pora¿a. Z politowaniem
Zostaje siê samu, ze swoimi lêkami, obsesjami, pragnieniami i wyobra¿eniami
Tu wszystkie, fobie, lêki, stany psychiczne i emocjonalne nabieraj± konkretnego kszta³tu.
A ¿eby by³o weselej po wyj¶ciu z cia³a jest siê w ich centrum. Du¿y u¶miech
Jak siê och³onie to zauwa¿alne jest, natychmiastowe realizowanie siê my¶li, normalnie co pomy¶lisz staje siê twoj± rzeczywisto¶ci±.  Z politowaniem
Widzi siê swoj± przestrzeñ, któr± przecie¿ samemu siê tworzy.
Normalnie ¶wiat, który wyrasta w oczach. Du¿y u¶miech
Syntezuj±c z do¶wiadczeniami innych mo¿na ¶mia³o stwierdziæ, ¿e.... w zale¿no¶ci od zapisów w pod¶wiadomo¶ci ten ¶wiat jest przyjazny lub wrogi. Cool
K³aniaj± siê bowiem schematy my¶lowe, jakimi  ka¿dy z nas siê pos³uguje
Có¿ jedni tworz± dla siebie raj, inni piek³o. Z³y
Wychodzi na to ¿e warto pracowaæ nad rozwojem w³asnej ¶wiadomo¶ci.
Gromadziæ syntezy, do¶wiadczenia, wiedzê.gdy¿ stan± siê  programem dla kolejnego cia³a. Z³y
Nie wa¿ne, czy bêdzie rozrzedzone, inne...
Z tego co czytam, s³yszê i do¶wiadczam trzeba ¶wiadomie zaplanowaæ swój przysz³y materialny ¿ywot i przygotowuje do niego grunt. Jêzyk
Kurcze piwko muszê ograniczyæ Du¿y u¶miech

« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2012, 07:53:26 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: