Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Styczeñ 03, 2025, 04:42:35

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Transformacja ¶wiadomo¶ci i cia³a 20.03 – 21.12.2012  (Przeczytany 101917 razy)
0 u¿ytkowników i 9 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #25 : Marzec 18, 2012, 19:14:05 »

Ja natomiast zauwa¿y³em, ¿e lekko podwy¿szona temperatura mojej pow³oki wêglowej, tak. np. 38-38.5, powoduje u mnie bardzo aktywne dzia³anie 3 oka; no naparza tak mocno, ¿e a¿ siê chce pozostaæ w tej gor±czce, i popatrzeæ d³u¿ej.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #26 : Marzec 18, 2012, 20:11:24 »

..natomiast >40 kto¶ wy³±cza grawitacje i pe³ny odlot w ³ó¿ku chorego Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Marzec 18, 2012, 20:44:11 »

To sie nazywa SIATKA SYSTEMU.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Marzec 18, 2012, 20:45:49 »

(..) czujesz sie jakbys znikalaBuzia na k³ódkê Mrugniêcie Przychodzi wtedy dziwna mysl , czuje , mysle, jestem , a przeciez to malo mozliwe  Mrugniêcie
Fair Lady
(..), ten co WAM zamieszal to JA!
...jakby znika³o to "JA" ? W temacie o Transformacji warto chyba rozwin±æ ten w±tek.
Znika to, co miesza, a zatem co ? To, co wymy¶la, kombinuje, utrwala, buduje ró¿ne koncepcje na temat my¶li...
Dziwna my¶l, która czuje. Kiedy przejdziesz na drug± stronê granicy, poza "ja" ... wtedy zaczyna siê prawdziwa podró¿. Rozpoczyna siê transformacja.

To oczywi¶cie ¿adna prawda objawiona, a tylko do¶wiadczenie osobiste. W pewnym momencie jestem TU ale równie¿ i POZA .
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #29 : Marzec 18, 2012, 22:00:41 »

To oczywi¶cie ¿adna prawda objawiona, a tylko do¶wiadczenie osobiste. W pewnym momencie jestem TU ale równie¿ i POZA .

W jakim sensie po za ? Po za cia³em ? Czy po za myslami ? Po za swiatem zewnêtrznym ( matrixem ) ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
east
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Marzec 18, 2012, 23:00:21 »

Napiszê z do¶wiadczenia.
chanell, kiedy znika uto¿samienie siê , z tym , co s±dzisz na temat siebie, na temat przekonañ , na temat ró¿nic , wtedy znika ta "¶ciana", która zawsze odgradza³a Ciê od ¶wiata "zewnêtrznego". Nie wiem ,czy jest cokolwiek poza my¶lami, ale jest TU , w tej konkretnej przestrzeni zamkniêtej, ograniczonej Twoim postrzeganiem (przez pryzmat osobowo¶ciowego "ja), jak i równie¿ wszystko inne, co do tej pory by³o TAM, czyli poza, czyli tym ,co nie jest "ja". To wszystko zaczynasz obejmowaæ "sob±" kiedy rozmywa siê granica "ja-poza ja" tak naturalnie, jakby¶ nigdy nie by³a od tego oddzielona, a jednocze¶nie nie uto¿samiasz siê z czymkolwiek konkretnie. Obrazowo : jeste¶ i tam i tu. Taki stan bycia mo¿na by okre¶liæ jednym s³owem : "wspó³-czucie".

Rozpoznawanie - w ka¿dej chwili - iluzji rozdzielenia to przekroczenie granicy, to w³a¶nie transformacja ¶wiadomo¶ci, a byæ mo¿e równie¿ cia³a.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #31 : Marzec 18, 2012, 23:09:10 »

Rozpoznawanie - w ka¿dej chwili - iluzji rozdzielenia to przekroczenie granicy, to w³a¶nie transformacja ¶wiadomo¶ci, a byæ mo¿e równie¿ cia³a.

Hm.......czyli przede mn± d³uga droga , bo jestem dopiero na poczatku tej drogi. Wydaje mi siê ¿e u mnie transformacja swiadomo¶ci w³asnie siê zaczê³a  ,ale cia³a ? raczej nie Smutny  Bardzo to wszystko  skomplikowane  Zawstydzony

edit:

Znalaz³am co¶ co bedzie pasowaæ do tego tematu ( chyba ) mo¿e ju¿ znacie ten filmik....U¶miech

<a href="http://www.youtube.com/v/mBJylNBz1oI?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/mBJylNBz1oI?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2012, 23:16:57 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
east
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Marzec 18, 2012, 23:53:11 »

chanell na pocz±tku jakiej drogi ? Nie ma ¿adnej konkretnej drogi do przej¶cia ( poza t±, któr± wybierasz Mrugniêcie ) , bo w ka¿dej chwili, w ka¿dym momencie stoisz u jej pocz±tku i jednocze¶nie koñca. Tak jak DI mówi " spo³eczeñstwo ukszta³towane jest by¶my byli zajêci, zajêci,zajêci, w ruchu, w ruchu , w ruchu .. o mój bo¿e -praca, o mój bo¿e kryzys finansowy ", to jest w³a¶nie dorga. Nie koñcz±ca siê droga. .. "w wiêzieniu swojego umys³u". A konkretniej -przekonañ.

http://www.youtube.com/watch?v=cUmlsZt1jVE&feature=player_detailpage
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2012, 23:57:39 wys³ane przez east » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Marzec 19, 2012, 11:48:41 »

east tak siê zastanawiam tylko... czy Ty masz jakie¶ problemy z tym JA?

My¶l to uczucie , uczucie to my¶l s± zawarte w sobie , one tworz± i wcale nie koniecznie tak jak to sobie wyobra¿asz , ¶wiadomo¶æ to wiedza  ( jeste¶ ¶wiadom czego¶ , wiesz to...),  wiedza mo¿e byæ u¿yta jako m±dro¶æ, mo¿e ale nie musi.
 Jak na moje zrozumienie ( prze³o¿one na ludzki sposób wypowiedzi) najwa¿niejsza jest m±dro¶æ , ona przejawia siê kreacj±. Jakom? Zale¿y wy³±cznie od m±dro¶ci kreatora a nie od jego ¶wiadomo¶ci , chocia¿ ¶wiadomo¶æ skutku  odbija siê w m±dro¶ci , my¶li , s³owa i czynu.

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #34 : Marzec 19, 2012, 11:52:04 »

A czy ten "lusz" mozna wymierzyc? A moze to to, co ja nazywam aura? Przyznam ze wstydem, nigdy nie slyszalam tego terminu...

http://astromaria.wordpress.com/lusz/

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Marzec 19, 2012, 12:37:37 »

east tak siê zastanawiam tylko... czy Ty masz jakie¶ problemy z tym JA?
Jakbym nim by³ to bym mia³ problem Mrugniêcie
Sama odpowiedz sobie na pytanie czy "my¶lê wiêc jestem" ? ..

My¶l to uczucie , uczucie to my¶l s± zawarte w sobie , one tworz±
Zatem co¶ tworzy... Istnieje to co¶ z czym siê uto¿samiasz , co korygujesz, ¿e tym jest, albo tym nie jest. Tak, jakby¶ to produkowa³a  ... hmhm.

¶wiadomo¶æ to wiedza  ( jeste¶ ¶wiadom czego¶ , wiesz to...)
To typowe sprowadzenie ¶wiadomo¶ci do roli s³u¿±cego narzêdzia, czyli narzêdzia do rozpoznawania czego¶. Wznoszenia konceptów na temat tego co widaæ - odró¿niania tego od wszystkiego innego.

najwa¿niejsza jest m±dro¶æ , ona przejawia siê kreacj±. Jakom? Zale¿y wy³±cznie od m±dro¶ci kreatora a nie od jego ¶wiadomo¶ci , chocia¿ ¶wiadomo¶æ skutku  odbija siê w m±dro¶ci , my¶li , s³owa i czynu.
To przyjêcie aksjomatu, za³o¿enia i opis ko³owrotka - czystego mechanizmu. Bez dotarcia do sedna. Na prawdê jest jaki¶ kreator, który tworzy ?

W tej historyjce o luszu wskazano na kreatora jako paso¿yta . W jakim celu kreator -"KTO¦" - mia³by dopiero tworzyæ hodowlê ,która mu dostarcza po¿ywienia ? Sk±d bra³by na to energiê i czym siê ¿ywi³ wcze¶niej ? Moim zdaniem lusz wcale nie jest mu potrzebny do ¿ycia. "On"- czyli ten "kto¶" -  go po¿±da dla smaku  Z³y

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Marzec 19, 2012, 12:49:44 »

Dziekuje za info!
Rozjasnilo mi sie pod deklem:)
Zrozumialam czym jest moje zadanie w Ogrodzie... jako tlenowo - weglowy biorobot do produkcji looshu!
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Marzec 19, 2012, 12:50:35 »

Wyjd¼ ponad materialne ograniczenia i zobacz to wszystko z innej perspektywy , analiza tylko ludzkimi - materialnymi miernikami daje takie jak Twoje wnioski.

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #38 : Marzec 19, 2012, 12:58:15 »

..¶wiadomo¶æ swego po³o¿enia, a okre¶lenie siebie na nowo,-
to takie wyj¶cie z krêgu pt. "niemo¿liwe", co¶ mo¿e tak wygl±da/³o, ale ju¿ widz±c "mury" jeste¶my tylko krok od wolno¶ci,-
gorzej gdy ich nawet nie dostrzegamy Mrugniêcie

east
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Marzec 19, 2012, 13:16:34 »

Coraz wiêcej ludzi "dotyka" muru. Chocia¿ wci±¿ wydaje siê tak ma³o realny ..

.....
Morfeusz :
Pozwól, ¿e powiem Ci dlaczego tu jeste¶.
Jeste¶ tu bo wiesz o czym¶.
Tego co wiesz nie mo¿esz wyraziæ, ale czujesz to.
Czu³e¶ to przez ca³e swoje ¿ycie, ¿e ze ¶wiatem jest co¶ nie tak. Nie wiesz co to jest, ale to jest jak drzazga w twoim umy¶le, doprowadzaj±ca Ciê do szaleñstwa.
To w³a¶nie uczucie przywiod³o Ciê TU.

Czy wiesz o czym mówiê?

Czy chcesz wiedzieæ co to jest?
Matrix jest wszêdzie wokó³ nas, nawet w tym pokoju.
Widzisz to kiedy wygl±dasz przez okno, albo kiedy w³±czasz telewizor.
Czujesz to kiedy idziesz do pracy, do ko¶cio³a, kiedy p³acisz podatki.
Jest to ¶wiat, który zosta³ rozci±gniêty przed twoimi oczam
i ¿eby odgrodziæ Ciê od prawdy.

Neo :Jakiej prawdy?

Morfeusz : ¯e jeste¶ niewolnikiem. Jak wszyscy inni urodzi³e¶ siê w niewoli, w wiêzieniu, którego nie mo¿esz poczuæ, posmakowaæ ani dotkn±æ. Wiêzieniu twojego umys³u...
Niestety nikomu nie mo¿na wyt³umaczyæ czym jest Matrix.
Musisz zobaczyæ to sam
.............

Coraz wiêcej ludzi zaczyna widzieæ  samodzielnie Chichot Zobaczyæ i rozpoznaæ - to pierwszy krok Mrugniêcie
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Marzec 19, 2012, 13:48:48 »

Albo reakcja zwrotna. Zycie w nieswiadomosci (tak i tak w niewoli) i nagle OSWIECENIE.
"Uwaga, Uwaga, od 2.00 a.m. do 3.00 a.m. odbedzie sie oficjalna zbiorka looshu wszystkich, ktorzy stawia opor spotka ... i tu niech kazdy wstawi "wizje"..."

Kiedys czytalam takie zdanie, ci, ktorzy opuscili (uciekli?) z Edenu znalezli sie na bezgranicznej pustyni.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #41 : Marzec 19, 2012, 13:54:09 »

w nie¶wiadomce jest s³odko, tyle, ¿e przebudzenie musi boleæ Mrugniêcie

east
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Marzec 19, 2012, 13:56:04 »

Pustyni, na której nie by³o nic. Nic poza mann± spadaj±c± z nieba Mrugniêcie . I tak prze¿yli 40 lat Chichot
Szwendaj±c siê po piachu ... A stawiano na to, ¿e nie przetrzymaja tygodnia Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Marzec 19, 2012, 15:49:27 »

A mo¿ecie sobie wyobraziæ i¿ mo¿na byæ na pustyni a jednocze¶nie w bardzo dobrych warunkach ¿yciowych?  Do tego s³u¿± oazy.. a one s± na pustyni jak najbardziej , tylko takich szczegó³ów ju¿ siê nie publikuje... bo po co?
No i nie 40 a 4 lata , komu¶ kiedy¶ dopisa³o siê zero dla brawury...  Du¿y u¶miech po co mieli siê szwendaæ po piachu? a co oni jacy¶ g³upi byli?

"manna z nieba..." to typowa symbolika . Mrugniêcie

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2012, 15:51:58 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Marzec 19, 2012, 16:43:00 »

Czyli znudzi³a im siê ta oaza po 4 latach. I tak d³ugo wytrzymali .
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Marzec 19, 2012, 17:07:11 »

Nie , nie znudzi³a taki jest czas pewnego etapu osi±gania wiedzy i przekszta³cania swojego cia³a dziêki ¿yciu inaczej. Moj¿esz i Miriam  otrzymali od Stwórcy przeolbrzymi± szansê dla rodu ju¿ wówczas. gdyby Moj¿esz nie ba³ siê wiedzy otrzymanej od Stwórcy wówczas ju¿ dawno byli by¶my w 4 wymiarze. Ba.. nie sta³o siê bo on nie by³ jeszcze gotów na to , zatem trudno nawet mówiæ o zmarnowaniu szansy. Zwyczajnie jeszcze nie by³ w³a¶ciwy czas.
Oaza pe³ni³a funkcjê swojego rodzaju szko³y o specjalnych warunkach ,ale by³a bardzo szczególnym miejscem.

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #46 : Marzec 19, 2012, 17:57:13 »

a wiêc jutro, o godz. 06:14:00 ranoU¶miech

20/03/12 nast±pi Zrównanie Wiosenne. Ten czas, na Kole Zycia, reprezentuje Wschodni± Bramê. W tym roku Zrównanie wydarzy siê o godz. 06:14:00 rano. Nie przegapmy tego Momentu. Dla Ziemi Moment Wiosennego
 Zrównania jest momentem poczêcia, zap³odnienia. Jest to chwila, podczas której Ziemia przyjmie nowe kody informacji od natury. Posiane nasiona bêd± wzrastaæ i dojrzewaæ przez nastêpne dziewiêæ miesiêcy i zaowocuj± podczas Przesilenia Zimowego narodzinami i nowym ¿yciem. Uczestniczmy w tym kosmicznym Wydarzeniu ¶wiadomie

20 marca 2012 zaczyna sie bardzo wazny proces transformacyjny. Wchodzimy w 9-cio miesieczny okres PRZEMIANY  DNA i zarazem naszego cia³a (mozna to porównac do ci±zy).Nasze cia³a przejd± w tym czasie przemianê z podstaw wêglowych na krystaliczne (krzemowe). Mo¿emy czuæ wtedy, ze niektore pokarmy juz nam nie s³u¿± (nie mowie tu o miêsie bo to nigdy nam nie s³uzy³o) i nasze cia³a beda potrzebowac coraz to lzejszych. Jezeli tego nie wyczujemy mog± pojawic sie dosc drastyczne objawy (torsje,biegunki,bóle itd).Warto w tym czasie nastawic sie na prawdziwe potrzeby cia³a a nie naszego ego bo to czesto jest mylone.Bedzie to tez przyspieszony proces wzniesieniowy nie tylko naszego cia³a ale tez i swiadomo¶ci, która chociaz ma wy¿sze wibracje niz cia³o, jednak nie wibruje jeszcze w duchu 5D. OCZYWISCIE TRANSFORMACJA SWIADOMOSCI I CIA£A ZACZÊLA SIE JUZ DAWNO (OK 1987 R), ALE TERAZ 0D 20.03 TEN PROCES NIESAMOWICIE PRZYSPIESZY. 9-cio miesieczny cykl konczy sie dok³adnie 21.12.2012 czyli w tej magicznej od dawna zapowiadanej dacie (dzien porodu). 20.03 (dzien poczecia) to tez wspania³a data, bo to przede wszystkim równonoc, pierwszy dzien wiosny (a przeciez wchodzimy w galaktyczna wiosnê a to jest jakby tego symbolem). 20.03.2012 to numerologiczna 1 czyli poczatek czego¶ nowego. Wibracja dnia 20 nawiazuje do energii zenskiej i jest to dodatkowo liczba oznaczaj±ca duchowe przebudzenie. Marzec jak wiemy jest miesi±cem zwiazanym z neutralno¶ci± i przyporzadkowanym Matce Ziemi (to ona bedzie w tej symbolicznej ci±zy ). Wa¿ne jest aby w tym 9-cio miesiecznym cyklu nie poswiecac zbyt wiele uwagi swiatu zewnetrznemu, a skupic sie g³ownie na swoim wnetrzu (medytacje, wej¶cie w siebie) i na wszystkim co podwy¿sza nasze wibracje i w konsekwencji prowadzi do wzniesienia. Ca³y ten 9-cio miesieczny proces 20.03.2012-21.12.2012 bedzie kulminacyjnym i najbardziej niesamowitym okresem transformacji swiadomo¶ci i cia³a. Oczywiscie tylko Ci którzy swiadomie w ten proces wejd± odzczuj± go we wszystkich aspktach, natomiast ludzie bedacy w nieswiadomosci odczuja go w duzo mniejszym stopniu. Dlatego tak wazne jest zeby wejsc w ten proces z pe³n± swiadomosci±. W ca³ym tym cyklu bêda daty, które pomoga nam w zrozumieniu i odczuwaniu tego co sie bedzie dzia³o.Ponizej podaje te najbardziej kluczowe.

20 marzec – równonoc, Kosmiczny Trygger osi±ga 4-t± i ostatnia falê, importowanie i inicjalizacja krystalicznych kodów.
http://monikaczyrek.blogspot.com/

Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Marzec 19, 2012, 19:28:07 »

To i ja cos zamieszcze .

WZNIESIENIOWA CI¡¯A

20 marca 2012 zaczyna siê dla nas bardzo wa¿ny proces transformuj±cy. Wchodzimy w 9-cio miesiêczny okres PRZEMIANY naszych cia³ i ¶wiadomo¶ci. W tym czasie Matka Ziemia bêdzie z nami w ci±¿y. Nasze cia³a przejd± przemianê z podstaw wêglowych na krystaliczne (krzemowe). Od tej pory zmianie mog± ulec nasze nawyki ¿ywieniowe. Cia³o samo odrzuci niektóre pokarmy na rzecz zdrowszych, l¿ejszych, nieprzetworzonych. Je¿eli zignorujemy wysy³ane przez nie sygna³y, mog± pojawiæ siê drastyczne objawy (torsje, biegunki, bóle, itd.) Dlatego te¿ w tym czasie warto nastawiæ siê na realizacjê prawdziwych potrzeb cia³a a nie pragnieñ ego, co nie zawsze jest ³atwe do odró¿nienia. Okres ten oznacza równie¿ proces przyspieszonej przemiany, nie tylko naszych cia³ ale i ¶wiadomo¶ci, która bêdzie siê dostosowywaæ do wibracji czwartego i pi±tego wymiaru. Proces transformacji ¶wiadomo¶ci i cia³a zacz±³ siê znacznie wcze¶niej, bo ok. 1987 r., lecz od 20.03.2012 ulegnie on niesamowitemu przyspieszeniu. 9-cio miesiêczny cykl koñczy siê dok³adnie 21.12.2012, czyli w tym magicznym od dawna zapowiadanym dniu. Bêdzie to dzieñ, w którym narodzimy siê ponownie. Okres p³odowy jest dla ka¿dego dziecka w ³onie ¶wiadomej, m±drej i pe³nej mi³o¶ci matki, czasem beztroskiego i radosnego rozwoju. Gaja to bardzo ¶wiadoma i wspania³a istota, dlatego podczas tych magicznych 9 miesiêcy, bêdziemy siê czuli bezpieczni, kochani i otoczeni opiek±. Uzyskamy wielkie wsparcie, je¿eli chodzi o realizacjê wszystkich naszych ¿yciowych potrzeb. W tym czasie nasze zadanie polegaæ bêdzie na pe³nym lekko¶ci, rado¶ci i zabawy rozwoju. Niezwykle wa¿ne jest, aby osoby, które spo¿ywaj± miêso, lub w jakikolwiek inny sposób przyczyniaj± siê do krzywdzenia zwierz±t, zaprzesta³y tego. Gaja bêdzie bowiem wspieraæ tylko te osoby, które maj± szacunek dla ¿ycia. Drug±, niezwykle istotn± kwesti± jest zaufanie w stu procentach sobie, swojej intuicji i odczuciom . Ma to zwi±zek z przyjêciem do cia³a naszej duszy, która eony lat znajdowa³a siê w pobli¿u naszego fizycznego pojazdu, zamiast w jego wnêtrzu. Dusza jest czuj±cym aspektem nas samych. Z tego wzglêdu, aby proces naszego rozwoju przebiega³ prawid³owo, potrzebujemy uwolniæ siê spod w³adzy umys³u, który odrzuca czucie na rzecz „szkie³ka i oka”. Uwolnienie siê od umys³u oznacza równie¿ wyj¶cie z dualistycznego postrzegania rzeczywisto¶ci. W dawnych czasach ¶wiadomi byli¶my faktu, ¿e stanowimy jedno¶æ ze ¬ród³em i wszystkim, co istnieje. Od czasu jednak , gdy od ¬ród³a zaczê³a nas iluzorycznie oddzielaæ zas³ona zapomnienia, nie wiemy kim jeste¶my, co wi±¿e siê z ogromnym cierpieniem i lêkiem. B³±dz±c po omacku , poszukuj±c ulgi oraz odpowiedzi, wytworzyli¶my sobie na podstawie obserwacji swoich odrêbnych cia³, sztuczn± to¿samo¶æ- ego. Uwa¿amy, ¿e jeste¶my oddzielonymi od ca³o¶ci stworzenia, wyalienowanymi bytami. Jak wielkie pole do popisu stworzy³o dla umys³u to jedno, pierwotne prze¶wiadczenie o odrêbno¶ci! Nasz ¶wiat zamieni³ siê w teatr, w którym my - ludzie, odgrywamy nie¶wiadomie przeró¿ne role. Przybieramy maski dobrych i z³ych, bogaczy i ¿ebraków, m±drych i g³upich. Uto¿samiamy siê z odgrywan± przez siebie postaci± i jej my¶lami oraz emocjami. Zaw³adn±³ nami umys³ - jego wytwory i programy. Posiadamy miliardy fa³szywych pojêæ, dotycz±cych tego, kim jeste¶my. Wpadli¶my w pu³apkê analitycznego rozumowania i dualizmu. Zaczêli¶my odrzucaæ, os±dzaæ, wypieraæ i nienawidziæ te czê¶ci samych siebie, które uznali¶my za z³e. Cierpieli¶my i cierpimy do dzi¶. Mo¿emy jednak uwolniæ siê ju¿ od tej bolesnej zabawy. W dzisiejszych czasach Ziemia zalewana jest, pochodz±cym ze S³oñca oraz przestrzeni kosmicznych, ¦wiat³em. ¦wiat³o to niesie ze sob± informacjê, wiedzê. Przypominamy sobie, kim jeste¶my i dlaczego dali¶my siê schwytaæ w pu³apkê dualizmu. Odpowied¼, która przychodzi zdumiewa i jednocze¶nie zachwyca: „Dzieckiem dualizmu jest Mi³o¶æ. Gra pomiêdzy dobrem i z³em, katem i ofiar±, zrodzi³a mo¿liwo¶æ wybaczenia, zrozumienia i pokochania samego siebie oraz innych bez stawiania warunków”. Bez eksperymentu z zapomnieniem, nie mogliby¶my zadawaæ sobie ran i krzywdziæ siebie nawzajem, by potem uzdrawiaj±c swoje traumy, rozumiej±c cierpienie prze¶ladowców, z g³êbi serca pokochaæ ich oraz siebie. Mi³o¶æ oznacza powrót do Jedno¶ci. Potrzebujemy poznaæ siebie i wszystkie swoje aspekty; roz¶wietliæ swoj± ciemno¶æ , zaakceptowaæ j± i przytuliæ do siebie. Uznaæ jej warto¶æ i bosko¶æ. Skoro jest we mnie dobro, musi byæ i z³o, skoro jest hojno¶æ, musi byæ i sk±pstwo, skoro jest wra¿liwo¶æ musi byæ i bezwzglêdno¶æ, skoro jest m±dro¶æ musi byæ i g³upota. Tak dzia³a dualizm. Gdy poznajê swój cieñ- roz¶wietlam go uwag± i doceniam warto¶æ tego, co kryje -cieñ przestaje istnieæ a ja doznajê o¶wiecenia. Moje nieuzdrowione aspekty przestaj± mnie atakowaæ zza wêg³a. Nie potrzebujê ju¿ innych ludzi jako luster, ukazuj±cych mi to, co ukry³am sama przed sob± w mrokach nie¶wiadomo¶ci. Jak bardzo uwalniaj±ce jest to dla mnie. Jestem lekka, wolna od poczucia winy, wolna od presji, jak± ci±gle wywiera³am na siebie, by byæ „dobr±”. Dzia³am sercem i akceptujê siebie, akceptuje ca³o¶æ siebie, swoj± Bosko¶æ. Wszystko we mnie i innych jest w³a¶ciwe i potrzebne. Wyciszam umys³. Czujê siê Jedno¶ci± ze wszystkim, co istnieje. Jestem. Jam Jest .
20 marca 2012 jest dniem o bogatej symbolice. To numerologiczna jedynka zwiastuj±ca nowy pocz±tek- poczêcie Nowego Cz³owieka, pocz±tek Nowej Ziemi. To równie¿ dzieñ równonocy-symbolicznie wyra¿ona harmonia pomiêdzy dobrem i z³em, ¶wiat³em i ciemno¶ci±. To pierwszy dzieñ wiosny, nie tylko ziemskiej ale i galaktycznej. Wibracja dnia- 20, nawi±zuje do energii ¿eñskiej i oznacza duchowe odrodzenie. Marzec jest miesi±cem zwi±zanym z neutralno¶ci±, wolno¶ci± od oceny i przyporz±dkowanym Matce Ziemi . Trójka (marzec) to wibracja ¦wiat³a. Od 20. marca z wnêtrza naszej planety zacznie nap³ywaæ Bia³e ¦wiat³o, które pomo¿e nam roz¶wietliæ swój cieñ. Oprócz tego wype³ni ono dziury w krystalicznej siatce oko³oziemskiej, co bêdzie stanowi³o ochronê dla naszej ciê¿arnej planety. Wa¿ne jest aby w tym 9-cio miesiêcznym cyklu skupiæ siê g³ównie na swoim wnêtrzu i radosnym procesie wzniesienia. Ca³y ten trwaj±cy od 20.03.2012 do 21.12.2012 proces, bêdzie kulminacyjnym i najbardziej niesamowitym czasem transformacji ¶wiadomo¶ci i cia³a w historii ludzko¶ci. W pe³nej krasie, do¶wiadcz± go na pocz±tek tylko pionierzy, osoby ¶wiadome i przebudzone. One jednak, poci±gn± za sob± pozosta³ych. Cykl ten obfitowa³ bêdzie w energetyczne sp³ywy i astronomiczne wydarzenia, które przybli¿aæ nas bêd± do wzniesienia. Poni¿ej podajê te najbardziej kluczowe:

20 marca – równonoc, Kosmiczny Trygger osi±ga 4-t± i ostatnia falê, importowanie i inicjalizacja krystalicznych kodów.

20 maja – zaæmienie S³oñca – ludzka makro-integracja, równowa¿enie Boskiej Mêsko¶ci.

4 czerwca – zaæmienie Ksiê¿yca – ludzka mikro-integracja, równowa¿enie Boskiej Kobieco¶ci.

6 czerwca – tranzyt Wenus, integracja unii Syriañsko – Plejadiañskiej, pe³ny powrót energii Z³otego Delfina, wstêpna integracja Boskiej Kobieco¶ci z Bosk± Mêsko¶ci±.

20 czerwca – przesilenie letnie – niezwykle potê¿ne uzupe³nienie kwadryki danych z zaæmienia S³oñca z 20 maja, zaæmienia Ksiê¿yca z 4 czerwca oraz tranzytu Wenus z 6 czerwca. To bêdzie bardzo intensywna energia, która pozwoli na zintegrowanie ostatniego nap³ywu kodów energetycznych oraz na uwolnienie przeszkód.

22 wrze¶nia – jesienna równonoc – pocz±tek tworzenia sieci wszystkich 12-tu g³ównych tarcz s³onecznych w formacie krystalicznym.

13 listopada – ca³kowite zaæmienie S³oñca – aktywacja 144 satelitarnych dysków s³onecznych do 12-tu g³ównych dysków. Ostatnia integracja sieci Boskiej Mêsko¶ci w równowadze.

28 listopada– zaæmienie Ksiê¿yca – pó³cieñ – dokoñczenie i integracja Boskiej Kobieco¶ci.

12 grudnia – 12-12-12 – portal potrójnej daty. Kulminacyjny fina³ i dokoñczenie krystalicznej sieci. Aktywacja ostatnich Atlantydzkich Kryszta³ów ¦wi±tynnych z nowymi kodami i po³±czenie ze strukturami piramidalnymi oraz dyskami s³onecznymi. Kombinacja równowagi energii mêskich i ¿eñskich w Boskiej Jedno¶ci. MAX, ostateczne kodowanie w wirze krystalicznym.

21 grudnia – restart sieci wstêpowania i osieciowania krystalicznego pola kwantowego. Poszerzenie z lepszym dostêpem do 12-go wymiaru. „Palec Bo¿y” sk³adaj±cy siê z energii Saturna, Jowisza i Plutona.

Z dat± 12-12-12 wszystkie systemy bêd± w pe³ni zakodowane. Aktywacja Kryszta³u Ognistego w Bimini. Skorelowane z krystalicznym wirem i kryszta³owym dyskiem s³onecznym z Arkansas. Pó¼niej nast±pi krótki restart i wszystko zostanie reaktywowane w pe³nej funkcjonalno¶ci, wszystkie krystaliczne systemy pól w dniu 21-12-12, 21 grudnia 2012.

Na przestrzeni tego dziewiêciomiesiêcznego cyklu wzniesienia do¶wiadczymy otwarcia siê na magiczn± stronê ¿ycia. Mamy szansê na spotkanie z ba¶niowymi istotami, takimi jak smoki, elfy, gnomy, sylfy i salamandry. Mamy równie¿ szansê na dos³owne wej¶cie do wnêtrza naszej Matki Ziemi i kontakt z cywilizacjami ¶wiat³a: Lemurianami i Telosjanami. Ziemia i wszyscy jej mieszkañcy we wszystkich liniach czasowych ulegn± transformacji. Nie wszyscy, co prawda w jednakowym stopniu, ale ¶wiat , który znamy zniknie. Powrócimy znowu do Jedno¶ci, ale ju¿ jako o¶wiecone jednostki a nie Jedno¶æ rozumiana jako jedna ¶wiadomo¶æ, jak to by³o wcze¶niej. Zakre¶lamy nowy kr±g w spirali rozwoju. Niech tak siê stanie, niech tak jest, Amen

zrodlo Facebook

Ps.
A ten material tak przy okazji do poczytania  Mrugniêcie U¶miech

http://krystal28.wordpress.com/2012/03/19/znaczenie-liczby-144/
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2012, 19:59:41 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #48 : Marzec 19, 2012, 20:26:48 »

>east<, nie masz wra¿enia, ¿e ten w±tek jako¶ ewoluowa³ w innym od zamierzonego kierunku.
Mo¿e warto by³oby zmieniæ tytu³?

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Marzec 19, 2012, 21:40:48 »

Darku mo¿liwe, ¿e pop³ynêli¶my. Tak do nr 20 go postu w tym w±tku jako tako trzyma siê kupy. Potem to ju¿ ...quanta rhei Mrugniêcie
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: