Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 06:04:22

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Transformacja ÂświadomoÂści i ciaÂła 20.03 – 21.12.2012  (Przeczytany 102518 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #125 : Marzec 26, 2012, 14:25:15 »

Cytat: quetz
no ale co zrobic jezeli sie wydaje ze takie sa zasady i wiele na to wskazuje, Jezus albo nic  UÂśmiech wkazdym razie on chcial jak najlepiej nie chodzi mi o kk...
ale warto sie nad tym zastanowic  UÂśmiech

Pewnie, Âże warto siĂŞ zastanawiaĂŚ. MrugniĂŞcie
Nie potĂŞpiam Jezusa, a religijne do niego podejÂście: "on albo nic" Szok CoÂś ZÂły MrugniĂŞcie
Religianci chcÂą by go pospĂłlstwo postrzegaÂło jako jedynego "pasterza", szkolÂą tak sobie posÂłuszne owieczki.
Czerp z jego nauk (tych rzeczywistych, nie spaczonych przez ró¿ne religie) ale nie traktuj go jak jedyne panaceum na bol¹czki ludzkoœci. On coœ wskaza³, uzmys³owi³, a "tobie" dobry cz³eku zostaje wybraÌ jak z tego skorzystasz.
Mo¿na równie¿ wzi¹Ì pod uwagê wielu innych, równych Jezusowi, np.: Buddê.
MoÂżna wybraĂŚ z ich nauk - nie z interpretacji tych nauk przez religiĂŞ dokonanych, - coÂś co tobie odpowiada i rozwijaĂŚ siĂŞ. Indywidualnie. DuÂży uÂśmiech Afro

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
east
Gość
« Odpowiedz #126 : Marzec 26, 2012, 14:33:38 »

Tak Darku ,a nawet wiĂŞcej . MoÂżna z nauk MistrzĂłw wyciÂągn¹Ì esencjĂŞ Chichot To  ,co wspĂłlne i co ³¹czy.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #127 : Marzec 26, 2012, 14:58:17 »

Ciekawie mĂłwisz Dariusz ciekawie JĂŞzyk
Jestem cierpliwy wiĂŞc cierpliwie powtĂłrzĂŞ.
Sama deklaracja nic nie oznacza, nawet wiedza zgromadzona na dzieĂą wczorajszy DuÂży uÂśmiech
MogĂŞ coÂś deklarowaĂŚ o czymÂś piĂŞknie mĂłwiĂŚ ale co to da jak bĂŞdzie to tylko goÂłosÂłowie Cool
MogĂŞ mĂłwiĂŚ o Nowym i jednoczeÂśnie o tym, ze bĂŞdÂą w nim dziaÂłaÂły stare mechanizmy struktury...
Dalej ktoÂś kogoÂś bĂŞdzie nabijaÂł w butelkĂŞ, ojciec dyrektor bĂŞdzie ojcem preziem Jezusek bĂŞdzie niedoÂścignionym wzorem ....
Nowa PrzestrzeĂą, kaÂżdy w niej inny ale tak samo potrzebny przydatny JĂŞzyk
KaÂżdy Wie wiĂŞc wierzyĂŚ nie musi.
KaÂżdy wie wiĂŞc mimo ze jest innym specjalistÂą nie jest gorszy tylko inny
Jak kaÂżdy wie to dodaje to co wie do tego co wiedza inni - Synteza DuÂży uÂśmiech
Gdzie wiĂŞc miejsce na jakieÂś Centrale, walkĂŞ itd
Nie jesteÂś twĂłrca wÂłasnej przestrzeni nie znajdziesz siĂŞ w nowym bo nic ze starego oprĂłcz wnioskĂłw z doÂświadczeĂą nie wniesiesz.
ZresztÂą nikt za nas i dla nas wÂłasnej przestrzeni nie stworzy.
Wiele wiele wnioskĂłw z doÂświadczeĂą siĂŞ zadziaÂło, zdarzyÂło by CzÂłowiek zatoczyÂł koÂło dziejĂłw.
By wrĂłciÂł do domu (przestrzeni)
Informacje o tym moÂżna zresztÂą przeczytaĂŚ na tym zacnym forum choĂŚby w channelingach, filmikach itd.
Warto jest przypatrzeĂŚ siĂŞ sobie innych potraktowaĂŚ jak lustro JĂŞzyk
Dostrzegam coÂś w kimÂś moÂże siedzi we mnie
Inaczej mogĂŞ uspiĂŚ czujnoœÌ i nagle przed samym egzaminem zdaje sobie sprawĂŞ, Âże danego materiaÂłu jeszcze nie przerobiÂłem nie nauczyÂłem siĂŞ mimo, Âże do tej pory byÂłem pewny, Âże zdam  DuÂży uÂśmiech
MaÂło tego ignorowaÂłem informacje przychodzÂące do mnie
(gratulacje dla ego  DuÂży uÂśmiech)
Egzamin dobrze Âże na razie prĂłbny i bach moÂżna siĂŞ dowiedzieĂŚ ze jesteÂś less i nie lubisz facetĂłw DuÂży uÂśmiech
Niby nic ale tylko neutralnoœÌ pozwala odebraÌ informacje czyst¹.
Tylko neutralnoœÌ powoduje, Âże sÂłucham jakie informacje przekazuje mi CzÂłowiek i nie powinno mieĂŚ to znaczenie czy jest to kobieta czy facio  Afro
WaÂżne jest nie to kto mĂłwi ale o czym mĂłwi DuÂży uÂśmiech
ZresztÂą podobno Polacy umiejÂą wszystko jeÂżeli by wierzyĂŚ naszym zachodnim sÂąsiadom DuÂży uÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2012, 15:12:23 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #128 : Marzec 26, 2012, 15:10:09 »

DziĂŞki. MrugniĂŞcie

Cytat: PrzebiÂśnieg
Gdzie wiĂŞc miejsce na jakieÂś Centrale, walkĂŞ itd

Mnie nie potrzebne takie miejsce.
Egzamin zdam - wiem, Âże zdam choĂŚ moÂże to stwierdzenie wydawaĂŚ siĂŞ buĂączuczne - i nigdy nie byÂło dla mnie istotny jakiej orientacji jest przekazujÂący.
Moje napomykanie do religiantĂłw nie wynika z uprzedzenia do nich, jednak zwrĂłcenie uwagi na pewne hamujÂące czynniki nikomu jeszcze nie zaszkodziÂło. DuÂży uÂśmiech

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #129 : Marzec 26, 2012, 15:13:39 »

Dariusz mĂłwiÂłem generalnie do siebie, a Ciebie pozwoliÂłem sobie uÂżyĂŚ jako kanaÂłu wybacz proszĂŞ DuÂży uÂśmiech
Jeszcze na tÂą chwile dziaÂłajÂą stare mechanizmy  Cool
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2012, 15:15:57 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #130 : Marzec 26, 2012, 15:24:07 »

Fakt, odebraÂłem to jako uwagĂŞ do mnie, ale nie mam Ci czego wybaczaĂŚ bo i nic mi nie uczyniÂłeÂś.
Fajnie piszesz i czasem tylko trudno odró¿niĂŚ Twoje wÂłasne przemyÂślenia od odpowiedzi na wczeÂśniejszÂą uwagĂŞ/post.  MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #131 : Marzec 26, 2012, 20:48:37 »

Ktoœ wy¿ej napisa³ o "Królestwie Bo¿ym" - no có¿ jeœli taka "wolnoœÌ" im na rêkê to ich wybów i "szerokiej drogi"/pomyœlnych wiatrów - wypada ¿yczyÌ.
Chyba TATA nie jestes, bo "lusz" mozna z kazdego byle nie z wlasne stajni, no nie?
Dariusz.
Linda
Gość
« Odpowiedz #132 : Marzec 27, 2012, 08:19:45 »

UÂśmiech

Cytat: Fair Lady
Przyszlo zyc nam na arenie ziemskiej, ale tu toczy sie prawdziwa wojna swiatow. Nieliczni zdaja sobie z tego sprawe. Sa to sily o ogromnym potencjale, kazde z ugrupowan chce wladzy absolutnej. I my WYBIERAMY poprzez nasze zachowanie i mysli jaka "druzyna" wygra. To liga galaktyczna.
Na samym topie jest centrala. Centrala obrabia nasze mysli, zachowania, podlicza punkty, aktywnosc, uczucia, sile zuzyta, pobrana, etc. i wystawia nam rachunek. Rzadko kiedy rachunek to bonus dla nas. Ta cala machineria to fizyka kwantowa.
oraz
jasne, ze jest Centrala. Ale decydujesz ty, centrala tylko podlicza punkty. Mierzy, wazy, sortuje, nie ma tam miejsca na jakies sceny balkonowe z Romea i Julci, tylko kontrola cisnienia w momencie kontaktu obiektu A z obiektem B, ilosc witalnosci i tyle.
A my jeszcze pragniemy "ciepla" duchowosci, uznania, wyplakania sie na meskim ramieniu, albu przytuleniu do kobiecych piersi.
Centralce to "zwisa" mowiac jezykiem slungowym. Przerobi na kcal i gramy, rachunek energetyczny i tyle.
Powolujesz sie na ksiazke "Transfering" ( a ja z K. Makuszynskim wyskoczylam:)), czy inne, jest tego wiele na papierze i w necie.

ChichotFair Lady

Twoje posty postrzegam jak rozsypanÂą ukÂładankĂŞ,ktĂłrÂą kaÂżdy, odpowiadajÂąc na nie, ukÂłada wedÂług wÂłasnej instrukcji..Fajne to jest... MrugniĂŞcie .W ten sposĂłb zawsze masz racjĂŞ.. PowyÂższy post uznaÂłam za genialny zgodnie ze swoja interpretacjÂą "centralki".ZauwaÂżyÂłam  ,Âże interpretacje sÂą ró¿ne ...To styl pisania ,ktĂłry z jednej strony moÂże ÂświadczyĂŚ o ponadprzeciĂŞtnej wiedzy ale rĂłwnieÂż o powierzchownej .No bo dlaczego napisaÂłaÂś tutaj tak....CoÂś?/
Tacy "wyzerowani" swietnie nadaja sie do poslug. Sa grzeczni, zrownowazeni, reaguja na polecenia, nie buntuja sie, sa energooszczedni, nie marudza, zadowalaja sie byle czym. Przypomina mi to program mojej pralki automatycznej (z suszarko-wirowka)MrugniĂŞcie
Wszystkich innych do " warsztatu" na nauke pokory.
A zbuntowane Anioly:) do lasow Sherwood na banicje:)
CoÂś CoÂś CoÂś

Solisz psy z miast a miaÂłaÂś posÂłodziĂŚ koty..
... Chichot Chichot Chichot

« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2012, 08:39:53 wysłane przez Linda » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #133 : Marzec 27, 2012, 11:55:05 »

Ktoœ wy¿ej napisa³ o "Królestwie Bo¿ym" - no có¿ jeœli taka "wolnoœÌ" im na rêkê to ich wybów i "szerokiej drogi"/pomyœlnych wiatrów - wypada ¿yczyÌ.
Chyba TATA nie jestes, bo "lusz" mozna z kazdego byle nie z wlasne stajni, no nie?
Dariusz.

Nie bardzo CiĂŞ rozumiem.

Laguna__
Gość
« Odpowiedz #134 : Marzec 27, 2012, 13:49:24 »

Co do pozdrowień dla wierzących to raczej nie zamierzam z nikim konkurować a już na pewno nie z radiem maryja DuÂży uÂśmiech
male sprostowanie . ja odnioslam sie do tego cytatu : jak ponizej

Więc jak to mówicie Pani papatki tym co wiedzą 

Drogi Przebisnieg , co prawda pisze z opoznieniejm , ale nie omieszkam odniesc sie do Twojej wypowiedzi : papatki to w moim rozumieniu nie pozdrowienia , a pozegnanie kogos, to tak jak male dzieci mowia papapa na odchodne.

Co do rozpoznania w egipskich ciemnościach cóż słyszałem, o jednej Rosjance widzącej co ktoś zjadł na obiad więc może usłyszę o Polce widzącej w ciemnościach DuÂży uÂśmiech

Podobno wlasnie o to chodzi w rozwoju , aby nie widzac "widziec" nie dotykajac "dotykac ", natomast dwanascie praw uniwerslanych daje nam duze pole manewru slowem ,a zwlaszcza nim i" mysla "nadawac sens jakiego chcemy i tworzac cos "nowego" na obraz tego co wymyslimy.

Co do znajomości prywatniej raczej chyba się nie znamy choć przeglądając wpisy na forum rozumiem, ze podróżujesz trochę po Polsce i Europie więc kto wie... bo ja na podstawie tego co Ty piszesz sądze, że raczej chyba Cię nie spotkałem DuÂży uÂśmiech

Wyrazenie sie przez Ciebie powyzej mozna oznaczac , ze chcesz sie ukryc , bo zarzucasz mi to co nie zostalo zarzucone :cyt. ... "rozpoznalabym cie nawet w ciemnosciach egipskich" . Stwarzajac przyslowiowe "maslo maslane", typowe dla manipulacji slowem na zasadzie za nim powiesz A ja powiem B.
 Typowe schematy praw i naduzywanie ich do swoich celow , ale coz kazdy ma prawo do swojej wlasnej sciezki , nawet jesli jest slepa.
A co do 12 praw jesli tylko w obrebie jego sie obracasz to obracasz sie w programie , ktory uznales za doskonaly i jedyny prawdziwy , a czy nie lepiej jest skorzystac z calego pakietu ? SAM  sobie odpowiedz.  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2012, 14:05:01 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #135 : Marzec 27, 2012, 20:04:48 »

Dariusz mogĂŞ siĂŞ tylko domyÂślaĂŚ, Âże Lady troszkĂŞ siĂŞ przeÂśmiewa pytajÂąc czy jesteÂś Ojcem, lub Nauczycielem  DuÂży uÂśmiech i nie chodzi jej o to czy masz dzieci DuÂży uÂśmiech i czy uczysz w szkole, ale oczywiÂście to tylko moje przypuszczenia JĂŞzyk
Dobry w szyfrach nie jestem wolĂŞ dodawaĂŚ to co wiem do tego co wiedzÂą inni Cool
WchodzÂąc na jakieÂś tematyczne forum ceniĂŞ ludzi dzielÂących jakimiÂś rzetelnymi informacjami MrugniĂŞcie
Wiem wtedy, Âże mam do czynienia z CzÂłowiekiem, ktĂłry ma coÂś od siebie do zaoferowania.
CzytajÂąc informacje przez niego przekazanÂą, albo wiem coÂś o co mogĂŞ tÂą informacjĂŞ uzupeÂłniĂŚ , wzbogaciĂŚ, dodaĂŚ albo siedzĂŞ sobie cicho, cieszÂąc siĂŞ, Âże ktoÂś dodaÂł coÂś do tego co ja wiem. DuÂży uÂśmiech
Od tego ile CzÂłowiek przepracowaÂł inaczej mĂłwiÂąc na jakim poziome rozwoju wÂłaÂśnie siĂŞ znajduje zaleÂżny jak zareaguje na dana informacjĂŞ.
JeÂżeli wejdzie siĂŞ na poziom niskich wibracji: lĂŞku, strachu i ogĂłlnie mĂłwiÂąc dziwnych reakcji poniesie siĂŞ same straty, gdyÂż kaÂżdy kontakt wymaga wyrĂłwnania potencjaÂłu energetycznego.
WiĂŞc raczej nie opÂłaca siĂŞ daĂŚ siĂŞ sprowokowaĂŚ lepiej zwyczajnie siĂŞ wyciszyĂŚ Cool
Dobrze, Âże sÂą teÂż i tacy, ktĂłrzy ciekawie piszÂą DuÂży uÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2012, 20:09:20 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #136 : Marzec 28, 2012, 20:40:04 »

JeÂżeli wejdzie siĂŞ na poziom niskich wibracji: lĂŞku, strachu i ogĂłlnie mĂłwiÂąc dziwnych reakcji poniesie siĂŞ same straty, gdyÂż kaÂżdy kontakt wymaga wyrĂłwnania potencjaÂłu energetycznego

CHWALA!

Przez to wlasnie sa FORA, ktore w rzeczy samej sa tylko i wylacznie na sluzbie "wyzszej instancyji", ale wlasnie w tym Olimpie toczy sie walka. MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2012, 20:43:05 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #137 : Marzec 30, 2012, 16:46:07 »

MoÂżna by rzec, Âże ktoÂś zahipnotyzowaÂł Fair Lady  DuÂży uÂśmiech
CzytaÂłem kiedyÂś o szpiegach tzw ,,Âśpiochach", ktĂłrzy zaczynali dziaÂłaĂŚ na wyraz - hasÂło  DuÂży uÂśmiech
MoÂże jedno z tych haseÂł to np ,,centrala" DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #138 : Marzec 30, 2012, 20:24:30 »

UÂśmiech
Tak.
Ale oni maja inne hasla;)
U nich nadaje sie w pierwszej linii do SERCA:)
//Darek, zamula Syriusem//

Fala Schumana ma  z "sercem" tyle wspolnego, jak kozia  d...a z klarnetem;)
east
Gość
« Odpowiedz #139 : Marzec 30, 2012, 20:35:54 »

Fala Schumana ma  z "sercem" tyle wspolnego, jak kozia  d...a z klarnetem;)
W potocznych wyobraÂżeniach nic. Ale poza wyobraÂżeniami .... nikt nie wie .... dÂłuuuuugie fale o niskich czĂŞstotliwoÂściach to niby nic ,ale .. zaleÂży z czym rezonujÂą. Z sercem na przykÂład. I jest kozia d. i klarnet - muzyka z wieloma efektami hhihih.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #140 : Marzec 31, 2012, 19:31:49 »

Do tego co napisaÂł east dodam, Âże nie tak dawno w innym wÂątku duÂżo mĂłwiliÂśmy o moÂżliwoÂściach serca JĂŞzyk
WiĂŞc raczej ostroÂżnie bym pisaÂł na co reaguje lub nie  JĂŞzyk
Co do haseÂł sÂłyszaÂłem jedno z nich  DuÂży uÂśmiech
W wolnym tÂłumaczeniu  moÂżna to napisaĂŚ ,,paniusia dostaÂła klapsa w dopcie" JĂŞzyk DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 20:23:49 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #141 : Marzec 31, 2012, 20:47:38 »

Obudziles spiaca Krolowa z Malty. Uwazaj!
UÂśmiech
Pisac mozna wszystko, "papier" cierpliwy.

www.maltadiscovery.org
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 20:49:19 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #142 : Kwiecień 01, 2012, 09:08:36 »

Stronka ciekawa historycznie Cool
DÂługo spaÂła ta ÂśpiÂąca  krĂłlewna  JĂŞzyk
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #143 : Kwiecień 01, 2012, 10:55:25 »

Przebisnieg, spala tak dlugo, poki nie uslyszala slowa "centrala"UÂśmiech
(a wszyscy mysleli, ze to pocalunek krolewicza z bialym koniem:))
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #144 : Kwiecień 03, 2012, 04:02:49 »

Silikonowe formy Âżycia mogÂą istnieĂŚ nawet na Ziemi
admin, pon., 2012-04-02 20:30

Silikonowe formy Âżycia mogÂą byĂŚ wprost przed naszymi oczami

Jest jeden pierwiastek chemiczny, ktĂłry moÂże teoretycznie staĂŚ siĂŞ budulcem Âżycia rĂłwnie skutecznym, co wĂŞgiel, jest nim krzem. Wykorzystujemy go powszechnie w caÂłej elektronice. ByĂŚ moÂże jednak powinniÂśmy siĂŞ pochyliĂŚ nad moÂżliwoÂściÂą istnienia "Âżywych" kamieni.

Brzmi to jak scenariusz powieœci Stanis³awa Lema i w istocie Lem pisa³ o takich formach ¿ycia. Nauka potwierdza, ¿e iloœÌ wi¹zaù molekularnych mo¿liwych do uzyskania z krzemem jest porównywalna z t¹ mo¿liw¹ w przypadku zwi¹zków wêgla jednak raczej wyklucza siê mo¿liwoœÌ istnienia ¿ycia opartego o takie wi¹zania chemiczne.

Czy istnienie Âżywych kamieni jest teoretycznie moÂżliwe? Podobno niektĂłre z takich nietypowych kamieni umiejÂą siĂŞ poruszaĂŚ. Znane sÂą opisy przedstawiajÂące takie formacje z bruzdÂą ciÂągnÂącÂą siĂŞ za takÂą hipotetycznÂą istotÂą. Dla zwolennikĂłw teorii Âżycia opartego na krzemie sÂą to ostateczne dowody. PodajÂą oni przykÂłady takich obserwacji i na Ziemi ( na Aleutach) i na KsiĂŞÂżycu a nawet na Marsie. Za kaÂżdym razem nauka tÂłumaczy to tak, Âże dÂługie wielokilometrowe Âślady za takimi formacjami to efekt przesuwania kamieni przez wiatr.

ZdjĂŞcie przesuwajÂącego siĂŞ kamienia z KsiĂŞÂżyca

Brzmi przekonujÂąco? Czy wiatr moÂże byĂŚ aÂż tak konsekwentnie ukierunkowany, Âże tworzy iluzjĂŞ ruchu takich obiektĂłw? A moÂże sÂą to rzeczywiÂście jakieÂś istoty, ktĂłrych Âżycie objawia siĂŞ symptomami niezrozumiaÂłymi dla nas.
http://innemedium.pl/wiadomosc/silikonowe-formy-zycia-moga-istniec-nawet-ziemi

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #145 : Kwiecień 17, 2012, 21:15:47 »

Zdjecie to kicha, ale wiatr NIE!
Bedzie zawsze tam, gdzie go wezwiesz, a reszta to jego ... praca:)
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #146 : Kwiecień 17, 2012, 22:24:48 »

Zaraz, zaraz: a skÂąd ten "wiatr" na KsiĂŞÂżycu?! Nawet jeÂśli na naszym satelicie sÂą jakieÂś szczÂątki atmosfery, to jest ona tak rzadka, Âże nie wyobraÂżam sobie wiejÂących tam huraganĂłw zdolnych do przesuwania ciĂŞÂżkich kamieni. JuÂż prĂŞdzej uwierzĂŞ w "Âżywe" kamienie oparte na strukturach krzemowych.

A jeÂśli tak, to - puszczajÂąc wodze fantazji - moÂże to jest odpowiedÂź na pytanie: jak powstaÂła Wielka Piramida? Przy okazji pozdrawiam wszystkich entuzjastĂłw rzekomej rampy, po ktĂłrej przeturlano te 2,5 miliona monolitĂłw  MrugniĂŞcie
arteq
Gość
« Odpowiedz #147 : Kwiecień 18, 2012, 11:32:04 »

WyglÂąda mi to jak ulaÂł na robotĂŞ ksiĂŞÂżycowego... Âżuka gnojnika.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #148 : Maj 12, 2012, 19:08:51 »

Post songo wydzieliÂłem jako niezaleÂżny wÂątek: OÂświecenie - ascendencja >>.
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2012, 19:11:48 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #149 : Maj 15, 2012, 07:45:11 »

WracajÂąc do transformacji...
Dobrze jest rozwijaÌ umiejêtnoœÌ kontroli myœli i reakcji Cool
Je¿eli jeszcze jest ona skutkiem wiedzy o budowie energetycznej cz³owieka to moim skromnym zdaniem pozwoli ona zaoszczêdziÌ cierpienia, uto¿samia siê ze swoimi stanami emocjonalnymi, których nie potrafi ich od siebie oddzieliÌ, cierpi, bo umys³ przej¹³ na nim kontrolê.
Te sÂłynne JA  szacownego easta DuÂży uÂśmiech
Narodziny  sÂą przybraniem nowej formy istnienia ciaÂła.
ÂŚmierĂŚ to oswobodzenie siĂŞ z powÂłoki
CiaÂło sÂłuÂży by w nim  doÂświadczaĂŚ, uczyĂŚ siĂŞ i zdobywaĂŚ wiedzĂŞ
Po wyjœciu z cia³a œwiadomoœÌ, która zna³a tylko materialn¹ stronê istnienia przechodzi w przestrzeù œwiata energii. (przestrzeni...jak zwa³)
OczywiÂście myÂśl, ÂświadomoœÌ, umysÂł po wyjÂściu z ciaÂła (wiĂŞc  teÂż i po Âśmierci) nie znikajÂą. MrugniĂŞcie
Nadal czÂłowiek jest ÂżywÂą, ÂświadomÂą siebie istotÂą, obdarzonÂą pamiĂŞciÂą i umiejĂŞtnoÂściÂą myÂślenia.
Po wyjÂściu z ciaÂła ( Âśmierci) czÂłowiek istnieje dalej tylko, Âże w innym wymiarze.
OczywiÂście jest to dla wielu osĂłb to szok. Cool
Có¿ ¿yj¹c traktowali siebie jako jednorazowy byt, lub wierzyli, ¿e znajd¹ siê w niebie. Du¿y uœmiech
Np. dla materialistĂłw szokiem jest juÂż samo istnienie, ktĂłremu kres miaÂła poÂłoÂżyĂŚ ÂśmierĂŚ. JĂŞzyk
JeÂżeli ktoÂś kiedyÂś trenowaÂł techniki opuszczania ciaÂła to moÂże potwierdziĂŚ, Âże odczuwanie siebie i otoczenia bez materialnej powÂłoki jest o wiele silniejsze, niÂż w niej, a ogrom napÂływajÂących bodÂźcĂłw czĂŞsto za pierwszym razem poraÂża. Z politowaniem
Zostaje siĂŞ samu, ze swoimi lĂŞkami, obsesjami, pragnieniami i wyobraÂżeniami
Tu wszystkie, fobie, lĂŞki, stany psychiczne i emocjonalne nabierajÂą konkretnego ksztaÂłtu.
A Âżeby byÂło weselej po wyjÂściu z ciaÂła jest siĂŞ w ich centrum. DuÂży uÂśmiech
Jak siĂŞ ochÂłonie to zauwaÂżalne jest, natychmiastowe realizowanie siĂŞ myÂśli, normalnie co pomyÂślisz staje siĂŞ twojÂą rzeczywistoÂściÂą.  Z politowaniem
Widzi siĂŞ swojÂą przestrzeĂą, ktĂłrÂą przecieÂż samemu siĂŞ tworzy.
Normalnie Âświat, ktĂłry wyrasta w oczach. DuÂży uÂśmiech
SyntezujÂąc z doÂświadczeniami innych moÂżna ÂśmiaÂło stwierdziĂŚ, Âże.... w zaleÂżnoÂści od zapisĂłw w podÂświadomoÂści ten Âświat jest przyjazny lub wrogi. Cool
KÂłaniajÂą siĂŞ bowiem schematy myÂślowe, jakimi  kaÂżdy z nas siĂŞ posÂługuje
Có¿ jedni tworz¹ dla siebie raj, inni piek³o. Z³y
Wychodzi na to Âże warto pracowaĂŚ nad rozwojem wÂłasnej ÂświadomoÂści.
GromadziĂŚ syntezy, doÂświadczenia, wiedzĂŞ.gdyÂż stanÂą siĂŞ  programem dla kolejnego ciaÂła. ZÂły
Nie waÂżne, czy bĂŞdzie rozrzedzone, inne...
Z tego co czytam, sÂłyszĂŞ i doÂświadczam trzeba Âświadomie zaplanowaĂŚ swĂłj przyszÂły materialny Âżywot i przygotowuje do niego grunt. JĂŞzyk
Kurcze piwko muszĂŞ ograniczyĂŚ DuÂży uÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2012, 07:53:26 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: