Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:40:00

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Atlantydzi - mistrzowie o¶wiecenia czy ...  (Przeczytany 33073 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« : Kwiecieñ 07, 2012, 19:20:12 »

Cytat: Fair Lady
ATLANCI nie potrzebuja baz.
ONI sa po to, aby wskazywac DROGE.

Wybacz >Fair< ale nie do koñca zgodzê siê z Tob±. Mrugniêcie
Oni s± od m±cenia (jako ca³okszta³t)! Od wskazywania drogi byli ci z MU (Lemurii).
Oczywi¶cie, jak wszêdzie tak i po¶ród Atlantów zdarza³y siê "rodzynki", które nie popiera³y ich zapêdów, podobnie, jak po¶ród Lemuian byli konfidenci. Ot, odwieczne prawo "zdrady'. Mrugniêcie Z³y Afro
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2012, 13:27:36 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 07, 2012, 22:01:01 »

W tym temacie mam takie zdanie jak Ty Darek , s³usznie to zauwa¿y³e¶.

Kiara U¶miech U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 08, 2012, 12:05:03 »

Definicja Atlantydy jest bledna. Powstalo wiele falszywych teorii, bo trudno bylo zrozumiec ich przeslanie.
Darku, Atlanci to wlasnie sa kontynuatorzy ideii kultury MU z Lemurii.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 08, 2012, 12:19:22 »

Nic podobnego Atlanci nie kontynuowali ideologii i filozofio Lemurian, ale Lemurianie ¿yli te¿ na Atlantydzie jako mniejszo¶æ. Niestety zdominowani przez zach³anno¶æ w³adzy Atlantów którzy doprowadzili swoimi technologiami do obecnej naszej rzeczywisto¶ci , która jest zamierzonym skutkiem ich pierwotnych decyzji.

Kiara U¶miech U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 08, 2012, 12:31:33 »

Jest taki watek o Atlantydzie moze tam przeniesiemy dyskusje.
Masz Kiaro zdeformowane pojecie o Atlantach, ale chetnie podyskutuje z Toba, a Sleze zostawmy w spokoju:)
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 08, 2012, 12:39:54 »

A nie pomy¶la³a¶ przypadkiem i¿ ty masz nie pe³ne na ten temat? znam ten czas a¿ nadto dobrze i wierz mi nie mam mi³ych wspomnieñ. To co robili g³owni przywódcy Atlantydy jest do dzisiaj obrzydliwe i przera¿aj±ce.

Kiara U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 08, 2012, 12:44:31 »

A ja mam zupelnie inne wspomnienia. Dzieki Atlantom udalo mi sie przejsc przez tunel!
Ale to juz insza inszosc.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 08, 2012, 16:49:48 »

Osobi¶cie uwa¿am, ¿e obie macie racjê.
Atlantydzi, podobnie jak Lemurianie d±¿yli do "wzniesienia" wiêc twierdzenie >Fair Lady< o innym do¶wiadczeniu jest jak najbardziej trafne. Wasze do¶wiadczenia pochodz± z innych okresów tej cywilizacji. Niemniej Atlantydzi od zawsze przejawiali wiêksze sk³onno¶ci do dominacji, co skrupulatnie wykorzystali "manipulanci" i po pewnym czasie nie do¶æ, ¿e zupe³nie zmienili kierunek rozwoju to jeszcze spowodowali zniszczenie Lemurii, a w efekcie koñcowym i siebie samych.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 08, 2012, 19:25:02 »

Lemurii nie mozna zniszczyc. Tak jak i Atlantydy.
To sa tzw. const wartosci.

To co Kiara sugerowala to Aztecy. Ale malo ma wiedzy i zyje przekazami, sorry!

P.S. Do Darka.
probujesz urzadzac cos co i tak nie dziala.
Zobacz co sie dzieje, gdy //int// wlaczy sie do akcji.
Ale widac przerobili cie na kotlety mielone z mozgu!

Sorry, ale zasluzyles na to! A jutro DYNGUS, to niech bedzie, obeschniecie, abys wiedzial ILE WODA warta jest.

I nie sciemniaj, kolo!

Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2012, 19:31:21 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 08, 2012, 21:29:56 »

Powiedz mi proszê sk±d Ty wiesz Lady co ja wiem , a czego nie wiem i kogo z kim mylê lub wcale nie mylê? A jeszcze na dodatek wiesz i¿ ja ¿yjê przekazami? Rozbawi³a¶ mnie tym twierdzeniem i za to Ci dziêkujê. Du¿y u¶miech
Widzisz j± niczego nikomu nie sugerujê , je¿eli co¶ opisujê to nie z przeczytanych lub zas³yszanych informacji a z mojej wewnêtrznej wiedzy , która jest depozytem moich prze¿yæ.
Staram siê nie publikowaæ ich bo bardzo ro¿ni siê prawd± zaistnia³± od przekazywanych informacji przez ró¿ne grupy za¶wiatowe ludziom jako prawda. Cz³owiek ma sk³onno¶ci do wierzenia w s³owa pisane , je uznaje bardziej ni¿ swoj± wiedzê i to jest jego zgub± zazwyczaj. Gdy¿ bardzo ³atwo daje sob± manipulowaæ przeró¿nym "trenerom" zamiast staæ siê rozwiniêt± duchowo osobowo¶ci± staje siê wytrenowan± marionetk±. To jest czêsty b³±d tych  , którzy zapominaj± o swojej wielko¶ci stawiaj±c cudz± ponad sob± z powodu zach³ystywania siê technicznymi informacjami na ro¿ne tematy zastêpcze.
Jedynym naprawdê  wa¿nym  aspektem naszego istnienia  jest nie to, co robi siê i jak , ale co tworzy ta wykonana  praca na p³aszczy¼nie prze¿ywania dobra dla nas i ludzi obok nas. Inaczej jakiego rodzaju energia pop³ynê³a z my¶li s³ów i czynów ludzi  dla naszego wzrastania i jak± odebrali ludzie obok dla w³asnego. Reszta? Ca³a ta scenografia , kostiumy i maski ludzkie oraz przyjête role s± mniej wa¿ne.

I Lemurii i Atlantydy w fizyczno¶ci naszego wymiaru nie ma od dawna , zosta³y zniszczone ale zapis wiedzy o nich istnieje. Tak samo jak nie ma ju¿ na ziemi wielu dawnych pañstw , wielu dawnych mocarstw ale wiedza o ich istnieniu pozostanie.

Atlantydzi  d±¿yli do uzyskania jak najwiêkszej wiedzy w³adania fizyczno¶ci± i posiadaniu wp³ywu na duchowo¶æ w du¿ej mierze uzyskali j±. Jednak ta wiedza uwiêzi³a ich i uzale¿ni³a od zdarzeñ fizycznych dziej±cych siê w wymiarze fizycznym , dlatego ca³y czas d±¿±  do niewolenia i wi±zania ze sob± ludzi  fragmentami barwnych informacji ( które w rzeczywisto¶ci wiedz±-nie s±) by byli nadal dla nich dostawcami energii , która jedynie pozwala im istnieæ w przeniesionym ¶wiecie, ¶wiecie  energetycznym miêdzy wymiarem III a IV.
Czas nieub³aganie mija , nic nie pomogli obecni wys³annicy na ziemiê , nic nie pomog³a ta mega manipulacja informacj±.
Mnie osobi¶cie nie przeszkadza kto w co wierzy i jak realizuje swoje ¿ycie jednak dobrze zostaæ przy swoim, a nie opowiadaæ o moim, o którym naprawdê nic nie wiesz Lady.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2012, 22:06:31 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Kwiecieñ 08, 2012, 21:39:24 »

Stefan Zeromski wspominal kiedys, ze obojetnosc jest najgorszym uczuciem. I ja tak mysle, bo w takim bycie jak Ty Kiaro wzbudzilam ciekawosc, serca nie okazalas mi ani za grosz!
Choc tyle o nim opisalas stron...
Nieswiadoma duszyczko jestes jeszcze i wedrowka bardzo dluga i samotna przed toba, ale zycze jak najlepiej.

Nie bede wiecej pisac.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2012, 21:39:55 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Kwiecieñ 08, 2012, 22:27:28 »

Po raz kolejny oceni³a¶ mnie Lady.

.... I ja tak mysle, bo w takim bycie jak Ty Kiaro wzbudzilam ciekawosc, serca nie okazalas mi ani za grosz!
Choc tyle o nim opisalas stron...
Nieswiadoma duszyczko jestes jeszcze i wedrowka bardzo dluga i samotna przed toba, ale zycze jak najlepiej.

Nie s±dzê ¿eby¶ zrozumia³a moj± pro¶bê do Ciebie, staram siê tylko zwróciæ Twoj± uwagê na Twoje wnêtrze , ¿eby¶ zaufa³a bardziej swoim odczuciom, a mniej przeró¿nym technicznym opcj± , które s± lansowane jako tematy g³ówne, a nimi naprawdê nie s±. Z zasady lepiej koncentrowaæ siê na tematach dyskusyjnych ni¿ oceniaæ osoby wypowiadaj±ce siê w nich, a ju¿ szczegulnie zdecydowanie szafowaæ opiniami o ich wiedzy i rozwoju duchowym. Moje zdanie  nie jest dyskwalifikacj± Ciebie , jest sugesti± pokazuj±c± jak ³atwo mo¿na siê niepotrzebnie zakrêciæ i zagubiæ w w±tpliwie miarodajnych ocenach.
Pisa³a¶ o dyplomacji... przemy¶l temat, na obra¿anie siê znajdziesz czas.

Mi³o¶æ to nie jest "p³aszczenie siê" przed cudzymi opiniami dla poklasku, to g³êbia szacunku dla siebie. Bo posiadaj±c go dla siebie mo¿na okazaæ go innym.  Darowanie go sobie ( przez równie¿ wypowiedziane stanowczo  zdanie), gdy wiedza któr± posiadasz budzi kontrowersje tworz±ce usi³owanie dyskwalifikowania osoby j± nios±cej , to te¿ forma mi³o¶ci.
Ciebie lubiê i szanujê za chêci poznawcze, zapewne sprowokuj± one jeszcze sporo dyskusji z przeciwnymi s±dami. Uwa¿a³a¶ i¿ na forum napiszesz co¶...  i wszyscy bêd± witali to oklaskami? A jak nie, to nadête i obra¿one po¿egnanie?

Nie wiem ile masz lat Lady , je¿eli to Twoja fotografia, to uwierz mi trzeba ( szczegulnie kobiecie) przej¶æ przez wszystkie zdarzenia ¿yciowe by osi±gn±æ pe³n± paletê barw wiedzy. Ani po³owa , ani æwiartka tego nie daje , bo wiedza to nie zas³yszane i przeczytane informacje w sieci , to droga prze¿ywania zdarzeñ , które przekazuj± Ci ca³± gamê swoich  aspektów .
Staram siê opowiedzieæ Tobie o tym , ale Ty wcale nie musisz chcieæ przyj±æ tej informacji . Jak kto¶ nie wychwala Twoich info, a nie daj Bo¿e ma inne zdanie  jest  natychmiast traktowany przez Ciebie jako kto¶ krzywdz±cy Ciê, nie okazuj±cy Ci mi³o¶ci?
Ja bynajmniej nie mam  intencji krzywdzenia nikogo, opowiadam Tobie równie¿ o innych opcjach , o innych ogl±dach , i o innych informacjach na ten sam temat o którym Ty piszesz.
Czy to ¼le?
A mi³o¶æ? Ona ro¿ne ma barwy , ro¿ne tony i ro¿n± temperaturê , której oczekujesz ode mnie, po któr± wyci±gasz rêce?

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 09, 2012, 01:29:57 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Kwiecieñ 09, 2012, 09:59:47 »

Na mej drodze zyciowej czesto spotykalam sie z okresleniem Atlantyda. Niektorzy z moich rozmowcow nawet widzieli siebie wchodzacych po jakichs schodach, biale swiatynie, biale szaty, kaplani. Powiem szczerze, nie traktowalam tego powaznie i temat Atlantydy NIGDY mnie nie obchodzil!
Bo tak wyobrazano sobie te kraine. Cywilizacje zaginiona, mistyczna otoczka, etc.
Atlantyda JEST tak samo jak i Lemuria, to tylko inne okreslenie. Tylko MY jestesmy w tyle rozwojowym w innym wymiarze. Te wszystkie wymiary zachodza jednoczesnie, a nie po kolei.
Nie bede przynudzac opowiesciami o mojej drodze zyciowej, ale w pewnym momencie pojawily sie wskazowki, nie umialam ich odczytac, ale wytrwale prowadzono mnie ku zrozumieniu - byly to znaki namacalne, a nie zadne odczyty medialne, czy inne spirytystyczne sesje, to byly fakty. Doprowadzono mnie do tej Lemurii wlasnie, o ktorej nigdy przedtem nie slyszalam.
To tak jakbym wracala do punktu wyjscia. Tu na ziemi, a nie w jakiejs duchowej sferze.
Polaczylam fakty namacalne i ZROZUMIALAM, ze ONI po mnie przyszli!
To tak jakbym byla jedna z nich.
Ide dalej ta droga i wskazuja ja innym. Kto chce zrozumie.

Z innej zas strony istnieja sily przeciwstawne (manifestujace sie poprzez media glownie) i tu odnosze wrazenie, ze w pojeciu przedrozmowcow sa mylone z Atlantyda, to sily destrukcyjne, sily zaborcze, szkodliwe. Sily te wspomagane sa energetycznie przez niskie wibracje, choc w spoleczenstwie pelnia stanowiska odpowiedzialne.
Kluczem do rozpoznania "who is who" jest wiedza, zrozumienie i czystosc duchowa. Kto nie pojmie pozostanie w mocy rzadzacej nizszymi poziomami swiadomosci (na nizszym level).

Kiedys zastanawialam sie, dlaczego tak dlugo musialam czekac, odpowiedz prosta, poprzez rozwoj drog komunikacyjnych, internet, wymiana szybka informacji, publikacje otwarte, PRZESLANIE dotarlo w koncu do wlasciwego odbiorcy.

Nie jestem jedyna w tej grupie. Ale jestem czescia tamtego systemu Atlantydy, wiec aby organizm byl zdrowy uleczono chore ogniwo, bo taki lancuch silny jak najslabsze oczko. W organizacji sa glownie wolontariusze, ale i lekarze, specjalisci, informatycy i przedstawiciele innych grup.

Probowalam (celowo) juz tu na forum zasiac ziarnko zainteresowania, na roznych watkach, ale droga jeszcze daleka. Zreszta rozrywanie watkow nie prowadzi do integracji, a tu wlasnie o to ogolne zrozumienie chodzi. Kto to pojmie wyzwoli sie i nabierze umiejetnosci szybkiego laczenia faktow, co doprowadzi do poznania. Spojrzenia z gory. A w rezultacie do pelniejszego komfortu, szczescia po prostu, zadowolenia, sukcesu!
Czego wszystkim zycze!

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #13 : Kwiecieñ 09, 2012, 10:35:36 »

Definicja Atlantydy jest bledna. Powstalo wiele falszywych teorii, bo trudno bylo zrozumiec ich przeslanie.
Darku, Atlanci to wlasnie sa kontynuatorzy ideii kultury MU z Lemurii.

Sk±d twoja pewno¶æ? Jakie masz dowody ,¿e ta jest fa³szywa ?

A ja mam zupelnie inne wspomnienia. Dzieki Atlantom udalo mi sie przejsc przez tunel!
Ale to juz insza inszosc.

sprecyzuj proszê ,jaki tunel ?

Probowalam (celowo) juz tu na forum zasiac ziarnko zainteresowania, na roznych watkach, ale droga jeszcze daleka.

Kiedy ? My jeste¶my pro¶ci ludzie i dla nas trzeba prosto z mostu " kawê na ³awê " a nie szyfrem. Z ca³ym szacunkiem .

ps.Przepraszam powinnam napisaæ za siebie.Jestem prostym cz³owiekiem i do mnie trafiaj± proste przekazy .....narazie  Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 09, 2012, 10:45:30 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Kwiecieñ 09, 2012, 11:03:21 »

chanell przeczytaj uwaznie ten watek:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7460.0
Siatka energetyczna ziemi - Dariusz na wstepie wykopiowal bardzo istotne informacje.
Prosze przeczytaj to uwaznie i nie wstydz sie pytac, jesli czegos nie zrozumiesz. Tam jest taki ladunek, ze nie jeden potrzebowalby dobrze naglowkowac sie, aby moc powoli przejsc na "odbieranie" przeslania.
Tu mam pewna sugestie do Dariusz, zeby wolniej podawal, i jasniej takie rzeczy, bo zniecheca to uzytkownika do dalczeych poszukiwan. Np. w watku ww (o tej siatce) na wstepie Darek pisze, ze fajnie byloby polaczyc to z krolem Artusem i jego rycerzami.
A ja wlasnie pytam to polacz! Sama bylabym ciekawa. A potem skok do Atlantydy:)
I zwykly ktos, co nie znaczy glupszy, nie zaskakuje takich tapniec myslowych, odchodzi, a szkoda!

Przeczytaj to channel co polecilam.

Znajdz w necie starczy wgooglowac sie porownania :
- Archipelag Ryu, Okinawa (wyspa japonska)
- Tajwan
- Wyspy Wielkanocne (temat jak raz na czasie)
- Peru, swiatynie boga Slonca, preinkaskie kultury z ChanChan i Mocha w Trujillo i Pachacamac

Jak to przeczytasz to pytaj smialo dalej, czego nie zrozumialas, albo co wydaje sie dziwne, czy nielogiczne, a moze za trudne, pisz, wtedy ja bede wiedziala ile wiesz na ten temat i odpowiedz bedzie latwiejsza.

Milej lektury!

P.S. Ten tunel to jest czarna dziura (otchlan) - nic przyjemnego.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 09, 2012, 11:12:00 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Kwiecieñ 09, 2012, 11:28:43 »

Dobrze jest odró¿niaæ sieæ energio-informacyjn± ( stworzon± sztucznie na zasadzie super szybkiego komputera , który jest sprzêgniêty w sposób sztuczny z ludzkimi mózgami i uzale¿nia je) od naturalnego pola morfogenetycznego , które stymuluje nasz rozwój.

Wymienione pañstwa i kontynenty reprezentuj± dominacjê aspektu mêskiego nad ¿eñskim , przesuniêcie tam energii i zablokowanie jej w innych miejscach. Nie ten kierunek na teraz , teraz Europa odzyskuje swoj± moc.

Wszystkie wymienione ideologie to dominacja mêskich bogów którzy systematycznie zacieraj± wiedzê prawdziw± a swoje istnienie opieraj± na przemocy , w³adzy i wojnach miast stworzyæ harmoniê.
Nie têdy droga i nie na takich warto¶ciach buduje siê przysz³o¶æ opart± na równo¶ci i wolno¶ci.
jeszcze raz nie czytanie i ogl±danie jest wa¿ne w rozwoju indywidualnym ka¿dego z nas , a odczuwanie uczuæ , które dokonuje ewolucji energetycznej otwieraj±cej nam tak dawno temu  zamkniête drogi do przysz³o¶ci.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 09, 2012, 11:29:34 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Kwiecieñ 09, 2012, 12:01:36 »

Nie têdy droga i nie na takich warto¶ciach buduje siê przysz³o¶æ opart± na równo¶ci i wolno¶ci.
jeszcze raz nie czytanie i ogl±danie jest wa¿ne w rozwoju indywidualnym ka¿dego z nas , a odczuwanie uczuæ , które dokonuje ewolucji energetycznej otwieraj±cej nam tak dawno temu  zamkniête drogi do przysz³o¶ci.

Nie wnioslas nic nowego do ciekawego watku. Wrecz przeciwnie, ale ja nie mam juz na to wplywu (potwierdza to tylko moje ww uwagi).
Czytanie i ogladanie w niczym nie przeszkadza w odczuwaniu uczuc. Ale pomaga w glebi zrozumienia.

Pasmo Atlantydzkie poswiecone jest wlasnie BOGINI SLONCA (powtarzam JEJ) zaczyna sie na wschodzie, a konczy w Peru i okolicach.

cyt. moj wlasny wpis.

"Ostatni kaplan slonca (jak go okreslaja) z Peru, szaman Naupany Puma, spelnia swa misje - uzdrowienie Matki Ziemi.
Wlasnie w Puerta de Hayu Marca na wysokosci 4400 m jest brama (portal) megalityczny, miejsce swiete. Kaplani okreslaja je jako gwiezdne wrota "Aramu Maru", Amaru Mu.
Wmiejscu tym spotykaja sie szamani (kaplani) z Boliwii, Ekwadoru i Peru. Tam modla sie do Slonca.
Brama z Amaru Mu jest portalem, ktory lemuryjska kultura ofiarowala matce Ziemi.Prezentuje polaczenie do duchowego wymiaru z Ziemia. w tym miejscu wyjatkowo uduchowieni nawiazuja kontakt z duchem Matki Ziemi na roznych wymiarach.
W wizji duchowej Naupany Puma przekazuje, ze wysoka kultura Mu, ktora rowniez lemurianska jest zwana (przed 20 000 lat temu) zyla na wyspach Pacyfiku, osiedlila sie w Ameryce Poludniowej tworzac wiecej bram (portali) np. Tiahuanco.
Starozytni Inkowie posiadali niesamowita wiedze, byli w stanie wykorzystac swiatlo sloneczne w polaczeniu ze zlotem, krysztalami i woda na Ziemi wywolujac silne pole energetyczne, ktore dzialalo jak elektrownia, kaplani potrafili sterowac wiazkami tej energii swiadomie i celowo, np. do poruszania ogromnych kamieni. Do tego sluzylo wzrost sily fizycznej i wyzszej inteligencji. Ci sami budowniczowie uczyli kultury agrarnej, architektury oraz zycia w zgodzie. Kobieta i mezczyzna na rownych prawach.
Inkowie wyznawali swietego weza. Jest nawet wyryty w skalach, modlili sie do niego. To druga brama przejscia do wyzszej wiedzy, wymiaru, wtajemniczenia.
Waz ten (smok) rozciaga sie od wysp pacyficznych Tajwanu i Japonii az do Ameryki Poludniowej. A gdyby dobrze przyjrzec sie megalitom, to sa one rozsiane po innych czesciach globu rowniez, jak wlasnie east opisuje, lub kultura maltejska.
Czyzby cywilizacja Mu?

Atlantydzkie Sieci Implantacji Pylonowej oraz ich charakterystyka odkrywa pewne zaklamane i koncepcyjne kody zawarte w Biblii, a w szczegolnosci w ksiedze Objawien. "

songo pisze tez o tym na innym watku o miejscach mocy na swiecie:

"Puerta de Hayu Marca (czyli wrota bogów/duchów) to ogromna brama, wyciêta dawno temu w naturalnej, siedmiometrowej skale. Brama ma 7 metrów wysoko¶ci i tyle¿ szeroko¶ci. Po¶rodku mie¶ci siê mniejsza alkowa", o wysoko¶ci prawie dwóch metrów, oko³o pó³ metra g³êboko¶ci i 1 metra szeroko¶ci. Po raz pierwszy opisa³ gwiezdne wrota dziennikarz Paul Damon w raporcie dla angielskiego pisma "Truth Seekers International Review" (Miêdzynarodowy Przegl±d Poszukiwaczy Prawdy, 1996). Dziwn± bramê odkry³ przewodnik Jose Luis, Delgado Mamani, poszukuj±cy ciekawych terenów wspinaczkowych dla turystów. Omal nie zemdla³ z wra¿enia. Od lat bowiem ¶ni³ o odkryciu podobnych wrót.

Jednak w jego snach droga do nich wy³o¿ona by³a ró¿owym marmurem, a po obu stronach drogi sta³y marmurowe pos±gi. W ¶nie widzia³ te¿, ¿e mniejsze drzwi s± otwarte i z migotliwego tunelu bije jaskrawoniebieskie ¶wiat³o. Wielokrotnie opisywa³ ten sen swej rodzinie. Wej¶cie do cudownego ¿ycia Mamani powiadomi³ o odkryciu archeologów z Puno, La Paz i Limy. Wkrótce w okolicach Puerto de Hayu Marca zaroi³o siê od archeologów i specjalistów od historii Inków.

Legendy sprzed wieków

Tu trzeba umie¶ciæ z³oty dysk Miejscowi Indianie przechowali opowie¶ci o "drodze do kraju bogów". Dawno, dawno temu, wielcy bohaterowie postanowili do³±czyæ do swych bóstw i przeszli przez bramê, by rozpocz±æ wspania³e, nowe ¿ycie jako nie¶miertelni. Od czasu do czasu ludzie ci powracali na krótko przez wrota, wraz z bogami, aby skontrolowaæ wszystkie ziemie królestwa... Inna legenda opowiada o czasach, gdy Peru najechali Hiszpanie, rabuj±cy z³oto i drogie kamienie, nale¿±ce do plemion inkaskich. Wtedy to kap³an Aramu Mam ze ¶wi±tyni "siedmiu promieni" opu¶ci³ j±, zabieraj±c z³oty dysk, zwany kluczem bogów siedmiu promieni. Jaki¶ czas ukrywa³ siê w górach Hayu Marca, w koñcu dotar³ do skalnej bramy, której pilnowali szamani. Pokaza³ im klucz bogów, razem odprawili tajemne ceremonie, na zakoñczenie których wrota otworzy³y siê. Z b³êkitnego tunelu buchnê³o ¶wiat³o... Aramu Mam wrêczy³ wtedy dysk szamanom i wszed³ do ¶rodka. Nigdy go wiêcej nie widziano!

Tajemnicze w³a¶ciwo¶ci

Bajka? Archeolodzy odkryli niewielkie kuliste wg³êbienie (mniej wiêcej wielko¶ci d³oni), po prawej stronie mniejszych wrót. Byæ mo¿e tutaj nale¿a³o umie¶ciæ z³oty dysk... Wrota otworz± siê i bogowie powróc±... Niektóre osoby, dotykaj±ce d³oñmi mniejszych "drzwi" czu³y wyra¼ny dop³yw energii, mia³y wizje gwiazd, s³upów ognia i s³ysza³y niezwyk³±, rytmiczn± muzykê. Inne "widzia³y" tunel w skale, choæ do tej pory nie odkryto w skale najmniejszej szczeliny, sugeruj±cej istnienie wej¶cia. Przeciwnie, badacze ustalili, ¿e du¿a brama i "alkowa" wykute zosta³y z tego samego bloku. Ciekawe, ¿e Puerta de Hayu Marca po³±czone jest tzw. ley lines (liniami energii ziemskiej) ze staro¿ytnym miastem Tiwanaku oraz piêcioma innymi miejscami wykopalisk. Przecinaj± siê one w okolicach jeziora Titicaca. I w³a¶nie w tych obszarach przez ostatnie dwadzie¶cia lat czêsto obserwowano pojawianie siê... UFO! Zwykle by³y to ja¶niej±ce b³êkitne kule i bia³e "spodki". Indiañskie legendy zawieraj± przepowiednie, ¿e pewnego dnia otworz± siê wrota bogów ("o wiele wiêksze ni¿ dzisiaj") i bogowie powróc± w swych s³onecznych statkach."

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 09, 2012, 12:13:21 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Kwiecieñ 09, 2012, 13:26:54 »

Spêdzi³a¶ noc na wyspie jeziora Titicaca? Tam wywozi siê kobiety nawet wspó³cze¶nie, spotka³a¶ Kap³ana pumy? Rozmawia³a¶ z nim w realu? Rozmawia³a¶ z kobietami o ich wra¿eniach z pobytu na wyspie?  Na ca³± noc pozostawia siê tam same kobiety , ¿aden mê¿czyzna nie nocuje na wyspie z nimi. Widzia³a¶ coroczny rytua³ ( z dawnych czasów topienia arcy kap³anki w Titicaca?) powtarzaj±cy utopienie Bogini S³oñca w jeziorze. Czu³a¶ doznania topionej z zawi±zanymi do ty³u rêkoma Bogini S³oñca oraz  intonuj±cych  obok niej kap³anów usi³uj±cych za wszelk± cenê  utrzymaæ w niej strach?
Jak bêdziesz depozytariuszk± tej wiedzy to napisz o niej.
Prze¿y³a¶ to wszystko o czym piszesz  fizycznie? Czy tylko dyskutujesz o przeczytanych, us³yszanych  informacjach , uznaj±c je za prawdziwe?
Informowa³am Ciebie i¿ ja piszê o moich  doznaniach duchowych i  fizycznych, o odbiorze prze¿ywanych odczuæ i uczuæ, a nie o ogl±danych "filmach" wy¶wietlanych w cudzych mentalno¶ciach i us³yszanych s³owach,  przekazywanych  jako prawdziwe  informacje.
Nie wystarczy szybko analizowaæ dane ( to potrafi ka¿dy komputer) trzeba jeszcze potrafiæ odczuæ intuicyjnie i nie tylko prawdê lub k³amstwo w nich zawarte,  a tego ju¿ komputery nie potrafi±.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 09, 2012, 19:45:24 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Kwiecieñ 09, 2012, 14:18:54 »

Rozmawia ego z drugim ego:

- Ty nie wiesz nic, ty tylko bity przetwarzasz.
- A ty z fal niewidzialnych wianki pleciesz, laury na g³owê wk³adasz.
- To nie jest tak, pojêcia nie masz o tym.
- O¶wieæ mnie zatem, opowiedz proszê.
- Jak ci mam prawdê swoj± wyjawiæ, gdy rozum twój poj±æ nie zdo³a?
- Wiêc nie przeszkadzaj prawdy mej g³osiæ, taka odpowied¼ dla ciebie moja.

I tak siê ega przekomarza³y, a¿ procesory im siê przegrza³y.
Odt±d nie trzeba ju¿ gadaæ wcale. Bowiem prawda ukryta w morale.
„¯e nie ma tego, co gada i s³ucha. Jest tylko ¿ycie, stwarzanie siê ducha.”
Wniosek ten nader jest oczywisty dla ega trzeciego, konfabulisty.
Co „JA” pogrzeba³o w odmêtach mowy, teraz ma spokój i problem z g³owy.

Ego czwarte to ubzdura³o i panegiryk tu napisa³o.  Du¿y u¶miech

----------------------------
Uprasza siê o nie za¶miecanie tematu!
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Kwiecieñ 09, 2012, 15:05:04 »

Tu wcale nie o EGO chodzi Ptaku, a o energie kobiet. Kobieco¶æ odzyskuje odebran± jej moc, za chwilkê stanie  siê równa mê¿czy¼nie, blady strach pad³ na tych wszystkich , którzy do tej pory wiêzili j± i wykorzystywali w przeró¿ny sposób. Z tego powodu  pojawi³o siê na ziemi mnóstwo przedstawicieli tych systemów ( i to naprawdê nie wa¿ne w jakich siê cia³ach urodzili obecnie , wa¿ne jaka Energia jest wewn±trz nich) usi³uj±cych ponownie zagraæ starymi kartami.
Nic z tego Koniec wiêzienia kobieco¶ci NIE! NIE! NIE! temu okrucieñstwu, teraz jest czas równo¶ci, Kobieco¶æ jest wolna! Stare bajki straci³y ju¿ swoja moc dzia³ania, Epoka SERCA  opowiada siê za napisaniem Nowej Historii opartej na Mi³o¶ci i Harmonii miêdzy wspó³czesn± kobiet± i mê¿czyzn± i temu piêknemu aktowi  mówiê TAK! TAK! TAK! Niech siê stanie , niech siê wype³ni to czemu ca³y czas zamykano drogê realizacji w fizyczno¶ci!

Majaki dawnej przesz³o¶ci niech pozostan± tam gdzie ich miejsce.W koñcu przestaniemy co roku "odgrzewaæ te same kotlety..."

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 09, 2012, 15:08:20 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Kwiecieñ 09, 2012, 15:20:53 »

Spotyka kobieta mê¿czyznê w fizyczno¶ci.

- Ty mnie w sobie wiêzi³e¶, ju¿ nie chcê tak dalej!
- To ja by³em wiê¼niem Twoim, nie pojmujesz wcale?
- O, przekrêtowi NIE!!! - mówiê usilnie!
- Posi±d¼ mnie zatem bardziej niewinnie.

U¶miechU¶miech

Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Kwiecieñ 09, 2012, 16:11:50 »

<a href="http://www.youtube.com/v/IY1ijWJynS4?version=3&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/IY1ijWJynS4?version=3&amp;</a>

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Kwiecieñ 09, 2012, 19:46:14 »

Never ending story.
Zawsze byli.
Sa i beda.
I JA tez.

U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Kwiecieñ 09, 2012, 19:49:08 »

Zawsze oni TU byli.
A teraz JA TU jestem.
REVERTI.

Kochanie!
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Kwiecieñ 09, 2012, 20:31:02 »

Lady to Twoja rodzina z Gwiazd Ci o których opowiada P. El¿bieta?
Zawsze oni TU byli.
A teraz JA TU jestem.

jeste¶ ich przedstawicielk± na ziemi?

Niezmiernie interesuj±ca historia trzeba przyznaæ , odwa¿na kobieta tak publicznie opowiada wszystko.

Ja nie mam takich kontaktów , mo¿e szkoda?

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 09, 2012, 20:33:53 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: