Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Kwiecieñ 09, 2012, 20:43:00 » |
|
Jestem. Tak to Ela.
P.S. Jej imie nadalam corce mojej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 09, 2012, 20:48:02 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Kwiecieñ 09, 2012, 22:03:52 » |
|
To znaczy zna³a¶ j± i jej historiê wcze¶niej skoro córce nada³a¶ jej imiê? Pochodzicie z jednej gwiezdnej rodziny? To mo¿e opowiedz nam co¶ wiêcej o swoim domu w Gwiazdach? Ja postaram siê odszukaæ Eli inne opowiadania, na pewno te¿ s± bardzo ciekawe. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Kwiecieñ 09, 2012, 23:35:10 » |
|
@ Kiara Staram siê opowiedzieæ Tobie o tym , ale Ty wcale nie musisz chcieæ przyj±æ tej informacji . (..) Ja bynajmniej nie mam intencji krzywdzenia nikogo, opowiadam Tobie równie¿ o innych opcjach , o innych ogl±dach , i o innych informacjach na ten sam temat o którym Ty piszesz. Czy to ¼le? Ale¿ sk±d, Kiaro. To nie jest ¼le, ani te¿ dobrze. "Problemem" w relacjach miêdzyludzkich jest to, co widaæ jak na d³oni, ale nikt nie chce patrzeæ tak, ¿eby to zobaczyæ, co zrozumia³e jest , poniewa¿ dojrza³by .. bezsens istnienia "siebie " Prawie ka¿da rozmowa, Kiaro, któr± rozpoczynasz z drugim cz³owiekiem przeradza siê w dysharmoniê . Nie jest to zarzut, tylko zwrócenie uwagi na sam fakt .Mo¿e dziêki temu rozpoznasz w czym tkwi "problem". Reszta? Ca³a ta scenografia , kostiumy i maski ludzkie oraz przyjête role s± mniej wa¿ne.
Co do ca³ej reszty to racja @ Fair Lady Te wszystkie wymiary zachodza jednoczesnie, a nie po kolei. Tak, to rezonuje .... @ Ptaku„¯e nie ma tego, co gada i s³ucha. Jest tylko ¿ycie, stwarzanie siê ducha.” Wniosek ten nader jest oczywisty dla ega trzeciego, konfabulisty. Co „JA” pogrzeba³o w odmêtach mowy, teraz ma spokój i problem z g³owy. Ego czwarte to ubzdura³o i panegiryk tu napisa³o. Doskona³e rozpoznanie .. "Mój wirus" ju¿ Ci nie raz pisa³, ¿e Ciê uwielbia za trafno¶æ wypowiedzi I to siê nie zmienia
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Kwiecieñ 10, 2012, 00:31:29 » |
|
east dziêkujê za wnikliw± analizê moich tekstów, wybacz ale bêdê siê sugerowa³a tym co mi w duszy gra i na jak± nutê uzyskujê harmoniê wewnêtrzn±. Nie mniej mi³o mi ¿e po¶wiêcasz mi czas i zainteresowanie. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Kwiecieñ 10, 2012, 10:33:50 » |
|
To mo¿e opowiedz nam co¶ wiêcej o swoim domu w Gwiazdach? Kiaro to jest forum "anonimowe" , wiec tak trudno opowiadac szczegoly o rodzinie (byc moze sobie tego nie zycza), ale jesli chcesz wiedziec, to jest tam ktos kto jest moja babcia. Mam z nia kontakt, to bardzo wysoka osobistosc. Tak troche wyglada jak ja na tym awatarze, tylko wlosy o wiele dluzsze. Imie corce nadalam nie kojarzac z ta Ela, potem dopiero mi sie to dostroilo, ze nie byl to przypadek.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 10, 2012, 10:35:08 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Kwiecieñ 10, 2012, 11:46:10 » |
|
Znam opowie¶æ Eli i wiem i¿ ona jest przedstawicielk± tej cywilizacja na ziemi w postaci wzorca kobiety, to jest informacja z regresingu z przed lat. Wszystkie kobiety tam... s± blondynkami nie ma innych. W Polsce jest kilka kobiet z tamtych czasów ale i m³odszych przedstawicielek tej cywilizacji , o tym wiem. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Kwiecieñ 10, 2012, 12:30:20 » |
|
Chyba masz na mysli Eloi. Byc moze, bo Cyryl (ten od Metodego) byl synem Eloi. "Kyrie Elejson" //Kyril= Cyryl syn Eloi// Pismo cyrylica. Ciekawa historia. Eloi to wlasnie blondyni. Ale nie kazdy blondyn jest Eloi.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Kwiecieñ 10, 2012, 12:41:02 » |
|
Nie Cyryla z jego "Metodami" pozostawimy z innej strony... mam na my¶li P. Elê £onik , która wystêpuje z synem w wywiadzie.To o niej piszê jako o nowym wzorcu cia³a materialnego kobiety. Piszê o wspó³czesno¶ci a nie o czasach odleg³ych. Tak nie ka¿dy blondyn i blondynka s± przedstawicielami tej konkretnej cywilizacji. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Kwiecieñ 10, 2012, 12:49:35 » |
|
east slusznie zauwazyl, ze ta rownosc wielu wymiarow, to rezonans, dlatego przyszlosc jest tylko odbiciem przeszlosci, to my tak postrzegamy, bo widzimy os czasu, a w rezultacie jestesmy wieczni.
P. Eli Lonik nie znalazlam w googlu, wiec trudno mi ocenic, jak wyglada. Osobiscie wiem, ze wzorcow jest wiele. Dotycza one kobiet i mezczyzn. Tak samo jest na Atlantydzie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Kwiecieñ 10, 2012, 13:06:00 » |
|
Zobacz tu w 8 minucie .. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IY1ijWJynS4Tu jest Ela £anik ze swoim synem Przemkiem. Na Atlantydzie dopiero by³y tworzone , tam by³y robione kopie Dusz. Nie dyskutujê o wzorcach fizycznych rodów ziemskich tych jest nie jeden. Mówiê o zmodyfikowanym wzorcu pramatki tej cywilizacji testowanym w warunkach ziemi ale , potrzeb cywilizacji wzorzec ten ma byæ wykorzystany nie tylko na ziemi na innych planetach równie¿. On jest ( jej cia³o fizyczne) rzecz mo¿na prototypem nowego materialnego kombinezonu do¶wiadczalnego. Tak Ela, nie Ewa a Ela... Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Kwiecieñ 10, 2012, 19:50:59 » |
|
Na linku podanym przez Ciebie Kiaro otwiera sie Trojanski Kon. Bez sensu sa te ataki. UFO musisz odroznic od alienow, to sa dwie rozne pary butow, a te sesje to sciema! I jedziesz na tym juz tyle czasu, sorry, ze to ja (east nie lubi tego slowa:), wiec MY musze Ci to powiedziec. Ale i o tym sa juz watki. U nas trener mowi, zanim opuscisz ring wyrzuc z siebie nagromadzona energie. A wtedy POWER!
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Kwiecieñ 10, 2012, 20:07:44 » |
|
Lady co Ty opowiadasz to materia³ który jest pod tym adresem; UFO? Oni ju¿ tu s±! - 06.04.2012 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IY1ijWJynS4zamieszczony przez Janusza z forum a prowadzony przez Janusza Zagórskiego. dlaczego u Ciebie jest to trojan? Czy u kogo¶ te¿ jest? A co to dla Ciebie alieni a co to UFO? I jedziesz na tym juz tyle czasu, sorry, ze to ja co to znaczy , bo nic a nic nie kapujê , jaka¶ ciemna jestem widaæ z tego? Jak siê pozbywasz energii to jeste¶ bez mocy , ka¿dy bez wyj±tku sobie z Tob± poradzi. Sk±d wiesz co tam jest jak Ci siê link nie otwiera , jakie sesje? Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 10, 2012, 20:11:17 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Kwiecieñ 10, 2012, 21:08:13 » |
|
W treningu wazna jest kolejnosc wykonywanych cwiczen. I ich intensywnosc. W informatyce, tylko kolejnosc. Tu jest przewaga analoga nad automatem. Mocy nie mozna sie pozbyc, gdy jest sie "zywym" moc tworzy sie i regeneruje, to odwieczny proces. Alien to ktos, kto pomaga tubylcom, uczy ich, wychowuje, nieoczekujac niczego w nagrode. Z reguly konczy "zle", gdyz prymityne byty go nie rozumieja i chca unicestwic. UFO zas to najezdzcy chcacy opanowac terytoriom. ET - to nasi kochani informatycy:) Hej! A o tym Trojanie od Ciebie to juz legendy tu po forum kraza, ale psst! nie moge dalej, jestem anonimowa.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 10, 2012, 21:11:49 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Kwiecieñ 10, 2012, 22:35:55 » |
|
Dla sprostowania "Alien" to po prostu obcy w ka¿dym znaczeniu tego s³owa, nie znany w danym miejscu , zwyczajnie obcy przybysz. Mity o mnie? Widaæ du¿o tu mitomanów , jak piêkne to siê cieszê. Widaæ babcia Ciebie ¼le informuje. Uda³o Ci siê obejrzeæ fragment z El±? Rozpozna³a¶ j± mo¿e? Gdyby ona zamie¶ci³a tu swoje przekazy od swojej cywilizacji zrobi³a by furorê niebywa³±.... Widzisz lady ca³y czas wprowadzasz dezinformacjê na forum stosuj±c podstawianie przeczytanych i zas³yszanych informacji pod zbli¿one tematy , które w rzeczywisto¶ci maj± inny no¶nik wiedzy. Tworzysz odwracanie uwagi od tematów mitycznymi podtekstami, nie ma w tym informacji pe³nej s± szcz±tki co¶ sugeruj±ce. W wypadku poproszenia o komentarz ( jako znawcy spokrewnionej z cywilizacj± z wysoko postawionej w niej babci) uciekasz od tematu sugeruj±c i¿ film jest trojanem ( a nie jest), przekierowujesz odwrócenie negatywne uwagi w moj± stronê. To prymitywne zastêpcze zagrywki gdy nie ma siê wiedzy w temacie. Zatem co usi³ujesz zrobiæ z wiedz± zdeponowan± na tym forum? Usi³ujesz ja wymieszaæ i przewarto¶ciowaæ , wprowadzaj±c zastêpcze mylne pojêcia ca³kowicie zmieniaj±ce sens informacji. I to s± te wirusy o których ja napisa³am i¿ "filtr " ich nie przepu¶ci , nie poprzestawiasz kodów wzorców informacyjnych wykorzystuj±c nie wiedzê niektórych ludzi. Je¿eli chcesz dyskutowaæ , to proszê bardzo rób to , ka¿da informacja jest cenna , ka¿da wzbogaca ( nawet gdy jest tylko pretekstem analizy do wyci±gania wniosków prawid³owych) ale nie usi³uj proszê wprowadzaæ dezinformacji, informacjami których prawdy nie potrafisz potwierdziæ. Kiara ps. E.T. http://pl.wikipedia.org/wiki/E.T._%28film%29 bajkowa opowie¶æ. Alien - obcy w t³umaczeniu z angielskiego. UFO-mo¿na pod ta nazw± umie¶ciæ wszystkie niezidentyfikowane obiekty lataj±ce, ani dobre ani z³e.. http://pl.wikipedia.org/wiki/UFO
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2012, 00:35:31 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #39 : Kwiecieñ 11, 2012, 06:24:45 » |
|
Link do filmu Janusza Zagórskiego czysty, sam filmik tez czysty, nie ma wirusów. Mi³ego ogl±dania !
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #40 : Kwiecieñ 11, 2012, 08:02:57 » |
|
Link do filmu Janusza Zagórskiego czysty, sam filmik tez czysty, nie ma wirusów. Mi³ego ogl±dania !
nie jestem na bie¿±co,- chodzi o ten link? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IY1ijWJynS4
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Kwiecieñ 11, 2012, 08:07:02 » |
|
@ KiaroWidzisz lady ca³y czas wprowadzasz dezinformacjê na forum stosuj±c podstawianie przeczytanych i zas³yszanych informacji pod zbli¿one tematy , które w rzeczywisto¶ci maj± inny no¶nik wiedzy. Tworzysz odwracanie uwagi od tematów mitycznymi podtekstami, nie ma w tym informacji pe³nej s± szcz±tki co¶ sugeruj±ce. A jak powinno byæ ? Kawa na ³awê i wszystko na tacy ? Tak czy inaczej ka¿dy cz³owiek filtruje tre¶ci poprzez w³asnego "wirusa". Niektóre tre¶ci, zdania, s³owa-klucze, pozwalaj± obej¶æ ten wewnêtrzny filtr. Tak± rolê pe³ni± tzw kongany (koany), ale równie¿ celowe zabiegi w postaci niedopowiedzeñ czy te¿ pozornie wyrwanych z pierwotnych kontekstów strzêpów zdañ. W³a¶nie to robi Fair Lady (zamierzenie czy te¿ nie ). "Prawda" to tre¶æ ¶ci¶le po³±czona z wirusem JA. Tre¶æ, któr± rozpoznajesz jako w³asn± , ¿e to Ty j± masz, gdy tymczasem jest odwrotnie - to ona decyduje kim jeste¶ Mo¿na siê z tego zaklêtego krêgu uwolniæ miêdzy innymi dziêki traktowaniu umys³u-Ja konganami. uciekasz od tematu sugeruj±c i¿ film jest trojanem ( a nie jest), A sk±d wiadomo, ze nie jest ? Tu nie chodzi o komputerowy wirus, ale ten, który zagnie¿d¿a siê w umy¶le. Pani Ela opowiada o swoich rzeczywistych ( prawdziwych ) do¶wiadczeniach ¿yciowych, przynajmniej tak, jak ona je odbiera³a, ale tre¶ci ,które w trakcie jej do¶wiadczeñ siê "loguj±" do jej ¿ycia to ju¿ ca³kiem inna bajka. Pani Ela jest nosicielk± tych tre¶ci. Te swoiste "trojany" nie robi± jej krzywdy, a wrêcz przeciwnie, dostarczaj± sensu i kolorów ¿ycia - dla niej. To cena za ich dalsze roznoszenie, które te¿ ich nosicielom sprawia zadowolenie (ten ¿ar w oczach i dr¿±cy ze wzruszenia g³os ). W ten sposób wirus siê rozprzestrzenia I to nie jest tylko cecha tre¶ci (trojana) przekazywanych przez p.Elê, ale ka¿dej innej to¿samo¶ci ,ka¿dego JA, które walczy o "swoje" miejsce rozpychaj±c siê ³okciami W pasmach czêstotliwo¶ci na których wirusy nie funkcjonuj± jeste¶my harmonicznie wspó³pracujac± sieci± Wzniesienie to nic innego jak rozpoznawanie i pod±¿anie - krok po kroku - w kierunku poza JA . Coraz wiêcej ludzi to rozpoznaje. Niedawno otrzyma³em takie piêkne, ¶wi±teczne ¿yczenia : Wielkanoc to Noc Zmartwychwstania Jednak wg s³ów Jezusa Ludzie tego ¶wiata ju¿ s± umarli Choæ nazywaj± ów pobyt w ¶mierci ¿yciem. Kto z nas jest gotowy ponie¶æ ¶mieræ? W tym ¶wiecie ¶mierci. Któ¿ zaprze siê samego siebie? Jak Jezus – gdy da³ siê nawet ukrzy¿owaæ. Póki cz³owiek nie jest gotów na ¶mieræ ego I póki jej nie przyjmuje, To nie mo¿e dost±piæ zmartwychwstania Bo w³a¶nie ego to ¶mieræ Ono lêka siê ¶mierci i samo jest T± ¶mierci±, której siê tak lêka. Tymczasem z okazji Wielkiej nocy Ci, którzy ponoæ chc± na¶ladowaæ Chrystusa ¯ycz± wszystkiego najlepszego w³a¶nie dla ego, Gdy On wyrzek³ siê samego siebie. ¯yczê wszystkim, aby uwolnili siê z lêków, Które p³yn± z ego. ¯yczê te¿, aby ego z³o¿y³o siebie w ofierze, Aby móg³ zmartwychwstaæ Duch,, Bêd±cy Prawdziwym Dzieckiem Bo¿ym. W rzeczywisto¶ci wtedy rodzi siê Bo¿e Dziecko. I to s± powtórne narodziny. ¯yczê Ci ponownego narodzenia. Tak¿e Twoim najbli¿szym Jerzy Karma
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2012, 08:10:32 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Kwiecieñ 11, 2012, 08:20:31 » |
|
Tak songo dok³adnie o ten link , to on ( bo rzekomo wstawiony prze zemnie , a nie prze zemnie tylko przez Janusza) jest tym s³awetnym trojanem , którym wcale nie jest. Ludzie to ogl±daj± jest OK! east. Zanim zdecydowanie i definitywnie kogo¶ ocenisz to zadaj sobie trud poznawczy. Postaraj siê poznaæ naprawdê historiê P. Eli a pó¼niej pogadaj o trojanach, bowiem ona ( jak niewiele osób jej podobnych) posiada dokumentacjê potwierdzeñ naukowych swoich s³ów. Wspó³pracowa³a z wojskiem ( przekaza³a im ca³a bardzo ¶cis³± dokumentacjê ogólnie nie znanych szlaków na niebie) oraz po chirurgicznym zbadaniu jej organizmu odkryto "rzeczy" w niej których ludzka medycyna nie zna i nigdy nie stosowa³a. Jest jeszcze kila istotno¶ci potwierdzonych medycznie o których nie jestem upowa¿niona do pisania publicznie. Jak opowie wówczas ja te¿ potwierdzê moj± opowie¶ci±. To bardzo znana osoba z przed kilkunastu laty i bardzo badany naukowo przypadek. Kiara ps. Bycie ofiar± to nie moja bajka , nie by³a i nie bêdzie. Tym co tak wybrali powodzenia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2012, 08:34:59 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Kwiecieñ 11, 2012, 09:33:36 » |
|
Niektóre tre¶ci, zdania, s³owa-klucze, pozwalaj± obej¶æ ten wewnêtrzny filtr. Tak± rolê pe³ni± tzw kongany (koany), ale równie¿ celowe zabiegi w postaci niedopowiedzeñ czy te¿ pozornie wyrwanych z pierwotnych kontekstów strzêpów zdañ. W³a¶nie to robi Fair Lady (zamierzenie czy te¿ nie ). ZAMIERZENIE! CHOC TY MNIE ZROZUMIALES! Ale taki mam juz styl, to u mnie jak filtr, kto zrozumie ide z nim dalej, kto nie zajarzy, wraca na miejsce startu. Ja juz nikomu nic udowadniac nie musze, jestem w ciaglej drodze, a czy ona gwiezdna, czy kamienista to wszystko jedno, byle dalej i do przodu. Do Kiary - nie mam pojecia co irytuje Ciebie we mnie, ale odnosze wrazenie, ze nie masz ochoty mnie zrozumiec, wiec wyszukujesz dysharmonii jak to trafnie east okreslil, a na chlopski jezyk szukasz dziury w calym. Te przekazy, sesje, chanellingi, wiesz wogole tak na prawde co to jest? Obralas sobie swiat mityczny za wskazowke i przewodnika? I negujesz "medrca szkielko i oko"? Ale coz brnij dalej, ani nie ganie ani nie popieram. Dariusz zwrocil mi uwage, ze forum jest publiczne i pisac moze kazdy, ale sam wciaz poprawia, przenosi, przycina, wprowadza zamet. Watek jest o Atlantydzie, wiec moze wrocmy do sedna. Jaki zwiazek maja Templariusze z Atlantyda?
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2012, 09:41:30 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Kwiecieñ 11, 2012, 11:23:43 » |
|
Wzniesienie to nic innego jak rozpoznawanie i pod±¿anie - krok po kroku - w kierunku poza JA . Coraz wiêcej ludzi to rozpoznaje. Niedawno otrzyma³em takie piêkne, ¶wi±teczne ¿yczenia : East, te¿ dosta³am od Jerzego te same ¿yczenia. Jednak, wyra¼nie jest tam mowa o EGO, a nie o JA. To s± ró¿ne twory. JA jest pierwotne, czyste, za¶ Ego paso¿ytuje na JA. I to Ego tworzy to¿samo¶ci, nie JA. Wiêc ukatrup albo zmodyfikuj Ego, bo w tym stanie ¼le postrzegasz swoj± Ja¼ñ. I chocia¿ intuicyjnie pojmujemy podobnie, to nazewnictwo mamy ró¿ne. A poza tym, masz racjê. Tylko, ¿e te racje, to równie¿ nak³adki.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #45 : Kwiecieñ 11, 2012, 11:33:20 » |
|
..nie wiem, czy modyfikacja Ego co¶ da,- Ego jest jak kalejdoskop i skutecznie zniekszta³ca obraz Ja,- a Ja patrzy na Ego z politowaniem ..ole!
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Kwiecieñ 11, 2012, 11:55:23 » |
|
¯yczê wszystkim, aby uwolnili siê z lêków, Które p³yn± z ego. ¯yczê te¿, aby ego z³o¿y³o siebie w ofierze, Aby móg³ zmartwychwstaæ Duch,, Bêd±cy Prawdziwym Dzieckiem Bo¿ym. W rzeczywisto¶ci wtedy rodzi siê Bo¿e Dziecko. I to s± powtórne narodziny. Bardzo ladnie to jest powiedziane, ale to tak jakby teorie wkuwac na pamiec bez zrozumienia. Faktycznie zas chodzi o uwolnienie sie od wiecznego strachu. Strachu przed znanym, nieznanym, choroba, smiercia, porazka, wszelkie fobie itd. mozna wymieniac bez konca. Bo strach buduje egrogery strachu wlasnie. Potwory. "aby ego zlozylo siebie w ofierze", czyli co? Tak jak ze strachem udalo sie trafic, tak z ta ofiara strzal w puste. Ofiara to wymiana, cos za cos. Nie ma we wszechswiecie niczego za darmo, za wszystko trzeba placic, czy to pienieznie, czy energetycznie, lub emocjonalnie. A Dzieckiem Bozym stanie sie ten, kto zrozumie, ze Bog jest nim samym i NIKOMU zadnych danin skladac nie trzeba, lecz siebie samego wyzwolic. Czyli innymi slowy "nie dac sie pokonac!" Trwanie w biernosci to sciemka jakich malo, wszczepiona jak ten wirus w programik maluckiego. Czytalam dzis tu na forum o Templariuszach i Rozokrzyzowcach. Padlo tam takie zdanie, ze Templariusze posiadali WIEDZE, i tu zgadza sie. Bo ten bedzie WOLNY, kto posiadzie WIEDZE i wtedy narodzi sie na NOWO. Templariusze to rodzaj wartownikow "niebianskich", strzega ogniska domowego, czyli sa fukcjonariuszami porzadku. Aby czasem wywrotowcow i terrorystow nie bylo. Bozia by sie zdenerwowala wtedy;)
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Kwiecieñ 11, 2012, 12:18:58 » |
|
@ Ptak
East, te¿ dosta³am od Jerzego te same ¿yczenia. Jednak, wyra¼nie jest tam mowa o EGO, a nie o JA. To s± ró¿ne twory. JA jest pierwotne, czyste, za¶ Ego paso¿ytuje na JA. I to Ego tworzy to¿samo¶ci, nie JA. Wiêc ukatrup albo zmodyfikuj Ego, bo w tym stanie ¼le postrzegasz swoj± Ja¼ñ.
I chocia¿ intuicyjnie pojmujemy podobnie, to nazewnictwo mamy ró¿ne. A poza tym, masz racjê. Du¿y u¶miech Tylko, ¿e te racje, to równie¿ nak³adki. No w³a¶nie Wiesz, czêsto siê zamiennie u¿ywa "ego" - "ja". Mówi siê te¿ "egotyczne ja"/"egotyczny umys³-ja". To bardzo bliskoznaczne, choæ akurat to JA w przes³anych ¿yczeniach siê samoreplikowa³o do postaci Dziecka Bo¿ego. Kolejna to¿samo¶æ ,która choæ tyle dobrego, ¿e pozostaje bez przypiêtej to¿samo¶ci, bo wszak ³atki to¿samo¶ci przypina ego W rozpoznaniu "z ¿yczeñ" znalaz³ siê jeszcze Duch. To jeszcze bardziej eteryczna postaæ, rozmyta, nieokre¶lona (p³ciowo na przyk³ad) bli¿sza bezkszta³tnej ¦wiadomo¶ci. Ka¿de budowanie wyobra¿eñ na te tematy pozostanie niedoskona³e, bo jest klecone przez egotyczne JA w³a¶nie. Mo¿e s± jakie¶ kolejne etapy istnienia ,byty, jakie¶ "pierwotne i czyste JA" byæ mo¿e, lecz poprzez dookre¶lenie siê wyodrêbnione, a zatem równie¿ z jakim¶ filtrem. Te dalsze rozwa¿ania na temat Atlantydów, Duchów, "czystych ja" to odlot w totalne wyobra¿enia. Cz³owiek nie rozumie drugiego cz³owieka-s±siada, a co dopiero twierdziæ ¿e siê zna mentalno¶æ staro¿ytnych cywilizacji tylko na podstawie kilku znalezionych artefaktów. Tworzy siê co najwy¿ej jaki¶ przybli¿ony model Atlantydów, a i to zniekszta³cony poprzez filtr wspó³czesnego, egotycznego ja. @ Kiaraeast. Zanim zdecydowanie i definitywnie kogo¶ ocenisz to zadaj sobie trud poznawczy. Postaraj siê poznaæ naprawdê historiê P. Eli a pó¼niej pogadaj o trojanach, bowiem ona ( jak niewiele osób jej podobnych) posiada dokumentacjê potwierdzeñ naukowych swoich s³ów.(..) po chirurgicznym zbadaniu jej organizmu odkryto "rzeczy" w niej których ludzka medycyna nie zna i nigdy nie stosowa³a. Nie pad³o stwierdzenie, ¿e p. Ela k³amie, ani ocena osoby p. Eli nie zosta³a dokonana. Pani Ela, jak ka¿da to¿samo¶æ, ma swoj± historiê napisan± poprzez my¶li i aparat postrzegania. To co s±dzimy czy uwa¿amy jest dla nas prawdziwe. Kontakty z "czym¶" niewyja¶nionym to do¶wiadczenie osobiste p. Eli z pewno¶ci± pozostawiaj±ce niezatarty ¶lad w umy¶le oraz , jak piszesz , równie¿ w ciele. Te implanty s± czym¶ w rodzaju wirusa- trojana. Cz³owiek zosta³ u¿yty przez nieznan± inteligencjê do nie ujawnionych jeszcze celów. Czy nie takie w³a¶nie jest znaczenie trojana ?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Kwiecieñ 11, 2012, 12:39:23 » |
|
Ech, biedne my s± ludziki. Ci±gle co¶ musimy. A to wiedzê zdobywaæ, ale tak±, by w maliny nie byæ wpuszczonym. Bo nie daj Bo¿e najemy siê pokarmu nie takiego i co wtedy? Ci±gle co¶ przetwarzaæ musimy, prze¿uwaæ jak te krowy na pastwisku, a i tak wszystko potem wydalone bêdzie i przynajmniej glebê u¿y¼ni. O co wiêc chodzi? Mo¿e o wolno¶æ od tego „trzeba” w przeró¿nych konfiguracjach? Ale to ju¿ przerabiali¶my, bo przecie¿ ‘czy siê robi, czy siê le¿y…’ pamiêtacie komunê? Z drugiej strony, czy te wszystkie JA, ja¼nie, i jak je tam jeszcze zwa³ nie istniej± w najwiêkszej komunie, bo duchowej? Fair Lady twierdzi, ¿e nic za darmo. A ja twierdzê, ¿e wszystko jest za darmo, tylko trzeba nauczyæ siê braæ i pozbyæ nawyku p³acenia. D³ug, to b³êdna hipoteza, co potwierdzaj± banki. Ju¿ siê sypi±.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Kwiecieñ 11, 2012, 12:47:27 » |
|
Otó¿ east jak najbardziej w du¿ej mierze wyja¶nione i potwierdzone , a nawet wykorzystane w naszym codziennym ¿yciu. Nie oparte na przeczytanych i zas³yszanych s³owach a do¶wiadczone i potwierdzone fizycznie. Chocia¿ nie wszystko i nie do koñca byæ mo¿e zrozumiane. To jest byæ mo¿e jedna z nielicznych osób tak bardzo wiarygodna i tak nie¼le przebadana z tak± niesamowit± dokumentacj±. Nie opowiada o babci w gwiazdach z wysok± pozycjom ... t³umaczy precyzyjnie na czym polega ten fenomen "trójkowy". Byæ mo¿e wiem wiêcej bo kilkana¶cie lat temu pozna³am j± osobi¶cie i przez d³ugie lata by³am depozytariuszkom jej bardzo osobistych zwierzeñ i poniek±d niektórych do¶wiadczeñ. Ona odnalaz³a mnie jak mia³am 10 lat , sama nie wiedzia³a dlaczego to zrobi³a ( nie jeste¶my "gwiezdnymi siostrami") nie mam nic wspólnego z jej cywilizacj± , kompletnie nic. To dwie bardzo , ale to bardzo ro¿ne bajki. Ponownie spotka³y¶my siê jako doros³e kobiety po kilkudziesiêciu latach, przypadkowo..... tez nie wiedzia³y¶my dlaczego? Dzisiaj ja ju¿ to wiem. Bardzo szanujê ludzi jak ona i wspó³czujê bardzo trudnej drogi któr± oni przechodz±. Ja wiem i¿ nie s± to fanaberie ludzkich umys³ów ,s± to realia na miarê realno¶ci naszego wymiaru. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2012, 12:51:35 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|