Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 16:45:32

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Atlantydzi - mistrzowie oÂświecenia czy ...  (Przeczytany 34863 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 09, 2012, 20:43:00 »

Jestem.
Tak to Ela.

P.S. Jej imie nadalam corce mojej.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2012, 20:48:02 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 09, 2012, 22:03:52 »

To znaczy znaÂłaÂś jÂą i jej historiĂŞ wczeÂśniej skoro cĂłrce nadaÂłaÂś jej imiĂŞ? Pochodzicie z jednej gwiezdnej rodziny?
To moÂże opowiedz nam coÂś wiĂŞcej o swoim domu w Gwiazdach?
Ja postaram siĂŞ odszukaĂŚ Eli inne opowiadania, na pewno teÂż sÂą bardzo ciekawe.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 09, 2012, 23:35:10 »

@Kiara
Staram siê opowiedzieÌ Tobie o tym , ale Ty wcale nie musisz chcieÌ przyj¹Ì tej informacji . (..)
Ja bynajmniej nie mam  intencji krzywdzenia nikogo, opowiadam Tobie rĂłwnieÂż o innych opcjach , o innych oglÂądach , i o innych informacjach na ten sam temat o ktĂłrym Ty piszesz.
Czy to Âźle?

AleÂż skÂąd, Kiaro. To nie jest Âźle, ani teÂż dobrze. "Problemem" w relacjach miĂŞdzyludzkich jest to, co widaĂŚ jak na dÂłoni, ale nikt nie chce patrzeĂŚ tak, Âżeby to zobaczyĂŚ, co zrozumiaÂłe jest , poniewaÂż dojrzaÂłby .. bezsens istnienia "siebie " MrugniĂŞcie

Prawie kaÂżda rozmowa, Kiaro, ktĂłrÂą rozpoczynasz z drugim czÂłowiekiem przeradza siĂŞ w dysharmoniĂŞ . Nie jest to zarzut, tylko zwrĂłcenie uwagi na sam fakt .MoÂże dziĂŞki temu rozpoznasz w czym tkwi "problem".

Reszta? CaÂła ta scenografia , kostiumy i maski ludzkie oraz przyjĂŞte role sÂą mniej waÂżne.
Co do caÂłej reszty to racja Chichot

@Fair Lady
Te wszystkie wymiary zachodza jednoczesnie, a nie po kolei.
Tak, to rezonuje ....

@Ptaku
„ÂŻe nie ma tego, co gada i sÂłucha. Jest tylko Âżycie, stwarzanie siĂŞ ducha.”
Wniosek ten nader jest oczywisty dla ega trzeciego, konfabulisty.
Co „JA” pogrzebaÂło w odmĂŞtach mowy, teraz ma spokĂłj i problem z gÂłowy.
 Ego czwarte to ubzduraÂło i panegiryk tu napisaÂło.

DoskonaÂłe rozpoznanie  DuÂży uÂśmiech .. "MĂłj wirus" juÂż Ci nie raz pisaÂł, Âże CiĂŞ uwielbia za trafnoœÌ wypowiedzi Chichot
I to siĂŞ nie zmienia  Cool
Kiara
Gość
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 10, 2012, 00:31:29 »

east dziĂŞkujĂŞ za wnikliwÂą analizĂŞ moich tekstĂłw, wybacz ale bĂŞdĂŞ siĂŞ sugerowaÂła tym co mi w duszy gra i na jakÂą  nutĂŞ uzyskujĂŞ harmoniĂŞ wewnĂŞtrznÂą.
Nie mniej miÂło mi Âże poÂświĂŞcasz mi czas i zainteresowanie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #29 : Kwiecień 10, 2012, 10:33:50 »

To moÂże opowiedz nam coÂś wiĂŞcej o swoim domu w Gwiazdach?

Kiaro to jest forum "anonimowe"MrugniĂŞcie, wiec tak trudno opowiadac szczegoly o rodzinie (byc moze sobie tego nie zycza), ale jesli chcesz wiedziec, to jest tam ktos kto jest moja babcia. Mam z nia kontakt, to bardzo wysoka osobistosc. Tak troche wyglada jak ja na tym awatarze, tylko wlosy o wiele dluzsze.
Imie corce nadalam nie kojarzac z ta Ela, potem dopiero mi sie to dostroilo, ze nie byl to przypadek.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2012, 10:35:08 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #30 : Kwiecień 10, 2012, 11:46:10 »

Znam opowieœÌ Eli i wiem i¿ ona jest przedstawicielk¹ tej cywilizacja na ziemi w postaci wzorca kobiety, to jest informacja z regresingu z przed lat. Wszystkie kobiety tam... s¹ blondynkami nie ma innych.
W Polsce jest kilka kobiet z tamtych czasĂłw ale i mÂłodszych przedstawicielek tej cywilizacji , o tym wiem.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #31 : Kwiecień 10, 2012, 12:30:20 »

Chyba masz na mysli Eloi. Byc moze, bo Cyryl (ten od Metodego) byl synem Eloi.
"Kyrie Elejson" //Kyril= Cyryl syn Eloi// Pismo cyrylica.
Ciekawa historia.
Eloi to wlasnie blondyni. Ale nie kazdy blondyn jest Eloi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #32 : Kwiecień 10, 2012, 12:41:02 »

Nie Cyryla z jego "Metodami" pozostawimy z innej strony... mam na myœli P. Elê £onik , która wystêpuje z synem w wywiadzie.To o niej piszê jako o nowym wzorcu cia³a materialnego kobiety. Piszê o wspó³czesnoœci a nie o czasach odleg³ych.
Tak nie kaÂżdy blondyn i blondynka sÂą przedstawicielami tej konkretnej  cywilizacji.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #33 : Kwiecień 10, 2012, 12:49:35 »

east slusznie zauwazyl, ze ta rownosc wielu wymiarow, to rezonans, dlatego przyszlosc jest tylko odbiciem przeszlosci, to my tak postrzegamy, bo widzimy os czasu, a w rezultacie jestesmy wieczni.

P. Eli Lonik nie znalazlam w googlu, wiec trudno mi ocenic, jak wyglada. Osobiscie wiem, ze wzorcow jest wiele.
Dotycza one kobiet i mezczyzn. Tak samo jest na Atlantydzie.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #34 : Kwiecień 10, 2012, 13:06:00 »

Zobacz tu w 8 minucie .. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IY1ijWJynS4
Tu jest Ela ÂŁanik ze swoim synem Przemkiem.
Na Atlantydzie dopiero byÂły tworzone , tam byÂły robione kopie Dusz. Nie dyskutujĂŞ o wzorcach  fizycznych rodĂłw ziemskich tych jest nie jeden.
MĂłwiĂŞ o zmodyfikowanym wzorcu pramatki tej cywilizacji testowanym w warunkach ziemi ale  ,  potrzeb cywilizacji wzorzec ten ma byĂŚ wykorzystany nie tylko na ziemi na innych planetach rĂłwnieÂż.
On jest ( jej ciaÂło fizyczne) rzecz moÂżna prototypem nowego materialnego  kombinezonu doÂświadczalnego. Tak Ela, nie Ewa a Ela...

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #35 : Kwiecień 10, 2012, 19:50:59 »

Na linku podanym przez Ciebie Kiaro otwiera sie Trojanski Kon.
Bez sensu sa te ataki.
UFO musisz odroznic od alienow, to sa dwie rozne pary butow, a te sesje to sciema!
I jedziesz na tym juz tyle czasu, sorry, ze to ja (east nie lubi tego slowa:), wiec MY musze Ci to powiedziec.
Ale i o tym sa juz watki.
U nas trener mowi, zanim opuscisz ring wyrzuc z siebie nagromadzona energie.
A wtedy POWER!
Kiara
Gość
« Odpowiedz #36 : Kwiecień 10, 2012, 20:07:44 »

Lady co Ty opowiadasz to materiaÂł ktĂłry jest pod tym adresem;

UFO? Oni juÂż tu sÂą! - 06.04.2012

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IY1ijWJynS4
zamieszczony przez Janusza z forum a prowadzony przez Janusza ZagĂłrskiego.

dlaczego u Ciebie jest to trojan? Czy u kogoÂś teÂż jest?
A co to dla Ciebie alieni a co to UFO?

I jedziesz na tym juz tyle czasu, sorry, ze to ja

co to znaczy , bo nic a nic nie kapujĂŞ , jakaÂś ciemna jestem widaĂŚ z tego? CoÂś
Jak siĂŞ pozbywasz energii to jesteÂś bez mocy , kaÂżdy bez wyjÂątku  sobie z TobÂą poradzi. SkÂąd wiesz co tam jest jak Ci siĂŞ link nie otwiera , jakie sesje?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2012, 20:11:17 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #37 : Kwiecień 10, 2012, 21:08:13 »

W treningu wazna jest kolejnosc wykonywanych cwiczen.
I ich intensywnosc. W informatyce, tylko kolejnosc. Tu jest przewaga analoga nad automatem.
Mocy nie mozna sie pozbyc, gdy jest sie "zywym" moc tworzy sie i regeneruje, to odwieczny proces.

Alien to ktos, kto pomaga tubylcom, uczy ich, wychowuje, nieoczekujac niczego w nagrode. Z reguly konczy "zle", gdyz prymityne byty go nie rozumieja i chca unicestwic.

UFO zas to najezdzcy chcacy opanowac terytoriom.

ET - to nasi kochani informatycy:)MrugniĂŞcie Hej! A o tym Trojanie od Ciebie to juz legendy tu po forum kraza, ale psst! nie moge dalej, jestem anonimowa.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2012, 21:11:49 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #38 : Kwiecień 10, 2012, 22:35:55 »

Dla sprostowania "Alien" to po prostu obcy w kaÂżdym znaczeniu tego sÂłowa, nie znany w danym miejscu , zwyczajnie  obcy przybysz.

Mity o mnie? WidaĂŚ duÂżo tu mitomanĂłw , jak piĂŞkne to siĂŞ cieszĂŞ. WidaĂŚ babcia  Ciebie Âźle informuje.
UdaÂło Ci siĂŞ obejrzeĂŚ fragment z ElÂą? RozpoznaÂłaÂś jÂą moÂże?
Gdyby ona zamieÂściÂła tu swoje przekazy od swojej cywilizacji zrobiÂła by furorĂŞ niebywa³¹....  DuÂży uÂśmiech
Widzisz lady caÂły czas wprowadzasz dezinformacjĂŞ na forum stosujÂąc podstawianie przeczytanych i zasÂłyszanych informacji pod zbliÂżone tematy , ktĂłre w rzeczywistoÂści majÂą inny noÂśnik wiedzy. Tworzysz odwracanie uwagi od tematĂłw mitycznymi podtekstami, nie ma w tym informacji peÂłnej sÂą szczÂątki coÂś sugerujÂące.

W wypadku poproszenia o komentarz ( jako znawcy spokrewnionej z cywilizacjÂą z wysoko postawionej w niej babci) uciekasz od tematu sugerujÂąc iÂż film jest trojanem ( a nie jest), przekierowujesz odwrĂłcenie negatywne uwagi w mojÂą stronĂŞ. To prymitywne zastĂŞpcze zagrywki gdy nie ma siĂŞ wiedzy w temacie.
Zatem co usiÂłujesz zrobiĂŚ z wiedzÂą zdeponowanÂą na tym forum? UsiÂłujesz ja wymieszaĂŚ i przewartoÂściowaĂŚ , wprowadzajÂąc zastĂŞpcze mylne  pojĂŞcia caÂłkowicie zmieniajÂące sens informacji.
I to sÂą te wirusy o ktĂłrych ja napisaÂłam iÂż "filtr " ich nie przepuÂści , nie poprzestawiasz kodĂłw wzorcĂłw informacyjnych wykorzystujÂąc nie wiedzĂŞ niektĂłrych ludzi.

JeÂżeli chcesz dyskutowaĂŚ , to proszĂŞ bardzo rĂłb to , kaÂżda informacja jest cenna , kaÂżda wzbogaca ( nawet gdy jest tylko pretekstem analizy do wyciÂągania wnioskĂłw prawidÂłowych) ale nie usiÂłuj proszĂŞ wprowadzaĂŚ dezinformacji, informacjami ktĂłrych prawdy  nie potrafisz potwierdziĂŚ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps.

E.T. http://pl.wikipedia.org/wiki/E.T._%28film%29 bajkowa opowieœÌ.

Alien - obcy w tÂłumaczeniu z angielskiego.

UFO-moÂżna pod ta nazwÂą umieÂściĂŚ wszystkie niezidentyfikowane obiekty latajÂące, ani dobre ani zÂłe.. http://pl.wikipedia.org/wiki/UFO
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2012, 00:35:31 wysłane przez Kiara » Zapisane
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #39 : Kwiecień 11, 2012, 06:24:45 »

Link do filmu Janusza ZagĂłrskiego czysty, sam filmik tez czysty, nie ma wirusĂłw. MiÂłego oglÂądania !

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #40 : Kwiecień 11, 2012, 08:02:57 »

Link do filmu Janusza ZagĂłrskiego czysty, sam filmik tez czysty, nie ma wirusĂłw. MiÂłego oglÂądania !

nie jestem na bie¿¹co,-
chodzi o ten link?

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #41 : Kwiecień 11, 2012, 08:07:02 »

@Kiaro
Widzisz lady caÂły czas wprowadzasz dezinformacjĂŞ na forum stosujÂąc podstawianie przeczytanych i zasÂłyszanych informacji pod zbliÂżone tematy , ktĂłre w rzeczywistoÂści majÂą inny noÂśnik wiedzy. Tworzysz odwracanie uwagi od tematĂłw mitycznymi podtekstami, nie ma w tym informacji peÂłnej sÂą szczÂątki coÂś sugerujÂące.
A jak powinno byĂŚ ? Kawa na ÂławĂŞ i wszystko na tacy ?
Tak czy inaczej ka¿dy cz³owiek filtruje treœci poprzez w³asnego "wirusa". Niektóre treœci, zdania, s³owa-klucze, pozwalaj¹ obejœÌ ten wewnêtrzny filtr. Tak¹ rolê pe³ni¹ tzw kongany (koany), ale równie¿ celowe zabiegi w postaci niedopowiedzeù czy te¿ pozornie wyrwanych z pierwotnych kontekstów strzêpów zdaù. W³aœnie to robi Fair Lady (zamierzenie czy te¿ nie ).

"Prawda" to treœÌ œciœle po³¹czona z wirusem JA. TreœÌ, któr¹ rozpoznajesz jako w³asn¹ , ¿e to Ty j¹ masz, gdy tymczasem jest odwrotnie - to ona decyduje kim jesteœ Mrugniêcie
MoÂżna siĂŞ z tego zaklĂŞtego krĂŞgu uwolniĂŚ miĂŞdzy innymi dziĂŞki traktowaniu umysÂłu-Ja konganami.
uciekasz od tematu sugerujÂąc iÂż film jest trojanem ( a nie jest),

A sk¹d wiadomo, ze nie jest ? Tu nie chodzi o komputerowy wirus, ale ten, który zagnie¿d¿a siê w umyœle. Pani Ela opowiada o swoich rzeczywistych ( prawdziwych ) doœwiadczeniach ¿yciowych, przynajmniej tak, jak ona je odbiera³a, ale treœci ,które w trakcie jej doœwiadczeù siê "loguj¹" do jej ¿ycia to ju¿ ca³kiem inna bajka. Pani Ela jest nosicielk¹ tych treœci. Te swoiste "trojany" nie robi¹ jej krzywdy, a wrêcz przeciwnie, dostarczaj¹ sensu i kolorów ¿ycia - dla niej. To cena za ich dalsze roznoszenie, które te¿ ich nosicielom sprawia zadowolenie (ten ¿ar w oczach i dr¿¹cy ze wzruszenia g³os ). W ten sposób wirus siê rozprzestrzenia Chichot

I to nie jest tylko cecha treÂści (trojana) przekazywanych przez p.ElĂŞ, ale kaÂżdej innej toÂżsamoÂści ,kaÂżdego JA, ktĂłre walczy o "swoje" miejsce rozpychajÂąc siĂŞ Âłokciami MrugniĂŞcie
W pasmach czêstotliwoœci na których wirusy nie funkcjonuj¹ jesteœmy harmonicznie wspó³pracujac¹ sieci¹ Chichot
Wzniesienie to nic innego jak rozpoznawanie i pod¹¿anie - krok po kroku - w kierunku poza JA .
Coraz wiĂŞcej ludzi to rozpoznaje.
Niedawno otrzymaÂłem takie piĂŞkne, ÂświÂąteczne Âżyczenia :

Wielkanoc to Noc Zmartwychwstania
Jednak wg s³ów Jezusa
Ludzie tego Âświata juÂż sÂą umarli
ChoĂŚ nazywajÂą Ăłw pobyt w Âśmierci Âżyciem.

Kto z nas jest gotowy ponieœÌ œmierÌ?
W tym Âświecie Âśmierci.

Któ¿ zaprze siê samego siebie?
Jak Jezus – gdy daÂł siĂŞ nawet ukrzyÂżowaĂŚ.

PĂłki czÂłowiek nie jest gotĂłw na ÂśmierĂŚ ego
I pĂłki jej nie przyjmuje,
To nie moÂże dostÂąpiĂŚ zmartwychwstania
Bo wÂłaÂśnie ego to ÂśmierĂŚ

Ono lĂŞka siĂŞ Âśmierci i samo jest
TÂą ÂśmierciÂą, ktĂłrej siĂŞ tak lĂŞka.

Tymczasem z okazji Wielkiej nocy
Ci, ktĂłrzy ponoĂŚ chcÂą naÂśladowaĂŚ Chrystusa
ÂŻyczÂą wszystkiego najlepszego wÂłaÂśnie dla ego,
Gdy On wyrzekÂł siĂŞ samego siebie.

ÂŻyczĂŞ wszystkim, aby uwolnili siĂŞ z lĂŞkĂłw,
KtĂłre pÂłynÂą z ego.
ÂŻyczĂŞ teÂż, aby ego zÂłoÂżyÂło siebie w ofierze,
Aby mĂłgÂł zmartwychwstaĂŚ Duch,,
BĂŞdÂący Prawdziwym Dzieckiem BoÂżym.
W rzeczywistoÂści wtedy rodzi siĂŞ BoÂże Dziecko.
I to sÂą powtĂłrne narodziny.

ÂŻyczĂŞ Ci ponownego narodzenia.
TakÂże Twoim najbliÂższym

Jerzy Karma
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2012, 08:10:32 wysłane przez east » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #42 : Kwiecień 11, 2012, 08:20:31 »

nie jestem na bie¿¹co,-
chodzi o ten link?

Tak songo dokÂładnie o ten link , to on ( bo rzekomo wstawiony prze zemnie , a nie prze zemnie tylko przez Janusza) jest tym sÂławetnym trojanem , ktĂłrym wcale nie jest. Ludzie to oglÂądajÂą jest OK!

east. Zanim zdecydowanie i definitywnie kogoœ ocenisz to zadaj sobie trud poznawczy. Postaraj siê poznaÌ naprawdê historiê P. Eli a póŸniej pogadaj o trojanach, bowiem ona ( jak niewiele osób jej podobnych) posiada dokumentacjê potwierdzeù naukowych swoich s³ów.
Wspó³pracowa³a z wojskiem ( przekaza³a im ca³a bardzo œcis³¹ dokumentacjê ogólnie nie znanych szlaków na niebie) oraz po chirurgicznym zbadaniu jej organizmu odkryto "rzeczy" w niej których ludzka medycyna nie zna i nigdy nie stosowa³a.
Jest jeszcze kila istotnoÂści potwierdzonych medycznie o ktĂłrych nie jestem upowaÂżniona do pisania publicznie. Jak opowie wĂłwczas ja teÂż potwierdzĂŞ mojÂą opowieÂściÂą. To bardzo znana osoba z przed kilkunastu laty i bardzo badany naukowo przypadek.

Kiara  UÂśmiech UÂśmiech

ps. Bycie ofiarÂą to nie moja bajka , nie byÂła i nie bĂŞdzie. Tym co tak wybrali powodzenia.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2012, 08:34:59 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #43 : Kwiecień 11, 2012, 09:33:36 »

Niektóre treœci, zdania, s³owa-klucze, pozwalaj¹ obejœÌ ten wewnêtrzny filtr. Tak¹ rolê pe³ni¹ tzw kongany (koany), ale równie¿ celowe zabiegi w postaci niedopowiedzeù czy te¿ pozornie wyrwanych z pierwotnych kontekstów strzêpów zdaù. W³aœnie to robi Fair Lady (zamierzenie czy te¿ nie ).
ZAMIERZENIE! CHOC TY MNIE ZROZUMIALES! Ale taki mam juz styl, to u mnie jak filtr, kto zrozumie ide z nim dalej, kto nie zajarzy, wraca na miejsce startu. Ja juz nikomu nic udowadniac nie musze, jestem w ciaglej drodze, a czy ona gwiezdna, czy kamienista to wszystko jedno, byle dalej i do przodu.
Do Kiary - nie mam pojecia co irytuje Ciebie we mnie, ale odnosze wrazenie, ze nie masz ochoty mnie zrozumiec, wiec wyszukujesz dysharmonii jak to trafnie east okreslil, a na chlopski jezyk szukasz dziury w calym.
Te przekazy, sesje, chanellingi, wiesz wogole tak na prawde co to jest? Obralas sobie swiat mityczny za wskazowke i przewodnika? I negujesz "medrca szkielko i oko"?UÂśmiech
Ale coz brnij dalej, ani nie ganie ani nie popieram.

Dariusz zwrocil mi uwage, ze forum jest publiczne i pisac moze kazdy, ale sam wciaz poprawia, przenosi, przycina, wprowadza zamet.
Watek jest o Atlantydzie, wiec moze wrocmy do sedna.
Jaki zwiazek maja Templariusze z Atlantyda?

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2012, 09:41:30 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #44 : Kwiecień 11, 2012, 11:23:43 »

Cytat: east
Wzniesienie to nic innego jak rozpoznawanie i pod¹¿anie - krok po kroku - w kierunku poza JA .
Coraz wiĂŞcej ludzi to rozpoznaje.
Niedawno otrzymaÂłem takie piĂŞkne, ÂświÂąteczne Âżyczenia :

East, teÂż dostaÂłam od Jerzego te same Âżyczenia. Jednak, wyraÂźnie jest tam mowa o EGO, a nie o JA.
To s¹ ró¿ne twory. JA jest pierwotne, czyste, zaœ Ego paso¿ytuje na JA. I to Ego tworzy to¿samoœci,
nie JA. Wiêc ukatrup albo zmodyfikuj Ego, bo w tym stanie Ÿle postrzegasz swoj¹ JaŸù.

I chociaÂż intuicyjnie pojmujemy podobnie, to nazewnictwo mamy ró¿ne. A poza tym, masz racjĂŞ.  DuÂży uÂśmiech
Tylko, Âże te racje, to rĂłwnieÂż nakÂładki.  Chichot
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #45 : Kwiecień 11, 2012, 11:33:20 »

..nie wiem, czy modyfikacja Ego coÂś da,-
Ego jest jak kalejdoskop i skutecznie znieksztaÂłca obraz Ja,-
a Ja patrzy na Ego z politowaniem DuÂży uÂśmiech ..ole!

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #46 : Kwiecień 11, 2012, 11:55:23 »

ÂŻyczĂŞ wszystkim, aby uwolnili siĂŞ z lĂŞkĂłw,
KtĂłre pÂłynÂą z ego.
ÂŻyczĂŞ teÂż, aby ego zÂłoÂżyÂło siebie w ofierze,
Aby mĂłgÂł zmartwychwstaĂŚ Duch,,
BĂŞdÂący Prawdziwym Dzieckiem BoÂżym.
W rzeczywistoÂści wtedy rodzi siĂŞ BoÂże Dziecko.
I to sÂą powtĂłrne narodziny.

Bardzo ladnie to jest powiedziane, ale to tak jakby teorie wkuwac na pamiec bez zrozumienia.
Faktycznie zas chodzi o uwolnienie sie od wiecznego strachu. Strachu przed znanym, nieznanym, choroba, smiercia, porazka, wszelkie fobie itd. mozna wymieniac bez konca.
Bo strach buduje egrogery strachu wlasnie. Potwory.

"aby ego zlozylo siebie w ofierze", czyli co?

Tak jak ze strachem udalo sie trafic, tak z ta ofiara strzal w puste.
Ofiara to wymiana, cos za cos. Nie ma we wszechswiecie niczego za darmo, za wszystko trzeba placic, czy to pienieznie, czy energetycznie, lub emocjonalnie.

A Dzieckiem Bozym stanie sie ten, kto zrozumie, ze Bog jest nim samym i NIKOMU zadnych danin skladac nie trzeba, lecz siebie samego wyzwolic. Czyli innymi slowy "nie dac sie pokonac!"
Trwanie w biernosci to sciemka jakich malo, wszczepiona jak ten wirus w programik maluckiego.

Czytalam dzis tu na forum o Templariuszach i Rozokrzyzowcach.
Padlo tam takie zdanie, ze Templariusze posiadali WIEDZE, i tu zgadza sie.
Bo ten bedzie WOLNY, kto posiadzie WIEDZE i wtedy narodzi sie na NOWO.

Templariusze to rodzaj wartownikow "niebianskich", strzega ogniska domowego, czyli sa fukcjonariuszami porzadku. Aby czasem wywrotowcow i terrorystow nie bylo. Bozia by sie zdenerwowala wtedy;)

east
Gość
« Odpowiedz #47 : Kwiecień 11, 2012, 12:18:58 »

@Ptak
East, teÂż dostaÂłam od Jerzego te same Âżyczenia. Jednak, wyraÂźnie jest tam mowa o EGO, a nie o JA.
To s¹ ró¿ne twory. JA jest pierwotne, czyste, zaœ Ego paso¿ytuje na JA. I to Ego tworzy to¿samoœci,
nie JA. Wiêc ukatrup albo zmodyfikuj Ego, bo w tym stanie Ÿle postrzegasz swoj¹ JaŸù.

I chociaÂż intuicyjnie pojmujemy podobnie, to nazewnictwo mamy ró¿ne. A poza tym, masz racjĂŞ.  DuÂży uÂśmiech
Tylko, Âże te racje, to rĂłwnieÂż nakÂładki.
No wÂłaÂśnie Chichot
Wiesz, czêsto siê zamiennie u¿ywa "ego" - "ja". Mówi siê te¿ "egotyczne ja"/"egotyczny umys³-ja". To bardzo bliskoznaczne, choÌ akurat to JA w przes³anych ¿yczeniach siê samoreplikowa³o do postaci Dziecka Bo¿ego. Kolejna to¿samoœÌ ,która choÌ tyle dobrego, ¿e pozostaje bez przypiêtej to¿samoœci, bo wszak ³atki to¿samoœci przypina ego Chichot
W rozpoznaniu "z ÂżyczeĂą" znalazÂł siĂŞ jeszcze Duch. To jeszcze bardziej eteryczna postaĂŚ, rozmyta, nieokreÂślona (pÂłciowo na przykÂład) bliÂższa bezksztaÂłtnej ÂŚwiadomoÂści. KaÂżde budowanie wyobraÂżeĂą na te tematy pozostanie niedoskonaÂłe, bo jest klecone przez egotyczne JA wÂłaÂśnie. MoÂże  sÂą jakieÂś kolejne etapy istnienia ,byty, jakieÂś "pierwotne i czyste JA" byĂŚ moÂże, lecz poprzez dookreÂślenie siĂŞ wyodrĂŞbnione, a zatem rĂłwnieÂż z jakimÂś filtrem. Te dalsze rozwaÂżania na temat AtlantydĂłw, DuchĂłw, "czystych ja" to odlot w totalne wyobraÂżenia.
CzÂłowiek nie rozumie drugiego czÂłowieka-sÂąsiada, a co dopiero twierdziĂŚ Âże siĂŞ zna mentalnoœÌ staroÂżytnych  cywilizacji tylko na podstawie kilku znalezionych artefaktĂłw. Tworzy siĂŞ co najwyÂżej jakiÂś przybliÂżony model AtlantydĂłw, a i to znieksztaÂłcony poprzez filtr wspó³czesnego, egotycznego ja.

@Kiara
east. Zanim zdecydowanie i definitywnie kogoœ ocenisz to zadaj sobie trud poznawczy. Postaraj siê poznaÌ naprawdê historiê P. Eli a póŸniej pogadaj o trojanach, bowiem ona ( jak niewiele osób jej podobnych) posiada dokumentacjê potwierdzeù naukowych swoich s³ów.(..) po chirurgicznym zbadaniu jej organizmu odkryto "rzeczy" w niej których ludzka medycyna nie zna i nigdy nie stosowa³a.
Nie pad³o stwierdzenie, ¿e p. Ela k³amie, ani ocena osoby p. Eli nie zosta³a dokonana. Pani Ela, jak ka¿da to¿samoœÌ, ma swoj¹ historiê napisan¹ poprzez myœli i aparat postrzegania. To co s¹dzimy czy uwa¿amy jest dla nas prawdziwe. Kontakty z "czymœ" niewyjaœnionym to doœwiadczenie osobiste p. Eli z pewnoœci¹ pozostawiaj¹ce niezatarty œlad w umyœle oraz , jak piszesz , równie¿ w ciele. Te implanty s¹ czymœ w rodzaju wirusa- trojana. Cz³owiek zosta³ u¿yty przez nieznan¹ inteligencjê do nie ujawnionych jeszcze celów. Czy nie takie w³aœnie jest znaczenie trojana ?
ptak
Gość
« Odpowiedz #48 : Kwiecień 11, 2012, 12:39:23 »

Ech, biedne my sÂą ludziki. Chichot CiÂągle coÂś musimy. A to wiedzĂŞ zdobywaĂŚ, ale takÂą, by w maliny
nie byĂŚ wpuszczonym. Bo nie daj BoÂże najemy siĂŞ pokarmu nie takiego i co wtedy?
CiÂągle coÂś przetwarzaĂŚ musimy, przeÂżuwaĂŚ jak te krowy na pastwisku, a i tak wszystko potem
wydalone bĂŞdzie i przynajmniej glebĂŞ uÂżyÂźni.

O co wiĂŞc chodzi? MoÂże o wolnoœÌ od tego „trzeba” w przeró¿nych konfiguracjach?
Ale to juÂż przerabialiÂśmy, bo przecieÂż ‘czy siĂŞ robi, czy siĂŞ leÂży…’ pamiĂŞtacie komunĂŞ?
Z drugiej strony, czy te wszystkie JA, jaÂźnie, i jak je tam jeszcze zwaÂł nie istniejÂą w najwiĂŞkszej
komunie, bo duchowej?
Fair Lady twierdzi, Âże nic za darmo. A ja twierdzĂŞ, Âże wszystko jest za darmo,
tylko trzeba nauczyĂŚ siĂŞ braĂŚ i pozbyĂŚ nawyku pÂłacenia.
DÂług, to b³êdna hipoteza, co potwierdzajÂą banki. JuÂż siĂŞ sypiÂą.  DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #49 : Kwiecień 11, 2012, 12:47:27 »

Otó¿ east jak najbardziej w du¿ej mierze wyjaœnione i potwierdzone , a nawet wykorzystane w naszym codziennym ¿yciu. Nie oparte na przeczytanych i zas³yszanych s³owach a doœwiadczone i potwierdzone fizycznie. Chocia¿ nie wszystko i nie do koùca byÌ mo¿e zrozumiane.
To jest byĂŚ moÂże jedna z nielicznych osĂłb tak bardzo wiarygodna i tak nieÂźle przebadana z takÂą niesamowitÂą dokumentacjÂą. Nie opowiada o babci w gwiazdach z wysokÂą pozycjom ... tÂłumaczy precyzyjnie na czym polega ten fenomen "trĂłjkowy".
ByĂŚ moÂże wiem wiĂŞcej bo kilkanaÂście lat temu poznaÂłam jÂą osobiÂście i przez dÂługie lata byÂłam depozytariuszkom jej bardzo osobistych  zwierzeĂą i poniekÂąd niektĂłrych  doÂświadczeĂą.

Ona odnalazÂła mnie jak miaÂłam 10 lat , sama nie wiedziaÂła dlaczego to zrobiÂła ( nie jesteÂśmy "gwiezdnymi siostrami") nie mam nic wspĂłlnego z jej cywilizacjÂą , kompletnie nic. To dwie bardzo , ale to bardzo roÂżne bajki.
Ponownie spotkaÂłyÂśmy siĂŞ jako dorosÂłe kobiety po kilkudziesiĂŞciu latach, przypadkowo..... tez nie wiedziaÂłyÂśmy dlaczego? Dzisiaj ja juÂż to wiem.
Bardzo szanujĂŞ ludzi jak ona i wspó³czujĂŞ  bardzo trudnej  drogi ktĂłrÂą oni  przechodzÂą. Ja wiem iÂż nie sÂą to fanaberie ludzkich umys³ów ,sÂą to realia na miarĂŞ realnoÂści naszego wymiaru.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2012, 12:51:35 wysłane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: