Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #100 : Maj 08, 2012, 09:51:50 » |
|
Ciekawe jednak, ze ci, ktorzy sa bezcielesni tak bardzo pragna zawladnac wlasnie cialem. Wiec jest to chyba cos wiecej niz "tylko" body, skafander, do ktorego kazdy moze sie wprowadzic. Znane sa przekazy medialne via cialo, czemu nie z aparatu?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #101 : Maj 08, 2012, 09:59:08 » |
|
no có¿ Lady, to chyba wygl±da tak, i¿ duch bez cia³a nie ma mo¿liwo¶ci pe³nej interakcji w tym wymiarze,- ni¿ ten posiadaj±cy go- tak wiêc te byty które bardzo by chcia³y co¶ bezpo¶rednio zmieniæ w 3G- musz± "dorwaæ" skafander ale to nie takie ³atwe i raczej generalnie wbrew zasadom
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #102 : Maj 08, 2012, 10:57:03 » |
|
Zgadza sie songo! I dlatego te przekazy nie sa niczym innym jak zgrana plyta, bo program moze dokonac update tylko w ciele.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #103 : Maj 08, 2012, 13:28:15 » |
|
Mo¿esz to bardziej wyja¶niæ, opisaæ Fair Lady ?
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #104 : Maj 08, 2012, 21:19:18 » |
|
Musialabym spytac east jaki masz zawod, albo wyksztalcenie, ale skoro jest to forum anonimowe, wiec niech kazdy uzna swa intymnosc. Bo nie wiem jakich "tools" uzywac. Sprecyzuj pytanie odpowiem.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2012, 21:21:27 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #105 : Maj 10, 2012, 18:29:52 » |
|
Je¿eli mogê to powtórzê pytanie szanownego easta Tez jestem ciekaw o co chodzi bo nie wiem. Z zawodu jestem aparatowym przetwórstwa miêsnego(rze¼nikiem) Wykszta³ceniem te¿ nie mogê siê pochwaliæ za bardzo wiêc o ile nie muszê to bym wola³ go nie podawaæ Pracuje jako dozorca na parkingu w galerii. Mogê siê pochwaliæ, ¿e plakietkê identyfikatora (zrobi³a ja moja siostrzenica) mam naj³adniejsza ze wszystkich moich kolegów z pracy To tak by¶ wiedzia³a jakich ,,tools" u¿ywaæ P.S Oczywi¶cie jak bêdzie potrzebne wykszta³cenie to podam trudno siê mówi
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 18:35:41 wys³ane przez Przebi¶nieg »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #106 : Maj 10, 2012, 19:11:33 » |
|
Wyszkta³cenie ¶rednie -matura. Ostatni zawód - handlowiec/po¶rednik. To zupe³nie nie ma znaczenia, poniewa¿ to tylko jedna z ról odgrywana niczym stara p³yta. Nic wa¿nego. Nic na czym mo¿na budowaæ cokolwiek. Nie to zadecydowa³o o tym, co siê rozpuszcza.
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #107 : Maj 10, 2012, 19:53:23 » |
|
East No nie b±d¼ taki Ka¿dy cz³owiek jest inny dla ka¿dego liczy siê co innego Hej no PS Jêzyk rumuñski znam perfekt
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #108 : Maj 10, 2012, 20:54:08 » |
|
Osiem klas i szesna¶cie ¶wiadectw. Ostatni zawód: wyk³adowca na uniwersytecie ... p³ytek kafelkowych w wychodkach. Urodzony - tu¿ przed urodzeniem Zmar³y - tu¿ po ¶mierci.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 21:26:05 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #109 : Maj 10, 2012, 21:35:16 » |
|
To znaczy, ze to WY jestescie "tools". Kazdy gdzies cos zobaczyl, uslyszal, dostal "przekaz" i zaczyna kreowac. I tak ma byc! Informatyka jest wiedza "piekielna", ale jest. I kazdemu, kto sie wkopie do tego zrodla stoi do dyspozycji. DZIS! Ale kiedys byla tylko dla wybranych, wiec mogli urzedowac jak chcieli. Wg praw Sw. Termitiery. To co wklikasz ... stanie sie cialem... wiec uwaga! P.S. TAK! Mysli moje!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 21:35:47 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #110 : Maj 11, 2012, 07:29:36 » |
|
Fair LadyI kazdemu, kto sie wkopie do tego zrodla stoi do dyspozycji Hm... Wracaj±c do tematu Czy pokusi³a¶ siê kiedy¶ by zaufaæ swoje intuicji Przecie¿ Kobiecie bardzo ³atwo jest skorzystaæ z energii serca. Ja facet do¶wiadczy³em, ¿e wystarczy zatrzymaæ siê na chwilê i ws³uchaæ siê w serce. Powoli, nie ¶piesz±c siê. Przecie¿ Kobieta ma du¿o ³atwiej (przynajmniej powinna) odczuæ energiê, która wype³nia serce. S³ynna kobieca intuicja Czy maj±c tego ¶wiadomo¶æ trzeba siê jeszcze dowarto¶ciowywaæ Chyba tylko wtedy jak siê szuka spe³nienia w mê¿czy¼nie Marzy siê o ksiêciu z bajki itd i lata mijaj± Uroda przemija i u¶wiadamia siê sobie, ¿e bez tej energii , jest siê na pó³ martwym, ¿e do tej pory ¿y³o siê tylko cz±stk± siebie. Podoba³ mi siê tytu³ wywiadu z jedn± z polskich aktorek , ,Niczego w ¿yciu nie bêdê ¿a³owaæ". Pisa³a, ¿e siêgnê³a do energii serca i jej oczy otworzy³y siê na nowo. Stwierdzi³a, ¿e nic wiêcej nie musi ju¿ robiæ, bo u¶wiadomi³a sobie, jakie w sobie ma ogromne ¼ród³o energii tworzenia. Twierdzi, ¿e ¿yje t± ¶wiadomo¶ci± ka¿dego dnia. Przesta³a odczuwaæ potrzebê sztucznego dowarto¶ciowania siê itd Trudno nie zgodziæ siê, ¿e sama wiedza – to ma³o. Sama my¶l – to ma³o. By byæ Cz³owiekiem kompletnym konieczna jest energia serca. W tworzeniu dla siebie nowej przestrzeni potrzebne s± dwie energie: my¶l i uczucie. By my¶l sta³a siê cia³em dobrze jest to poczuæ. By potrzeby, marzenia zrealizowa³y siê trzeba poczuæ. By zaistnieæ jako nowy cz³owiek – trzeba poczuæ. Bo przecie¿ poprzez serce dokonuje siê tworzenie, poprzez serce dokonuje siê transformacja ¶wiadomo¶ci. PS Uparty nie jestem zgodê lubiê wiêc mo¿e przy tym ,,staæ do dyspozycji"
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2012, 07:33:04 wys³ane przez Przebi¶nieg »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #111 : Maj 11, 2012, 10:31:22 » |
|
Czy pokusi³a¶ siê kiedy¶ by zaufaæ swoje intuicji Dziwne, ze pytasz w ten sposob... Wyobraz sobie, ze tak i to ku zgorszeniu, zdziwieniu i wszystkim przeciwnosciom losu. Bo w zyciu takiej spontanicznosci byc po prostu w czystej postacie nie moze. Nie mozna robic w kazdej chwili to co sie chce, lecz to co czynic nalezy. A to juz pierwszy hamulec do podazania za glosem wewnetrznym. Ten glosik bowiem tez ma jakis interes, aby podpowiadac. Przebisniegu, nie ma nic za darmo, nawet intuicji;) Moje motto jest takie: im wiecej poznam tym lepiej zrozumiem, wtedy moge swiadomie (wg mojego upodobania) tworzyc swoj swiat, nie czyniac nikomu krzywdy (bo to bardzo trudne).
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #112 : Maj 11, 2012, 10:33:13 » |
|
Tak najpiêkniejszym dniem Cz³owieka jest dokonanie takiego odkrycia i¿ wszystko jest w nim i on jest wszystkim ( nie chodzi o cia³o materialne to tylko aparat do¶wiadczalny , ale bardzo wa¿ny w trakcie ¿ycia fizycznego) , wówczas zmienia siê jako¶æ ¿ycia. Pojawiaj± siê nowe barwy i zwiêkszone zrozumienie wszystkiego co by³o jest i bêdzie, pe³na akceptacja ca³ego scenariusza ¿ycia. Znikaj± wówczas oczekiwania, nie ma bólu rozczarowañ, pojawia siê paleta wiedzy z do¶wiadczeñ. Od tego momentu Cz³owiek nie walczy z przeciwno¶ciami, a ogarnia je swoj± m±dro¶ci± , poznaje zdarzenia przez odczuwanie zawartej w niej energii, intuicyjnie wybiera te niezbêdne dla niego ( nie same dobre i piêkne ale trudne równie¿) jako najlepsze dla siebie w uzupe³nieniu swojej wiedzy. To nowy czas gdy kobieta i mê¿czyzna w nas jednocz± siê harmonijnie przekazuj±c sobie pe³nie swojej wiedzy. Taki Cz³owiek w swoim ¿yciu fizycznym nie jest ju¿ tylko kobiet± czy tylko mê¿czyzn± ( pomimo osobowo¶ci p³ci nadal) ON/ONA staj± siê CZ£OWIEKIEM pe³nym. Wówczas nie szuka siê partnera , On siê pojawia jako równy energetycznie w celu splecenia siê mi³o¶ci± , a nie uzupe³nienia swoich braków depozytem przeciwieñstwa. ¯ycie nadal jest normalnym ¿yciem fizycznym ale my w nim pe³nimy ju¿ inn± rolê, przez inny ju¿ pryzmat subtelno¶ci odczuæ je odbieramy. Jest to moment jednoczenia siê niewcielonego Ducha z wcielon± Dusz± ( mo¿e trwaæ to bardzo d³ugo , zarówno kila jak i kilkadziesi±t lat), ale koñczy siê osi±gniêciem JEDNI ( wychodzimy poza dualizm) gdy przez materialne cia³o przejawia siê ju¿ m±dro¶æ duchowa, a nie tylko logika materialna. M±dro¶æ Serca korzysta z wiedzy logiki, a ¶wiat zmienia swoj± jako¶æ bo cenimy ju¿ inne warto¶ci. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2012, 12:07:52 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #113 : Maj 11, 2012, 11:33:31 » |
|
Kiaro, m±dre s³owa, ale… czy komu¶, kto nie doszed³ samodzielnie to takich wniosków, cokolwiek dadz±? Co¶ zmieni±, przyspiesz±? Nie s±dzê. Zrozumienie przychodzi od wewn±trz, nie z zewn±trz. Czy warto wobec tego pisaæ? Chyba warto, bo cz³owiek, energia musi siebie wyra¿aæ na ró¿ne sposoby. S³owo jest jednym z nich. Jest to jakby oznaczanie przestrzeni swoj± wibracj±, kre¶lenie granic. To rozsiewanie zapachu, przyci±ganie podobieñstw. ¦wiat jest piêkny, mimo, ¿e nie wszystkim i nie zawsze dzieje siê piêknie. Jednak z mojej g³êbi p³ynie poczucie piêkna. Czêsto zastanawiam siê, sk±d ta rado¶æ, mimo braku racjonalnych powodów. Mimo, ¿e niektórzy usilnie ukazuj±, jaki ¶wiat jest niesprawiedliwy, jakie zagro¿enia szykuj± nam obcy, w jak okrutny sposób chc± nas zniszczyæ. I siej± strach. Czasami przez chwilê wierzê i nawet siê wkurzê, ale… wolê siaæ stokrotki i mlecze. Oraz poczucie bezpieczeñstwa. Gdy dochodzi siê do stanu wiruj±cej rado¶ci, to jest to rozwiniêcie skumulowanej wiedzy wewnêtrznej. I tego nikt ju¿ nie potrafi zniszczyæ, to zapisuje siê w matrycy Wszech¶wiata. Mo¿na zaburzyæ na chwilê, ale zaburzenia jak fale na wodzie po wrzuconym kamieniu rozp³ywaj± siê. ¦wiat jest piêkny i za nic nie trzeba p³aciæ. Mi³o¶æ nie wystawia rachunku. Czyje to my¶li? Pal licho, czyje. Wa¿ne, ¿e nios± informacje. Rzucaj± barwê na bia³e p³ótno. Chcieliby¶cie zwiedzaæ galeriê bez obrazów? Buziaczki wszystkim, pa.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2012, 11:49:31 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #114 : Maj 11, 2012, 12:01:45 » |
|
Chcieliby¶cie zwiedzaæ galeriê bez obrazów? Wlasnie jestem w trakcie czytania watkow Dariusza o jezyku Keylonta i oczywiscie uprowadzeniach, implantach i hybrydach. Te galerie najlepiej "zwiedzac" nieswiadomie, bo kto raz ujrzalby te sceny dantejskie nigdy nie funkcjonowlaby juz w spoleczenstwie normalnie (stabilnie). Po to sa stokrotki i mlecze, aby nie nudno bylo miedzy jednym a drugim zabiegiem. Jak w poczekalni lekarskiej, kacik zabaw dla dzieci. Po analizie tych tekstow (o UFO etc.) doszlam do wniosku, ze kazda kobieta jest tylko kura znoszaca jaja, ktore sa wybierane co miesiac, stad menstruacja, jako poronienie. Zasada prosta: oddasz dobrowolnie, albo wzmiemy cie sila. Ot prawa wszechswiata! Wiecznej Milosci i innych...kanonow.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #115 : Maj 11, 2012, 12:12:58 » |
|
Fair Lady, ponury ¶wiat sobie kreujesz. Po co Ci on? Menstruacjê mo¿na pojmowaæ jako przejaw natury albo jak wolisz - kradzie¿ jajeczek. Wolny wybór. Szkoda, ¿e w umys³ach nie siej± siê stokrotki i mlecze, wiêcej rado¶ci by by³o. I pamiêtaj, je¶li zbyt d³ugo patrzysz w ciemno¶æ, ciemno¶æ spojrzy na Ciebie. Czy jako¶ tak podobnie. Pa.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #116 : Maj 11, 2012, 12:14:15 » |
|
Wszystko co istnieje mo¿na ogl±da poznawaæ z wielu stron przez wiele aspektów odczytów , taka sobie ró¿norodno¶æ. Jedni lubi± i potrzebuj± identyfikowaæ kwiatki przez korzonki ( i tak dla nich wygl±da kwiat) a inni przez piêkno rozkwitu kwiatka , i to jest dla nich ju¿ jego prawdziwym obrazem. ale kwiat to ca³o¶æ od korzeni do kwiatostanu poznaæ trzeba ca³y by mówiæ czym on jest. Jeste¶my inni w ro¿nych momentach osobistego rozwoju ( nie gorszych , lepszych a ro¿nych) , zatem mamy inne potrzeby poznawcze i dobrze. Ale walka o priorytet swojego sposobu postrzegania nad innym nie jest potrzebna. Kiara ps. co¶ chyba tak.... " jak zbyt d³ugo identyfikujesz siê z ciemno¶ci± stajesz siê ciemna...." jajeczkowanie kobiet jest darem dla nich posiadania dzieci , m±dro¶æ natury nie ogranicza nas do jednej lub dwóch sposobno¶ci , pozostawia nam bardzo d³ugi czas wyboru. A nasze cia³a eliminuj± co¶ co nie jest nam ju¿ potrzebne , czyli niezap³odnione jajeczka. To dar oczyszczania organizmu by nowe aktualne na miarê obecnego rozwoju kobiety mog³o zaistnieæ i przejawiæ siê w postaci cia³a dziecka. kobiety ca³y czas wzbogacaj± swoj± liniê DNA i przejawiaj± j± w wzbogaconym darze Rna , tak pracuje energia w nas.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2012, 12:52:49 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #117 : Maj 11, 2012, 12:18:31 » |
|
ptaku taki mam juz dociekliwy charakter, wole poznac, wtedy moge skuteczniej funkcjonowac. Sama mysl, ze jest sie tylko bio-robotem jakos mnie nie inspiruje. Ty ptaku zbieraj stokrotki, mlecze i plec wianki, oraz wypiekaj chleb. A ja nazbieram ziol tajemnych i zamkne sie w mojej pracowni alchemicznej. Co by sie tak latwo nie dac, a niech sobie choc troche powalcza;)
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #118 : Maj 11, 2012, 12:34:24 » |
|
Lady, a bo to jest tak, gdy odpuszczasz walkê, odpadaj± wrogowie. I wtedy spokojnie mo¿na ple¶æ wianki. Przyjemnego warzenia zió³, te¿ kiedy¶ siê w to bawi³am. A¿ mnie spalili. Pa
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #119 : Maj 11, 2012, 12:51:18 » |
|
No jak zabraknie mi wrogów to sama siê w³asn± siê bêdê praæ Walka jest wporzo. Co mi tam cisza spokój Dlaczego mam siê u¶miechaæ To¿ prawo przyci±gania zagwarantuje mi, ¿e dopóki jest stare walki mi nie zabraknie KiaraJeste¶my inni w ro¿nych momentach osobistego rozwoju ( nie gorszych , lepszych a ro¿nych) , zatem mamy inne potrzeby poznawcze i dobrze. Ale walka o priorytet swojego sposobu postrzegania nad innym nie jest potrzebna. Dok³adnie. Jednak mo¿na tez waliæ grochem o ¶cianê Szanownej Kiary i szanownej ptak nie zapytam czy siêgne³y do intuicji bo to widac mimo ró¿nicy widocznej w ich postach
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2012, 12:54:57 wys³ane przez Przebi¶nieg »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #120 : Maj 11, 2012, 12:52:23 » |
|
Oj ptaku chyba nie tylko Cie spalili, ale jeszcze przeprogramowali. Zreszta i mnie na stosiku i nie jednokrotnie! To wiem na pewno. Z ta walka to jest tak: jedni beda to widziec jako atak a inni obrone. Wybralam to drugie, co kosztuje bardzo wysokiej samokontroli i wytrwalosci oraz umiejetnosci. Bo tym czym trzyma sie "hodowle" w ryzach jest ciagle straszenie. Pokonac strach i obawy to wielka sztuka, wtedy przestajesz byc interesujacym obiektem do "badan" i mozesz odejsc wolny, ... a niekiedy nawet pol krolestwa w nagrode i ksiecia z bialym koniem dorzuca, no ale to wg zaslug;)
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #121 : Maj 11, 2012, 12:54:09 » |
|
@ KiaraTak najpiêkniejszym dniem Cz³owieka jest dokonanie takiego odkrycia i¿ wszystko jest w nim i on jest wszystkim
Ale¿ pojemne masz to JA !!!!! Wszystko w nim ? Ty we wszystkim ? Przecie¿ oburzasz siê nawet na inn± interpretacjê Twojego zdania, a co tu dopiero "byæ wszystkim" Choæ w pewnym sensie masz racjê tylko, ¿e t± racjê przys³ania Ci wielko¶æ w³asna. Wszystko¶æ jest równie¿ Tob± i steruje Tob± nawet, kiedy tupiesz nog±, ¿e Ci to nie w smak. Podlegasz takim samym prawom jak ludzko¶æ . My¶li - nie Twoje wcale - strumieniem przep³ywaj± przez formê pt "Kiara" . Z nich tworzy siê JA - jako efekt uboczny. Lecz ten efekt , odpowiednio wzmacniany przez odpowiednich "My¶licieli" zaczyna uwa¿aæ, ¿e istnieje jako co¶ odrêbnego od ca³o¶ci i buduje sobie wyobra¿enia na temat ¶wiata i w³asnej weñ wa¿no¶ci. Nie posiadasz ¶wiata na w³asno¶æ. Nie posiadasz nawet siebie To tylko iluzje, które oka¿± siê bolesne, kiedy z nimi trzeba siê bêdzie rozstaæ. (..)Cz³owiek nie walczy z przeciwno¶ciami, a ogarnia je swoj± m±dro¶ci± , poznaje zdarzenia przez odczuwanie zawartej w niej energii, intuicyjnie wybiera te niezbêdne dla niego ( nie same dobre i piêkne ale trudne równie¿) jako najlepsze dla siebie w uzupe³nieniu swojej wiedzy. A mo¿e to one , zewnêtrzne okoliczno¶ci (plus wewnêtrznie przejawiaj±ce siê my¶li) steruj± tym ,co tylko og³asza, ¿e wybiera to czy inne tamto niezbêdne ? Tymczasem og³aszasz tylko efekty tego, co siê wydarza na 6 sekund wcze¶niej i to nawet nie dos³ownie, a dokonuj±c interpretacji (poprzez filtr JA ) tych wydarzeñ jako w³asnych Fair LadyJA (efekt z my¶li ) wyobra¿a sobie, ze walczy i ¿e co¶ osi±gnie tym dla siebie. Nie dla siebie , lecz dla ca³o¶ci. Nie jeste¶ ... tym JA. Istnienie przep³ywa jak rzeka u¿ywaj±c wcieleñ jako form dla wyczucia "brzegu" .
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #122 : Maj 11, 2012, 12:57:37 » |
|
„Wszystkie rzeczy znajduj± siê we Wszech¶wiecie, a Wszech¶wiat we wszystkich rzeczach, my w nim, a on w nas. I tak wszystko zbiega siê w doskona³ej jedno¶ci. Oto dlaczego nie powinni¶my upadaæ na duchu, oto dlaczego nie ma rzeczy, któr± by¶my mogli siê trwo¿yæ, ta jedno¶æ bowiem jest jedyna i sta³a, i trwa wiecznie; owo jedno jest wieczne”. Giordano Bruno Kim wiêc jestem? – wyalienowan± z ca³o¶ci jednostk±, czy ca³o¶ci± my¶l±c±, czuj±c±, przejawiaj±c± siê poprzez miliardy form, od najdrobniejszych cz±steczek materii, przez cia³a ludzkie, po planety, kosmosy, Wszech¶wiat? cz³owiek Ka¿dy stan mo¿esz w sobie zmieniæ, ka¿d± emocjê przetworzyæ. Wystarczy, ¿e zamienisz: ubóstwo w obfito¶æ, smutek w rado¶æ, zamkniêcie w otwarto¶æ… Masz w sobie doskona³e narzêdzie tworzenia. U¿ywaj go, by zmieniaæ ¶wiadomie siebie ka¿dego dnia. Tak zmieniaj±c siebie zmieniasz swoj± przestrzeñ i ¶wiat.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2012, 13:13:02 wys³ane przez Przebi¶nieg »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #123 : Maj 11, 2012, 13:11:54 » |
|
Oj ptaku chyba nie tylko Cie spalili, ale jeszcze przeprogramowali. Zreszta i mnie na stosiku i nie jednokrotnie! To wiem na pewno. Z ta walka to jest tak: jedni beda to widziec jako atak a inni obrone. Wybralam to drugie, co kosztuje bardzo wysokiej samokontroli i wytrwalosci oraz umiejetnosci. Bo tym czym trzyma sie "hodowle" w ryzach jest ciagle straszenie. Pokonac strach i obawy to wielka sztuka, wtedy przestajesz byc interesujacym obiektem do "badan" i mozesz odejsc wolny, ... a niekiedy nawet pol krolestwa w nagrode i ksiecia z bialym koniem dorzuca, no ale to wg zaslug;)
No i widzisz Lady, ile Ciê to kosztuje? „Bardzo wysokiej samokontroli i wytrwa³o¶ci oraz umiejêtno¶ci”. A ja mam sam± przyjemno¶æ z kwiatków i ¶piê spokojnie. Mówisz, ¿e w hodowli? Je¶li takowa jest, to i Ty w niej tkwisz ze swoim strachem, buntem i kosztami. Czyj bilans korzystniejszy? Pa
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #124 : Maj 11, 2012, 13:24:16 » |
|
ptaku! Ale to wlasnie jest swiat, ktory wybralam, ten, ktory mi sie podoba, ja sie w tym wogole do niczego nie przymuszam, radosc czerpie z walki, poznawania, mierzenia swych sil i tego, ze odnosze sukces. To moje laboratorium "alchemiczne". To sa moje kwiatki! A co do tej hodowli, to wlasnie ze mnie taki egzemplarz, ktory kazdemu pozeraczowi koscia w gardle stanie! Przebisniegu - o ile wiem, to Giordano Bruno tez spalili na stosie. Ciekawa postac, zwrocilam na niego uwage jeszcze bedac w szkole podstawowej. Z innych informacji ezo wiem, ze ci, ktorych pospalali tak obficie na stosach i torturach itp. sa dzis tzw. oswieconymi. east mnie wszystko jedno jak to nazwiesz, to JA, czy nie-JA. Jestem komandorem tego statku, ktory wali teraz w klawiature laptopa, a zaraz leci do sklepu, aby popichcic cos w kuchni, bo lubie gotowac:)
|
|
|
|
|
|
|
|