Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:18:02

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: MY¦LI - moje?  (Przeczytany 84526 razy)
0 u¿ytkowników i 7 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Kwiecieñ 19, 2012, 00:24:51 »

Ps. Choc filozofia kabaly poswieca bardzo duzo uwagi Ego , moze stad ten plebiscyt ? Bedziemy miec nowych kabalistow - chyba sie w takim razie przylacze

Ech.... szkoda, że wyjechałaś z Polski do (.....),  bo chętnie bym się z Tobą osobiście spotkał i pogadał.
Bo masz coś w sobie ( czego nie potrafię liniowym językiem wyrazić) -  co już bardzo dawno zauważyłem.....

A ja pamietam dokladnie jak 3 lata temu lub 4 , ach jak ten czas leci -pisales mi dokladnie to samo (sil...r) znajde Cie , czas i miejsce nie ma znaczenia .
W kazdym razie jak zawsze ta sympatia jest ze wzajemnoscia . Buziak I to nie mysli beda mnie prowadzic , bo po co sobie zadawac pytania czy sa moje , lepiej jest wiedziec , ze sa moje  Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 19, 2012, 00:29:05 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Kwiecieñ 19, 2012, 00:35:01 »

ego musi umrzec

pozostana juz tylko

cokolwiek to znaczy U¶miech
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Kwiecieñ 19, 2012, 00:54:56 »

ego musi umrzec

pozostana juz tylko

cokolwiek to znaczy U¶miech
Prawda , ale najpierw to ego musi byc rozwiniete mocno , aby umarlo - wtedy ma co umierac niosac tym samym duzy ladunek , dla nowego odrodzenia.A moze to iluzja jak wszystko ...
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Kwiecieñ 19, 2012, 01:01:09 »

A ja pamietam dokladnie jak 3 lata temu lub 4 , ach jak ten czas leci -pisales mi dokladnie to samo (sil...r) znajde Cie , czas i miejsce nie ma znaczenia .

Nie pamiêtam ju¿, ¿e tak pisa³em, ale dzi¶ da³bym siê spaliæ na stosie, ¿e tak w³a¶nie pisa³em.
Ale, by³a tego i jest dalej tego przyczyna - jak¿e niewidoczna, ale prawdziwa - wynikaj±ca z faktu, ¿e podobne ¶wiadomo¶ci  niczym magnes do siebie siê przyci±gaj± i nic na to nie poradzisz, bo tak dzia³aj± te ''prawa kosmiczne''. Oczywi¶cie sprawa jest bardziej skomplikowana, lecz nie da siê tego prostym jêzykiem opisaæ.
Tak wiêc spotka³em tu dwie '' bratnie dusze'' -  Ciebie i Ptaka.
EDIT:

@quetzalcoatl44

Nie pisz takich rzeczy, ¿e Ego musi umrzeæ !
Bo Ego, to nie jest co¶ z³ego, tylko to jest po prostu zbiór Twoich do¶wiadczeñ, wiedzy, przekonañ, umiejêtno¶ci, marzeñ, wzlotów, upadków itd...itp.......
Czyli to jest ca³y baga¿ tego co zdoby³e¶.
Wiêc jak mo¿e  teraz  to ''umrzeæ'' ?..!
Przecie¿ to w³a¶nie Ty !

Wiêc ca³a rzecz polega  na tym, aby to wszystko co jest tym ego ewoluowa³o, zmienia³o swoj± jako¶æ, zmienia³o swoj± kwintesencjê, a nie  umiera³o !

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 19, 2012, 01:15:02 wys³ane przez Astre » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Kwiecieñ 19, 2012, 01:25:01 »

Nie pamiêtam ju¿, ¿e tak pisa³em, ale dzi¶ da³bym siê spaliæ na stosie, ¿e tak w³a¶nie pisa³em.
Ale, by³a tego i jest dalej tego przyczyna - jak¿e niewidoczna, ale prawdziwa - wynikaj±ca z faktu, ¿e podobne ¶wiadomo¶ci  niczym magnes do siebie siê przyci±gaj± i nic na to nie poradzisz, bo tak dzia³aj± te ''prawa kosmiczne''. Oczywi¶cie sprawa jest bardziej skomplikowana, lecz nie da siê tego prostym jêzykiem opisaæ.
Tak wiêc spotka³em tu dwie '' bratnie dusze'' -  Ciebie i Ptaka.
EDIT:

A to jest Nas trzech , bo ja ptaszka naszego tez tak wlasnie odbieram .
Ale masz racje to nie jest na slowa , tylko to poprostu JEST .east tez jest moim faworytem tylko ja mam sklonnosc do skaracania ,a east jest pilny .   U¶miech
nie ujmujac innym na forum niczego kazdy ma swoja wage i kazdy wazna.

cieplo pozdrawiam wszystkich  U¶miech U¶miech
Ps.
ech zapomnialam dodac do tego grona naszego drogiego arteq . rozklada mnie na lopatki ,  a raczej trafnosc jego uwag hi
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 19, 2012, 01:59:09 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #30 : Kwiecieñ 19, 2012, 06:33:07 »

ego musi umrzec

no tak, to w³a¶ciwie powinno byæ, tak "ego musi umrzeæ" Mrugniêcie

i to poni¿ej, te¿ nie znaczy, ¿e mamy przestaæ my¶leæ w ogóle, ale bycie ¶wiadomym pewnych mechanizmów zmienia sytuacjê,-
i¿ przestajemy byæ li tylko marionetkami ego/rozumu
Rozum wymaga ci±g³ych „wyt³umaczeñ”.
Scena Ezoteryczna jest pe³na „Racjonalnych O¶wieconych”
(*”O¶wieconych na podstawie Rozumu”)
którzy ca³y czas poszukuj± wyt³umaczeñ i ich wymagaj±.
Rozum do wszystkiego potrzebuje „wyt³umaczeñ” jeszcze
zanim stanie siê zadowolony, jednak g³êboki wewnêtrzny
Pokój nie nastêpuje poniewa¿ Rozum naznaczony jest
ci±g³ym niepokojem.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 19, 2012, 06:38:56 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Kwiecieñ 19, 2012, 08:12:43 »

@Astre
Ja, Ty, On, istota, kamieñ, drzewo, atom, Wszech¶wiat, to s± tylko rzeczy umowne.
S± to konstrukcje  potrzebne chwilowo w tym eksperymencie, którego zadaniem jest zbudowanie- ¶wiadomo¶ci.
Jako tako nikt z nas nie zniknie, bo nie ma ¿adnego TY, JA, ON. ONA, pana Janusza, pani Zosi, Jaszczura, Plejadanina - s± to tylko konstrukcje umowne.

Zaje..fajne rozpoznanie. Modele naukowe siê nawet w to wpisuj± równie¿ rozpoznaj±c iluzoryczno¶æ rzeczywisto¶ci. Tu i ówdzie co poniektórzy przeprowadzili ju¿ dowód na energia=masa= ¶wiadomo¶æ (Tiller.org) . Tak jak piszesz Astre, nie ma ¿adnego TY, JA ,ON,ONA. To twory umowe, wirtualne.

@Laguna
Astre znow to napisze , to co piszesz ma naprawde sens i nie mysle tak , a wiem !!
Tak , ale uwaga na JA-O¶wiecone Mrugniêcie To te¿ pu³apka.
http://fraktalni.pl/filmy/movie1.html
(S± pewne pu³apki, które pojawiaj± siê wraz z przebudzeniem. Ego chwyta siê wgl±dów bêd±cych czê¶ci± przebudzenia, prawie tak, jakby chwyta³o surow± energiê samego o¶wiecenia. I zaczyna wykorzystywaæ to do w³asnych celów. Jednym z oczywistych miejsc, w których mo¿na utkn±æ, lub pa¶æ ofiar± z³udzenia, jest poczucie wy¿szo¶ci)

@Astre

Ego, to nie jest co¶ z³ego, tylko to jest po prostu zbiór Twoich do¶wiadczeñ, wiedzy, przekonañ, umiejêtno¶ci, marzeñ, wzlotów, upadków itd...itp.......
Czyli to jest ca³y baga¿ tego co zdoby³e¶.
Wiêc jak mo¿e  teraz  to ''umrzeæ'' ?..!
Przecie¿ to w³a¶nie Ty !

To jest w³a¶nie ta pêtla, kiedy jest ju¿ rozpoznanie , i¿ JA jest zaledwie wirtualnym tworem, czym¶ ,co fizycznie nie istnieje, a jednak jest trzymanie siê tego. Nie pozwolisz mu umrzeæ ? Ha - przecie¿ to w³a¶nie pochodzi z "krainy ¶mierci", wiêc nie jest ¿ywe.

Dlatego po raz kolejny pojawia siê pytanie : "Jak mo¿esz byæ pewien, ¿e w ogóle istniejesz ? "
Po raz kolejny powraca pytanie o sens Zmartwychwstania. Mo¿na teraz powróciæ do tych wszystkich "ksi±g ¶wiêtych" i na nowo znajdowaæ ich tre¶æ przez brak filtra JA tym razem.
Ale czy nie szkoda na to czasu ?

@songo
bycie ¶wiadomym pewnych mechanizmów zmienia sytuacjê,-
i¿ przestajemy byæ li tylko marionetkami ego/rozumu
Ca³y ¶wiat przestaje byæ zak³adnikiem egotycznego ja, kiedy ono samo ulega rozpuszczeniu, to otwiera siê po³±czenie ze wszystkim ,co JEST.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 19, 2012, 08:15:05 wys³ane przez east » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Kwiecieñ 19, 2012, 09:42:41 »

cyt. Laguno_
A moje mysli kraza nieustannie jak czytam forum od jakis 2 tygodni wokol rozszalalego Ego , 
Naplynely mi takie mysli , ze jeszcze nastepne dwa tygodnie mina , a za sprawa Naszej szanownej (nic nie ujmujac) Lady nastapi jakas eksplozja "EGOWCOW" i kraza mi jeszcze takie mysli , jakoby teraz wlasnie odbywa sie plebiscyt , a za tym idzie wyscig szczurow no i kto wygra?

TY WYGRASZ.

Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Kwiecieñ 19, 2012, 09:52:42 »

TY WYGRASZ.

Lady wydajesz werdykt koncowy plebiscytu ?  Mrugniêcie Chichot Ale on wciaz trwa i wszystko sie "wazy i mierzy " i tak bedzie zawsze.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Kwiecieñ 19, 2012, 10:14:21 »

Grazynka Szapolowska w filmie "Lata 20-te lata 30-te" spiewala (chyba byl to dubbing)

"...bo JA wygrac chce, wygrac mam ochote, pal diabli cnote, biedny Aniol Stroz, itd"

Swietna muza.

Takie mierzenia i wazenia wymierne to chow kontrolowany.
Zachowania w interakcjach miedzyludzkich to swietny material socjologiczny. Powstaja grafy zaleznosci, kogo lubie, kto mnie irytuje, kto jest mi obojetny (to chyba ta karteczka nullifikacyjna, czyli glupek;), celem jest wylowienie tzw. "gwiazdy socjologicznej".
Poobserwuj jeszcze z jakies dwa tygodnie:) ja osobiscie nie mam z tym problemu.
Jestem w drodze.
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Kwiecieñ 19, 2012, 10:30:39 »

@Laguna
Astre znow to napisze , to co piszesz ma naprawde sens i nie mysle tak , a wiem !!
Tak , ale uwaga na JA-Oświecone Mrugniêcie To też pułapka.
http://fraktalni.pl/filmy/movie1.html
(Są pewne pułapki, które pojawiają się wraz z przebudzeniem. Ego chwyta się wglądów będących częścią przebudzenia, prawie tak, jakby chwytało surową energię samego oświecenia. I zaczyna wykorzystywać to do własnych celów. Jednym z oczywistych miejsc, w których można utknąć, lub paść ofiarą złudzenia, jest poczucie wyższości)

Tak east wszystko co piszesz rowniez jest prawda, ale czasami bywa tak , ze w danym momencie wsrod tysiaca informacji jakie splywaja do Ciebie na dany moment , wlasnie "ta" jedna bardzo" czujesz" i przyjmujesz ja zwyczajnie jak cos oczywistego , pozwalasz swobodnie plynac tej mysli , nie zatrzymujac sie przy niej dlugo , bo przeciez za kazda fala nadchodzi nastepna fala , ktora niesie inne informacje i cylk sie powtarza . I nawet jesli to jest pulapka to w danym momencie niczego nie zakladasz ,weryfikacja przychodzi z kolejna fala w ktorej jest nastepna nformacja , a kiedy jest inna wtedy ja weryfikujesz ale tylko wtedy kiedy poslugujesz sie mysla , a ona potrafi byc zmienna .
Sytuacja jest inna jesli "czujesz" , wowczas jest rowniez weryfikacja , ale na innym poziomie - mysl weryfikowana jest z sercem 

Takie mierzenia i wazenia wymierne to chow kontrolowany.
Zachowania w interakcjach miedzyludzkich to swietny material socjologiczny. Powstaja grafy zaleznosci, kogo lubie, kto mnie irytuje, kto jest mi obojetny (to chyba ta karteczka nullifikacyjna, czyli glupek;), celem jest wylowienie tzw. "gwiazdy socjologicznej".
Poobserwuj jeszcze z jakies dwa tygodnie:) ja osobiscie nie mam z tym problemu.
Jestem w drodze.

Chyba ,  nadajemy na innych falach Lady , dlatego nie czujesz tego co pisze , ale tym bardziej Twoja osoba jest dla mnie cenna obserwacja  Chichot U¶miech
Bede obserwowac z pewnoscia przyjdzie do mnie zrozumienie poprzez odczuwanie .
Ci co nadaja na jednych falach zawsze maja do siebie slabosc , chyba ze zmienia czestotliwosc bo i z tym roznie bywa .  Mrugniêcie

Lady , ale to nie ma nic wspolnego z dyskryminacja , ze jedni  sa cacy drudzy be.
Kierunkujesz to wedlug swojego postrzegania , moje jest inne a jakie nie wiesz , chyba , ze czujesz , a czy czujesz ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 19, 2012, 10:48:05 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Kwiecieñ 19, 2012, 11:48:58 »

A moje mysli kraza nieustannie jak czytam forum od jakis 2 tygodni wokol rozszalalego Ego , 
Naplynely mi takie mysli , ze jeszcze nastepne dwa tygodnie mina , a za sprawa Naszej szanownej (nic nie ujmujac) Lady nastapi jakas eksplozja "EGOWCOW" i kraza mi jeszcze takie mysli , jakoby teraz wlasnie odbywa sie plebiscyt , a za tym idzie wyscig szczurow no i kto wygra?

To TWOJE slowa Laguna_.

Te tez:
Lady , ale to nie ma nic wspolnego z dyskryminacja , ze jedni  sa cacy drudzy be.
Kierunkujesz to wedlug swojego postrzegania , moje jest inne a jakie nie wiesz , chyba , ze czujesz , a czy czujesz ?

Tak zaczyna sie kompostowac Kosmos:)

Gdybysmy byli wszyscy tacy sami nudno by bylo.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Kwiecieñ 19, 2012, 12:06:18 »

@Laguna_
Tak east wszystko co piszesz rowniez jest prawda, ale czasami bywa tak , ze w danym momencie wsrod tysiaca informacji jakie splywaja do Ciebie na dany moment , wlasnie "ta" jedna bardzo" czujesz" i przyjmujesz ja zwyczajnie jak cos oczywistego , pozwalasz swobodnie plynac tej mysli , nie zatrzymujac sie przy niej dlugo , bo przeciez za kazda fala nadchodzi nastepna fala , ktora niesie inne informacje i cylk sie powtarza . I nawet jesli to jest pulapka to w danym momencie niczego nie zakladasz ,weryfikacja przychodzi z kolejna fala w ktorej jest nastepna nformacja , a kiedy jest inna wtedy ja weryfikujesz ale tylko wtedy kiedy poslugujesz sie mysla , a ona potrafi byc zmienna .
Sytuacja jest inna jesli "czujesz" , wowczas jest rowniez weryfikacja , ale na innym poziomie - mysl weryfikowana jest z sercem
Weryfikuj±c my¶li -my¶lami, bo tak to wygl±da, mo¿emy tylko rozpoznaæ iluzoryczno¶æ my¶liciela. Tak jak piszesz w³a¶nie to s± nap³ywaj±ce fale za falami. Jak nad brzegiem morza. Jedna fala zaczyna siê cofaæ, a druga ju¿ napiera. St±d JA - to wygenerowane turbulencje kot³uj±cych siê my¶lowych fal i nic wiêcej.

Natomiast czucie , to wiedzenie, pewno¶æ ,która objawia siê jak nag³y rozb³ysk. Coraz czê¶ciej wraz z rozpoznaniem iluzji my¶licielskiego JA, to ¶wiat³o siê przebija , przez chmury my¶li. Czy jednak samo w sobie , to "o¶wiecenie" jest wyroczni± ?
Przywi±zanie do czucia równie¿ mo¿e byæ pu³apk±. O - tam teraz znajduje siê "moje JA " , w tym ¶wietle.

I teraz przenosisz siê ponad fale my¶li. Widzisz wyra¼nie taniec fal, ale czy rozpoznajesz siebie ? Je¶li tego nie widaæ, to znaczy, ¿e w³a¶nie JA usiad³o na pó³ce o nazwie "O¶wiecenie" . I teraz JA-O¶wiecone z wysoka siê gapi na tych wszystkich "gamoni" Mrugniêcie
To jest pu³apka wywy¿szenia i to do¶æ czêsta.

Weryfikacja JA dotyczy czego¶ na prawdê "strasznego" z jego punktu widzenia - wirtualnej ¶mierci Mrugniêcie To jest strach przed nie istnieniem. Tymczasem umiera tylko interpretator . My¶li , jako te fale, dalej bêd± nap³ywaæ, ale któ¿ wie jakie ? - nikogo takiego nie ma Chichot
 Dalej bêd± siê tworzyæ turbulencje, serce dalej bêdzie odczuwaæ , mi³o¶æ dalej bêdzie. Tylko nie bêdzie ju¿ nikogo, kto by rozdziela³ ,dar³ t± Jedno¶æ.
Nikogo, kto by dyktowa³ kretyñstwa ,do których jeste¶my przyzwyczajeni. Nikogo, kto by generowa³ strach.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Kwiecieñ 19, 2012, 14:15:09 »

Tylko nie bêdzie ju¿ nikogo, kto by rozdziela³ ,dar³ t± Jedno¶æ.
Nikogo, kto by dyktowa³ kretyñstwa ,do których jeste¶my przyzwyczajeni. Nikogo, kto by generowa³ strach.

Przypomniala mi sie opowiesc mojej mamy z dziecinstwa, na podstawie jakichs wyroczni, czy przepowiedni bodajze Sybilli, nie pamietam dokladnie, ale bylo tam min. "ze nadejda czasy, kiedy czlowiek bedzie dlugo wedrowal, aby napotkac drugiego". W pierwszym momencie kojarzy sie to z wojna nuklearna, czy inna zaglada, ale...
wlasnie te czasy juz sa, nadeszly ze wzrostem szybkosci komunikacji i mozliwosci wyboru.
Trzeba niezle naszukac sie, aby znalezc rownego sobie. Co nie ma nic z wywyzszaniem, czy innymi ekstrawagencjami do czynienia.
To tak jakby byla gdzies Akademia i tak trudno bylo ja odnalezsc wsrod tych chwastow.
Bo wlasnie nastapilo zrownanie. Jednosc.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Kwiecieñ 19, 2012, 16:09:35 »

@Fair Lady
"ze nadejda czasy, kiedy czlowiek bedzie dlugo wedrowal, aby napotkac drugiego"
Celnie Chichot
Takie czasy widaæ. Ludzie w mie¶cie obijaj± siê o siebie na przej¶ciach dla pieszych, ale czy ich spojrzenia siê spotykaj± ? Czy czujemy siebie na wzajem (i w tym sensie siê spotykamy) ?

Czym /kim jeste¶my ? Nawet tego nie wiemy. Wydaje nam siê , ¿e wiemy ,bo uznali¶my, ¿e to byt okre¶la ¶wiadomo¶æ.
Cia³a, które nazywamy lud¼mi s± sterowanymi kukie³kami przez wro¶niête implanty JA. Czy taki twór mo¿e nazwaæ siebie Cz³owiekiem ?

Dopiero ujrzenie ¿ycia takim, jakie ono jest to zrównanie. Jedno¶æ w ró¿norodno¶ci ale bez tej ca³ej fasady egotycznych kombinacji. Ju¿ do¶æ.
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Kwiecieñ 19, 2012, 17:40:37 »

Tu i ówdzie co poniektórzy przeprowadzili ju¿ dowód na energia=masa= ¶wiadomo¶æ (Tiller.org) .

@East

Wracasz do redukcjonistyczno-pogl±dowych pojêæ. Widocznie Ci ten redukcjonizm ¶wiatopogl±dowy po drodze.

Dlaczego ?
Ano dlatego, ¿e pojêcia masy, energii, ¶wiadomo¶ci, przestrzeni, czasu, prêdko¶ci s± to pojêcia relatywistyczne.
Ich sens jawi siê dopiero wtedy, gdy zrobimy okre¶lone za³o¿enia.
A za³o¿enia - jak wszystko na tym ¶wiecie-Wszech¶wiecie s± umowne.
To, ¿e tak odbieramy przestrzeñ, to ¿e takie mamy poczucie czasu, prêdko¶ci, to ¿e mamy akurat takie pojêcie masy, to nie znaczy wcale, ¿e takie to jest, ale znaczy na pewno, ¿e tak je interpretujemy.
Problem tylko w tym, ¿e tak je interpretujemy, poniewa¿  instrumenty poznawcze wykorzystywane do tych interpretacji opieraj± siê na algorytmach- funkcjach mózgu, a nie umys³u !
Chyba ka¿dy z czytelników tego forum s³ysza³ odwieczne przekazy, które mówi± : skontaktuj siê z swoim wy¿szym Ja, czyli ze swoim umys³em !
Lub inny przyk³ad wziêty wprost z nauk psychologii : mózg jest zbyt prymitywnym narzêdziem do rozpoznania rzeczywisto¶ci, poniewa¿ posiada tylko podstawowe funkcje.
I chyba dziecko z pierwszej klasy jest wstanie zrozumieæ, ¿e interpretacja rzeczywisto¶ci za pomoc± fukcji mózgu i tworzenie jakiej¶ nauki -to nieporozumienie !

Trzeba wyj¶æ po prostu poza mózg !!!

Miêdzy innymi na stronie Wingmakers s± ''narzêdzia'', które w znacznym stopniu pozwalaj± zmieniaæ model postrzegania rzeczywisto¶ci, zmieniaæ imperatyw duchowy poprzez praktykowanie sze¶æ cnót serca, poprzez kwantowy oddech, poprzez integracjê ¶wiadomo¶ci etc...
Nie ma miejsca, ani czasu na naukowe dyzgryma³y i mówienie taka jest prawda bo mamy na to dowody. Jest czas na inny poziom rozumowania i ekspresji.
Ja serdecznie z góry dziekujê wszelkim naukowym teoriom, serdecznie dziêkujê wszelkim znawcom tematów rzeczywisto¶ci, którzy próbuj± mi   zaimputowaæ jak±¶ prawdê ! Precz !
To s± jajog³owi, poniewa¿ prawdy siê nie poszukuje, rzeczywisto¶ci nie interpretuje, lecz obecny czas jest czasem na odnalezieniu przeszkód, które od tej prawdy, od tej rzeczywisto¶ci (cokolwiek to znaczy) nas odzielaj±.

Dlatego takie teorie typu : energia=masa= ¶wiadomo¶æ to redukcjonizm.
A Redukcjonizm jest dobry do zbudowania komputera, telefonu komórkowego, samochodu, ale NIE do interpretacji rzeczywisto¶ci, która jest zbyt skomplikowan±, aby jej nadawaæ formy uproszczone.
Dlatego istnieje Holizm, który eliminuje takie ''TFu-rcze'' postawy, i odpowiedzi± Holizmu jest : byæ mo¿e to, lub tamto takie jest, A NIE, ¯E NA PEWNO TAKIE -JEST!
Jak chcecie rozpoznaæ fa³szerzy rzeczywisto¶ci, to ich ³atwo rozpoznacie po tym, ¿e oni Wam poka¿± dowody na to co g³osz±.
Oni bêd± mieæ naukowe dowody, oni bêda mieæ historyczne dowody i setki dowodów, aby Ci powiedzieæ - jaka jest prawda !
Wow ! Prawda zdefiniowana poprzez szkie³ko i oko ! he,he,he  Co¶

Wiêc trzeba wyj¶æ poza - mózg! i skontaktowaæ siê ze swoim umys³em, lub  jak kto woli ze swoim wy¿szym ''Ja'', które reprezentuje inny  poziom mo¿liwo¶ci i zrozumienie, ¿e to czego dotykamy i próbujemy okre¶liæ mianem prawdy rzekomo udowodnionej jest zaledwie impresj±.
Jak to zrobiæ, lub jak pomóc sobie w tym ''przebudzeniu'' to jak napisa³em -wiele ''narzêdzi''  znajduj± siê miêdzy innymi na stronie  Wingmakers.pl.
I nie tylko !
Bo  tam jest tylko opisany jeden z modeli, jedna z dróg, lecz jest ich wiele...
Nie przegap chwili, aby je odnale¼æ i praktycznie zastosowaæ w swoim ¿yciu....

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 19, 2012, 19:01:27 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Kwiecieñ 19, 2012, 19:16:09 »

Przywiązanie do czucia również może być pułapką. O - tam teraz znajduje się "moje JA " , w tym świetle.

East ,tak przywiazanie do czucia rowniez moze byc pulapka tak jak piszesz, tak samo jak nadmierne przywiazanie do czegokolwiek .

I teraz przenosisz się ponad fale myśli. Widzisz wyraźnie taniec fal, ale czy rozpoznajesz siebie ? Jeśli tego nie widać, to znaczy, że właśnie JA usiadło na półce o nazwie "Oświecenie" . I teraz JA-Oświecone z wysoka się gapi na tych wszystkich "gamoni" Mrugniêcie

Ha ha fajnie to ujales east .

To jest pułapka wywyższenia i to dość częsta.

Ja dodam tu od siebie , ze  w sume  to wieszkosc chyba lapie sie na tym na kazdym poziomie swiadomosci ,choc bedzie to wypieral i twierdzil , ze tak nie jest mimo , ze w mysli  ta wersja zaistnieje ,niewypowiedziana na glos ,stlumiona,. Przeciez nie moge tak wyrazisc siebie bo przeciez uszeglbym za nisko rozwinietego , bo tylko wysoko rozwinieci juz nie oceniaja i tu jest nastepna pulapka i mozna tak w nieskonczonosc dyskutowac.
Trzeba sobie wyraznie wyjasnic , ze jestesmy tu w szkole znamy zasady , a i tak czesto lubimy chodzic na wagary hi.

To TWOJE slowa Laguna_.

Te tez:

Tak zaczyna sie kompostowac Kosmos:)

Gdybysmy byli wszyscy tacy sami nudno by bylo.

Kompostowanie byloby wtedy , gdybym myslala i czula lub postrzegala ,ze np. wybuch Egowcow jest czyms negatywnym .
Lady - to jest obserwacja i wyrazenie siebie podczas obserwacji, nie widze tu kompostowania , choc bede nadal obserwowac.
Jesli chcesz zrobimy zestawienie Twoich cytatow moze byc naprawde ciekawie hi,  zwlaszcza  tych wyrwanych z kontekstu.

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 19, 2012, 20:22:32 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Kwiecieñ 19, 2012, 19:18:18 »

Poruszy³e¶ ciekawy choæ przez wielu zapomniany ju¿ w±tek Wingmakersów.
Aby czasem nie zrobiæ tu ofa podajê w±tki, w których mo¿na o nich dlaej sobie prawiæ:

Wingmakers >>

Wingmakers - opinie >>

Projekt Cheops a Stwórcy Skrzyde³ (WingMakers) >>

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Kwiecieñ 19, 2012, 19:53:22 »

Jak chcecie rozpoznaæ fa³szerzy rzeczywisto¶ci, to ich ³atwo rozpoznacie po tym, ¿e oni Wam poka¿± dowody na to co g³osz±.
Oni bêd± mieæ naukowe dowody, oni bêda mieæ historyczne dowody i setki dowodów, aby Ci powiedzieæ - jaka jest prawda !
Wow ! Prawda zdefiniowana poprzez szkie³ko i oko ! he,he,he 

TAAAAK! Lucyfer naucza. Ale malo "kto" jarzy co to przeslanie niesie. Bo PROGRAM jest krotki, nie dyskutuj...U¶miech tylko rob co ci kaze;)

Ale nie z nami te NUMERY BRUNNER! (Brenner = fioletowe swiatelko = day Light°°)

P.S. Lucyfer DZIEKI!!! Ruszyles bryle z posad swiata! ^^;)
east
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Kwiecieñ 19, 2012, 22:21:40 »

@Astre
To, ¿e tak odbieramy przestrzeñ, to ¿e takie mamy poczucie czasu, prêdko¶ci, to ¿e mamy akurat takie pojêcie masy, to nie znaczy wcale, ¿e takie to jest, ale znaczy na pewno, ¿e tak je interpretujemy.

Wywal Interpretatora. Co zostanie ? Zweryfikuj.
I chyba dziecko z pierwszej klasy jest wstanie zrozumieæ, ¿e interpretacja rzeczywisto¶ci za pomoc± fukcji mózgu i tworzenie jakiej¶ nauki -to nieporozumienie !

Znasz takie przys³owie "bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie "? - masz jaki¶ problem z t± nauk± ch³opie. Ka¿da teoria to tylko MODEL. Wielokrotnie nêkany i modyfikowany, ale wci±¿ model, jedynie przybli¿enie i to takie, które jedynie t³umaczy ¶wiat na jêzyk rozumu. Tak samo , jak Twoje teorie na temat tego co jest próbuj± t³umaczyæ ¶wiat wg JA.
 Ani to dobre , ani z³e . Tylko takie "czupurne" Mrugniêcie Och, ale¿ Ty to jeste¶ m±dry Mrugniêcie
Ja serdecznie z góry dziekujê wszelkim naukowym teoriom, serdecznie dziêkujê wszelkim znawcom tematów rzeczywisto¶ci, którzy próbuj± mi   zaimputowaæ jak±¶ prawdê ! Precz !
JA bêdzie siê tak broniæ przed wszystkim, przed ca³ym ¿yciem, przed tym, co JEST równie¿. Wszystko na Ciebie nastaje, och ... jakie to JA osaczone , biedne ,zaszczute .... imputuj± TOBIE ...Im bardziej siê bronisz , tym tego wiêcej, a Ty bardziej podnosisz g³os ..precz, Precz, PREEECZ !!!!!!!

I co dalej ? Co jest dalej bracie ? Pytam, bo by³em dalej. I tam jest ci±g³a szarpanina ze wszystkim o wszystko. Kompletny chaos i bezsens.
Nie ma prawdy. Ale potrafisz  spojrzeæ na sprawy rozs±dnie :
prawdy siê nie poszukuje, rzeczywisto¶ci nie interpretuje, lecz obecny czas jest czasem na odnalezieniu przeszkód, które od tej prawdy, od tej rzeczywisto¶ci (cokolwiek to znaczy) nas odzielaj±.
No to co, lub KTO oddziela Ciebie od tej "prawdy" ? Co jest przeszkod± ? Gdzie¶ tam, we ¶wiecie -nauki, wiary, religii, ¶wiecie systemu, ekonomii,   - czy mo¿e znacznie ,znacznie bli¿ej , co ?
 ( a swoj± drog± to ile tych prawd ju¿ zmieni³e¶ ?)
Wiêc trzeba wyj¶æ poza - mózg! i skontaktowaæ siê ze swoim umys³em, lub  jak kto woli ze swoim wy¿szym ''Ja''
Swoje, moje, wy¿sze ...JA . Jeste¶ pewien, ¿e tam , na nowych poziomach poza modelami, znajdziesz wszystkie odpowiedzi ?
Jak wysoko bêdziesz siêga³, na jakie wy¿yny JA jeszcze wespniesz siê, by siê przekonaæ , hê ?

@Laguna_
Ja dodam tu od siebie , ze  w sume  to wieszkosc chyba lapie sie na tym na kazdym poziomie swiadomosci ,choc bedzie to wypieral i twierdzil , ze tak nie jest mimo , ze w mysli  ta wersja zaistnieje ,niewypowiedziana na glos ,stlumiona,. Przeciez nie moge tak wyrazisc siebie bo przeciez uszeglbym za nisko rozwinietego , bo tylko wysoko rozwinieci juz nie oceniaja i tu jest nastepna pulapka i mozna tak w nieskonczonosc dyskutowac.

Tak, ¶wietnie rozpoznane Chichot . Zw³aszcza to : nie moge tak wyrazisc siebie bo przeciez uszeglbym za nisko rozwinietego .
Za ka¿dym razem, kiedy upodmiotawiamy my¶li, pojêcia, pragnienia, za ka¿dym razem pojawiaj± siê pêtle z udzia³em "JA/SIEBIE".
To wypada, to ju¿ nie, ja-takie, ja-inne, ja-wiedz±ce-lepiej, ja-neguj±ce-wszystkich-debili Mrugniêcie

Praca z JA to rozpuszczanie pêtli, bo te pojawiaj± siê na ka¿dym poziomie.. Dopóki tego siê nie zrobi do koñca, to ka¿dy krok dalej replikuje "wirusa".
To dlatego w³a¶nie "jogini" wysiadywali w jaskiniach ca³e lata zanim z nich wyszli.
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Kwiecieñ 20, 2012, 00:52:00 »

Ka¿da teoria to tylko MODEL.

B±d¼ konsekwentny w tym co g³oszisz.Albo uczciwy.
Piszesz ju¿ poraz kolejny do znudzenia to samo :

Cytujê :
 ''Tu i ówdzie co poniektórzy przeprowadzili ju¿ dowód na energia=masa= ¶wiadomo¶æ ''.

Pytam ?
 Skoro g³osisz, ¿e ka¿da teoria jest tylko modelem, to gdzie tu miejsce na jakikolwiek dowód ?
Wiêc, odnoszê nieodparte wra¿enie, ¿e po prostu popadasz z jednej skrajno¶ci w drug± tylko tego nie widzisz, albo nie chcesz widzieæ ?

Jak sobie robisz ¿arty, to napisz, ¿e to ¿art i wszystko bêdzie ok.

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 20, 2012, 00:58:16 wys³ane przez Astre » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Kwiecieñ 20, 2012, 07:54:39 »

wszystko jest tylko modelem - macierza, my jestesmy tylko programikami, kompostem zdeterminowani przez DNA, kulture itd.., zapelniamy juz wyznaczone koleiny az wszystko sie wypelni
caly blad polega na tym ze ludzie probuja cos robic wbrew wyznaczonemu planowi - ego- Lucyfer:)
skutek bedzie bardziej bolesny a efekt bedzie taki jak zamierzony U¶miech - pozbycie sie ego U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Kwiecieñ 20, 2012, 07:57:35 »

@Astre
Modele przeprowadzaj± dowody. Dostarczaj± ich w oparciu o proponowane przez siebie argumenty/eksperymenty/wyliczenia. To s± dowody. Jak w ka¿dym "¶ledztwie" dowody mog± byæ niepe³ne, fa³szywe, b³êdne, oparte na niew³a¶cwych za³o¿eniach.  Mog± sie te¿ blisko pokrywaæ ze stanem faktycznym ,ale stanem faktycznym  nie s±.
Je¶li chodzi o kwestie rozumowe, logiczne ,to istniej± tylko modele. Tak jak modelem jest linia prosta, która w naturze nie wystêpuje. Jak punkt, który nie istnieje, ale w nauce przyjmuje siê go za aksjomat i na tej podstawie buduje siê dalej. W ramach tej¿e nauki przeprowadza siê to, co nazywa siê dowodami. O dowodach mo¿na pisaæ tylko w takim sensie, a nie jak o prawdach ostatecznych. Czy to jasne ? Mrugniêcie

Astre , Twoja ocena wynika z JA. Odnosisz wra¿enie, oceniasz, zak³adasz. Kiedy dasz se spokój z tymi zapêtleniami ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 20, 2012, 08:32:02 wys³ane przez east » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Kwiecieñ 20, 2012, 08:47:31 »

Tak jak modelem jest linia prosta, która w naturze nie wystêpuje. Jak punkt, który nie istnieje, ale w nauce przyjmuje siê go za aksjomat i na tej podstawie buduje siê dalej.

east - natura JEST modelem. Tylko Twoje J-A! U¶miech tak to interpretuje.

//punkt istnieje jaknajbardziej, Darek przydziela albo dodatnie, albo ujemne punkty Mrugniêcie//
east
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Kwiecieñ 20, 2012, 09:05:17 »

No widzisz Fair Lady, jak to mo¿na sobie punkty natworzyæ  U¶miech Mo¿na je te¿ przydzielaæ Mrugniêcie
Ka¿dy model to tylko model. Modele siê zmieniaj±, ewoluuj±, gin±, powstaj± nowe. Po tym mo¿na rozpoznaæ nietwa³o¶æ modeli i nie potrzeba do tego ¿adnego J-A Mrugniêcie
Zobacz, nawet Astre ju¿ wie, ¿e :

dziecko z pierwszej klasy jest wstanie zrozumieæ, ¿e interpretacja rzeczywisto¶ci za pomoc± fukcji mózgu i tworzenie jakiej¶ nauki -to nieporozumienie !
Chichot
Proste.
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: