Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:02:36

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: MY¦LI - moje?  (Przeczytany 84504 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #175 : Maj 22, 2012, 13:52:49 »

Cytat: Przebi¶nieg
Czy to chodzi o pokazanie  Jêzyk

http://www.youtube.com/watch?v=6XF6wm7yP7c   Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #176 : Maj 22, 2012, 16:15:23 »

Nie da siê nie zauwa¿yæ, ¿e coraz wiêcej ludzi zaczyna zdawaæ sobie sprawê z dzia³ania procesów my¶lowych.  Cool
Jednak brak pewno¶ci tzw namacalnego potwierdzenia, lêk, obawy, przesz³o¶æ samoocena sprawiaj±, ¿e nie do koñca jeste¶my  ich ¶wiadomi dzia³a w ten sposób, ¿e zamiast my¶leæ przetwarza   siê cudze twierdzenia, has³a, tre¶ci
Có¿ czy to siê komu podoba czy nie zas³yszane, czy przeczytane gdzie¶ wydawa³aby siê bez znaczenia informacje wywieraj± spory wp³yw na nasze my¶lenie i sposób, w jaki postrzegamy ¶wiat.
I ¿eby by³o weselej  wp³ywaj± na nasz sposób reagowania i w jakim¶ wiêkszym lub mniejszym stopniu kszta³tuj± nasz charakter.
Nasza pod¶wiadomo¶æ jest bombardowana tysi±cami informacji ka¿dego dnia.
Jedni s± tego ¶wiadomi,ale chyba siê zgodzimy, ¿e wiêkszo¶æ nie.
Pozwolê sobie wyci±gn±æ wniosek z moich w³asnych do¶wiadczeñ, ¿e te tzw bombardowanie du¿o ludzi zamienia bezmy¶lne bioroboty.(ta nazwê podpatrzy³em na tym forum i mi sie spodoba³a)
Od jakiego¶ czasu staram siê przebywaj±c w jakimkolwiek miejscu publicznym, w¶ród innych ludzi: w sklepie, pracy zatrzymaæ siê..
Wyciszony zauwa¿am (odbieram) sta³y ostrza³ bod¼ców d¼wiêkowych, emocjonalnych, mentalnych.
Widzê jak ludzie np. zajêci swoimi my¶lami wch³aniaj± ró¿ne has³a, informacje, pogl±dy, stany emocjonalne innych osób. (ostatnio katastrofê smoleñsk±)
Du¿o z nas zgodzi siê, ¿e im g³o¶niej, im wiêcej d¼wiêków, tym ³atwiej rozbiæ pole energetyczne, a wraz z nim spokój cz³owieka.
Dodatkowo na nasz± pod¶wiadomo¶æ oddzia³uj± stale ró¿nego rodzaju kolorowe reklamy  Jest to ¶wiadome kodowanie okre¶lonych wzorców zachowañ, narzucanie modelu ¿ycia.
I ¿eby by³o weselej wszystko to dzieje siê poza nasz± ¶wiadomo¶ci±.
Du¿o ludzi  w taki sposób nie¶wiadomy kszta³tuje sobie pogl±d na ¶wiat, kszta³tuje   swoje upodobania i potrzeby.
Có¿  warto to zauwa¿yæ bo wtedy jest szansa by przej±æ kontrolê nad prac± naszego umys³u.

Sprawdzi³em, ¿e  wyciszenie umys³u jest warunkiem stania siê ¶wiadomym cz³owiekiem, a kontrola w³asnych my¶li i reakcji umo¿liwia stanie siê „w³a¶cicielem w³asnego umys³u i cia³a”.
Co za tym idzie jest najlepsz± obron±  przed kodowaniem stadnych zachowañ.
W innym przypadku kto¶, kto nas zakodowa³ przejmuje i utrzymuje nad nami kontrolê. Czy wypada siê wtedy dziwiæ gwa³townymi reakcjami swoimi lub bliskich osób, pojawiaj±cymi siê bez widocznej przyczyny.
Przecie¿ tkwi to w pod¶wiadomo¶ci i zapisach, które zosta³y tam umieszczone bez naszej wiedzy.
St±d konieczno¶æ kontroli wszelkich reakcji: kuriozum
Udowodnij. Du¿y u¶miech
S±d to instytucja, gdzie teoretycznie trzeba udowodniæ.
Je¿eli jest kto¶ na tym forum kto twierdzi, ¿e s±d nigdy siê nie pomyli³ i nigdy cz³owiek nie zosta³ niewinnie skazany to hm...
Ja np. je¿eli chodzi o tzw „techniki dowodowe”.mam du¿o obiekcji
 Wystarczy³o przedstawiæ nawet w±tpliwego ¶wiadka, aby bez wiêkszych problemów skazaæ „winnego”na ciê¿kie wiêzienie, lub ¶mieræ.
W orzeczeniach s±du winy by³y czêsto „przera¿aj±ce” i mocno dzia³aj±ce na wyobra¼niê zgromadzonej my¶l±cej ¶wiadomie grupy ludzi Du¿y u¶miech
Tak sobie siedzê nad historycznym wyrokiem nad ,,czarownic±” ,,zajê³a” siê ni± ¶wiêta inkwizycja,
Udowodniono je jnp. kontakt z diab³em, ten seksualny te¿ Cool Z³y zabieranie krowom mleka, rzucaniem uroków na ma³e dzieci, które powodowa³y np. biegunki, pryszcze, wrzody, oskar¿anie o spowodowanie ¶mierci itp. Du¿y u¶miech
To udowodnij by³o i jest  precyzyjnie re¿yserowane!
Udowodnij – cierpliwy jestem wiêc cierpliwie powtórzê – sprawd¼ Jêzyk
Medytuje Du¿y u¶miech
Tak medytuje oczywi¶cie jest to fajne o ile nie staje siê rytua³em.
Ci co medytuj± wiedz± bo do¶wiadczyli, choæ oczywi¶cie, ciê¿ko by³o by im to udowodniæ, ¿e w czasie wyciszenia umys³u gromadzona jest energia, czuje siê choæ nie zawsze takie hm ,,do³adowanie”
Jednak pozwolê sobie zauwa¿yæ, ¿e brak kontroli w³asnych reakcji powodujê  utratê wiêkszej czê¶ci tej energii na „rozpatrywanie” nie swoich problemów.
Zebrana ilo¶æ energii pomno¿ona przez ilo¶æ ludzi (partiê ojca dyrektora) to dopiero moc dzia³ania.
Có¿ udowodniæ namacalnie tego tez nie potrafiê – jestem szczery
Wiem tylko bo to sprawdzi³em osobi¶cie, ¿e Cisza umys³u umo¿liwia tak¿e korzystanie z wewnêtrznej skarbnicy wiedzy i z dorobku, jaki gromadzili¶my przez wieki.
Cierpliwy jestem wiêc cierpliwie powtórzê, choæ chyba ju¿ ostatni raz na tym zacnym forum (p³yta siê zdar³a),uwa¿am ¿e jednym z elementów rozwoju cz³owieka jest wyci±ganie wniosków z do¶wiadczeñ , a nastêpnie przekazanie ich innym.
Dodawanie tego co siê wie do tego co wiedz± inni Synteza w Jedno¶ci (Ca³o¶ci) jak zwa³...
skutkiem oczywistym takiej pracy jest to, ¿e w  ten sposób pomna¿amy wiedzê i poszerzamy ¶wiadomo¶æ.
Dobrze jest  mieæ ¶wiadomo¶æ, ¿e synteza, z drugim cz³owiekiem jest niezbêdna do istnienia i do tworzenia nowego (innego) ¶wiata.
Oczywi¶cie dla ka¿dego co innego s± tacy co oczekuj± pomocy z kosmosu, od stwórcy, anio³ów, czy zbawiciela, który rzekomo odda³ za nas ¿ycie  (nie jest to mo¿liwe, bo ka¿dy ponosi skutki swoich dzia³añ – jest to jedno z praw uniwersalnych.)
Wszystko jest w naszych rêkach i oczywi¶cie jeste¶my tego ¶wiadomi albo hm....
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 16:27:51 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #177 : Maj 22, 2012, 22:11:40 »

@Przebi¶niegu piszesz
Sprawdzi³em, ¿e  wyciszenie umys³u jest warunkiem stania siê ¶wiadomym cz³owiekiem, a kontrola w³asnych my¶li i reakcji umo¿liwia stanie siê „w³a¶cicielem w³asnego umys³u i cia³a”.
W jaki  sposób wyciszenie umys³u nie k³óci siê z przejmowaniem kontroli ? Przejmowanie kontroli to dzia³anie z umys³u w³a¶nie. Bo niby w jaki sposób przejmujesz kontrolê ?
Je¶li wyciszasz umys³ to zanika jego aktywno¶æ . To nie on przejmuje kontrolê, gdy¿ staje siê ma³o aktywny jak równie¿ wszelkie procesy w nim te¿ siê wyciszaj±.

Ale co¶ przejmuje kontrolê. Co to jest ?

Traktujesz umys³ jak narzêdzie w rêkach my¶liciela ? A niby w czym ten my¶liciel my¶li my¶li, jak nie w umy¶le? Jest w jakim¶ sensie poza umys³em ? A mo¿e w innym umy¶le obok ? Mrugniêcie

Wiem tylko bo to sprawdzi³em osobi¶cie, ¿e Cisza umys³u umo¿liwia tak¿e korzystanie z wewnêtrznej skarbnicy wiedzy i z dorobku, jaki gromadzili¶my przez wieki.
No i w³a¶nie , gdzie znajduje siê ta wewnêtrzna skarbnica ? No przecie¿ nie w umy¶le, bo ten znajduje siê w Ciszy. Cisza to taki stan w którym nic nie gada i nie szamocze siê. Jest cicho. A tu proszê, skarbnicê mamy i nawet tego, który korzysta z niej. Je¶li to harcowanie odbywa siê poza umys³em to w takmi razie gdzie ? W jakim¶ umy¶le typu B ,obok tamtego, który pogr±¿ony jest w ciszy, czy te¿ mo¿e zupe³nie  poza Twoim umys³em, poza Tob± ?.

No ale w takim razie tam POZA istnia³by jaki¶ tajny depozycik do którego tylko Ty masz kluczyk i jak nikt nie widzi siê do skrytki zakradasz ( umys³ nie wie, bo jest wyciszony) ,a Ty klik klik i otwierasz sobie dostêp Du¿y u¶miech
To do¶æ kuriozalny myk my¶lowy, bo sugerowa³by, ¿e w g³owie znajduje siê wiêcej ni¿ jeden umys³, albo, ¿e TY funkcjonujesz poza umys³em w ogóle.

Jest jeszcze jedna mo¿liwo¶æ, ¿e strefa poza umys³em , ta skarbnica , nie jest Twoja, ani nie zale¿y w ¿aden sposób od Ciebie. To jakby baza danych z kamery przemys³owej nagrywaj±cej poczynania JA. Wyciszanie za¶ umys³u to wprost - wyciszanie JA, czyli siebie a¿ do zera. Pamiêæ nie znika, ani skarby nie rozp³ywaj± siê w powietrzu, a przeciwnie, dopiero wtedy s± dostêpne, lecz nie ma nikogo, kto by siê do tego móg³ dobraæ ani nawet to zauwa¿yæ, bo w tej ciszy zasn±³ Mrugniêcie 

St±d konieczno¶æ kontroli wszelkich reakcji: kuriozum
Tak to kontrolowanie jest kuriozalne Chichot

Udowodnij.
Wypada jako¶ poprzeæ swoje twierdzenia (pochodz±ce z to¿samo¶ci) . Mo¿na oczywi¶cie uci±æ wszelk± rozmowê krótkim "wiem bo wiem, bo to moja wewnêtrzna wiedza, która jest dowodem sama dla siebie" , lecz wiadomo jaki jest ciê¿ar dowodowy takiego twierdzenia.
Pytanie o dowód odnosi siê do to¿samo¶ci JA. Bo to ono feruje wyroki niczym sêdzia. Ma swoje zdanie. Je¶li tak, to chyba na czyms je opiera ?
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #178 : Maj 23, 2012, 09:16:12 »

east
W jaki  sposób wyciszenie umys³u nie k³óci siê z przejmowaniem kontroli ? Przejmowanie kontroli to dzia³anie z umys³u w³a¶nie. Bo niby w jaki sposób przejmujesz kontrolê ?
Sprawd¼ sam to porozmawiamy szacowny Jêzyk
Cierpliwy jestem wiêc cierpliwie powtórzê albo¶ teoretyk albo¶ praktyk.
Z w³asnego do¶wiadczenia wiem, ¿e szkoda czasu na dyskusje z teoretykiem.
No i w³a¶nie , gdzie znajduje siê ta wewnêtrzna skarbnica ?
Cierpliwy jestem wiêc cierpliwie powtórzê nie tylko ja pozwoli³em sobie opisaæ osi±gniêcie stanu Jestem.
Wiêc drugi czy trzeci raz opisywa³ go ju¿ nie budu Du¿y u¶miech
Gdzie jest?
Nie bêdê wiêcej zapytytywa³ o znajomo¶æ budowy ca³o¶ciowej cz³owieka.
Zadam tylko takie ma³e pytanie tatu¶ s³yszy pro¶bê dziecka by opowiedzia³ mu bajkê na dobranoc, pro¶ba oczywi¶cie jest o nowa bajkê bo te z ksi±¿ki dziecko ju¿ zna, gdzie wiêc siêga my¶l± szacowny tatu¶ czy mamusia czy babunia czy dziadunio, jako¶ jak siê chce to siê potrafi i nawet nie pyta siê gdzie siêgam i sk±d ja to wiem. Du¿y u¶miech
No i w³a¶nie , gdzie znajduje siê ta wewnêtrzna skarbnica ?
Te pytanie w ustach ogólnie mówi±c ezoteryka jest bardzo bardzo dziwne. 
Proszê .... Du¿y u¶miech
Moze ja zadam : gdzie jest centrum Wszechswiata?  Szok
Wypada jako¶ poprzeæ swoje twierdzenia
Cierpliwy jestem wiêc cierpliwie powtórzê sprawd¼ sam, a w jaki sposób? to zosta³o ju¿ opisane oczywi¶cie przez wielu ludzi  na tym forum choæ nie tylko Jêzyk
Trzeba ruszyæ szacowne dupsko, podj±æ decyzje i sprawdziæ Jêzyk
Hm w jaki sposób mogê udowodniæ budowê energetyczn± drzewa... bo nie wiem Z³y
W jaki sposób mogê udowodniæ, ¿e drzewa przekazuj± sobie info np o po¿arze o wyrêbie... Cool
Jeden ze s³owiañskich symboli X symbolizowa³ krzy¿owanie siê ¶wiatów -  energii i  materii, no có¿ by to zauwa¿yæ (widzieæ, odczuæ) trzeba by³o nawi±zaæ ³±czno¶æ, ze ¶wiatem energii.
Nurek mo¿e opisaæ swoje do¶wiadczenia w sposób najbardziej obrazowy, fachowy... jednak by zrozumieæ jego do¶wiadczenia trzeba zanurkowaæ choæ w sadzawce nawet pod opieka tatusia i mamusi....ale zanurkowaæ wtedy siê zrozumie pojmie bo siê do¶wiadczy inaczej bêdzie siê wierzy³o Jêzyk
Od siebie dodam, ¿e siêganie do skarbnicy poniewa¿ jest proste jak trzonek szpadla budzi sprzeciw intelektu, (JA) który szybko siê nudzi, wiêc ca³y czas potrzebuje nowych podniet, skomplikowanych ³amig³ówek kombinacji wszelakiej ma¶ci, a tu bêc proste jak drut. wiêc co, jak to, e co¶ nie tak, bo za proste. Du¿y u¶miech
,,...Dawniej wszystko by³o proste dla prostych ludzi przez prostych ludzi, wiêc si³a siê ro¿ne doktory i profesory musia³y napracowaæ by to zagmatwaæ.."
Có¿ za  ty prostaku nie którzy z nas d³ugo siê jeszcze bêd± obra¿aæ Du¿y u¶miech
Fajnie te¿ jak kto¶ nie dzia³a na zasadzie nie bo nie tylko jak nie tak to powiedz jak  Jêzyk
Moja Twoja.
Jak mogê sobie przyw³aszczyæ dorobek wszystkich tych, którzy pracowali tak d³ugo i tak ciê¿ko.
Ja do tego mogê tylko i wy³±cznie dodaæ to co sam wypracowa³em.
Dzia³aj±c na zasadzie Syntezy, mogê skorzystaæ z wniosków innych tak jak inni mog± skorzystaæ z moich s± tacy co nazywaj± to wspó³prac±.
Z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem skrytykowaæ nawet najm±drzejszy tekst potrafi najwiêkszy...
Co¶ tam tez pozwoli³em sobie opisaæ w po¶cie Synteza i Analiza  Jêzyk
cytat który east zapomnia³ dodaæ Jêzyk Du¿y u¶miech
Oczywi¶cie jak¿e inaczej wygl±da, kiedy nowe informacje nie pasuj± do naszych tre¶ci.
Wyszukuje siê wówczas wszelkie „niedoci±gniecia” i pomy³ki przekazuj±cego informacje. Przewa¿nie krytykuj±cy z wielk± mord±, bez argumentów zaczyna „do³owaæ”, ubli¿aæ, nie zgadzaæ siê z tre¶ciami itp.
Na róznych forach mo¿na siê zapoznaæ siê z podobnymi reakcjami, ba zobaczymy ca³y „wachlarz” reakcji i zachowañ ludzkich.
Udowodnij.
Takie jeszcze ma³e pytanie hm ca³kiem ma³e :
Tzw kundalini ma kolor zbli¿ony do karminowego, choæ zdarzaj± siê ludzie ludzie (ja spotka³em jednego), których kundalini jest czarne , (mój serdeczny przyjaciel spotka³ dwie takie osoby wiec potwierdzi³.)
W ka¿dym razie kundalini jest na bazie karminu jak mam to udowodniæ szacowny east Du¿y u¶miech
Hm id±c dalej ta my¶l± jak mam udowodniæ, ¿e co¶ takiego jak tzw kundalini wogóle  istnieje Jêzyk

PS
To co pozwalam sobie napisaæ na tym szacownym forum jest w ogromnej wiêkszo¶ci wnioskami z moich do¶wiadczeñ, oraz wniosków z do¶wiadczeñ innych, które osobi¶cie sprawdzi³em i zwyczajnie dzia³aj±c na zasadzie syntezy dziele siê tym. Nie próbuje nikogo przekonaæ dziele siê Du¿y u¶miech
Wdziêczny jestem jak kto¶ doda co¶ od siebie.
Nie reprezentuje ¿adnego autorytetu wiêc nie prowadzê rekrutacji Du¿y u¶miech
Co za tym idzie jest jedno miejsce w którym mam g³êboko czy kto¶ mi uwierzy czy nie. Du¿y u¶miech
Ja za¶ sam niczego na wiarê nie przyjmuje je¿eli chodzi o tzw ¶wiat energii Du¿y u¶miech
Dodam jeszcze, ¿e po mojemu Cisza nie znaczy odlot gdzie¶ poza ¶wiadomo¶æ.
Osi±gaj±c Cisze ca³y czas t± ¶wiadomo¶æ zachowuje. Tak jak jestem ¶wiadomy tego co siê dzieje ,,na zewn±trz" Stan Ciszy pozwala mi zachowaæ hm ...czujno¶æ co pozwala mi zauwa¿yæ ró¿nego gatunku bocce, którymi na co dzieñ jest bombardowany ka¿dy cz³owiek.
Naprawdê nie wiem jak to pro¶ciej napisaæ.
Mo¿e by na pocz±tku jak najd³u¿ej koncentrowaæ siê na w³asnym oddechu.
Nie przyspieszaæ nie zwalniaæ zachowaæ w³asny rytm.
Zauwa¿yæ, ¿e gdzie¶ ucieka nam my¶l wróciæ oddech ...
I tak do czasu, a¿ ta my¶l nam przestanie uciekaæ Jêzyk
Wtedy naprawdê mo¿na zauwa¿yæ wiele wspania³ych cudów, które do tej pory gdzie¶ nam umyka³y Du¿y u¶miech
pa Du¿y u¶miech

« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2012, 11:10:15 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #179 : Maj 23, 2012, 11:44:40 »

Cytat: Przebi¶nieg
Wtedy naprawdê mo¿na zauwa¿yæ wiele wspania³ych cudów, które do tej pory gdzie¶ nam umyka³y   

Tiaaa, potwierdzam! Cudów Ci u nas dostatek.  Chichot Wci±¿ nie mogê wyj¶æ z zadziwienia…
a jeden cud, to mnie dos³ownie zamurowa³, potem umkn±³…  Du¿y u¶miech

Pa  Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #180 : Maj 23, 2012, 11:48:53 »

ptak
a jeden cud, to mnie dos³ownie zamurowa³, potem umkn±³…
Jak to udowodnisz wielce szacowna ptak Z³y Du¿y u¶miech
pa
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #181 : Maj 23, 2012, 12:11:07 »

Kiedy¶, jak by³am ciut m³odsza, to czêsto s³ysza³o siê o tzw. dowodach mi³o¶ci,
cokolwiek mia³y one oznaczaæ.  Chichot
Teraz, dowód kojarzy mi siê ze skomplikowanymi wyliczeniami, wzorami, szalonym Albertem, 
tudzie¿ paroma innymi, niemniej od Alberta… i zawsze pojawia siê stan bezradno¶ci,
gdy kto¶ prosi o dowód. Bo czy s± wzory na oczywisto¶æ?

Tak wiêc nie pytaj mnie kwiatuszku bielszy od ¶niegu… same cuda s± dowodami…
Ty nim jeste¶, gdy z tak± determinacj±, ka¿dej wiosny przebijasz siê przez tward± skorupê...  Mrugniêcie
pa   Du¿y u¶miech   
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2012, 12:43:19 wys³ane przez ptak » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #182 : Maj 23, 2012, 12:44:50 »

@Przebi¶nieg
east
Cytuj "W jaki  sposób wyciszenie umys³u nie k³óci siê z przejmowaniem kontroli ? Przejmowanie kontroli to dzia³anie z umys³u w³a¶nie. Bo niby w jaki sposób przejmujesz kontrolê ? "
Sprawd¼ sam to porozmawiamy szacowny
No to trochê takie odbijanie pi³eczki brzmi±ce po belfersku : "Id¼ siê naucz, a jak siê nauczysz to wróæ i JA Ciê przeegzaminujê , a wcze¶niej to nie jeste¶ partnerem dla mnie ". "Mnie" to nie rusza, bo nie istniejê (prawie) ,ale brzmi sierio¿nie i jak m±drze Chichot

Pytanie by³o o Twoje do¶wiadczenie. Nie chcesz to nie musisz siê nim dzieliæ (choæ deklarujesz, ¿e to robisz).

Od siebie dodam, ¿e siêganie do skarbnicy poniewa¿ jest proste jak trzonek szpadla budzi sprzeciw intelektu, (JA) który szybko siê nudzi, wiêc ca³y czas potrzebuje nowych podniet, skomplikowanych ³amig³ówek kombinacji wszelakiej ma¶ci, a tu bêc proste jak drut.
Kto siêga do skarbnicy i gdzie ona siê znajduje, konkretnie , bez lania wody mia³o byæ, ale w porz±dku, skoro jest unik, to Twoja sprawa.

Otó¿ bez unikania odpowiedzi :  "Skarbnica" otacza ka¿d± formê, dos³ownie a¿ wlewa siê wszystkim "dziurami" cia³a Mrugniêcie ¦wiadomo¶æ to jest ¿ywa (proste jak trzonek szpadla). W niej jest wszystko bez konieczno¶ci podtrzymywania tego ,który ma niby siêgaæ do skarbnicy.

Cisza nie znaczy odlot gdzie¶ poza ¶wiadomo¶æ. Osi±gaj±c Cisze ca³y czas t± ¶wiadomo¶æ zachowuje.
O to w³a¶nie chodzi³o , szacowny Chichot .Wyciszenie jazgotu z umys³u ods³ania skarbnicê niezmierzon±. Nic nie zachowuje (w sensie posiadania ) ¶wiadomo¶ci, lecz to w niej mo¿liwe  jest przejawianie siê form jak równie¿ "oprogramowania" (Ciebie).

Tak jak jestem ¶wiadomy tego co siê dzieje ,,na zewn±trz" Stan Ciszy pozwala mi zachowaæ hm ...czujno¶æ

Sprawdzi³e¶, wiêc wiesz, ¿e wyciszaj±c "siebie" docierasz do ¦wiadomo¶ci. Zachowana czujno¶æ nie daje jednak za wygran± i musi dopowiedzieæ "jestem ¶wiadomy" Mrugniêcie Uparciuszek no no Chichot
Bez Ciebie nie ma niczego "na zewn±trz", ani "wewn±trz". Granice s± pozorne. Stanowisz Jedno nawet z tym krzes³em , na którym wydaje Ci siê, ¿e siedzisz . W rzeczywisto¶ci lekko nad nim lewitujesz z powodu si³ Van der Wallsa (s³abego oddzia³ywania - odpychania), ale atomy cia³a, spodni czy obicia krzes³a niewiele ró¿ni± siê miêdzy sob±, poniewa¿  w 99,99999 % zawieraj± pustkê - pustkê pe³n± energii ¶wiadomo¶ci.
 Si³y odpychania i przyci±gania to w³a¶nie brakuj±cy u³ameczek procenta wraz ze wszystkim co wydaje siê ,¿e jest, a w tym jaki¶ niewielki promil , taki swoi¶cie  "zagêstniony" (zamotany Mrugniêcie ) to Ty (ja, my, oni, tamci, ono ) Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #183 : Maj 23, 2012, 18:44:12 »

Nie odbijam pi³eczki tylko zwyczajnie szczerze powiem, ¿e nie chcê siê wym±drzaæ.
Dodam tez ze kilka razy na ten i podobny temat na tym forum pozwoli³em sobie napisaæ
Powiem te¿,ze wg mnie ka¿dy cz³owiek jest inny
Wiêc dla ka¿dego co innego, zreszt± nie mam ambicji pozowaæ czy udawaæ jakiego¶ guru - sam ich dok³adnie solê i pieprzê
Jednak mogê opisaæ jak zaczyna³em Cool
Zaczyna³em od poznania praktycznego budowy ca³o¶ciowej cz³owieka
Sprawdzi³em nie raz nie dwa wiêc z mozo³em dalej, nawet potyka³em siê (a jestem gruby) Du¿y u¶miech
Znaj±c ju¿ w³asn± budowê  stara³em siê nie pozwalaæ by umys³ u¿ywa³ mnie jak swojego narzêdzia.
Zauwa¿enie sprawi³o, ¿e dostrzega³em a jak widzisz to wiesz no bo widzisz  Du¿y u¶miech
Jak dobrze pójdzie to czujesz i s³yszysz Jêzyk
Sam próbowa³em (na pocz±tku z ró¿nym skutkiem) podejmowaæ decyzjê, a pó¼niej pozwala³em, by umys³ zacz±³ swoje dylematy np.: co bêdzie przeszkod±, co siê nie uda i dlaczego to takie a nie siakie.
Dostrzega³em to wiêc w³±cza³em mu stopa zwyczajnie stara³em siê go zatrzymaæ.
Dostrzega³em, ¿e to droga nie do¶æ  ¿e krêta to jeszcze donik±d
Obserwuj±c (JA) umys³ dostrzeg³em podobieñstwo do cyrkowego pieska
Ot wystarczy rzuciæ pieskowi pi³kê, a on zacznie szukaæ.
Widz±c to ¶wiadomie ja (nie JA w sensie intelekt) obiera³em mu kierunek, który  mi , anie jemu odpowiada³.
Oczywi¶cie na pocz±tku pojawia³o siê tyle pytañ, niepewno¶ci, zw±tpieñ, ¿e normalnie stawa³y mi wszystkie w³osy na plecach  (w innych miejscach te¿)
Aby temu  zaradziæ postara³em siê nauczyæ go milczenia.
Jak?
Ano najsampierw zacz±³em zezwalaæ wypowiadaæ siê innym swoim czê¶ciom.
Fajna rzecz bo jak siê zaczyna zauwa¿aæ to siê zauwa¿y dostrze¿e  wiele czê¶ci, których w szamotaninie umys³u  nie zauwa¿a³em.
Bêd±c w Ciszy (nie medytacji)  udawa³o mi siê coraz czê¶ciej dostrzec, ¿e ka¿da tzw  propozycja rozwi±zania problemu serwowana przez umys³ (JA)., pochodzi³a z przesz³o¶ci,  mo¿na by powiedzieæ, ze starej ta¶my.
Coraz czê¶ciej brak mi motywacji by zasinia³y problem rozwi±zywaæ za pomoc± umys³u.
Oczywi¶cie mogê podaæ æwiczenie, które ja praktykuje ale hm jak ju¿ stwierdzi³em dla ka¿dego co innego
Pozwolê sobie tylko na stwierdzenie, ¿e nawet 15 minut ciszy umys³u ma ogromne znaczenie U¶miech
pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2012, 18:46:51 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #184 : Maj 23, 2012, 20:02:05 »

Coraz czê¶ciej brak mi motywacji by zasinia³y problem rozwi±zywaæ za pomoc± umys³u.
Tobie brak motywacji, co oznacza, ¿e Ciebie te¿ ju¿ prawie nie ma Du¿y u¶miech
Przebi¶niegu , to ju¿ za piêæ sekund dwunasta "jeste¶" Mrugniêcie 15 minut ciszy umys³u w TERAZ  powinno za³atwiæ sprawê Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #185 : Maj 23, 2012, 20:35:15 »

ptak
a jeden cud, to mnie dos³ownie zamurowa³, potem umkn±³…   Du¿y u¶miech
Taaa podlewa³em kwiatki w ogródku i te¿ za siatka zobaczy³em jeden cud potem ... na mój widok cud umkn±³ w pop³ochu dobrze, ¿e bez krzyku Du¿y u¶miech
east
Normalnie jedno piwo wiêcej wypije Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #186 : Maj 25, 2012, 07:27:57 »

Oczywi¶cie na pocz±tku pojawia³o siê tyle pytañ, niepewno¶ci, zw±tpieñ, ¿e normalnie stawa³y mi wszystkie w³osy na plecach  (w innych miejscach te¿)
Aby temu  zaradziæ postara³em siê nauczyæ go milczenia.
Jak?
Ano najsampierw zacz±³em zezwalaæ wypowiadaæ siê innym swoim czê¶ciom.

Jak juz sie napijesz porzadnie to dokoncz ten wywod, bardzo ciekawie prawisz. Najbardziej istotne w tym opisie jest, ze dostrzegles ten umysl, bez tego nie da sie normalnie funkcjonowac, musialbys cofnac sie w wymiarze, a moze wlasnie tesknisz do innosci?

//Przebisniegu duzo masz tych wlosow na plecach?//
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #187 : Maj 27, 2012, 20:11:56 »

Fair Lady
//Przebisniegu duzo masz tych wlosow na plecach?//
Du¿y u¶miech
Chyba troszkê ponad normê Jêzyk
Co do reszty wywodu to proszê naprawdê proszê sprawd¼.
To tak jak bym mówi³ , ¿e robiê wspania³± kaszankê a do tego jest idealna na grillka  Du¿y u¶miech
Przepis mogê podaæ, ale czy rzeczywi¶cie smaczna stwierdzisz jak skosztujesz Jêzyk
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2012, 04:46:06 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #188 : Grudzieñ 10, 2012, 10:36:12 »

cytat za postem kolegi z portalu swietageometria.info/forum

Idea wszech¶wiata jako "olbrzymiego mózgu" zosta³a zaproponowana przez naukowców i pisarzy science-fiction ponad kilkadziesi±t lat temu. Teraz fizycy University of California w San Diego twierdz±, ¿e maj± na to pewne dowody - podaje The Huffington Post.

Wed³ug badañ opublikowanych w dzienniku "Nature's Scientific Reports", wszech¶wiat rozszerza siê podobnie jak mózg. Wyniki symulacji komputerowej sugeruj±, ¿e naturalne sieci ewoluuj± zawsze w ten sam sposób, wiêc pewne nieodkryte jeszcze prawa natury mog± rz±dziæ rozszerzaniem siê podobnych systemów. Chodzi tu o ró¿ne rodzaje struktur, nawet tak odleg³ych, jak po³±czenia pomiêdzy komórkami mózgowymi czy wszech¶wiatem.

Wspó³autor badañ, Dmitri Krioukov z University of California w San Diego powiedzia³, ¿e choæ geneza powstania takich systemów bardzo siê ró¿ni, rozwijaj± siê one w podobny sposób.
 Dla fizyka jest to natychmiastowy sygna³, ¿e to mo¿e byæ brakuj±ce ogniwo w rozumieniu tego, jak dzia³a natura – powiedzia³ w wywiadzie dla serwisu Space.com.

U¿ywaj±c równañ wzglêdno¶ci Einsteina, które wyja¶niaj±, w jaki sposób materia zakrzywia czasoprzestrzeñ, fizycy mog± prze¶ledziæ proces rozwoju wszech¶wiata od czasów Wielkiego Wybuchu, który mia³ miejsce 14 mld lat temu. Krioukov postanowi³ zastosowaæ ten algorytm w procesach rozszerzania siê mniejszych sieci, takich jak systemy spo³eczne czy obwody mózgowe.

Zespó³ naukowców pod jego kierunkiem stworzy³ symulacjê komputerow±, która podzieli³a Wszech¶wiat na najmniejsze z mo¿liwych czê¶ci, które nastêpnie po³±czy³a w potê¿n± sieæ.

Wynik eksperymentu okaza³ siê zaskakuj±cy. Okaza³o siê bowiem, ¿e symulacja dubluje siê z innymi sieciami. Niektóre zwi±zki miêdzy podobnymi wêz³ami spowodowa³y ograniczenie rozrostu, podczas gdy inne pe³ni³y rolê "skrzy¿owañ" dla innych po³±czeñ. Na podstawie wyników badañ naukowcy wykazali podobieñstwo miedzy budow± mózgu i wszech¶wiata.

- Taka analogia pomiêdzy ma³ymi a du¿ymi sieciami nie mo¿e byæ przypadkowe - zaznacza Krioukov. - Dla fizyków to sygna³, ¿e jakie¶ naturalne prawo pozostaje nadal nieodkryte – dodaje naukowiec.

(Huffington Post. MW)
-----------

Wobec powy¿szej,  "niepokoj±cej" analogii maj±cej ju¿ zwolenników w¶ród naukowców , pytanie o to sk±d siê bior± my¶li staje siê jakby bardziej przyjazne.
Z mózgu Chichot
Tyle, ¿e z mózgu, jakim jest ca³y Wszech¶wiat.
I jeszcze jeden mo¿liwy wniosek . Rozwa¿ania o Wszech¶wiecie w kategoriach inteligentnej Jednej Istoty to naukowy model na ... Boga Du¿y u¶miech
Jednocze¶nie - gdyby analogie miêdzy mózgiem ludzkim , a tym "wszech¶wiatowym " siê potwierdzi³y  - to po¶redni dowód na Jedno¶æ.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #189 : Grudzieñ 10, 2012, 19:06:10 »

No wreszcie widzisz braciaku szacowny, a jak siê mówi³o Makro = Mikro to nie bardzo to trafia³o co Jêzyk Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
zochna
Go¶æ
« Odpowiedz #190 : Styczeñ 01, 2013, 21:15:31 »

Chcê podzieliæ siê moj± uwag± na ogl±dany program sylwestrowy z Wroc³awia.

Otó¿ po godz.24 ,/ju¿ w Nowym Roku/ na ¶wietlnej dekoracji sceny,kilkakrotnie, jednocze¶nie pokazywa³o siê 5 zegarów z jedn± wskazówk± - sekundnikiem.
Dziwnym i niezrozumia³ym dla mnie by³o to, ¿e ka¿da wskazówka tych zegarów,
obraca³a siê do ty³u, w lew± stronê.
Jako,¿e by³a to tylko jedna wskazówka, nie pokazywa³a ¿adnego czasu,tylko przez kilkana¶cie minut widaæ by³o te 5 zegarów z pe³nym cyferblatem i t± wskazówk±, biegn±c± do ty³u.

By³o mi jako¶ dziwnie patrz±c na te zegary i dlatego jestem zaciekawiona ,po co przygotowano tak± dekoracjê , ju¿ w Nowym Roku.

Czy kto¶ z Forumowiczów zwróci³ na to uwagê, i jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #191 : Styczeñ 01, 2013, 21:48:24 »

Jak dla mnie ta niby dekoracja jest mentaln± manipulacj± cofania obecnego wzorca pentagramu- 5 elementów do czasu przesz³ego, energi± ludzi , którzy patrzyli na to.

Ale to nic nie da , paradygmat jest przestawiony na nowy 13/22.

Kiara U¶miech U¶miech
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: