Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:58:12

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wy¿sza & Ni¿sza Ziemia  (Przeczytany 75884 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Wrzesieñ 06, 2012, 12:57:04 »

. I kto tu jest syntetykiem? Mrugniêcie
JA Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Wrzesieñ 06, 2012, 13:14:20 »

. I kto tu jest syntetykiem? Mrugniêcie
JA Du¿y u¶miech

Ja tam  my¶lê east  i¿ nie jeste¶ syntetykiem ( bo Ciê znam od dawna) i w Tobie s± piêkne uczucia, ale od d³u¿szego czasu kto¶ walczy o pozyskanie twojej ¶wiadomo¶ci JA i przejêcie jej. Najpro¶ciej to zrobiæ pozbawiaj±c kogo¶ wiary i¿ istnieje i naprawdê wszystko prawie w jego ¿yciu zale¿ne jest od jego wolnej woli.

Kiara U¶miechU¶miech
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Wrzesieñ 06, 2012, 13:44:14 »

Cytat: Fair Lady
blu
Demony naprawdê nie mog± uzyskaæ kontroli nad Ziemi±, je¶li nie dostan± kobiety. Oni nie mog± zdobyæ kobiety jesli nie przejm± mê¿czyzny.

A jakie Demony, bo sa rozne 72. I kazdy ma inna "domene" - a to, ze chca mieszac na calego to rzecz jasna, tluka sie miedzy soba o terytorium. W naturze zawsze najwazniejsze jest terytorium, przestrzen, ktora materia, aby zaistniec musi sobie podporzadkowac. Jednemu w kawalerce bedzie przestronnie, a innemu w palacu ciasno.

Inkub (³ac. incubus od incubare - "le¿eæ na czym¶") – w demonologii inkubami nazywa siê demony przybieraj±ce postaæ uwodzicielskich mê¿czyzn nawiedzaj±ce kobiety we ¶nie i kusz±ce je wspó³¿yciem seksualnym (zespó³ "demona nocy"). Czêsto przedstawiane s± jako postacie z rogami poruszaj±ce siê na koniach.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Inkub

Sukkub
(¶rdw.-³ac. succubus, od ³ac. succuba - "na³o¿nica", od succubare - "le¿eæ pod") – w demonologii sukkubami nazywa siê demony przybieraj±ce postaæ nieziemsko piêknych kobiet (czêsto obdarzonych równie¿ atrybutami charakterystycznymi dla demonów, np. rogami albo kopytami), nawiedzaj±ce mê¿czyzn we ¶nie i kusz±ce ich wspó³¿yciem seksualnym (zespó³ "demona nocy"). Niektóre ¼ród³a ezoteryczne mówi± jakoby sukkuby mog³y byæ demonami p³ci mêskiej jedynie przybieraj±cymi postaæ ¿eñsk±, b±d¼ te¿ hermafrodytami[1]

Wg Malleus Maleficarum ("M³ot na czarownice") sukkuby zbiera³y od skuszonych mê¿czyzn nasienie, którego potem inkuby u¿ywa³y do zap³adniania kobiet. Dzieci sp³odzone w ten sposób mia³y byæ szczególnie podatne na wp³yw Szatana.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sukkub

Cytat: blueray21

Dowództwo Ashtar faktycznie nale¿y do upad³ego Zespo³u Anielskiego

Astaroth – w tradycji okultystycznej dwudziesty dziewi±ty duch Goecji. Demon znany równie¿ pod imionami Ashtaroth, Astarot i Asteroth
http://pl.wikipedia.org/wiki/Astaroth

U¶miech

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Wrzesieñ 06, 2012, 13:44:16 »

No to zaczynamy ta analizê.....

"21 grudnia - Koñczenie przesuniêcia do Nowej Ziemi

CRYSTALAI

To by³o kiedy¶, w czasie dawno temu, kiedy Ziemia mia³a inny k±t obrotu spinu cz±stek (ARPS), ale istnia³a w tym samym miejscu, co i teraz. Ta oryginalna Ziemia by³a znacznie wiêksza, ni¿ fizyczna planeta, na której stoimy teraz. To oryginalna Ziemia
siêga³a do miejsca, gdzie my¶limy , ¿e pas Van Allen'a istnieje w dzisiejszych ksi±¿kach naukowych. Ten pas Van Allen’a pierwotnie by³ duchow± lub eteryczn± Ziemi± w ca³ej jej duchowym blasku a¿ ciemne si³y umie¶ci³y sieæ nad nim i umie¶ci³y czasowo – wektorowy prêt w Ziemi. Ten czasowo – wektorowy prêt stworzy³ odwrócenie pól energii w Ziemi i wokó³ niej. To pole energii zasysa³o ca³± substancjê duchow± i skrapla³o j± w materiê przez miliony lat. To by³o gdy zarówno Lemuria, jak  i Atlantyda zosta³y zasysane wewn±trz skorupy ziemskiej i umieszczone w strefie hibernacji.

W ten sposób Ziemia siê skurczy³a.

Ziemia, która by³a tutaj - jest nadal tutaj - w eterycznych warstwach - ale obecnie jest ona zak³ócona przez u¿ywane sieci, aby utrzymaæ nas pod kontrol± i manipulacj± przez odwrócone k±t obrotu spinu cz±stek (ARPS) i obni¿ony rytm podstawowego têtna.

Sieci spowodowane przez implantacji sieci oraz os³on negatywnych s± obecnie ca³kowicie usuniête, a zniekszta³cenia zaczynaj± siê oczyszczaæ z naszego uk³adu planetarnego przez wszystkie prace, które zosta³y wykonane przez naszych ukochanych Stra¿ników oraz pomoc Light Workers."

Z tym fragmentem z grubsza siê zgadzam, s± tu ró¿nice ale mog± wyp³ywaæ z u¿ywania ró¿nych okre¶leñ dla tych samych zjawisk. Nie bardzo wiem te¿ co oznaczaj± te ich skróty literowe (ARPS)? Têtno ziemi ... to dla mnie Rezonans Schumanna i z tym siê zgadzam by³o sztucznie wymuszone obni¿enie go.
Dawna , pierwotna ziemia nie mia³a tej gêsto¶ci co kolejne jej wersje oraz powietrze mia³o inn± kompozycjê zawartej w niej wody.co dawa³o Ludziom inne mo¿liwo¶ci energetyczne ni¿ obecnie.

Reszta tak z grubsza siê zgadza,przypomnijcie sobie ( chyba fragment ksi±¿ki Melchizedeka) który opisuje pracê wielotysiêcletni± istot duchowych , które obok piramidy Cheopsa "wywierci³y studniê" do j±dra ziemi i przestawia³y parametry ziemi swoj± olbrzymi± moc± energetyczn±. Ca³y czas trwaj± w u¶pieniu utrzymuj±c t± wibracjê swoj± energi±.
To i¿ co¶ siê cz³owiekowi w g³owie "nie mie¶ci", nie mo¿e tego poj±c i zaakceptowaæ wcale nie znaczy i¿ tego nie ma. Obok nas ca³y czas zachodz± procesy energetyczne ( niewidoczne dla fizycznych oczu cz³owieka) , które maj± olbrzymi wp³yw na procesy ziemi i ¿ycia ludzkie.

"Nowa Ziemia jest oko³o 10.000 stóp nad poziomem morza. Nie widzimy jej teraz poniewa¿ nasz k±t obrotu spinu cz±stek jest zniekszta³cony. Stra¿nicy stworzyli platformê w domenie Aurora, która pozwala im na pod³±czenie siê do tej Nowej Ziemi.

To doprowadzi nas do przesuniêcia kontinuum czasu, gdy wejdziemy w  strefy po¶lizgu, które prowadz± do Nowej Ziemi, które zawieraj± zarówno czêstotliwo¶ci Ziemi i Urtha – ekranu gwiazdy - Gospodarza wokó³ Ziemi. Ten ekran nazywa Aquafaria."

Nie jestem w stanie tak okre¶liæ po³o¿enia Nowej Ziemi , bo wiem i¿ ona jest jak ¶ci¶niête jeszcze nasienie wewn±trz na³o¿onej na niej nak³adki energetycznej któr± jest ziemia na której obecnie ¿yjemy.  Ale wiem i¿ by³y bardzo du¿e usi³owania zrobienia nowej nak³adki energetycznej na obecn± ziemiê , która by jeszcze bardziej oddzieli³a pierwotn± wewn±trz od mo¿liwo¶ci ewolucyjnych wyj¶cia z tego kokonu materialno , energetycznego.
Tak ¿e nie bêdzie ¿adnego ekranu , który nam tylko wy¶wietla uk³ad planetarny w stosunku do którego byli by¶my w zupe³nie innej pozycji i bez naturalnego kontaktu.
Jacy stra¿nicy i czego stra¿nicy? Tworzyli te "cuda"? tu nic nie trzeba tworzyæ bowiem wszystko jest od dawna stworzone przez STWÓRCÊ. Nie bêdzie ¿adnych platform do przej¶cia w 5 "wymiar"... ( 5 wersjê obecnej ziemi) bo jeszcze nie byli¶my w IV wymiarze, ale jeste¶my w 4 wersji obecnej ziemi. Dlatego ci ¶ciemniacze i manipulanci u¿ywaj± tak podstêpnego nazewnictwa by robi³o wra¿enie prawdy a nigdy ni± nie by³o.

cd ( ciutkê pó¼niej)...
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2012, 14:15:09 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Wrzesieñ 06, 2012, 13:46:11 »

Wiesz co, to nie jest tak, ¿ebym broni³ tego JA. Niech sobie "kto¶", jak chce to zabiera, ale dopiero po tym, jak kompletnie siê rozpu¶ci tutaj Du¿y u¶miech

Istnienie jest i teraz nastêpuje powrót do Jedno¶ci i wspó³odczuwania poprzez rozpuszczenie iluzji.

Niczego nie tracê , a "zyskiem" je¶li tak to mo¿na okre¶liæ, jest pe³nia mo¿liwo¶ci wynikaj±ca ze wspó³-odczuwania . To nie mo¿e byæ personalne, osobowo¶ciowe, bo ¿adna osoba tego nie mog³aby wytrzymaæ. Dzieje siê tyle na ¶wiecie, ¿e ró¿nica potencja³ów uczuæ rozerwa³aby na strzêpy ka¿dego uto¿samionego z JA cz³owieka. Na ¶mieræ Mrugniêcie

Bez tego sztucznego tworu nic nie bêdzie szarpa³o. Dlatego rozpuszczenie sznurków przywi±zañ to pierwszy krok .

JA jest syntetykiem, ale nie jestem nim Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #130 : Wrzesieñ 06, 2012, 14:14:46 »

Angular Rotation of Particle Spin (ARPS) - K±towa Rotacja Obrotu (skrêtu) Cz±steczek.
Bez jakiego¶ schematu tego uk³adu, to siê kupy nie trzyma. Zapewne po polsku opis zjawiska jest inny, ale nie mam odno¶nika do skorzystania.
Darek studiowa³ LO, tam jest co¶ podobnego, mo¿e znajdzie, choæ tam mo¿e byæ jeszcze mniej zrozumia³e.
Tempo têtna, te¿ tak pomy¶la³em, ale nie ma innych skojarzeñ w tek¶cie, wiêc naprawdê nie wiadomo o co chodzi, choæ mo¿e to by³o w innych materia³ach channelerki, których nawet nie przegl±dam, ze wglêdu na obszerno¶æ no taki mismasz.

Edit: Pisa³em, ¿e wymiary to jej interpretacja, Stra¿nicy to po mojemu to co Darek propaguje jako "Liga Opiekunów", bo generalnie nieco podobne nazewnictwo, odno¶niki i "Szmaragdowe Przymierze".
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2012, 14:36:23 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #131 : Wrzesieñ 06, 2012, 14:39:56 »

Ten tekst, to jedno wielkie m±cenie w wodzie, podczas gdy ryby ³owimy - parafrazuj±c pewne powiedzonko.
Powstawiali rzeczywiste fakty pomiêdzy wyimaginowane, religijnie podszyte wymys³y i próbuj± mieszaæ. Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Wrzesieñ 06, 2012, 14:47:29 »

cd....

"

"21 grudnia - Koñczenie przesuniêcia do Nowej Ziemi

CRYSTALAI

Strefy hostingowe s± ju¿ kompletne i rzeczywi¶cie ju¿ dostosowane do pola ziemskiego. Jedyn± rzecz±, która czeka na zmianê jest nasza w³asna ¶wiadomo¶æ dostosowania do nowej rzeczywisto¶ci.

Niektórzy bêd± w stanie przenie¶æ siê do najwy¿szego poziomu tej Nowej Wzniesionej Ziemi i dalej a¿ do Urtha i pój¶æ w Wybuchaj±c± Gwiazdê z Urtha - poza Tara i do Gai. Inni bêd± przebywaæ w dolnych polach 5D Strefy Wzniesionej Ziemi, która jest niemal identyczna do tej ziemi z wszystkimi usuniêtymi ciemno¶ciami. Nasze gwiezdne rodziny Stworzy³y t± strefê pomostow±, która jest jak pole têczy mo¿liwo¶ci umo¿liwiaj±c ka¿demu przekszta³ciæ siê w ich 12 DNA Boskie odciski w tym przedziale czasu. Ka¿dy bêdzie mia³ dostêp do tych Boskich Odcisków. Jednak nie wszyscy bêd± ich ¶wiadomi od razu. To mo¿e wzi±æ trochê odpoczynku w ich ¿yciu, aby obudziæ siê do nowej rzeczywisto¶ci - dla innych stanie siê to samoistnie.

Ciemne elementy nie bêd± mog³y do³±czyæ do nowej strefy Wzniesienia. Te zniekszta³cenia - te kraty, os³ony, kominy - narzêdzia s³u¿±ce do kontroli Ziemi i tych na niej, nie bêd± istnieæ na Nowej Ziemi."

Z tego co przekazuj± te byty i z mojej wiedzy równie¿ wynika i¿ ta kolejna 5 nak³adka na obecn± ziemiê by³a juz gotowa, ale jest to ¶wiat typowo holograficzny. Nie ma on ju¿ po³±czenia  z ni¿szym II wymiarem ( nawet przez studnie dusz), ale ma poziomy energetyczne , tzw. w"wymiarów" które w rzeczywisto¶ci odpowiadaj± wibracyjnym poziomom ni¿szych wymiarów. Jednak wiêkszymi cyferkami ¶wietni siê manipuluje wyg³odnia³ym dowarto¶ciowania ego.

I tu jest gwo¼d¼ programu! "Jedyn± rzecz±, która czeka na zmianê jest nasza w³asna ¶wiadomo¶æ dostosowania do nowej rzeczywisto¶ci"! Co zrobiæ z rozwiniêt± bardzo ju¿  samo¶wiadomo¶ci± Ludzk± z naszym JA? Nie da siê go zmanipulowaæ bo bêdzie odró¿niaæ przez odczuwanie nawet gdy zmyli siê je fa³szywa informacj±.
S± dwa sposoby;
1. wmówiæ Cz³owiekowi i¿ wcale nie posiada ¿adnego JA i nic jako Cz³owiek nie mo¿e  oraz nie potrafi.

2. przej±c jego samo¶wiadomo¶æ wchodz±c w cia³o jako paso¿yt energetyczny , sterowaæ my¶lami i uczuciami,danego Cz³owieka.
Czyli powodowanie ca³kowitego uzale¿nienia od przekazów zarówno wewnêtrznych , wewnêtrznego go¶cia , jak i zewnêtrznych niby za¶wiatowych.

W obydwa sposoby nastêpuje ca³kowite przejêcie samo¶wiadomo¶ci Ludzkiej , która staj±c siê bezwolna wobec zdarzeñ akceptuje je wszystkie jako swoje dobro wybrane mu przez lepiej wiedz±cych! 

Niektórzy bêd± w stanie przenie¶æ siê do najwy¿szego poziomu tej Nowej Wzniesionej Ziemi i dalej a¿ do Urtha i pój¶æ w Wybuchaj±c± Gwiazdê z Urtha - poza Tara i do Gai. Inni bêd± przebywaæ w dolnych polach 5D Strefy Wzniesionej Ziemi, która jest niemal identyczna do tej ziemi z wszystkimi usuniêtymi ciemno¶ciami. Nasze gwiezdne rodziny Stworzy³y t± strefê pomostow±, która jest jak pole têczy mo¿liwo¶ci umo¿liwiaj±c ka¿demu przekszta³ciæ siê w ich 12 DNA Boskie odciski w tym przedziale czasu. Ka¿dy bêdzie mia³ dostêp do tych Boskich Odcisków. Jednak nie wszyscy bêd± ich ¶wiadomi od razu. To mo¿e wzi±æ trochê odpoczynku w ich ¿yciu, aby obudziæ siê do nowej rzeczywisto¶ci - dla innych stanie siê to samoistnie.

Ze wzglêdu na osobisty poziom rozwoju- wibracji nie da siê wszystkich upchn±æ w jednym fraktalu wibracyjnym, zreszt± musz± przetwarzaæ energiê kosmiczn± na ro¿ne potencja³y , zatem musz± byæ na ro¿nych poziomach w tym ¶wiecie 5D. Wykorzystuje siê do tego identycznie jak w naturze wibracjê barw ¶wiat³a rozszczepionego przez pryzmat i tworzy sztucznie  poziomy wibracyjne. 12 nici DNA nie otwiera siê automatycznie u wszystkich , to droga olbrzymiego procesu rozwoju osobistego. Nie wszyscy bêd± ¶wiadomi tego co siê z nimi dzieje pomimo dokonanego przej¶cia? a to ciekawe... bo normalnie nikt nikomu ¶wiadomo¶ci nie blokuje , z pe³n± ¶wiadomo¶ci± odbywaæ siê bêdzie ca³y proces transformacji energetycznej. Obecnie w trakcie naszej pe³nej samo¶wiadomo¶ci równie¿ odbywaj± siê wszystkie zmiany energetyczne w naszych cia³ach fizycznych, nikt nikogo do tego nie usypia. Usypianie s³u¿y jedynie zablokowaniu ¶wiadomo¶ci która ¶wiadomie nie wyrazi³a by zgody na obni¿anie jej poziomu energetycznego i cofania jej w du³ procesu wzniesienia.

Ziemia stworzona holograficznie z zakotwiczonymi w niej ¶wiadomo¶ciami w procesie snu przezywaj±cymi swoje ¿ycia nie potrzebuj± ju¿ tych elementów zabezpieczaj±cych jej obni¿ony wymiar co do tej pory. Dlatego nie bêdzie ju¿ tych , kominów , krat, itp....

cd....
east
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Wrzesieñ 06, 2012, 15:55:54 »

Fantastyka bytów to swoja drog± ,ale warto siê pochyliæ przez moment nad tym, co "nas" dotyczy.
I tu jest gwo¼d¼ programu! "Jedyn± rzecz±, która czeka na zmianê jest nasza w³asna ¶wiadomo¶æ dostosowania do nowej rzeczywisto¶ci"!
Nie ma Twojej w³asnej ¶wiadomo¶ci. ¦wiadomo¶æ jest niczym Przestrzeñ, a to wszystko, co siê  przejawia w tej przestrzeni jest nietrwa³e (nawet materia) w perspektywie czasu. Nic nie wymaga zrozumienia ani dostosowania, a jedynie odrzucenia blokad uniemo¿liwiaj±cych przejawienie siê pe³ni ¶wiadomo¶ci. Nie Twojej ¶wiadomo¶ci, po prostu, ¶wiadomo¶ci. W tej formie, która pisze posta i w tej, która go czyta. Zatem przejawienie siê bêdzie odczute równie¿ jako co¶ co "mnie" siê zdarza, choæ zdrowiej jest tego nie warunkowaæ poniewa¿ warunkuj±c przez jaki¶ filtr JA bêdzie to przejawienie wypaczone, wykrzywione . To tak, jak kto¶ mówi, ¿e nale¿y mi³owaæ ,kiedy tego nie robi, bo przeciez nie mo¿e tego zrobiæ Chichot Mi³owania siê nie robi. Ono siê dzieje. Pragnienie mi³o¶ci oddala mi³o¶æ, poniewa¿ jest pragnieniem, czyli utrwalaniem braku.
Co zrobiæ z rozwiniêt± bardzo ju¿  samo¶wiadomo¶ci± Ludzk± z naszym JA?
Nic nie robiæ. Nie da siê niczego zrobiæ  z "samo¶wiadomo¶ci±" , któr± zreszt± nie nale¿y uto¿samiaæ ze skoñczonym JA .
1. wmówiæ Cz³owiekowi i¿ wcale nie posiada ¿adnego JA i nic jako Cz³owiek nie mo¿e  oraz nie potrafi.
Nikt Tobie tego nie mo¿e wmówiæ . Ty i tak twierdzisz , ¿e posiadasz siebie. Jeste¶ tak bardzo przekonana, ¿e g³upot± jest wmawianie tego. Mo¿na tylko zachêcaæ, pokazywaæ przyk³ady, odnosiæ siê do przek³amañ  i rozwiewaæ fa³sz, ale za Ciebie niczego nikt nie zrobi. Póki nie przejrzysz sama na oczy, póki nie zweryfikujesz uczciwie siebie , odk³adaj±c na bok bajania My¶licieli i wszelkich innych autorytetów, którymi nasi±k³a¶, to nic dla Ciebie nie da siê zrobiæ.
Jak b³êdnie odczytujesz ¶wiadcz± te punkty.
Nie musisz siê baæ, nic Ci istoto nie ubêdzie. Nikt niczego Tobie nie zabierze czego nie chcesz oddaæ. Jako cz³owiek pozostaniesz istot± ludzk± nawet pe³niejsz± bo bez strachu o siebie .

2. przej±c jego samo¶wiadomo¶æ wchodz±c w cia³o jako paso¿yt energetyczny , sterowaæ my¶lami i uczuciami,danego Cz³owieka.
Czyli powodowanie ca³kowitego uzale¿nienia od przekazów zarówno wewnêtrznych , wewnêtrznego go¶cia , jak i zewnêtrznych niby za¶wiatowych.

Odwrotnie  w³a¶nie . Nie ca³kowitego uzale¿nienia , co ca³kowitego uniezale¿nienia od za¶wiatów i wewnêtrznych kontrolerów i duchów i My¶licieli i my¶li i czego tam jeszcze nie natworzy³a¶. Paso¿yt mo¿e dr±¿yæ tylko wtedy, gdy ma kogo szarpaæ i za co - za przyzwyczajenia, za przekonania, za zbudowanego z klocków lego SIEBIE - wyobra¿enia o sobie i o ¶wiecie, o tym jak powino byæ a jak ni epowinno i kto ma racjê, a kto nie ma racji. To jest brama dla paso¿yta, ale nie pochlebiaj sobie, ¿e jeste¶ dla niego a¿ tak wa¿na.

Nie jeste¶, bo on wie, ¿e Ty to tylko wymy¶lona postaæ bez znaczenia. Jego posi³kiem jest ¶wiadomo¶æ. To ,co przep³ywa przez istotê ludzk±.
Bo istnieje tylko ¶wiadomo¶æ. Paso¿yt nie ma do niej dostêpu inaczej ni¿ przez Ciebie.
Paso¿yt bêdze Ciebie raczej  odwodzi³ od rozpoznania iluzji wzmacniaj±c Ciebie i kadz±c Ci najmocniej jak siê da.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #134 : Wrzesieñ 11, 2012, 15:42:39 »

Witam,

Opierajac sie na szerokim wachlarzu rozmaitych teorii , oczywiscie wyssanych z palca, pokusilem sie na wlasna. Ale chce ja
poddac probie, testowi, bo wymaga wiedzy astronoma. Czy to jest mozliwe z astronomicznego punktu widzenia?

Sumeryjski mit o walce Gilgamesza ( ziemskie moce, mozliwosci ) z Chubaba oddaje pamiec astronomicznego zjawiska czy zespolu zjawisk (zdarzen ). Tiamat (praziemia) i reprezentujacy ja Gilgamesz walczy z cialem niebieskim
wytraconym ze swojej normalnej orbity. Sprawca to Venus, ma atmosfere ciezka, beztlenowa, symbol przepaska Afrodyty, bialy fartuch masonerii.  Odbija swiatlo sloneczne skuteczniej niz wszystko inne, a tym co ja wytraca z rownowagi jest tzw ciemnosc egipska, powodujaca na Venus o wiele wieksze zmiany niz na Ziemi. Venus i jej satelity wchodi na kurs kolizyjny z Ziemia.
Te zagrozenie jest cykliczne, ona zrobi to jeszcze raz a moze wiecej.Tam w wydarzeniun uczestniczy, Merkury stabilizujacy powstanie ksiezyca i w koncu ksztaltujacy go, choc bezposrednio nie bierze udzialu w walce.  W ten sposob powstaje porowaty ksiezyc. Z Ziemi nie mozna tego ogladac, tyle w wyniku kolizji energii powstaje, dlatego Gilgamesz ma odwrocona glowe, nie moze spojrzec w kierunku Venus. Takze odwrotnie, to symbolizuje ciemna strone ksiezyca, zawsze przed nami schowana. Marsowi tez sie dostaje,choc wiele mniej, jego meskosc, cechy meskie, wyplywa ze  straty zyciodajnej atmosfery no i wody, kastracja (phobos i deimos ).
Ziemia czyli Tiamat ocalala z trudem, nowe pokolenie bogow=(inne sily ja stabilizujace i ksztaltujace juz uzywajace stare skladniki ).
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 11, 2012, 15:45:25 wys³ane przez acentaur » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: